Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Farmakoterapeutická skupina, způsob účinku: Antidepresivum, várium. Přípravek Zyban se užívá k léčbě závislosti na nikotinu jako pomocné léčivo při odvykání kouření. V průběhu odvykací kůry omezuje abstinenční příznaky a zmenšuje touhu po cigaretách nebo nutkání ke kouření.

Friduča

Kontraindikace: Zyban se nesmí užívat při přecitlivělosti na kteroukoliv jeho složku. Pro jeho použití v těhotenství nebo v období kojení musí být zvlášť závažné důvody. Přípravek se nepodává pacientům již dříve léčeným pro diagnózu bulimie (nezvladatelné chuti k jídlu) nebo anorexie (nechutenství) a pacientům, kteří užívají nebo před 14 dny přestali užívat přípravky obsahující inhibitory monoaminooxidázy. Pouze ze zvlášť závažných důvodů mohou tento přípravek užívat pacienti, kteří byli dříve léčeni pro úraz hlavy, nádor mozku, epilepsii nebo křeče. TO ZNAMENÁ, ŽE ÓBSAHUJE JINou ÚČINOU LÁTKU než CHMP, neb CHMP smí brát i těhotné...

Friduča

Interakce: Účinky přípravku Zyban a účinky jiných současně užívaných léčiv se mohou navzájem ovlivňovat. Váš lékař by proto měl být informován o všech léčivech, které v současné době užíváte nebo které začnete užívat, a to na lékařský předpis i bez něj. Než začnete současně s užíváním přípravku Zyban užívat nějaké volně prodejné léčivo, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem. Společně s přípravkem Zyban by se neměly užívat přípravky obsahující léčivé látky: orfenadrin, cyklofosfamid, ifosfamid, levodopa nebo samotný bupropion. Vzácně by tak mohlo dojít k výskytu některého z nežádoucích účinků. Nežádoucí účinky: Přípravek je obvykle dobře snášen, pouze ojediněle se mohou vyskytnout tyto nežádoucí účinky: horečka, bolest na hrudi, tachykardie (zrychlení srdeční činnosti), zvýšení krevního tlaku, prchavé zrudnutí, pocit sucha v ústech, poruchy soustředění, bolest hlavy, nucení na zvracení, zvracení, závratě, bolest břicha, zácpa, nechutenství nebo přechodné kožní projevy (zčervenání, svědění, kopřivka).

ládík

friduč ty jsi prostě perfektní. když jsi rozjela to doktorství = dotaz ??? = není to předčasné, když jsem si ještě ZYBAN ještě ani nekoupil a již mám skoro většinu uvedených nežádoucích příznaků : když si někdo kolem mě zapálí, dostávám horečku, začnu mít nepříjemné pocity na hrudi, srdce se rozbuší, zrudnu ze sucha v ústech, jsem odepsán a nemohu se soustředit na něco jiného až z toho začne bolet hlava, ještě že se mě z toho nechce zvracet a netočí se mě hlava a to ještě mě může chybět nechutenství, svědění a nedej bože červenka a kopřivka. lidi to je pouze pokus o humor, než mě z toho nekouření jebne a takto to alespoň trochu utíká. tak ahoj a díky. já žádnou chemii nechci, jsem chlap a bejk, tak se zabejčím a překonám to vůlí. tady se věnujete starému pardálovi a zapomínáme na nové nastupující mládí. podporujeme vás, věřte tomu alexi, valjo, drahuš.......a další a další. my si tu jen zpříjemňujeme ten boj s tím svinstvem.

Romana

Jsem 6. den na champixu. Od začátku je mi pořád divně od žaludku, cigáro mi vůbec nechutná, přesto kouřím, ale míň. Nechutná mi ani alkohol. To mě teda čeká život:-)

Megan

Ahoj, neboj, to přejde. Bude jen líp a i ten chlastík ti zachutná. Ládíku, já tim myslel ty tvoje stavy. No, já jsem na tom dneska fáktř blbě. Ach jo

Romana

Bych s tím nejraději praskla hned, ale mám stanovené datum až 22. října, tak ještě ty hnusný cigarety musím vydržet:)

Ifka

Já bych nečekala na nějaké datum - co bych za to dala já... už jsem začala brát druhé balení Champixu a stále NIC!

Valja
1x

Ahoj, Ifko, mám dnes 18. den s champ. a jsem na 8 ks (VČERA A PŘEDEVČÍREM PO 7 ks...Já snad půjdu s počtem cigaret zase nahoru...Kouřívala jsem tak 20-25). To je děs, ne že by mi to nějak chutnalo, ale pořád mi to chybí či co, možná nejsem ten správný typ na champ. A to se hlídám!! Jinak by jich bylo ještě víc (už mě i napadlo nějak se překouřit, aby mi z toho bylo parádně špatně, ale vyděsila bych manžela, který zatím nic o champ. neví). No, není to teda žádná legrace.

Friduča

Ládíku - rozhodně to není předčasné... Než se rozhodneš cokoliv užívat, musíš o tom něco zjistit... Pochopitelně nejsem lékař, ale CHMP mi přijde šetrnější ... Je to jen můj názor a o Zybanu jsem toho ještě moc nezjišťovala... Ale pokusím se pohrabat, neb je to daleko starší lék, než CHMP a přemýšlím, proč se používá CHMP a né Zyban ? Že by jen loby ? No, něco se o tom pokusím zjistit... Já už vedlejší účinky něčtu na žádných lécích, protože pokud to udělám, pak zaručeně nějaký budu mít ... :) Pokud né všechny ... :) :) Jsem ráda, že jsi pozitivně naladěn a rozhodnut bojovat dál !!! Romano - pokus se vždy před tím, než zobneš CHMP - opravdu,ale opravdu pořádně najíst a napít... Mě po něm bylo taky zle a začala jsem půlit ( tzn. půl ráno, půl v poledne, půl odpo a půl večer ), teď už beru jen půl ránoa půl večer... A pak přestalo špatně po prášku, nespavost v noci a ospalost během dne... Megane - mazej zobnout CHMP ty hrdino !!! Koukej dál zobat aspoň půlku ! Myslíš, že si tu minimální dobu léčení vymysleli ? Tady právě vidíš, že jsi mladý píívo :) :) :) :) Neměl by jsi hajat, když máš noční ? Hele pošli mi taky fotku - a´t mám představu s kým si píšu..Jediný koho znám osobně ( nebo aspoň vím jak vypadají ) je Marja a Čičina...

ALEX

Ahojky Friduc, no ja uz mam dneska 5 den a vcelku pohodicka, no me ti lidi smrdeji hrozne, ikdyz nekourim 5 dni. Jako kdybych byl absolutni nekurak:-) no dnes sel pan prede mnou v saline a smrdel, jako smradoch, ano tak jsme smrdeli a my.-) tak preji vse nej, hezky den a do nemocnice pohodu:-) Zdravi Vas vsechny Ostrava:-) SAsa

Friduča

Romano - dny jsou pouze DOPORUČENÉ !!! Každý to má jinak ! Nemusíš čekat do 22 října pokud ti to nechutná, tak s tím klidně přestaň ! Já přestala sedmej den..Den D jsem si nedala - snižovala jsem počet a sedmej den jsem si nezapálila..Někdo s tím sekne,až po měsíci... Takže pokud ti to nechutná - nekuř a zobej dál CHMP.

Leona

Ivanko,našla jsem:)) hurá:))) ale dalo mi to makačku.

Ifka

Vidíš jaká jsi šikulka:-)

Mona

Teď jsem si vzpomněla chtěla jsi Friduče poslat fotky,klidně -mluvím za sebe-je pošli,vždyť o nic nejde. Alespoň Friduču navnadíme na sraz.

Ifka

Pokud to budou fotky z Varů, tak mně to taky nevadí. Akorát bych nechtěla, aby se na ně mohl koukat kde kdo - mám na mysli celou republiku:-)

Friduča

Ahojky Leono, tak šup marjo vidíš - souhlas.. Tak s fotečkama ke mě !!! Jsem milovník fotek, jakých koliv, ale s lidma mám nejraději a pokud mi Vás přiblíží, budu moc, moc ráda ... :)

Friduča

Jinak Alexovi pochopitelně velká gratulace ke třetímu dni !!! Mě to do teď nevadí - ovšem jen kouř jako takovej, když například sedím v hospůdce... Ale jak si mi třeba někdo sedne do auta a dokouřil...Tak ten zápach co z něj odchází, tak ten mi fakt vadí... A naprosto úděsná představa, že já jsem taky tak lidem, kteří nekouřili smrděla..Je teda pravda, že jsem se vždy inenzivně voněla a spousta nekuřáků mi říkalo, že to ze mě není moc cítit..Ale stejně...Dneska na obědě kámoška dosedla do vozu ( evidentně dokouřila chvilku předtím ), sedli jsme v hospodě a ona si hned zapálila, kámoš co zobal CHMP měsíc se zatím drží - např. si první dá až po obědě,ale kouří.. :) Přesvědčila jsem ho,aby si nekouřil v bytě,ale chodil na balkon, tak to zatím drží, ale byl to boj mu vysvětlit všechny pozitiva :) :) No a kámoška vykouřila tak 6 cigeret během oběda trvajícího cca hodinku...Já dřív taky !!! Dneska mám speciálně hroznou radost z toho, že nekouřím ! :) Vůbec jsem se dnes vzbudila pozitivně naladěná :) I když je venku hnusná zima a já chodím s kulichem na hlavě :) A to ještě budu muset za manžou do nemocnice - z desítky do Motola- děs..To by bylo na Baranďáku cigeret v koleně co mě čeká ... :)

Friduča

Ještě bych Vás novější chtěla požádat - nedávejte ( reagovat ) ke straším příspěvkům. Pak se to co napíšete zařadí pod starý příspěvek a my co sem chodíme často a máme již starší přečtené, tak nevidíme to čím jste reagovali... Prostě je to nepřehledné... Stačí napsat jméno do textu na koho reagujete... Moc děkuju...

Megan

Ok, něco ti pošlu, ale nemám tvůj meil. No, už mi je líp

Alex

lidicky neznate nekdo nrejaky program na PC, co počítá dny od doby, co jsem prestal kourit? Dal bych si to na pc, jako tapetu...diky

Alex

Ahojky Friduc, no ja uz mam dneska 5 den a vcelku pohodicka, no me ti lidi smrdeji hrozne, ikdyz nekourim 5 dni. Jako kdybych byl absolutni nekurak:-) no dnes sel pan prede mnou v saline a smrdel, jako smradoch, ano tak jsme smrdeli a my.-) tak preji vse nej, hezky den a do nemocnice pohodu:-) Zdravi Vas vsechny Ostrava:-) SAsa

ládík

ahoj alex. pátý den , to je již cesta dopředu. mimo rozhodnutí a první hodiny, má být kritičtější období do třetího dne. s těma smraďochama je to dobrý postřech. nejhorší je ta kovová pachuť a to ještě začneš nyní lépe cítit a smraďoši začnou přibývat...leda....že bychom je všechny přetáhli k nám na diskuzi. ahoj a měj se dobře....ta ....šalina....to je pro nás perfectos....paráda. ať to přibývá

Alex

Cauky jeste jednou, ano treti den to bylo docela zvlastni, spise vecer, nez pres den, ale na to, ze jsem kouril 20-30 cigaret denne, tak jsem na sebe hrdy. Neveril jsem, ze to dam! ikdyz jeste se to muze zlomit:-) ha ha ha to bych se stydel sam pred sebou:-) Takze jeste jednou vsem, lidi neblaznete a prestante kourit CHAMPIX a vule vam pomuze!!!!! Ano v saline to je dost husty, ale kdyz si predstavim, ze jsem taky tak smrdel, docela se stydim:-) Jeste jedna vec, strasne ted hodne jim, a porad mam hlad, ikdyz pri vysce 183 cm a vaze 75 kg se asi bat nemusim, ale zeru a zeru:-))) hezky vecer vsem

Friduča

Tak už jsem se usadila... Manža docela v pohodě - sice ho to bolí, hrdina si včera nevzal injekci na noc a od tří nemohl spát..Tak dneska už si o ní řekne.. Čiuhaj mu z toho hadučky a otejká hnus... No bolet to musí pekelně... Ale operace se prý povedla a to je důležitý...V pátek už mi ho pustí domů, tak jsem přestěhoval postel, tak aby mu to bylo pohodlný a mohl se hezky opřít...Docela jsem se zapotila ...Taková jsem já :) Pochopitelně kolona u Branďáku a i když jsem si stokrát řekla, že se nebudu rozčilovat, tak to prostě nejde...Dneska mě opět třikrát málem nabourali :( Lidi nepoužívají zpětná zrcádka a nečumí - normálně do mě začnou najíždět..Neuvěřitelný..A ani nevnímaj, že udělali něco špatně... O tom, že neznaj předpisy a pokud není semafor a objeví se složitější křižovatka,pak jsou jsou úplně mimo... Chjooo... No, pesan dostal inzulín - zítra s ním doktorovi na měření a znovu přes celou Prahu do Motola... :) Megane - už jsem tu ten mail psala 3x :) :):) Tak si to projdi zpátky a nebo se na to vyprdni pívo :) :) Už makáš ? Je ti líp ? No tak to je super...To jsem ráda... Ládík je evidentně zahlcen prací..To je taky dobře... Protože pak není čas myslet na kraviny :) Všimli jste si, že Lindule už vůbec nepíše..Myslíte, že začala kouřit, nebo je tak za vodou, že si na nás ani nevzpomene.. ? Já veřejně slibuju, že se na vás nevyprdnu :) Vlastně, už bych asi mohla :) :) :) žertuji :)No Sašo - to je normální.. Všichni se cpeme...Ale bacha všeho z mírou ... :) VYnechal bych sladký.. Nejde jen o tloušťku, ale taky cholesteroooool :) :)

ládík

tak to nemáš jednoduché. mě stačí úsek letná - homolka a jsem z té cesty vynervovanej. mě vadí, když mě předjíždějí zprava, no prostě vesničan. a přitom dálnice od teplic ke spartě, bych mohl jet se zavázanýma očima, ale jak se dostanu o jen kousek mimo stálé cesty, tak to není ono. ty to máš , ale extra daleko. když jsem jezdil slivenec, to je barandovský most ??? to je lepší jezdit šalinou, to se mi líbí. končím, je fotbal a docela i vydržím a aso mě to i baví.

Alex

Cauky Friduc, no ja normalne tak nejedl jsem stihlej po otci, ty geny to jsou potvory, co?.-) copak mel manzel za operaci? Ja lezel na operaci patere 2x a ta druha to uz byla stabilizace a dost to bolelo. Ale pan doktor z neurochiry me moc chvalil, byl jsem snad prvni pacient, co vstal po tak tezeke operaci asi druhy den vecer na nohy:-) ale proc? no kuraci je jeden pozitivni moment, cigarko me tenkrat vytahlo z postele a hned jsem behal, jako lanka:-))) ostatni nekuraci skuceli a lezeli tyden:-) takze jedine jedno potitivum v zivote, ale co me vytahne priste z postele?.-))) a to jidlo jsem fakt necekal, pouze jsem o tom slysel. No prave, ze i sladke, ted jsem sezral behem tri dnu skoro pul kila gumovych medvidku:-) decka je to ulet, nekdy se sam sebe ptam, jestli to ma smysl?.-) no má!!!!!!!:_))) a asi se nastvu a poletim v listopadu do Egyptu, tak:-))

Alex

Vynikasjíci odkaz v cem jsme zili!!! ht tp://www.projekt-spad.cz/v3/ CZ/mapa/dum/zvonky/vytah/vevyt ahu/index.html

Friduča

Mě nevadí jezdit do Prahy..vlastně kamkoliv, jezdím hodně a troufám si říct, že i dobře... Manža mě, když jsem si udělala papíry - posadil do auta a jezdi a sama, to je jediný jak se to naučíš... Protestovala jsem, že sama teda ne, že musí se mnou...No a tak teda sama - všechno mi řekl a vysvětlil, že se musím dívat do zpětnejch zrcátek, pokud chci prudce zabrzdit, že se musím podívat zda za mnou někdo nejede příliš nalepeej..Parkování v řadě - to byl oříšek, no já nejsem žádnej stydlín, tak když jsem neuměla . prostě jsem si nějakýmu chlapovi řekla a on mi zaparkoval ..:) Pak mi manža píchnul dva body a já trénoval...Dneska už no problem :) Ale ty lidi okolo !!!! Ale ta Praha je fakt hrozná..Věčně zasekaný ... Hrozný ...No myslím, že na Slivenec je to přes Baranďák :) :) No ono je to tam prostý - viděl jsi někde ve světě, aby v podstatě na dálnici byl semafor ? Já teda ne..To jen soudruzi u nás vymysleli...Sašo - manžel byl už na třetí operci s vazama v koleni, tentokrát to, ale byla složitější operace a poslední možnost... No nic příjemnýho... Víš co tě dostane z postele ? Ty sám ! Když jsi dokázal přestat kouřit, tak dokážeš vstát !!! protože jsi kabrňák !

Friduča

Sašo - udělej si ten test..Ale musíš tam poslat sms :) Placenou...

Alex

Jaky test a kde? trochu nerozumim

LUBAN

Tak všechny zdravím!!!! Nemohl jsem psát,měl jsem pochroumaný PS.Koukám co je tu nových lidiček,co chtějí přestat s tím svinstvem!!PO12 dnech braníCHMP jsem přestal kouřit a již NEkouřím 16 Dní.Je to v pohodě a nic mi není.Od 21 Dne chci půlit,nebo brát jednu tabl. denně.Je to brzo?Kdo poradí? Takže Všem držím palce a hlavně Těm novým.Vydržet!!!!! ZDAAAAR!!!!!

Alex

Tak jsem si dal dve decky vynikajicího vína Rulandské Šedé 2003 a mam depku, panové a dámy je to pátý den, co nekouřím a dnes z ničeho nic depka.-( asi půjdu nynat, ať to zaspím, snad jen splín. Dobrou noc všem

Megan

Fridučáku, já nejsem žádný malý pívo (ikdyž pivo fakt miluju). No, já si to teda najdu ten tvůj meil, když jsi líná to znova napsat:-) Jinak ve výkonu mi bylo nejdřív fakt dobře, ale pak se to zvrtlo a já fakt začal líst po zdi v totálním absťáku (obrazně řečeno). Zejtra po noční jdu ihned k doktorce pro předpis na Champ. Jsem to nějak nepodchytil. Zatím čaues

Friduča

Sašo - opovaž se !!! Mazej to raději zaspat, nebo dostaneš na prdel ! Přečti si své odpolední přízpěvky !!!! Hergot...Nic, na těch stránkách co jsi vj´kládal odkaz je test - v kolika umřeš.. :) Lubane - blahořeji k 16 dním !!! To je pěkný za chvilku měsíc :) Nikdo ti neporadí i naše půlení není doporučené...V příbalovém létáku o tom nic nenajdeš ( aspoň myslím ). Já beru ráno půl a večer od začátku a funguje to..Myslím, že je to individuální..Ale pokud chceš snížit dávku a cítíš se na to - pak bych půlila a ne brala celou na jednou, aby se hladina učinné látky sržela v těle... Ale aby jsi to neuspěchal... Nu to musíš cítit jen ty sám...Ošidit se to nedá,....

Alex

Ac hledam, jak hledam, zadny test jsem tady nenasel, ....to jsem z toho jelen

Friduča

Megánku, nerozčiluj se :) :) :) Megan jednou kouřit přestal, chvástal se a prsil také, že by mu dal někdo saké ? Myslím, že se přecenil a pak zuby vycenil. Pěkně je ceň, po zdi lez, jen na tu mrchu zapomeň - stejně nemáš žádný oheň! Svou noční teď přežiješ, možná se i pobliješ, ale nedáš šanci smradu, máš tu kupu kamarádů...Už mi hrabe ... :) nemysli na to prostě a hotovo :) A co vlastně děláš za práci ? a líná nejsem :) Jen se trošku snaž :) No a ráno hned mazej...

Friduča

Tady na to, když klikneš - v úvodním okénku dáš pokračuj, pak klikneš třeba na dům a pak nahoře v pravo je ten test - je tam odkaz jelene :) ..http ://www.projekt-spad.cz/v 3/CZ/mapa/dum/dum.html

ládík

friduč, já jsem z toho taky jelen, test jsem našel, poho, výborně se dnes odpovídá na otázku 13, ale potom, že SMS stojí 99,- přečtu, ale kde je pro mě ten kod prostě nevím, jdu někam dostudovat. navíc VÁŠ VÝSLEDEK JE ZNEPOKOJIVÝ, mě teď nenechá usnout, jdu si zapálit.

LUBAN

Friduč díky!!Máš pravdu,nic nuspěchat.Zatím budu zobat jak se má.Pak se uvidí.Hlavně že to cigáro už nepotřebuji!!!! Hezkou noc. ZDAAAARR

LUBAN

Friduč díky!!!Nic nechci uspěchat.Budu zobat jak se má.Pak se uvidí.Hlavně že tu cigaretu nepotřebuju. ZDAAAARR Hezkou noc

Friduča

Já tu sms neposílala :) Už jsem si ho kdysi dělala... A buď v klidu já mám dneska už většinu odpovědí dobrých a hlášku, že můj výsledek je znepokojivý - tam mám taky :) Je to proto, aby jsi poslal tu sms za 99 kč :) Pak ti pošlou kod a můžeš se dozvědět úžasnej výsledek... prď na to...Jednou to pmine, dobrá, zlý jen my né...Jednou tu necháme všechno svý trápení...Znáte Radůzu ? Já jí miluju ... :) :) Lubane, nemáš vůbec zač ..doboru :) Dopisuju něco na blog ...:)

Marrkula

Ahoj všichni-tak mi končí 43 den a mám k tomu narozky a nezapálím si-je to divné,ale není ani chut a ani nechci porušit svých krásných 43 dnů.ještě týden a bude to 50.To je ale číslíčko.Už to nepočítám,musím se kouknout do notase,půlim prášky téměř od začátku(nebylo mi dobře) a pohoda JAZ :) Přeji krásnou vonavou nocinu,všem dalších plno dní bez a hezkou pijáckou zábavu namoravě.

Megan

Friduč, dost dobrá báseň. Co, dělám, tak Ládík je projektant, ty jsi v kanclu (tuším že účetní ) a já su policajt. Ale su fakt hodnej. Čaute

Megan

Marrkulo, vše nej k narozkám. No, nejkrásnější dárek sis nadělila sama a to život bez bílého zabijáka. Čau

Megan

Friduč, koukni na meil. Snad jsem to našel.

Megan

Zdtravím nekuřáky. Tak mě za chvilku padne a už se těším do betle. Tady v Třebíči je fakt hnusně a plno sněhu. Ach jo, mě ta bílá barva něco připomíná. Něco, na co bych raději hned a navždy zapoměl. Lubane, jsi můj oblíbenec a jsem rád, že nebafáš. Sašo, je dobře, že ti to smrdí. Jen tak dále! Čauky

ládík

zdravím všechny nekuřáky. na test tesy prdím a výsledek si nepamatuji, policajt , to je dobré, zrovna dnes na ní budu dělat a zítra jdu na výslech, pak ti řeknu. držím palce všen. kteří si připsali další den bez bílé mrchy, ale dnes hlavně marrkula, zo je zajímavé a ještě mě to nenapadlo. marrkulo nevím k čemu gratulovat dřív , ale prostě všechno nej a v tom je vlastně doopravdy všechno. mě jen podloudně zase napaflo, co bude až bude mít člověk narozky ??? jako oslavenec bude mít člověk imunitu, to snad mu ani doktor nezakáže ten den kouřit a co hlavně ti ne až nejbližší zámí, kteří to řešili kartáčem sparet ???? hele, to bude až trapné, ti příbuzní co se objeví jednou za rok a najednou narozky, kovaný nekuřák oslavencem a oni s kartonem za dveřmi ?!?!?!?! co se dělá v tomto případě ??? pojďte dál a to svinstvo hoďte rovnou do koše, nebo obraťte se a vraťte se s něčím normálním ????? škoda , že mám narozky až v dubnu a uvědomil jsem si, že jsem asi beran a ne býk. člověk chce prostě být větší a větší a prostě na to nemyslím. nekuřte, pište, přičítejte si nekuřácké dny.

Megan

Tak jsem byl po noční u doktorky a zase zobám. Již nechci zažít ty včerejší smrtelné stavy. Ládíku, tě fakt obdivuji, že jsi to dal bez ničeho. Klobouk dolů. Mě to včera strašně vystrašilo. 40 dní a takovej absťák. No, snad už to bude dobrý. Jsem si otevřel lahvoňa a pak do postele. Právě mi manža nadává, že s vámi trávím víc času než s ní. Ach jo tak čauky. PS Ládíku, tak ať ti to tam dobře dopaDNE NA TÝ FÍZLÁRNĚ :-)

ládík

to musí dobře dopadnout, jdu svědčit ve prospěch obžalovaného = ve prospěch policie čr.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce