Kikino - co se týká těhle pocitů ( které máš pravděpodobně velice podobné s Ládíkem a Ifkou ), tak je to tím, že prostě kouřit chcete, ale rozum vám říká, že by jste neměli...To je celé..To rozhodnutí prostě není vaše..nedošli jste k němu VY a neděláte to protože opravdu chcete, ale protože by jste měli, nebo musíte...To je potom prostě velký boj - ale pozor rozhodně né předem prohnaný..Ale pokud se chceš hnout dál - alespoň o něco a dozrát, pak si o kouření čti všechny negativní věci a snaž se na nekouření myslet pozitivně. Nic jiného nemůže tvůj postoj změnit...
Nechce se mi to tu vypisovat zase celé znovu,ale v kostce - můžu posuzovat, neb nekouřím již po několikáté..
Můj předloňský pokus mi vydržel 5 měsíců, ale měla jsem podobné pocity, jako píšeš ty - děcko, kterému vzali hračku..Rozum věděl, že dělám dobře, ale já se s tím prostě nemohla nějak smířit..do toho kouřící manža, neustále čekající,až si dám...Trápení...
Nyní mám 8 měsíc bez toho hnusu a smradu a jde to tak nějak samo...Prostě jsem přehodnotila postoje, naučila a postupně si ty jedy zhnusila..Pochopila jsem, že to není hračka, kterou mi někdo vzal, ale hračka, ze které jsem jednoduše vyrostla. Už ji nechci - nejsem hlupák, který se dobrovolně tráví a konzumuje jedy ...Stačí to co máme z běžných věcí,ale odmítám dál konzumavat a cpát do sebe něco co mi škodí obrovským způsobem...a nikdo neví jak moc to uškodí zrovna jemu.I Ládík přiznal, že kouření má na jeho zdravotním stavu velký podíl..A dokud je čas, tak beru rozum do hrsti a končím.
Jsme voňavý, šetříme peníze a v první řadě zdraví. Je něco co se tomu může vyrovnat ? Není...Nechybí mi pocit z potažené cigerety - víš jak to smrdí ostatním, když na ně promluvíš, když zápach cigerety odchází z tvého těla ? Nic vábivého to rozhodně není..Vždycky jsem si myslela, jak zorvna já nesmrdím - omyl obrovskej - fuuuj...
Je tisíc a milion důvodů proč nekouřit, ale já už nevidím ani jeden proč kouřit. Ty pocity, které si říkáme, že nám chybí nejsou opravdové - je to jen pocit, který vyvolává závislost..Vzpomenete si, když jste ještě nekouřili ??? Nic nám nechybělo a život jsme žili stejně spokojeně jako s cigeretou...
Takže nekouřit !!! Přehodnotit postoj a vše půjde líp !!! Vím to, protože jse mtím prošla a věřte, že to jde... Pokud není člověk zabejčenej a neustále si naopak neopakuje to své..Ale potom si to jen a jen dělá horší.. Já k tomu nevidím důvod..Jednoduše nechci být otrok a feťák, protože i když se to většině kuřáků nelíbí, přirovnání feťák = alkoholik = kuřák opravdu platí. Všichni jsou závisláci jen každý na jiné droze...Chete být feťáci závislí na drogách ?? Já tedy ne !!!!
Všem nám držím paleček a držte se !!!! Jsme dobří a kdo se rozhodne, rozhodně neudělá chybu - naopak ! NEJLEPŠÍ ROZHODNUTÍ V ŽIVOTĚ !!!!!
Pro nováčky ještě jednou odkaz na web o nekouření, čtěte od nejstarších článků. Je to výtah z knihy, která mi opravdu hodně pomohla :
http://www.friduca.svetu.cz/
Přidat nový komentář