Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

tak to vzdávám, dnes auto nebude. ještě teď mrzne. Megan omlouvám se tedy, buď jsem to četl laxně nebo tu Třebíč již vidím všude. friduč, před tebou se prostě nic neutají. skutečně mě berou roupy. jak člověk i jen maličko pookřeje , chce víc a víc, ai to v co ani nevěřil je najednou málo. to jsem i pomalu začal dělat. jen to má nevýhodu, že mě to nebaví. ale mám připravenou 18denní odpočinkovou kůru. od 12. února začíná zimní olympiáda a tu si letos nenechám ujít a skutečně ji celou odkoukám. již jsem začal i s přípravou přechodu na noční sledování programů a denní spánek.

Ifka

Alespoň k něčemu to marodění bude dobré že? Tak to u nás taky poběží ta bedna od rána do rána:-( ale alespoň bude puštěný jiný program a ne furt ta blbá politika.

LUBAN

Megane nějak to dopadne,uvidíme?Budu sledovat ,naše setkání! No,uvidíme?Zatrím zdar LUBAN

LUBAN

iduč NEkouřím!!!!Já jsem v pohodě.Rád bych na ten sraz s Vámi jel.Budu sledovat Vaše informace!!!!! LUBAN

Jiřina

Ahoj Františku, tak jak ti to jde...já už měla v roce 2009 jedno balení.....nepřestala jsem ani náhodou...pak jsem si koupila další......pomíáhalo mi to v práci, kde se nekouřilo.......a teď mi tam pár tabletek zbylo, prtože jsem to zase před tím vzdala.....a začínám potřetí....je pravda, že mi to tak nechutná při tom Champixu, ale stejně mám stále chuť kouřit.....zkusím do toho zapojit silnější vůli.....ale přijde nějaký stres, a co potom? Je to hrozná berlička........a tak špatně se odhazuje v dál......

Jiřina

Ahoj Františku, tak jak ti to jde...já už měla v roce 2009 jedno balení.....nepřestala jsem ani náhodou...pak jsem si koupila další......pomíáhalo mi to v práci, kde se nekouřilo.......a teď mi tam pár tabletek zbylo, prtože jsem to zase před tím vzdala.....a začínám potřetí....je pravda, že mi to tak nechutná při tom Champixu, ale stejně mám stále chuť kouřit.....zkusím do toho zapojit silnější vůli.....ale přijde nějaký stres, a co potom? Je to hrozná berlička........a tak špatně se odhazuje v dál......

Megan

Ahoj všichni. Tak dnes mi není dobře. Strašně mě chytly záda. Auuuuuuu. No, snad to nějak rozchodím. Včera byl ten Zdenek Izer dobrej. V divadle mám kámoše a na rychlo jsem s ním domluvil osobní setkání. Manža už to nestihla. Byla to celkem sranda, protože jsme se s Izerem fotili na můj mobil I-phone a podařilo se to snad až na počtvrté, páč mi pořád volala manža kde jsem (nevěděla že jsem v suterénu v šatně s Izerem). Tak jsme se tomu zasmáli a Izer nestihl začátek představení. Mějte se a čau. Já jsem ve výkonu

Ifka

jste borci!!! Megane soucítím s tebou. Zkus se naprat Ibalginem, ten je k mání bez receptu a třeba ti zabere. Hlásím se jako první na poslání tvojí fotky s Izerem:-)

Friduča

Dobré ránko všem, Megane - myslím, že by jsi, ale neměla bejt v práci, když tě tak hrozně bolej záda :( :( Ládíku 18 dení odpočinek ? To mslíš ten rehabilitační pobyt ? A kde a kdy tedy bude ? Lubane, my tě taky rádi uvidíme - to dá rozum přece !!! Tak si napiš datum do kalendáře a zbytek se uvidí ... A chválím tě, že jsi nevyužil těžké životní situace a nezapálil jsi - tak to má být, jsi frajer !!! Jiřinko - po třetí ? No, tak držím palečky, ať je to definitivní, tedy poslední pokus a kolik máš dní ? Já jdu večer na ples a odpo na treninky, takže zítra budu asi vychrupkávat :) :)

Kakamila

Vážení přátelé, již nekuřáci!!! Rozhodla jsem se jít do CHAMPIXU též po té, co jsem jedna chodící cigareta, můj život je víceméně složen ze zbytečných mezičinností mezi kouřením, jelikož cigareta je můj největší úhlavní přítel. Kouřím i pod cedulemi ZÁKAZ KOUŘENÍ, prostě cigarety a všechny činnosti spojené s nimi miluji. Myslíte, že mi zázrak CHAMPIX opravddu pomůže? Zatím jsem navštívila poradnu...Moje denní skore činí cca 40 cig, když se zadaří na večírcích, dám i 60 kousků.V nemoci, na kapačkách mi cigarety nebyly překážkou, pokud mi nebylo fakt na umření...Jsem něco asi jako Jiří Bartoška, trochu ukázněnější, ale i tak, bída... Ptám se obzvláště závislých jeko já, co to zde dokázali. Obdivuji vás všechny a co myslíte, mohlo by to pomoci i MĚ??? Všem vám držím palce a děkuji za jakoukoliv radu či názor!!!

Friduča
1x

Vítám tě Kakamilo, takyj sem byla opravdu silná kuřačka - dala jsem to, až na podruhé ( s CHMP, jinak jsem se pokoušela x krtát ). Poprvé jem nekouřila cca 5 měsíců, ale trpěla jako pes .Neustále na ty cíga myslela... Teď nekouřím skoro půl roku a jsem naprsto v pohodě ... Takže náplasti, bonbony, ale i CHMP - jsou pouze pomůcky. NIC !!! Z toho to neudělá za tebe... a pokud, tak na jen na omezenou dobu a pak se k tomu vrátíš... Musíš CHTÍT, ale opravdu chtít nekouřit. Pokud se pevně rozhodneš, že s tím seknout chceš a NIKDY, už si nechceš zapálit, pak je CHMP (dle mě ) nejlepší pomocník, který existuje. Pokud máš čas přečti si ( odzadu - od nejsterších článků ) můj blog. Jsou to výtažky z knihy, která mi moc pomohla a najdeš tam spoustu rad, postřehů i odborných názorů... Ale každá snaha se cení - takže bojuj, rozhodně to stojí za to... Mám ušetřený pěkný balík peněz, nesmrdím, lépe se mi dýchá a rapidně jsem snížila pravděpodobnost, že onemocním zhoubným onemocněním... Tak jako MY VŠICHNI tady !!! Držím palec !

Friduča

Tady okaz na ten blog : http://friduca.svetu.cz/

Megan

Ahoj lidičky. Tak mi ty záda trochu povolily a snad to bude dobré. Jenom ty plíce mi furt trochu haprujou. To je určitě z toho dlouholetého inhalování jedů. Teď mají jen čistý vzduch a jsou zmatené:-) Kakamilo, souhlasím s Fridučkou. Prostě musíš chtít. Champix ti strašně moc pomůže, ale je to jen a jen na tobě. Ale ty to určitě zvládneš. Budu držet palečky:-) Jo, Ládíku já zase když někde slyším zmínku o Roudnici, tak jsem ve střehu a v povzdálí hledám našeho rocerského projektanta. Zrovna včera byl o Roudnici pořad. Bylo tam, jak dáváte do lesa, který je křižován vozovkou nějakou montážní pěnu s chemickým pachem, který odrazuje zvěř. Dřív jste měli strašně moc srážek auto + zvěř a po teď je to mnohonásobně nižší. Jen tak dále Roudnice. Já jako ochránce zvířat to jen schvaluji. Ifko, děkuji za blahopřání. Blížím se k Ládíkovi, než zkřešil:-) Fridu, tak co večerní vír velkoměsta? Chystáte se někam? No, já měl dneska celkem chutě a musel jsem zobnout Niko:-( Lubane, na slezinu prostě půjdeš, nebo to dostaneš zákonnou výzvou:-) Tak se mějte krásně a nehulte

ládík

ahoj lidi tak dnes jsem u doktorů bohužel prohrál. není u mě možný přechod z injekcí na ředění krve na prášky. ach jo. minimálně další dva měsíce traumatu a psychických bloků. pro Friduč, 18 denní odpočinek není v rámci rehabilitace, ale v rámci sledování přenosů ze zimní olympiády. nedělám, mobil ztracen, nejsem doma, odstěhoval se. já mám , ikdyž dnes již jen pasivně, sport prostě rád. a až budou hrát naši hymnu, a že na této olympiádě ji hrát budou , tak jsem i pro povolení slzí. pro kakamilu. dobrá statistika. já ti moc neporadím, je bojuji bez podpůrných prostředků, ale dej na friduš. hlavně to musíš chtít a není to jednoduché. hlavní je hlava. mě tam však někdy projedou takové blbosti, které prostě nesmím akceptovat. ale až budeš na té správné cestě a přijdou překážky, tak stačí jen napsat a friduš nebo možná i někdo z nás tě uvede do reálu. mě to alspoň pomáhá. každý má trochu jiný způsob pomoci, ifka a megan měkčeji, friduš tvrději , ale důležitý je konečný cíl. až tam bude před tebou jen ta cílová páska, tak bude již jen dobře. hlavně, aby ta trať byla co nekratší. megan poraž mě. přeji ti to. ale pozor, myslím, že kolem té 160 jsou nějaké depresivní kruhy. já skončil na 160, ifka na 168, friduš kolem 6měsíců. s pokusem na ochranu zvěře máš pravdu, to tu myslivci zkouší. ale v Roudnici jsou i jiné věci k vyzdvižení. jsou tu dobří lidé, výborné víno a jak jste chtěli dělat návštěvu u mě na pokoji , jaku Hujerovi, což patří k Roudnici, protože tento film je od nás, říkají, že v Evropě jediná vlaková točna, jediná vana na barvení , kde se barvilo jen ponořením do lázně, malé roudnické nádraží, fabrika, kde jsem a tenkrát za komančů vlastně skoro každý z podřipska dělal. ahoj . nekouřím. myslím , že dnes mám při druhém pokusu 70. byl jsem u šváry, akže smrdím kouřem. představte si, že i zimní bunda z předsíně je od kouře. ale chutě jsou. to přiznávám. ale já to snad ustojím. nepočítám, bojuji, nebo nebojuji a beru to jako normál.

Friduča

Jen v rychlosti, jsem oblečená, vyvoněná a mažu na ples Megane :) .:) Manža tam teď veze holky a otáčí se pro mou maličkost :) :) Takže budu taky smrdět Ládíku - jako kanál :( Ale tomu nezabráním.. bohužel... Ale jedné kámošce jsem teď půjčila knížku, tak třeba to přinese nějaké ovoce ... Apropo - u žjednou nekouřila tři roky !!!! A začala :( Nu, přeju si,aby nikdo z nás už neměla recidivu... Dobrou noc !!!! Já mažu do světa ...

Petr - 34 let

Je to již rok,přesně 4.2.2010,co jsem definitivně přestal s kouřením po 15-ti letech s krabičkou denně.Zní to jako reklama z televize,ale kdyby mi tenkrát někdo řekl,že to dokážu vydržet,jen bych se mu vysmál.Díky Champixu,který jsem se rozhodl užívat na základě těchto stránek,myslím,že tehdy byly trochu přemístěny jinde,jsem si odvykl na cigarety,které mě tolik svazovaly a omezovaly.Nebudu nikdy říkat kuřákovi-nekuř-vím,jak je těžké s tím seknout.Sám jsem se odhodlával dlouho a pořád přemýšlel,co budu asi tak dělat s rukama.Nic.Díky těmto práškům jsem se choval,jako bych nikdy nekouřil.Je to jako malý zázrak.Je pravda,že k tomu,abych přestal,jsem měl dva malinké důvody.Své dva malé syny.A když mi ten starší šestiletý klouček řekl,že kdo kouří,má černé plíce a brzo umře,byl to ten největší impuls k tomu,abych už nikdy nekouřil.A já mu za to strašlivě moc děkuju a těším se na to,až mu jednou poděkuju v jeho dospělosti. Jsem zde po necelém roce a cítím se silný a mám radost,že se mi to podařilo,stejně tak jako má celá rodina. Přeji všem mnoho úspěchů,opravdu to stojí za to,myslím,že to může dokázat každý,jen si najít ten první důvod proč nekouřit.Třeba ten nejkrásnější-žít.

Megan

Ahoj lidi. Tak prvně strašně moc blahopřeji Petrovi. Jde na tobě vidět, že to prostě bez cigaret jde a člověk může vést daleko kvalitnější život. Jsi prostě borec a smekám Fridu, doufám, že jsi se moc neopila a nemáš kocovinu. Jestli jo, tak je třeba se vyprostia a bude to dobré:-) Ládíku, netušil jsem, že se Marečku podejte........ natáčel v Roudnici. Mohlo to být zajímavé. Kousek od naší krásné Třebíče (20 km) a to v Dalešicích na pivovaře se zase natáčely Postřižiny. Často na ten pivovar (opraven a soukromý) jezdím na kole. Ládíku, snad se ti ten zdravotní stav zlepší Jinak kde je zbytek? Ifku si již živě představuji, jak jedeš na sraz na praseti s demižonem v ruce:-) Lubane, jak se držíš, Makkulo, Corono, Lexo, Leono,Emo, prostě všichni lidičky, pište pište, zajímá nás, jak bojujete Mějte se všichni krásně, já mám dnes opět noční:-( PS- jo a nekouřím a kouřit nikdy nebudu

ládík

oj oj oj. to je sebevědomí. a říká se nikdy, neříkej nikdy. dnesd taky ještě nekouřím

miroslav

ahoj,jelikož po champixu přestala kouřit máma,teta i strejda,tak to zkusím,musím říci,že jsem docela skeptik,protože jsem zkoušel ledacos a chut na cigaretu vyhrala,takže zítra začnu a jestli to kouření porazím,tak klobouk dolu před champix,34 let ,16 let kouřím tak 20 až 30 denně,pracuji ještě k tou vpohostinství,sice,jako šef,ale znáte to kafea cigaretka kancelář....jsem zvědav

Megan

Neboj Mirku, to zvládneš. Champix je takovej malej zázrak. Měj se a piš :-)

ládík

ahoj dnešní noc byla nějaká divná. ve 3ráno jsem se vzbudil a cítil pach, jako z popelníků. hrůza. spím hned vedle balkonu co manža chodí kouřit. zatím jsem , mimo smradu, který vnikne dom , když se vrací z cigárka, nezaznamenal větší problém, ale tohle byla síla. doufám, že ze mě nebude ten protivný, nesnášenlivý odnaučený nekuřák. nekuřák ano, to beru, vždyť proto děláme vše, ale ne protivný a nepřející. mirkovi přeji úspěch, ikdyž vstupní podmínky nemá nejideálnější. já mu sice neporadím, stále bojuji jen vůlí, ale když bude poslouchat rady od všech + champix, tak se to dá dát. v pátek jsem tu měl zákazníka, známého. nekouří již 10 let. hrál silného. má proč. prostě říká, jednoho dne dost a už na to nešáhl a problémy snad jen první měsíc a to ještě nic moc. někdo má mimo vůle i štěstí. ale přiznává, že i teď po letech občas nesmyslná myšlenka probleskne. megan doufám , že mě porazíš. 160 se ti blíží. včera hokej snad v poho. snadné vítězství, snadná služba ???? petrovi samozřejmě gratulace, ale jako u jiných z druhého břehu. na férovku, závidím. jen aby nás bylo hodně a přestaly i ty nejmenší lákavky.

Friduča

Dobré ránko, tak již zítra půl rok - jse moc ráda, že se to podařilo a táhnu dák na rok :) Ládíku, myslím, že je moc dobře, že ti to začlo smrdět. Je to totiž dle mě další krok k úplnému uzdravení :) :) A taky si myslím, že na tom není nic zlého, když nám to vadí... Víš, třeba na obědě každý den zůstala kouřit jen jedna kolegyně a myslíš, že jí to donutí, aby si zaálila jinde - venku třeba, nebo před a po obědě ? ani náhodou, naprosot sobecky si vyhuluje, já jí neustále upozorňuju jakej je to sobec a ani ťuk - ona by hrozně ráda, ale je to nad její sílu. Je to prostě sobec. Ona je totiž velká pravda, že sobecké je kouřit nekuřákovi pod nos, ne naopak vyžadovat,aby to ti to dotyčný nedělal... Není přece normální přijímat, že ti někdo kazí zdraví, když ty sám s tím svinstvem bojuješ... Já jsem tohle vždycky respektovala - pokud jsem byla s nekuřákama, tak jsme chodili kouřit ven atd... Nikdy jsem s tímhle neměla problém..A myslím, že tak to má být.. Musím běžet na renink, tak s všichni držte a Mirkovi držím palce,a´t to dokáže !!! Pokud budeš chtít, tak to zvládneš !!!

Megan

Ahoj, je mi nějak blbě tak to nebudu natahovat. Zítra napíšu co a jak a dnes jdu do pelechu. Mám fakt dost. Nespal jsem ani 3 hodiny a celej den jsem na nohách. No co, hlavně že nekouřím. Mějte se

Kamila

Ahojte všichni stateční:-)v březnu to bude rok co nekouřím,kouřila jsem asi 25 denně 15let a díky champixu přestala.Zkoušela jsem to i jinak,ale nejdéle jsem vydržela dva dny....nakazila jsem tímto lékem už asi pět lidí a mají stejné zkušenosti.Nevěděla jsem,jak funguje,bylo mi ale pro pochopení vysvětleno,že funguje něco jako čistič paměti,takže vám to maže závislost tu co máte v hlavě.....často se budím a nevěřím,že jsem nekuřák a nechápu jak jsem mohla kouřit???nezdá se mi to?ale každý si musí najít svůj lék na míru:-)považuji to za zázrak když si vzpomenu jak závislá jsem byla!Takové absťáky bez cigarety nepochopím,jak se to může tak změnit.Přeji Vám všem stejně hladký průběh odvykání jako jsem měla já a držím vám všem pěsti!Jsem moc šťastná,že nekouřím:-)

Friduča
1x

Dobré ránko, tak koneně je to tady půl roku !!! Tak a teď pěkně z vesela a útok na rok :) :) :) Megane, opak, copak ? A co takhle lékař a pelíšek ???? Co chlape jeden ???? Kamilo tobě moc blahopřeju - rok je krásný číslo :) :) Jinak, ano vysvětlili ti to hezky... CHMP obsahuje účinnou látku, která obaluje receptory v mozku, které vyvolávají chuť na cigeretu..A když jsou obalené, tak ten signál nevydávají...Takže jen tak dál !!!! Mě volala kolegyňka, a´t se neřítím do práce, neb je tam opět 15 st., takže v klídku snídám a asi si skočím do fitka a práce až po obídku.... Všechny Vás moc zdravím... Ani nevím kolik tam je,ale sněží... manža má radost - kouká z okna a křičí - já to říkal, zima ještě neskončila :) :) :)

ládík

friduč - přijmi upřimnou gratulaci k tvému velkému výkonu. to je prostě paráda. dovolím si popřát , aby následující půlroky a roky byly již snadnou procházkou bez toho našeho zlozvyku. zítra bude ještě maganova oslava. chlapec již překoná stošedesátku. jak to utíká já mám dnes 73 nebo , že by 265 ???? a začínám přemýšlet jestli si nedám také champix. nějak mě poslední dobou ty hříšné náznaky pronásledují trochu více.

Megan

Ahoj všichni. Tak jsem se pořádně vyspal a je mi dobře. Fridu, moc blahopřeji k půlročku. Jsi prostě nejlepší:-) Ládíku, tak si zobni Champ a uvidíš co to s tebou udělá. Rozhodně ti to neublíží Ifko, Lubane........ nějak nepíšete:-( Kamilo, já ti moc blahopřeji k brzké stovce. Jo, Champix je zázrak. Jsi fakt dobrá Tak se mějte krásně. Jo u nás taky sněží:-(

Ifka

Ahoj všichni. Gratulace Kamila 1 rok, Friduč 1/2 roku, Megan ke 158 , Ládíkovi 265 a všem ostatním k jejich výročí. Tady u nás mrzne a sněží - fuj fuj fuj. Už aby bylo jaro. Fakt budu raději každý týden na chatě sekat trávu než tohle.

Ivča

Ahojda. Já to mám dnes za 83 a už jsem na tyhle stránky psala, že mám strašnej strach, až budu bez Champixu. Přece to nebudu brát věčně. Ale 1/2 roku asi určitě. Jinak mě to připadá čím dál těžší. Chuť mě nějak přepadá častěji než ze začátku nekouření, ale snažím se vydržet!!! Jen mám dojem, co jsem dřív prokouřila, to teď prožeru. Hrůůůza. Jinak se přidávám ke všem, který maj depku z toho pitomýho sněhu co nebere konce. Jezdím do práce a někdy je to slalom a cestu si razím nárazníkem. Už se těším na grilovačku na zahradě a jsem na sebe zvědavá, až tam budou všichni hulit, jak budu odolávat. Všem děkuju za jejich zkušenosti, nebýt těchto stránek, tak bych do toho nešla. A držte se!!!!!!

Kakamila

Děkuji za podporu, chtěla jsem Friduče poblahopřát a poděkovat za názor. Tož jsem další návštěvník těchto skvělých stránek. Všem ostatním blahopřeji k jeijch počtu dní bez smradu!!! Zatím se mějte báječně. Kakamila

Ifka

Tož vítej Moravačko:-) Jde to ukočírovat. Já taky denně 40 a s alkoholem 60:-( po vytržená krčních mandlí jsem na druhý den byla venku čudit. Champix ti hodně pomůže uvidíš. Držím palce.

Megan

Ifko, fakt s tebou souhlasím. Raději sekat trávu, orat, séct,............ než tohle. To fakt hnus velebnosti!!!!!!!! Hnus jeden fijalovej bílej!!!!! No, ale pořád lepší než cigarety!!!!!!

Irena

Tak taky blahopřeji Friduč, ke krásnému půlroku,Ifce ke 40 ,Meganovi 160,Ládíkovi 265, Petrovi...... Kakamile chci říct champix není pomůcka při nekouření ,Champix prostě zabere, on ti v hlavě všechno převrátí a i když máš na to cígo chuť tak už ti to zapálení vůbec nic nedá prostě nikotínové receptory jsou zaplněny.Samozřejmě jde tak vydržet dlouho,kouřit bez požitku, já to vydržela přes měsic,a potom nastoupila ta trocha(?) vůle ,pro mě to bylo strašně těžké, protože jsem měla kouření spojené se vším ,co jsem dělala.Tak ze začátku jsem se jen silou vůle nutila cokoliv udělat.Jelikož mám (asi)respekt před autoritou, tak mi pomohlo ,že jsem chodila do poradny,a bylo mi hamba se přiznat , že ještě kouřím Ale byla to hamba podložená champixem..Možná ti ta poradna taky pomůže.

Irena

Jasně , je to tak : počáteční euforie z nekouření je tatam,a co teĎ.Myslím, že proto je důležité brát dostatečně dlouho ten CH. aby tuto dobu pokryl. Aspoň já měla nejhorší období 4-8 měsíc.(nebo až desátý?)A jak to dělá Ládík bez prášků.s trápením se doma, s manželkou ,která i když ohleduplně přece jen kouří, to nevím . Ovšem Ifka a Friduč a Luban to mají taky na houby s těma kuřákama manžama. Ládíku, neuvažovals o tom gymnastickém míči na sezení?

Kakamila

Díky, holky, pro Ivku - nejsem z Moravy, to já takhle používám jen tak ze srandy...jsem z původem naopak ze Západu, KV :) a kouření po odpojení z výživy -cigáro-opět napojení na výživu sama v Motole, nebo ježdění se zlomenou nohou obráceně na vozíku na kuřárnu v ÚVN je pro mě normál...Děs!!! Přiznávám. Pro Irenu - moc díky, to potřebuji vědět, protože, jak jsem psala, všechno v mým životě jsou jen mezistavy směřující k zapálení si, takže nevim, co budu dělat v těch mezičasech....Po celým okolí jsem to rozhlásila, takže když se nezadaří, jsem za totálního VOLA a sraba!!!Mám důvod začít v průběhu března.V poradně jsem již byla, mám přijít až nevezmu cígo 14 dní do pusy, však víte.... Kakamila

Ifka

"Tož" mě zmátlo, ale neva:-)

Ifka

Ládíku, ještě ti neřekli, že máš ty injekce na furt, hele za 2 měsíce se uvidí. Taky jsem netušila, že ten film je od vás. Jó točna, noviny a píchací hodiny - taky se ti to někdy zadařilo??? Nebo to byl fór jenom ve filmu:-) S tím smradem na balkóně - není tam náhodou popelník s vajglama? To by totiž mohlo páchnout až do bytu.

ládík

mě se to nestalo. ta točna nebyla snad nikdy v provozu a zprovoznily ji snad jen pro potřeby filmu. doma máme skoro povinnost se na marečka dívat, protože tam několikrát projde můj pantáta, takže rodinný film. a je to vlastně zajímavé, vidět ty lidi co znáš, jak byli mladí. větší rarita byla ta máčecí vana. ta byla skutečně v Evropě jen jedna. jen si představte ten objem, když se tam najednou ponořily celé pluhy. výpary, požár.....všechny předpisy se třásly, a to nedej bože myslet na to, kdyby tam někdo spadl. jinak jsi , ale bezpečně poznala , kdo dělal v agrozetu podle zelené barvy, tu měl doma každý.

Ifka

Chichi, a co máte natřeno na zeleno??? :-))) Manža dělával u pošty, ti zase natírali na modro:-DDD

Ifka

Blbý je, že na srub se modrá nehodí:-( tam jedině zelená.

ládík

irenko-abych se přiznal, jak to dělám ??? já také nevím. prostě nekouřím a hotovo. a to je teď ještě lepší. za začátku jsem chodil za kuřákama u čuchal za nima ten jejich smrad. a vlastně já nemám žádné trápení, manža je hodná a snaží se, jak to jde. o míči jsem zatím neuvažoval. mám předepsané ruční masáže i břišní jizvy + ultrazvuk zad a trochu, trochu to polevilo. uvidím až po měsíci. kakamilo nesmíš myslet na mezičasy, ono nejlepší by bylo nemyslet vůbec a ať ty dny plynou. opětně - dle zkušeností - prostě jsem nekuřák a basta. proběhnou chutě, ale dá se to.

Ifka
1x

Gratuluji k 83, jsi šikulka. Já bych měla Champix dle doktora užívat 1 rok. Loni jsem Ch. vysadila po 7 týdnech - z toho jsem 2 týdny postupně snižovala a nic se tehdy nestalo. Vydržela jsem bez Ch. další 3,5 měsíce.

Valja

Takže veliké blahopřání pro Kamilu a Friduču - Fridučo, tak ses toho půlroku přece jen dočkala, úžasné !!!!!!!!!!!!!! Ifko, 40 je paráda, vydrž!!!! A zdravím taky všechny ostatní, kteří nemají zrovna výročí, ale nekouří a nekouří a nekouří!!! Bez cigaret je na tom světě líp, co říkáte?

Ifka

Líp je každopádně. Ale nejlíp by bylo, kdybych s tím nikdy nezačala. Přece jenom ta myšlenka zapálit si hlavou proběhne. Právě jsem dopila kafčo a paipo mám celé okousané. Zato dech mám grapefruidový:-)

Friduča

Všem vám moc děkuju za gratulace !!! A já také všem gratuluju a tom moooc !!! No jak se cítím ? Psala jsem to vedle - Je to zvláštní, ale chu´t na cigeretu o když neberu CHMP prostě není... a to vůbec, jako, že bych si u kávy vzpoměla, že ted bych si dala, nebo po jídle, nebo po probuzení atd... ? Ani náhodu ! Je to zvláštní... Ale musím se přiznat, že ta myšlenka mě napadane, když přemýšlím o tom, jak můj múž si dál ničí zdraví, moji kamarádi hulí..Moje kolegyně beze studu vytahujen a obědu jednu za druhou a čmoudí mi pod nos ..atd... Tak mě někdy napadne, zda to opravdu má smysl ? Jsem neustálej pasivní kuřák a sobeckejch paličů, kterým je prostě fuk - co lidi okolo nich a notabene ještě jejich blízcí lidé..??? Má to smysl ??? A pak si sama odpovím, když sep odívám do žirafy a vidím své ušetřené korunky a vím, že za ně vezmu mojí maminu ( odnaučenou silnou kuřačku ) na dovolenou :) A cítím jak voním a cítím jak se mi krásně dýchá !!! A vím, že neničím vědomě zdraví lidem, které mám ráda....PROSTĚ ANO - STOJÍ TO ZA TO !!!!!!Každý den, který dokážeme být bez toho hnusu jedovatého za to stojí !!!

miroslav

ahoj včera 10 cigaret,dnes 15 to jsem bylv práci,žadná divočina uvidíme,každopadně jsem doela malátný,jak na vodě,měl to taky někdo?

Megan

Ahoj Miroslave. Matně si pamatuji, že jsem byl taky občas trošičku malátný. Neboj, to brzy přejde. Hlavně poctivě zobej Champix a uvidíš, že za chvíli přestaneš úplně hulit. Držíme palce a piš. Tato disluse ti moc pomůže. Koukni na Fridučin veb a o nekouiření budeš vědět vsechno Tak ahoj všichni. Já jsem opět ve výkonu a před výcvikem popíjím svou oblíbenou kávu Jihlavanka a to bez cukru. Sice se mi po ní vždy honí huba na retko, ale brzy to přejde. Mějte se krásně

Ivča

Ahoj. Já jsem první dny byla šíleně ospalá, mohla jsem chrápat za pochodu, ale trvalo to tak 3 -4 dny a pak už dobrý. Dnes - 84. den bez cigára už je to pohoda. Jenom někdy po champixu mě je chvíli blbě, žaludek jak na vodě, ale za chvíli dobrý. Tak se drž. Stojí to za to. Dnes jsem byla v nemocnici jako doprovod a když jsem viděla, jak tam chudáci v mrazu -10 v županech klepali kosu kvůli cigáru, tak jsem se jenom uculovala.

Irena

Měla jsem to i já Miroslave,malátná ,spavá,více-méně lak trochu mimo.Dokonce mám dojem ,že mi to trochu zůstalo(nevím jestli po champixu,ale bez cíga se těžko soustředím,mám dojem že mi to tak nepálí),ale není se čemu divit,když jsem 30 let všechno startovala cigaretou.A dnes už mám 405 bez. Ládíku já jsem nemyslela, že tě trápí manželka,myslela jsem tu nešťastnou nemoc Už se musím zapojit do procesu tak zatím zdar všem nekuřákům!

Friduča

Dobré ránko, tak já mám za sebou ranní trénink a jsem zase nakoplá na celej den :) :) Mirku - i já jsem tu ,alátnost a únavu měla ... Hodně mi pomohlo zobat prášky po půlkách a né po celé tabletě ... Moje kamarádka CHMP nemohla vůbec - nemohla pak fungovat ... celej den jak praštěná, přišla domu lehla a už nevstala .. Ale půlit nezkoušela ... Prostě přestala CHMP brát ... Takže pokud tě to obtěžuje, já být tebou zobu půl ráno, půl dopo, půl v poledne, půl odpol, a půl na večír... A třeba ti bude líp ... Držím palečky,ať se ti podaří s tím svinstvem seknout jednou pro vždy .. Hlavně na to nemyslet pozitivně ( na kouření ) - pozitivně se dívej dopředu na další dny nez toho jedu !!! Jinak Irena má pravdu . já totedy těžký mám ... A taky to tak cítím .. Ale né protože by mě to lákalo .. Spíš, tak jak jsem psala včera - je mi to líto, že je to těm partnerům fuk ...

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 137 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce