Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Ahoj všici. Tak já jsem opět ve výkonu na noční:-( Dívám se, že máme nováčka KIKINU a to je dobře. kiki s tím přibráním je to u každého jinak. Třeba Friduča nepřibrala vůbec a já naopak cca 15 Kg. Je to boj, ale je lepší mít nějaký kilčo nahoře, než rakovinu z cigaret. Drž se a piš. Uvidíš, že to zvládneš. Champix je fakt super pomocník. K dyž ti bude hodně zle, tak si klidně žvejkni Nikoretku. Taky to pomáhá. No měj se a piš Fridunko, tak jsme s manžou udělali ten super těstovinovej salát co jsdem baštil u tebe. Byl moc dobrej, ale neměli jsme tu majolku a místo uzenýho jsme dali kuřecí. No, ale ten tvůj byl přeci jenom lepší:-) Holt jsi super kuchařinka Ládíku, tak 3,5. začínám s výkopama. Počítali jsme to na min, 70-80 tatrovek. Tak to je síla. Už teď z toho začínám šedivět A co zbytek? Kdepak je Marja, Konča, Luban, Lexa, Mona, Kaka , Ema ..................a naše vždy píšící Friduča? Mějte se krásně a já jdu zase buzerovat a prudit:-) PS jo a nekouřím, to je novina co?

ládík

megan - tak dnes žádné pruzení ??? nestačím otevírat maily. ale nekouřím u toho, ikdyž je nějaké divné období

Andula

Tak dnes už 16. den bez cigára. Přes víkend jezdíme na chaloupku a tam nemám počítač, tak nemůžu psát. To jenom abyste si nemysleli, že jsem začala kouřit. Všechny vás zdravím a Kikině chci říct - jde to, než se naděje bude mít 16 taky. Každé ráno je to lepší.

Konča

a rovněž zdravím nováčka KIKINU. Všem posílám gratulaci k jejich výročí. Megane 24.4. budu na chatě - tedy pokud nebudou padat trakaře, ale chaloupku máme pouhých 25 km od bydliště směrem na Konici. Ládíku, vždyť my jsme generace, která by se s nimi měla umět hravě domluvit? Vždyť ten jazyk do nás tloukli horem spodem. Ale máš recht, my jsme jich tu v OL měli celé vojenské velitelství a když se mě z nich někdo na něco zeptal, tak jsem řekla že nerozumím. No a tvoje přirovnání boje jednotlivce s nikotinem k hokeji po roce 68 nemá chybu.

KAKA

Megánku, vždyt jsem psala, že jsem byla v Brně!!Ty už stavíš??? To je supeeer, viď?? JUPÍ - DNES 50!!! Nikdy bych si nemyslela, že se k tomuhle číslu dostanu Kikino, poradna pro mě je naprosto na nic, ani mě tam Dr. ničím neměří, prostě mi věří. Nejvíc a jedině a pouze mi pomohla tahle diskuse, tihle všichni skvělí lidi, jinak bych do toho nešla tak vehementně a s přesvědčením, že to zvládnu. A bez Champixu bych asi vůbec neměla šanci. Dnes už jsem ve stadiu, kdy si ho zapomenu vzít...beru ho denně jen 1x a občas vynechám a stejně nekouřím! Jediné lákadlo - když se napiju a kamarádi vedle mě kouří, mám chut si dát šluka, jen jednoho..., jen to vyzkoušet...Ale nedám, oni by mi stejně nedali- jsou to ASI FAKT KAMARÁDI!!! Takže všechny zdravím a přidávám se do FAN KLUBU KIKINA!!!!

Ivča

Andulo, krásná 16 - gratuluju. Kakamile ke 49 taktéž.Těstovinový salát dle Friduči jsem taky dělala. Jeden den s uzeným, druhý den s kuřecím a strašně jsme se přežrali. Kikino, já bych asi nevydržela čekat tak dlouho, Nejdůležitější je, že ses rozhodla a že to toho chceš jít a děláš to pro sebe. Hlavně, aby tě to nadšední do té doby nepřešlo, protože to je důležitý se rozhodnout a jít do toho po hlavě. Neboj s Champixem to je opravdu snadný. Aspoň mě to tak připadalo a to jsem hulila 30 denně někdy i víc a 30 let. Nikdy jsem si nedovedla představit, že bych přestala a přitom jsem vžeycky strašně chtěla přestat. Pak jsem se doslechla o Ch, našla tyto stránky a ještě ten den šla k doktorce pro recept a už jsem v tom lítala. Je super, že bereš prášky, kouříš a ono to přejde samo. A to manžel stále kouří a já jsem za hvězdu doma. Zase jsem lepší!!!! Kila jsou nějaká nahoře, ale to je snad přechodný. Jenom, že nemám moc co na sebe a nechci kupovat větší oblečení. Musím přece zhubnout do toho co jsem nosila před šesti kily. No ne!? Tak držím palce. Všechny zdravím a Ládík - 328 - super!!! Já 143. Taky dobrý, že. Ahojda

Mona

Ahoj při pondělku,zdravím Kikinu a vzkazuji -POŘIĎ SI CHAMPIX. S ním je to o dost lehčí. A pak čti a čti a čti a piš do této diskuze. Když k tomu ještě přidáš myšlenku,že to chceš a nechceš smrdět hnusně od cigaret-blé,blé,tak to půjde. Nejhosší jsou začátky,ale dá se to!!! Já mám už 2 toky a 2 měsíce a 10 dní bez cigaret a už mi to ani nepřijde.... No a k ostatním,chtěla bych recept na ten těstovinový salát,ale vlastně ho NECHCI,protože tento víkend jsem se pěkně rozjedla, V pátek jedu 3 denní cvičení s holkama do Poděbrad-zase nějaké to kilčo vydat a ptám se tedy-není někdo z Poděbrad? Potřebovala bych vědět,jestli je tam někde sauna s ochlazovacím bazénkem?My byly minule v nějaký sauně v hotelu,ale byla prťavá a byla tam jen sprcha.

irena

Já se přimlouvám za tu poradnu .Jsem přesvědčená ,že mi určitě pomohla ,já jsem překuřovala měsíc champix a po měsíci užívání jsem měla jít na kontrolu.Já už nevím jestli jsem se styděla,nebo se bála,co jim řeknu ,když ještě pořád kouřím. Diskuze a zdravotní stav mě přinutili,že jsem do toho šla ale ten den D byl určitě kvůli tomu primáři.Samozřejmě bez champixu by to nešlo, ten mi zase udělal něco v hlavě.Dokonce v tu dobu překuřování jsem přestala na diskuzi chodit,protože všichni kdo začínali se mnou přestali už kouřit( včetně ifči konči) a já jim hrozně záviděla.Kouřila jsem 35 let na konci i 2 krabičky denně, život bez cíga jsem si nedokázala představit. Teď to mám za 434 ale za vodou pořád ještě nejsem.

Ivča

Jsem ani nevěděla, že tady máme takovýho mazáka. 434, to je super číslo. Já si myslím, že za vodou nebudeme nikdy. Ta chuť tam asi bude do konce života. Já to mám sice jen za 143 a mám dojem, že ta chuť je čím dál větší, ale hlavně dost často. Je pravda, že už končím s Champixem, tak to má asi taky vliv. Beru už jen obden. Ale snažím se držet. Prostě musím. Tak se držme a všem krásný nekuřácký den.!!!!

Friduča

Dobré ránko, měla jsem náročný týden - dvakrát do rána a dost mě to rozhodilo...Kamarádka řeší velké problémy a tak jí v tom nemůžu nechat... Dneska jsem byla na masáži a jsem od rána nějaká jetá..I ona to poznala - nemohla jsem se uvolnit, což je přitom trhání potřeba..Tak se smála a říká to je zvláštní, to je zvláštní.. vy a takhle stažená ...:) No tak snad se do zítřka odstáhnu :) Kiki - také soihlasím s tím, že pokud to pro tebe není problém, pak bych do poradny chodila...Ládíkovi nepomohli,ale Ládík má smůlu, ten když si koupí trpaslíka, tak mu vyroste a navíc tam nešel s nadšením jako ty... :) Takže já bych také poradnu nezavrhovala..Myslím, že odborník na svém místě může udělat spoustu práce - podpoří, vyslechne, poradí...řekne jak na tom jsi.. co je dobré atd ..Sice se vše dočteš i tady, ale odborník je odborník... A CHMP můžeš začít brát hned - nemusíš čekat,až do poradny... Napíše ti ho jakýkoliv lékař..tak začni zobat a nečekej do toho 26.4.. A rozhodnutí.... Jestli chceš jukni na můj blog a čti odzadu ( nejstarších článků ), myslím, že tam najdeš spoustu rad a motivací... Jinak Megane já přibrala cca 2kg a furt je mám, ale už se to nehejbe ...Takže mi to neva...Ale kdybych necvičila, tak by to asi nebyla jen dvě kila :) Přece jen 3-5x týdně 3,5 km na pásu + posilka je znát... No nijak mi to moc nemyslí - všem vám držím palečky a myslím na vás !!! Jste dobří !!! Já jdu něco dělat... P.s.8x se vyspím a budu v Africe :)

irena

Mono, ty to máš za 800, počítám dobře?

Mona

Ireno,na to jsem ani nepřišla,ale je to tak!!!!!!!HURÁ JDEME SLAVIT-800 to je něco!!!!

ládík

ahoj. celý den po doktororech, nic moc výsledky, žádné hopsinky. jako optimista mazák letím na diskuzi. a po pravdě musím přiznat, že mě spadla brada. megan staví bez povolení a přitom se smí nanejvýš hrabat v hlíně, tady padaj čísla jako 434 nebo dokonce 800, lidi já jsem tak zlej člověk, já tak šíleně závidím, že mě , jak říká friduč, z toho snad i vyroste trpaslík. navíc osmistovka ještě není druhý břeh ????. ztrácím sílu. jdu se raději dívat na derby. snad mě ta sparta trochu pomůže z depky. nevím kolikrát se ještě vyspím a až se vyspím, kde budu. jsem negativista

Mona

Osmistovka je totálně druhej břeh-na cigáro ani nepomyslim-to jen na uklidněnou pro nováčky. Jinak dnes jsem byla po 14ti dnech na aerobiku a měla jsem vztek,že jsem byla nemocná. Byla jsem jak slon v porcelánu!!!

kikina

Ještě jednou moc díky za tolik důvěry...to si ani nezasloužím :-). Všem Vám moc a moc gratuluju k Vašim 16...800. Pro mne je teď nepředstavitelnech 16 natož 800, jste fakt hvězdy. Ale fakt, že 328 Ládík, 434 Irča nebo 800 Mona a stále nejste za vodou, to znamená, že se pořád trápíte? Já jsem jednou přestala kouřit po magnetoterapii vydržela jsem to asi 5 měsíců, ale tu a tam jsem si zapálila (hlavně v hospodě) , ale pořád jsem měla strašnou chuť, byla jsem smutná, přišlo mi, že už nikdy nebudu moct bejt úplně šťastná, pořád mi něco moc chybělo, strašný utrpení bylo vidět někoho kouřit...pak se sešlo pár věcí a já zase začala. Měli jste ze začátku taky tyhle stavy? Ládíku, já mám kašel, protože mám lehký astma a vždycky, když chytnu nějakej bacil, tak se mi přidá i příšernej kašel, proto se pak pokaždé olepuju těma náplastma, abych si to nezhoršovala. Zdravotní důvody jsou hlavní motiv, proč chci přestat. Jinak nevím s čím ty marodíš, ale hrozně moc ti přeju, aby jsi se z toho dostal a držím ti palečky. Jinak tvoje závidění mi přijde kouzelný, já závidím Vám všem, že jste to dokázali i Andule 16, Mona s Irčou mi přijdou už jako guru z jiný planety a ty s tvojí 328 jseš king, alespoň pro mě :-). Rozhodla jsem se počkat na tu poradnu, čím více biče na sebe budu mít tím líp, opravdu nejsem člověk se silnou vůlí. Zatím se budu snažit pročítat Vaše příspěvky, i když co jsem koukala je toho opravdu hodně, v práci se k PC nedostanu a domů chodím často pozdě, takže se nezlobte když se budu ptát na věci, o kterých jste se užbavili. No a s těma kilčama jste mě moc nepotěšili, to si budu muset ještě vymyslet nějakej hubnoucí plán :-)

Megan

221, tak to už pěkně zní ne? Moc zdravím rodinku a zejména naše nováčky Andulu a Kikinu. Kakamilo,k tak ty už máš 50? Sakra, toto letí. Jsi dobrá. Mono, já teda nevím, zda je v Poděbradech nějaká dobrá sauna, ale u nás v Třebíči ji máme:-) Posílám ti recept na ten Fridučin skvělý salát. Pracovně jsem ho pojmenoval těstovinový salát ala Friduča: uvařím půl pytlíku těstovin ( používám ty baravný vrtulky od Panzany - myslím, vypadá to pak veselejc :) ), nakrájím jeden porek - hodně, hodně na drobno, rozmíchám se dvěma skleničkama majonézy od Hellmans yofersh - modrá sklenička, není to klasická majoneza, má takovou ´jinou chuť..je taková lehká..., pak 3-4 druhy sejra v celku ( blaťácký zlato,eidam,ementál, uzenej sýr - je to fuk co máš ..), moravské uzené, salátovou okurku, všechno na kostičky a smíchám, pepř, sůl a je to ... :) Je to opravdu za 20 min. hotové a všichni kdo k nám chodí se po tom můžou utlouct ...:) Snad jsem na nic nezapoměla ... Ládíku, já ještě nestavím, to Kaka něco popletla:-) Začínám 3.5. s výkopovkama, ale stejně ještě stavebko nebude v právní moci. Zítra jde projektant zažádat o stavebko, počítám, že za 14 dní bude vydané, ale ještě je zde 15 ti denní lhůta na nabytí právní moci a to již nestíhám:-( No, snad se nic nestane. Když jsi psal, že u vás mají uáž postavený baráky a ještě nemají ani územko, tak mě to celkem utěšilo:-) Lubane, kde jsi? Že ty někde za rohem vykuřuješ:-) Končo, zobeš? Mějte se všichni moc krásně a zatím pášek nekuřáček

Friduča

Kikino - co se týká těhle pocitů ( které máš pravděpodobně velice podobné s Ládíkem a Ifkou ), tak je to tím, že prostě kouřit chcete, ale rozum vám říká, že by jste neměli...To je celé..To rozhodnutí prostě není vaše..nedošli jste k němu VY a neděláte to protože opravdu chcete, ale protože by jste měli, nebo musíte...To je potom prostě velký boj - ale pozor rozhodně né předem prohnaný..Ale pokud se chceš hnout dál - alespoň o něco a dozrát, pak si o kouření čti všechny negativní věci a snaž se na nekouření myslet pozitivně. Nic jiného nemůže tvůj postoj změnit... Nechce se mi to tu vypisovat zase celé znovu,ale v kostce - můžu posuzovat, neb nekouřím již po několikáté.. Můj předloňský pokus mi vydržel 5 měsíců, ale měla jsem podobné pocity, jako píšeš ty - děcko, kterému vzali hračku..Rozum věděl, že dělám dobře, ale já se s tím prostě nemohla nějak smířit..do toho kouřící manža, neustále čekající,až si dám...Trápení... Nyní mám 8 měsíc bez toho hnusu a smradu a jde to tak nějak samo...Prostě jsem přehodnotila postoje, naučila a postupně si ty jedy zhnusila..Pochopila jsem, že to není hračka, kterou mi někdo vzal, ale hračka, ze které jsem jednoduše vyrostla. Už ji nechci - nejsem hlupák, který se dobrovolně tráví a konzumuje jedy ...Stačí to co máme z běžných věcí,ale odmítám dál konzumavat a cpát do sebe něco co mi škodí obrovským způsobem...a nikdo neví jak moc to uškodí zrovna jemu.I Ládík přiznal, že kouření má na jeho zdravotním stavu velký podíl..A dokud je čas, tak beru rozum do hrsti a končím. Jsme voňavý, šetříme peníze a v první řadě zdraví. Je něco co se tomu může vyrovnat ? Není...Nechybí mi pocit z potažené cigerety - víš jak to smrdí ostatním, když na ně promluvíš, když zápach cigerety odchází z tvého těla ? Nic vábivého to rozhodně není..Vždycky jsem si myslela, jak zorvna já nesmrdím - omyl obrovskej - fuuuj... Je tisíc a milion důvodů proč nekouřit, ale já už nevidím ani jeden proč kouřit. Ty pocity, které si říkáme, že nám chybí nejsou opravdové - je to jen pocit, který vyvolává závislost..Vzpomenete si, když jste ještě nekouřili ??? Nic nám nechybělo a život jsme žili stejně spokojeně jako s cigeretou... Takže nekouřit !!! Přehodnotit postoj a vše půjde líp !!! Vím to, protože jse mtím prošla a věřte, že to jde... Pokud není člověk zabejčenej a neustále si naopak neopakuje to své..Ale potom si to jen a jen dělá horší.. Já k tomu nevidím důvod..Jednoduše nechci být otrok a feťák, protože i když se to většině kuřáků nelíbí, přirovnání feťák = alkoholik = kuřák opravdu platí. Všichni jsou závisláci jen každý na jiné droze...Chete být feťáci závislí na drogách ?? Já tedy ne !!!! Všem nám držím paleček a držte se !!!! Jsme dobří a kdo se rozhodne, rozhodně neudělá chybu - naopak ! NEJLEPŠÍ ROZHODNUTÍ V ŽIVOTĚ !!!!! Pro nováčky ještě jednou odkaz na web o nekouření, čtěte od nejstarších článků. Je to výtah z knihy, která mi opravdu hodně pomohla : http://www.friduca.svetu.cz/

KAKA

tedy, Friunko, k tomu není co dodat, krásně jsi to napsala, přesně tak...Nezbývá mi, než souhlasit. Všechny zdravím, rodinko a držte se!!!Nekouřím 51. den.To jsem si nikdy nedovedla představit, Kikino, není co řešit. Co Andula, kde je a jak jí to jde??? Ládíku, Ty jsi takový sluníčko, co svítí na ostatní, víš to??? Marjo, mamka nehulí, co Ty???Lubane, ne, abys hulil!! KK

Ivča

Moc děkuju za tento rozbor ve kterým je pravda každé slovo. Já to mám dnes za 144 dnů, 3 600 nevykouřených cigaret - krásný pocit, ale stále bojuju sama se sebou. Ale snad to dám (manžel taky kouří). Jinak velká gratulace všem - Megan 221, Mona 800 !, Irena 434 , Friduča 245.Ládík - nevím už kolik, ale hodně . To jsou ty mazáci. Gratulace jasně patří i všem za 1 a výš a těm co se rozhodli, že do toho půjdou. Zdravím moc všechny a pište. Strašně to pomáhá. Tady to je moje poradna.

lexa

jsem tuuuu!!čtu a čtu:))Tak si představte,že včera po obědě jsem si tak sedla a říkám si asi pujdu zahulit no já jsem uplný magor,prostě jsem zapoměla,že nekouřím!!Kiki neboj ty stavy mají asi všichni já jsem taky občas taková smutná,že už si nezapálím nikdy!!!Ale pak to přejde a já si stále opakuji ty dobré věci co to přináší!Fridu salátek výborny,akorát to uzené jsem měla nějaké tuhé:))Už se ti to krátí co,se máš chjo!!Megane jsi mi nasadil brouka do hlavy s tím Egyptem!!Jinak Fridu co manžel???Ten muj mi řekl at mu teda ten chmp.koupím,ale myslím,že to chce kvuli mě a to asi neklapne,když to v té hlavince nemá srovnané co??

Friduča

Zapoměla jsem se zeptat naší slibotechny - kde jsou fotky, kde jsou slíbené fotky ???? Hmmmm ??? :) :) No manžel od té doby co přestal ( jakoby přestal ) vykouřil 3 cigerety... Ale muselo to být vždy, když jsme byli někde v hospodě a já pak zapadla a dopo spala, neb jsem z něj lautr nic necejtila = on se přiznal...Stále inhaluje ten inhalátor, kterej mu evidentně hodně pomáhá, protože mu nahrazuje tu cigeretu - furt ho žmoulá a okusuje :) A občas zobne CHMP ( což je blbý, měl by furt a bylo by to snažší ), ale všeobecně se docela drží. A z čeho mám radost - myslím, že nijak zvlášť netrpí... Jen není ten druh co se nakopne a motivuje..Přijde mu to trapné, na diskuzi by nešel a nějakej sraz ? ani omylem :) On ani nikdy nebrouzdal po netu, nebo tak... A takovýhle sdružování :) .:) Takže si prostě bojuje po svém a to není ta nejlepší cesta, protože od koho jinýho čerpat - poučit se, jak na to, než od lidí co to dokázali... Ale jinak si myslím, že každej pokus je dobrej ... Každý den bez se počítá...Takže,ať to Lexo testne a ty ho motivuj ! Vysvětluj mu negativa, pozitiva atd ... Za to nic nedáš...Držím palce !!!

Megan

Fotky, tak já dnes řeknu manži a stáhneme to do počítače a tento týden bych to tam dal. Se mějte

Jana

Zdravím všechny, kteří se chystají přestat kouřit. Já jsem kouřila cca 10 let 20 cigaret denně (u piva i více). Pak jsem si přečetla tuto diskusi, pořídila si Champix a již tři čtvrtě roku nekouřím a ani nemám chuť. Ze začátku bylo docela těžké nezapálit si u piva, ale i to jsem zvládla a dnes už můžu chodit do hospůdky každý víkend a na cigaretu už si ani nevzpomenu. Takže teď už jen doufám, že mi to vydrží a držím pěsti všem, co se odhodlají s tím zlozvykem skončit. S Champixem je to mnohem lehčí než s jakýmkoli jiným přípravkem...nicméně i tu vůli musí člověk mít, bez té to nejde, ale Champix vám neuvěřitelně pomůže překonat ty těžké chvíle. Já dokonce brala Champix pouze 16 dní a pak jsme na něj jeden den zapoměla a už si ho prostě nevzala a na cigaretu jsem chuť neměla. Ale u každého je ten průběh jiný. Jinak pro zájemce, mám tu jedno balení Champix 1 mg, 28 tablet, ale 5 tablet jsem si vzala, takže balení je načaté a je zde 23 tablet...normální cena je kolem 980 Kč, já ho prodám za 600 Kč a k tomu ještě přidám 5 ks Paipo Refresh, které mi s odvykáním také pomohly...více info najdete na stránkách http://www.mypaipo.eu/ Zájemci o Champix a Paipo, prosím piště na mail [email protected]. Všem přeju hodně úspěchů:o)

irena

Dala jsem si tu práci a prolistovala jsem se po jednom zpět do prosince 2008 kdy jsem začala zobat a vůbec mi nešlo přestat . Pěkně jsem se pobavila.Kam se poděli staří známí co v tu dobu začínali. Bylo by to príma kdyby se jednou za čas objevili a něco nám o sobě písli. Greeno,Pavlo, Pavčo,Sobolko, janino , NO-One,Coudy,Petře Kupšto,Radko , jituš ,Dadeto ,Máfosi a všichni ostatní ...Ozvěte se. Ládíka, megana .lexu jsem si četla od začátku (nemohla jsem pochopit ,že jí jedenáctiměsíční dvojčata nadávají že smrdí kouřem) Já tu dobu na diskuzi nechodila protože jsem v tom půlroce měla nejhorší období a největší absťáky (no přestala jsem brzo z champixem) a nemohla jsem o kouření ani číst. Tak vás všechny zdravím, Blahopřeji jubilantům -máme to ........no hlavně že to máme. Ifčo ozvi se , 25 km od OL. je Nová dědina?

Andula

17. den a místo aby to bylo lepší, tak se mi zdá, že dnes mám obzvlášť velké chutě si zapálit. Už žmoulám taky inhalátor, žvýkačky došly. Zdá se že je lepší, jak žvýkačky.Nejřaděj bych to chtěla vyzkoušet úplně beze všeho, ale nejde to, jsem hodně nervní. Tak to je tak asi o mě. Jinak Friduč krásně píše, přesvědčivě, dodává to odvahy zase nezačínat. No já už nebudu začínat, ale první euforie už je asi pryč a začínají ti našeptávači (třeba proč přestávat, když jsem zdravá a tak mě to chutnalo a pod.), musím neustále bojovat a hlavně chci bojovat, tak o co jde. Hlavně si nezapálit. Musím jít zase něco dělat. Práce je nejlepší lék. Díky všem co mě drží palce a já zase budu držet palce vám.

Megan

Andulo, neboj se nic,m permoníci přestanou našeptávat a bvude jenom lépe. Tohle jsme zažili všichni a podívej se dnes. Můžu klidně pařit do rána a všichni kolem budou hulit a já si na to ani nevzpomenu. Jenom ti to bude smrdět. VYDRŽ!!!!!!!!!!!!!! Ireno, ona má lexa dvoje dvojčátka. Ty starší jsou už dospělý a pak má ještě dvojčátka malý. No, je to těžká mamina:-) Ahojte všici

lexa

jsem se zasmála,irenko mám ještě jedny 18-ti leté dvojčata a ty mi nadávaly!!Andul vydrž já vím je to hrozné ještě nedávno jsem to měla jako ty vydrž bude lépe,jak by řekla naše Friduč musíš přehodit výhybku!!!!Prostě nekouříš a hotovo!!!Držím palce vím o čm mluvím!!!!Marjo a co ty jak pokračuješ???

Friduča

Andul - to je právě ono - jak píše Lexa - přehoď výhybku a zameť s myšlenkama typu - proč bych měla přestat kouřit, když jsem zdravá ? Já ti velice jednoduše, ale výstižně můžu odpovědět. Můj strejda byl taky zdravej, silnej chlap. Nikdy s ničím vážným nemarodil ( dokonce kam mi paměť sahá asi ani s ničím nevážným ), když mu bylo necelejch padesát bum a malér - rakovina močového měchýře. Nemusím ti asi vysvětlovat, že kouření na tom mělo svou velkou váhu :( Bohužel,ani dva roky boje, u kterého jsem byla nepomohlo. Odešel a už nikdy mi nepohladí moje vlasy... Tohle by měl být dost silnej důvod... Myslíš si, že kdyby měl na výběr a dopředu věděl, jak rozhodující bude v jeho životě hrát role právě jeho vykouřená cigereta, že by jí nezahodil ? Já jsem si víc než jistá, že ano. A MY všichni zatím tu možnost máme, tak ji využijme, protože může nastat doba, kdy už na taková rozhodnutí bude pozdě ! Argumenty o kouřících a dlouho žijících lidí jsou zcestné, neb je to naprosto mizivé procento a nikdo z nás neví jestli NÁHODOU do té skupiny patří - 98% lidí nikoliv.Takže používejme mozek a díky za každé nové ráno... Nepokládej si otázky proč přestávat, když jsi zdravá ! Pokládej si otázky - proč nevydržet nekouřit, když jsem to vydržela 17 dní a nic se nestalo ? Dřív jsem byla nekuřačka ( než jsi začala kouřit ), tak proč se k tomu nevrátit ? Taky jsem žila a cigereta mi nechyběla..Nepotřebovala jsem jí k životu...Proč začínat, když to jde i bez ní ? Tolik lidí s tím seklo a spokojeně žijou...Je to jed a hnus a já už kouřit nechci ! Toužím podílet se na tom, aby jiní z mého pasivního kouření měli nemoci ? Toužím po tom smrdět každému nekuřákovi jak popelník ? Toužím po tom utrácet peníze do státní pokladny za drogy ? JÁ TEDY ROZHODĚ NE a jsem rozhodnutá definitivně !!! Baví mě zdravej, voňavej život a ušetřené peníze a vidina toho, že jsem rapidně snížila riziko svých budoucích chorob. Ty Andulo ? p.s. Lubane,MArjo, Luci....kde jsou ???

Andula

Friduč nebudu kouřit, jenom mám takové vtírající myšlenky, dají se zahnat, nepodlíhám, jenom jsem si myslela, že bude líp a zatím není. Třeba zase až ráno, ráno je vždycky nejlíp a díky.

KAKA

taky myslim někdy na cígo, ale fakt nejvíc, když hulí mý známí, jinak si už třeba celý den nevzpomenu...Je to zvláštní, jak rychle to z tý hlavy vyleze, což jsem si nedovedla představit. Uvidíš, že to bude den ode dne lepší.. Já to mám nastavený tak jako alkoholici - NESMÍM, NECHCI - UŽ NIKDY, PROSTĚ ŠLUS!!Kdosi na této diskuzi tady napsal něco v tom smyslu: "Proč si potřebuješ zapálit? Třesou se ti ruce? Potíš se snad? Máš snad pocit, že se nemůžeš nadechnout? Myslíš, že nepřežiješ další 2 minuty bez šluku?? Pokud ano, můžeš si přece vždy zapálit, hned , teď, ale pokud ne.....Proč?????Nic to nevyřeší! V poradně nás Dr.přirovnává k diabetikům nebo lidem s velmi přísnou dietou -NIKDY NESMÍ NĚJAKÝ druh jídla, stejně jako my cígo!!! Tož si na to zvykněme, rodino a nehulíme!!!!! Přeji krásný den všem tady!!Pa KK

ládík

skutečně tvůj příspěvek nebo spíše přirovnání tvojí doktor skutečně pobavilo. zrovna jsem se totiž vrátil od doktor - cukrovkářka, a když si vzpomenu, že v čekárně nebyl skoro nikdo pod metrák, že se tam probírala ta utrpení a jídelní omezení v posledních třech dnech aby dnešní odběry dopadly v nějakém reálu. tak si myslím, že dieta se prostě někdy porušit dá a nemá to v konečném efektu , tak fatální výsledky. my když polevíme, tak jsme v tom znovu. my si nesmíme dovolit ani jednu chybičku.

Konča

moc pěkně se mi to čte. Irčo Nová Dědina je ve směru Konice - Prostějov a já mám chatu mezi Konicí a Litovlí. Máš spády do Nové Dědiny? Janičce posílám gratulaci ke 3/4 roku bez.

Friduča

Dobré ránko, tak dneska další voňavej den před náma - já mám 246 dní :) A za 6 dní, už letím, jupí :) Ládíku máš pravdu, že se dají ošulit výsledky, ale oni ve skutečnosti šidí sebe - nikoliv doktora. Nikdy jsem moc nepochopila kuřáky co kouřili potají a tvrdili, že nekouří..A to samé platí u diabetiků ( a mám s nima bohaté zkušenosti, maminy přítel, děda...). Nešidí toho doktora, ale sebe..Fatální důsledek pokud to budou dělat to nebude mít na toho lékaře, ale pouze a jen na ně a jejich zdraví.. Vysvětlení prosté - nedělají to pro sebe, ale protože musí :( Přijde mi to minimálně zvláštní - tak tam snad raději nebudu chodit...Na ty kontroly.. Ale na druhou stranu znám i disciplinovaného diabetika ( tchána) , který tedy opravdu konzumuje střídmě a ví co smí a co ne...A dodržuje to... A mimo jiné je to odnaučený kuřák ( nekouří už tak 40 let ?, to bych kecala přesně...ale fakt šíííleně dlouho ). Takže buďme upřímní především k sobě, protože to je to oč tu běží...:) Držme se kamarádi !!!

Ivča

Ahoj všem. Všem gratuluju k dalšímu nekuřáckému dni. Je to boj, ale my vyhrajeme!!! Včera jsem si s manžou sedla na zahradu, otevřeli jsme pivko, on si zapálil a já statečně odolávám. Kdysi slíbil, že se pokusí taky, ale nějak se mu do toho nechce. A to mě řekl, že mě závidí, že nekouřím. Nutit ho nemůžu, to má opačný efekt. To vím podle sebe. Ale možná proto mám pořád neuvěřitelnou chuť na to blbý cigáro a bojím se vysadit Ch. Ale už ho beru jenom jeden obden. Tu dietu bych taky potřebovala, ale ještě jsem ani nezačala. Já hlavně musím cvičit. A to mám posilovnu hned vedle kanclu na chodbě v práci. Neuvěřitelnlá lenost. Už 3 měsíce tvrdím, že místo oběda budu chodit cvičit. A nic. Snad příště. Kráásný voňavý den.

tomáš

Ahoj všichni, beru champix 6 den, včera jsem měl 5 nebo 6 cigaret dneska ráno jednu. Ale je to dřina s odříkáním, kouřím od 12 je mi 25 a zvládl jsem jich i 50 denně. Chutě mám velké, ale drřím se, spíš mi vadí projít okolo někoho kdo kouří, nebo jít do hospody, to se pak chuť dostaví, ale snažím se to kočírovat. Přestanu úplně snad už dneska, zatím je mi celkem fajn. až na nějaké žaludeční problémy a začínám papat, ale hlídám co abych neztloustl.

Andula

Co říct, ráno je vždycky fajn. Dnes to vypadá i s počasím lepší, odpoledne snad už můžeme jít něco dělat ven nebo na procházku do lesa a bude se čím zabavit a ne pořád myslet na cigára. Aspoň já to tak mám, když sedím doma a nudím se. Všem přeji krásný den.

Mona

neuspěchej ten začátek,pak bys v tom mohl lítat znovu. Ale je fakt,že den D si musíš stanovit. Čau kamarádi,já jsem celý týden sama v práci /Kolegyně letěla do Karibiku/ ale ta krize je tak hrozná,že zvládám dělat práci za dva a mohla bych jít po obědě domů- a to máme brand festival-to je něco jako malý Vánoce -ach jo. Kdybych kouřila,tak jsem jich od rána dala už alespoň 20. Zítra bych chtěla jít do kina na ten novej film Mamas a Papas a to bude super,až budu vycházet z kina a nepoletim jako blázen ven si rychle zapálit.Z těchto zjištění jsem vždycky nadšená-a to je hlavně pro ty,co se ještě rozhodují,zda mají přestat,či nemají a co jim to všechno vezme za požitky,když přestanou. Tak tady jsou namátkově pozitiva... Hezký voňavý den /kéž by i slunečný/

irena

Ivčo my tady na Hané máme tak nehorázné počasí ,že zírám jak jste si včera mohli sednout na zahradu a kochat se.Teda spíš se kochal manžel, ty jsi trpěla,pro mě je to nekutečné hrdinství sedět vedle kouřícího manžela(manželky) a nezápalit si. Andulko , já jsem přesvědčená, že kdybych u nás vyrazila do lesa, tak se asi utopím,je to fakt ,že toho sezezení doma je už dost. Tomáši, jsi na dobré cestě,jestli je ti špatně po ch. neber ho nalačno a hodně zapít. A netlač na pilu, on sám ti udělá v hlavě pořádek.

Konča

Tady u nás je hnus fialovej, přesně jak píše Irča. Už opět potupně jezdím do práce šalinou:-(

Friduča

Tady vylejzá puňťa... :) A zima taky není - docela se oteplilo a to už včera :) Ale jsou mraky, asi vystrčil čumec jen na chvilku ... Ano, ano ty pozitiva je potřeba neustále opakovat... My, když jsme byli loni v Rakousku na lyžích, tak manžel s kámošem nebyli liní hledat hodinu !!! restauraci, kde se smí kouřit ( mají tam kuřácké, nebo nekuřácké ), až mi tedy došla trpělivost a řekla jsem dost ( a to jsem ještě kouřila ) a ať si jdou prostě na cígo ven, když nevydrží hodinu a půl bez ! Ony ty kuřácké restaurace jsou otevřené,až od odpoledne...:) No je to hrozný jak to člověka omezuje, ať chce, nebo nechce... Je to tak ...

Ivča

Fakt jsme seděli a taky pracovali do 7 do večera na zahradě. Svítilo slunce.(Trutnovsko - Podkrkonoší) Zato dnes to je humus, Už 14 dní odkládám oslavu narozenin, aby jsme mohli být venku. Teď jsem to svolala na tuhle sobotu a jestli všichni zmrzneme, tak budeme muset o to víc pít. 13 lidí, to bude zase rachot. A 90 % z nich jsou kuřáci. Tak nevím, jestli se dožiju neděle. Tomáši neboj se toho, v tomhle věku já jsem se rozkuřovala na krabku denně. Je dobře, že ses rozhodl už teď. a Champix to opravdu hodně ulehčí. Ahoj všem

Konča
1x

slunko jsem viděla naposledy v sobotu na chatě:-( Ivčo krásných 145 - gratuluji. A v sobotu se drž a pěkně si to oslav.

Megan

Ahoj rodinko. tak já za pět minut končím v práci a jdu s manžou k našemu slavnému projektantovi. Dnes má mít vše hotové a podané na odboru výstavby. Snad to má, jinak to špatně dopadne a já si od zlosti snad zapálím:-( (no, to kecám, to bych neudělal). Mějte se krásně a nekuřte Fridu, k fotkám jsem se ještě nedostal

Ivča

Zdravím všechny nekuřáky. Já zas měla dnes hrozný sen, jsem si zapálila a vykouřila celý cigáro. Přitom jsem si říkala, ty jseš kráva blbá, co to děláš, ale nemohla jsem si pomoct a to cigáro celý vyhulila. O to lepší bylo probuzení. To už se mě stalo po třetí, že jsem měla takhle šílený sen. Doufám, že vy jste měli příjemnější sny. By mě zajmalo, jako dlouho mě tohle bude pronásledovat. Přeju všem krásný další voňavý den, ikdyž počasí hnusný. Zajímalo by mě, co je s Valjou, jestli stále nehulí. Když jsem začínala, tak mě radila a teď se už neozývá.???

Friduča

Dobré ponuré ránko, tak máme před sebou zase další voňavý den :) A to je dobře !! Ivčo - já žádný divoký sny neměla, nebo si to alespoň nepamatuju :) Ale dokud jsou to jen sny, tak je to v pohodě :) Megane, to mě nepřekvapuje :) mě překvapí, až se k nim dostaneš a napíšeš jsou tam a tam :) :) A doufám, že tam neprdneš i ty hrozný z rána :( Tak já se ještě 4 a půl krát vyspím a letíme - těšímse, ale zároveň začíná nervozita, nechávám tu hafáka, manžel turbodělá, aby vše stihl...no nervoza... Dneska jsem se probudila strašně mě bolí loket, tak jsem si ho namazala koňskou mastí..doufám, že je to jen přeleželé a bude to o.k. A co ostatní ???

Konča

ho mám za sebou. Jinak tady opět leje. Fuuujjj. Všechny zdravím.

Andula

Tak dnes už 19. den nekouřím. Zdá se, že to hrozně letí, ale dny samotné jsou dlouhé, hlavně když je pořád chuť na cigárko. Ale výrazně se to lepší. Škoda, že nemám někoho k sobě. Co Elča a Marja? Počasí na prd, pes pořád špinavej jak prase, pořád ho musím koupat, za chvíli se nám ucpe odpad od vany. Už aby jsme zase jeli na hokej do Pardubic. Ládíku komu budeš fandit?. Všechny vás zdravím, dala jsem se na vojnu, musím bojovat.

Konča

statečně. A zítra to budeš mít za krásných 20. Posílám gratulaci.

Mona

I já se připojuji ke gratulantům. Jsi hvězda!!!!!!!!

Megan

Tak vás všechny zdravím. Samo sebou ten náš naprosto neschopný projektant neměl vše hotové a proto jsem OPĚT nemohl požádat o stavební povolení!!!!!!! No, hodně jsem se včera držel, abych mu a to myslím naprosto VÁŽNĚ nedal do zubů!!!!!!!!! Ještě že nekouřím, páč bych vyhulil alespoň dvě krabky. A to za to ten pitomec chce 86 000 Kč. Ládíku, za projekty na veškeré ing sítě, silnici (72 m délka, 4 m šířka zapuštěná ve svahu ) a projekt na dům, je to normální cena, nebo nás pěkně natáhl? No, ještě k tomu byly požární a bůhví jaký správy. Musel jsem to spláchnout dvěma pivkama na uklidněnou a celou noc jsem o tom všem přemýšlel a tak jsem prakticky nespal. Ke všemu mě ráno čekal odběr krve, tak jsem úplně vyšťavenej. Snad jste na tom lépe. Ivčo, mně se taky dost často o cigaretách zdávalo, ale uvidíš, že to přejde. Hlavně že nehulíš ne? Dneska jsem se o mém nekouření bavil se sestrou na transfuzce a vyzvídala. Jsem ji řekl, že prostě už NIKDY nebudu kouřit a že je to jeden z největších úspěchů v mém životě (hlavně díky vám všem přátelé, děkuji) Končo, já mám bohužel takový zlý tušení, že zase hulíš:-( Nějak se vytratila tvá nádherná energie. Japato, japato? No, třeba se mi to jen zdá Taky mě poslední dobou trábí náš Luban. Nenapíše, nenapíše. Dám tomu ještě pár dní a pak mu brnknu, co se stalo Fridu, tak to si piš, že tam hodím fotky i ty z rána. Byla jsi úchvatná:-) Jo, Peťulo, moc si to v tom Maroku užijte a pozdravuj od nás Mišáka:-) a toho vašeho kámoše a kámošku:-) Tak se mějte krásně a já se jdu litovat:-( PS a stále nekouřím a ani to nemám v plánu PAPA

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce