Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Leňa

Super!Super!Super!Ještě pár dní a už to bude bez úplně!Sysi,trošku Vám závidím,že jste na to dva.Můj drahý choť stále sbírá odvahu.Ta naše známá,která bere Champix zatím pořát kouří(dneska asi 22.den na Chmpxu)a pokud ona nepřestane,můj chlap to ani nezkusí.Ona asi bude tvrdší oříšek(Kouří i její manžel a to tak,že hodně a oba kouří doma)ale doufám,že to nevzdá a že dříve nebo později dosáhne kýženého cíle!Škoda jen,že nemá moc příležitostí dostat se na tohle fórum.Na druhou stranu,když vidím,jak přibývají další a další úspěšní.....To by v tom byl čert,aby se dobrávěc nepovedla!

Andrea

Ahojky holky a kluci, k té nevolnosti- nekouřím už skoro 4měsíce, ale bývalo mi zpočátku tak špatně, že jsem myslela, že ho budu muset vysadit. Zkusila jsem půlku a zjistila, že mi to stačí. Brala jsem půl ráno, půl večer asi 2,5-3měsíce a od té doby beru jen ráno půl. Možná bych už nemusela , ale mám strach, že když ho vysadím, neodolám. Poslední bych měla dobrat koncem ledna a nevím, jestli si nemám nechat napsat ještě jeden. Uvidíme. Minulý týden jsem si ráno vzala prášek před snídaní, jako každý den, ale nestihla jsem se nasnídat. Bylo mi tak zle, že jsem byla ráda, že mám cestou do práce pekárnu. A po rohlíku mi bylo dobře. Takže ty nevolnosti nejsou jen zpočátku, ale přetrvávají celou dobu.Chce to jen hodně!! zapít a potom se nasnídat!! Držím vám všem pěstičky,ať vám to rychleji ubíhá a můžete počítat DNY BEZ. Papa

Charlie

Ahoj lidičky. Moc příspěvků jsem zatím nenapsal, asi je to tím, že sem chodím jen večer a že většina z Vás mi mluví z duše, takže se nechci opakovat. Chmpx beru už 28. den a 21.den nekouřím. Jen na upřesnění, kouřil jsem 25 let min. krabičku denně, někdy i víc. Moje drahá polovička už také díky chmpx-u nekouří, 26.ledna to bude přesně 7 měsíců. Nebudu Vás unavovat svými pocity při zahájení odvykací kůry. Jsou vesměs stejné u všech, hlavně ta chuť na čouda. Já osobně jsem se na odvykání připravoval a po zkušenostech s mojí polovičkou už od návštěvy protikuřáckého centra. Snižoval jsem denní dávku až na 5 cigaret, víc to ale nešlo, spíš naopak, čím dál větší chuť na to zatracené cigáro. Přesně za měsíc od návštěvy centra jsem začal s chmpx-em. A ještě jeden poznatek: můj kamarád mi vnutil názor, že nejhorší není to že nekouřím, ale že nemohu kouřit proto, že nemám cigaretu. Takže, jsem od zahájení nekouření měl stále v kapse krabičku s cigaretami, kterou jsem si poctivě přendaval s kapsy do kapsy. Dnes jsem ji vyhodil. V9m že na každého to působí jinak, byl jsem myslím silný kuřák, i když na druhé straně mi nedělalo problém být bez cigarety třeba celý večer v nekuřáckém prostředí. Je to divné, když přijdu do prostředí kde se kouří, tak už mi to nevoní, ba přímo smrdí. Omlouvám se za svůj vstup do Vaší diskuze, pokud někoho z Vás nenadchl, tak jej prostě přeskočte a ignorujte. Jinak všem odnaučeným kuřákům i nekuřákům čekatelům přeji hodně vůle a úspěchů v boji s cigaretami. Stejně zvítězíme.......Držím všem palce.

sigrid

Myslím, žes pomalu lepší než Standa. Jak dlouho, že to bereš? Asi týden, viď? To jsi tedy fakt borec.

sigrid

musí to být hrozně fajn. Moje dcery naštěstí nekouří, ale syn kouří cigarety a manžel doutníky. Ty se ještě dají vydržet, ale ty cigárka, to už je opravdu velké pokušení. Moje jediné štěstí je, že jsem i přes týden venku a s rodinou se vídám jen o weekendech. Jinak nevím, nevím, jak by to se mnou dopadalo.

sigrid

Tady jsme vděční za každou novou duši, která tu káru táhne s námi, takže piště a neomlouvejte se. Jediné, co nás může nenadchnout jsou komerční sdělení nebo pár škodolibců, kteří sem už taky zavítali. Ale každý poctivý "odvykač" jako Vy je přínosem. Takže zase napiště, je jsem taky noční pták :-)).

Leňa

Jo,jo,souhlasím.Taky mám radost s každým zvlášť,když čtu jeho úspěchy a hlavně mě to hrozně moc posiluje :))

Standa

Všem přeji dobré ráno. Včera a předevčírem po 5 cigaretách, ale jenom doma. Ale asi jen pro to, že někdo nechtěl mít víc vykouřeno a provokoval, aby nebyl horší. Nebudu na nikoho ukazovat prstem :-) Tak to risknu při 12. dni. Ať se domácí kuřák chytne za nos :-)))

Mona

Zdravím všechny pisatele. Tento příspěvek píšu už podruhé,protože poprvé mi zkolaboval počítač.Dnes také podruhé začínám brát CH. poprvé jsem zklamala před vánoci. Po práškách mi bylo strašně zle a bylo jedno,jestli je beru nalačno,nebo nasnídaná a já jsem si nedovedla představit,že si tím zkazím poměrně drahou dovoleno /byli jsme v Dominikánské republice/ Tak snad to ted vyjde.Dneska jsem si vzala půlku prášku,jak mi poradila Sigrid,protože už nemám startovací balení a už mi je nějak šoufl. Moje vůle se silou podobá tlouštce papíru.Mějte se.

sigrid

Jestli jsem Tě Stando pochopila správně, tak do toho chceš dnes praštit. Takže: držím pěstě! držím pěstě! držím pěstě! ...už mi trochu modrají :-)). Teda ten první den (i druhý a třetí) je dost úděs. Do dneška si živě pamatuju, jak jsem se hroužila do vlastní deprese a říkala si: "ty blbče, proč toho chceš vlastně nechat? Dyť to nestojí za to utrpení..." a ještě spoustu jiných řečí. Nechtěla jsem, aby mě lidi chválili, chtěla jsem, aby mě litovali a představa toho, že už nikdy, mi připadala jako rozsudek na doživotí. A doba, kdy budu tak za vodou jako třeba Míla nebo Franta mi připadala naprosto v nedohlednu. Takže moc rozumím tomu, jak Ti asi je. A máš pravdu, jsi chudák a já Tě lituju. Ale fakt to za to stojí. Kousni se do jazyka a vydrž! To nejhorší odezní do týdne, ale už tak od třetího dne budeš cítit, že se situace mírně zlepšuje. A taky nejsi jenom chudák, jsi jednička. Fakt. A ten úplně nejrozchechtanější smajlík, Tobě pro útěchu :-D. Mono, je mi Tě moc líto, že je Ti tak hrozně šoufl. Já na tam až tak kór zle nikdy nebyla. Ale ber to zas tak, že když Ti bude zle, nebudeš mít na cigáro takovou chuť. Ono se špatně kouří s hlavou v záchodové míse :-). A s vůlí si hlavu nelámej. Když takový list papíru smotáš, klidně unese i velké závaží. A kdybys byla úplně bez vůle přestat, tak by ses netrápila nevolností a normálně bys ten chmpx vypustila. Myslím na Tebe.

Standa

Sigrid moc děkuji za podporu, myslím že sem to dnes vydržel bez ztráty květinky. Už dopoledne sem ti chtěl napsat, že chápu ty technologické pauzy. Je to děs. Ne že by to byl rovnou absťák, ale ruce nemají co dělat a tělo bylo zvyklé hulit. Naštěstí sem měl tyto pauzy snad jen dvě. Mám jednu zkušenost, která vždy pomůže, když přijde krize a není čas čekat až tabletka zabere - stačí tabletku zapít teplám kafem se smetanou. Výsledek je skoro okamžitý a absťák se ztratí, jelikož jsou momentálně jiné starosti. Jak sem už psal, dnes sem žádné výrazné absťáky neměl. Pouze něco takového divného, jako vzpomínku, že bych si zapálil, ale to trvalo jen zlomek vteřiny, po kterém následovalo uvolnění, co blbnu. Ovšem v hlavě to znělo jako pořádné píchnutí. Abych řekl pravdu, měl sem strach, jestli ty prášky budou opravdu fungovat, jestli nebudou ty absťáky které sem znal z loňska. Naštěstí nebyly, ale to je teprve první den. Měl sem víc nervy jestli se můžu o ty prášky opřít, než z absťáku :-) Nepsal tu někdo, že se mu zdálo málo dva na den? Že snad vzal ráno jeden a v poledne půl a pak večer půl? Odpoledne bych měl asi už problém, kdybych ho neprospal :-) Jo a ještě k tomu co mi bude chybět. Ano bude, ty chvilky odpočinku a zamyšlení s cigaretou. Taková ta správná relaxace, kterou nekuřák nikdy nepozná. Ale už vím taky proč, protože nekuřák si k relaxaci nebere drogy, jako do teď třeba já :-) vlastně do včerejška. Tak jestli to bude fungovat stále stejně jako dnes, tak nemám strach, že bych to nezvládnul. Napsal sem tu toho hodně, tak pro jistotu pár dnů psát nebudu. Asi bych psal stále stejně - nekouřím - zatím :-) Jen hodně doufám, že i mamce se to podaří. Ještě má na to týden. Tak jestli se to do týdne povede i jí, tak přesně za týden v úterý opět napíšu :-) Mějte se tu pěkně a všem držím palce!!

charlie

Ahoj Stando, ze srdce Ti přeju abys to zvládl. Nezapomeň ale, že chmpx není všemocný. (teď si asi říkáš, zase jeden chytrolín) Mám zkušenost vlastní ale hlavně mé drahé polovičky, že musíš hlavně chtít, mít vůli to dokázat a nekouřit. Hlavně pozor, to jsi si už asi vyzkoušel, na zavedené rituály při kterých nechybělo cigárko. Zpočátku značně omezit, nebo úplně vyřadit. Hele, znám několik borců a borkyň, kteří bez problémů doslova chmpx přehulili. Tam ale chyběla vůle. Tak už dost poučování, určitě to zvádneš, "Zvládli jiní, tak proč ne zrovna já, nebo ty, že". Držím palce a přeji pevnou vůli v boji proti cigaretománii.

sigrid

Když jsem toho nechala taky se mi moc nechtělo to tady rozebírat. Začal jsi dobře, tak vydrž! Jsme s Tebou, i když o Tobě nebude slyšet. Mamce držíme palce a ať napíše. Tak na viděnou, slyšenou, čtenou (tak k čertu, co vlastně) za týden. Pa

Leňa

mluvíte mi z duše.Opravdu úplně nejhorší bylo,když jsem na něco čekala nebo se mně do něčeho nechtělo...Člověk si normálně ani neuvědomí,jak často taková pauza vznikne,že?U mě to většinou probáhalo tak,že jsem znervózněla,po chvíli si uvědomila proč vlastně a třetí fáze byla-vždyť já vlastně nekouřím!A hned jsem přemýšlela,jak situaci vyřešit a většinou mi došlo,že nijak.Normální nekuřáci mají normální pauzy,aniž by je vyplňovali nenormálníma činostma.Tak se s tím pomaloučku začínám smiřovat...ale je to fakt divný,vůbec nic nedělat,že?Držím palce,ať se nám všem tento druh "nicnedělání" líbí víc a víc :))

sigrid
1x

Tak Ti nevím, Leňo, já furt přemýšlím, čím ty pauzy vyplnit náhradním, protože jen tak civět, mi přijde ztráta času. Zatím dumlám paipo, ale kdyby člověk vymyslel něco převratného - třeba "staňte se špičkovým mágem" v pauzách po cigáru, to by se mi líbilo :-)). Ale, že jsme to my nekuřáci líný lidi - nedělat nic, no toto :-o

Andrea

Ahojky odvykači, držím vám všem pěstičky!!! Moooc dobře si pamatuji, jak bylo mě. Ale vydržte, dá se to. Holky, Mono, Jani zkoušejte champix před, po, mezi jídlem, prostě kdykoliv, protože nevěřím tomu, že někdo ho bral 14 dní a bez problémů přestal. A jestli jo, tak by ta kamarádka přestala i bez něj. Champix ti utlumí absťáky- tak tomu zjednodušeně rozumím a po 14 dnech ty velké chutě na cígo určitě ještě jsou, ale vyzkoušejte to. V každém případě mějte po ruce modrou tabletku. A pro Standu, seš dobrej, seš jednička, musíš se pořád chválit a vychutnávej si tu euforii - JÁ NEKOUŘÍM!!!!! Za dva za tři měsíce už si to tak nevychutnáš, protože každému to bude připadat samozřejmé, on nekouří, no a co. Ale jsme tady ještě my, my se taky ještě rádi pochválíme i po 4 měsících. Mějte se a pište jak pokračujete. Papa

viki

zdravím sigrid a všechny, kteří mají tu snahu.a proč pro sigrid? to kvůli tomu "rozsudku na doživotí".úplně stejný pocit jsem měla já, milionkrát jsem si řekla, že s tím praštím a když jsem praštila, tak mi přišlo, že jsem snad přišla o nejlepšího přítele, toho, kdo mi pomáhal při stresech v práci, v depkách, toho, který byl u mně v dobrém i ve zlém a já jej opouštím!!!!!! a navždy!!!!!!najednou mi přišlo, že to vlastně ani nechci.........naštěstí jsem ho začla brát kvůli tomu, že jsem šla na operaci na onkologii a den D jsem si stanovila na 2 dny před operací, abych nedopadla jak minule, kdy po operaci jsem nemohla chytit dech a myslela jsem si, že umřu.moje snažení zhatila sestřička slovy a od půlnoci nekouřit,..........tak když řekla odp půlnoci, že, tak kuřárnu zavírali v 20 hod., tak jsem tam honem ještě letěla si "puknout".to bylo 3. ledna, 7. den chympixu.od té doby nepiju kafe v prostředí, kde se kouří, protože bohužel jsem zjistila, že to není ani tak otázka chuti, tu fakt nemám snad od 2. dne, ale ta svině psychika je na zbláznění.takže se přiznám, že jak jsem tu někde četla, jsem ho "přehulila" 2x.jednou z radosti z výsledku po operaci a podruhé z blbosti s kámoškou u kafe.ale na druhou stranu zase jsem měla pokoj.tak bych si to nějak představovala, zapálit si tak nějak svátečně, z radosti, v pohodě jedno cigáro za týden /kouřila jsem doutníčky a kretky, cigarety jsem opustila před 3 rokama/. jenže to asi nejde, bez champixu 1 cigáro znamená, že je návrat ke starým časům a já se pořád tak nějak nechci srovnat s tím, že ty staré časy už nebudou. JSEM BLBÁ!!!!!!ale snažím se :-D, a všem vám držím palečky!!!!!!!!

sigrid

a jestli, tak jsme tu všichni. Kdyby mi někdo zaručil, že to od té jedné týdně nezklouzne zas k těm padesáti denně, tak jdu do toho okamžitě. Jediný důvod proč odolávám zatím pořád, je vzpomínka na ty muka PŘED tím, než jsem toho nechala. S tím kafem máš úplnou pravdu. Chutná mi jen v nekuřáckém prostředí, tzn. cukrárna. No nic moc, kafe tam mají dobré, ale je to tam trochu jako mateřská školka. Přesně si vzpomínám na tu situaci vloni na jaře, kdy jsem šla na operaci (a nepřestala před tím) a sestřička, než mě vezli na sál, koukne do mé karty a povídá: "Tak já vám sem radši hned šoupnu kyslík, vy to nevydejcháte." To bylo fakt moooc povzbuzující. Ale zase mě ohromně potěšilo, že jsem to vydejchala. Ovšem stejně je lepší toho nechat, i když je to na doživotí :-(. Měj se Viki, a zase napiš, dobrou.

viki

no jo, no, než jsem onemocněla, tak jsme koupili pastoušku na vesnici, ze které se ted snažíme udělat něco k bydlení :-) a když jsem tam dneska byla se kouknout jak ta spoušt pokračuje, uviděla ten prostor na tu terásku, kde by se tak pěkně sedělo a KOUŘILO !!!!!, tak se mi zas udělalo blbě.nemoh by někdo vynalézt nějakou gumu, která by nám vygumovala i ty vzpomínky na tu slast? možná je to tím, že beru jen půl ráno a půl večer, protože jak vy tady píšete o nevolnostech a únavě, tak já při plné dávce jsem nepotřebovala spát.ve dvě ráno se mi podařilo usnout a o půl paté už jsem byla vyspaná.ovšem v poledne jsem ryla nosem rýhu do stolu jak jsem byla ospalá a i když jsem to přemohla, abych večer spala, tak nic :-( tak jsem to dala na půlku, tak možná proto se mi tak "stýská".ale jenom po těch pocitech, chut zapálit si nemám.a říkám si panbůh zaplat za to!!!!! :-D takže to fakt funguje, že člověk nemá absťák, ale věřím, že to může vyvolat depresi, protože člověk "něco" ztratil a naše emocionální pocity vnímají jen ty ty hezké chvíle u cigárka, ale odmítají to ranní kašlání až vykašlání plic, celodenní pokašlávání, dýchavičnost, smrad,no fuj co to je hnusných věcí, na které jsem tak honem rychle zapomněla :-( tak všem spolubojovníkům - nesmíme to vzdát :-D

Petr

Čau lidičky. Přidám své zkušenosti s Champixem. Kouřil jsem zhruba 20 cigaret denně, občas i více. Po 23 letech pravidelného ničení zdraví - když jsem se o Champixu dověděl, rozhodl jsem se ho vyzkoušet. Je to sice trochu drahé (12 týdnů cca 6000 Kč) ale výsledek stál za to. Užíval jsem to podle návodu (kouřil jsem současně ještě 8 dní) a studie nelžou. Fakt to utlumí absťák a jediným problémem byl zvyk ráno ke kafi cigareta. To trvalo asi dva týdny. Výsledek je, že už půl roku nekouřím. Všem vám držím pěsti a vydržte-stojí to za to.

Mona

Já se z toho asi zblázním. Vždycky když mám už celej text napsanej.tak se mi vymaže. To nevadí,napíšu to ještě jednou. Psala jsem,že mi to opravdu moc pomáhá si tady číst od vás povídání. Zvláště obdivuju ty,co píšou-už půl roku nekouřím a nic mi nechybí je to super. K tomu bych se chtěla taky dopracovat. Někdo tu psal o rituálech s první cigaretou ráno. Mám stejnou zkušenost. Vždycky ráno,než ostatní vstanou a já udělám snídani,tak jdu na cigáro do sklepa a tam sama se sebou probírám všechno možný. To mi asi bude chybět Tak se mějte,jdu pracovat.

Martina

Ahoj Mono, připojuji se k Petrovi, že to stojí za to vydržet, já mám za 10dní půlroční výročí a jsem moc šťastná, že jsem to zvládla, ale ta ranní chvilka mi chybí pořád, dokonce jsem si zakoupila elektronickou cigaretu, ale kouřila jsem s ní pouze náplně bez nikotinu, ráno mi to docela pomohlo, přes den si skoro nevzpomenu, ale to ráno kdy se s manželem sejdeme v práci, dáme kafe a hodinku pročítáme noviny, tak to prostě moc těžko nesu i teď, bohužel e-cigaretu jsem vrátila, protože přestala fungovat, ale teď už mám objednanou jinou, je to jiný tip a prý lépe funguje, je pravda, že teď bude tohoto zboží mraky,když se nebude smět už nikde kouřit tak lidi po tom určitě sáhnou. Jinak mi nekouření přineslo 6kg navíc, takže intenzivně hubnu, ale jde to dost ztuha, dříve jsem nasadila dietu a za první ch 14dní byl nějaký výsledek na váze vidět, teď je to moc pomalý. Musím být trpělivá, do toho kolotoče jsem se dostala sama, tak to musím teď ustát. Držte se všichni a pište. Martina

Petr

Já mám asi štěstí, že doma ani v práci nikdo nekouří, tak jsem si neměl ani s kým zapálit. Někde jsem četl, že při chuti na cigaretu pomáhá vypít sklenici vody, tak jsem to v prvních 14 ti dnech řešil tímto způsobem. Pomáhalo to, i když jsem měl v žaludku rybník. Jinak jsem přibral asi 5 kilo, ale nějak zvlášť to neřeším. Petr

Mona

Tak s tou váhou to je přesně to,co si ale vůbec nepřeju,jako ostatně asi nikdo. Stejně je mi to strašně divný,že úplně snad všichni,kdo přestanou kouřit,tak naberou kila. Já bych spíš potřebovala nějaký kilo dolu.Já teda když nekouřím,tak to většinou nenahrazuju nějakym jídlem.Já v práci ani doma taky nemám s kým kouřit,ale nevím jestli to není jedno,protože já jsem ráda kouřila i sama. Díky za podporu.

Petr

Mono, přibrat 5-6 kilo není nic proti tomu, že za nějakou dobu doběhneš tramvaj a nedostaneš z toho záchvat, nebudeš naštvaná, že jsi zapoměla koupit cigára a za obdiv okolí to snad taky stojí. Jen si představ co budou známí říkat až navíc shodíš ta nabraná kila :o)) Tak vydrž. Petr

evva

Ahoj "Šampíci":o),dneska je to 9den kdy jsem ÚPLNĚ bez cigára a je mi fain.Už začínají odeznívat i takové to nutkání co s rukama.Včera jsem měla po dlouhé době zase kafe a chutnalo báječně i bez cíga.Dneska jdu na třídní schůzky a tak jsem zvědavá jak se pak uklidním :o))).Zatím se mějte a držte se .Ahoj

Mafos

Ahoj champixáci, dovoluji si začlenit do veké rodiny odvykačů kouření. Nekouřím už 12 den a dá se to vydržet. Bohužel nejsem ještě ve stádiu, že by mně začalo kouření smrdět. Spíše naopak. Včera jsem se stavil na pivu a nasával plnými doušky tu vůni. Vypil jsem jedno a musel uprchnout, protože jsem byl ve stavu, že bych začal žebrat. A kuřáci by mně velmi rádi dali už proto, že chci přestat. Vydržel jsem a jsem na to hrdý a bojuji dál.

sysi

Zdravím Mafosi :-) Tak tak, asi s manželem taky na nějakou dobu vzdáme posezení u pivka, nevím co by to s námi udělalo:-)) Bojuj dál, nás to taky čeká ! A hrdý tedy na sebe můžeš být, žes odolal pokušení !! :-)

sysi

Ahojte všichni milí !! Dneska jsem 10. den na šampíkovi. V krabičce se válí poslední 3 cigarety. Koupená nová není a taťka Standa už taky nebude moje záchrana, jelikož u něj už pár dní je taky ..... prázdno. Chtěla jsem to napsat jinak, ale slušnost nade vše :-))) Dneska odpoledne po práci jsme šli spolu do obchodu něco nakoupit na papu. A u pokladny jako vždy za ty roky stejná otázka : "Bude to všechno?" Jsem se nadechla a už jsem chtěla říct: "Jedny Petry, prosím". No tak jsem zase vydechla a "Děkuji to je vše" :-)))) No a tak jsem dopadla lidičky:-)) Ne ne ne, žádná nová krabička, bych se musela vyfackovat !! :-)) V práci jsem to na sebe taky práskla, že přestávám kouřit, takže musím vydržet a jít příkladem pro ostatní:-) Tak mi držte palečky ať to zvládnu ! Mějte se pěkně nekuřácky a pište !! Je to pro nás začínající velká podpora ! :-)

charlie

Dnes 23. den bez cigára (ohromná radost) Nikdy bych nevěřil, jak "MÁLO" mi stačí k radosti. To ale není to postatné co zde chci říci. Jistě si vzpomínáte, když jste na adresu nového nekuřáka pronesli : Ty polepšený jsou nejhorší. Tak přesně tak jsem si dneska připadal. Poprvé : Hned ráno jsem nasedl do auta, kde můj kolega když řídí kouří. Ta šlupka do nosu hned při otevření dveří, nepřeji nikomu.(kolík na nos, sprej, nebo raději zase vysednout). No a podruhé: Do místnosti kde kromě již zmíněného kolegy jsou nekuřáci (už i včetně mne), přišel milý pán, který těsně před vstupem zřejmě típl cigáro, ale zbytek, tedy špaka držel ještě v ruce.....Více podrobností už asi netřeba. Můj opovrhující výraz nemohl dotyčný pán jistě přehlédnout. Tak co vy na to. Je to normální, jsem blázen, nebo dokonce maniak, nebo opravdu platí : "Ty polepšený jsou úplně, ale úplně nejhorší ? " A Mono, to že jsem napsal text a pak z nějakých příčin neprošel ověřovací kod, se mi už také stalo. Tak si po napsání textu tento zkopíruj do schránky, a když to nejde poslat, máš jej zálohovaný a můžeš pokračovat v pokusech dál. Tak zatím, držte se a odolávejte pokušením že "Jedna přece neuškodí".

Dašenka

AHOJ Dneska jsem 13. den na šampiku.Vykouřila jsem pravě poslední cígo a doufam že bylo poslední. JE mě 45 let kouřila jsem 25 let 25-30 denně .Se šampikem 5-8 denně .Zatím se mějte a držte se.

sysi

Dášenko, tak to budeme zítra dvě, co pojedeme naostro bez cigarety:-) Držím palce Tobě i sobě a napiš, jak jsi to zvládla :-)

Soňa

Zdravím všechny kuřáky a nekuřáky! Na toto fórum jsem se dostala,když jsem zadala do vyhledávače Champix.Je mi 41 let,kouřím od 20,nyní krabičku denně,když je akce,tak padnou i dvě.Paradoxem je,že pracuju jako bronchologická sestra na plicním oddělení a téměř každý den na vlastní oči vidím,jak mohou vypadat plíce vášnivého kuřáka.A nic.Zpracuju odebraný vzorek podezřelý z malignity,uklidím nádobíčko a hupky šupky na cigárko.Namlouvám si a doufám,že můj organismus s mou imunitou to určitě zvládne.Mám ale pocit,že to brzy nezvládne moje peněženka.Ještě že můj syn nevyžaduje pamlsky za půlsta denně,přece nejsem blázen,abych tolik utrácela a tolik mlsat není zdravé,že?!A to je další paradox a sobectví a hnus. Včera přišel náš pan doktor-zapřisáhlý nekuřák,podal mi Champix se slovy:"A už vás,Soňo,nechci vidět kouřit".Zalapala jsem po dechu,nezmohla jsem se ani pořádně poděkovat.Přečetla jsem návod a vrhla se do boje.Dnes mám v sobě druhou tabletu,11 cigaret a snažím se upevnit odhodlání ke stnovení dne D.Ale řeknu vám upřímně,mám strach,že to nezvládnu,nevěřím si,nevěřím Champixu.Myslím si,že je to hlavně na mně a já vím,že cigareta je můj nejtěžší soupeř.A já jsem zbabělec,který se bojí depresí a neví,co si bez cigárka počne. Nezlobte se za ten elaborát.Budu moc ráda,když u vás najdu povzbuzení. Zatím lidičky ahoooj. Soňa

Martina,

Ahoj Soňo, máme trochu podobný osud, jsem taky zdravotník, který toho dost viděl, je mi padesát let kouřila jsem 30let krabičku denně, champixu jsem vůbec nevěřila a říkala jsem, že ho určitě překouřím, hlavně na něj nespěchej a čekej až udeří sám, tím myslím až vykouříš tak do pěti cigaret za den, pak bych to zkusila, jediné co myslím, že je lepší když si naposledy zapálíš ráno třeba u kafe, mě nesedlo jít spát s tím, že už nikdy více, to jsem i blbě spala. Moc ti fandím a nepodceňuj se, ono to tentokrát vyjde, toho se drž. Taky nám piš, dost to pomáhá. Zdravím Martina

Soňa

Marti,moc děkuju za povzbudivá slova.Jsem tedy zvědavá,jak se CHx projeví na chuti ke kouření,až budu na vyšších dávkách.Zatím se nic neděje,až na jednu cigaretu odpoledne-tu jsem nedokouřila,protože byla taková jaksi nechutná.Nedá se to přesně definovat.Ale za dvě hoďky už s tím dalším hřebíkem do rakve nebyl problém.Tak jsem fakt zvědavá. Ahojky

Petr

Věř si a věř Champixu. Taky jsem tomu moc nevěřil. Říkal jsem si tolik peněz zbytečně vyhozených a ono to opravdu FUNGUJE. Držím pěsti. Petr

evva

Ahoj Soňo,radila bych ti se teď nezabvat tím,jestli si věříš nebo ne.Hezky ráno a večer zobej a věř ,že i na tebe, dřív nebo později dojde.Já a pevná vůle-to nikdy nešlo dohromady :o).Proto jsem se radši ani nikdy sama nepokoušela přestat.Teda,vlastně jednou měto popadlo.To jsem musela jet s dětma na 7 týdnů do Cvikova(léčebna pro resp.nemoce).Jelikož mi bylo jasný ,že nebude nejspíš to pravé ořechové jet tam s cigárama,nakoupila jsem si inhalátory s malinkou nadějí,že by se třeba mohlo zadařit...Jen jsme se vrátily domu,opět jsem začala vesele bafat.Byla jsem vlastně pořád závislá,jen se to o moc prodražilo.No a pak jsem našla Champix a bylo.Je fakt,že jsem celkem dlouho při braní kouřila (6týdnů),ale ono ti to tak nějak samo přijde.Já sama a taky hodně lidí si neurčovalo žádný den D,to taky radí i pani doktorkaZ.Koukni se i nazpátek a pročti si jak na koho působí,abys věděla do čeho jdeš.Tady ti lidičky,kteří sem chodí mi v začátku moc pomohli,ani o tom neví :o).Takže moje skromná rada-moc nepřemýšlej jestli si věříš!,papej ráno,papej večer...................a držím ti palečky.Ahoj

viki

no, to je viď?žádná důvěra v sebe, a ještě v podstatě ne z vlastního přesvědčení!taky bojuju, neboj, psala jsem na st. 63 včera jak jsem blbá, že plaču za cigárama. ale fakt je, že šampík pomáhá 100%, zkoušela jsem dřív nicorety žvýkačky, hulila jsem jak fabrika a bolela mě hlava z přemíry nikotinu, protože mě asi ani tak nechybí ten nikotin jak ta slast z té cigarety a na to ani špička s nikotinem mi nepomohla a sice fňukám, ale když si spočítám, kolik už bych toho měla bez šampiku vykouřenýho, tak jsem vlastně úplně spokojená a šťastná :-D držím pěstičky, určitě se to dá vydržet, nejsme žádný béčka, ne??????????!!!!!!!!!!!!!!???? ??????? p.s. 19 dní s dvěma prohřeškama

Martina

Tak holky dobře se na ten zítřek vyspěte, zítra večer, pokud vydržíte, se budete cítit fantasticky, že jste vydržely, já jsem se budila i v noci a ujišťovala se, že opravdu nekouřím, tahle euforie trvala asi tři týdny a ráda na to vzpomínám, pak už jsem to brala jako normál a takovou radost jsem z toho neměla a dokonce na mě zaůtočily i takové myšlenky, proč jsem vlastně přestala, ale dá se to ustát. Tak se držte a snažte se, my vás podpoříme. Martina

sysi

Díky Martino za podporu :-) Zítra sem vlezu a napíšu jak jsem obstála :-)

IFKA

Tak vám holky držíme s manželem palečky i na nohou aby váš první den bez cigarety proběhl bez ztráty kytičky.Ustojte to-budu na vás myslet a podporovat vás aspoň myšlenkama.Dobře se na to vyspěte a zítra podejte hlášení.páčko-ifka

sysi

Ahoj Ifko, poslušně hlásím, že zítra napíšu a díky za podporu !!!!! Bude jí třeba !! :-) Tak dobrou noc a mějte se pěkně :-)

dašenka

sysi,to je fajn že nebudu sama .

sysi

Neboj Dášenko !! Vzpomenu si na Tebe, jak mi to bude lomcovat rukama :-) Mimochodem jsme skoro stejně mladé, takže to spolu zvládneme !!! :-))) Držím palce !!

Míla

Ahoj všichni, nezapomněli jste na mě? Vidím, že vás tady přibylo moc, tak se představím těm, co mě neznají : od 26.9.07 nekouřím, po braní 9. dne chmx, od půlky listopadu nic neberu a nekouřím stále. Byla jsem 14 dní na KUbě a prošla jsem tam ohněm, tam se kouří snad i na porodním sále :-))) ( v hotelu, v recepci, v obchodě, na letišti, na benzínce, v cukrárně, no všude). Přestože už jsem myslím z nejhoršího venku, stýzkalo se mi tam - dovolená - doutníky - cigára - alkohol -však to znáte. Ale vyšla jsem jako vítěz!!!!!!!!!!!!Hurá, taď už musím zvládnout všechno. Vy, co začínáte, věřte, že nejhorší je 14 dní, pak je hnusný měsíc a pak uš to jde a je to jen na vaší vůli! Tak se nedejte! Je vás tu moc nových a já jsem utahaná, ale přeju vám hodně sil a myslím, že tu máte hodně pomocníků v boji s cígem. A svoje staré známé zdravím, a prosím si hlášení, jak se vám daří? Sigi, Chmane, Zdemi, Martinno, Franto, na koho jsem zapomněla? My hrozně chlastali, protože na vysněném Varaderu nám pršelo a bylo 20 st a zataženo, takže si moc nepamatuji...........no nebylo to tak hrozné, ale přeci jen si nevybavuji nová jména před tím, než jsem odjela. Tak moji milí, stýzkalo se mi a těším se na vaše reakce, pa pa a hodně sil a buďte rádi, že nežijete na Kubě, je to fakt bída bídoucí.

IFKA

Vítám tě zpátky Mílo ! Doufám že sis dovču užila.Podávám hlášení-já 111 dní bez cigaret,manžel 74 dní bez.U něho mě to obzvlášť těší,byl dost závyslý a dodnes má absťáky.Taky mám radost že přibyly další manželské páry,a jeden taky z Ostravy.Hezký večer všem-ifka

viki

bože děcka piště jak je vám bez těch cigár dobře!!!!!!!a že ten stesk přejde, to je balzám to číst, a věřit, že já tady za 3 měsíce budu psát, jak je to super!!!!pa,pa

Martina

Ahoj cestovatelko, tak jsi alespoň naznačila jak se mají na Kubě, ale jinak to určitě bylo krásný, myslela jsem na tebe, ale vůbec by mě nenapadlo, že na Varaderu nebude slunce a 30stupňů, no tak si zažila něco jiného než všichni ostatní, jinak s kouřením vše při starém, já se držím, někteří nám z diískuse vymizeli, tak nevím jestli nevydrželi nebo už naší podporu nepotřebujou, já mám pocit, že jsem až závislá, jak přijdu domů tak první zapínám počítač, v práci ho nemám. Tak to je prozatím všechno, zaklimatizuj se a odpočiň si, napiš jaký byl let v bussines class. Ahoj Martina

Mafos

Sysi, děkuji za podporu. Na pivo choďte buď do nekuřácké hospody a nebo si po dobrém jídle dejte jedno doma.. Doma mně pití piva nevadí . Dnes jsem měl chuť akorát po večeři, ale na tu se dá rychle zapomenout. Vydržať !!!!!!!

sigrid

Jeden jediný den člověk neví, kam dřív skočit a tady hned taková diskusní úroda. Herdek, herdek to nás ale přibejvá! Takže 1) Mílo - vítej, vítej domů - vítej mezi nás, moc se nám stýskalo. Viki, myslím, žes klepla hřebík na hlavu - to, co chybí není ani tak ta cigareta jako všechno to příjemné spojené s kouřením. Asi bychom měli začít pracovat na vzpomínkách na všechny příjemné situace prožité bez cigarety. Tedy, teď si na nic nevzpomínám, Ty jo? :-DD Sysi, Dášo - zítra zlámejte vaz a pámbu s Váma. No jednou ten den přijít musí, tak radši ať už ho máte za sebou. Soňo, Mono - sebedůvěra je jen pro nekuřáky, my odvykači takové haraburdí nemáme sílu nosit. Vůbec nezáleží na tom, jestli si věříte nebo ne, ani já jsem si vůbec nevěřila, vlastně jsem s kouřením ani skončit nechtěla, a na Champix jsem koukala s mírným zájmem a s dojmem: "tak ty, že bys mě přepral - pche!" Zvlášť se svými vypečenými padesáti kousky denně. No prali jsme se spolu měsíc, pak jsem kapitulovala. Tak se na to příliš neupínejte, nelamte si hlavu s kalhotama, když brod je ještě daleko. V klidu kuřte, zobejte tablítky a vyčkejte. Koneckonců, co se může stát horšího než, že vyhodíte dva tisíce. Myslím, že každá ženská v životě vyhodila víc. Ale kdyby to náhodou vyšlo - to pak bude vítězství! A ta sebedůvěra! Tak to prostě prubněte a ono to nějak dopadne. Klucí, noví a neznámí - vítejte všichni a choďte sem do tý hospody častějc. Je to První Virtuální Nekuřácká s pivem, na který si zrovna vzpomenete a přinesete k monitoru. A každý, kdo s dobrým úmyslem přichází, je tu velmi vítán. A teď, dobrou noc Vám všem, mě ještě volá práce. Hezky se vyspěte a květnaté champixové sny přeju.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce