Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Luci

Ahoooooj Ifko, každý den si čtu příspěvky s této diskuze.......nepíšu sem, ale ted musim reagovat......Ivanko, nerozčiluj se, nemá to cenu. Akorát budeš vystresovaná a pak se upaipuješ:D. Neřeš to.....to je jako s vedlejší diskuze, tam taky psal nějaký Michal....že je znechucený z toho, co si píšeme.....jsem to vůbec nechápala, proč to psal.....zvednul se mi v tu chvíli tlak na 200.....blbec. Takže fakt to nemá cenu to řešit a už vůbec na to reagovat........ Jinak Ti přeji vše nej, nej, nej....do Nového roku a všem ostatním tady také.....užijte si dnešní večer....

ládík

ahoj kamarádi. včera jsem byl doma o trochu více času sám a tak nemocný člověk sice vlastně čučí na telku , ale vlastně přemýšlí. chtěl bych " VŠEM Z TÉTO DISKUZE " popřát hezký silvestr a mnoho dobrého v dalším roce. Friduč, Megan , Ivko a všichni další, až budete hodnotit tento rok, tak k těm dobrým Vašim letošním počinům zcela jistě připočtěte , že jste svou účastí na této diskuzi pomohli mnoha lidem a mě zcela určitě a za to, kde dnes až jsem jsem Vám vděčný. Bez této diskuze, bych určitě někde potajmu pálil, snažil se omezovat, ale určitě podváděl a někde čudil. takto jedu již druhý nebo sedmý měsíc, jak to vezmu, bez ničeho a mám dooopravdy již hodinová období bez vzpomínek na to svinstvo. ještě jednou děkuji. neviděli jsme se, vlastně se neznáme, ale jste fajn. a na závěr si neodpustím něco pro sebe. pro mě byl tento rok těžký, hodně těžký. tolik bolesti a útrap, co člověk vydrží je až nepochpitelné. a proto si přeji, ať ten příští rok je kur..a již jen lepší a lepší. ahoj. slavte, máte na to nárok, jste nekuřáci a to se nepodaří každému.

Megan

Ládíku, pevně věřím, ženejhorší máš za sebou. Teď už bude jenom lépe. Drž se a pevné nervičky Ahoj

Ifka

Ládíku, Tobě rovněž posílám gratulačku k 7, jsi obrovský bojovník:-) Do roku 2010 Ti ze srdce přeji úplné uzdravení, hromadu pevné vůle v boji s tím smradem, štěstí, lásku, optimismus a dobrou mysl:-) Já nebilancuji, ale jedno vím, že opradu, ale opravdu rok 2009 byl zkur....ný a snad ten příští rok bude milionkrát lepší. A jestli ti udělá radost když mě uvidíš, tak si napiš Meganovi, ať ti přepošle (pokud to nesmazal) jak jsem popíjela piňacoládu:-)

Ifka

Možná to znáte, ale poradím fígl na třenou pomazánku z nivy. Právě jí jdu dělat a vzpomněla jsem si, že kdysi jsem byla velmi nešťastná, když v obchodě prodávali pomazánku našlehanou a já jí měla samou hrudku. Fígl je ve vřelé vodě. Takže přibližně stejný díl nivy rozdrobit a pravého másla, malou cibulku na drobno a ručním šlehačem smíchat dohromady. A teď do toho promíchaného lít malým čůrkem vřelou vodu a současně šlehat metličkama na nejvyšší rychlost. Masa velmi zřídne, ale nebát se toho neb po ochlazení to opět ztuhne. Vody dát dle oka. Šlehat na stupeň 3 až hrudky nivy zmizí a pomazánka bude hladká. Dle chuti osolit a opepřit - já nedělám, je to dost slané. Dobrou chuť.

Valja

a do nového roku 2010 přeji vám i sobě, abychom uspěli v boji s cigaretou a aby se nám dostávalo více podpory i od našich nejbližších, zejména aby nás více chválili (sama jsem, tak jako někteří z vás, od manžela neslyšela ještě ani slovo pochvaly, bere to jako samozřejmost - no, fakt je, že před 4,5 lety přestal kouřit bez jakékoliv pomůcky asi z 10-12 denně). A z okolí si toho nikdo za 2 měsíce nekouření ani nevšiml - z 20 na 0 !!! Až je mi to divné ... Takže hlavně moc a moc zdraví - Ifce, Friduče, Meganovi, Emě, Lubanovi a zejména Ládíkovi, který to teď potřebuje ze všech nejvíc - Ládíku, ahoj, uzdravuj se, držím palce !!! Samozřejmě zdraví přeji i všem ostatním ... A pěkného a veselého Silvestra!!!!

Ifka

Nikdy jsem si nedávala tak je na čase to změnit a já těch 168 pokažených dnů BEZ DÁM A PŘEKONÁM:-)

Valja

Ifko, správně, určitě se ti to už podaří !!!!!!!!!!!!!!

Ifka
1x

Musí, kdyby čert na žebráku skákal:-DDD Tobě rovněž přeji vše nej.... , pevnou vůli, zdraví a hodně pochval od nejbližších:-)

Megan

Ahoj všichni. Tak vás vítám do roku 2010. Tak jak jste to oslavili? Doufám, že někdo v alkoholickém opojení nezhřešil a nezačal bafat:-) . No, já jsem ve výkonu, tak uvidíme, co dnešní den přinese. Ahoj a nekuřte. Ládíku, poslal jsem ti ty fotky Ifky. Napiš, jestli ti to přišlo

Ifka

Ahój. KRÁSNÉ ČÍSLO - POSÍLÁM GRATULAČKU:-) Víš co dnešní den přinese? Spoustu propuštěných, tak ti přeji klidnou službu. Teda Silvestra o čaji jsem snad ještě neměla - snad možná, jestli jsem někdy byla nemocná, ale to si nepamatuji. A posledního Silvestra BEZ jsem slavila, když mi bylo 15 let a to už si taky nepamatuji:-DDD Přímo před okny jsem měla tak krásný ohňostroj úplně jako na náměstí. Akorát byl kratší. A toho dotyčného musel stát balík a vůbec netuším, kde to koupil neb toto se v obchodě neprodává:-) Coby pošťák funguješ spolehlivě:-D Děkuji:-) Z Ládíkova příspěvku jsem měla pocit, že by mu to mohlo udělat radost, kdyby věděl, kdo jsme a s kým si píše. Ale dost možná se taky můžu mýlit a v tom případě si to ani otvírat nemusí a může to vysypat rovnou do koše. Dopoledne se budu motat kolem sporáku. Budu vařit knedlo, vepřo, zelo. Taky je u vás tak hnusně? Tady celý večer a noc pršelo a nyní je mlha fuj.

Jiřina

Přeju všem šťastné vykročení do nového roku bez cigaret, hodně zdraví, lásky a dobré přátele kolem sebe. Ifko, z tebe mám velkou radost, vím, že to zvládneš. Představ si, že dneska vařím taky vepřo, knedlo, zelo.

Ifka

Ahój Jiřinko, Tobě rovněž přeji vše nej...., ale nejvíc ze všeho opravdu pevné zdraví. Maso jsem zrovna dala do trouby a ač jsme jen dva, tak opět mám úplně plný největší kastrol. Já ti nějak neumím navařit pro dva, vždycky je to alespoň pro regiment. A to tam do toho kastólu musím dát ještě klobásku, ale ono se to za chvíli smrskne, tak to tam vleze:-) Já dělám takový 4 boj: kotleta, bůček, uzené a pikantní klobása a když se tohle vše peče dohromady, tak je to velká dobrotka. Když dneska by se neměla divočina neb by štěstí mohlo utéct a taky by neměla být drůbež, aby štěstí neuletělo:-))) takže vepřo asi bude v hodně rodinách.

Valja
1x

Megane, moc ti blahopřeji! Jen tak dál, je vidět, že slaboch teda nejsi ani náhodou. Já jsem teprve za polovinou tvého času, ale snad tam taky dorazím, zatím to jde.

Ifka
1x

VALJO jak píšeš polovina je přece krásný úspěch. Nejhorší je za tebou a tu 120 taky dáš:-)

ládík

zdravím všechny kamarády silvestr za námi, nekouřím bez nějakého novoročního předsevzetí, krásný pocit. dnes jsem se prvně udržel stát na váze bez nějakého podpírání, takže mohu konstatovat, že Homolka mě vzala skoro 15 kilo, já snad budu i hubeňour. do diskuze o vaření se neumím zapojit. dalo mě dost práce se z toho vyvléknout. mám hodnou ženu a vzorné dvě holky ( na roudnicku kluka neuděláte - je tu moc tvrdá voda), takže toto mám vyřízené a navíc mám ledvinovou dietu, takže z hlediska mlsání nic moc, ale to neva, hlavně jsem doma , mezi svými, mohu na internet, mohu diskutovat, navíc se mě prodlužují intervali kdyby vzpomenu na ty bílé bestie a stačí jen se dvakrát, třikrát zhluboka nadechnout čistého vzduchu a je to pryč = no prostě i já začínám mít pocit dobré naděje a neperu to jen přes vůli. jinak ifko, foto dobré. máš pravdu, je dobré vědět. pokusím se zaslat i já svoje , ale bude to trochu trvat. za prvé se nerad fotím, za druhé při mé váhové kategorii ne vždy jsou fotografové vybaveni širokoúhlými přístroji a navíc to neumím předat (až přijede dcera z hradce) zatím takto, příště snad již vydržím napsat více. jdu na svůj chleba s máslem a vajíčkem natvrdo. dobrou chuť.

jméno a příjmení
1x

Ládíku, to je krásná zpráva, že se ti daří líp a že děláš pokroky. Ono to půjde, i když asi pomaličku, ale přece. Tak se drž a opatrně.

Valja

vidím, že se mi nějakým nedopatřením podařilo vymazat své jméno z výše uvedeného přání Ládíkovi

Ifka

Oběd mě tak zmohl, že jsem si odpoledne dala dvacet na uchu:-) Je bezva, že intervaly se prodlužují a že jsi našel způsob, jak myšlenku z mozku vyhnat. A že máš fajn rodinu jsme poznali, když nám dala dcerka o tobě zprávu (sice jen jednu, ale dala). A je od tebe pěkné, že jsi nám to napsal. Dietu holt musíš vydržet, ale chlebík s vajíčkem je výborný. Horší by byla dieta zavedená hadičkou do žaludku ne? Takže hodně síly a optimismu. Každým dnem ti bude lépe.

Valja

proč se nám tady dělají jakési nepřiměřené mezery mezi příspěvky?

LUBAN

Moc Vás všechny zdravím.Přeji Vám krásný a voňavý Nový rok!!! Silvestr byl v pohodě.Tak nám ty čísílka krásně rostou,jen tak dál!!Za pět dní už budu mít 100 !!!!!!! Ládíku moc Ti fandím. Takže nekuřte a zatím LUBAN

Ifka

Lubane to je super. Gratuluji, za chviličku budeš mít trociferné číslo:-)

Megan

Valjo,děkuji moc. Slaboch snad nejsem. I tvých 60 je krásné číslo. Blahopřeji a drž se

Valja

Megane, taky děkuju, už jsem trochu přes polovinu, dnes 68, takže se držím jak to jde. Potřebovala bych ten tvůj pohyb v práci (chodíš taky, ne?), nekouřím, přibírám, ale to teď neřeším.

Megan

Ifko, přeposlal jsem ti zprávu od Ládíka. Podrobnosti na základně

Ifka

Tak ti pošťáku pěkně děkuji:-) nějak mi dnes nejde otevřít mail, ale budu to zkoušet:-)

Ifka

Tady u nás sněží:-( a to já nemusím. Mladí před chvílí volali, abych s nimi jela na Svatý Kopeček, ale já jim to při tomhle počasí odmítla. Budu doma v teplíčku. Kdyby bylo na mě, tak jdu ven až na jaře. Do mailu jsem se už dostala:-)

ládík

zdravím všechny nekuřáky. manželka hulí na balkoně, tak mám chvilku klidu a mohu vás zase pozdravit. megan, ifko, e-maily došli , je to fajn. pokusím se odepsat ještě dnes odpo, ale dal jsem si závazek, dát alespoň trochu dohromady agendu a poštu co došla během nemocnice, jinak mě ty papíry zavalí. vypadá to , že to bude již naposled. ještě o silvestra jsem byl u obvoďáka (nějakou krev zase na mě chtěli, já vůbec nevím co s tím dělají, pořád a pořád jen a jen odebírají) a tam padl návrh na plný invalidní důchod. pan doktor pravil, že to je nejrozumnější věta, kterou ode mě zatím slyšel (takže jsem si připadal i trochu za blbce), takže to vypadá, že já budu mít čásu a o volna habaděj. a budu psát do diskuze, mohu navštěvovat srazy a pod. je to skok, představte si , ža na všechno co jsem promarodil jsem ještě neměl ještě ani den neschopenku a najednou důchod. ha již dopálila, končím , napíši zae ...ahoj

Ifka

Kdybys měl málo a potřeboval, tak s Meganem ti můžeme dát:-) Já mám A Rh+ :-) Musím jít smývat barvu, již zvonil budík. Musím ty přibývající šediny zakrýt:-)

Ifka

Co se týče toho inval. důchodu, tak napřed snad musíš být dlouhodobě nemocný na neschopence ne??? Ale nevím, časy se změnily. Ale co naděláš, vždyť zdraví je nejpřednější. Hlavně že jsi mezi námi:-)

Megan

Naprosto souhlasím s Ifkou. Hlavně že jsi zpět mezi živými. Jo, včera jsem mluvil s Fridučou. Všechny pozdravuje. Je v Krkonoších a zítra se vrací. Ládíku, dobrá zpráva. Tak to znamená, že absolvuješ na jaře srazík v Práglu. Jupíííí. Ifko, ty do tý doby fakt přestaň nadobro hulit, aby jsi tam mohla jet taky!!!!!! Jinak Krásný den všem:-)

Ifka

Megánku, já NEHULÍM!!! A představ si, že manža nehulí taky - tedy zatím. Už má za sebou 45 hodin BEZ a to jenom se svou pevnou vůlí. Že by vyslyšel mé přání?????

Ivča

Ahoj všichni stateční! Po čtení všech Vašich rad a skušeností s Ch jsem se rozhodla do toho jít taky a dnes už jedu 7. týden bez cigarety. Všechno je super, jenom mám strach, co bude až Champix brát přestanu. Jsem rozhodnutá ho brát půl roku, kouřila jsem 30 let krabku až dvě denně, takže nevím nevím bez berličky, jak to zvládnu. Bude to asi hodně o psychice. Ale jinak je to super, první věc, která funguje. Tak držím všem palce a VYDRŽAŤ!!!

Ifka

Ahoj Ivčo, posílám ti gratulaci, jsi šikulka. Půl roku je dost dlouhá doba. Ale určitě si pár tablet schovej "pro strýčka příhodu" kdyby po vysazení chuť opět přišla. Jinak tě vítám mezi námi:-) a piš jak se s tím smradem pereš.

Megan

No, vidím, že nás nekuřáků rapidně přibývá. Blahopřeji. 7 týdnů už je pěkná řádka. No, neboj Ivčo, po ukončení Champixu tě nic špatnýho nečeká. Já teda nekouřím pátý měsíc a champ přes měsíc neberu. Jedíný co si občas dám, tak je žvýkačka Nicotere. Tak jedna denně a to většinou po kávě. No, taky se toho chci do budoucna zbavit, ale zatím to ňák neřeším. Jinak strašně moc všechny zdravím. Dneska se nám z hor vrátí Friduč, tak snad něco písne. Ifko, no čumím. Snad ti to tentokráte vyjde. Držím palečky a na jaře tě čekám u naší sleziny v Práglu:-) Ládíku, tak jaká? Je to lepší? Mějte se všichni krásně

Ivča

Díky všem moc za rady a podporu. Možná uberu na 4 měsíce a pak už jeden denně. Uvidíme. Byla jsem děsnej závislák a navíc můj chlap kouří, ikdyž chodí ven a všichni známí kolem taky hulej. Ale zatím mě to vůbec nevadí. Mě na tom strašně štvalo, že mě to ovládalo a to tak, že velmi. Hoďku bez cigára a byla jsem schopná kvůli tomu vykrást trafiku. Strašně bych chtěla vydržet a nedát si už niky ani práska, jinak v tom pojedu nanovo. Hlavně, aby ze mě nebyl místo nekuřáka alkoholik, zjistila jsem, co nekouřím, tak toho můžu o hodně víc vypít. No nic, začnu se pak léčit nanovo...Mějte se všichni krásně v tom novým roce, zase se někdy ozvu, jak to jde.

Michala

Ahoj Ivčo. Nekouřím osmý měsíc a champix jsem brala asi tři měsíce. Také jsem se bála,že budu mít abst.příznaky, ale nebylo nic.Akorát jsem champ. postupně snižovala končila jsem tak že jsem asi 14 dní brala půlku obden. Michala

hipi

zpráva

Friduča

Ahojkyy Všem, tak jsem již doma ve svém... Bylo to super ! 4 dny v podhůří. Nádherná roubenka, kterou vlastní dva Holanďani.. Velice příjemní lidé.. Byl srandy kopec a jídla hojně - česnečka, gulášovka,hovězí vývar, vylítaní ptáci, pečené kuřecí stejna a brambůrek, tatarák, šopskej salát, pochopitelně čočka a uzené - mimichodem Holanďani nezjnají ( jejich děti ano . ze školy ), ale oni ne.. Ona si tedy nacpala břuch, ale jemu nejela :) :) Mají tam poníky, koně, kozy, hafinu - ta si pěkně pohrála s načím diabetickým psem, ale bohužel to bylo trochu prozření, že skutečně už je to dědeček, neb po 15 min. lítání byl naprosto vyřízenej a už jí nestačil... Na Silvetra byl docela klídeček, povídalo se a bumbalo sic,až do rána, ale v klidu ...Za to na nový rok jsme to pěkně u Holanďanů rozjeli a tančili a trochu masakr :) :) Prostě veselo..Fotky budu upravovat a dám na svůj webík - odkaz hodím pro zájemce později. Ládíku - jsem nesmírně ráda, že se ti ulevilo a také, že tentokrát máš pocit jakési lehkosti, nebo snadněji se ti nekouří... :) :) Trošku mě zaráží, že tvá žena kouří i po tom čím jste si v minulosti prošli.. Vím, že nekouří moc, ale stejně... Nicméně důležité je, že nekouříš především ty... :) :) Děláš nám všem obrovskou radost... Kila dole jsou taky naprostá fantazie !!! Pokud se to brát, jako začátek do nového roku, pak musí být ten nový rok prostě úžasný !!!! A věřím, že ano a je důležité, že tomu věříš i ty sám... Moc Vám všem gratuluji !!!! Ke všem výročím a rozhodnutím !!! Je to skutečně dobrá věc !!! Mám dnes 144 dní, tedy za 6 dní budu mít 5 měsíců a pak pojedu půl roku.. Nevěřila jsem, že to dám,ale dokázala jsem to a jsem na sebe náležitě pyšná ! Stejně jako na vás všechny... Ifko, tobě také držím plaečky hrozně moc a věřím, že to dokážeš ! Protože to jednoduše jde a tak není důvod, proč by jsi to neměla dát zrovna ty :) DÁŠ !!!!!!!! Jinak na chalupě kouřili 4 lidi a půl ( můj manža :) ) ze 7 dospěláků... Nejvíc mi vadilo, když jeden tahal ostatní ven... Vykouří tak daleko víc cigeret..Pokud má chuť o.k., ale proč tahat ostatní ? Můj manža jich taky pár vykouřil,ale dle mě to bylo za 4 dny, tak deset cigeret, což v porovnání s loňskem touto dobou je sranda - také jsem ho náležitě pochválila !!!! Jsem zvědavá zda to do toho slíbeného března zvládne a budu mu držet palečky... Držte se všichni !!!

Ifka

Fridu posílám gratulačku ke dnešním 145 dnům. Včera jsem dělala hlídací babičku. Vymyslela jsem okružní jízdu městem šalinou se zastávkou na hl. vlak. nádraží, kde ještě nebyl. Pro velký úspěch jsme tuto trasu jeli dvakrát:-)

Megan

Ahoj všici. Tak já su opět ve výkonu. Zrovna mě kolega lanaří na cigáro. No, je to lump a hulibald. Ale prej taky přestane. Já zase pěkně blbě spal. Od dvou hodin prd. Jsem unavenej. No, mějte se a nekuřte

Ifka

Ahoj Megane. Já už jsem taky v procesu. A vůbec se mi nechtělo. Hele, když je kolega takhle zlomyslný, tak zkus tuto taktiku. One tebe na kouření a ty jeho na NEKOUŘENÍ. A budete si kvid. Přepošlu ti pro něj srandovní novoroční předsevzetí. Jo a jak se dělá v nové partě???

Friduča

Dobré ránko, Ifko, tak to je super..Já bych jednou taky takovou babču potřebovala - ale silně o tom pochybuju..Moje mamina na to hlídání moc nebude ...I když vykřikuje, že jo, tak tomu moc nevěřím :) :) Děkuju za gratulačku a v sobotu pět měsíců... To je už fakt docela mazec... Já jsem také v pracovním procesu,ale zhruba po 3 týdnech, takže jsem se už celkem těšila :) :) Megane, tak to dospíš a už jsi testoval, takové ty různé bylinky ? Mě se taky někdy blbě spí... No co naděláš, to asi přichází s věkem chlape ... Kdde jsou ostatní ? Radu ??? Ty jsi mi zase zmizla - ty jsi to nevydržela, viď ? Nebo joooo ??? A moje Marja ? Taky se na nás ani nepodívala ..:( :( Kdepak Vás máme ???

Ifka

Já vlastně vůbec hlídací nejsem. Ale když mi nevěsta ráno napsala, že se sotva drží na nohou neb ten můj pacholek někde chlastal až do 4 hodin do rána a pak Kubu vzbudil, tak jsem si pro mrňousa došla, aby měla alespoň chvíli klid. A jelikož včera mrzlo, tak jsem vymyslela ježdění tramvají (malý jezdí s rodiči autem) se zastávkou na mašinky. Jinak manža zatím nekouří:-))) a já taky ne.

Friduča

No vidíš, jaká jsi hodná tchýňka :) :) To je výhra ! Já mám taky hodnou tchýni o patro níže v baráku - výhoda výbornejch obídků a hafáka taky hlídají - respektive lítá po baráku z domácnosti do domácnosti :) :) No tak to jako fakt obrovská gratulačka !!!! Tobě už věřím, že to zvládneš, ale manža překvapuje... Velice příjemně a mile ...Co myslíš, že ho motivuje ? A jak to zvládá ?

Ifka

Chacha jsem skoro tchýně nejsou sezdaní. A oběd jsem jim včera taky donesla. Asi finance ho motivují, nevím (nemáme společnou kasu). Možná taky moje rýpání neb když jsem si od něj vzala a zapálila, tak jsem prohlásila: tak opět x dní v pr..deli. A můžu začínat znovu. Možná se stydí, že já to zvládám a on ne. Ale kdo ví, na toto téma se odmítá bavit. Zatím jsem ho měla stále na očích a kupodivu to zvládal velmi dobře. Občas prohlásil, že bychom se mohli jít projít kolem domu nebo že by zašel vysypat kýbl do kontejneru. Jednou dokonce otevřel dveře z bytu a já vyběhla do předsíně jako ať nikam nechodí a on ty dveře zase zavřel a chechtal se, že mě doběhnul. Ale co bude dnes ve všední den, tak to nevím. Oproti mně (nervákovi) to zvládá v pohodě.

Friduča

Jo,jo - u nás je to velice podobné - s tím, že manža ještě pálí i když jen trochu ... Ale pokud jsem s ním o.k., ale ve všední den ? Nedělám si absolutně žádná iluze :( Bohužel ! Ale vyřiď mu mou obrovskou gratulaci !!! Je šikulka a vtipnej :)

Megan

Ahoj, no s tím spaním mám fakt poslední dobou problémy. Navíc když usnu, tak strašně chrápu. Manža je z toho na nervy. Dřív jsem nechrápal, jenom když jsem měl kousnuto:-) Začal jsem chrápat až když jsem přestal kouřit. Nová partra je zatím OK, uvidíme, uvidíme. Zatím čau

Friduča

Megane, můj manža taky chrápal jen po alkoholu...Jinak vůbec a pár let zpět začal chrápat a to fakt řádně a to stále... Jsem z toho taky dost nešťastná,ale to patří k věku..Někde se to zlomí a začne se ..Nenaděláš nic ... Naštěstí funguje, že zamlaskám a on přestane - na chviličku a já se snažím zabrat... Už mě to pak neprobudí... To je jediná šance... Oddělené ložnice nechci i když chápu jejich velkou výhodu ...

Ifka

Od jara používám špunty do uší a nemají chybu:-) Jediná chyba je, že ráno neslyším budíka a tudíž budík vzbudí manžela a ten následně musí se mnou třepat než se vzbudím, budík vypnu a vstanu:-))) Většinou ale vstávám ještě před budíkem. Ale on si nestěžuje že mě musí budit. Doma vyřídím.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce