Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ifka

Ano pochopila, začínám 31 hodinu BEZ. Chutě mám děsný. Stresem z nekouření mám úplně stažený krk - už jsem zobla další 2 tablety hořčíku, tak snad to bude lepší. A prosím tě co dělá taková mladice v kardio ordinaci????

Mona

Už máš ty fotky od Marji ?

Drahuš
1x

Ahoj lidičky a Sašo tak máme malé výročí co ? Deset je slušný počet, já vím ještě dlouhá cesta před náma . Ale já mám radost i z malých úspěchů . :) Lexo gratuluji k 50 a tobě Ifko taky :) Drahuš

Ifka

Všem posílám gratulaci:-) Krásná čísla:-)

Mona

Já mám takovou radost z tebe,že si dnes snad otevřu tu medovou slivovici. A k tý kardio poradně,tam chodím už přes dva roky,měla jsem vysoký tlak,když jsem kouřila,paní doktorka mi řekla,že by bylo dobrý,abych přestala kouřit,tak jsem to zkusila-no kroutila jsem se děsně,to je fakt,ale co nekouřím,tak se to všechno upravilo a dnes jsem dostala pochvalu. Tak já jí zase posílám dál -TOBĚ.

Leona

Ahoj, nestihla jsem vás všechny přečíst,píšete moc rychle a já pak nevím,kde jsem četla,kde už ne a do toho práce:)) Takže Ifce drřím palce moc ,moc,moc. Jiřínce posílám velkou gratulaci, jak jsem četla už mi zase šlape na paty:)) A i já mám myšlenky mršky,co lákaj...nejsi v tom opuštěná:)) Vám ostatním přeju hodně vůle a zdravého naštvání se na tu bílou potvůrku. Každej den BEZ je super a ať vám čísílka rychle přibývají.

Ifka

Moni díky. I mně doporučili přestat kouřit, že se ten tlak upraví, ale moc dolů u mě to nešlo - osobně jsem si myslela, že to spadne víc, takže jsem omezila navíc sůl v jídle a ještě bych potřebovala dát někomu cca 20 kg své živé váhy. Ale upírům v nemocnici mých 145/95 vůbec nevadí, takže ještě to se mnou asi není tak zlé:-)))

Ifka

Sorry, zapomněla jsem ti poslat taky gratulaci:-)

Ifka

Díky. Trochu tě opravím - nekouřila jsem 5,5 měsíce. Jinak mám za chvíli "padla" a netuším, zda-li se z domu budu moci připojit na net - včera to nešlo, takže všem přeji pěkný voňavý večer:-)

Heduš

Zatím úspěšně bojuji a zdá se mi,že myšlenky na cigaretu se prodlužujií. O malilinko,ale přece. Ale měla jsem dnes hádku se svým 17letým synem a myslela jsem že to neustojím. Nejhorší je, že jsem to díky své podrážděnosti dost přehnala a je nějaký smutný.... Jdu se s ním projít po obchodech,koupím mu nějakou blbost a omluvím se mu. Musím mu vysvětlit,že to dělá ta abstinence....chjo, aspoň uvidí, kam až kouření vede.

Jiřina

Všechny zdravím a doufám, že jste nezhřešili ani myšlenkou, natož skutkem! Leonko, jsem ráda, že ses ozvala a že se držíš, ale já jsem o tobě nikdy nepochybovala. Ifko, z tebe mám obrovskou radost, uvidíš, že to teď půjde hladce, moc na tebe myslím. Heduš, taky mám doma 17letého syna a musím říct, že on mě hodně drží, je moc rád, že jsem přestala a určitě bych ho zklamala. Pro všechny odvykající: bezvadně pomáhá fyzická práce až do úpadu. Dnes jsem se celý den nezastavila a myšlenky byly jen prchavé. Ale kouřila jsem ve snu. Držte se a pište!

ládík

tak se mě to trochu uklidnilo, to co nejvíc hořelo jsem odevzdal nebo ukecal a přesto, že se to na mě valilo ze všech stran, tak jsem docela, dalo by se říci v poho vydržel, takže se mohu připojit do gratulačního procesu, takže rozdáváme gratulace a vy je přijímejte - heduš 3, drahuš 10, alex-saša 10, lexa 50, friduč 68 a ládík 5 měsíců, to jsem já, to nic, ale zejména ifka, na tu tedy vzpomínám, jednak mám těch jejich poškozených 168 jako další metu, ale zejména dokážu si představit ty ůtoky na ni. drž se holka, jestli jsem na někoho zapoměl , tak se omlouvám, ale ještě nejsem úplně v klidu. ale všechno zlé je pro něco dobré, jestli jste si alespoň trochu všimli, tak tu není tolik překlepů. rekonstrukce počítače přinesla i novou myš a hlavně klávesnici a jsou na ní ještě viditelná písmena, horší , že takto se budou blbě okecávat hrubky. ahoj , ješrtě jsem nikoho neviděl, ale když jsem skoro dva dny nemohl na diskuzi, tak jsem zjistil, že to tu a vás mám rád a držím všem palce.

Friduča

Pěkný večer, tak já jsem dneska měla pěkné kolečko...Moje doktorka mě s pantem poslala na ortopedii ( neb to není od zubu, ani na ušní, krční...), tam byl tak arogantní doktor ! To se jen tak nevidí, po 15 min. monolgu o tom, že teda na ortopedii to určitě nepatří...mě pustil ke slovu a na mou otázku, kam tedy mám jít, kam to patří...Mi řekl, opět aragontně - že to teda neví...Tak jsem zavolala své zubařce, ta mi řekla,ať k ní zajedu a že mi napíše poukaz na specializovanou čelistní kliniku...Jenže předtím musím nejprve na panaromatický rentgen a všude se objednává, takže to, že už tři dny trpím jako pes, nikoho moc nezajímá a tak budu zobat brufen - než si oběhám potřebná vyšetření a dostanu termín...Možná bych si příznaky měla napsat, neb počítám, že než se na mě dostane řada, že už mě to bolet nebude...No a na plicním ? Paní doktorka z Jihlavy mi napsala, že zná jediného lékaře v Praze, který dělá cytoligoii ( vyšetření z hlenu - v jakém stavu jsou plíce ), našla jsem si na něj kontakt a pokud mě nevezme, nebo odmítne vyšetření udělat ( prý ho moc nedělají ), tak se budu muset sebrat a ject za paní doktor do Jihlavy... Nu uvidíme... Jinak všem moc gratuluju k dalším dnům nekouření !!! Je to super....Mono - Marja asi nemá časík..Nic mi nepřišlo :( Jdu si dát brufen a zaspat to...

Jiřina

Fridučo, můj starší syn měl s čelistním kloubem taky problémy, jezdili jsme s tím do Olomouce do poradny pro nemoci čelistního kloubu, asi to není zas tak neobvyklé. Když to bylo akutní, dostával speciální antibiotika a nějaký gel. Tak si ber brufen a mazej si ten kloub Fastum gelem, ono to nepomůže hned, ale mělo by to trochu ulevit. Mě teď bolí panty ze žvýkaček, protože pastilky Niquitin přestali prodávat a já se zatím bez berliček neobejdu. Přeju krásný večer.

Megan

Tak zdravím všechny. 45 den je u konce. No, vidím, že si na mě dnes teda vůbec nikdo nevzpoměl. Čau

Drahuš

Megane vzpoměla jsem si já protože jsi byl služebně tam co bydlím :) . Jen jsem to nenapsala. A 45 je krásný výročí. GRATULUJU :) Drahuš

Ifka

Já taky dodatečně posílám gratulaci ke krásnému výročí, ale 50 bude ještě krásnější:-) tak bojuj.

Ifka

Díky za podporu. Včera jsem byla přes den zakousnutá do Paipa, ale večer jsem nakonec musela zprovoznit Nicorette inhalátor a pokouřila jsem si alespoň tuto náhražku. Uvidím, co se mnou udělá den třetí - tedy dnešní:-)

Friduča

Dobré ránko, malučký ( Megane ) copak je to za ješitné vztekání :) :) Vždyť jsi byl celej den mimo... Všichni jsme na tebe vzpomínali !! Neboj... Já chuděra s bolavou tlamičkou... Jiří - mažu a gelem... Denska už ta bolest trošku ustupuje.. Musím dneska hodně mluvit a telefonovat, tak se mi vůbec nechce... Hlavně se musím hned objednat na ta vyšetření...Megánku - dneska máš 46 den, viď !!!! A co Lindule ??? Kde tě máme zlato ???? Radu, taky stále nic ??? Žádné rozhodnutí, rozhejbání ?? Co ? Ifko, rafni se a vydrž ! Ládíku ? Ty jsi taky nějak divně potichu ... :( ?

Friduča

Chjo.. zase nikdo nikde, já snad na konec začnu kouřit.. Budu mít doma klid a doma žádná podpora, tady mrtvo..

Ifka

Jenom to NE. ŽÁDNÉ HULENÍ!!! TO JE ZAKÁZANÉ!!! Všichni jsou asi zaneprázdnění prací:-) nebo že by HULILI? To né, to bude ta práce.

Ifka

Valjo, tak jak jsi na tom? Nějak nepíšeš? Ozvi se.

ládík
1x

zkouška-ahoj. je to tady ___

ládík
1x

ahoj lidi. skutečně to je to tady a vy nikde, že vy po dni volna ještě kouříte ???? již jsem si stačil i poděkovat za svůj první příspěvek. friduč nevím , jak ty, ale psát do tohoto malého okna mě bude asi chvilku deprimovat. nevidím mnoho chyb, ale možná nahoře je jich mnoho. jdu zjišťovat, co tento nový design přináší

ládík
1x

takže jsem zatím zjistil, případně doplňte o vlastní poznatky : neznám funkci prvního čtverečkového okénka, ale zjistil jsem funkci nahlásit. původně jsem sportovně myslel, že je to nějaká soutěž o nejlepšího nekuřáka, kde budeme hlásit kolik dní již úspěšně nekouříme. ono je to , ale o tom, že je zde možnost = nahlásit ???? někam ??? někomu ??? když se vám příspěvek nelíbí, tak odmáčknete nahlásit a v předmětu příspěvku se vám objeví nahlášení

Leona

na www.odvykanikoureni.cz je nabídka od homeopatů ohledně kouření......

ládík
1x

ZÁVADNÉHO příspěvku. lidi prosím nenahlašujte mě, já již bydu psát bez hrubek. díky. a potom je tu modré okénko poděkuj, takže MEGAN blahopřeji k tvému 48 dni (jestli jsi vydržel ???) a na tobě je mě poděkovat stlačením modrého děkovacího tlačítka. takže ahoj, rozdělilo mě to nějak příspěvek, asi nelze psát delší příspěvky = konec cancání=důsledně se věnovat odvykání. ahooooooj

Ifka

Tedy mně se tahle nová diskuze NAPROSTO NELÍBÍ!!!Co mám rozbalovat a co mám zase balit? Já jsem z toho JELEN!!!

ládík

ifko to je jednoduché : rozbalují se krabky cigaret, sbalit se mají cíga jednotlivě, sbalit označené = zabalit tabák do papárků s nápisem SPARTA 100 a podle toho , kolik toho zvládneš tak se ti zobrazí více nebo méně z diskuze. sorry to je jen pokus o humor, alespoň ti lépe ubíhají tyto první dny. čauky a držím palce

Friduča

No tak teda nevím, jestli se jim tohle vylepšení vyvedlo... Ale dneska nemám čas to prohlížet.. Až odpoledne..Ráno jsem zjistila prázdnou pneu, tak jsem se musel otočit zpět pro druhé autí a odpol jdu na rentgen s tou mou tlamičkou ... Nekouřím a mám dne 70 dní :) Ládíku, pořádně to projeď - co je pro nás nového .. :) A kde se zobrazí poděkování ? Moc to nechápu - jako, když se mi příspěvek bude líbit, tak poděkuju ? ÓÓÓ , to je inovační :)

Ifka

POSÍLÁM VELKOU GRATULACI, KRÁSNÉ ČÍSLO!!!

Griduča

Nejlepší je dát - nový příspěvek a prostě psát.. :) Já si myslím, že si to ošaháme a zvykneme si... No jo, takovejch let tu brouzdáme :) A oni nám to takhle pokopou :)

ládík
3x

Ifko, já myslím, že to bude dobré. jak si vedeš ??? útočím na tvojich 168. friduče. u tohoto mojeho příspěvku, druhý řádek ládík, 21.října 20009 asi 10:00:00 se objeví ZELENĚ PODĚKOVÁNÍ 1 nebo 105 apod. jestli chceš abych měl dobrý pocit, za něco mi poděkuj, sice nevím za co , ale zkus to. ifka je borec již zvládá reaguj.

Ifka
1x

Chtěla jsem ti poděkovat, ale to okénko "poděkuj" na hlodavce nereaguje, takže jsem musela dát reaguj:-)

Friduča

Aha, jako takže reaguj znamená vlastně komentář k danému příspěvku..Ty vogo, tak to bude teprve pěknej bordel.. Chápete co to znamená pro mě, které vadilo nastaré diskuzi jen reagovat - řazení příspěvků ? Tak já vám to povím - konec :) Na to si nezvyknu a budou mi unikat souvislosti... Ládíku Děkuju :) :) Tyto novinky odmítám používat, takže ti bude muset stačit poděkování v mém příspěvku :)

ládík
2x

tak to jsi mě dala, s tebou jsem počítal , jako s tutovkou. no co , již jsem to vyřešil, poděkoval jsem sám sobě a je to , mám jedno zelené poděkování a vůbec , až toto dopíši dám si ještě jedno poděkování . zatím ahoj. holka snažila jsi se nás vychovat a moderní ??? trendy jdou jinudy ?!?!?!? ha, ha ha

Ifka

Jejda-najednou mám okénko pro psaní velké jako výlohu, před chvílí bylo to okénko maličké. Vůbec nevím, jak se to stalo, ale je to paráda. Včera večer jsem s manžou opět zavedla řeč, kdyže se do toho odvykání taky dá, no a slovo dalo slovo, že dokouří posledních 8 cigár a prý si už nekoupí. A já abych s ním byla solidární a na stejné startovní čáře, tak jsem mu s těma cigaretama pomohla. Manžel odmítá veškeré léky, pomůcky atd. takže to bude mít hodně těžké. Sama jsem na něj zvědavá jak to zvládne.

ládík

holky pomoc, friduč, sám sobě mohu poděkovat jen jednou a asi i pro jiné příspěvky máš vždy jen jedno poděkování. ifko , jak se dělá velké okno, nezvládám, neumím. jinak jsi mě zklamala, to není fair play. tak já budu manže pomáhat, ikdyž nechce přestat, budu jí dělat fyzický špatný příklad , jak může dopadnout, když kouří. na druhou stranu, jako ve všem, ve dvou je to jistě lepší

Ifka

Ládíkůůů po přečtení Tvého příspěvku jsem se smíchy málem válela po zemi. Ještě teď mi tečou slzy po tvářích. A jako stavař přece z malého okna lehce uděláš okno velké ne? Obráceně by to bylo horší:-)

Leona

Ifko, to je super, že jdete do toho spolu...nechci malovat čerta,ale snad vydržíte oba-ne jako u nás!!!§ Věřím,že toho mýho taky udolám....:)) Držím palcéééééééé

Ifka
1x

Jinak poděkovat neumím, nějak mi to modré okénko poděkuj=) na mého hlodavce nereaguje a už vůbec netuším, kde jsi vzal zelené okénko o kterém píšeš:-)

ládík

vidíš poděkoval jsem ti = u tvého druhého řádku Ifka, 21.října 20009 10:34:50 je zeleným písmem Poděkování : 1 = to jsem já. k oknům se vyjádřím později, ke stavaři se rozmyslím a vyjádřím se taky později. jsem ale debil velké okno neumím a vždyť je to správně = velké okno = ztráta tepla

Friduča

Ládíku, jo,jo,jo - ono to nevypadá, ale já jsem ve své podstatě vlastně hrozná konzerva... V hispodách kam chodíme - si dávám neustále stejná jídla, která mám vyzkoušená a chutnají mi :) Kupuju furt stejnou značku džusů ...atd... No teda Ifko ! Mohla jsi mít už třetí den ... A táhnout jste mohli spolu..Nu, jsem na Vás zvědavá - můj odhad ? Nedáte to ..Takhle jsme to s manžou dělali spoustu let ... Přiznej sobě i nám, že jsi si s radostí přijala jeho nabídku a zapálila jsi si... Moc ti držím palečky a přála bych si a hlavně tobě, aby jsi to vydržela, ale upřímně tomu moc nevěřím ...Vidím prostě přesně sebe... Držím palečky ! A jinak to tedy znamená, že dnes máte den D ?? Předpokládám, že jste 8 cigeret během večera ve dvou vykouřili... Já tu mám také velké okno - nikde ho neotvíráš..Je tam automaticky... Vzhledem k tomu, že Ifka nevidí poděkuj atd ... Řekla bych, že nemá nainstalované nějaké programy - jako java, nebo tak .. To potom, když mají na stránkách hodně obrázků atd. vytváří efekt, že stránka hlásí chybu a nebo se zobrazuje špatně...

Mona

Tak zkouška č.1. Koukám že se trochu toto forum zvrhlo-místo nekuřáckého je to forum jak se mají psát příspěvky. Taky jsem vedle jak ta jedle.

Leona
1x

potěší,že v tom jeden nelítá solo:))

Ifka

To si piš:-) Z oběda jsem šla kolem trafiky a vyhnula jsem se jí vélkým obloukem:-)

Ifka

Jenomže on mi vždy řekl, že až bude chtít přestat, tak přestane, ale hulil si vesele dál. Nikdy neřekl "tak jdu do toho". On mi nenabídl, ale já jsem na něm vyškemrala¨a on mi klidně dal - není lakomý. Dnes tedy máme první společný den D.

Friduča

Já jsem to nemyslela, tak že ti nabídl cigeretu :) Ale ,že jsi uvítala, že dnes budete mít den D a můžeš si zapálit :) No budu na Vás myslet a držet palce Ifko !!! Teď mažu na obídek a pak s tím pantem :( Zase do centra - všude modrá, zákaz parkování.. Chjo..Prostě to tam nechám a budu doufat...

Ivana Klustová

Kouřila jsem 20 cigaret deně asi 30 let.Ted beru champix 5 den a včera jsem vykouřila 4 cigarety a dnes zatím jenom2.Myslíte si,že přestanu uplně.Iva

Ifka

Ahoj, máš krásně našlápnuto. Jen tak dál a ještě tento týden je z tebe NEKUŘAČKA:-) DRŽÍM PALCE!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce