Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

friduč neboj. ze mě určitě sušinka nebude. již , když jsem hledal foto, byl problém na kterou fotku se vejdu. ale nyní již jen 6,7 kilo a bude ze mě jen docent. s chutí k jídlu je to snad po kapičkách lepší. ale nějak se mě vryla do hlavy včerejší doktorova věta, který mě vůbec nenutil, nějak se snažit více jíst nebo se přemoci. příjem má odpovídat alespoň výdeji a mozek máme od toho , abychom to dokázali korigovat. jestli tělo , po operaci a novém začátku se nastavilo nějak, tak bych to zatím nechal. je to až úsměvné. neumíte si představit, jak pro člověka třeba blbý banán může být přeslazený. prostě se ta chuťová škála nějak posunula. to se dá časem určitě dohromady. záda bolí stále. to víš, že s doktory mluvím a nedám si nic líbit. právě proto mě trápí, že stále bolejí i přes fyziterapeuta, rehabilitace a stále nic. mě doopravdy napadá jen ten vpich po epiduralu. nebo to musím nějak rozhýbat. začal jsem zkoušet doma chodit, nebo správněji se ploužit , bez berlí. uvidíme takže asi konec. jdu marodit. nebo si zkusím spočíst, kolik jsem již ušetřil. z těch 110Kč to budou dobrá čísla.

Ifka

Na straně 205 dne 22.1. jsem napsala, že bych na sraz brala pozdější termín. Nocleh je mi jedno, mám v Hloubětíně bezva kamaráda:-) Ládíku přesně vím jaké máš chutě. I na mně je banán sladký - vlastně všechno ovoce je pro mně sladké. Nahrazuji to zeleninou. Spíše jsem ráda, že na sladké vůbec nemám chuť, to bych teprve byla jako sud. Zrovna jsem ze šuplíku vytáhla fotky na nichž jsem tlusťoch a rok na to, po drastické dietě, hubená. Myslím, že by mě nikdo z vás nepoznal. Těch tvých - 23 kg bych brala okamžitě.

Friduča

Ahojky všem, Ifko jejda, tak to jsme teda přehlídli všeci... No tak pro mě za mě - já nemám problém s pozdějším datumem, jen duben nemohu slíbit pevný termín, neb letím do Maroka a ještě nevím kdy - vím jen, že na 14 dní,,, A buď na začátku a nebo po 16.4..Takže klidně můžeme domluvit květen ? Já s tím nemám problém .. Ale je potřeba se domluvit :) Za sebe - je mi to celkem fuk jestli to bude březen, nebo květen ... Duben nemůžu takhle dopředu slíbit ... Neb zájezd budu kupovat,až tak začátek, půlka března.. Takže vymejšlejte a domlouvejte, podávejte návrhy atd ... To je pravda, že příjem by měl odpovídat výdeji, ale něco jíst se musí ... Nelze, když neděláš nic, nic nejíst... Jíst se musí. Ale pokud ti nejede sladké, myslím, že má Ifka pravdu, tak to vůbec nevadí ... Nu dobrá a když s nima tedy mluvíš nebojíš se jich :) Tak co ti řekli, že to je ? a opět má Ifka pravdu - dělali ti rentgen ? To je myslím základ, aby zjistili příčinu... BAcha - pokud by to byla např. taplotýnka, tak by jsi to rozhejbávat neměl... Jen počítej - je to příjemné si to spočítat :) Já mám zítra 24 tis. :) Což už je celkem slušná ušetřená částka ...Dělá mi radost ! Odpoledne jdu zase na trenink no to bude v létě masakr, pokud tohle tempo udržíme :) :) Kde jste ? Nekouříte ????

Ifka

Fridu, mně je to úplně jedno jsetli březen nebo jiný měsíc. Víkendy nepracuji, pendolíno na Prahu jezdí co hodinu a postel by se v Praze pro mě taky našla, takže pokud nezačnu kouřit nebo mě neskolí nějaká choroba, tak se přizpůsobím:-) Tím pozdějším termínem v březnu jsem měla na mysli, že už by nemusely být sněhové závěje, abych si nemusela za ušetřený peníz kupovat kožich:-D

Ifka

Poslala jsem ti do mailu bezva fór, ale je až na konci zprávy:-))))

Ifka

Já jsme z nudy vyluštila další sudoku, které mi dalo zabrat. Hoďku jsem s ním zápolila, ale vyluštila:-)

Anežka Mikesková

Taky jsem užívala champix 3 měsíce a už nekouřím dva roky.Taky manžel i kamarádka po champixu přestali kouřit.Všem držím palce,opravdu to jde.

Ifka

Tak to gratuluji, jste šikulíni:-)

Friduča

Ifko, tak prostě uvidíme .. nebudeme nic lámat :)Nech ty řeči furt ...:) Nezačneš kouřit jsi naše nekouřící Ifka :) :) Sudoku mě úplně obešlo... tchán to mrská a furt luští,ale to je věc, která je mimo mé chápání :) A to jsem účetní :) Anežko - přidávám se k Ifce a také gtauluji !!! Dva roky to je skutečně slast pro naší motivaci !!! Děkujeme... Tak já mám po treninku aj du pomalu hajan ... Je to masakr ... Dobrou noc všem !

Ifka

Náhodou je sudoku pěkná makačka na bednu. Je to lepší jak křížovky:-) Jinak mě dnes opět berou chutě jako hrom. Čert ví proč. Pro jistotu jsem kolegyni propustila dom, abych nebyla v pokušení jít si pro kusovku. Ládíku, jak ti to chodí??? Trénuješ?

rejni

ahoj, již jej beru vice než 30 dnů a nekouřím původních40-50 denně, ale pořád se nemůžu aspoˇod pulky cigarety denně (i když mi nechutná) odpoutat. dle jinych je lepší www.blizezdravi/antinikotinova-terapie. doporučuji

Ifka

Ahoj. I champix se dá překouřit. A ta biorezonance taky. Teď už jen mušíš zatnout zuby a i tu půlku si odřeknout. Držím palce:-)

ládík

ifka má pravdu. překouřit se dá všechno. berte mě za odstrašující příklad. já překouřil i 160 zdravých a čistých dní. ale jedu dál, druhý pokus má za sebou již 2měsíce. já jsem prostě dobrej. rejni doporučuji přečíst něco z historie této diskuze a hlavně příspěvky Friduš. prostě musí to vyjít z palice. když se k tomu přidá i kus chemie, tak by se to snad mohlo podařit. trochu mě jen zaráží na diskuzi o champixu (který tě navíc dostane z 50kousků na 0,5svinstva) propagovat nějakou terapii. nebo chodíš souběžně i na terapii a ten tvůj výsledek je spíše výhrou terapie. nějak tomu asi nerozumím. navíc ani nedovedu poradit se champixem, protože já i druhý pokus jedu jen hlavou a vůlí (samozejmě i zákazy)

Ifka

Ahój Ládíku, ty jsi naše super hvězda, protože jenom s pevnou vůlí to dají jenom MACHŘI. Tak se drž. Já budu mít za chvíli měsíc. Zapomněl jsi napsat jak ti to šlape?

ládík

Ifko dnes je asi pro nás nějaký blbý den. i já pociťuji nějak zvýšený tlak na chuťové neuvědomělé nemoderní receptory. naštěstí u nás kusovky nevedou a navíc já jsem zatím imobilní. ale chodím. doma i bez berlí. sice mě brní obě nohy, ale po dnešku vím, že to není operací, ale svaly nebo skříplými nervy. byl jsem u nějakého profesora, takže mám na papíře - velká svalová dysbalance. hodně se na tom prý podílí i to, že jsem rychle zhubl víc , jak o dvacítku a jiné a další a prostě to zatím vypadá na další měsíc rehabilitačních cvičení zakončené rehabilitačním ústavem = pobyt. zatím o tom ani nepřemýšlím, až se poradíme večer s manželkou a dcerou , co to vlastně znamená. rodina mě totiž věnuje až nadměrnou péči, takže nejen , že se léčím z těch svých neduhů, ale i těch dalších, ke kterým jsem se kvůli práci nikdy nedostal. takže od zítřka budu mít i brýle. sice jsem skoro nadskočil, když jsem jsem slyšel zase, že mám nějakou vrozenou vadu ... už to nemohu ani slyšet........v nějakém zaoblení rohovky a že je dobře, že jsem se nechal změřit, no ve zkratce budu mít 1 + 1,5 a teď nevím co je na blízko a co na dálku. je toho na mě nějak moc a navíc si nějak více a více uvědomuji i tu odpovědnost, kdybych a jak všechny zklamal svým případným kolapsem v nekouření. chvilku přestávka. jdu se chvilku natáhnout, ale snad ještě dnes napíšu. jinak se nám tu nějak vytrácí Megan, že on už pokoutně , na černo, někde ............................hrabe základy domečku.

Friduča

Svalová disbalance je porucha hybného systému, jedná se o stav, kdy jsou svaly působící proti sobě ve vzájemné nerovnováze.[1] Často se stává, že jeden z těchto svalů je ochablý, protipůsobící zkrácený.[2] Příčinou vzniku svalové dysbalance je často nerovnoměrné zatěžování svalových skupin např. při sportu, ale může se vyskytnout i jako poúrazový projev, kdy člověk vyhledává nebolestivou polohu a v ní se dlouhodobě pak nachází.[2] Jeho vnějším obrazem jsou typické vady v držení těla, které mají zcela konkrétní podobu. Patří sem především: předsunutá hlava nebo alespoň zvětšené prohnutí krční páteře zakulacené držení ramen, při němž se ramena vysouvají vpřed, eventuálně vzhůru hrudní úsek páteře se výrazněji vyklenuje vzad bederní páteř se zvýšeně prohýbá zvyšuje se pánevní sklon a břicho se uvolněně vyklenuje vpřed uvolňuje se a povoluje se napětí v hýždích Prohlubující se stav svalové nerovnováhy má určující vliv na tvar a posléze i stavbu páteře jako celku. Vzniká druhotně řada dalších poruch, které se projevují i ve funkcích vnitřních orgánů. Jedním z typických příznaků tohoto stavu je postupné omezování hybnosti některých úseků páteře (blokáda), které je kompenzováno zvyšováním hybnosti úseků jiných. Takže Ládíku určitě poctivě rehabilituj a zvyšuj kondičku ! To víš během tak krátké doby 20 kg je opravdu hodně a taky jsi dlouho ležel a teď i když se snažíš chodit po bytě, tak je to přece jen malej pohyb ...A ten pobyt ti vřele doporučuju i kdyby měl bejt na delší dobu... Zvol opravdu dobrou léčebnu - nevím jestli tam dělají i dospěláky, ale dle mě dostupných informací ( zkušeností ) je nejlepší Košumberk. MYslím, že nebudeš přešlej..je to takovej pionýrák :) :) A za tu dobyu, kdy jsi makal a odpočívat moc neuměl ( si myslím ), si takové lázně zasloužíš :) Jinak mě taky psala sestřenka, že má blbej den... tak jsou asi opravdu nějaké erupce ... Je moc dobře, že držíte pospolu a holky se o tebe tak hezky staraj ! Moc je pozdravuj !!! Tak to má být. Z brejliček si nic nedělej ! To není žádná trága..Je spousta lidí, který nosí brejle už od mlada ... A hlavně se nestresuj ! My ti věříme, že si nezapálíš..A myslela jsem ,že jsi si začal věřit už i ty sám ??? Že jsi o krůček dál ??? Na kouření prostě nemysli a soustřeď se na zdraví - rehabilituj a až budeš jako řípa, tak pak přemejšlej o kravinách :) Pokud by jsi si znovu zapálil bylo by to blbý, ale nikdo by ti hlavu neutrhl... Bylo by to zbytečný a škoda ... No vždyť sám to víš nejlíp :)

Friduča

No jen jestli nám někde neumrznul orgán náš :) :)

Megan

Aho všici. Neumrzl jsem, jem jsem mělo strašně moc lítání ohledně domečku:-). Ikdyž je pravda, že včera s manžou jsme vyrazili na procházku a skoro jsme umrzli. Dnes ráno jsem ani nenastartoval auto a musel jsem oběhat úřady s projektantovým vehyklem, kterej sme museli furt roztláčet. No hnus velebnosti. U nás bylo v noci kolem -20. Strašná kláda:-( Ládíku, tak budu mít zkrácené územní řízení a mělo by to být za měsíc hotový. Pak ještě stavební povolení a budu kopat:-) Fridu, tu rehalilitaci výše určo nemáš ze svý hlavy, ale stáhlý z netu žejo:-) Tak chytrá zase nejsi, nebo jo? Ifko, mě by ten Fridučin termín fakt vyhovoval, já mám volnej víkend jen jednou za měsíc a strašně se mi to hodi A co další bojovníci? Lubane, Lexo, Markulo, Corono, Leono atd.... kde jste? Jinak se mějte strašně krásně a nehulte

Ifka

Já ten termín taky beru:-)

Ifka

Ládíku, já bych řekla, že je to dobrá zpráva. A správné cvičení tě dostane zpět na nohy:-) Po čtyřicítce se všem začne objevovat vetchozrakost=při čtení máš rozmazaná písmenka a abys je přečetl, tak si oddaluješ text dál od očí a když ti už k oddálení textu nestačí délka rukou, tak se musí zajít k očaři pro brýle. Já už mám +2 dioptrie na každém oku. Taky mě ty brýle ser..ou, ale co nadělám.

Mona

Tak si to dneska metelim do práce a co se mi nestalo-skončila jsem v poli. Zkrátka z toho plyne ponučení-jezdi pomalu. Já jela asi tak 60 a nevybrala jsem zatáčku. Odtahovka mi pomohla na kola a s autem nic nemám-naštěstí. A cigáro bych si fakt nedala i když jsem byla chvilku na mrtvici..Hezký den.

Friduča

Dobré ránko všem, teda Mono to je masakr ! Tak hlevně, že se ti nic nestalo a autíku taky ne, tak je to hned veselejší nehoda :) To víš je to fakt hnusný.. všechno je furt zledovatělé a klouže to jako blázen... A jsi šikulka, že jsi si nedala .. to je pozitivní, každá krizová situace, kterou člověk překoná a nezapálí si ho šoupne zase o level dál :) Můj manža má taky brejle lidi a vůbec mu to nevadí - neblázněte :) Sice je nenosí furt,ale má je .. myslím jeden a půl na každé plus minus.. nemá je stejný ... Tak já mám za sebou další ranní trenink - vřele doporučuju, pokud nevstáváte do práce na sedmou, tak si to zajet ... Sice se mi nechce vylejzat z pelechu, ale vylezu a pak jsem celej den pozitivně nakoplá :) Zítra ráno znovu :) Takže tento týden 5x - jsem na sebe pyšná :) Začíná to být vidět na celém těle, začínají vylejzat svalíky :) A mám hlad jako vlk, dala jsem si jeden rýžovej chlebíček a čekám na obídek - držková a franc. brambory - mlask :) A večer jdeme na nějakej raut,ale tam už se tedy moc cpát nebudu :(

Mona

Já teď taky chodím cvičit skoro denně,ale odpoledne a navečer. Dnes jdu na HEAT to je masakr-3/4hodiny jdeš do kopce jak oblbec,ale jsem pak spokojená i když mě Aerobic baví víc-musím mít trochu změnu.

Megan

Ahoj všichni. Tak se dívám holky zlatý, že poslední dobou s těma autama nějak válčíte:-) Friduč na fáro spadl sníh a zdemolovala se střecha a teď Mona versus pole:-). No, já na noční vyprošťoval náše policejní vozidlo. Bylo u nás (a je) tolik sněhuá, že jsme najeli na muldu a nešlo ani tam a ani zpět. No hrůza:-( U náš v Třebíčkově jsem předevčírem sháněl po všech lékárnách Nicorete 2 mg. a to velké balení a nikde jsem ho nesehnal. Asi to budu muset objednat. Žvýknu tak jednu denně a to 4 mg Teď půjdu na 2 mg a pak konec. Tak se mějte krásně a už nebourejte. PS: Ládíku, co říkáš na to zkrácené územní řízení?

Ifka

Už několikrát jsem dnes chtěla napsat, ale vrzly dveře a já musela od počítače. Konec měsíce a k tomu přestaly ty třeskuté mrazy a lidi mají deficit v podávání inzerátů. Mončo tak to jsi borec a jsi dítě štěstěny. Hlavně, že se nic nestalo. Tady u nás od noci furt sněží. Já už bych chtěla jarooo.

Megan

Ifko, máš pravdu. Taky mě ta zima už pěkně se....re. To je síla. Začínám tvrdě uvažřovat o ohřátí se v Egyptě. Je tam krásných 25-28 stupňů. Prostě nádhera!!!!!! Jo a nekouřím:-)

Ifka

Mi o tom povídej. Zrovna tu byl pán, co se vrátil z Dubaje a příští týden tam jede znovu. Dostala jsem od něj nechutnou nabídku (to sem ani nemůžu napsat čeho se ta nabídka týkala) jet s ním. No jo, ale kdyby byl o 2 generace mladší:-)

Ifka

Mě tak napadlo, pošlu ti fotku jak mám ruku v delfíní tlamě:-)

Ifka

Tak jsem ti to poslala a doufám, že i navnadila:-)

Megan

Ifko, dost dobrý. Kde to bylo focený? A doufám, že nekouříš!!!!!!!

ládík

megan , to je dobré, to je fakt dobré. to se to jedná, když se chodí na jednání v uniformě. Uniforma zřejmě dělá divy.

Megan

Ahoj všichni. Tak u nás je zase strašná slota. Sněží, sněží, sněží, jo a taky mrzne. To je fakt hnus velebnosti. Dnes po ránu jsem byl rozhozenej. Zjistil jsem, že mi došla káva. Ach jo, jsem fakt zvyklej na ranní přísun cofeinu. No, nedá se nic dělat. Za chvilku budu volat do naší lékárny a musím objednat ty Nicorety 2 mg. Furt jsem je nesehnal. Koukám na kalendář a zjisťuji, že za necelé dva měsíce je slezina v Práglu. Už aby to bylo. Moc se těším. Ládíku, to není uniformou, ale neustálým otravováním:-). Jde vidět, že už mě chtějí mít z krku. Já to snad do toho dubna stihnu. Snad není možný:-) Tak se mějte krásně a pište a nekuřte

Friduča

Dobré ránko všem, tak i zde sněžilo, ale nemrzne.. Takže je to docela příjemný a nevadí mi to :) Megane neraduj se předčasně ... moc reakcí zatím nebylo, takže bych to neviděla jako něco extra velikého ...Ale pochopitelně sejít se v hospůdce můžeme :) :) No uvidíme ... třeba se někdo ozve a vezme to do teplejch... Já teď dávám dohromady lidi na dvě chalupy v létě a jsem z toho už poměrně unavená - tomu se nelíbí tohle, tomu zase toto, ten nechce jet tam a ten zase jinam... No je to očista a už mě to moc neba ...:( So toho se to musí zaplatit a já počítám, že jako každý rok to z nich budu tahat jak z chlupaté deky :( No ještě, že ten prima týden to pak vynahradí,ale je to opravdu náročný i když se to nezdá... Dneska mám další masáž před obídkem, tak se těším :) :) Večer bych ráda skákla do kina na někerej novej z českejch filmů... Ale to možná nechám na zítra ... Já tedy kávu moc nepiju.. dám si občas po obědě,ale to jen v restauraci - doma poju zásadně jen čaj - se zahozenou cigeretou jsem prakticky zahodila i kávu :) CHMP už taky dlouho neberu a za 10 dní půl roku ,tak to je masakr.....

Ema

Už mám zasa trošku viac odvahy pridať sa k vám nefajčiarom, a ak by mi to moje kilá dovolili, aj by som si poskočila. K dnešnému dňu som 7 mesiacov čistá, po 42 rokoch denného smradu a špiny môžem ten výraz pokojne používať. Mala som to ľahšie ako ostatní diskutujúci a napriek tomu som odhodlaná brať liek jeden rok, som presvedčená, že zlyhanie v mnohých prípadoch zavinila krátka doba užívania champixu. Inak klobúk dole pred vami všetkými. Friduč a Ládik problémy s váhou nemajú, u Megana vzhľadom na jeho vek je to prechodné, ale to isté by som tvrdila aj u Ifky, tiež má vek na to, aby úbytok váhy nastal s troškou snaženia. Ja som zamenila choroby z fajčenia za choroby z nadváhy, a môžem dať medzi ne rovnítko. Tak mám občas pochybnosti.

Ifka

Ahoj všem. Páteční pracovní blbinec je za mnou a já hlásím třicátý den bez:-))) Emi posílám Ti OBROVSKOU GRATULACI. JSI BORÉÉÉC!!! A jsem moc ráda, že jsi se po dlouhé době ozvala. Něco Ti pošlu do mailu:-) Megane to je v Izraelském Eilatu delfíní zátoka+mořská observatoř - jednodenní výlet z Egyta. Z Akabského zálivu je to tam kousíček. Vřele všem doporučuji - nemá to chybu. Jo a manža si může dovézt pravou perličku i s lasturou.

Megan

Emo, velice moc blahopřeji k dedmi měsícům bez a jsem rád, že jsi se po tak dlouhé době opět ozvala. Jsi fakt dobrá!!!!!!!! Ifko, kdy jsi byla v Egyptě a kdy? Fridu, půl roku, tak to je tedy mazec. Jinak bych chtěl pomoc Fridu se srazíkem. Tak kdo pojede? Frida, Mona, Megan+nanža, Ifka, určo Miloš, ještě dnes mu napíšu mail. A kdo ještě? Ládíku, pro tebe by přijela Friduč, tak žádnej problém ne? Lubane, ty to z Kolína do Práglu máš taky kousek ne? Tak doufám, že nás 27.3. 2010 bude co nejvíce. Měla by se hodit fakt závazná zpráva. Mějte se, já su ve výkonu. Pátek noční, tak to bude zase veselo:-( PS tak Nikorety 2 mg velké balení jsem sehnal. Cena 680 Kč je teda dost

Věrka

Zdravím všechny odvážné! :-) Dovolte mi, abych i já se s Vámi podělila o mé zkušenosti přestat...No jsem tak o trochu jiný případ než ostatní. Přestala jsem kouřit cigarety asi před rokem a půl. Tehdy jsem kouřila asi 8let cca 15 denně. Rozhodla jsem se pro "léčbu" náhražkami (nejdříve Niquitin pastilky a pak žvýkačky Nicorette. No věc se má tak: po roce a půl užívání těchto náhražek jsem zjistila od odborného lékaře, že jsem 20% výjimka těch, kdo se stali závislími na náhražkách, tudíž má závislost na nikotinu nepřestala. Rozhodla jsem se tedy pro lék Champix. Užívám ho teprve 2 dny, ale již jsem přešla ze čtyř žvýkaček Nicorette/den na dvě. Ještě před dvěma dny bych se ani za nic mé dávky v podobě 4. žvýkaček za den nevzdala ani za nic a teď to jde tak trochu samo :-) Uvidíme jak to všechno dopadne, ale chci Vám poradit jen jedno: Nedejte na řeči lékárníků v podobě : u každého je to individuální, někdo bere ještě náhražky další rok a pak je přestane užívat...atd atd! Je to blbost! Věřte mi! Jen utrácíte peníze, které byste stejně prokouřili, a tak žádná úspora peněz tam vlastně není! Měsíčně jsem dala za tyto žvýkačky cca 1.500,- Kč. Držím všem pěsti! Hodně zdaru! :-)

Megan

Věrko, blahopřeji k nekouření. Je svatá pravda, že náhražky jsou strašně drahé. 30 žvýkaček za 250 kč je fakt dost. Já když jsem bral Champix, tak jsem do toho žvejkal i Nikoretky. Pak jsem s Campem skončil a žvejkal dál. Já naštěstí tak 1-2 Nicoretky 4 mg denně. 4 mg mi už došly tak jsem koupil 2 mg. Po dožvýkání na to budu kašlat a už si nekoupím. Je to pro mě fakt velká berlička, protože např. po kávě mám i po 148 dnech pořád chutě na cigáro a po žvejknutí to odezní. Dtejnak je nejdůležitější, že nekouříš a tím neinhaluješ jedy. Jestli ušetříš prachy, nebo ne není tak podstatné. Měj se a pevnou vůli

Věrka

To Megan: Díky za podporu! :-) Musím říct, že skoro po 5tém dnu užívání Champixu jsem omezila ze 4 žvýkaček (4 mg) jen na 2x (4mg) . Sice víc žvýkám normální Orbitky a čekám každou chvilkou, kdy mi vypadnou všechny blomby, ale je fakt, že mám mnohem menší chuť než předtím! Bála jsem se celkem hodně vedlejších příznaků, ale musím říct a zároveň zaťukat, že zatím se nic neprojevilo jako např. nevolnosti apod. Jen možná trochu víc jím :-( Víš co je na té moji závislosti ale nejhorší a nejtarpnější? Že po kávě nebo po jídle nemám vůbec chuť na cigaretu, ale na Nicorettové žvýkačky! To je pak prdel někomu vysvětlovat svoji závislost! Můj doktor na mě při předepisování Champixu na mě koukal jak na.... :-D Taky se měj a abstinenci zdar! :-)

fkdsgqt

2Mf38H kcignvhpoijv, [url=http://pmcqzteuprza.com/]pmcqzteuprza[/url], [link=http://rzarsphevftu.com/]rzarsphevftu[/link], http://lckddvekmjhf.com/

ládík

skutečně jsem se pobavil. já , kterého doslova rvali do tunelu jako zátku (on tunel elektromagnetické rezonance je konického tvaru), že nemám problémy s váhou. já , který vybírám fotky, kde se i jen trochu vejdu do obrazu , že nemám problémy s váhou ??? je pravda, že nyní, kdy situace graduje a přišel jsem již skoro o 25 kilo je pocitově příjemná, ale Emo bohužel stále je ještě bohatě z čeho brát. jsme sice na nekuřácké diskuzi, takže možná budu psát něco až kacířského, ale máš plnou pravdu s těmi problémy s nadváhou a to, že je to o hodně horší než ten náš zlozvyk. když mě teď brali na druhou operaci a já vlastně kvůli odvykání přibral již asi 19 kilo, tak jediné co jsem slyšel bylo, "ježíši vy jste tlustej, co s tím budeme dělat ? říkám, chtěli jste abych nekouřil, nekouřím . a oni, pro nás by bylo lepší kdyby jste kouřil než byl silnej. to říkáme, jen aby jste nám nekouřili hned po operaci v posteli. ale váha a to s tím spojené - byly skutečně problém - cukr, cholersterol, ale i to jak se dostat na operační lůžka, jak udělat sono srdce, jestli nebude nutné nastavit bay pas apodobně., teď je však pro mě snad dobrý stav. 25 kilo dole a blížím se alespoň k té stovce, nekouřím - dosud, ikdyž mě štve, že do těch papírů stále píší kuřák (nevím co mají stále s těmi dvěma roky, když já mám v novodobém počítání teprve dva měsíce). jen bych chtěl připomenout tu poučku, co tam jen tak vždy padne a kterou jsem tu nedávno publikoval. příjem (myšleno jídla a pochutin) by měl odpovídat výdeji. těla si to umí nastavit, a ikdyž nemáte třeba možnost fyzické zátěže, máte stále rozum a mozek, který by to měl umět příslušně upravit nebo omezit. zatím ahoj

Friduča

Ahojky, Ládíku s tou váhou měli doktoři pravdu, protože pro ně je pak ( když člověk překročí určitou hranici normy ) problém cokoliv... Běžné vyšetření jsou komplikovaná... Když se blížil ke konci syn herečky Růžičkové, tak ho 5 nemocnic odmítlo - natvrdo ! Věděli, že s ním nic nezmůžou a přes ten tuk se prostě není možné dostat k životně důležitým životním orgánům...Orgány jsou mnohdy i srostlé s tukem atd ... Takže myslím, že to jak ti jdou kila dolů je super, pokud to nebude pokračovat na padesát kilo :) :) A rozhodně nesouhlasím s tím, že je lepší kouřit, než tloustnout... Je jasný, že pokud člověk váží opravdu hodně tak v ten moment ano, ale z dlouhodobého hlediska je to špatné připrovnání... Mělo by to být tak, že člověk se popere s jednou neřestí a následně se soustředí na další... Pochopitelně to neplatí globálně a u tebe Ládíku to bohužel bylo blbé načasování - přestával jsi kouřit v momentě, kdy jsi byl na pomyslném vrcholu svých chorob... Takže se prostě nehodilo, aby jsi dále tloustnul... No důležité je, že jsi v pořádku a kurýruješ se ! Jsem za to opravdu moc ráda ! Jinak ano - to co píšeš o výdej = přísun - to podepisuju to je stará rada pro všechny co se snaží nebýt jako sudi... A přátelé jde to, prostě to jde .. Když se chce ... Není to snadné,ale jde to ..Fakt je ten, že pokud člověk může sportovat - i dlouhé procházky se psem, se počítají...Místo jezdících schodů, vyjít po svejch atd... Takže držte se nekuřte a necpěte se :) :) Já pozvala tcháňata do kina Kawasakiho růže, tak snad se jim to bude líbit :)

Friduča

Tak kde lítáte kamarádi nekuřáci ??? Za náma je další nekuřácký víkend - Kawasakiho růži Vám všem vřele doporučuju - líbilo se mi to ..Myslím si, že paměť by se měla občas osvěžit... Mám za sebou ranní nedělní trénink..A chystám se zalehnout po výborné bramboračce a kuřátku se zapečenejma brambůrkama - natáhnout na kanape a číst si :) A navečír udělám těstovinovej salát a čínu s rejžičkou - mlask :) A jsem nesmírně šťastná, že nekouřím, a že nekouříte ani vy !!!

ládík

já nikde nelítám a ani by to nešlo. ale chodím doma bez berlí již normál, jen ta bolest v kříži za sebe mohu konstatovat, že stále a stále nekouřím. rozjel jsem třetí nebo devátý měsíc (jak se to vezme). trochu jsou problémy, ale jde to. obzvlášť si sám na sobě cením, že druhý pokus zatím probíhá bez jakékoliv podpory. ještě nebyla ani jedna žvýkačka, nebo tic-tac. včera večer však došlo na chvilku na násadku od paipa. jinak jsem ráno ověřil, že hubnutí je zastaveno. tento týden ani deko nahoru nebo dolů, takže asi i mozek by měl být v pořádku a rozeznávám kolik potravy tělo potřebuje i při tomto klidovém režimu a ani nekouření nevyvolává potřeby na mlsání nebo větší množství potravy. a to skoro pořád ležím, ještě, že jsou v telkách ty zimní sporty. za chvíli mistrovství světa v cyklokrosu a bude i komu fandit, tak paráda.

Ema

Videla som Ládíku Tvoje foto, preto moje tvrdenie že nemáš problémy s kilami sa ukázalo pravdivé. Ale ak táto fotka pochádza z dnešnej doby a ja si Ťa predstavím s 25 kilami navyše, možno by som Ti dala za pravdu. Asi to ale posudzujem subjektívne a až schudnem (!!!), budem to vidieť možno inak. Mňa ale stále a stále fascinuje to, že neužívaš champix a predsa nefajčíš. Friduč, tiež som rada, že nefajčím, šťastná budem, až pár kíl zhodím. Pozdravujem Ifku a ostatných a idem si čítať o chudnutí.

Mona

Ahoj všichni nekuřáci. Já si tady užívám pravý Ludry. Celá rodina mi odjela na 3 týdny pryč-a san dikonce na 6 týdnů,tak se můžu fakt věnovat výhradně čemu chci já. A nebejt toho,že se mi rozbil kotel a nemám ve sklepě ani třísku do krbu,tak by to skutečně byl ráj na zemi. Naštěstí zátra přijdou po týdnu urgování opraváři na tepelné čerpado a v 17.00 mi přivezou dříví. Udělám si ohňovej mejdan a zatopím VŠUDE!!!!!! Taky jsem se přihlásila od 13.-.15.8.2010 na kurz kreslení do Telče. Pojedu sama a kdyby byl někdo z vás v tu dobu poblíž-ráda se setkám. No a teď si jdu číst /pod dekou/.Krásné odpoledne všem a hlavně voňavé.

Mona

Omlouvám se za ty chyby,ale to jsem celá já,zkontroluju to až po odeslání-a to jsem bývalá učitelka.

ládík

Emo jestli mohu malinko přispět i jen malinko k problému hubnutí. teď jsem to musel trochu opravit, protože ten čas nějak moc letí. takže předloni (ještě když jsem netušil, že přijdou až takové zdravotní problémy), jsem se již nemohl dívat do zrcadel a rozhodl jsem se trochu stornovat váhu. řekl jsem si ládíku, nejseš nejmladší, nemáš co zkazit, nemáš kam pospíchat a tak jsem si dal za cíl čtvrt kila týdně což je 1kilo měsíčně nebo 12kilo za rok. V té době jsem byl trochu zatížen na ty čísla a statistiky (než mě to friduča při mém prvním pokusu o nekouření defacto rozmluvila). a tak jsem si každý den zapisoval = vždy za stejných podmínek, váhové stavy. neomezoval jsem vůbec jídlo, jen jsem se snažil nedat si před spaním oplatku nebo když byly k večeři například hranolky nechat alespoň jednu na talíři, a hlavně žádná kola, limonáda a takové. kvůli cukrovce nasladím, takže káva bez cukru byla samozřejmostí. pohybem jsem již v té době nemohl srazit nic, protože to jsem měl dosah tak dojít do 100 metrů. najednou jsem zjistil, po trochu krušnějším prvním týdnu, že ty čísla fakt klesají a dokonce víc než byl plán, což vždy asi při velkém vstupu jde. a ta mě to chytlo a začal jsem se těšit, jak si další den ráno zapíši menší číslo, že jsem začal dobrovolně omezovat příjem potravy, žádné drasťárny a nakones to bylo 15kilo za 5měsíců. a hlavně i pocitově a zdravotně bylo lépe. bohužel potom přišel zákaz kouření a začlo to skákat, přišla první operace a potom raději na to nemyslím. ale když jsem začal hubnout, tak jsem měl pocitově tak dobré pocity, jako když ubývaly dny nekouření. sem tam nějaká krize, ale cítíš se hned lépe, u vás že můžete obléci i něco ze spodu šatníku (u mě to bylo, že večer jsem vždy před okolím začal významně shánět nářadí na přidělání dalších dírek na opasku). tak snad alespoň takto jsem přispěl. jinak jsem dnes přestál jeden velký absťák = z té radosti, že máme mistra světa, ale zatím jsem to ustál, takže do statistik = stále nekouřím. ahojky

Ifka

Po 8 hodině jsem napsala a koukám, že se to nezobrazilo. Takže znovu. Mám našlápnutý 2 měsíc a nekouřím:-) Megane já tam byla od 17.11. - 27. 11. 2008

Friduča

Dobré ránko, tak nám to tu prý zase blbne... Pěkně pokračujeme, já mám dnes 173 dní, Megan 151 dní, a Ifka valí na druhej měsíc - což mi dělá nesmírnou a upřímnou radost !!! Pochopitelně i Ládík, který je také bojovník veliký a má třeťodevátý měsíc :) Plácám po zádech !!! Emo - neboj to shodíš, první krok je skutečně jen trochu upravit jídelnbíček i kyž to není snadné ( taky se o to snažím ), jako nesladit, vynechávat knedlíky, vepřové maso - zařadit do jídelníčku hodně ryb a kuřecí, králičí, krůtí, může být i libové hovězí. Nejíst pozdě v noci - a pokud máš nutlání, tak zeleninu, nikoliv ovoce ( obsahuje cukr ) a tak dál... Je to mnohem účinější a člověk si na to zvykne .. U diet je blbé, že většinou nastává jojo efekt ..:( Ale když se člověk naučí jinak jíst, tak je to trvalé... Takže držím paleček a věřím, že to dokážeš !!!! Pochopitelně gratuluju všem !!!!! I těm, které jsem nejmenovala... Jejda a kam ti odjeli Mono ? Já takhle dlouho nikdy nebyla sama doma -ani jako malá a ani jako dospělá :) :) Jinak já bych do té Telče, taky moc ráda dorazila - manža o ní básní a anikdy jsme se tam nedostali ..Ale my se 14.8. vracíme z chalupy ..:( To jeteda škoda..Přidala bych se ... Takže bojujte a já jdu trošku pracovat :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 137 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce