Pavel a Helena -
Udělali jste dobré rozhodnutí !
Takže co se týká vedlejších účinků. Osobně a dle toho co jsem se dočetla si myslím, že vypsané vedlejší účinky CHMP jsou zároveň abstinenční příznaky. A každý je prožívá jinak - někdo vůbec, někdo trošku a jiný hrozně...Ale to jsou extrémní a vyjjmečné případy.
Za sebe,aby jste se vyhnuli co nejvíce : NIKDY nezobat CHMP na lačno ! Nebrat večerní dávku déle jak cca pět večer - pak jsem nemohla spát.
Doporučené dávkování dvě tablety za den mi nevyhovovalo a zobala jsem půl ráno,v poledne, odpoledne a navečír.Ale je spousta lidí, kterým to nedělá problém...
Dále, jak už jsem psala - doporučuji postupně a ihned nasadit snižování počtu cigeret,až se dostanete na dvě, jednu a to se zahazuje snadněji. S tím, že nejlepší způsob je začít si tu první dávat co nejpozději ( tedy vydržet od rána co nejdéle ). Ale pokud dokážete švihnout s 15 na ráz - v pohodě... Je to opět jen doporučení k ulehčení ...
Jinak poté co jsem začal brát půlky zmizelo i oblbnutí... Které jsempoci´tovala..Takové utlumení ...
A rozhodnutí - je třeba se opravdu se rozhodnout a NECHTÍT !!! kouřit. Nedívat se na kuřáky a cigerety jako něco co by jsme chtěli,ale nemůžeme, když přece nekouříme... MY NECHCEME kouřit..Oni jsou chudáci, kteří také nechtějí,ale nedokáží to ( zatím ).
Snažit se v každém momentě si uvědomit, že ta cigereta ten okamžik, prožité chvíle nezmění. že to samé jde prožívat úplně stejně jako s cigeretou - lépe - bez ní..Nezmění je !
Dám si kávu s přáteli a jsem tam úplně stejně, jako dřív - povídám si s nima a vše je stejné = jen bez cigerety !Ta tam totiž byla navíc. Pokud mi dělá problém káva bez cigerety - začnu pít čaj... A dál tam s nima sedím a jsem... Vše jako dřív...
Cigereta nám nechybí - kuřákovi přebejvá !
Naše těžké okamžiky nezmírní a pokud, tak na pár vteřin a jen první... Další cigereta už je závislost a né radost... Jsme nemocní a kouříme, jsme překouření a kouříme.. Nechutná nám to,ale jsme otroky - dospělej člověk neovládá sám sebe, poslouchá cigeretu, podřizuje život své závislosti.
Stalo se Vám někdy, že vám došli cíga a vy jste předtím nedokouřili celé cígo a polovinu típli ? A pak jste jí našli a dokouřili ?? Je v tom rozdíl, když vidíte ty chudáky bezdomovce, jak hledají vyjgla v popelníku ? Jsme v tomto momentě na stejné úrovni.
Hledání restaurací a míst, kde se smí kouřit... Atd...
Co je tohle za radost - komu tohle chutná ?
Pochopitelně peníze - já mám při 112 dnech ušetřeno 16tis ! To je pěkná dovča v Řecku pro dva 12 dní ( letos jsme za tuto cenu byli ).
A zdraví ? Kouření zvyšuje riziko výskytu rakoviny o 50 % ! Chceme se plahočit a sípat za pár let ? nikdy není pozdě !!! Vždy je ten prtavej čas s tím seknout !!!
JÁ UŽ NIKDY NECHCI KOUŘIT !!!! A věřím, že také nebudu.
Držte se a pište !!! Nekouřit je skvělé ! A my všichni jsme příklad toho, že to jde - pokud se chce !!!
Jinak Sigrit a Moně gratulace !!!! Holky je to super takovou dobu... Já se nesmírně těším,až budu mít aspoň ROK !!! to už je takový dlouhý, významný - jako už má člověk pocit, že definitivní :) Jste šikulky !
Radu, jestli nás občas čteš - říkala jsi, že se připravuješ a už je to nějakou dobu.. Nic ??? A Marjo co ty ?? Taky zatím nic ??? Myslím na Vás holky !
Přidat nový komentář