Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Pavle, neboj, ono to půjde

Corrona

Ahojky a moc díky za gratulace. Všichni kolem mě to berou jako samozřejmost ale tady tohle fórum a vy všichni jste pro mě obrovskou podporou. Jinak Friduč říkáš že jsem za vodou ale to si ostatní mysleli taky a jak to potom dopadlo. I když Ifka zase statečně bojuje a já jí moc a moc držím pěsti aby si to zase nepokazila. Pro mě je magické číslo 168 a až budu za ním tak vím že to zvládnu. Jo a co se týká kuřáků, taky mi je jich moc líto. Je to super nepočítat kolik mam ještě cigaret a přemýšlet jestli mají někde otevřeno a co když tam zase nebudou mit moji značku. Nééé tohle už bych fakt nechtěla, už ne. Nějak jsem se moc rozepsala takže zase další nekuřáckou noc a spoustu dalších....

LUBAN

Zdar nekuřáci!!!!Zítra již 60 dní bez toho smradu.Je to paráda!!!Blahopřeji Moně,Corroně,Megan zítra 85 a samozřejmě naší Friduč.Stále tady čtu a mám radost z Vašich článků.Tumapo dobrý!!!Jarko,Pavle jděte do toho,držím palce!!!Konec měsíce,máme inveturu a stojí to za ho......Ale vím ,že nekouřím.Dám půlku CH v poledne a je mi dobře.No a ten Egypt je parádní!!Ušetříme,pojedeme!!Držím Všem palce a Ifko vem za to znovu!!! ZDAAAAAR LUBAN

Megan

Lubane, tak velké blahopřání ke tvé 60! No, já hned od začátku věděl, že to zvládneš. Jo, v Egyptě je krásně. Jinak brý ráno všem. Ifko, bojuješ zase? Friduč, co je s tebou? Corrono, ty jsi už dávno na druhý straně, tak žádný stresy :-)

Friduča

Dobré ránko, nic Megouši :) Jen jsem nebyla doma ... :) Dneska jsem bez nálady, takže jen přeji další voňavej den :)

Alex

Ahoj vsichni moji mili tady, friduc, megan, drahus, a vsichni, co tady tak nadherne bojujete. Dnes mam 49 den bez te bile hnusne zrudy.-)) no svete div se, ale jde to. Jinak pocity: mam obcas chut na to bile svinstvo, ale vzdy si reknu, at te to ani nenapadne:-) jako kdybych mel malou schizu, ten ve mne je andel a ten co chce kourit devil:-) no a porad se hadame, teda jen sem tam, tatim vitezi meou adnilek:-)) krasnej den a nadherny nekuracky vikend vam vsem preje Alex:-) P.S. A ti, kteri premysleji, ze prestanou hulit, tak tem vzkazuji do toho!!!!!!!!!!:-)))

Megan

Ahoj Alexi. Tak blahzopřání ke tvé zátřejší 50. Na ďáblíka se vy...ser a poslouchej andílka. Měj se

Megan

TAK ahoj všichni. Co je dneska s vámi? Nikdo nic nepíše, tak to jste asi všichni na nějaké kalbě. Já su zase do rána ve výkonu. Pátky jsou nejhorší,tak uvidíme. Tak se mějte a nekuřte

Sára

Ahoj všichni,ráda vás čtu a při mém rozhodováním odložit cígo jste mi pomohli.Jsem na champixu od 2.11:::(8 den užívaní jsem řekla dost ,bylo to kruté,ale dnes je to 22.dní co nekouřím jsem na sebe hrdá,ale mám strašné chuťe na vše co je k jídlu.Nemůžu moc jít s kg nahoru i takle je to moc.Ráda uvitam každou radu.Dík

Megan

Ahoj SÁRO. především blahopřeji ke tvému rozhodnutí a tvé 22. Ty chutě by tě měly brzy přejít, alespoň tak to bylo u mě. Zkus třeba chroupat mrkev, hodně se to doporučuje. Zdar a sílu

Friduča

Dobré ránko, tobě je tu smutno Megánku, viď .) Já courala .... :) Saro - taky blhopřeju k úžasnému rozhodnutí, neb to je jedno z těch dobrých v životě :) Jukni na můj blog - je tam spousta rad a doporučení... Pokud nás čteš, tak odkaz znáš ...Psala jsem ho tu několikrát... Jinak prostě nekupuj domů sladký a tak ..Kup si ovoe a zeleninu atd... Pokud tě bude honit mlsná, pak si budeš muset dát něco zdravého a nebude z tebe koule :)

Megan

Ahoj všici. Tak jsem tady. No, je tady fakt poslední dobou nějak smutno. Ani Ifka se neozvala, tak nevím, jestli hulí, či ne. Leona už tady taky strašně dlouho nebyla. A co Markula? Friduč a kde jsi courala? Jinak mám poslední dva Champi a už je brat nebudu. Stejnak už beru tak půlku za tři dny.

lexa

tak mám dneska 89 dníjsem moc ráda,že už mám kousek cestičky za sebou!!Nezávidím nováčkum,ale moooc jim držím palečky i tobě Sáro!!Začátky byly těžké,bez té potvory!!Nechci se vubec k tomu vracet!!Megan,snad to pujde i bez toho CHmp,já ho vysadila ppo měsíci a pul,vím že to bylo brzo,ale myslím že mi to nic nedělá!Chutě mám malé,jak kdy no stejné jako s chmp.,tak snad to bude dobré!dneska jdu zase kalit já,fuj to mi zase bude zítra blbě!Příjdou kámošky,tak si pujdem sednout do garáže(kvuli dětem)!To se zase budou moje ručičky nudit!tak se mějte pa pá a nekuřte!!

Friduča

Megane, je to tím, že spoustu lidí ( dle mě ) odpadlo a kouří.. Pak taky ty co už moc nebojujou, tak taky nechodí často... Ale je pravda, že kdyby jsme se na to vyprdli všichni co, už jsme jakoby za vodou, pak tu není nikdo :) A zase naopak tu jeden čas bylo přeplněno :) Tobě a Lexe se pomaloučku blíží stovák a to je takovej malej mezník... Alespň pro mě... :) Jinak já jsem v klidu žádný chutě... Ve čtvrtek jsem si udělala malou opičku a včera to zapíchla v práci po obědě a šla s kámoškou a kámošem na Bingo :) Marrkula asi kouří.. Mohla bych jí zajet vynadat osobně holce naší - jezdím okolo jejího kadeřnictví skoro každý den... Jina jsem udělala zase nějakou ňamku z netu - kuřecí maso ne širší nudličky, marináda z kremžské hořčice, kečupu a wordchestru a dát zapíct, po půl hodině přihodit cibulku a papriku ( zeleninu, né koření ) a rejžičku ...Rychlé a výborné !!! Právě jdu podávat manžovi a kamarádovi a předtím pochopitelně pro nás polévkové zelňačka..Mlask ! A nekuřte - je to super !!!!!!!

lexa

Fridu,nedělejte pořád ty chutě!!!Já to vždycky čtu večer jak už nemužu jíst!!Chjooo!!Ale dělala jsem těm mým několika strávníkum ty tvoje stehýnka zapečené a bylo to fááákt užasné!!!Není to špatné tady ty recepty neb člověk už fakt neví co každý den vymýšlet!!Jinak já budu mít opičku za chvíli no počítám spíš gorilu,no to sice taky nesmím,ale dám si!

Sára

Ahoj a díky za podporu.Je to těžké,chuť na cígo mám,ale každým dnem je to lepší a ty chutě na jídlo se snažím zapíjet vodou.Já si řekla,že když jem odložila tu bílou potvoru a daří se, tak kvůli ní nezačnu žrát.Musí to jít a budu bojovat a všem ukážu!!Tak všichni do boje!!

Megan

Ahoju všici. Tak jak se dívám, dneska všichni (kromě Sáry) jdou pařit. Já taky!!!!! To jsem fakt zvědavý, jestli se zase zítra najde nějaký Bl...bec, kterej sem bude psát slinty, že je to tady jenom o chlastu :-). Friduč, asi máš pravdu a je zde plno odpadlíků (dříve píšících), kteří se to stydí, nebo nechtějí dát vědět, že cačali opět hulit. Asi stejnak brzy dopadnu jako Ládík, který tenkrát psaql, že se začne zbavovat závislosti na této diskusi. A co ty Emo? Už ses strašně dlouho neozvala! Jinak Sáro, já mám taky občas pěkný chutě, ale prostě se s tím musí člověk smířit a nepovolit. Já prostě vím, že už NIKDY nechci a nebudu kouřit. Hodně zdaru

Friduča

Lexo - tak si to napiš a udělej to zítra k obědu... :) :) Třeba - jestli tedy vstaneš po dnešní opičce :) :) Hlavně žádný kouření ! Měla by jsi být tvrdá i na návštěvy - pokud chtějí hulit, pěkně ven... U nás se to dělalo, už docela dlouho i když jsme kouřili... Ale chodilo se na chodbu ( máme rodinej barák ), když jsem přestala kouřit, tak jsem zrušila popelník na chodbě a mažou ven - nutno podotknout, že téměř všichni kuřáci nejdou :) Prostě nekouří i půl dne ... Zapomenou..nikdo jim nehulí pod nos... Osvětu šířím furt i když jistě někomu lezu na nerv :) Takže pěknej mejdan - dneska bych se celkem přidala ... :) Sáro - jen se rafni, kup si žvejky a bonbony bez cukru - zabaví pusu a nejsou to kalorie - nebo aspoň né moc ...

Megan

JInak Lexo, blahopřeji k zítřejěí 90, Krásné to numero :-)

lexa

díííky za gratulace!Tak jsem šla spát dnes ve 3.No opici mám ještě ted!Fridu neboj nekouřila jsem,sice se přiznám,že jsem opět somrovala,ale protože už všichni ví,že nekouřím ,tak mi nikdo nedal!!Kdo ví jak by to dopadlo!Jo jinak mám na čelíčku i cestovní lišaj,ani nevím kde jsem k němu přišla,no fuuuj matka 4 dětí a tak se opíjím!!!Tak vonavoučký den,jdu střízlivět!!

Megan

No teda Lexo? To že jsi zapařila je zcela v pořádku. Já jsem zapařil taky. Ale co to tvé somrování? Jednou se najde někdo, kdo ti tu cigaretu dá a je všechno v pr...deli. Kašli na somr a když budeš mít při kalbě fakt chutě, dej si Niko a bude to OK. Jinak Friduč, opička se nekoná, odpoledně jedu s manžou do Velkého Meziříčí hrát squash. Ještě jsem to nehrál, tak uvidíme :-) (no, abych řekl pravdu, vyprošťováka jsem si dal :-)))

Friduča

Dobré ránko všem opilcům :) Já už před desátou hajala v pelíšku a čučela na DVD. Lexo 4 děti ??? Kolik ti je ? To je teda masakr, ale závidím, taky bych brala velkou rodinu, jen nejsem takovej hrdina :( Kdyby mi je někdo odnosil a odrodil a přinesl.. :) Jinak ze somrování si nic nedělej - myslím, že by jsi si nezápalila i kdyby ti někdo dal... Protože kdyby jsi opravdu chtěla, tak někomu po té krabičce prostě sáhneš a zapálíš si, než někdo stačí zareagovat :) Myslím, že je to spíš taková hra, neb chceme aby nás obdivovali,že jsme to dali... Aby nám to cígo nedali, když nekoušíme a tak..Mojem mamina to taky dělávala a já to občas taky udělám :) Ale ve skutečnosti to cígo nechceme, jen to oklí škádlíme ,... :) Všichni okamžitě ty cíga stahujou a schovávají :) Stačí si dojít pro krabku k baru :) Nebo o tom nemluvit a jednu si vzít - potichu ... Nebojím si, že by jsi si zapálila :) Hezky Megane, klobouk dolu..Já teda kromě procházky s hafákem nikam nepůjdu... Připadám si trošku jako lední méďa... Jak není hezky a teplo, tak se mi nikam nehce a raději se zavrtám na gauči s knížkou...

Valja

Kdepak všichni jste? Tady je pusto a prázdno... Takže do té prázdnoty oznamuji, že dnes nekouřím 35. den. A až na 2 či 3 kg navíc to docela jde. Zajímavé jen je, že já, dosud přímo vášnivý čtenář, teď čtu jen po chvilkách a to tempem 1 kniha za 7-10 dní, dříve 1 kniha za 2-3 dny. A to se nijak manuálně nezaměstnávám, nemám do práce příliš chuti (že by mi chyběla ta dřívější "odměna"? A tak radši ani s prací nezačnu?), trochu času zabiji televizí (tak 1 h denně), procházkou (1 hodina ob den), sháněním potravy, a jinak se tak nějak plácám - do němčiny se mi nechce, gruntovat asi nebudu ... Depka to ale asi není, spíš velká nechuť k práci, a jak tak o tom přemýšlím, tak to asi fakt souvisí s tou odměnou. Zajímalo by mne - dal se někdo z vás očkovat proti prasečí chřipce? Jak jste to přežili, bylo vám něco? Tak se, kamaradi, ozvěte a nespěte.

Valja

Musím taky napsat, že na cigaretu chuť nemám, spíš problém s volným časem, co nekouřím, tak ho prostě přibylo. A jsem 1/2 roku v důchodu. Ještěže je doma manžel, taky už důchodce, ale pracuje přes PC, takže je většinu dne zavřený v pracovně, naštěstí jíst chce (takže aspoň vařím). Ve starších příspěvcích jsem narazila na informaci, že bývalí kuřáci jsou snadněji ochoří a hůř se léčí, zejména s prvním onemocněním poté, co přestali. Nezdá se mi to moc logické, ale jelikož nekouření po mnoha letech kouření je pro tělo určitý šok a určitě velká změna, tak možná na to něco je. Nemáte s tím někdo zkušenost? Všechny zdraví Valja, a držte se!

Valja

A ještě pro někoho možná důležitá informace - sice 35. den BEZ, ale 63. na CHMX. Teď 2 x 1/2.

Megan
1x

Ahoj všici. Tak jsem opět ve výkoně. Ráno jsem měl nějaký chutě, tak jsem žvejkl Niko a OK. Valjo, blahopřeji ke 35 dnům. Tak to už jsi v pohodě. Zkušenosti s očkováním na prasečí chřipku nemám, ale myslím si, že je to vše jenom nafouklá bublina. Tak ahojte všici a nekuřte

Friduča
1x

Dobré ránko, tak i já jsem již v pracovním procesu a to dnes již se značně lepší náladou :) Dnes 110 dní a 116 na CHMP - CHMP již beru nárazově tzn.např. od středy jedna půlka... Asi bych možná už nemusela vůbec,ale raději zobu, když si vzpomenu.. Ve všední den si většinou dám půlku po obědě, neb chodíme pravidelně každý den a tím to končí... Mám ještě jedno celé balení, takže budu takto po troškách zobat dál..Asi je to už jen v té hlavince, ale člověk má tak nějak bezpečnější pocit :) Valjo - gratulačka ke 35 dnům, první měsíc je fajn... Hlavně se drž dál...!!! Lehké deprese při odvykání je jeden z abstinenčních příznaků, který může,ale nemusí být... Odvykání je prostě o hlavě, takže asi záleží JAK si to sami sobě vysvětlíme..Pokud si budu říkat nic mě nebaví - žádná odměna...Logicky mi to bude bavit minimálně méně, než někoho kdo si řekne : a jdu na to bez toho smradu - dřív bych si dala cígo,až to dodělám,ale teď už nemusím, neb nekouřím a jsem hrdá... Prostě pozitivní opačný přístup ... Píšu to furt a jsem skálopevně přesvědčená, že to tak je ... Já jsem tentokrát myšlenky tohoto druhu od začátku neměla ( nedovolila jsem si je ), prostě se na to mé odvykání dívám jen pozitivně a z vesela a neustále na tom hledám to dobré a jde to prostě tak nějak samo ... :) Jinak očkovat se proti prasečí chřipce nenechám a ani manža. Máme známého lékaře, který žije v Kanadě a přijel a upozornil,ať se nedáváme očkovat... V Kanadě se potichu vakcíny stahujou.... Další tři lékaři mi potvrdili, že vedlejší účinky jsou tak závažné, že nedoporučují očkování... Lékařský personál sám se očkovat nenechává...Doporučení - opravdu pečlivá hygiena - striktní mytí rukou ( přijdu domů - umeju, sednu do auta někam doraím - umeju atd... ) já se tohle snažím dělat už dva roky od té doby co jsem dostala úplavici...Kdykoliv si vzpomenu, tak si jdu umýt ruce ( přenos není jen kýcháním), ale i pokud sáhneš třeba na stůl a strčíš si prst do oka atd... Takže honím i kamarády, když k nám přijdou, a´t mažou do koupelny :) Trochu magůrek, ale co ... No a pak se snažit na sebe nenechat kýchat a prskat... Dolet kapének je 3m - tudíž to nevidíme a necítíme ... :( Megane - zase chutě ? Bereš CHMP ? Hochu opatrně,ať nám neskouzneš !!!

Megan

Ahoj Friduč. Champ jsem již teď dozobal a už brát nebudu. To jsou ty moje Nika. Mám to velké balení (4 mg) a beru tak 1-2 denně. Až to doberu, tak půjdu ještě do 2 mg Nika a pak na to dlabu. Jsem trošku srábek, že jsem k Champu bral i Niko, ale strašně mi to pomohlo. Nejdůležitější je, že nekouřím a tak to zůstane. Bohužel od 2.1. 2010 nasupuji na jinou směnu (jsou tam tři kuřáci) a ti mě furt lanařijou, že mě přinutijou kouřit :-). Toho bohdá nebude, aby Megan Meganovič z Třebíčkova hulil!!!!!!!!

Megan

Ifko, tak kde jsi? Zobeš, zobeš?

Friduča

No to bych prosila ! Nějaký tři ssrábci, který s tím neumí seknout tě přece nedonutí :) Na to jsi příliš velkej frajer !!! No jo Ifka - málem bych zapoměla .. Kde jsi ???

Ifka

Ahoj všici. V pátek jsem měla paragraf neb jsem byla na transfuzce a hned po odběru jsme jeli na chatu. V sobotu jsme ráno pálili slivovici. Měli jsme něco před 200 litrů kvasu a vypálilo se 20 litrů 57% slivky. Výtěžnost velmi slušná. Jaká je - netuším neb to nepiji a ani manža ji kupodivu ještě nechutnal. Dnes je posledního a já mám v práci děsný fofry. Jinak včera jsem měla 1,5 cigarety, ale dnes v práci nerv a už mám třetí. No zítra je 1.12. tak bych do toho měla skočit. Všem oslavencům posílám velkou gratulačku. Jste pašáci.

Megan

Jasně Ifko. Zejtra 1.12. to tipneš. Bude se to dobře pamatovat. Apropo, když budeš mít cestu do Třebíče, tak dovez na košt (litránek či dva by nebyl k zahození) :-) FRiduč, jasně, ti mě nemůžou zlomit (srábci :-)

Ifka

Však jsem ti něco v mejlu slíbila, tak napiš adresu a čekej:-)

Friduča

No jasan - to je přece krásný datum Ifko 1.12.2009 :) Já si svoje nepamatuju - jdu juknout do kalendáře : 13.8.2009. Tak už si ho budu pamatovat :) Budu ti držet palečky a dej vědět !!!

Megan

Ifko, mě od tebe teďka žádnej mail nepřišel. Japato japato?

Ifka

Včera jsem žádný mail nepsala. Psala jsem ho asi tak před měsícem. Tehdy jsi přeposílal gratulačku Ládíkovi, tak jsem ti napsala, že jsem tvůj dlužník atd....:-)

Friduča

Dobrou noc všem - kdo sem juknou..Další voňavej den za náma přátelé, jupí !!!

Friduča

Dobré ránko Fridu, kouříš ? kdepáák, nekouřím... To je zoufalost :)

Ifka

To je ale krásný číslo ty tři jedničky. Posílám gratulaci:-)

Megan

Friduč, tak jsem se po ránu fakt pobavil hahahahahahahah :-) Ale ještě větší pobavení bylo na Novinkach.cz o Romech v Kanadě. Fakt kameňák roku. Jinak Ifko, už mi to došlo. To víš, četníkům to dochází holt později :-) Jinak Megánku, nekouříš, nekouříš? NE NEKOUŘÍM!!!!!!!! :-))))))) Krásný den všem :-)

Megan

Bych zapoměl 111 tak to je téměř magické numero ne? :-) Blahopřeji zoufalko. Ifko, už jsi na druhé straně? Sakra, poslední dobou je nás tady nějak málo. Pište nekuřáci jedni :-)

Zoufalka

Dík Megáne :) jsem ráda, že jsem tě pobavila ... :) Jak jsem sem nakoukla a viděla tu svou poslední zprávu, tak jsem nemohla odolat :) Ty máš zítra 90 dní !!!!!! Jupíííí - to je masakrrrrrrr.... Já viděla ten titulek,ale ještě jsem to nečetla - mažu na dlabanec a pak na to juknu :) Ifko,Ifko i mě zajímá jak ??? Vzala jsi za to a využila toho úžasnýho datumu ????? Megane - on se zasr někdo objeví.. Ze starých asi moc ne... Ale lidi přestávají kouřit furt :) A furt :) A furt :) Viˇˇd Ivucho naše :) Držím palečky !!!!!!! Ten Ládík asi bez reakce, viď - předpokládám, že by jsi písnul, kdyby ti někdo z rodiny odpověděl...

lexa

tak jsem zase tady!Teprve dneska,mi je snad dobře!!Valjo,blahopřeji k myslím 38!Megane já taky byla v sobotu na squashi,vzala jsem poprvé manžu,měl novou raketu od června a pořád se k tomu neměl!Tak jsem mu řekla at si nachystá ručník a že mám pro něho překvápko!!Tak se mu to líbilo i když po prvních 5 minutách tak kašlal,že jsem myslela,že tam nechá pajšl,no jo ti kuřáci!!Jinak Fridu,mě je 36 a tak velkou rodinu jsem neplánovala!Já měla první miminko(Dvojčata,2 holky)no a pak jsme chtěli druhé,chlapečka no a byli to zase dvojčata,kluk a holka uf uf je to makačka,nikomu nepřeji!No co se dá dělat,hlavně,že jsou všichni zdraví!No ty první miminka budou mít za 14 dní 18,no a ty druhé měli rok.Jinaka Valjo já nebyla nemocná snad 10 let,tak si myslím,že to s kouřením nemá co dělat!

Megan

Lexo, tak klobouk dolů. Mě je 31 a děcka nemáme. Ty jsi jen o 5 járů starší a už dospělý mimina a k tomu ještě 4 potomci. Tak to je síla. Já nakonec na ten squash nešel, páč jsme měli neplánovanou návštěvu našeho projektanta. Byli jsme jen na pizze. Jinak ti teda fakt blahopřeji. Nejhorší máš za sebou. Ifko, poslal jsem ti na mail ještě nějaké fotky tygrů a na té poslední (to auto) je ten název tý vesnice u Sence (Slovensko) kde je chovají. Poslal jsem to i Friduč, aby jí to nebylo líto:-) Jinak Ládík se neozval. Psal jsem mu SMS a prd. Asi na nás kašle. Je to fakt škoda :-(

Ifka

Už jsem se dívala a díky moc. Půjdu okupovat slovenský net. Opět nekouřím:-) , ale je to teprve pár hodin.

Megan

Ifko, snad to tentokráte vyjde. Držím palečky (jako vždy) :-)

Ifka
1x

Našla jsem to na www.tigre.sk a jsou tam mraky fotek a videí. Je to paráda. Na jaře bude výlet na Slovensko:-)

Megan

Ifko, na mail jsem ti ještě poslal odkaz na Slnečná jazerá Senec. Vřele doporučuji. Super dovča

Valja

- Friduče k 111, Meganovi k zítřejším 90 dnům. Ifko, drž se, nenech se už rozhodit, nestojí to za to. Ten bezcigaretový vzduch v bytě je božský, včera jsem dokonce poprvé cítila vůni z vypraného prádla na šňůře, jak jsem pod ním procházela - to jsem dřív vůbec necítila. Opravdu jsme voňaví.

Valja

Lexo, děkuju i tobě. Doufám , že nedopadneš jako já - v 18,5 letech syn, v 38,5 vnučka, té je teď 18,5 a když ji naštvu, tak vyhrožuje, že ze mne udělá prababičku - v 57! I když ty si znovu "užíváš" maminkovství, takže dalších dětí kolem tebe ještě dlouho netřeba, že jo.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce