Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
irena

...a máme to, ale zase je dobrý že to nebude tolik bolet jako rakovina plic. Všechny zdravím a nekuřte!!!!

Vendula

Joo ples....berličkam jsem podlehla,ale už před plesem.A ted bych si nakopala řííť.Nevím co mam dělat.Ale opravdu to nezvládám.Připadám si jako v Itálii.Doma lítaj hračky židličky a já ječíím.A co jsem udělala?Jsem zase v háji.Opravdu na to musí být člověk připravený a chtít to a já to nezvládám.Nevím co ted .

Konča

Tady možná pomůže vymýt mozek Allenem Carrem. Vendul, tobě někdo přikázal, že máš přestat kouřit nebo sis to řekla, že to zkusíš? Co tě přimělo zkusit to?

Ivča

tak to tady čtu, že jsem asi vlastně udělala blbost, že jsem přestala kouřit, ale je fakt, že na něco stejně umřít musíme. Už ty ušetřený korunky, to je ohromný plus. Vendulo, být tebou bych to asi nehrotila, nech si nějaký čas na rozmyšlenou a buďto do toho půjdeš znova až se ti to v hlavě srovná a nebo zjistíš, že vlastně ani přestat nechceš a pár let to tak necháš a za čas se uvidí. Ale asi to nemá cenu jít přez mrtvoly a aby to odnášela celá rodina. Nevím, to je můj názor. Nutit se do toho prostě nelze. Člověk musí hodně chtít a stát si za tím ať se děje co se děje.

Standa

Cigarety jsou škodlivé a to je neoddiskutovatelné. Přestává se kouřit nejen kvůli tomu, že je nikotin návykový, ale proto, že cigarety obsahují plno jiných jedů. Nakonec je na každém, jak se sám rozhodne. P.S. nezanedbatelnou položkou jsou i finance vynaložené za cigarety. Nechce se mi každý měsíc dávat za předplacenou nejistou možnost nedostat AD 2000Kč (i více)

Megan

Ahoj všici. Hlásím, že pořád nekouřím a kouřit nebudu. V sobotu jsem se pěkně picl a včera trpěl. Voda jako u Friduči na mě nepůsobí. Mějte se krásně a nehulte

Sunny

Ahoj lidicky, tak uz mam po zkouskovym obdobi - uspesne to dopadlo. Ale ten stres....kazdopadne jsem to zvladla bez cigaret, ale proste bylo to strasne. Chtela bych Vam moc podekovat za podporu, hlavne Konči za pomoc. Vite, ale porad mam problem prestat myslet na ty cigarety...pres den ok, ale jak jdu do spolecnosti, tak mam chut kourit. Kdyz jdu parit, je to strasny...kdyz je nejhur dam si doutnik co neslukuji, vim ze to neni spravne, ale nemuzu to vydrzet. Nebo kdyz me neco rozrusi tak prvni na co si vzpomenu je cigareta, tak to resim cokoladou ted :D ...ale doufam, ze tyto pccity vymizi rychle. Jak dlouho takove chute budou trvat? prejde to nekdy vubec? :-( nechci zacit zase kourit, pochopila jsem uz ze to cloveku neprinasi stesti...nic..,ale v te hlave to porad mam..

Vendula

Nevím jak to napsat.Manža přestal hulit a dá se říct že mě do toho donutil on.Jednoho dne donesl CHMX a řekl že mi koupil dárek.Tak dárek dlouho ležel ve skřínce.Já nebyla připravena na zobání.Jednoho dne vymáčkl tabletu a já ji polkla že to zkusím.Ale jak jsem zjistila není to jen tak brát tabletky.člověk na to musí být připraven a opravdu to mít i v hlavě.Našla jsem tuto diskuzi a četla co to s lidma dokáže.Někteří pohoda a já jsem ta druhá skupina co je na nervy s depkama atd atd.Jak někteří píší-kuřák si najde výmluvu že nedokáže přestat protože to a to .I já ji našla a to mého hyperaktivního synátora.Nevím co ted.Počítám že po navratu do práce kde vydávám obědy kde se nesmí kouřit že bych odvykání mněla jednodušší,ale se mi to píše žéé?? Takže za mé stavy vlastně muže manža:( .chce mít doma nekuřačku noo.Ale v tomto období to asi fakt nezvládnu.Takže samozřejmě je chlap na mě nakáknut.Nevím,nevím co ,jak ,kdy,proč.Mam v tom chaos.

Friduča

Ahojky, tak dneska mám opět svůj první měsíc a doufám, že to tak bude pokračovat a jen se načítat... Neměla jsem dneska moc dobrej den - kamarád IT mi přetahoval kontakty z mobilu do mobilu a smazal mi 70% kontaktů - takže vy co na mě máte číslo prosím napište mi sms a podepište se, neb jsem v koncích.. Chtělo se mi brečet - jemu taky :( Nechápe jak to udělal, dělá to každý den a nikdy se mu to nestalo...Zítra se pokusím zavolat do jednoho servisu zda si s tím neporadí - jsou to kontakty, které nebyli v mobilu, ale na sim :( A v tomto negativním duchu pokračoval celej den.. Takže jsem ráda, že končí a zítra se vzbudím do nového veselého :) :) Vendul - netrap se... nejsi prostě připravena, nejsi rozhodnutá přestat a netěší tě to.. A věř mi, že ti v tom nepomůže ani nekuřácké pracovistě.. Je to pochopitelně o něco lepší, ale pokud se takhle trápíš a neumíš se rozhodnout, pak jen vylezeš si prostě zapálíš.. tak to je ... Tobě nevadí, že manželovi tvé kouření hodně vadí ( což chápu, máme to doma opačně - jen momentálně nerejpu a nechávám ho být ), že tvému klučinovi smrdíš, že peníze co utratíš jsi mohla použít na něco lepšího, jiného ...že musíš hlídat místa kde smíš kouřit, že nerozhoduješ o tom, že si chceš zapálit, protože ti to chutná, ale protože jsi otrok a tělo si to žádá, že ty o tom prostě nerozhoduješ... A mohla bych pokračovat... Tohle všechno a tisíc jiných otázek si musíš skutečně porovnat sama a nic a nikdo to nerozhodne za tebe... My tě tu budeme podporovat, ale přijít si na to musíš sama... Věř mi, že NIKDY není vhodné období.. opravdu je to jen omluva pro nás co na to momentálně nemáme... vždycky je něco co není úplně fajn... Opravdu ti doporučuji ty dvě knihy, o kterých jsme zde psali.. neb ty právě mění pohled na celé kouření jako takové... Ale hlavně se tím netrap ! Pokud budeš kouřit dál, nikdo ti hlavu neutrhne.. Je to drogová závislost a nikdo není dokonalej - podívej se na mě..Začínám už potřetí a to ani nepočítám takové ty celoživotní pokusy, kdy jsem přišla domu a zahodila krabičku do koše s tím, že ráno nic a druhý den ji jednoduše vyndala.. Každý má svou cestu a ten čas přijde, až budeš vědět, že to chceš a proč... Myslím na tebe a netrap se !!!!! Sunny k úspěšnýk zkouškám gratuluji -. jsi šikulka ! Jinak doutníky bych být tebou okmažitě vyřadila, neb je jen otázkou času, kdy sáhneš po cígu... :( Odborníci doporučují min. měsíc nechodit na drink - neb pak se opadávají zábrany a člověk selže.. vyhýbat se situacím, kdy na cígo nejvíc myslíme... A tohle vše, krom jiného najdeš v těch dvou knížkách... Už si tu připadám jako vydavatel propagující své dílo, ale dle mého názoru jsou tyhle knížky největší pomocníci... Když tě něco rozruší a vzpmeneš si na cígo = řekni si a kdybych si teď zapálila, změnilo by se něco ? Byl by problém pryč ? Odpověď jistě znáš - nebyl... Chutě má ma každý jinak dlouho... A především se s tím každý vyrovnává jinak... Já během dne nemám vůbec chu´t..u vínečka taky ne ( dokonce jsem na sebe pyšná, když vidím jiné co u toho pálí jednu za druhou ), ale jakmile překročím určitou hladinu alkoholu, tak mám velké nutkání...Takže řešení je nepřekročit jí a to se nnyní učím a pracuju na tom... :) Proto Megane tolik vody :) Tobě nepomůže, ty toho vyžunkneš pacholku.... :) Já od jedné do čtyř pila jen vodu a pak mi druhý den nic nebylo.. Heč :) :) Záviď... :) :) V Práglu tě to naučím :) Tedy až to budu pořádně umět :)

Konča

posílám fanfáru a gratulačku. Mám obrovskou radost, že jsi opět mezi námi. Sunny též posílám gratulaci k úspěšným zkouškám. Myslím, že bys neměla ani ten doutník neb takhle na to cígo budeš myslet pořád a nikdy to tím pádem z mozku nedostaneš pryč. Místo doutníku si do začátku vezmi paipo. Já ho asi 3 měsíce dost používala. Jak jsem měla myšlenku na cigaretu, tak jsem se zakousla do paipa nebo jsem si ho někdy dávala ke kávě. Nyní jsem 4 měsíce paipo neměla v puse a to ho mám před sebou v práci na stole a koukám na něj. A taky myšlenky na cígo jsou čím dál méně časté. Opravdu to chce čas. U někoho času méně, u druhého více. Vendul, díky za vysvětlení. Jsem si myslela, že tě do toho někdo nutí. S takovou ten šampík budeš překuřovat stále :-( bohužel šampík není "zlatá pilulka". Doporučuji PŘEČÍST OBĚ KNIHY, Králíkovou i Carra. Přátelé heslo pro dnešní den NEHULIT A JÁSAT NAD TÍM, ŽE NEJSME OTROKY CIGARET!

Sunny

Friduča - gratuluji k mesici :-) No ja to mam stejne, kdyz prekrocim "urcitou" hladinku co se tyce piti alkoholu tak mam nutkani. Kdyz si dam dve sklenicky tak je to ok. Problem je v tom, ze ja jsem takova "divoka" povaha :-)) rada se bavim a doma moc nevydrzim, ale uz tak jsem dost omezila hospody apod. Vim, ze ty doutniky nejsou spravne, uvedomuji si to a pokusim se fungovat i bez nich...dam si doutnik treba jednou za tyden - MAX, ale zkusim na tom zapracovat. Lidicky svym zpusobem jsem stastna, ze nekourim uz skoro dva mesice, je to uzasne pro me, citim se fajn, nikdy bych neverila ze vydrzim tak dlouho a pevne doufam, ze vydrzim naporad. Dekuji vsem za podporu, tyto stranky jsou super, jelikoz vy jste jedini, na ktere se mohu obratit, jelikoz pratele si stale mysli, ze jak prijde leto, budou letni noci, vecirky, zabava, ja se opiju a zapalim si a budu v tom litat:-))) Zavidim lidem, kteri maji za pratele nekuraky :)))) MUSIME VYDRZET :-)

Ivča

a zdravím všechny podobně krásně postižené. Gratulace Fridu k měsíci, vidíš jak to utíká. Sunny, doutníky nebrat. A přátelům dokaž, že tě nezláká ani léto ani nic jiného. Taky jsem chtěla všem ukázat, že to dokážu a vidíš, už je to rok a třetí měsíc. 'A že jsem byla svinsky závislá a nikdo tomu nevěřil. Tak jsem jim to dokázala. Do dneška nade mnou můj hulící manža kroutí hlavou. Mějte se krásně a užívejte dny bez cigaret. Je to nádhera, když nás neovládá žádná pitomá droga. (jestli teda není jídlo droga)

irena

jsi bomba , jsi hvězda jsi jednička a celá nekuřácká ....taky já se připojuju k zástupům. Ještě jsem chtěla podotknout , Vendulko já měla ´depky asi až měsíc potom co jsem přesta brát šampík se šampíkem se odvykalo celkem v poho( Ty první dny byly samozřejmě těžké ,ale velké překvápko bylo to , že jsem si myslala ,že už jsem za vodou a nářez teprve přišel. a pak ještě ta rada na potíže s pamětí ,se soustředěním brát nikotýnové přípravky tady ty problámy přišly taky až po šampíku a začít teď po takové době do sebe cpát nikotýn v této formě to by asi nebylo řešení.Megane , Lubane Ivčo , Leilo.Valjo ,Emo , Mono jak to vidíte vy ? Vy máte šampík už dávno za sebou, tak napište.

Konča

Žádné depky. Problém s pamětí pouze jedenkrát a to při prvním odvykání. Spánek suprový. Šampík + alkohol = žádný problém. Jsem asi mimozemšťan či co.

irena

..ty ale bereš ještě šampík ,ne.? Když jsem ho brala tak bylo vše v pohodě. Co trampoška a co koleno? A kolik jsi už zhubla?

Ivča

Já když ho přestala brát po pěti měsících, tak se nic nedělo a bylo vše v poho. Žádné větší chutě ani depky. Taky by mě zajímalo jak naše Konča hubne. Já teda moc ne. Dnes jsem zase byla na vacushepu a přijedu do práce a co jsem vypotila musím hned dohnat a najím se. Je to beznadějný. Jedu domů, hezký zbytek dne všem a nekuřte.

Konča

mi váha poprvé ukázala číslo 80 jupííí. Takže za měsíc 4 kg dole. Šampík už neberu dobře 3 týdny. Koleno mám v pr.... Snacha mi přenechala svůj rotoped, že na něm posílím kolenní vazy. Jsem na něm ve čtvrtek poprvé šlapala bez zátěže asi 5 minut a koleno se těžce rozbolelo víc jak z trampošky. Po skákání na trampošce jsem si dala 1 až 2 dny pauzu a koleno přestalo bolet a mohla jsem skákat znova. Teď už pajdám skoro týden a zlepšení minimální. Si asi budu muset ke snaše dojít ještě pro ortézu. A když ani to nezabere, tak k ortopedovi, abych si vyslechla "to je tvé stáří pozvi ho dál"

Ivča

To je blbost, jsme v nejlepším věku:-) A k 80 kg gratuluju. Já se k nim nějak nemůžu dopracovat. V životě jsem neměla takový výčitky svědomí při jídle jako poslední rok, ale nemůžu si pomoct.

Megan
1x

Ireno, já nekouřím téměř rok a půl a žádný depky a pod. jsem po vysazení Champixu neměl. Jenom jsem dost přibral, ale to nemá s Champixem co do činění. Champ neberu víc než rok a fakt nic. Fridu, taky se připojuji ke gratulaci a tu spářku v Práglu rád přijmu a přijedu. Papa PS, Kdepak je Ládík?

Friduča

Ahojky, všem moc děkuju za pochvalu - je to jedna z největších radostí, které teď mám :) :) Už se nemůžu dočkat srazíku ! Moc se na Vás všechny těším ! Sunny - já jsem asi stejnej živel jako ty ( ty co mě znají potvrdí ) a nezbejvá, než se s tím prostě poprat... A já to dám ! Co ty ? Zahodíš doutníček ? :) :) No oni mají přátelé trochu pravdu - já jsem porušila pokaždé v podtstatě nadovče - teploučko, relax, vínečko, oře a vedle manža pošťuchující a těšící se na mé selhání....Zahrádky, léto k tomu prostě nabádá.. musíš být rozhodnutá a vydržet ! Ostatně pokud to dáš, léto je ještě daleko a bude to jen lepší a lepší.. A všem nevěřícím Tomášům vytřeš zrak ! Mě jak jsem nekouřila 11 měsíců nikdo nijak nechválí.. tak nějak to všem přijde normální a mají pocit, žeto mám v paži a nestojí to za řeč..Manžovi rodiče ani nezaregistrovali, že kouřím ( před nima jsem nekouřila a vůbec celkově jsem se nerozkouřila nijak moc.. v podstatě hlavně v hospě a u akloholu ). Takže motivace a energie z okolí nijak valná... Je to přece procházka růžovým sadem :) A můžu tě ujistit, že 98% přátel je kuřáků - včetně manži, takže nic moc... Ale nevoní mi to... Spíš mám opačnej problém - smrdím jak bezďák, kdykoliv jdu z oběda, večeře, nebo večer... Dřív jsem to necítila ..:) Ivčo na kolení vazy je kolo opravdu bezva - manža je má 3x operované a rotoped dává především... Ale někdy je ten operativní zákrok potřeba - a nemusíš se toho bát, není totak strašný ! Máme na to jednoho odborníka, tak kdyby jsi potřebovala...Budu za tebou ty tři dny do nemocnice jezdit :) :) Víš co s nima máš ??? Pokud by jsi sem zajela - dám ti kontakt ať sen a tebe podívá a zajedu k němu s tebou...Nech si to projít hlavou... Stáří je, ale nádherná písníčka - tuhle desku miluju !!!! Máme to ještě na vinylce :) :) Jsi mladá kočka ty kecko :) :) Megouši ty jsi, ale neuvěřitelnej flegmouš :) :) Přála bych vám ho vidět po ránu po těžké kalbě u mě doma :) :) Sejde si v klídku do obejváku ve spodkách, dá si pivko a slivku..čumíme na fotky, slupne mi tu všechno k jídlu a do toho naprosto v klidu bez hnutí vrby trpělivě, pomalu, opakovaně odpovídá své ženě na její neustále se trousící otázky ( je upovídaná :) ) Je to prostě mazák :) :) Moc se mi to líbo a vděčnej konzument - moc, moc mi chválil dlabanec :) :) Určitě si to zopákneme, ale necháme to na jaro, aby jsme se mohli jít třeba cournout do centra, nebo na Vyšehrad.... Teď je hnusně.. i když to v hospůdce nevadí :) :) Ládíku, taky tě volám - jisti jistě nás čteš a nepíšeš - doufám, že jsi se nerozkouřil !!! A doufám, že jsi v pořádku... Podej nám hlášeníčko jak to s tebou vypadá a jak se máš... Jdu si osahat další novej foun - E66, neb ten předtím se mi nelíbil tolik... Jsem jelito - mohla jsem mít kontakty... SMS i nedošla - vy na mě prdíte ?

Ládík

a mohu jen hlásit. Stále jen čtyřka - brzy již 300dní. To vy jste daleko, daleko lepší. Nepíši, jen čtu. Vždyť jsem vlastně černá ovce, ale i tak jsem vlastně se sebou spokojen.

Konča

Chybí zde tvůj originální humor, tvé postřehy, úvahy, sloupky, fejetony atd... K setrvalému stavu posílám gratulačku - je to obdivuhodný výkon!!! Já bych skočila během týdne ze 4 ks na 40 ks. Fridu moc děkuji za nabídku. Já nevím co s tím mám. Nikde jsem nebyla zatím, čekám co se z toho vyvrbí. Žádný úraz nebyl, tak jsem si vymyslela, že to budou netrénované a uvolněné vazy. Snacha má taky operované vazy na obou nohách (nemá to dobře udělané), tak jsem trošku seznámená jak musela rehabilitovat. Takže chodím jako Jofrey de Peyrac a čekám jestli to přestane bolet. Živě jsem si Megánka u vás doma představila. Škoda, že taky už nepíše tolik co psával:-(. Psával i několikrát denně. HLÁŠENÍ: dnes večer končím 7 měsíc a začínám měsíc O S M Ý jupíííí. Se mi to snad zdá, to snad ani není možný.

Standa

Končo gratuluji, asi máš přesně o měsíc víc než já.

Konča

a gratulace k tomu za dovršeného půl roku a začátku 7 měsíce. Jsi borec. Jsme holt dobří všichni tady. Kdo sem někdy vstoupí, tak má poloviční úspěch zajištěn. :-)

Standa

Děkujííí, půl roku a uteklo to jako voda. Tak krátký čas stačí, aby člověk zmutoval a stalo se z něho nenažrané saranče.

Konča

Nováčci nepíší, mazáci přestali psát..... ach jo.... Kód se mi teď bude dobře opisovat - tohle nespletu: cocotte :-DDD Tak jsem to spletla :-(

Friduča

Ahojky, já mám dneska od rána práci... Vendulka nám už nereagoval... Copak zlatí ??? Končí obrovská gratulace !! Jsi šikovná - opravdu jsi všem rejpalům vytřela zrak ! I Standovi pochopitelně imaginárně třesu rukou :) :) Taky šikovné saranče :) :) Ládíku i ty si zasloužíš pochvalu, neb vydržet na 4 za den není luxus, ale chce to hodně disciplíny... Troufám si říct, že možná víc, než přestat úplně... To se člověk rozhodně a musí držet, ale udržet ten omezen počet... Máš sice výhodu, že nepiješ - neb tam se to opravdu porušuje hodně... Člověk ztratí zábrany a řekne si, no co dal jsem si čtyři, tak se to nezblázní a je to vlastně už jedno... Ale žádná by byla lepší :) :) Nechystáš se ? nedumáš o tom ? :) :) Mazáci na nás prděj - prostě už to mají v kapse tak co :) :) Nováčci se asi rozhulili :) :) Mohli by nám to sem alespoň napsat, viď Končo :) :) Jdu zase makat a odpol trenink !!! :) :)

Renkina

Nováček Renkina hlásí, že stále nekouří!!!!!!!!!! A dneska jsem absolvovala dokonce křest ohněm - byla jsem i s přítelem u mé mámy, oba dva hezky kouřili a já žmoulala moje žvýkačky, až mě pusa bolela - ALE NEZAPÁLILA JSEM SI!! (Ale chuť jsem chvílemi měla obrovskou, to bych lhala, kdybych tvrdila, že ne.) Takže s čistým svědomím můžu říct, že dneska nekouřím už celých 14 dní - samotnou mě to číslo překvapilo, protože já to nějak nepočítám.

Vendula

Ahojky.Já se nemam čím camrat.Jen se užírám a stale přemýšlím proč jsem tuto šampíkovou cestu vzdala.Přemýšlím tak usilovně že večer nespím neb se budím pak čumím do zdi a v poledne chodím s majinkatým si lehnout a posledních 14dní nezaberu.Mužu se zeptat co vás některé vedlo si zapálit při braní CHMX a přerušit-jak to říct?, Léčení? Sehnat knihu od Carra to je mazec nikde není na skladě.Ale budu hledat dál i Králíkovou si pořídím.Mam domluvenou kineziologii-je to odblokovávání .Byl na tom někdo?

Leila

Friduč gratuluji k měsíci- sama víš že nejhorší máš za sebou. Standovi gratuluji k půlroku! Stando žeru jak saranče od jakživa,ale až po vysazení champixu jsem začla nekontrolovaně přibírat.Od půlky listopadu do konce roku 5 kilo(( Končo gratuluji k sedmi měsícům a ke schozeným 4 čtyřem kilům.To je úžasnééé. Sama jsem to dopracovala na 70kg.Od Nového roku se snažím jíst méně a zdravěji,skoro měsíc chodím 3x týdně na zumbu. A výsledek nulový((Asi mi nezbývá nic jiného než přestat chlastat.Bezalkoholových dnů během týdne je minimum.Večer minimálně 2-3 pivka někdy i více,když né pivko tak svařáček,a když ani svařáček tak alespoň groček. Irenko,při nasazování i vysazování champixu jsem měla také slušné depky.Nechtěla bych si to znovu zopakovat- to mne možná drží zpět od nápadu vzít do ruky cígo. Sunny ze začátku jsem také měla problémy v hospodě,přez měsíc jsem překuřovala šampík-dvě tři děnně,v hospodě jsem jednou vylítla na pět.Neuměla jsem si představit,jak zvládnu ty neustále myšlenky na cígo.Pak jsem přestala,dva týdny jsem do hospody nevlezla,chutě zeslabovaly,ciga voněly,asi po 5ti dnech úlet- jedno cígo,asi po třech týdnech další úlet- jeden prásk- usoudila jsem ,že mi nic nepřinesl.Cigára mi začla smrdět.A minulý týden jse seděla asi čtyři hoďky na pívu s kuřákem a ani po šesti dvanáctkách jsem vůbec nevnímala že kouří.Pak jsem mu v popelníku napočítala půl krabky vajglů a doma jsem musela všechny hadry naházet do pračky jak jsem si smrděla)))

Friduča

Tak to je super, že jste se přihlásili :) :) Renki - gratulace ke 14 dnům - super, teď už to poběží... :) Šikulka ! Vendul . já to tu popisovala už několikrát. Prvotně mám problém s manželem, který kouří a mě to v momentě kdy nekouřím strašně vadí ( respektive vadilo při dvou pokusech, nyní to snáším překvapivě lépe a sama nevím proč - tedy zatím ) :), takže doma neustálé dohady a vztekání, potažmo jeho hladové oči, ja k se těší, až si zapálíme v klídku a v pohodě... První odvykání - nekouření 5 měsíců, bylo poměrně těžké a furt jsem na to cígo myslela, hrozně jsem se užírala, ale nechtěla jsem kouřit a držela to . myslím, že jsem začala s manžou na dovče ( už se mi to motá ), vínečko, moře, terasa.... Loni cca 11 měsíců ( CHMP nepravidelně ), šlo to tak nějak samo, přečetla jsem si zde zmiňovanou literatu, urovnala si to v hlavě a lidem okolo přestala to cígo závidět...začala jsem na sebe být hrdá a poctivě šetřila na dovču, na které jsem začala kouřit...Já a tři kuřáci, manža neustále se ksichtící a prosící, poňoukající...a prostě jsem si dala = oni hrozná radost a já řekla, že po návratu zase nic...Jenže člověk míní a vše se změní :( Nejprve po alkoholu ( nenápadně v úzkém kruhu ) - a všichni ,, to je super, když budeš kouřit jen při paření, to je přece bomba apd.( moc dobře jsem si byla vědoma toho, že je to cesta do pekel, ale už jsem to nedokázala zastavit ), pak jedno cígo ke kávě po obědě, pak jedno po kávě po obědě, jedno s manžou odpol doma, k tomu ty pařby... a bum - je to prostě v háji...Sama na sebe neskutečně naštvaná, někteří ( jako manža ) skákali radostí :) Dalších pár měsíců mi trvalo, než jsem se dokázala znovu namotivovat a jít do toho - chtěla jsem moc, opravdu moc celou tu dobu, ale nešlo to.. Jak člověk poruší, je to hrozně těžký...Začneš si říkat, co už jsem si zapálila tak je to vlastně fuk...jedna, dvě, nebo deset ? Stejně jsem srab a selhala jsem... Takže konkrétně to neníc co by mě k tomu vedlo, vím, že pokud by manžel nekouřil bylo by to pro mě nesrovnatelně snažší, ale taky vím, že je to jen a jen o mě... Prostě jsem selhala a vezla se... Už nebylo cesty zpět, ať jsem si to přála sebe víc... Doufám, že tento třetí pokus je definitivní a opravdu si to přeju, neb vím, že mi to nic nedává.. loni jsem ušetřila cca 40tis - Maroko ! Byl to neuvěřitelnej pocit, bylo to fantastický ! Nesmrdím ( když nekouříš zjistíš jak jsi byla odporně cítit ), šetřím si zdraví a to hodně - toho co cigerety způsobují je tak strašně moc :( , neotročím - protože si uvědomuju, že pokud kouřím, pak to není mé rozhodnutí, ale otročím droze, která má nade mnou moc a to se mi fakt nelíbí ( řeči typu kouřím, protože mi to chutná a baví mě to, když budu chtít seknu s tím, je alibizmus ), vadilo mi a ponižovalo mě hledat místa kde smím kouřit ( těch míst je a bude stále míň a míň ),pochopila jsem, že cigereta mé smutky, trápení, starosti nezmění..na pár vteřin navodí pocit, že ano, ale nikam nezmizí, jsou tu furt..dobrovolně jed taky nepozřu, když mi ho někdo dá a tohle je to samé, jen je to pomalejší... V neposlední řadě - moderní je nekouřit :) :) Vendul netrap se, sežeň si ty knihy, přečti si je obě a přemýšlej... Sama k tomu dojdeš... Uvidíš, že to půjde ! A piš - myslíme tu na tebe a držíme ti palec !!! Leila - taky gratulace !!! Pochopitelně velká - i když nevím kolik máš ?? Nechce se mi to hledat :) :) Co vyměnit za bílé vínko - střik.. já vím není to úplně super, ale je to nejsnažší cesta.. alkohol nevypustíš úplně, ale je to nejzdravější a nejmíň na tloušťku :) :) V nejhorším červené se sodou... :) :) Já chodím 3x týdně do fitka, asi se trochu víc cpu, ale né nijak zvlášť... snažím se kupovat zdravější potraviny domů - aby jsme nezobali večer, když honí mlsná úplný šílenosti... jako rýžové a kukuřičné chlebíčky, zdravé sušenky apd....zeleninu, ovoce... Tak se držme a bojujme - dáme to, máme na to !

Sunny

Cau decka, dneska jsem sla s kamoskou posedet, nejak jsme popijely, resily jsme chlapy..:-) mela jsem nejaky koktejly...prisly sileny chute na cigaro, vydrzela jsem to ale bylo to hrozny, nevim co s tim :-( mam jit v patek oslavovat se spoluzaky zakonceni semestru a v sobotu na kolaudacku. Asi se zavru doma :-((( Kdyz si vezmu champik tak pul hodiny me je divne a pak to prejde...vim je to o vuli. champix pomaha ale ten alkohol, nedokazi nekam jit a nepit, rada se bavim, nevim co mam delat :-( prvni mesic jsem nechodila do hospod ale ted ten druhy mesic me to doma uz nebavi, jsem svobodna, bez chlapa, nevydrzim sedet doma...vzdat se alkoholu...nevim jak s tim bojovat

Ivča

jste se hezky rozepsali, to je dobře. Sunny pokus se vydržet, ale opatrně s tím alkoholem při champixu. Já jsem si to taky moc nepřipouštěla, ale ty opice byly divoký. Leilo, souhlasím s tebou, že dokud do sebe budeme lejt alkohol, tak asi moc nezhubnem. Mám stejný problém. Chodím na vacushape, přitom tam půl hodky posiluju, cvičím, snažím se taky omezovat porce a necpat do sebe extra kalorický jídla, ale výsledek nic moc. Ale ani nekouřit ani nepít? To se můžu jít zahrabat. Renkině gratulačka ke 14 dnům, jen tak dál. Fridu, jseš dobrá. Až překonáš první dovču na jihu, máš vyhráno. Konči, nepřeháněj to s tím hubnutím, aby tě doma pak našli:-). Irenko, jak depky, už je to lepší? Mějte se krásně, jdu makat. Nějak nestíhám.

Konča

včera tak oslavila, že mám ještě teď draka. Nějak mi to dobře nasává po té oxygenoterapii. Ale nekouřím a dokonce ani chuť na cígo včera nebyla :-)

Vendula

Ahoj.Tak si představte že začínám být závislá i na tyto diskuzní stránky.Je to fajn,když si lidičky takhle pomáhaj a radí.Já si zatím dělám pořádek v hlavě.

Sunny

Lidicky kde je ta online verze knizky Jak prestat kourit? chci to dnes zacit cist.. Diky :-) Konči jak to delas ze nemas pri piti alkoholu chut na cigaro? zavidim :-)

Irena

...reaguju na tvuj článek...seš tak hrozně rozhozená...hoď na to bobek, dyť se nic nestalo , no tak co ,tak jsi si zapálila ,a kouříš dál ?, to jsem nějak nepostřehla. Jestli jsi se rozkouřila odložíš odvykání na dobu až budeš třeba v té práci a jestli to byla jedna , dvě ..... tak na ně zapomeň a nekuř dál . To půjde , uvidíš , Sunny a tobě nic nedělá ta kombinace šampík alkohol,já měla obrovský okna ze dvou skleniček a bylo to asi jak píše Ivča dost divoký.... Ty depky nějak moc neřeším možná spojuji nostalgicky dobu kdy jsem kouřila s tím ,že jsem byla mladší , hubená ,chodilo se chlastat ,kouřit ,vymýšlely se neskutečné akce( v létě na přehradě) ,teĎ se nikam necpu ...proč se tam trápit když už nemůžu.a ani moc nechci............občas mi to chybí.....občas se napiju a je mi dobře ....někdy se napiju a je mi zle......musím si uvědomit ,že dobře už bylo....snažit se aby nebylo hůř. Jsou jiný věci důležitější...však to všichni víte ....někdy má prostě člověk v hlavě brouka....ale věřím ž e parkrát určitě , navzdory všemu, to ještě roztočím..... Ještě musím popřát Ifce , Standovi a Leile ,Renkině...a asi nám všem , když jsme tak krásně voňaví! Závislost na diskuzi mám obrovskou, kolikrát si říkaám, že už tady nemám co dělat, ale každá ráno ,když příjdu do práce zapnu počítač a........

Konča

na webovku www.walk77.com/literatura.html

Konča

zprčenej počítač. Opět se mi zrtácí vaše příspěvky. Renki blahopřeji k 14 dnům, jsi šikulka. Sunny já nevím čím to, ale včera poprvé jsem při popíjení ani jedenkrát na cígo nevzpomněla. A že jsem toho vyslopala řádně. Otevřela jsem fernetka, postavila se ke sporáku a vařila roštěnky na kaparech - tedy nic dietního, ale už jsem potřebovala zlikvidovat šlehačku dokud byla jedlá. Moc ferdy nezbylo :-( Vendul to je dobře, že nás sleduješ. Jsi na dobré cestě. My tě nakazíme neboj. Už aspoň měsíc se neozvala Marja!!! Co je holka s tebou? Už jsi to stáhla na NULU??

irena

už hlady šilhám jelikož čtu Roštěnka na kaprech ,no to ještě neznám. Včera jsem šla na předváděčku s tím že stejně nic nekoupím a 12 tisíc je v trapu , zařadila jsem se mezi hrncové důchodce....ale nekouřím

Konča

:-) já ryby nerada, takže na KAPARECH, je to smetanová omáčka s kapary - recept mohu písnout. A co sis pěkného koupiláááá????

Megan

Ahoj všichni. Tak prvně Fridu. Jsem se hodně dlouho tak nepobavil jako dneska při čtení tvého příspěvku. Jo, bylo to přesně tak, jak jsi psala. Jasně, klíďo píďo to necháme na jaro, bude to super. Pak dej vědět s tím létem ohledně chalupy. Pozdravuj Michala Ireno, taky jsem byl nedávno s manžou na předváděčce hrnců od Top Moravia a málem jsme koupili jejich remosku za cca 10 000 Kč. Pak jsem se podíval na net, jak se to pohybuje a remosjka od Ety cca 2 500 Kč. No, to je fakt rozdíl. Slibováný mobil zadarmo se po konci presentace nekonal, pouze večeře (no, byla dobrá, ale také to byla má první a zárověň doufejme poslední presentace). Mějte se všichni krásně a nehulte:-)

Mjerda

Zdravim vás nekuřáci i ty co podlehli. Dneska tři týdny bez toho hnusu. Jsem šťastnej jako blecha a stále hledám důvody, abych vydržel. Chuť by byla, ale nic co by nešlo zvládnout. Korunky přibývají a já jsem zase o něco těžší. Sice jsem nikdy nebyl twigy, ale musím s tím začít něco dělat :-))) . Chci se zeptat, je možné, že by mi díky nekouření přestaly při čištění zubů krvácet dásně, nebo jsem si to jen vsugeroval? Jinak od 14 dne beru jen jeden šampík ráno a ten večerní jsem úplně vypustil. Zatim je to v pohodě a žádné zhoršení jsem nezaznamenal. Plánuju po 28 dnech tu ranní dávku ještě omezit na půlku tak uvidim. Končo taky mi ty příspěvky ztrácí, ale jen v práci na služebnim compu, doma je to OK. Renki blahopřání ke krásným 14 dnům, vlastně teď už asi k 15 dnům ne :-) . Takže jak se řiká - UŽ ANI JEDNU. Zatim čauky

Konča

Supééér. Jsi borec a velký bojovník. Posílám gratulačku k té 21. Já to taky mám v práci na PC a doma je to OK. Dásně nevím, tady spíš někdo naříká, že z dásní při šampíku krvácí víc. No a konec prvního měsíce se ti kvapem blíží :))))

Sunny

Irenka: me kombinace champiku a alkoholu nic nedela, nepocituji nejakou zmenu ( a ja kdyz zacnu pit tak neznam konce :D ) musim to nejak poresit, omezim to nebo si rychle najdu chlapa aby me nejak zabavil a nemusela sedet doma nebo nekde v hospode :-))) ja fakt nevim :-)))

irena
2x

Mjerda a Renki si zaslouží velké gratulace protože to jsou naše vycházející nekuřácké hvězdičky ...jen tak dál borci!!!!! Koupili jsme si parní hrnec pekáč a pánev . Má to být asi 120 v jednom, neskutečně zdravá příprava jídla a to skoro zadarmo. K tomu byl polštář z ryzýho stříbra kterej je schopnej tě vztáhnout i z hrobu . Už se s Miloušem hádáme kdo p ůjde první Myslím lehnout na ten polštář , ale je dost velký tak se tam snad vejdeme oba. Takže na příští sraz přijedou asi i dva adolescenti.

Ivča
1x

Sunny s tím hledáním chlapa opatrně. Nedávno mě přišlo mailem, že pánbůh řekl, že dobrý chlap se najde na každém rohu, pak se zamyslel a udělal zeměkouli kulatou...Tak pořádně vybírej. Měrdovi velká gratulačka, jseš dobrej. Irenko,bacha na zdravou výživu. Abyste to s manželem nepřeháněli. Není nad pořádný kus masa pěkně na přepáleným tuku a do černa cibulku. Mňam. My byli na předváděčce jenom jednou, že potřebovali sousedi nějaký počet lidí. Tak jsme šli, byly to matrace a peřiny. Všichni jsme se tam váleli po zemi na matracích a přikrejvali se dekama a cpali nám polštáře pod hlavu, protože ty co máme doma jsou prý úplně nemožný. No nekoupili jsme nic a spíme dobře. Mějte se všichni dobře, nováčci bojujte úspěšně dál, my mazáci už si ten pocit užíváme a snad už nikdy víc. Vyhráno nemáme nikdy.

petr erhart
1x

Zdravím opět po čase všechny lidičky,kteří více či méně úspěšně bojují s tímto démonem a drogou - kouřením.Když jsem poprvé pročítal toto fórum o prášcích,které z velké části zajistí to,že přestanu kouřit,myslel jsem si,že to je jedno z mnoha lákadel,které mají za úkol vytahat lidem nemalé peníze z kapes.Nicméně šel jsem k lékařce,která mi tyto pilulky předepsala,já si je koupil,po šesti dnech jsem přestal kouřit a od té doby jsem si nezapálil.Dnes uplynuly právě dva roky,od doby,kdy jsem vykouřil svoji poslední cigaretu a já pevně věřím,že už to tak zůstane napořád.Přeji vám všem stejný pocit a hlavně úspěch v boji s tímto návykem. S pozdravem Erhart Petr

Konča
1x

Posílám fanfáru ♫♪♫♪♫♪♫♫♫ a gratulaci. Jsi boréééc.

Konča

Nevím jestli je to výsledek oxygenoterapie. Mám za sebou 7 hodinových sezení. Slina na alko je větší než dřív, zato na cígo chuť žádná. Zatím zcela vymizely takové ty krátké ataky a jak jsem už psala, poprvé jsem si na cígo nevzpomněla ani u alkoholu. Plíce a mozek se asi zdárně čistí, zato játra tvrdnou :-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce