Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ifka
1x

Myslím, že jsme my všichni tady dostali od Tebe krásný dárek:-) Super, že se Ti zdravíčko natolik zlepšilo, že Tě mohli propustit domů:-) Je to paráda. Dovolím si napsat, že ji tady moc moc chyběl.

ládík

ahoj. kamarádi - co jsem mohl, jsem se snažil přečíst Vaše poslední příspěvky . Bohužel vydržel jsem jen tuto poslední stránku, ale přesto u některých příspěvků mám až slzy v očích, že na mě vzpomínáte i po tak dlouhé době. Ifko , kdybys jen věděla , jak blízko pravdě jsi byla ve svém příspěvku nebo odpovědi meganovi z 23.11.2009 v 11:31:42. ale vyhrál jsem, jsem tady a teď jen , aby to bylo každý den lepší, jak se říká.

Ifka

Takže jsi utekl hrobníkovi z lopaty. A to je móc móc dobře, že tak dobře utíkáš. Jsi obrovský bojovník, takže svůj boj o život jsi vyhrááál a já Ti posílám obrovskou gratulaci:-) Všem jsi nám tu velmi chyběl a všichni jsme na Tebe mysleli jak se Ti daří. Takže je to fantastický dárek nad dárky!!! Ládíku, přeji Ti hodně síly k dalšímu kurýrování a občas nám sem prosím něco písni, jak se Ti daří. A to si piš, že Ti bude lepší a lepší. TY VYHRAJEŠ - VÍM TO:-)

Friduča

Jsem opravdu ráda, že jsi zpátky a hlavně jsi se dal,alespoň trochu dohromady... Měla jsem tušení, že se něco děje... Věděla jsem, že pokud by jsi mohl jistě napíšeš i kdyby jsi kouřil... Takže opravdu upřímně jsem ráda, že jsi tu a pokud budeš mít chuť a čas, tak nám napiš... Budeme všichni moc, moc rádi !! Takže všem přátelé né jen Ládíkovi hodně zdraví a štěstí do nového roku !!!! A všem co nekouří gratulačka velká !!!

Megan

Ahoj všichni. Tak já za chvíli valím do výkonu. Ach jo. No teda nevím co vy přátelé, ale já začel fakt drsně kynout. Už mám nahoře snad 8 kilo. To je brutus. Už aby bylo jaro a jíá vyrazil na kolo. Ládíku, tvůj návrat je krásný dárek na vánoce. Pochopil jsem, že jsi byl opravdu vážně nemocný. No vidíš to, a my tě už pomalu začali podezřívat, že na nás kašleš. Jsem moc rád, že jsi zpět. Ahojjjjjjjjjjj

Ifka

Tak ty valíš do práce a já se válím celý den na gauči u bedny a žeru a žeru. Zrovna před chvílí jsem do sebe natlačila tlačenku s octem a cibulí. Takže kynu taky, ale na váhu raději nelezu:-) Přeji ti klidnou noční službu:-)

Friduča

Zdravím Vás všechny z Krkonoš ´! Dávám si kyselo a valíme na prochajdu s hafákem... JInak já tedy jsem se nevážila,ale dle mě nemám ani ťuk navíc... Vánočku a cukroví si dávám pouze k snídani a trošku zobnu během dne,ale jinak naprostá pohoda...Takže Megane nežrat... :) Jinak Ifko já už tláču měla taky ... Mám ráda kyselé pokrmy... :) Švagrová hulí jednu za druhou .. Je to fakt děs ! Jednu típne, řekne dvě věty a další a to skutečně celej den a furt dokola... Všichni jí peskujeme je jí to blbý,ale nemůže si pomoct... Plácám nám všem po ramenou - jsem šikulky !!! Tohle je fakt hrozný...

ládík

ahoj. právě jsem přešel na zdravém vzduchu po chodníku před bytovkou tam a zpět a je mě naprosto fajn. lidi na světě je fajn. držte se . dokázal jsem přečíst další naší stránku. mám totiž omezený zpřísněný režim. počítač pro podnikání je tabu a mohu jen na hodinu pro kratochvíli a to není nejvíce. mějte se hezky a dýchejte ten čistý ikdyž trochu chladný vzduch.

HanaR

Ládíku, ty mě neznáš, jsem z druhéhó fóra ("Odvykání kouření"), ale tady u Vás "champixů" jsem zvyklá nakukovat, neb s některými (Ifka, Mona) jsem se setkala osobně na srazu a s dalšími (Megan, Friduča...) si lze občas psát i u nás... jen ti chci sdělit, že sleduji tvůj příběh, moc držím palce a přeji brzké zlepšení zdravotního stavu a pokud možno i brzké úplné uzdravení. Pro úplnost - přestala jsem kouřit 2. 12. 2007, tzn. mám už za sebou po více než 30 letech usilovného kouření dva roky novodobé nekuřácké kariéry, tak si myslím, že nejhorší je za mnou. Ještě jednou moc zdravím a přeji vše nejlepší celé tvé rodině i všem dalším lidem tady!

Ifka

Ještě mi tak napadlo, když nemůžeš počítač, tak si diskuzi vytiskni a můžeš si to číst jako knížku z papíru:-))

jméno a příjmení

zpráva

corrona

Ahojky vsem, Ladiku take Te vitam zpet je fajn ze je Ti lepe. Koukam jak tady vsichni kynete, ja nastesti ne, uz se doufam srovnalo spalovani a dnes rano mi odjela dcera takze me nebude mit kdo svadet k prezirani. Mejte se fajn nekuracky a krasny zbytek vanocnich svatku a jeste krasnejsi Novy rok 2010.

Ifka

Ahoj všem. HanceR posílám gratulaci ke dvouletému výročí. Jsi borka:-) Fridu, já taky jako ty mám ráda kyselé:-) Ládíku, malá procházka, ale byla to procházka venku a to je super:-) Drž se a buď hodný pacient. Dnes tady u nás bylo nádherné slunečné počasí a to nás vytáhlo ven. Dopoledne jsme byli nakouknout do Dómu na Betlém, po obědě jsem zašla pěšky na hřbitov a ještě jsme zajeli udělat kontrolu na chatu, kde jsme už měsíc nebyli. Zítra přijdou mladí na husu, tak budu celé dopoledne u sporáku:-)

lexa

taky tě vítám a jsem moc ráda,že jsi zpátky!Jak jsem pochopila,tak asi kouříš co???Hlavně,že ses ozval a je ti líp!!Všem přeji krásné svátky a štastný Nový rok:)))Já jinak budu mít 4 měsíce na dny už se mi to nějak špatně počítá:))Jo akorat nevím jaké si dám letos předsevzetí,když už jsem nekuřačka chi chi....

Megan

Ahoj všici. Dneska musím všechny pochváliát, páč z vás srší tak nějak ta vánoční pohoda. Jinak velice moc zdravím Ládíka mezi živými a to je to nejdůležitější. Hano R je pravda, že občas mrknu na vedlejší diskusi. Je to tam fajn. Jsem taky díky vaší diskusi vděčen za letošní sraz ve sklípku. Miloš s Monou jsou super lidi. I další osazenstvo co tam bylo tak opravdu neměli chybu. Fridučko, tak ti celkem závidím. V Krkonoších jsem nebyl už strašně dlouho. Klidně bych tam vyrazil s manžou na lyže. ale ty ceny (skypasy, ubytování) jsou celkem drsný. Asi budeme jezdit k nám na Jalovec. 10 jízd=100 Kč. No, není co řešit:-) Corrono, se máš, já se přežírám jako prase, Tak nějak se štíhlého Megánka stane otesánek:-( . Už si ze mě zašínají v práci dělat srandu. No, jsem rozvrkočen. Ifko, tak ňák jsem pořád nepšíšel na to, zda hulíš, či ne. Hele, mám pro tebe krásný předsevzetí do roku 2010. Přestat hulit!!!!!!!!!! PS a tvoje slivovice fakt nemá chybu. Slast!!!! Děkuji Laxo, kakt ti přeji vše nej ke 4 měsícům. Co na to říci-nádhera!!!!!!!!!

ládík

zdravím všechny. sleduji a přečetl jsem ty naše drobné starosti. dnes jsem se nedostal k dalšímu předchozímu čtivu (nějak to ještě nejde ani sedět), ale to přijde. Ifko dobrá rada, ale rodina zatím dala stop podnikání takže i kopírka je nedostupná. Megan z váhy si nic nedělej, vždyť zrovna ty máš ty nejlepší předpoklady to rozchodit a při těžších proviněních i rozběhat. Co bych měl říkat já, když jsem se do operace obalil o 19kilo a to si nejsem vědom nějakého nárůstu jídla na talíři. dnes jsem skoro bez pohybu na berlích, ale jsem stejně spokojen, hanka r - děkuji za přání. to musí být paráda být již za vodou. víš , že i z lékařského hlediska jsi nekuřák, dle nich se to stává dovršením druhého roku nekouření. a naposled Lexa. máš a nemáš pravdu. nejsem fenomén a hrozné bolesti, nuda, kuřák kolega na pokoji, nejistota, strach apodobné, jak jsme tu mnohokrát konstatovali, mohou být jen výmluva ale, ale. moje bilance : úspěšně protrápených 160 dní, 30denní zrada fora s průměrným prohřeškem 3/d a nyní měsíc zase Váš kolega. tak snad takto. navíc s daleko lepšími pocity. zatím žádné velké absťáky, ale to co jsem všem vždy záviděl, že třeba půl dne si ani nevzpomenu. dle doktorů moje půroční problémy a to, že každým odvykacím dnem větší a větší absťéky, byly spíše zdravotního původu, kdy moje odcházející tělo vylučovalo látky, které vyvolávaly pocity podobné abstinenčním příznakům. Tak snad takto. již nemohu sedět a musím skončit. ahoj a bojujte.

Friduča

Zdravím Vás už z PHA, tak pomaloučku valím ten svůj pátej měsíc... A jsem moc ráda... Řeknu Vám, že je to hrozný a včera už jsem nevydržela a šla si lehnut v osm. Švagrová pálí skutečně jednu od druhý - jednu típne, řekne dvě věty a další..A tak to jede celej den... Mají penzionek v Krkonoších ona je jediná kuřačka. A když si sedne je to hrozný ! Neodendá jí ani u toho vaření - nekelpe do jídla :) To ne, ale leží jí na popelníku... Na štědrej den jsem byla ráno normálně přehulená, takže včera už jsem se zvedla s tím, že tedy jsem nepřestala kouřit, proto abych vykouřila pasivně dvě krabičky a šla jsem si lehnout... Myslíte, že jí napadne,aby si šla zapálit ven ? no tak to ani omylem ! neteř do ni se švárou furt hučí a marné... Ale prý jí vyženou ven, tak jsem zvědavá... Je mi jí líto, ale je to sobeček první třídy...A plíce musí mít fak pěkný... Megane - já si snad permici za plnou cenu nikdy nekupovala.. Vždycky si stoupnu k terminálu a čekám..Nidky nechodíme na celej den a tak se vždy najde někdo kdo prodá za polovinu :) :) Neb už končí a nepotřebuje jí ... :) Jinak jo, zase to šlo nahoru a tuším, že manža na to koukal a permice na CD stojí 450,- Kč, což je už téměř srovnatelné s Rakouskem a služby nesrovnaltelné... Já mám raději Krkonoše v létě... Je tam větší klid a můžu chodit na procházky s hafákem... I když s tou cukrovkou už nemůže na pořádnou tůru... :( Navíc si myslím, že skutečně začíná pomalu slepnout, tak to bude ještě veselé :( Doktor nám na začátku řekl, že to je cca do 2 let neyhnutelné a cukrovku má víc jak rok ( myslím - nepamatuju si to přesně ). Jinak my valíme ve čtvrtek zase na hory do Lhota pod Hořičkami - Ratibořice a budeme tam do neděle....Lyžovat asi nebudeme - nevypadá to na závěje a tenhle umělej sníh mě moc neba :( Ládíku jsem ráda, že jsi v pohodě - relativně, hlavně necítím depku z tvých příspěvků a to mi dělá největší radost ! Pozitivní přístup ( ke všemu ) je půl výhry, protože pokud člověk i v těch těžkých chvilkách dokáže nezahodit optimismus ( což je mnohdy opravdu moc těžké ), pak jde všechno lépe... Takže další měsíc - to ti moc gratuluju ! A vidím jiný přístup a tak věřím, že to půjde... Jinak kolega kuřák - víme, tvá dcera nám ho napráskala :) :) Pokud budeš chtít a mít huť a čas piš.. Všichni jsme tě tu skutečně moc postrádali a já měla sevřený hrudník, když jsi se nezýval... Bála jsem se co se stalo ... Ale teď už jsi doma a my ti všichni držíme palec, aby jsi se dal do kupy co nejdříve... Jinak zákaz práce schvaluju - člověk si musí umět říct stop a pokud to neumí musí to udělat někdo za něj... Práce není v našem životě jediná náplň a zdraví je skutečně na prvním místě... Ať si říká kdo chce co chce - peníze jsou důležité, je v nich určitá svoboda, ale nesmí stát na žebříčku hodnot na prvním místě... Musíme umět znát a užívat i jiné věci, ty které většinou vidíme, až když s náma něco otřese - pkud máme to štěstí a dojde k uvědomění a možnosti přehodnotit... Všem gratuluju k výročím i nevýročím ....A do nového roku vykročme pravou nohou !!!!

Friduč

zpráva

Friduča

Mám tu pro vás ještě článek o pasivním kouření ve voze : Dojíždíte do práce v autě kolegy-kuřáka? Pokud si cestou zapálí, nadýcháte dvakrát více zplodin a nikotinu než v zakouřené restauraci. Protože kouření (i to pasivní) má na svědomí stále četnější infarkty, mozkové mrtvice a několikanásobně vyšší výskyt nádorů (a zdaleka nejen plicních), představitelé opravdu rozvinutých zemí se snaží omezit kuřáctví zákony. Regulacím však unikly osobní automobily, kde si kuřáci často zapálí bez ohledu na spolucestující. Podle očekávání bylo množství nikotinu ve vozidlech kuřáků výrazně větší než v autech nekuřáků. Při každém zapálení cigarety se tato hladina zdvojnásobila. Ukázalo se, že ani otvíráním okének nelze množství nikotinu (a dalších rakovinotvorných složek cigaretového dýmu) dostatečně snížit. Jistý vliv však má velikost vnitřního prostoru auta. Hladiny nikotinu a dalších zplodin jsou však ve všech vozech, kde se kouří, až dvojnásobné oproti kuřáckým restauracím. Zajímavé je, že ačkoli 53 % kuřáků tvrdí, že zákaz kouření v osobních automobilech by jim pomohl skoncovat se závislostí rychleji, jen 7 % kuřáků je pro zavedení této regulace. Přitom nekouřit v autě má být samozřejmostí, pokud v autě vozíme své přátele, kolegy a rodinu včetně dětí! V Californii se již nesmí kouřit nikde - vyjímkou je Váš vlastní domov... Kamarád - kuřák tam byl a po roce se vrátil a byl byl z toho úplně vyřízenej..Ani v automobilech...

Megan

Ahoj všichni. Tak jsem opět ve výkonu. Ach jo, nějak se mi nechce. Opět jsem blbě spal, jsem unavenej......... Ládíku, tak za ten měsíc jssem rád. Blahopřeji. Fridučo, tak to jsi v těch Krkonoších dlouho nepobyla. Ifko, co je s tebou?

Ifka

Ahoj, i já jsem v procesu. Husu jsme včera snědli úplně celou. Nezbylo nic - vlastně zbyly kosti a biskup:-) Ládíku ty máš třísly zavedené umělé žíly do nohou že? Když to měla moje mamka, tak jsem jí měla u sebe doma a taky nemohla sedět. Během 3 měsíců měla v obou nohách náhradní žíly. A ty jí moc pomohly. Velmi ti gratuluji k měsíci nekouření, jsi borec!!! Megánku, jsem moc ráda, že ti šmakuje:-))

Friduča

Dobré ránko, taky bych si dala nějakej dalbanec,ale jelikož jedeme ve čtvrtek ráno pryč už semi nechce nic moc velkého kuchtit .. Megane - 4 dny a te´d valíme ve čtvrtek zase na 4 dny... Volníčko mám,ale manža nemůže... Má nějakou práci... :( Jinak bych se bejvala sebrala a jela na 10 dní někam do tepla... Škoda no... Jinak já jsem doma s hafákem :) :) Jdu makat,až čtvrtého... :) :) Tak to tam pěkně přežijte ...:)

Megan

Friduč, taky bych jel za teplem. Díval jsem se, že v Egyptě je kolem 25 stupňů a aj moře má tolik. No, nezní to špatně :-) Pohoda klídek, cigáro, no, vlastně co to kecám,, Pohoda klídek leháro ´´ :-))

Radka

ahojky nekuřáci.Třetí den zobu.V hlavě to mám,ale zatím tak 50 na 50.(nekouření)Tak uvidíme.4.1.nastupuji do nové práce,chtěla bych,aby mi kouření neznepříjemnovalo práci.Fridu...manža slibuji,že taky přestane.....nooo nevěřím.Dám vědět.

Radka

zapoměla jsem pozdravit Ládíka.Pořád jsem nakukovala kde je!A je tu!!!!Super

Friduča

Tak tě vítám zpět Radu - konečně.. Aby jste věděli Radka se mnou začínala minulej rok a vydržela - já selhala,ale znovu začala...Její manža kouřil...a kuří... Jsem fakt moc ráda, že jsi tu a moc,moc ti držím plaec !!!!! Mě můj manža taky slíbil do března, tak jsem zvědavá.. Také moc nevěřím,ale třeba mě mile překvapí.... Aspoň nekouří přede mnou - jsou tací co si dokonce myslí, že nekouří - neb nás vidí jen dohromady a to on nekhulí :) :) Megane - Egypt na týden za 5.500,- se vším letenka, jídlo, ubytko - odlet z Německa...

Friduča

Takže kamarádi - můj blog je dokončen, následně už tram snad jen občas napíšu číslo a nějaký svůj postřeh, či pocit.. Ale odpborná část dopsána : http://friduca.svetu.cz/.

Friduča

Takže kamarádi - můj blog je dokončen, následně už tram snad jen občas napíšu číslo a nějaký svůj postřeh, či pocit.. Ale odborná část dopsána : http://friduca.svetu.cz/.

Ema

Som rada, že som vás tu všetkých našla a že ste nefajčiari. Ifka, Frida, Ládik, Megan a ostatní moji blízki, želám vám veselý Silvester a do nového roku zdravie, šťastie a vytrvalosť. Zajtra bude polrok, čo nefajčím, ale champix, hoci nepravidelne, beriem stále a nemienim tak skoro skončiť. Cez Vianoce som mala zvlášť chuť a dokonca som hľadala k paipu popolník, a to dosť dlho, než som sa spamätala a potešila, že ho nepotrebujem. Ešte raz vás všetkých pozdravujem a ak dovolíte, občas sa ozvem pochváliť sa alebo posťažovať.

Friduča

Ahoj Emo - jsem moc ráda, že se držíš ! Půl roku je krásný výročí ...Takže ti dopředu moc,moc gratuluju... Já už pomalu dokončuju pátý měsíc a pak hned útok na půl roku a snad už to zvládnu... CHMP už nezobu resp. občas zobnu půlku po obědě, neb tu mám ještě jedno balení... Voňavé vánoce - to je kouzlo, jakoby člověk objevil novej rozměr po těch letech.. A nemusíme chodit mrznout ven :) Takže piš a chod mezi nás - budeme moc rádi !

Ifka

Emičko, ani nevíš, jak Tě tady ráda vidím - tedy čtu:-) Jsi BOREC - PŮL ROKU, TO JE FANTASTICKÝ VÝKON! Buď na sebe patřičně HRDÁ!!! Já naopak se VELMI STYDÍM:-( Piš, piš, rádi si přečteme Tvoje úspěchy:-)

Megan

Ahoj všichni. Srdečně zdravím naší spolubojovnici ze Slovenska Emu. Už jsem si mockrát říkal kde jsi, že nepíšeš. Jinak půlrok je super. Blahopřeji. Emo, já teda Paipo, ani Champix neberu. Paipo jsem neužíval nikdy a HAMPIX JSEM PŘESTAL BRÁT tak cca před měsícem. Vydrž a krásné svátky Pro toho, kdo se neumí ani podepsat a příspěvek zde vloží třikrát za sebou mám jen toto. Jestli se ti to nelíbí, vůbec nás nemusíš číst. To platí i pro toho inteligenta(tku) co reaguje na tvůj příspěvek. Friduč, 5 500 Kč za Egypt je super, ale z Německa bych neletěl. Lítám vždy z Brna. Je to strašně pohodlné, páč to mám kousek. Mějte se všichni krásně a pište. Lubane, jak jsi na tom? Leono, taky jsi se nějak dlouho neozvala. Mono s Milošem, jak válčíte? Ládíku, ohledně toho plynu. Tak nakonec tam je nízkotlak, ale napojení mi dovolili. Jsem rád, bylo to fousový :-) Dokonce mi zaplatí veškeré investice při zřízení.

Ema

Čo to vidím, Ty si vybočila z rady? V minulom režime by si dostala po hlavičke! Vidím, že návštevy tu sú napínavé, čo si prečítam nabudúce? Na čas vás opúšťam, teraz mám problém ako hrom a venujem mu temer všetok čas pri počítači - za ten polrok som pribrala 8 kg, som malá a preto mi to vadí. Už som dokonca pred sviatkami dve zhodila, teraz mám síce tri navrch, ale dúfam, že to pôjde bez ujmy na zdraví. Nabudúce poreferujem.

ládík

ahoj kamarádi. byl jsem jeden den bez internetu a nemohl se ozvat. chtěl bych se vyjádřit k nepodepsanému příspěvku, který tak výrazně vybočuje z té naší pohody a podpory. jsem po dvou těžkých operacích, ty mě sežraly hodně mozkových buněk, ale stále vidím a ať počítám , jak počítám, tak zde přispívá daleko více lidí než tři. nevím je to jen v tom , že někomu nejde se ani podepsat, nebo i tím že ani počty nejsou zatím nic moc ???. a navíc pustit se do Friduč je již naprosto neseriozní. Kdo poznal co je to přestávat kouřit, ten nejlépe ví, že každý, kdo pomůže i jen jedním slovem je kamarád a spolubojovník. a friduč svou psavostí nám dala a pomohla nejvíc. ifko, já mám to zdravotní asi trochu jinak než mamka. já mám břišní bay-pass a to je zatím zavedeno do třísel. škoda jen , že se tak brzy ucpal a navíc při operaci selhaly obě ledviny. takže sedím jako na kamenech, ale popravdě nevím z kterého důvodu to je. podstatné však je, že jsem tu. mám z toho ležení ještě nějaké problémy se zády a dnes jsem hledal nějaké masáža a když ti doktor řekne : vy jste ještě potom všem ještě tady a já mohu říct a nejen to, že jsem tu (sice o berlích) , ale já zatím ještě ani nekouřím. chtěl bych vám tímto i poděkovat, že jste mě nezavrhli za to moje měsíční selhání, ale skutečně to již nějak nešlo dále. pro ifku - když jsem prvně zapaloval, tak se vzpomínkou, že těch tvojich 168 nepřekonám a budu mít podnět pro příště. radce chci popřát k rozhodnutí. já když si vemu sebe, tak to sám nemám v hlavě tak nějak ještě úplně srovnané (friduč sorry, ale stále v té palici něco je-vzpomínka,pokus,podvod = nevím jak to vysvětlit), ale bojuji vlastně sedmý měsíc, měsíc jsem jsem znetvořil smradem, ale to, že jsem celý měsíc udržel pouze trojku, není snad tak velký propad. teď jsem na tom daleko lépe, zaznamenal jsem i 6hodin bez vzpomínky (trochu mě to ruši manža, která kouří) a hlavně měním postup = žádné počítání hodin, dní = nic = dostat se co nejdále, a pokud možno až na druhý břeh. zatím takto. zase napíšu, abychom psali alespoň více než tři. ahoj kamarádi, všichni i ti na které jsem možná nechtěně zapoměl, ahoj a užívejte si.

Megan

Ahoj všichni. Ládíku, s těch anonimů si nic nedělej. To svědčí o jejich inteligenci. No, já jsem opět ve výkonu a budu až do rána. Už aby byl ten starý rok za náma. Nevím co u vás, ale tady je to děs běs. Samé rány od petard, hluk, no hrůza. tak sde všichni mějte a užívejte. Fridu, ty se s námi dnes nebavíš či co?

LUBAN

ZDAAAAR všichni známí i nováćci.Všem přeji nová vońavá výročí.Já to dnes v pohodě dotáhl na číslo 92!!!!! CHMP už beru sem tam půlku v poledne.Ládíku držím Ti moc palce!!!!!!! Jseš borec.Všem hezký konec roku a do toho Nového moc a moc ZDRAVÍ !!!!!!!! ZDAR LUBAN

Friduča

Zdravím, já jsem dneska hodně přemýšlela a asi jsem k ničemu rozumnému nedošla...A tak pokud na můj výlev budete chtít reagovat - můžete.. Pokud nebudete chtít nemusíte... Jen - letos nebudu mít předcevzetí tipu :) Od nového roku nekouřím... atd...neb už nyní nekouřím... Můžu si přát něco jiného ?? Můžu... Ve svém životě postrádám lidi, které má ráda a mohli tu ještě dnes být a jejich závislost jim to částečně znemožnila ( i mě ). V životě je pár okamžiků, kdy si člověk uvědomí smysl svého bytí zde ( někdo včas, někdo později ,jiný když už je pozdě a další si to neuvědomí nikdy...) a když né smysl, tak touhu tu zůstat co nejdéle to jde... Ládíku jsem nesmírně ráda, že jsi se mezi nás vrátil, protože upřímně - hrozně jsem se bála, že se to již nestane...Vím, že na sraz nepůjdeš ... Ale pokud budu mít tu možnost - ráda bych se s tebou, alespoň pozdravila, pokud to bude možné... Tento blog není můj a ani nejsem žádný vůdce, každý normální člověk to ví... Na to jsem nereagovala a prosím vyprdněte se na o i vy.. Je to fuk ! A to doslova a do písmene ! Nezabejvejme se věcma, které jsou zbytečné...¨ Držte se a nekuřte !!!!!!!

Megan

Tak krtásný ráno všichni. Tak jak se máte bnekuřáci jedni? Mě právě končí noční a už se těším do pelechu. Užijte si silvestra a moc se neopijte. Já tady asi nebudu, mám něco s PC. Tak kdyby náhodou: Vše nejlepšího do roku 2010, ať je lepší než ten starý.

Jan Vích ak. soch.
1x

Je tomu již skoro dva roky co jsem za pomoci champixu přestal. Nikdy dřívě jsem přestat nezkoušel, bylo to poprvé a navždy a úspěšně. Bez champixu bych to nezvládl ani náhodou . Tehdy mi bylo 55 let a hulil jsem od 18 let, poslední roky 40 denně, tedy závislost totální. Ovšem pozor , je to psychoprášek a každý ho bude snášet jinak a hlavně bacha při vysazování. Dostaví se většinou pár dní depky. Ovšem bez vůle se to zvládnout nedá, jedná se přezevšechno jen o berličku, ale v období kdy každá i malá úleva může rozhodnout se mi osvědčíl jako dobrý pomocník.

Megan

Blahopřeji, udělal jsi krásné rozhodnutí. Dva roky jsou prostě naprostá nádhera. Ahoj

Ifka

Až se mi zatajil dech při čtení co jsi si vytrpěl. A jsem moc ráda, že jsi to zvládl a vrátil se mezi nás☺ Potěšilo mě, že jsi si na mně vzpomněl - no jo, ale při zapalovalování cíga - tak to už mě tedy nepotěšilo, i když ...měla bych být ráda i za tuto vzpomínku neboť já už si ani na schovávanou hrát nemůžu, protože by mě již nikdo nehledal:-D Moc jsem ti přála tu 168 a víc, ale když se člověku cokoliv pose...re, tak alespoň u mě byla ta cigareta okamžitě v mozku. Lékárnu i trafiku mám hned vedle sebe, ale tehdy můj mozek velel jít do trafiky a vůbec mně nenapadla myšlenka zajít do lékárny pro nikotinovou náplast nebo žvýkačku. Prostě jsem jednala takhle a dodnes toho velmi lituji. Ty jsi dávno zpátky a já ne a moc se stydím:-( Asi si budu muset dát, jak napsal Megan, předsevzetí - ještě nikdy jsem si žádné předsevzetí na Silvestra nedávala, a co se týče kouření, teprve ne.

Ifka

Já sama za sebe píši, že tvůj blog je VYNIKAJÍCÍ. Občas do něj sama kouknu, abych si osvěžila paměť neb knihu jsem vrátila do knihovny a ty důležitý pasáže jsou v blogu:-) Takže sama za sebe TI FRIDUČ MOC DĚKUJÍÍÍ!!!

Ifka

budu za chvíli mít v práci. Přijdu až příští rok. A jelikož nevím, jestli budu mít doma připojení, tak bych všem chtěla do roku 2010 popřát hromadu pevné vůle, pevné zdraví a hlavně celý rok bez té bílé mrchy. Ať ten příští rok je pro všechny lepší než ten letošní:-)

Friduča

Přidávám se k Ifce a také Vám přejí hezký nový rok - vykročte pravou nohou a ať je z čeho vybírat... Zítra odjíždím na hory, kde budu bez připojení a vrátím se,až v nedělu, tak se moc neopijte. Ifko s tím předcevzetím ti to chválím... Sama jsem si řekla, že od nového roku začínám méně konzumovat alkohl, nedělá mi to dobře... A opět se vrátím k pravidelnému cvičení a to 3-4x týdně fitko, stejně jako dřív... Tak snad se mi to podaří :) Tobě držím palečky,aby jsi dokázala zase přeskočit... Děkuji ti moc za pochvalu mého blogu :) Dělala jsem to především pro lidi, neb mě ta kniha velice pomohla a z toho co jsem četla, mi přijde skutečně napsaná výborně a je to myslím tím, že jí napsali dva odnaučení kuřáci, tedy přesně ví o čem píši a s autory se totálně ztotožňuji... A pokud to pomůže i jednomu člověku - nebylo to zbytečné :) Ládíku, ty pomaloučku táhneš znovu a to je dobře.. Opět jsi se do toho pustil a tentokrát to vyjde... Radu co ty ??? Jak to jde ??? Nahlásila jsi se a zase jsi frnkla...:) Marja stále nic ? Často na tebe vzpomínám.... Ema, Lindule ....a prostě všichni.... Všem vám přeju hezkej novej a napište....

Friduča

Pěkné ráno a Silvestra BEZ !!!!

Ifka

Fridu, posílám ti gratulačku:-) Hory si pěkně užij:-) JO A TOMU, CO SE NEUMÍ PODEPSAT VZKAZUJI - DISKUTUJ, NIKDO TI V TOM NEBRÁNÍ A POKUD NECHCEŠ DISKUTOVAT, TAK DO NÁS NERÝPEJ. NAJDI SI JINOU DISKUZI. MÁŠ MOŽNOST VOLBY. MY TĚ PŘECE NENUTÍME TO ČÍST!!! KDYBYCH MĚLA JÁ MOŽNOST VOLBY, TAK VŠEM ANONYMŮM ZAVIRUJI POČÍTAČ, ALE JÁ MOŽNOST VOLBY JAKO TY NEMÁM!!!

Ifka

Ahoj Luci, tak ty taky čteš obě diskuze jako já? Vím, že se na tyhle výkřiky dementa nemá reagovat, ale zrovna v tu chvíli jsem vybublala - prostě absťák z nedostatku nikotinu - a musela jsem reagovat a dalo mi to zabrat, abych nepsala nevhodná slova, protože, kdybych napsala to, co jsem měla zrovna na jazyku, tak by mi určitě odtříhli semka přístup a to by mě velmi mrzelo:-) Děkuji za přání a Tobě rovněž přeji kopu pevné vůle a vše dobré v roce 2010 a celý rok bez té smradlavé bílé tyčinky.

Ifka

Megánku, posílám gratulačku ke 119. Zítra máš kulaté čísílko:-) Myslím budeme střízliví dneska tři. Ty, Ládík a já. Ty, protože jdeš do práce, Ládíkovi to jistě doktoři zakázali a já, aby mě alkohol nevyprovokoval zapálit si cigo:-) Tak to vypadá, že já budu celý večer zde na příjmu neb bednu zrovna nemusím:-) Ještě jednou Ti přeji vše nej... do nadcházejícího roku a to roku voňavého:-)

Luci

no, jasně, taky čtu obě dvě diskuze jako Ty:D.......je tady také skvělá parta, jsou tu lidi, který znám s vedlejší diskuze...Fridučka, Megan, Ty, Hanka a další.......tuhle jsem si i opisovala od Friduč, co se týkalo kouření....proč nekouřit. Byl to starší příspěvěk a moooc se mi líbil. Vždy, když to na mě přijde a začne si mi stýskat po nikotinu, vemu si tic tac a začtu se do svého notýsku, kde mám různé zápisky o kouření...proč nekouřit:D:D:D. No, trošku na palici, ale pomáhá to:D.......jinak děkuju, taky Ti přeji ještě jednou hooooooodně pevné vůle do Nového roku, žádnou chut na cigaretu a jen vonavé dny a měsíce.......:D.

Luci

Ahoooooj Ifko, každý den si čtu příspěvky s této diskuze.......nepíšu sem, ale ted musim reagovat......Ivanko, nerozčiluj se, nemá to cenu. Akorát budeš vystresovaná a pak se upaipuješ:D. Neřeš to.....to je jako s vedlejší diskuze, tam taky psal nějaký Michal....že je znechucený z toho, co si píšeme.....jsem to vůbec nechápala, proč to psal.....zvednul se mi v tu chvíli tlak na 200.....blbec. Takže fakt to nemá cenu to řešit a už vůbec na to reagovat........ Jinak Ti přeji vše nej, nej, nej....do Nového roku a všem ostatním tady také.....užijte si dnešní večer....

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce