Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...
Dobré nedělní dopo, Ivčo mě to dříve taky blblo ( občas ), asi to bude tím prohlížečem... Ať ti někdo ( nebo ty ) aktualizuje SW ...A mělo by být po problému... Článek jsem také četla : http://www.novinky.cz/zahranicni/225091-americke-lekare-s-cigaretou-v-ruce-ceka-brzy-vyhazov.html No, nutno podotknout, že Amíci vše ženou do extremu... Oni taky mají ruzné zákony v růszných státech - např. v Kalifornii se už nesmí kouřit prakticky nikde - ani v autě ! TAkže kuřáci dens mají jediné místo, kde si bez rizika pokuty mohou zakouřit a to doma... A někde se dává pokuta pokud kouříš ve voze a máš tam dítě... Ale to už si nepamatuju ve kterém státě... Faktem zůstává, že kouření se pomalu, ale jistě začíná dostávat jinam.. Prostě začíná být tak nějak společensky nepřijatelné a na kuřáky se pomalu začíná koukat jako na závisláky, kteří obtěžují okolí a ničí zdraví své i lidem okolo... U nás to zatím není tak markatní, ale občas už jsem takový postoj zaznamenala... A bude se to stále častější a častější... Takže buďme rádi že na tom okraji společnosti už nestojíme... Co se týká mě - já jsem ponaučená dostatečně.. ono to bohužel není ani tak o tom, jak moc se člověk ponaučí... Já měla všechna rizika nastudovaná jako málokdo, věděla jsem co nesmím a co musím... Ale ono v momentě, kdy po té cigeretě sáhneš je ti to úplně jedno... Jde to těžko vysvětlit, či popsat... Já jsem chtěla seknout s kouřením prakticky od první co jsem si kdy dala... Nebyla jsem ten zarputilej kuřák, co tvrdil jak ho to baví, jak mu to chutná a tak prostě bude kouřit... Ale nešlo mi to... Pak dvakrát ano a jedna cigereta a vezeš se... Jediné řešení tedy je prostě si nedat ani jednu... Protože i když pak kouřit nechceme a jsme na sebe naštvaní, tak kouříme.. A to je to co popisuješ a co i mě strašně vadilo.. že jsem otrokem a nedokážu o sobě rozhodovat sama... My jdeme ke tchýňce na fleky, odpol uvařím mrkvičku s hovězím a brambůrkem a nějakou polívčičku a snad konečně kino... Takže držte se a nekuřte !! Stojí to za to...
Přidat nový komentář