Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Standa

sigrid: měla si pravdu, nepopletli. Jen se mi stále zdá, že si nevzali 60 za recept. Možná i víc, protože na receptu byly dvě položky. Bral sem "zaváděcí" krabičku a pokračovací. Kdo ví jak to funguje. Možná to ani nebude nikdo číst: "končím" v 50. letech po 30. letech kouření, 20 - 40 cigaret denně. Pro zdárný konec nemám nejlepší podmínky, manželka kouří a přestat nechce, bojí se že nemá dost vůle. Teď ji dělám předskokana a když se to povede, dostane Champix letos pod stromeček. A sliby se mají plnit, hlavně o vánocích :-) Při mé poslední snaze zahodit cigarety, se při kouření stěhovala do jiného pokoje. No pomalu se pak člověk cítí jako prašivý, tedy já. A to nejen doma, i v práci. Ale už to znám, tak to pro jistotu nikomu ani nebudu říkat že ... ne že nekouřím ale snažím se nekouřit. Posledně sem byl asi moc pyšný na to, že sem to vydržel týden, dva, tři. A pak pracovní srážka s blbcem, a .... poučení pro příště, blbcům se vyhýbat, zvláště v práci! Loni na podzim a letos sem pošel "všemi" vyšetřeními: sono břicha, rentgen pajšlu, a něco jako scintografie skeletu, či jak se to píše, a letos i ten blbej vzorek s bóbikem. Všechno v pořádku, takže by byla opravdu blbost likvidovat tělo vlastní vinou, když se samo k sebedestrukci ještě nechystá, život beru s humorem a stolici mám normální :-) P.S. babička se dožila 94 let :-) Držím všem palce. Jak stále čtu, nikotin je větší svinstvo jak herák. To se mi to kecá hned po první tabletce a s čikem v tlamě. Lidi pá.

Standa

Jo, důvod mám, prachy. Nejsou pro mě sice nic ale ty snad konečně nějaké budou :-)

Andrea

Ahojte všichni noví i ti starší nekuřáčci! Vracím se sem po 14 dnech dovolené, nekouřím 4 měsíc, stejně jako Míla a všechno je v pohodě. Já na rozdíl od Míly ještě champix beru. Sice jen takový udržovací, půl tablety ráno, ale až doberu balení,28,1,2008, skončím! Mílo, jestli se sem ještě koukneš, tak se měj moc hezky, užij si to, odpočívej, zasloužíš si to!!! a za 14 dní se ozvi, všichni na tebe budeme čekat, protože tyto stránky bez tebe nebudou vončo! Sigrid, seš dobrá!!! Ani jsem nevěřila, že to zvládneš v tak krátké době. Já jsem kouřila 30 let dvacku denně/ s jednou přestávkou před třemi roky/ a s chmpxem jsem se překuřovala asi měsíc!!! Už jsem si myslela, že to nezvládnu!!! Ale zato ten pocit teď, přes 100 dní bez je super.Nejlepší na tom je, že když jsem teď měla dvouletého skřítka-vnučku na chatě, nemusela jsem nikam odbíhat, vymlouvat se na cokoli, jen abych se dostala ven na cígo. Ale taky to nemám tak jednoduché, že by chuť už nebyla, dcera bourala, naštěstí se jí nic nestalo, ale nepřejte si vidět to auto, mít po ruce cigaretu, asi neodolám. Ale odolala jsem!! Je tady dost nováčků, všechny zdravím a přeji hodně ůspěchů v nekouření. A nejen jim, ale i nám všem!!!

charlie

Ahoj lidičky.Jestli jste četli příspěvky od "cihlis", tak já jsem taky z jejich hnízda. Vše co tady psala je pravda. Jen na doplnění : mamka měla v průběhu léčby velkou chuť na cigárko a ne že ne. Při představě té strašné chuti v ústech a to na hodně dlouho, vydržela. No ale to hlavní : 25.12. to bylo 7 měsíců co mamča nekouří a já jsem 26.12. vzal první champix. Není to náhoda ? Upozorňuji, že to nebylo plánované, stále jsem čekal na den "D". 2.ledna jsem vykouřil poslední 2 cigára a pak už nic. První dny už při zaváděcí dávce jsem byl "nadutý", balon by záviděl. A pak ještě něco: nikdy jsem nevěděl co to je pálení žáhy, teď už to vím. Teď už v pohodě. Že bych neměl chuť na cigo, to bych lhal. Dnes nějak víc, asi to bylo tím, že jsem zrovna "jednu chvíli čekal, abych následně spěchal", no prostě neměl jsem co dělat. Tak jsem to vyřešil WINTERFRESCHem bombonem. Podle mého názoru to chce asi skutečně narušit nebo dokonce zpočátku odbourat rituály, při kterých se zapaluje cigareta. Tak držím palce a fandím všem co to už zvládli a všem co se teprve chystají.

sigrid

Už jsem myslela, že sem ani nechodíš. Mám radost, že ses ozvala. Trochu Ti i závidím Tvůj čtvrtý měsíc, ale jenom docela maloučko. Myslím, že za to finální cigáro hodně vděčím tomuhle foru. Za prvé mi tu všichni pomohli a podrželi, když bylo nejhůř, a za druhé jsem hroznej parchant pyšnej a nedalo mi to, abych byla jediná, kdo to nezvládl. Ale věř mi, že největší balzám pro mě bylo, když jsem si četla o Tvých třiceti dnech, aspoň jsem si nepřišla tak nemožná. Zaplať pánbůh, že se dceři nic nestalo - v zimě je to vždycky o strach. Asi člověk snáz odolá leknutí bez cigarety, když to dobře dopadne, než když je průšvih.

Míla

ve 13 hodn letím a bude se mi stýzkat. Díky za vaše přáníčka k dovolené a opatrujte se tady.Andreo, nazdar, ty jsi hrozná potvora, já už tě taky odepsala a ty sis přitom užívala dovolenou. Zdravím nováčky a buďte tady na sebe hodní, pa pa

zdenka

jSEM CHVÍLI NA POČÍTAČI, ALE VÍTÁM TADY DALŠÍ NOVÉ, TAK NYNÍ TO JE JIŽ DRUHÝ MĚSÍC CO NEKOUŘÍM, ALE JE TO BOJ POŘÁD, TA CHUT TADY JE. ANDREO VÍTÁM TĚ Z DOVOLENÉ, ASI BYLO DOBŘE, MÍLA JE NYNÍ NĚKDE U VODY, ALE MY JÍ TO PŘEJEME. JÁ JEDU 17. KVĚTNA DO EGYPTA A POKUD DOSTANU VÍZUM TAK SNAD SE NA FLORIDU K RODINĚ PODÍVÁM V ZÁŘÍ, SNAD TO VŠE VYJDE. I PENÍZKY ZA CIGARETY KTERÉ SI NEKUPUJI PŘIBÍVAJÍ, MÁM NA TO PĚKNĚ VELKOU ČÍŠI. jSEM NYNÍ DOST ČASTO NA PŘESČASECH, TAK ANI NEPÍŠI, ALE VÍM O VÁS A SNAD SE SEJDEME NA DALŠÍM SRAZU. TAK SE DRŽTE A MĚJTE SE HEZKY.

Martina

Ahoj Zdeni,moc tě zdravím, mám teď málo času tak píšu míň, ale stále vás všechny čtu, kam se chystáš do Egypta a s kterou cestovkou, taky mám na tuhle lokalitu spadeno, tak mě to zajímá. Jinak Floridu ti moc závidím, tam si určitě odpočineš jak fyzicky tak hlavně psychicky, a to ty potřebuješ nejvíc, píšeš, že jsi pořád v práci, tak hlavně to nepřežeň, závislost na práci není taky to pravé. Zatím čauky a zese písnu. Martina

Tiggra

Ahoj, tak tři týdny mám koupený champix, ale zatím na něj jen koukám a hledám odvahu. Právě jsem si přečatla Vaše příspěvky a ráno jdu do toho. Nedělám si velké naděje, protože jsem zkoušela přestat snad tisíckrát. Kouřím ,i když mi cigarety už několik let nechutnají. Tak snad to zvládnu tak super jako Vy. Dám vědět. Přeji Vám krásný den a děkuji za podporu

Martina

Tiggro, žádný strach a jdi do toho, není se čeho bát, protože při užívání champixu stále kouříš, akorát cítíš, že ti to chutná stále méně, já jsem to začala pociťovat až po 13dnech užívání a 16 den jsem si zapálila ráno ke kafi a pak už jsem neměla chuť tak jsem to zkusila a ono to šlo. Trochu vůle zapojit musíš, ale ta euforie z toho, že jsem to vydržela celý den mě hnala dál, a je to skoro půl roku a fakt super, cítím se podstatně lépe a to jsem naštěstí žádné zdravotní problémy neměla, ale prostě je to lepší. Drž se a hlavně piš, hodně to pomáhá tobě i ostatním. Martina

lucalanda

Ahoj.Jen abych se představila ...Kouří už od 15 let ...teď je mi 23 .Kouřím 30 denně a to už je celkem dost ..Můj důvod byl hlavně ušetřit ty 3000 kč měsíčně.Tak jsem se rozhodla,že se pokusím přestat pod dohledem odborníků.Takže jsem se objednala do centra léčby závislosti na tabáku na karlák.Objednali mě na 2.1.2008 - to jsem měla 1.vstupní prohlídku a sepsání anamnézy.Pak jsem byla objednána na 8.1.2008 a mezi tím jsem si prošla na netu pár možností léčby nikotinismu.Narazila jsem na tuto diskusi, která mě nadchla a hodně podpořila v myšlence, že to taky musím zvládnout. Už jsem několikrát přestávala,ale vždy - i po těžkém zápalu plic - jsem si znova zapálila.Při druhé návště nás bylo asi 5 s paní doktorkou,která nám radila něco podobného ,co si tady píšete.Napsala nám recepty na léky, pro které jsme se rozhodli.Byli na nás všichni příjemní a hlavně chápající.Champix beru 6 den a můj den D je 17.1.2008.Už teď kouřím míň a myslím,že to zvládnu.Chci to zvládnout ...tak Vám sem taky někdy něco napíšu.Jinak Champix 100 pro. mají v lékárně na Karlově poliklinice.Tam je i to centrum.Přeji všem mnoho úspěchů v léčbě .Lucie

Martina,

Ahoj Luco, moc držím palce, jsi dobrá, že si se rozhodla takhle mladá přestat, to je nejlepší, vyhneš se všem následkům, protože tvoje tělo se s tím srovná brzy, my, kteří jsme čekali dlouho prostě musíme něco obětovat, ale stejně je to fajn, že jsme to dokázali. Lucko zase nám napiš jak to pokračuje a probíhá v tom centru, měli jsme tu jednu kolegyni, která tam chodila, ale nějak se vytratila, tak nevíme jak to dopadlo. Jinak já jsem měla poslední cígo 3.8.2007 mám pocit, že jsem to zvládla, užívala jsem taky champix a ten mě zachránil, jinak bych určitě nepřestala, byla jsem hrozně závislá, život bez cig jsem si nedovedla představit a moji známí tomu stále moc nevěří. Tak se drž a vítej v klubu. Martina

Lucalanda

Ahoj Martino ...chci Ti pogratulovat ...je to fakt dlouho co nekouříš ..pro mě hodně obdivuhodné ...snad mi to taky půjde. :o) Jinak jak jsem psala můj den je 17.1. ,ale asi si už zítra nekoupím krabičku.Dnes je 8. den co beru chmpx a proti 30 cigaretám jsem vykouřila jen 10 ...což je pro mě málo.Taky míň tahám a víc tu cigaretu držím,než bych šlukovala ....Takže ještě zítra skočím do lékármy pro nějakou tu njáhražku místo cigarety do ruky a bude to snad vpoho.Už se toho ani moc neděsí a jsem přesvědčená,že to půjde ....teď už půjde fakt jen o to se zaměstnat. Takže všem držím pěsti

Standa

Podařilo se mi navnadit i manželku. Prý jestli ji to zítra vyjde, tak si to zajde napsat taky. Teprve teď sem stihl přečíst aspoň půlku diskuse od začátku. Už aspoň vím, od čeho je to bolení břicha a pomalu zvracení. Z piva předešlé noci to nebude :-) Ale to je jenom otázka priorit, klidně přiberu 10 kilo navíc, v noci budu náměsíčný, s plynatostí už nebojuji - proč taky. Lepší jeden prd než 10 doktorů. Zvracet budu klidně 2x denně. Hlavně když se zbavím cigaret!!

sigrid

To se tu vyrojilo nových odvykačů, až jednomu přechází zrak. Ale je to fajn, lépe dobrovolně než pak k vůli zdraví nebo nedej Bože, protože nás přinutí. Tiggro, pusť se do toho beze strachu. Já ještě teď nemůžu věřit, že to fakt funguje, a to nekouřím měsíc - takže to asi fungovat musí :-)). Iucalando - Lucy, myslím, že odvykat pod dohledem odborníků je prima nápad. Alespoň já to cítím tak, že by se člověk styděl ztrapnit, tzn. přijít tam a říct - "sorry, kouřím furt pryč" - a určitě pomohou i odborné rady, i když mně asi nejvíc pomohli lidi na tomhle fóru. Myslím, že v centru odvyká i Ch-man, takže i od něj lze získat užitečné informace. Zdení, podnikáš Egypt poznávací nebo koupací a opalovací? Poznávací už mě dlouho láká, ale děsím se vedra. Nicméně, kdybys napsala, že to bylo úžasné a že bez Údolí králů nelze zemřít, možná bych riskla i to vedro a začala rozumně investovat neprokouřené peníze. Stando, to je skvělé, ve dvou se to fakt líp táhne a neboj, ta nevolnost se za chvíli ztratí.

sigrid

jak je? Ještě je Ti zle nebo už se to lepší? Nevzdávej se a napiš. Držím palce.

zdenka

Ahoj Martino, jedu do Hurgady, ten hotel se jmmenuje Sindbad Aquahotel, je o tomto hotelu i dost na netu. Nemáte s touto destinací někdo zkušenosti? Anebo s tím hotelem? Jinak beru champix, už jsem to chtěla snížit ale bojím se, ještě týden budu brát ráno i večer. Zatím mě bohužel cigareta ještě voní, ale nekouřím tak snad už se opět k tomu nevrátím.ahoj všem a pokud máte nějaké poznatky k tomu Egyptu, budu ráda.

berona

Ahoj,přeju všem hezký den.Tak jak se držíte?Já se držím,dneska mám 10den nekouření před sebou.Teda ,ale champix nechampix,občas je to pěkná makačka,nezdá se vám :).Asi jedinej důvod proč nekouřím je ten,že jsem si prostě zakázala návštěvu trafiky.Sice to malinko odnášejí děti,jelikož jsou bez časopisů ,které jsem jim tam při koupi cigaret kupovala:)Párkrát za den mám OBROVSKOU chuť si blafnout a začnu se koukat po bytě jestli se zase nějaká někde neobjev a naštěstí ne.Nejhorší je to večer,pořád si v duchu vymejšlím:)stovky důvodů proč si neskočit do večerky pro cigára :).Je jasný ,že jsem ještě hodně hodně na začátku,ale i tak je super že to funguje.Zatím se loučím a přeju vám všem hlavně pevnou vůli,to ostatní přijde "samo" :)

Standa

Tak ženuška už přicupitala s receptem. Hned dneska si může vzít z mého platíčka, než ji to do zítra v lékárně seženou. Osobně si myslím, že už teď se asi tabáková lobby chytá za nos a bude hůř. To je snad největší bussines po zbrojařích a výrobcích léků :-)

sigrid

Stando tos napsal moc hezky s tou tabákovou lobby a výrobci léků. Implicite jsme tedy spadli z louže pod okap - tzn. z otroků tabákové lobby nás přetáhla lobby výrobců léků :-)). Musí Ti být fajn, když máš smysl pro humor. Tobě i ženušce držím palce, i kdyby to bylo jen kvůli financím, ve dvou to bude milý přínos do rodinného rozpočtu. Ad Berona a všichni ostatní, které trápí chutě. Už jsem to tady psala, ale pořídila jsem si Paipo. Je to plastová špička BEZ nikotinu s mentolovou a ovocnou příchutí. Říká se tomu také japonská cigareta. Franta tvrdí, že to snižuje odmítavý postoj k cigaretám a kouření, ale já z toho ten pocit nemám. Naopak, pomohlo mi to zvládat ty neovladatelné chutě a hlavně - vytáhlo mě z deprese, která se po poslední cigaretě rychle dostavila. Já jsem sice přes týden sama a rodina za mnou jezdí na weekendy, ale teď byly vánoce a byli jsme všichni pohromadě. Muž kouří doutníky, syn cigarety (to první mi nevadí, to druhé ano, protože je to velké pokušení). Dcery jsou naštěstí nekuřáci. Když si sedneme ke kafi a oba si zapálí, místo toho, abych slintala a litovala se, vytáhnu z kapsy tyčinku a přežvykuju jí, občas potáhnu a můžu se normálně bavit, aniž by mi něco chybělo. Asi je to na každém, ale mě to jednoznačně pomáhá a myslím, že Martina nebo -Andrea si to tu také chválily. A hlavně, na rozdíl od inhalátorů nebo elektronické cigarety, je to bez nikotinu, takže to nepodporuje prodlužování závislosti. Pro zájmce uvádím netovou adresu dodavatele: www.mypaipo .eu. A na závěr ještě rada - nepokoušejte se to shánět v distribuční síti, kterou uvádějí na stránkách, zkusila jsem to v Praze a Plzni a žádný z tzv. "distributorů" o paipu v životě neslyšel. Nejrychlejší je zavolat na číslo v kontaktu a objednat na dobírku a do dvou dnů je máte doma. Poštovné zas není až tak vysoké (hlavně, když teď nekouříme).

Standa

Ahoj sigrid, no to mě nenapadlo s těma lobby. Mělo sem na mysli spíš ten šot v TV a sebevrazích. Taky sem viděl americký film Děkujeme že kouříte. Tam je vidět jak se to točí kolem peněz. A nejlepší je mít akcie v obou průmyslech. Sám si nedovedu představit, jak by to asi vypadalo, kdyby ty prášky stáli 25Kč na měsíc :-) Samozřejmě, že mě štvou ty hříšný prachy za champix, ale zdá se to nejjednodušší cesta jak z toho ven. Když sem loni přestal, a bez ničeho, viděla jak moc trpím a řekla, že ona takhle trpět nechce, a nikdy se cigaret nezbaví. Ani to nezkusí. Když sem ji povyprávěl a přeposlal pár zdejších vyjádření lidí na champich, řekla si, že to je pro ni jak dělané. S ženou budeme mít teď velký vydání ale i přes to jsme se rozhodli investovat do svého zdraví, dřív než do chaty :-) Shodli jsme se, že zdraví je nejpřednější a peníze budou ale my nebudeme.

Standa

P.S. ale s tím okapem máš na 100% pravdu !!

IAN

Stando všeho do času. Nekouřím 106 dnů - ušetřil jsem 6360,-Kč za cigarety , beru 4 balení Campixu , které mě stály 3840,- kč , takže už jsem 2520,- v plusu. popslení balení dobírám jen po půlce tabletky ráno , abych dodržel 4 měsíční dubu používání Champixu. Ale občas mám ještě pořád chuť na cigáro. Holt po 30 letech se odvyká těžce. Všem pevnou vůli . IAN

šárka

Ahoj všichni,tak jsem začala taky s champixem.Beru ho dnes 4 den. Ale chuť mám stále.Kouřím 15 let krabičku denně. Závidím těm,kteří už to nejhorší mají za sebou,docela se toho bojím.Ale musím to zvládnout,tak jako vy.Tak zatím hezký den.

Leňa

Ahoj lidičky.Už od začátku listopadu sleduju toto fórum a i když jsem sem nikdy nic nenapsala,mám pocit,že jste mí nejlepší kamarádi,kteří jsou po ruce vždy,když je třeba.Něco o sobě.V únoru mi bude 43 let,kouřím od 14ti a úplně jsem nepřestala ani v těhotenství(naštěstí jsou obě děti zdravé)Až děti puberťáci mě vyburcovaly a já ze dne na den přestala-to bylo asi před 10ti roky a nekouřila 4 krásný roky.Během té doby jsem si užila!Nejdřív šílený absťáky-měla jsem snad všechny abstinenční příznaky,který se v literatuře uvádí.Nabrala 16kilo,všechno pracně zhubla a po 4letech si z blbosti na jednom plese zapálila a byla jsem tam,kde před tím a možná o kousek dál,protože mě krabička už nestačila.Od té doby jsem cigára proklínala a toužila stát se nekuřákem.Jenže jsem si vždycky vzpomněla na ty hrůzy,co jsem zažívala a to můj den "D" vždycky odsunulo na dobu neurčitou.Až jsem se dozvěděla o Champixu a hned jsem mu uvěřila,protože jak známo:"Víra tvá tě uzdraví!"1.12.2007 začala užívat a od 14.12. nekouřím!!!Champixu přisuzuju až nadpřirozený schopnosti a věřím mu tak,že se ze mě stal v "mozku"nekuřák.Cigarety mně smrdí,nemám na ně chuť a nikdy mít nebudu!!!To jsem si přikázala a prostě to tak bude.:))Takže mám 1.měsíc nekouření.Omlouvám se,za ten dlouhej příspěvek,ale myslím si,že by můj postoj mohl někomu taky pomoct a kratší ho napsat neumím.Ještě chci říct,že mám po Champixu sice divný sny,je mě každej den blbě,ale říkám si,že je to daň za krásně prožitej zbytek života bez cigarety a tak to líp snáším.A těch 5 kilo navíc,co sebou vláčím (ostatně s tím jsem počítala)půjde časem dolů.Prostě se rozhodnu a bude to tak.Možná se tomu smějete,ale já s tím mám moc dobrý zkušenosti.Jen to rozhodnutí musí být dostatečně silný!Ták Vás všechny zdravím a držím palečky!

Martina

Ahoj Leňo, moc se mi tvůj příspěvek líbil, vyjadřoval pocity, které jsem prožívala taky, všechny ty vedlejší účinky chpxu přejdou až snížíš dávku na polovinu, pak už to jde, mě se ani nechtělo prášky vysadit, ale postupně jsem to zvládla, krásně píšeš o kilech navíc, tak to už jsem musela začít řešit, protože jsem se bála, že mi to uteče přes 10kg, teď mám navíc 6kg a začala jsem chodit do Stobu, kde už jsem před 11ti lety zhubla 23kg a doteď jsem si je držela,tak doufám, že to zvládnu i teď, 5 1/2 měsíce díky chpxu nekouřím, moje kuřácká kariéra trvala 30let, 25cig denně, hrůza, mám v okolí čtyři lidi, které jsem inspirovala a zatím se všichni držíme, tak všem vám fandím a vydržte. Martina

sigrid

na to nás užije - viď Stando. Ale úplně "ohne sranda". Na lobby se vykašli, ať se perou mezi sebou, ale Chmpx je úplně geniální vynález, i kdyby stál dvakrát tolik. Nenech se moc ovlivnit tím, jak ho tady každý snižuje už po měsíci, dvou kvůli vedlejším účinkům. Evropská a americká praxe se poněkud liší, Evropa doporučuje 3 - 6 měsíců podle síly závislosti, v USA prodlužují léčbu až na rok u silných kuřáků a je fakt, že jejich statistiky úspěšnosti po roce nekouření jsou signifikantně vyšší. Takže pokud člověk zrovna neumírá po každé taplete a pokud kouřil hodně (jako třeba já) vyplatí se brát Chmpx poctivě, ve stanovených dávkách aspoň těch šest měsíců. Odpadají tím ty úděsné chutě po třech, čtyřech měsících nekouření. Osobně to beru jako "investici do budoucnosti" a peníze, co za něj dám nepočítám tak, jako jsem dřív nepočítala peníze za cigarety.

sigrid

ničeho se neboj Šárko, ono se to poddá. Taky jsem jim děsně záviděla a bála se toho dne, ale je to za mnou ani nevím jak. Uvidíš, bude to OK. Leňo, to vlastně nekouříme obě stejnou dobu, takže Tě zdravím, parťáku. Taky mám pět kilo navrch a dost mě to štve, protože smama sobě připomínám kouli vystřelenou z tlustý Berty. Už jsem si zatla tipec s jídlem, ale dolů se tomu nechce a nechce. Ovšem podobně jako Ty, věřím, že když jsem dokázala přestat s kouřením, zhubnout už bude brnkačka, V podstatě mám dojem, že už neexistuje nic, co bych nezvládla. Možná... :-o Takže piš a pič hodně a dlouze. V poslední době mám dojem, že se tu furt vykecávám jen já.

šárka

Dík,dík jak dlouho už nekouříš a za jak dlouho po první tabletě jsi přestala.podle příspěvků to funguje u každého jinak.ale je to super číst.je to fakt podpora,že v tom nejsem sama.Tak zatím

Dašenka

Začínam 4 den.Kouřím 25 Let krabičku denně.Tak doufám ,že se mi konečně podaří s kouřením přestat.

Standa

Ahoj Dášenko tak to máme stejné, dneska 5. den :-) jen sem kouřil 32 let, od 20 do 40 cigaret. Ještě minulý týden jen u piva rovnou 3/4 krabičky :-( Tak sem zvědav na koho to přijde dřív :-)

sigrid

ani se mi to už nechce psát. Nekouřím měsíc a po počáteční depresi jsem naprosti v pohodě. Než jsem toho nechala brala jsem Chmpx taky měsíc. Předtím jsem kouřila pětatřicet let a končila jsem na padesáti denně. No, fuj! To vypadá děsně, takhle černé na bílém.

šárka

Díky za odpověď.Tak to gratuluji,tolik cigaret denně......... Fakt smekám.No mě zatím chutná stále,no spíš víc řeším co s rukama. Ty neumím zaměstnat bez cíga.Tak krásný den.

Champixman

Ahoj Luca, Sarka, Lena, Dasenka, Standa, Tiggra a vsetci noví !!! Vitajte v klube :-))) Suuuper ze ste tu a pisete s nami. Len sa nicoho nebojte, berte to ako mate a pride to same, ani nebudete vediet ako. Hlavne budte trpezlivý, nic si z toho nerobte ked chut na cigaretu este stale bude - prejde, telo povie za vas nie. Sigi, dík ze tak casto pises! Míla sa teda má, kam letela viete niekto? Juuuj urcite jej je bezva :-)) Ano ja chodim tiez do centra, ale mi to mame individualne, na Karlaku je to skupinove? Mhmm. Nakolko uz 3 mesiace nefajcim a drzim sa, tak na kontrolu musim az za 3 mesiace a posledna kontrola bude 1 rok po skonceni s cigaretou. Vtedy budem oficialne vyhlaseny za nefajciara :-))) Uz sa na to fakt tesím. Pekny vecer a piste piste piste a este raz zdravim nových a samo aj starých.

Tiggra

Dnes mám druhou tabletku chmp. Vykouřila jsem jen polovinu obvyklých cigaret. Mám pocit, že mi nechutnají, jenže nevím, jestli to není jen moje zbožné přání. Podle toho co píšete ale trpělivě čekám. Uvidíme, dva dny je málo. Dík za podporu Martince a ostatním. Budu Vás informovat jak mi to jde ,krásný večer a ještě krásnější den

sysi

Všechny pěkně zdravím ! Nemohla jsem si nevšimnout, že mě manžel (Standa) již bonznul :-)) Jo, byla jsem si dneska pro léky a zítra si je můžu vyzvednout v lékárně. Doufám tedy, že to bude účinkovat a můžu říct, že už se těším. Podle toho co jsem četla, tak to snad taky zvládnu. Tak lidičky pište !! Taky se ozvu, jak to zvládám.

Martina,

Ahoj Sysi, moc tě mezi námi vítáme, hlavně proto, že je to první manželský pár, který s námi komunikuje, hlavně se nesežerte až budete nervozní, ale jste na tom oba stejně a je to moc hezký, můj manžel přestal už před osmi lety a já jsem se toho prostě bála, takže champix je opravdu záchrana pro nás slabochy a opravdu funguje, tak se manželata držte a podporujte. Čau Martina

Lída

Ahoj lidičky, opět se po delší době hlásím , včera to bylo přesně 1/2 roku co nekouřim. Jsem ráda ,že nás je tady stále víc a víc. Ráno se už nemůžu dočkat, uvařím kafe zapnu počítač a čtu co se komu přihodilo, jak jste pokročili a kolik vás přibylo. Vím , že už dlouho nekouřim ale stále je to bezva když si čtu o tom jakou má kdo radost když nekouři den ,týden atd.. Opět si vzpomenu,že jsem také prožívala tu ohromnou radost a hlavně velké překvapení,že se mi to povedlo.Hezky to napsala Leňa,že se prostě rozhodla,že kouřit už nebude i já mám takové předsevzetí , opravdu už kouřit nechci. Ještě - chutě už nejsou žádné. Možná,že jen někdy, ale to neni chuť to je takové to nutkání to zkusit ( to je ta chvilka kdy musí člověk odolat a vzpomenout si jak byl šťastný když se mu povedlo nekouřit jen jeden den ) není to nic těžkého a za chvilku to pomine. Všechny vás tady moc zdravím, držím palečky ať se nám to všem povede podle naších přání. Pěkný den všem, přeje Lída

Zdenka

Ahoj Liduš, jsem ráda že konečně jsi se opět ozvala, to co píšeš o tom ranním nahlížení na toto forum, tak to jsi mě připomemula to mé první odvykání, tehdy jsem byla po té operaci, bylo to v červnu, také udělala jsem snídani, Fandovi štávy a šup k počítači, celé se mě to vrací. A je mě to takové celé divně smutné, vždyt to bylo nedávno, ale jdu dál, jiná cesta není, ale chci ti říci, včera jsem zaplatila zálohu, jedu 17.5. do Egypta, se vším všudy, budu mít All inklusiv, prostě chci nějam ujet, snad se už konečně seberu. Bylo to naše společné přání takovou dovolenou, holt říkám, fanda odjel do nebe a já to teda splním i za něj. Tak se měj jsme dobrý že nekouříme, né?

šárka

Ahoj všichni,Dášenko,Stando,Sysi ...... Tak jsem zvědavá jak to pujde.Jsem ráda,že jste se taky přihlásili. Je to velká podpora. Já mám dnes 5 prášek.Tak pište a držím palce.

Leňa

nějak se v tom množství lidiček přestávám orientovat.Abych to chápala,budu si asi muset vytvořit nějaký schéma-jako že kdo kde od kdy do kdy jak a proč...:))Ale hlavně!Vám,skalním dopisovatelům moc díky za pěkný přivítání.Teda fakt klobouk dolů!Nikdy na nikoho nezapomenete a každýmu odpovíte,každýho podržíte!Jste prostě super!Martino,já jsem asi po 14ti dnech nekouření začala brát jen jednu tabletu večer,těsně před spaním a to spolu s Famosanem 20mg a bylo to lepší.Musím říct,že ta 1 tbl zatím stačí-nemám větší chuť na cigáro-ale přešla jsem na užívání ráno-s tím Famosanem se to dá vydržet.Na to,že mám od prvního dne pocit,že odletím,jsem si už zvykla :),dokonce i manžel to toleruje( je kuřák a moc mně fandí,protože sám nikdy nevydržel nekouřit dýl,než 24h a spíš ani to ne.I když na druhé straně musím přiznat,že co do počtu vykouřených cigaret,na mě nemá!Můj brácha-taky kuřák-o mně prohlásil,že su smrdutej kouřící králík!-a měl pravdu!kouřila jsem při každé příležitosti a podle toho taky "voněla")i když ví,že to budu brát 1/2 roku.

Leňa

To mi poradila Dr.z protikuřácké poradny.Prý mám všechny znaky narkomana(to zní děsně,co?)a vysoký ryziko recidívy,tak mám brát dvojnásobně dlouho.Na druhou stranu mně řekla,že mám i dobrý předpoklady úplně přestat.To mě potěšilo o něco víc :))Martino,taky jsem už začala s váhou bojovat,ale jen tak polehoučku.Zatím jsem psychicky docela v pohodě a tak se nechci zbytečně stresovat.Stačí když váha nepůjde nahoru!A když půjde trošku dolů,taky se zlobit nebudu:)Píšeš,že chodíš do Stobu-co to je?Sigrid-Tvoje začátky jsem sledovala s velkým napětím.A určitě nejen já.To,že jsi přestala kouřit až po měsíci na Chmx,je určitě povzbuzením i pro "nevěřící Tomáše",že se nemají vzdávat,ať to stojí,co to stojí.Ale teď už vydržíme,ne?Taky bych Ti doporučila brát půl roku.Pro jistotu.Často bývá recidíva po čtyřech měsících,tak si to přece nenecháme pokazit,ne?Už se těším,až si budu moct říct:Tak a je to právě rok-a v tomto případě mně vůbec nevadí,že budu zase o rok starší.Champixman jakoby mi mluvil z duše-zdravímTě.Stando a Sisi!Trošku Vám závidím!Moc bych si přála aby manžel taky přestal-má vysokej tlak a cholesterol a nechce brát žádný prášky-ale nemůžu ho přesvědčit.Prostě má obligátní strach,ostatně jako jsme měli všichni,že to nedokáže a že si neumí život bez cigára představit.No nevím,jestli ho kdy přesvědčím.Jinak samosebou zdravím všechny,co se přidali k této skvělé partě zhruba ve stejnou dobu jako já a i ty z dřívějška.Heslo zní:ŠPINKA NÁM SMRDÍ,JSME NA TO HRDÍ!!!

sigrid

Jsem tu jak na ztracené vartě a místní paní lékárnice nám vzala roha, tak si nemohu ověřit osobně, dokud se nevypravím do Sušice, ale dcera mi dnes byla u pí doktorky pro recept na chmpx na další měsíc a pí dr recept sice napsala, ale dceři řekla, že už ho asi neseženu, protože ho stáhli z prodeje. Víte o tom někdo něco nebo je to zas kachna z agentury JPP?

Standa

Ahoj sigrid, no to by byla pěkná pohroma, kdyby to chtěli zrušit. Dnes si to manželka kupovala na měsíc. Ale jen to bylo dražší o 15Kč na 14 dnů. No ani pomyslet, to by byla katastrofa. To už bych asi okusoval ten zlatý déšť, ale prý je to jedovaté :-(

Standa

ht tp://www.sukl.cz/champix-nov a-doporuceni-pro-lekare-a-paci enty

Standa

ht tp://www.sukl.cz/nezadouci-u cinky-leciv

sigrid

Stando, já jsem dnes asi v intelektuálním útlumu. Na SÚKL-u jsem byla už odpoledne, když mi to dcera volala, a teď jsem zas důkladně pročetla Tvoje odkazy, ale nenašla jsem tam nic jiného než výstrahu k opatrnosti v předpisování z 18.12., publikovanou na jejich stránkách 5.1. To je ok, ale moje lékařka dnes tvrdila dceři, že se lék přímo stahuje z lékáren. K tomu jsem na netu nenašla nic. Ale moc Ti díky za odkazy a hezké pozdravení Tvé paní, jakož i palcůdržení.

Standa

Pro jistotu sem poslal email i na Centrum léčby závislosti na tabáku. Možná odpoví. Něco sem našel ale to bylo o homeopatických léčivech. Tam někdo prodával co neměl, až zaplatil půl melounu pokutu. Po tvé zprávě a stažení z prodeje sem taky hledal. Ale nic, spíš sem se utvrdil že champix je mohutně na vzestupu. Možná pro to dnes v lékárně už stál 1003 za balení na týden :-( v pátek "jen" 988. Však my moc dobře víme, komu ten lék vadí nejvíc, ale to by byla konspirační teorie :-) Děkujeme za podporu, ale zatím ty prášky nemají vliv, je to pouze 5. den. Četl sem jak velké si měla problémy ze začátku. Opravdu si zasloužíš obdiv!

Andrea

Ahoj Leňo,Sárko. Sysi a všichni noví!!! Držím vám všechny pěsti, vím, jak je to těžké a nechtěla bych začínat znova. Příští týden to budou 4měsíce bez! Je to bezva pocit, ale ještě nemám vyhráno! Už jednou jsem nekouřila půl roku /po biomagnetické rezonanci/ a stačila jedna dovča u moře bez mé nekuřácké rodiny a byla jsem tam, kde předtím. Jen s tím rozdílem, že teď jsem 2roky kouřila potají/ maskovací žvýkačky, bonbonky, parfemky, zubní pasty apod./ Chtěla jsem přestat, ale nešlo to. Znovu jsem byla na to odkodování, dokonce 2x, ale po 2dnech jsem kouřila znova. Po 30letech a20ti cigaretách denně jsem přestala jen díky champixu. Bez něj bych to nezvládla a proto se divím, že ho chtějí stáhnout z prodeje.Já už dobírám poslední krabičku,beru jen půl ráno, ale co když budu potřebovat další? Míla vždycky píše, že už kouřit nebude, že to má v hlavě srovnaný, ale já to o sobě říct nemůžu.Co když zase příjde nějaká dovolená? Mám známého lékárníka, můžu se zeptat, co je na tom pravda. Zdeni, závidím ti ten Egypt a zároveň ti to mooooc přeji.Taky bych letěla, ale momentálně je na programu byt- po výměně oken je potřeba vymalovat a další a další nutné!! věci. Brrr. Tak, držím všem všechny pěsti i sobě ještě a pište! pomáhá to vám i nám i mě. Přeji hezký večer a jdu si uvařit čaj PU-EHR s citronem. Je vynikající.Na hubnutí. Papa

cihlis

ahoj lidi, koukám jak se to tu rozrůstá a to je dobře. Nevím jestli jsem jediný nekuřák, který se tu zapojuje do diskuze, ale smekám před všemi kdo přestal, přestává a přestane. Jen tak dál. Já osobně nikdy nekouřila, ale v mém okolí byli samí kuřáci. A ted už mamka nekouří 8 měsíců, díky champixu, přítel nekouří 36 dní nejdřív 14 dní s champixem a pak už s ním přestal kvůli střevním problémům, a taťka 13 dní nekouří s champixem. Tak když to takhle půjde dál, tak to bude výborný. Vydržte a bojujte za to zdraví to stojí a TY PRACHY. :-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce