Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
sigrid

Leny, a Ty mi obzvlášť děláš radost. Mě nikdy nikdo a nikomu za příklad nedával. A když, tak je za odstrašující. Takže si toho obzvlášť cením a pýchou se mi dme hruď. Což je ovšem taky nebezpečné, protože pýcha předchází pád a vyhráno zdaleka není. Nebo mi mě taky z nadváhy mohli začít vozit na kriplkáře. Fuj! Jinak manželovi, kamarádovi i Tobě držím palce!

evva

Ahoj a dobré ráno:o).Beru champix už 6 týden,ale bez cigára jsem terpve třetí den.Pořád jsem den D oddalovala,jelikož po předchozích zkušenostech jsem zjistila,že moje pevnost vůle je hluboko pod bodem mrazu.A kdybych nepřestala kouřit na champixu,tak už asi nikdy a toho jsem se asi moc bála.Bála jsem se že mi už neni pomoci.Ale je:o).šlo to sice obzvláště pomalu,ale šlo to a to je mooooc dobře.Teď,když jsem zjistila,že to JDE,víc si věřim že to půjde zvládnout.Jen bych zrušila tu nevolnost,zkoušela jsem všechny rady který tu píšete,ale je mi blbě ať už jsem na lačno,nebo najedená.No,ale stojí mi to za to.Tak zatím ....

Leňa

Ahoj lidičky.To se krásně rozrůstáme!Jestli to tak bude pokračovat,tak Champix nebude k dostání proto,že ho budou skupovat agenti z tabákovýho průmyslu a tajně, ve velkým likvidovat! :))Evvi,vyzkoušej ten Famosan20mg,jestli máš možnost ho někde sehnat.Neříkám,že s ním mi není blbě,ale je to o moc lepší.Všem hezký a voňavý den.

Martina

Ahoj Ewo, vidím, že jsi jak partizán, prostě si se cigár držela dost fest, ale je fajn, že se to podařilo, a že jsi to nevzdala, teď už to bude čím dál lepší, to potrvá tak 2měs. a pak může přijít malá depka a myšlenky na to proč jsi vlastně přestala, ale dá se to zahnat, hlavně tě nesmí nikdo ponoukat s cigárama, protože někdy je den blbec a můžeme selhat, takže zatím dobře vybírat lidi, se kterými chceme třeba posedět, alespoň u mě to tak fungovalo. Drž se. Martina

sigrid

Ewi, Ty mi tak píšeš z duše. Chmpx jsem začala brát s pocitem, že je to to poslední, co můžu pro nekouření udělat a že jestli to nevyjde, asi se ukouřím k smrti. Když jsem ještě po měsíci braní pořád kouřila, měla jsem pocit, že budu ta jediná neúspěšná. A potom, když se to konečně povedlo, sebevědomí mi, i přes veškeré deprese, vyletělo až do oblak. Teď, po měsíci jsem plná humoru, což ovšem neznamená, že by mi ruka automaticky a jakoby nezávisle na vědomí nerejdila po stole a nehledala tu inkriminovanou krabičku. No, snad to časem přejde. Gratuluju Ti a vydrž!

sigrid

Na ten Famosan prosím dávej pozor. Všechny léky založená na blokování produkce kyseliny chlorovodíkové v žaludku (tzn. Famosan, Helicid atp.) omezují vstřebávání dalších léků, takže by Ti pak chmpx nemusel tolik účinkovat. Když bys to chtěla kvůli nevolnosti kombinovat, tak nejprve Famosan nebo jeho alternativu a NEJDŘÍVE za dvě hodiny po něm chmpx.

Leňa

Doba po zahájení odvykání Zdravotní výhody 20 minut Krevní tlak, srdeční tep a cirkulace krve se zlepšuje 12 hodin Oxid uhličitý se v krvi dostává na normální hladinu 48 hodin Nikotin opouští tělo, zlepšují se vám především čichové a chuťové smysly 2-12 týdnů Krevní oběh se zlepšuje a zvyšuje se práce plic 1-9 měsíců Přestáváte být často u konce s dechem a kašel pomalu mizí 1 rok Možnost ucpání tepen je o polovinu nižší než u kuřáka 10 let Riziko rakoviny plic se snižuje oproti kuřákům na polovinu 15 let Riziko srdečního infarktu a mrtvice je již stejné jako u nekuřáka

sigrid

Leňo, Ty ale umíš potěšit. Za patnáct let budu mít Alzheimera a budu říkat psovi slečno. Pak by moji příbuzní možná i uvítali, kdyby mě nějaký ten infarkt nebo mrtvička dostaly. Oproti tomu by ta chuť mohla zůstat potlačená na věky věkův. No, ale já vím, žes nás chtěla potěšit :-DDD.

Lenka

Ahoj všichni! To, že jsem se na nějakou dobu odmlčela neznamená, že jsem nebyla každý den v diskusním klubu a nečetla nové příspěvky.Jen jsem nějak o sobě pochybovala, protože jsem chmpx brala měsíc, počet cigaret klesl, ale úplně bez cigárka to nešlo. No a teď se musím pochlubit : Šestý den bez cigarety!! Já vím, že je to moc krátká doba a že vůbec nemám vyhráno, navíc mám na cigaretu neutuchající chuť a odolávám jen skutečně silou čehosi, ale vůle to není. No ale pro mne je to alespoň trocha povzbuzení a nejvíc mne asi vyhecovala včerejší zpráva v televizi, na kterou už jste reagovali. Taky si říkám: A just nééé!!! Tak mi držte palce, budu se statečně prát dál sama se sebou a čerpat energii z těchto stránek. Lenka

Champixman

Ahoj Lenka, drzim palce. Dopadne to dobre, uz 6 dni si vydrzala, ved to je uplne super. Ja som tiez po 6 dnoch mal este chut na cigaretku, musis len vydrzat a zrazu sa ohliadnes a budes mat uz 30 dni bez. A to je na tom super. Ja mam 3 mesiace bez a napriklad vcera som mal chut, nie ani chut ale taky pocit ze mi nieco chyba a neviem co. Je to strasny pocit, ale treba ho zahnat prave myslienkou ze uz som kolko vydrzal a nemaju uz cigarety pre mna zmysel a potom je to o.k. :-) Prajem kazdemu pekny den. :-)))

sigrid

Lenko, gratuluju, gratuluju a ještě jednou gratuluju. On ten pacholek zabere na každýho, ale s někým má halt, co dělat. To, že nemám vůli nekouřit a vlastně nevím, proč nekouřím, to moc dobře znám. Já tomu říkám zaťatost. Tak jen buď zaťatá pořád dál. Klni, nadávej, tluč pěstí do zdi, ale nekuř. Přece jim to nedarujem na podpory v nezaměstnanosti! Moc a moc Ti držím pěstě a vydrž! Jsi hvězda.

Imrich

Tak jak to tady čtu, pořád nemůžu najít nikoho kdo ten Champix překouřil. Doufám že nebudu první. Mám chřipku, zobu desátej den a tu krabičku přesto zdolám. Je to ostuda, ale prostě droga je droga. Jste tady někdo, kdo zobete a přitom si vůbec nevěříte? Jinak všem držim palce.

sigrid

Imrichu, neboj, nebudeš první ono se to poddá. Osobně beru všecky potíže jako trest za to, že jsem vždycky rolovala noc nad feťákama. Co dělá žaludek? už se to lepší? Myslím na Tebe a zase se ozvi!

evva

Ahoj,hezký večer:o)Já bych řekla ,že to ve své podstatě asi nejde a nebo se to tu daří každému.Po týdnu braní je prý hladina va....(nemůžu si vzpomenout :o)) )v krvi natolik vysoká,že tě má ochránit od všech abstinenčních příznaků.Já bych se nebála,po mojí zkušenosti,,že to u tebe nezabere,nebo že bys byl vyjímka :o).Třeba já měla pořád děsnou chuť na cigáro,do 3týdne jsem bafala jak vzteklá :o).Pak jsem nějak sama od sebe začala hodně omezovat kouření,zjistila jsem že spousta věcí se dá zvládnout"na sucho".Pak jsem si jednou ráno řekla,že to se pokusim nekouřit hned co otevřu oči a taky to šlo :o)No a pak Jen tak ,pro sebe zkoušela oddalovat kouření,až jsem měla krabku na tři dny a to jsem si už říkala že jsem FAKT dobrá.Já totiž kouřila 30a víc.Ale pořád jsem si hlídala ,abych je měla doma.Představa že nemám cigára,byla až do minulého týdne děsiva :o).Až jsem se dopracovala k tomu,že jsem jednoho krásného večera dokouřila krabku,další jsem si plánovaně nekoupila a..........ONO TO VYŠLO :o))Jo jasně ,dneska je to teprve třetí ten,ale to jsem ani v nemocnici po operaci nikdy nevydržela a tak si myslim ,že to nejhorší mám za sebou.To nejhorší totiž byla představa,že to bez cigára nezvládnu.Asi to všichni kuřáci znají-nejhorší sen-nemít v kapse,kabelce ani jedno cigáro a všechny obchody zavřený.No nic asi jsem se malinko,malinko víc rozepsala :o) Takže ničeho se NEBOJTE,JEDNOU TO PŘIJDE NA KAŽDÉHO :o))) tak Ahojky

evva

Jinak dodávám,že beru6 týden a nekouřím z toho TEPRVE 3den :o(

sigrid

a kdybyste měli někdo cestu na Šumavu, ozvěte se. Hledám parťáka, který by se mnou vychutnal krásy úžesné, nové, nekuřácké kavárny v Sušici. Když tam jdu sama, není to ono. A 95% mých přátel a známých kouří. Ti, co ne, jsou daleko. Takže - zvu Vás... :-D

sysi

Ahojte všichni ! Tak jsem si opět pročetla nové příspěvky a mooooc dobře se to čte !! A hlavně mě zajímá, jak na koho to působí, kdy přestává kouřit atd. Dneska jsem čtvrtý den na zobu a můžu říct, že mě od včerejška bolí hlava a ještě je to horší po cigaretě :-( No z 25 někdy i více, jsem dneska vykouřila 16 "zatím" :-(( Není to nic moc a navíc mám divnou pachuť v puse. A další věc, jaksi nemůžu na velkou už čtvrtý den. Dovede si představit moje břicho?? :-))) Piju dosti vody a nic, tak jsem se rozhodla, že dneska nastoupí na pomoc klystýrek. Držím palce všem, mějte se pěkně a pište !! :-) (Jdu se nalejvat)

šárka

Ahoj lidičky,tak v libereckém kraji-česká Lípa,taky nic nevědí,že by Champix měl být stažený.Takže super.Zobat můžem dál. Sysi dnes beru 7 den a hlava bolí taky. Dnes jsem zmákla jen 7 cigaret.Já vím ještě dost,ale mám radost. Tak pá a všichni se držte.

Lucalanda

Ahoj.mělajsem stejné příznaky jako ty.Já mám champix 11.den.Poslední cigaretu jsem zahodila 16.1. v 15.00 a od té doby nekouřím .... 46hod. je to vpoho ....už mi není tak špatně ...před lékem něco sním. Koupila jsem si PAIPO ...ale skoro ho nepotřebuju.je to dobré i proti chutím na jídlo.Pořád u sebe nocím žvýkačky a snažím se víc chodit ...nechci přibrat ani kilo.Jo a taky jsem byla na pivku...a taky jsem to zvládla,i když chuť byla velká ..a kocovina je taky jiná ...když člověk nevyhulí krabičku :o)

Andrea

Ahojky všichni, no co se stalo? My se nějak rozrůstáme, to je super! Jestli to tak bude pokračovat, stát letos utře hubu a daň z cigaret bude poloviční! Holky a kluci, vydržte, šampík ještě nikdo odsud nepřekouřil a i já jsem byla kandidát. Ono to příjde, nebuďte nervozní z toho, že berete týden, dva a chuť je pořád. Na každého to působí jinak, já jsem kouřila s chpxem měsíc a už nekouřím asi -nevím kolik týdnů.Když je tady Míla, má to spočítaný, nekouříme stejně. Ale budou to 4měsíce+ 3kg navrch. Ale ty 3kila nejsou zadarmo, já se omezuji od začátku a je mi to prd platné. Dlouho jsem si držela 2kila a to třetí nevím, kde se vzalo. Sigi, co to máš za čekankový obídek? Dej recept, až pojedu do města, čekanku si koupím a uvařím. U nás, na malém městě , jsme rádi, že seženeme ledový salát. Já bych s tebou tak ráda šla do té hospůdky, ale z podhůří Jeseníků, přímo z podhůří Pradědu by mi to trvalo celý den, než bych se tam dopravila. Tak někdy jindy a někde blíž! Už jsem se dnes vykecala, už jsem byla šlapat, tak si jdu uvařit binkový čajíček, jak říká moje vnučka, popřeji vám hodně sil v boji cigaretou a nedejte se!!! Přemožte ji, potvoru malou smradlavou. Mějte se hezky.Papa

Leňa

Díky Sigrid za oznámení.Poradil mi to lékárník a funguje to.(Teda je mně míň blbě)O tom,že bych Champix měla brát až za 2 hod.po Famosanu mi nic neříkal.Pravdou je,že co to tak beru,tak mám takovej divnej pocit,jako že nejsem úplně na 100% v pohodě.No nic,hold musím ten svůj kalich hořkosti vypít až do dna.Na Famosan se vykašlu!Sice mně zase bude hůř tělesně,ale momentálně je nejdůležitější ta psychika.Abych třeba,nedej Bože,nezačala mít chutě na čouda!?Ještě Vám všem musím napsat,že jedna moje kuřácká kolegyně(53let),která nikdy nevydržela bez cigarety ani půl dne,bere od 1.1.Chmpx a jak se zdá,dnes už to bylo bez cigarety!!!Mám z toho tak velkou radost nejen kvůli ní samotné,ale hlavně kvůli mýmu manželovy.On totiž prohlásil,že až Zuzka(tak se ta kolegyně jmenuje)přestane kouřit,začne taky Chmpx brát!Tak nám lidičky držte palečky,protože pokud Zuzanka nevydrží,můj muž se o to ani nepokusí!!!Všem,kteří můžou spát,dobrou noc!Já mám noční :((

sigrid

Obídek je jednoduchý, jak facka. Já tedy můžu čekanku jakkoliv, zapečenou, s kuřetem atp., Ale teď v rámci přibývajících kil volím tu nejjednodušší variantu - oberu zvadlé lupeno, rozkrojím na čtvrtky, vykrojím tuhý spodek (bývá hodně hořký), ze zbytků sněhu vyhrabu pár větviček tymiánu (ten může být i sušený) a celé to hodím na teflonovou pánev, na níž jsem rozpálila trochu olivového oleje. Osolím, opepřím, opeču a zbaštím. To je celý zázrak. A nic si z toho nedělej, já bydlím taky skoro sama v malém městečku, kde není ani ten ledový salát, jen oválené zelí a nahnilá cibule. Když jedu do Prahy vždycky vyrabuju Makro - koupím celou krabici čekanky (ve tmě a chladu vydrží klidně i čtrnáct dní), lilek, cuketu a dobrý je i fenykl. Většinou to teď všechno pojídám jenom takhle rychle opečené na troše olivového oleje. Ale stejně mi to nepomáhá, tloustnu jako vepř. Ať Ti chutná binkový čajíček (taky teď piju slavný Pu-erh, chutná mi, ale to je tak všechno) a škoda, že z Jeseníků je na Šumavu fakt tak daleko - hezky bychom si to užily. A teď dobrou noc, musím ještě něco dopsat a ukrutně se mi do toho nechce...

Leňa

Doba po zahájení odvykání Zdravotní výhody 20 minut Krevní tlak, srdeční tep a cirkulace krve se zlepšuje 12 hodin Oxid uhličitý se v krvi dostává na normální hladinu 48 hodin Nikotin opouští tělo, zlepšují se vám především čichové a chuťové smysly 2-12 týdnů Krevní oběh se zlepšuje a zvyšuje se práce plic 1-9 měsíců Přestáváte být často u konce s dechem a kašel pomalu mizí 1 rok Možnost ucpání tepen je o polovinu nižší než u kuřáka

sigrid

Takhle už to beru ;-D

Standa

Ahoj lidičkové, tak dnes nás víc začíná 8. den. Tak vám napíšu jak mi je. Když sem četl v příbalovém letáku vedlejší účinky, nenapadlo mě nic jiného než, že to je jed na krysy. Dnes se tak i cítím, jako přiotrávená krysa. Navíc nějaká dementní. To bude asi ten boj těch dvou (kuřák a nekuřák) lidí uvnitř mého těla. Nějak se tam mlátí ale zapomínají na mě, řídit smysluplně moje tělo. Čtu balkon, myslím výtah a nějak mi nic nedává smysl. Ale cigaretky chutnají, jen se u toho můžu udusit a nějak jako by i pozvracet. Ale ta touha tu pořád je. Když tak přemýšlím, trochu mi to připomíná jak by někdo přepíjel antabus. Lidičkové všichni, mějte se pěkně, jestli krysa dožije večera, možná ještě napíše :-)

Standa

OTÁZKA (Jirka) Paní doktorko, není právě fér, když berete peníze za propagaci farmaceutických firem a jejich různých výrobků, a zároveň se tváříte že poskytujete osvětu. Vaše důvěryhodnost není kriticky snížena jen proto, že to většina čtenářů netuší. ODPOVĚĎ (02.01.2008 15:26) Co je to za nesmyslnou demagogii? Všechny léky používané v medicíně musela vyrobit nějaké firma. Zabývám se léčbou nemoci "závislost na tabáku" podle platných současných doporučení, která vycházejí z velmi přísně dělaných studií. Samozřejmě doporučuji účinné léky, stejně jako všichni lékaři na všechny nemoci. Nepředpokládám, že byste nechtěl mít účinně léčenou třeba cukrovku jen proto, abyste nepodporival výrobce inzulínu? Pokud jde o zisky, doporučila bych spíš orientovat se na výrobce cigaret: taková firma Philip Morris, která má u nás kolem 1200 zaměstnanců a většinu trhu, měla čistý zisk v roce 2004 srovnatelný se Škoda Mladá Boleslav, kde na to ovšem pracovalo 25 000 zaměstnanců. Vyrobit krabičku cigaret stojí méně než 10 korun...

Lenka
1x

Moc děkuji za ovace, obdiv, podporu a vše co jste ve vztahu k mé osobě vyjádřili! Právě jsem totiž dostala strašnou chuť na cigaretu, ale nejprve jsem zavítala na tyto stránky, přečetla si vaše povzbuzení a asi mě ta chuť trochu přešla ( ale fakt jenom trošku ). Imrichu neboj se, že bys chmpx překouřil. Já jsem brala chmpx a kouřila měsíc, než jsem se dopracovala k prvému dni bez cigárka. A to jsem si žádný den D nestanovila, protože jsem mezek a jakmile se mi něco zakáže, tak to just udělám. A taky až dosud mám v kabelce cigarety, protože kdybych věděla, že tam nejsou, tak jsem schopná se vloupat do trafiky v noci. Takhle jsem v klidu, že mi nikdo nic nezakázal, nesebral a je to jenom moje volba. Ještě bych se chtěla zeptat Standy, jak se má přiotrávená, přidušená krysa, která přepíjí antabus? Nebudeš tomu věřit, ale já mám do dneška pocit, že veškerá tvůrčí energie a IQ do mě proudily prostřednictvím vykouřené cigaretky a že ve skutečnosti jsem vlastně úplně neschopná existence. Ale možná je to tím, že vidina cigarety a pokouřeníčka mi zatemňuje mozek a časem se to podá. Tak se mějte a všem držím palce ( včetně sebe ) !

sigrid

Musím říct, že už dlouho jsem se tak nenasmála jako když jsem dnes otevřela tyhle stránky. Ne, nebyl to smích zlomyslný, je mi Vás líto, ale podáváte to s takovým humorem, že to nemůže být až tak strašné. Představila jsem si velkého krysáka an sedí na hospodské lavici někde pod lípou, vousky splihlé, holý ocásek se vlní v rytmu křečí zažívacího traktu a smutně zírá do půllitru se spadlou pěnou. Škoda, že nejsem karikaturista, to byste se teprv nasmáli. Tedy Lenko, jestli máš cigára v kabelce a nekouříš, tak jsi za prvé "děsnej frajer" a za druhé se nediv, že veškerá Tvoje tvůrčí energie proudí do té kabelky, kde zřejmě, důvěrně stuleno v krabičce elemek, dřímá i Tvé IQ. Bože! Vždyť to je čirý masochismus (nebo heroismus)?! Já nevím, já to čet v originále (jak pravil pan Werich, že abych nevypadala, že ho vykrádám). Léňo a Tobě dobrou noc po noční. Já jsem taky takový noční pracant, ale já to dělám ze své volby. A co se paní doktorky a Philip Morris-u dotejče - tedy já nevím, jak moc čtete ten její kurs v Lidovkách, ale také mám občas pocit, že je placená za to, aby lidem cpala žvýkačky po tunách, i když o ně moc nestojí. Ale možná jí křivdím. Krásný den bez cigárka nebo alepoň s úbývajícím počtem Vám všem :-D

Standa

Ahoj sigrid, paní doktorka napsala pěkné pojednání o závislosti. Lze stáhnout na champix.cz v PDF. Moc se mi tam líbila věta, přibližně, ... do krevního oběhu se dostane od 2 do 4 hodin, po 20 hodinách se vyloučí močí v nezměněném stavu. A taky je tam něco psáno o tom bulharském preparátu, snad z 60. let. Jen je mi divné proč ty výzkumy nikdy nedotáhly k pořádným výsledkům, sme mohli nekouřit dávno :-)

Leny

úplně vás všechny začínající chápu. Ale budiž vám útěchou, že tyhle stavy opravdu přejdou. Já jsem se cítila stejně, hlavně v práci to bylo ze začátku příšerný, nejhůře mi šly počty, to jsem si brala kalkulačku i na 1 + 1 a nedalo se se mnou vůbec mluvit. Doma jsem ty první dny raději prospala (když to šlo). No, jinak se mi zdá, že je tady dost přeLenkováno, občas v tom mám guláš. Kurs v Lidovkách nečtu, stačí mi tato diskuze. Ještě jednou: "Žvýkačky né." Mám s nimi špatné zkušenosti (závislost stejná jako na cigaretách). Včera si manžel přinesl champix, tak myslím, že o víkendu začne zobat, budu vás informovat za něj. Lenko, ty cigára v kabelce, to je opravdu hrůza. Já vím, že je to těžký, se s nima úplně rozloučit, ale pokud chceš přestat, tak to musíš dokázat (já jsem se bez nich taky cítila jako malé dítě, kterému spadnou hračky do kanálu) ale teď už je to v pohodě. Tak se mějte moc hezky, užijte si víkend a hlavně nekuřte.

Champixman

Dobre rano, uff je uz tolik hodin :-) Zaciatky, zaciatky, aaaagh, to bolo davno. Moj nazor je nasledovny, ten kto fajci do 15 rokov okolo 20-30 tak v pohode vie prestan stanovenim dna D uz druhy tyzden, a ma ovela mensi problem ako kto fajci 30 rokov, ale to je asi logicke. :-)))) S tym nechcem ale povedat ze kto fajcil viac ako 30 rokov, ze nema sancu, praveze ma, len ucinok champixu zabere ovela neskor, za to kazdy z vas si posuva den D a ma ho az niekedy po mesiaci. Stando, je ti asi blbe, ale vydrz to!!! Lenka, hihi to bol dobry postreh s tym IQ, ja si myslim ze to bolo asi tak. Cez cigaretu som bol chytry ako radio! Ale teraz som este chytrejsi. :-))))

Standa

Milý Chmpixmane, to si mě moc nepotěšil, 32 let, až 40 denně. A to sem si říkal, že zítra ráno vstanu a budu si říkat: Jo, dnes by to šlo!

Lucalanda

Ahoj.....chci se zeptat,je tadyněkdo, kdonepřibrala jak to zvládnul..???? Já jsem za 6 měsíců dala dolů 10kg a dalších 10 jsem to držela.Teď přestávám kouřit amám z toho fakt obavy...a velké...nechci přibrat ...spíš bych ještě 3kg dala dolů....když tak poraďte ..jinak toho moc nejím ....jím 5x denně mikroporce , když to jde cvicím .. 2-3x týdně ...takže rady zdravé výživy nepotřebuju ...

Arabela26

TEn lek sem uzivala ale vubec mi nepomohl :-( Ja jsem byla dost velky kurak, a kourila jsem 10 let, ale ted uz rok nekourim, jelikoz jsem zkusila Elektronickou cigaretu. Nejdrive jsem tomu neverila, myslela sem si ze to je zase nejaka blbost, jako zvykacky, inhalator atd, ale neni..Me to pomohla a uz nekourim 1rok. Nasla jsem to na www.astor.cz< /a> tak se mrknete, treba to pomuze i vam.

Standa

Až na to, že je to pořád o tom samém, obsahuje to nikotin a to my nechceme, nebo snad ano? Se ti nedivím že "nekouříš" jeden rok, ale věř že kouříš, stále inhaluješ nikotin :-(

Lucalanda

Tak mi to dost připomíná paipo ....akorád že je bez nikotinu a stojí 40kč .... a tysi to pořád kupuješ?nebo už ses zbavila i závislosti na nikotinu???

joza

Ja jsem byla dost velky kurak, a kourila jsem 10 let, ale ted uz rok nekourim, jelikoz jsem zkusila Elektronickou cigaretu. Nejdrive jsem tomu neverila, myslela sem si ze to je zase nejaka blbost, jako zvykacky, inhalator atd, ale neni..Me to pomohla a uz nekourim 1rok. Nasla jsem to na www.astor.cz< /a> tak se mrknete, treba to pomuze i vam.

Standa

Až na to, že je to pořád o tom samém, obsahuje to nikotin a to my nechceme, nebo snad ano? Se ti nedivím že "nekouříš" jeden rok, ale věř že kouříš, stále inhaluješ nikotin :-(

Mona

Můžete mě někdo prosím poradit?Přestala jsem brát Champix před Vánoci,protože mě po něm bylo děsně zle.Brala jsem ho asi 3 týdny a od 8. dne jsem více méně nekouřila. Nepočítám asi 4x čtvrt cigarety. Měla jsem ale pořád tu cigaretu v hlavě. Po Vánocích jsem odjela na 14 dní na dovolenou a tu jsem si taky nechtěla kazit s nevolnostmi ,které jsem měla po Champixu. O dovolené jsem kouřila,ale mnohem méně než obvykle asi 3x méně. Ted kouřím jen večer když přijdu z práce,asi tak 5 cigaret. Chtěla bych zase zkusit Champix,ale nevím jestli můžu znovu,už nemám to startovací balení, ale mám 2 bal po 56 tabl.Já to snad nedokážu,já ty cigára fakt miluju.Máte někdo nějaké zkušenosti s přerušením léčby?

sigrid

To jsou komerční sdělení, která se tu čas od času objeví a nemají tu, co dělat. Samozřejmě, že nikdo z nás netouží po tom cpát do sebe nikotin, když se ho konečně zbavil či zbavuje. Proto obě zprávy tvrdí, že jim lék nezabral, jsou totožné a každá podepsaná jiným jménem. Lucalando, chodím sem už asi půl roku a pokud vím, za tu dobu se tu nevyskytl nikdo, kdo by vůbec nepřibral. Nejúspěšnější byla Míla, která je na sebe ovšem výjimečně tvrdá a dietu držela od prvního dne, co přestala kouřit. Navíc týrala tělo naprosto nekompromisně, tuším na rotopedu. My všichni ostatní jsme přibrali, ale nevšimla jsem si, že by někdo víc než 5kg. Samozřejmě nás to štve, ale doufáme, že když jsme dokázali přestat kouřit, dokážeme i zhubnout. Místní rady jsou pohyb, kyselé zelí a taky Tebou zmiňované paipo. Přírůstek váhy je dosti zákonitý, protože nikotin poněkud blokuje kompletní využití kalorické hodnoty stravy, takže po jeho vysazení je metabolismus línější a jídlo jakoby "víc využiješ". Trvá několik měsíců než se to srovná. Pokud bys chtěla zůstat na svém, dalo by se asi doporučit před zahájením léčby zhubnout o cca 3kg pod Tebou určenou ideální váhu, takže bys pak v podstatě během odvykaní přibrala na svůj ideál.

sigrid

někdo se na to nedávno ptal v poradně. Po přerušení by se mělo znovu začít startovacím balením, ale myslím, že není problém vyrobit ho z modrých tablet tím, že je budeš půlit. Jestli se dobře pamatuju je to první tři dny ráno 1/2mg, pak čtyři dny 1/2mg ráno a večer a potom už normálně ráno i večer 1mg. Nevidím v přerušení problém, prostě jen budeš zase sytit receptory vareniclinem, to je proces který by měl probíhat stejně při každém opakování. A co se týče toho, že cigarety miluješ - no, myslím, že všichni, co jsme tady, jsme je milovali taky, a to včetně té úplně poslední :-)). Takže v tom bych takový problém neviděla. Já je miluju ještě i teď, ale hlavně, že už je nemusím kouřit.

sigrid

Prosím Vás nemyslete si o mně, že jsem snědla Šalamounův exkrement a všechno vím, všechno znám a do všeho si musím omočit. Tak to opravdu, ale opravdu :-)) není. Jenom sem už chodím hodně dlouho (asi 4 měsíce před tím než jsem vůbec začala brát champix), navíc si ráda všechno najdu a ověřím a potom dost mám co dělat s lékařskými texty, takže se občas něco dozvím. Takže, co už tu zaznělo - na zácpu voda, voda, voda a taky Gutalax, já bych dodala ještě zelenina a ořechy. Na nevolnost - brát po jídle, hodně zapíjet vodou, event. léky proti překyselení žaludku typu blokátorů kyseliny HCl. Na nadýmání si tu stěžovalo hodně lidí a vlastně nikdo nepřišel s ničím převratným, jen Míla myslím psala, že Espumisan nepomáhá. Přibíráme všichni a asi nemá cenu to tady řešit, protože a) se s tím asi nedá moc dělat (tedy pokud se někdo nepřežírá), pár kilo je prostě normálních a časem se to spraví; b) mužskejm to zas tak kor moc nevadí; a c) všechny ženský mají redukční diety a cvičení v malíčku. Nicméně bych tu ráda zmínila jednu zcela přírodní látku, která tu ještě nefigurovala a která by mohla pomoci ve všech výše zmiňovaných problémech a tou je vláknina. Pomáhá při zácpě, nadýmaní, redukčních dietách a mě osobně třeba i když vím, že někam musím jít nalačno a nechci, aby mi bylo zle. Každopádně nám nemůže ublížit leda pomoct, když si třikrát denně dáme před jídlem vlákninu a hodně moc jí zapijeme vodou. To zapití je hodně důležité právě pro její účinky na vyprazdňování. Bez zapití je po ní spíš zácpa. Nechci tu doporučovat žádnou konkrétní značku, i když svého favorita mám, aby z toho nebyl reklamní chat. jenom si myslím, že z praktického pohledu je lepší vláknina v tobolkách, kterou je možno polykat všude, kde mám s sebou láhev vody. Při zácpě se zas doporučuje vláknina s probiotiky. Takže, to je k úvaze a jinak se zavazuji, že alespoň do pondělka už nebudu nikomu radit. Fakt...:-D

evva

Ahoj a hezký večer :o).Je to 4 den co jsem neměla ani práska a jsem se sebou mooooc spokojená :o).Sice jsou za den chvilky, kdy bych kouřila jak vzteklá,ale dá se to v pohodě zvládnout.Mono-já sice s přestávkama zkušenosti nemám,ale asi bych to brala jako začátečník a půlila si je.Byla jsem na tom stejně jako ty,abych řekla pravdu,já jsem nějakej extra důvod proč s tím přestat neměla.A co víc,vlastně se mi ani moc nechtělo,ale spíš sem se jenv podvědomí bála ,že to stejně bude na nic.Ted jsem moc ráda,že to všechno bylo, tak jak to bylo a já to zatím zvládám.Včera měla moje dcerka 2 narozeniny a tak doufám,že si mě díky tomu užije déle.Teda ovšem, jestli ji to pak třeba nebude vadit,když tu budu strašit do 100 let :o))))Tak se mějte krásně.Ahojky

Andrea

Co to je tady? To je reklama na el. cigaretu? Lenko, Leňo, Sysi, Stando a všichni další, vy to chcete zkusit? Nebo někomu začíná vadit úspěšnost našeho šampíku? Se divím!!!

Standa

Od nikotinu jsem zakoušel doposavad, teď to zkouším bez něho. Doufám že natrvalo. Ještě k tomu hubnutí či vlastně přibírání na váze. Stále mi nikdo nevěří, že za to může ta modrá rýže. Kouřím, beru šampáňo a i tak přibírám! Hlásím 2 kila navíc = 82kg :-D

sysi

Zdravím ! Andreo neboj, na nic takového se s Standou nechystáme !! :-) V šampíku pokračujeme a nemáme v úmyslu přestat :-) No a že Stáňa přibírá, tak to si myslím, že má ještě dojezd z vánoc a ten bůčíček taky dělá svoje :-DDD Jinak já dneska bez bolesti hlavy a velká strana byla taky úspěšná, akorát ještě ty cíga jsou v provozu i když v menší míře :-)

Leňa

no nevím,jak Vy,ale já taky na Champíka nedám dopustit.I když je mi s ním tělesně mizrně,psychika to krásně kompenzuje-chutě nemám-teda ne,že vůbec,ale takový maličký a raději o nich nemluvím,abych je moc neponoukala :))Kilíčka sebou tahám,jako všichni ostatní a dělám,že mně to vůbec nevadí.Třeba se jim samo u mě přestane líbit,když si jich nebudu všímat!:DCo takhle sušená syrovátka?Snad by to prý mohlo zabírat na zácpu a já nevím na co všechno.Tak pokud máte někdo zkušenosti,napište.Já jsem si ji dnes koupila 1/2kg asi 40Kč a i ochutnala a je docela dobrá.Klidně si dokážu představit,že ji budu pít každej den....Tak lidičky,mějte se,pište,dělejte osvětu Champixu (ne pro něj samotný,ale pro jeho nevyvratitelný účinky)a všm dobrou a voňavou noc-Já mám opět noční :((

IFKA

Hezký večer všem.Taky piju syrovátku pár dní a bobánky se upravily.Našla jsem si článek co jsem si vystřihla v roce 2005 když začala éra syrovátky a já ji pila poprvé-vypíchnu vám nejdůležitější.Takže-teplý nebo studený nápoj z instantní syrovátky se pije několikrát denně.Při mírnější dietě se pije vždy před jídlem a dá se zhubnout asi kilo týdně.Kdo chce hubnout rychleji,pije pouze syrovátku,nejí. / brutální / .Je chudá na živiny,zaplní žaludek,není v ní žádný tuk,bílkovina je vysrážená,obsahuje vitamíny.Nikdo po ní nepřibere,není zdraví škodlivá.Běžně se používá na podporu trávení a regeneraci pleti.-Toť článek z novin,rozhovor s lékařem.Já osobně když potřebuji bobánek,tak si namíchám silnější nápoj.To potom i někdy nestíhám vybírat zatáčky.Smích.Tak to vyzkoušejte a dejte vědět jak vám pomohla.Všem přeji krásný voňavý večer a víkend.ifka

Andrea

Ahoj Ifko, já zkouším taky syrovátku, asi tyden, jednou denně, 2velké lžíce rozmíchat s teplou vodou, buďto před nebo po jídle a můžu říct, že nic moc. Já teda nemám problémy, ale když jsou, vypiju vodu z kyselého zelí. Toje myslím drastičtější než ta tvoje syrovátka, ale je po problému.Já jsem přibrala ze začátku jen 2kila, ale tak jak Míla, omezovala jsem sladké, zmenšovala porce, jedla hodně zeleniny a místo bonbonu a žvýkaček jsem cumlala hřebíček! a necvičila jsem! nebaví mě to! Po vánocích další kilo! A to jsem týden hlídala dvouletého, živého skřítka-moji vnučku, takže pohybu ažaž a přibraja jsem. No a už víc jak týden šlapu denně na orbitreku, snažím se jíst malé porce 5-6x denně, hodně vody, hodně zeleniny / občas zhřeším něčím sledkým, skoro denně / a ani deko dolů. Je zajímavé, že když jsem se rozhodovala, že přestanu s cigaretami, věděla jsem, že se přibírá. Říkala jsem si, že když přestanu a vydržím to, nebude mi vadit ani když naberu 10kilo. Hlavně, že nebudu kouřit. A víte, jak mi to teď vadí? Ale na jaře, až bude víc pohybu venku, půjde to dolů samo!! Snad. Sigi, mě to opravdu vůbec nevadí, že nás tady informuješ a objasňuješ věci, o kterých nemám ani páru. Ty jsi chytrá ženská a když někdo něco ví, co ostatní neznají a ani neví, kde to zjistit, měl by to ostatním říct. Trochu jsem se do toho zamotala, ale já jsem opravdu ráda, že nás informuješ a otatní se určitě ke mě připojí. Díky. Tak se držte odvykačky a odvykači a pište, opravdu to pomáhá vám i nám!!

Jiřina

Ahoj holky, dlouho jsem nepsala, ale čtu si tady denně. Přestala jsem kouřit skoro zároveň s Martinou, 4. srpna, takže to táhnu šestý měsíc. Champix jsem brala měsíc a pak už jsem byla bez ničeho. Někdy v říjnu jsem podlehla pokušení a potáhla si z cigarety. Pak zas nic, ale už mě to pokoušelo. A v prosinci jsem si zapálila a chutnalo mně to a to mě tak vyděsilo, že jsem od ledna začala brát champix znovu a budu ho brát půl roku. Když jsem si představila ty hrůzy z počátků odvykání, rozhodla jsem se vsadit na jistotu. A co se týká váhy, první dva měsíce to bylo celkem v pohodě, ale pak kila začala plíživě narůstat a mám jich 6. A to jím opravdu střídmě a minimálně dvakrát týdně chodím plavat a cvičit. Ale váha se ani nehne. Třeba to na jaře sleze samo.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se&hellip;

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči&hellip;

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho&hellip;

Naši partneři

Inzerce