Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

lidi to jsou dnes témata. jak jsem už zde dříve psal , jedním z přínosů mého nekouření, je že jsem přestal chrápat. a mám to potvrzené nejen svou hodnou manželkou, ale v nemocnici jsem měl na pokoji deset kolegů a jednu paní a vždy, když jsem se slušně zeptal, tak mě bylo povrzeno, že doopravdy asi již nechrápu. a tomu věřím, protože pár z těch lidí bylo docela nerudných nebo v bolestech a ti by mě to jen ze slušnosti nezapřeli. jinak Friduč, oddělené ložnice mají svoje kouzlo. kvůli chrápání na mě vyšlo letiště a telka se satelitem, žádné dohadování - film-sport, klídek, pohoda. jinak zde padl dotaz na kouření mojí ženy. mě to jednak doopravdy nevadí ( snad jen ta chvilka, kdy po dokouření vejde z balkonu a ta zima a ještě smrad vniknou dom - PS: a to jsem právě budoval balkon ke své ložnici, abych to měl dokonale zkombinované s tím klidem, kouřením a nikoho nerušil) jinak manželka kouří 3-5 cigaret denně a to já neberu ani jako návykové kouření. navíc v zaměstnání nesmějí celých 12hodin na cigaretu si ani vzpomenout, protože to američani nemají rádi. a když nemá ani náznak zdravotních problémů, tak mě nenapadá důvod proč bych ji to měl nějak zakazovat nebo se snažit ji omezovat. ikdyž při mojich posledních absťácích již vyjádřila so mnou soucit, s tím, že s tím něco udělá. ale jinak , jak jsem psal, u nás se o mojem nekouření nemluví. žena to pojala jako samozřejmou věc, tak to má nebo musí být a hotovo a moje kouření neexistuje. můj měsíční úlet prostě přešla (nikdy mě neviděla), ale vím, že byla ráda, že jsem to celý měsíc udržel jen na trojce. zatím ahoj. již neudržím záda a nemohu sedět. ahoj. megan perfektní, zatím narychlo jsem se dostal na 640tis.

Ifka

Ládíku mám dotaz: ve které nemocnici jsou společné pokoje pro pacoše??? To je ňáká novinka v našem bezedném zdravotnictví??? To jako aby ušetřili za topení, za zdrav. personál atd. tak vás šoupli 10 chlapů a 1 ženu pospolu??? To jsou mi tedy NOVOTY:-((( Kam až tohle půjde? Ládíku, moc to s tou prací nepřežeň. Musíš se kurýrovat, abys byl brzy fit.

Megan

Tak to je nějaký divný. Ládík přestal chrápat, Ifka spí se špunty a Friduč tvrdí, že je to věkem. Jsem z toho teda nějak rozvrkočen:-). No, třeba to přejde, ale u nás je to děs běs. Jednu noc to chrápání manža nemůže vydržet a odchází do jiného pokoje. Další noc zase odcházím já, protože jsem nasranej z toho manžina neustálýho mlaskání na mou osobu. Ono mě to furt budí a já pak nejsem vyspanej. Ach jo. Ládíku, nějak mi ušla pointa. Nevím co je perfektní a 640 tis. Asi něco z barákem, ale jsem mimo:-(

Jiřina

Všechny zdravím! Co se týká chrápání, můj muž chrápal tak nějak středně silně, ale v září přestal kouřit a teď už to není chrápání, ale smrtelný chropot. Zkoušela jsem špunty do uší, ale z těch mám nepříjemný pocity, takže jsem se přestěhovala do pracovny. Já jsem byla několikrát za noc vzhůru, někdy nepomohlo ani mlaskání, tak jsem ho musela trochu nakopnout, ale to naštěstí neví. Jinak stále nekouřím a 25. to bude ROK!

Friduča

Ládíku - nepsala jsem nic o tom, že by jsi jí to měl zakazovat a vím ( a také jsem psala ), že ti to nevadí... Mě to překvapuje pouze a pouze z její strany... Že jí to nemotivuje a nenakopne, ani v takových situacích... A s pár cigeretema ti musím oponovat - je to opravdu jen pocit, že neškodí pět cigeret za den.. I několik málo cigaret denně může zabít. Kouření může vyvolat mnoho různých onemocnění a ve svém důsledku způsobit i smrt. To většina z nás ví. Avšak nemálo lidí také věří skutečnosti, že jedna či dvě cigarety denně zdraví nijak vážně poškodit nemůžou. Norská studie, která se zabývala vlivem kouření na lidské zdraví, pracovala s 42 722 účastníky ve věku 35-49 let, kuřáky i nekuřáky. Z tohoto počtu si dopřálo 1–4 cigarety denně 627 mužů a 796 žen. Zdravotní stav těchto osob byl sledován od 70. let 20. století. Pokud někdo během pozorování zemřel, vědce zajímala příčina smrti. Konkrétně ischemická choroba srdeční, rakovina plic a rakovina obecně. Z výsledků jednoznačně vyplynulo, že za dobu sledování zemřelo na zmiňovaná onemocnění více kuřáků než nekuřáků. Silných kuřáků umřelo víc než těch „slabších“. Důležitý je však fakt, že počet úmrtí byl i ve skupině kuřáků pouhých 1–4 cigaret denně vyšší než ve skupině nekuřáků. Muži umírali na nemoci spojené s kouřením častěji než ženy, rozdíl byl patrný především v příčině smrti ze srdečně-cévních příčin, jako je například srdeční infarkt. Ukázalo se, že „slabí kuřáci“ obou pohlaví mají v porovnání s nekuřáky téměř třikrát vyšší riziko úmrtí na ischemickou chorobu srdeční. Ženy, které kouří 1–4 cigarety denně, jsou pětkrát více ohroženy úmrtím v důsledku rakoviny plic než nekuřačky (muži méně než třikrát). Studie prokázala, že i když kouříte byť jen málo cigaret denně, vliv na vaše zdraví to dozajista má. Je sice pravda, že se zvyšujícím se počtem vykouřených cigaret denně roste i riziko vzniku nejrůznějších chorob a úmrtí na ně, ale také je dokázáno, že neexistuje žádná hranice „bezpečného kuřáctví“. Takže prostě proto :) :) :) Kouzlo oddělených ložnic mě nejak moc neláká - manža si vezme ovládání a já neprotestuji, neb bezpečně vím, že do 5 min spí jak dudek.. Já si v klídku ovládlo vezmu a je to .:) :) Mě by prostě i po těch 11 společnejch letech chyběl..Pokud někdy usínám sama, stejně spím špatně dokud nezalehne ... Megane jelene - asi to pbude věkem ..:) Nejsem odbornice na chrápání :) :) Je to jen má doměnka ... :) A taky únavou atd ... Ale prostě můj manža,až na alkoholové dny také nikdy nechrápal a teď je to jinak ... O špuntech jsem také přemýšlela a asi do nich půjdu, neb je to jak píše Megan - vytočená já, vytočenej a nevyspalej manža.. Je to prostě blbý... Řeknu mu,ať mi je koupí chrápal :) :) Také se divím - nikdy jsem nezažila spokojené pokoje pro muže a ženy..Asi nějaká akutní situace ???? Čučím ..

Friduča

Jiřinko k roku obrovská gratulace - závidím :) :) A těším se ... Já nikam nejdu :( Chci s ním spát v ložnici :( KOupíme špunty ...

Ifka

Špunty stojí 5 Kč. A Jiřko, víš, že ty špunty prodávají v různé tvrdosti? Ty tvrdší mi rozedřely uši, ale ty nejměkčí můžu mít.

Jiřina

Ifko, tak já zkusím sehnat měkké špunty. Muž si stěžuje, že blbě spí, když mě tam "necítí". Friduč, díky za gratulaci, rok budeš mí taky, ani nemrkneš. Hrozně rychle to uteklo, možná proto, že jsem to tolik neřešila jako při prvním odvykání. Jenom se nějak nemůžu zbavit těch kil, takže zítra ráno jdeme s manželem do posilky.

Ifka

Hned bych šla s vámi. Já posilovnu můžu, ale nechce se mi tam chodit samotné. A to jí mám přes ulici. Můj o posilovně nechce ani slyšet - ten by jezdil na kole nebo běhal a to zase já ne.

Megan

Já se taky přikláním ke gratulaci. Jsi prostě PAŠÁK!!!!!!!!!

ládík

ifko já myslím, že v dnešní době je to snad již normální. setkal jsem se s tím poněkolikáté. na mediatelu (lehčí JIPka) jsou dvoulůžkové pokoje, dají mezi Vás plentu a jede se dál. a byl jsem na homolce. megan poslal jsi mě e-mail se hrou milionář. Friduč, dobrá, až se to uklidní a nebudu potřebovat takovou péči, začnu nenápadně kárat. nebo mám dnes špatný den a jsem zralej na vyšetření ????

Megan

Ládíku, no vidíš to. Já jsem úplně blbej. Friduča má asi pravdu. Megan-jelen začíná stárnout. Se picnu :-)

lexa

tak zrovna včera manža musel opustit ložnici,neb jsem myslela,že ho uškrtím!!Mlaskat moc nemužu,budí se dvojčata a jinak musím mlaskat v kuse!!A špunty,taky nemužu(mám s nima nepříjemný pocit),neslyšela bych dvojčata!Friduč,taky se mi tak nějak spí špatně bez manže!Tak ho tam teda dneska nechám přespat a budu trpět!!jinak začíná taky 5 měsíc!Ládiku jsi teda dobrý,640tis. milionáře znám,ale nahrala jsem malinečkooo

Ifka

Lexa jsi velká šikulka, gratuluji. Ládíku, já měla za to, že je to normální pokoj, ne JIPKa. Asi budu hodně překvapená, až budu muset do nemocnice jako pacient. Prozatím mám tu kliku, že docházím na transfuzku a tam se k tobě naprosto všichni chovají (od doktora po uklízečku) jako bys byl přinejmenším generální ředitel. Já bych měla taky zájem o tu hru.

irena

zpráva

irena

zdravím všechny kamarády v novém roce..Dnes mám velký nekuřácký svátek -jeden rok.Já se picnu - já ,král závisláků už rok nekouřím. .A raduju se z toho jak malej Jarda..Fakt je ale ten, že to bylo hrozně těžké i s champixem a doteď bych za sebe ruku do ohně nedala ,pořád mám obavy nebo pochyby ,že se vyskytne situace a já do toho vlítnu znovu.Dalšíkrutej fakt je ten,že jsem jednu závislost nahradila druhou-žeru, žeru a žeru, a to bez pocitu uspoj¨kojení.Budu muset na ordinaci navštívit druhou nejdiskutiovanější diskuzi -Jak zhubnout.Jenom už nechci žádné prášky, jak tu už někdo psal po vysazení champixu )3 měsíce(jsem i já měla pěkné deprese.Takové ty pochybnosti, ,pocity ztráty ap.,naštěstí teď u mě převyšuje,ˇpocit pýchy a radosti .Velice obdivuji ty co mají doma partnery kuřáky ,Já jsem o váncch našla ve staré bundě dvě cigyrety a byla jsem úplně zdrcená co teď.naštěstí mozek zareagoval správně a ty ciga jsem rozcupovala na malé kousičky. Ještě aktuální poznámka -chrápu,prostě jsem začala chrápat ,koupím manželovi měkké špunty do uší. Teď mě vlastně napadlo- co nekouřím jsem nechutně zakrmená,nic neobleču tak se válím doma, jsem dýchavičná, oteklá,vzteklá.....ježíš ,já musím něco udělat asi pojedu do Olomouce a do poradny a navštívím IfkuA asi si dám ,poprvé v životě novoroční závazek a zhubnu(jestli to v mém věku ještě půjde). Ještě bych chtěla pozdravit No-One která mě táhla za sebou a nechávala mi pachové značky..Ládíkovi přeju hodně zdraví ať se rychle uzdraví.

Ifka

IRČO TO JE FANTAZIE. POSÍLÁM TI OBROVSKOU GRATULACI. JSI BOREC. UŽ JSI STATISTICKÁ NEKUŘAČKA A TO JE PARÁDA!!! SUPER, SUPER, SUPER☺ A přijeď brzy, budu se těšit:-)

Megan

Ahoj všici. Tak jsem se dneska konečně pořádně vyspal. Paráda!!!! Asi jsem ani moc nechrápal, páč manža nic neříkala a ráno ležela v našem pelechu. No, uvidíme, uvidíme:-) Ireno, velká gratulačka. Teda obdivuju no!!!!!!! Já jsem taky pěkně vyžranej a to jsem byl vždycky šlank. Snad to na jaře shodíme ne? Ládíku, 640 tis. tak to jsi dobrej. Měl jsem o něco méně. Lexo, tak vidím, že to chrápání nepostihuje jenom chlapy, ale aj maminy:-) Friduč, jsi ve výkonu, nebo se zase flákáš? Ifko, posílám milionáře. Tak čauky všichni. Na PC budu do večera

Friduča

Dobré ránko, jsem ve výkonu,ale sotva žiju..Už včera mě začalo hrozně bolet v krku a dnes jsem sotva vylezla z pelechu... Takže jsem to tu pofackovala a mažu domů do pelechu... Cucám bombony, kloktám a nic .. Tak snad to bude zítra lepší.. Je mi fakt blbě :( Jinak všem blahopřeju to je jasný !!! Já mám dnes 146 dní bez :) Irča je fakt frajerka !!! Budu ti říkat Megane - drzoune :)

Megan

Proč Megane drzoune, ty Fridučáku opičáku? :-)

Ifka

Megane dost dobrý. Než jsem si uvědomila, že můžu čerpat nápovědy, tak jsem několik her uhrála na 10.000, ale pak jsem začala využívat nápovědy. No a cca po 5 hrách jsem s vyčerpáním všech nápověd dosáhla nejvyšší cifry. Kolegyně na mě hleděla jak z jara. Dost mi tedy pomohla náhoda, kdy jsem vyloženě tipovala. Dost mi daly zabrat ty koleje, ale vzpomněla jsem si na nedělní výlet s vnukem na nádraží a tipla jsem to správně. Konečně je ze mě milionář:-)))) Jinak mám záda v pr.eli, ráno jsem myslela, že půjdu vzbudit manžu, aby mi oblékl ponožky. Nakonec jsem to asi po 10 minutách zvládla sama.

Mona

Megane,já chci taky milionáře-myslím tu hru samozřejmě-prosím,prosím.

Ifka

Ahojík, tak jsem ti to poslala, ale vůbec netuším, jestli ti do došlo. Už se opět díky nemožnému spojení nemůžu dostat do schránky.

Megan

Zdravím tě Mono. Já bych ti to rád poslal, ale nemám na tebe mail. Často vzpomínám na slezinu ve sklípku. Pozdravuj Alču s nevěstou:-)

Ifka

Dobré ránko. Tak tady u nás sněží. Kdybych před lety nevyhodila běžky, tak jsem je dnes pohla použít jako dopravní prostředek do práce místo šaliny:-) A u nás se pořád nekouří:-)))

Mona

Ifko,hrozně gratuluji k nekouření a díky za milionáře. Ještě jsem se k tomu nedostala,ale určitě to zkusím. Megane,pozdravovat budu u nás vše při starém,už se těším na další sraz.

Jiřina

Ifko, teď jsem byla venčit čubindu a vyváděla ve sněhu jak mladice, přestože je jí 13 a půl. Jinak samozřejmě obrovská gratulace k nekouření, jste pašáci! A já jsem pašík.

Ifka

Jiři, povídej mi o tom. Včera jsem shlédla video ze štědrého dne a málem jsem se manži ptala, co je to tam za tlustou bábu. No děs běs. Něco s tím budu muset udělat. Když já tak ráda jím. Ráno v obchodě jsem si dala do košíku křehké kukuřičné plátky s vlákninou a jak jsem šla kolem pečiva, tak jsem přihodila housku se salámem a sýrem. A co myslíš, že mi tady zbylo? No přece ty hnusné suchary a houska už je ve mně:-) Na to, co já poťápu, bych musela místo práce jenom cvičit, cvičit a zase cvičit. Ale dobrá zpráva je, že mně prášky na záda zabraly a dnes jsem již fit:-)))

Friduča

Dobré ránko, všem velká gratulace - to dí rozum... Ifko a k vám domů největší :) Já ležím, ale moc velká změna sé nestala... :( asi si budu muset zajít k doktorce.. no uvidím, jstli to není na antibiotika, když zítra nic, tak půjdu... to už bude třetí den a to by změna měla být vidět... Tady sníh nepadá :( Bohužel... Ale třeba to sem ještě dojde ...

Ifka

Děkuji:-) Musím konstatovat, že jak on nehulí, tak mně to snad jde samo. Já mu asi podvědomě záviděla, že si může vyhulovat a já ne. Tady napadlo cca 15 cm a pořád sněží.

Megan

Ahoj všichni. Tak u nás v Třebíči je taky nasněženo. No, uvidíme, jestli to vydrží a já bych mohl s manžou na lyže. Ifko, to že nekouříš je fajn. Tak teda holka, ať to tentokráte fakt vyjde. Se musíš snažit!!!!!!!!!!! Fridučáku, tak ty ležíš v pelíšku? Dej si horký čaj s rumem a brzo se uzdrav:-) Ládíku, co je s tebou? Mono, taky se moc těším na příští slezinu :-) Zdravím všechny a mějte se krásně a nekuřácky :-)

Ifka

Ahojík. Posílám gratulaci:-) Nemáš náhodou další díl té hry? Už to znám zpaměti a jedu až nakonec bez ztráty nápovědy, takže mi to už nebaví.

Megan

Nemám milionářko Ifko :-)

Friduča

Ano Megane, ležím v pelechu źalehla jsem včera v poledne a je teď je to už trochu lepší, tak doufám, že zítra budu moct jít do práce...Manža mi dělá coldrex a pryznic.... To je jsný, žee to jde lépe, když nekouříte oba Ifko...Já když se dříve pokoušela ( nepočítám teď loňských 5 měsíců, ale dřívější pokusy ), tak jsem taky okaždé sáhla po manžově krabce, prostě tu furt byla a bylo to snadné... Když táhnete oba za jeden provaz, jde o snáz a o vzájemné podpoře ani nemluvě.... Tady psněhu ani vidu :)

bob

Ahoj všichni, nedávno jsem tady psal, abych získal nějaké informace ohledně champixu, tak jsem to pročetl, a dnes jsem si pro něj byl v lékárně, akorát si čtu návod a tam je psáno, jak to dávkovat, ale problém je , že první dny bych měl užívat bílé tabletky a já mám dvě balení po 28 tabletách, ale ani jedna není bílá, jsou bledě modré, tak to nechápu, nemá náhodou někdo s tím zkušenost???, celkem jsem z toho pochopil, že ze začátku můžu pálit a brát tabletky, je to tak??, jako , že se mě to cigáro znechutí??, prosím o Vaše zkušenosti díky...

Mona

Bobe,asi ti nedali startovací balení na první týden,ty pilulky na první týden jsou v poloviční hodnotě. Jestli máš jen ty silnější,tak je holt musíš půlit. Kouřit můžeš dle libosti,pomalu ti to fakt přestane chutnat,ale jednou si musíš říct dost. Každej to má jinak,já přestala asi po třech týdnech,ale je to fakt různé. Já už nekouřím skoro dva roky a jsem spokojená. Držím palce a piš sem svoje pocity,všem tady diskuze pomohla minimálně stejně jako prášky.

bob

aha, tak to já jsem polknul celej, tak doufám že to se mnou nic neudělá, já vím že bude lepší sem psát, protože mě to tak trochu nakopne, však než jsem šel k dr. pro recept, tak jsem tady přečetl většinu příspěvků a musím říct,že mě to dost pomohlo

LUBAN

ZDAAAAAR všichni!!Na Mikuláše o 100 Dále.Dnes krásná STOVKA!!!!Gratulace Megan,Friduč,Mona,Jiřka,Lexa,Ifka+manža a Ladík.Megan,jaké/mg/žvýkačky kupuješ?Bobe klídek to přijde samo!Já přestal po 12 dnech.Fanouši jdi do toho!!!Držím palce!!! IFKO drž se!!! Mám výročí: jdu něco popít!!! ČUS Luban.

Ifka

Trojciferné číslo? Tak to je super. Obrovská gratulace. Jsi borec!!! Akorát jsem si chvíli seděla ne vedení s tím Mikulášem? Nějak se mi to nerýmovalo. Nemělo to být na Tři krále o 100 dále??? Tohle mi pasuje lepší. Ale je to jedno, hlavně že nekouříš:-)))

Friduča

Ahoj Bobe, gratuluju k rozhodnutí - udělal jsi dobrou věc :) Máš balení, které není startovací, nic to s tebou neudělá, to už by jsi poznal ( třeba nevolnost od žaludku ). Tableky můžeš půlit... Já ti doporučuju nekouřit si jak chceš, ale dle tvé chutě a nálady postupně počet cigeret snižovat, ale zároveň se netrápit, takže tak jak ti to tělo a ty sám dovolí... Já postupně snižovala,až jsem se dostala na jednu a tujsem zahodila... Je to lepší, neb tělo si postupně odvyká přísunu nikotinu a jedna, nebo dvě cíga se zahazují snadněji, než krabička... Já zvolila postup, že jsem nejprve odbourala první cieretu ráno u kávy, pak jsem odbourala kouření v práci a první jsem si dala po obědě a pak jen jednu večer s manžou u kávy doma a tu jsem zahazovala... Takže prostě oddalovat první cigeretu, kterou si zapálíš...Později a později .... A pak se doporučuje zhruba po 14 dnech braní CHMP to cígo zahodit, doba je to doporučovaná, nikoliv předepsaná, tedy pokud pocítíš, že to jde dřív, nebo naopak až později - nelámej si s tím hlavu.. Jianak CHMP není zázračný, takže tvé rozhodnutí nekouřit je velice důležité... Funguje tak, že účinná látka obaluje mozkové receptory, které vyvolávají chuť na nikotin, ty máš pak menší chuť, resp. cigereta dostne takovou divnou pachuť, ale pokud nebudeš rozhodnut, pak se to dá překouřit... Musíš opravdu chtít a CHMP brát jako velice dobrého pomcníka.Protože on skutečně pomáhá,ale většina je na tobě... Pokud budeš chtít jukni na mj blog, řeba ti tam něco pomůže...www.friduca.svetu.cz Ještě jednou tě vítám mezi náma a držím palce, ať se ti to podaří !! Mona a ostatní co už nekouří roky jsou důkazem, že to jde..I já, která nekouřím 5 měsíců a mám ušetřeno 21 tis !!! Myslím, že kromě zdraví je i toto velká motivace ...

ládík

ahoj kamarádi. Megan jsem stále tu, ale v poslední době mám sílu jen na to číst a nedonutím se ke psaní. Ale mám ze sebe dobrý pocit, lepší než při prvním pokusu. dnes ráno , když jsem se vrátil od doktorů, musel jsem nechat vyvětrat, protože i to, že manža hulila jednu před cestou do práce, se dostalo až dovnitř a mě z toho bylo až zle. Friduč bych nepotěšil, v té hlavě ještě přeběhnou myšlenky podvést, jaké by to bylo a jiné voloviny, ale jinak si třeba celé odpoledne ani nevzdechnu, jaký rozdíl proti prvnímu pokusu. samozřejmě gratuluji těm novým i těm co zde slavili v poslední době nějaké nekuřácké výročí. jak těď jen čučím na telku, je tam stále častěji o silvestrovských závazcích, ve snídani bylo o nekouření.a pod. a člověk je nějak hrdý , že patří do té - prý malé - skupiny lidí, kteří zabojují a překonají to a mrzelo by mě , kdybych zase spadl do toho odpadu co selže. a to si představte, že tento druhý pokus bojuji již doopravdy jen a jen vůlí. mám nějaké problémy s žaludkem, takže si nemohu pomoci ani svým oblíbeným tic-tacem. navíc se mě změnily i chutě a vše mě chutná jinak (například banán vyhazuji, jako něco až nechutně přeslazeného. a představte si , jde to. někdy, když cítím ten smrad nebo někdo v blízkosti kouří, stačí, dvakrát třikrát se zhluboka nadechnout a je to pryč. dobré ne. jen, abych to nazakřikl. zatím ahoj, již zase začínají záda.

Friduča

Dobré ránko všem, kdepak lítáte ? Já lazar a Ládík vám to tu potáhneme jo ? :) :) No jo, ale i s občasnou myšlenkou je to velký úspěch Ládíku... Sám to víš a to je moc dobře...A dokonce ti to i smrdí - to je také velký úspěch..Z bezmézného zvědavého čmuchání drogy, kterou jsi si zakázal, se stal smrd. To je velký úspěch !!! Jsem natebe pyšná !!!

Lexa

jsem ráda,že to odvykání ti už jde líp a že tak netrpíš jako prvně!!Lubane tobě taky gratulačka ke 100,nádhera jen tak dál!Friduč zase nemocná se mi to zdá nebo nějak často?Jinak pěkně ti ty penizky přibývají já kouřila cíga za 40 a tak mám teprve 6000,no alespon něco poctivě to šetřím!!!Bobe držím palce,neboj zvládneš to!!!:)))Jinak u nás taky sněží a prý bude,no já ted chodím s malýma bobovat tak alespon nějaká zábava!!:)))Ifko,závidím,že s tebou přestává i manža,škoda,že ten muj si nedá říct spolu jsme to mohli zvládnout!!Ale už do něho taky hučím,že mu koupím chmp,ale zatím o tom nechce ani slyšet!chjo...

Ifka

Ládíkovi moc gratuluji. Paráda, jsi na dobré cestě. I mně to páchne. Jenomže vím, že to páchne než si dáš první, pak už to opět nepáchne. Včera v práci jsem si na netu přečetla o nordic walking a zjistlila jsem, že je to výborné na bederní, zádové, krční svaly, snižovnání cholesterolu, zlepšování kondičky, snižování váhy atd. atd. Místo oběda jsem vyrazila do obchodu a donesla si trekingové hůlky + batoh na záda, abych měla kam schovat kabelku a nákup a po práci místo šalinou jsem vyrazila pěšky přes náměstí k domovu. Doma jsem byla za 25 minut (tramvaj 15 min.). Naštěstí tu máme hory sněhu, tak jsem si nepřipadala tak blbě. Dnes ráno mi cesta z domu až do kanclu trvala 23 minut, pedometr naměřil 1.161 kroků. Chtěla bych věřit, že mi to na ty záda pomůže. Musím končit dopíšu později.

Megan

Ahoj všichni bojovníci. No, tak prvně musím pozdravit naše lazary Fridučáku a Ládíka :-). Brzo se uzdravte nekuřátka :-) Ifko, jak vidím, furt nekouříš a to je super. Jen tak dále. Jsi borka :-) Lexo, co jsi to hulila za 40 Kč ? LUBANE, obrovská gratulace ke 100!!!!!!!! Já věděl že to dáš! Bobe, perfektní rozhodnutí. Vydržaj pijaněr!!!!!(Vím, že je to napsáno blbě, ale to je jedno:-)) Mono, ty by jsi do Práglu na slezinu přijela že? Tak se mějte všichni krásně. Já mám dnes volno a konečně mám spravené DVD. Dnešní den asi prožiju u telky. Páček shledáček

Ifka

Musím konečně s těmi zády a tělesnou váhou něco udělat. I když mám tramvaj zadara, tak pěkně do práce a z práce pošupajdím pěšky:-) jenom doufám, že se neudusím emisemi z aut. Lexo, i já jsem loni nabízela Champix, náplasti, inhalátor a všechno zdarma, ale nebylo to nic platné. Má svou hlavu a přes to jede vlak. Horší jak s děckem. Synovi jsem loni vnutila Ch. a od 30.4.09 nekouří. Třeba tvůj muž taky dospěje do stádia, že to zkusí. Budu ti držet pěsti aby ti to vyšlo.

bob

čau lidi,- tak jsem včera vzal první tabletku Champixu,jak jsem už psal, mám jen ty modré, tak jsem to nepůlil,a můj první dojem???, nechápu to ale, já jsem fakt neměl chuť na cígo, fakt bych mohl dělat na to reklamu, opravdu jsem nevěřil, že to takhle zabere, no nic, ráno jsem si dal kávičku a tradičně jsem šel ven, a zjistil jsem , že tam nemám co dělat, na cigáro jsem dostal chuť až kolem poledne, tak jsem si jedno dal, ale potahoval jsem jako blázen, žádný vychutnávání, no hrůza málem jsem se nevešel do dvéří jak se mě motala šiška, tak jsem si dal tabletku a doufám, že to zvládnu, snad jo, mám velkou motivaci, a ještě mě v tom pomáhá moje zaměstnání, tak uvidíme...

Friduča

Jo,jo s těma našema kouřícíma polovičkama je to skutečně boj ! Ale důležité je en boj nevzdávat a neustále se snažit ..Nějak přesvědčit, namotivovat... Já kdybych o tom svém nekouření a škodlivosti všeobecně a prostě o věcech, co mám načtené nemluvila, pak hulíme všicni dál jak cikán...Kamarád mi včera volal, že si koupil nějkou tu tyčinku kouřící, tak i když jsem k těmto věcem negativní, tak třeba mu to pomůže ... Já začala číst novou knihu - ojedné sektě Děti Boží a je to docela zajímavé ...Zítra už mám v plánu jít do práce, značně se mi ulevilo tak v pelechu déle nevydržím :( :( Na záda se taky chystám - začnu cvičit, je to znát, že 4 měsíce nic nedělám - naopak jsem zhubla, mám to opačně, jak spadnou svalíky a záda bolí..Zase to táhne páteř sama..Takže od pondělka tvrdej nástup a trénink plus masáže u chiropraktičky... a za dva měsíce budu jako nová - doufám :) Bobe nebuď zmaten a pokud ti stačila první až v poledne, tak se z toho prostě raduj a užívej si to !!! Je to super !!! Ale klidně zobej po půlkách - nmusíš celé tablety i když pokud ti to nedělá problém, pak klidně zobej celé ....

Megan

Jo, taky bych si dal nějakou masáž. No, to se někdo má no:-( To só ti Pražáci jedni :-)

Megan

Friduč, Ládíku, Ifko, poslal jsem vám něco na mail :-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce