Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Březen by se mi taky tak ňák hodil. To domluvíme. Určitě by jela ještě Mona s Milošem.

lala

Gabrile, zkus půlit tabletku Champixu, případně trochu snížit doporučenou dávku....... např. půlku ráno, půlku v poledne a půlku vpodvečer......vždy po jídle !!!!! A hodně zapít vodou!!!

Megan

Ahoj všici. Tak to je k nevíře, že už ve čtvrtek jsou vánoce. Toto letí, toto letí. Myslím si, že my co přestali letos kouřit jsme si pod stromeček nadělili perfektní dárek, kterej jen tak něco nepřekoná. Přeji krásný a voňavý den :-)

Ifka

Já už jsem taky na příjmu a budu tady až do večera. V práci mám klídek, lidi už skoro nechodí-mají úplně jiné starosti:-)

Friduča

Dobré ránko, já jsem dneska dorazila do práce po desáté..Je nutno zde ještě něco pofackovat.. pomaloučku jdeme na obídek a asi i půjdeme domů brzo... Jinak megane - máš pravdu - to je asi jeden z nejhezčích dárků :) :) My razíme do Krkonoš švára tam má penzion a tak jsme většinou celá rodinka tam... Po cestě se stavíme u mojí maminy, která je líná a nechce se jí tam :) :) Jinak už pohodička a klídek :)

Ifka

Ahoj všici. Před chvílí jsem psala a kamsi se to ztratilo:-( Ještě se mi to nestalo. Já už jsem dnes taky na příjmu a budu až do večera. V práci mám již klídek, lidi mají úplně jiné starosti a tak mám nachystanou knížku, abych se tu nenudila. Kolegyně má dovču. Fridu ke včerejší 130 posílám gratulačku:-)

Ifka

Jsem to blbec, ono se to neztratilo, jen to skočilo na novou stránku:-)))

irena

zpráva

irena

zpráva

Friduča

No, ono to opravdu občas blbne... :) Irča nám taky asi něco chtěla říct :) A nějak to neklaplo :) Já už byla na poště a ještě jsme s kolegynkou k ťamnům a koupila jsem si něco malého jako kalhotky a ponožky a ták :) A teď už zase v pracovním procesu a pofackujeme to a uvidíme zda ještě zítra, nebo se na to vyprdneme... Už je taková ospalá a pomalá atmosféra všude... Miluju vánoce !!!! Ifko děkuji, už se nemůžu dočkat svého zlomového půlroku !!!

Ifka

Si piš, že se toho půl roku dočkáš, jsi JEDNIČKA A TY TO DÁŠ! A já Ti moc držím pěsti!!!

Ifka

Já si teď nějakou dobu hrála na programátora. Bylo to v angličtině a přesto, že umím anglicky pouze "yes" a "no" tak jsem zvládla ve video produkci vyměnit hlavičky za hlavičky syna a vnuka. Jsem to ale šikulín:-) Zkusím Ti to poslat na mail, třeba to budeš moci ve svém PC otevřít.

Friduča

No já doufám - chutě jako takoví ty teda nemám, ale občas mě přepadne takové to naštvání, že všichni vypalujou serou na svoje i zdraví ostatních, tak k čemu se vlastně snažím.. Ale chuť jako taková, tak ta mě nepřepadá... Naprosto vůbec - s tím nebojuju... :) je to,až divný..Je to prostě opravdu o těch našich hlavinkách a o ničem jiném... Pěkně jsem si to vysvěltila a jde to samo... Jasan pošli :) Já umím taky prd.. Teda něco málo, ale stydím se, takže hovořím jen po třech litrech vína :)

Ifka

Snažíš se hlavně PRO SEBE!!! Sice po vínu, ale mluvíš-) a to se počítá:-)

Ifka

A já mám za chvíli konečně padla. Je sice ještě prosinec, ale na informační tabulku v práci jsem právě pověsila datum příštího vydání 4. ledna neb mezi svátky náš časák nevychází:-) Krásný večer nekuřácký přeji všem:-)

Friduča

Ha - teď jsem zjistila, že mi to tu automaticky doplňuje slova :( :( Za tu sprosťárnu se omlouvám - jen jsem nazanačila první a poslední písmenko a uvnitř tečky a ono mi to doplnilo !!!! Nechápu :( Ještě jednou omluva :( Ifko já to vím, že to dělám pro sebe, ale i tak mě to někdy prostě přepadne.. Když to okolo vidím no... A jakej pak časák vydáváte ? Megane ty hajáš ?

Megan

Ahoj všici. Tak já su zase ve výkonu. do rána to snad přežiju. Je u nás strašná kosa, min. 10 pod nulou. Brr. A celou noc v autě. No, alespoň doufám, že bude klid a nebudu muset něco řešit na ulici. No, já teda někdy chtě mám, ale dá se to přežít. Myslím si, že ještě dlouho budou. Nedávno jsem mluvil s holkou, co nehulí 2 roky a prej má chuťáky furt. No, uvidíme. Mě to nejvíc chytá teda po kafi. Tak to mám chuťáky. Tak pášek shledáček Ládíku, vše nej k vánocům a šťastný nový rok. Jsem si jistej, že nás čteš. Napiš něco, alespoň na můj mail. Ahoj

divous

ahoj všichni,tak jsem po 10 dnech s champ. přestal kouřit a mám za sebou dva dny bez cíga.Kromě toho,že jsem trochu jakoby otupělej (snad to časem přejde-měl jste to taky někdo?) ,žádný problém.Už to tak vypadá,že se stal zázrak... :) teď už jenom vydržet! mějte se hezky

Megan

Ahoj Divouši. To že jsi otupělej určitě přejde. Já když jsem přestal, tak jsem byl taky mimoň. No, Friduča a Ifka ti jistě odpoví lépe. Jinak tě vítám v našich řadách.Vidím, že sis udělal krásného ježíška. Blahopřeji a přeji mnoho úspěchů. PS-jsem rád, že je tady po dlouhý době aji chlap :-)

irena

V první řadě srdečně zdravím Janinu,kdybys věděla jak jsem Ti vloni záviděla,já jsem si myslela že už to nedokážu,všichni co začínali se mnou už přestali a já pořád hulila...to snad není ani pravda....a jde to( i když někdy dost těžko) Divousi já byla otupělá celou dobu co jsem brala champix a někdy mám dojem,že to přetrvává doteď,hlavně mám problémy se soustředěním ale zázrak se děje ,já silná kuřačka (i 40 cigaret denně 30 let) nekouřím. Ifko jsem z PV ještě musím jet naposledy do poradny ...nějak to tam ukončit...tak dám vědět (ty pracuješ v nějaké redakci?) Jinak přeji všem zúčastněným krásné a voňavé vánoce a zvláštní srdečný pozdrav posílám No-One,Dadetě a Greeně...jestli sem ještě chodí... Nevidím co jsem napsala nejdou mi zvětšit písmenka tak se omlouvám za chyby.

Ifka

Už jsem taky v procesu. Krásně se nám během noci oteplilo zčehož mám obrovskou radost:-) Divousi já mám s Champixem jediný problém, že mi bývá po celém patáku šoufl od žaludku a to i přes to, že se najím a napiji vody. Takže beru jenom půlky 3 nebo 4 za den. Žádná otupělost se u mě nekoná. Irčo, jak pojedeš, tak dej tady určitě vědět a nějak se domluvíme. Od fakultky se k Prioru dostaneš krásně šalinou a zpět na výpadovku taky. Z vedlejší diskuze tu za mnou už 2x byla Habra z Karviné. Jinak je to inzertní časopis, který tady v Olomouckém kraji válcuje Annonci i Avízo - ty už budeš vědět o co GO. A pro ostatní jsem v příjmu inzerce. Takže jsem za firmu v první linii v osobním styku s našimi klienty. Moc ti gratuluji, jsi borka a přeji kopu pevné vůle.

Friduča

Dobré ránko všem, já už si užívám volníčka a tak jsem vylezla v jedenáct :) Musím na poštu a asi se půjdu ještě trochu cournout,ale jinak už jen odpočinek :) Až do 4.1. - jupí!!! Divousi - předně moc gratuluju k rozhodnutí a ke dvoum dním bez :) Jinak otupělost je skutečně běžný abstinenční příznak a myslím, že dle zkušeností to CHMP ještě umocňuje... Nicméně tělo prostě nemá svou podpůrnou látku, která mu byla motorem a tak je unavené.. :) Jinak za sebe opravdu doporučuju při potížích zobat místo po celé tabletě po půlkách - odeznělo jak bolení žaludku, tak i únava a otupělost... Každopádně se drž a piš jak ti je a tak !

Ifka

Se máš. Užij si krásné klidné a pohodové svátky:-)

Megan

Ahoj všichni. Tak dneska jsem se po noční fakt krásně vyspal. CHrápal jsem až do 14 hodin. Snad není ani možný. Dal jsem si panáka slivky a pohoda klídek leháro. Dneska valím na solárko, tak se těším. Pak chcem s manžou zdobit stromek. Snad ty vánoce ňák přežijem. Ahoj všichni nekuřáci

Ifka

G R A T U L U J ÍÍÍ!!! Krásné číslo:-) V tom solárku to nepřežeň.

Friduča

Megane - co tam lezeš ? Navíc teď v zimě ? Není to zbytečný ? Já teda občas taky zajdu, ale jen tak v květnu, abych nebyla sejratá do šatů a šortek, ael jinak teda ne... Je to opravdu dost nezdravé... A pokud máš nějaké pihy, tak to kožař vyloženě zakazuje.. Ty jsi teda voněnka - v prosinci na solárko ..se picnu :) :) :) :) Já s tím přežíváním nemám problém :) Mě vánoce baví a líbí se mi ... ráda se povaluju a užívám klídečku...Já nemám vánoce vůbec spojené se stresem :) Gruntování ? V žádném případě !!! Uklidit můžu kdykoliv během roku, odmítám sundavat lustry atd... Zrovna na vánoce ! Na vánoce má být pohoda a klídek a tak ho mám :)

Ifka

Chtěla bych Vám všem ze srdce popřát voňavé, klidné a pohodové svátky a bohatého Ježíška:-)

Megan

Já bych chtěl taky popřát všem vše nej, nej. Nejkrásnější dárek je že nekouříme, ne? Friduči a Ifce jsem již poslal mail. Jo, Friduč, voňavka ani moc nejsem, ale chodím do společné sauny a tak člověk nechce bejt úplnej sejra. To fakt nesnáším.

Ifka

Jééé to je krásný:-))) Děkujííí:-)))

Ifka

Taky jsem Ti něco poslala. Jo a na Ládíka jsi zapomněl??? Tomu jsi neposlal??? Já mám ve 12.00 h. padla. Máme to povolené od vedení. A přijdu áááž v pondělííí.:-))))

Megan

No, na Ládíka jsem nezamoměl, ale bohužel nečekám odezvu. Je mi to líto. Tak si to doma užij Ifko a přestaň konečně HULIT!!!!!!!!!!!!! Fridučinko, kde se flákáš potvůrko?

Ifka

No přece náš milý Ládík neumřel??? Friduča je asi na cestě do Krkonoš za lepším:-))

Megan

No, ty jsi ale šikula Ifko. Dobrý no, děkuji. Já se za chvíli vypravím do obchodu koupit uzený, páč budu vařit luxusní čočkovou polévku. Ham mňam. Manža večer bude dělat bramborovej salát, páč já ho neumím. Možná ale udělám překvápko a něco vyštrachám na netu a uvařím ho. No, ještě nevím. Má-li někdo super receptík na bramborovej salát, tak ho prosím písněte. Děkuji: Megánek-velkej kuchařánek

Ifka

Já dělám salát klasiku:-( po mně se to vyžaduje - žádný novoty nesmí být. Taky budu odpoledne vařit, ale hovězí polévku s játr. knedlíčky a pokusím se podruhé v životě udělat domácí nudle. Letos jsem je bohužel nedostala hotový od své tchýně neb po tom velkém stěhování je nestačila udělat. A to bude horor. Když jsem je asi před 15 lety dělala poprvé (to byla tchýně na svátky v nemocnici), tak první těsto šlo do kýblu - by se s ním daly zatloukat hřebíky:-) Nevěsta dělá rybí polévku. My jsem pozvaní zítra poprvé na Ježíška k mladým, tak tam budu obalovat a smažit kapra a pro sebo poprvé pangase (já ryby nejím, ale toho pangase můžu) jinak jsem si vždy dělávala telecí nebo vepřový řízek.

Friduča

Ahojky všem, také Vám pochopitelně přeju klidné prožití vánočníh svátků a ať si to krásně užijete... :) :) Jelikož mám volníčko, tak vstávám pozdě, tedy ani dnešek není vyjímka a vylezla jsem z pelíšku ve třičtvrtě na jedenáct :) :) Na hory jedeme,až zítra... :) :)Teď čekám na manžu,až dorazí a jdeme na obídek a pak jedu k mamině ..Pro mazance a táák .) :) Megane - můj brácha dělá bezkonkurenční salát ( všichni si pro něj jezdí ), ale recept nevím - neb ho dělá brácha.. Ale jedu tam, tak ti ho kdyžtak písnu jestli chceš ... :) Zatím vás zdravím !!!! P.s. - Ládík pokud čte ( ale já si to nemyslím ), pak i jemu a jeho rodině pochopitelně....Zanechal v nás velkou stopu, když na něj furt takhle myslíme... Spousta lidí přišla a odešla... Ale Ládík je tu furt s námi...

Megan

Friduč, asiu to nebude třeba. Asi se spojím s maminou a ona mi s tím helfne. Děkuji

Ifka

Ale mně by ten recept zajímal. Někdy na příště, až dostaneme chuť během roku na bramborový salát:-)

Friduča

Tak jsem u maminy brácha ho prý dělá klasicky... Ale dle mě a i širší rodiny, která si pro něj jezdí je prostě bezkonkurenční, takže : uvaří brambory ve šlupce, vajíčka, salám ( měký-obyč junior, nebo točeňák ), cibule, hrášek s mrkví,kyselá okurka,majolka,trošku pepře, trošku soli, trošičku moučkového cukru a špetka hořčice.Vše promíchat a hotovo... A já už se jím tady láduju a mlaskám a mlaskám... Takže Ifko nic světaborného, ale fakt jsem lepší nikdy nejedla :) Prý stačí tam dát šunkový salám a už má salát úplně jinou chuť ...

Ifka

Tak já to dělám úplně stejně, akorát dám právě ten šunkový salám a nedávám cukr. Příště zkusím dám junior. Díky :-)

Megan

Tak jsem dovařil čočkovku. No, je fakt super. Hodil jsem do ní uzené a balada. Za chvilku se dám do bramborového salátu. No, uvidíme. Ahoj všici

Megan

Krásné vánoce a nekuřácký nový rok přeje všem Megan

Sára

Krásné nekuřácké vánoce vám všem .Letos budou voňavé, bez závanu nikotinu. Ahoj užívejte volna

Ifka

Já už mám salát taky hotový a polévku taky. Včera jsem ty domácí nudle zvádla napoprvé. Žádné těsto jsem tentokrát nevyhazovala:-) Ještě půjdu udělat čočkový salát a pouklízet:-)

ládík

ahoj lidi, kamarádi. po skutečně těžkém boji jsem zase zpátky. včera se nějak podařilo promluvit s lékaři, výsledky dobré a já jsem na vánoce doma. pozdravuji staré známé - friduč, ifka a další a meganovi obzvlášť díky za povzbuzující sms. zatím vše, nějak to zatím nejde, určitě napíši svůj příběh. ještě jednou ahoj a hezké svátky.

Ifka

Já bych Ti taky jako Megan posílala povzbuzující SMS možná i MMS, ale nemám čísílko:-)

LUBAN

Všem Vám přeji hezké vánoce a voňavý Nový rok 2010,a hlavně hodně zdraví!!!!!! ZDAAAAAAR LUBAN.

LUBAN

Ládíku,nádhera že jsi zpět.Krásný dárek k Vánocům.Čus Luban.

Megan

No, Ládíku, já čumím jako blázen. A my si všichni mysleli, že na nás kašleš. Tak krásné vánoce a šťastný nový rok. Snad to bude vše již lepší.

Valja

přeji krásné nekuřácké vánoce, prožité v klidu a ve zdraví. A pěkné dárky - já mám dnes jeden dárek jen pro sebe - 60 dnů bez cigarety. Z toho mám velkou radost. Ládíku, vítej zpátky, něco tady tomu bez tebe chybělo.

Ifka

Posílám OBROVSKOU GRATULACI. Krásné číslo:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 137 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce