Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ifka

Jsem se opět tak vytočila, že kdybych mohla, už jsem na rohu ulice v trafice!!! Celá se klepu!!!

Friduča

Ifko já taky, ale z hladu - nějak jsem podcenila oběd a je mi blbě..mažu k doktorovi a po cestě se pro něco stavím na benzínce, nebo omdlím !!! A pak šup do divadla... Kdo tě vytočil ??? Povídej ... Dobře,že do trafiky nejdeš - frajerka !!! :) Irčo 333 - krása !!!!!! Jsi šikulka :)

Ifka

Nejsem frajerka. Jsem už v práci sama a tudíž nemůžu zavřít a dát na dveře ceduli přijdu za 5 minut. Možná někdo jiný by to udělal, ale já ne. Víš to je na dlouhatánské psaní. Možná někdy. Firma se potápí a vymýšlejí dle mě kdejaké píč.....!!! Že nás jako každý rok pozvali v listopadu do sklípku, tak to už jsem jako vrchol drzosti, tedy překousla. Samožřejmě jsem nejela. Pokud je potřeba šetřit, tak i na tomhle!!! Dnes jsme dostali pozvání na vánoční večírek - no a to je to samé jako ten sklípek, mávla jsem nad tím rukou a nejdu - platí se to z jiné škatulky. Taky jsme letos poprvé dostali (a jsem u firmy 14-tý rok) nabídku nakoupit bílou techniku do domácnosti od světoznámé firmy se 40% slevou. Taky si můžeme objednat, údajně výhodně, studené vánoční mísy (jsem si to propočítala neb poslali gramáž jednotlivých porcí, a když si jí udělám doma a to za maloobchodní ceny, ušetřím 120 Kč). A tohle prosím v roce, kdy nám do mzdy dávají 50% prémií a nedali 13-tý plat. Můžeme nakupovat a nakupovat a nakupovat, ale za CO? Ale nasr... jsem se kvůli úplně něčemu jinému. Dělají z nás kretény!!! A´t už jdou ti novodobí kapitalisti ke všem čertům - a to jsem napsala hodně slušně.

GÁBINA

Zdravím všechny.Dnes 8 den co užívám chx a je mi po raní tabletce tak špatně že to mohu přirovnat jen k těhotenským potížím byla sem silná kuřačka ale tyto tablety jsou fakt užasné jen ty nevolnosti.Jestli mohu poradit ráno nejíst tabletu na lačný žaludek hruza.Jinak držte se a vydržte v léčbě:-)

Friduča

Dobré ránko, tak mám za sebou 126 dní - a půl rok se pomaloučku blíží :) :) Ifko to se nedivím, že tě to zvedne ze židle, ale snaž se nenervovat, neb se tím asi stejně nic nezmění, viď ? No ono se to radí,ale já jsem stejná... A ještě k tomu huba prořízlá, takže já to většinou i řeknu nahlas ... Tak prostě pracuj adekvátně odměně... jsi tam v menším počtu ( jestli se nepletu ) a dostala jsi přidáno, když dělaáš za víc lidí ? To je standartní postup ... Né celej jeho plat, ale přidáno by jsi měla dostat... Megane kde nám lítáš a co ostatní ??? Zase je zima jak v morně - fuuuujjjjj...

Ifka

Ahoj. Letos jaksi standardy neplatí. Vše je obráceno naruby (opět slušně napsáno - jinak by to bylo ......ke zdi). Abych včera vůbec usnula, tak jsem si otevřela ferneta, no a pak už jsem šla s manžou ven hulit. A stejně jsem od 4 hodin dnes vzhůru. Vím, že se nic nezmění, ale poruč té šedé hmotě, aby na to nemyslela. Já to neumím. A to denně užívám anti-stress tablets - ale na mě to nějak nezabírá. Nejraději bych dala výpověď, ale copak mě po padesátce někdo zaměstná? Nikdo. Musím to tady snášet a nervovat se. Kvůli zaměstnání jsem začala opět hulit. A pokud se to v práci nezklidní, tak končím s veškerými pokusy o opětovné nekouření. Veškeré pokusy jsou k ničemu. Jenom si nebudu věřit čím dál víc. Všem vám moc držím pěsti!!! Tady je taky hnusná kosa fuj.

Friduča

Tak to jsi mě teda dala řachu..Tentokrát jsem věřila, že to dáš... No,ale sama víš, že problémy budou vždycky... A ideální doba nikdy... To je staré pravidlo, ale ty víš jak se cítíš... A pokud se na to necítíš - nedá se nic dělat... Já snad začnu zase hulit taky... Docela by mě zajímala úspěšnost - kolik lidí né za rok, né za dva,ale kolik lidí vydrží 5-10 let a pak navždy... Mám pocit, že většina, která odsud odešla - začala kouřit... :( :( No to máme pěknej den... Ach joooo.. Ifko na še bláznivá... :)

Ifka

To by mě hódně mrzelo, kdybys aj ty začala. To NEDĚLEJ!!! UŽÍVEJ SI VOŃAVÉHO ŽIVOTA!!! NEBER SI PŘÍKLAD Z NEVRVÁKA!!! BOJUJ A NEVZDÁVEJ!!!

Megan

Ahoj všici. No, Ifko, taky jsem věřil, že to tentokrát dáš. No snad příště. Jo, Ifko, tak mi to došlo!!!!!! No, je fakt dobrá, děkuji. Já jsem dneska doma, páč mi nebylo dobře. Po třech letech jsem šel marodit. No, v neděli půjdu určitě do práce. Fridučo, ohledně toho rozhození kolektivu. Nás se nikdo neptal, hodili to jako jasnou věc. Když jsme protestovali, tak je to stejně nezajímalo :-((( Jinak Friduč, co zase ten splín?

Ifka

Není zač:-) Paráda lísteček z pošty vyhazuji:-) Hlavně, že to nerozflákali:-) Nelekl ses, že ti někdo posílá diplom?

Ifka

Ještě mi tak napadlo, že to rozhození možná dělají schválně - aby jste, co by dobrá parta, nebyli úplatní. Kurýruj se pořádně, ať jsi fit:-) Ke 104 gratuluji:-)

Friduča

Kdepak žádnej splín - jen je mi líto, že ta Ifka zase do toho spadla... :( Chjo.. to je fakt tak hnusná závislost !!! Já dneska kamarádovi rozlámala celou krabku cigeret do popelníku - zachránila jen kámoška dvě, které si dali :) :) Já jim dám :) :) Naštěstí to berou sportovně a nemlátí mě :) Dvě kámošky už nekouří a jeden kamarád ( zarputilej kuřák ) rapidně snížil a můj manža snad dodrží a z rapidního snížení do toho března zvládne úplně ! Tak to si myslím, že je dobré skore ? Myslím, že provádím výbornou osvětu :) Teda Megane - to je ujetý..Místo,aby byli rádi, že to u vás funguje, tak udělají škatulata... To prostě není normální...

Ifka

Líto, nelíto, jste mladí a máte život voňavý před sebou. Tak bojujte statečně s tím smradem!

Ifka

Na vedlejší diskuzi jsem to nenapsala schválně. Abych ty chudáky nerozhodila. Oni mají svých starostí až až. A větších starostí než mám momentálně já. Takže, pokud si tam na mně nikdo nevzpomene, tak bude jenom dobře.

Megan

No Ifko, když to přišlo tak jsem hned věděl co to je. Ohledně toho rozhození, řekli nám, že naše partie funguje nejlíp a proto nás rozhodili. Prej aby jsme zvedli ty ostatní. Pěkná blbost

Ifka

Jó tak to znám. Za těch 13 let u firmy jsem pracovně vychovala asi 15 děvčat které následně postoupily výš do hlavního štábu. Letos v srpnu mi sem ze štábu poslali nejslabší pracovnici z celé firmy. Prý ať jí naučím dělat. Paradox je, že ta paní je delší dobu u firmy než já, ale tam co byla, tam jí to nenaučili:-(

Friduča

S tím nesouhlasím Ifko !!! Ty taky nejsi žádná bába a ty to taky musíš zvládnout !!!! Patříš mezi nás a jsi bojovnice !!! Jinak jsem konečně opět něco napsala na blog - http://friduca.svetu.cz/ Tak se držte kamarádi !!!

Corrona

Ahojky vsici, tak jsem se prisla podivat jak tady pokracujete a stalo se co jsem si myslela ze se stane. Taky jsem malem v sobotu sahla po cigarete Ifko nemysli... Stalo se mi ze jsem jela o vikendu asi po mesici do bytu ktery jsem mela pronajaty a ejhle... nepasoval mi klic do zamku a bez jakehokoliv varovani majitelka bytu vymenila fabku. Udajne proto ze se pry v byte svitilo a sousedi si pry stezovali. Vim ze ho chce pronajmout draz a smlouvu jsme napsaly na dobu urcitou nekdy do rijna. Malem to se mnou svihlo, jela jsem za matkou a u ni jsem prakticky zkolabovala. Cigaretu jsem nedostala ale kozlikove kapky a kdyz jsem se trosku uklidnila , musela jsem to resit takze misto peceni cukrovi a pripravy vanoc mam doma od uterka haldu beden a pytlu a do vanoc mam co delat abych to tady alespon trosku zkulturnila. Dnes mam 161 DBC a kdyz uz jsem preckala tohle /sice s pomoci jineho/ tak uz nezacnu. Vsem drzim palce, kdyz mam cas tak vas ctu ale nekourim. Zdravim take vsechny novacky a drzim pesti.

Corrona

Ifko nakoukla jsem take na druhou diskuzi a tam rekl jeden cerstvy tatinek neco jako ze muzes brat tisice leku, naplasti apod ale kdyz hlava nechce, tak ze to nedas. A o tom to je a Ty to vis vid ? Urcite jsi to cetla protoze vedle cist chodis. Jinak se mej moc krasne a az budes vedet ze opravdu chces tak do toho skoc.Dobrou noc....

irena

ifko jak to u tebe vlastně začalo s tím nekouřením? Bralas champix? Co kdyby jsi ho začačala znovu brát? A poctivě aspoň půl roku.Nezabírej a nevyčítej si tak moc jednotlivé prohřešky ,hlavně se nerozhul a nekuř dál

friduča

Dobré ránko, Corrono a co jsi dělala ? Ta majitelka postupovala nezákoně !!! I kdyby jsi tam svítila nonstop, tak má smůlu - ty platíš energie ... Mohla ti něco odcizit ! Porušila smlouvu atd... Být tebou seženu si potvrzení o hrazení nájmu někde jinde a žádám po ní dorovnání - úhradu nákladů na stěhování atd... Každý právník ti poradí - tohle co udělala nesmí a soudy dnes trestají poměrně tvrdě - neberou si s takovejma lidma co nedodržujou smlouvy servítky.. A také jsi měla zavolat policii - musela by ti umožnit vstup a je povinná - pokud si zámky vyměníš zpět uhradit náklady atd... Ta mě teda zvedla ze židle... Ale dokud si lidi budou nechávat takové chování líbit, tak nemají důvod takový grázlíci něco měnit... :( Nu hlavně, že jsi si nezapálila !!! Po taková době by jsi si zasloužila na zadek, kdyby jsi to nevydržela !!! Šikulka !!! To víš, že to Ifka ví - ona má přečtenou ( dle mě nejlepší ) knížku od paní doktor Králíkové ( ta co jí píšu na blog ) a tak musí ještě dozrávat, vi´d Ifko, ale to neznamená, že nám sem nebudeš psát, ne ???? Chyběla by jsi nám ... :( Souhlasím s Irenou, že by jsi se hlavně neměla rozhulovat dál... Aby jsi nebyla na krabce za den - to by byla fakt velká škoda :( Jinak já se dnes probudila do té bílé nádhery !!! Fakt kráááása !!! Bílo a padáa padá i když jen malučko :( Ale jeto hned veselejší, než ten hnusnej holomráz !! Vánoce jsoou tady, vánoce jsou tady :) :) Jdu dělat hejhuláka :)

Ifka

Je to jen a jen v hlavě, ale když máš místo mozku nikotin??? Předci a mamčiné strany vlastnili před válkou malou továrničku na tabák. Úplně celá famílie byli těžcí kuřáci včetně mé mamky. Moje prateta ve stáří dostala mrtvičku a zůstala ochrnutá-ležák. Než vydechla naposled, tak požádala svou opatrovnici, aby jí dala do pusy zapálenou cigaretu. Teta si z ní párkrát potáhla a umřela. To jenom na vysvětlenou, že jisto jistě budu mít zmutovaný chromozon neznám ho zpaměti, ale to číslo chromozonu mám doma napsané pokud by to někoho zajímalo. Corrono páni, já smekám. Tohle já bych nezvládla. Takže GRATULUJI, jsi BOREC žes to ustála! Irčo, bez Champ. bych nedala ani 2 hodiny. Mě ho předepisuje můj gynekolog a dost se v květnu divil, že jsem ho vysadila. Řekl mi, že jsem ho vysadila moc brzo, že já bych ho měla užívat nejméně rok. Však taky v srpnu přišlo přepracování a nervy a zapálila jsme si. Od záží Cham. beru zase, ale už se mi to nedaří:-( Fridu bába už jsem 19 měsíců:-) mám nádhernýho vnoučka Jakuba:-) A ke 127 ti taky posílám gartulaci.

Ifka

Doufám, že nejsi někde za bukem? Kurýruješ se?

Ifka

Právě jsem dostala od jedné klientky půlčíka slivovice - a když já to nepijííí. Vidíš, kdybych počkala, tak jsi mohl dostat víc:-(

Megan

Ahoj všici. No za bukem nejsem. Včera jsem musel objet doktora, dát neschopenku do práce a pod. No, já stejnak v neděli jdu zase na denní. Bez práce nejsou koláče. Ifko, s tou slivkou to neva. Bohatě stačí co jsi poslala. Ono se nic nesmí přehánět. Corono, jsi borka. Hlavně že jsi to ustála. Friduča má pravdu. Jedná se o podezření ze spáchání trestného činu vloupání, nebo minimálně podezření ze spáchání TČ neoprávněný zásah do práva k domu, nebo bytu. Jinak krásný den všem

Friduča

Dobré ránko, tak se dneska povaluju doma, neb máme v práci opět zimu jak.....Venku je nádherně bílo !!! Už se těším na hory.... Ifko - jistě víš, že takové řeči a myšlenky ti rozhodně nepomůžou.. naopak, argumentyy o sklonech díky předkům... :( Moje mamina je také ze striktně hulící rodiny - všichni sourozenci hulej jak cikáni za pařezem, její rodiče to samé a byť neměli továrnu na tabák a cíga, tak jejich rodiče to stejné - ono to prostě bylo dřív normální - kouřili v podstatě skoro všcihni - nejprve muži a pak po uvolnění začali i ženy... Nikdo nemluvil o škodlivosti kouření, tak proč by to nedělali aj eště měli pocit, že dobrovolně - neb o skončení je ani nenapadlo přemýšlet a tak to, že jsou závisláci,ani nezjistili.. to až později... No am oje mamina s tím sekla ze dne na den... Jak již bylo napsáno je to skutečně jen a jen o té hlavě a našem rozhodnutí - ale pokud kouří partner a člověk má co dělat sám se sebou je to několikanásobně těžší, enž když máte doma nekuřáka... Je to tak ... Ifko bojuj dál, ale hlavně se snaž přehodit výhybku jak já říkám a změnit pohled na ty podělaný smrady... Skutečně ti držím palečky !!!! A věřím, že to jednou dáš... Každý má svůj čas ...A potřebuje dozrát... Ostatně málo z nás to dalo na poprvé... Já to testovala x krát... Naposledy loni a tentokrát skutečně věřím, že definitivně,ale víš jak to je.. kdo ví ? Takže držím palec,ať je to co nejdříve... Dobré ránko všem :)

Ifka

Gratuluji ke 128:-) Když je doma kuřák, je to něco příšerného, trpíš o to víc:-(

irena

Ještě bych chtělě poradit ifce, soudím tak podle sebe...já měla v mozku pořádek jestli nepřestanu kouřit zemřu strašnou smrtí a čím víc jsem chtěla začít tím víc jsem kouřila.Pak jsem si uvědomila, že sama to nemůžu absolutně zvládnout. Nejbližší řešení byla protikuřácká poradna v Olomouci pod vedením primáře Lose. Ty to tam znáš ifko tak to zkus.Je to na plicním oddělení 3.poschodí nad radioterapií,sestřičky jsou perfektní všichni ti vyjdou vstříc A snad to ,že jsem měla nad sebou autoritu a musela jezdit "podávat hlášení" mě dovedlo až sem.Další co mě přinutilo nekouřit byla má 11ti letá vnučka .Dala jsem jí to nekouření k narozeninám a ona mi řekla ,že krásnější dáreček nedostala . Já bych si kolikrát tak zapálila ještě i teď,ale jak můžu: co se dá, to se s pekla nevydá.Tak už skoro rok bojuju ,někdy trpím jek pes,někdy mám ze sebe rasdost a zatím nekouřím. Nějak jsem se rozkecala omlouvám se za překlepy....

Ifka

Ahoj Irčo, páni, Ty jsi taky z Hané??? Moc moc Ti gratuluji. Já to tam znám. Asi před 5 lety jsem tam párkrát byla. Vstupní rentgen plic a pak dýchání do spirometru, pak foukačka do krku a znovu dýchání do spirometru atd... Tam mi pí. doktorka řekla, že už mám CHOPN 1. stupně. Tehdy ještě nebyl Champix, ale jenom Zyban a ten na mě neměl vůbec žádné účinky. Nakonec mi doktorka řekla, že bych se měla sejít s psychologem, to jsem odmítla a skončila jsem. Jinak bychom se mohly někdy u Orloje sejít a pokecat, co Ty na to??? Na náměstí to mám z práce cca 60 metrů:-)

jméno a příjmení

Ireno moc tě zdravím! Začíaly jsme spolu a jsem ráda, že jsme obě ten rok zvládly, gratuluju!!! Jen ty kila.....i idyž fakt s prominutím nežeru, do ničeho nevejdu, zvýšil se mi cholesterol a praskl dvanácterníkový vřed, neboli žídné velké zdraví. Občas se mi ještě v noci zdává o dlouhém kouři a pak si nadávám. Jasně že je všechno v hlavě, já bych to bez champ. jako dlouholetý silný kuřák určitě nezvládla, žádnou velkou vůli nemám, ale kkdyž už jsem do to šla, přece to nevzdám! Akorát musím vyměnit šatník sakra. Drřím všem palce!

jsem nenapsala janina

zpráva

Megan
1x

Friduč, ty si do tý práce chodíš jak chceš, ne? To nějak nechápu. Je zima, tak nejdeš, nebo co? Žádám vysvětlení :-) Jinak já se včera svěřil obvodní lékařce s tím, že čtvrtý měsíc nehulí. No, měla se mě radost. Celkem dobrej pocit. Zná mě od 15 let.

jméno a příjmení

zpráva

Ifka

Super pocit se pochlubit že? Ale určitě nejvíc radost má tvoje manža, ta se musí tetelit štěstím. Gratuluji ke 106.

bob

ahoj, chtěl bych přestat, zkoušel jsem to několikrát samozřejmě bez úspěchu, dost přemýšlím o tom novém champixu, je to až neskutečné co tady píšete, to je opravdu takovej zázrak???,cena je dost vysoká, ale zase jestli to pomůže tak to je pár halířů, proti tomu co se prokouří, poradte mě prosím, kde ho seženu, je to na předpis? nebo to koupím normálně ve volném prodeji?, kolik to asi tak stojí a jak dlouho to musím brát? předem Vám děkuji za odpovědi,

Sára

ahoj všichni,stále tady pročítám ,ale némám čas psát.Nekouřím dnes 42.den s champixem,ale je mi dobře. Chuť na cígo někdy příjde a to doma prohlásím,,že bych kouřila, až bych brečela "!!! a z dětského pokoje se ozve ,,mami to nedělej"!! mě to strašně nakopne, abych v tom boji pokračovala!!!! a jde to.Co se tyče váhy 1-2kg lítaj sem tam,ale máme před sebou vánoce, tak uvidíme.Myslím,že champix je super,snad poprvé v životě si hlídám braní léků,mám pocit ,že to jde moc hladce.No uvidíme ,nedovedu si přectavit,až CH.vysadím.------čus všem a držím palce

Sára
1x

Champix počítám 1000,- kč na 14.dní- startovací balení bylo o 150,- více,záleží také na lékárně. Je pouze na předpis.Jdi do toho ....

Divous

Ahoj,moc děkuju za vaši diskuzi,díky ní jsem se odhodlal přestat s kouřením.Kouřil jsem strašně moc a byl z toho hrozně unavenej.v Centru mi doktorka naměřila oxid v dechu 75,prý to viděla jen párkrát v životě.Silnej kuřák má prý mezi 25-40 a já definitivně pochopil,že přestat musím.Champix beru 11 dní a bez problémů jsem snížil na necelou krabku za den(já vím,zní to divně,ale já kouřil fakt moc:) a vánoce chci už prožít bez cigarety.Bobovi doporučuju zajít do nějakého centra na odvykání,kde ti ho taky předepíšou.Mě určitě motivuje,že jsem pod dozorem a taky to co mi tam řekli...No,jsem na sebe zvědavej.Mějte se hezky a držte se :)

corrona

Tak mi to neda a musim se pridat ke gratulaci Friduc 128, Megan 106, Sara 42 ... Je to fajn uz pocitat pres 100 ze? Jinak co se tyka meho pribehu vyse, uz jsem to neresila, sehnala jsem si auto a vsechno si odvezla. Vim ze se jedna o trestny cin ale pravnici vyjdou moc draho a ja uz se v tom nechci stourat, prece jen budou vanoce a ke vsemu moje prvni po 32 letech nekuracke a z toho mam ohromnou radost a nenecham si ji uz nikym zkazit. Zivot jde dal a cim vice ran dostanu tim mene chyb priste udelam. Preju krasny nekuracky vikend a drzte se ....

Megan

Ahoj všici. Tak jsem tady. Včera večer jsem TUMAPO maloval obývák a pak mazal dom. Ňák jsem tady nebyl, páč jsem se vrátil až večer. Bobe, Champix je takovem malej (velkej ) zázrak. Nevím co ty, ale já hulil 30 bílejch kravin denně a po 14 letech konec. Po třech tejdnech užívání Champixu jsem s tím sekl a dnes valím čtvrtý měsíc bez toho smraďochu :-). No, nevím jak u vás, ale u nás (Třebíč, krásná Třebíč) mi recept na Champix dala loékařka z plicního. První dávku (STARTOVACÍ) na 14 dní jsem dostal zdarma A PAK JSEM TO PLATIL. 14 DNÍ CCA 1000 Kč. Jestli chceš přestat jenom kvůli lovům, tak na to prď. Fakt to musíš chtít, jinak jsi v prde....li. Mrkni na Fridučin veb a dozvíš se maximum o odvykání. Přeji úspěch a piš. Tak co Ifko, doufám, že zase zobeš a nehulíš. Friduč, už začínáš zařizovat sraz v Práglu? Velice zdravím Sáru a Divouse. Corono, co nervy? V poho?

Gabrile

Ahojte chci vás poprosit o radu jsem na startovacím balení budu ho ve středu končit a mám najet na další ale je mi po ranním užití strašně špatně zvracím do deseti minut po užití je to fakt hruza i když se najím i kdyř dobře zapiju vyzvracím vše večer o něco lepší ale nic moc fakt peklo

Alča

Ahojky, už vás doháním, holky a kluku. Champix je opravdu velký zázrak!!! S odvykáním kouření mám své zkušenosti, i s champixem. Vydržela jsem to půl roku, bez jediné cigarety a stačila jedna dovča u moře, partička kuřáků a jela jsem v tom zase. Marně jsem si říkala, jen tady, až přijedu domů, skončím. Vydržela jsem to asi 3dny a musela!!!! jsem si je koupit. Teď vím, že už nikdy ani jednu!!! Teď jsem kouříla s champixem víc jak měsíc a omlouvala jsem se manželovým úrazem, ale pak mi došlo, že ty nervy budu mít pořád a nepřestanu nikdy. Tak jsem to ze dne na den utla. Chce to jen odvahu nekoupit si je a ono to jde. Žádný absťák, žádné chutě, jen síla zvyku!!! A pořád taková myšlenka - dám si jen jednu, co to se mnou po týdnu udělá? Co když mi to už třeba nechutná? Vydržet!!! Chutná to pořád a nikdy z nás nebudou sváteční, příležitostní kuřáci. Jen nekouříci kuřáci. Můj muž nekouří 30let, tak vím, o čem mluvím. Nikdy ani jednu.

Friduča

Dobrý večer, včera se trochu protáhl večírek a tak jsem se pořádně rozkoukala, až teď :) Gábo - doporučuju CHMP půlit a zobat po půlkách a není také nezbytně nutné dávat si ho ihned ráno... Musíš si to vyzkoušet - jak to to bude vyhovovat... Třeba ti bude vyhovat dávat si ho,až dopoledne... Já už CHMP neberu a ani nevím jak dlouho... Zřídka zobnu půlku v poledne po jídle ... Pochopitelně vítám všechny nováčky a gratuluju k rozhodnutí, které je skutečně pozitivní !!! Megane - ni neorganizuju ... Za prvé je to daleko a za druhé je to daleko :) Ty se nemůžeš dočkat, viď ? :) :) Jinak CHMP může předepsat jakýkoliv praktický lékař. Ale skutečně je nejlepší chodit do poradny, neb to konzultujete a tak ..Je to lepší, pokud se s tím člověk těžko pere... Takže držím palečky a pište jak se cítíte a jak to prožíváte... Moc mi to dneska nemyslí, takže se jdu vrátit do pelíšku kam dneska patřím : )

Megan

Ahoj všici. Tak já jsem opět ve výkonu. Spal bych až bych brečel. Friduč, no ono to letí a je třeba se na něco těšit :-) Jinak já už taky champ neberu a to ani nevím jak dlouho. Včera jsem měl snad první den bez Niko. Celkem čumím. Je to úspěch

Ifka

Ahojík a dobré ránko. Jsi borec když jsi byl bez žvýkačky. Super, jde ti to moc dobře. Přes noc nám tady napadl sníh, tak hned po probuzení jsem šla odhazovat - vím, už se to nemusí, ale kdo má v tom sněhu chodit. Zvládla jsem sama uklidit kolem celého domu a už mě bolí ruce. Taková raní rozcvička:-) U nás je -10 stupňů fuj. Včera jsem uklízela vystěhovaný byt, abychom jej mohli předat majiteli. Večer jsem si navařila na dnešek znojemskou hovězí pečeni s rýží, abych se s tím dnes nemusela zdržovat. A jak muž vstane, tak nás čeká běhání po obchoech - fuj, nejraději bych zůstala doma. To zas bude nával chjo:-(

Megan

Ty jsi teda sportovec Ifko. Tu pečeni bych si dal taky. U nás je taky plno sněhu. Měli jsme úklid před domem, ale vůbec to nešlo odhrnout. Bylo to totálně pošlapaný, tak jsem to alespoň posypal. A co bojování? Hulíš, nebo ne? Friduč, vztávat, už je ráno ospalče :-)

Ifka

Ále občas jdu mrznout ven:-( Já úklid budu mít až po novém roce, ale vstávala jsem brzy, tak jsem to šla uklidit než to lidi zašlapou. A před sedmou jsem to měla hotové. Začala jsem o půl šesté a měla jsem 3 přestávky. Napadlo asi 3-4 cm suchého sněhu, tak mi to šlo koštětem dobře.

Friduča

Ahojky, jsem vzhůru ...Vařím gulášovku a manžovi jsem udělala jeho oblíbený těstovinový salát... Je na něm normálně závislej :) :) A už tu byl kámoš na dlabanci a kávě :) Manža taky každý den vstává - vezme hafáka a jde udělat chodník, já ho slyším jedním uchem .. Je ještě tma :) Nejsem zrovna ranní ptáče :( Znojemskou bych si tedy dala taky !!! Nikdy jsem jí ani nedělala, pokud už takovou omajdu dělám, tak udělám vylítané ptáčky... Je to skoro stejný, jen tam lupnu zakysanku a manža se olizuje :) Nemusí omáčky, takže dělám jen rajsokou ( sladkou jak cecek :) ) a vylítaný ptáky, pokud mám houby, tak hovězí na houbách a vždy s rejží, nebo těstovinou..Nic jiného nemusí..Sní to,ale vím, že není omáčkovej :) No, myslím, že domluvit sraz není nic složitého - vytyčíme dva, tři termíny - každý kdo bude chtít přijet řekne jaký termín by se mu líbil a myslím, že ze tří termínů se na jednom musíme dohodnout... No a zbytek už je brnkačka... A kdo má v plánu s účastnit ?Víme ?

Megan

Mergánek se s účastí hlásí prosím. Děkuji. Příjem

Friduča

To jsi ani nemusel :) :) To dá rozum přece :) Já bych to viděla zhruba někdy v březnu...Za sebe...

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce