Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Valja

Zdravím, Leono, můžeš napsat, jak jsi přestávala s champ? Kolik dní jsi při něm kouřila a kolik? Díky

ládík

friduča se nám ztratila, určitě nekouří, ale její poslední poznámka je o nějaké nevyslyšené prosbě, přiznám se, že jsem nic nazaregistroval, tak snad jindy. počkáme až všichni usnou a prásknem jednu v okně. až to dopálíme odloupneme omrzliny a půjdeme spát. ahoj. jak tu někdo píše : jdu na nocinu

Ondra

Lidi, kdy mate nejvetsi problemy s odvykanim? Ja teda vecer ve 22:00. Rano a pres den mi to tak hezky jde a vecer mam pocit, ze mi jebne:-). Dneska je to treti den bez koure. Bohuzel mi to nejde tak "lehce" jako poprve. Asi je to tim, ze uz vim, co me ceka, takze me ani nepopada ta euforie nad celym dnem bez koure, ktera mi pred rokem dost pomahala... Trochu Ti, Friduco, zavidim, ze Ti to jde tentokrat lip nez napoprve... Ladiku, jsi borec. Stovkova sparta, ktera na Tebe trictvrte roku splitala site v kapse kabatu, dostala, co zaslouzila. Ale bylo to drama:-). Drzte se, prece nebudeme vdechovat kour, takova blbost:-).

LÁDÍK

ONDRO, TAK TO DÁME DOHROMADY, JÁ MÁM ZASE VEČER SKORO POKOJ, NEJHORŠÍ JE OD 8 DO 15.

Ondra

Dneska jsem se dobre pobavil nad Tvoji poznamkou o tom, at si vsichni pockaj, az se odnaucis kourit:-). I kdyz jsme skoro kolegove, pres den me prace dokaze zamestnat natolik, ze si na koureni vzpomenu max. jednou za... pul minuty:-). Horsi je to vecer, to je hotovej meeting pochybnosti o tom, co ma v zivote smysl:-(. Ale dneska uz to nebudu resit, u ohne se taky snazim sedet na navetrny strane a nestrkam hlavu do koure:-). Hezky sny... teda s Champixem vam preju spis zadny sny:-).

Jarka

Ahoj všichni, dneska jsem si koupila Champix, mám vážně nemocného manžela a všechny stresové situace řeším cigaretou i když vím, že mu tím nepomohu a sebe tím naopak také ničím. Doufám, že budu tak dobrá jako většina z vás a dokáži s kouřením přestat abych mu mohla pomáhat. Hlavně mu chci ukázat, že to jde i když on sám bohužel také stále a hodně kouří. Všem polepšeným kuřákům držím palce.

Friduča

Má prosba byla, aby jste nedávali neustále reagovat... Protože pak se příspěvky neřadí pod sebe, tak jak jsou časově, ale pod příspěvek na který reagujete a třeba já, která sem lezu každou chvilku se v tom pak ztrácím...Neb čtu a vím, který příspěvek byl poslední a nejedu všechno znova.. pak přehlížím příspěvky - už jsem o to žádala 2x ! Ale asi je to problém..No tak se v tom prostě budu ztrácet.. ostatně to je můj problém... No, nikde jsem nekouřila, jen jsem byla se psem na veterině a za manžou a to co sedělo dneska v praze jsem dlouho nezažila - cestou tam zacpáno jako blázen a cestou zpět znovu.. 3x jsem to otočila a testla jinou trasu a bohužel - všechno marný.. Takže jsem jela z Motola do Hostivaře v půl osmé večer ! 2 hodiny... hrozný ! No a pak jsem si stoupla k plotně a začala kuchtit, neb zítra dopo jedu pro manžu, tak abych pro něj měla dobrůtky a ještě to nemám dodělaný, záda mě bolej jak pes ... A ještě chci převléct postel,aby to měl voňavý.. Je šikula - dneska už chodil o berlích :) Dokonce musí..aby mu to nezatuhlo... No pěkně tam smrděj cigára ...Hlavně, že se tam nesmí kouřit pod pokutou deset tisíc !!! Když jsem to řekla, manža začal zářit jako sluníčko - viď,že jo ? Vždycky, když otevřou ty dveře, tak to cítím....:) :) Nu Ládíku - zasloužil bys pěkně ! Měl by jsi si uvědomit jednu věc - nepotřebuješ nacházet cigerety po kapsách ! Kdykoliv se můžeš sebrat a koupit si hned celou krabičku a také o ní nikdo vědět nebude ...Ty to prostě udělat nechceš ! Nevíš, jak by tvé zdraví vypadalo, kdyby jsi celou tu dobu kouřil... Navíc teda nevím, ale myslím, že je to trochu běh na dlouhou trať a ovoce co se tvého zdraví týká budeš sklízet za trochu delší dobu, ne ? Zabejči se berane a pokus se trošku víc - začít myslet na to kouření jinak... Respektive nemyslet... Nebo aspoň se chval a buď na sebe pyšnej, že nekouříš... Dneska jsem viděla tolik chudáků, který stáli venku - sněží, oni jsou mokrý, je jim zima..rampouchy u nosu, ale musí tam stát, vybafat tu jednu cigeretu i když jim nechutná a v takovejch podmínkách z toho už absolutně nemůžou radost ... Je mi jich líto... A jsem ráda, že už mezi ně nepatřím a ty taky ne Ládíku ! Megane, tak mladý pívo a ještě hubeňour :) :) :) Ty do sebe klidně láduj dobroty místo cigeret :) :) Jdu pokračovat i když sotva čumím ...

Friduča

Je to těžké, ale jde to.. A kor, když máš takovou motivaci ... Třeba to pak nemmocného manžu nakopne !! Je potřeba si uvědomit spoustu věcí - jukněte holky na můj blog a přečtěte si články, třeba vám něco z toho pomůže - číst začněte od nejstarších... Je to přepis odborných rad ...Jde to !!! Vítejte mezi náma ! Ondro - život sám má smysl, takže nehul a tečka ! :) :) http://friduca.svetu.cz/

Leona

Valjo ahoj, já champix neměla,jen necelé 3 týdny náplastě......pak už nic.....A jak jsem nalepila náplast číslo jedna už jsem nekouřila- ne,že by to ta náplast tak dokázala ovlivnit,ale típla jsem cigáro,nalepila náplast a řekla si, že už hulit nebudu........to bylo 5.ledna.

Leona

si tu píšu a příspěvěk nikde:((( no třeba ho ještě najdu

Ifka

Ahojík, až teď jsem se konečně dostala k PC. No já s Champ. začala loni v půlce prosince a tak jsem ho zobala až do 30.1.09 a přitom samozřejmě kouřila. 30.1.09 jsem přestala, ale bohužel 14.2. na Valentýna jsem si opět zapálila a tak jsem kouřila a pořád zobala Ch. až do 7.3.09, ten den jsem měla před šestou hodinou ráno poslední cigáro. Já nejvíc trpím po ránu jak se vzbudím. Takže skoro 3 měsíce jsem zobala Cham. než jsem úplně přestala. Dnes je to zrovna přesně 8 týdnů, co jsem si koupila krabičku a začala opět hulit:-( V současnosti beru již druhé balení Champ. Zobej Ch. dál, ono to leze děsně do peněz utratil 2000 Kč za měsíční balení a k tomu si ještě kupovat ty bílé mrchy.Ono se to určitě i u tebe poddá a nakonec se ti podaří s tím seknout. Já hulila 40 i více denně 35 let. A na svých 5,5 měsíce bez nikotinu jsem ještě pořádně pyšná, ale za momentálních 8 týdnů bych si naflákala. držím ti moc palce!!!

Leona

Iví,to už je osm týdnů-ty brďo to to letí-ale do vánoc předpojkládám,že se to už poddá zase,ne????? Moc na tebe myslím a palce mačkám!!!!

Ifka

Jojo, moc díky, ty jsi taková moje patronka:-) Dnes byl v práci takový blbinec, všichni honem honem, aby jim to v pondělí ještě vyšlo, no chodí ještě teď, ale už je po uzávěrce, tak to budou mít až ve středu. Ale já už snad nyní budu mít trošku klidu.

Leona

patronka,:)) votrava co tě furt hecuje,co:))

ládík

ifko, skutečně pestrá minulost. kolik jich ještě pálíš, fackovat se nemusíš, stačí si sama sobě držet palce a vlastně nebudeš ani mít čím by jsi to cigáro dopravila do pusa. konec humoru. dnes mám zatím docela dobré ráno, ale jako vždy se bojím , že to zakřiknu. 1,5 hodiny u výslechu na policio a ještě ani půlhodiny po ani jedna nekalá myšlenka, ani žádný fyzický problém u pusy. teď již zase něco bylo , ale nechci na to myslet, jsedu stopade.

ládík

friduč, všímáš si , jak dodržuji tvoji prosbu ??? (nečlením pokračování příspěvků). vím , že si zasloužím, jak píšeš, ale já si krabku nekoupím, ale když nejdu cígo o kterém nikdo neví, je to pro mě prostě událost a neumím se tomu bránit. ale mám to za sebou, dnes jsem zcela čistý. to víš každý jsme jiný, každý nedodržuje všechny dobré rady. jo a mimochodem, všechny dobré rady nemusejí dobré. mě to včera odpo málem stálo 500,-. používám v autě doporučené výkřiky, ale ono to přináší i jiné efekty. asi přitom i člověk mačká i nějak více pedály, a oni naměřili nějakou větší rychlost než se v obci smí. ale bylo hodní a dalo se s nimi mluvit a neporušil jsem nějak moc , podle nich o 12, a je tam nějaká tolerance, a hlavně byli do měštští a tak se dalo odjet bez pokuty. já se normálně snažím jezdit předpisově, tak to muselo být jen a jen při nášem povzbuzujícícm výkřiku, jsem nekuřák.

Megan

Nazdár lidi. Tak jsem tady. No, dneska mám fakt super den. Se stavbou žádnej větší problém, Kupec na ten druhej pozemek je úplně super (maník v mojich letech, tak fakt dobrý) a když jsem opět začal zobat (půlku ráno, půlku večer) tak opět nádhera! )Po několika dnech zase téměř vůbec žádnej absťák. Se mějte a pište!!!!!!!!!!!

Friduča

Život je proces, při němž zjišťujete, jak daleko můžete v tom či onom zajít, i když pravděpodobně i v hledání toho, jak daleko můžete v tom či onom zajít, můžete zajít příliš daleko. Ládíku, jsem ráda, že je nálada pozitivnější !!!!!! Jen tak dál - ono to totiž jde !!!! To je jasný, že jsem každý jiný, ale jde to ...jde a jde ... a jde ...Já dnes byla pro manžu, leží tu lazar a Praha byla nádherně prázdná :) Ano všimla jsem si - jsi zaltej a já ti děkuju..Teď totiž, kdyby jsi dal reagovat - už bych si tvůj příspěvek nikdy nepřečetla... :) Prostě už bych měla za to, že všechno mám přečtené...No tak vidíš, jsi je asi okouzlil svyým vtipem ...:) :) Vidíš, já nikdy nedostala pokutu za rychlost a to jí fakt málokdy dodržuju...A řvu v autě skoro furt :) Buď si zpívám a nebo se rozčiluju ... :)

Friduča

Megane - tak to je super !!! Mám z tebe radost... Jinak fotečky dobrý !!! Pozdravuj manžu - jste sympoš páreček :)

Megan

Teda Ládíku, to sem raději ani nepiš. By mě strašně zajímalo, jak jsi je ukecal. Kdyby se totiš na to přišlo, že tě pustili při měření rychlosti bez blokové pokuty (mimochodem ten tvůj přestupek je dle ust. § 22, odst1, písm.f, bodu 4, zák. ČNR č. 200/1990 Sb. v pozdějším znění předpisů. Za tento přestupek lze na místě uložit bloková pokuta ve výši 1000 Kč. Jiná pokuta uložit nejde. Jedná se o přestupek, který je přímo stanovený zákonem touto blokovou pokutou). No, to jenom na okraj. Jinak jsem rád, že ti je dnes lépe. PS přišel ti včera ten můj E-mail?

Megan

Ó Fridučinko, děkuji za poklonu. Včera jsem byl za tou lékařkou (kvůli předpisu na Champ) a říkal jsem jí o této diskusi. Je strašně usmívala a říkala, že je to super. Pak jsem jí říkal, že jsem se tady seznámil s lidma (které jsem bohužel nikdy neviděl, ale považuju za přinejmenším za kámoše a kámošky,, Se mi to nikdy nestalo, na žádném chatu jsem nikdy nebyl´´). No, jenom chrochtala, jak byla spokojená. Už se fakt strašně moooooooooc těším, že některé z Vás poznám ve sklípku osobně (začíám odpočítávat dny do seznámení). :-)

Friduča

Megane, ty nepouštíš ? Syn mého kamaráda je docela vtipnej borec.Takhle zastavil pašáka, co jel jak hovado a on mu říká . nemohli by jsme se nějak domluvit ? On mu odpívádá : Ale to víte, že jo - podívalse do vozu a ptá se ho : koho to sebou vezete, On : mámu,babičku, tátu a syna.A on na to : Tak jo, všem se jim teď omluvte, že jste ohrožoval všchny na jejich životě a slibte jim, že se to již nikdy nebude opakovat. On na něj čučel... Pak to po něm zopakoval - všichni čučeli a usmívali se..A on mu povídá : tak teď jeďte... To i teda přišlo vtipný - rozhodně pro celou rodinnu nezapomenutelný ....On je teda vůbec akční...Jednou tady zablokoval zloděje aut - byl mimo službu a zablokoval je vlastním autem ...A čekal na posilu :) Nadšenec a to už to nějakej pátek dělá..Takhle já si představuju orgán :)

Megan

Friduč, ono je to fakt těžké. Je něco úplně jiného, když řeším nějakou blbost (např. špatné parkování a to děláme často. Tak opravdu jde být velmi shovívavý a můžek klíďo pokutu odpustit ) a měření. Při měření se do toho radaru vše zaznamenává a nejde to vymazat. Kdyby přišla kontrola, musíš veškeré přestupky na tom radaru objasnit . Není to žádná prča.

Friduča

Tak jsi jí mohl dát odkaz, aby ho rovnou dávala novým pacientům - až jim bude předepisovat CHMP :) :) Já včera potkala nějakou doktorku na veterině - madam znala vetíka a nelíbilo se jí, že čeká 15 min. čekárna narvaná k prasknutí...Lidi nepříjemný - čekala jsem kdy se poperou, skoro mi lezli po zádech, když jsem šla dovnitř ( jelikož chodíme často, tak nás objednávají a jdeme pak rovnou ). Některé dámy takový ty pindíky s mašlou na hlavě bez vodítka - líta to po celé čekárně a po sedačkách ...No řekla bych jim něco o vychování,ale pak jsem si řekla, že to za to nestojí...Ale divili by se, kdyby se můj hafák naštval a toho jejich smetáka jedním pohybem zakousl a odhodil... :) Nemám tohle ráda.. mě by teda nenapadlo nechat psa běhat v čekárně na veterině bez vodítka, po sedačkách k jinejm psům...To není poklona -sluší vám to :) A nejsi tam tak hubenej jak v uniformě :) Jen ty nožičky trochu :) A manža kouří, nebo ne ? Kup si trhací kalendář :) :)

Ifka

Krabku denně a s těmi prsty jsi mě pobavil:-) Vidíš, jak ti to jde pěkně zapomínat. Můj tatík (nikdy nekouřil) zemřel na Alzheimra - tak si říkám, že kdybych to třeba zdědila, tak bych díky tomu zapomněla, že jsem vůbec kdy kouřila:-)

Megan

Hele Friduč, ty fotky byly většinou staršího ražení. Si myslím že nohy mám dobrý (svalnatý,neb jsem aktivní cyklista, Bohužel už jsem před týdnem musel skončit díky počasí´´). Manža nekouří a nikdy nekouřila. Mě furt (osm let) buzerovala za bafání. Teď je spokojená. Friduč, přišel mi mail, tak něco pošli. (třeba tebe s tímj retkem, potřebuju se zasmát)!!!!!!!

Leona

Jsi 8 let ženatý,nebo 8 let jsi kouřil? :))

Megan

Osm let jsem se ženskou (tři roky je to moje manžaq). Kouřil jsem 14 let. Jsem (jak by řekla Friduč ještě mladý pívo).

Leona

jo malý pívo-jako že krátce jsi byl kuřákem :))...aha- bože to bych byla tuplák:((

Friduča

Já myslím, že 8 let je se ženou a ta mu nadávala :) Kouří déle....Viď ?

Megan

Co dělá manža Friduč? Má takovej malej krámek s kadříkama na ženský. No, nic moc, ale pořád lepší, než by měla makat u pásu. Ládíku, co je s tebou?

Leona

...ale nakonec si ho stejně vzala, i když nadávala:))) jo láska je neuvěřitelná:))

Megan

No, to je pravda, ale někdy jsem, fakt strašně soptil! To bylo tolik keců, si to snad nedokážete představit,, Marťo, kdy konečně přestaneš, Marťo, škodí to zdraví, Marťo, stojí to moc peněz, Marťo, smrdíš, Marťo, atd..........

Leona

My hulili oba-mnoho let, vlastně snad dycinky:(( Já přestala, manžel nevydržel- smrdí a já musím držet ústa,neb jsem do teď smrděla taky...Jedno mu ale musím přiznat, přestal kouřit doma,což být já v jeho kůži-asi bych nevydržela.......A nevandruju do něj schválně, to bych ho asi odradila navždy- už ho mám trochu prokouknutýho za ty roky...myslím,že až dohulí kartonek co dostal, zase zkusí nehulit- alespoň naznačoval......:)) KDYBY TAK....

Megan

Leono a co ty děláš? Včera jsi psala, že jsi na trase Praha- Frankfurt. To mi nějak nejde do hlavy

Leona

no na té trase jsem sháněla ubytování pro naše zaměstnance s tepla své kanceláře v Praze:)) původní hotel s námi nějak vymetl...:

Megan

Ahá, takže kancelářská kr....sa? Nic ve zlé. Samo sebou legrace :-)

Leona

Nojo, do nedávna bych se s tebou hádala, že myš, teď co jsem tím nekouřením nasbírala ta kilíčka-klidně i krysa:))

Leona

Všem přeji krásný víkend, pokud to jde bez cigára a nadměrného jedení a brzy ahoj-utíkám,než si někdo na něco vzpomene a já tu zase skejsnu:))

Alex

Ahoj decka, tak tady mame patecek:-) a navic asi budu olavovat tyden bez cigara:-))) dneska jsem byl na obede a prede mnou sel chlapik a smrdel cigarama, no fuuuj, to my jsme taky tak smrdeli?:-))) JInak hlasim, ze tady v Ostrave poprchava, pod mrakem a 4 stupne. Takze koukam se nam asi otepluje, ale volal jsem mamce, ta je v beskydech a maji bilo:-) Preji krasny patecek a nadherny vikend vsem.-) jo a heslo dne: Nebudu hulit a cigara mi smrdi:-))) !!!!! A decka moc pres vikend nepijte, at neprestaneme kourit opravime si plice a nestvrdnou nam jatra:-)) Sasa

Megan

Sašo, tak to je super. Smrdět to fakt musí. Já už jsem ve stádiu, že mi to ani nesmrdí a ani nevoní. Je mi to tak nějak buřt. Kdo chce smrdět tak ať smrdí, kdo ne, ať je voňavej. Já vím jedno a to vím jistě,, Už nikdy snebudu smrdět po tom bílým hajzlu, kterej jsem vdechovam 14 let. PS, je něco jiného, když načuchnu někde v knajpě, kde budu pařit´´. Megánek

Alex

Cauky megane, no nikdy nerikej nikdy:-))) dneskas dam asi nejake dobre vinko,nebo si zajdu na Stodolni:-)

ládík

ahoj lidi , no tady to tedy žije. člověk si chvolku zdřímne po těžkém výslechu a najednou je o stránku zpátky.

Megan

Ládíku, tak nemáš chrápat :-) . Jsem se tě ptal a ty jsi neodpověděl. Přišel ti včera ten můj E.mail?

Friduča

No dobré ránko Ládíku, já tu sedím, občas obsloužím manžu a klíží se mi očka ...:) Asi si taky dáchnu na chvilku ,ale dneska musím jet k mamině - přijede pár příbuzných a tak si dáme do nosu ... :)

ládík

no ahoj ráno není asi hezké tady je teď nějak zamračeno, friduč klimbni, je to zdravé, megan e-mail došel, hned jdem odpověděl. mě napadá, že tvůj zabezpečovací mě hází do spamů, jinak to není možné. napíši později, musím se probrat, za chvíli přijde nědo pro topení a ještě to musím trochu vyšperkovat. aby se to lépe prodávalo.

Alex

Decka vy jedete nekam do sklipku, Jeee vente me sebou:-)

Megan

Alexi, musíš tady být častěji. Určitě můžeš jet. To nebude poblém. Posílám přeposlané Info: Cus lidi - přeposílám info přímo ze sklepa - termin je potvrzen. spani nahore nad "lisovnou" (aneb nad onou spolecenskou mistnosti s krbem) je podle mych zkusenosti prijemne a plne dostacujici. nikdy pri mych predeslych navstevach zde nikdo jine ubytovani v okoli nepouzival. (kdo uz nedokaze v noci vylezt do patra, usne dole na lavici :- ) ) Znojemske podzemi je dobre, ze na nas budou myslet - stoji za to! - jen uvidime, jestli navrzeny cas nebude prilis brzo (videl bych to tak na 13-14. hodinu), ale na presnejsi domluvu tohoto je dost casu vzdy. nabizenym Šatovem nebo rakouskem bych to asi nekomplikoval :- )) predpokladam, ze se vsichni dostavime v prubehu odpoledne, Bily sklep podle me plne dostaci :- ). Na x-hodinovou degustaci pana Adamka budete doufam dlouho vzpominat. zkusim zajistit, jestli se ti, co nepojedou autem nepujdou nejak hromadne vyzvednout treba ve Znojme u vlak/bus nadrazi. eventuelne znojmo - chvalovice jedou busy. ohledne dopravy jsou na toto v bilem sklepe zarizeni a myslim, ze vcas toto operativne zaridime. Takze s dopravou v miste si nedelejte nejakou extra hlavu :- ) stále můžete mrknout na www.bilys klep.cz, kam to vlastne jedete.... v pripade dotazu piste... milos ----- Original Message ----- From: "Adámkovi" To: "Miloš Dvořák" Sent: Monday, September 21, 2009 12:34 PM Subject: Re: nekuřácký sraz v Bílém sklepě - prosba o potvrzení termínu > Dobrý den. > > Termín vám potvrzuji, v sobotu 7. listopadu s vámi počítáme, na spaní > máte jednu velkou místnost nad posezením s krbem, kde budete trávit > večer. Je tam 6 postelí, jedno rozkládací křeslo a pro tři matrace na > zemi, je k dispozici 2 x splachovací WC a tekoucí teplá a studená voda. > Pokud vás bude víc, nebo budou mezi vámi náročnější, jsem schopná > zajistit buď čtyřlůžkovou chatku na hřišti - také ve vlastním spacáku, > ale je tam sociálka a sprchy, anebo penzion za 300,-Kč lůžko. > To stačí se ozvat tak týden předem. Prohlídku podzemí v neděli zajistím, > musím to ale objednat na určitou hodinu, musíte se dohodnout, v kolik to > stihnete - já to vidím tak na 11 nebo 11,30, abyste měli čas se dobře > vyspat, posnídat, případně nakoupit u nás i nějaké víno, jak sudové, tak > i lahvované - ale to lze i večer, pokud přijedete na degustaci dříve. > Napište ještě předpokládaná příjezd časově, jinak pokud pojedete > s degustací Znovínských vín, nebo přijet se ubytovat už kolem poledne, > dát si v Althotelu ve Chvalovicích pozdní oběd a pak vyrazit do > sousedního Šatova do Malovaného sklípku - to je opravdu zajímavá > návštěva sklepa pokrytého malbami a barevnými reliéfy... > anebo by se dal stihnout i Heiligen Stein na hraničním přechodu s > Rakouskem Hnanice - Mitterretzbach > - prastaré kultovní místo s menhiry, později křesťanské poutní místo se > svatým kamenem s miskovitými prohlubněmi a vyhlídkovou lávkou do > krajiny, energeticky nabité velmi pozitivní místo - to by vaše odnaučené > kuřáky jistě moc zajímalo a mohu vás tam i s výkladem doprovodit. > > S pozdravem Adámková Anna. > > Není problém, když vás přijede víc, další ubytování v obci lze zajistit > i na poslední chvíli a návštěva určitě bude stát za to....Obec je asi > 1,3 km od sklepů spojená zpevněnou osvětlenou cestu a mohu i ty, co by > bydleli > v obci odvézt v noci autem. > >>

Alex

Ladiku, no a kdy jedete. ja se tam datum nejak nedocet, Znojmo, ja mam na mOrave rodinu, tak bych spal asi u nich...

Alex

jo uz to vidim 7. listopadu, to mam asi egypt:-(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce