Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Míra

Ahoj všem,po přečtení vašich zpráv jsem se rozhodl si tento lék taky zakoupit.Takže vám držím palce ať to vydržíte a mě je držte taky

Friduča

Dobré ránko, tento prudič se vyskytuje už roky - jediné co funguje je naprostá ignorace, opravdu vůbec nekomentovat a neřešit co napíše .. Vykřikne a zase odejde..Kdo četl historii webu, pak ,usel narazit a to bylo spousta vulgárních příspěvků smazána... Změní si občas i nick ...Takže absolutně si z toho nic nedělejte !!! A hlavně nereagujte - umí rozhádat osazenstvo mezi sebou a je pak spokojen... Luci - vedle to čtu, ale napíšu jen, když mám na co ... Někdy je to prima, jindy mi ta diskuze nic neříká...a tak taky mlčím :) :) Teda rafni se a začni .. za chvilku bude léto a budeš na sebe nakrklá :) Nemusíš hned držet dietu, ale snaž se konzumovat zdravěji ... Stravuj se docela normálně . I když tě po pár měsících nenapadne, že toho můžeš a vlastně i musíš denně sníst takové množství. Klíčem k úspěchu je : - příjem energie musí být v rovnováze s výdejem. Pokud potřebuješ zhubnout, pak musí být příjem samozřejmě nižší. - příjem stravy pravidelně po 3 hodinách (5 až 6x denně) - její vhodné složení (vyhýbat se zbytečným tukům) - dostatečný příjem tekutin (žádné doslazované nápoje !) - žádný alkohol ( pokud musíš bílé víno, střik ) - pevná vůle - Porušíš ? Prohraješ ! Časem ti už to ani nepříjde, že se v něčem omezuješ. Zvykneš si na zdravou stravu s minimálním obsahem tuku a bude ti chutnat. Nebudeš vědět co je tatarka, hranolky, řízky, vepřové koleno...kvanta čokolád a oplatků. Organismus občas dostane na něco takového chuť, ale ne denně, týdně...dopřeješ mu to tak jednou za měsíc. Důležité ještě je, jíst 5-6 jídel denně. Nehladovět, každě 2,5-3 hodiny něco sníst. Základ úspěchu je nepřejídat se a také nehladovět. Vybírat si co sníš a chystat si svačiny na cesty, do práce. Rychlou svačinkou jsou vhodné proteinové tyčinky. Dopřej si na co máš chuť - ale s mírou ! Výsledek nebude hned,ale je to lepší než jakákoliv dieta - pokud se naučíš dobře stravovat máš vyhráno... Pak přidej ten pohyb a je to :) Jen na to od pondělka skoč !!! Stojí to za to !! A najdi si parťáka na cvičení... Bude tě to víc bavit a je větší pravděpodobnost, že u toho vydržíš Luci ...Držím ti paleček a boju :) Já jdu dneska popráci taky na trenink - tento týden už po páté :) :) A víš co ? Já se těším :) :) Jinak tam začíná opadávat ten nával lidiček co si dali předsevzetí do nového roku ... :) Jáje i Mírovi držím palečky, ať se na to vrhnou s vervou a tu bílou tyčku zničí !! A ať ona přestane ničit je ...

Kaka
1x

všechny při pátku, zase sněží, fuj...Míro, vítám Tě, jelikož jsem taky vlastně taky nováček, nekouřím teprve 19. den, tak to zatím vůbec neřešim, proti ostatním tady jsem zelenáč. Tak Ti držím palce, protože nekouřit je fakt super, už jsem si za odměnu koupila zimní brusle a s mým prckem zase v neděli jdeme...penízky přibývají, smrad už není, jen cítím ty druhé... mám fakt radost, ale vyhráno budu mít, až ustojím každou situaci ke svádění BEZ CÍGA. Se šampíkem je naprostá pohoda...Co to udělá po vysazení, to ví nejlíp borec Ládík, ten nebere nic a jede!!!!!To bude teprve zajímavý!!!Fičím do poradny na nekouření, tak vás všechny zdravím!! A nekuřte!! A to jaro, to je prostě v pr...i!!! KK

Míra

Kaka díky za podporu, budu se moc snažit.

Míra

Kaka díky za podporu, budu se moc snažit.

Megan

Ahoj lidičky. S tím jarem máte pravdu. A to jedu zítra s manžou na erotický ples do Liberce. Se mi v tom počas vůbec nechce. Je to přes 200 km. Hnus

Konča

wau. Moc to tam nepřežeňte ať trefíte domů:-D

Konča

pracovní blázinec a mohu pozdravit nováčka Míru. S Ch. ti to půjde snáze uvidíš. Držím palce. Luci, doufám že počítáš se srazem. 80 km není od tebe daleko:-) Ivčo pěknou oslavu - né jak já s 6. Ale ty to zvládneš.

Konča

abys jste nedopadli na plese jako v mailu co jsem ti poslala - koukni:-DDD

Konča

Haló je tu někdo??? Noviny mám přečtené snad i pozpátku, křížovku a sudoku vyluštěné, na Primě přečtenou diskuzi o pořadu Prostřeno a tady snad chcípl pes:-(

Friduča

Já jsem tu Ifko - všichni někde lítaj :) Tak ti můžu říct, že včera divadlo výborný !!! Prolhaná Ketty - Andrlová, Bočanové - obě fantastický i když a ni jednu nijak zvlášť nemusím..Šulcová tam má malej štěk a teda vypadá fakt strašně - úplně mi zamrazilo, když jsem jí viděla... Smutný ... No a po divadle jsem s kámoškou slupla dvě lahvinky vínečka, ale už v půl jedné jsem byla v pelíšku... :) Vše bez cíga pochopitelně ! Jinak jdeme o víkendu a příští týden na dva dokumenty - jeden o Maroku a druhý o Rwandě. Tak se těším ...je festival dokumentů...

Konča

Tak divadlo bych si taky dala říct. Vedlejší diskuzi ovládl letitý prudič. Už to tam stojí za úplný prd. Jsem ráda, že jsem zavčas přešla sem k vám. Jenom doufám, že to tady nenajde.

Konča

Ještě mě napadlo, že tam zítra jede Megan, tak by ho mohl jménem zákona odstříhnout od PC:-)

ládík

holka i my jsme rádi, že jsi mezi námi. a těch nováčků, lidi paráda, pojďte a nebudeme kouřit. musím se podívat na prudiče vedle. tam jsem nikdy nepsal. nějak se mě to nepozdávalo a tady to vždy bylo dobré. musím si trochu pozvednout náladu. mám nějaké krize. v noci sen o tom jak kouřím, ke všemu velmi příjemný a dnes skoro celý den takové vlezlé loudění. mlátím do hlavy, co je správné a samozřejmě vítězí,. nekouřím. kaka je hodná, poznala kdo je borec. nebojte všichni jsme dobří a musíme si to pořád říkat a překonat ten hnus. zatím dost, ještě napíši. mám nějaké zařizování, odevzdávám auto, přezouvám gumy a jiné. zatím. nekuřačka

Friduča

Kdepak i sem zavítá ... Zná to tu ..Opravdu pomáhá ignorace a přehlížení -100% ! Jdu juknout ..

ládík

megan začne o erotickém plese a já ser ani nepodepíšu

Konča

Ládík borec je tady taky? Myslela jsem, že někde špacíruješ. Fridu, tak to jsi mě nepotěšila.

Konča

chachachacha se tak řehoním, že nemůžu nic napsat aji jsem blbě opsala kód

ládík

byl jsem juknout na vedlejšku. myslíte toho co ve dvaceti po třiceti letech kouření přestal a dnes již je 55let nekuřákem a co píše ve čtyři ráno ??? ten snad není nic, jen vše ví a na můj vkus píše nepřirozeně, že by se o tom muselo přemýšlet dny a týdny. jsem již po procházce, v poslední době mě ti nějak neba, nebo, když mám vyjít, přijde na mě spaní. a teď ještě auto, tak to šidím.

Konča

bingo a ještě si dal zadal w stránky a můžeš kouknout na fotku.

......

brrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!

Konča

o takovém plese neslyšela, ale Megan nám to tu bude muset dopodrobna pospat, co se tam dělo. Jestli měli předtančení a v jakém duchu jestli byla erotická polonéza a s kolika páry jestli tančili s listy či bez atd.,.. se furt nahlas řehoním, ještě že tu jsem sama, by si mysleli, že jsem praštěná.

Konča

si vydělala 40 Kč za 15 minut a ještě v pracovní době. Přišel pracovník jakési agentury pro výzkum trhu a veřejného mínění. Pokud mu odpovím na pár otázek, že mi dá 40,- Kč. Já myslela, že si dělá prču. Ale prča to nebyla. Normálně s takovými lidmi vyrazím dveře, ale už se tu dnes děsně nudím, tak jsem mu odpověděla a mám 4 pětky - tak půjdou do kasičky:-) Klidně mu budu odpovídat třeba každý den, ale to prý nejde, nejdříve za 3 měsíce. Ale taky dobrý.

Libuše

ahoj lidičky,kouřím přibližně asi 30 let a chtěla bych konečně přestat,rozhodla jsem se že si nechám předepsat champix a když si čtu jak vam pomáhá mám do toho ještě větší chut jít,takže ve středu zajdu si ho nechat předepsat,snad se nerozhodnu jinak,všem přeji štěstí

Marja

Všem vám chci moc pogratulovat ke zvládnutí té strašné drogy.čtu vás,ale momentálně se mi v odvykání nedaří,tak se ozvu jen občas,aby jste na mě úplně nezapomněli. Určitě to dám, pokud jste tady ještě vy. Vítám nováčky a držte se, tady vám pomůžou.Jájo, ty ještě nic.vedle to nejde vymazat, já tam už také nejdu,ale snad už tam určité příspěvky skončí. Koko a nemůžeš vždy trošku popsat,co ti říkají v poradně? U nás ale myslím stejně není. Zkusím se podívat.Fridučo, Šulcovou jsem měla moc ráda, jednou už na tom byla špatně a zase je? Nevím o tom. Tady to je fajň všeobecná diskuze o všem. Paráda,

ládík
1x

tak dobrou nekuřáckou noc a žádné podloudné sny. libušce : je to na tobě, jdu spát a minimálně vím, že ráno nebudu kašlat. ten poslední krok je na tobě. cesta není lehká , ale když se to podaří tak by to měla být paráda.

miroslav

čau lidi,tak 3 den nekouřím,ale kouřil bych,jak darebny kamna,uvidíme,dávám si 40%,že se to povede,v práci ukusuju mrkve......zajímalo by mě.kdy skončí ta největší krize,poněvadž mám pocit,že rozhoduje hodně vule......

Megan

Zdravím všechny. Tak já za chvilku jedu s manžou na ten erotickej ples , ale vůbec se netěším na cestu. Jak koukám z okna, tak to bude děsně klouzat. Je to štreka. Miroslave, blahopřeji k nekouření, ale jakých 40 %? Jednou jsi se rozhodl a konec. Nekouřím, tak prostě nekouřím a basta. Konec. Tak se drž a kdyby ti bylo hodně blbě, tak si kup žvýkačky Nicorrete. Dost ze začátku pomáhají. Libuše, určitě do toho jdi. Uvidíš, že ti Champix pomůže. Ono to vážně funguje. Já kouřil 14 let tak 30 denně a dneska? Cejtím cigarety a zvedá se mi z toho smradu žaludek. Mějte se všichni krásně

Friduča

Dobré ránko, tak tu máme další voňavej, neprohulenej den :) :) No není to nádhera ??? Je !!! Marjo - příspěvky umí vymazat jen admin, na kterého najdete někde na stránkách odkaz..Ale tohle bych nehrotila... On zná i tyto stránky - občas sem vlítne ..Ale skutečně ignorujte, nereagujte a zase odejde... Nebaví ho to, pokud nemá odezvu...Netrapte se tím ! A piš, at víme jak válčíš ... Kolik teď kouříš cigeret za den ? Poradna je v každém větším městě.... Nevím jestli je na tom špatně - je hrozně oteklá a má to oko špatné... Je celkově hrozně zdecimovaná ve svém věku...Ale ona hrozně let hodně pila, opravdu hodně, takže to se na člověku podepíše..A i při představení vzádu hulili ( šlo to hlediště ) a odhadla bych to z osazenstva právě na ní :) Ale jen má doměnka .. takovej pocit ..Jediné dle čeho jí bezpečně poznáš je ten její úchavatnej hlas - ten má stále stejnej... Libuše - tobě moc držím palec, udělala jsi skvělé rozhodnutí !!! Přeju ti,aby se ti to podařilo, protože je to neskutečná úleva, přestat otročit a dělat jen svá rozhodnutí, ve voňavém oblečení... Takže utíkej pro CHMP - dopručuji ti snižovat pomalu počet vykouřených cigeret a půjde to ...Tělo si zvykne na postupně se snižující počet cigeret a tím i menší přísun nikotinu a ty si pomalu také budeš zvykat, že v určitých situacích nemáš cígo v ruce a jedna, dvě cigerety se zahazují daleko snadněji, než celá krabička... A v neposlední řadě nám piš, jak bojuješ,jak se cítíš a ono to půjde ... Miroslave - tři dny blahopřeju :) :) Dáváš si 40% na úspěch ?? Není to zbytečně moc ??? :) :) :) V žádném případě nerozhoduje vůle, tou to můžeš nějakou dobu táhnout,ale bohužel to nevydržíš věčně...Někdo dva dny, jiný týden, další půl roku ..Ale většina začne znovu. Protože v tomto boji, stejně jako s každou jinou závislostí rozhoduje TVOJE ROZHODNUTÍ. Pokud se skutečně tozhodneš nekouřit, pak to dokážeš. Pokud se smíříš s myšlenkou, že si již NIKDY nezapálíš a přijmeš fakt, že jsi nekuřák za svůj, pak máš vyhráno... Žádných 40%.... Ty se rafneš a dokážeš to na 99,9 % !!!! Co ????? Drž se !! Udělal jsi dobré rozhdnutí... My teď v dubnu letíme za mé ušetřené peníze ( které bych jinak prokouřila ) do Maroka - a já si to bude neskutečně užívat a bude mě to bavit..Protože vím, že bych to jinak prokouřila... A to teda nechci - už nikdy !!! Megane - taky si nějak neumím představit erotickej ples ..To na něj chodíte v podvazkách a tangách místo plesovejch šatů a v ruice máte vibrátory a tančíte s nafukovacíma děvčatama ???? :) :) Nu já i když jsem huba prořízlá, tak jsem dost konzerva stydlín... Asi by to nebylo nic pro mě ... :) Áaaaa, tak jsem zjistila, že je to plec Obchodní akademie Liberec... :) No jsem zvědavá co nám budeš vyprávět za divočárny :) :) My jdeme dneska do kina na dokument Odpustit a zapomenout, je to téma, které mě zajímá a to genocida ve Rwandě ... A asi uvařím nějakou ňamku ... Jen nevím jakou ...

ládík
1x

tak ani v sobotu 30.března 010 nekouřím. dobré ne ??? meganovi přeji příjemnou zábavu, ikdyž já neznám erotické plesy (to se k nám do nížin ještě nedostalo nebo jsem těch 51let nevědoucí) , ale friduč mě uvrhla do maximální nevědomosti. já si představoval nějaké koncové pestré až ostré číslo, ale to že i návštěvníci musí být v příslušném oblečení mě nenapadlo. ale to asi tak nebude. kdyby megan vyrazil jen v tangách, kam by dal cigára ??? ta vlastně možná ještě, ale co s tím studeným zapalovačem ??? libušce jsem již popřál k udržení jejího rozhodnutí. a mirkovi ?? koukám, že rady poskytla již friduč. já bych psal asi jen podobně, ikdyž jsem právě tím případem, který do toho šel jen a jen vůlí a spoléhá na to, že ve správném období to postupně přejde až na rozhodnutí nebo to přejde do samozřejmosti. myslím, že jseš na tom dobře. již jsi se rozhodl a teď již jen to jediné ...vydržet... nevím jestli ti někdo někdy správně odpoví na tvoji otázku, kdy skončí ta největší krize ??? naštěstí nebo na naneštěstí jsme každej jinej a u každého je i toto tedy jiné, ale u mě si myslím že to byly právě ty první tři dny. takže optimisticky : to nejhorší máš za sebou a teď to bude již jen každodenní rutina. kdyby ti někdo dokázal odpovědět, tak by nebyla možná ani tato diskuze. s Cháčkem nebo v poradně by ti(nám) rozdali kalendář s termíny a jen bychom odškrtávali splněné termíny s jejich náročností a pocity. no nic. bojujme i nadále s tím smradem. mirku to nejhorší máš prostě za sebou, teď by měla přicházet již jen ta další postupná období a motivace.... budeš mít týden, měsíc, pomůže ti, když ti začnou v okolí závidět, že to dáváš, tobě udělá dobře, když budeš mít za sebou 1/4roku a tady si přečteš, že někdo teprve začíná, po půl roce tě při nějaké krizičce nakopne, že vemeš ušetřené peníze a vyjedeš na nedosažitelnou dovolenou, po roce budeš plynule pokračovat, protože ti to bude již smrdět a až se bude v roce 2012 v rusku slavit mdž, tak budeš pojem cigareta hledat jen v encyklopediích. prostě brnkačka, jen občas jsou takové přiblblé pocity a nutkání. jdu prožívat svůj 298 den boje s nikotinem. mějte se hezky. nemusím připomínat : nekuřte.

Libuše

Ahojte lidičky,moc Vám děkuji za podporu,když čtu ty hezké vzkazy jsem ted víc pevnější v mém rozhodnutí.A těším se na to a zároven i trošku bojím jestli to zvládnu.Ale snad jo. Mějte se všichni moc pěkně a hodně štěstí

miroslav

ok,teda,sice jsem dneska málem sebral wilisovi v tv cigaretu z huby,ale ok,tak snad teda mam nejhorší za sebou ted ta rutina....zkusím ti věřit Ládiku teda........

Luci

Fridučko, moc děkuji za to, co jsi napsala...jsem si to zkopírovala, uložila a vytiskla:D. Od pondělka začínám, tvrdě, ale opravdu tvrdě na to najedu, to přeci není možný, abych to nedala. Když mám pevnou vůli na cigára, tak musím mít pevnou vůli i na jídlo...no řekni:D......myslím, že se to zvládnout dá. Pití piju jen vodu, žádný sladáky nemusím, to samé s pečivem...jen tmavý, akorát to sladký....to bude problém a ta pevná vůle. No, musím najít něco, co mi to sladký nahradí....ted, místo cigaret strkám do pusy orbitky.....žvýkám jako vzteklá, ale hlavní je, že nekouřím:D....tak asi zůstanu u těch žvýkaček, jsou bez cukru.......:D. Tak potom písnu, jak mi to půjde....ještě najdu něco, kam bych mohla chodit cvičit, něco kde mi to bude vyhovovat a kde to bude příjemný...a to bylo, abych něco nezhubla:D. Tak pokusím se řídit Tvými radami, moc Ti děkuju, jsi fakt skvělá, užasná.......:D Jinak vedle na diskuzi....já už se v tom nevyznám...kdo je J.C. pak anticydrych a pak Jan Cydrych....mě už z toho hrabe.....no, chápete to??? Já ne??? Konča......s tím srazem...jela bych ráda,ano, je to jen 8O km...i jsem ten víkend měla jet za ségrou do Prahy..tak bych měla i kde přespat, bydlí pár stanic metrem od zličína..ale jdu do práce a končím v16 hodin.....to než bych tam dorazila, tak by byl večer.....snažila jsem si tu sobotu i vyměnit, ale bohužel. Tak nic, snad až bude příští srázeček, přijedu moc ráda...pokud mi to vyjde a vy mě pozvete mezi sebe:D...... Mějte se všichni moc krásně.......přeji hezký večer

lexa

nováčky Miroslava,Libušku,Lucu vítám mezi nami a moc vám držím palečky!!Jasně,že to dáte,všichni jsme se báli začátkua jak pěkně plaveme na druhý břeh:))))Jinak jsem se vrátila z oslav na kterých jsem si nedala ani pulečku no a kupodivu jsem to přežila!!Když se chce tak to jde!!Jo 10kg prostě musí dolu:(((Tak se mějte a nehulte!!!!!!

Luci

děkuju, jsi hodná. Já mám dnes 105 den......100 jsem si oslavila...Fridučko, ted to ani nečti:D....koupila jsem si 5 koko...miluju ty tyčinky, bych se po nich ukokovala:D. Tak co jinýho, když alkohol nepiju, tak aspon tím sladkým si musím osladit život, vid:D....No, ale to mi od pondělka skončí, na koko se ani nepodívám, bůůůůůůů:D, si koupím něco cereálního:D. No, takže já chci také 10 kg až 15 kg dolů, ono to snad nějak půjde...

Yveta

Přeju všem krasny nedělní den,no sice u nas na valachoch vubec není hezky sněží ,prší už mě to se..Všem dik za gratulace a těším se až si přečtu o vas ,že slavíte 1rok taky se dočkate.Někdy se mi zdalo,že je to moc těžke,někdy,že je to brnkačka.Ale musím přiznat,že i ted někdy myslím na cígo.Všem novym hodně zdaru ,přijde jaro a zas to bude všechno jiné a hezčí.Všem starym bojovníkum držím pěsti, držte se jste už hodně daleko Fridušce Ladíkovi Lexu a další papa

ládík

ahoj nekuřáci mirku prosím podej zprávu. máš za sebou v pohodě i dnešní noc ??? jestli ano a překonal jsi i ten promyšlený masivní útok wilise, tak fakt máš nejhorší za sebou. takovejch lákadel sice ještě bude a telka je na to nejhorší, to někdy máš až zakouřenej byt, jak tam bahňaj. proto dnes ani nezkoušej zapínat v poledne sanitku. já dnes jedu 299 s třicítkovou prodlevou. vlastně všem nám pěkně naskakujou nekuřácká čísla. zrovna nedávno jsem se kritizoval, že jsem nějak vypadl z toho, jak pěkně to přibývá meganovi a hlavně , jak vedle sebejistě vystupuje jako tutovka z druhé strany. paráda. kde vlastně chlapec je. jestli skončil v této zimě někde venku nalehko, chudák ???? možná, že se šel ohřát k nepopulárnímu do krámu ??? jinak tu sleduji ty vaše závazky k zhubnutí. já za poslední měsíc přibral taky kilo. mám strach, aby se to nezačlo vracet. a to nemlsám (nanuk za chodeckou odměnu snad není až taková sladkost), jím skoro stejně, jen mě to jídlo začlo prostě chutnat. ach jo. holky nemáte tam nějakou dietu, kde by se nemuselo cvičit, omezovat se v jídlu a mohla se jíst i dobrá jídla ??? na luci...koko tyčinky....a 15 kilo dolů, tak to budeš borec. to není jen tak. ahojky a fakt nekuřte, pojďte sem a raději něco napište. zrovna koukám na protější bytovku, paní chudák v kuchyni vykloněná z okna, klepe se jak ratlík, spodek v teple, vršek na mrazu, ale bahňá po ránu o stošest. za chvíli to típne o parapet, zkusí plachtivé vlastnosti vajgla a půjde namazat manžovi chleba s máslem. čauky nekuřáci. správné je nekouřit. a jsme fakt dobrý, jestli nepodvádíme , přiznejme si to jsme fakt dobrý.

Luci

jsem si ted přečetla příspěvky od Ládíka a Míry a musela jsem se smát, málem jsem strhla židli....jako je to fakt, já jsem na něj taky koukala a musela jsem ho vypnout...na tohle teda ještě připravená nejsem:D.....když jsem někde sse sousedkou, která bafá jednu za druhou, že mám za chvíli co dělat, abych ji v tý místnosti našla:D....ale můžu se dívat jinam...tohle nešlo. Ležela jsem v posteli, koukala na Bruce a ty moje oči pořád klouzaly na obrazovku, na tu jeho cigaretu, byla jsem jak fascinovaná:D...tak jsem ho vypla a usnula:D. To prostě nejde....a nebo, včera večer jsem měla jít slavit kamarádky narozeniny...nešla jsem...páč by se šlo do kuřáckýho doupěte a je třeba fakt, že víííím, že bych si nezapálila, ale nač to čuchat, dýchat 6 hodin.....a ještě na všechny koukat, jak si zapalují jednu od druhý. Neeee, děkuji pěkně...raději jsem odmítla, že si to oslavíme někde spolu....třeba u mě doma v nekuřáckým bytě:D..... Ládíku, já neznám žádnou takovou dietku....kdybych ji znala, tak bych vypadala jako twiggy:D.....a to rozhodně nevypadám:D.....takže musím najít způsob, kdy mi to jídlo bude chutnat a zároven budu po něm i hubnout....já vím, budu muset i cvičit....to si říkám vždycky....jako teorii, tu já umim dokonale, hlavně Friduč mi hodně poradila, tak jsem si to všechno opsala do sešitku a ted bych se tím chtěla řídit. Chtěla bych mít její pevnou vůli a energii....já mám co dělat, když přijdu z práce uondaná, 9 hodin lítání za pultem, pusa mě taky bolí od mluvení, od usmívání:D.....abych byla milá a ochotná prodavačka...a ted ta představa, přijít domů, vyvenčit psa a jít někam cvičit.....to je pro mě nepředstavitelný. Ale jak píše Fridučka, je to jen do té chvíle, než tam přijdu a pak by se mi vlila cvičením energie do žil....já tomu fakt věřim, že to takhle je....ale než se k tomu dohrabat...Friduč, nechceš přijet a ukázat mi to, že by jsi mi dělala osobního trenéra:D:D:D....jsem prdlá, já vím:D......A ještě ty koko tyčinky, to je prostě naminka, dlouho jsem je v krámu neviděla a u vedoucí jsem je viděla v katalogu, tak jsem ji poprosila, aby mi je objednala.... celou bedničku, kde jich je asi 60 ks.....nooo, tak to mám vždycky jednu nebo 2 po obědě. To se prostě nedá odolat.....ještě je tam půl bedny...no, kdo to sní, když od pondělí už se chci omezovat......je to složitý:D:D:D..... Tak jedu ka naším na obídek, mějte se všichni krásně a nekuřte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Friduča
1x

Dobré ránko, tak k hubnutí pro vás všechny :) S těma sladkejma hajzlíkama to prostě bude marný... To prostě nejde - 4 koko !!!!!!!!!! Jde o to vždy zvolit nejmenší zlo... Když máte chuť nasladký - prodávají se třeba racio chlebíčky, které jsou namočené v čokoládě a i když obsahují kalorie, tak je to proti normálnímu sladkému minimum ! Nestláskat celej sáček, ale ďobnout a pytlík schovat a ďobnout zase jindy ... Prostě střídmě.. to je celé .. A ten pohyb...Luci opravdu ti doporučuju sehnat kámošku, ve dvou se vám bude lépe chodit a bude vás to víc bavit ..Můžete si i zaplatit trenéra, který vás naučí co a jak.. Nevím odkud jsi - kdyby jsi nebyla 300 km daleko a pokud se rozhoupeš, na konec mmůžu dorazit a ukázat ti co a jak a pak vytvořit nějakej plán... A je to tak i mě se občas nikam nechce - kor ráno před prácí, ale když už jsem na značkách, tak to spadne a odcházím příjemně unavená..vyplaví se endofirmy - jak říkáme s kamarádko :) :( :) A je nám fajn ... Dřív jsme vylezli z fitka a hned všichni cígo k puse... Fakt paradox...Jsem ráda, že už je to dneska jinak... Ládíku co to je za poznámku - jestli nepodvádíme ???? Hmmmm.... Tak to mě nutí k zamyšlení.... Libuš a Míra - ja kje ??? Libuška se připravuje ???? A Míra má další den - s Brucem bych si dala cígo i já !!! To je můj naprostej favorit - symbol mužství :) :) Takže kamarádi mažu s manžou na trénink a po návratu uvařím obídek ... Dobré chuti i vám...

Luci

Friduč, já vííííííím, máš pravdu......ale zase po čokoládě se Ti vyplavuje serotonin:D...a to je taky příjemný:D......když je ono je to tak dobrý:D...ale ju, tak jako jsem zabojovala s cigárama, chtěla bych mít i pevnou vůli na jídlo a cvičení:D....zkusím to, za to nic nedám. A jinak jsem z Plzně.....ju. Ne, nejezdi, to byla sranda, už jsem velká holka, zmáknu to....prostě musím. Ale děkuju, za rady a za nabídku, jsi hodná:D.....

Friduča

Tak Plzeň není tak daleko mám příbuzné v Horšovským Týně .. :) To je kousek ... :) Vše je o zvyku - já dřív sladila tak strašně kafe - všichni si ze mě dělali srandu, ať si nalejvám kávu do cukřenky a né cukr do kávy :) Dneska nesladím a kafe mi chutná úplně stejně - ale piju jí teda vždy s mlékem a jeden cukr musím dát, když je silná.. Miluju colu - piju jí jen s vínem ( houba ), jinak jsem se naučila pít neperlivou, nebo jemně perlivou vodu... Nemám absolutně pocit žízně, takže se nutím - vypiju 3dcl najednou, jdu si dolejt a dám před sebe a zase..Dřív jsem nevypila ani půl litru dneska vypiju minimálně dva litry za den. A tak ej to se vším - prostě se odnaučíš sladké konzumovat, respektive ládovat. Protože teda - a teď jsem se musela jít znovu podívat, jestli jsem se nespletla 5 koko - to je masakrrrrrrrr.... :) :) :) řešení na doma ( což se tedy v tvém případě nevztahuje na práci, tam semusíš rafnout ) - nekupovat to domů. Já když nakoupím - můj manža láduje vše ...Ale pokud to tu není - dá si ovoce, zeleninu - prostě co najde... :) Takže pokud nemám doma nic takového, pak to nekonzumuje... Moje kamarádka to taky tak měla, ale bohužel má děcka, takže těm něco koupit musí, ale naučila se jim kupovat prostě pro každýho to co chce,aby ten den snědli, ale žádný zásoby..Takže, když jí v noci chtne mlsná - prostě není co :) To si myslím, že není špatné řešení.. A žvejkačky bez cukru jsou taky velká pomůcka - vždy jsem žvejkala a přestala jsem, když jsem začala kouřit a teď , když jsem přestala - znovu žvejkám..Zabaví to pusu - jak proti cigeretám, tak proti žrádlu :) :) Nu, jdu udělat makarony s tuňákem .. :)

Friduča

A ten Megan nám furt někde lítá ..To musel bejt teda povedenej erotickej ples :) .:)

ládík

já mám strach, že je doopravdy v liberci na kera krámě . a chudák stále jen v těch tangách ???

Libuše

Díky za optání,připravuju se,nejraději bych šla pro CHAM.už zítra,ale nemužu se urvat z práce a doktor má ve středu odpol., tak pujdu k němu dokud mě to drží a taky jak si čtu že to pomáhá,mám teda naději,že to zabere i na mě,aspon doufám,ono je to taky i o pevné vuli,tu nevím jestli zrovna mám,nejsem z nejmladších,tak člověk si říká tolik let kouřím,jestli to fakt pujde přestat ! Jestli to má cenu,no,vím že má,zdraví máme jen jedno,tak mi držte palečky,já se ozvu,až je začnu užívat,přeji hezký zbytek neděle a všem přeji hodně štěstí

Friduča

Takže přítelé pár novejch informací od odborníků : Každých 15 vykouřených cigaret způsobí průměrně jednu mutaci DNA, která se následně může proměnit až ve zhoubný nádor, provedli britští vědci na základě svých výzkumů genetické informace malobuněčného plicního karcinomu – jednoho z nejnebezpečnějších nádorů vyvolaných kouřením. Krabička cigaret jako ruská ruleta V rámci celosvětového programu, ve kterém se vědci snaží popsat genetickou informaci všech nejčastějších a nejdůležitějších druhů zhoubných nádorů, se právě britští odborníci z Univerzity v Cambridge zaměřili na malobuněčný karcinom plic a také zhoubný melanom. V obou případech se jedná o velmi agresivní a jen těžko léčitelné nádory, z nichž malobuněčný karcinom plic je nejčastější mezi kuřáky. V genetické informaci plicního karcinomu nalezli vědci téměř 23 tisíc mutací, kterými se nádorová buňka lišila od normálních buněk zdravé tkáně stejného jedince. Samotní odborníci přiznávají, že tak vysoké číslo neočekávali, a z tohoto čísla také učinili hrubý odhad, že každých patnáct vykouřených cigaret způsobí přibližně jednu mutaci v zatím zdravé plicní buňce. Protože nikdy není jisté, zda právě další mutace nepovede k malignímu zvratu a následnému vzniku rakoviny, představuje každá krabička vykouřených cigaret něco jako nové kolo ruské rulety. Ochranné buněčné mechanismy se časem vyčerpají K velkému štěstí všech kuřáků se většina mutací odehrává v „hluchých“ místech genomu, která nekódují žádné geny. Na druhou stranu se pravděpodobnost, že se některá z mutací „strefí“ do důležitého místa kódujícího geny spojené s rakovinou, zvyšuje s každou další vykouřenou cigaretou. V buňkách se běžně vyskytují mechanismy, které mají za úkol opravovat mutace vzniklé v genetické informaci, a tyto mechanismy jsou pravděpodobně nejaktivnější právě v místech, která kódují důležité geny. Přesto setrvalý nápor karcinogenních látek z cigaretového dýmu, případně ze životního prostředí, postupem času pravděpodobně překoná i tuto bariéru a dříve či později se objeví mutace spouštějící proces, na jehož konci bude stát „plnohodnotná“ nádorová buňka. Přečetla jsem to mému kouřícímu manželovi a odpověď : Hmmmm. My totiž všeobecně máme pocit, že se nás tyhle věci netýkají, dokud se nás to skutečně nedotkne osobně... Jsme natolik zabednění, že nedokážeme rizika snížit ( zahodit cigerety ) ? A vědomě vdechujeme jedy, které nám zkracují život ? To přece není hodno člověka jakožto inteligentního tvora - máme mozek a tak by jsme ho měli používat... Pevně doufám, že se mi podaří se nikdy k těm toxinům nevrátit...A i ani vy !!!! Takže Libuško čti cokoliv ti přijde pod ruku, motivuj se a nekuř !!!! Je to jediná rozumná možná cesta... Pokud máte čas - na webu ČT -www.ceskatelevize.cz je ke shlednutí pár zajímavejch dokumentů z právě běžícího festivalu Jeden svět... Jinak Ládíku já myslím, že né .. ten by ho hnal v tangách :)

Luci

friduč, já vííííííím, 5 koko je opravdu hooodně, ale je to počítaný od rána do večera, ne najednou:D...navíc jsou fakt malý, neeee:D?? Vždyt je to jednou do pusy:D.....jsem měla 100, tak jsem si to oslavila takhle:D. Ale ju, od zítra jdu do toho.....už jsem na to psychicky připravená, ted jsem si byla koupit tmavý rohlíky, až dopíšu příspěvek, půjdu se podívat, jaký fitka tady v Plzni vůbec máme:D...to ani nevim, mě to nikdy nezajímalo. Až do ted....začíná mě to fakt hooodně lákat, tak se docela těším. Jinak, to jsou docela zajímavý informace, ted jsem topřečetla...docela huustý. Já vždycky, když si něco takovýho přečtu, tak jsem v tu chvíli na sebe tak pyšná, že jsem přestala kouřit, že už to nepotřebuju, že už nejsem otrok.... Je to fakt skvělý pocit, ale to víš, nebo ví všichni, kdo s tím bojují:D..........

Friduča

Luci - nevím jestli to není jen vymluvání... :) :) Ale, uvidíme od zítřka jak ti to vydží :) Doufám, že se rafneš a ten běh na dlouhou trať nevzdáš ... Pokud budete mít chuť - tenhle dokument mě zatím zaujal nejvíc i když má jistě sloužit, jako uvědomění nám všem a je hodně jednostranný, tak se spoustou věcí souhlasím.. http://www.ceskatelevize.cz/specialy/jedensvet/cs/filmy/cas-hlupaku/

ládík

ahoj lide nekuřácký. omlouvám se, ale jdu si lehnout. zítra mám těžký ??? sváteční ???? den. zítra to bude totiž 300tý den co bojuji s tím bílým svinstvem. navíc megan nikde a člověk se nedozví co je to ten erotický ples. ahojky . a nekuřte, já taky nekouřím.

Irena

To seš ty Ládíku,tak velké gratulace. Já teď nemám moc času psát ,ale ty si tu gratulaci fakt zasloužíš

Konča

do fronty gratulantů. LÁDÍKU užij si dnešní 300-tý voňavý den. Jsi BOREC!!! Z celého ♥ ti gratuluji a přeji ti, abys ty podloudníky ze své hlavy navždy vyhnal a zahnal je až pod Ještěd.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 146 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce