Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Tak to bude fakt brnkačka. Tak se mi Ládíku podařilo najít kupce na tu parcelu. Jo, napiš mi prosím ten E-mail, abych měl na tebe soukromý kontakt. Můj je [email protected] Fridučo, kde se flákáš? Snad někde nevyhuluješ? Bych přijel do Práglu a bys viděla ten rachot!!!!!!!!!

ládík

megan, máš toho asi moc, ale poslal jsem e-mail již dvakrát, teď odesláno potřetí. čauky. pak mě napadá ještě nějaký mobil a zašlu sms

Lindule

Ahooooj lidičky, šíleně se vám omlouvám, že jsem nepsala, a ani nečetla, ale mám celkem na ho.... období....a nemám tak nějak na nic náladu...mám moc stresu a taky se to na mě hodně projevilo a musím teď brat antidepresíva ach jo...ale tak snad bude brzy dobře....jinak nekouřím, ale v posledních dnech to bylo celkem něco...doktorka mi říkala, že mám hodně silné absťáky ikdyž sama kouřit nechci tak mojemu tělu chybí strašně nikotýn...a teď ještě tohle počasí hnusný a do toho škola...no mazec...tak se zatím mějte a já jdu raději něco dělat papa

ládík

lindule neboj, ono to přejde. myslím, že všichni nejenom já víme co zažíváš. ono to přejde, já se snažím to překonávat rozdrobením dne, chvilku diskuze, nebo vezmu auto a jen na čtvrt hodiny projedu město, k ségře na kafe apod. a najednou je večer a další den za mnou. sám moc dobře vím, že se to hezky říká, když je člověk v absťáčku a je sám a jen sám, ale jde to, já volím cestu zabejčit se - a ne a ne a hotovo. nebo rady, které zde padly...v autě řvu, já jsem nekuřák apod. neříkám , že to pomáhjá, ale zase chvilka je pryč, absťáček malinko ustoupí a již je naděje. bohužel nikdo to za tebe nepřekoná, slováci za nás také nevykopali mistrovství světa. zkus to, řekni si ještě jeden další den, vždyť 63 to je bomba, co by za to někdo dal. někdo je při 63 již za vodou, někdo to má horší a o tom bych mohl napsat knihu. držím palce, ale když jsi se dostala na 63metu, to je dobrá statečnost. držím palce.

ládík

ještě jeden dotaz - lindule nemáš zvolenou nějakou následující metu , cíl. já měl minulý týden , také krizi a skončil jsem až včera v poradně. rozhodl jsem se , ale nojovat dál a hodně mě pohlo : ad1) překonat 168 dní , kdy to uhnalo ifku.......................... .............................. ......................ad2) pocit, že mám některé mety již za sebou - 3hodiny, 3dny,3týdny,3měsíce i 3333 hodin. vydrž.....

Friduča

Dobré ránko, no Ládíku. Co na tvé otázky říct. pro mě je to jasné : ad 1 - až budeš mít narozeniny, tak kouřit prostě nebudeš, protože TY JSI NEKUŘÁK !!!! Takže nevím na o jaké imunitě je tu řeč ? Ty už nebudeš kouřit nikdy, protože jsi chytrej chlap a víš, že tito škodí, stojí to prachy a smrdíš... Ty, už si prostě nechceš zapálit ! Ty jsi nekuřák a tečka ! Nečekej furt na nějaké,až..Už prostě nebude... Dáš si sklenku vínka a budeš si povídat s lidma, které máš rád.. Co já vím, jak slavíte nerozky ? Prostě, tak jako vždy - jen bez cíga - je tohnus, sračka a MY už nekouříme ! ad 2 - já to teda řekla všude a všem, aby je podobné nápady nenapadali a tak myslím, že takový dárek nehrozí. Pokud chceš, aby ti nikdo cíga nenosil, tak jim to prostě při pozvání řekneš - nenoste cíga NEKOUŘÍM a to už pěkně dlouho ! Jestli je chceš dostat a pak vykouřit, protože je přece nevyhodíš - nic neříkej. Ale tomu nevěřím, ty nejsi takovej trumbera... No jako beran jsi dost tvrdohlavej - tady teď poznávám i když tě osobně neznám tvou zarputilost..Někdy je to škoda, když se beran pro něco rozhodne, pak změní názor, ale protože je to beran, tak z principu to nezmění :) Mám takového bratra... :) Nicméně v tvém nekouření je tato vlastnost velice pozitivní :) Megane - púěkně zobej hrdino :) No fotky fajn, ale já chtěla tebe a né Karla :) A na tý první fotce jsi kterej ten hubeňour, nebo ten po KArlově levici ? No jo se manže nediv ..:) Ona kouří, nebo ne ? A jak reagovala na to, že nekouříš ? Apropo - potřebuju zlikvidovat pokutu za špatné parkování :) :) :) Neboj nekouřím, mám dnes 64 den bez a dneska jsem dorazila do práce pozdějí ..:) Jsem trochu medvěd, hrozně ráda spím...Ale ještě jsem musela zajet pro kolegyni šikulku, neb s tou přeřízlou šlachou nemůže řídit...Lindule - co to slyším ? Zahoď ty chmury !!! Mě teda ten sníh fascinuje ! nemám ráda zimu,ale tu bílou krajinu miluju...I když tady v PHA je břečka a né bílo,ale na horách a Moravě je to krááááása ! No myslím, že se tvá doktorka trochu plete - aby se po dvou měsících klidu objevili absťáky ( tím myslím fyzické - nedostatek nikotinu ), je dle toho co jsem načetla prakticky nemožné... Ale jsou tu ještě nikotinove zvykačky, které mužeš žvýkat - pokud ti to pomůže... Zase ty antidepresiva... Chjooo - holka zlatá z čeho smutníš ? Stalo se něco ? Nekouříš, máš barák, rodinu .. zvěřínec, který miluješ..Děláš školu, která tě baví... Copak ti chybí ? Život je přece krásnej a tak krátkej.... Měli by jsem se snažit užítz každpu chvilku, dokud máme co užívat..Je škoda to probrečet a kazit si to... Vždycky je proč se radovat a na co se těšit !Naše duševní blaženost je pravý základ lidského života, neboť život byl stvořen kvůli štěstí, ne kvůli starosti, k radosti, nikoli k zármutku. Hlavu vzhůru - budeme lyžovat a sáňkovat, dělat hejhuláka ... Já se těším !!!!! Lindule zajedu si tam pro tebe !!! Postavíme si iglů... :)

Alex

Hezke dopoledne vsem nekurakum a kurakum.-)) Vcerejsi vecerni depka po dlouhe dobe a dnes jsem v poho. Asi abstak, nebo co.-) Ale na cigaro moc chut nemam. preji Vam vsem hezky a pohodovy den z ostravy. P.S. Tady snih neni, ale kousek v beskydech je teda pekne bilo:-) SAsa

Friduča

A ještě jedna poznámka - ty sji sekla strašně rychle s CHMP, ale nevím jestli to bylo rozumné... :( :( Jinak Markét - vše nej,nej,nej k narozenínám...Jsem málem zapoměla !!! Přestože si to ani neuvědomujeme, vyplňujeme důležitá místa v životech druhých lidí. Doufám, že jsi to pěkně oslavila !!!!!

Ifka

Ahoj, tedy fakt jsem se pobavila tím, jak někdo křičí v autě že je přeci NEKUŘÁK! A hned jsem si vybavila situaci v mém případě. Autem nejezdím, ale ŠALINOU ano. To by asi na mě zavolali záchranku z psychiatrie kdybych se v ní takhle rozkřičela:-))))

ládík

no mě ifko jen napadá. já po rozboru dané situace vedené fridučou si křičím schován v autě a přesto jsem dostal doporučení jít si pro léky a konzultovat přednostně na psychiatri. nechci domyslet, když ty budeš křičet v šalině, kde ty můžeš skončit. to bych viděl snad až na hr..d.

Ifka

Chichichichi

Ifko

Ifko, jde o to nestydě se :) My jsme to tu v minulosti totiž důkladně probrali a domluvili jsme se, že to pomáhá :) :) Takže klidně i vstát v hospodě - i pokud sedíš v čele stolu a zařvat si to z plných plic :) Místo cíga ... :) :) Myslím, že většinu okolí pobavíš... :)

Friduča

to bylo od mé maličkosti.. trošku jsem to popletla ... :)

Ifka

Tak taková frajerka tedy nejsem:-) To bych si raději šla v té šalině stoupnout k nějakému smradlavci, co zahodil vajgla těsně před tím, než nastoupil a jistě bych ho dlouho nehledala:-)

Leona

Ahoj, nevím jestli řvát v hospodě bych měla odvahu- Ifko chápu:)),ale rozkecat to,že nekouřím ve svém okolí docela pomůže- mě pomohlo- když už bych bývala sáhla......jsem si řekla,že u všech budu za ukecanou a dala si pohov....:))

Mona

Zdravím všechny nekuřáky i odvykající i tebe Ifko / to byl pokus o žert/. Tak zaplaťpámbůh zítra končí pracovní týden. Včera pro mě nebylo 14. ale 13.protože jsem fakt posrala co jsem mohla. Mimo toho průšvihu v práci s tou sociálkou jsem si dala u nás uříznout sklo do příborníku,že jako manžela překvapím /je na závodech s klukem v Chorvatsku/. To sklo jako polička tam není od začátku,co jsme si ten příborník dali dělat. Takže to dopadlo tak,že jsem to pochopitelně naměřila blbě a je moc široký/naštěstí/-to se dá zmenšit. A když jsem ho tam dávala,tak mi vypadla flaška Originál Rumu Barcelo-co jsme si přivezli z Dominikánský republiky a skoro 2 roky si ho šetřili-nebyla ještě otevřená. Naštěstí zítra odjíždím do Poděbrad na cvičební víkend se ženskejme,takže mě manžel,který se vrací v sobotu zabije až v neděli. Heslo dne-zapomeňte na cigára,vytáhněte sáňky....

Ifka

Heslo dne: Neschovávat - VYCHLASTAT:-) Ještě že ten sraz byl v květnu, protože ta 30 letá slivovice již není - a to já mu s tím vůbec nepomáhala.

Mona

Když už jsme u toho chlastu,teď mi kolega přivezl z Moravy nějakou medovou slivovici. Stojí tady za mnou v regále v kanceláři a já si ji schovávám na Vánoce. Po tom včerejšku jsem ale zralá na paňáka.

Ifka

Tak ho do sebe šoupni a hnedle bude líp.

Friduča

Tak jak vidím, je problém vyslešet mou prosbu... No nic ... Mažu za manžou a nehulte.

Megan

Čaute všici. Friduč, já jsem ten huběňour, no, 180 cm, 82 kg. Ještě ti něco pošlu. Ládíku, já asi vím kde je chyba, páč tam od tebe zase nic nemám. Ty určitě mezi přímením a jménem děláš tečku. Já to mám dohromady (jméno). Tento E-mail ( s tečkou) je již registrován na nějakjého mého jmenovce z Beskyd.

Leona

Přeji,aby ti to vydrželo,ale taky jsem byla huběňour:(( už mám 11 nahoře.....a nechtějí ode mě....

ládík

nejsem mladá ani blbá, když je předloha bez tečky mezi, píši bez tečky mezi. ale to nic , nyní nemohu , mám daleko větší problém, již píši příspěvek a jsem na tom zle.

Megan

Naprosto souhlasím s Ifkou. On by se pak ten chlastík mohl zkazit a co potom? Hrozná představa. Škoda, že už nemám slivku, hned bych si dal, neb jsem právě vstával.

ládík

jak píši v názvu " tak to mám po 5měsících zase v ruce. ládíku tento název se ti teda povedl, to bude mít odezvu. lidi, děti mám problém. jak do mě buší friduča nejsem ten skálopevný nekuřák , stále tam mám v hlavě někde ještě to až a co kdyby. uznávám, a friduča mě tím tak trochu i drží nad vodou. ale teď mám problém a asi velký problém. za všechno může ta zima ráno. jeden neodbytný zákazník (chtělo by se mě napsat jako u megana, který nevydrží ani pitomé čtyři měsíce) se nedal odbýt a hned, ihned a honem na stavbu. venku zima, sáhl jsem nahonem po zimní bundě. na stavbě taky zima , honem schovat ruce do kapes a teď, pozor, zrada, pomoc. mám v kapse , v ruce nějaké zapadlé dlouhé bílé zlo. abych se přiznal, tak mě to tak vykolejilo, že ani nevím , jak to jednání skončilo. takže jsem donesl poctivě domů, hele nikdo ale nikdo o tom neví a já teď mám na klávesnici celou nepoškozenou spartu 100. a voní mrcha. je to takový dlouhý chameleon, teď je to hezké bílé voňavé a potom smrdlavý blaf dělající všude černé šmouhy. ach jo, co mám dělat ??? já vím, já vím friduč co mám dělat, já vím přesně co mám dělat, ale ono to nějak nejde. co teď, ach jo to je nepředvídanost. zatím to nechám tak a budu přemýšlet . domů přijde někdo nejdříve v 19hod. já se ještě snad ozvu, to je ale situace. jsem zklamán sám sebou, po tolika dnech - dnes jedu stočtyřicetdevítku - a takovýdle problém a já nejsem schopen ho správně vyřešit. dalo by se říci, že jsem jako hypnotizovanej. a to se mě musí stát tak rychle po nedávné velké krizi. včera poradna taky nic moc, a tady to je. nebo je to znamení poslední nejkrutější zkoušky ??? proč zase zrovna mě ???

Jiřina

Ládíku, uchop svého úhlavního nepřítele a rotrhej ho rituálně na malé kousky. Na cokoliv jiného zapomeň.

Megan

Jasně Ládíku. Okamžitě to vyhoď, nejlépe do hajzlu, protože jedině tam to svinstvo patří. Jako co blbneš? Sákra, chlap jako hora Řip, pod kterou bydlíš a tebe by dokázala zlomit tahleta blbost? Mně se to taky nedávno stalo. Našel jsem krabku i se zapalovačem v autě. Co jsem udělal? Okamžitě jsem to zmačkal a vyhodil do odpaďáku. Tak teď vstaň, vem tu blbost do pravé ruky a okamžitě leť na záchod. Pak to hoď do mísi a spláchni. Raději dvakrát, aby to nevyplavalo. Jsem na tebe teda zvědavej. Jinak ten tel. na mě je 604 533 034 Čau

Megan

Tak co ládíku, doufám že nejsi za rohem a nebafáš tu svoji Spartu 100.

ládík

tak jsem to skončil. zničeno. ale bylo to těžké. jdu být za hrdinu, rodina se vrací. ale uteklo to . ahoj, jdu zapsat 149, vezmu si ŤAK-TIKY A UVIDÍME.

Megan

Tak to máš Ládíku jediné štěstí. Popíjím vínko a furt čumím na diskusi jako de....il a čekám, jak jsi dopadl. No, co říci. Blahopřeji, jsi prostě pašák!!!!!!!!!!! Fridučo, ty se s náma nebavíš či co?

ládík

proč jako se..l. já to již mám taky jako drigu, dokonce jsem zjistil, že raději každých pět minut nakukuji, zda není nový příspěvek a vůbec nekreslím. a to zrovna začla projektantská sezona.

Leona

To jsi měl říct,jsem v r¨práci,bych ti každých 5 minut i něco napsala,když jsem čekala ,než se to vyřídí.......:))

Megan

Zdar Leono a ty to máš dnes za kolik bez?

Leona

300 to bylo v sobotu......tak pokud dobře počítám za 305 bez.

LÁDÍK

ALE JÁ TO PÍŠI SNAD V KAŽDÉM DRUHÉM PŘÍSPĚVKU. PIŠTE, PIŠTE, VÁM TO NEPOMÁHÁ,MĚ DOOPRAVDY, KDYŽ NASTANE NĚJAKÁ PODLOUDNÁ MYŠLENKA, TAK, KDYŽ MOHU HNED SEM A BUĎ ČTU NEBO PÍŠU A NAJEDNOU JE LÉPE.

Megan

Fridučooooooooooo, kde se pořád flákáš???????? Ládík zase něco kreslí a jsem tady sám (teda až na Leonu, která je ve výkonu).

ládík

rak to je šílená pomluva, já píšu pořád, a kašlu na chudáky lidi, zima ne zima, počkaj si, až se odnaučím kouřit.

Megan

Ládíku, napiš mi prosím sms s tvým mailem. Bych se tě rád na něco zeptal, ale nechci takhle veřejně. Díkas

ládík

odesláno

Megan

Ládíku, tak to mám. Já ti něco pošlu a budeš mít konečně ten kjontakt. Čau a díkj

Leona

Ve výkonu ale vyjímečně, cosi se podělalo,tak to napravuji na trase Praha- Frankfurt:))) už snad ale bude vše ok a taky půjdu bydlet.-vypaltí se to,když tu ráno zas mám bejt? ....

Megan

Tak si to tam užij Leono. Ládíku, něco jsem ti poslal ma mail. Se všichni mějte. Manža nadává, že jsem furt na PC a ona je sama. Tak bedýnku vypínám a zítra čaute

Leona

a než zavolají sežeru další čokoládu,mám tohle za potřebí??????? je hořká....

Megan

Leono, až teď jsem si všiml tvé cifry nahoře. 305, no co říci - tiše závidím a určitě ne sám. Blahopřeji

Leona

Neboj, to dáte taky, jak přelezete prvních pár dní,pak už se to dá-ne že chutě občas nejsou,ale dají se ukočírovat- ale chutě jsou furt:(((

ládík

takže i já jsem slepec. 305 , jak já ti závidím. já jsem přesně v polovině. leonko , alespoň poraď, nějakou fintu nebo úlevovou příměs, výrobek apod.

Leona

Já měla jen pár dní náplastě-pak jsem po nich měla cucfleky.-jsem alergická na to lepidlo-tak jsem se na to vybodla a neměla jsem nic.......mě pomáhaly lentilky:))) a v té době jsem ještě nepřibírala,pak už jsem lentilky vynechala a pomalu kynula:)) hodně pít, zelený čaj.....a vynechala jsem kafe.....moc ho nepiju ani te´d ale jak si ho dám, chuť mám jako blázen....tak že vynechat to,co láká k cigáru.......a super jsou diskuze-na začátku jsem tam byla furt.......sdílenej problém je poloviční. Když máš půlku toho mého, to už je pohoda.....jen si nezapálit....to jsi zas v háji.!!! Hele já byla silnej kuřák, ráno otevřela oko a už měla cigáro v puse......jde to- když jsem to zvládla sem já- musí to sem zvládnout každej:))

Leona

Navíc Ládíku, máš za sebou cca 5 měsíců tedy....pokud jsem dobře počítala - no když jsi vydržel to nejhorší,teď už si to přeci nemůžeš pokazit.....vezmi si jen, jak teď druhým voníš :))

ládík

leonko hodná, moc hodná, ale to nejsou pro mě dobrá slova, já jsem nějakej atypickej. já mám v poslední době větší problémy nebo chutě než ze začátku, naprostou pravdu máš s tou diskuzí (z toho se budem léčit později), kéž by byla pravda, že nejhorší mám za sebou, zatím to nějak necítím a protože se mě vracejí zdravotní problémy, kvůli kterým přestávám , tak i ta motivace slábne. to jsem se rozepsal, až sem příjde friduča, ta mě dá. já jsem nějak moc přemýšlivej , ale statečnej, bojuji. ahoj zatím

Leona

Neboj,nejsi sám,kdo bojuje s "mozkem"--protože jak říkám huba by už nekouřila,mozek jo.....taky to bylo u mě a ve vlnách-ale nedej se zvyklat a a ni otrávit!!! Jsi šikula za těch 150 cca a uvidíš,že zase bude dobře. Už mažu domů-hurá:)) ahoj

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce