Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Irčo, změna, v pátek tu jsem až do večera.

Konča
1x

to čtu. Ládíku 19. května už máš opravdu za pár. Přece si to nepokazíš. Byla by to vééélikáááá škoda. A pak zase ty kruté chvíle prvního měsíce a ty výčitky atd... Je mi to moc líto, že tě doktoři nepotěšili, ale jsi obrovský bojovník a já moc držím pěsti. Valjo ke krásnému 1/2 roku ti posílám gratulaci.

Megan

Ládíku, žádný zapálení se konat NEBUDE!!!!!!!!!!! Je ti to doufám jasný!!!!!!! Každej má občas slabou chvilku, ale ty přeci nejsi žádný SLABOCH!!!!!!! Jak píše Irena, máme slíbenou Roudnici a sliby se prostě musí plnit!!!!!!Počkej až se vrátí Friduča. Ta ti dá:-( A co bylo zase o Třebíči? Zase tam byly ty moje záběry z tý vraždy? Lubane, tak už to chápu. Mějte se krásně, já se jdu rozčilovat s projektantem:-(

ládík

jo byla třebíč. tvoje záběry, něco ohledně potrestání policajta, za to, že toho vraha předtím pustili a neposlali na léčení. ale bylo to jen na nově v odpoledních zprávách. já vím fridu. ale prostě mám takové nekalé myšlenky. nejsem si tak pevně přesvědčenej, jak jsem se snažil si myslet. možná , že bych byl prospěšnej nebo prospěšnější, jako takový odstrašující příklad. ??? ale posedět snad můžeme ne ???

ládík

ahoj. zatím jsem vydržel. tedy po pravdě, já jsem večer usnul u telky. ten rok dobojji. ale popravdě jsem rozhozen. skoro rok dodržuji vše co mě bylo zakázáno , a ono se to všechno zase pomalu plíživě vrací. navíc ani nevím co mám dodržovat. mám se šetřit, posedávat, polehávat a na druhou stranu dlouhodoběji nesedět, neležet a trénink chůzí. nemám kouřit a přitom se snažit co nejvíce zhubnout, což manža začala již dodržovat a včera taky usnula a nebyla večeře. tak nevím. v noci bolesti, spánek takový nijaký, ráno nám tu jedou vrtačky až bolí hlava. prostě zralej na důchod. nevím, jak má projektant dělat, když nesmí skoro sedět. závěr. bojuji, ještě bojuji, ale vypadá to spíše na dopisujícího zpřízněnce. rok vydržím. snad se uklidním v lázních. ale zase ale, obvoďák po operaci a není kdo vyřídí moje lázně. život jsou jen starosti. ikdyž, když jsem se rozhlédl po čekárně, měl jse pocit, že mě nic není, že jsem skoro zdravej. lidi jsou na tom i hůř.

ládík

megan ty se máš. projektanti jsou hodný lidi, jen to prostě někdy nestíhaja stát jim to nijak nezlehčuje. víš , jak oranžová strana slíbovala, jak se to vše zjednodušší a výsledek, projednávání je ještě dvakrát horší, uměle zaměstnaní lidé (geodet, radon, statik,hasiči a já nevím co ještě) , samé nutné kulaté razítko, plná výkresová skladba a jiné a jiné. člověk to dělá celý život, žádnej barák mě dosud nespadl, snažím se , aby to bylo co nejlevnější a přesto mám stále nějaké problémy, že musím něco doplnit. a přitom jsou místo, kde odevzdáš a vše je prostě paráda a ještě ě obdivují, že je to v barvě, promakané apodobně a doma a jinde jen závist a problémy. a jinak. roudnici jsem přeci nezrušil nebo to znamená, že kdybych nedejbože selhal, tak by jsi mě odepsal a nesednul si se mnou ani na pivo ???

Andula

Když se mě ptala vnučka kolik mám let, tak jsem jí říkala ráno 20, v poledne 50 a večer 80, no a dnes si připadám na 80 už ráno (záda v háji, zub bolí) teď teda nevím, na kolik se budu cítit večer. Jinak nekouřím, a to je důležitý už měsíc, mám velkou radost, musím se přiznat, že někdy to bylo opravdu na hranici si jít koupit cigára a znovu to rozhulit. Ještěže mám kolem sebe nekuřáky. Ládíku nerozkouřils to že ne? Všem vám děkuju za gratulaci a já vám taky gratuluju, po 1 měsíci už skoro patřím mezi vás ne? Když už to budu taky počítat nejenom na dny, ale taky na měsíce. To je stranda, na vás ještě zdaleka nemám. Mějte se krásně, užívejte si sluníčka a moc nedřete nebo dopadnete jako já. Zdraví vás stará rachotina z Moravy (ani smát se nemůžu).

Kakamila
1x

vydrž, chlape, já asi tuším, že to stojí pěkně za h...o, ale vydrž, mám Tě za silnýho chlapáka, a nemyslím tím objem..!!!!!Stejně všichni víme, že to pos...ý cígo nám nepomůže, naopak, budeme mít ještě větší depku....!!Drž se a VYDRRRRŽ!!! Končo, na Moravě nebudu o víkendu, ale naopak v týdnu, takže na těch pivních slavnostech by to jedno malý jsme mohli stihnout....!! Lubane, jsem v poho, dnes v noci jsem zase makala na bytě, myslim tím jen myšlenkama, jak nemůžu spát -dělala jsem podlahový a kobercový lišty...:):( už jsem z toho cvok... Všem k výročím, Valje, Andule a dalším bojovníkům gratulace, já dnes 64 bez smradu, držte se, rodino. KK

Konča

nebude ti vadit, když si pivo nedám? Já ho totiž nepiji. Já si dám panáka ferneta nebo dva. Máme slíbené nějaké volňásky, tak pak písni, jestli to bude středa, čtvrtek nebo pátek. Andulko a odkud z Moravy?

Mona

Já chci taky na Moravu na paňáka-ale nemůžu-tak závidím. Beru antibiotika!!!!!!Zjistili,že mám něco v močových cestách,takže jsme si to s manželem předávali jeden na druhýho-tak snad už na to přišli a bude klid. V pátek jede manžel konečně zase závodit. Jedou se synem na regatu do Chorvatska. Ani si nedovedete představit,jak se těším,až bude zase všechno ve starých kolejích. Držím všem palce v odvykání a ty Ládiku neblbni a vypusť si ty myšlenky z hlavy. Jen si vzpomeň,co to dalo práce a najednou bude všechno pryč!!!Kaka má pravdu,že to stejně nic neřeší. U nás je dnes moc krásně a já budu až do 15,30 v práci-ach jo....

Ivča

Samý borci - Valja 6 měsíců, Andula 1 měsíc, Kaka víc jak 2 měsíce, Ládík téměř rok, Luban 7 měsíců, a všichni další, nedá se to všechno postihnout, co nás je. Já už to mám přes 5 měsíců. Bomba. Hlavně přátelé vydržme ať všichni kuřáci záviděj. Všem gratuluju. Ireno, jak je to s tím housátkem??? Tenhle víkend už jsem se nekrčila, kašlu na to, jsou to moje kila, tak si je taky tak nosím. Jestli to někomu vadí, tak ať si trhne. Mono, já taky v práci do 15.30. Chjo. Ale já si toho panáka dám, až přijedu dom. Mějte si všichni krásně a nehulte!!!!

janina

a slavím 500-inspirovala mně k tomu Irena, která se mnou plus mínus začínala a ktrou zvláště pozdravuju!! Mám však kulaté nejen výročí alei břicho, vnady atd...bohužel. Přitom fakt nežeru, otravuju se na orbitreku ale klila dolů nelezou. Už jsem taky starší kousek, takže šaškovat do fitka nepolezu ani za zlatý prase.Rekapituluji: i kyž jsem měla poměrně silnou motivaci (manžel po infarktu musel přestat kouřit), bez champíku bych to po 40 letech kouření určitě nezvládla.Poroce se mi konečně přestaly zdát sny o tom, že si zakouřím a mrzí mně to. Ještě mi to občas voní, ale většinou už víc smrdí. Měsičně šetříme spoustu peněz(oba jsme hulili fest), takže jsme lízli teréňáka, ale za chvlíli se do něj nevlezem-manžel ztučněl taky. Ale nesmrděj nám kouřem naši jozefčíci. Všem držím palce, všem gratuluju a vydržme!!!!!

Megan

Ládíku, to víš, že bych s tebou zašel na pivo i kdyby jsi začal hulit, ale jako s nekuřáken (abstinujícím kuřákem) s tebou půjdu daleko raději. Neboj, však se nějak dohoukáme:-) Jinak Ládíku, projekty jsou konečně hotový a podaný na odboru výstavby. Zaplatil jsem to a teď jen čekám:-) Už nemám takový nervy. Ládíku, fakt neblbni a nezapaluj si. Po roce by to byla strašná škoda. No, drž se Janině přeji vše nej k 500 Ti dnům. Jsi fakt dobrá:-) Blahopřeji Mono, ty furt bereš antibiotika? Už nějak dlouho ne? To bude pak pařba co? Měj se Jinak vás všechny zdravím a přeji krásný večer. Já su opět ve výkonu a to do rána:-(

Mona

Beru antibiotika od pondělka,v sobotu jsem s kámoškama,se kterýma jezdim každej rok cvičit di Itálie zapařila-nemělo to chybu...

Megan

Ty se máš, taky bych jel zapařit do Itálie. Měj se

Irena

Milá Janino ,jseš bomba ze všech nejbombovatější. To už je kus cesty co jsi ušla ze svýma voňavýma jezevčíkama voňavá. A to,co jsi jednou napsala že budeš možná kouřit až budeš stará babka , to platí nebo jsi zmněnila názor? Jsem hrozně ráda že jsi se ozvala ,občas písni jak jde život. Gratuluji i Valje ,krásné číslo, Meagnovi, Lubanovi,Andulce ,Kamile, Ivče a ifce bych dnes kolem jedné hodiny ráda poblahopřála osobně. Ládíku a ty se drž po všech stránkách za chvili přijde t en d en .................... Mona nikam aspoň zatím nejede ale paří s kamoškama ,co s něma do Itálie jezdí ale do Itálie by jsme si jeli zapařit asi všichni....tak uděláme vyjímku a všichni si zapaříme tady protože jsme jedničky!!!!!!!!!!!!

Konča

Teda holky, jste frajerky a všichni ostatní též. Irenko, dnes ve 13.00 jsem objednaná na oční, ale vrátím se zpět do práce. Nešlo by to trošičku posunout???? Prosííííím, moc ráda tě poznám osobně. Předpokládám, že kolem 14.00 bych už mohla být zpátky. Teda to je pech jak sviňa:-(((

Ivča

Moc gratuluju Janině k 500, Ireně k 450. Je to super číslo, ale Janina mě vyděsila, zase řeším kila. Já pořád doufám, že už se to zastavilo a teď budu jenom hubnout. To budem všichni obézní nekuřáci nebo co???? Co je lepší pro zdraví, já teda nevím. Obezita prý taky škodí. Jsem z toho hned po ránu rozhozená!!! Jinak všechny zdravím - Ládika, Monu, Megan, Andulu, Kaku, Luban, Konču, Valju prostě jste všichni skvělí. Držte se.

Konča

Irenko, k očnímu nejdu a zůstávám v práci. Ukecala jsem manžu, ať jde místo mě že už u očaře nebyl asi 10 let a já dnes potřebuju být v práci:-))) Tak už se těším. Zajdem do nějaké zahrádky na kafčo.

Irena

Ivi nedělej si k vůli mně problémy ,já vím jak je to těžký dočkat se nějakého vyšetření dyť to mám za rohem já přijedu jindy.

Konča

žádný jindy. Už je to domluvené. Čekám tě dnes:-)

irena

Nechodíš na Opletalovu k dr Švecové?

Konečná

za rohem, ale tam nechodím.

janina

kila navíc beru jako daň za svou blbost-kouřila jsem dlouho. Na starší kolena se to holt sundává obtížněji.Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by po tom, co přestal kouřit neztloustl, zpomalí se metabolismus a je vymalováno. Je to spíš nadváha než obezita, ale taky mně ro štve...Ale už mám odchlapováno, takže žádná křeč:-))Ale nekouříme a nepáchneme!!!Přeji všem krásný nekuřácký den!

ládík

sice pomalu, ale pořád. za poslední dva měsíce skoro 3kila. blbě se to píše, ale asi je to fakt jedno, již je asi taky odholkováno.

Ivča

Odchlapováno, odholkováno, já chci vypadat kvůli sobě. Všichni říkali, že jak kila přišly, tak zase po čase odejdou. Ale když to tady čtu,tak asi ne. Hlavně je krásný, že v tom nelítám sama. Je nás hafo. Tak Vám pěkně děkuju a krááásný nekuřácký zbytek dne. Já to jdu rozchodit. Doma možná rozběhat. Ale to není jistý, že se mě bude chtít - to je to oč tu běží. Pohodlnost veliká.

ifka a irena

Z Olomouce zdravíme rodinku , konečně jsme se potkaly.... všechny jsme Vás zdrbly ,ale v dobrém. Zdravíme. Irča se pochlubila vysvědčením z protikuřácké poradny. Je to super a jdu si to oskenovat. Já to borec.

Konča

překlep JE TO BOREC.

Mona

Vy jste ale borky!!!!!! Ifka´=Konča ne? Děláte mi v tom zmatek.

Konča

Mončo je to tak. Poseděly jsme na zahrádce a pokecaly o nekouření - jak jinak že? Jo a bez cíga:-)

Ivča

To vysvědčení v poradně? Dnes to máš Ireno za 450, tak to asi dávaj dřív. To by mě zajímalo, kdy jsem podle poradny nekuřák. Si pak něco vytvořím sama.

Irena

No to je zpáva od doktora ,to vysvědčení a přinejmenším úsměvné jsou některé postřehy: ....Chuť na c.by byla ,zvládá se ubránit......Dg: závislost na nikotinu těžká....doporučuji dále nekouřit........při náhlé touze použít nikotinové náhražky.......vyléčený kuřák....riziko návratu ke kouření veliké....Ostaržitost.!!....dg:F172 poruchy duševní a poruchychování způsobené užíváním tabáku,syndrom závislosti.....Tak to jsme prosím chca nechca my,takže Ivčo nekuřáci nebudeme asi nikdy ale hlavně že nekouříme!!!!

ládík

a tady čtu, že Phillips morris (výrobce spart a peter) zvýšil za první čtvrtletí roku zisk o 15%. přitom já a mnoho statečných z této diskuze jsme jim nepřispěli ani centem. prostě je ještě mnoho dobrovolných přispěvatelů a začali o to více bafat.

Andula

Pěkné číslo co? Všechny vás zdravím, včera jsem neměla možnost jít k počítači, tak vás zdravím i za včerejšek. Končo jsem z Boskovic. Určitě je znáš, máme krásné westernové městečko. Já se pořád nemůžu zbavit bolení zad, nemůžu sedět, chození mě nevadí, tak jsem včera celý den prochodila, ani jsem nebyla v práci. Bylo krásně, užila jsem si krásný jarní den. Teď se budeme chystat na zítra na pálení čarodějnic. Musím nachystat košťata, zkontrolovat v jakým jsou stavu, abych si při lítání nenabila ještě hubu. To už bych byla úplný mrzák. Mějte se krásně a nekuřte, ani já nebudu.

Konča

to je opravdu krásné čísílko, jsi borec. Když to městečko začínalo, tak si u nás zadávali reklamu, aby se o nich vědělo. Já tam však nikdy nebyla, ale možná někdy uděláme výlet s vnoučkem až povyroste. Teď bude mít teprve 2 roky.

Konča

Tak to je fakt zajímavé. Možná koncern začal fušovat do něčeho jiného než je tabák. Tady u nás docela dost pouličních budek-tabáků zkrachovalo.

Ivča

AHoj všichni. Irenko díky za vyčerpávající vysvětlení. Je to ale přesně tak, jak to píšeš. Už jsme prostě stále kuřáci.ale snad vyléčený. S rizikem, že se k tomu kdykoli vrátíme, když selžem. Ládíku ty zisky chápu, vydím dnes děti jak jdou ze školy a cigáro u huby. Chce se mě na ně řvát, jak jsou pitomý, ale nic nenadělám. Strašně moc náctiletých kouří a my starci s rozumem v hrsti už víme jaká je to hnusárna. Tak se mějte krásně, nám ženám zítra přeju šťastný let a ještě aspoň sluníčko ať nám vydrží na cestu. Všechny zdravím a užívejte další neprokouřený den. Jo a Andule k 33 gratuluju!!! Jen tak dál.

Irena

Zdravím všechny nekouřící čarodějnice.I já mám dnes nachystané koště a budu lítat nad vypuštěnou plumlovskou přehradou. Je to zajímavý pohled ,ale pád do bahna asi bude problematický . Abych nedopadla jako Jožin z bažin.Čeká nás krásný víkend tak si ho všichni voňavě užijte a kochejte se bez cíga

irena

Pořádně jsem si pročetla co Ivča píše o těch mladých jak chodí s cígem v puse.Nejhorší na tom je , že to jsme je naučili my,ti starci s rozumem v hrsti u nás to viděli když byli děti a po nás se opičí. AspoŇ já mám v tomto špinavé svědomí protože jsem nechtěla slyšet moje malé děti ,když mě prosily ať nekouřím a jen jsem nad tím mávla rukou. Teď bohužel kouří oba a je to jejich dědictví od rodičů.

Konča

si nachystejte červenou a černou stuhu. To jsem vyčetla v jakémsi časáku. Na dva papírky si napište přání čeho se chcete zbavit a co si přejete. Ten na zbavení převažte černou stužkou a v noci 1x obejděte oheň ve směru hodinových ručiček a vhoďte do ohně ten převázaný papírek černou stužkou. Potom obejděte 2x oheň ve směru hodinových ručiček a vhoďte do ohně to přání převázané červenou stužkou. Prý by se to mělo vyplnit. A protože na sídlišti se ohně nedělají, tak dnes po práci vyrážím na chatu. A taky musím dnes pogratulovat svému synovi, který se dnes statisticky zařadil mezi nekuřáky neb přesně před rokem přestal hulit. Je to frajer a já se móc stydím.

Andula

nám všem přeje nekouřící čarodějnice (dnes už 34. den). Já si to pořád ještě počítám každý den, protože první po probuzení mě napadá kouření. Ale není to tím, že bych měla nějakou výraznou chuť na cigáro, ale 4 roky jsem každé ráno chodila vyvenčit psa a přitom jsem si už ve dveřích zapalovala. Včera mě říkala jedná známá, že nekouří už 6 let a chutě na kouření prý má pořád, hlavně, když se naštve nebo když něco vypije. Tak i po tak dlouhé době nemá od cigár pokoj. Říkám si, že to třeba nebude můj případ, hlavně to teď nebudu řešit, ne? Dnes budeme pálit čarodějnice se sousedama na zahradě, doufám, že nebudou moc hulit a lákat mě. To bude taková moje 1. větší zatěžkávací zkouška. Přeji vám všem krásné lety a oslavy 1. máje a vůbec celý víkend.

Kakamila

ahojte čarodějky a nekuřáci, přeji všem krásný víkend a za kámošku vyřizuji, že bere šampík asi přes týden a je na dvou kouscích denně. Ted mám nějak více chutě, tak mám po ruce na zahrádkách při pivku nebo stříčku inhalátor. Nebojte, nekouřím!!! Končo, tys mě rozesmála, ty se zas dnes u ohně vyblbneš, co??? Marjo, mamča stále nekouří. Krááásný víkend všem a velký oheň!!!!.KK

irena

Veliké gratulace synovi a ty se nestyď,neboj za chvilku budem blahopřát i tobě, to časem přijde.S těma přáníma je to dobrý ale u nás to nejde my máme ohniště v rohu u zdi a při obcházaní bych si rozbila hubu,skusím to vykoumat nějak jinak. CHlapci se nějak neozývají asi nám závidí to dnešní rojení.

Konča

a díky. Kolegyně už odletěla na večerní slet a jedno přání co hodím do ohně bude, aby se už nevracela - ale to se mi asi nesplní. Jinak už těch přání mám sepsaný celý notes a bude otázka, zda najdu doma nějaké černé a červené pentle:-)))

Irena

Já jsem z toho lítání tak nažhavená ,jesli se mi večer nepodaří nastartovat tak to budu brát jako osobní prohru

Ema

Zdravím vás, už druhý deň to tu čítam a ako vždy je to zaujímavé. Ifko moja milá, prezerala som fotky a Tvoje očká sú aj tam také smutné, a ja si hovorím že mať toľko rokov čo Ty som veselá aj s tou neresťou. Ale aj tak som zvedavá kedy ... Moja virtuálna skupina na chudnutie sa rozpadla, schudla som pri nej dve kilá za pomerne krátku dobu, ale odvtedy ani deko, keď nemusím tak nemusím. Na budúci týždeň idem so sestrou na pár dní do Prahy, len tak sa túlať, bojím sa napísať že sa teším aby to zle nedopadlo. Pozdravujem Ládika, Friduč a Megana, aha a čo sa týka chutí na cigaretu - zdá sa mi že chuť ani tak nie ale strašná ľútosť, až by som zavýjala. Začiatkom júla by to mal byť rok nefajčenia, dúfam že bude.

Mona

Zdravím tě. Gratuluji k nekouření,ale jsi nějak v depresi nebo co-nebo se mi to jenom zdá? O jaké virtuální skupině na hubnuití píšeš? Měj spíš radost,že už je hezky,dokonce u nás až vedro a že nesmrdíš cigaretami.Užívej si Prahu...

ládík

z předpovědi hydrometerologického ústavu vyplývá a je vydáváno následující varování. dnes zhruba mezi 20:45 - 23:15 jsou očekávány prudké nárazové poryvy větru. varování se týká všech, které během roku podcenily trénink nebo nemají tolik zkušeností. vítr bude činit problémy zejména novickám a to ihned při vzletu. ovšem ani zkušené borkyně nesmí toto hlášení podcenit, protože hrozí, že prudčím závanu větru a nepatřičnému se nevěnování korigovanému letu, ať již vzhledem k zasunuté čoudivé tyči v puse nebo neustálému převíjení proutků straje, mohu tyto nešťastnice skončit až někde na území spolkové republiky německo (vítr předpokládán od východu..vždy nebezpečný a nevyzpytatelný). doporučení . v uvedeném termínu provést důslednou kontrolu stroje, překontrolovat znalosti navigace, kontrolovat a konzultovat minulé zkušenosti, konzultace s partnerem zda naopak není již na čase a již nezbytně nutné vzlétnout a nechat se nést větrem. mnoho štěstí a nějak to prostě přežijte.

Andula

větru se nebojím, dnes byla na oběd hrachová kaše, v nejhorším případě poletím na vlastní pohon, co bych dělala v Německu vzdyť neumím ani béknót jinak jak česky.

Konča

dnes k obědu čočku:-DDD. Německy sice něco málo béknu, ale zaříkací formulky neee. Jinak moc zdravím Emu a jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Ty máš výročí 10 měsíců a ani se nepochlubíš - takže ti šikulko posílám gratulaci.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce