Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Kakamila

zdravím vás přátelé!! Marjo, co na to napsat...smůla, škoda dobrýho člověka, starosti...Držím palce, ať brzy pominou!! Proto zatím nechci psa, nechci být vázaná. Možná později, až prcek vyroste a bude ho venčit...A co do paneláku, byl by chudák... Fridu, Maroko, hmmmm - tam jsem taky nebyla!!! Megane, myslím, že Ládík má pravdu, 2 x Egypt je reálnější než vše vyřídit a začít stavět...Ale kdo ví, třeba to bude letos na podzim!!! Ládíku, Tvoje bonmoty jsou opravdu životadárné!!! :) :) Luci, a co umělý sladidlo, taky o něm uvažuju... KK

KAKA

jsem tupá, kam lezete na tu druhou diskuzi - přesný název nebo odkaz, prosím.... Díky, KK

Ivča

Ahoj všichni stateční. Megan 194, Luci 110 Luban 170, Ládík 302, KK 23, Miroslav 7 a moje maličkost dnes 118!!!! Jsme nejlepší. Marje držím palce, ať to dopadne dobře s pejskem. Vím co to je, měli jsme dvě feny, jednu už jsme museli nechat uspat, musel jet syn, my jsme nebyli schopný. A to máme ještě k tomu britskýho kocourka. To je můj brouček. Je to krásný mít zvířata, ale úvazek jak blázen. Přeju krásný jarní den bez cigaret, myslím, že zima je difinitivně za náma. Za chvíli bude netřeba lítat do Egypta jaký tady bude vedro. Ha ha.

Friduča

Dobré sluníčkové ráno, tak máme tady krásnej novej den - sluníčko se na nás usmívá - ještě trochu teploměr nahoru a bude to luxusní !!!! Kakamilo : http://www.odvykani-koureni.cz/diskuze, ale nestojí to moc za to .. já tam jukám... JInak jsem na Maroko moc zvědavá.. Byla jsem na sebe včera nesmírně pyšná, když jsem platila poprvé po 11 letech dovolenou JÁ - a to za ušetřené korunky díky nekouření !!!!!! Sic jsem neuposlechla odborníky z tvé poradny Kaka a použila to i pro manžu, ale vůbec mi to neva... Naopak.. :) dokument včera byl silný a na závěr debata s Bolívijskou režisérkou... Film ve mě zanechal velkou stopu… Promítá se v hodně zemích světa ...Doplnila jsem si trochu vzdělání, abych o konfliktu jménem Západní Sahara něco věděla, neb jsem v tomto směru byla naprosto nepolíbená. Každopádně fakt, o kterém tento snímek vypovídá a tím je, že dál vesele kvete otroctví za tichého souhlasu vlády je poměrně otřesný a to nejen v Maroku, ale v celé západní Africe…A i fakt, že OSN je v této oblasti aktivní a nic nedělá mě nenechává chladnou… Každá diktatura, totalitní režim, nebo prostě bezpráví konané na lidech by mělo být potrestáno a pokud jste si mysleli, že otroctví je pojem historický, pak jste se pletli, stejně jako já. V době kdy bylo otroctví prohlášeno za nezákoné a zločinem proti lidskosti se vesele otročí dál a nikdo s tím moc nedělá… I když nějaké organizace jsou založeny – díky výborné režisérce Bolívijského původu Violetě Ayala a její nesmírné odvaze, kdy skutečně riskovala svůj život, za touhu a potřebu boje za spravedlnost. Takže pokud budete mít možnost snímek shlédnout – doporučuju ! Umělé sladidlo nebrat !!! Jsou to šílené srágory, stejně jako cola light atd ... Pokud je cukr nezbytně nutný a nedokážeš si bez něj život představit - tak opět platí všeho s mírou - a kup si třtinovej - je hnědej ... Mají ho např. ve Sparu... Přátelé mě se tak krásně dýchá a myslím na Vás spolubojovníci - čerpejte energii ze slunka :)

Megan

Ahoj všichni. Tak vidím, že jsou tady všichni dobře nalazeni. Luban na fotbal, Fridu na dovču, Ivča na svou 118, Kakamila na druhou diskusi, Ládík na neslazení apod. No, ale vy jste se do mě dobře obuli:-( Já už mám veškeré povolení na stavbu vyřízené a teď pouze čekám na stavební povolení. Podle zákona na jeho vyřízení má odbor výstavby max. jeden měsíc, tak jakej podzim!!!!!!!!! Já už na veškerém povolení pracuji dva roky!!!!! Mějte se a nekuřte

ládík

ahoj zdravím všechny nekuřácké borce. jedu 303 a přesto asi žiju nějaký dvojí život. celou noc jsem prokouřil. vlastně ne prokouřil, zdálo se mě , že mě honěj nekuřáci, a já si nutně potřebuji koupit cigára. bylo to někde v cizině, protože jsem neuměl jim říct co chci. navíc jsem chtěl koupit jen jednu jedinou. pak jsem zase neměl peníze a dopadlo to , že nevím konec. ale určitě se mě nepodařilo sehnat cígo a určitě jsem nekouřil. ale vlastně to nebylo až tak hrozné. nebyla tam nějaká extra potřeba, spíše jsem si zaběhal. třeba to je poslední záchvěv receptorů. kakamilo velmi děkuji za pochvalu. jseš hodná, životadárné bonmoty, hmmm, hmmm, spíše mám někdy strach, aby nevyzněly někdy jako drzost. ale tak to doopravdy nemyslím, spíš mám rád popichování, srandu. a proto ani do megana nebudu již rýpat , slibuji, spíše budu radit. megan nic nedej na popichování, vždyť již jenom stavební povolení, no tak. navíc by jsi mohl začít třeba i dnes. protože řekněme si, co je stavba ??? stavba, je, když položíme první cihlu. takže výkopy a základy bych vlastně mohl dělat. mám pocit, že terén je nestabilní, tak jsem ho zpevnil betonem, a to není stavba, jen je podivné, že jsem to provedl zrovna ve tvaru základů budoucího rodinného domku. no a co. kdybych udělal seznam černých staveb ve svém okolí, tak na jeden papír by se to nevešlo. a to se ani nebojej a stojej i celé baráky. lidi jdu nekouřit. třistatrojka běží. ahoj jo a megan, luban, pernikáři, to není fotbal, ale hokej.

Mona

Zdravím všechny bojovníky. Lepší nálada je díky sluníčku určitě. Já osobně se těším nejvíc na víkend-přijedou mi neteře 4,5 a 1.5roku,tak se těším,že si je užiju a navíc má být pěkně,tak si chci umýt zevnitř auto-mám ho teprve rok a po zimě vypadá,jako by bylo 10 let starý. Marjo,co je s tebou? Moc nepíšeš a to mě mrzí. Myslím si,že by ses opravdu na ty cigára měla zdravě naštvat,protože ti diktujou co máš dělat a co ne!!! Vůbec neumim popsat,jak jsem šťastná,že to mám už za sebou. Holt někdo to ustojí tak,že může kouřit jen občas /jako moje kámoška/ ta kouří jen když jde někam pařit a doma jí to ani nenapadne. Ale pro mnoho ostatních,samozřejmě i pro mě to je otročina,kdy si s tebou cigareta dělá co chce-což je hnus. Fakt díky,že jsem si tenkrát koupila Champix a nakoukla sem a dala to !!! Všem to přeju- a už se na vás těším do Prahy-skoro za týden.Pěkný den.

Megan

Jo, do Prahy se taky strašně moc těším. Jo a Ládíku, nejsem naštvanej, jenom vysvětluju:-) Ahoj všici. PS Fridučko, už víš, co dobrýho uvaříš Megánkovi?

Friduča

Megane - noooo, nevím, nevím ... Asi Vám udělám polévku a ještě uvidím :) :) Nech se překvapit :) Mono - nemáš kámošce vůbec co závidět.. Jasan ušetří peníze pokud kouří jen, když paří. Ale pozor - zdraví škodí prakticky stejně !!! Stačí cigereta, dvě ... Protože je to věc genetiky a nikdo to dopředu bohužel neví ...Už jsem to tu jednou psala : Nemálo lidí také věří skutečnosti, že jedna či dvě cigarety denně zdraví nijak vážně poškodit nemůžou ( nebo krabka jednou za čas ). Tělo vám nic neodpustí! Z výsledků dlouholetého sledování jednoznačně vyplynulo, že za dobu sledování zemřelo na onemocnění ( rakovina, infarkt....) více kuřáků než nekuřáků. Silných kuřáků umřelo víc než těch „slabších“. Důležitý je však fakt, že počet úmrtí byl i ve skupině kuřáků pouhých 1–4 cigaret denně vyšší než ve skupině nekuřáků. Muži umírali na nemoci spojené s kouřením častěji než ženy, rozdíl byl patrný především v příčině smrti ze srdečně-cévních příčin, jako je například srdeční infarkt. Riziko pro srdce Ukázalo se, že „slabí kuřáci“ obou pohlaví mají v porovnání s nekuřáky téměř třikrát vyšší riziko úmrtí na ischemickou chorobu srdeční. Ženy, které kouří 1–4 cigarety denně, jsou pětkrát více ohroženy úmrtím v důsledku rakoviny plic než nekuřačky (muži méně než třikrát). Bez cigarety vám bude lépe Studie prokázala, že i když kouříte byť jen málo cigaret denně, vliv na vaše zdraví to dozajista má. Je sice pravda, že se zvyšujícím se počtem vykouřených cigaret denně roste i riziko vzniku nejrůznějších chorob a úmrtí na ně, ale také je dokázáno, že neexistuje žádná hranice „bezpečného kuřáctví“. Proto je v každém případě lepší s kouřením vůbec nezačít nebo se tohoto zlozvyku zbavit úplně, ne ho jen omezit. Takže skutečně není co závidět ... Jinak Ládíku - co to tomu Megaoušovi radíš :) :) Jen pro zajímavost - moje kamarádka dělala bazén - čekala na povolení, všechno co měla doložila a paní na úřadě byla nemocná, pak měla dovolenou... Nikdo za ní nic nedělal - termíny nedodrželi... Kamarádka si mezitím nechala do vykopané díry nalejt beton a ouha. Hodnému sousedovi se to nelíbilo a kamarádka dostala pokutu 20 tis.. Pochopitelně já bych si to nenechala líbit - stavební úřad nedodžel z.lhůtu a ona doložila vše potřebné a po návratu pracovnice povolení dostala... Oni,ale chtěli mít klid a tak zaplatili.. A jaké je čekalo překvapení, když jim poštou přišla další pokuta na 20 tis. - pro manžela. Neb účastníci stavebního řízení byli oba ! Zaplatili - dle mě jsou hloupý a měli odporovat a udělat brajgl... A měli by velkou šanci na úspěch ...( vím od manži taky se v oboru pohybuje ). Víc není třeba dodávat ... Jdu dlabat - mám hlad jako vlk :)

Megan

No, já bych si to taky nelajzl. Při prvním kopnutí by to vědělo půl Třebíče, že to dělám načerno. To by byla zase jednou ostuda a okamžitě bych letěl z práce. To už u nás nedávno bylo. Jeden zastupitel stavěl načerno a byla z toho strašná ostuda a on rezignoval. Ten měsíc to ještě vydržím. Ahoj všici, jo a kdepak je naše Konča? Snad někde zase nehulíš za bukem ifčo

Konča

Byla jsem si na slunku zabafčit - si dělám srandu. Poflakovala jsem se místo obědu po městě a nasávala do sebe sluníčko neb do kanclu mi slunko nikdy nesvítí. Naproti v obchodě mají takové pěkné střevíčky za skoro 2 litry - cena fuj. Mě se móc líbí. Ale když si je půjdu koupit, tak už nebudu mít na cestu do PH. A teď "babo raď". Sraz nebo botky. Ne že bych ty botičky nutně potřebovala - stejně chodím pořád v botaskách, ale když oni jsou táák pěkné. A taky na mě v jedné výloze "křičelo" jméno Megan z jednoho výrobku:-)

Mona

No Končo,přece bys nás nevyměnila za boty!!!!!

Friduča

Jednoznačně sraz :) Já jsem si kromě nového vozítka ( a to byla nutnost do starého jsem v poslední době už dost investoval ) nekoupila nic ani nepamatuju - loni jsem se zařekla, že nebudu nakupovat kraviny, které nepotřebuju viz. boty - mám jich víc jak 30 párů - ale pozor, zase mám spoustu bot, kteé mám už od 16 let .:) Takže obchody s hadříkama atd. prostě nenavštěvuju - nic nepotřebuju a pokud bych tam vlezla, tak si něco odnesu, to dá rozum :) Takže koukej za náma dorazit v polobotkách :)

lexa

tak to bych nevydržela si nic nekoupit!!Nepřeháním to,ale sem tam nějaký hadřík,no a pak v obchodě zjistím jak jsem tlustáááá,no fuuuj!:)))Jinak bych všem zase pogratulovala k pěkným čísílkum,já mám zítra 200bez!!!!!No a ted už jen menší pulku a mám rok!!!Jo a k té kávě,já zrovinka nedávno poslouchala v tv jak tam povídali o tom,že káva by se měla alespon malinko sladit jinak že je to něco jako droga,tak nevím jednou to je tak a potom zase jinak!Si vyberte:))))Tak se držre a nehulte!!!!!

ládík

již aby se vrátila naše zlatá zima. kdo má courat v tom vedru. u nás na slunci již 18°C. chlapy na lešení jsou již do půl těla. sorry to byla sranda. je prostě hezky a je to paráda. již jen cigáro do koutku a bylo by fajn. jo i takový jsme byli. friduč, ty se pohybuješ v nějakých bohatých kruzích. a ještě zbytečně bohatých. možná radím i blbě, ale určitě bych nějakou pokutu neplatil a ještě za bazen, panebože. on institut odstranění stavby není jen tak v demokratickém státě možno naplnit. ale stejně je to nepodstatná diskuze, když megan nepospíchá , chce být slušnej až přímo vzornej, možná, že snad chce i povýšit. ale zrovna v tomto městě, co já znám, tak si s tím až tak problém nedělaj. končo kupuj a na srazu šetři, a máš oboje. předevčírem jsem četl na seznamu reportáž, jak české domácnosti i po novém roce neuvěřitelně šetří. i rozhodl jsem se podpořit českou ekonomiku, skoro čtyři měsíce jsem nebyl ani venku, nějaké peníze po kapsách se vždy najdou a vyrazil jsem na povinnou procházku. bohužel jsem špatný čech, protože svou útratou tento stát prostě nevytrhnu. ale co mám dělat. jdu, vidím : hospoda......nepiju, skoro abstinent-nic, krám s jídlem...jím jen co mě dovolí cukrovkářská a bílkovinová dieta-nic, cukrárna....naprostý zákaz vstupu-nic, sportovní potřeby....jsem rád, že se šourám a budu myslet hned na skejbort-nic, textil...26kilo dole, začínám přibírat...co kupovat, na kterou velikost??-nic, zelenina....tam mohu nakupovat ve velkém...ale , jak bych to dotáhl dom a navíc kupovat zeleninu a ovoce v lokalitě zahrady čech je skoro blbost-nic, tabák....naprosto nesmyslný a zbytečný krámek a tak jsem si v něm koupil alespoň stovku dopisních známek do podnikání abych ucítil národní hrdost a najednou jsem dom před barákem. 200, lexo, hezké, moc hezké. a tak by to mělo být, hezky přibývat, žádné problémy, dobrá náleda a vůbec.

Megan

No Končo, samo sebou musíš na sraz. Nějaký boty si kup později. Mějte se. Já su zase ve výkonu

Jiřina

Ahoj všichni, hlásím se po dlouhé pauze, sice denně čtu, ale na psaní jsem lempl. Nekouřím už skoro 14 měsíců a teď se mně daří i trochu shodit nabytá kila, však je nejvyšší čas, začíná být teplo a nebude do čeho zahalit špeky. Mám z vás ze všech radost, jste šikovní, co šikovní, jste úžasní!!!

Marja

Momo, já vás čtu.Ale co mám psát, když kouřím. Máš pravdu,chce se to pořádně naštvat,ale já se zase už bojím. Musí mě něco pořádně nakopnout. vedla mě odradil J.C. i když se to tam už vyřešilo.Vy už jste tady celkem za vodou, chtělo by to nějakého nováčka,který se také rozhoduje a šli by jsme do toho spolu.Jestli to někdo čteš a ještě váháš, ozvi se a dáme se tvrdě do toho. Vedla na diskuzi, jsou noví,ale já už raději sem. Dnes jsme našli zvěrolékaře, blízko bydliště a vše domluveno, tak to je dobrý. Mám další kilo dole a to jím všechno. Podle té slovenky to je fakt dobré a jednoduché. Jestli přijedu, tak vezmu knihy sebou a zapůjčím.Už vidím Monu, jak se při čtení řehtá.Ale to všichni, je to dobře napsána.Mono a vzpomínáš, jak jsi se řehtala, když jsem napsala o té koupeli.Už jsem zapomněla,jak se to jmenovalo.O tom omývání studenou vodou. Držte se nekuřáci.Jo a Končo, jasně, že sraz.Víš jak by ti to bylo líto, až by ten den nastal.Vím to.

Mona

Marjo,ten článek nejde zapomenout,ten mi úplně rozbil. Já se řehtám ještě teď a to si pamatuju tak desetinu toho,oč tam šlo. Škoda,že nevíš kde to bylo,to by se ostatní pobavili. No a ty máš nějaké experimenty na hubnutí,které fungují /tak jsem to pochopila/. No já dnes byla zase na HEAT programu /chození do kopce po pásu/ a dala jsem si do těla. No ale bolí to-moje lenost bolí jako prase. Když to mám za sebou,tak je mi fajn,ale přinutit se do toho je horor. A takhle je to se vším-i s tím kouřením,vždycky jde o to naskočení do rozjetého vlaku,pak už je to snažší.Marjo,na prvních stránkách této diskuze psala Sigrid. Pamatuješ se na ní? Já na ní často vzpomínám. Ta to měla ze začátku taky moc těžký a Champix překuřovala strašně dlouho. Pak to ale dala a dnes sem taky občas napíše-ale jen občas, Zkus si přečíst její příspěvky ze začátku,třeba tě to osloví. Jiřinko,zdravím tě. Přijedeš taky na sraz?

Jiřina

Mono, na sraz bohužel nepřijedu, protože máme rodinnou oslavu. Ale doufám, že to není naposledy.

ládík

marjo, jestli chceš, budu ti dělat nováčka. a když se do toho vžiju, tak myslím , že se nepozná těch mojich 303. problémky jsou stále, jen se podporovat a dodávat si odvahu a sebevědomí. skromně si přiznejme a ty to tu píšeš, raději k nám. jsme dobří a parta. těžko porovnávat, ale skromně mohu prohlásit, že tyto stránky jsou asi nejlepší antikuřáckou diskuzí v Čechách i na Moravě a lokálně i na Slovensku. tak se zamysli. podpoříme tě, sice jsem koukal, že píši s pravopisnými chybami, ale když do toho přidáme trochu humoru a nadsázky, to by bylo to nedat. nováček připraven

Megan

Ahoj všici. Tak já půjdu taky klidně za nováčka, hlavně aby Marja nehulila. Však jí to dřív tak šlo. Jo, Ifko-Končo, to mi na srazu budeš muset vysvětlit tu tvojí úvahu sraz-boty. Nechápu a jsem maximálně rozvrkočen:-) Tak se mějte všichni rodinko a bucejte.

Konča

pokud mě manža pustí. Jsem nadhodila, že bude výlet do PH a už protáhl hubu až na zem. Botky nekoupím. 1900 Kč za jarní střevíčky opravdu nedám! Si ti obchodníci myslí, že všichni kradou. A já nekradu, proto nic nekoupím a oni mají smůlu:-) Takže už mi zbývá pouze zmáknout manžu, aby nebyl moc naštvanej:-)

Friduča

Dobré ránko, já jsem příjemně nakoplá ze svého ranního treninku - 3.5 km na páse + posilka :) Luci ????????? Tento týden 2x, ale pokud se dneska moc nezrušíme ráda bych i zítra dopo a v nedělu určitě ...Už jsi to u vás okoukla, rozhodila mezi kamarádkama, zda s tebou některá nezačne ? Zaplatíte si dohromady trenéra na 5 -10h, on vás naučí co a jak a pak už budete bojovat jen vy ...Čekám jak jsi na tom :) Koko ??? Jiřince pochopitelně obrovská gratulace - jsi frajerka !!! Tímto pochopitelně gratuluju k alšímu voňavému dni i Vám ostatním - Lexa, Kaka,Ifka,Iva, Ládík,Megan,Luci ...Prostě VŠEM !!!! Lexo - já to vydržím, neb jsem se prostě rozhodla, že nebudu kupovat zbytečnosti - neznamená, že nekoupím nic :) Ale jednoduše nechodím courat po obchoďáku, neb courat a jen čučet jsem za prvé nikdy neuměla a za druhé by mě to ani nebavilo :) Což v praxi znamená - nakoupím věci, které prostě nepotřebuju...Takže courat nechodím a je to..Katalogy, které mi přijdou rovnou bez rozbalení vyhazuju ... Já mám opravdu velkej šatník - je totaková malá místnost a jak konstatovala má kamarádka - takovej malej sekáč ... Je to i tím, že mám cca od 16 let zhruba stejnou váhu, takže mám i spoustu Retro kousků :) Neznamená to,ale že si nekoupím lautr nic ...Ale prostě necourám a nenakupuju - jak se tomu dneska říká shopaholik... :) Loni chtěl manža koupit LCD - plazmovku, tak jsem řekla : máme jednu TV v obejváku, jednu v ložnici a jednu v jeho pracovně. Prostě jí nepotřebujeme ( nejde o to zda na to máme, ale nepotřebujeme ).Až nám jedna z těhle TV odejde, pak můžeme udělat škatulata, škatulata a koupit do obejváku LCD. Ale kupovat jí, když to není potřeba je dle mě prostě zbytečné... Koukal na mě - prošli jsem krám a na konci mi povídá : máš naprostou pravdu. Jdeme ... :) :) Doma sedl k PC a poslal nějaký kačky na Unicef :) Ládíku - zrovna včera říkali něco o velké korupci v Třebíči - jsi z Třebíče Megane, ne ? :) :) Marjo, jen se v klidu připravuj ... Už víš, že to není snadné, víš co ti dělá největší problém...Neuspěchej to,aby jsi nebyla zklamaná z dalšího nepovedeného pokusu..Snižuješ zatím,alespoň počet cigeret ? Můžeš úplně pomlaoučku, ale jsou to krůčky ... Já už teda nováček bejt nechci !! :) :) Nebo jo, ale musím si teda znovu zapálit ... :) :) Jinak jsem přemejšlela o tom, kdy člověk nejvíc selhává a všechny situace mají jednoho jmenovatele - nic nedělání, odpočinek, nuda ... U kávy, v autě v koloně, u vínka,když se drbe, na dovolené na balkoně a čučení na moře, u TV...Nikdy nám tolik nechybí, když pracujeme, nebo se věnujeme koníčkům... Takže zabavit se kamarádi - nejlepší rada :) No to nevim teda co já budu dělat s těma huličema v tom Maroku... Asi se nezastavím, budu pomáhat hotelové službě, možná v kuchyňi.. :) :) Teda Končo ty jsi borka - nadhazovat týden před srazem :) :)

ládík

tak zase další významný den. 19. května 2009 ve 21.10 jsem na příkaz lékařů zašlápl cigáro a el do boje s tím svinstvem. no a dnes je to již 304 dnů. bez berliček jen silou vůle, s jednou úletovou fází , to jde ne ??? musím se pochválit. on ten čas fakt letí. ikdyž u sebe mě to připadá jako již dlouhodoby boj, tak například u megana to tak rychle utíká. megan chlape vždyť ty budeš mít 200. hrůza. ještě ani pomalu neznáme tvoji hodnost a ono to má již 200. marjo jseš tady. nějak tě zarazila naše nabídka. megan i já budeme za nováčky. sice nejsem nejmladší, ale co bych pro spolubojovníky neudělal. šel bych i tak daleko, že bych si večer kvůli tobě dal cígo, abych spadl na jedničku, měl bych na začátek hned téma, jak je to hnusné , no a od zítřka bychom bojovali se stejným číslem. jestli si chceš ještě chvíli užívat a oblažovat se tím hnusem, dobrá, počkám. já si zatím někde seženu a připravím cígo. ale jestli se rozhodneme, nemělo by to trvat dlouho. ne , že já bych nevydržel ještě další a další dny bez cíga, já jen , aby ty jsi do toho nepadala hloubějš a hloubějš. sorry asi se má psát hlouběji, ale stále se opravovat, to bych zase zapoměl co chci napsat dále. já jsem nekuřák sklerotik. neboj marjo, já mám vlastně ve skříni ještě 9* sparta 100, co jsem se jimi dráždil, když jsem rozjel druhou etapu. ty budou vysušený. marjo drž mě palce, aby mě ta síla neporazila. šel bych to vypálit na záchod, abych to měl blíž, ale to by smrděl celej byt a manža by to poznala. u nás se o mém nekouření nemluví, přirozené je nekouřit, jen manža 2* až 4* denně zabloudí, asi omylem, na balkon. na nic, končím, musím na procházku a je hezky. marjo prostě a jednoduše , čekám tu na tvůj pokyn.

Andula

Ahoj Marjo, já bych se k tobě přidala, akorát nevím, jestli chceš přestat kouřit úplně bez ničeho, nebo jestli s Champixem. Já jsem si stáhla z internetu "Jak přestat kouřit během 21 dní" je to pěkně napsané, láká mě to to vyzjoušet. Jenomže jsem asi velký závislák prokouřila jsem si už 3/4 života, tak nevím jak to zvládnu. Ještě nikdy jsem to ani nezkoušela, nevím do čeho jdu, jak mi bude a hlavně jestli to vydžím. Zatím jsem jenom odhodlaná to vyzkoušet. Tak urči datum a zkusíme to spolu. Třeba nám to spolu půjde líp.

ládík

na friduš, než jsem to napsal a poslal, tak zase máš ten stejný nápad, jen prostě o chvilku dříve : Já už teda nováček bejt nechci !! :) :) Nebo jo, ale musím si teda znovu zapálit ... :) :) třebíč jsem nechtěl hanět, megana neznám, jen dva lidi odtamtud, ale ti by takhle poctiví určitě nebyli. ach jo, já zase nebudu orriginální, friduš mě předběhla.

ládík

no marjo, to tedy není lehká situace. pak že není s kým přestávat kouřit. teď si můžeš i vybírat. a můžeš i volit způsob. já nabízím bez ničeho, ale naprosto bez ničeho. jen vůle jak bejk. co ty na to. rady a porady, knížky a literaturu nám určitě postupně doplní. vyhecuj se. nebuď slaboch. teď již není na co se vymlouvat. jen jestli to cígo není fakt to nejchutnější na světě, to pak jedině omlouvá.

KAKA

ahojte bojovníci, všechny vás srdečně zdravím. Marjo, nevím, ale mám pocit, že se Ti ještě v hlavě úplně nechce...Tak držím palce, ať se rozhodneš brzy. Ládíku, Ty jsi fakt bavič, jsem se smála, jak sis nic vlastně nekoupil... a velká gratulace Tobě, Fridu, Lexa, a dalším, já si to nepamatuji. Fridu, mám naprosto stejnou teorii o nákupech a utrácení a naprosto tím pádem odlišnou od mýho manži, takže s manžou naprd... Končo, jak -jestli Tě pustí, jsi dospělá žena, ne???!!!!taky jsem to nadhodila už minulý víkend, taky žádný ovace!!! Ale jsem ještě zatim svéprávná.... Botky za 1900,- tedy taky mít nemusim. Lidi milí, víkend před námi, mějte se krásně, bude tepleji a hezčeji. Hlavně nesmrdíme, neb nehulíme, fakt super pocit!!! Zatím pa.KK

Marja

Vy jste fakt super. Ládíku, ne aby tě napadlo dát si jednu. Ty jsi nekuřák a basta. Andulo,čti si si zatím a jak píše Kaka a vlastně všichni a já to i vím, hlavně to musíš mít v hlavě srovnané. Já teď nemám moc čas psát,ale k večeru ještě toho chci hodně napsat. Já to vidím tak, že v Praze bych se stala nekuřákem a slovně bych to s vámi probrala,ty moje pochybnosti. A to by byl poslední,definitivní pokus. Jen se do té Prahy dostat.manžel bude doma ze psem, Já mohu jet sama,ale jsem mamlas a už teď mám hrůzu,jak zpátky z hospody na vlak. Tak mě napadlo, Kofčo, přistoupila by jsi v Olomouci a spolu bychom to už zvládly. Ale jedině, jestli bys jela na otočku. Zbytek by jsme se domluvily emailem. Te´d jen, jestli se k tomu vyjádříš. musím končit, ozvu se. megane, také díky za podporu a všem vám patří můj obdiv. Andulo, ozývej se. Mono, ty koupele jsou derivační. Mějte se.

Mona

Hele,kdo se chcete pobavit,tak si dejte do vyhledávače DERIVAČNÍ KOUPELE. Já když to našla Marja poprvé a já to četla,tak jsem z toho měla úplnej záchvat smíchu.... Nu tož si každý jednu dejte.....už vás vidím!!!!!

Konča

nad Ládíkovým fejetonem jak jsem si nic nekoupil, klidně by jsi mohl přispívat do nějakého tisku, aby se pobavili i jiní:-DDD Jo a dnešní 10 měsíční výročí si pěkně užij. Třeba si něco kup:-) Dnes mám vyměněnou směnu, takže příští pátek před srazem nebudu muset v práci trčet až do večera a když nebudu líná, tak mám v plánu něco upíct a dovézt s sebou. Z Moravy se přece nejezdí s prázdnou:-) Megan dostane slivku a ostatní by utřeli hubu? Marjo, dáme si spicha v kuřáckém kupé a cestou do PH se tak zhulíme, že už nebudeme chtít do smrti cígo ani vidět natož si jej strčit do úst a šlukovat!!! A co Habra? Ta se taky chtěla srazu zúčastnit. Mám takový pocit, že máš na Habru mail a ona má můj mail. Takže jí zkusím napsat SMS, aby mi poskytla na tebe mailovku a můžeme tu cestu doladit. Kakamilo to víš že mě pustí, ono mu totiž nic jiného nezbyde než mě pustit, nejsem na něm závislá - naštěstí:-) Fridu, já mu to ještě neřekla, že pojedu na sraz, já mu zatím prozradila, že bude výlet do PH:-)))

ládík

rozumím tomu dobře ??? a to když budu dělat, tak zhubnu. tomu nevěřím, to bychom byli ten nejhubenější národ na světě. když nad tím přemýšlím, tak by se zhubnout vlastně dalo. já to mám navíc hodně ztížené svojí velkou váhou , takže i dost cvičení, abych na prkně neměl pohlaví ve vodě a tím i trocha toho balancování. navíc musím asi i víc , jak 20minut. jen si nevím rady s těmi věcmi. já nejsem z prahy a tady nejsme na takové věci zvyklí, tady je vesnice. kýbl se širokými okraji. tak u nás v kuchyňce na mě budou koukat jako na cvoka. no a než seženu kočku a zjistím jak drsnej má jazyk a jestli ho má správně drsnej, když ani nevím , jak drsný kočičí jazyk na své pohlaví mám použít, tak to mě spíše udaj ochránci a městská přijede i z třebíče. no a nedej bože kdybych se spletl a měl již správně drsnej kočičí jazyk a udělal jsem opačný pohyb směru potírání. holky to asi nebude ono. to je lepší chirurgie, zašít na čas pusu a je to.

ládík

sorry problém, spletl jsem se. omylem a jen a jen omylem jsem nahradil žínku vlastní rukou. snad mě nezavřou. když tak, až budu hubenej. hele to je dobrý...

Konča

já taky budu raději tlustá než denně provádět tuhle proceduru. Se tady válím smíchy po zemi. Mám pocit, že nás chtějí naučit něco úplně jiného než shodit pár kilo nebo se zbavit nějakých jedů v těle. A Ládíku tys tomu opět dal korunu:-DDD

Konča

furt se řehtám. A tu žínku si asi máme koupit v sexshopu:-DDD

ládík

copak žínku. já nevím jak udělat polohu na dědka. na babku to dlouho nevydržím.

Marja

Včera jsem si koupila žíňku na celulitidu,je pěkně drsná,to bude ono. Končo, Habr na sraz nejede. O kontakt ji napíši v pondělí a zkusíme se domluvit. Já te´d musím odejít. A kuřácké kupé už myslím nejsou vůbec a zasmraděné by nás parta nepřijala a rovnou hnala zpět na nádraží.Ba ne, na sraz dorazíme jako nekuřačky. Moc bych chtěla jet, i když to mám nejdále, mám velmi levný vlak, důchodcovské a ještě In kartu, kterou jsem vyhrála ve fotosoutěži.Musím se pochlubit, protože to mi tenkrát hlasovala i Friduča a povedlo se vyhrát.

Konča

Marjo já už jsem ti napsala, koukni do mailu. Habra se mi již ozvala.

Konča

vždyť já úplně zapomněla, že je ve vlacích zakázáno kouřit. K výhře gratuluji. Teda takhle vyřehtanej pátek jsem už dlouho nezažila:-DDD

Konča

kýbl vody a vzala hadr....... a jdu vytírat podlahu:-DDD

ládík

holky, ta metoda je fakt dobrá a funguje. celé dvě hodiny na vycházce naháním kočky a nic. a to jedna byla obzvláště nadějná, černá u kontejneru , ta by měla jazýček. no nic , nechytil, ale dvacet deka je dole určitě a to mě tak bolely nohy, že do kuchyňských potřeb pro kýbl s extra širokým okrajem bych již ani nedošel. marjo, malá výhrada. to se nebojíš propagovat nějakou žínku na celulitidu. co když bude nějak moc hrubá, já se s ní budu potírat a co potom, odepsáno, finito.

Konča

že budeš celou vycházku běhat za kočkama...

Konča

vélká škoda, že nepřijedeš na sraz. Koupele bychom prodiskutovali všichni dohromady:-DDD Sem se to nedá všechno napsat:-DDD

Luci

tak konečně jsem se dostala k tomu sem něco písnout. Včera i v práci frmol, to nechápu, to je tolika Josefů, či co??? Málem nás strhli....jooo, máme to těžký, my prodavačky...:). Jak říká jedna naše zakáznice...to je těžký uděl prodavaček. Dnes to fakt za to stálo, co jsem tam, tak snad tolik lidí nebylo.....navíc, aby toho nebylo málo, jsem se chytla s kolegyní a ještě 2x během 2 hodin...to není normální, jááá, která se nehádám, nevyhledám konflikty se takhle chytnu, no mí nervy.....přiznám se, že mít po ruce cigáro, tak bych si snad zapálila...ne, dělám si legraci, nezapálila bych si, ale ta myšlenka mi v tý hlavě proběhla...je fakt, že rychle, okamžitě jsem ji zahnala:).... Friduč.....jsem se musela smát, jak krásně jsi to napsala, Ty jsi taaaak někdy vtipná, fakt. Sama doma a gebííím se tu, jak prdlá. Takže KOKO NIC, to koukáš, vid??? Tudíž žádná kokomilka..už ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:).......sladký taky ne, ani to kafe si nesladím už 5 dní a to mám každý den tři. No a cvičení, s tím je to horší, jsem ted nějaká unavená, že by jarní unava...nevim, nebo je to asi tím, že vstávám ve 4 hod a jsem po práci hotová....uvidím příští týden, zkusím jít ve stedu na pilates. Tak třeba mě to chytne. No a kamarádka žádná na cvičení není, na kafíčko, na drby ...to jo, ale aby se mnou nějaká hubla...to ne:)....noooo a sama jít do fitka...no, řekni, chci chodit s někým....si asi dám nějaký inzerát, že hledám z Plzně nějakou spolubojvnici na shození kil. A to by bylo, aby se žádná neozvala:), vid??? Konča....moooooc děkuju za mejlík, jako to jsem vůbec nechápala. Nejdřív sjsem na to koukala v práci přes telefon, ale to se mi tam objevilo, že tam mám jen mejlík od Tebe...že půjdeme do kina. mě to vůbec nedocházelo, ještě jsem se ptala sama sebe, jak můžeme jít do kina, když bydlíme od sebe tak daleko. No, fakt jak blbka jsem na to koukala..... A pak jsem si to pustila doma.....no, to bylo užasný, milý, krásný...to Luci je nekuřačka...to se Ti povedlo, moc děkuju:)..... Tak a ted se půjdu podívat na ty koupele....at se taky zasměju:)...mějte se všichni moooc krásně, přeji hezký a pohodový víkend a nekuřte!!!!!!!

Mona

Já to tušila,že s koupelema se tu strhne taková smršť. Vy jste fakt parta HIC.

Megan

Ahoj všici. Vy jste se teda nějak rozjeli. Jsem nestačil ani číst:-) Manža před chvilkou byla u mě na PC a říkala, co si s váma můžu pořád psát. No, nechápe to. Jinak Ládíku, kauze s tzv. korupsí byla u nás někdy v loni. Jednalo se o prodej nějakejch pozemků. Bylo to strašně moc natáhlý, ale byli jsme pak dost známí a to díky Reportérům ČT, co to u nás točili. Náš starosta a místostarosta se tam chovali celkem drsně, ale ti reportéři byli fakt pitomci a prudili celý den. Mějte se všichni krásně a příští týden On _Line:-)

Konča

Neprší, svítí slunko a my po dlouhé zimě pojedeme zkontrolovat chatu jupí. Luci, představ si, že já jsem tam od vás. Ne z PL ale z Klatov a dokonce tam mám ještě chatu. Nevíš náhodou o někom kdo shání chatu? Je na prodej a zatím se žádný kupec nenašel. Takže to kino by bylo i reálné:-) Jinak ten krásný filmeček je od Megana a kdyby na tebe znal spojení, určitě by ti ho taky poslal. Já jdu vyhánět červotoče ze srubu, stříhat stromky, hrabat zahradu a opíkat buřty-na ně se těším nejvíc:-) Koupel provádět určitě ale určitě nebudu. Sice tam mám kbelík, hadřík i klacík, i několik koček bych tam chytla, ale potok je moc ledový:-DDD Krásný víkend a NEKUŘTE.

Megan

Ahoj všici. Tak dneska se mi zdálo o našem srazu. Bylo to tam úplně super a pěkně jsme se lízli. A jako perlička se dostavil i Ládík. No, fakt dobrý. Mějte se krásně a nekuřte. Já jedu dneska s manžou obkoukávat koupelny:-)

ládík

nevím jak vy, ale já mám za sebou další nekuřácký den. žádné cigáro. 305, desátý měsíc dovršen. megan nedělej si naděje, já určitě nepřijedu. příště O.K. (je to sice proti mojijm zásadám, ale dejme tomu, že jsi mě ukecal), ale nyní to fakt nejde. přeji všem příjemné pobavení, ale někdo to musí z domova jistit. končo, u nás zataženo, drobný déšť. i přesto jdu na procházku, abych měl pokoj odpoledne.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce