Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Fridu, tak to stíháš ne? Tak z chalupy jeďte rovnou do Telče. Je to krásný městečko:-)- Ifko, já myslel kde jsi byla v Egyptě:-) Naposled (loni v dubnu( jsem byl v Tabě, hotel Morgana. Vím, že se od tud prováděly výlety za delfíny, ale bylo tzo strašně drahý a tak jsme na o prděli. Dnes jsem znovu agitoval na nekouření a to naši uklízečku. Prej ji to chutná. No, brrrrr

Mona

Syn jel napřed na 14 dní do školy a pak do stejné továrny jako máme my do Německa načerpat zkušenosti a manžel je s nevěstou na 3 týdny ve škole v Anglii. Dnes mi přijedou opravit tepelné čerpadlo a přivezou dříví,takže supeeeer.

Ifka

5 hvězdiček Radisson SAS. Drahý, ale za ty zážitky to stálo. Byl to jediný výlet na víc jsme neměli.

irena

Dnes jsem se dobelhala do práce po 2 nedělích válení se s parádím výronem doma.Jenom zírám co je na diskuzi za tu dobu nového.Omlovám se Ifce ,naposledy jsem s ní skončila na přehradě,tak naproti kina znám jedině Jungmanovi,ale to co píšeš o pozemku, to je asi řada nad nima.Ládíkovi chci poradit jak šetrně začít rehabilitivat:kup si rehabilitační míč-u tebe asi průměr 75 a zatím jenom po chvilkách nja něm seĎ třeba u počítače.Jenon to usilí to usedět zapojí pomalu ty nejdůležitější svaly pánevího dna meziobratové svaly a svaly SI skloubení.Friduč , s tím autem to je tedy síla ,snad to s pojišťovnou dobře dopadne, Závidím ti ten elán chodit cvičitale to asi budou taky už ty roky.Jo našla jsem ty fotky na rajčeti a strašně mě žere že nevím kdo je kdo,Ládíku nemůžeš se dát taky na rajče, ať taky vidím a poznám a nešlo by to tam nějak popsat?

Friduča

Megane - to asi neklapne, protože za prvé budeme mít hafáka sebou... A za druhé nevím jak pojedeme - předpokládám, že někoho povezeme atd ..víš... To není tak snadné ...:( Ale je to škoda, neb Telč na víkend mám v plánu na letos na léto taky - jen tak v duchu jsem si to plánovala jako překvápko pro manžu.. Tak když to máš 40km, tak za náma můžete taky přijet,až tam budem :) Není všem dnům konec ... Irčo - jsem ráda, že jsi se ozvala - nepíšeš o nekouření, tak předpokládám, že nekouříš ? Jinak co se toho cvičení týká - já se tam musela vždycky kopat - nechtělo se mi, ale pak když jsem tam, tak už mě to ba... :) Ale dokopat se tam :( A kor ráno ! Ale teď jsem si prostě řekla, že budu vstávat pravou nohou a hotovo a ono to jde ... Já jsem to tady už jednou popisovala o přehození výhybky - s kouřením jsem to udělala stejně - prostě si řekla, že kouřit nebudu, budu se na to dívat pozitivně a hotovo a jde to... A je to fakr neskutečně snadné... Já jsem to tedy dělala vždycky - padla na mě nějaká depka, nějakej žovotní trabl a já si vduchu řeknu adost - dost bylo smutnění, nestojí to za to - budu na tokoukat pozitivně a končím s tím. Takže přehodila jsem výhybku a vstávám v půl sedmé ráno a pozitivně naladěná... :) nevím jestli to popisuju dobře a rozumítě mi,ale prostě jsem přehodila výhybku na jinou kolej :) S výronem je mi to líto ... Hlavně ti to o sobě bude ještě dlouho dávat vědět - otýká to, bolí při změně počasí :( Měla jsem to spoustu let ...Ale dnes už je pokoj...Co jsi vyváděla ? S pojišťovnou to vypadá dobře - proplatí to celé, ta snad o.k. - uznali to :) Taky bych jela někam pryč ... I když v anglii teď taky není zrovna teplo :) :) Už se nemůžu dočkat Maroka !!!!

lexa

bez,jsem to šla teda spořítat!Dneska jsem našlápla do 6 měsíce!No,ale řeknu vám,že poslední dny je to teda mazec!Myslela jsem,že bude jen a jen líp,ale mi je teda stále huř!Není dne kdy bych si nechtěla zapálit a stále se mi honí hlavou jestli to má cenu,hlavně,když vidím manžu,jak si spokojeně a s chutí vykuřuje na balkoně!!Ach jo,co s tím teda budu dělat nevím!

Friduča

Lexo, snža se přehodit výhybku... :) Prostě pozitivně myslet ! Když uvidíš manžu jak hulí, řekni si ( místo já bych si dala,ale nedám, vždyť nekouřím ) - chudák malej, smrdí, zdraví si kazí a já už kouřit nemusím, neb nechci ! Vůbec nic by mi to nedalo, kdybych si zapálila.. Prostě ty myšlenky přehoď - překlop je z negativních - o co přicházíš na pozitivní - co ti to dalo a jiným bere !! Jde to, věř mi, že to jde a to je dle mě to vítěztví - v momentě kdy víš, že je to pozitivum a ne jen boj...Nesmíš se na to dívat jako děcko na sebranou hračku. Ty už jsi velká holka a ty jsi tu hračku zahodila, protože čas panenek prostě skončil a začal čas nejdanů :) Rozumíš mi jak t omyslím ? A pokud se naučíš dívat se na to tímto způsobem, pak máš vyhráno ! A nemohl by manža chodit někam,aby jsi ho neviděla ? Můj muž chodí ven - i když občas zhřeší a já to pak cítím po baráku,ale skutečně zřídka a NIKDY ho nenachytám. Striktně dodržuje svůj slib, že nebude kouřit před mou maličkostí - a tak to má být. Musí přece myslet na tabe - když to nedokáže sám ,atak musí myslet na tebe a děti ? Co ? Bavili jste se o tom ? Pokud ho neuvidíč, tak to bude zase o krok snažší... A další věc můj muž si i čistí zuby a voní se a žvejká žvejky .. všemožně se snaží,abych to z něj necítila. Za to mu velký dík... I když to stejně cítím :( Drž se holka a opovaž se zapálit !!! Půl rok - vidíš to půl rok !!!!!!! Především kvůli sobě, ale i kvůli dětem !!! Až teď mi dochází - kde berou tu drzost rodiče, kteří kouří - trestat své potomky, kterým jdou vzorem a oni to u nich od dětství vidí - za kouření. Ano můžou říct - my jsme negativní vzor a proto můžeme... Ale není to pravda.To jen tak na okraj ..Teď mě to napadlo...

Megan

Friduč, tý brďo, jsi agitátor na jedničku s hvězdičkou. Jasně Lexo, ať si manža vyhuluje. Třeba na to jednou příjde, že dělá blbost. Normální je nekouřit:-) Ládíku, pořád jsi se nevyjádřil, jestli budeš na tý slezině, či ne? Bylo by to super, kdyby jsi dovalil. Lubane a co ty?

ládík

tak znovu. zrovna jsem napsal dost dlouhý příspěvek a nějak se to neuložilo. chybička. psal jsem Meganovi. již před půl rokem jsem na rovinu dopředu oznámil, že na srazy já zrovna nejsem. navíc ani nevím co bude a dnes, když mě manželka ještě musí koupat, kdy , když chci do města musím nekoho poprosit a na vlastní auto jen koukám z okna, tak vůbec nemám na to myslet na sraz. nebo alternativně, protože to vypadá, že v tomto termínu budu dlouhodobě v Praze, by jsme se mohli sejít u mě na pokoji v nemocnici. přesvědčují mě na nějaký měsíční pobyt na rehabilitační klinice někde na Vinohradech. psal jsem lexe. tvoje pocity přesně znám . prvním pokusem jsem vydržel 160dní a pak to vzalo takové grády, že jsem to prostě neustál, ikdyž udržet tři denně celý měsíc považuji za malou výhru. navíc po půl roce nekouření to bylo, jako bych začínal prvně, takže ještě mám vžité ty nepříjemné pocity, jak to smrdí v té puse, když začínáte. a to vydrželo, skoro celý ten měsíc a vlastně jsem hřešil a nepochutnal si. do druhého pokusu jdu tedy i s těmito vzpomínkami a dost si pamatuji, že to smrdí. jinak ale podporuji názory Friduč. skutečně přestat, je konec, nepočítat, neříkat si že bojuji, prostě je konec a hotovo. jen kdyby to bylo tak jednoduché. zatím mě to funguje, ale tak uvědomělý jako friduč nejsem a někdy v té palici něco projede. ale jak říká klasik.....je prostě konec, skončil čas panenek a začal čas....... ????? a basta. jinak se podívejte , jak to utíká. já si pamatuji , jak nedávno se zapojil prvně do diskuze megan a podívej on je za 150 a někdy již ani číslo k příspěvku nepíše, friduč za 170...utíká to, jen aby nám s tím nekouřením neutíkal i život. ještě dvakrát třikrát to poruším, bdu tu s vousama za nováčka třeba třetí rok a budu mít za sebou jen dva měsíce. to už by fakt naštvalo. malinko jsem za tu dobu změnil názor. není mě to při tomto druhém pokusu až tak jedno , jestli manža kouří na balkoně. fakt mě to snad i začíná vadit, nebo spíše začínám mít strach, že jí to začínám závidět. ale když se vrací z balkonu, a zvláště když musí skončit nahonem, a zavane to do bytu, tak je to nepříjemné. a nejvíc mě začíná vadit, když vědí, že se u nás nekouří a tak ještě před bytem honem rychle, co nejvíce tahů a až k filtru a to je tedy pocuc.

Ifka

To není špatný nápad s tou návštěvou nemocnice. Byli bychom jako Hujeři, každý z jiného koutu republiky - to by čuměli:-D

pepa

ahoj.ktery lekar muze napsat recept? prekticky to odmitl.poslal me na plicni tam taky? kam ted?jem ze zlinskeho kraje

Megan

Pepo, a v čem je problém? Zajdi na plicní a tam ti Champix doktor(ka) předepíše. U nás v Třebíči pí. doktorka z plicního slouží zároveň jako poradna pro odvykání kouření a dokonce jsem dostal první dávku Champixu zadarmo. Nejdůležitější je, že jsi se rozhodl přestat. Je to sice obtížné, ale Champix ti opravdu strašně moc pomůže. Já třeba přestal po 14 -ti letech a to jsem pálil 30 denně. A to jsou tady daleko větší zoufalci:-). Fakt to jde, jen je potřeba to nevzdát. Přečti si Fridučin blog a budeš o přestávání vědět vše. Ahoj a držím palce!!!!! No, Ládíku, já plně souhlasím s Ifkou. To by byla (a taky bude) strašná sranda,, Je tady Hujer, my jsme Hujerovi, Ládíku, Péťo........´´ Tak nás Vladimíre očekávej ve Vinohradech:-) Abys nás poznal tak ,, Já jako jediný, budu mít v kapse noviny´´:-) Jinak máš pravdu, utíká to, utíká. Pěkných pár řádků jsme napsali na této super diskusi Fridu, dívala jsi se na ten odkaz co psal Miloš? Myslím si, že by to tam mohlo bejt fakt super. Je to daleko k tobě? Mono, to jsem nevěděl že máte i nějakou fabriku. Sákra, no dobrý no:-) Lubane, tak co je? Ifko, jestli máš ještě nějakou slivku tak vem prosím půlčáka na sraz. Rád od tebe flašu koupím Mějte se krásně a pište PS dnes jsem četl na novinkách, že cigára opět zdražili. Kdyby přestali všichni hulit, tak se naše ekonomika úplně rozpadne. Nezávidím těm kuřákům. Je to faktř strašně drahý ty bílý potvory škodlivý:-(

Ifka

Přijedu na praseti s demižonem v ruce :-DDD

Friduča
1x

Dobré ránko, já jsem byla s hafákem na veterině, bolej ho stále záda a i břicho, tak jdeme v pátek na sono ..Pokud se na sonu nic nepotvrdí, tak jsou to ty záda a jelikož má cukrovku, tak léčba není možná, neb by mu za měsíc odrovnala totálně játra..Takže mámetramal a ten mu musím dát, když si budu myslet, že ho to bolí hodně ... .( Ach jo.. A to je tak těžký poznat .. on je neuvěřitelná herečka..Doktor mu mačká záda, jeho to bolí jako blázen,ale on si s tím doktorem hraje.. Je hrozně těžký poznat, kdy ho to bolí víc a kdy míň ...:( Jinak s návštěvou Ládíka souhlasím . pokud on bude mít náladu na Hujerovi . nemáím s tím nejmší problém ...Moc ráda ! Ale pokud by náladu neměl - pochopím to... Jinak mě bylo úplně jasné, že se ti moc na sraz nebude chtít a kor, když chodíš o berlích.. To jen Megan je jak zimnice ... U tebe Ládíku vidím pozitivní změny, tak jen doufám, že ti to vydrží :) Pepo - recept na CHMP ti může napsat jakýkoliv lékař - když to vezmu hodně do extremu,tak mám kámošku a tý to psal zubař..Nenepadá mě jediný důvod proč by ti ho neměl praktický lékař, nebo na plicním předepsat - jediné co by mohlo vadit je nějaký závažný problém s tvým zdravím a bral by jsi jiné léky a CHMP nesměl... Nebo mládí ? Nic jiného mě skutečně nenapadá. Takže tak. Dívala jsem se zběžně a pokud se nepletu je to v centru ? Do centra nám jede tramvaj přímo od baráku i když já s ní nejela snad deset let :) :) Ba ne, kecám, když jsme s prací měli kancli cca 3 měsíce na Národní, tak jsem jezdila, neb to bylo vtom provozu rychlejší, ale jinak nezvednu zadek z vozítka :) Upozorňuju, že pivo pít skutečně nebudu :) :) To mi nejde..Ještě musím juknout, jestli tam mají ještě něco jiného :) Megane všichni hulit nepřestanou .. bohužel .. bylo by to prima,ale to se nestane.. No musela by se spotřební daň hodit na něco jiného ... Státní rozpočet ty kourunky potřebuje, nejsou to malé částky ... :) Jinak mě tedy nechává zdražování naprosto chladnou a to i když jsem kouřila, tak jsem nikdy na zdražování nenadávala. Vždy ve mě byl ten pocit, že bych kouřit neměla ( nechtěla ) a pokud kouřím, tak ať si za to draze zaplatím. A že to určité procento lidí ( byť sebemenší ) bude motivovat přestat koouřit, protože už na to prostě nebudou mít ...

Mona

Tramtadadá,tramtadadá-----ohlašuje se,že nekouřím dnes přesně dva roky....Uvítám,když mi pogratulují i staré gardy se kterými jsem začínala a budou nás informovat,jak na tom jsou oni. Hezký den bez cigár.

Ifka

Páni, tak to je nářez. Mončo posílám obrovskou gratulaci. Jsi borec a já smekám:-)

Ifka

Ten tvůj praktik je líný vypsat recept nebo to neumí vypsat zpaměti a musel by se podívat do počítače, jak se to píše nebo "zadarmo ani kuře nehrabe". Mně Champix předepisuje gynekolog. Champix může předepsat jakýkoliv doktor, který může vypisovat recepty a má razítko.

LÁDÍK

no Mono, tak to skutečně stojí za gratulaci. blahopřeji. a po pravdě....závidím. myslel jsem, že fanfáry budou až zítra až budou vysílat noc na Karlštejně, ale ono to začalo již dnes, ale dva roky je bomba. FAKT SUPER. dnes bude tedy určitě den bez cigaret, když máme takový vzor. dám si , jako psík friduč jeden Tramal na bolesti zad a budu odpočívat. dnes jsem již pracoval , popravdě spíše zkoušel, ale něco se dělat musí, hlavně nemyslet na nemoce.

Ema

A mne champix predáva lekárnik bez receptu. A už ho dokonca predávajú u nás na internete, lacnejšie ako v lekárni.

Greena

Ahoj Mono, véééééélmi gratuluji k dvouročí..... dobrý pocit , že jo !!! Já běžím v tvých stopách (za pár dnů oslavím rok a půl)....vyšlapala jsi nám následovníkům hezkou cestičku, kterou nelemují žádné vajgly :-))) a podporovala jsi nás vehementně - díky. Povzbuzuješ odvykače stále a pořád ..... a proto si zasloužíš "Velký řád kámošky odvykačů" !!!!! I když je ten řád jenom virtuální, nos ho hrdě!!! Oslav si to výročí ve velkém stylu!!!

Mona

Greeno,ani nevíš jak je mi milé,že ses ozvala. Je to jako kdybych potkala po letech starou kámošku. Vždyť tady to odvykání ze začátku je vždycky hodně o emocích....

Irena

Obrovské blahopřání pro Monu uteklo to jako voda, že jo?Tak já ti ten Velký řád od Greeny taky posvěcuji.Lexe chci napsat ,že když já měla ten 5tý 6 ty měsíc ,snad až do roku,tak to pro mě bylo asi to nejtěžší období.Euforie z nekouření už odezněla abylo prázdno,zapálit jsem si nemohla,protože jsem nekouřila,zdravotní problémy zase tak honem nezmizely, vyrojily se další , taka tu byl pocit jestli to stojí za to. Teď mám rok a měsíc a uvědomuju si že myšlenka na cigo se skoro vytratila .Ale vyhraný nemám protože mi teĎ v hlavě sedí myšlenky na jídelo a já bych jen žrale a žrala a žrala.

Megan

Fridučáku opičáku, jaká zimnice? Mono, tobě jsem už blahopřál na vedlejším fóru, ale i tak vše nej nej. Jsi borka a musíme to na sraze zapít:-)

Mona

Ireno,to jídlo je fakt hnus. Člověk si tím nějak něco kompenzuje či co. Já už měsíc bojuju-už ani nevím pokolikáté. Všude čtu,že jsem si vybrala blbou dobu,že leden -únor jsou nejhorší měsíce na hubnutí.Po celoměsíčním snažení,krabičkování do práce,2-3x v týdnu cvičení= 2x aerobic a 1x HEAT mám dole asi 3,5 kg. Není to špatný,ale vzhledem k tomu,že jsem za celý měsíc porušila jen jednou /vypila jsem celou lahem šampusu/ jinak jsem VŮBEC neměla žádný alkohol-tak se mi ten úbytek zdá malý. Budeme se holt všichni za něčím plahočit,protože tak to má být-abychom něco dokázali a pak nám bylo dobře. Asi to patří k životu a tak to má být. Děkuji všem za gratulace,udělalo mi to MOOOC dobře a ráda vám všechny uvidím na srazu. Bez vás bych to byla těžko dokázala.

Valja

Ahoj kamarádi, v první řadě se musím přidat ke všem výše uvedeným gratulantům - Mono, zasluhuješ obdiv, 2 roky, to už je teda výkon Snad se tam taky dostanu, já dnes mám 100 dní bez cigarety . Oslavovat jdu do postele, škrabe mě v krku, bolí záda, asi na mě něco leze. I když po týdenním hlídání vnuků žasnu, že jsem ještě naživu. Ireno, mám stejné problémy jako ty. Jak dlouho jsi brala CH? Já jsem asi před týdnem přešla na 1x/1/2. Není to brzy? Megane, opožděně, ale přece - blahopřání ke 150, dnes už 152. Fridučo, teda k tomu půlroku se blížíš raketovým tempem. Ifko, zítra 35? Držíš se dobře. A ty, Ládíku, se hezky uzdravuj, zdá se, že jsi na dobré cestě a že se to lepší, že? Pomalu, ale přece. Držím palce! Mějte se všichni krásně!

Megan

Valjo, já ti moc blahopřeji ke stovce. Jsi fakt dobrá. Nejhorší máš za sebou a teď už jen samé positiva a sociální jistoty. Měj se Jinak přeji všem krásný večer a sladké sny. Já se do postele dostanu zase až ráno, páč su na moční. Ahojte

Ifka
1x

držíš se statečně, jsi borec:-) a brzy se uzdrav. Máš pravdu dnes to mám za 35. Jinak tady u nás opět nasněžilo, to je fakt hnus:-(((

Friduča
1x

Dobré ránko, tak všem moc blahopřeju Moně, Valje, Ifce...Prostě všem ...Držíte se úžasně a stojí to za pochvalu... Neustále vidím ty lidi jak hulí - mladý hezký holky, vyleze z busu a ihned si zapálí... Jdou po ulici, drkotají zubama, ale cígo v té zmrzlé ruce :( No nějak nenacházím nic co by se mi na tom líbilo, nic co by mi chybělo ... Jsem prostě ráda, že do této skupiny nepatřím...A vy by jste měli být stejně pyšní !! Ifko co manža ? Taky stále nekouří ??? Mažu pomalu na obídek a pak na masáž zádíček ... Mějte se zatím krásně voňavě :)

irena

Tak vidím ,že se tady pořád oslavuje tak se musí taky pořád blahopřát : Meganovi k 150 ataky za to ,že nás hlídá ,když spíme(?),Ifce ke 35,Friduč už bude mít půl roku(jestli nekecám?) Lexe k 6tému měcíci,Valje ke 100.Já přestala brát CH po 3 měsících a bylo to brzo,proto jsem tak trpěla ,ty absťáky byly snad horší než na začátku,primář z poradny mi doporučoval Nikorete, ale já nechtěla jít znovu do nikotýnu,ale zase říkájí chytří lidi ,že kdybych žvýky brala tak tolik nejím.Těžko posoudit.MOno, co je to HEAT,Já jsem teĎ úplně vyřazená s pohybu, ten výron se vůbec nelepší bolí to jak s...jestli má Friduč pravdu s tím rokem tak se snad picnu, místo Nordic holí to budou asi berle,to je tak když tlusťoch vyrazí do terénu.

Megan

Ahoj všichni. Tak jsem se po noční vyspal, ale jsem nějakej zlámanej. Poslední dobou jsem nějakej špatnej. Asi budu muset navštívit doktora:-( Ireno, s těma Nikoretama nevím. Já žvejknu tak jednu za den (ty slabší 2 mg) a jsem jak bečka sádla. A to jsem byl vždycky kluk štíhlónkej:-(, aji králíky jsem jedl Tak se všici mějte, já jdu po dlouhý době do solárka a večer s manžou na prochajdu, rozdejchat ty moje nějaký divný plíce:-( Nazdar bazar

hvizdik

Ahoj vsichni,mam dotaz ohledne vaseho zdravi po zanechani koureni.Nezda se vam,ze od te doby co nekourite,jste casteji nemocni,virozy,ruzne bolesti atd.?Taky uz jsem nekolikrat prestavala a vzdycky mi bylo az na to zlepseni dychani celkove hure. Muzete mi napsat,jak je to u vas?

Megan

Ahoj, já si myslím, že zanechání kouření nemůže mít pro organismus nějaké špatné vlivy jako jsou častější nemoce apod. Až na přibrání na váze nepociťuji žádné výraznější změny. Mám jen něco na plicích, ale to bude jistě tím počasím. A momentálně kouříš, nebo ne? Snad ne a jestli ano, tak s tím sekni. Měj se

hvizdik

Nekourim treti den.Vzdycky,kdyz prestavam boli me plice a prudusky,v krku me skrabe,mam zvysenou teplotu a jde na mne ryma.Myslite,ze to muze byt detoxikaci organismu a taky tim,ze kdyz jsme kourili,tak jsme vlastne ten mozek otupili,ze jsme neciteli bolest?

Friduča
1x

Já jsem cca 3-4 měsíce pociťovala hodně velké tlačení na průduškách ( plicích ? ). Nyní už je to téměř půl roku co nekouřím a vše se srovnalo... Dokonce bych řekla, že je mi i líp po těle ... Dřív jsem chytla každý prd, věčně mě pobolívalo v krku a rýma, no prostě furt jsem byla nakřáplá ( jak píše Megan ), ale teď a to ťukám - je to zhruba jeden, dva měsíce ? o.k.... Začala jsem cvičit a zobu multivitamnin, plus hlívu ustřičnou ( stojí docela dost,ale je to naprosto výborná věc na celkové posílení imunity... - prodávají tablety v lékarně. Takže za sebe ? V žádném případě - měla jsem nějakou dobu pocit s těma cestama dýchcíma, ale byla jsem i na plicním a jsem o.k. Jinak dle mě se tělo celkově s tou závislostí pere, taky detoxikuje, tudíž je klidně možné, že je oslabené - vysílené, ale tento stav po vyčištění organismu ( které trvá min. 3 měsíce - na to se názory odborníků liší ) musí odejít. Řekla bych, že pak nastává čas jakéhosi znovu zrození a pokud vám i tak něco bude - pak si představte jak by vám bylo, kdyby jste k tomu ještě kouřili - daleko hůř ! A pokud si někdo chce namlouvat, že když nekouří jeho zdraví je horší, než když kouří - tak ten nechť se ani přestat kouřit nepokouší, dle mě je to naprosto zbytečné trápení. Irčo ta nožka - to je velice individuální, ale já nepsala rok, ale několik let ! Jakmile nastala změna počasí - natekl mi kotník a bolel :( Ale myslím, že to není pravidlo - určitě záleží na regeneraci daného jedince a spoustě jinejch faktorů... :) Neblázni a neboj !!! Megane - vitamíny !!! Cvičeníčko.. Utužování ducha :) :) Solárko - na co ??? Teď v hluboké zimě ? Takhle zbytečně na sebe nechat ty karcinogeny svítit..Vybodněte se na to !!! Nech to až na jaro - párkrát základ pro normální slunce a tradá... Takhle v zimě je to naprosto zbytečné ... Tak já neberu CHMP dlouho... Tuším, že jsem vybrala jedno balení a kousíček po dvou půlkách za den a tím jsem skončila ... A zatím dobrý - naprosto žádné abstitnenční příznaky a problém... Prostě kouřit nechci .. Ale dneska jsem měla sen - zdálo se mi o našem srazu a já jsem tam ( už jsem všichni měli dvadevět v krvi ) vytáhla krabičku cigeret a řekla jsem - dáme si ??? Ifka ihned souhlasila, Megan se trošičku vykrucoval, ale pak po ní taky sáhl a na konec si dali všichni a slíbili jsme si, že to bude naše společné tajemství :) :) Nevím tdy jak jsme ho udrželi,ale jsem teda pěknej svůdník k neřestem :) :) Musela jsem se ráno sama smát ....

hvizdik

To jsem rada,ze jsi mi odepsala.Uz jsem se bala,ze mam neco s pruduskami jenom ja.Ale zajit na plicni,to je dobry napad.Aspon pro klid v dusi. Jinak neboj Friduč,neptala jsem se proto,ze bych si obhajovala koureni.Jen jsem chtela vedet,proc je cloveku hur,kdyz mu ma byt lip:-)

Megan

Tý vogo, Fridu, ty máš ale sny:-). Celkem jsem se pobavil. Mě se dřív o cigaretách zdálo celkem často, ale naštěstí to přešlo. Chutě se občas dostaví (hlavně když jsem naštvanej, nedej bože nasranej) ale vždy se to dá zvládnout. Ze začátku to bylo těžké, ale už je to OK. Tak doufám Fridu, že se tvůj sen na srazu nestane skutečností a my nebudem muset držet ,, Strašné tajemství.´´ No s tím solárkem ještě uvidím. Stálo to celkem bakulu peněz hodit nějakou tu hnědobu (teď v zimě) a nerad bych úplně vybledl. To fakt nemám rád Ládíku, Ifko, Lubane, ..... kde jste všichni?

ládík

já jsem stále tady. čtu.

Friduča

Megane - to mě se o kouření nikdy nezdálo :) :) Ale kraviny - tak ty se mi zdají řádný :) :) Jako no to by bylo super - začít kouřit skupinově na nekuřáckém srazu :) To by byl vrchol ! :) Jinak jsem naprosto proti solárku v zimě. Tak my se snažíme zbavit kouření a ty do sebe rveš tyhle srágory... Prostě nechápu ...Existujou samoopalovací krémy - v zimě na obličej, krk, dekolt ( do trička ) stačí bohatě - ideální zdraví nezávadná záležitost... Sama si skočím na solárko trochu na jaře,abych se pak nespáílila a nebyla úplně bílá, ale jinak jsem odpůrce. Je to jedna z nejhorších s..ček a tvoje kůže si pamatuje každou minutu, kterou jsi tam proležel a načítá se to = celej život... Mám tolik známejch co z toho měli kkožní problémy ( pihy atd. )... Ale tak je to tvé zdraví - jen si myslím, že je to zbytečné. To víš mám o tebe strach :) :) Hvizdíku - na to vyšetření si źajdi - nic za to nedáš, ale doporučuju počkat nějakou dobu aspoň měsíc ...Pokud seženeš dobrou lékařku, tak si sama vyžádá tě pak cca za půl roku vidět ... Ale nevím odkud jsi ? Mám dobrý kontakt v Jihlavě. Sama jsem byla také jen na jednom vyšetření tady v PHA. Ale chystám se nás do té Jihlavy s manželem objednat, neb budu mít půl roku co nekouřím, tak po zimě,až se to vybere a bude teplo, tam zajedeme... Je fakt výborná... Jinak si,ale klidně zajdi k doktorovi a popiš mu co ti je - taky to s tím, že nekouříš nemusí vůbec mít nic společného...Z to nic nedáš .. Těch viroz je teď bohužel hodně.. Bolení hlavy ano - to je jeden z abstinenčních příznaků - poměrně běžný. Snaž se hodně pít 2-3l za den. To hodně pomáhá, pokud nemáš pocit žízně dej si na stůl sklenici a na ráz ji vypij zase doplň a za hodinku znovu .. Já to takhle dělám a sklenici mám 0.3l, jinakl bych nevypila nic - pocit žízně absolutně nemám,ani v nejdivočejším létě ... Pochopitelně ti držím všechny palce,ať to dáš !!! A vydržíš.. Piš nám jak ti je a jak se ti daří ... Velkého nekuřáckého čtenáře Ládíka zdravím k Řípu :) :)

ládík

já také zdravím. já zatím ležím, odpočívám, čtu diskuzi a čumím z okna na auto. u nás dnes bylo minimálně +4°C a na slunci skoro +9°C a vypadá to, že na parkovišti skoro rostál sníh. já snad budu moci dojít až k autu. již mám roupy. zítra má být také nad nulou. člověk je nevděčnej. nejdřív by dal nevím co za to, aby byl doma. za chvíli má snahu nebýt závislý, což u mě momentálně znamená dostat se do svého auta a projet se. chudinka od loňského 27. listopadu tam jen stojí, letní gumy a není k užitku. zítra se to změní a já budu moci si dojet kam chci a neotravovat druhé. nekouřím. myšlenky občas. ahoj

Marta

JA JIŽ PO PRÁŠKACH NEKOUŘÍM 2 ROKY .

Mona

Já jsem taky jakoby trochu odpůrce solárka. Teď se mi ale zdálo,že nejsem ve svý kůži-byly jsem taková bílá a připadala jsem si hnusně. Tak jsem letos už asi 5x byla a cítím se super. Chodím tak 1x za 5 dní a jsem spokojená. Ještě tak 3x do konce února a nechám toho. Dnes jdu na aerobic už se těšííím.

LUBAN
2x

Tak NAZDAR všichni!! Konečně to mám v provozu.Vše jsem si přečetl. Krásná ČÍsla!!! Takže Všem velká gratulace.MONA, Friduč, Megan, Valja, Grena, Irena, Ifka, Ladík, Marta, Lexa atd. Pepo a Hvizdíku držím palce!!Hvizdíku co již 4 měsíce nekouřím,tak jsem nebyl nemocný a je mi dodře!!!I to dýchání bez problému.CHMP již neberu,někdy žvejknu půlku/4mg) nicorette.Já žvejkám rád!! Co ten srazík?Kdy , kde ,místo v Praze. Rád bych přijel-ale....Špatný se zeťákem!!!Loni již měl druhou operaci nádoru v hlavě.Další již být nemůže!!!!Takže se to horší a 4 měsíce už leží v nemocnici!!Je to špatné do prd.....!!! Tak NEKUŘME ať jsme zdraví!!!!!! Voňavý večer LUBAN

Ifka

Dobré ránko všem. Tady minus 6 a mlha jako hrom fuj. Lubane, je mi líto tvýho zeťáka. Takový hnusný choroby by se měli mladým lidem vyhýbat. Je to moc smutný. Budu mu držet palce. Dnes na mě v práci na stole čekala obálka s nápisem " od pana ředitele" tak ve mně hrklo, jestli v tom není třeba výpověď, ale nebyla:-), byly tam dva volné lupeny na ples dárců krve, to jsem si oddechla. Fridu ten sen byl pěkný, jsem se zasmála. A vystihl mě přesně:-) byla bych první, která by do té krabky sáhla. Manža už opět hulí. Vydržel 3 týdny. Spouštěč byla pokuta od orgánu co nás má chránit a pomáhat. Nebyl připoutaný a tak mu pomohli od 200 Kč, ale chtěli 500 Kč, ale řekl že pětistovku nemá, tak si vzali jen 200 Kč. Jo a ještě dýchal, ale to bylo v pořádku. No a já mu už opět závidím, ale zatím se držím.

ládík

ahoj lidi tady je bohužel taky -6°C, tak nevím jestli se mě dnes moje přání splní a dojdu až k autu. zatím prý je slušně zamrzlo a kolem auta je ledovka se zbytky původně rozbředlého sněhu a to je to čeho se bojím, abych při otevírání dvířek neuklouzl. na nic. v nejhorším svoje přání posunu o další den, mělo by být u nás v nížinách přes den pravidelně nad nulou. ifko nezáviď. tvrdě. nekouříme a basta. já jsem manže přestal závidět a bohužel mě to spíše začíná vadit. koukej všichni tady nekouříme, prostě kouření není pro nás, vlastně ani nevíme co to je. že jo megan, jseš tu ? včera bylo na internetu, že nějaký grázlík v Třebíči najížděl autem na orgány. to ale byli asi státní, tebe se to snad netýkalo. musíš být na sebe opatrný. Víš, že máš ty povinnosti ... postavit dům .. plodit .... ifce přeji hezký ples. já bych měl taky dostat nějakou vstupenku. mě za poslední dobu vzali tolik krve, že jsem jeden z největších dárců. vlastně ani nechápu na co jí tolik potřebují, snad se v ní nekoupou. ale kamkoliv přijdu na vyšetření, tak první je, tady je žádanka a běžte na odběr. hrůza. již , aby to bylo za mnou. mám však malé zlepšení, ale nechci to ještě zakřiknout. včera po večerní masáži trochu polevilo brnění v nohách, tak snad se něco děje, hýbe, nebo něco.. zatím ahoj

Megan

Vidíš to Ládíku, ani to nevím. Včera jsem skončil v práci v 06:30 hod. a jdu tam až zítra. Na zprávy jsem nekoukal. Jestli to byla státní, nebo městská opravdu nevím. Dám vědět. A kde to bylo?

Ifka

Já ti ty vstupenky klidně nechám. Plesy už dávno nejsou moje hobby. Dobrá zpráva, že se lepšíš. Všechno asi chce svůj čas a pečlivou rehabilitaci. Držím pěsti:-)

Megan

Ahoj všichni. Tak dneska jdeme s manžou do divadla na Zdenka Izera. Už se fakt těším, je to strašnej borec. No, včera jsem byl s manžou na pivu a žádný chutě se nekonaly. Sedělo tak v nekuřácké části asi 10 dědoušků a pili pivo a víno. Všichni byli buď nekuřáci, nebo dávno vyléčení. Většinou měli přes 80 let. Paráda. Aji štamprdlu slivky jsem si s němi dal. Lubane, zeťáka je mi líto. Je to blbý. Sraz vje 27.3. v Praze. Kalit se bude v super knajpě v Praze 10. Friduč psala, že by mohla podchytit i nějaký ubytování. Však ty to máš do Prahy kousek ne? Ifko, 200 Kč za pásy je málo. Mohl dostat 2000 Kč. Jo a je to bodový přestupek. Lidi se vždycky strašně rozčilujou, že dostanou pokutu, ale VŽDY si za to můžou sami. Fridu, samoopalovák jsem měl jednou a byl jsem flekatej jako zebra. Děkuji-nebrat Tak se mějte krásně

Friduča

Dobré ránko, hlásím, že tady mě autí ukazovalo -5 st., ale ledovka teda řádná a to všude.. Jak to včera povolilo i napršelo (aspoň tady ), tak je to jeden velkej bruslák... Megane - chlastačka není na Praze deset, na Praze deset já bydlím, ale ta hospa co vybral Miloš je na jedničce v centru - jestli se nepletu... Jinak ubytování všichni zatím nepotřebují co jsem pochopila, ale pokud ano, tak seženem nějakej hotýlek..Nicméně zatím nikdo nepotřebuje... Tak co se týká samoopalováků - je jich spousta - kdysi před lety jsem bylo po jednom oranžová jako pomeranč :) Ale dneska už se to nedá srovnávat . jsou to skutečně kvylitní přípravky a máš po nich barvu jak od moře .. krásnou a hnědou ..Myslíš, že chodím s flekatým ksichtem ???? To asi nepředpokládáš, ne ? :) :) Co se týká pokut za pás - tento zákon bych změnila. Nevidím jediný logický důvod takto lidi buzerovat ( podotýkám, že sama se pášu ihned po dosednutí do vozu ). Jsou frajeři na mašinách připásání ??? Pokud někdo chce riskovat svůj život, tak nechť si ho riskuje...Je to přece jen jeho život. Takhle by jsme měli udělat prohibici na kouření, chlast atd. neb je to životu nebezpečné...Pásat se je bezpečná věc a já s ní souhlasím,ale nesouhlasím s buzerováním. Takové věci lze také řešit DOMLUVOU - vysvětlit výhodu, nevýhodu pásu a atd... To je dle mě policajt frajer.. A né trouba, kterej buzeruje a dá ti za pás 2.000,- Kč pokutu. Myslíš, že se příště přípásají ?Nevěř tomu - většinu lidí jen naštve nehorázně a opět ubere chlapcům v uniformě bod v popularitě. Osobně jsem si z policajtů vždy osnesla pouze v případě, že byl inteligentní a nehodlal si na mě řešit to, že blbě vstal, nebo je zakomlpexovanej. Několikrát se mi stalo, že mě zastavili ( v noci ) mysleli, že nadejchám a že vydělají - ani ťuk, zásadně nejezdím pod vlivem.Co následovalo - regurélní vuzerace, prolejzání auta, kontrolování data lékarničky a ve finále 500,- Kč pokuta za to, že nemám úplné náhradní žárovky... Takže tak ... Nemám ráda pitomce a je mi fuk co dělají za povolání, ale u policie je to bohužel tak nějak víc vidět ... Naopak jednou nás zastavil v sedm ráno policajt ( manža mě vezl do práce ), večer měl slovy 2 panáky ferneta - nadejchal zbytkáč... Policajt viděl, že je naprosto střízlivej a normální a řekl mu,ať si příště než vyrazí dá housku a tím, že toto zají... Byl prostě normální... Kdyby manža odmítl dejchnou jelo se na krev atd.. už bytam nic nebylo... Takže toť můj názor... Ale doufám, že Ifka vydrží a nezapálí si.. Vím, že ti to hodně pomáhalo, když nekouřil..A nedá to znova ? Tři týdny to je škoda, že nevydržel... Pozdravuj ho ode mě a vyřiď mu,ať není srab a bojuje trochu čajíček :) :) Ládíku, ty spěchej pomalu ! Nic není nemožného,ale ty jsi nemocnej, tak nikde žádný hrdinství a pohodě si relaxuj... Ty jsi ten klasickej týpek co mu otrne a už má roupy :) .:) Pacholku jeden :) :) Hlavně, že nekouříš a doufám, že i to zdravíčko bude jen lepší a lepší ... :) :) Lubane, i mě je to s tvým zeťákem líto.. .Sama jsem si něčím podobným prošla se strejdou ( maminy brácha ), starala jsem se o něj, zařizovala převážení z nemocnice kde mu chtěli provéct operaci nevhodnou atd .. .Rakovina močového měchýře :( Dva roky jsme okolo něj lítali, zařizovali a bohužel - mladej kluk 50 let. Bohužel k lékařům celej život nechodil a tak už bylo pozdě ...Je to nesmírně těžké a především pro okolí velká psychická zátěž... Držte se - budu na vás myslet a hlavně,ať netrpí. Paliativní léčba je důležitá a máte na ní nárok i když na ní mnohdy lékaři prdí... Nesmíte se nechat odbejt ! Ale víš co se říká : naděje umírá poslední a ta tu vždycky je... Snažte se být všichni v rámci možností silní i když je to hrozně těžký... A nekuř Lubane :)

Megan

Ládíku, tak jsem čuměl na včerejší novinky.cz a našel jsem to (asi). Nebylo to v Třebíči, ale v Břeclavi. To je odkaz http://www.novinky.cz/krimi/191090-ctrnactilety-ridic-najizdel-autem-na-policistu.html Jinak tyhle věci se dějou. Už jsme měli taky rozbité sl. auto, když se nás pachatel snažil vytlačit z vozovky, nedávko nám úmyslně srazili dopraváka apod. je to hnus velebnosti

Ifka

Byla jsem v hospodě na obědě. Vždycky bylo meníčko polévka + hlavní jídlo za jednu cenu. Už mě nohlo trknout, když jsem si objednávala, že se číšník ptal, jestli si dám taky polévku. K zaplacení jsem si nachystala stravenku + drobné a ejhle číšník si řekl více. POlévku vyškrtli z meníčka a musí se zaplatit navíc. No byla by sranda, kdybych tam přišla bez peněženky jenom s patřičným obnosem a ani o kurunu více. Ale jinak krůtí nudličky na indický způsob byly výborné. Megane, já jsem mu říkala, že dostane určitě nějaké bodíky, ale on tvrdil že ne. Ale je to jeho věc a jeho peníze:-)))

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 131 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce