Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Ládíku, kde jsi ? Nepropadej panice a smutku !!! Něco jsem ti hodila na blog, ale je to vlastně jen opakování furt toho stejného... Myslím na tebe ...

ládík

jsem tu, ale doopravdy na mě padl nějaký splín a celej dnešek je nějakej divnej. taková celodenní chuť jako nikdy. normálně bych se nehnul od fotbalu v telce, ale mě nic nebaví. jediný dnešní výsledek je , že jsem se pohádal s manžou......................a hotovo..........nic, sorry , snad se z toho vyspím. ahoj.......................

ládík

ani nakouknutí do tvého skvělého blogu nepomohlo. lidi , já mám nervy nebo podrážděnost nebo co to je.

Friduča

Hele, tak já jsem taky občas na tečku a vím to.. Fočus stejně končí a výsledek je jasnej, tak zalez do postele a vyspi se z toho.. Manže se omluvíš, až zítra vstaneš jako sluníčko..Hned ráno si ohlídej,ať dáš první nohu na zem tu pravou :) A bude veselejc... Já budu do blogu připisovat furt... Prostě máš blbej den ...Nejsi jedinej přece ... Já vždycky zalezu a upozorním,a´t na mě nikdo zbytečně nemluví, pokud to není nezbytně nutný.. a nikam nevystrkuju rypák... :) Bude líp, neblázni a nepoddávej se tomu.. Jukni na tvůj milovanej Říp a bude líp :)

ládík

O.K. čauky

Megan

Ládíku, já si myslím to samé co Friduča. Vážně bys měl navštívit nějakého odborníka z protikuřácké. To jak trpíš snad není ani možný. Osobně si myslím, že kdybys teď zklamal, tak bys už nikdy nedošel tak daleko jako teď. Ta meta přeci někde musí být. Někdo ji má po měsíci, někdo po třech a někdo ji má prostě daleko. Určitě brzo přijde, jsem si tím jistej. Já ještě před pár měsíci při představě že nekouřím jen pár hodin, to bylo něco naprosto nemyslitelného. Taky jsem trpěl a občas ještě pořád trpím, ale prostě věřím, že to jednou přejde a budu mít navždy pokoj. Ládíku, dáváš tady sílu strašně moc lidem a musíš být přesvědčený, že to brzy přejde. Já tí věřím!!!!!!

Drahuš

Tak už mám den D taky za sebou. Sláva. Povedlo se. Už jsem měla skoro pocit že na mě to nebude působit pořád jsem hulila jako když mi jde o život. No a konečně se podařilo. Drahuš

Megan

Drahuš, tak vidíš. Teď to bude už jenom lepší. Friduč, to blahopřeji bylo na nějakej příspěvek na druhé straně, ale ňák se to dostalo sem. Ahojte

Megan

Brý ráno nekuřáci. Tak já za chvilku končím v procesu a šupky dupky do peřin. Tak zatím to bez Champ zvládám bravurně. Pořád sice beru Nico, ale max. jednu denně. Taky to brzy úplně zruším. čaute

jarka

Ahoj, dnes 22 bez, začínám brát jen půl CH, zdá se dobrý, občas si vzpomenu, ale držím. Měla jsem taky blbej den, začala jsem přemýšlet o tom, že by jedna šla a že by se určitě nic nestalo, jen tak zkusit. Mám totiž známou, která už dost dlouho nekouří, možná 10 let a když jsme šli na pokec a na dvojku, klidně si se mnou jednu i dvě cíga dala a tím to pro ni zase skončilo. Pořád jsem přemejšlela, že by to možná u mně fungovalo stejně, ale zvítězila jsem nad nutkáním. Taky jsem se trochu chytla doma s manž. a pak jsem byla jako divá, začala jsem přemýšlet o tom, že můj táta přestal v 50ti kouřit a stejně v 65ti umřel na druhej infarkt a jestli to má cenu a pak jsem nad sebou i brečela, jakej jsem chudák. No prostě depka jako blbec. Ale už je to v poho a mám radost, že nesmrdím kouřem a už jsem se začala i chlubit známým, že nekouřím, protože už vím, že si nikdy zapálit nechci a žádný možná. ... A pro Ládíka: Ty si to fakt potřebuješ v hlavě pořádně srovnat, jsi bezva, máš fakt vůli jako hrom, ale pořád myslíš jako nekouřící kuřák místo jako nekuřák. Přeju hodně zdaru, moc toho nenapíšu, ale čtu a beru každou zkušenost mazáků i začínajících. Krásnej den!

ládík

ahoj lidi , díky za podporu. krize však tak nějak trvá. ani spánek, ani čísla mě neuklidnila. začal jsem však něco dělat. již mám adresu na podporu v poradně, která je i v roudnici, takže by to mohlo být lepší, jestli se vůbec s takovým případem jako já dá vůbec něco dělat. jarka to trefila asi nejpřesněji. já jsem prostě nekouřící kuřák, šel jsem do toho boje , když mě to zakázali, že zkusím, jak dlouho to vydržím a potom uvidím. jak ty nekuřácké dny bez chemické podpory přibývají, tak bych rozumově to chtěl odpravit úplně a možná i vůli na to mám. to co píše jarka je přesně to co mě v té hlavě nahlodává, u mě je ten termín sice drstičtější, udržet se na jedné dvou cigaretách denně. jinak , když to začalo přibývat, tak jsem měl takovou metu, dnes je mě 50, nemohu chodit, hrozí mě amputace přestanu kouřit, vydržím , ale v 60 nebo 65ti letech zase začnu kouřit, tam mě již nějaká amputace nerozhází. já vím, vím, že jsou to blbé myšlenky, ale nyní, když jsem absolvoval tak těžkou operaci, vydržel skoro půl roku s tím trápením a nyní jsem zdravotně skoro ve stavu , jako před operací, jen s tím rozdílem, že jsem rozpáranej od prsou do slabin, mám za sebou mnoho těžkých absťákových dnů, přibral jsem 18kilo. těžké se přemlouvat dále. já nepláču, jdu prostě bojovat a překonávat to . to mě snad docela jde. (144) čauky. kdybych se neozval , tak kouřím a jsem srab, který nepřekonal ten krizový fridučin pátý měsíc. díky

Jiřina

Ládíku, přestaň blbnout! Bude to lepší, uvidíš! Za chvíli budu mít 9 měsíců nekouření za sebou a je to mnohem lepší, už ani nemám chuť na cigaretu, jen takový pocit, že mně něco chybí, ale to přejde! Já jsem měla asi největší krizi, když jsem se v květnu dozvěděla, že mám rakovinu prsu. Byl to šok a první myšlenka byla, že si koupím cigára, protože je stejně všechno v háji. Odradilo mě jedině to, že jsem měla obavy ze zkolabování někde v Brně na lavičce. Takže nic, absolvovala jsem operaci, teď končím s ozařováním a kouřit nechci. Ale ještě pořád potřebuju nikotinové náhražky. Pastilky přestali prodávat, tak teď mám žvýkačky. Psala jsem si o tom s MUDr Králíkovou, která je pro mně takový guru přes odvykání a ta mně psala, ať ty náhražky užívám tak dlouho, dokud je budu potřebovat, klidně i několik let. Hlavní je, že nekouřím. Ládíku, já ti věřím, že to dáš. Ale určitě se poraď, myslím, že je zbytečné se takhle trápit,

saša

Ládíku, máš depresivní myšlenky..... to je nebezpečné!!!! Ta antidepresiva nejsou žádná ostuda, určitě by ti pomohla, dnes mají minimum vedlejších účinků, nejsou kardiotoxická atd.... Např. Cipralex - to je antidepresivum první volby - ti může předepsat i praktický lékař, nemusíš chodit na psychiatrii.

tumapo

nazdar megane tipni toho vajgla :-)) a pojd na škopek . 5 měsicu bes cigaret a uš mi kouř smrdí - jo a bacha prej za každou odnaučenou závislost 2 novy tak doufam že nežačnete hrát automaty a píchat herák. :-))

ládík

ťuk , ťuk. jsem dobře na nekuřáckém netu ?????????????

Jiřina

Ládíku, tak jak je? Já si balím tašku, protože jedu na posledních pár dní do Brna. Doufám, že se tvoje nálada trochu pozvedla, protože ty můžeš být na sebe pyšný! Jsi borec, když vydržíš nekouřit bez berliček, jsi statečný chlap. Musím jít žehlit, ale ještě nakouknu. A zdravím všechny nekouřící, jsme úžasní!

ládídk

děkuji za dotaz, odpoledne jsem se snad nějak trochu uklidnil i pokušeníčka trochu polevily. psal jsem a jsem rozhodnut jít zítra do té poradny. a pro sašu: já s těmi antidepresivy nevím (raději se jim vyhnout). již jednou mě je předepsal praktický , myslím ZOLOFT ???? a to byl asi nějaký brak, protože již po třech dnech mě manža prohlížela jestli nemám vši, protože mě pálila a svědila hlava. navíc výsledek byl předem dán , doktorskou větou : zkusíme a nenadávejte mě, když mesíc, dva nebudou znát nějaké změny. normální člověk za tu dobu již nemá problémy a výsledkem je úspěch, ale stejné to bude i bez antidepresiv. tak nevím. vím, že jedu dál . v té lepší části rozumu vím , že to dám, v té horší části rozumu běží něco o dlouhodobosti trápení a malé bílé odměně. jdu bojovat. trochu mě ten víkend zdržel a proto MEGEN budu zítra ukecávat stavebníka o jeden den oddálení, prostě ne vždy se člověku chce a mě se o víkendu nechtělo nic. ahoj.

Friduča

Tak já končím druhý měsíc a to úspěšně, jsem na sebe docela hrdá ...:) Ládíku, já myslím, že dneska se antidepresiva předepisují na kdejakou smutnou náladu.S každým problémem se běží k psychologovi... Ne vše je deprese. Deprese je nemoc...A pochopitelně naopak - neléčená deprese může mít katastrofální důsledky. Záleží jistě na tom zda tyto stavy jsou,až po odložení toho bílého hnusu, nebo jsi trpěl už dřív... pochopitelně, že to není žádná ostuda a každý normální, inteligentní člověk to ví...Myslím, že ládík se nestydí ad jedna - vůbec by nám o tom nenapsal, kdyby se styděl, ad dvě - nešel by do protikuřácké poradny. To beru Ládíku jako jedno z nejrozumnějších řešení ! A jsem na tebe zvláštně pyšná, že jsi se tak rychle rozhodl a půjdeš ! Tam jsou dle mě teď ti, kteří by měli pomoct a poradit... A hlavně nám pak taky napiš, jak to dopadlo a co ti povídali... Moc mě to zajímá...Takže hlavu nahoru a jedeme dál přátelé !!!!! Čičino ???? Furt nemám žádnou reakci :( :(

ládík

já ještě neměl co dočinění s psychologem nebo obdobným doktorem, já byl a ještě snad jsem normální, doopravdy. fakt jsem normální, já nechci k Chocholouškovi. to ten bílý hnus. gratulace k 2 měsícům. to je paráda, hlavně , když nejsou problémy.

Megan

Zdravím všechny nekuřáky. Ale vlastně prd nekuřáky, jsme kuřáci kteří nekouří, jak někdo velmi trefně napsal. ládíku, tak co v poradně? Jo, lidičky, tak co bude s tím srazíkem? Přeci nás v tom s Monou a Friduč nenecháte sami? Jiřino, kolik bereš těch žvejkaček a kolik mg? Tumapo, na škopku jsem byl včera s tatíkem. Pil jsem dvanáctku a je mi dneska trochu šoufl. No, ale ta pařba s tebou byla daleko horší. Jinak, Champ pořád neberu a dobrý. Žuvačky jsem omezil na jednu denně. Ládíku, projekt furt nemám. Asi tě zaúkoluju. Čauky všici

Megan

Haló, je tady někdo? Snad nepálíte někde za rohem? Lubane, doufám, že nekouříš!!!!! Ájo, pořád chutě?

Ifka

Já si zapálila 168 den (5,5 měsíce jsem měla úspěšně za sebou). 35 let mně ty bílé mrchy porážely, tak jsem si řekla, že tentokrát zkusím ty mrchy naopak porazit já. V současnosti hulím již 8 týden krabku denně i s Champixem a nedaří se mi znovu přestat. Zkus zahnat ty příšerné myšlenky a HLAVNĚ SI NIKDY NEZAPALUJ!!! JE TO PŘÍŠERNĚ TĚŽKÉ, ALE VŠE MOC DRŽÍM PĚSTI, ABY SVŮJ PŘETĚŽKÝ BOJ PROTI TĚM BÍLÝM MRCHÁM VYHRÁLI!!!

Friduča

Dobré ránko, no nějak na nás prdí..Megane je mi líto,ale pokud se nepřidá Čičina, tak fakt nejedu..Sama autem takovou dálku odmítám - né že bych se bála, s tím není problém jezdím hodně, ale nechce se mi...Ládíku, myslím na tebe a drž se !!!! Doufám, že ti v poradně poradí.... Ifko, rafni se a dej to znovu..Ten první krok je nejhorší, ale sama víš, že pak už to jde...Vezu manžu do nemocnice, tak pá !

ládík

ahoj friduč. níže máš příspěvek, psal jsem v době, kdy jsi ty odesílala. probíhá 1. fáze radíme , kde najdeme poradnu. možná , že změním město, Litoměřice mají trojtou nabídku. ahoj nekouřím stále a stále a mám nový motiv Ifča.

ládík

ahoj lidi. slíbil jsem, konal jsem. je rozjeta akce vyhledání odborné pomoci při odvykání kouření. jestli jste mysleli, že Vám dnes předám nějaké podněty a zkušenosti, tak to jste velmi , ale velmi na omylu, tak to prostě nebude. jsme v čechách a kouření , je asi dobrý "džob". dnes je ukončena první část = rekognoskace terénu. navštívil jsem naší městskou polikliniku a zjistil, že máme dokonce dvě doktorky na poradenství v tomto oboru. ono to funguje jako přívěšek k hlavní doktorské živnosti. proto mě termíny jako bronchoskopie a jiné pie trochu zarazily, ale co. avšak dveře zavřeny až zamčeny. prdinační doba 9 až ..., v 9:30hodin nikdo, ale na dveřích telefonní číslo. zkouška, za dveřmi to parádně hlasitě zvoní a samozřejmě nic. i u druhé možnosti (jiný zdravotnický objekt) obdobný výsledek. vrátil jsem se na internet a hle zde u doktorech jiná čísla, ale výsledek stejný. takže rozeslány e-mailem prosby o pomoc a jdeme čekat. PS: pokračování příště. (IFKO díky, udělám vše, abych neskončil jako ty........jéžíši, to zní blbě, ale myslím to dobře, bujuji, nálada se zlepšila při branném cvičení vyhledávání pomoci, za chvíli je odpo a připíšu 146úspěch. mám další metu = překonat tě = 168 musím pokořit, kdo má pro mě další metu = kdo podlehl tak nějak kolem 195až200 dne ????). a neříkejte, že nikdo. takových tu vás musí být, protože když jsem projel ty seznamy doktorů co nabízejí pomoc, tak těch jsou kvanta a nás sem z celé krásné rodné země píše jen pár. a to ti doktoři nabízejí i ON-LINE. a my máme problém so někdy i odpovědět. mějte se hezky nekouřící kuřáci nebo jak to je, ahojky...

Radka

Ládíku sice jsem to tady už psala.Já si zapálila po 365 dnech.Dala jsem si jednu,druhý den asi 5-bylo mi zle a do týdne jsem byla na krabičce a možná i víc.Najednou jsem chtěla všechno dohnat.Ze začátku to byla slast,která ale rychle zmizela a začal zase ze mě být otrok!!!Začalo všechno od znova.Kouření ihned po ránu...celý den....a v noci jsem vstávala taky.Nejhorší,ale je,že mi kouření celý rok vůbec nechybělo a byla jsem 100% PŘESVĚDČENÁ, že už nezačnu.Celý rok ani známka pokušení ani ničeho jiného.Byla jsem naprosto OK.Už kouřím asi 4.měsíc a nějak se mi nechce do toho odvykání.Pořád to posouvám.......vánoce?Určitě do toho půjdu znovu,protože to bylo prostě fain.Když vidím dnes poslední cigarety v krabičce začínám bláznit..,peníze lítají z peněženky rychleji než vítr...chodím před dětma pořád do kotelny,kde se nekouří tam nejdu...o zdraví ani mluvit nebudu.Manžel ve 40 krchlá jak tuberák...atd.Prostě hrůza.Proto se drž ty i ostatní.Kuřák je totiž z nás hrozně rychle a prostě to zato nestojí.Jak říkáš...že na konci bude odměna-cigareta.To by nebyla odměna ale TREST a za to dlouhé nekouření si zasloužíš pořádnou odměnu v pravém slova smyslu!!Můžeš začít přemýšlet co by to mohlo být...až budeš mít ROK.....tak co?Určitě máš nějaké VELKÉ přání ..

ládík

měl bych dotaz. jestli to není tajné nebo osobní. co tě přimělo znovu si zapálit a zda jsi měla v době opětovného zahájení takové nebo obdobné problémy jako já ???? jinak aniž jsem ještě věděl o tvém příspěvku , tak vlastně plním tvůj podnět , abych přestal a zahnal ty příšerné myšlenky. ono tomu trochu napomohla trtochu moje lepší nálada, dnes ano tolik nebolí kouřením zaspané nohy, mohl bych snad vyběhnout někam za holkama : PS: samozřejmě jen popovídat nebo zjisti co vaří, nic jiného. ahoj a díky za podporu a nasazenou metu. a teď to otočíme, co kdy jsi se holka zamyslela a začala také více, trochu vícebojovat s prohnanou bílou sviní. nebo čekáš na poděkování, které chce tomáš topfer dostat na krabky cigaret - mimo varování na kouření tam bude poděkování za zvýšený příspěvek do státního rozpočtu. ahoj a nekuřme.

Ifka

Příšerné pracovní vytížení. Dělala jsem za 3 pracovnice od rána do večera bez možnosti si vzít byť jen půl dne dovolenou. A poslední den, kdy jsem byla v práci sama, tak jsem se začala litovat a v polední pauze jsem si šla koupit krabku, udělala jsem si kafe a bylo to. Bylo mi do breku, měla jsem příšerný splín a šíleně jsem se litovala - byla jsem před zhroucením, bez vidiny brzké dovolené, bez vidiny, že se něco v práci pohne k lepšímu. Naprosto vše bylo černé - jenom ta cigareta byla bílá. To odpoledne než jsem šla domů, jsem vykouřila asi 5-6 cigaret, už nevím. Doma jsem otevřela Ferneta a krabka padla. Toď asi vše. Nejraději bych si nafackovala. A jak píše Radka peníze jenom letí ven z peněženky a samozřejmě taky vláda tleská, že je tu další debil co jim přispívá k rozhazování. Jsem MOC RÁDA, že jsem TI DALA BROUKA DO HLAVY A BUDEŠ DÁLE BOJOVAT!!! VYDRŽ!!!

ládík

humorně. právě jsi podpořila moji dnešní nechuť k práci. mám důvod. přeci kvůli práci nezačnu kouřit, no né ???????????? jo brouk je nasazen a ten "debil" , to se mě líbí, skutečně to z nás dělají.

Ifka

Raději bych si přečetla, že jsem podpořila tvou nechuť k cigaretám, než nechuť k práci:-)

ládík

ahoj. to jsou problémy s projektanty. já dnes ukecal dokonce dva dny. protože právě , že mám lepší náladu, tak se mě dneska nechce vůbec ale vůbec dělat. a to se nám ještě blíží ulehčení. hlásí, že se má ochladit, dokonce sníh a to je pro projektanty naklamné znamení, že bude méně telefonů a zase trocha klidnějšího období. já miluju mrazy. to nikdo nestaví a je klid. takhle v červenci -20°C to by bylo a ono ne, samé globální oteplování, teplé zimní měsíce, přípravky pro práci v zimním období, staví se bez přestávek zimní měsíce nezimní měsíce. a to kdybych měl dělat, jak psala friduča o tchánovi na prkně, to bych si vrazil pravítko do oka. počítač je počítač, ale když spadne, tak je zase stress - najednou nemáš vůbec, ale vůbec nic. jo a ještě jsem chtěl poznámku, abych chránil kolegu, někdy také mě nadávají, když třeba chráním kolegy, kteří nedodali ještě mě a já vemu termín na sebe. myslím tím, když mám hotovo a nemám ještě požární zprávu nebo tepelný audit a bez toho nemohu odevzdat. prostě život není peříčko. ahojjjjjjj.

ládík

ahoj. hodná žes napsala. ježíšo to musí být škoda, celý rok, taková doba. mám sice raději příznivejší zprávy, ale asi musím začít počítat s tím, že ten bílej nesmysle je ještě větší krypl než si vůbec uvědomujeme. ty to máš ale asi dobře rozehrané. to jsou přesně ty důvody, které jsem si ze začátku, když mě brutálně jednorázově přetrhli krásu šedého kouře, opakoval nebo spíše připomínal. a je fakt, že třeba ten noční kašel byl nepříjemný i partnersky a nešel ututlat. kolik jsem se nakašlal potají do polštáře nebo předstíral , jak to v tom krku škrábe. dobrá budu přemýšlet na roční odměně, ale to je tak daleko ach jo. jen jsetli nám ten životní čas tím bojem s tou potvorou neubíhá zbytečně. čím se , ale odměnit. já nekuřák , skoro abstinent, skoro nechodící, slušňák a navíc moje životní filosofie, že člověk moc nepotřebuje a že se zbytečně obklopuje naprostými zbytečnostmi. ale jsem hodná. budu přemýšlet a to je na to, že ráno jsme tu psali ještě o psychitrii velký, ale velký pokrok. jinak po cca 1,5 hodině, ještě žádná lékařská e-mailová odezva. není nějaká přestávka v lékařském boji proti kouření, není za to málo bodů , nevíte ?????????

ládík

pokračování odborná nekuřáská podpora II : všechna čísla jsou špatně (to není dobrá vizitka=přebráno z odvykání kouření=léčba=doporučení doktoři), po zkoušce, zda nějaký doporučený telefon není dostupný, jsem byl odkázán ne jiné číslo a to již vyšlo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hurá, hurá , ale .......................jsou tu podmínky. říkali asi toto , bez doporučení vás nevezmeme. přinest doporučení obvodního lékaře. no dobře, sice co je tomu do toho, ale budiž ikdyž najedu 20km a hlavně fronta bývá na 2-4hodiny. to není všechno...........ordinační doba poradny 9 až 14hodin, ale, ale přesně v 7:00 otevřeme nějaké okénko (jsem stavař, tak to snad najdu a zvládnu) a na základě doporučení vám dáme číslo pořadí. dovětek u nás se neobjednává ma čas , ale na den. to mě není jasné, ale mám si na to vyhradit celý den, to je jasné.....celý den budu čekat před okénkem, a jestli budu mít dlouhou chvíli, tak si zapálím a až se dostanu na řadu, tak mě poraděj , jak nekouřit . prostě to je vymyšlené do detailů, jen aby se nesplnila předpověď a nepřituhlo, to by byla kláda před tím okénkem. hlavně nezaspat a být u okénka přesně v 7:00. anebo si přispím a půjdu k okénku až to vyjde ze vstáváním. PS. osobní pocit z telefonátu bych sem ani neměl popisovat, ale zatím to vypadá, že otravuji a podstatou a prvním kladným bodem je být u okénka přesně v 7:00, to je základ. humorně, jestli já si radši nepřiplatím za cigára a budu mít klid.

ládík

pokračování odborná nekuřácká podpora III : pomoc, ono to není tak jednoduché. stále mě leželo v hlavě, abych nemusel k tomu obvoďovákovi, je to za prvé ztráta času, on je navíc takový puntičkář a určitě by chtěl jestli mám všechy injekce proti všemu, měřit tlak, cukr a já nevím co všechno , no prostě, když vás bolí v krku, jste najednou jen v trenkách a to já nemusím a chtěl jsem to obejít. ale ouha stal jsem se obtěžovatelem. prosím , prosím, prosím , vždyť já ani nevím co chci (říkali) chceme poradit : ad1) v centru pro léčbu závislosti na tabáku nebo ad2) v poradně pro odvykání kouření odborných lékařů . nevíte ??? tak , jak to píší tak ad2) je jen pro doktory ???? mám si to ujasnit a ozvat se, v praxi to je buď doma před okénkem nebo do litoměřic. dobrá poradna. dnes asi výsledky poradny nesdělím a vidím to tak na týden.

Friduča

Tak manžela jsem odložila v Motole no a aby toho nebylo málo, tak mi telefonoval, že si nechal doma papíry s předoperačníma vyšetřeníma... spolkla jsem hloupou poznámku a otočila se pro kolegyni ( má přeřízlou šlachu ), koupila nám Mekáče, zajela domů ( mezitím zjistila, že nemá ani pantofle a berle taky zapoměl - má hlavu na tom krku nasazenou ? ) a znovu zacpanou Prahou do Motola... :) Tak teď můj manža má vše co potřebuje a mě je po něm smutno :( Operace zátra ráno, pokud vše půjde jak má... Teda Ládíku, fakt se tady ještě máme co učit...To je opravdu děs !!!! Neříkal jsi, že bydlíš někde u Řípu ? Nebylo by lepší zaject do Prahy ? Můžu ti na večír napsat nějaké kontakty ze své chytré knížky... Je tam celá republika...Radu, často na tebe vzpomínám...Jsi moje spolubojovnice a tak ráda bych byla , kdyby jsi si to srovnala a začala znovu..Ale vím, jak je to s těma chlapama těžké....

Megan

lÁDÍKU, TY JSI SE DNESKA NĚJAK ROZEPSAL. To je dobré znamení. Alespoň nebudeš myslet na ty permoníky v hlavě. Friduč, tak co je s tou Čičinou? Já popíjím vínko a je mi fakt fajn. Zítra mám volno, neb jdu darovat krev (22 odběr).Ten pacient co ji dostane se bude mít krásně. Čauky

Friduča

Megane, teda já ti závidím... Já si teda dneska možná taky dám se sestřenkou - má dorazit a přechrupnout u mě :) Ale ještě to není jisté... Jistý je víkend, kdy mi přijede asi 10 příbuzných, takže to bude zase náročná neděle... :) Nebudu moct mluvit...:) Vždycky zpíváme a tančíme a kecáme do rána, jsme taková veselá rodinka.. :) Ty budou čučet, že nekouřím... :) Nikomu to neřeknu ) pokud už jim to nevykecala mamina ) dokud a zda si toho všimnou... :) čičina je jště v práci, ale doufám, že až se vrátí, tak že napíše...

Megan

Sákra tak to bude velké. No, já popíjím, stahuju filmy a žvýkám nico. Za chvilku se stavím asi na jedno. Manža je v práci, tak mám volňáska. Venku je hnusně, tak co. Já jsem zvědavej,. jak to s tím srazíkem dopadne. Já bych fakt rád jel. Byla by prča

Ifka

Ahoj, jenom všichni, kdo můžete jeďte. Já byla v květnu na srazu v Karlových Varech a byla velká sranda. Je fajn vědět, že lidičky, co táhnou stejnou káru, jsou opradvu skuteční bojovníci - ne virtuální. Před odběrem se ale nemá pít žádný alkohol, alespoň to říkají u nás na Hané:-)

Megan

Ahoj, ti doktoři toho nakecají. Se jim nesmí všechno věřit

Ifka

Já si tedy dám do nosu až po odběru. Ne předem.

Alex

Ahoj vsem, tak po shlednuti teto diskuze, jsem to teda zkusil taky. Champix mi dala pani doktorka na plicnim, kdyz jsem se objednal v poradne odvykani koureni. dostal jsem zdarma startovaci baleni, ktere je na dva tydny. Uzivam Champix zacatkem 4 tydne. Moje dojmy a zacatky?:-) rekl jsem si, ze uz hulim dlouho a docela me koureni omezovalo, spatne se dychalo.... pro zajimavost je mi 39 let a kouril jsem od 15 let cca 20-30 denne. Doma me neustale prudily deti, tak jsem se proste rozhodl, ze prestanu. No muzu rict, ze se mel fakt strach a obavy, jestli to vyrdzim. Takze jsem kouril az do patku-vcera, teda uz asi tyden jen tri a posledni 2 dny jen jednu vecer, takze den D dle navodu na lecich jsem vlastne mel az na konci tretiho tydne, kdy uz jsem bral nove mesicni baleni. Pribalovy letak pise, ze den D ma byt mezi 8-12 dnem uzivani, ale me to stale chutnalo, ikdyz mene, ale presto jsem kouril. Po cca 14 dnech jsem to zredukoval na 3 denne a pak dva dny jen jednu vecer a v Sobotu jsem si rekl, ze uz vlastne ani nemam chut ani na jednu:- no a od soboty nekourim:-) je to opravdu super, kdyz nejste na necem zavisli a je vam lip!!! Vsem, ketri se rozhoduji, jestli prestanou kourit a maji strach z abstinencnich priznaku, strach jake to bude bez cigara a co budu delat....muzu vas ubezpecit, ze se to da zvladnout s CHAMPIXEM uplne v pohode!!!!!!! mUzu jen a jen doporucit. Zkousel jsem zvykacky nikorete, taky nalepky, ale ucinnost temer zadna! Ovsem CHAMPIX je opravdu lek, ktery zabira!!!! Divim se , ze nema vetsi reklamu!!! asi tabakove lobby:-) Vsem, kteri se rozhoduji a tem kteri zrovna jsou v lecbe na Champixu preji silu a viru mejte se fajn a klidne se ptejte, rad vam odpovim

Megan

Tak vidím, že jsi zatím v pohodě. Snad vydržíš. Champ je sice fakt super lék, ale je strašně důležité mít pevnou vůli. Jinak tě vítám u nás nekuřáků. Blahopřeji

Alex

Cauky megan, dik za podporu!:-) snad vydrzim, nekdy vecer me to laka, ale myslim si, ze to zvladam, mam uzasnou podporu:-) diky vsem a drte se, tesi me, ze jsem v klubu nekuraku.-)

Valja

Ahoj, všichni. Alexi, to ti teda závidím, já beru 15. den a jsem už několik dnů na polovině toho co dřív, mám obavy, že snad ani nepřestanu. Když jsi přešel na ty 3 denně, to už ti nechutnalo nebo jsi musel zapojit vůli? Jo, a taky jsem si dnes všimla, že když vezmu prášek asi 1 hod. před cvičením, pak nemám chuť, protože je mi tak nějak špatně. Ale hůř se i cvičí, takže to asi nebude to pravé. Jinak se všichni držte,

Alex

Cauky Valjo, nic si z toho nedej, ja taky myslel, ze to nepujde a vidis, dnes mam 5 den uplne bez:-) no 15 den, to je zacatek 3 tydne, to jsem kouril uz tak 3 denne a zapojil i vuli, jinak mi to docela ani nechutnalo, myslim koureni.....no drzim ti palecky, at to zvladnes! JInak poku chces pisnout vice,, klidne pisni na mejl [email protected] vymenime nazory a pocity.-) opatruj se a zvladni to!!!!! a neboj to prijde:-) vcera jsem sel do jamy lvove, sedl jsem si do restaurace, kde se huli a rikal jsem si, ze to bude zkouska ohnem, a svete div se, ono mi to uz smrdelo:-)

Leona

Jestli můžu reagovat- to je super,že už to smrdělo-první náznak,že to půjde v pohodě:)) tedy podle sebe soudím. Časem to bude možná smrdět méně,ale to až za fakt dlouho- první dny to až zvedá žaludek-což je super- tento stav ale nastane i bez braní léků.......což je můj případ.

Drahuš

Ahoj Alexi tak jsme na tom stejně já mám taky dnes třetí den bez.:) Sekla jsem s cigaretama 17 den na champu. To je fajn že nebudu sama. Jak snášíš Champix? Já v pohodě nic mi po něm není . Dokonce ho mohu i ráno na lačno. Jen dneska jsem měla nějakou lítostivou náladu, a odpoledne jsem dokonce brečela, jako malá holka. Snad to nebude často. Držím nám palce a tobě Valjo taky :) Všechny zdravím :) D.

ALEX

Ahoj Drahusko, tak koukam, ze jsme na tom uplne stejne:-)) wow i dny mame spolu:-) tak to je super!!! Ja myslim, ze to dame, protoze jsem vcera zkousel mou slabou vuli a sel do restaurace, kde se desne huli a normalne mi to smrdelo!!!.-))) tak si myslim, ze to zvladneme!!! Jo a kdybys chtela pokecat a napsat, klidne pisni mejlik, budu rad, kdyz se podelime o pocity...... mej krasny den, a snad Ti muzu tykat?.-) Sasa

Alex

Ahoj Drahusko jeste, jednou. Jo a Champix celkem zvladam v pohode:-) vsak pisni mejl a muzeme pokecat

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce