Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
IFKA

Teda krásně jsi to napsala,radost číst.Úplná spisovatelka.Zastoupila jsi rekreující se Mílu perfektně,tvoje podpora je úžasná.Zasloužíš vřelý dík.Už se těším jak to obě rozjedete ve velkém.Všichni to potřebujem.Těšící se-ifka

Míla

promiň, já na tebe zapomněla, ta hlava mi moc neslouží. Patří ti samozřejmě taky díky za to, že je tady držíš, potřebují to všichni. Marti, já jsem taky lehce závislá na tomto fóru, ale to neva, časem to přejde. Na dovolené mi počítač vůbec nechyběl. Viki, nemám čas šíst zpětně, tak o tobě nemám info, ale věř, že ten stesk přejde. Je stále menší, až vlastně zmizí a ani si nevšimneš, kdy to nastalo. A to mám za dva dny teprve 4 měsíce bez cigára a už si prakticky nevzpomenu, takže vydržte všichni, stojí to za to pa pa

Péťa

Ahoj všichni nekuřáci!!! Už jsou to ,,skoro,, dva měsíce co nekouřím. Dneska v noci se mi zdálo o tom,jak jsem odolala cígu. Že jsem někde byla a někdo mi ho nabízel,už jsem ho měla i v puse,připravená odpálit :) a najednou jsem ho roztrhala a hodila do koše...že by nějaké znemení? Každopádně,nekouřím,jsem na sebe hrdá a hlavně mi přijde jao bych ani nikdy nekouřila,..to říkaj i holky v práci a kamarádi....zajímavé a chutě? Né nejsou a to jsem kouřila krabku denně kolem 10-ti let,takže to ,,jde,, přestat. Champix pomohl! Nejhorší je,že teď začal kouřit můj 19-ti letý bratr a já vůbec nevím jak mu to rozmluvit,asi si tím bude muset holt projít taky,protože pochybuju,že svojí starší sestřičku poslechne!!! tak se mějte a kdybyste měl někdo radu,jak mu to rozmluvit,budu za ní ráda :) mějte se a držte se

Mona

Mílo,závidím ti trochu,žes to na tý Kubě ustála.Já v tý Dominikánský republice ne. Proto taky ted začínám znovu. 3 den startovací a kouřím tak 5 denně. Jsem taky lehce závislá na tomto foru,to je fakt. Když ráno přijdu do firmy,tak po vyřízení všech nejnutnějších věcí spěchám sem,co je tady nového.Mějte se a držte se.

Leňa

....mazáci:žena Charliho 7měsíců/ ... Martina,Petr,Josef/6měsíců/... Míla,Andrea /4měsíce/... Ifka /skoro 4měsíce/... Champixman /víc než 3 měsíce/....manžel Ifky /víc než 2měsíce/...Péťa Zdenka/2měsíce/....a my,co máme nejhorší za sebou:Sigrid a já/6týdnů/....Charli /25dní/...Berona,Viki/20dnů/ ...a trpitelé:Jana/14dní/....Mafo s/13dní/...největší trpitelé:Ewa/10dn/...:Lucalan da/týden?/...Standa/3dny/...D ášenka,Sysi/1.den/...Tak moji milí,to už je pěkně rozrostlá rodinka,ne?Napočítala jsem 22dušiček a k tomu ještě Soňa a Mona,co teprve začínají brát(a to jsou lidičky jen z posledních pár stránek tohoto fóra)!Uf,docela jsem se u toho zapotila a omlouvám se,za případné nesrovnalosti.Když tak mě opravte :))Přeji všem "největším trpitelům",aby vydrželi a nepropadli pokušení a radovali se z vůně,která se kolem nich line,"trpitelům",aby z těch kilíček navíc neupadali do depresí a vážili si sebe sama za rozhodnutí a setrvání ve stavu nečudícím,"mazákům",aby se z toho všeho dohromady nepřestávali nikdy radovat a "těm,co začínají brát"-budiž Vám výše napsané inspirací!!! :DDD

Leňa

no to jsem tomu dala!Spoustu mazáků,a ostatních odvykačů jsem úplně zasklila.Prostě je nás tolik,že už se to fakt nedá spošítat!Tak ještě aspoň 13 :O jmen s přibližným skóre:Lída-1/2roku....Cihlis -8měsíců.....Franta-nevím. ..IAN-4 měsíce...Vilha-3 měsíce...Milka,Jiřina s manželem-nevím....Ala-skoro 2 měsíce....Leny-9 týdnů....Imrich-17 dní...Lenka-13dní....a co Šárka,Soňa,Jiřík aTiggra?Jak jste na tom?Doufám,že si pořát všichni můžeme gratulovat!?

Jiřina

Leňo, já 4.února 6 měsíců, manžel měl 22. tříměsíční výročí. Jinak všechny zdravím, nováčkům přeju hodně pevné vůle a mazákům, aby neusnuli na vavřínech.

Máfos

Zdravím spolutrpící. Víte co mě štve? Že snad každou hodinu si vzpomenu na cigaretu, na ten slastný pocit, když jsem si zapálil. A proto se ptám starých mazáků. Po kolika dnech nekouření jste si na cigaretu nevzpoměli a kouř Vám smrděl? To by mě opravdu zajímalo. Předem děkuji za odpověď.

Leňa

Ahoj Máfosi.Se svýma šesti týdnama sice mazák nejsem,ale za sebe říkám,že je to různý.Každej to má trošku jinak.Přiznávám,že mně kouř smrděl ještě dlouho před tím,než jsem se rozhodla seknout s kouřením.Ale to bylo proto,že se mně nikdy nestalo,abych neměla zásobu a taky jsem kouřila prakticky pořát a všude.Sice mně smrděl jinak,než teď-byla jsem naštvaná na pach oblečení,dechu,na připomínky nekuřáků,na svou závislost...,ale teď mi smrdí jako špinavý fusekle, a docela s tím mám problém,protože můj muž se stále ještě neodhodlal a kouří,i když se snaží to co nejvís omezovat.Prostě když příjde do našeho malého obyváčku po vykouřené cigaretě,začnu se dusit.A to si říkám,že už nikdy nechci být příčinou něčího dušení se!Tak k té otázce:kouř mně smrděl asi tak po týdnu,ale před časem jsem nekouřila čtyři roky a to mně zavoněl ještě po 4 měsících,ale jen občas,spíš jen tak ze vzpomínky ale bez toho pocitu,že "už nikdy?"Po čtyřech letech opravdu kouřit nikdo nepotřebuje.Já začala z blbosti-naschvál manželovi,že dělal že nekouří a tajně kouřil(nebyl proto skoro vůbec doma)Vůbec by mě tenkrát nenapadlo,že v tom budu zase lítat.Lidičky,tak bacha,vážně není o co stát,po takové době to stejně nechutná.A neboj Máfosi,taky se dočkáš,je to dobrej pocit.Ale abys ho poznal,musíš vydržet!Stojí to za to!

sigrid

Léňo, tedy tys fakt dobrá, jak to dokážeš spočítat. Já se u lidí, co sem chodí méně často, vždycky musím dívat dozadu, abych si osvěžila "kdo je kdo". Když tedy nemyslím výrazné osobnosti a ty, kteří mi hodně pomohli jako Míla, Franta, Mika, Andrea, Martina a Ch-man. Když uvážím, že jsme jenom jedno z mnoha fór na netu, kde se schází ti, co odvykají a že ještě většina lidí, zvlášť těch starších na internet nechodí, říkám si, že nás, co se pokoušíme přestat musí být opravdu hodně. A pořád se to asi zvyšuje. Určitě je to neustále se zvyšující cenou cigaret a stoupající represí vůči kuřákům. Ale říkám si, že velký podíl na tom musí mít i Champix, s jehož pomocí si do toho troufnou i ti, kteří by na odvykání jinak ani nepomysleli nebo by do toho, ze strachu z absťáku, nešli (jako třeba já :-)). A je to dobře. Jako největší klad vidím osobně to, že jsem svobodnější, že nemusím otrocky myslet na to, jestli mám dost cigaret, dost peněz na cigarety, jestli nebude zavřeno, jestli se v téhle hospodě kouří nebo ne... Za to to stojí. Myslím...

sigrid

Taky Tě zdravím, Máfosi. Kouř mi nesmrdí ani po těch 6 týdnech. Doutníkový mi voní (když jsem byla kuřák, tak mi smrděl) a cigaretový rozlišuju podle kvality tabáku - od kapající sliny až po mírný odpor. Ale na ten slastný pocit už nemyslím tak často a ta vzpomínka se dá snáz a snáz zahnat. Vlastně opravdu úkorně nesu to nekouření hlavně v oněch zmiňovaných "technologických pauzách", když někdo kouří vedle mě, vlastně mi to ani nevadí.

sigrid

o Bobině? Psala sem párkrát v době, kdy jsem se už dýl, jak tři týdny prala s chmpx-em a nemohla jsem přestat. Měla stejný problém. Mě to tenkrát potěšilo, protože ve svrabu je člověku vždycky líp ve dvou. Ale teď na ní často myslím a říkám si, jestli se jí to povedlo nebo jestli chmpx překouřila. Dávala tu celkem smysluplné rady na hubnutí. Heeeej, Bobinko, jestli nás ještě občas čteš. ozvi se. Ozvi se dokonce, i jestli se Ti to nepovedlo. I to se může stát. Stýská se nám.

sigrid

už jsi dospala časový rozdíl? Jsi hrozně moc dobrá, žes to na Kubě vydržela (tedy - on je to taky nápad pro čerstvýho nekuřáka, jet na Kubu, horší už snad může být jen Turecko :-))). Napiš nám něco víc, jsme všichni zvědaví. I když žádné veselé historky to asi nebudou. Haló, haló - dobré jitro :-D

sigrid

a co Vy? Jaký byl první den? Vydržely jste? (a jestli ne, tak se taky zas tak moc neděje) Ozvěte se, holátka, kůzlátka, máma vlčice už čeká...

sysi

:-))))) ahoj mámo vlčice, tak poslušně hlásím, že jsem vydržela !!!! :-)))

viki

ahojky nekuřáci :-D, další den téměř za námi :-) sigi, ted jsem ve fázi, že žádnou hezkou chvilku bez ci gára si NEPAMATUJU!!!!!! :-( ale protože jsem založením optimista, tak věřím, nebude to dlouho trvat, VŠECHNY chvíle bez cigára budou skvělé a nazapomenutelné.asi si to vylepím na lednici, kde mám hlavu strčenou imrvére/za chvíli asi budu jak koule/ abych si to pořád připomínala. nemáme to my bývalí diskriminovaní jednoduché, že? napřed nás odevšad vyhazovali a psali nám škaredé věci na krabičky a ted ještě ke všemu musíme tak trpět! a já ještě ke všemu musím jít dělat DPH, termín volá. tak pa,pa všichní :-D

Sysi

Všechny pěkně zdravím, vím že je to ještě moooc brzy, ale dneska první den bez cigarety a můžu říct, že bez větších obtíží a že mám dobrý pocit a velkou radost !! :-)) Šéf si ke mě přišel zapálit dopolední doutníček, ale já neměla dnes už ani zapalovač sebou, tak na mě chvíli civěl co mu to říkám a pak pochopil, že to myslím vážně s nekouřením:-)

viki

jo, jen takovou malou poznámečku - já mám svoje doutníčky a zapalovač stále při sobě, v kabelce, v kapse, doma na stole jako vždycky. jako by se nic nezměnilo, nikdo mě přece nenutí, mám to tady a když budu chtít, KLIDNĚ si zapálím. for je v tom, že já přeci nejsem máčka a já NECHCI! při minulém odvykání toto byl pro mě problém, myslela jsem na to, že je nemám a že se taky možná zblázním. pa,pa

Franta

....a jde jí to, tak stačí jen sledovat z povzdálí. Všechny bojovníky a vnice zdravím po delší době. Míla neemigrovala, tak bude asi Sigrid vypomáhat. Já teď táhnu 19 týden, sedmej bez zobání a už mi to ani nepřijde, chutě ani myšlenky skoro nemám. Kouř, kterej někdo přecedí přes hubu mi děsně smrdí, cejtím to i z okolo jedoucího auta, když má pootevřený okýnko. Takže všichni bojujme, stojí to za to.

sigrid

jsi absolutní jednička!!!! A pan šéf, chudák, aby se šel klouzat :-)) Viki, František Lobkowitz blahé paměti povídal: "Člověk má kouřit tehdy, když nemusí a jestliže musí, pak by kouřit neměl." Takže Ty si vlastně těmi doutníčky dokazuješ, že kouřit nemusíš. Franto, ahoj, kde ses celou dobu skrýval???

dašenka

Všechny pěkně zdravím . Vydržela jsem 24h bez cíga.

sysi

Ahoj Dášenko, tak to mám velkou radost i za Tebe !!! :-) No a pokračujeme dál, tak držím palečky a drž se !! :-)

sigrid

Super! To nejhorší máš za sebou, teď už se to bude (i když veeeelmi zvolna) jen zlepšovat. Mooooooooc blahopřeju a držím palce!

Champixman

kuk

sigrid

;-D kuk i na Tě. Jak jde život?

Míla

Ch mane, neštvi, jsem 14 dní pryč, vydejchám kuřácký doupě a ty napíšeš KUK, ty jsi snad chlap, jinak to neí možný, tan můj řekl dobrý...........no to je teda podpora :-(((((

Andrea

Ahoj Mílo, zdravím tě po 14dnech! Dobrý? Podávej průběžně hlášení, jak bylo. Všichni jsme ti tady záviděli,ale vzpoměli jsme si na tebe často. Já jsem v pohodě, už to budou 4měsíce, že? Vzpomínáš, jak jsme záviděli Martině, Lídě a dalším, že už počítají na měsíce? Dášenko, Sysi, Viki a další, vydržte, stojí to za to a uvidíte, jak to bude ubíhat. Týden, měsíc, dva a jste za vodou! Franto, tys teď vysadil chmpx? A v pohodě? já mám ještě pár tablet a nevím, jestli už mám skončit, nebo si nechat napsat jedno malé balení. Beru to 5měsíců, nekouřím 4, což je asi 17 týdnů. Sigi, kdyby mě někdo tak podporoval v nekouření jako ty podporuješ nováčky, určitě by mi netrvalo měsíc než bych přestala. Jsi dobrá, jen tak dál, a pomáháš i mě. Zdravím držím pěstičky a pište, jak pokračujete. Papa

Míla

Ahoj Andreo, ano, dobrý, ale bylo to těžký. Ne snad s touhou po nikotinu, ale dovolená, relax, a cidáro nikde, však to znáš a víš, proč jsi začala na dovolené znovu. VZDRŽELA jsem to, ale nutkání bylo veliké. Jo, budou to zítra 4 měsíce a já myslím, že je třeba napsat začínajícím - nebojte se, ta touha, kterou teď prožíváte, ta fakt slábne a dá se s ní pracovat, emoce mizí a nastupuje zdravý rozum. Kouřila jsem prvni ligu a najednou to jde bez toho a to bez vůle a vlastně jsem ani nevěděla, jestli chci přestat, prostě klasika, bla jsem závislák a hele, už to nemusím...............takže se držte všichni ci začínáte.....bude to pořád lepší. Sigi, předávám ti definitivně žezlo, kdysi pomohla Martina mě, pk jsme si pomáhaly s Andreou, pak my tobě a teď je řada na toě, předej to dál, my vám budeme na blízku, kdyby něco. Pa pa a všem dobrou noc

Franta

Ahoj Andreo, já už nezobu skoro dva měsíce. První měsíc nekouření jsem to bral v plné palbě, druhý jenom jednu ráno a třetí měsíc jenom půlku ráno. Jak mi došly, tak jsem přestal a nebyly s tím žádné problémy, takže teď nekouřím "naostro".

Petr

blahopřeji k prvnímu dni bez cíga. Teď už to bude jen lepší a lepší. Všem ostatním přeji pevnou vůli a co nejmíň tzv.kamarádů, kteří by byli nejraději, kdybyste si s nimi zapálili. Petr

Leňa

...i já se připojuju ke gratulaci.Jste JEDNIČKY!!!Jen tak dál!A co Standa?Určitě dobrý!Má podporu i doma....vydržať!!!A Sigrid,od kdy Ty nekouříš?Já mám dnes 6 týdnů.Radost je veliká,ale faktem je,že jak jsem slavila1.den,týden,10dnů...a jak se to čísílko zvětšovalo,euforie pomaloučku mizí,stav se přibližuje normálu-asi!Snad!A až přestanu počítat,budu mít vyhráno!?Co si o tom myslí"mazáci"Chilis,Martina, Petr,Josef,Lída,Jiřina,Míla ,Andrea,IAN,Ifka,Champixman... a daLší nejmenovaní?

sigrid

já byla v takovým zoufalství, když jsem končila, že si to úplně přesně nepamatuju, ale mám dojem, že to bylo na sv. Jana od Kříže :-)), to je 14. prosince a to bych pak měla šest týdnů zítra. Teda doufám, snad...

IFKA

Milá Leňo,tada klobouk dolů.Je to ale počteníčko kdo s kým a jak dlouho .....samozřejmě že mám na mysli že nekouří.O ničem jiném přece tato diskuse není,žejo?! Jsme teda ale všichni dobří,to se musí nechat.Moc blahopřeji Sysi a Dášence za první den bez-jste prostě dobré,žádná béčka.Teď to už bude jen lepší a lepší.Absťáky pomalu dají pokoj,protože pochopí že s vámi to ani nehne a tudíž že nemají žádnou šanci uspět.Přeji vám dny bez absťáků a voňavý domov.Brý večer-ifka

Leňa

Dobrou noc všem nočním ptákům...ráno vstávám a zase jsem se tady zasekla...a držte se,snažte se,bude Vám čím dál líp!

sigrid

Snad nechceš dezertovat a jenom si to tady tak trochu číst :-O. Napiš, že jsem Ti špatně rozuměla, moc Tě prosím. Ženská!

Míla

Milá Sigi, až budeš mít za sebou 4 měsíce, dáš mi za pravdu. Moje nadšení už pomalu opadává, na cigaretu téměř nemyslím a s přibývajícími dny bych spíš potřebovala najít fórum na hubnutí. Jsem tady a budu, chodím sem s ranní kávou, mám z toho nový rituál, ale s nováčky už to prožívám vlažně, od toho mají tebe a později třeba Lenku atd.Takže budu, budu i psát, ale myslím že oporou pro nové jsi víc ty, takhle jsem to myslela :-)) Leňo, přesně tak, až na to přestaneš myslet, máš vyhráno, ale jen napůl, bacha na krize a nebo naopak pohodu, touha po cígu přijde, ale rozumem se dá zvládnout, takže pořád musíš být ve střehu, ale pro uklidnění, jde to skoro samo. připojuji se ke gratulaci Sysi a dáše, zatněte zuby a vydržte, já s odstupem času říkám, že naříkat je povoleno i nahlas :-))) Pořád si pamatuju, jak mi bylo hnusně, ale dá se to zvládnout a už je fajn, takže vydržte! Bojujte všichni a užijte si hezký den pa pa M

Lída

Zdravím a přejí moc pěkný a hlavně spokojený den.Léňo, ptáš se jaké to je když nekouříš 1/2 roku. Tak je to tak jak popisuješ 1 den nekouření -slastný radostný pocit, 1 týden- stále radost a chuť se podělit se všema o tom co neskutečného se ti povedlo, 1 měsíc - stále radost ,nemůžeš pořád nějak uvěřit, že se ti to povedlo. No a jak už tady někdo psál předemnou tak už se to všechno nějak ustálilo,radost je stále ale už to není ten slastný pocit radosti který prožíváš na začátku. Chuť na cigaretu budete mít den ode dne slabší až si na ni nevzpomenete. To je ,co?? To by mě nikdy ani ve snu nenapadlo, že to půjde tak hladce a pokud vás přece někdy přepadnou choutky tak to je jenom chvilka - stačí si vzpomenout co jste všechno udělali pro to aby jste nekouřili a jakou vám to udělalo radost tak si ji přeci nezkazíte tím, že si zapálite. I já jsem kouřila hodně a to 30 let. Dnes jsem opravdu moc ráda, že se to povedlo a hlavně díky champixu, nebýt jeho tak tady dnes s vámi nejsem a sedím někde u cigárka, ale je to jinak a já se každé ráno těším na kafe a na tyto stránky kde si můžu přečíst jak jste všichni šikovní a jakou máte radost když se to povede( vzpomenu si jak jsem to prožívala) a hned je i pro mne den krásnější. Všechny vás moc zdraví Lída

Mona

Tak jsem tu zase s vámi. Vypadá to,že všichni budou psát v noci a já ráno. Dnes jsem si vzala půl prášku-jako startovací. Zatím se ale pod 5 cigaret nedostanu. Jak už bych chtěla být dál jako vy. Ale jedno jsem si zvykla. Vybudovala jsem si nové rituály. Například,že v práci vůbec nekouřím a to ani jednu. A kolikrát jsem tu do večera. Pak ale sednu do auta a jedu domu s cigaretou v puse jako blázen. Snad se to bude zlepšovat,když to čtu co píšete,tak tomu VĚŘÍM.Mílo.jestli najdeš forum na hubnutí,tak jdu do toho okamžitě taky. Těch kil se bojím strašně. Mějte se a v pondělí pa.

Lenka K.

Jejda, to je příspěvků! A přitom jsem tady nebyla jen chvilku. Protože skutečně je přeLenkováno, tak původně jen Lenka se začíná označovat jako Lenka K. Takže po měsíci kouření a braní champixu zároveň- už 12. den bez cigarety. Ale krabičku s cigaretama nosím v kabelce pořád. Já za to fakt nemůžu, já bych psychicky neunesla, že svoje věrné kamarády nemám na dosah a taky mám pocit, že posiluji vůli. Mám větší radost, když vím, že bych mohla, ale řeknu si ne a ne. Asi jsem se ještě nezmínila, že je mi 47 let a pokud se jedná o výšku a váhu, jsem na tom zřejmě stejně jako Sigrid. Měřím 160 cm, neustále s nadváhou, protože jsem vážila střídavě mezi 65 - 68 kilogramy. No jenže teď jsem překonala 70 kg! Ta váha mě fakt děsí, protože shodit to je stejně nadlidské úsilí jako přestat kouřit. Zatím si říkám, že budu raději tlustá než smradlavá a nemocná, ale jsem zvědavá, jak dlouho mi tato teorie vydrží. Mám totiž vedle sebe manžela, který s prominutím žere bez přestání, ovšem jeho metabolismus je zázrak, protože už desítky let má pořád stejnou váhu a nepřibere a nepřibere. Takže jeho výkřiky na téma - to chce omezit jídlo, tohle jíst nesmíš, tohle taky ne a tohle už vůbec ne, to už zase jíš (?!), přičemž u toho drží v ruce měkoučký chleba se sádlem a cibulkou - mě tedy pořádně, ale pořádně lezou na nervy. Začnu kvílet o nespravedlnosti matky přírody a dozvím se, že jsem z toho nekouření asi na nervy. Začnu kvílet znova něco o neurvalosti okolí a tak to jde pořád dokola. Přitom pokud se jedná o teoretické zvládnutí problému jak zhubnout a nepřibrat, mohla bych přednášet na universitě. Ještě zkusím tu vlákninu a pak zjistím, kde se prodává oblečení na slony. Takže mějte se všichni, přeji hezký víkend bez cigarety, i když ta chuť je fakt nesklutečně vlezlá, zejména při těch shora krásně pojmenovaných technických pauzách. Já jen zírám, kolik jsem těch pauz denně měla.

Leny

Tak děvčata (chlapci samozřejmě taky), když už jsme u té váhy, já mám též stěží 160 (myslím cm) a váha 65. Jenomže jsem o něco mladší (bude mi 31). O to je to horší. Leni, můj muž je také jako kyselina. Dnes ráno provokativně vlezl na váhu a bylo tam 63 kilo. Hrůza. Já myslím, že mu to brzo skončí, protože dnes to je týden, co papá champix. Zatím mu cígárka moc chutnají, tak uvidíme, kdy se do toho obuje. Myslím, že mu pak ta kila půjdou tady nahoru. Já už mám pěkně narvaný rifle. Holky, nevím, co s tím budeme dělat. Já pořád doufám, že se to nějak ustálí, do nějakých diet se mi nechce, jsem ráda, že nekouřím. Jinak všem nováčkům začínáčkům přeju strašně moc pevné vůle a aby už to nejhorší bylo za váma. Pa pa. A krásný víkend!!!

Mona

Lenko K,s tou váhou to máme asi stejný. Já 163/70 a když jsem přijela z dovolené 15.1. tak dokonce 72 kg. Ty 2 kg jsem už shodila. Píšeš,že jsi měsíc brala CH a kouřila? Kouřila jsi obvyklou dávku nebo mín? A ještě by mě zajímalo,jestli ti to po tom měsíci přestalo churnat,nebo sis to nějak stanovila.Já po neděli už vezmu celou tabletu 2x denně,tak jsem zvědavá,jestli mi zas bude tak zle jako předtím. Pevně doufám,že se nám to podaří stejně jako Míle a ostatním,co už nekouří dlouho.

Jana

Můj přítel bral champix dva měsíce a trpí nevolnostmi, depresi, bolestmi a ztratil zájem doslova o všechno. Pokud má někdo podobnou zkušenost napiště prosím. Upraví se to, až ho dobere???? Jana

Jiřina

Jani, já jsem zpočátku braní Champixu hrozně trpěla, měla jsem dokonce sbalenou tašku do nemocnice, bylo mně zkrátka hrozně. Tak jasem ho po měsíci přestala brát a bylo mně blbě stejně. Myslím, že to ani nemusí být vliv champixu, ale abstinenční příznaky. Pak se intervaly, kdy mně bylo zle, prodlužovaly a teď už je to v pohodě.

Soňa

Ahojky všichni.Tak jsem na šampíku 4.den.Špatně mi není,dnes mám v sobě čtyři cigárka,což považuju za úspěch.Když kouřím,moc si to neužívám a říkám si,proč to vlastně dělám.Jen tak dál.Pravda ovšem je,že ještě stále si nedovedu předdstavit ralax a volné chvíle bez cigarety.Přestane člověku ta cigareta někdy chybět?Život bez cigarety,to už je tak strašně dávno!Poprvé jsem si zakouřila v patnácti.Zachutnala mi okamžitě.Do dvaceti jsem s ní jen koketovala.Pak už jsme byly a stále jsme nerozlučné družky.Nekuřák jsem byla jen jako děcko-to je strašné.Jak to mají nekuřáci,že jim nechybí?Tak dost,nebo budu mít depku.Ach jo!!!! Zdraví vás fňukna

viki

čauky soňo, zfraví fňukna č. 2 :-( nekouřím už 21.den, takže 19 dní plaču - 2x jsem ho překouřila. přestala jsem 7. den, ale ne že by už mi nechutnalo, ale jsem chtěla kvůli operaci. fakt je, že tak od 2. dne už jsem měla pocit, že to se mnou "něco" dělá a přestat mi vůbec nepřipadlo těžké, právě proto, že tam byla volba toho kouření. řekla jsem si, že když to nepůjde, tak si zase "fouknu" a nějak se do těch 14 doporučovaných dní vlezu. někteří tady píšou, že jim to trvalo 6 týdnů než úplně přestali, ale přestali a v tom vidím to plus. jakmile mě někdo začne znásilnovat, tak se seknu, ale tady mi to připadá takové pozvolné. nikdo taky z těch co přestali po delší době ale nekouřil tolik, co před šampíkem. a už to je obrovské plus. jsem psychický závislák kouřící 33 let, kašlající 33 let a smrdící 33 let. a plaču, protože nemám kafe a sudoku, neb vím, že to bych asi nezvládla, protože moje přesvědčení má muší váhu a stále doufám, že bude sloní :-D takže zatím to řeším tímn, že se vyhýbám všemu, co dřív bylo s cígem. akorát to jídlo jsem nevynechala :-( bohužel. pa, pa, všichni co začínáte VYDRŽTE !!!!!, protože když takovej závislák nepřesvědčený jak jsem já nekouří, tak vy to DOKÁŽETE taky :-D

Mafos

Milí na cestě ke zdraví. Tak už beru Champix 15 dní. Nejhorší to bylo 4. den. Já nevěděl, že lze kouřit i při braní léku a čekat až chuť poleví. A nebyl jsem v kontaktu s Vámi. Já vyčetl, nevím jak, že po 3.tabletě se už nesmí kouřit. Chvála Bohu, že jsem nebyl v kontaktu s Vašimi zprávami. Když čtu, že někdo užívá lék a přitom stále kouří, tak bych snad nepřestal. A že jsem snad prokouřil barák vyplývá již z toho,že jsem kouřil 52 let. Kouřit jsem přestal ze zdravotních problémů. Už jsem se dusil, chodil na plicní na kapačky asi 2x ročně a jednou už ležel v nemocnici na plicním, kde mi chtěli přidělit vyvýječ kyslíku. Denně jsem měl kyslík dýchat 12 hodin. Z nemocnice jsem nakonec odešel bez přístroje s absolutním zákazem kouření. Ten zákaz začínám plnit až po dvou letech. Bez Champixu jsem vydržel nekouřit max.12 dní. Přestal jsem asi 10 x a vždy jsem si našel důvod proč si zapálit. Jednou mi vytrhli 3 zuby najednou a bolest jsem zaháněl cigaretami. Příště mně vykradli auto a pod. Tak jsem šťastný, že to asi půjde. Všem držím palce a jedna rada nakonec. Ti co se snaží překouřit Champix ať se odváží okamžitě přestat. Je to trochu krušné , ale jde to.

cihlis

Ahoj všichni NEKUŘÁCI...Mám z Vás všech ohromnou radost, z každého malého úspěchu mám upřímnou radost. A hlavně když vidím, že to opravdu funguje. Musím se pochlubit za mamču 252 dní bez cíga, taťka (charlii) 25 dní bez cíga a přítel 47 dní bez cíga. Já jako nekuřačka jsem na ně moc HRDÁ...Z kuřácké rodiny se pomalu stává nekuřácká...SUPER!!! A vy všichni ostatní vydržte, zlepší se Vám chuť i čich. Máte s tím stejné skutečnosti Vy polepšení NEKUŘÁCI? A pište pište je to super si to pročítat. Tak se mějte a i když nepíšu pravidelně, tak číst čtu pravidelně ;-)

sigrid

tak Vás zase zdravím v podvečer. Musím se do toho dnes obout dřív než přijede rodina, přijedou dnes skoro všichni (bratru sedm lidí), sjezdovky se jim pacholkům zachtělo, ne maminky. A to už sem pak ani nenakouknu. Přemýšlím už dlouho, jak to oddělit, když chci oslovit víc lidí, abych nemusela psát deset zpráv. Nejdou mi tu udělat odstavce. A teď mě osvítil geniální nápad - jména napíšu kapitálkami. Takže: MÍLO, já Tě vlastně chápu, ale líto mi to přijde stejně, je to jako přijít o anděla strážnýho (i když ten se vlastně taky verbálně moc neprojevuje, taky je jenom za voyeura). Tak se ozvi alespoň občas. A pokud najdeš hubnoucí forum, dej vědět kde. V Evropě existují "Weight Watchers", ale myslím, že česká mutace ještě neexistuje. JANO, na přitele pozor. Kdyby opravdu ztrácel zájem o všechno okolo a byl v depresi, tak to takhle s počínajícím jarem není moc legrace. Je úplně jedno, jestli to má po chmpx-u nebo od absťáku, ale pokud Ti to přijde patologické, měl by ho vidět doktor. MAFOSI, můj strýc měl chronickou obstrukční chorobu plic a dávali mu dva roky života (to mu bylo dvaasedmdesát). Tetička se hrozně rozčílila, šlápla mu na krk a donutila ho přestat kouřit a teď už je to devět let a jsou tu oba, veselí a čiperní, jak ptáčátka. Strýc dokonce bez kyslíku, jen s nějakou medikací. MONO, ale že to k tomu volantu patří, jak kvelbloudovi hrb, viď. Tam mi taky chybí. LENKO, LENY, MONO a všichni tloustnoucí, našla jsem na netu Centrum pro boj s obesitou, je to v Holešovicích a vypadá to, že tam mají s tlusťochy soucit - když bude nejhůř, alespoň víme, kam jít. VIKI, SOŇO, je v klidu fňukejte, ono to časem přejde a koneckonců, jsme sice děsně dobrý, ale taky jsme pěkný chudáci. Když se samy nepochválíme, nepochválí nás nikdo a když se nepolitujeme, zůstaneme nepolitovaný. No nic, jdu péct obrovský pekáč perníku a vařit uzený. No řekněte, jestli to nejni krtutý, pro sebe mám zapečenou cuketu (bez smetany). A ta vomladina to všechno sežere, zapně jeansy velikost 34 a vypráská se ue dveří. Himmel laudón!

dašenka

Nekouřím 48h.SUPER !!!!!!!!!!

sysi

Ahojte všichni a zvlášť zdravím Dášenku :-) Tak holka a máme druhý den nekouření skoro za sebou a je to fajn pocit že?? :-) Jen tak dál !! :-) Na dnešek jsem měla dobrý sen : přistihla jsem se, že si vesele vykuřuju a byla jsem z toho tak špatná, že jsem vydržela jen jeden den, že jsem se z toho snu vzbudila:-) No to bylo radosti, že to není pravda !! :-))) asi mi začíná hrabat :-) Jinak taťka Standa se drží taky:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce