Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
sigrid

o pojídání Champixu a kouření bych asi mohla psát romány. Jedla jsem ho měsíc než jsem se odhodlala přestat kouřit. Hned po prvních dnech jsem kouření bez námahy omezila na polovinu (z 50 na 25), po týdnu jsem to pak stáhla na patnáct a posléze na deset, na nichž jsem se houževnatě držela asi dva týdny. Prostě jsem měla pocit, že ještě přestat nemůžu. Několikrát jsem se to snažila zlomit, ale nešlo to, jenom jsem si nabourala zbytky sebevědomí a propadala chmurám a depresím. Po měsíci jsem zkusila Mílinu radu a po dokouření krabičky jsem si už další nekoupila. Tím jsem vlastně přestala. Snadné to nebylo, ale touhy po cigaretě nebyly tak strašné, abych vyklusala z baráku a šla si je koupit. Dobře týden nebo deset dnů jsem byla těžce depresivní, což byl evidentně absťák a ne důsledek užívání chmpx. Hodně mi pomohlo to, že jsem po vánocích odjela s rodinou na hory. Úplně cizí prostředí, hodně pohybu a málo času myslet na cigaretu byly požehnáním. Navíc jsme večer padala do postele, tak odpadlo i ono večerní toužení. Teď nekouřím asi tři týdny a pořád jsou situace, kdy mi to vadí hrozně a pak jsou chvíle, kdy si na to třeba půl dne ani nevzpomenu. Takže moje rada závěrem - ber chmpx a kuř (pokud možno, omezuj) a až Tě začne víc štvát to, že kouříš než hrůza z toho, že kouřit nebudeš, pak je ta správná chvíle s tím seknout. Držím palce a rozhodně to nevzdávej!

Ajka

Ahoj všem,uvažuji o zakoupení Champixu,protože jen tak přestat kouřit nezvládnu.Četla jsem Vaše povídání a chci se zaptat:jak ho mám užívat,a co udšlat proti tomu,aby mi nebylo špatně.A nebo ta nevolnost k tomu patří?Díky za radu

Champixman

Ahoj, ahoj, ahoj, zdravim kazdeho. Hooolkkyy dneska som bol v centru a 10 kg hore. hihihihi Aka haluz???? Mhmm,nevadi mi to, vyzeram stale dobre. :-))))) Bola tam po mne jedna slecna, alebo mlada pani, nechodi sem nahodou? Uplne som z nej mal pocit akoby chodila na toto forum! Mhmm. Este sa aj tak pošmehúcky usmiala :-))) Pani doktorka bola super, uz mluvila slovensky se mnou :-))) Lenka, champix ber, ber, ber, pride to samé ani nebudes vediet kedy. A ani nebudes vediet za par mesiacov, ako si to vlastne dokazala nekourit. Ajka, urcite neurobis zly krok ak si champix zaobstaráš! Neboj zle ti nebude, a ked aj ano, tak sa to vydrzat dá, a urcite to stoji za to ako keby si fajcila dalej. Takze, zaobstaraj si champix, zacni ho brat a potom budeme riesit tvoju fyzicku a psychicku stranku liecby :-))) ved od toho sme tu! Lenka, Ajka super ze ste sa ozvali!

Karina

Přidávám se k přáním do 2008, zvládla jsem BEZ (teda cigarety, zatím ještě s champixem). Je to super. Když jsem si už nemusela blokovat novoroční "přestanu kouřit" rozhodla jsem se pro "najdu si lepší práci". - těch nedodržených bylo 6!!

Míla

Sigrid, napsala jsi to krásně a není co dodat. mám z tebe radost, jsi velká bojovnice, tak se nedej ničím zviklat. Lenko,Drž se zuby nehty a ono se to poddá. Přeci to nevzdáš. Já si fakt myslím, že je dobré odhadnout zbytek svých cigaret a další nemít v zásobě. Když nevydržíš a poletíš je někam v noci koupit, nevadí, vyjde to příště. Ale já myslím, že v tom je síla chmx., že totiž nikam v noci nepoletíš, nebude se ti chtít. Tak to zkus a ozvi se. Ajko, neboj se a jdi do toho, já se strašně bála, že mi bude zle, no a nakonec bylo, ale dalo se to zvládnout. Navíc to tady už máme vychytané a poradíme ti, co s tim . Tak šup do lékárny ať tě můžeme přivítat vnašem klubu. Nazdar stará vojno - Ch.mane! Jsem ráda, že jsi tu a stále veselý a věřím, že jsi stále krásný, ale mohl by ses se mnou pustit do hubnutí, už na to máme sílu, ne? Tak jsem se vykecala a přeji všem hodně sil v boji a hodně radosti ze života, pa pa

zdenka

Ahoj všem známým i těm novým nekuřákům. Vrátila jsem se z Tater a hned se nestačím divit co nás přibylo, a je to dobře. Nekouřím ale na Silvestra krize přišla, blížila se půlnoc no a to bylo něco tak pro mne moc smutného, po 36 letech Silvestr bez toho mýho človíčka, no prostě jsem chut no cígo měla obrovskou, ale zvládla jsem to, nalila jsem do sebe colu a pod. a jsem ráda že jsem to ustála, protože ti co sem chodí déle ví jaká jsem recidiva, těch článku už jsem o tom napsala dost, ale není na škodu si to připomenout. Všem přeji nekuřácký rok, děláme pro sebe to co nám třeba zatím moc nedochází, je to běh na dlouhou trasu, ale je to určitě jedno z nejlepších rozhodnutí v našem životě, vím o tom své, tím čím jsem minulý rok prošla, napsala jsem o tom dost. Tak držte se, at ten náš další sraz je ve velkém počtu, Mílo, Martino vám zvlášt ahoj, bylo to prima a až bude tepleji tak se těším na vás i další, nyní si vyřizuji to vízo na tu Floridu, musím vše přes počítač, tak mě s tím pomuže dcera, a věřím že to vyjde a mám o další důvod více nekupovat cíga ale šetřit na tu dovolenou, také dobrá motivace. ahoj a držte se.

Martina

Ahoj Zdeni, vítám tě z výletu a přeji ti lepší příští rok, aby ti přinesl jen samou radost, toho smutného už bylo dost. Taky se těším na další srazík, kde nás bude určitě hodně, Zdeni až ti závidím dovolenou, kterou chystáš, jela bych hned, loni když jsme byli na jihozápadě USA tak se mi tam tak líbilo, že po dlouhé době jsem se netěšila z dovolené domů jako obvykle, a chystáme další cestu někdy na podzim, ale bez cestovky, ta nás zbytečně bere na hůl a to samé se dá pořídit za polovinu. No jinak je fajn, že si se udržela a ustála ten smutek a teď už to snad bude všechno lepší. Měj se Zdeni hezky a zase si písnem. Martina

Míla

Ahoj Zdeni, mě na sraz nějak uniklo, že pojedeš na Floridu, tak ti to moc přeju. Jsem ráda, že jsi zpět a že jsi to zvládla bez čoudu, nejsi žádný výhoneček, ale bojovnice. Taky se těším na další sraz, udělám si víc volna a potáhnu to s vámi až do konce. Tak zatím pa a drž se!

Lenka

Ahoj všichni, kdo jste se mi ozvali, byla jsem překvapená. Já totiž žádnou podporu ze strany rodiny nemám, protože zatím tutlám, že chci přestat kouřit, co kdyby to nevyšlo. Navíc manžel je přesvědčen, že kouřím tak maximálně 5 cigaret denně, jenže já kouřím už asi 27 let a v pohodě vykouřím denně 20 cigaret ( nejvíce v práci ). Proto mimoc pomohla vzpruha od vás, nevzdám to. Dneska mám 18tý den, zatím ten den D nenastal, ale kouřím asi 5 - 6 cigaret a i z toho mám radost. Na druhou stranu vím, že dokud nebudu mít na svém kontě nulu, tak nemůžu mluvit o úspěchu. Ale i drobné krůčky mi dělají radost, dneska jsem dala v práci s kolegyní kafe, ona kouří a já jsem si nezapálila. Jenže hned jak jsem přišla do své kanceláře a byla sama, tak jsem nevydržela. Sakra! No nic, budu to škádlit dál. Jinak já po champixu žádné problémy nemám, není mi blbě, spím v pohodě a tak. Možná ráno na chvilinku přijde takový ten pocit žaludku na vodě, ale když se hned najím, tak to zmizí. Tak ještě jednou děkuji za podporu, závidím nekuřákům s pevnou vůlí, ale jí ji snad taky najdu. Mějte se! Lenka

sigrid

moc díky za krásné přivítání z dovolené. Musím přiznat, že nekouření mě teď zas tak moc netrápí, ono to fakt asi po těch třech týdnech je takové oddechnutí než zas přijdou ony krize po třech měsících (které hodlám ustát s pomocí chmpx). Problémem číslo jedna se začíná stávat váha. Skutečně mám za tři týdny nekouření pět kilo navrch a nemysli, že jsem si dopřávala na vánoce. Cukroví jsem brala do ruky jen při výrobě, kapra jsem měla pečeného v troubě a salát ten německý bez majonézy (to nebylo z dietetických důvodů, mně to tak prostě chutná). Na sjezdovce jsem se honila jako blázen a nebyla to žádná loučkařina, večer jsem necítila stehna. A přestože se celá má krásná, štíhlá rodina cpala těmi rakouskými mňamky (pan domácí je sedlák a na jídle nešetří :-)), já byla celou dobu na "sauerkrautu". Tak, co s tím?

Míla

Sigrid, já ti věřím, že ses nepřejídala a přesto šla kila nahoru. Já se držím od začátkua a mám 3 kila navíc, jenže to 3x v týdnu jezdím na tom spiningovém kole jako chrt. A můj mužíček si dá bohatou snídani, polévku, oběd, mandarinku, oříšky, panáka, věčeři, brambůrky a víno. Od rána v tomto pořadí. Mají parchanti jiné spalování. A nám se metabolzmus bohužel pozastavil díky nedostatku nkotinu. Mělo by se to zhruba po 6 - 12 měsících upravit, ale je třeba na to nehřešit a snažit se přibrt co nejmíň, roli v tom taky hrají hormony, i když si matně pamatuji, že nějakou substituci máš. Zkus pečivo jen ke snídani a pak jem libová masa a zeleninu. Když jsem měla chutě, jedla jsem mrkev a pak jí vyměnila za kysané zelí, zažene hlad i chutě a dělá dobře střevům, takže se lépe vyprazdňuji. A jestli to všechno dodržuješ a i tak tloustneš, tak to dodržuj dál a na jaře si necháš předepsat Meridii a bude to. Hlavně nekuř! Vzpomínáš, jak jsi se ptala, proč vlastn nechceš kouřit a já ti napsala, protože nechceš kašlat. No a už nekašleš, to je super! Tak jsem se rozkecala, ale snad tě podpořila, vydrž, jsme rozumné a zvládneme to. Pa, jsi pro mě hrdinka, víš to?

sigrid

Dík :-)). Je to boj na dlouhou trať!! Jsem-li já hrdinka (a že jsem si tak nikdy nepřipadala), pak Ty jsi moje dobrá víla.

sigrid

jsi skvělá a tentokrát to určitě zvládneš. Zvládneš to, protože to dlužíš tomu svému človíčkovi. A taky kvůli sobě - je to neuvěřitelný, ale já přestala po dvaceti letech kašlat. Rodina je ze mě zmatená, protože mě podle kašle vždycky stopovali. A protože už to víš z minulých pokusů, tak to tentokrát ustojíš. A čím to bylo zpočátku zapeklitější, tím budou výsledky trvalejší. Uvidíš! A Florida bude krásná odměna za ušetřený peníz.

Péťa

Ahoj všichni,tak jsem opět zde. Příští sobotu to bude měsíc co nekouřím. Já jsem s braní Champixu asi extrém....ani nemám dobrané 1. plato. Když jsem si brala 3. prášek,tak jsem už neměla chut na cígo a řekla jsem si,že to je asi můj den ,,D,, a jo! od Té doby nekouřím. Vůbec. Příští sobotu to bude měsíc,jupííí. jo a pozor, vánoce,silvestra a i vákendy,jsem docela rozlítanej člověk,takže pořád někde a s někým,myslím kamarády:) a 99% kuřáci,a fakt mě to nebere,když si vypalujou. Nejvíc radovat se můžu za dalších 5 měsíců. Ten první půlrok bych řekla je nejdůležitější. Kouřila jsem 8 let. Já to 1. plato ani nedobrala, bylo mi po práškách dost zle,tak jsem to přestala brát, a vlastně i z toho důvodu,že jsem ho už nepotřebovala. Byla jsem rozhodnutá přestat!!! Jo a kouřila jsem 20 denně, někdy víc. Takže to jde! Krásný Nový rok všem nekuřákům i .....kuřákům :), mějte se Péťa

Míla

Blahopřeji ti a chápu tě, taky mi bylo lbě a přestala jsem s užívámím předčasně, tak si jen dej bacha, krize ještě mohou přijít, u mě bylo blbé období mezi 2 a 3 měsícem, to jsem si musela hodně vysvětlovat, že už nekdy nechci kouřit, taď už je to zase dobrý, nekouřím od 26.9., takže od loňska :-)))))))))))))))) Drž se!

Jana

Zdravím, potvrzuji a doporučuji baštit Champix.Po dvou dávkách nekouřim přes tři měsíce. Moje průměrná denní dávka 35kusů Marlborek.Zatím držím,je třeba na to nemyslet.Další přijde samo.

zdenka

Pokud vyjde to vízum, dcera už to řeší, protože píše i mluví skvěle anglicky. Ale když tak cestuješ a byla jsi v USA, NEŘÍKÁ TI NIC Jacksonville? Vím že je to velké město na pobřeží Floridy, tam bych měla jet. Ale až dostanu vízum, pokud ano tak pojedu bud v květnu nebo srpen, září a ptám se i vás kdo máte nyní zkušenost s vyřizováním víza, dejte radu budu za to vděčna. Jinak nekouřit a hlavně psát, pomáhá to vám i ostatním, těším se na další sraz, snad nás bude více a tepleji. ahoj všem!!!!!!!

Petra

Zdravím všechny nekuřáky. (bojující nekuřáky. ) Chtěla bych se zeptat kolik lék stojí ,jedná se o champix. To ,že je na předpis jsem tu vyčetla ,ale o ceně nikdo nepíše,jen že je drahý.Ale můj manžel prokouří 3000 měsíčně.Chtěl by přestat ,už se o to kolikrát pokoušel,ale nevydržel.Koupil si náplasti,ale ty byly k ničemu.Prosím napište mi někdo! PetraKourilova7@seznam .cz

Míla

jedno balení stojí kolem 960,-Kč a mělo by být na 14 dní. Většina lidí ale využívá 2 balení a pak snižuje dávku, takže to pak vyjde levněji. Držím palce.

Imrich

Ahoj všichni. Včera jsem si objednal Champix a to po dlouhém rozvažování, možná také díky vašim příspěvkům. Kouřím od 14 let a je mi 42. posledních dvacet let tak 40 cigárek denně. Nedokážu si život bez cigarety představit. Přitom mi kouření vadí, žluté zuby, vysoký krevní tlak, dýchavičnost atd. Nikdy jsem nepřestal kouřit ani na jediný den. Teť několik dnů snižuji počet vykouřených cigaret a jsem na 25 denně. Věřte nebo ne , ale už jen tohle mi dělá problémy. Jsem vážně zvědav zda mi ten zázrak alespň trochu pomůže, protože jsem strašně závislej slaboch. Všem vám tady moc fandim a taky trochu závidim, když čtu, jak se vám daří přestávat s kouřením.

berona

ZVLÁDNEŠ TO!Stačí si jen trochu věřit.

berona

Ahoj ,přeji všem návštěvníkům těchto stránek do nového roku jen to nejlepší a ať se každému daří vyhrát nad tou blbou tyčinkou.Začínám už 4týden braní chmx,ale teprve dneska jsem POPRVÉ bez cigára.Já vím je teprve jedna odpoledne,ale kdyby jste mě znaly,věděli by jste jakej je to uspěch!!!!Děkuju moc Míle která mi ze začátku pomohla.Já si myslela ,že spolknu pár prášku a do týdne je po cigaretách a ono nic.Chce to čas,nechci tu zas až tak moc radit,jelikož jsem uplnej nováček,ale mám ze sebe radost.Nejdřív jsem si chtěla dát datum ,jak rádí i na krabičce,ale manžel říkal ať to nedělám,že pak budu akorát nervozní.Tak jsem si 1.ledna koupila Krabičku a řekla si sama pro sebe ,že je poslední a víc si jich kupovat nebudu.Měli jste vidět jak jsem si ji začala šetřit :)))Prostě jsem se bála že to zase nebude poslední.Večer jsem si dala poslední ,s tím že od rána už nebudu a je to zatím v poho.Říkám ,vím že jsem moc moc moc na začátku ,ale i tak jsem ráda za ten dnešní půlden bez cigára.Zatím vám všem přeju pevnou vůli a to i sobě,jelikož to budeme hodně potřebovat.Ahojky

Ala

Ahoj vonící nekuřáci. Chci se vám svěřit se svým problémem .Už to budou dva měsíce co nekouřím ,beru jednu tabletku denně .posledních pár dní mám hrozné deprese už jsem nevěděla co se sebou tak jsem si v lékárně koupila třezalku a musím říct že je to zatím v pohodě.Proto kdyby na vás něco takového sedlo nevěšte hlavu a honem do lékarny pomáhá to.musím se přiznat že tenhle druhý měsíc mám mnohem větší chutě na cigáro než ten první tam to byla spíš nevolnost .Bojím se že to nevydržím.Nevím ,nevím ale budu se snažit.Mějte se krásně a držte se.Ala

Petra

Děkuji všem co mi poslali e-mail. Píšete ,že jedno balení stojí necelých tisíc korun .Tak to je zadarmo ,za cigára dá manžel víc. Tak dnes večer ho naženu k počítači ať si vás tady přečte a uvidíme co to sním udělá. Tak všem vám přeji aby jste vydrželi a už si tu sviňku bílou nezapálili. ahoj Petra.

Jiřík

Ahoj lidi,jsem uplný začatečník a champ.beru sedmý den a zatím pořád stejná chuť na cígo.Co stím?Kouřím asi 25 let a to 25-30 kousku deně.Kdy už ta chuť odejde.Poraďte.

sigrid

Vydrž, Jirko, časem to přijde. Čím víc před tím člověk kouřil, tím déle to trvá. A upřímně řečeno, ono vůbec nemusí jít o to, že by Ti to přestalo chutnat. Alespoň mně to chutnalo do posledka. Spíš jde o to, že nějak méně a méně tu cigaretu potřebuješ a že se čím dál tím snáz zaobejdeš bez ní. Mně to trvalo měsíc braní chmpx-u než jsem s kouřením přestala.

sigrid

konečně chvíle klidu než zas začnu přesouvat domácnost na týden do Prahy. Koukám, že to tu po Novém roce začíná ožívat a objevuje se dost nových lidí. To je moc prima. Imrichu - riskni to, co můžeš ztratit? Pár korun. A možná, že to zabere a zbavíš se všeho, co Ti vadí. Berono, jsi skvělá - moc držím palce. Tedy musím říct, že mám to nekouření trochu přes tři týdny a přestává to být tak hrozné. Včera jsem byla se psem na cvičáku (louka ledová, větrem ofukovaná, pár metrů od Otavy - no, v zimě fuj) a pak jsem se šla rozmrazit za dcerou do nekuřácké kavárny. Poprvé v životě jsem si to fakt vychutnala. Seděly jsme tam asi hodinu v teploučku a bylo nám dobře - oběma. Ještě nedávno bych z toho bývala měla tiky a musela bych zmrzlá běhat na mráz, abych ukojila vášeň. Hm, zdá se, že to nekuřáctví má něco do sebe :-)). Takže vydržme všichni a já jdu zase balit. Od té doby, co nekouřím se furt jenom někam přesouvám, už se fakt těším, až tomu bude konec a já se tu zase zahrabu do sněhu a začnu opět něco pořádného dělat.

berona

Ahojky lidičky,mám za sebou prvních cca 33hodin bez cigaret,ale občas je to makačka.Já jsem na mateřské a být doma,kdy máte permanentní možnost si jít blafnout....No ale,asi se to dá zvládnout.Je to asi hloupý,ale tohle je poprvé, kdy jsem na tak dlouhou dobu bez cigára,já chodila kouřit i v porodnici:(Sice málo,tak tři za den,ale prostě jsem musela.Jsem hodně velkej závislák a moc ráda bych vrátila dobu,kdy jsme na střední s holkama začinaly o přestávkách nebo po škole zkoušet svět dospělejch s cigárem v hubě.Bože jak mě bylo po tom zle a stejně jsem zase šla ,jen aby mi něco neuteklo.Teď?Teď bych si nejradši nafackovala .No nic ,jdeme pokračovat v nekouření.Zatím A DRŽTE SE,já se taky budu snažit :)

Míla

Uf, byla jsem pracovně v Brně a jsem ráda, že už jsem doma. Všechny moc zdravím a postupně zareaguju na vaše příspěvky. Nejprve ale musím oslovit Sigrid - ahoooj! Mám radost, jak z tvých příspěvků cítím sílu a pohodu, už o tebe nemám strach. Jak se vede a co váha? Už se to zastavilo? Neboj, na jaře s tím zatočíme, protože my zvládneme všechno, to je jasný. Berono, jasně že chápu, že i půl dne oslavuješ, já to taky slavila po hodinách, hlavně se pořád chval, hecuj a odměˇnuj, zasloužíš si to. Alo, musím říct, že jsem po 2 měsících vysadila chmx. a měla taky vzketací krize a myšlenky na cigára, ale už to bylo jiné než na začátku. Vydrž, přejde to, respektivě se to bude zmírňovat, přeci to teď nevzdáš! A tu radu, nekoupit si už další krabičku fakt vřele doporučuju všem opravdu závislým. Když bude nejhůř, vždycky někam doběhnete jí koupit, ale síla chmx. je v tom, že nejhůř není. Imrichu, mě je 45 a žít bez cigára pro mě bylo nemyslitelné. Dnes jedu 4 měsíc bez kouře a dokonce jsem přesvědčila svého tátu, šel do toho tyky a dneska má 4 den vez cigára, je mu 68 roků!! Zvládneš to, ale musíš trochu zabrat. No a ty, Jiří, vítej v klubu a neboj, tady tě nikdo padnout nenechá. Tak jsem vypovídaná a pa pa všem hodně sil .-))))

cihlis

Ahoj lidi, máma už champix nebere a budete to 8 měsíc bez cíga. Takže snad dobrý. No a přítel ho bral týden a měl takový bolesti břicha a byl tak nafouklej, že jsem ho málem přivazovala k posteli ;-) né vážně, nedělal mu dobře tak ho přestal brát a ted je to 26 dní bez cíga. Já jako nekuřák to nedokážu posoudit, ale potom co hulil 30 let 20-30 denně, tak mi to přijde celkem dobrý. Zatím se drží bez léků a beze všeho. Jenom furt žvýká nějaký brčka. Ale krize má taky. Ale co jiného mu zbývá, že? Nemáte nějaký tip, jak mu to můžu usnadnit?

Karel

usnadníš to jen,že mu vrazíš suchej palec do konečníku a zeptáš se ho jaký to bylo......Máme tu ledacos na poradění.....

Míla

Cihlis, je až neuvěřitelné, jak to jako nekuřačka dokážeš se svými blízkými prožívat, je dobře, že tě mají a že jsi jim oporou. Příteli můžeš být jedině tím, že mu rozumíš, má to těžké, je to ještě krátká doba, co nekouří, takvydržte oba ještě měsíc a bude to mnohem lepší. Mě bylo po chmx. taky blbě, tak ho pozdravuj, aby věděl, že není sám. A maminku pozdravuj taky, už je za vodou a moc jí to přeju. Měj se hezky a zase podej hlášení .-))

Míla

Milý Karle, dovol mi, abych ti řekla, že jsi idiot, pokud neumíš dát dobrou radu, tak přiblblé si nech pro někoho jiného a nelez sem

sigrid

Nejprve jsem pro všechny, co se bojí, že nikdy neskončí, okopírovala z Lidovek stať od Dr. Králíkové: "Jde to i s účinnou látkou vareniklinem: máme několik pacientů, kteří byli velmi silní kuřáci (kouřili 50 60 cigaret denně), a když začali užívat vareniklin, ještě dva nebo tři měsíce stále kouřili - i když jen 2 až 5 cigaret za den. Postupně ale přišli na to, že s tímto lékem vlastně kouřit nepotřebují a cigareta už jim tak nechutná. A přestali úplně.". Myslím, že je to povzbuzující. Já dnes od Božího rána rotovala po matičce a poprvé v životě jsem si všimla, jak špatně se tu dýchá a jak to hnusně smrdí. V centru to není tak hrozné, ale musela jsem něco zařídít dole na Letné, kudy prochází magistrála, a bylo to o udušení. Dokud jsem kouřila, nikdy mi to takové nepřipadalo. Já měla vždycky čich jako honící pes a teprve teď vidím, jak moc kouřením otupěl a mám velkou radost z toho, že se smysly regenerují. Je to takový dobrý příslib toho, že snad zregeneruje i vše ostatní. Mílo, bojuju jak lev, momentálně nepřibírám, ale dolů taky ani deko. Upřímně vždycky jsem měal ráda kyselé zelí, ale už ho skoro nemůžu ani vidět. Nějsem tvor, který by fandil cílenému cvičení v posilovně ap., spíš mě těší pohyb venku. Snad budu muset vyměnit sjezdovky za běžky, i když jsem vždycky tvrdila, že to neudělám dřív než v sedmdesáti. Na psech už pohyb začíná být vidět, mají skvělou kondici a štíhlé slabiny, ovšem já se za nimi pořad valím s grácií dělové koule - fix námol. ale už aspoň nefuním. Dnes jsem absolvovala tříhodinové sezení v nakladatelsví. Všichni si tam vesele vypalovali, vzduch se dal krájet. Tak asi dvě hodiny to bylo v pohodě, dokokce mě i štvalo, že nikdo nevyvětrá, ale ke konci bych už byla i vylizovala popelníky. Chuť byla strašlivá. No, ale ustátla jsem to nakonec s nesladkou orbitkou. Muž i syn se doma krotí, budiž jim za to vzdán dík. Krásnou dobrou noc a držte se, parťáci :-)).

Míla

Ahoj parťačko, jsi dobrá, že jsi vydržela, každý takový úspěch tě posílí a postrčí v tvém odhodlání dopředu. A neboj, bude to pořád lepší. Důležité je, že už nepřibíráš, metabolizmus se zpomalil a bude mu trvat, než zase naskočí, takže se ani nesnaž to teď shazovat, pokoušela jsem se 6 týdnů a ani deko dole, vidím v tom pozitivně, že ani deko navíc nahoře. Na jaře s tím zatočíme. Až bude hezky a půjde jezdit na kole, mohla bych se k tobě přiblížit a udělat si výlet .My jsme s mužem objevili Šumavu na kole předloni a jsme do ní úplně zamilovaní. Měj se krásně a všem ostatním, držte se a bojujte, stojí to za to. Hezký den

Imrich

Tak jsem před chvilkou spolknul první prášek. Mám pocit, že se mi točí hlava a taky trochu nevolnost. Toho jsem se bál. No doufám, že se to nezhorší. Je vám z toho taky špatně?

Franta

Imrichu, Ty sis to vsugeroval dopředu, první 0,5mg takovou sílu nemá, to už může harašit kuřák v Tobě. Jinak přeju hodně úspěchů a pevnou vůli.

sigrid

Ne, Imrichu, to není možné. Vyhledala jsem si, když se mi nedařilo přestat, o champixu všechny dostupné informace. 0,5mg je dávka, kterou organismu prakticky ani nezaznamená, pokud nemá vytvořenou hladinu vareniklinu. Rozhodně Ti z toho nemůže být zle, když uvážím, že průměrný muž váží kolem osmdesáti kilogramů. Nevolnost se samozřejmě může, s narůstající hladinou vareniklinu v organismu, objevit. Všichni tady radí pořádně snídat, tabletu brát po snídani, pít hodně vody a večerní tabletu vzít už někdy kolem páté odpoledne, což je podle mne rozumné. Mně se docela osvědčila k snídani aktivie s pár lžičkami nějakých obilných vloček, i když to třeba chuťově není můj favorit. A pak, řekněme si to na férovku - lepší je se pozvracet (i když až tak daleko to nezajde) než se ududsit.

berona

Ahoj lidičky,jak se držíte?Já celkem jo,jsem sice bez cigára,ale ta počáteční euforie je ta tam.Nekouřím jen díky tomu,že jsem se opravdu skálopevně rozhodla nekoupit si už ani jednou cíga.Malá ukázka toho jak je člověk slabej tvor :)-včera jsem našla cigáro, který bylo prostě zapomenutý na skřínce.Vzala ho.....a teď to ve mě začalo bojovat,asi víte jak to myslím:).Nakonec cigáro zkončilo v koši,ale tím to pokračovalo.Asi tři hodiny se moje myšlenky neustále vracel k tomu koši.Pořád jsem si říkala:Jednou,naposledy,co se může stát,nikdo to neuvidí,atd.Nakonec jsem se naštvala,vzala cigáro z koše a......a roztrhala a spálchla do záchodu.JO!JO!JO!Měla jsem pak ze sebe dobrej pocit.Prostě nesmim mít doma cíga a ono to půjde.Jinak vám všem přeju pevný nerv a držte se .Ahojky

Péťa

Ahoj, tak Ty jsi můj člověk. To co popisuješ...to znám mooc dobře. Víš čím to je? To že jsi si to cígo nezapálila? Je to jen díky tvé vůli vydržet. Jo, Champix ti pomůže,že nemáš takový depky, když dochází nikotin! Vůle je to nejdůležitější. Kdybys jí neměla,tak si ho zapálíš. Když tu pročítám diskuze, je přesně vidět kdo tu vůli má a kdo nemá.Už měsíc nekouřím a dnes jsem objevila v mém šuplíku v práci krabičku cíg, které jsem tam před měsícem dala. Hned sem je dala jedné holce z práce a ona na mě ,, Ty pořád nekouříš?" říkám že ne. A ona se na mě mile usmála a řekla,že mi gratuluje. A né jen ona,fakt se držím...a jsem na sebe pyšná. Hlavně jsem všem řekla,že nebudu už nikdy kouřit. A už jen kvůli tomuhle to vydržím. Umíte si představit,kdybych začala? Jak by mi každý říkal......jééé, já to věděl,že zrovna TY nevydržíš :) ....... Děkuju pěkně,to fakt slyšet nechci!!!! Tak se držte, jo a kdybyste měl někdo problém,že se opijete a máte chuť, kašlete na to,druhej den byste litovali. To si vždycky říkám já,jak bych se ráno proklínala!!!!!Chodím totiž poměrně často na pivko,a jde to i bez cíga. A možná je to pivko i ,,lepší,, Tak se držte a věřte si,že to dáte.Ahooooj Péťa

Míla

Jsi moje krevní skupina, já takhle bojovala tajně jedno ráno v pokoji syny a marně hledala aspoň jedno, jako že bude poslední. A najednou mi to došlo, že se chovám jako blbeček a šla pryč. Tím jsem nad sebou zvítězila a už 3,5 měsíce nekouřím. Jdeš správnou cestou tak se drž a kdyby bylo nejhůř, vždycky tě tady někdo podrží. A chvlal se, jsi MACHR !!

Champixman

Ahoj lidi! :-)))) Par dni som tu nebol, musel som si odskocit na Slovensko, umrtie v rodine :-( No co Vam poviem, kazdy hulil o stošesť. Chvilkami mi to uz vadilo, ze clovek sa nevedel poriadne ani nadychnut. Sakra. Ale moc si tam nemozem vyskakovat, tak som drzal hubu a krok. Champix a moje nefajcenie nezaujimalo nikoho! :-( Az si myslim ze som s tym bol chvilkami trápny. Myslim ze tento tyzden je 12ty bez cigarety, a decká to ma držalo, aj keby na mna dychalo 300 ludi dym a hovorili mi ze si zapal, tak nieeeeeee a nieeeee a nieeeeeee. Druha vec ze nemam na to chut, a champix neberem uz 4 tyzden. Inak zdravim, kazdeho noveho a samozrejme starých dobrých známych, ja tu pisem stale len o sebe, sakra polepsim sa.... Utekam lebo stromek je este v plnej parade :-(

Standa

Ahoj lidi. Nevíte někdo náhodou kde se to dá koupit v Ostravě Zábřehu? Obešel sem už tři lékárny a dívají se na mě jak by to ani neměli navedené v PC. Recept mám. Díky

sigrid

Teprve teď jsem se zas dostala k tomu, přečíst, co je tu nového. Jste všichni úžasní. Berono, jak Tě chápu. Náš barák je prošpikovaný tabákem. Manžel kouří doutníky, ty jsou bez nebezpěčí, protože mi nikdy nechutnaly, ale syn nechává cigarety válet všude, dokonce i když se v baráku třeba měsíc neukáže, stejně tam má porůznu zastrkané asi tak čtyři krabičky. Prvních pár dnů jsem to hodně řešila. Dokonce jsem mu vzteky nasypala popelník, který nechal přes noc na stole, do boty. Teď se tvářím, že to tam jako není nebo že to neznám a nevím k čemu, že to vlastně je. Velké dilema jsem řešila dnes, můj dlouholetý přítel se vratil na dovolenou z Turecka a nevěda, že už nekouřím, přivezl mi krabici těch nejjemnějších tureckých cigaret. Bylo mi hrozně hloupé kazit mu radost a navíc, dokud jsem ještě kouřila, tohle byla mezi cigaretami lahůdka. Budiž mu řečeno ke cti, že se tvářil potěšeně a když je strkal zpátky do kufru, ještě mě moc chválil. Ch-mane, ono to opravdu nikoho, kdo tím neprochází, moc nezajímá, že nekouříme. Taky to nesu úkorně. Ale nás to zajímá a já Tě moc obdivuju a chválím, žes to ustál se ctí. Na pohřbu je to ta nejnáročnější situace. Mílo, promiň myslím, že mi díky přemíře práce měkne mozek - úplně jsem přehlídla Tvou zprávu. Díky za povzbuzení a na Šumavu určitě přijeď. Přiznávám bez mučení, že na kole nejezdím a mimo sníh se pohybuju výlučně po dvou (mnohem víc než po čtyřech kolech :-)), se psama a s baťohem narvaným foťákama a objektivama, aby to taky vydalo na nějakou zátěž. Taky věřím na jaro, vlastně se mi v zimě nikdy nepodařilo zhubnout ani deko, asi to má nějakou souvislost s mými medvědími předky. Stando, řekni jim, ať Ti to objednají. U nás v Sudetech o tom paní magistra taky neslyšela, ale objednala a do dvou dnů to pro mne měla uchystané. A teď dobrou noc, krásné sny (bez toho pitomého pokoutního kouření) a hezký zítřek, vlastně dnešek. Odcházím zdechnout do houští :-)).

Míla

ale jen na chvíli -))))) Ahoj všem bojovníkům! Zítra odletím na krásných 14 dní na dovolenou a myslím, že si jí tentokrát fakt zasloužím. Nekouřím už 4tý měsíc, mám 3 kg navíc a jsem spokojená a myšlenky na cigáro prakticky vůbec nemám, pokud nepočítám sny, tam se objevují, ale když se vzbudím, jsem ráda, že to byl jen sen. To píšu pro povzbuzení těm, kteří ještě s chutí bojují, pomalu to ustupuje až je to pryč a ani si nevšimnete, kdy se to stalo. Že to ostatní moc nezajímá, tím se netrapte, musí k tomu dospět každý sám. Já se ale mohu pochluit, mám na svém kontě už další 4 začínající nekuřáky a pátý se snad chystá. Kdo mě znal, nevěřil, že bych někdy přestala a to je utvrzuje v tom, že to jde . A vy už mě taky znáte, tak se držte:-)) Sigi, tys to napsala jak detektivku, já už myslela, že sis ty cigára vzala. UFFF!! Patří ti pochvala před nastoupenou jednotkou a všem ostatním taky, bojujte jak lvi, jste silní a stateční a máte na to! Ch-mane, povzbuzuj je tady a dodávej sil, už jsi mazák tak piš i za mě. Budu se těšit, že si vás všechny zpětně přečtu, až se vrátím. Držte se, budu na vás myslet a pa pa za 14 dní

sigrid

Mílo, jestli sem ještě nakoukneš, tak krásnou dovolenou a užij si to. Zasloužíš si to jako nikdo :-D. Vra't se krásná, opálená a odpočinutá.

Mika

Mílo, hezkou dovolenou a užij si to. Zasloužíš si to. Jo. stále se držím a nic.

Standa

Tak sem našel aspoň jenu kde o tom měli páru, dokonce že jedny sou počáteční a druhé pokračovací. Snad to nepopletou. Zítra se prý mám stavit. Už se těším. Loni sem to vydržel jen 3 týdny ale bez prášku. Teď už musím vydržet na furt. Vždyť ty prášky mě na měsíc vyjdou dráž než cigarety :-)

berona

Ahoj Stando,nic si z toho nedělej,já jsem z Prahy a měla jsem taky problém si ho vyzvednout.Teď bych si měla jít pro další balení a tak jsem zvědavá jak pochodim:).Jinak zdravím všechny současné i budoucí nekuřáky:).Já pokračuju s úspěchem dál a tak držím palečky sobě i vám.

sigrid

Nepopletou nic, uvidíš. Zítra si je vyzdvihneš a začneš zobat. Jestlis vydržel tři týdny bez ničeho, tak Ti to teď půjde samo. Já v životě nevydržela ani dva dny (tedy s výjimkou těhotenství, ale to mi bylo zle) a s champixem jsem to zatím zvládla. Jenom si neříkej, že musíš vydržet, muset něco nadosmrti je totiž hrozný opruz. Spíš si řekni, že chceš vydržet, protože.... - a tam už si dosaď, co uznáš za dobré. Držím palce! :-D

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce