Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
sysi

Zdravím všechny !! Jsem se ale rozčílila, možná zbytečně, ale mám obavy z toho co je na tom pravdy, že se snad ty naše pilulečky ztratí z lékáren :-( Byla bys moc hodná Andreiko, kdyby ses teda poptala toho známého lékárníka co je na tom pravdy. Dnes jsem vyzvedla léky, byly akorát o něco dražší než je měl manžel a ten je vyzvedával v pátek. Že by byl tak velký nárůst lidí, co se rozhodli nekouřit a "někdo" má z toho strach, že by nebyl odbyt cigaret? No jsem z toho teda jelen :-)

sigrid

nechtěla jsem tu způsobit paniku, jenomže se mi to asi povedlo. Jenom jsem se strašně vyděsila, protože bez modrého bonbonku bych byla v háji, a to zrovna, když se mi povedlo poprvé v životě přestat. A jak jsem tu odříznutá, nenapadlo mě nic lepšího než zakřičet tady o pomoc. To zdražení asi chápu, je to zvýšení DPH. Andrejko, moc prosím poptej se známého. Já zítra sjedu do Sušice, objednat si další balení a podám reference, jak to vypadá v tomhle koutě Čech. A Stando, v naší rodině koluje takové okřídlené rčení - "to, že jsem paranoidní, neznamená, že po mně nejdou":-)), to jenom k té konspirační teorii. Sysi, nerozčiluj se, zlatej déšť to jistí...

Standa

Celkem mě zklidnilo zjištění, při prolézání internetu, že na champixu "jede" už hodně lidí. Myslím že i Champixman říkal něco v tom smyslu, že u nich v centru na tom taky jedou už všichni. Myslím že by byl asi dost velký ohlas ve veřejnosti na chybějící lék. Tu je nás celkem pár lidí ale o těch počtech lidí v centrech se můžeme jen dohadovat. Pak je dost lidí jak popisuje cihlis a těch bude podle mě 90%. S tím zlatým deštěm bych to neviděl až tak nevinně. Ne každý má tolik peněz na lék, no ale když může mít na cigarety, že? :-) Že by zlatý déšť + nějaké zlaté české ručičky a babky kořenářky? Ale to sem myslel v dobrém.

sigrid

No, když bude nejhůř, tak znovu prověříme kanály, kterými se sem pašovaly léky za totáče .-D

šárka

Ahojky,tak to by bylo.......Pracuji v nemocnici,tak se pokusím zjistic co nejvíc.Ve čtvrtek mám službu.Dám vědět. Krásný večer

IFKA

Ahojky lidičky.Dlouho jsem nic nenapsala i když vás poctivě čtu.Jsem ráda že je tu tolik nových bojovníků a dokonce manželé.A taky jsou z ostravy.Musím se pochlubit- 12.1. jsem měla 100 dní bez,a můj muž má 19.1. -70 dní bez.Je to super mít doma voňavo a taky ty ušetřené penízky potěší a zahřejí na duši.Ta počáteční investice se všem bohatě vrátí a nejen v penězích,ale i ve zdraví.Tak všem držím palečky,a možná že by nebylo špatné se někdy sejít se Standou a Sysi a pokecat.Po ostravsku samozřejmě.Všem lidičkám hodně sil-ifka

zdenka

Ahoj všem, Andrej díky, snad to vše vyjde, už jsem zaplatila zálohu. Jinak se mě nechce věřit že by champix stáhli, já ho zatím musím brát, pokud se něco dozvíte dejte vědět.Vítám nováčky!!! Jsem po noční, jdu spát a vám přeji hezký den!

berona

Ahoj,dobré ránko lidičky.Asi nějaký zádrhel bude,jelikož v Praze taky neni v každé lékárně.Asi ve třech mi bylo řečeno,že je pozastavená distribuce do lékáren.Je to celkem špaténka:(

berona

Ahojky,tak jsem malinko hledala a našla jsem třeba ht tp://www.sukl.cz/champix-nov a-doporuceni-pro-lekare-a-paci enty

berona

Aha,trochu pozdě:)

Lída

Ahoj Zdeni, nejsme dobré,že nekouříme ale přímo výborné, to by měly ty naše polovičky radost kdyby to věděli jak jsme se dokázaly poprat a na cigarety se vykašlat. Dovolenku ti moc přeji a hlavně si odpočiň. Četla jsem,že děláš přesčasy tak opatrně,víš,že už nám není 18. Ale Egypt to bude žužo - teplá voda, sluníčko no něco jako ta Florida co o ní píšeš. Byla jsem tam před 3 lety tak vím jaké to je. To jsem byla ještě kuřák a nebylo mi líto dát za cigarety denně 5$. Dnes by jsem si za tyto penízky udělala jistě jinou radost. Přejí ti aby i to vízum ti vyšlo a splnil se ti tvůj sen. Jinak se mi nechce věřit,že chtějí stáhnout champix , kde by jsem se chodila ráno u kávy potěšit jak se komu vede, to nám nemůžou udělat!! Všechny vás moc zdravím, držím palce Lída

Standa

Kdo má možnost, může zavolat na 844 600 500 Centra pro léčbu závislosti na tabáku, tam by to mohli vědět, že jejich pacienti zřejmě přicházejí léky, čím je budou léčit? Možná se to vysvětlí. Třeba je to jen nějaká neshoda mezi lékárníky a distributory. A chapixu se to konkrétně netýká. Ale jinak je to nadílka, máme ho jen na jeden měsíc :-(

Lída

Podle všeho jak jsem si přečetla - doporučení pro lékaře a pacienty tak se to možná stahuje jen kvůli tomu,že chtějí dopsat do příbalového letáku možnost sebevražedných účinku, nevhodné pro pacienty s duševní poruchou . Alespoň tak nějak jsem to pochopila po přečtení toho článku, tak budeme čekat jak to dopadne. Napište, jestli někdo měl takovou hroznou depresi po užití tohoto prášku , já jsem měla naopak blažený radostný pocit,že se to povedlo.

berona

Já taky,to samý.Skvělej pocit,že to funguje:)

Standa

Ještě by tam pro některé měli připsat, aby nedávali vykoupanou kočku sušit do mikrovlnky. Nebo se do ní pokoušeli vlézt a spáchat tak sebevraždu. Nechci to zlehčovat ale už mě jímá deprese :-(

Leňa

Ani se Ti Stando nedivím,na mně ta informace taky zanechala následky...

Lena

To vám teda povím,že mě ta informace,že by se Chmpx měl stáhnout z prodeje,úplně nazvedla ze židle!Přikláním se k názoru Lídy-psychika super!Na rozdíl od přestávání kouření bez Chmpx.Když bude nejhůř,napíšem petici!Ne?

sigrid

a paní magistra slíbila, že se mi chmpx POKUSÍ objednat. A jestli Vám nevadí trocha drbů, tak se paní magistra rozpovídala a dozvěděla jsem se, že: jak chmpx tak Nicorette výrábí firma Pfizer, že ovšem náklady na odvykání se substituční nikotinovou terapií jsou vyšší než se chmpx-em a proto zástupci firmy tlačí na lékárny, aby doporučovaly substituci i k chmpx-u (podobně to dělá i Dr. Zvolská v kursu odvykání kouření při LN, jestli jste tam náhodou nekoukali), takže možná za vším stojí sám výrobce. No, uvidíme, ale opravdu začínám být depresivní (ba ne, spíš vzteklá) a určitě to není ze chmpx-u. Kruci himl, taky! Nevolali jste náhodou někdo na těch 844...? Mám tu tablet ještě na pět dnů a rozhodně se necítím na to, že bych to ustála bez nich.

Standa

To nám k tomu ještě přibalí žvýkačky? Které stejně vyhodíme, protože by jsme si spíš pohoršili? A nebo ještě hůř, když chcete champix tak jedině v nějakém centru pod dohledem kde vám dají oboje, jak sem uvedl výše, za pořádný balík peněz? Sakra, že jsme nezačali dřív :-)

sigrid

S tím už teď nic nenaděláme. Spíš si myslím, že budeme běhat od lékárny k lékárně, kde budou ochotni chmpx objednat. No, ani se jim nedivím, že se nám to pokoušejí ztížit, kdo jim pak bude hezky, pravidelně a bez reptání přispívat do státního rozpočtu??? :-D

Standa

A na email na Centrum léčby závislosti na tabáku mi doposavad neodpověděli :-(

Standa

Jestli oni v tý emerice přece jenom neměli důvod skákat z mostu když se tohle dověděli :-)

Leňa

Teda lidičky,jak to tak pozoruju,tak se necháme docela snadno vyvést z míry,nemyslíte?To ustojíme!Určitě se to nějak vyřeší a náš milovanej Chmpx bude dál sloužit dobré věci.Věřím tomu!Musím!Musíme!Nic jinýho nám nezbývá!Hlavu vzhůru a nenechte se uvést do deprese!PS:paradoxní situace,co?Zatím,co jedou fámy o tom,že Chmpx způsobuje deprese,my upadáme do deprese ze strachu,že ho neseženeme-taky mám tbl jen na týden...

sigrid

To bude, Leni, tím, že jsme závisláci. A jak jsme byli závislí na nikotinu, tak teď zas ujíždíme na vareniklinu.... No a od dealera za rohem tohle nekoupíš.

sigrid

Kopíruju dotaz a odpověď z poradny: Dobrý den,mám dotaz jestli nevíte proč je pozastavená distribuce Champixu do lékáren.Děkuji 16.01.2008 06:56 | karla v. Dobrý den. Distribuce Champixu do lékáren zastavena není, ale objevil se momentální výpadek dodávek balení 28x1mg (na dva týdny léčby). Dodávky tohoto balení mají být obnoveny v březnu. Na trhu je tedy v současnosti kromě startovacího balení jen balení pokračovací 56x1mg. 16.01.2008 13:13 | MUDr. Kamila Zvolská

Leňa

Sigrid,tak to bylo to nejhezčí,co jsem za poslední dobu četla!!!Myslím,že dneska museli na území ČR zaznamenat zemětřesení-to jak nám všem postupně padají kameny ze srdce :))

sigrid

jdu si k obědu udělat čekanku. Jednak je zdravá a netloustne se po ní a druhak jí miluju.

Standa

Právě sem volal svému dochtorovi, o ničem neví. Ale prý si můžu zítra přijít pro recept. Tak tam dojdu a nechám napsat na dva měsíce dopředu. Ale musím zatnout sekeru :-)

Standa

Tak nemusím zatnout sekeru, najeden měsíc mám a druhý mi bude doma okamžitě zabaven :-)

Standa

Dobrý den, z Vašeho emailu mám pocit, že v Champix vkládáte velké naděje. Nic jsem o stahování z trhu léku jménem Champix neslyšela. V Centru léčby závislosti na tabáku se v současné době stále předepisuje, proto myslím, že tedy není důvod se obávat, že by byl stažen z trhu. Přeji Vám mnoho úspěchu v odvykání kouření. konzultantka Emma

Andrea

Ahojky, byla jsem dnes sondovat u známého v lékárně a tuto fámu mi taky vyvrátil. Bude se asi přepisovat návod na užívání s tím, že můžou být i psych. problémy. Ale zatím by na toto měl upozornit jen lékař, event. lékárník. Žádné jiné omezení v objednání a prodeji šampíku není!!!!!!! Tak. Můžeme papat dál, já už sice budu končit 28.1.08, ale co kdyby???? Vydržte stím co máte a uvidíte, že se zase objeví- možná trochu dražší, ale určitě bude. A že se nám ta diskuse rozjela, co? Jak nám chtějí sebrat bobulky, umíme se i častěji ozvat. Všecky zdravím, jdu si uvařit čajík a jdu šlapat. Na orbitrek, protože už nemám 2kila navíc, ale 3!!!!!

sysi

Ahoj všichni milí ! Jsem tady každý den a poctivě čtu, no trochu nám ten adrenalin asi stoupnul:-)) Mě teda zaručeně !! A jak psala Leňa, to se mi moc líbilo :-)) Zítra začínám 4.den v pojídání tabletek, zatím kouřím, ale mám pocit, že s delšíma přestávkama a netrhá mi to tak ruce. Asi je to ještě brzy na nějaké reakce, ale snažím se dobu mezi cigaretami oddalovat. Ráno než jdu do práce nejsem zvyklá jíst a po tabletě mám trochu divně v žaludku, ale za chvíli to přejde. Tak snad to bude dobré. Všem držím palečky a musím říct, že tiše závidím všem, kteří už nekouří !!! :-) Mějte se pěkně a hlavně voňavě :-)

Standa

Tak jsme si někteří pohysterčili (se přiznávám a omlouvám všem) a karavana jede dál. Musím prásknout Sysi, už ji samotné smrdí popelník. Mně dnes vůbec nechutnalo kouření, bylo to nějak hořké a v polovině sem se začal dusit. To bude počasím :-)

Vilha

Velmi rezervovaně jsem přistupoval k návrhu lékařky na plicním oddělení, abych začal užívat přpravek CHAMPIX. To proto, že se znám a že jsem už měl za sebou žvíkačky, náplasti, čínskou akupunkturu, el. akupunkturu, x-náct silvestrovských předsezetí ale ty dvě krabičky malborek jsem pořád a s chutí deně vykouřil. Je mi hrubo přes šedesát, kouřit jsem začal když mi bylo cca třicet a přirozeně že jsem si za ty roky nastřádal mj. i příslušnou bronchitidu. A když jsem při jednom sportovním mači nemohl dýchat, rozhodl jsem se do toho CHAMPIXU investovat. Začal jsem v říjnu a postu-poval jsem přesně dle přiloženého letáčku. I když jsem si nevěřil, již po týdnu jsem byl v šoku. Neměl jsem na cigaretu chuť a nemám ji pořád. CHAMPIX mi v mozku zamachroval a je VÍTĚZ. Pozor však, přibral jsem pět kilo a zatím špatně spím. Přesto : neváhejte a inestujte jako já.

sigrid

Vilho, Vilho - další odvykač a ozve se až když už má vyhráno. To tedy není moc pěkné. A co se investování dotejče - my neváháme, ale liberální trh nám v tom dělá krapet ten, no, bo.del, jak by řekla dáma.

sysi

Pěkné počteníčko Vilho !! Taky doufám, že se mi to v mozku blokne !! A s těma kilama asi musíme počítat taky, nějak se poperem :-)

sigrid

Tedy omlouvám se, protože tu hysterii jsem odstartovala já, ale nebijte mě. Aspoň nás to stmelilo. Moc se mi líbí, jak každá popisuje svou zkušenost z úplného začátku braní. Taky jsem to stáhla na polovinu hned druhý den, co jsem chmpx brala, ale byla jsem přesvědčená, že jde o autosugesci. Podle Vás všech ostatních soudím, že nejde. Asi to ještě nebude přímo účinkem léku, ale tím, že se člověk víc pozoruje a kontroluje. A pak ať se nám konzultantka Emma diví, že do něj vkládáme velké naděje :-)) (moc hezká a sofistikovaná formulace). Andy, co bych dala za Tvá 3 kila nahoře. Já jich mám 5 a sedí tam potvory, jak buchta na pekáči a nechtějí se hnout. Šlapat na čemkoliv se nedonutím, je to druh pohybu, který mi přijde samoúčelný a je mi děsně proti srsti, ale nepomohlo ani osm dní intensivního lyžování, tak snad až to jaro. Krásný večer a příjemné sny všem.

Standa

Tak teď sem na to přišel, to přibývání na váze dělá ten champix :-) Od té doby co ho beru mám 1,5 kila navrch a to ještě normálně kouřím - mám teprve 6. den braní champixu :-) Kila co budou navíc se snad rozjezdí na kole směrem na chatu. To mě taky zarazilo, že se diví, že do něho vkládáme velké naděje. Do čeho jiného asi, když do sebe moc ne? Jak už sem dávněji psal, loni sem nekouřil 3 týdny ale bez nějakých berliček, kromě obyčejných žvýkaček. Ty mi ale moje dentistka zakázala. Díky žvýkačkám se mi úplně rozpadl jeden zub. A poradila, že nemám žvýkat ale jenom žužlat :-) Naštěstí mi závoďák málem vnutil champix. Neváhal sem, jinou šanci sem si už nedával a počítal s tím, že mám cigarety doživotně. Pěkné champixové sny :-)

sysi

Není se za co omlouvat Sigrid, trochu toho vzrušení neuškodí :-)) Tak pro dnešek dobrou noc všem :-)

sigrid

Nemám tu televizi (a ani žádný signál), tak se občas koukám na zprávy přes internet. Teď jsem si pustila Události a tam takový nějaký floutek (za syna by mi mohl být) z MF vykřikoval, že vláda se s výpadkem příjmů ze spotřební daně nespokojí a bude ji postupně stále zvyšovat. Už teď víc než požaduje EU. Finanční analytik tvrdí, že státní rozpočet mají záplatovat kuřáci. Takže parťáci vydržte a Vy, co se rozhodujete, pospěšte si a přestaňte také. Přeci nebudeme tak pitomí, abychom dotovali něco, co vlády ve svém populismu už víc než deset let prožírají. To by mi to cigáro v hubě zhořklo i bez Champixu.

Standa

Stát v loňském roce vybral na spotřební dani z cigaret rekordních 47 miliard korun, o osm miliard více, než se předpokládalo. Hlavním důvodem bylo předzásobení firem z důvodu letošního zvýšení DPH, uvedla ČT.

sigrid

Jo, jo - tak to tam povídali, jaks to napsal. Já jsem na ekonomiku zcela tupá neb jsem obětí humanitní blbosti. Mě hlavně nadzdvihl ten finanční analytik, který tvrdil, že kuřáci mají záplatovat rozpočet (tomu alespoň rozumím). V duchu jsem vyskakovala, jak čertík z krabičky a křičela na něj: "A just nebudu záplatovat. A just už ne! Kyš, kyš, kyš!" Pokud Ti přijdu dětinská, je to následek abstinenčních příznaků a ne působení chmpx-u. Alespoň se Sysi víte, co Vás čeká :-D. A teď už opravdu - dobrou noc.

Leňa

Tak dneska teda snad usnu!To teda byl záhul na psychiku,co?Dělám na uzavřeným oddělení v psychiatrické lěčebně,ale ani po dvanástce nejsem tak vynervovaná,jako dnes!Ale hlavně,že to dobře dopadlo a pro mnohý z nás brzo dopadne!Stando,já,když jsem brala Chmpx ze začátku,všem jsem to řekla a oni se posmívali:tak ty bereš prášky a kouříš!?Poslala jsem je do háje a řekla jim,ať se starají o sebe a mě příští týdny úplně vynechají,ačkoliv jsem člověk od přírody veselý a mírumilovný!Okamžitě jsem měla pokoj a kouřila jsem,jak jsem měla chuť a na nic a na nikoho se neohlížela.A až mě to kouření fakt hodně obtěžovalo,řekla jsem si a dost!!!Nejhorší to bylo ráno,ale během dne jsem zjistila,že je to fajn,že tu cigaretu vlastně nepotřebuju,že bych měla jen chuť dodržet určitý rituály a ty se dají změnit:Tak od 14.dne nekouřím-je tovíc než měsíc,a kouřit nebudu,protože kdybych náhodou dostala chuť,tak VY MĚ V TOM NENECHÁTE,dobrou...

Leňa

Jen jsem tím chtěla říct,že dle mýho názoru není třeba prvních pár dnů sledovat,co Chmpx dělá v mozku.Možná,že je lepší na to vůbec nemyslet nebo se o to aspoň snažit.Užívej si toho,protože věř,že za pár dnů vůbec nepochopíš,cos na tom kouření měl :))

Champixman

Ahoj ahoj ahoj! Co robite? Ufff, den, dva som tu nebol a nestiham citat, ucccch, to ste mi dali! Ste super! Sigi musis robit castejsie taketo paniky. hihi Inak cital som na nete ze champix uz nebude vobec,,,,, Alllleeee nie, to bola sranda iba. Dost blba, ale treba tu zachovat humor. Inak urcite Míla by bola na Vas hrdá ked tolko pisete. Alebo mozno ked tu neni, tak sa viaceri odvazili napisat, hihihi. :-))) Míla ty ma poznas, takze to bola tiez len legrace. Chybas tu, dufame ze si to fakt uzivas na dovolenke aj za nas a cim skor sa ozves, ale kym si to vsetko precitas tak sa ozves plus o tyzden pozdeji. Taaaaak, nekurte, nekurte, nekurte a piste piste piste. CH:M:-)=*

sigrid

Ch.mane, srandičky, srandičky - ale aby ses častějc ozval to ne. Že Ty se taky bojíš, když je tu Mila :-DDD

Champixman

Inak ved práve, Míla ma poprosila aby som sem pisal castejsie ked tu nebude a ja nic, tak bojim bojim aj ja. :-P alee pssst. Mozno to prehliadne.

Lída

Zdrávím všechny do nového rána, katastrofa zažehnána, jsem také moc ráda,že se nepotvrdilo to nejhorší z čeho jsme měli všichni obavy. Champix už neužívám ale uměla jsem si představit tu hrůzu jakou jste prožívali . Je to pryč a teď už opět každé ránko budu číst jak se komu vede a kolik má kdo radosti nad porážkou cigaretky. Tak moc pěkný den všem , přeje Lída

Martina

Ahoj Lído, jsem sice o 14dní pozadu, půl roku budu slavit 3.2, ale hlavně se chci zeptat jak jsi na tom s váhou, já jsem se obtěžkala šesti kilama a tak mi to štvalo, že jsem začala chodit na kurzy snižování nadváhy, tak včera jsme se tam po týdnu vážili a měla jsem o 2kg méně, tak snad to za těch 12týdnů shodím, dost na mě padala depka, protože jsem si slíbila než jsem přestala kouřit, že to musím zvládnout bez nadváhy, protože moje matka když přestala tak během půl roku přibrala 18kg a do roka pak přidala ještě 12kg, to že přestala kouřit bylo celkem na houby protože jí vylít krevní tlak a dostala cukrovku, takže nic moc. Tak pozor na kila, jde to bohužel plíživě a nenápadně, ale zezačátku se tomu nevěnujte až tak po 2měsících to asi chce hlídat. Lído napiš svoji zkušenost. Martina

Leny

jsem nadšená z toho, kolik nových lidí se do odvykání dalo a hlavně ze všech našich úspěchů. Já jsem již na této diskuzi dloouho nebyla. Budu muset přijít častěji, jelikož po tak dlouhé době se to fakt nedá stíhat číst. Jinak nekouřím osm týdnů a jsem docela v pohodě. Až na ta kila navíc, mám pocit, že se nafukuju už jen ze vzduchu. Nevím nevím, ale po champixu to nebude. Ten už totiž neberu 14 dní a přibírám pořád. Celkem zatím 4 kila, ale připadám si tak na 10. Ráda bych pochválila všechny, ale hlavně chci podpořit Sigrid. Tebe sleduju už dlouho a snad tě potěší, že tě dávám za příklad všem svým známým kuřákům, kteří si myslí, že jsou závislí tak, že se jim nikdy nepodaří přestat. Dokonce se mi podařilo takto nenásilně přesvědčit i svého manžela a jednoho kamaráda. Včera jsme byli v lékarně a champix nebyl. Naštěstí v druhé nám ho bez problémů objednali, tak snad si ho dnes manžel vyzvedne. Opravdu do něj vkládá velké naděje. kouří už asi 35 let. Jinak žvýkačky nikotinové nedoporučuji, byla jsem na nich závislá stejně jako na cigaretách, děs běs. Mějte se mooc hezky a držte se.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce