Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Ahoj nekuřáci. Tak já jsem opět ve výkonu. Zdravím všechny a přeji krásný den :-)

Ifka

Krásné ráno všem. Já se do procesu teprve chystám:-)

Friduča

Dobré ránko, tak pěknou službu Megane - dneska je pěkná kosa, alespoň tady u nás ... :( Hnus !!! Trpím !!! Marrkulo, teda to je pěknej bordel, když nestíháš ani kontrolovat svoje webovky :) :) Uvažovala jsem o prodlužku, koukala jsem, že to děláte ... Ale nevím :( Jsem teď tk trochu oškubaná..Stahuju černou barvu a tak jsem to fikli... Asi stejně skončím u strojku..Už to vidím :) :) Jinak já ještě zobu i když jen půlku za den a né pravidelně, ale mám ještě jedno balení a pak uvidím... Manža byl včera v hospě a mě se nechtělo, tak jsem byla doma a vyráběla dárečky pro kamarády na vánoční večírek, vrátil se a smrděl !! Jakmile nejsem na obzoru prostě hukí jako továrna ! Ptala jsem se ho kolik vykouřil odpověď zněla : Ani se neptej :) :) Nevím jak na něj zapůsobit..Jsem ráda, že to omezil a alespoň v mé přítomnosti nekouří,ale má to vůbec smysl ? Ifko - držíš 4 den ????

Ifka

Držím:-) A ten můj mi taky se...re že hulí.

Friduča

No já jsem z toho skutečně dost nešťastná... Vadí mi jak smrdí a s tím nic nenadělám, prostě mi smrdět bude, když nebudu kouřit... Vadí mi to pochopitelně i kvůli jeho zdraví..Vadí mi to, že inteligentní člověk jako on s tím nedokáže seknout... Že tomu furt vzdoruje... Řekl mi,ať to nechám na něm, že se k tomu potřebuje dostat sám... Ale dostává se k tomu co s ním žiju ( tedy 11 let ) - jak dlouho se k tomu bude dostávat ? Vadí mi, že vím, že to vydrží opravdu dlouho a poměrně v pohodě, když tam není další kuřák ... Ale pak jakmile MUŽE si zapálí... U něj to není závislost na nikotýnu, ale spíš ta psychosociální... Vidím to - pokud mu někdo zavolá - jde ven a automaticky by si zapálil cígo - uvědomí si, že tam jsem a neudělá to... Ale on nemá chuť na cígo! Ale prostě teď bude dlouhej hovor a u toho kouří jednu za druhou - dělá to automaticky ... Už se s ním nedohaduju, to jsem vzdala a je to zbytečné. Ale neustále ( naprosto v klidu a příjemně ) konstatuju, když mi dá pusu - fuj ty zase smedíš, jsi hulil,viď ? Můžeš si jít vyčistit zuby... Fuj jdi si převlíknout tričko - smrdíš... Atd... Už nevím jak a co bych měla udělat, aby nad tím začal přemýšlet a opravdu se snažit... Už nějakou dobu dumám, zda pokud bych mu položila otázku - zda kouření, nebo já. Jaká by byla odpověď... Protože já vím, že se to může zdát jako nesmysl, ale mě to vadí, obtěžuje a mám s tím skutečně velký problém... A nevím co s tím :(

Friduča

Pochopitelně je tu snadné řešení - začít znovu kouřit a bude to vyřešeno... Což pochopitelně nechci,ale je to poměrně snadná cesta... Ono někdo se tomu může smát, ale já četla statisktiky a poměrně překvapující závěry - pokud nepřestanou kouřit oba partneři, pak buď ten, který to vydrží začne ( často ) a poměrně často se koná i rozchod ( rozvod ).. A já momentálně při tahnutí 4 měsíce to začínám chápat... :( Jinak Ifko - pochopitelně z tebe mám obrovskou radost !!!!!!

Megan

Friduč, ty máš dneska ale nějaké splíny. Japato, japato? To chce klid a nohy v teple. Já su dneska taky celej divnej. Nic se mi nechce, je hnusně a ještě mám starosti se stavbou. Ach jo. Dneska mi říkal kolega, že se mu zdálo, že zase hulí. Ten mě teda ale vystrašil. Jediné dneští positivum je to, že až skončím v práci, tak máme nějaké úřadové mecheche. Jo, Marrkulo, za chvilku máme stovára. Jsme prostě dobří, co na to víc říci :-) Ifko, tak teď to výjde ne?

Friduča
1x

Kdepak splíny - prostě je mi to líto a mrzí mě to, že na mě kašle a nějaká zadělaná jedovatá trubička je pro něj přednější...Nevím co s tím ... :( S nim ..

Ifka
1x

Tak páteční pracovní blázinec je za mnou i s patřičným nasr...ím. Byla jsem si pro výplatní pásku:-((( Žádné překvapení na ní není, takže letošní vánoce jsem zrušila! A to máme v pondělí poradu s vedením, tak už mám nerv, co se tam za jobovky dozvím! Možná budem normálně chodit makat a ještě budeme nosit do firmy svoje úspory - tedy až na mě - já žádné úspory nemám neb z té ALMUŽNY co dostáváme se nic uspořit NEDÁ. Asi si večer naleju slivku a zrubu se !!! Fridu, já nevím jak ty, ale já když byla mladá a svobodná, tak pro mě nekuřák jako partner naprosto nepřipadal v úvahu a to i kdyby byl třeba Onassis. Kdysi před moc lety se můj vsadil s kýmsi v práci, že nebude kouřit (už si nepamatuji jestli rok nebo půl roku a taky si už nepamatuji o co se tehdy vsadili). Přišel domů s hotovou věcí, že nekouří, abych nekouřila taky. Tehdy jsem mu řekla, že já se s nikým nesázela, že je to pouze a jenom jeho věc. A hulila jsem si v bytě klidně celou tu dobu dál. On to tehdy vydržel a tu svou sázku vyhrál. Až dnes si uvědumuji, jak musel celou tu dobu ukrutně trpět. Tehdy neexistovaly vůbec žádné pomůcky k odvykání, takže to dal pouze se svou pevnou vůlí. Uběhly roky a já začala koketovat s tím, že bychom měli přestat kouřit. Odpověděl mi, že mám přestat a že se ke mně přidá. Samozřejmě se nepřidal ani na 1 den. Avšak ochotně souhlasil s tím, že doma hulit nebude a začne chodit kouřit před barák - což smekám klobouk. Od letošního jara doma nekouříme. Já ho občas načapu, že v bytě hulil když jsem nebyla doma, ale jinak to funguje. Během posledních 3 měsíců, když jsem po x-té nekouřila, tak mi stačilo maličko po něm poškemrat a klidně mi to cígo dal a určitě mi ho dal rád, aby nemusel poslouchat - ty smrdíš, zase si v bytě hulil, proč s tím taky nesekneš, vezmi si prášky nebo pomocníky abys už konečně přestal hulit, že ze mě udělá veselou vdovu atd... Dokonce mi řekl, že si nikdy nemyslel, že já vydržím nekouřit a že jsem ho mile překvapila, když jsem to vydržela 5,5 měsíce. Ale že by se ke mně přidal, tak to né. Kolikrát já už jsem si řekla, jestli to vůbec má smysl nekouřit a trápit se, když partner je kuřák a cigarety u něj vždycky najdu. Jestli by mi nebylo samotné líp!!! Toď otázka?

Megan

Holky, máte to těžký. Moje manža nehulí a hulit nikdy nebude a bejval to strašnej průser. Ona mě tak strašně sr..ala s tím, jak furt do mě valila abych nehulil. Bylo to strašný!!!!! Už jsem to nemohl vydržet. Jsou to muka, když ti někdo nutí něco, co nechceš. Já věděl, že to myslí dobře, a že je kouření blbost, ale byl jsem srab. Tak prosím nerejpejte do manželů, protože na vás budou akorát tak nasraní :-( Jestli budou chtít, tak přestanou sami

Ifka

Já se díky své zkušenosti snažím moc nerejpat, ale někdy mi to ujede.

Friduča

Megane - můj muž o tom, že přestne / me kouřit mluví 11 let !!! Sám od sebe - prostě to byl náš společný plán ! Jenže tu bylo moc práce a nervů, tu jsme předělávali barák, tu to tamto, tu todle, tak až to bude, až,až,až - nikdy nebyla vhodná doba... A pokud jsme se na to dali vydrželi jsme tak den... Já jsem po něm chtěla, aby si něco přečetl, aby se o to zajímal, protože jinak se nemůže hnout dál... V klidu v pohodě.. Co by se mu stalo, kdyby si něco přečetl ???? končilo to hádkama..Dnes, už se s ním nehádám. Ale fakt je ten, že mi to vadí a vadí mi to nepřekonatelně. Manže se ani nedivím - není nic příjemného líbat popelník... Ať chceš, nebo nechceš, ten člověk ti smrdí - dřív jsem to necítila a bylo to v pořádku, ale teď to holt cejtím. Co mám dělat ? Myslíš, že by se mu líbilo, kdybych byla např. těhotná a pálila jednu za druhou a prostě mu řekla - promiň dej mi čas.. ono to přijde... ? Ne, od nás ženskejch se to čeká automaticky.. Nezlob se na mě, ale prostě mi to od těch kouřících partnerů přijde sobecké a kor, když je mi to slibováno 11LET ! Pokud mi poradíš, jak udělat,aby mi přestalo vadit, že mi smrdí, pak ti budu vděčná... říct nechte je být je snadné, ale hůř se to dělá... Já se s ním nehádám, ale víc neovlivním... Beru to tak, že mu nestojím za to, aby s tím seknul. On se o to ani nesnaží... prostě nekouří před mou maličkostí - o.k. děkuji. Ale tím taky jeho snaha končí... Ifko já nevím - hodně o tom přemýšlím, ale fakt je ten, že na těch statistikách něco bude... Né nadarmo si nekuřák hledá partnera nekuřáka - ví proč...Pro většinu nekuřáků je kuřák nepřijatelný... Kuřákovi nekuřák nevadí - pochopitelně neb mu nesmrdí... Naprosto vážně přemýšlím o tom, že začnu kouřit. Nechám si to ještě projít hlavou - vím, že je to škoda, kor, když mi nekouřit nedělá problém, ale tím by byl problém vyřešen a když to manžel nedokáže, budu muset ustoupit já...Nedá se asi nic dělat.

Friduča

Apropo Megane - mému muži je 42 let, už to není žádný mladý ucho - do kdy mám čekat ?

Sinka

Fridučo, netlač na pilu... jinak přijdeš o manžu!! ..........................Proč nemůže být jeden partner kuřák a druhý nekuřák? Proč se snažíš manžela otesat k obrazu svému? Zkus pozitivní motivaci a nééé výčitky a předhůzky....ale chce to čas ...a trpělivost a ta ti trochu chybí. Vzpomeň si na své první dva neúspěšné pokusy přestat kouřit!!! Teď napotřetí jsi byla úspěšná proto, že jsi odvykala sama bez manžela!!!....... Možná by dítko změnilo postoj manžela ke kouření!!!

Friduča

Myslela jsem, že jsem to vysvětlila poměrně zřetelně - vadí mi to a smrdí mi.... Pokud má někdo z vás radu, co udělat, aby to tak nebylo - pochopitelně jí uvítám... A Sinko - nerozumím jak jeho kouření mě pomohlo v tom přestat ? Niméně já se s ním nehádám... Pouze vám zde popisuju své pocity... Svému muži ničím nehrozím !!Vám povídám o svých pocitech - nic víc... Nicméně - ano ty jsi mi tu teď odpověděla - na co jsem se několikrát ptala sama sebe a hypoteticky i Vás ( neb nás neznáte a tak nemůžete vědět jen mít názor ) - jaká by byla volba, kdybych tu otázku položila nahlas - volil by cigerety.Ona je ta opověď poměrně jasná, protože je to závislost na drogách... Nikoho přece netesám !!! Pozitivní motivace nepomohla, nepomohlo prostě nic !!! K dítku se už nebudu vyjadřovat - to už je příliš intimní téma, které důvěrné.

:-))

megane deme do Ohromného Ohambí http://www.andropenis.cz/?utm_source=navratdoreality&utm_medium=banner&utm_content=728x90&utm_campaign=andropenis

Ifka

Ahoj všem. Tak včera jsem se nakonec nezrubala. Jak jsem ji ucítila, tak bylo po chuti. Mně slivovice totiž děsně smrdí. Dnes jsem začala 5 den:-)

Megan

Hele Fridučo, tak mi dneska připadá, že máš fakt dost. Nezlob se na mě, ale je to tak. ,,Tvůj manžel kouří a co udělám já? Tak teda budu hulit taky, když nechce přestat. Můj manžel skočil z mostu, tak já teda skočím taky. Můj manžel mě podvádí, tak já budu podvádět taky.!!!!!!!!!'' Kde je tvůj veb, friduča světu, kde je tvé přesvěčení, že už nikdy, ale nikdy nechci a nebudu kouřit!!!!!!! Hele holka, mám tě rád, tak tyhle BLBOSTI okamžitě spláchni do hajzlu a zase buď naše Friduč, která tady dává sílu všem okolo!!!! Nebuď na mě naprděná, ale je to tak. Když manža hulí, tak to ber jako fakt a ser na to !!!!!!! Čau

Friduča
3x

Děkuju za ,, velkou,, podporu - včerejší depky jsou fuč, poprala jsem se s nima a zatím nekouřím - to je jediná informace, která sem patří. Ifko - držím palečky !!!Pátý den je super !

Megan
11x

Prosím všechny kteří si myslí a ví, že by Fridučka nikdy neměla opět kouřit poděkujte. Díky

Megan
2x

Ahoj všici. Tak co je s vámi? Doufám, že nemají všichni splín jako Friduč. No, já si myslím, že už je na tom lépe. Jsem s ní v 19 hod. mluvil po telefonu a tak to snad bude dobrý. Jenom aby nám neodpadla jako Ládík. To by byla tragédie. Co ty Ifko, držíš se, držíš? Leono, nějak dlouho jsi se neozvala. Lubane, doufám, že nehulíš. Všechny vypisovat nebudu, však vy víte :-)Tak pište pište. Do rána jsem ve výkonu, tak si vás rád přečtu. Mějte se

corrona

Ahojky a pekny vecer ...... vcera jsem mela 150 ctu si vas poctive jen tak nejak nevim co napsat, jsem bez nametu. To ze ma Friduc depky uplne chapu, taky bych si rikala to same a pravda je to ze kurak a nekurak v jedne domacnosti neni dobry. Ifka drz se, 5 dni je sice zacatek ale snad uz vydrzis. Zatim se mejte vonave a dobrou vonavou noc...

Ifka

Ahojík. Začínám 7.den :-) Syn si na víkend půjčil připojení k internetu, tak jsem byla bez spojení. Corroně posílám velikou gratulaci!!! Tady u nás prší:-(

Megan

Jsem rozvrkočen. Normálně mi zmizel příspěvek!!!!! Jinak ahoj všici

Mona

Přeji všem krásný začátek týdne. V sobotu okolo půlnoci jsem měla TAAAAKOVOUUUU chuť si dát najust manželovi cigáro,že mě to až překvapilo,po té době. Představte si,že jsme se pohádali o to,jaký cigára jsem kouřila,když jsem přestala kojit /což je více než 22 let/. On tvrdil,že Mentolky a já,že Sparty. Já Mentolky NIKDY nekouřila a on se o to hádal jako blázen a když jsem mu řekla,že si teď mám chuť teda na just dát cigáro,tak on na to,tak si ho dej. Já málem praskla vzteky,když si na to vzpomenu,tak mám vztek ještě teď. No tak to vidíte a byla by to taková blbost,ještě,že jsem to tak zvládla. Ale pak jsem si musela dát metaxu na uklidněnou.....

Ifka

Dost dobrý:-) Mentolky se snad před 22 lety ještě nedělaly? Nebo už jo? Páni taková kravina a jak to člověka rozhodí:-))

corrona

Tak nejak nevim co to je, nebo mi to dneska spatne zapaluje. Ja kdyz se hodne vytocim tak vyzvejkam cele baleni zvykacek Na cigo nejak nemam chut asi jsem jich za tech 32 let vykourla moc...

Mona

Metaxa je řecký koňak a já ho mám moc ráda.

corrona

Aha, ja si rikala ze je mi to nejake povedome ale tvrdy alkohol mi nastesti nic nerika....

Megan

Krásný ráno všem. Jsem opět ve výkonu a krize. Po skvoši (vím, že se to tak nepíše, ale je to jedno) mě strašně bolejí nohy. Nemůžu ani chodit. Včera to bylo ještě horší, ale furt je to na draka.Friduč, tak co je s tebou? Snad nehulíš?

Ifka

Já už jsem taky v procesu. Dnes jsem začala 8 den:-)

Megan

Čau Ifko. Tak to je dobrý. Jen se drž bojovnice. Já s Marrkulou za chvilku 100. No, jsme fakt dobří :-) Ifko, co ta slivovička, bude, bude? :-))))

Ifka

Co řeknu splním. Už mám v práci nachystaný obal do krterýho to dám. Akorát ten můj to furt ne a ne přelít z demižonu do lahví. Nalil si zatím jen jednu flašku. Vydrž prťka vydrž:-)

Megan

Tak tedy dobrá. Já vydržím, ale fakt nerad :-) Ifko, přes Olomouc jezdím na chalupu, tak to já se někdy stavím na kafe :-)

Ifka

To se klidně zastav, ale pouze přes zimu. Od jara do podzimu nejsme přes víkend doma - jsme taky na chalupě:-) A kam jezdíš? Není to od vás trošku daleko? Jo a už si byl s manžou v té hospodě U DUBU?

Friduča

Ahoj, nekouřím - manža má plán skončit do března.Bez útěku od mé maličkosti :)

Ifka

Tak to je super zpráva:-)) Já měla včera s manžou taky debatu, kdy že už s tím taky sekne. Už prý to dlouho trvat nebude, ale nemíní to dělat pod nátlakem. Takže "na svatého dyndy"

Megan

Ahoj holky zlatý. Ifko, U Dubu jsem ještě nebyl, páč jsem na to ňák neměl čas. Chalupu máme až v Prostřední Bečvě. To je ještě deset kiláků za Rožnovem pod Radhoštěm. Je to flák cesty. Od nás to je 220 Km. Byl jsem na vojně s borcem z Olomouce. Ňákej Kozák. Friduč, jsem fakt rád, že nehulíš, ale je mi jasný, že máš pořád splín. Kdyby jsi ho neměla, tak napíšeš něco delšího a povzbudícího a ne takovej pidi příspěvek :-(

Ifka

Jak se tam půjdeš najíst, tak poreferuj. 220 km je pěkná dálka. To už je jako moje zděděná chalupa u Klatov, kterou mám 360 km daleko od OL. A NE a NE to někdo konečně koupit, aby se ze mně stal milionář. Holt dědila jsem v pěkně hnusnou dobu, ale pod cenu to tedy nedám. Rodiče to stavěli úplně sami vlastníma rukama.

lexa

taky bych nějakou brala!!Tak mí milí já mam dne 100 bez!!Fridu už tě doháním:)))!Jinak taky mám depky je to asi i tím hnusným počasím!!

Ifka

Posílám velikou gratulaci!!!

Megan

Lexo, tak já blahopřeji. Jseš fakt borka :-)

Friduča

Megane - kdepak depku už nemám... Jen jsem prostě byla přešlá, jak jste se do mě pustili... Nikdo u toho, když to s manžou rozebírám u toho nejste - a jak supové se na mě vrhnete, že ode mně uteče a ať na něj natlačím... Už se k tomu nechci vracet, prostě mě to dost mrzelo. Prosím už toto téma nechat spát. Ifko - já si myslím, že mluvit o tom prostě musíme, kdyby ne, tak pak by prostě kouřili dál a tím, že o tom, alespoň mluvíme, tak nad tím přemýšlí... Můj manžel už mi sám od sebe ten termín březen včera sdělil...nevím zda to dokáže, každopádně je to zase o krok dál... Zhruba v únoru by měl mít hlavní obchody ukončené a pak chceme v dubnu ject do toho Maroka a byl by ,,prý rád,,, kdyby se mu to do té doby podařilo... Nu uvidíme - přišel s tím sám od sebe... Jo Lexo - pomaloučku já mám ve čtvrtek 4 měsíce !!! To už je docela pěkné čísílko :) A stovka taky - to jsou skoro 4 měsíce :) Já jsem tedy hodně veselej člověk a společenskej tvor - snažím se brát věci pozitivně a hledat i na lidech to dobré..Ale zase jen a jen ty lidi mě občas srazí k zemi, tak neuvěřitelným způsobem... :( A někdy se to sejde... :) Jinak si myslím, že je důležité se radovat z malejch věcí a stále se na něco těšit... Pak je ten svět a živto vůbec prostě barevnější a veselejší :) Já vím, že se o tom líp mluví, než dělá,ale já se o to aspoň snažím :) Jiank všichni šikulové !!! A Ifka obzvlášť :)

Marrkula

Ahojtéééééééééééééé šicííííííííííí-klucí i holkíííííííí-prostě všichni,kdo táhneme svůj provaz dále.FRIDUČ-prosím te-četla jsem výše ložené,Megana a pod-já vímco to je zažít líbat popelník,jako odnaučenému kuřákovi a je to fakt hnus-a jestli je to takový hnus i neodnaučenýmu -tak klobouk dolu před takovým,co líbá ten popelník.Já jako kuřák , jsem svému nekuřákovi říkala,pokud se ti to nelíbí tak táhni.Když si mě vzal,a měl náhodou kydy(které postupně naštěstní vzdal) tak jsem mu řekla-jako kuřačku si si mě vzal tak drž hubu.Ale ono je to fakt hnusný.A myslím že jako odnaučenému kuřákovi se ještě hůř líbá.Co teď napíšu je asi strašné pro nás odnaučijíce-ale pomohlo mi to,že jsem si dala práska a bylo po problému.Takže pokaď jde pouze o líbání a ne o jiné smrady,dávám radu tuto-pokud je člověk silný nedá si druhého a nepokračuje dál.Takže tato rada odemne.A na druhou stranu abych se strachovala že přijdu o manžu že mi smrdí?NBo sory,chlapů je na světě dost abych se musela straxchovat a kdyby mě náhodou žádnej nechtěl,tak samota je také hezká.Tak to cítím já.Na sebe si vydělám a já žádného sponzora nepotřebuju.Akorád je pro zlost.Samé kupičky,které se po něm musí uklízet a podobně-viďte chlapcííííííí.Přeji krásnou voňavou noc.

Marrkula

zpráva

Friduča

Holka - tebe jsem tu potřebovala, když jsem měla depku :) Kde jsi lítala ? Asi za tebou budu muset zaject na cígo :) :) :) Ne, jsou to jen takové občasné bezradné návaly... :( Už je to v pohodě... A já mám hodnýho manžu :) Měla jsem kliku - že jsem narazila na jednoho z těch mála :) A už máme termín - březen :) :) Já tomu teda moc nevěřím - nicméně je to zase krůček dál :) Mě už to vůbec nechutná, takže si ani jednoho práska dávat nechci... Ale je pravda, že pak bych to necítila... Tak brou noc :)

Friduča

119 dní 17 tis. ušetřeno :) Marrkulo - na to prodlužko už jsi zapoměla reagovat viď :)

Megan

Ahoj všichni. Tak dneska jsem chtěl dělat Fridučin recept kuře ala hořčice, ale ňák jsem zapoměl na sýr. No, nakonec udělám kuřecí maso v bramboráku. Je to mňamka. Jinak se mějte. Se mnou je prd, jsem ňákej nachcípanej a to ještě musím jít večer do výkonu. Ach jo. Bych potřeboval dovču

Friduča

Megáči - za chvilku stovka - to je pěkné, to je pěkné..:) Já zítra 4 měsíce... Dnes asi půjdu vyměnit starý vůz za nový ( tedy né fungl,ale výměna ), tak snad nebude pršet..Je to venku... Jak zapoměl na sýr ??? Tam žádnej sýr nepatří, ne ??? Já včera dělala zapečený brambory - jinak než je dělám normálně : kuřecí masíčko, paprika, cibule rajče - manža na mě koukal a říká - kdo to zase bude jíst ? ( neumím vařit v malém :) ), něco dostali rodiče, kamarád přišel na véču a má tam dvě porce a ráno čučel a říká : jéééé, kdo mi to sežral :) :) A je to fakt dobrota !!!

Friduča

Ifko a jak válčíš ty ????

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce