Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ladík

tak vás zdravím. i já jsem vstával. sice to tak neprožívám jako friduš, je prostě hezky, ale vstávat se musí, ikdyž se nechce. nám nyní zateplujou barák , a když od 7.00 slyšíš místo kohouta ukrajinštinu a máš pocit, že někdo zkouší nakouknout skrz žaluzie, tak zas až taková pohádka to vstávání není. ale jsem vzhůru, již jsem změřil jeden plyn, takže i rozcvičku mám za sebou. téma přežírání : nebojte, já jsem normální, jen mě nedalo si rýpnout do kaka, když napíše tak natvrdo "nehorázně přežírat" já jsem dost při těle, ale jak píše friduš, jsem vlastně spokojený. občas, když se trefuji do dcery, že si ji nikdo nevezme, když bude se bude takhle stravovat, tak je odpoví, tati podívej se na sebe, a já na to : no a co, já jsem již zajištěnej a cítím se takto dobře a pamatuj si s tlustejma lidma je vždy větší srada, ti jsou spokojeni, mají svoje jisté a vůbec, jak říkala helenka růžičková a proč jsou tlustí, protože se maj, a basta. luci, nevím jestli ti někdo dokáže pomoci s nočním čumákováním. a deprese ?? co to vlastně je ?? já jsem tu psal v době, když jsem měl skutečně dost absťáky, že na léčení nevěřím. já je nějakou dobu bral, ale když mě řekl, zkusíme to 3 nebo 4 týdny a nenadávejte na mě, když se to nebude lepšit, tak jsem si jen mohl říci, že doktor bude vždy úspěšný. když uplyne ta doba, tak mohou absťáky přejít i z časové stránky a nikdo nepozná, zda je to časem nebo antidepresivy. navíc jsem kouknul i na diskuzi o těch lécích co mě napsal, a když je tam někdo vehementně shání, že bez nich nemůže být, tak jsem je vyhodil. a lucko 116 dní, to je již paráda, to za chvíli, když budeš mít štěstí, tak to již by neměly být komplikace . to jen já se nemohu zbavit toho návyku. dneska jedu třistadevítku a stále projíždějí myšlenky. já si uvědomil jednu věc, když již tu padlo téma jídlo. mě se již žaludek spravil, chuť k jídlu normál, jídlo již chutná, tak jak jsem si pamatoval a já si uvědomil, že když jsem byl ten hnusnej smradlavej kuřák, tak když jsem pocítil hlad, nebo i jen vzplála myšlenka nebo chuť na jídlo, tak jsem to řešil bílým hřebíkem a ono to vždy nějak polevilo nebo odeznělo. a tak si myslím, jestli ty moje hříšné myšlenky, které setrvávají, nejsou spíše než touhou po kouření, nějakým symptomem zahlazení chutě po jídle. a dost, nebudu již o kouření psát. jdu bojovat. já mám svou vůli a tvrdost a já to vyhraju. včera jsme měli i doma vlastně první rozpravu o kouření. manža teď, když kvůli zateplování nemůže na balkon, tak musí, no musí ???? kouřit z okna, a to moje čidla zachytí, ještě ani poprvně nevyfoukne šluka. doposud, moje vzlyky prostě přecházela, kouření prostě neexistuje, nevíme co to je, ale teď se do mě pustila, žádné škemrání, nic, odchod, bez diskuze. jinak mám takový malinko, ale malinko nepříjemný pocit. neudělali jsme něco meganovi, nehlásá se, nebo jsem nikde neviděl jeho příspěvek, neslavil ani dvoustovku, na kterou se tak těšil. leda, že by přešel do ilegality a pokoutně po večerech kopal již základy svého domečku. megan tady jsme, nekuřáci, stateční a dobří lidé. zatím alespoň ahoj a jdem pokračovat v nekouření

ládík

omlouvám se, ale to se mě stává skoro pravidelně. o někom nebo někomu píši a než to odešlu, tak on mezitím umístí svůj příspěvek.

Marja

Mono, jak je? Je to lepší?Všem velká gratulace k dalšímu nekuřáckému dni.

Konča

Snad už konečně budu mít dnes trošku času napsat. V práci blázinec. Jsem úplně vybitá. Tak moc bych si dala, ale nemám. Kafe, co jsem si udělala před hodinou jsem vypila úplně ledové. Asi si udělám další a k němu paipo.

Konča

Megane, poslala jsem ti do mailu www stránky kde dělám. Vidím, že na stavbu sháníš kde co, třeba si něco najdeš.

Konča

Kdybys v sobotu jel vlakem, tak pojedu rychlíkem Jan Perner a zastavuje v Kolíně. Odjezd z Kolína 11.02h. tak bys mohl přistoupit pokud to pro tebe nebude moc brzo.

Marja

Ale je na netu nějaká poznámka, že je v Kolíně výluka.Bylo to v poznámkách u toho Pernera.

Konča

Tak až takhle jsem to neštudovala - nevím.

Valja

tak se hlásím po delší době, abyste věděli, že jsem to nevzdala - mám dnes 150 BEZ. Zároveň gratuluju všem, kdo stále nekouří nebo o nekouření aspoň vážně uvažují. Možná vás bude zajímat - a pokud někdo z vás o podobném případu slyšel, budu ráda, když se ozve - že při vysazování CHMX z 1/2 obden u mě došlo ke generalizované alergické reakci, takže mě odvezla houkačka. Neví se, na co to bylo, za poslední měsíc už jsem to měla 6x, akorát ve slabší formě než poprvé, ale beru teď léky na alergii. Údajně jde o alergii na potraviny, akorát nevím na jaké, pokaždé to spustí něco jiného, mám podezření, že dokonce i psychický stres či fyzická námaha. Na webu jsem se dočetla, že to může způsobit i změna životního stylu. Tak nevím, akorát jsem z toho dobře rozhozená, protože vlastně nevím, co jíst. Musím počkat na testy, které by mi měli dělat tak až za další měsíc. Manžel mi tvrdí, že tělu něco stále chybí. Co vy na to?

Konča

Ahoj Valjo. POsílám ti obrovskou gratulaci ke krásné 150. Jsi borka. Já nejsem doktor, ale alergii člověk může dostat kdykoli - i na stará kolena. Myslím si, že to není z šampíku a jeho vysazování. Je to pár let, co jsem se osypala po snězení langoše (nikdy před tím nebyl problém), a jelikož mám langoše ráda, tak jsem s nimi experimentovala. Byly langoše ze kterých mi nic nebylo a z toho jsem ho snědla a opět alergie. Do dnes nevím na co v některých langoších mám alergii. Takže v kabelce mám lék Xyzal a hurá na langoše. Jakmile začnu opuchat, tak lupnu prášek a jsem v pohodě. Bez léku s sebou si langoše nedám:-)

Valja

Moc děkuji za gratulaci. Xyzal - to máš proti té alergii? Já beru od toho prvního záchvatu Zodac, denně, a stejně se mi to vrací, i když, jak jsem psala, ve slabší intenzitě, a když začnu rudnout a začíná mi všude po těle mravenčení či bodání, tak do sebe hodím Dithiaden+Prednison + 2 šumivá kalcia. Zabere to, většinou zůstává ještě několikahodinová zimnice a pak dobré. Ale normální to není a divné je, že se neopakují jídla, po nichž bych to dostala. Takže těžko teď mohu experimentovat. Ale ještě jedna důležitá věc. Alergoložka mi řekla, že pokud bych byla kuřák, tak by mne vůbec neléčila - sama kdysi přestala a teď staví kuřáky před volbu "chceš léčit - přestaň kouřit". Má na to vůbec právo? Co když někdo přestat nemůže, nejde mu to?

Friduča

Valjo, prvně se přidávám k Ifče a posílám velkou gratulaci. Také nejsem lékař,ale souhlasím s Ifčou - nemyslím si, že by jsi měla reakci na vysazování CHMP. Pokud by to bylo při začínání užívání, pak by to asi bylo možné, neb by jsi mohla mít - teoreticky alergii na nějakou složku, kterou CHMP obsahuje. A užívání 1/2 tablety ob den již nemá prakticky žádný účinek... Je to jako by jsi CHMP nebrala... Takže se také přikláním k tomu, že se u tebe projevila potravinová alergie ( nejběžnější ) a z krve by dobrý alergolog měl poznat na co konkrétně to je ( na látky - tedy třeba bílkoviny atd...). Usnadní ti to spoustu času ( ale asi to nedělá každý alergolog, neb je to velice nákladné vyšetření ). Pokud to neudělá asi ti nezbude než zvolit vylučovací metodu - testovat po čem ti je zle ... Což není nejlepší řešení :( Držím pěsti a je mi líto, že se ti objevil takovej neřád... A dej nám vědět... Končo co by jsi si dala ???? jednu na zadek, viď !!! :) :) Potvoro naše ... :)

Valja
1x

Friduč, díky, dám vědět, jak se něco zjistí. Mějte se všichni hezky... venku je už krásně. A ať je vám i na srazu fajn...doufám, že budou fotky. Zdravím Ládíka - uzdravuješ se, tak jen tak dál, Megana, Lubana ...skleróza mi nedovoluje jmenovat další, takže prostě pozdravuju všechny!!!!!!

Ivča

Valjo, čtu ten tvůj příspěvek a na to teda musím reagovat. Hlavně ta Tvoje doktorka, to je kráva. to jako kuřáka nechá zdechnout nebo co? Chci se tě zeptat, jak to bylo s chutí na cigáro po vysezení CH? Já to mám dnes za 125 , beru ještě jeden denně a chci to vydržet do konce dubna. A dost se toho vysezení bojím. Myslím, že pak půjde hodně o psychiku. S tou alergií, to je vždycky problém. Myslím, že z Ch to opravdu nebylo. Můj manža má alergii už 3 roky. Najednou to přišlo a nikdo dosud nezjistil z čeho to má. Byl na alergologii, na kožním všude a nikdo nic neobjevil. A to si musel psát 2 měsíce jídelníček, samé odběry krve a nic. Takže stále bere prášky - Alergen. Tak Ti držím palce a gratuluje k nekouření tobě a všem nám statečným. Mějte se krásně a užijte si srazík.

Kakamila

ahoj rodinko, je fakt krásně, škoda, že to musím ještě ignorovat, na kolo s prckem ještě nesmíme... Ládíku, s tím jídlem, Ty jsi samozřejmě vyjímka ze zdravotních důvodů, snad jsi pochopil, že myslím lidi, kteří hned druhý den, co přestanou kouřit, nahradí cígo jen jídlem...Ty jsi přece bojovník jak s cígem, tak s jídlem, proto máš dvojnásobnej obdiv!!!! Valjo, gratuluji ke 150, a s tou alergií to , si myslim, nebude Champixem... Megan už dělá přípojky... Na srazík dorazím lehce po 15.hod a budu muset odejít tak kolem 19., střídačka s manžou... Nekouřím, občas je chuť, ale co se dá dělat....kouřit se nebude!!! Zatím čaute.KK

Luci

přeji všem krásné hřejivé ránko.......ted jsem se vrátila po hiódině a půl z procházky, tam je horko. Jsem ufuněná víc než pes, to jsou ty kila nahoře, to koko:). Ale zase si myslím, že když takto budu chodit každý den a omezovat se v jídle, tak by to také mohlo jít dolů, co Friduč, to šlo vid:)??? A musím se pochlubit, kamarádka, co chodíme venčit spolu mě skoukla a povídá, Ty jsi Luci nějaká jiná...čím to je?? Už vím, že máš tak vyžranou tu papulu. No, to je vrchol...ale potěšilo mě to. Tak na váze to zatím vidět není, ale na papule asi ano:).....¨ Ládíku, děkuju za radu, asi máš pravdu. 117 dní, to už budou 4 měsíce, to už je opravdu delší doba.....možná to ještě nějakou chvíli potrvá a budu snad z toho venku. Asi to nebude těma cigárama, ale tím, že jsem citlivější povahy a nad vším přemýšlím a všechno si moc beru. Pak z toho nespím, přemýšlím a v hlavě se mi to mele. Jak říká moje mami...by jsi potřebovala dítě, aby jsi přestala přemýšlet nad kravinama, hm...asi má pravdu, ale okolnosti mi to zatím nedovolí, tak mám jen psa....a přítele, a to jsou skoro jako děti, že:)))). No, jak kdy...... tak se mějte všichni mooooooc krásně, nekuřte, držte se.... a v sobotu si na vás vzpomenu, užijte si to na srazíku, mějte se a smějte se.........:)))))

Megan
1x

Ahoj všici. Tak jak jsem včera psal, tak tu stavební buňku jsem sehnal a to dokonce dvě za cenu 7000 Kč. Tak úplně super a dokonce je to jen asi tři kiláky od našeho pozemku. Jenže ouha. Měl jsem takovou radost, že jsem to řádně oslavil a dneska je mi tak zle, že jsem si musel vzít volno. No, jsem fakt hroznej:-( Valjo, taky blahopřeji a myslím si, že to po Champixu není. Ta doktorka je fakt blbá. Potřebovala by dostat přes prsty:-( No, mějte se všichni krásně a v sobotu čau

ládík
1x

ahoj lidi Kaka to napsala hezky (a navíc ví se sluší a patří), moc hezky píše. Nekouřím, občas je chuť, ale co se dá dělat....kouřit se nebude!!! to mohu potvrdit a bojuji i nadále (dnes jedu třistadesítku) s tím meganem ovšem překvapila, ale něco na tom může být. možná megan již hrabe a hrabe a chce na sraz dovést trochu rodné třebíčské hroudy. valja 150, no prostě borec, již spolehlivý mazák, ale i jiná čísla jsou velmi hezká, ale...jako ve všem je nějaké to ale, možná je to jen a jen můj pocit, ale není tu nějak málo psacích nováčků ???????? nekouření in, drahota největší, zdraví životní styl přednostní, česká republika veliká, měst a vísek nespočet a na nekuřáckých diskuzích až takový nával není. kdyby jen v každém českém městě byl jen jeden nekuřák a z toho psal jen každý desátý, i tak by jsme neměli stačit přecházet ze stránky na stránku. tak nekuřáci, nečtěte jen a pište. někde jsem četl, že společná podpora při odvykání, nebo snad přímo nějaké internetové spolupodporování přináší až 1,7* větší procento úspěšnosti. friduš to jistě doloží konkrétně, já s mojí sklerozou jen vyhrabuji ze zákoutí mozku, ale toto mě tam uvízlo. a taky, a to chci v nejbližší době splnit, protože myslím že u mě, že již nazrál čas si udělat, za úspěšné odvykání, si radost. jen stále nevím co si koupit .?.?.? vždyť i při mých nižšich vstupech (72,-Kč/den) , by to mělo být přes dvacet litrů doma. a u mě skutečných, já jedu bez podpor, nulové výdaje. vlastně dvakrát jsem koupil paipo. ale po pravdě, občas, hlavně dopoledne, ta blbá myšlenka proběhne. odpoledne se dá v poho vydržet a večer snad mohu již určit, jako bezpocitový. vyvíjí se to. hlavně, se nelitovat. stále si myslím, že to jídlo a cígo má návaznost, že když se politzuju a dovolím něco v jídle, je možné to vztáhmout a povolit i v nekouření. jsem prostě blbej. tolik dní za sebou a já si vůbec připouštím nějaké myšlenky. no nic ahojky, jdu si připisovat další a další dny, týdny a měsíce.

ládík

my snad máme stejné myšlenky a rozvrh. megan někdy 2 - 3 minuty počkej, aby můj příspěvek byl před tvým.

ládík

chlapče, jestli takhle budeš zapíjet každou sehnanou cihlu, tak můžeš i prochlastat barák.

Mona

Tak jsem právě dorazila od doktorky. Mám antibiotika,takže se bohužel ze srazu musím omluvit. A ni nevíte,jak mi to štve. Bych se nejradši zbláznila a zakopala někam pod zem. Megane,máš na starosti focení a pošleš mi alespoň fotky jo??? Jdu si lehnout.Čus

Megan

Mono, tak to mě teda strašně moc sere. Tak se brzy uzdrav a tak až na příštím srazu. Včera jsem mluvil s Milošem a strašně se na tebe těšil. Fotky ti pošlu. Ahoj Ládíku, tak to bych si deal, kdybych ten budoucí barák měl prochlastat. To není žádná špeluňka:-)

ládík

tak to máš svatou pravdu. již jsem jednou dělal úpravu toho tvého typového projektu a to není skutečně nic malého. ikdyž ve finále tam zase nezbyde tolik obytného místa, nějaký pokoj pro služku na úklid, nějaký krcálek pro zahradníka a již se bude přistavovat.

irena

Chudinko Mono,já říkala že tu lítá nějakej nekuřáckej bacil.Megan musí zodpovědně fotit a vše umístnit na Rajče, ať z toho my "papučáci" taky něco máme. Včera jsem v práci měla revizáky z Prahy a ti mi nevěřili ,že v centru je hospoda kde stojí plzeň 26 Kč.Tak jsem si před nima krásně zamachřila.

Konča

Mončo, zdraví je přednější, takže se pořádně vykurýruj a na sraz přijedeš příště. Megane, já tu slivku asi nechám doma, nebude to lepší??? Ládíku k 310 ti posílám gratulačku.

Marja

To je smůla. Já brala antibiotika jen pět dnů, na dalších pět dnů je dala synovi.Tak ještě kašlu,ale už je to o hodně lepší.Tak počítej, že to bude trvat delší dobu a nejvíce mi fakt ulevil ten Dithiaden.A máš neschopenku? Kdyby ses cítila trochu dobře tak bys mohla odjet? Jen s pitím by to nebylo dobré.Škoda.Všem nekuřákům fandím a obdivuji vás.

Valja

Ivčo, já začala vysazovat po 127. dnu, to jsem byla už na té 1 půlce obden asi 2 týdny. Fakt je, že manžel tehdy mi radil, ať si radši zapálím, že jsem protivná jak noc a dokonce i agresivní - všechno mě dokázalo naštvat, každá blbost, hned jsem vylítla jak čert z krabičky. Chuť na cigaretu jsem teda neměla, ale fakt je, že v mém okolí nikdo nekouří, tak to mám lehčí než někteří, co jim doma hulí partneři. Kouř mi sice pořád voní, ale ta chuť není. Leda na jídlo. Uvidím, co to bude dělat dál. Jsem zvědavá taky na tebe, jestli ti to půjde v klidu. My se v létě máme stěhovat, tak snad ten nápor ustojím - už teď se mi chce brečet, že na stará kolena mám opouštět rodné místo. Manžel si tu nikdy nezvykl, co nadělám. Mějte se hezky všichni.

Valja

Ještě poznámka - asi po 10 dnech po vysazení jsem si v zájmu klidu domova 1/2 CH zkusila vzít, zda mě to zklidní, ale jen mě to utlumilo a bylo mi podobně blbě jako na začátku. Tak jsem bez toho a uvidíme.

Konča

Valjo, tak to máš blbý. Ale třeba si zvykneš. My jsme před vánocemi stěhovali tchýni (85 let) po více jak 50 letech šla z bytu. No a po 3 měsících si tu změnu pochvaluje. Prý na lepší se dobře zvyká.

Valja

Ifko Končo, tak ti díky, tos mě potěšila. Doufám, že budeš mít pravdu s tou aklimatizací, zatím to vidím spíš černě a dost se toho bojím. Záleží, na koho tam člověk narazí, že jo.

Mona

Ani nevíš ,jak m i to štve. Neschopenku mám a na kontrolu jdu v úterý.Vím,že se svět nezboří,ale já jsem z toho úplně nepříčetná,já se tak dlouho těšila a marodím 1x za 10 let a zrovna když mám sraz-to je fakt hnus. Na tebe jsem se těšila speciálně,že tě přesvědčím o tom nekouření. Vím,že ty to máš fakt těžký. Je mi to fakt moc líto,že ti to jde tak ztuha. Ale napiš mi pak mejl,jaký to bylo.

Marja

Hlavně o to stravování jsem chtěla podiskutovat. Já mám na tebe email myslím jen ten pracovní a to si ani nejsem jistá.Když máš neschopenku, to nemůžeš jet, to je jasné. Přeji všem úspěšný další nekuřádký den.

Mona
Megan

Ahoj všichni. No, ládíku, my tam budem mít toho obytného prostoru dost, protože dvougaráž bude v suterénu a místo garáže bude zimní zahrada. Pak jsme to ještě skoro o metr navýšili, aby nahoře nebyl velký úkos. Zastavěná plocha bude 167 m2 Mončo, tak já si dám na tebe panáčka a budu na tebe myslet.Tak příště Končo, ne aby tě napadlo, že by jsi tu slivku nepřinesla. Ser na ní těším Tak v sobotu

Kakáč/Kakamila

Ahoj rodinko milá, tak jsem dnes vytřídila zimní šatstvo a obdařila bezdomovce věcmi, které už nechci, stejně jako nechci cigarety a vůbec, asi se zbavim více věcí, které už v životě nechci, nějak mě to jaro nakoplo.....To bude očista. Anebo krize středního věku??Ládíku, co myslíš, Ty jsi expert na bonmoty a eseje....A mimochodem, dost mě mrzí, že nebudeš v sobotu, ale jsem zastáncem hesla "žít a nechat žít", takže věřím že k tomu máš svůj důvod...A Mono, stejně tak Ty, protože jsem se těšilA, jak my dvě spolu nostalgicky zavzpomínáme na kuřbu u volantu a Tobě je takhle blbě...fakt mě to taky se..e, jak již napsal Megan, no nic, zdraví je jen jedno, tak Ti ho přeji..vylež se!!!! Víte, přímo v domě, v přízemí, máme prodejnu tabáku a té jsem 20 let dělala dobrou tržbu...Vždy, když tam dnes přijdu, utratim jen 3,-Kč za 2 bonbony pro píďu. Dneska na mě prodavačky vytáhly moji oblíbenou značku VICEROY- STŘÍBRNÉ, pak různé kusovky a lákaly mě, ženský zpropadený a já NE!! Jsou naštvaný, fakt ze mě měly 120,-Kč denně...Když prý mám velkou chuť, /nemám paipo (ale asi se juknu, že bych ho koupila) /, v poradně mi Dr. doporučila v nejhorším použít nikotinový inhalátor - pozor - NENÍ TO ELEKTRON CIGARETA, tu REZOLUTNĚ zamítla!!!! Přiznávám, že jsem to dnes poprvé použila, a to při nšem oblíbeném sezení matek v naší zahradní -sídlištní - restauraci, která byla za 800000,-Kč předělána na dětskou rezervaci se skluzavkami, písoviště, bazénem a houpačkami k vyřízení mláďat a odpočinku matek ( pivo + víno + jídlo+ nanuky + vše, co chcete), takže jsme tu denními hosty a dneska jsem z kabelky vytáhla aspoň ten ihalátor. NEKOUŘÍM!!Fridu mě asi nepochválí, Fridučko, já vím, je to lákadlo ale neboj se!!!!Furt lepší tohle, než potah jednoho šluku z cíga některé z matek, které mě obklopují!!! Co myslíte - vaše názory??? A za dva dny už se na vás moc těším, všechno to probereme!!!! Kakáč

Valja

kdo vám bude v tom baráku uklízet - nebo manželka je v domácnosti?

Mona

Já si dám zkrátka zákaz chodit na tyhle stránky-mě to tak štve,že už vymýšlým další sraz a ten bude v září u nás na kurtech..A teď jdu chcípnout do houští.

Ivča

Díky moc za zprávičku. Možná zkusím od dubna taky jenom půlku a uvidíme. Já mám teda chutě stále. Včera jsme seděli venku, na stole pivko a kecáme a já úplně automaticky sáhla na stůl a hledala krabku s cigárama. To jsem se teda dost nad sebou zarazila , že po 4 měsící se mě tohle stane. Aby nebylo ještě hůř. Stěhování je šílená záležitost. My jste se stěhovali před 3 roky. Tenkrát jsem zhubla 5 kg, to bylo šílený po 20 letech. Ani stěhovákům jsme se nevešli do auta. Museli jsme pendlovat s vozejkem za autem. Jenže my jsme se stěhovali za lepším, tak jsme to nějak lepší snášeli. Jde o to jestli se stěhuješ do lepšího nebo do horšího. Na lepší se zvykneš hned. Tak Ti přeju, ať to zvládnete bez stresu, ikdyž to asi nejde. Všem ostatním přeju krásný víkend, dnes naposled užívejte sluníčka, zase se to na víken pokazí. Je to v pr.... A nehulte.

Konča
1x

akorát budu muset asi jet s batohem na zádech neb do PH přijedu v poledne a do 15.00 by mi asi ruka upadla kdybych ty flašky nosila v igelitce. Teda co já pro toho Megana neudělám:-) Kakamilo, ty prodavačky jsou pěkné potvory. Řekni jim, ať ti objednají místo cigár paipo a ty si ho můžeš u nich kupovat. Já si paipo nechávám posílat přes e-shop. Inhalátor je jistě lepší jak cígo, ale myslím si, že k šampíku budeš mít vhodnější paipo. Šampík blokuje nikotinové receptory a ty tam ten nikotin opět dodáváš.

Marja

Prosímtě, kolik té slivovice povezeš, že píšeš flašky. To ten Megan se už pak vůbec nevrátí domů.Ale myslím, že jede s manželkou, tak ta si snad domů doveze. Mono, já už měla tolikrát tyhle stránky vymazané a pak znova hledala a dala do oblíbených. je to závislost.ale dobrá i když se tady lidé obměňuji. Všem přeji další nekuřácký den.

Konča

no to je právě to, co nevím. Do včerejška jsem měla nachystané 3 půlčíky, ale včera jsem opět jeden dostala. Takže už jsou 4. Ale Megan chtěl, abych dovezla naší slivku (mnou sbírané švestky) a to si nejsem jistá, jestli ještě unesu - no na zádech asi unesu.

Konča

se třeba byť jen na chviličku zastaví Ládík, tak bych ještě vzala jemu, ať si taky užije přírodních léčivých kapek.

Marja

Končo, píšeme si tady asi jen my dvě.ostatní asi pracují a Ládík je bu´d na procházce nebo si snad dělá derivační koupel. Já mám také slivku,ze Všeminy, vždy v soutěží jsou tak na druhém -třetím místě ze sta. Ale nevím, jestli by měl ještě někdo zájem, když ty ji vezeš tolik. Snad Miloš,nevím?

Megan

Ahoj všichni. I já mám již cestovní horečku. Večer ještě musím na noční, pak chvilku spánek (myslím si, že stejně neusnu) a pak šupky dupky na sraz. Jedem s manžou autobusem, do Prahy máme super spojení. Končo, neblázni s tou slivkou:-) Stačí klidně jedna flaša. Přece se s tím nebudeš tahat. Jedině, že by jsi podarovala i ostatní :-) Valjo, manža není v domácnosti. Snad se nějak ten úklid zvládne:-) Tak zejtra páček shledáček PS, Ládík by fakt mohl přijet, ale psal, že příště určitě přijede, tak uvidíme

Megan

Marjo, tak ji vem. Dáme košta. Miloš tam bude už od tří

Konča

a navíc chodí lidi, tak vždy písnu jen to nejdůležitější a jdu vyřídit lidi. No jak znám Mildu, tak by chtěl demižon nebo dva:-DDD

Ivča

Konče moc děkuju za typl. Já nevěděla, že nějaký paipo existuje. Hned jsem našla na netu a asi objednám. Někdy to je drsný. Už jsem psala, že jsem včera sedla venku k pivku a automaticky hledala krabku s cigárama. Stále přetrvávají reflexy i po 4 měsících. Mějte se všichni krásně, děkuju všem, moc mě to tady pomáhá. Příště snad taky dorazím na sraz. Slivovičku si dáme doma též a též máme z vlasních sliv. Tak si to užijte. Papá

Friduča

Dobré ránko, jsem tu - já teď žiju prohlížením fotek z Maroka a čtení o Maroku..Manža si ze mě dělá srandu, že mětotam nebude bavit, neb už všechno budu znát ... :) No k tomu kouření a náhražkám - je to jen na vás kamarádi, ale po 4 měsících se uchylovat k něčemu takovému je obrovský krok zpět... To už je doba, kdy by to mělo být porovnané... Ale jak říkám - je to každého rozhodnutí ... Megane - nemůžeš nic koštovat v restauraci, jako domu vzít o.k., ale nemůžeš koštovat v hospodě. To se prostě nedělá :) Ještě, že tvrdej alkozhol nepiju :) Jen vínečko :) :) Megane a vy si mě budete muset hlídat - nesmím překročit dvě lahve, jinak mě chytají roupy :) :)

Megan

Fridu, slivka se koštuje úplně všude, hospoda nehospoda:-) Na roupy se vykašli. Aspoň bude prča Ivčo, já si taky myslím, že je to krok zpět. Chutě přejdou. Taky mě to občas chytne, ale žádná tragédie.

irena

Ježíš....já vám závidím.Asi si v sobotu dám taky slivovičku a budu na vás myslet.A ještě závidím tu cestu vlakem Marji a Ifče to bude určitě moc krásné dobrodružství.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce