Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Irena Waldhauserová

Dobrý den, omlouvám se, že se vám takhle nabourávám do komunity, kterou už několik týdnů s úžasem sleduju, jak žije a jak se navzájem podporujete, ale nedá mi to. Pracuju jako redaktor Ordinace.cz a chtěla bych vás poprosit, jestli by aspoň někdo z vás nemoh svůj příběh s odvykáním nebo i s tím, proč začal kouřit, dát do pár odstavců, který bych třeba mohla uveřejnit jako článek. Tady v tý diskusi je to tak trochu schovaný. Myslím, že by vaše příběhy leckomu pomohly, že budou často užitěčnější než sice odborný, ale velice obecný, povídání. Moc vám předem děkuju a hlavně vám všem držím palce. Tetx klidně napište jako odpověď na tehle text přímo do diskuse nebo mi ho napište na mail [email protected]. Díky a držte se! I.

Mona

No popravdě už jsem o tom přemýšlela,že podle nás by se klidně dala napsat kniha. A možná,že by to byl až neuvěřitelný příběh. Protože lidi,kteří se tak dlouho podporujou,drží si palce,fandí a nakonec se ještě jednou za půl roku sejdou -z celé republiky a není jim líto peněz,času atd,to už stojí za zamyšlení. Ireno,pokusím se něco sesumírovat a poslat ti.

Ivča

Já už jsem Ireně svůj horrorový příběh poslala. Myslím, že nebudu sama a Mona má pravdu, že ta kniha by se asi vydat dala a možná by hodně lidem pomohla. Tak se opatrujte rodinko a nehulte. Ono teda hlavně pomáhá najít tyhle stránky. To byl začátek všeho pro mě.

Mona

Ivčo,představ si,že by to vzal do ruky nějakejdobrej spisovatel a posléze by to zrežíroval nějakej Forman. No zkrátka to by byl-trhák,doják nervák.....

Konča

mám to už po několikáté potvrzeno. Dnes jsem byla měřit tlak krve a sestřička mi naměřila hraničních 140/90. Včera jsem docela dost zapařila a během pařby vyhulila více jak 1 krabku. Přitom v únoru jsem měla tlak přímo ukázkový. No zítra se chystám na odběr a po něm zase začnu zobat šampík. Kikino, na vedlejší diskuzi jsem kdysi měla dotaz k lékařce, zda mohu během zobání šampíku chodit na krev. Aby mi mohla odpovědět, tak se ptala v Praze v Ústavu hematologie a krevní transfuze a tam jí odpověděli, že klidně šampík zobat můžu a přitom chodit na odběry. No ale já "zodpovědná" vzala telefon a volala jsem k nám na transfuzku, kde mi řekli, ať raději přijdu až šampík nebudu brát. Tak nějakých 14 dnů před odběrem holt vynechám a je to. Tady u nás jsou holt papežtější než papež. Tak pokud mě zítra nevyhodí, tak v sobotu opět začnu zobat.

Irena

...a představte si holky že by nás ten Forman angaževal...ale jestli by jsme v tom první m díle nemusely zase kouřit...

Friduča

Dobré ránko, všem herečkám, hercům, spisovatelkám i produkčním :) ? Tak já se tedy dožaduji hlavní role !!! :) :) Ireno - hulení už bylo dost :) V prvním díle nás nemůže nutit kouřit, navíc dneska už se prakticky netočí filmy s cigárem to nevíš :) ? Dokonce jsou někde i rozmazaný ( ve starších filmech ) což tedy vypadá dost komicky... Tak já taky něco sesmolím a Ireně pošlu...Nevím jestli to bude použitelné, ale proč ne... Poslušně hlásím další voňavý den !!! :) :)

Ivča

by nám dali do ruky atrapu. Jinak by nebylo o čem psát a točit. Film o šílenejch kuřácích a ještě šílenějším odvykání bez cigára, tak možná loutkovej film, jako strašák pro děti. To by bylo dobrý. Ale na to by se Forman vykašlal. Dámy, zůstaneme pěkně sedět na zadku a držet se svého kopyta, ikdyž kdo ví.... Až nám vyjdou všechny ty odsrašující příběhy ze života. Tak se mějte krásně, držte se, nehulte pokročilí i začátečníci i při tom hnusným počasí. Na plavky a úpal to nevypadá o víkendu, tak možná kbelíky grogu.

lexa

tak manža již 3 den po užívání chmp.přestal kouřit!!!Já ho ještě přemlouvala at si kouří,že to má naposled!!:))Ted po 6 dnech teda 3 dny nekouří,zdá se mi to nějak moc rychlé!!!Snad to vydrží!Kikino já si den D taky neurčila,byla jsem nervozní každý psal to přijde samo,ale říkala jsem si,kdy??nepřišlo to třeba už??Já když začala brát chmp.tak z30 jsem to srazila na 10 a pak hned na 5 to bylo asi 10 dní no a pak mi už zustala jen ta jedna potvora na kterou jsem se každý den strašně těšila i když teda chutnala jako seno!No a pak tady Frida psala,že už tu poslední mám zahodit,že už to je jen jedna!No a stalo se 16 den jsem si prostě nezapálila a šlo to!A od té doby teda nekouřím bude to 9 měsícu jupííííí!(ale neboj pro mě to byl taky boj a ty chutě...)Tak držím palečky!!!Končo i tobě vyflákni se už na to:o))

Irena Waldhauserová

No, musím říct, že pro mě to je doják už teď. Moc děkuju Ivče a Ireně za příběhy, který podle mě nejsou vůbec obyčejný. Vím, jak jsem se s tím sama prala před 12 lety. Myslím na vás všechny a děkuju. Hned se mi ten upršenej den nezdá tak ničemnej. Až to bude ke zveřejnění, určitě se ozvu. přeju hezkej víkend! I.

irena

Blahopřeji Meganovi k té čtvrtce,Lexe k 9 měsícům,manžovi ke 3dnům,Andulce k nedělnímu výročí.Ty ostatní se kvapem blíží .Tak vydržte a nekuřte p.s. žeprý už rostou houby jak jsou na tom Boskovice? Co o tom ví holky od lesa? p.s.2 Ka ka je asi na turné ,Ifko nevíš kdy to bude v Olmíku?

Andula

Všechny vás zdravím, houby u nás rostou, zrovna včera jsem potkala jednoho pána co nesl v košíku něco velkého bílého asi nějakou píchavku, já to moc nepoznám. Hoši je vidět, že jsme včera všichni dobře fandili, brusle dělají divy. Jágrovy cmrndy se mě moc nelíbí, ale přesto mu a všem našim klukům fandím. Uvidíme zítra. U nás pořád prší a ani to nevypadá, že by chtělo přestat, to zas bude nuda a tím pádem i ty největší chutě na cigárko. Nemáme to lehký ale protože jsme zde všichni velcí bojovnící, tak to zase zvládnem, že? Užijte si krásný víkend a sportu zdar, hokeji zvlášť.

lexa

dotaz!Manža už 3 dny trpí neustálým prujmem,nevím zda to připisovast nějaké střevní chčipce nebo chmp?V nežadoucích učincích v příbal.letáku je to uvedeno tak nevím jak jste natom byli vy ostatní??Mě nic takového kromě nevolnosti nepotkalo!No chudák ani prášky mu nepomáhají,bez cigaret,prstu no nemá to jednoduché!!:))

kikina

Ahoj Lexo, díky za odpověď. Já taky právě čekala, že to přijde samo a poznám to, ale po těch 10 dnech jsem už dost znervozněla. Dneska jsem ubrala na 10 (teď mám šestý), zítra chci na 8 a v neděli to stáhnou na 6, ale bude to boj, protože budu s lidma, kteří kouří a to ještě večer jdeme do hospody :-(. Jinak Tvému manželovi moc gratuluju a tobě k devátému měsíci taky (to máš za sebou jak jedno těhotenství :-)- Jinak já mám na průjem výborné zkušenosti s HYLAC - je sice nechutnej, ale hodně účinnej a nezlikviduje celou břišní mikrofloru, ale jen ty špatné bakterie (Endiaron zlikviduje ty špatné i ty dobré). Jinak přeji Vám všem hezký nekuřácký den

Friduča

No, já teda průjem neměla..Lexo, teď to fakt řádí - já jí mám už 14 dní ! Taky ještě čekám, ale jsem taková unavená, tak se bojim, abych nebyla trochu dehydrovaná...Nicméně endiaron - klidně po dvou tabletkách může dospělák, černé uhlí a smecta...Může i všechno dohromady, pokud to nepřestává...

Ivča

Taky jsem tyhle problémy neměla. To nebude určitě Chmp. ale Tvůj manžel má můj obdiv. Držím mu palce. Pokud mu nepomůže ani ten endiaron, jak radí Friduč, tak ať maže k doktorovi. Dehydratace je svinstvo.

Markéta

Zdravím všechny rozumné lidičky a chci se zeptat, jeslti má někdo z vás zkušenost s ukončením dvanáctitýdenní kúry? Tedy jak se cítíte po vysazení Champix??? V příbalovém letáku jsem si přečetla, že po vysazení někdo může trpět silnými abstinenčními příznaky...

Mona

Vůbec nic jsem nepociťovala,jako by se nechumelilo a myslím,že jsem poslední dva týdny brala poloviční dávku.

lexa

Mona uplně normálka jsem vysadila celkem brzo po měsíci a pul a klídeček no v uvozovkách,chutě jsou stále,ale už se dají zvládat!!!

Ivča

Já jsem brala chmp téměř 1/2 roku, z toho poslední měsíc obden. Byla jsem silná kuřačka přes 30 let, tak jsem nechtěla nic podcenit. Vysazení jsem se bála, ale zvládla jsem to, žádný depky, trošku větší chutě byly, ale jak píše lexa, dalo se to zvládat. Ony ty chutě jsou vlastně stále, ale člověk musí být na sebe pes. Příští týden to bude 1/2 roku bez cigára a vyhráno určitě nemám. Tak se všichni drže ať máme další nekuřácký den bez ztráty kytičky.

Friduča

Ahojky, zdravím V8s spolubojovníci.. :) Hlásím, že stále nekouříkm a mám vás všechny pozdravovat od Megana ze školení !!! Držte se !!

irena

já když jsem po 3 měsícich přestala ch. brát ,tak jsem problémy měla, ale to byly pořád ještě absťáky na nikotýn,proto se doporučuje užívání ch.půl roku až rok.Byly to deprese, takový ty pocity ztráty,veliký chutě na cigáro a trvalo to určitě dalších 3-5 měsíců.

Ivča

všichni? Doufám, že Vás nepostihly povodně. Ani stálý dopisovatel Ládík není. Doufám, že příčinou není zdravíčko.Tak se ozvěte jak na tom jste. Já se držím zatím. Někdy je to o fous. Hezký pondělí a bez cigára!!!

lexa

tak dneska v noci to byl masakr!Nikdo jsme nespali,vichřice jako blázen,doma už máme teda mokro,od toho deště nám už prosakují stěny!!A to na moravě hlásí dešt až do středy ach jo!Tak se všichni držte a nekuřte,doufám,že nikdo neodplaval!!

Andula

Včera opět krize, ale vydržela jsem to, ale ráno opět hrůza. Nemyslím na nic jiného, ale pořád si říkám, že v tom nejsem sama, že někde v Praze, Olomouci, Třebíči, v Roudnici a já už nevím kde všude mají třeba taky takové chutě a vydrží a to mě hodně pomáhá. Kdy už bude líp? Kdyby aspoň nebylo tak hnusně a dalo se jít ven něco dělat. Tak už dost fňukání, dala jsem se na vojnu, musím bojovat, jsou na tom někteří hůř, vždyť u mě jde jen o nekouření. Tak jsem si ulevila a teď vás všechny srdečně zdravím a přeji krásné pondělí. Hoši jak vidíte dnešní hokej?

Friduča

Ahojky, jsem tu - ten Ládík mě taky znepokojuje..Posledně, když se takhle na delší dobu odmlčel, to nebylo dobré ...:( Ládíku jestli čteš písni prosím jak na tom jsi ??? U mě dobrý - nekouřím a ani se nechystám ,normálně jedu dál, tak jako dřív :) A ani nebojuju, jsem v klidu...Tak snad mi to vydží... Ta voda mě mrzí Lexo - držte se a snad se to uklidní - je to hrozný... Andul ty se taky drž, moje máma přestala mít chutě po 3 letech..Pochopitelně se ty nájzdy snižovali a nebylo to tak intenzivní...Jen si nezapaluj - byla by to obrovská škoda !!! Držte se...Já jdu odpo cvičit a najíždím zase na tvrdé treninky... :) Jsem se rozlenošila na dovče...

ládík

ahojky. jsem tu pořád a ještě držím. zíre ve 21:00 rok. ale krize jsou, asi to má souvislosti s návratem bolestí. Nemá v poslední době nějak moc času. trochu jsem vyšel z ústraní a představte si, že ti moji zákazníka čekaj celý půlrok mého marodějí, až jim něco nakreslím. nikdo nepřešel ke konkurenci. já se z toho picnu. a do toho minimálně 2* týdně praha doktoři. to je vždy minimálně půlden v prd...i a když se vrátím jsem tak utahanej, že ani nepíšu, jen koukám. ono to , ale v poslední době tady trochu umírá. lžu , píšu. sestavil jsem příběh pro irenku, celý dvě husté strany jsem se sesmolil. trochu cítím zklamání, že megan se neozval. nějak nenápadně jsem tu nadhazoval, že bychom se připojili k policejní akademii a ono nic. jsem v praze skoro pořád, tak nás třebíč mohla pozvat , alespoň na kafe do tesca. sorry, humor jestli jste to nepoznali. andulko, dnes jsem gratuloval svojí mámě andulce k narozeninám a jestli myslíš ten hokej co teď běží v telce, tak se přiznám , že nic moc. manža, jak se teď o mě stará, tak se mnou kouká i na hokej (mezi námi utrpení, v 55minutě se zeptá kdo s kým hraje. a 20vteřin před konce, kdo jsou tady ti červení ???) ale při prvním utkání prorokovala, že by vsadila na dánsko. ani sopku jsem nepředpověděl, ale toto by mě vůbec nenapadlo ani ve snu. mějte se, bojuji, ikdyž přiznám, že to zase není vůbec lehké. dodělám rok a uvidím. třeba mě to znovu nakopne.

janina

bojím ale nekouřím, Už mně to to dvakrát napadlo, naštěstí žídný cíga v dohledu...bydllíme u Ostravice

Kakamila

ahojte všichni, hlásím, že jsem chvíli u PC, turné ještě neskončilo, Končo, v ten pátek se koncert zrušil a jelo se do Práglu - déšt, déšt....myslím na všechny, co jsou vytopení, musí to být hrozný, vydržte!!Pitky na akcích jsem přežila bez cigára...chut je ale veliká...Všem, co mají nějaký výročí, gratuluji!!Ládíku, popis hokeje - sranda!! Je nějaký blbý období, snad to počasí, bude líp.Hlavně nehulte!!!Zatím papa.KK

irena

I když mám ještě 14 hodin čas ,tak ti přeji k tomu jednomu roku ješě aspoň dvacet dalších nerkuřáckejch..Přeju ti aby tě ta svině malá bílá tolik nelákala , aby ti už doktoři vydali konečné rozhosdnutí: "No ten Ládík je přece uplně zdravej " A nekuřák . Navrhuji všem dát si doma dvoječku, nebo panáka Ládíkovi na zdraví,Nadhoďte čas kdy se sejdeme a společně si spolu připijem Janino ,myslím na tebe ,snad už přestane pršet,Nekuř!

Ivča

a dám si skleničku něčeho dobrého Ládíkovi na zdraví. Hnes po ránu jsem se opravdu nachechtala, když popisuje jak manželka kouká na hokej. Trošku mě to připomíná mně samotnou. Pozdravuj manželku Ládíku. A velká gratulace k roku. Sklenička bude vypitá na tvůj úspěch, na zravíčko a na úspěchy nás všech. Já mám ve čtvrtek 1/2 roku, tak to si dám několik skleniček. Všem co je dostihla voda držím pěsti, ať je to co nejmenší zlo a hlavně ať už konečně přijde sluníčko a pálí a pálí. Je to hrůza, co se děje. Držte se, ať nás ta bestie bílá smradlavá už nikdy nedostane!!! Je to náročný, ale jde to.

irena

Tuto část Ládíkova příspěvku jsem přešla radši bez komentáře protože mi to něco silně připomíná.Já když se dívám plánovaně na hokej a vím kdo hraje s kým a fandím,prožívám tak neskutečné nervy,že mi to nestojí za to.To se radši před manželem divím kde se jim stratil ten .balon.

lexa

1rok,nádhera!!!Přejji abys vydržel dál!!!!Blahopřeji,tak se teším na rok!!!

Friduča

Tak i já se přidávám ke gratulantům Ládíku. A myslím, že ano - moc o tom nepřemýšlej a dej si další metu a tou by mohl být další rok..Nezní to už krásně - dva roky ??? To jeprostě masakr - nemůžu si pomoct ... :) Takže smaž negativní myšlenky a pokračuj... :) :) Nejsi přece bačkora ... :) Já když si uvědomím, že už taky vlastně táhnu na rok ( nebudu zde furt opakovat, jak je mi hanba za mé selhání, to myslím všichni vědí ) 281 dní a ušetřila jsem nám na Maroko, 2 týdny v ČR a teď začínám škudlit na září na Řecko, tak není to nádhera ???? Je ! Kaka - ty se drž holka. Potřebuješ to, tak žádný kraviny... A, že těch lákadel máš !!! neblázni !!! Nemáš o víkendu volníčko ? Chceme jet někam na výlet - na hrad na zámek ..nikam daleko, tak jestli nechceš vzít prcka a ject s náma ? Ještě nevím kolik nás bude... ale to není důležité...A co doma ? písni kdyžtak sms ...:) Taky všem blahopřeju a držte se..Já jsem najela na trenink, takže dnes ráno zase vstávání a byl to teda boj kamarádi - nechce se mi z toho teplého pelíšku :)

Kakamila

ano Ládíku, Tobě tedy všechna čest, dnes večer si dám na Tebe jen jednu malinkou skleničku, neb budu řídit, a jsi fakt borec!!!!Blahopřeji!! Fridunko, napíšu sms dneska!!Jasně!!!!pa KK

Mona

Ládíku i já se přidávám k zástupu gratulantů a smekám. A teď mě následuj,já už jsem přes dva!!!

Andula

to já budu mít taky, akorát nevím jestli nekouření, ale určitě od rozhodnutí nekouření,zatím tomu všechno nasvědčuje, hodně myslím na kouření a to není dobré, nevím čím to je, bylo už líp. Ládíku posílám velkou gratulaci. Všichni jste dobří, všem vám gratuluju a zatím můžu jenom závidět, já mám dnes teprve 52. den, to nic není. Co se týká sportu v televizi, tak je to s těma ženskýma asi všude stejný. Já jsem se jednou divila, když hráli fotbalisti v tmavých dresech, proč je tam tolik rozhodčích. Za chvíli jdu z práce domů, prší, zase jeden den k ničemu, zase se budu muset doma celý odpoledne přesvěčovat, že kouření není zdravé a že moderní dívka a žena nekouří a pije jen minerálku (to říkám pořád vnučce, je jí 13). Mějte se krásně a nekuřte, já taky nebudu.

Andulko

není to dobré to myšlení na kouření ale je to normálí . Důležité je, že se s tím dokážeme vyrovnat a nezapálíme si,jelikož jsme ty moderní a inteligentní ženy. A když to nebudeme přehánět i s tou minerálkou tak budem našim vnučkám za hvězdy.

irena

Já už se zapomínám i podepsat ,to bude asi tím deštěm.Doufám ,že všechný ty hrůzy vody se už do zítřka zklidní a začne konečně to vytoužené jaro.

ládík

ještě jednou díky všem. tak jsem to přežil až k dnešku.rok. jéžíši to je ale doba. a toho strádání. škoda, že nepiju, sám sobě bych si přiťukl. Tedy samozřejmě piju, nejsem dementně abstinentní, ale jen když to je již nezbytné. na víkend jedu s manžou na výlet (Český Krumlov), tak ani nemám čas přemýšlet o nějakých nepříčetnostech, snad jen , jak dneska zapřít , že hrajem s Kanadou. Péče je dobrá věc, ale k fandění se nějak nehodí. Zatím ahoj za chvíli dorazí zákazník, tak musím být připraven. všímáte si, jako já, že megan se nám nějak vzdaluje. nenapíše, nic. on se asi hrabe v bahně. jo a jinak, u nás ani kapka, sucho. my však máme svoji velkou vodu již za sebou.

Konča

ale Tobě Ládíku v předvečer jednoletého fantastického jubilea musím poslat velikou gratulaci. Bohužel nepřipiji neb jsem marod, leda snad bylinkovým čajem pro snadný dech. V pátek mě z transuzky vyhodili kvůli špatnému krevnímu obrazu a v sobotu mi začalo bolet v krku, v neděli už jsem nemohla bolestí ani polknout a dnes ráno mi to spadlo na průdušnici. Jsem v práci, ale počítám každou minutu do konce a pak půjdu domů chcípnout. Od soboty nekouřím neb kdybych si zapálila, tak mám roztrhané plíce. Dokonce jsem ráno přemýšlela, zda si zobnout šampík, ale půlku jsem si nakonec vzala. I hokej je mi šumák. Navíc zítra budu smutnit neb je druhé smutné výročí mamčiné smrti. Užij si svátek a krásný víkend na jihu Čech.

megan

ahoj pratele pisu z pribrami ze skoleni. LAdikovi preji vse nej a vam vsem ostatnim taky. zitra mam zkousky brrrrrrrrrrrrrr mejte se

Mona

Držím palce!!!!!

Ivča

Tak přípitek včera na roční úspěch Ládíka i na úspěchy nás všech byl. Jistě že to neskončilo u jedný skleničky. Tu metaxu jsme dorazili celou... Ráno před jízdou foukání do alkoholtestru, nic moc, ale po snídani dobrý. Všechny zdravím, Končo uzdrav se a už pak nehul. Rači zobej chmp. Megane to dáš, držím palce. Andulko, ty se drž, je to šichta. Já mám zítra 1/2 roku a zrovna včera, nalila jsem panáky a hned hledala popelník. Je to stále ve mě, za 30 let hulení to nemůže odeznít za půl roku. Počítám s tím, že to je opravdu běh na dlouhou trať. Mona by asi mohla vyprávět. Je na tom z nás nejlíp. Mějte se všichni krásně, opatrujte se a vzhůru do dalšího nekuřáckého dne. TO PLATÍ PRO VŠECHNY!!!

Kakamila

ahojte přátelé, přidávám se k Ivče, mám stejné pocity, je to denodenní boj, ale jak je vidět, JDE TO!!Končo, to mě mrzí, že je ti tak mizerně, uzdrav se a hlavně NEHUL!!Megane, držím palce, jsi přeci chytrý nekuřák!!! Ládíku, dementně abstinentní :) :), ano znám takové, jsou fakt divní!Hezký zážitky u hokeje. Irenko, že bychom byly noblesní dámy??Myslím, že je to dobrý nápad. Všechny moc zdravím a už si přeji SLUNCE!!!! KK

Mona

Zdravím všechny z práce-krize se u nás projevuje tím,že mám čas klidně krafat po netu atd... Když koukám na ty zprávy v televizi,tak je mi opravdu úzko. Co je to proti tomu nekouřit-fakt NIC... Těch lidí je mi tak moc líto. Kamarád byl o víkendu někde na Moravě ce sklípku,tak jsem si hned vzpomněla na náš sraz-to bylo super,hned bych jela znova!!! Mějte se slunečně a hlavně nekuřte :O)

Megan

Ahoj všici. Tak hlásím, že jsem zkoušky úspěšně vykonal a konečně jsem doma v Třebíči. Příbram ja fakt hnusný město. V Praze jsem byl dneska tak tři hodiny a to jen na Policejní akademii. Bohužel žádný čas na kafe, nebo škopíka. Mějte se všichni krásně, já jdu odpočívat:-)

Kakamila

ahoj rodinko, to je fakt, Mono, tedy na to počasí už nemám slov, je to fakt protivný..a chudáci ti, co se nemůžou bránit, teď ty sesuvy... Megánku, grutuluji ke zkouškám, zase máme v řadách schopného člověka!!!! Lidi, jdu pracovat, a NEKOUŘÍM, i když mám chuť!!! zdravím všechny!!!! KK

irena

Tak Ivčo- všechno nej nej nej....a vzhůru do dalšich let.To by asi chtělo otevřít další metaxu Ifčo , ty se brzo uzdrav, teď už má přijít to opravdické jaro , tak ať můžeš na chatu.. Janino, doufám že Ostravice se drží daleko od vás a už klesá. Jak jste to zvládli?. A co Lexa? Meganovi blahopřání za složené zkoušky.V Přibrami jsem byla jednou letos v létě a hrozně se mi tam líbilo, ale neznám ji celou, takže těžko soudit. Blíží se nám snad už slunečný víkend tak si to všichni pěkně nekuřácky užijme !!!!!

ládík

ivča vítězí, půl roku je hrdince, gratulace. Dobře 4tisícovkám bílých tyček zabránila prodat a přeměnit v pouhý čoud. hezká hromada a velký mrak. jen více takových. já jsem dnes již druhoročák, to je co ??

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce