Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
¨Friduča

Dobré ránko, tak Mono to je tedy opravdu pěkný střívko ta tvá doktorka - myslím, že tohle patří mezi základní vědomost lékaře - očkování ( a to jakékoliv ) pouze u NAPROSTO zdravého jedince !! A dát ti to 3 dny po dobrání antibiotik - no coment ! K té kartě - máš naprostou pravdu : je to totiž TVÁ karta - nikoliv doktorky...Máš zákonný nárok do ní kdykoliv nahlédnout ! Už jsem to tu jednou psala, když jsem měnila lékařku ( resp. můj lékař odešel do důchodu a celou agendu prodal kolegyňi - aniž by mě kdokoliv min. upozornil ), já k němu přišla, tam novej doktor a moje karta jinde. Karta, kterou si schraňuju skutečně od dětské lékařky. No tak to mě teda zvedlo ze židle... Zašla jsem si pro ní asestra na mě podobným tonem jako na tebe - no to vám tedy tu kartu nedám, ta je naše a vy si přijďte po víkendu, udělám vám nějakej výcuc ohedně nemocí... Tak to si naběhla, vysvětlila jsem jí, že je to moje karta, kterou si schraňuju prakticky od svého narození. Paní doktorka, že mě ani neviděla, 4 měsíce za mě pobírá peníze ( mají paušální body za pacienty a ty jim proplácí pojišťovna ) bez mého vědomí ! Pokud bych se to náhodou nedozvěděla, tak ani nevím kde má zdravotní dokumentace je a kdo je vlastně můj ošetřující lékař... A že mi tu kartu prostě vydá a nebudu o tom s ní diskutovat, že VÍM, že nan í mám nárok, neb je to má dokumentace a nikoliv její ! Ona aj ak jste na to přišla ?? No hotovo..Na konec vylezla paní doktorka - omluvila se, že asi došlo k nedorozumění, že mi pochopitelně mou kartu dá, ale ať se stavím odpoledne, že si z toho musí pro sebe udělat výcuc... Spolehají sep rostě na to, že si lidi nechají všechno líbit ..Ale dneska,když máme možnost změnit kdykoliv lékaře ? Myslím, že není na místě si nechat s...t na hlavu jako za komančů... Megane jukni na net :) Neděle TŘETÍ :) bylo nás 24 lidiček :) No to jsem zvědavá teda, kdy to na to rajče dáš ! Jestli to půjde stejně rychle jako s fotkama ze sklípku, které tam nejsou do teď ... .) Viděl jsi jak je to snadné u mě .. Stáhneš si ten jejich program a je to šup, šup ..Nají to vymakaný ... Kaka to jsou ervíky ..Nenervuj se - stejně tím nikomu a ničemu nepomůžeš ..Já vím, že je to těžký, ale snaž se hodit do klidu a užívej mmainy a prcka a vše půjde snáz - uvidíš .. :) Ale venku svítí sluníčko a má být o víkendu lépe .. Tak nevzdychej :) A šup na kolo :) Ivčo ??? Kde je sníh ??? Tady u nás je slunko a po sněhu dávno ani památka ! Také všem přeju pěkné vleikonoce, já jdu cvičit a po obědě jedeme do Krkonoš :) :) Takže veselé voňavé velikonoce :)

Elča

Poslušně hlásím ,že se držím a naskakuji do druhého dne, ale moc to pro mě zatím neznamená, někdy jsem taky celý víkend nekouřila.Ukáží to další dny . Hezké velikonoce všem.

Friduča

Chcete žít dlouho v co nejlepší kondici? Pak zkuste přemýšlet o tom, jestli jsou cigarety tou nejlepší zárukou dlouhověkosti. Kouření cigaret, ať už aktivní, nebo pasivní, škodí všem. Ženám však přece jen o něco více než mužům. Podle odborníků z American College porodníků a gynekologů (ACOG) si ženy kuřačky touto závislostí dokonce zkracují svůj život až o 14,5 roku! Jedna z pěti dospělých žen v USA stále kouří, přestože každý rok zemře jen v této zemi téměř půl milionu mužů a žen předčasně v důsledku kouření – a to buď přímo nebo nepřímo. U dalších 8,6 milionu lidí se rozvinou v důsledku kouření závažná onemocnění, kterým by se dalo předejít, kdyby se kuřáci vzdali cigaret. Odborníci z ACOG vyzývají všechny kuřáky, aby se opravdu snažili se svou závislostí skoncovat. Kouření ovlivňuje negativně nejen plíce, ale doslova každý orgán v těle. Ve srovnání s ženami, které cigaretám neholdují, mají kuřačky mnohem vyšší riziko vzniku rakoviny plic, rakoviny ústní dutiny, rakoviny prsu, hrtanu, jícnu, slinivky, ledvin, močového měchýře, dělohy a děložního čípku. Ženy kuřačky mají též dvojnásobnou šanci, že budou trpět ischemickou srdeční chorobou v porovnání s nekuřačkami. A pravděpodobnost vzniku CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc) je dokonce desetkrát vyšší! Následkem kouření si můžete přivodit i další choroby, jako je bronchitida, šedý zákal, onemocnění dásní, osteoporóza, časná menopauza, předčasné stárnutí pokožky či ztráta zubů. Myslíte, že kouříte už příliš dlouho a že přestat nemá cenu? Ale ano – už krátce poté, co uhasíte poslední cigaretu, se sníží tepová frekvence a krevní tlak klesne na zdravější úroveň, zlepší se dýchání, čich i chuť. Během prvního roku odvykání se snižuje riziko vzniku srdečních obtíží o 50 %, stejně tak riziko vzniku některých druhů rakoviny. Takže Marjo - NIKDY není pozdě !!!! Jsi stále na dvou kouskách ?? Elčo - super, tak držím palečky,ať máš za sebou první týden :)

Andula

Všem přeji krásné a pohodové svátky. U mě všechno v pohodě, Snad jsem z nejhoršího venku, teď už jenom vydržet.

irena

Nebyla jsem tady pár dní a tolik novinek .Z Andulky je nekuřačka,Elča je jí v patách,Majra se snad přidá co nejdřív : Marjo zaber ať ti holky neutečou. Mami od Kaka je hvězda snad největší. Mono na tebe se taky porád lepí nějaká nedobrota ,buď topení nebo nemoci,teď ta ruka , to chtělo omlátit tu dokumentaci přechytřelé sestičce o hlavu. Já bych tam s tou rukou šla zpět a dala jim to aspoň slovně vyžrat, když byly "dámy" na tebe takové. Ládíků tobě blahopřeji k necukrovce a držím palce co na Homolce,hned napiš ,ale z tou zmrzkou to nepřeháněj ať v tom nelítáš znovu.(no že to říkám zrovna já-nenažranec-ale myslím to dobře.) MIlane seš na dobré cestě, v klidu, pořád máš čas však on ti to šampix sám naordinuje mě to trvalo přes měsíc ,ale dočkala jsem se. Jsem přesvědčená, že dobrá nejsem ani tak já ,jak ten prášek. Ifčo ,najhorší je když nemáš pohodu v práci ,vyrozuměla jsem to tak dobře,že máš velice "prima" kolegyni? S tím musíš něco udělat:systematicky likvidovat....to by bylo asi nejlepší ,i když.....asi to není to pravé... aspoň piš, postěžuj si a my tě tady podržíme. V noci vyrážím na ty ostrovy,děti se nám smějí ,co jsme si to na starý kolena vymysleli, ale já se těším....spát na pláži ...proč ne? Ivčo odkud jsi, že jste zase zapadli sněhem? Friduč gratulace k výhře a užij si poslední lyžování. Na koho jsem zapoměla zdravím taky a všichni si užijte krásné nekuřácké velikonoce.

Ivča

Friduč sníh je právě v těch Krkonoších. Ale jestli jedete až odpoledne, tak z toho bude jenom voda nebo břečka. Ale jak jsem poslouchala rádio, tak je to i v Orlických a okolí. Fujtajbl. Závidím Vám to sluníčko. A Ládíkovi velký dík ke gratulaci k svátku. To mě dostalo, jak jseš Ládíku pozorný. Možná si nevzpomenou ani moje děti. Uvidíme. Čauky

Mona

Za okny je sluníčko,já sedím v práci a už je to všechno o dost lepší. Dneska jsem se už i učesala,ruka bolí míň a mě se rozhodně nechce zase se rozčilovat u doktorky. Kašlu na ně. Jestli nebudu mít teplotu,tak si dám večer vínko a bude to. Ládíku,já měla včera taky zmrzku-a to je u mě taky svátek. Ale docela jsem si pošmákla. Všem přeju krásné Velikonoce,já se vám ještě ozvu z domova. Marjo,Marjo,volám tě zpět k nám-poreferuj co je a jak je!!!!!!

Irena

Tak i tady ti Ivanko blahopřeju ke svátečku . Pěkně si to nekuřácky užij

Megan

No lidičky, u nás v tŘEBÍČKOVĚ taky sněžilo. Ráno jsem jel do práce na velocipédu a bylo nasněženo. Hnus bílej fijalovej:-( No, už je to pryč a zase krásně svítí sluníčko. Ládíku, ty teda umíš potěšit:-( Ono to tak asi fakt dopadne. Se picnu. Dal bych nejraději projektantovi do zubů, aby se vzpamatoval ohon jeden:-( Kdepak máme Konču? Nevyhuluješ někde za bukem? Slivka super, ještě jednou díky:-)

Megan

Hele, Fridu, já to nějak nemůžu najít. Písni mi to na mail. Pac a pusu

Marja

Vy jste tak hodní, že se musím ozvat.Ale to neí úmyslně, ne že bych nechtěla,ale já stará koza se zase dala do sbírání bodíku na Chytré ženě. To tam naskakuje náhodně, celý den a já už jen sedím u počítače a sbírám a sbírám. Vhytla jsem to v začátku,tak naděje je,ale je to až do května, to mezitím zblbnu.Tak jinde jen honem něco pročtu, vás samozřejmě mezi prvními. Elčo, uvidíš, jak to půjde dále,Andulo, ty máš správně naběhnuto. Já si koupila krabičku,ale nechala ji v té práci a tam jsem vždy jen tak dvě hodiny,ani to ne. Rozhodující bude dnešek na kuželkách. Ale to nevadí, já to pomalu dám, večer vždy čtu tu knihu od Carra.No, Fridu,ty víš jak na mě, já pořád mám ty pochybnosti s tím věkem, kouřím 42 let.Proto mě i tak strašně zajímá mamka od Kaky, jak ji je. Mono, ty máš smůlu, štvou mě nezodpovědní lékaři, chybu umím odpustit,ale základní věci, co ví i laik, tak to tedy ne. A už jsem zapomněla, co jsem ještě chtěla napsat. Jdu sbírat body.

Konča

Kolegyně má dovču a já lítám jako hadr na holi. Stíhám horko těžko všechno přečíst, ale už se mi nedaří odpovídat. Dnes jsem ráno vytáhla žaluzie a sněžilo - no fuj. Na svátky bychom měli jet na chatu do přírody. Musíme zkontrolovat sklopec-past. Už víc jak 10 let s námi chatu obývá kuna. Loni se ale mrcha prokousala (dokonce na dvou místech) až do ložnice a počurala mi mojí peřinu. To si už potvora dovolila moc. A tak manža udělal sklopec a celé léto jsme čekali, jestli tam náhodou nevleze. Kuna tam nevlezla, ale zato jsem chytili kočku. Ta zdrhala, když jsme jí otevřeli dvířka. Manža na podzim všechno zatloukl laťkama, podbil prknama střechu a my mysleli, že má holka chlupatá útrum. Jenže se jí u mě v lůžku asi hodně líbilo a minule jsme zjistili, že se pod střechu opět dostala. Vykousala a drápky vyškrábala laťky a opět si začala dělat hnízdo mezi plechovou střechou a podbitím střechy. Vykousaný polystyren a hobra že toho bylo celý kýbl. Tak to opět vyspravil a natáhl past. Za přání všem moc děkuji. Irenko, užij si teploučka a relaxuj. Kaka vyřiď mamce, že jí tady všichni fandíme. Elča + Andulka děvčata jste velké šikulky. Ládíku cukr zatím dobrý, ale už se holt musíš pořád hlídat, tak na to nezapomínej. Držím pěsti, aby Homolka dopadla dobře. Marjo kuželky dnes zvládneš s inhalátorem. Tak tohleto mám rozepsané asi 2 hodiny. Pořád odbíhám, tak jestli jsem na něco zapomněla, tak sorry.

Konča

K Tvým zítřejším narozeninám Ti z celého ♥ přeji do dalších nekuřáckých let všechno nejlepší. Žádné proradné podloudníky, žádný cukr v krvi, žádné injekce, žádné nemocnice, žádné operace. Přeji Ti abys byl již fit.

Konča

přeji všem dobrým lidem. Já už mám konečně padla, tak jdu slavit:-)

ládík

děkuji ta přání. jdu slavit. jak dopadla homolka si musím ještě probrat v hlavě, ale výsledek je, že jsem asi mimo ta největší nebezpečí, jen mít trpělivost a vše by se mělo pomalu, ale velmi pomalu již jen lepšit. na můj trumf se nikdo ani nezeptal. mrchy proradný. a já byl tak nažhaven, jak na ně vybafnu, že již 318. ono snad to nekouření berou jako samozřejmost. svět jeden podloudnej. megan, já tě vůbec nechci zklamat nebo nedej bože naštvat. ale z tvých příspěvků a trochou zkušenosti se dá usoudit jaký bude průběh. bohužel u těchto věcí čas letí a letí. když nemáš jen jednu akci a zákazník po tobě vyloženě nejde, tak se to posouvá a posouvá..... mě dnes ráno taky volal zákazník. žádný stres, žádné uhánění. jen mě chtěl říct, ať nepospíchám s jeho projektem na garáž, že přes víkend jen udělá základy s deskou. hlavně ať si odpočívám a nestresuji se. perfektní výzva.

Luci

Tak jsem se po týdnu dostala na diskuzi, měla jsem nemocný počítač:). Co jsem přišla z práce, tak jen čtu, co je tady novýho, co se toho událo od minulého pátku. Jukla jsem i na fotičky, muselo to být opravdu prima, tiše jsem záviděla...myslela jsem na vás v sobotu od 15 hodin, jak se bavíte, jak to tam musí být skvělá a báječná zábava. Jinak, dnes to mám za 125 dní, v neděli jsem měla 4 měsíce, tak jsem si to oslavila cereálníma tyčinkama Emco, taky dobrý:). Raději bych si dal čokoládku, nebo zmrzlinu:), ale jedu třetí týden dietku, tak to nechci porušit. Sice dole nemám ani deko, což jako nechápu, ale snad už to trošku pohne dolů....doufám tedy:). Friduč....tak si představ, že jsem si našla cvičení za barákem, mám to přímo u frnáku a vůbec jsem o tom nevěděla. Rekla mi o tom kamarádka, jestli bych tam nechtěla chodit, že je to chůze na běžícím pásu, je to asi 8 pásů v místnosti a ona bude předcvičovat...je to při muzice a říkala, že se spálí hoooodně moooooc kalorii, tak to je něco pro mě:).....nooo, akorát to stojí 100 na hodinu, což je taky docela hoodně...tak ještě nevim. Ale zase, dřív jsem dala hnedle 100kč za cigára a vůbec mi to drahý nepřišlo, že....to ja taky pravda. Vyhodila jsem prachy oknem ven a bylo mi to u pr........jsem byla táááááák hloupá. Ale to je minulost, už se k tomu nikdy vrátit nechci.....a taky že se nevrátím...ani náhodou:) Ládík....taky se přídávám k blahopřání, přeji Ti k narozeninám vše nejlepší, hodně štěstí, lásky a hodně, hodně nekuřáckých, vonavých dní a roků, hodně silné vůle=což máš dost:) a co Ti přeji nejvíce...je ZDRAVI, to ostatní už přijde samo.....oslav si to:) Andulka a Elča.....děvčata...držím vám oběma palečky, jste šikulky.....uvidíte, že to dáte, každým dnem to bude lepší a lepší. Je to boj, těžký boj, ale my to zvládneme všichni.....za chvíli budete slavit první týden, pak 14 dní, budete na sebe pyšný den za dnem víc a víc. A to vidíte už ted, jak je to skvělý pocit, říkat si...já už nekouřím 5 dní. Jeee, já když si vzpomenu na sebe, já byla pyšná i po dni..ale to asi ze začátku každý. Sice jsem jsem jela bez ničeho, pouze jako berličku jsem měla orbitky.....ale ted si říkám, jesti to nebyla chyba, že jsem nenajela na champix....no, ale to je už jedno, už jedu 5 měsíc, tak už mám snad abstáky za sebou. A řeknu vám, mě se tak zlepšil čich, v životě jsem nebyla tak nachylná na pachy...vadí mě snad všechno. A co mě vadí nejvíc je cigaretový kouř:)...bych vraždila, dnes zase, jsem šla s čubinou k vodě a kuřák přede mnou...mí nervy, jsem normálně přestala dýchat....jsem se skoro udusila...blbec, jako by nemohl jít na trávu...vedle mě, abych to nemusela dýchat:). Tak jsem tam šla já a ještě jsem uklouzla a kecla si z toho na zadek, nooooo:). Marjo....Tobě taky držím palec, jak jsi na tom??? A co tibetani, ještě stále cvičíš??? Já se k tomu pořád odhodlávám, ale vůbec se mi do toho nechce po ránu a večer to cvičit, to je asi taky blbost, to bych nespala....byla bych plná energie, vid:)??? Je tedy fakt, že když jsem je cvičila před rokem, tak jsem se psychicky uklidnila, přestala kousat nehty(blbej zlozvyk a co nekouřím, koušu si je ještě víc..ale furt lepší, než hulit, že:))))????) a protáhla po ránu celý tělo....no, asi do toho zase půjdu, byla to nádhera, když jsem viděla, jak už si nehty kousat nemusím a můžu se koukat na to, jak mi krásně rostou. Byla jsem z toho tak hotová, že jsem si je lakovala každý den, jak jsem na ně byla pyšná. No a pak jsem je cvičit přestala a bylo po nich...bůůůůůů, jsem ostuda:)...... Tak se mějte všichni mooooc krásně, opatrujte se a všem přeji KRASNE VELIKONOCE.

miroslav

Ahoj mládeži,tak stale nekouřím cca23 den přežil jsem oslavu bez cigarety,pracovní problemy trochu jsme vyhořeli a to doslova bez cigarety,zpozoroval jsem zlepšení v dychání při sportu.....ohromnou chut k jidlu,taky dost žeru.....,neztlousnul jsem,ale běham 3 krát tydně 10km na pasu do 1hodky limit,takže,kdybych neběhal tak mám tak 3kg nahoře.....chut na cigo,ale mám a dá se to vydržet........čili uvidíme,pro MILANA...klidně kuř to přijde samo,kdy vysadíš.....kouřil jsem 15,nedával jsem si žadný datum,ale jeden den jsem si řekl,tak dneska to zkusim....a šlo to.... četl jsem,že máte fotky ze srazu,jsou někde k mání?.... kouření nekouření zdar....

miroslav

fotyk jsem našel,ale nevim ,kdo je kdo....to neva....ještě jsem vynechal...champix občas vynechám...zapomenu...takže 3 dny jsem ho neměl a nijak mě to nevadilo.....asi je to trochu psychicky.....

Coudy

Ahojky spolubojovníci.1.dubna jsem oslavil prvni rok bez cigarety,když jsem začínal,tak jsem sam sobe ani nevěřil,tak ted z toho mam obrovskou radost a musel jsem se pochlubit.Jinak vase odkazy ctu stale a musim vas vsecny pochvalit,ale radsi nebudu jmenovat,nerad bych na nekoho zapomel(mohlo by ho to mrzet)tak se mějte a vydržte.Pa

Mona

Čau,pamatujuu si tě a ZDRAVÍM a gratuluji.......

Megan

Ahoj všici. Tak všechno nejlepší k narozeninám Ládíku. No, hlavně ať nezlobijou permoníci a zlepší se zdraví. Neboj, naštvanej rozhodně nejsem, vím, že máš pravdu. Projektant slíbil projekty v úterý a jestli to nebude, bude zase Třebíč nechvalně známá v médiích, páč to s ním špatně dopadne:-( Coudy, vše nej. k ročíku. Jsi borec. Fridu, pořád nevím velikost té výhry. Jsem z toho nervózní:-) Tak se mějte všichni moc krásně a já jdu s jeřábníkem dávat uniobuňky na náš pozemek. Krásné svátky

Mona

Čau nechcete zase udělat nějaký sraz. Jsem skoro zdravá /kiromě ruky po tetanovce/ No asi je to brzo,ale mě to fakt deptá.Hele Megane,co vůbec dělá TUMAPO?

LUBAN

Všechny Vás moc zdravím a přeji krásné a voňavé VELIKONOCE Máme tady vnučku tak je tady spávnej rachot.Jedu se uklidnit na hokej do Pardubic!! Nekuřte a všem nováčkům držím palce!!!! TESLAAAAA

Megan

Ahoj všici. Já jsem opět ve výkonu a to až do rána. Navíc mám výjezdovku. No, houby model:-( Mono, na další sraz je fakt strašně brzy. Neboj, určo něco dohoukáme. Co dělá TUMAPO? No, on je automechanik, ale přišel o práci, tak je na pracáku a auta spravuje jenom u sebe garáži. Pak se nechal načerno zaměstnat u nějakýho borce, co dělá různá zábradlí na zakázku(většinou chromovaná a tak). Předevčírem mi volal, abych šel na pivo, ale neměl jsem čas. Vyčerpávající odpověď že? Fridu, stále nevím, kolik jsi vyhrála. PS mějte se všichni krásně a čau

sportkaservis

sportka - neděle 28.3.2010 3.pořadí 1. tah - 21 487,- 2. tah - 39 392,-

ládík

tak holky, dneska svátek, tak žádné "kuřácké" hřešení ani myšlenkou. já slavil včera, díky. tak tady již opruzuji 51let, 14let nekuřák, 36let kuřák a teď zase skoro již 1rok nekuřák (320). smrděl jsem víc než polovinu života a měl bych v sobě mít zhruba 1/4milionu hřebíčků a velmi zhruba 1/2 míle jsem do toho narval (ještě štěstí, že za komančů jsem pálil za osm ká). tak hodnocení mám za sebou a mohu pokračovat v dalším boji. stále držím, bez pomoci jakékoliv berličky, jsem prostě dobrej. nezlobte se. ale já se musím pochválit. ládíku jen tak dál a vydržet. zdravím všechny, prahu, třebíč, olomóc a další nekuřácké stálice.

Ivča

Ládiku díky za gratulaci. Svátek jsem oslavila tak, že jsem dnes myslela, že určitě umřu. Ale nějakým zázrakem jsem tady. Oslava jasně bez cigára. Taky jsem se dočetla, že máš narozeniny, tak dodatečně taky velká gratulace, samý radosti, zdravíčko a štěstíčko no a taky moře lásky. Bez ní je to k ničemu. Koukám,že jsem podobný ročník. Já 7.dubna slavím 52. Ale připadám si na 20. Dnes teda po flámu na 60. Zdravím taky všechny ostatní zde přítomné ať už pravidelně nebo občas. Taky Irence díky za přáníčko k svátku.Užívejte velikonoc, zítra má pršet, tak uvidíme. Vzhůru do dalších nekuřáckých dnů!!!!!!

Andula

Tk já už mám za sebou 1. týden nekouření. Uteklo to a ani to nebolelo. Chuť na cigaretu je, ale dá se to zvládnout. Ještě pořád když je nejhůř, tak si dám žvýkačku, včera byla už jenom jedna, a to jsem byla taky na hokeji v Pardubících a to jsou nervy, že Lubane? Všechny vás zdravím a užijte si krásné velikonoční pondělí.

Elča

Tak dnes začínám pátý den bez smradlavky,není to lehký ,to vůbec ne ,ale zvládám to ...zatím . Doma to jakž ,takž jde , uvidím zítra v práci ,budu se snažit....mějte se hezky.

ládík

zdravím. holky nováčkovský, přeji vám výdrž i trochu štěstí, ať to odnaučování je co nejkratší a co nejsnazší. jen kdyby vás bylo více. nebo aby byli ti další nekuřáci psavější. ikdyž ani staří mazáci se v poslední době nějak moc nerozepisují. každý čučí na pyšnou princeznu, alkohol určitě teče proudem o horách jídla se nemluví, ale vše povoleno, jen kouřit se nesmí.

Friduča

Ahojky, jsem po prodlouženém víkendu na horách znavena :) Takže jdu hají - hlásím nezapáleno ani ťuk a manža je třetí den na inhalátoru BEZ a řekla bych, že mu to značně v porovnání s minulem zmírňuje abstinenční přízanky, neb žádné nemá, kromě nutkání jako takového... Takže všem blahopřeju k nekouření a jdu umřít ... :) Dobrou

Kaka

hody hody doprovody, dejte cígo vysušený, nedáte-li vysušený, dejte aspoň bez filtru, v trafice si koupíte jiiinýýý....Tak to bylo včera!!Nebojte nebylo žádný!! Všichni, co jste začali a držíte, jste skvělí!!! Ládíku, Tobě dodatečně přeji vše, co bys chtěl Ty sám...!!!! Lucy, tak s kousáním nehtů jsme na tom stejně, co s tim provedeme??? Marjo, mamka nekouří, příznaky absťáku jsou takový, že je docela podrážděná a je smutná, že se vzdala v 71 letech nejoblíbenější hračky...ale drží se, doufám, že jí ten smutek za cígem přejde.... Fridu, manža dobrý!!!! Hezké úterý, milánkové a zdravím úplně všechny!!! KK

Andula

Konečně jsem se dopracovala k prvnímu dvoucifernému číslu. Je to krásný pocit a fakt když se chce, tak všechno jde. Je to den ze dne lepší a lepší. Dnes už bych to chtěla vydržet i bez žvýkačky, abych si nepěstovala nový návyk. Uvidíme. Elčo, Marjo co vy? Pište. Přeji všem hezký pracovní, nekuřácký den.

Friduča

Dobré ránko, Kaka - to máš teda štěstí :):) Já myslím, že mamku to buď přejde a nebo si zapálí...Tak prostě uvidí jak to půjde - ale vypadá jako bojovnice :) No manža uvidíme - nechvalme dne před večerem... Je pravda, že byl celej víkend se mnou ...Takže je velká pravděpodobnost, že si dneska zapálí..Mile by mě překvapil, kdyby odpověď na mou otázku večer jestli to vydržel, nebyla - měl jsem jednu...Ale upřímně tomu moc nevěřím :( Ale uvidíme :) :) Andul obrovská gratulačka k prvnímu dvoucifernému numeru - jsi velká šikulka a jen tak dál !!!! Jde to...:) A žvejkej pokud ti to pomáhá... Nezahuzuj to předčasně ...Aby jsi pak nebyla překvapená..Přece jen na tom dodání toho nico tělu má něco do sebe - značně to zmírňuje abstinenční příznaky ... Luci - klidně na ty pásy choď. Je to poměrně novinka, ale je to na hubnutí opravdu výborný ! Pokud je tam i fitko, pak by bylo možná lepší platit si fotko a chodit si na tom pásu sama - 40 min. a pak si jít ještě zacvičit ...Fitko nebude dražší . naopak většinou jsou permice výhodnější, než tyhle cvičení... Zaplať si na 10h trenéra,ať tě naučí jak cvičit a bude to rychlejší a efektivnější..( kromě hubnutí jako takového i zpevnění těla ). Ale pokud se ti do toho neche, klidně choď jen na ty pásy... A máš pravdu - spočti si kolik jsi utratila za cíga :) A to se vyplatí...:) Já jsem po treninku příjemně unavená... :) Venku je krásně : )V rodině máme novej hit ( píseň č.13 na posledním CD Tomáše Kluse :) ) a musíme se ho naučit do konce května a ještě k tomu vymyslet taneček tak docela makačka ...Budeme tetě zpívat a tančit k šedesátinám :) :) Tak bude bžunda :)

Megan

Ahoj všici. Tak velikonoce řádně oslaveny a zase do práce. Zdravím všechny mazáky i nováčky. Ahojte

Luci

Dobré ránko, tak jsem se ted vrátila po hodině z venku, byla jsem se psem u řeky a jako, žádný teplo...jsem nějaká vymrzlá, chci sluníčko...energii, teplo, chjo......včera jsem se byla podívat na synovečka v Praze, tam bylo tak krásně, sluníčko, teplíčko...přijela jsem do Plzně a tady jen pršelo....mi řekněte, to je jako nespravedlivý:). Friduč, já vím......ta pemice by se určo vyplatila, říkala mi kámoška, že si ji můžu na měsíc předplatit za 1000 kč a chodit tam, kdy se mi zachce a na jak dlouho. Navíc na ni nemusím chodit jen já, ale i kámošky, že nás může být víc, tak to se zase vyplatí....kdyby jsme se domluvily a složily se na to....a pak tam chodily.No, uvidím, ted ještě sehnat někoho, kdo by se mnou chodil...sama cvičit nechci. Ted mi napadlo, dá se zhubnout i plaváním??? Za barákem mám i plavecký bazén......to by taky nebylo špatný....jinak jsem se včera vážila u ségry, mám 2 kg dole.....to jde....myslela jsem, že ani deko. Včera jsem trošku zhřešila, mami udělala bábovku, tak jsem neodolala...no, ale za ty výčitky to tedy nestálo:)....dnes už jedu nanovo. Kaka....:)...tak Ty taky, jééééé, vítej v klubu:). Já nevím, co s tím, pepř nepomáhá, vůle taky ne....dělám to snad od svých 5 let, jsem ostuda...ale co jediný mi pomohlo, byly to cvičení tibetanů, začala jsem je cvičit a po 3 týdnech jsem si všimla, že mi začínají růst. Je to nepochopitelný, ale je to tak...člověk se tím strašně uklidní na psychice, navíc mu to cvičení dodá moooc energie, je to opravdu fajn...ale, to bych nebyla já, abych u toho vydržela....když už jsem se dostala na 105 cviků po ránů, což už byla síla.....tak už jsem nemohla, ráno v půl 5.....to bylo docela peklo. Táta to cvičí snad 3 rok a nemůže si to vynachválit....tak nevím. Jaký napad máš Ty???:)... Mějte se všichni krásně!!!!!!!!!!

ládík

ahoj. dneska to na mě nějak dolehlo, ráno jsem očíčkem zahlédl tu neřest a nějak se mě to celé dopoledne připomíná. ten čas se taky nějak vleče. jinak jsem měl o víkendu malé trauma. v pátek se doktor spletl a napsal mě silnější injekce na ředění krve než normálně. a přitom je řešíme každou mojí kontrolu. zcela logicky jsou ty menší (0,6) daleko, ale daleko dražší než ty co mě napsal (0,8). nejde o peny, ale o to něco nezkazit. co teď , o víkendu doktora neseženeš, naředíš hodně a bude z toho neplánovaný odběr a co potom. no nic, víkend jsem vydržel a rval tam to předepsané. nic se nestalo. dnes ráno jsem se dovolal a zjistil, jaký jsem doopravdy debil. ano k omylu došlo, ale náprava je naprosto jednoduchá, stačí jen nedotlačit celou dávku injekce. to jsem pako, že jsem na to nepřišel. popravdě nevím, při svých traumatech s pícháním si do svého těla, jak přes zavřené oči zkouknu, kolik ještě nemám dotlačit a nedej bože, aby se mě roztřásly moje staré kmetovské ruce. já jsem , ale vůl, tak jednoduché to je. a kdybych to dělal již dříve, kupoval větší 0,8, tak jsem navíc mohl ušetřit skoro litr měsíčně. krabice 10 injekcí na pět dní se v roudnici doplácí za 340káá a na bulovce v prace za 43káá. praha je prostě praha. no nic, vždyť mám našetřeno. včera na internetu probleskla zpráva, že cigára od roku 2005 podražila již o 30,5%. tak to musím být v balíku. jdu se proto přehrabovat ve svém mamonu. jo a jestli to nevíte nebo jste si nezapamatovali, jsem borec, dobrej. dneska , bez jakékoliv berličky rozjíždím již 322 nekuřácký den.

Mona

Jsi borec,to je jasný 322 dní nedá jen tak někdo!!!

Friduča

Ládíku - musela jsem se smát tvé příhodě s injekcema :) My pícháme 2x za den hafákovi inzulín s obsahem jsme hejbali cca rok, než se nám podařilo hladinu kakž, takž vyrovnat...Každopádně mě se motá šiška i po tak dlouhé době ..Nikdy si na to nezvyknu, že by mi to nic nedělalo - píchnu mu to, neb musím, ale dobře mi u toho tedy rozhodně není... a pochopitelně gratuluju ke krásnému borcovskému číslu 322 dní :) Já se taky pomaloučku blížím k dalšímu výročí...Letí to letí... A roupy vyhoň z hlavy :)

Ivča

Ládíku, číslo náádherný, 322, to už bych si myslela, že budu za vodou. Ale vím, že za vodou asi nebudu nikdy. Velká gratulace. A že bys kouřil, to já teda taky. Ta mrcha myšlenka na cígo je dost často. Ale ty jseš borec. Bez berličky 322 - SUPER. A ty to vydržíš. Zdravím všechny, všem gratuluju k týdnu, k dvoumístnému číslu ke každému číslu bez cigára. Hlavně at přibývaj další a další dny bez tý smradlavý cigarety a další lidičky,co se rozhodnou s tím praštit. Kráásný den a nekuřte!!!

Andula

To je i po tak dlouhé době chuť na cigáro? Já jsem si myslela, že po měsíci si ani nevzpomenu. Proč jsme teda přestávali, když nás cigára bude pronásledovat celý život. Mě to teda nějak štve. Ale nebojte, neříkám to proto, že bych zase začala kouřit. Ale štve mě to hodně. Jdu pracovat na zahradu, abych neztloustla a přišla na jiné myšlenky. Sportu zdar.

Konča

a bez mučení se přiznám, že jsem měla úlet nejenom alkoholový, ale i nikotinový:-( Nestíhám, tak pouze Ládíku JSI BOREC!

Megan

No teda Končo, ty se mi snad zdáš:-( Tak doufám, že to byl jen úlet a zase nekouříš. Jo, taky se přiznám, že i já občas dostanu chuť na tu bílou potvoru, ale vždy zůstane jen u chutí, páč já prostě nekouřím a basta.

ládík

úlet nikotinový ???? nechápu , neznám, nepřipadá v úvahu. andulko neboj. on to má prostě každý jinak a já mám tu extrémní životní smůlu, že jsme se s nikotinem do sebe tak zamilovali, že o nás by mohli psát milostné romány. a potom vždy rozchod bolí. naopak znám borce, kteří to v úterý položí na kredenc. za rok v úterý si toho všimnou. pro kontrolu vykouří krabku a jsou zase nekuřáci a ani si nevzpomenou. a holky, holky to maj vždy snazší. podívej kolik málo chlapů sem píše. ty jen bojujou a nemaj ani sílu napsat. a navíc každým neprokouřeným dnem se ti zvětšuje sebevědomí. za chvíli se ozve někdo a bude chtít poradit, že začíná a ty již mu budeš radit. a tak to půjde dál a dál a bude se to násobit. potom, když přijde nějaká nesmyslná myšlenka, tak skočíš pro podporu na diskuzi a než dočteš příspěvěk někoho s malým, tak se budeš cítit tak sebevědomě, že si ani nevzpomeneš co jsi vlastně na diskuzi chtěla. a když to nejde jinak, tak se prostě pochválíš a jedeš dál. myšlenka, že to bude brnkačka je scestná. ale mohu potvrdit, že překonávání, každým neprokouřeným dnem je snazší a snazší. nejhorší je to vlastní sebepovolování a litování se sama sebe. ale stejně si myslím, že píše strašně málo lidí. republika veliká, cigára drahá nejdražší a zde někdy ani příspěvek. friduč jsem rád, že jsi se zasmála, ale když se nad tím zamyslíš, to zdravotnictví je ale......... a nikdo tě nelituje. neříkám, že bych byl nějaká socka, ale přeci jenom přes dva litry měsíčně za injekce a zcela zbytečně, když stačí dostat větší za skoro bez doplatku a jen nedotlačit obsah. ale více mě s...e, že mě to nenapadlo, když je to tak , ale tak jednoduché. a na co sledovat, jestli se uzdravuješ a dostáváš menší dávky ??, stačí to jen zaznamenat a injekce dělat jen v jednom objemu.

ládík

co napsat holka. dvacet dva je ti jen jednou (u někoho i víckrát). tak mladá a již na nekuřácké diskuzi. co budeš dělat až ti bude dvaapadesát ???? no prostě : ad1) skutečně si to zítra prožij a užij, ad2) každej jsme individualita a proto bojuj i nadále za sebe, ad3) všechno nejlepší, ad4) když bylo v ad3 všechno, tak již v této všechno nejlepší, ať již zdraví, lásku, poklady a vůbec všechno již máš. a až to budeš slavit, vzpomeň si na nekuřáckou rodinu. za jeden přípitek by megan, friduč, konča a desítky a stovky a tisíce dalších bojovníků určitě stáli. a obráceně my zase nenápadně v duchu připijem tobě.

ládík

holka zlatá a jaké to bylo ??? stálo to za to ??? teď by ti měl zavolat megan. to by tě svědomí teprve roztřáslo. mě alespoň to tenkrát, tenkrát (ach jak je to dávno) dost dostalo. a to jsem projektant, dost otrlej, pro mě ukecat jinej termín, zamluvit celou akci není problém (to někdy taky napíšu, když na mě nespokojení stavebníci chtěli pozvat novu, nebo jsme doma přešli do stavu ilegality) o tom by megan mohl taky již vyprávět. ale když tě vymákne nová rodina, tak jsem se zastyděl. tím tě nechci nijak kritizovat, chraň pánbůh. ale my voláme, končo vrať se mezi nás, rodinu, nekuřáky.

Konča

ač má moje číslo. Já bych v tom fernetkovém opojení co jsem byla, brala i ubalené seno. Jak jsi psal je to pro tebe milenka, pro mě milenec až za hrob:-(((

Mona

Končo,Končo,je mi tě doopravdy líto,já to z tebe cítím,jak se trápíš. Při každé skleničce,kdybych myslela na cigáro,tak se snad zblázním.Máte to s Marjou fakt těžký holky,ale cítím jednu věc,že jste si to nevyhnaly úplně z hlavy. Tak hurá do toho,zkuste to!!!!

Megan

Je pravda, když je člověk trtochu lízlej, tak má chutě. Tak to já bych se z toho úplně posral, páč jsem velkej pivař a k pivu byla cigareta vždy nutností. Jo, když si vzpomenu na své nekuřácké začátky. bylo to tvrdý. Dokonce jsem tenkrát raději odvolal dlouho připravovanou chlastačku, abych si v opojení nezapálil. Končo, tak zase zobej a jdi do toho znova. Doufám, že sis nekoupila krabku:-( Tak Ahojky všichni, já za chvilku končím

Ivča

Všechny zdravím, Ládíku moc díky za přáníčko, to víš, že si na vás vzpomenu a nejenom při oslavě. Jste moje rodinka, díky které dnes nekouřím. V práci se bude slavit zítra a doma až bude venku hezky a daj se hodit aspoň kuřata na gril. Jenže ty víkendy nějak nevycházej. My pracující máme smůlu. Též se chci septat Konči, co to bylo za nikotinový úlet??? Je zajmavý, že mě to nějak při mejdanech nechybí, a že se u nás paří téměř stále. Ale o to víc zvládnu alkoholu. Možná brzo přejedu na jiný stránky.... Andulko je to fakt boj si myslím do konce života. Ale třeba to nebude tak hrozný. Já to mám dnes za 138 a na to svinstvo si vzpomenu dost často. Ale říkám si Ivanko musíš!!!! Ať všichni kolem čuměj, jak jseš dobrá. Zdravím všechny ostatní a držte se!!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce