Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

přeji všem. Kikino, na tebe ten šampík výborně zabírá. Hubu mám ještě mírně opuchlou, ale nebolííí:-) A ještě mi dnes udělalo radost, jak jsem přesně před 3 týdny výborně investovala. Vnouček bude mít příští týden 2 roky a já jsem mu objednala zlatou cihličku, bohužel pouze 2 gramovou na těžší jsem neměla (je to takový tenký plíšek z čistého zlata). Před 3 týdny jsem za něj zaplatila 2.164 Kč a dnes ho prodávají za 2.523 Kč. To je o 359 Kč více:-) Tak doufám, že to bude růst i nadále:-)

Andula

Ještě chvilku a budu mít pracovní týden za sebou, počasí vypadá slibně, co víc si můžu přát. Včera jsem si chtěla tu svou 40 nějak oslavit, šla jsem si do města koupit něco na sebe, nakonec z toho byly 3 tepláky (dvoje na zahradu a jedny na doma) aby až přiberu mě nepraskly kalhoty, tepláky se trochu víc roztahují. Zatím jsem ale nic nepřibrala, kdyby to tak aspoň zůstalo. Jinak si krásně užívejte víkendu, oslavte svátek osvobození (za komunistů byl zakázaný sex, aby z něho nebyla větší radost, jak z osvobození) a nekuřte, já taky nebudu.

Ivča

Andulko, velká gratulace k 41, super, troje tepláky taky, budou se hodit aspoň na hejbání se. Já se snažím chodit běhat každý den, ale co to je platný, že přiběhnu domů a nažeru se, protože mě cestou vytráví. Buď ráda, žes zatím nepřibrala. To já už za měsíc měla nahoře nějaký kilo. Za chívli mě taky končí pracovní týden. Končo, já mám vnoučka 2,5 roku. Zrovna minulý víkend jsem hlídala, je to rachot. V neděli odjeli s maminkou a já si dala 2 panáky, abych se vzpamatovala. Všechny zdravím, užijte si víkend a nekuřte!!! Končo, ty taky ne!!!

Friduča

Ahojky všem, poslušně hlásím, že nekouřím :) :) A nikdy už nebudu :) :) dneska 9 měsíců - pokud zapomenu na mé škobrtnutí.. :) :) Hend bych se ,ale vrátila ... to počasí... chybí mi to teplo ..:(

ládík

friduč, hezké, 9měsíců je paráda. škobrnutí je jen škobrtnutí. počítá se každý den a každý jedinec, který neumožní rozpínání toho smradu. jen víc a větší kapky. já uškobrtaný budu 19.května již rok v boji, ale přiznám se, že to nemám tak ujasněné jako ty a to doopravdy závidím. já prostě musím mít všechno jinak, ale stále jsem tu a snažím se.

Mona

To tě teda obdivuju. Já kdybych udělala to,co ty,tak u toho tutově zůstanu. Proto JÁ nesmím ani práska. Hezkou sobotu a neděli.

Megan

Ahoj lidi. Teda Fridu, čumím jako blázen. Popravdě z toho vůbec nemám radost. Ty, taková bojovnice a tohle? No, to je na panáka!!!!!! Čau všichni Lubane, snad nehulíš, nějak dlouho jsi nepísl

lexa

zase nikde nikdo,já jsem od včera nemocná dneska se přidala i horečka,paráda!!No vlastně jsme všichni nemocní!Bože co bych dala za jeden den v posteli!!!!manža dneska začal zobat,no pořád mi vysvětluje,že hned asi nepřestane atd..No já to znám,říká to spíše sám sobě!Z malých máme nervy nadranc,tak nevím,samozřejmě mu držím pěsti i kikině a všem nováčkum!!Nekuřte,já jdu zdechnout do houští!!!:((

Friduča

Megane, jak jsem psala - taky z toho nemám radost a pyšná na sebe nejsem, ale snažím se na to nemyslet a pokračovat..Což se mi daří naprosto v pohodě...Já to opravdu mám urovanané a kouřit nenchci.. Ale ta dovolená byla naprosto specifická a asi jsem na takovej tlak nebyla připravené...Byl to 24h tlak, ať přímej od manži - psí oči, hesla, která si vymyslel a pak je pronášel, která nezněli dáme si cígo, ale třeba - je čas , je čas ? Symbolické prošení dlaněma o sebe..atd... k tomu přidal úsměv trubky :) ...Všichni se řechtali, všem to přišlo vtipný...Do toho každou chvilku zastávka na cígo, kdekoli a všude a furt cígo...Vydržela jsem to 4 dny a pak při jedné situaci se vytočila a zapálila si... Všichni byli spokojení a kámoš tvrdil, že dál kouřit nebudu - že je o tom přesvědčený, že to mm prostě urovnané..Já si tak jistá nebyla..A jak bych mohla, když si cpu takovej hnus NAPROSTO proti své vůli do huby ??? Skutečně mi to nechutnalo! A to je na tom ten největší paradox... Možná to bylo i tím, že jsem neměla ani jednoho nekuřáka do party...Nevím, prostě jsem selhala. Mono nemyslím si, že je zač mě obdivovat, prostě nechci a nebudu dál kouřit. A opravdu toho lituju... Nicméně na druhou stranu máš pravdu - můžu být nesmírně šťastná, že mě to nesemlelo a nehulím normálně dál - tak jako tolikrát... Manžel přede mnou nekouří a dám mu trochu času, než se zeptám kolik vykouří za den :) Ono je to vlastně fuk... :) Ale stejně hučet budu, neb na dovolené jsem povolila a dopadlo tak jak to dopadlo - dával jednu od druhé..A to je to o čem celou dobu mluvím Ládíku, pokud bych ho nechala úplně, pak za chvilku kouří doma a všude a je znovu na 2 krabkách za den...Pokud takhle udělá omezeně 10 kusů - nejse, šťastná, ale je to furt lepší :) Děkuji ti za podporu - my co jsme selhali se chápeme :) Ale jinak myslím, že chápe každý, neb každý z nás odvyká na několikrát ... :) Hlava je hlava a nefunguje nic jiného než sugesce, nebo samosugesce ? Neustále si říkat ty dobré a pozitivní věci... Někde jsem četla, že i když na něco myslíš, tak je fuk jak...Protože pokud na to myslíš - vesmír nepozná co přivoláváš a dá ti to...Takže mysli na sebe jako na nekuřáka a už se za něj ber, jen tak se z tebe stane :) Všem vám držím palce a berte mě jako odstrašující případ !!! Opravdu jsem od první cigerety přemýšlela zda to sem napsat, nebo si to nechat , až na další sraz, kde už to bude fuk...Ale nemohla jsem si to nechat pro sebe ... Držte se !!!

Friduča

Lexo, ty to s manželem nevzdávej..Máme to hodně podobné s tím rozdílem, že ten můj je asi o něco ohleduplnější..A já každý den, kdy kouří,alespoň o něco méně beru jako malé vítězství a třeba se dočkám toho, že s tím opravdu sekne...Ale drž se ty a i nad ním tu hůl :) :) Každý byť sebemenší krok je lepší, než žádný ...

Friduča

Lexo, ty to s manželem nevzdávej..Máme to hodně podobné s tím rozdílem, že ten můj je asi o něco ohleduplnější..A já každý den, kdy kouří,alespoň o něco méně beru jako malé vítězství a třeba se dočkám toho, že s tím opravdu sekne...Ale drž se ty a i nad ním tu hůl :) :) Každý byť sebemenší krok je lepší, než žádný ...

LUBAN

Všechny moc zdravím!! Megane NEKOUŘÍM !!! Na psaní není moc času.Ty to máš za 246 dní!!!!!!! Čau Friduč,co to tady čtu.....no stalo se!! Už ale nehul!!!!! Dej tam nějaký fotečky z dovči.Já jsem tam dal na rajče vnučku u tygrů!!! Andulo 41...no paráda!!Kikino drž se!!!Ladíku tak nám začíná MS.Jak to tipuješ? Megane už jsi začal kopat? Tak ZDAR a voňavý víkend.. Nekuřte !!!!!!!!!

ládík

no jestli to bude takhle pokračovat, tak nevím. zatím mám z toho špatný dojem. možná mám jen něco s televizí nebo ti kameramani jsou strašně daleko a neuměj s tím švenkovat, no bolej mě z toho oči. a první výsledek taky hrůza. a to prý naši maj menší obavy i z francie. megan jsi tu ??????? na třebíčsku havárie pod vlakem. jezdím doufám normálně ???? přeji všem příjemnou, ale chladnou noc. friduč to jsou asi chladné změny co ???

Friduča

Ládíku to ti povím !!! Trpím jako pes... Před 3 dny jsem touhle dobou seděla na terase hotelu, mastila karty a popíjela Ksar ( Marocké růžové vínko ) a užívala si v mikině při vánku 20 st...Ráno snídaně na terase za sluníčka... Chjoooo... Budu muset přivyknout novému stylu...

Friduča

Lubane, fotky z dovolených dávám sem - http://cestovatele.orbion.cz/frida/ postupně doplňuji, ale je toho hodně, takže to jde pomalu..:) doboru noc

Megan

Ahoj všici. Tak já jsem opět ve výkonu. Koukl jsem na Fridučiny fotky a už jí pomalu začínám odpouštět. Jde vidět, že jste si to tam užili. Já mám na ty arabáče taky slabost:-) Lubane, na tvou vnučku s tygry jsem taky koukl. Je to mala princeznička:-) Jo, Lubane, pořád nekopám:-( Co ty Ládíku, pořád máš černý myšlenky? Snad tě to přešlo. Mono, já s tebou souhlasím. Já bych si dal taky jenom práska a jsem v tom zase. No, už nikdy více. Pozdravuj Alču a Verču Konča je určitě na chatě, Kakamila někde zpívá, Lexa se stará o dvojčata a manžu, Marja někde vyhuluje, Ivča se stará o vnoučka apod. Mějte se všichni krásně a čau

Honza

Pamatuji se na tvé první dva pokusy nekouřit a teď ten třetí úspěšnější - až na to marocké selhání. Vykašli se na manželovo kouření - zakaž mu kouřit doma, a dál to neřeš!!! Je to snad dospělý člověk!! Chováš se k němu jako k nezbednému synkovi, kterého je potřeba plísnit. No a on se opravdu jako malý nezbeda chová - šmidlá ručičkama, dělá smutný voči, žadoní - a nakonec je úspěšný, to své žvárko si na mamince vydyndá. A okolí z toho má prču! A ty si nakonec zapálíš! Vždyť pořád opakuješ staré scénáře z předchozích pokusů. Manžel se musí rozhodnout SÁM!!! Jinak Fridučo vydrž, bojuj sama ze sebe, tak docela to v tý hlavě vyřešený nemáš - jinak bys po tom cigáru nesáhla - to muselo mít nějaký důvod ( a nesváděj to na manžela a kamarády kuřáky). Zkus o tom popřemýšlet. Hodně štěstí ! Honza ( 26 měsíců bez...)

Friduča

Honzo, pokud jsi četl pozorně, pak jsem psal, že to na ně nesvádím, ale že to byl tlak...Tlak neustálej..Doma nemám mezi kuřákama nejmenší problém...Ale tohle prostě bylo specifické - neumím to přesně popsat..možná proto máš pocit, že to na ně svádím - to ale nedělám.. Je to pochopitelně jen a jen moje selhání a nikoliv nikoho jiného... Vykašlat se na manželovo kouření se krásně řekne, ale hůř dělá - myslím, že každý kdo má partnera kuřáka to může potvrdit... Podívej se na Konču, kdyby její manžel nekouřil, myslím, že by to spolu dokázali..Minimálně by měli větší šanci... Já dál nekouřím a nebudu, to mám urovnané a to již delší dobu..Jen jsem někdy vztekloun, když vidím jak je to v okolí marné...Opravdu mám pocit, že v hlavě to mám srovnané. Protože mě ani jednou ! Nepřepadla chuť jako taková na cígo a myšlenka - já bych si dala cígo, už vůbec ne ! A i tak jsem si jí dala... A bez mrknutí oka zase přestala... Je to zvláštní a neumím to vysvětlit.. Každopádně se dál cítím jako nekuřák a to je pro mě podstatné, já vím, že to jde, že to chci a jedu... A i když má někdo má slova za výmluvu ( možná protože to neumím dost dobře vysvětlit, nevím )- tak nekouřím a to je podstatné... Všem vám držím palečky !!!!

ládík

skutečně se mě zdá, že je to od honzi vůči fridu dost tvrdé. na druhou stranu k někomu , kdo vítězí 26měsíců musím mít bezmezný obdiv. co já bych za to dal a měl to alespoň tak, jak to má friduč. a jestli navíc fridu již ani nemá nemá již ani chutě a ani myšlenky, tak musí být na velmi dobré cestě a nezbývá než ji jen a jen fandit. pro sebe si však musím uvědomit, že nejen já , při svém škobrtnutí, zahodil pro jednu tyčku všechnu tu dobu boje a tolik jednotlivých vítězství. a toho se bojím nejvíce, jak je to jednoduché a přitom asi skoro bez výčitek, ty přijdou až později. a dále si myslím, že fridu má pravdu o důležitosti svého okolí. já mám partnerku, která také kouří, ikdyž já říkám , že není kuřák, protože ty 3-5cigaret denně není až tak hodně. jako ve všem to mám nějak obrácené. mě vůbec, ale vůbec nevadí nebo ani trochu neláká, když jde nebo ikdyž již hulí. naopak neodpustím si příslušné rýpnutí ...počkej na mě, ať kouříme najednou apodobně. z takového rýpání, když třeba potřebuje pomoci...ano , dej cígo a pomohu a možná i ty slavné psí oči hodím, možná bych i prosil, nevím. no a co ? a že bych něco dokonce zakazoval ? tak to již vůbec. lidi jsme tu jen jednou, a když je pro někoho něco příjemné a zrovna tím až tak neobtěžuje akolí, tak ať je mu přáno. horší , když má z toho kouření problémy, tak taková manželská výtka je vlastně zákon. mě také štve, že soused nade mnou každou sobotu a neděli má největší nápor hlučných domácích prací a také mu to nechodím zakazovat. přepis........Podívej se na Konču, kdyby její manžel nekouřil, myslím, že by to spolu dokázali..Minimálně by měli větší šanci...... to je to důležité, podpora. možná kdybych ji více měl i já, tak by mě nenapadaly ty blbosti. možná že bohužel manža zvolila cestu, že o kouření se prostě nebaví, to je pasé, to prostě neexistuje a basta. já osobně bych byl přejícnější pro nějakou tu pochvalu, pro nějaký ten dotaz...například...tak táto kolik již. omlouvám se, že jsem se zase rozepsal, ale to jsem prostě potřeboval napsat. myslím, že daleko horší by bylo, jak tady bylo naznačeno, v poklidu pálit, přispívat do diskuze a vyvalit to před nebo na srazu. hezký víkend ládík

Ivča

Ivča je opět po pařbě. Přátelé zdravím Vás srdečně všechny. Jsem ráda, že jsem se dožila neděle a přežila včerejší kocovinu. Nevím, ale co nekouřím, tak toho strašně vypiju, nemám klapku jako dřív, když jsem hulila. Vždycky mě manžel říkal, tobě je blbě z těch cigaret, neb jich byla vždy za večer nejmýň krabka. No a teď nehulím a zase toho nějak víc vypiju a je mě taky blbě. Pak si nadávám do debilů, protože půl soboty umírám. No ale přežila jsem a sem tady, pročítám za dva dny vaše příspěvky a jste všichni dobří. Friduč už zase nekouří, to je fakt třída, Megan 247, taky třída, Luban 221, taky třída , Andula asi 43, všichni jste nejlepší. Já taky stále nekouřím, ikdyž manže stále hulí a nechystá se přestat. Ale už jsem si zvykla. Jenom s tím alkoholem musím udělat přítrž. Takhle to dál nejde. Máte taky takový probém, že co nekouříte, tak toho víc vypijete nebo jsem tak zvrhlá jenom já? Všem přeju krásný prosluněný voňavý zbytek neděle

Mona

Podle mě mají pravdu oba. Je fakt,že já bych to co Friduča nechtěla za žádnou cenu udělat,ale na druhou stranu mám manžela,který není závislák a kouří občas jednu cigaretu a naopak mi to celý život vyčítal,že smrdim-byla to pravda.. Fridučo,fakt ti moc fandím,abys do toho nespadla,protože mi připadáš jako chytrá holka. Víš mě s každym vrácenim do toho smradu připadá,že pak je to těžší a těžší. Máme tady spoustu lidí,kteří nám to potvrzují.Konču,Marju atd mám moc a moc ráda a strašně mě mrzí,že se s tím počád nesrovnaly. Já už tu stejně asi nemám co dělat,tahle debata je pro jiný. Já jsem s tím asi smířená-že už nikdy. Ale mám vás tu všechny moc ráda,proto ještě pořád píšu. /Asi určitý druh závislosti / Pa a na další sraz JDU!!!!!!!

Megan

Ahoj lidičky. Tak já jsem opět ve výkonu. Když tak přemýšlím, co napsal Honza Fridučce, tak s něčím s ním musím souhlasit. Já když si vzpopenu, jak mě doslova SRALO neuvěřitelný buzerování manži, kdy už konečně přestanu kouřit, tak se mi vzteky ještě teď otevírá kudla v kapse!!!!!!!! To je něco strašnýho!!!!!!! A já si ještě naschvál před ní zapálil, abych ji naštval. No, je to na každým, ale jak jsem již několikrát psal, nic by se nemělo lámat přes koleno. Jo, Honzo, tys byl taky na srazu v Praze žejo? Jsi to ty? Jestli jo, tak tě moooooc zdravím A co ty Friduč, doufám, že jsi ve vaší oblíbený Irský hospůdce nebafala. Pozdravuj manžu a tu tvou kámošku bachařku a toho kámoše, co byl u vás na obědě. Myslím Milan že? Mějte se všichni krásně a hlavně už nikdo nezačínejte zase hulit, páč by mi z toho asi mrdlo a začal bych taky:-( Mono, tak to já su na tebe zvědavej, na tom příštím srazu. Musíme si dát nějakýho paňáka. Pac a pusu:-)

Friduča

Megouši - nebafu, nekouřím a nebudu... Já jsem nezačala !!! Jen jsem ujela.

Megan

No jo Fridu, tak hlavně aby jsi neujížděla často. Stát se to může. Já bych teda byl úplně v pr....páč bych zase začal. Neuměl bych to tipnout. Představa, že bych začal s novým odvykáním mě naprosto děsí. Když si vzpomenu, jak to bylo těžký........ No, měj se prdelko

Kakamila

no to čumim, ano jsem zpět u PC v kolbence, dítko zdravé a nestačim se divit...Fridu, ne, VŮBEC SE TI NEDIVIM ani neodsuzuji, být já s 3 kuřáky, chááá, asi to neustojím....!Drž se dál bez, holka!!Ale byla to darda, ta info!!! Dnes se mi zdálo poprvé TO CO VÁM VŠEM, že jsem si taky u baru zapálila!!Byla jsem strašně nas..á, pak si odddychla, že to byl jen sen... Ládíku, ano, od té doby, co jsem na tomto foru a přestala jsem hulit, život mám totálně naruby!Dělám si nový byt, mám nový auto,tedy 6 let starý, ale jiný, mění se mi vztahy...lidi, známí...bude všechno jinak! Ivčo, mám to podobně s tím pitím, proto i na tom srazu jsem "dopadla" a to doslova jak jsem dopadla...Když nekouřím, lila jsem to do sebe jak magor....Holka, to nesmíme, vyměnily bysme jednu závislost za druhou...Jsem na tom jako ty! Jinak Megánku, máš pravdu, taky jsem krákala a ted 3 dny navštívím Moravu, Olomouc, Vyškov a Kroměříž. Končo, dám vědět, vím jen, že je to ve 20.00 v Olomouci, mrknu, kde...Smála jsem se, jak sis zapálila po zubu!!!To znám moc dobře!!!Taky to bude ted pro mě náročné, proto mám inhalátor, ten si beru ve chvílích šílené chuti, když se popíjí, jsem obklopena hulícími lidmi a JÁ NESMÍM ANI PRÁSKA!!!! NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY!!Proto Fridu nemůžu soudit, je to strašně těžký, lidi, vždyt jsme celý život jen měli v hubě ten smrad, co chceme po tak krátký době???Držme se a nehulme, všechny moc zdravím a vítám nováčky, Kikinu!!KK

Friduča

Dobré ránko, Kaka - děkuji ti za podporu. A zároveň vám všem chci říct, aby jste byli naprosto v klidu, protože nekouřím a kouřit nebudu... Co se stalo, stalo se a já jsem se upřímně přiznala, snažila jsem se své pocity popsat, vysvětlit, ať už se setkali s menším, či větším pochopením. Tím to pro mě končí. Cítím se jako nekuřák a tak to zůstává i nadále. Všem hezký voňavý den.

Andula

o víkendu je vždycky nejhůř - co týká nekouření, ale vydržela jsem a to je nejdůležitější, Snad příští víkend už bude konečně líp. Je to těžké odpočívat a nekouřit. Hokej taky sleduju, nejlepší zážitek pro mě byl hokej včera večer Slovensko-Rusko. To byl opravdu krásný hokej, akorát, že měli vyhrát Slováci, bylo mě jich líto. U nás zatím ještě máme krásně, snad to vydrží do odpoledne, práce na zahradě a procházka do lesa, to je nejlepší lék na nekouření, aspoň pro mě. Mějte se krásně.

Ivča

Ahoj všem, krásně se to tady čte, jsme všechny na jedný lodi, díky KK za podporu, jsem ráda, že v tom pití nelítám sama. V sobotu jsem se zařekla, že kromě piva už ani kapku, tak uvidíme. Jinak je super, že někdo nekouří skoro rok, někdo i víc, někdo půl roku, jiný zase měsíc a všichni na tom jsme stejně. Aspoň mám ten dojem, že se člověk musí hlídat, ať nekouří týden nebo rok. Teda kromě Friduč. To bysme asi málokdo zvládnul zas naskočit zpět jako by nic. Tak se drte a krásný pondělí.

Mona

Čtu tu debatu ohledně selhání Friy pořád dokola a pořád uvažuju,mám-li napsat nebo ne. Koukám,že se začínám řadit k těm lidem,co nejsou moc tolerantní a poučují,což se mi vždy příčilo. Musím taky konstatovast,že Megan je zřejmě moje krevní skupina,protože se většinou s jeho názory naprosti ztotožňuji. A zajímavý je to,že je o x let maldší a stejně to funguje.Friduča je frajerka,že se přiznala a napsalo to všechno natvrdo a za to jí taky moc obdivuju,protože já bych fakt u toho asi zůstala. Jsem totiž slaboch a nemám na to dát to víckrát za sebou.No a te Honza co psal myslím,že není ten Honza ze srazu,toho já znám a myslím,že je to někdo jiný-nevím.. parto mějte se a frakt už se na vás těším. Megane-paňáka dáme to je jasný. Buiď v Roudnioci,nebo jinde,to je fuk.Pa

Kakamila

ahojte rodino, včera jsem o tom taky přemýšlela ještě večer, víte co?? Frida se nás klidně mohla vyprdnout, vůbec nám nic neříkat, mohla si to sama v sobě zpracovat a nemusela to na sebe napráskat. A ona to udělala!!Máš můj obdiv, Friduč!!! dokážu si představit, jak ti asi muselo být, jak ses cítila...., když jsi seděla u PC a přemýšlele, co nabouchat do tý klávesnice... Myslím si, že abstinující kuřák, který žije s huličem to má 100 x težší. Kdyby můj manža kouřil dál, já bych to nedala, ve dvou se to lépe táhne. Je fakt, že on to zahodil i přesto, že já pokračovala jak fabrika dalších 5 let. Nojo, chtěl to dokázat a je zásadový. Inu, je v něčem lepší.... Nedokážu soudit lidské slabosti, já sama jich mám tuny a nemám na to ani zbla právo. Proto Fridu a další lidi neodsuzuji ani náhodou. Přeji všem krásný, voňavý den, přátelé. KK

Ema

Frida bola vo svete, kde fajčia možno aj deti, kde je asi nenormálne nefajčiť. Tak sa prispôsobila. Pre mňa je to dôkaz že je, chválabohu, len človek.

Megan

Ahoj lidičky. Je čas změnit jméno naší diskuse na Fridučománii. Ne, dělám si srandu. Je pravda, že taky Friduč obdivuju, že to na sebe práskla. No, když už si práskla, tak to na sebe práskla. (dneska mě asi políbila NĚJAKÁ LITERÁRNÍ MŮZA). Mono, to že máme stejný názory mě teda fakt potěšilo:-) Jo a zas o tolik starší nejsi. Vždyť jsi ještě mladá kóča KOnčo, tak jak bylo na chajdě majdě? Doufám, že jsi nebafala Ohledně toho chlastu: co jsem přestal kouřit, tak jsem taky začal bíc bumbat, male už jsem se začal krotit, páč to někdy smrdělo průserem:-) Od čtrvrtka tady nebudu, páč jedu někam na konec republiky na týdenní školení (měli jsme jet nejdřív na měsíc, ale ten byl moc daleko, tak nám to změnili na týden:-) a pak do Prágle na Policejní akademii vykonat zkoušky. Už teď se netěším:-( Mějte se všichni krásně a čau

Friduča

Dobré ránko, myslím, že vy všichni mé zakopnutí řešíte víc než já sama :) Když vám říkám, že se není čeho bát, tak není - já dál nekouřím a nemám v plánu to nikterak měnit kamarádi :) Kdyby to mělo být jinak, myslím, že by to nebylo tak snadné... Děkuju Vám za podporu, byla jsem na sebe naštvaná, ale je to pryč neb jedu dál...Možná jsem si to potřebovala zkusit - kdo ví :) ? Všechno má svůj důvod...Každopádně se tím nebudu trápit, protože negativníma myšlenkama přitahujeme jen další negativní věci..Já na sebe myslím jako na nekuřáka a mám to srovnané...A tak jím taky jsem :) Nikdo není dokonalý a to ani já :) Ale Kaka má pravdu, že jsem přemýšlela o tom jestli to napsat a pak jak to napsat, protože to jako selhání beru a nechtěla jsem působit demotivačně... Ale prostě mi to nedalo...Nemohla bych psát dál, kdybych to neudělala...Bylo by snadné to zatlouct a pokračovat a někdy v budoucnu to přiznat...Ale proč ? Pravda je taková, že se to stalo a je to pryč. A to je nejdůležitější....Jsem ráda, že ta bílá tyčka na mě nemá vliv takový jako dřív a já jí bez mrknutí oka zase dokázala zahodit ... :) I když měla pár dní pré :) Ale znovu vám všem říkám, že ani jedna z vykouřených cigeret neměla chuť jako dřív - prostě mi to nechutnalo. A to bylo pro mě obrovské zjištění i když jsem jich stejně pár dala :( Kaka musíme někam vyrazit, až budeš mít čas..nebo se za tebou stavím na káfo...A děkuju ti ! Megouši dáme káfo,až tu budeš - nebo pivko ? Že by všichni tři ??? Co vy na to ? A pokud by se někdo přidal - pochopitelně šup sem !!!!!!

Konča

Včera v práci šílenství. Ani jsem nic nemohla napsat, takový fofr tu byl. Na chatě bylo zlatě - ostatně jako vždycky. Žádní sousedi, žádní lidi, jenom krásná příroda. Hotový balzám na nervy. Švestky nádherně a moc kvetly, tak to vypadá, že letos opět něco málo vypálíme - tedy pokud nepřijdou kroupy nebo velké sucho. Jenom to nekouření opět nejde. Šampík jsem vysadila neb se chystám na odběr krve, tak až budu mít po odběru, tak se do toho opět pustím. Megane, nejedeš na to školení někam za České Budějovice?

Kaka

Fridu, jsem pro, ted taky jedu do 20.5. po republice, ale pak jdeme!!!Jasně, počkáme na Megouše a ostatní se přidají, aspon na chvíli, ne???? KK

Megan

Tak už vím kde to je. V Příbrami. No, já bych velmi rád v Práglu pokecal, ale hned po nkouškách nás berou autem domů. Je to škoda

lexa

nechcete třeba jed taky někdo do Ostravy,taky bych s váma poseděla a popila!!:))Kikino,tak jak válčíš?Manža dneska zobe 5 den chmp.No ten první snížil o 20 c,druhy měl 7 pak 4 a včera 3,tak jsem zvědavá!Já mu teda říkala at tak rychle to nesnižuje,nevím,dneska v noci mě teda budil.že nemuže spát a že je mu horko pak zima,tak jestli to ma z toho urazu já nevím!No a pak jsem mu vlastně řekla,že asi absták!!Vzpúomínám,že já měla strašné navaly horka a bolela mě hlava!Končo sekni už s tím konečně!!!A co Marja,asi kouří co??Megane co kolo?už jezdíš?asi ti už nezbude čas co?A co je stebou Ládíku??Jinak já nekouřím tak se mějte krásně u nás je sluníčko,tak mažu ven s dvojčaty.

Megan

Ahoj, už jezdím, ale žádná sláva. Letos mám tak 300 Km. Dneska bych vyjel, ale je hnusně

ládík

jsem tu stále a sleduji a bojuji, abych to dotáhl na jeden rok (ještě osm dní). a potom přijde rozhodnutí. sorry, ale musím makat, aby jeden chudák mohl začít stavět. v pátek jsem začal a chci tento pátek nebo možná v pondělí odevzdávat. zatím čauky, jsem tu, ale tahám čáry.

Konča

tahej, ale už nic jinýho:-)))

ládík

já vím.

Ivča

Ahoj všem. Ládíku, ty to budeš mít za 8 dní rok a já za 9 dní půl roku. Když jsem tenkrát nekouřila pár dnů, tak jsem byla šťastná, protože to bylo poprvné v životě, co na mě něco zabralo jako chmp. No a říkala jsem si tenkrát, že až to bude 1/2 roku nebo rok, tak budu mít vyhráno. Dnes vidím, že vyhráno nebude nikdy. Ale to neva. Důležitý je to opravdu mít to srovnaný v hlavě a vědět, že už nikdy nechci kouřit. Je to smradlavý, drahý, ovládá mě to, škodí to zdraví, tak proč bych se do toho zase pouštěla. Chutě jsou občas, ale já je vždycky rychle vyženu. Končo u nás je to podobný, švestky kvetou, upíjíme pálenici z těch loňských a užíváme jara. Les máme za barákem, občas si tam jdu zaběhat nebo s pejskem se proběhnout. V létě už tam nepáchnu, neb se bojím hadů. Na zahradě máme slepýše a to už mám v očích smrt, když ho vidím. Tak se držte, nekuřte, užívejte jara, já se jdu opět zapojit do pracovního procesu.

ládík

tak nevím, nevím. večer jsem si udělal čas, že si odpočnu a chvilku kouknu na hokej. ale toto není na mě, ještě jeden takový zápas a jsem zpátky na spartách. jediná šance je moc a moc tady poprosit jednu mamku-nekuřačku, aby napekla buchet a šikovného pardubického kloučka vyslala do němec. než tam dorazí jdu hledat, kde to norsko na hokejové mapě vůbec je.

LUBAN

Zdravím všechny.Nekouřím a už nikdy nebudu!!!!! Jsem rozhozený z hokeje!!!!! Jinak Megane gratulace K 250ti dnům BEZ!!!! Udělej ty zkoušky v Praze!!!!! ĆUS......... a krásné voňavé dny(ale mokré)

Friduča

Dobré ránko, poslušně hlásím, že nekouřím a ani mě to nenapadne :) :) Lexo - my jedeme o víkendu do Pelhřimova, tak to už je trošku blíž :) No jo no, jsi daleko holka.. ale tak určitě přijde na řadu sraz i v Ostravě :) Manžovi držím palec... Ten můj přede mnou stále nekouří ( opravdu se okamžitě po návratu vrátil ke starému modelu, když pochopil, že to myslím vážně ), takže ani nevím kolik vykouří, ale moc to nebude ( proti Maroku procházka růžovým sadem ). Tak uvidíme ... Lubane gratulačka !!! Jsi šikulka !!!Všichni jste šikulky !!!! Do mě to narvala ženská na kruháku zezadu - fakt pecka, neviděla mě - nekoukala před sebe a pěkně mě bolí krk... né krční paáteř, ale svaly z boku na krku... No hlavně, že se nic nestalo...jen prasklej nárazník...

Andula

Ahoj všichni, už se blíží 50, to jsem si nikdy nedovedla představit a už to bude tady, no ale než se dopracuju k vašim číslům mě čeká ještě hodně odříkání chutí jak ke kouření tak k jídlu, poslední dobou mám pořád na něco chuť, největší na ty moje sparty modrý. Friduč dovolená byla určitě krásná, dovolila jsem si taky prohlídnout fotečky. Hoši ten hokej mě teda taky pěkně štve, snad to bylo naposled, teď už budeme jenom vyhrávat, musíme tomu věřit a pořádně fandit. (Ládíku asi zase obuju brusle). U nás už se přemnožili komáři, nedá se na zahradě vůbec dělat, poštípaní jsme snad všude, repelent trochu pomůže, ale cigárka , ta je dobře zaháněla, dojde repelent koupím cigára a naučím manžela kouřit, když jsem přestala ne? Všechny vás zdravím a nekuřte, já taky nebudu.

Megan

Ahoj všichni. Tak já hlásím, že mám ( alespoň si to myslím ) čtvrt ticícovky naprosto čistých a voňavých dnů!!!!!!!!!! Je to fajn pocit Andulo, to, že by cigarety odháněly komáry je ptákovina, cigarety maximálně odhánějí nekuřáky:-) Drž se holka, jsi dobrá Fridu, tak ty más s tím autí fakt smůlu. v zimě sníh, teď totok, hlavně že se nic nestalo. To je ten váš Prágle Ládíku, dle tvých příspěvků soudím, že se opravdu chystáš oslavit rok bez kouření zapálením Sparty. To ať tě bohdá nenapadne, jinak přijedu do Roudnice a bude zle:-( Tak se mějte všichni krásně a nekuřte

ládík

já jsem již zaregistroval tu policejní akademii, a jestli to bude jako v těch americkejch filmech, tak musím dát pojistit auta, byt a sebe. a připravit jejich zabezpečení. zrovna koukám po očku na "ulici" a i vlasta pešek hulí a chlastá v posteli. hrůza. jak to vydržet. frídu - ťuk ťuk ?? škoda, ale na druhou stranu mám malinko radost, když to zaklepu, tak já konečně nemám něco stejně. ale na těch čtyřech kilometrech denně co já jezdím jednou denně do města se snad nemusí nic stát a u ás na venkově se jezdí malinko, ale malinko ohleduplněji. jinak hlásím, že u nás v nížině, krásný jarní večer, výskyt komárů zatím nulový. bojuji, v úterý do bude rok.

Ivča

Všichni bojujete zcela vzorově. Luban 225 a něco, Andula skoropadesát, Ládík skororok, Megan čtvrtisícovky, já skoropůlrok a další a další. Každý den bez je výhra. Tak bojujte dál, nebourejte, Fridu i prasklý nárazník je otrava, zbytečný starosti. Ale fakt je, že proti pošramocenými tělu jsou plechy banalita. Jezdím taky denně, ale někteří "řidiči" jsou fakt hovada. Andulo u nás komáři taky nejsou, ale viděla jsem v TV, že Morava je v ohrožení a obležení. Tak se tam držte, ale určitě nehulit! To jsme si taky dřív říkali, že musíme hulit, aby na nás nešli. Je to blbost. Přeju všem krásný čtvrtek. A zítra pátek a víkend před námi. HURÁÁÁ.

kikina

Ahoj všichni, tak beru desátý den champík, snažila jsem se držet vašich rad a nechat tomu kouření volný průběh, s tím, že ono to přijde samo, ale pořád kouřím denně 15, což je sice lepší než 25-30, ale budu muset začít na sebe bejt trvdá, touhle dobou jste už skoro všichni přestávali kouřit... Lexo,tvůj manžel je .opravdu borec, mám z něj pěknej mindrák :-) Končo, chtěla jsem se zeptat, proč vysazuješ šampík, když jdeš na krev, ono to nějak zkresluje výsledky? Ještě jsem se chtěla zeptat, kdy jste si stanovili den D (jak dlouho před). Já ještě ten den nemám zvolený, Jinak vám všem nekuřákům mooc gratuluju k vašim dním, doufám, žetaky brzy začnu odpočítávat.........

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce