Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ifka

Jejda babka ve 38? To jsou dnes prvorodičky. Ale dřív byla jiná doba. Já měla syna ve 20 a před 50 ze mě udělal babku a mám 1,5 letého vnoučka:-) S tím bytem máš pravdu. Od března v něm nehulíme a je voňavej. I když občas přijdu na to, že manža v bytě čudí. Buď se hodně vykloní z okna nebo pustí odsávač nad sporákem. Ale já na to vždycky přijdu - buď je na sporáku nebo ve dřezu kousek odklepnuté cigarety nebo zapalovač na parapetu:-) a pak nadávám ať chodí ven a nehulí v bytě.

Friduča

Tak Ifko, držím paleček - koukej průběžně hásit, jak se držíš !!!!!! Myslím na tebe a věřím, že teda tentokrát, už to dáš :) Teda holky... Klobouk dolů - mě je 31 a taky děcka nemáme... Furt Vám nějak nevím - za prvé mám šílenou hrůzu z porodu ( myslím, že to hraničí s fobií ) a prostě nevím... Měla jsem to urovnané, že ne, že adoptujeme,ale poslední verze je jedno naše a jedno adoptované... Ale to bych musela jít na císaře, přirozenou cestou rodit, tak to vím, že naprosto nepřipadá v úvahu !!! Já bych děti chtěla, ale kdyby mi je někdo donesl hotový v zavinovačce...Chjo... Jinak všem taky moc gratuluju - jsme VŠICHNI šikulky !!! Jo,jo - ono se to nezdá,ale kuřák je opravdu o spoustu vůní a chutí připraven... A jiných věcí pochopitelně, jako zbývá mu méně peněz a ták :)

Ifka

Děkuji a hlásím, že se držím. V práci mám klídek. Tak nervové rozhození snad dnes nehrozí:-)

Friduča

Teda teď jsem jukla na ty fotky - Megane nepředpokládám, že ta DOSPĚLÁ kočička byla sjetá, viď ? Jste blázni ! Nikdy bych k němu nešla natož si na něj lehala - ten u koho mu dojdou nervy a sežere ho se bude divit :) :) K mláďátkům ještě - to jsou hravé dětičky,ale dospěláckýmu tygorvi si lehnout na hruď je hotová nerozvážnost :) Ifko, to jsem ráda, jen tak dál !!!!!!!

Ifka

Tak to já se těším, až si uděláme výlet na Slovensko a nějakýho tygra si pomuchlám:-))) Jako malé děcko jsem chtěla být krotitelkou lvů a tygrů v cirkuse. Zatím se mi podařilo pohladit živou servalí slečnu Ivušku z olomoucké ZOO:-) Ale myslím, že Megan se ženou neleželi na dospělým tygrovi - dle fotky bych řekla, že to byl tygří dorostenec - necelý rok starý.

Yveta

Ahoj všichni bojovníci moc vas zdravím hlavně Friduš .To je velky bojovník a velky rádce v teto diskuzi.Slavim 10měsícu nekouření díky champixu a teto diskuzi.Byla jsem silným kuřake 23let a nikdy jsem ani nechtěla přestavat šla jsem do toho za zvědavosti a takhle to dopadlo a je to super.Cítím se mnohem líp fajn se mi dýcha,až na těch 6kg navíc.Hodně mě to štve ,ale jezdím cvičit a cítím ,že se to srovnává a pomalinku to jde dolu.Ničeho se nebojte asi bude fakt ,že se zastaví metabolismus a pak se zase nastartije.Sice mam 40 a už je to pomalejší ale stjí to za NEKOURIT.Všem moc držím palce a kdo o tom uvažuje at jde do toho určitě to dá.Friduš porod nic není je to moc krasna chvilka přivest na svět dětatko stjí to za to.Všechno přebolí a hned to bude vše krasné jdi do toho pak nam tu napišeš ,že je to nadhera šak ty si velka bojovnice papa mějte se hezky

Ifka

Posílám ti VÉLKOU GRATULACI!!!

Megan

Yvetě moc blahopřeji. Ifko a Friduč, byla to tygřice a pokud vím, tak dospělá. Oni mají ty tygry normálně v klecích, ale pouze tuto samici venku jako atrakci na focení. Myslím si, že ji určitě něčím dopují, páč jinak to snad ani není možný :-)

Ifka

Ty ses vrátil o 30 dnů zpět??? myslím v nadpisu:-)) Tak dospělá tygřice? Fíha!

zofia 1976

ahoj beriem champix uz 16.den ludia a ja stale fajcim......na mna to asi nezabera.teda zabera ale len velmi malo miesto zvycajnej 20-tky fajcim asi 15 denne.stalo sa to uz niekomu?

Megan

Zofio, to je úplně normální. Někomu to trvá déle. Neboj, určitě to zabere. Ahoj

Friduča

Zofi - ničeho se neboj ! Doporučená doba, kdy přesta je 14 dní zobání CHMP. Ale je to doba orientační... Nicméně - osobně ti doporučuju snižovat postupně počet cigeret - měla jsi to dělat od začátku. Pokud jsi na 15 kusech, snaž se např. do neděla stáhnout na pět. Doporučuju se snažit dát si tu první cigeretu co nejpozději, neb tím rapidně snižuješ počet, než když si dáš první ráno ke kávě... Třeba až v 11 dopo v práci, pak po obědě ke kávě a atd... A snaž se dostat na jednu, dvě, který pak zahodíš..Zahazuje se to snadněji, než patnáct ... Zobej dál CHNMP je výbornej pomocník,ale větší část toho boje je na tobě... Chceš opravdu skončit ? Rozhodla jsi se ? Pokud ano - jsi smířená s tím, že až přestaneš už NIKDY si nezapálíš ??? Pokud ano, pak máš téměř vyhráno... Snaž se myslet pozitivně a těšit se z toho, že nebudeš utrácet za ten hnusnej smrad, že buceš vonět, že budeš cítit nové vůně a chutnat nové chutě, které jsi jako kuřačka nemohla... A piš... vypisuj se ze svejch pocitů - my všichni ti budeme držet palečky,aby jsi přeskočila ten pomyslný plot a dala to... Megane - myslela jsem si to ... Moc tohle nemám ráda .. to je jak s těma slonama, pak se jim zblázní kladiva a udupou lidi... Jsou to zvířata, který patří do volné přírody. Maximálně do ZOO,ale rozhodně to nejsou mazlíčci na foce ní a tak ... :( Jen blbně te i ty krotitelko Ifko :) Yvet - moc ti děkuju !!! A pochopitelně gratuluju !!! 10 mesíců to je fakt doba a je to super !!!! Už abych to měla taky !!!! Jsi frajerka ! Já vím - to říkají všichni, že porod je v poho, ale fakt je ten, že ten mateřskej pud a radost a láska ti dá na tu bolest a děs zapomenout, prostě to přebijoou... Jsem srab - takže pokud k tomu svolím, pak budu volit císařskej řez - jiná cesta pro mě není a na konec pro mimčo je to jedna z nejbezpečnějších cest ven :) A jizva se dnes taky dělá pěkné pěkně dole, aby jí plavky schovali.. Vím, že jse mtrochu magor,ale tak to je :( Nenadělám nic .....

Megan

Tak ahoj všici. Už jsem opět ve výkonu a do rána tady budu. Zejtra jdu TUMAPOVI pomáhat s malováním a to se zase asi ože....rem. Ach jo. Jinak všechny zdravím a jen tak pro připomenutí,, Nekouřím'' :-)

Friduča

Tak pěknou službu Megane a nepij tolik - odumírají mozkové buňky... :) :) Já taky nekouřím heč ! :) Ifka ????

corrona

Zofia ty beres champ 16 dni a kouris? Prosimte ja prestala asi 22 den a to jsem den predtim vytahla asi 15 cigaret protoze mi je bylo lito vyhodit. Neboooj to zvladnes... Jinak gratuluju vsem ze nekouri...Hec ja taky neee...Ifko a jak jsi na tom v tuhle hodinu? Taky Te sleduju neboj...

Marrkula

Čautééééééé šicíííííííí.Úvodem se omlouvám,že jsem tu dlouho tak nebyla.Ale jaksi nezbývá vůbec čásek.Sem se vrhla na farmaření na facebooku a to je teda mor.Kam se hrabou cigára.Chlubim se s mými 91 dními - hihi-to byla rýmovačka.Nestihla jsem kouknout co vy všicí,ke kterým, jsem se v srpnu přidala,je toho hodně,i vzhled se změnil.Ale každopádně,doufám,že jste všichni stejní držáci jako já a novým říkám-jde to.To,že hulíte i po 14 dnu neva-pokud chcete tak se to podá.Hlavně přesně jak někdo nademnou psal,že si tu první dát co nejpozději,to je svatá pravda :) Jsem ráda že jste a i když tu nejsem stále,jsem stále s vámi :) Pokud někdo farmaříte také,není problém,sousedy potřebuji tak jako tak-tak jukněte :) Přeji krásné ráno bez smradu :) Jo a mimojiné-mám zde opět maminku-a opět trpím.Nervy na pochodu,ale mě nedonutí si zapálit.

Marrkula

Ještě jednou se hlásím-sem tak letmo četla nějaké skazky-prosím Megana-Friduč,či Ládíka-co ten srázek,byl sklípek či nikoliv?A Ládík tam nějak čtu že se neozývá-hulí?Prosím napište,at to nemusím louskat celé.Stačí jen rámcově....Díky předem.Srazík v Praze by byl super :) Friduča je akční,že?Ta to udělá,že Fridu :)

Friduča

Dobré ránko, tak já mám dneska 112 dní :) Celkem ušetřeno - 16 tis. Marrkulo - jéééé ty žiješ ? Psala jsem ti i na stránky...Ani tam jsi nereagovala :) Teda bych chtěla být tvoje zákaznice a psát ti pochvalu, nebo stížnost, nebo nějakej dotaz :) Už jsem si fakt myslela, že hulíš někde za bukem ... :) Aler udělala jsi mi velkou radost, že nekouříš :) Jsi borka a jen tak dál !!! Ládík se neozývá - byl v nemocnici a napsala nám jeho dcera, že si tam zapálil a že nás zdraví a od té doby nic... Já si myslím, že vůbec nemá přístup k netu - pokud by měl napsal by nám i kdyby hulil.. To si mslím já... Ale Megan mu psal sms na mobil a nic.. je to celé podivné... Mám strach, že se něco stalo... A je mi to líto, že nám někdo z rodiny nenapíše co se děje, když ví, jak na něj myslíme a máme strach... Já ti dám, že jsem akční !! Drzounko jedna :) Máš,ale pravdu - Letos jsem po 8 letech hodila zařizování Silvestra na kamaráda..Všichni furt, jak je to snadný to zařídit a napsat všem sms... Jaksi zapomínají, že to je několik sms za sebou - domluvit s cca 20 lismna termín, a místo - aby se všichni shodli...PAk to najít a zase všem napsat - pak z nic dostat prachy... Ale zaplatit to musíš hned atd.atd... Měla jsem ho na telefonu každý den a na konec mu stejně musela pomoct :) Takže jo, klidně to zorganizuju,ale stejně to bude až v příštím roce :) Srázek ve sklípku byl - já nebyla - byla jsem churavá,ale megan byl, Mona byla.... A nemohli si tovynachválit.. někde zpátky je odkaz na fotky... Ale to už fakt hledat nebudu - hledej šmudlo... Jsem fakt ráda, že jsi se ozvala !!! Ifko jak jsi na tom ????

Ifka

Já jsem už konečně na příjmu:-) a budu tady do 17.30 hod. MARRKULO A MEGANE - POSÍLÁM K 91 A 90 DNŮM OBĚMA VELKOU GRATULAČKU:-) JSTE BORCI!

Friduča

Ifko, takže to znamená, že jedeš druhý den ??? Čistá ? :) No to mi děláš radost - dávám palec nahoru !!!

Ifka

Jedu druhý den:-) Díky:-)

Helena

Champix mi leží na stole, koukám, čtu příbalový leták, trochu se bojím, nejsem zvyklá brát nějaké léky, Některé příznaky mně tam děsí...Kouřím 35 let, Chci toho nechat,,,,Musím. Ptám se vás, kdo už touto kůrou prošel, měl nějaké nežádoucí účinky? Děkuji za odpověd

Ifka

Ahoj. Správné rozhodnutí. Určitě Cham. začni užívat. Je to výborný pomocník! Užívat dle příbalového letáku startovacím balením. Až se najede na plné dávkování = 1 mg ráno a 1 mg večer, tak někomu je špatně od žaludku. Je dobré nejíst ty léky na lačno a hodně zapíjet vodou. Jsou jednici, kteří berou po půlkách. 2 mg ve čtyřech půlkách postupně za celý den.Někdo má špatné sny a někdo snad má i deprese. Já naštěstí k těmto lidem nepatřím. Občas mi bývá špatně od žaludku a to je vše. Takže do hoto a držím ti moc palce:-)

Ifka

Perfetně to na tebe působí. Dle mě bys ani nemusel čekat na osmý den. Jak ti to přestane chutnat, tak s tím sekni a už si nezapaluj. Žádní čekání. Držím i tobě palce:-)

sigrid

Pokud je tu ještě někdo kdo pamatuje začátky fóra a můj zoufalý boj, hlásím, že za týden to bude dva roky, co nekouřím. Ráda bych povzbudila všechny, co se právě smaží v začátcích - vydržte! Je to těžký, ale stojí to za to. A bez Champixu bych to byla nezvládla. Vedlejší účinky nejsou nikdy tak hrozné jako absťák bez něj. Nadměrný příjem tekutin vedlejší účinky minimalizuje. A pro ty, kdo kouří hodně nebo hodně dlouho - doporučuji brát Champix opravdu po celou doporučenou dobu a celou doporučenou dávku. Je to drahé, ale ne tak drahé jako začít znova kouřit. Já ho brla rok. Prvního půl roku 2 denně, další půlrok jednu denně. A pokud chcete vědět, jak je to po dvou letech s chutí na cigaretu, pak vězte, že se ještě občas objeví. Ale není to zběsilé nutkání a nepříjemný pocit, spíš nostalgický závan vzpomínky, který rychle přejde. Ovšem pořád si musím opakovat, že by stačil jeden jediný šluk a vezu se v tom zas. Všem Vám moc držím palce, přeju hodně úspěchů a nedejte se. Ten boj musíte vyhrát, když jsem to zvládla já se svou slabou vůlí a silnou závilostí. Hodně štěstí sigrid

Ifka

Smekám a skláním se před tebou. Jsi borka:-)

Megan

Sigrit, jak napsala již Ifka, taky smekám. Já mám 90 bez a Champ už neberu. Zatím žádný absťa nemám. Ifko, ty vydrž. Marrkulo, na srazu jsem byl s dopisujících já, Mona, Miloš, Tumapo. Pak tam byl ještě Milošův brácha a dvě kámošky od Mony. Věř, že to bylo opravdu super. Jak psala Frida, někde vzadu je odkaz na fotky. Ahojte všici PS Začátečníkům držím palečky :-), nebojte, jde to zvládnout

Mona

Sigrid,teď zase drapla nostalgie mě,vždyť my spolu skoro začínaly,já budu mít dva roky až 2.2.2010 a dala jsem to až napodruhé. Nedávno jsem si na tebe vzpomněla a chtěla jsem tě kontaktovat přes e-mail,protože jsem byla zvědavá,jesti stále nekouříš a jak se máš. Jestli budeš mít chuť podívej se na fotky z Chvalovic,kde jsme byly na srazu nekuřáků z fora. Bylo to opravdu super.Měj se v Kašp. hezky a zase se ozvi,myslím,že to začátečníkům pomáhá a má to smysl.

Haja

zpráva

Megan

http://monvin.rajce.idnes.cz/Sklipek/

Friduča

Pavel a Helena - Udělali jste dobré rozhodnutí ! Takže co se týká vedlejších účinků. Osobně a dle toho co jsem se dočetla si myslím, že vypsané vedlejší účinky CHMP jsou zároveň abstinenční příznaky. A každý je prožívá jinak - někdo vůbec, někdo trošku a jiný hrozně...Ale to jsou extrémní a vyjjmečné případy. Za sebe,aby jste se vyhnuli co nejvíce : NIKDY nezobat CHMP na lačno ! Nebrat večerní dávku déle jak cca pět večer - pak jsem nemohla spát. Doporučené dávkování dvě tablety za den mi nevyhovovalo a zobala jsem půl ráno,v poledne, odpoledne a navečír.Ale je spousta lidí, kterým to nedělá problém... Dále, jak už jsem psala - doporučuji postupně a ihned nasadit snižování počtu cigeret,až se dostanete na dvě, jednu a to se zahazuje snadněji. S tím, že nejlepší způsob je začít si tu první dávat co nejpozději ( tedy vydržet od rána co nejdéle ). Ale pokud dokážete švihnout s 15 na ráz - v pohodě... Je to opět jen doporučení k ulehčení ... Jinak poté co jsem začal brát půlky zmizelo i oblbnutí... Které jsempoci´tovala..Takové utlumení ... A rozhodnutí - je třeba se opravdu se rozhodnout a NECHTÍT !!! kouřit. Nedívat se na kuřáky a cigerety jako něco co by jsme chtěli,ale nemůžeme, když přece nekouříme... MY NECHCEME kouřit..Oni jsou chudáci, kteří také nechtějí,ale nedokáží to ( zatím ). Snažit se v každém momentě si uvědomit, že ta cigereta ten okamžik, prožité chvíle nezmění. že to samé jde prožívat úplně stejně jako s cigeretou - lépe - bez ní..Nezmění je ! Dám si kávu s přáteli a jsem tam úplně stejně, jako dřív - povídám si s nima a vše je stejné = jen bez cigerety !Ta tam totiž byla navíc. Pokud mi dělá problém káva bez cigerety - začnu pít čaj... A dál tam s nima sedím a jsem... Vše jako dřív... Cigereta nám nechybí - kuřákovi přebejvá ! Naše těžké okamžiky nezmírní a pokud, tak na pár vteřin a jen první... Další cigereta už je závislost a né radost... Jsme nemocní a kouříme, jsme překouření a kouříme.. Nechutná nám to,ale jsme otroky - dospělej člověk neovládá sám sebe, poslouchá cigeretu, podřizuje život své závislosti. Stalo se Vám někdy, že vám došli cíga a vy jste předtím nedokouřili celé cígo a polovinu típli ? A pak jste jí našli a dokouřili ?? Je v tom rozdíl, když vidíte ty chudáky bezdomovce, jak hledají vyjgla v popelníku ? Jsme v tomto momentě na stejné úrovni. Hledání restaurací a míst, kde se smí kouřit... Atd... Co je tohle za radost - komu tohle chutná ? Pochopitelně peníze - já mám při 112 dnech ušetřeno 16tis ! To je pěkná dovča v Řecku pro dva 12 dní ( letos jsme za tuto cenu byli ). A zdraví ? Kouření zvyšuje riziko výskytu rakoviny o 50 % ! Chceme se plahočit a sípat za pár let ? nikdy není pozdě !!! Vždy je ten prtavej čas s tím seknout !!! JÁ UŽ NIKDY NECHCI KOUŘIT !!!! A věřím, že také nebudu. Držte se a pište !!! Nekouřit je skvělé ! A my všichni jsme příklad toho, že to jde - pokud se chce !!! Jinak Sigrit a Moně gratulace !!!! Holky je to super takovou dobu... Já se nesmírně těším,až budu mít aspoň ROK !!! to už je takový dlouhý, významný - jako už má člověk pocit, že definitivní :) Jste šikulky ! Radu, jestli nás občas čteš - říkala jsi, že se připravuješ a už je to nějakou dobu.. Nic ??? A Marjo co ty ?? Taky zatím nic ??? Myslím na Vás holky !

Jana

Zdravím všechny nekuřáky. Mám pylovou i potravinovou alergii. Také alergické astma. Kouřila jsem 10 - 12 cigaret denně. Už když jsem dobrala jedno balení champixu a projevily se mi nežádoucí účinky nebo abstinenční příznaky?. Jediné pozitivum na nekouření je, že se mi lépe dýchá a nemám chuť na cígo. Jinak mám deprese jako prase, nic mne nebaví, nemám ten správný požitek z ničeho - z kávy, malování, čtení ani ze sportu, který mě tak bavil. Jsem tak unavená, že skoro usínám v práci a svaly mne bolí, jako bych právě zdolala Himaláje. V noci chrápu tak, že se manžel musel odstěhovat do druhého pokoje a sousedka nad námi se mě ptala, jesti Pepa nezačal chlastat, když tak v noci chrápe. Nejhorší na abstinenci je, že mám strašně, ale strašně sucho v puse. Dělají se mi afty, bolavé trhliny v nose, puse, a když si čistím zuby, bolí mě dásně jako hrom, také začaly krvácet - před tím nikdy. Myslím, že je to spíš zánět celé dutiny ústní. V obličeji jsem opuchlá víc, než když jsem kouřila. Za měsíc jsem přibrala 5 kilo a to se snažím sportovat seč můžu. Vzhledem k mé potravinové alergii můžu jíst jen ředkvičky, kedlubny a banány. Zatím chuť na cígo nemám, ale přemýšlím, jestli mi to stojí za to, když jsem zas tolik nekouřila... Máte ještě někdo podobné problémy? Zdá se mi, že jste tady všichni ohromě redy a "hepy".

Friduča

Ahojky Jani, depky a únavu jsem pociťovala při prvním odvykání loni. Musím říct, že ze své zkušenosti a toho co jsem se dočetla se přikláním k názoru, že čím méně jsme připraveni přestat a rozhodnuti přestat - tím více příznaků i fyzických máme... Protože, když je člověk smutný z toho, že nekouří, pak se to logicky odráží na psych.stavu a následně i fyzickém..Je to prostě jedno z druhým... Jukni - pokud máš chuť a čas na můj blog, kde je přepsaná téměř celá kniha a čti od zadadu - třeba ti to pomůže... http://friduca.svetu.cz/ Snaž se začít dělat to co tě dřív bavilo a dělala jsi... Možná vysaď CHMP - při 10 cigeretách nevím ani zda ho potřebuješ ? Přestávala jsi někdy ? Když čtu tvůj příspěvek - je tam jasně napsáno : nemám ten správný požitek z ničeho - z kávy, malování, čtení ani ze sportu, který mě tak bavil. Všechny aktivity, které jsi vyjmenovala můžeš dělat i bez cigerety - dokonce jsi je kdysi jistě dělala bez cigerety. S cigeretou v puse se nikdo z nás nenarodil, že ? Musíš se na to dívat opačně - ty nyní můžeš dělat to co jsi psala a neustále si opakuj, že to jde a je to STEJNÉ ! Ono to skutečně je stejné... Jen si na to zvyknout a začít se tak na to dívat.. Loni jsem se trápila - hrozně ! Každému jsem to cígo záviděla... A trpěla jsem jako pes... Furt mi to chybělo...A selhala jsem... Letos jsem pochopila, že skutečně kouřit nechci a vše se dá prožívat stejně jako s cigárem... Že mi nikdo nevzal hračku,ale dobrovolně jsem odhodila hnus co mi ničil zdraví, po kterém jsem smrděla a stál mě peníze, kterému jsem musela otročit. Protože kdo kouří dobrovolně ? Rekreační kuřák a to není nikdo z nás.. My si říkáme, jak nás to baví a chutná nám to,ale není to pravda. To jen tělo se dožaduje své dávky nikotinu -jsme normální feťáci a nic jiného.. Pokud by to tak totiž nebylo, pak by jsme si dali cigeretu skutečně jednou za 14 dní jednu, dvě u vínka v restauraci... Ale to my nezvládáme - jsem závisláci... Takže letos mi to skutečně jde samo, protože nikomu nezávidím, nic mi nechybí a prostě kouřit NECHCI ! Držím ti palečky a nemůžu ti poradit nic jiného, než aby jsi se snažila přehodit výhybku a na své nekouření se snažila dívat pozitivně a opačně...A pokud to dokážeš, půjde to skutečně daleko snadněji... Drž se a piš ...

Lena

Jano, na ten zánět a afty zkus spray TANTUM VERDE - volně prodejné.......a na ty deprese zkus čaj z třezalky tečkované ........Kdyby ty deprese měly přetrvávat delší dobu, neváhej jít k doktorovi a nech si předepsat slabší antidepresivum ( zejména pokud by se objevily vážnější poruchy spánku)

Coudy

Ahojky Jani,uz sem moc nepisu(prevcirem jsem mel 8.mesicu za sebou).O problemech,ktere tady zminujes,tak jsem mel taky a urcite hodne z nas.Vse ustoupi,ale proc ti vlastne pisu.Mozna by jsi mela zkusit PAIPO me osobne pomaha do ted.JInak vsem odvykacum blahopreji k metam,kterych do ted dosahly.P.S.:Jani bojuj a nevzdavej se ,ono se to zlomi k lepsimu.PA

Friduča

Dobré ránko, další den před náma, bez toho smradu :) Ifko, jak ???

Ifka

Ahoj všici. Tak jsem začala 3 den:-)

Friduča

Tak to mi děláš radost !!!!! Drž se !

Megan

Ahoj všici. Tak jsem zapařil s TUMAPO a pohoda. Friduč, kolik to prosím mám? Ahoj a nehulte

Friduča

Tak tě vítám opilče ... Kolik máš čeho ??? 91 dní BEZ !!! Pokud se ptáš na tohle :) :) Teda to musel bejt masakr !!! Ifko ??? Pohoda ? JInak já tu jedu a čučím na účesy :) A barvy :) :) Chytá mě červná !!! Nebo zrzatá :) No uvidím příští týden - už jsem skoro čistá blondýna - ta moje kadeřnice mě zabije :)

Ifka

Uvařila jsem si kafe a v hubě mám paipo. Dnes jsem dostala dopis od EMY ze Slovenska. Champix bere už jenom nárazově. Elektronickou cigaretu si nakonec nekoupila. Napsala toho víc, ale nevím, jestli to sem mohu napsat - nemám od ní svolení:-)

Megan

Friduč, masakr to celkem byl, ale zažil jsem i horší :-) Tý vogo, FRIDUŘČ, už se na TY VLASY vy,,,,,ser. Fakt ti to sluší na černo :-) Já ještě pořád maluju, tak až zejtra ( díky91 už su v obraze).

Friduča

Já myslím, že můžeš.. Pokud to nejsou vyloženě intimní věci určené jen pro tebe, tak nám poreferuj, jak se má... To jedobře, že nekouří !!! A ty jsi taky šikulka ! Držím ti palečky co mi síla stačí !!! Megane - posílám ti mms na mobil - blondýna :) Nemám to v PC...

Megan

Ahoj Friduč. Tak barva v pohodě. Jinak tě zdravím a rád jsem pokecel. Ahojky

Megan

Friduč, něco jsem ti poslal na mail:-)

Ifka

Na diskuzi Ema nechodí, protože na ní působí anti motivačně, ale bohužel se jí stýská po kouření a po vtahování kouře do plic. Ale Ema je stejně JEDNIČKA, protože dokázala s tím smradem šlahnout po 40 letech. A to se opravdu velmi těžko zvládá.

Friduča

To je jasný, že je jednička !!! Každý kdo s tím sekne si zaslouží respekt a velkou pochvalu !! Není to žádná sranda.... Takže jí vyřiď moje ( myslím, že můžeš i naše ) velké pozdravy a a´t se drží... Je to boj ! Pro někoho snažší a pro někoho těžší... Bohužel pokud se jí stýská, tak to patří do té druhé skupiny, co trpí daleko víc... :( Ale i tak bojuje, takže jen tak dál a držíme palečky !!!!!!!! Zasloží si podporu !!! Takže fandím,ať to jde co nejlépe...A ať se moc netrápí kočička... A copak je pro ní antimotivační ?

Ifka

To bohužel nenapsala:-( Pozdravy jí mileráda vyřídím:-)

Marrkula

Ahjte šicíííííííííííí-zapoměla jsem předevčírem popřát všem kdo se snaží přestat.Hodně zdaru všem k jejich dnům a těm,co přemýšlejí přeji,aby do toho šli.Fakt to účinkuje :) Friduč,jak píšeš , že jsi mi psala na webovky krámu-ty už dávno neopoužívám,ale v tom blogu jsem je tenkrát použila,protože mě to jinak nepustilo :) .Joj,tak snad to s Ládíkem je dobré a je mu akorád blbé psát dál,když se rozkouřil.Jinak Megouši-my jsme měli tuším dva dny od sebe,takže za chvíli budeme mít 100:) To by se mělo oslavit.Fridučka ,ta je už za 100-ta se mááááááááááá. Všicí,co se bojíte nežádoucích účinků-někde už to někdo napsal,mylsím si také,že to nejsou ani tak vedlejší účinky Champixu,jako abstáky.Clovek si sám poraDÍ.mĚ TŘEBA PROTI BOLENÍ HLAVY Pomohlo žvýkat Nicoret.Jinak jsem téměř od začátku byla na půlce ráno a půlce večer,pak jsem začala na ty večerní zapom,ínmat a ted sem před týdnem zaúomela i na dení a tak jsem přestala po 4 měsících brát.Uvidíme-zatím pohodička..............

Marrkula

Ještě jednou-OM"LUVU PŘIJMI-jo,je to wem nový- :) Jsi první,kdo tam dal vskazík-lidičky,co něco chtějí,tak píšou mejla :) Na webovky chiodim jen,kdyz chci něco upravit.A zase tak dlouho to neni co jsi to psala-13.11-to je nedávno :) .To víš,nemůžu být všude :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce