Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
zdenka

Ahoj všem, dorazila jsem z práce, tak jen na skok, ano je to toho 27.12 u koně v 15h, moc se na vás těším. ahoj

Míla

Přeji vám všem krásné prožití vánočních svátků bez kouře ,hodně zdraví v novém roce a spouustu sil na boj s nikotinem. tak vydržte a dejte o sobě vědět.

Champixman

Ked udrie zvon zvestujuci prichod carokrasnych Vianoc,zabudnite na cigarety a prezivajte ich v radosti a slasti.Krasne Vianoce praje Champixman

Ales

I já se připojuji a přeji Vám všem krásné a voňavé prožití vánočních svátků a mnoho sil do dalšího boje. Slavte a držte se

Andrea

I já přeji všem krásné prožití vánočních svátků, ve zdraví a v pohodě. Do dalších dní, týdnů i roků bez!!! přeji moc úspěchu. Vydržte a pište. Pa

Champixman

Mám chut na cigárko, a kukam sem kazdu chvilu a ziadna podpora :-( :-( :-( pomooooocccc! Chcem páááááva! :-((((

IFKA

Si normální?? Jak máš chuť na páva !!??Nemáš co dělat,viď.Tak vymýšlíš hlouposti,co !?Kdyby tě tak slyšela mamina!Ta by ti dala co proto ! Na to rada snadná,buď jdi do hajan,nebo si najdi nějakou činnost a nebo obojí.V nouzi vem mrkev a chroupej. Doufám že jsem tě odradila od dalších myšlenek na cígo.Určitě jsi čekal jinou podporu,ale to byl účel.Tak už žádné hlouposti a užívej VOŇAVÉ SVÁTKY.

Míla

Nazdárek, já ti to nevěřím, ty jsi jen provokoval, aby se někdo ozval, že jo? Já sem taky pořád nakukuju a nikdo nepíše, tak jsem si zrovna včera říkala, jestli už není čas s tím přestat a jen občas podat hlášení, jak jsem na tom, abych podpořila začínající. Ch-mane, já mám dneska výročí 3 měsíce, uteklo to jako voda a je to čím dál lepší, mám jen 2 kg nahoře a ušetřený balík peněz :-)))))) Doufám, že to byl včera opravdu jen žert, jsi už tajy docela daleko, tak dej vědět pa a krásně si užij Štěpána a necpi se moc husou, ať netloustneš :-))

míša

Ahojte lidičky.Chtěla bych se vás optat.Chci začít brát chmx.ale zároveň bych chtěla i otěhotnět .Asi rok se snažíme o miminko a stále nic.mužu začít s pilulkama?Chci přestat kouřit!

Míla

To bych nedělala, měla by ses rozhodnout co dřív, jakékoli užívání léků v těhotenství je problém, poraď se raději s lékařem, na netu jsou i online poradny. Držím ti palce, ať ti vyjde obojí

Míla

Ahoj Andreo, gratuluju nám oběma ke krásnému výročí , strašně to uteklo, viď? Já se cítím dobře, poslední 3 týdny jsem byla trošku vzteklá, (ale jen doma, protože mě zlobili) jinak mám 2 kg navíc a chutě téměř žádné. Doufám, že se za další 3 měsíce spojíme a popřejeme si hodně úspěchů do dalších měsíců a roků bez cigaret. Měj se hezky, užij si svátky a do nového roku hodně zdraví a sil.

Míša

myslíte kdybych užívala chmx a třeba po měsíci zjistila že jsem těhotná ,vysadila pilulky tak by bylo zle?

Míla

Hele, já fakt nevím, ale kdyby šlo o mě, tak bych to nepokoušela,přeci jen je to nový lék, nestojí to za to, nějakou dobu jsem pracovala u postižených dětí, fakt to za to nestojí.

Franta

Dovolil jsem si překopírovat odpověď na podobnou otázku z poradny na druhém fóru. Dobrý den. Užívání vareniclinu (Champixu) rozhodně není důvodem pro ukončení těhotenství. Při zjištění gravidity se ale lék dále neužívá. Během těhotenství, pokud na nikotinu závislá žena nedokáže přestat jen vlastní vůlí, je doporučeno užívat náhradní nikotinovou terapii (žvýkačky, mikrotablety, inhalátor, náplasti). Těhotenství by se jistě mělo plánovat jednak po určité době od ukončení užívání Champixu, a jednak po určité době od zanechání kouření. To je minimálně 6 měsíců. Užívání Champixu po doporučenou dobu (tj. minimálně 12 týdnů) zvyšuje šanci, že se kuřák během prvního roku ke kouření opět nevrátí. A to je pro ženu plánující miminko důležité. Čili ideální postup by byl doužívat Champix dle doporučení a o rodinu se pokusit až minimálně po uplynutí 6 měsíců po zanechání kouření. Hezký den. 14.09.2007 21:28 | MUDr. Kamila Zvolská

Champixman

AHoj lidi, Ifka dakujem za podporu :-)))) nezapalil som si nastastie, ale chut bola velka, ciga nemam aachhh! Míla nebola si daleko od pravdy :-)))) Míša, neriskuj neriskuj! Kolegyna chce mat mimčo ale najprv champix dobere, prestane kourit a pak po par mesicich! Predpokladam ze to ma zistené a urcite povedali v ziadnom pripade so Champixom !!!! Inak nuddaaaaa! :-( No zajtra práce, a nezapomente na stretko 15.00 hod. u koňa :-) Ja pracujem, ale pozrem si Vas v spravach :-))) Hezky den!!!

Champixman

Haloooo!?! Je tu niekto? Alebo ste vsetci v centru na stretku? Míla, prosim napis pak co bylo. Dík.

Míla

zůstali jsme tu sami jak kůly u plotu. Jak už jsem psala, mám toto fórum jako ranní rituál : snídaně, kafe, cigáro - Wc. Od 26.9. vynechávám cigáro a jdu se podívat sem, co nového kdo prožil. Tělo se nejdřív bouřilo, ale už si dává říct a smiřuje se s tím, že místo cíga jste vy a začíná reagovat. Ale tady bohužel nikdo není a tak jsem začala být nevěrná a chodím na odvyknikoureni.cz/diskusni-for um. Tak kdyby se vám chtělo přesídlit, je tam veseleji. Pa a dobrou noc všem věrným a těm nevěrným jen gratulace že nás nepotřebují, jen prosbička na závěr, my potřebujeme vás! Krásný a spokojený nový rok.

Míla

Podávám hlášení z dnesšního srazu a doufám, že mě další doplní, neboť jsem se zdržela jen krátce. Z tohoto fora jsem byla já ( to vám asi došlo :-)))) pak Martina a Zdenka. Z druhého fóra byl Honza a ještě jedna slečna, jméno mi teď vypadlo. Sešli jsme se na čas pod ocasem sv. Václava, všichni nahoře bez (cigára) - to vymyslel Honza, kdo jiný. Poznali jsem se podle čistého bílého papíru a přivítali se, jako bychom se znali roky, fakt to bylo milé. Mě na výlet do Prahy doprovázel manžel a dva přátelé a tak jsem hned všem avizovala, že se dlouho nezdržím, ale chtěla jsem dodržet slib a dostavit se a pozdravit se s ostatními. To vedlo k tomu, že jsme co nejrychleji zapadli do hospůdky do tepla a dali si kafíčko a pivko. Bylo příjemné, že jsme si povídali o různých příspěvcích na fóru a všichni věděli o co jde, prostě fajn. Jenže já je pak opustila a tak nemohu referovat, co bylo potom. Jen jsme si slíbili, že bychom se měli ještě sejít, protože je fajn, když se sejdou lidé stejně naladění. Konec hlášení. Škoda jen, že tady nikdo nepíše, že je tu mrtvo, pomalu to tady končí a to je škoda. Tak to je vše, přeji krásný zbytek vánoc a budu na příjmu, pokud by někdo něco chtěl vědět a já znala odppověď, jinak nemá cenu si psát sama se sebou, pa pa

magdule

Zdravím všechny, byla jsem týden na horách, proto jsem tu nepsala jak pokračuji. Musím se přiznat, že špatně. Nevzala jsem si s sebou Champix. Takže jak správně tušíte, celý týden jsem kouřila. Včera jsem se vrátila a okamžitě si ho naordinovala. Takže jsem na tom stejně jako na začátku. Doufám, že to zvládnu. Všem Přeji dodatečně krásné vánoce a hlavně zdravíčko bez smradu. pa pa

Míla

Škoda, přeškoda, jak malá holka. Není nám už sedmnáct, to si pozpěvuj, vezmi rozum do hrsti, zatni zuby a bojuj, stojí to za to. A nepokoušej to, ber to tak, že tě cigáro nemůže ničím překvapit, všechno o něm víš, tak proč to zkoušet, nic nového se tím nedozvíš. Držím moc palce, nevzdávej se pa a dej vědět.

magdule

Já vím, že jsem koza, ale bohužel nebo bohudík jsem dnes dostala rýmu a zkoušela jsem si ráno zapálit a vůbec mi to nechutnalo, takže jen do půlky. Doufám, že to s champixem zvládnu. Držte se všichni a neblbněte jako já.

Peťulka

Zdravím všechny přispěvatele v tomto fóru. Dnes jsem načal druhé balení Champixu a jsem opravdu rád, že jsem s ním začal, jelikož je to něco přes týden, co jsem si nezapálil. Vím, že to není nijak dlouho, ale nikdy předtím jsem nevydržel víc než půl dne, a to ani když jsem byl nemocný.. Mám skoro 25 a kouřil jsem tak od 17, končil jsem zhruba s 15 cigaretama na den. Až mě samotného překvapilo, jak moc dobře to šlo, jsou sice chvíle, kdy bych si nejradši zapálil hned, ale už jsem úspěšně přečkal zkoušku ve škole, třídní sraz, kde jsem se docela opil a spoustu dalších setkání v restauracích, kterých teď přes svátky bylo opravdu hodně. Normálně bych na takovýchto setkáních vykouřil tak krabičku. A mezi mými kamarády kouří zhruba polovina lidí, ale i přesto mi nedělalo problémy s nimi sedět u jednoho stolu, ikdyž oni vesele plnili popelníky.. Výborný je i pocit, že jsem za tu krátkou dobu, co nekouřím, ušetřil cca. 400,- Kč (náklady na Champix nepočítám - kvůli tomu dobrému pocitu..;-) ), za které jsem si dnes koupil permanentku po posilovny (tu bych si koupil tak jako tak, ale takhle byla "zadarmo"). Jinak mě osobně neprovázejí žádné zažívací, ani jiné potíže, snad jen zvýšená touha po jídle, ale dá se to zvládat.. Krom firmy Pfizer má na mém nekouření stejný podíl i má přítelkyně, kvůli které jsem přestal, ale nebýt Champixu, tak bych to asi nedokázal a pořád bych kouřil někde "po tajnu". Proto patří oběma velký dík. Vám všem přeji všechno nejlepší do roku 2008 a hlavně už nikdy nepropadnout tomu tabákovému zlu.

Mika

Ahoj všichni, přes svátky jsem byla na horách, tak se ozývám až teď a u ž podle názvu příspěvku jste určitě poznali, že jsem selhala. Kouřit jsem přestala v září, někdy v listopadu jsem přestala zobat a teď jsem si blb zapálila. Cigareta mi i po těch 3 měsících chutnala, žádné zamotání nebo negativní pocit. Horší je, že si teď dám vždy tak jednu za den. Asi poslední 3 týdny jsem strašně nervozní (přitom pochopitelně cígo nepomůže k žádnému uklidnění), ale myslím, že je to tím, že jsem letos měla velmi náročný rok na psychiku jak v práci, tak doma, do toho mi nasadili hormonální léčbu. A tak nevím, zda mám začít zase zobat(přece jen mě trošku zviklala ta zpráva v ČT). Vám všem, kteří držíte blahopřeju a taky trošku závidím. Teď, když jsem si přečetla příspěvky za několik dní, pěkně si nadávám. Jste dobří, jenom já jsem takový slaboch.

Míla

promiň, že to napíšu, ale jsi fakt pitomá. Taková škoda!! Já taky nekouřím od září, od listopadu nic neberu a souhlasím s tím, že jsem byla před vánocema taky pěkně vzteklá. Píšeš, že si dášdenně jednu, tak to zkus vydržet, třeba to ještě zvládneš , jedna je přeci o ničem, no a jestli ne, tak začni zobat chmx. Já se tak bojím, abych neudělala nějakou blbost, tím spíš, když to čtu od tebe. Já totiž vím, že by mi to chutnalo, takže to ani radši nepokouším. Jen bych chtěla všechny varovat, na srazu jsem se setkala i se Zdenou, která vlastně díky rodinné tragedii bere chmx. už potřetí a ta říkala, že každý nový začátek se chmx. je těžší, že pokaždé je třeba zmobilizovat víc vůle, tak si nezahrávejte, nejde to zřejmě donekonečna pokoušet. Miko, nevzdávej to, byla by to škoda. Jo a Sigrid má s těma hormonama pravdu, toho se neboj

Ala

Ahoj nekuřáci . Všem přeji krásné vánoční svátky a štˇastný Nový rok.Už měsíc a čtrnáct dní nekouřím ale jednou jsem selhala a zapálila si ale pokračuju dál v braní chmp.Jsem pořád v práci takže se sem moc často nedostanu ale těší mne že je tu tolik nových nekuřáků a stará garda se taky drží.Přeji všem hodně úspěchů v dalším boji a nekuřte je to škoda .Zdeni tobě přeji zvlášt hodně sil do dalšího roku.Měj se krásně .Ahoj Ala.

sigrid

Milo, neodchazej!!! Za par dnu jsem zpatky a moc bys mi chybela. A vy vsichni ostatníi- vydrzte! A nevysazujte champix prilis brzy, vechny ty poplasne zpravy jsou jenom poplasne. Nekdo psal, ze se boji kvuli hormonalni substituci, beru ji taky a zadnou interakci nezaznamenavam, to spis ve spojitosti s kourenim muzou hormony zpusobit mrtvicku. Poprve po dvaceti letech jsem na sjezdovce jako drak. Spis nez nekourenim je to tedy asi tim, ze mam o pet kilo navic a pohybuju se s eleganci tanku typu Sherman, nicmene dusnost a bolave nohy se nekonaji, a to nekourim teprve dva tydny. Vsechno dobre do Noveho roku, hlavne hodne vule a stesti, toho je k abstinenci zatracene treba.

Míla

Tak si to užívej a já tady na tebe počkám. Máš fakt za 14 dní 5 kg navíc? Jestli jo tak nejezdi nahoru vlekem a dávej si to pěšky VRÁTÍŠ SE DOMŮ JAKO LAŇ. Tak se všichni držte a pořádně bojujte, stojí to za to.

Lída

Všechny vás moc zdravím, stěžujete si tady,že se často neozýváme tak jsem si řekla, že už zase konečně musím něco napsat. Nejdříve všem přejí pevné zdraví, štěstí, lásku a hodně hodně trpělivosti a pevné vůle v nekouření. Už to ani nepočítám od kdy nekouřím počátek byl 13.8.07 , stále nekouřím a jsem pevně rozhodnutá nekouřit a to jsem denně vykouřila 20 kousků . Píšete,že vás je čím dál méně, já mám takový pocit, že už z nás spadla ta obrovská radost, no a dnes už každý hledá jak by ten čas kdy kouřil vyplnil. Ta obrovská radost je pryč a teď už opravdu záleží jenom na nás samých jak se k tomu postavíme. Tak a teď už si musíme hledat nějakou výplň a pomalu se začleňovat mezi nekuřáky, stále budu chodit na tuto diskuzi - pomohla mi jak nevím kdo ,pokud bude chtít někdo nějakou radu a bude to v mých silách ráda pomůžu. Jsem ráda,že setkání proběhlo i já bych se ráda poznala s těmi co mi pomáhali v odvykání. Vzpomínám si na jeden rozhovor v tel. kdy se nějaký redaktor ptal ještě presidenta Havla jestli má chuť na cigaretu a on odpověděl,že jak malý kluk (a to 2 roky nekouřil) dnes nevím co by odpověděl - i já si myslím,že chuť na tu cigaretu tu je a nevím jak dlouho nás bude provázet, ale opravdu už je to na nás jak se s tím vypořádáme HLAVNĚ SE NENECHAT ZLOMIT a proto ještě jednou přejí všem ať se nám to povede . Zdraví Lída

Martina

Ahoj všichni, moc vás zdravím a čtu, že vás už Míla informovala o našem srazíku, bylo to moc fajn a už jsme začali plánovat další někdy v únoru, to nás bude zase více, protože se určitě přidají odvykači novoroční, takže se rozmnožíme. Mílo, my jsme poseděli asi do půl osmé a řekli jsme si, že vhodné bude se sejít asi tak za 6-7 týdnů, ale to se všechno upřesní, jinak všem, kteří jste nevydrželi, Míla vám už dostatečně vynadala, já se pokusím vás trochu zmobilizovat, nikdy nezkoušejte co to s vámi udělá a když už to zkusíte tak pokračujte v abstinenci jako by se nic nestalo a nevyčítejte si to, to je stejný jako s dietou, když ji porušíte tak se taky nesmíte znovu rozežrat, ale rychle začít znovu, dokud si to ten mozeček všechno ještě dobře pamatuje. Konec přednášek, všem hodně pevné vůle i když champix to dokáže za vás a ať je nás v únoru na srazu co nejvíc. Čauky Martina

Míla

Marti, díky za info, v únoru se s vámi ráda setkám a posedím déle, to už budu z Kuby doma, tak budu moci vyprávět živě. Všem, co jsem vynadala, že trošku pokuřovali, se omlouvám, nebylo to myšleno zle, ale vždycky když někdo začne, tak mě to mrzí, jako bych začala sama. Nedejte se! Buďte stateční a bojujte, stojí to za to a bude to čím dál lehčí, držím palce

Vendi

Zdravím nekuřáky.Byla jsem zde nedávno a to s tím že přestanu kouřit.Ale?Zjistila jsem že jsem těhotná.Tudíž chmx nemužu brát.Jsem slaboch a možná sobec k miminku ale kouřím.I když tak 5cigaret nedokážu přestat.Prosím o radu co mam dělat?Co třeba inhelátor?Fakt to nejde ze dne na den.Děkuji za rady.Doufám ,že mne tady neukamenujete.

Champixman

Ahoj Vendi, ukamenovat ta nikto neukamenuje neboj, pretoze kazdy z nas vie co je zavislost a ake to je bez cigarety. Podla mna sa porad s niektorym doktorom v centru pro zavislost na tabaku, urcite ta neodsudia, ba naopak urcite pomozu a poradia. Kontakt Ti viem dat keby si chcela. Su aj on-line poradne kde odpoveda MUDr., ale na tie nemam link. Ostatný ??? Pomoooooc Vendíííí ??? Peknu sobotu :-))) T.

Míla

Vendi, těch, co se prokouřily těhotenstvím, těch je nás tady víc. Každá rada drahá, já přestávám kouřit až teď a synovi je 21 let. Samozřejmě taky kouří, když jsem to do něj pasivně prala od prenatálního věku. Třeba ti to přestane chutnat,mnohým se tak v těhotenství stává. Poraď se v poradně, nechci nic radit, aby neukamenovali spolubojovníci nakonec mě, ale logicky inhalátor je méňe škodlivý než cigareta, za pokus to stojí. Hlavně se nenervuj, čeká tě krásné období tvého života, tak si ho užívej

Vendi

Ahojky.Jsem ráda za vaše názory a rady.Něco musim zkusit.Poradím se s lékařkou i když z ni mám trochu strach-je děsně rázná.Ale snad mne pochopí,že bude lidská.Kéž by se mi to podařilo.Silvestr před námi tak snad z toho nezvencnu.Pá

Vendi

Jiřinko ,děkuji vám moc za odkaz,už jsem p.doktorce napsala.Tak doufám,že její odpověd bude pozitivní.Jsem koza,ale bez pomoci se to neodnaučím.

Mika

Mílo, díky za "vynadání", já vím, že máš pravdu - včera ani ťuk, tak to zkusím bez pilulí, Ta jedna denně by měla jít.

Míla

to mm radost, že bojuješ, dělej jako by nic, jako bys na těch horách nebyla a zkus pokračovat, už máš zaběhnuté situace bez cigaret, tak bys to mohla zvládnout. Držím palce a pokus se vstoupit do nového roku bez kouře pa pa

PROSAK

TAK KDYŽ TO TADY ČTU DOCELA SE TĚŠÍM AŽ ZAKOUPÍM A VYZKOUŠÍM ANI NEVÍTE JAK RÁD S TÍM SEKNU JESTLI SE TO POVEDE ALE VAŠE NÁZORY MĚ DOCELA POVZBUZUJÍ TAK DŽTE PALCE JIRKA

IFKA

Jsem ráda že jsi další kdo se k nám přidá.Mužů je tu počertu málo.Můj muž má dnes 50 dni bez,má sice absťáky ale odolává.Na to jak má slabou vůli mě dost překvapil,tak doufám že mu to vydrží i v novém roce.Mě čeká 2.1. už 90 dní bez smradlavé tyčinky.Takže už teď se těším na tvoje zprávy o počtu dní bez cíga. Jinak VŠEM přeji do nového roku ať se vám splní vše co si přejete a samozřejmě 365 voňavých dnů.Všem hodně sil v boji s cigaretami a nováčkům zvlášť.VOŇAVÝ ROK 2008 VÁM PŘEJE-IFKA

Míla

Zdravím vás všechny, starou gardu, Martinu, Andreu, Zdenu, Ch.mana, Frantu, Ifku a i Sigrid -na koho jsem zapomněla, nechť mi promine, zkrátka všem, co už máte nejhorší za sebou přeji, abyste i nadále vydrželi a užívali si nový rok bez kouře ve zdraví a spokojenosti. Všem začínajícím přeji, aby zvládli ten prvopočáteční nápor svého organismu, nedali se zviklat a vydrželi. Jen my víme, kolik sil je třeba zmobilizovat . Miko, jak jsi na tom? Ne že budeš dneska vymýšlet kraviny, to si radši zalep pusu a jdi spát :-) Užijte si první Silvestr bez cigára, zítra nás nebude bolet hlava a zvesela vykročíme do nekuřáckého života. Všem hodně zdraví a štěstí. Míla

Martina

Ahoj Mílo a všichni , kteří s námi sdílíte tuto diskusi, přeji vám všem všechno nejlepší v roce 2008, zdraví, štěstí, a hlavně hodně ušetřených peněz za cigára, kterých se všichni snažíme zbavit, někomu to jde snadněji a někdo to má těžší, ale myslím a doufám, že to zvládneme všichni, hlavně přežijte Silvestra bez cíga ať můžeme od zítra říkat, že už nekouříme "od loňska". V únoru nás bude na srazu nekuřáků určitě hodně, tak se držte ať můžete přijít s čistým svědomím taky. Já mám 3.ledna malé (velké) výročí 5 měsíců nekouření a jsem na sebe náležitě pyšná, protože každý Silvestr jsem vykřikovala jak už zítra bez kouře a samozřejmě nic, tak letos po 30ti letech to určitě vyjde, vám všem přeji to samé a na všechny se těším v příštím roce. Zdraví Martina

Zdena

I já zdravím Ifku, Sigrid, Mílu a všechny ostatní, kteří se snaží zbavit toho léta pečlivě pěstovaného zlozvyku - kouření. Dlouho jsem tu nebyla neb jsem nevěřila, že se zdaří. První tableta chmp byla 20.11. a dnes, poslední den v roce je to 20. DBC! Takže mi to trvalo 23 dní s chmp než nastal 1.DBC. Přeju vám všem ať neztrácíte naději - až to přijde tak to bude. Nejsme všichni stejní (to by byla pěkná nuda na světě) a každý potřebujeme jiný čas než odložíme cigaretu. Vím, že není vyhráno, ale 20 dnů bez cigarety se mi nikdy nepodařilo, tak doufám že vydržím. Proti vám kdo slavíte 100 a více DBC jsem na začátku, ale pro mne je to zázrak. Všem vám, milí spolubojovníci, přeju co nejlepší rok 2008. Ať ho máte každý z vás takový, jaký si přejete. VŠECHNO NEJLEPŠÍ!!! A sílu bojovat a vydržet !! Zdraví Zdena

Champixman

Želám nešťastným šťastíčko, chorým zdravíčko, chudobným konto mastné, rodičom deti šťastné, slepým svetlo, zamrznutým teplo a tým cigaretovým závislakom, aby im to už konečne preplo. :-)) Pevnú volu, nádej, pud sebazáchovy, výdrž želá všetkým vám Champixman :-)

Mika

Všem stálým i začínajícím účastníkům této diskuse přeji šťastný a voňavý rok 2008. Mílo, včera jsem to ustála a to jsem byla i v kuřacké společnosti, tak to snad půjde. Doufám, že se s Vámi v únoru sejdu jako nekuřák s nekuřáky.

Míla

Miko, jsi JEDNIČKA!!!! Když jsi ustála Silvestra, zvládneš už všechno. Bude stačit, že si to vždycky připomeneš a řekneš si, tenkrát jsem to taky zvládla........... To jsi fakt dobrá a jak jsem ti pořádně vynadala, tak teď tě chválím. A bereš prášky nebo ne? Krásný rok 2008 všem a hodně pevné vůle.

sigrid

Mílo, Martino, Miko, Ifko, Champixmane, Franto, Zdeno a všichni ostatní (promiňte, na koho jsem zapomněla), Vám všem šťastný, pokojný, požehnaný, zdravý a hlavně nekuřácký rok 2008 a díky za podporu. Všichni jsme už "od loňska" nekuřáci, jak tu někdo napsal. To se mi moc líbí. A velké přání i těm, kdo sem jenom nakukují a nepíší, těm, co ještě nenašli odvahu i těm, kterým se to nepodařilo - Vám všem hodně, hodně štěstí.

Míla

Ahoj Sigi, jsem ráda, že ses v pořádku vrátila domů a že stále nekouříš a máš dobrou náladu. Vítám mezi nás nováčky, kteří ještě nenašli odvahu nám napsat a držím jim i nám palce, abychom boj s cigaretou vyhráli. A tak nezbývá než z vesela do práce, a kdo nemá rád zimu jako já, tak připomínám, že za 10 týdnů je tu jaro! P.S. Dnes v noci zase bláznivé sny, a opět jsem v nich kouřila a štvalo mě to, můj mozek je hajzlík, anglická slovíčka si nepamatuje a takovéhla kraviny ne a ne zapomenout. Ale já se nedám :-))) Držte se a bojujte, stojí to za to

Lenka

Ahoj všichni! Již několik dní sleduji vaše diskuse, ale nenašla jsem odvahu se přidat, protože jsem asi hrozný srab. Už 17 tý den užívám Champix, ale pořád kouřím, i když podstatně méně. Prostě ta chuť na cigaretu mě dostane, nemám nijak pevnou vůli. Tak přemýšlím, jestli mám Champix vysadit s tím, že to prostě nevyšlo a nejsem schopna se toho blbého zlozvyku zbavit, nebi jestli mám i nadále pokračovat a čekat na zázrak. Máte někdo zkušenosti v tomto směru ? Díky.

Lída

Ahoj Lenko, píšeš, že 17 den pojídáš prášky a stále máš chuť na cigaretu. V každém případě nepřestávej pojídat champix uvidíš, že ta chuť přestane,možná ji malinko budeš muset pomoci ale nevím jak dlouho jsi kouřila a kolik? V každém případě ale pokračuj v pojídání , někomu to skutečně trvá déle než to zabere , držím palce a zase se ozvi jak pokračuješ, zdraví Lída

Martina

Ahoj Lenko, blahopřeji k rozhodnutí se k nám přidat, myslím, že jsme docela dobrá partička a snažíme se pokud můžem každému trochu pomoci vlastní zkušeností a je pravda, že každý jsme jiný tak je těch rad hodně a třeba každá jiná, a teď k tobě, určitě champix nevysazuj a zkus počet cigaret radikálně omezit, ty se asi hlavně bojíš dne "D", že už si prostě nezakouříš, tím jsme prošli všichni, ale uvidíš až se k tomu odhodláš, že se budeš cítit fantasticky, protože ti to vůbec nebude chybět v takové míře jak očekáváš a z čeho máš podvědomě strach, já sama jsem přestávala od 16 do 18tého dne, to jsem si ráno dala kafe k němu cigáro a pak jsem si prostě tu chuť k sobě nepustila a po 30ti letech jsem zítra 5měsíců bez kouře a musím říct, že kromě mých dětí je to největší vítězství v mém životě, tak si ho užívám, a to nemluvím o těch skvělých lidech, které tady mám a vím, že mě kdykoli podrží a to není málo. To jsem se ale rozpovídala, takže jdi do toho a hlavně se ozývej, jinak ti nemůžeme pomoc. Martina

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce