Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Tak já tě tedy beru za slovo a určitě nebudu sám. Jsem zvědavý:-)

Megan

Ahoj všici. Tak tady je nějak brutálně mrtvo. Vy snad kouříte za bukem ne? No, já su opět ve výkonu. Tak se mějte krásně a krásný víkend.

Ivča

Čauky. Mrtvo je proto, že všichni užíváme jarního sluníčka a teplot BEZ SMRADU. Jsem celý víkend venku, popíjím pivko a NEKOUŘÍM. Toje nádhera. Včera jsme byli u známých, seděli v baráku, všichni hulili, já jsem trpěla a doma naházela všechno oblečení do pračky,smrad, šílený. Tak Megane pěknou službu a chraň nás před neřádama. Ostatním krásný zbytek jarního víkendu.

ládík

nevím , jak u vás, ale já jsem zdravotní procházku po hodině musel utnout. u nás v nížině od včerejšího večera prší a prší. jak já to nyní doženu.

Mona

No já taky nehulila,ale proti svým zásadám jsem byla včera u nás v baru a vypila sedmičku vína.Můj manžel-nemocný-měl narozeniny /45/-u chlapů se to smí prozradit ne? No a uvědomuji si,jaký mám štěst,že u nás v rodině /teda kromě mojí mámy nikdo nekouří Zdravím vás a těším ase na vás v sobotu.....

Megan

Jo, taky se na sobotu móóóóóc těším. No, co na to říci? Zapaříme!!!!!!!!!!!!!

Friduča

Takže ani já jsem nekouřila další den, ale s tím mrtvem - byla jsem mrtvá a v pelíšku...Páteční oslava narozenin se lehce prodloužila do soboty a improvizovaně v sobotu ráno k Pelhřimovu ke kamarádům.Domů jsme dorazili bez spánku v pět odpoledne a já hajala,až do dnešního rána :) Pak jsem ukuchtila gulášovku a zapečené brambůrky s kuřátkem a nechávám tělo odočívat... :) Takže já si ještě dobře rozmyslím, zda na našem srazíku dám lahvičku, nebo ne ...Momentálně na to nemám ani pomyšlení - to mi asi věříte :) Tady taky sprchlo,ale jen chvilku..Ale když jsem koukala směrem k vám Ládíku, tak tam byla černo černá tma... Ale jsem ráda, že to dopadlo a je příjemnějc.. I když sluníčko nekouká, tak je hned veseleji, když nemusím mít péřovku a kulicha... :) Jinak srazík se blíží - za týden se všichni uvidíme ...V kolik kdo dorazí ????

Mona

Kolik nás přijede na sraz? Nahlaste se prosím!!!! Sorry,admine,je opravdu nutné opisovat ten kod? Já se pokaždé spletu-a to jsem mazák...

Petr

Ahoj všichni,mám strašnou chut

Megan

Mono, já myslím, áe tak kolem desíti. No, uvidíme. Jinak Fridu, já s manžou dorazím na sraz v 16:30 hod. ˇAť mám natočenýho škopáka:-) Mno, s Milošem jsi mluvila?

ládík

zkus vydržet. myslím, že všichni, kdo sem píšou nebo i jen čtou jsou při tobě, ale nezastoupí tě. všichni jsme to zažili, chutě svině jedny. vím, že když ti řeknu, že dnes jedu třistašestku a že mám chutě taky, tak ti to vůbec nepomůže. petře, ale věř, že každý den, který bez toho svinstva budou ty chutě slabší, budou se dát lépe překonat a prodlevy mezi nimi se budou zvětšovat. kdybych mohl pomoci fyzicky, ale to nejde, tak alespoň tak, pár řádky a účastí. vydrž, vydržte všichni. kouření je prostě svinstvo a to si musíme stále opakovat.

Friduča

Megane - nemluvila jsme s ním ..Nemluvila jsem s nikým ... Nerada bych tam ve tři seděla sama !!!! Takže se koukejte přihlásit, nebo se tam zduním, než dorazíte sama :) :) Petře - mazej něco dělat - chuť odezní..Atak chuti trvá pár vteřin - dá se to ustát ... Nestojí za to porušovat, pak na sebe budeš tááák naštvanej !!!!!! Kolik dní nekouříš ? Megane musí - má to svůj důvod ... :) Nebreč furt :)

ládík

v pátek a během víkendu se tu objevovala přání krásného nekuřáckého víkendu. ode mne hlásím stoprocentní splnění. již 43 celý víkend bez toho smradlavého svinstva. a budu v tom pokračovat. petře dokázal jsi to taky, jak se máš ??? pojďme i nadále nekouřit.

Megan

Ahoj všichni. Taky se hlásím, že furt nekouřím a je to super. Petře, zakousni se a drž. Bude to jen stále lepší, uvidíš. Absťáky odezní............. Hele, Fridučáku opičáku, to s tím Milošem jsem to myslel na Monu a ne na tebe a nevím, co to znamená, že to má nějakej důvod a ať nebrečím. Žádám vysvětlení:-) JInak si myslím, že by opravdu bylo dobré napsat, v kolik kdo přijede. Tak já v 16:30, Miloš v 15 hod, Fridu v 15 hod. a co vy ostatní? Končo, Mončo, Lubane, Kakamilo, no prostě všichni:-)

Mona

Ahoj,dnes jsem doms,skolila mě nemoc ale myslím,že přijedu na sraz rovnou ve 3.Fridu,nebudeš tam sama.

lexa

u nás nádhera,konečně!!Už jsem si i natrhala sněženky abych měla jaro i doma:)))Srazík už se vám blíží co!!škoda,že to mám tak daleko,no počkám až bude blíž:((Megánku ty máš zítra tuším 200bez co tak to ti moooc třesu tlapkou!:DDPetře vydžat!!!Neboj už bude jen a jen líp!!My to teda jak říká Ládík budem jistit z domova:oD

Konča

jak už jsem psala, tak mě jezdí rychlík co hoďku, takže já tam v 15 hod. budu. Mám fofry, tak se ozvu později. Přání jsem nesplnila:-(

irena

Tak po týdnu jsem opět v práci, ale dala mi ta nemoc zabrat ,ještě sotva mluvím. Vidím že jste tu v pátek pěkně řádili.No Mono, to byl perfektní typ na první jarní,derivační, nekuřácký víkend, vidím ,že se zapojili skoro všichni.Ládíka to očividně rozveselilo(mě taky) Opět zde probíhá několik krásných výročí ,tak ládíku ,megane ,jiřko, ifčo, kakamilo blahopřeji a ty Petře drž,když tak si do té huby dej zatím něco jiného Co bude v sobotu zatím nevím ,v každém případě na vás budu myslet.

Friduča

Ahojky, tak jsem konečně i já dorazila k PC. Jela jsem přihlásit autí, neb minulej týden jsem to vzdala... A teda moje nervy ... Pokud bude někdo chtít vyprávět historku o birokracii na úřadě - mohu ...Ale zvedá mě to znovu ze židle :( Všem blahopřeju a pokud tam opravdu bude někdo ve tři - i já se hlásím na trojku :) Mono - myslím, že pokud budeme odcházet ve stejnej čas - hodíme tě do Uhřiněvse ... Je to od nás kousek ... Pokud budeš chtít ...

Mona

Já jsem hotová-fakt mám zkrátka prachsprostou chřipku. Friduč-budeme s Haničkou rádi,když nás hodíte dom,ale netrváme na tom hlavně moc a moc chci,abych se uzdravila,je mi fakt hnusně..

Mona

Hele sorry ty tam budeš autem,neb zapojíš manžela-omlouvám se za otázku.Ale ráda bych si s tebou dala sklenku-

miroslav

ahoj mládežníci,takže oslavu jsem vydržel,9 piv 3 kořky bez cigarety a ráno čistá hlava.....jenže neděle i dneska trápení,zase bych hulil....vedu sám ze sebou dialog,že jedna neuškodí....uvidíme,čekám na zlom,kdy mě nenapadne myšlenka na cigaretu.....aspon den....pak to snad bude v pohodě....takže nekuřákuv zdar.....nazdar

Kakamila

přátele nekuřáky!!Tak mě pro změnu marodí opět prcek, jsme doma. Neděli jsem taky proležela, neb jsem měla též lehkou kocovinu ze soboty....No, měla jsem co dělat tentokrát,moc kuřáků pohromadě, ale ustála jsem to se ctí!!!Nekouřím, ani jsem si nezapálila, a sváděla mě kámoška...!!!!!!Ládíku, to bych se už kvůli Tobě musela stydět, protože Ty jsi velkej bojovník... Petře, napij se vody...udělej dřepy nebo nadávej, ale určitě si nezapal!!!!Hlavně u sebe fakt nesmíš mít cíga, tedy mě to tak pomohlo....Zažeň tu chu´t, trvá to pár pitomejch pikosekund...PROSTĚ NEHUL, NE???!!!! Koupele jsem zatím nezkoušela!! Po přečtení tohoto návodu spíš zkusim ten jogging, co, Končo?? :):) Tak a sraz: nejdřív jsem myslela, že přijdu dýl, ale naopak musím přijít v 15.00, protože budu muset možná v 18.00 odejít...Ještě nevim, takže já hlásím v 15.00.Fridu, taky mě čeká přepis auta, Ty mě děsíš!!! Jinak všem hezký týden, a gratulace všem, všem, všem k nekouření. KK

Kakamila

Míro, tak vidíš, super pocit, co???Jde to!!!Gratuluji a neboj, na cígo budeš fakt myslet míň a míň, já si nejvíc vzpomenu, když při nějaký kalbě kolem mě 5 lidí hulí, to mi jde huba šejdrem, jinak doma a jinde už na něj skoro nemyslim....sem tam...jestli Tě to uklidní, kouřila jsem 27 let, posledních 10 let kolem cca 40 ks denně, na akcích dalších 25 ks, a te´d to mám takhle...někdy si ani nevzpomenu....Tak se drž!!

ládík

protože gratulovat se má vždy v předvečer, a jako na vojně den končí rozkazem a vlastně kažý den v šestnáct hodin cenťáček zahodím, tak je tu čas ke gratulacím. takže megan. začátek nenápadný, postupný výrazný nástup a nyní již nekuřácká osobnost. uteklo to, ještě ani nevyhasl popel z tvého posledního špatně típnutého cíga a hele on chlapec má 200 nekuřáckých dní za sebou. víly ti daly do vínku mnoho dobrého. hlavně toho, že nepociťuješ abnormální absťáky si važ a děkuj na každém kroku. že ti to v hlavě srovnaly a máš tam , že jsi již tutovej nekuřák, za to nemusíš ani tolik děkovat. kdyby bylo nejhůř, tak ti to tam vtluče friduš. ale jako ve všem musíš vydržet, vydržet hodně dalších mnoho dní, aby jsi vydržel minimálně do příštího nekuřáckého srazu a mohli jsme se potkat, a to si piš, že já tam budu, ikdych měl ty permoníky v palici zabít. a na závěr malé rýpnutí, nic jiného jsi ode mne nemohl čekat. já jsem starší človek a pamět má taky dost vybráno, tak tě prosím poděl se snámi o pocity svoustého nekuřáckého dne. to víš já jedu třistasedmu a to jsou ty pocity výrazně jiné. sorry. čauky, mějte, přeji všem vítězný boj, minimálně dnes, každý den je dobrý a počítá se.

Megan

Mono, Fridu bude bumbat. Psala, že pro ni přijede večer manža. No, já se fakt drsně těším!!!!! Jo a ty se hlavně uzdrav. Paralen a pelech to jistí:-) Lubčo, v kolik přijedeš ty? Miroslave, nebojuj se sebou a prostě si musíš uvědomit, že i jedna tě opět dostane nakolena a jsi v troubě. Neboj, za chvilku se budeš cítit mnohel líp a chuť tě přejde. Věř nám. Tak pevnou vůli a čus Lexo, děkuji za blahopřání a drž se

marja

Mono, ta chřipka je hnusná, já dobrala antibiotika,kvůli kašlu,ale nejvíce pomohl Dithiaden. Není to sice ještě dobré,ale lepší. Tak ti věřím, že ti je hnusně, musíš to do soboty zvládnout. všem velké gratulace,Miroslave vydrž a pamatuj,ani jednu nezkoušej.Tady ti zkušení hodně poradí a podpoří tě. A kde je ta Andula, co chtěla také skončit. Ládíku, myslím, že nejstarší jsem já, ale vlastně ty, protože jsi nekuřák. Žíňka na celulitidu, co jsem koupila se nedá použít absolutně na nic, je to síla, ta drsnost. A na derivační koupele to musí být jemné. Mějte se krásně.

Friduča

Takže nejprve k Moně - velice se omlouvám, ale pokud budu pít ( což ještě zvažuju po povedené akci tento víkend ), tak Vás neodvezu - neb se nevejdeme :( Nějak mi uteklo, že jste dvě :( Moc mě mrzí, že tě takhle lákám ... Ale poku si dám vínko, tak mě tam manža hodí a pak nás zase naloží - a bylo by nás šest ...Ale, kdybych nepila a jela vozem, tak vás vzít můžu....Jsem prostě hlupoňa .. :( Blbnu ti tu hlavu ... Megane, Vám se chystám přelíknout spaní, ale nějak se mi do toho nechce :) :) Ale snad to do soboty zvládnu :) :) A furt kumám co udělám, abych se před gurmánem jako jsi ty bejskla, ale asi to nebudu přehánět :) A prostě udělám kus obyčejného žvance :) Míro, ty si zakaž hovory - prostě jsi pašák, chápeš to ??? Nejsi žádnej feťák, kterej podlehne ... Nic ti to nedá - to je jen ta závislost co ti našeptává, že ti něco chybí..Ve skutečnosti ti nic nedává - pouze bere, zdraví, peníze, svobodu ... prostě jsi otrok a to chceš jako dospělej chlap, aby za tebe rozhodovala taková malá tyčinka ??? Petr nám sem hodil udičku a zdrhnul hulit za roh :) :) Kakamilo ,tak to jsem ráda, že tam nebudu sedět sama ...Kam budeš utíkat ???? Buď tam s náma ... :) :) Jinak tedy se konkrétně jedná o Prahu východ - Říčany. Přijela jsem tam v půl deváté - začínají v půl osmé ( měli by ). V deset dopoledne byli 2 lidi vyřízení !!! Tak jsem začala držkovat a startovat ...Přišla jsem na řadu ve 12h, madam jedna jak druhá arogantní a nepříjemná, berou lidi mimo pořadí ( nemusím asi upozorňovat, že to není zadarmo )..Lidi úplně hotový... Dlouho jsem nic podobnýho nezažila... V momentě, kdy jsem si všimla spolu s jedním pánem - recepční si vymáčkla 3 lístky a vzala si je za pult - že by je za nějakou kačku pro něhoho schovala ? HROZNÝ !!! Když jsem konečně přišla na řadu - dáma za přepážkou mi jízlivě a povýšeně povídá : tááák mi sem dejte ty zablácený značky slečinko ! Tak už jsem jaksi nevydžela a říkám jí : Máte nějakej problém ? říká Vám něco slušné chování ? Mám dojem, že si neuvědomujete, že tu nejsem já pro vás, ale vy pro mě ! Svou výplatu máte díky mě a ostatním zákazníkům a našim daním.... atd ... Sklapla... V poslední době je to fakt horší a horší... Služby všeobecně nejsou příliš kvalitní, ale já prostě nikdy nebudu ovce, která si to nechá líbit ... Vadí mi to ... Takže Kaka - neboj, třeba je to u vás jiný..Tady v Praze na Bohdalci to odsejpá šup, šup...Ono totiž když se se chce, tak to jde ... :) :) Marja tedy na konec dorazí, nebo ne ??? Co ???? Taky blahopřeju Megoušovi našemu k zítřejší dvoustovce :) :) A i Ládíkovi a prostě NÁM všem !!!! :) Držte se a nekuřte, voňte celému světu !!! Jdu si rozložit mapu Maroka a plánovat cestu :)

Megan

Hele Fridu, je blbost aby jsi řídila. Když tak se manža otočí ne? Já sice nevím jak daleko to je, ale snad to nebude taková štreka ne? Ono by se to v nejhorším taky v šesti zvládlo. Jinak fakt nemusíš nic mimořádného vyvařovat, prď na to. A převlíkat taky nic nemusíš, však breberky nemáte ne? Tak to Maroko ti tiše závidím. S tím úřadem máš pravdu. Dneska jsem dost zuřil na E-onu. Technik byl celkem nepříjemnej, ale pak jsem ho celkem zvládl:-) Tak se všichni opatrujte a dobrou a voňavou noc

ládík

dnes jen dva úkoly. nekouřit ani 308 den. zdárně oslavit meganovu dvoustovku. večer dám moravskou slivku i já.

Andula

Ahoj Marjo, musím se Ti přiznat, že už začínám být trochu na vážkách, jestli přestat kouřit nebo něpřestat. Pročítala jsem si tady příspěvky snad půl dne a dost mě odrazovalo, jak všichni přibírají na váze. Ale pořád jsem si říkala, že se mě to třeba nebude týkat, že budu třeba vyjímka, ale o víkendu jsem potkala na chalupě sousedku, která přestala kouřit na podzim a to mě dost šokovalo. Přibrala asi 15 kg. Když tak nad tím uvažuju co je lepší, jestli být voňavá a tlustá nebo smrdět a být jaká jsem, pořád vítězí to druhé. Tak nevím, jestli jsem se zbytečně neunáhlila. Pokud bych přibrala jako sousedka, stejně nic neušetřím a to byl hlavní důvod - drahé cigarety. A teď teda babo raď. Ale Ty chceš přestat až po srazu, tak ještě budu dumat dál, a Ty třeba najdeš někoho jiného k sobě v případě, že si to rozmyslím. Nezlob se. Ahoj.

Andulo

Andulo, já ti ještě nemohu moc radit,já to vzdala nekouření právě kvůli váhy. Bylo to hrozné,ale je fakt, že jsem tehdy jen jedla a jedla. Dnes se právě tohohle už nebojím, vím jak na to, abych nepřibrala. Trochu se přibere,to je jasné, ale nemusí se tolik. Někteří tady jsou důkazem. U mě je trošku jiný problém proč váhám a já sama nevím jaký.Pořád se mi to v hlavě honí. Pokud takhle váháš, tak by se ti to nepodařilo.Čti dále a hledej pozitiva. Já když nekouřila, ta svoboda je k nezaplacení.Je to úplně jiný život a ne se nervovat, že ti dojdou ciga, už aby byl konec,ať si mohu zapálit,nervozita mnohem menší než když se kouří, protože nečekáš aby sis mohla zapálit a mnoho dalších pozitiv o kterých tady píšou.O penězích ani nemluvím, je to hrozně moc,co dáváme za cigarety.Nevzdávej to a ještě se rozhoduj. Cigarety nepřínášejí vůbec nic, je to droga číslo jedna,jinak vůbec nic.

Mona

Čau kámoši,nemoc se objevila v plné parádě. Jsem ráda,že jsem vůbec dolezla k pc,abych vás informovala. Friduč,pojedeme s Hankou v pohodě metrem /jestli vůbec dorazím/ to je úplně fuk. Já se všude jen vozím autem,takže když jednou za x let jedu vlakem,nebo autobusem,tak to beru jako bojovku. Marjo,dithiaden-teď odpusť nevím přesně jak se to píše mám-ale ten je spíš na alergii-mám msi ho teda vzít? Jo na ještě k Andule-já se taky tý váhy docela bála,ale jestli chceš FAKT přestat,tak je váha jenom výmluva-věř,že vím o čem píšu. Je potřeba se zdravě /odpusťte mi ten výraz / nasrat na to svinstvo. Je to fakt jen svinstvo za hodně peněz a hlavně jsi OTROK-což mě štvalo úplně nejvíc a všechna ta pozitiva,co jsou,jsou jenom LŽI.Můj manžel často používá jednu větu-kterrá je fakt pravdivá /nerada to přiznávám-já s duší feministky/ NEJHORŠÍ JE LHÁT SI SÁM SOBĚ. No a bohužel s těma ćigárama to platí fakt v plnym znění...

Marja

Jestli máš dráždivý kašel, tak si ho vezmi na noc. Je to teď nějaký agresivní bacil. Mi to na ten kašel pomohlo,aspoň trochu.

Ivča

Ahoj celé této bezva rodince. Velká gratulace Ládíkovi, Megan a všem ostatním co bojují a nekouří. Já to mám dnes za 123!!! Taky snad ta třístovka jednou bude. Těm co váhaj, tak neváhejte a běžte do toho. S Champixem to je o 90 % jednoduší. A kila zůse půjdou časem dolů. Přibrání kil je jenom přechodné. Já jsem taky tak nějak v pohodě, už se nenervuju, že si zrovna nemůžu dát cigáro a kilo sem, kilo tam, moc to neřeším. Hlavně, že nehulím. Nikdy mě nenapadlo, že to dokážu. Ale je pravda, že dokud se váhá, tak to nemá cenu. Chce to se porádně nasrat a udělat radikální řez. Mě šíleně deptalo, že mě to pitomý cigáro absolutně ovládalo. A jelikož jsem ve znamení berana a ty jak známo rádi ovládaj všechno kolem sebe a jsou paličáci, tak jsem to nějak těžko snášela, že cigáro ovládalo mě. Tak třeba jsem těm váhajícím pomohla, nám ostatním co už jsme NEKUŘÁCI držím palce, aby nám to vydrželu už na furt a mějte se krásně a užívejte sluníčka, pokud netrčíte v práci jako já. Víkend zase bude stát za starou belu. Někteří si ho aspoň zpříjemní srazem, my ostatní na Vás budeme myslet. Čauky

irena

Mono , to histaminikum ,ti pomůže proti dráždivému kašli a jestli máš ještě rýmu, tak omezí otok sliznice. Klidně si ho vem na noc.Já to měla minulý týden taky tak .Teď jsem se ještě j navíc parádně osypala po antibiotiku tak další prášky, mazání .......no nezapal si.....takže z toho všeho vyplývá bohužel jištění sleziny z domu.Momentálně jsem tak r ozhašená, že bych nejradši zalezla zdechnout do houští. Pro Ivanku, já bych se stejně nedotala z toho Olmíku domů Marje a Andule...já jsem se taky bála toho přibrání ono v mém věku už není to hubnutí třeba tak jak u Friduč,když tě bolí záda ,klouby,po práci máš nohy zaražený až v.......tak tě ty trenažery už moc neberou.Těšíš se ,že přijdeš domů dáš nohy nahoru ...a co teď ....cígo nebo žrádlo....tak já vlítla do toho druhého ...ale jsem hrozně ráda, že nekouřím...i když z práce radši chodím kanálama ať mě nikdo nevidí jak se valím domů,hlavně teď ,co se odložily bundy a kabáty.

Friduča

Ahojky, nefunguje mi to tu - nic nevidím :( Žádné příspěvky..Chjoo...

Konča

Meganovi ke dvoustovce. Ivče k 123 i ostatním. Irčo koukni do mailu. Spoj jsem vyhledala. Ládíku, což takhle přijet na chvíli na sraz. Vzala bych slivku i pro tebe když už můžeš koštovat:-) Fridu, mně to taky blbne. Vidím nadpis a příspěvek ne, ale za nějakou dobu se to objeví celé.

Friduča
1x

Teď jsem napsala příspěvek na A4 a zavadila o klávesnici a zmizel, takže na to prdím a znovu to nepíšu. Megane - manža by se možná i otočil, ale je to přes centrum a celou Prahu - takže to po něm fakt chtít nemůžu ...A v šesti by nejel - to je o papíry... A převléknout postel ti musím, kdyby jsi byl kámoš, tak ti dám povlečení a řeknu,ať si to převlíkneš, ale poprvé jsi host, takže si s tím dám práci ... do pátku to zvládnu :) Mono, pokud ti nebude dobře, tak to nelámej ... Neblázni ... Mě to drželo 14 dní a bylo to fakt hustý... Jinak už několikrát tu padlo snadné hubnutí = Friduča. Ale fakt je ten, že zhruba po třicítce nikomu nedá tělo nic zadarmo. A ani mě už není třicet. To, že jsem hubená je důsledek toho, že jím 4-6x denně, zásadně se nepřežírám. V restauraci sním třetinu max.polovinu porce, zbytek si nechávám zabalit, nebo dám manželovi ( na kterém to je vidět :) ). Nikdy do sebe necpu jídlo pod parou - jím pomalu a v momentě, když cítím, že jsem najedená i kdybych do sebe ještě nacpala spoustu jídla, prostě končím... Za hodinku, dvě to klidně dojím, ale necpu nic pod tlakem...Nepamatuju si, kdy jsem naposledy měla pocit přežranosti :) :) Medvídky mám v práci v šuplíku dva měsíce, pokud mám chuť na sladké, dám si tři, čtyři a pytlík zase zabalím a vrátím do šuplíku - nestláskám celej pytlík na posezení. Domu se snažím kupovat co nejméně sladkého, ale pokud máme chuť na sladké - koupím dva dorty ke kávě a tím to končí... Sanžím se nejíst vepřové, houskové knedlíky, tlusté a tučné jídla ... Pokud mám možnost výběru, jako přílohy vždy volím rejži, která je nejzdravější... Což opět neznamená, že si jednou za čas nedám svíčkovou od maminky, ale jen se dvěma knedlíkama... Co se jídla týká, prostě se držím hesla - všeho s mírou. Taky skoro 5 let cvičím 3 - 5 x týdně. Takže jestli si někdo myslíte, že bych byla hubená, kdybych se ládovala bůčkem, knedlema s kachnou atd ... Po práci sedla doma na gauč a nohy nahoru... Tak zcela jistě nebyla... BYla bych pěkná koukele - o čem svědčí i to, když jsem přestala kouřit a na chvilku se trochu rozpapala, tak jsem měla nějaké to kilo nahoře... Nedržím žádné diety, jen se snažím jíst trochu zdravěji...A úprava jídelníčku je daleko důležitější, než cvičení ... To je celé. A jde to :) Což mi připomíná Koko ?????? Jak jsme na tom ???? Jinak nevím kde je chyba, ale koukám na vaše příspěvky a jsem na straně tři :) Další stránky jsou prázdné..Proto jsem nic neviděla ...mám novej prohlížeč, ak třeba je zakopanej pes v tom ..každopádně jsem to našla a to je důležitý :) Další nekuřáckej den a sluníčko nám svítí ..Je to prostě veselé :) Jsme šikulky !!!

Friduča

A zapoměla jsem napsat, že se těším na srazík :) A s tím pitím - nejde o řízení, jde o to, že se prostě musím rozmyslet :) Megane prosím ještě jednou odkaz na web tý hospůdky ... mě všechno spadlo, nemám uložené žádné stránky a vymyzané maily... No hotovo ... :(

Konča

Tady to hledám já. Zrovna jsem čučela. Jede tam metro s přestupem u muzea. Jízdenku si koupím přes mobil SMSkou.

Konča

jsem v práci vzala telefon a na druhém konci se mi ozvala Irena. To bylo překvápko. Našla si na mě spojení a zavolala mi. Tak to mi spadla dáseň. Jenom škoda, že jsem tu už byla sama a měla jsem tu lidi, tak jsme moc nemohly pokecat.

Kakamila

zdravím všehny milí lidičky tady, tak já si dnes dám taky vínko na tu Meganovu 200, gratuluji!!!! Jinak jsem doma, nekouřím a mrzí mě to počasí, že nemůžeme s prckem ven....Murphyho zákony fungují dokonale!!! No, Mona je na tom hůř, tý je ještě ke všemu blbě, že???Bude to jen lepší, neboooj. Asi si v sobotu dáš ale jen čajíček...Dej hodně céčka a citronu!!! K tomu tloustnutí: naprosto s vámi souhlasím, taky jsem toho bála a bojím. Jím asi tak jako Fridu, taky si domů nekupuji kraviny, jenže pak to přitáhne manža a musím odolávat, ale nesežeru všeho tuny...Jediný, co mi chybí, je ten pohyb 3 x týdně, to musím doladit, protože to by stačilo ke shození břicha...necvičim :(:( V poradně mi Dr řekla, že tím, že přestaneme kouřit, se zpomalí metabolismus a když nebudu cvičit a budu jíst stejně jako dosud, přiberu chtě, nechtě za rok cca 4 kg. Takže doporučila jíst ještě míň nebo přidat pohyb. To druhý beru..., to první nejde...NEŘEKLA, ŽE PŘIBERU 15 kg!!!To přibere ten, co nezřízeně žere!!!Takže jsou to fakt jen výmluvy - nechci přestat - budu tlustá/ý. A pak si myslím, že tak, jak jsme se nasr..li na cigaretu, se dokážeme nas..t na tlouš´tku a něco s tím udělat. Je fakt super nehulit, nesmrdět, už ted v MHD cítím kuřáka na sto honů, mít ted ty peníze, který jsem de facto vyhodila z okna za nesmysl...Není co řešit, až budeme tlustý, začneme makat!!!Hlavně se nepřežírat, howk. Fridu, přepis auta naštěstí zařídí manža, tak se mi ulevilo. Taky bych asi řvala, bejt tam u vás....S odchodem jsem závislá na akci manži, to se dozvím zítra, bud budu moct ještě chvíli zůstat nebo ne, není hlídání :(:( Tož dám vědět, děcka. V každý případku se už moc těším!!!! Hezký večer KAKÁČ

ládík

tak megan, na tvůj úspěch a k výročí jsem tam dal panáka slivky. vynechal jsem polední prášky a zatím dobré. horší je, že ty s námi vůbec nediskutuješ. poslední příspěvek včera hodinu před půlnocí, kdy už každý slušný nekuřák dávno spí. nemáš doufám nějaké nekalé myšlenky. trafiky jsou stejně již zavřené, tak na to nemysli. nebo , že by ten sraz, je pravda, že asi nedorazí půlka republiky, ale to dobré zdravé nekuřácké jádro je nominováno a dorazí. tak tedy ještě jednou, gratulace. dvoustovka je dvoustovka. ahoj nekuřáci. ani já nekouřím.

ládík

kakamilo, napsala jsi : NEŘEKLA, ŽE PŘIBERU 15 kg!!!To přibere ten, co nezřízeně žere!!! abys věděla, já přibral 16 kilo, a nebít operace, tak nevím jestli i víc, byly tam situace, že mě to již převažovalo, ale....ale a to se musím ohradit A TO DŮRAZNĚ ohradit, žádné ... NEZŘÍZENÉ ! ! ! ŽRANÍ ! ! ! ! ! někdo to má bohužel tak, že se na to jídlo podívá a je o kilo těžší, a navíc ke konci jsem ušel maximálně do stovky metrů, takže ani pohyb nebyl možný. nezřízené žraní...ufff, ufff. až jsem z toho dostal chuť na cígo a to mám po šestnácté hodině chutě již jen minimálně a velmi slabé. no ján bych kouřil, nebo snad i žral.

Mona

Ty jsi zkrátka číslo nedá mi to nenapsat i když jsem prakticky pryč-

LUBAN

Všechny zdravím.Konečně můžu psát. GRATULACE, Megan 200 Ivča 123 i ostatním !! Když se nic mimořádného nestane tak jsem tam před 15 hod. Tak nekuřte Čus

Friduča

Dobré ránko všem, tak mám za sebou další ranní trenink :) A voňavej den - to se mi to vstávalo ..Pohádka..Venku nádherně !!! Sluníčko a teploučko, i když jsem jela do fitka, tak bylo ještě chladno :( dva stupně..Ale, když jsme vylezli, tak to bylo úžasný ... Ládíku, to je pochopitelný, že někteří mají smůlu a přežírání - nepřežírání, díky zdravotnímu stavu stejně přibírají, respekt. mají s váhou problém... Ale bohužel to je skutečně minimum lidí - to je fakt...Většina lidí se prostě tláská a pak jsou nešťastní...Není to jednoduchý - je to boj a my se k němu musíme prostě postavit čelem...A pokud to nezvládneme, tak prostě budeme mít nějaké kilo na víc..Ostatně - já osobně v tom nevidím problém...Pokud je s tím člověk smířený a je tak ve svém žřivotě spokojený, to jediné je důležité ! Takže pokud je někomu fajn, když stláská každý den tabulku čokolády, dá si kachnu a sedm knedlíků a nesportuje - já mu to přeju !!! Duševní pohoda je prostě to jediné co je v tom našem životě důležité..Spokojenost - bez smutku a depek, které nám ten život zbytečně krátí...

Luci

tak jsem se konečně dostala k pc, abych něco připsala. Takže hlásím 116 den bez cigára, 10 den bez KOKO:)))....bez sladkostí, bez přežrávání se, prostě jen zeleninka, málo příloh, pohyb za pultem a pohyb se psem. Friduč, ted jsem si na Tebe vzpomněla, volala mi ségra a já si při tom dělala kafe...jako při staru...vůbec jsem si to neuvědomila, dala jsem si tam smetanu a cukr, zamíchala a potom napila...fuuuuuuj, to bylo taaaaak sladký, tak šlo do umyvadla. Ted už jen hořký, zvyknout se na to dá a už mi i chutná, měla jsi pravdu......:). No a cvičení, to zatím nic, nějak zase špatně spím, jestli je to tím počasím, nevim, ale čumákuju celou noc do stropu. Jsem si tak říkala, jestli to nekouření taky nemá vliv na psychiku, jako že se můžou objevit depky, nebo tak něco.....v životě jsem o všem tak nepřemýšlela,jako ted. Někde jsem četla článek, že se můžou vyskytnout deprese a právě v tom je dobrý brát champix.....hmmm, tak ted už to asi nemá cenu, když už mám tolik dní za sebou, no, nevim.....poradte, nemáte s tím někdo zkušenost???? Konča.....tak podívej, Ty jsi skoro Plzenačka, tak to je dobrý:))). Tak jsme na ten film mohly jít spolu:)))). Tak to nevim , nikdo s okolí chatku nechce koupit, ale kdybych na někoho natrefila, dám Ti vědět, ju..... Mějte se moc krásně, jdu se připravit do rachoty......

Megan

Ahoj rodinko. Všem velice moc děkuji ke gratulaci a nejvíc mě potěšil Ládík. U jeho příspěvku jsem málem zatláčel slzu. Děkuji, děkuji, děkuji:-) Jinak se omlouvám, že jsem tady včera nebyl, ale měl jsem celý den lítání ohledně stavby. Podařilo se mi sehnat starší antoníčem za 2500 Kč tak 30 km od Třebíče, tak jsem pro něj jel. Večer jsem byl s manžou a kámošem na pivku a pak jsem šel chrápat. Mé pocity po dvoustovce? No, je to čímdál lepší a rozhodně vím, že už NIKDY nechci kouřit, ikdyž občas ten permoníček zaklepe, ale je potřeba ho zatlačit. Jo, fakt to bez toho smradu jde. Já mám plnou palici ze stavby. Furt nemůžu sehnat stavební buňku, tak jsem z toho na Chocholouška:-) Ohledně přibírání, musím se pochlubit, že pomaličku začínám hubnout. Už mám 87, tak bych to chtěl nechat na 85 a budu spokjojenej. Včera jsem po dlouhé době vytáhl velociped. No to byla teda paráda. Akorát po tý zimě mám úplně slabý nohy. Když si vezmu, že ke konci sezóny jezdím denně i přes 100 km tak to bych teď zdechl. No, je třeba trénovat:-) Mono, tak já se budu modlit aby jsi byla zdravá. Snad to vyležíš. Já se teda těším strašně moc. Fridu, ten odkaz ti posílat nebudu, páč ho poslala už konča. PS1 Tak dneska se mi zdál brutální sen. Nevím proč, ale zdálo se mi o Zdenkovim Poltajchovi z Ano šéfe. No, vyšetřovali jsme spolu trojnásobnou vraždu někde v lese a on ně pořát tak sral, že jsem mu rozbil hubu. Tak to je teda fakt síla. PS2 při psaní tohoto příspěvku mi volala známá, že by pro mě měla tu stavební buňku. No čumím teda. Mějte se všichni moc krásně

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce