Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

čauky. O.K. do středy to nějak vydržím a bude pokořen další milník. přeji hezké řecké doopálení a hlavně vydrž. to by se to v klídku , na sluníčku pálili ??? co ??? ty jseš dobrá a vydržíš. mě teď čeká nekuřácké výročí - čas Č: 5.10.2009 v 18:00, potom středa v poledne - friduča přílet, několik příspěvků do diskuze a hele , je tu konec pátého měsíce, potom ještě se chvilku zabejčit a je tu mílin mezník po 6měsících a ono to půjde a dáme to. holky díky. PS: po pravdě, já bych pálil, že kdybych ve tmě potkal někoho samotného s volnejma cigárama - běda mu.

LUBAN

Nazdar všichni.Dnes končím 6.DEN bez a cigareta mi nic neříká.Je to pohoda. Čaaau.

ládík

buď hodně rád. patříš mezi ty šťastnější z nás.

Megan

No, Friduš, já teda rozhodně pojedu!!!!!!!! (za podmínek, že nepojedu z tohoto fóra sám). Hele, vy všichni, tak jeďte taky, bude sranda. Mono, napiš prosím podrobnosti co a jak. Spaní je tam zajištěné? Kde to přesně je apod. Tak zatím jsme: Friduča, Megan a kdo ještě? Mono, ty jedeš ne? Corono a Marhulo, , vy jste taky z Práglu ne? By jste mohla jet z Friduč. Ládiku, se přinuť a pojeď. Však tam nemusíš chodit pěšo. Zapaříme!

ládík

megan jsem potěšen osobním pozváním, ale já skutečně ne. řekl jsem to ihned, čestně na rovinu a přesto nejede vlak. přeji vám všem dobrou zábavu. takto všicbni máme minimální cíl, do kdy zápasit s kouřením. já vás budu jistit z fora. ono by také nebylo dobře, kdybychom tam byli všichni. komu by jste se potom svěřovali se zážitky. vždycky musí někdo být na poslouchání, u nás na čtení. ještě jednou děkuji a skutečně ne, ale jsem rád. (138-před výročím)

Megan

Bych úplně zapoměl. LUBANE, vše nej, Drž se. Uvidíš, teď to bude jenom lepší. Pryč s tím bílým svi....nstvem!

corrona

Také všem gratuluji ke krásným číslíčkám v nekouření. Jinak Ládíku, Tvých 138 to je neskutečné číslo a já tiše i nahlas závidím. Jinak co se týká toho srazu, nikdy mi alkohol nechutnal protože jsem v tom bohužel vyrostla ...sorry ale se mnou se opravdu špatně pije...:( Jedinou mojí neřestí byly cigarety ale to je už také pryč. Říkám si ach jo ale nenene zase maji ty bílé tyčinky zdražovat a to už jim fakt nedám, stačí že se mi zase po dlouhé době zdálo že jsem si koupila krabku a celou jí vykouřila a byla jsem strašně zklamaná sama ze sebe a ráno příjemné překvapení že to byl jen sen. Takže se mějte krásně, držte se a krásné voňavé sna...

Ája

Zdárek skoro nekuřáci,tak jsem se rozhodla,že od zítra což je 5.10.09,začnu též brát přípravek Champix,jen mám trochu obavi,aby mi nebylo zle od žaludku,jelikož jsem po operaci žaludku,ale můj lékař říkal,že by to nemělo tím být ovlivněn,tak uvidíme,kouřím už 14let caa30cigaret denně a je to opravdu hrozné jak finančně tak i ta šílená závislost,ale věřím když čtu vaše příspěvky,že se štěstí obrátí i na mne a též přestanu,zatím papanek a dám osobě vědět,držte mi palečky

ládík

ahoj lidi nekuřácký. ája se rozhodla samozřejmě správně. to je ten krok sprvným směrem a okaždý , kdo sem napsal i jen řádek by měl mít podíl na tomto dobrém skutku prohlédnutí. corroně samozřejmě děkuji, ale zatím není co závidět. zatím den co den bojuji, ale všichni a teď již i často prorokují, že se to blíží, a že se to může obrátit jen a jen k lepšímu. dnes mám nekuřácké výročí a samozřejmě i oslavu . dnes se naplní můj nekuřácký čas Č: 5.10.2009 v 18:00. jdu si užívat naplnění další významné mety. gratulace , na tomto webu , samozřejmě přijímám nepřetržitě. předem děkuji. přeji hezký , nesmradlavý den. (138)

Megan

Ahoj nekuřáci. Tak začínám druhej měsíc bez!!!! Se musím pochválit. Jinak Ládíku,to tvé číslo je fakt pecka. Ájo, vydrž a zobej

ládík

megan, takže přijmi velikou gratulaci. pochval se, ale hlavně se odměň. všude to radí , jako jednu z nejpodstatnějších motivací při odvykačce. já se také chci dnes večer při svém nekuřáckém výročí odměnit, ale mám docela problém čím to bude. mo nic dnes máš výročí ty a tak ti určitě většina korespondujících na tomto foru zašle gratulaci nebo přeje úspěch v tomto těžkém boji. pro áju samozřejmě uznání dobrého záměru a přání, ať to dá. nejlépe co nejrychleji. každým dnem se zvyšuje závislost a navíc se krátí i doba, kdy přijde další finanční pecka na tabákové výrobky, takže nejlepší doba s tím i se sebou něco udělat. ahoooooooooooooj.

Megan

Já se již odměnil předevčírem. Ještě teď mi je blbě. Jsem se přímo ,,ožral´´ jako dobytek. Dneska je to horor. Skoro celou noc jsem nespal, je mi blbě a to mám teď jet s Českou televizí natáčet nějakou reportáž. Ach jo. Tak se mějte

Mona

Ahojky všem,pro zájemce srazu-napsala jsem již našemu pořadateli ohledně všech informací pro vás,tak se občas jukněte na druhé forum,ale já vás stejně budu informovat. Budeme fakt rádi,když pojedete,předáme si další zkušenosti a samozřejmě zapaříme. Já ósobně se na to těším jak malý dítě. Teď držím dietu,takže vůbec nepiju alkohol a ve sklípku jsem byla naposled před 20ti lety. Mílo,jsem moc ráda,že ses ozvala,pamatuji si tě taky z mých začátků,byla jsi dobrou duší téhle diskuze. Pojeď taky do sklípku. Taky bych ráda věděla,co dělá Sigrid,Máfos,Champixman a další. S Martinou jsem v kontaktu,loni jsme byli spolu dokonce na babské dovolené se cvičením v Itálii. Mohu říct,že nekouření mi rozhodně mnohem víc přineslo,než vzalo,tak se všichni držte.

Olina

ahoj,všem hlásím svůj 114 den bez cigára.Já jsem teď docela v pohodě ,pořád tomu nějak nemohu uvěřit že jsem po 40 poctivě prokouřenejch letech ,tak snadno přestala........myslela jsem že to bude horší,vím že nemám ještě vyhráno ale zatím jsem spokojená.jste šikulky každý den si čtu vaše příspěvky já na to psaní moc nejsem .Ale tak nějak se počítám do vaší party a jsem moc ráda ..... nakonec jsem přišla i na to jak se odreagovat od starostí a to je práce...našla jsem si brigádu a tam jsem se setkala s prima lidma .tak se mějte fajn a všem držím palce jsme zkrátka dobrý no..............

Valja

Olino, a přibrala ji za tu dobu? Pokud jo, vzpomeneš si, za jak dlouho to začalo? A ještě by mne zajímalo, jestli víc jíš nebo nějak jinak. Já jsem dnes 10. den na champixu a kouřím už jen polovinu toho, co před braním. Uvidíme, kdy mi to přestane chutnat úplně.

lexa

posílám tobě Ládíku,dnes máš tuším výročí je to super jen tak dál!!!Taky tobě Ajo dneska máš první den tak co jak to proběhlo?A taky tobě Lubane šikulka no a páááák nám všem ostatním!!Tobě Friduč se to krátí,tak přeji štastné přistání!!A taky tobě Megan začínáš druhý měsíc!!!Držte se!!!

ládík

Lexo děkuji za gratulaci. víš , že jsi dnes první a to jsem myslel, že to bude velké, když jsem to rozhlásil. manža neřekla nic, děti něco zabrblaly, kámoši to přešli úplně , jak vodu. no nic. a přitom , je to tak krásné. dnes 5.10.2009 v 18:00 = jedu 139 den a to je přesně 4,5 kalendářního měsíce a to se rovná 3 333 hodin, 20 000 minut a 12 000 000 vteřin. při mých úsporách (pouze 72,-/den, nejsem friduča) se právě nahromadilo 10 000,- ušetřených korun, že je to pěkné a k slavení ?????????????

lexa

doufám,že penízky odkládaš?

Megan

Ahoj nekuřáci. Tak já měl dnes dost. Tak kolem 14 hod. mě chytla taková strašná slina ta tu blbost, že jsem měl fakt co dělat. A to jsem dneska požvýkal 3 Nicoterre. No, slinu jsem nakonec zahnal, ale vzpoměl jsem si na Ladíka, jak to žmoulal na tom parkovišti. A to ještě blbouni z práce pořát,, Dej si, jen to super´´ a pod. Tak se mějte. Ladíku 10 000 kaček tak to už je balík. Kdy přijede Friduča?

corrona

Já jsem sice Ládíkovi gratulovala včera ale tak aby mu to nebylo líto ještě jednou gratuluji k tak skvělému číslíčku, moc se neopij. Jinak vítám dalšího nováčka Áju na tomto odvykacím fóru a držím pěsti aby to dotahla až na konec :))

ládík

tak je po oslavě. žádná stejně nebyla, přišel zákazník a odešel jeden disk v počítači. takže moc děkuji za gratulace a přání. byla to pro mě poslední trojková meta. příští trojku vidím již je v 33 měsících a potom ve třech letech, ale to je dálka. lexovi musím odpovědět. peníze jsem neukládal (jen sledoval početní přírůstky). takže jsem vytáhl desítku z kapsy, ale teď nevím co s tím ??? jsem, alespoň si myslím, že jsem skromný člověk. již jednou jsem tu psal, že po příchodu podnikání, jsem si dovoloval jedinou marnivost a to , že jsem kouřil , jak blázen. podnikání přineslo skoro povinnost být stále na mobilu nebo stále připraven někam jet, takže se ze mě stal, skoro 98% abstinent. kultura a cestování mě nebaví a bez pohledu na horu ŘÍP si neumím představit den. za holkama již nechodím ani v myšlenkách, oblečení taky pro mě není a zvlášť nyní při tom nafouknutém těle , tak mě jedině napadá hazard nebo se vrátit k těm cigárům. to zase , po tolika útrapách, by zase za desítku bylo hodně levné. tak co s tím ????? sport při mých zdravotních problémech taky nepřipadá v úvahu. poraďte. ono to není tak jednoduché. já si pamatuji jeden příklad, kdy jsme museli konstatovat, že na tom není s naší korunou ještě tak špatně. potřebovali jsme ...řekněme...někomu se zavděčit, tak padl návrh koupit něco do dárkového koše, dostali jsme na to tři litry a řeknu vám , že to byla dřina to splnit. ať jsme přidávali jídlo , jak chtěli, pořád jsme nějaké peníze měli. no nic , jdu se připravovat na další klasický nekuřácký den. (139)

LUBAN

Všem gratulace k těm Vaším,už velkým číslům.Já dnes 7 den.Já už slavil 5 den,taky jsem se Megan pěkně ožral.AJO držím palce,dokážeš to!!!!Všem Vám děkuji za podporu!!! ZDAAAAR!!

ládík

/139) tak oslava nic moc, spíše naopak. jak jsem ten nekuřák a něco i cítím, tak mě něco včera vadilo, až jsem se zeptal a vyšlo najevo, že dcera i se zeťákem zatím potajmu, ale kouří. to je rodinná podpora , ach jo !!!!!!!!!!!!!!!! přesto neberte si ze mě příklad a slavte každé překonané číslo. jdu bojovat se 140 dnem a vymýšlet za co utratím ušetřený peníz. zatím ahoj !!!!!!!!!!!!!!

Jiřina

Ládíku, opožděně gratuluju k dalšímu pokořenému milníku. Co se týká finančních úspor, tak já nemám vůbec problém s jejich likvidací, ale jsem ženská, takže hadříčky, atd. Ale protože bych chtěla něco co by mě opravdu těšilo, rozhodla jsem se, že si vybuduju akvárium.

Míla

Všechny moc zdravím, Mono, tebe obzvlášť. Taky bych ráda věděla, co je se Sigrid a nemo Chmanem, s tím byla prča. Moniku moc pozdravuj, ta už se drží 3 rok, je to tak? Kdy se jede do sklípku? Nemůžu to tu najít. Ládíku, problém je v tom, že jak se člověk naučí bez toho cigára žít, už si opravdiu na toto forum nevzpomene, já sem nakoukla po dvou letech jen proto, že jsem tady veřejně slíbila, že se ozvu, abych podpořila ostatní, protože jsem stejně jako ty strašně chtěla vědět, kdy to trápení skončí, ale odnaučení už tu nepsali. Dnes je chápu, tenkrát jsem byla na pochybách, jestli vůbec někdo odnaučený vydržel, když už nepíše. Tak buďte v klidu, vydrželo nás spoustu a je to krásný pocit a hlavně, už nic nedržíme, už normálně žijem bez cigaret. Chce to ČAS . A co s penězma? Já si koupila PC abych měla odkud psat do fora a kdyby vám ještě zbývaly, tak třeba v Africe má spousta dětí hlad, stačí poslat peníze správné nadaci. Já mám 9-ti letou "kámošku" v Guinei, píše mi 2x do roka, já jí taky a peníze jsou na správném místě. Tak ahoj všem a držte se bojovníci!!!!

Mona

Do sklípku se jede 1.sobotu v listopadu. Na starosti to má na druhém foru Miloš,který to tam zná a jezdí tam pravidelně. Psala jsem mu,aby znovu zahlásil všechny podrobnosti,tak až budu něco vědět blíž,tak se vám ozvu. Jinak Mílo,je moc dobře pro nováčky,že ses ozvala,máš ve všem pravdu. Já sem píšu pravidelně protože se i zúčastňuju všech srazů a beru to teď jako pokec. Bez cigaret je opravdu život úžasnej,žádná otročina. Občas si člověk vzpomene,ale trvá to jen mžik a je to pryč. Vydržte..

Míla

Mono, díky za info, ale 1. víkend v listopadu nemohu. Ale prosím tě, pozdravuj Miloše, když jsme se před 2 lety o vánocích prvně sešli, byli jsme my dva první, kteří se potkali na Václaváku s čistým bílým listem papíru (to abys mě připomněla) Na druhé forum nechodím, špatně se mi na něm četlo a PC nemám v práci, takže uždiuju čas ráno před prací a nebo večer po ní. Tak se opatruj a já znovu zdravím všechny statečné tady a přeji hodně úspěchů. Držte se a ničeho se nebojte, všechno se dostane do normálu, chce to jen čas.

Megan

Zdravímk všchny. Mílo, ty bys jela taky? Tak to by jsme byli zatím tři. Ty, já a Friduč. Ládíku, ty nevíš co s prachama a já jich mám furt nedostataek. Příští rok chceme stavět a tak furt solím, solím, solím. Už mě to nebaví. letos jsem chtěl koupit nový auto, ale nemůžu si to kvůli stavbě dovolit. Fridučo, co je s tebou? PS za chvíli jsi jdu pro novej Champ

ládík

megan, koukám , že my dva jsme každý na jiné straně. ty musíš určitě přestat kouřit, protože jestli budeš stavět, tak teprve poznáž co jsou to solná pole. já to vidím dennodenně a je mi těch lidí líto, když ani nevědí co je ještě všechno čeká. takže stavbě zdar (ládík-projekce, rozpočty-stavební dozor(realizace))

Megan

Ládíku, kdybys byl v Třebíči, tak si tě najmu. Náš projektant se s tím neuvěřitelně se....re. Zatím skoro nic nezařídil a na projekt čekáme min. čtvrtý měsíc. Ach jo

ládík

ahoj nekuřáci. měl bych mít za sebou 140 dní a to je 20 týdnů. paráda, chválím se, jsem lepší než jsem si myslel. jestli má někdo zájem do nějaké disertační práce o odvykání kouření, mohu posloužit mnoha a mnoha údaji. při mé číselné závislosti, to může být dobrý podklad. došel jsem k zjištění, že přesně před měsícem jsem si poznamenal průběh, nepříjemné symptomy, klady dne , proluky apod. a když to porovnám s obdobným dnešním porovnáním, tak mohu konstatovat : počet náznaků na potřebu kouřit je tak zhruba na stejné hodnotě, trochu se prodloužily proluky mezi jednotlivými loudily (20%), absťáčky mají menší gradaci a jsou lépe zvládnutelné. celkově mohu , za sebe, konstatovat, že potíže s odvykáním jsou poněkud menší, určitě ustupující, ale zejména jsem chtěl poznamenat pocit, že ten den utekl podstatně rychleji než ten den před měsícem. takže se to zlepšuje. chtěl bych poděkovat a poprosit Mílu, aby hodně psala. její poznatky se mě verlmi líbí a cítím, že to trápení bude mít určitě konec. určitě to povzbudí více než příspěvky, že i po pětiletech jsou chutě a loudění. nejsem naivní a vím, že to nebude lehké ani za roky, ale prostě ty příznivé a nadějné příspěvky , jako od Míly se čtou nějak lépe. Megan PS: dobré lhůty..jestli nevymýšlíš nějaký dallaský sousthwork..tak mimo přenos.....1měsíc i s rukama v p....i. no nic. jdu si připsat další květinky za nekuřácké úspěchy. chtěl jsem se ještě zmínit , mám dva dny v hlavě menší problémy. jako by se v mé hlavě diskutovalo a já byl jen divák. tématem diskuze je, že bude povolení kouřit denně jen jednu cigaretu, a to že nyní po 4,5 měsících by mělo být k ustojení apodobné bludy. ale já u můj mozek již kouřit nechceme, hlavně po takové době a takovém trápení. ale někde v té hlavě , je ještě nějaký jiný zdroj a stále podněcuje. jo a ještě. zklamu Mílu, na děti nepřispěju. je to velmi a velmi chválihodné. mám však zkušenost se dvě dobročinnostmi, které dopadly zcizením nebo nějakou devalvací nebo co, takže já už né. akvárium je skvělý nápad, zejména dnes, kdy vybudovat i celé akvarijní stěny není problém a není to již za nás, kdy byly akvárka tak, 50*30*30cm a ještě načerno svařené v továrně, ale já dostal lepší nápad , jak využít nikotinové korunky. zuby. ahoj, již zase zvoní nějaký stavebník. ahooooooooooooj.

Míla

už fakt nemám čas, ale musím zareagovat. Ty voloviny o jedné denně jsem měla v hlavě taky, kolem 5 měsíce. Mozek je parchant a pamatuje si co chce, např. slovíška angličtiny ten můj mozek nebere :-)) Tenkrát jsem si musela vysvětlit, že přeci dobře vím, co mi kouření přinášelo, že bohužel neumím kouřit jednu denně, ale hned 30 a více, že nemá cenu něco zkoušet, protože to jaksi už vyzkoušené přeci mám. A pak jsem se vystrašila, že když si dám jen jednu jedinou, jsem v tom znovu a to utrpení, které jsem prožívala na začátku ( bylo mi fakt děsně lbě asi 6 neděl) bych musela znovu podstoupit. Začala jsem se bát cigaret jako dítě čerta. A pak to samo přešlo. Prostě bude líp a já se tedy ještě ozvu, abych tě podpořila, jo? Mějte se a držte se.

Friduča

Zdaravím poslední den z Řecka...predstavte si, že manža tu chytil signál z nějaké wifiny...Poslední den !! :) No bžunda...Ládíku opožděně gratuluji k výročí a Radu tobě k narozeninám !!!! Furt nic ? Megan - já bych měla zítra okolo půl dvanácté dosednout na Ruzyň... A večer mám hned uvítací hospůdku ... :) Tak se těším... Ládíku - co takhle zajet na Bingo ? :) :) Jsem vášnivá hráčka Binga i kdy za pořádým Bingem musím jednou za čas až do Blavy...Takže hazard ti schvaluju... :) :) No, tak já s tm zatím pouze předběžně počítám - s tím sklípkem... Pokud se domluvíme na evno,abych měla jistotu, že nebudu v autě sedět sama, tak se mnou můžete počítat... Tak a teď mohu zrekapitulovat. Svou zatím asi nejtěžší zkoušku jsem ustála, i když někdy mé nutkání si zapálit bylo opravdu silné !!! Každou chvilku v kavárně, moře šumí, vínko..pohoda...V autě čučím z okna.. Prostě v podstatě furt, protože jsem na dovolené a nemám co na práci...A tohle všechno a tsíc dalších jsou situace, kdy mám chuť, nebo nutkání si zapálit..A tak si vždy řeknu, že nekouřím a nebudu znovu začínat..Tak doufám, že to byla opravdu ta nejhorší zkouška a další už nebude ( pochybuju )..držím Vám palečky a myslím na Vás.... Manžel mi říká : co to asi může být za lidi, který chodí na ten net ? A já mu říkám : no jaký asi ? Lidi co mají problém s kouřením a nebojí se to sobě i okolí přiznat a rozhodli se s tím prostě něco udělat... On : no to určitě... Myslím, že se definitivně vzdám myšlenky, že by někdy přestal...člověk by asi měl pochopit, že všechna trápení jsou zbytečná..je snažší věci a život přijímat, tak jak plyne a zbytečně si ho nekomplikovat...

CICINA

MILÁ FRIDUČINKO, SVÉHO MANŽELA MŮŽEŠ UJISTIT, ŽE BY SE DIVIL, CO LIDÍ DO PODOBNÝCH DISKUZÍ CHODÍ A NECHÁVÁ SE JIMI INSPIROVAT. TŘEBAS I PASIVNĚ, BEZ AKTIVNÍHO ZAPOJENÍ...JÁ MÁM DNES 36 DNŮ, JSEM STÁLE NA NICO ŽVÝKAČKÁCH. CO SE TÝČE CHUTI NA CIGARETU.....NEMÁM, FAKT NE, NAOPAK MI ZAČÍNÁ VADIT KOUŘ A TEN ZÁPACH A DOKONCE I KUŘÁCI, PROTOŽE VÍM, ŽE JIM TO NESMÍRNĚ UBLIŽUJE .....ALE DOSPĚLA JSEM K NÁZORU, ŽE MI PROSTĚ BUDE NĚCO CHYBĚT...UŽ TO NEBUDE PŘÍMO TO CÍGO, ALE TO NĚCO NAVÍC, CO DÁVALO. TĚŽKO SE TO POPISUJE, MOŽNÁ BY SE TO DALO PŘIROVNAT K DIABETIKOVI, KTERÉMU BUDE CHYBĚT UŽ JEDNOU PROVŽDY DORT SE ŠLEHAČKOU. PO NĚČEM ZŮSTANE PRÁZDNO, NĚCO TAM NEBUDE....JENOM MI JE Z TOHO OBČAS SMUTNO...ALE TO PŘEJDE. NECHCI, ABY TO VYZNĚLO, ŽE MI BUDOU CHYBĚT CIGÁRA, ŽE MÁM ABSTˇÁK - OPAKUJI NE, FAKT NEMÁM...SPÍŠ JE TAKOVÝ DIVNÝ PRÁZDNO, OBROVSKÁ ZMĚNA PO DVACETI LETECH.. ZA DVA MĚSÍCE JDU OPĚT NA KONTROLNÍ ODBĚRY HLENU, ZDA BUDE TA ZMĚNA NA PLICÍCH ZNÁT. OD PANÍ DOKTORKY SE MI DOSTALO VAROVÁNÍ, ŽE NEJSPÍŠ PŘIBERU, PROTOŽE NIKOTIN PODPORUJE SPALOVÁNÍ, METABOLISMUS..ALE PO PRAVDĚ, TO JE TO POSLEDNÍ, CO MĚ V TUHLE CHVÍLI ZAJÍMÁ. TAK SE TU MĚJTE A VŠEM DRŽÍM PALCE.

Marrkula

Ahojtééééé šicíííííí-jak je viodět nikomu jsem nechyběla celé 4 dny.......:) ale vy jste mi také nechyběli - můžu vám říct,že jsem si dneska musela spočítat,kolik vlastně dní.Nějak mi to přestává počítat,což je asi dobře.Oslavu jsem přežila uplně super-páč se tam chodilo kouřit ven a tak jsem nebyla ten otrok bílé tyčiny,abych musela stále stát venku,drkotat zubama a jednu za druhou do sebe soukat.Vyšla jsem pouze,když jsem se chtěla podívat jak je na tom prasátko.Fakt bomba.Ani druhý den tímpádem nebyl člověk načichlý nikotinem,tak to bylo další plus.A ty lidičky,jak jim došli cíga,jak somrovali...no běda.Rozdala jsem tam poslední hnusy,co jsem měla v kabelce co kdyby náhodou,byly tam už přes měsíc načaté,no to musel být blevajz,ale když je člověk závislý,tak mu chutná vše :) Jinak vítám nováčka Aju-to pujde,neboj,Ládíkovi samozřejmě blahopřeju k jeho výročí,a dnes už k začátku141dní-fakt super-Megan 32 též super-máme za sebou měsíc,chápeš to-to už musíme dát ne? Fridu-tebe zítre vítám v Praze,a´t máš šťastný dolet . Jinak já a sklípek-jela bych hned , už i chlast mám bez cíga vyzkoušený,ale pro mne špatný datum.Až bude něco podobného po novém roce,nebo na jaře klíďo,ale letos jsem ráda že stíhám to co musím.A to jsem v červnu maturovala dálkovou střední a ted vůbec nechápu,jak jsem se stíhala učit a chodit do školy,když dnes je již 6.10. a já stále nemám čas.KDE JEEEEEEEE.Páčko a krásnou voňavou noc

ládík

začátek tvého příspěvku , pro nás nic moc. myslím , že tvé správné číslo je 34.

Marrkula

Je tam smajlík,takže snad sem nikoho kromě ládíka neurazila :) . A mé číslo je opravdu 35.A já počítám na celé dny,takže končím 35 a ráno až se vzbudím začnu 36-čili 6. týden,jestli dobře počítám.

ládík

já jsem normální, žádné uražení, ani nápad. jen jsem poznamenal k větě ... ale vy jste mi nechyběli. čauky

ládík

sorry , již neumím počítat, tvoje správné číslo je samozřejmě 35. asi měl dostal trochu příspěvek friduči. nad tím je nutno se v klidu zamyslet ten a na něj chci odpovědět, až zítra v poledne až dosedne letadlo v ruzyni.

Megan pro Marrkulu

Ahoj Marrkulo, to že máme za sebou víc než měsíc je fakt super. Já absťáky téměř nepociťuju a když tak, jen slaboučké a dají ze zvládnout. Kdybych opět začal bafat, tak bych to bral jako osobní strašnou prohru. Toho bohdá nebude, aby Megánek zase začal. Nedávno jsem si představoval, jaký by to zase bylo držet tu blbost v ruce. Byla to fakt blbá představa. FUUUUUJ. Já taky dálkově maturoval, ale v září to byly dva roky, páč v červnu jsem nedal připouštěčku z účetnictví. Čas jsme si prostě museli najít. Jinak já bych byl v práci bez marurity nahranej. Blahopřeji ti k 35. Je to krásný numero. Hele, nějak to podchyt a na tu slezinu přijeď. Zatím jsme čtyři. Megan, Míla, Friduča, Mona. Jo, MONO, TAK TO BY MĚLO BÝT 7.11. ŽE? Mě se to sice moc nehodí, ale vezmu si na to dovču, páč mám mít noční. Cicino, jsi dobrá. To jsi byla pouze na Nico, nebo i na Champ. Já Nico taky ještě občas žvejknu. Tak se mějte všici dobře, já su zase v procesu

ládík

ahoj lidi. celý večer přemýšlím o tom co napsala friduča, respektive její manža. ce je to za lidi na tom netu ??? za první mě vychází, že lidé normální a slušní. oproti jiným diskuzím, jsem tu nezaznamenal nějaké excesy nebo něco odlišného chování. že někdo naznačí nějaké sprosté slovo, ale vždy jen proti těm bílým bestiím. .............................. . ale hlavně, proč toto píši. ať jsem přemýšlel, jak chtěl, stále mě vychází, že jsme zejména lidé ... STATEČNÍ s velkou VŮLÍ a MORÁLKOU.................ano kouření je zlozvyk, ale takové jsou i chlast, drogy, automaty apod. a mimo odvykačů kouření, všem stát nabízí pomoc. jsi alkoholik, maš možnost být v ústavu pod trvalou kontrolou, dohledem doktorů, psychologů a já nevím koho, dostáváš léky na odvykání, prostě jsi nemocný a snad dokonce (to si nejsem jistý) berou nemocenskou. ale ta největší skupina, která vlastně ani svým neudržitelným návykem nedělá takovou ostudu na veřejnosti, nerozbíjí přímo rodiny apodobně, nemá podporu skoro žádnou, ta bojuje svůj vlastní dennodenní boj s tou plíživou krysou a když hledá pomoc, tak si musí sehnat dobře drahou chemii. a je na to vlastně stále sám. když ho posedne krizička, tak okamžitě nezavolá doktora, je tu ve dne v noci vlastně sám. když kouření převedu na alkoholismus , tak vlastně notorik se stane ze dne na den absolutním abstinentem a přitom žije dál, chodí do práce a vlastně se mu nic nemění a okolí ani neví jaký svádí boj. a přitom možnost zhřešit je daleko snažší než u jiných zlozvyků. dobrodinci nebo charitativní přátelé vám dodají cígo na počkání a to i bez úhrady a to skoro vždy. sehnat chlast nebo jiné je myslím poněkud těžší a jistě za peníze, ikdyž samozřejmě taky ne nemožné..................... .takže i proto si myslím , že jsme hlavně stateční, že jsme se do toho boje dali, neškemráme o nějakou větší pomoc společnost, bojujeme sami , možná s podporou nějaké chemie, ale jsme v krizích sami, úskalí kouřícího okolí máme téměř neustále vedle sebe, dostupnost k zajištění svojí drogy téměř okamžitou a snadnou, a navíc, ale teď budu psát jen za sebe, i bez znatelnější podpory nejbližší rodiny, spíše naopak provozujicí v bezprostřední blízkosti trpícího tu návykovou činnost přímo pod nosem.........................

ládík

...............a proto si myslím, že na netu (této diskuzi) jsou lidé stateční, kteří na nikom nic neškemrají, až , tak moc toho nevyžadují, jen bojují a chtějí alespoň nějakou pomoc mimo chemir. a tomu právě pomáhá tato diskuze. když se sejde komunikující skupina, která si dodává podporu, dodá i nějaká uznání a pochvaly, tak tu máte komunitu lidí, kteří možná trochu využívají anonymitu netové diskuze, mají možnost říci něco i ze svých myšlenek a pocitů, které by možná neřekli ani svému nejbližšímu okolí, nebojím se říci , že se cítí dobře jako mezi svými, že nejsou otravní hovory o stále stejném tématu - kouření - které je však stále a stále otravuje a znepříjemňuje život a je v dané chvíli pro ně prioritní.................... ....nevím , já bych friduču poprosil, aby manžovi tlumočila.................... .........na tom netu jsou lidé normální stateční, kteří bojují hodně těžký boj a společnost a okolí nechce moc vidět a slyšet o jejich problémech a útrapách, nikoho neobtěžují jen spolu hovoří, píší svoje pocity a poznatky , aby našli a podpořili se mezi sebou, mezi komunitou se stejnými problémy, nikoho neobtěžují, nikomu až tak nevnucují svoje názory, jen potřebují malinko podpořit, aby zase šli a bojovali s tou bílou vlézavou mrchou........................ ................tak to vidím já. jestli nesouhlasíte, tak mě pošlete někam, ale já dnes jedu 141 den, ráno jsem konzultoval s doktorem, proč zrovna u mě ta neřest tak bojuje, pomoci mimo vřelého slova jsem se nedočkal a přesto si myslím, že jsem borec, že jsem to dotáhl až sem, že jsem si sám sobě dokázal, že mám alespoň nějakou vůli..........ach jo to jsem se asi vyplakal, ale tak to cítím já a myslím, že dobrý je každý ať má za sebou 1,7,30,50,100 nebo 141dní. tak a dopsáno a teď.......................... ....... bych si zapálil.

Mona

To byla sranda ten konec,že? Ale jinak souhlasím.

lexa

Ládíku,múj manža je to samé!Nemuže pochopit co si tady s váma pořád píši!A když sem tam prohodím ten bude stavět,ta jela na dovču atd..tak prý si tady píšem o soukromí a že se to netýká odvykání,prostě to nechápe a já mu to ani nevysvětluji!Jsem ráda,že tu jste!!

Friduča

Tak se hlásím, už z Prahy... Je tu docela pěkně, tak mi ani ten návrat nevadí... Čičino - tak konečně jsi napsala...Blahopřeju k už pěknému čísílku !!! A napiš jak dopadlo to vyšetření..Já až to tu pofackuju, tak taky zajdu...Doktorka mě bude muset poslat někam do nemocnice, protože na plicním mi to prý neudělají ( to vyšetření hlenu ). Tak uvidíme... Ládíku - já s tebou normálně souhlasím...Naprosto... ! Víš já se prostě na tohle téma s manželem nemůžu bavit...On se okamžitě staví na zadní a skončí to dohadováním... Na dovolené sice kouřil tak tři cíga za den, ale jamile budeme doma, bude to zase jako předtím - přede mnou nebude kouřit, ale jakmile se za mnou zavřou dveře, nedělám si iluze a vidím jak hulí..Na jednání, v autě... atd... Jakákoliv diskuze na tohle téma je mu nepříjemná a prostě jí odmítá...Knížku, kterou jsem koupila ( a čte se fakt pěkně a je tenká ) pochopitelně nepřečetl - ani se do ní nepodíval... Já vím, že každý se k tomu musí dojít sám a pochopit sám...Já jen chtěla, aby si to přečetl - myslím, že to není tak moc ...Bohužel. Nechci tlačit - chci o tom mluvit, ale nemám šanci...Klasické odpovědi co je dalšího škodlivého atd..odvádění hovoru jinam..Vadí mi to..Čičino, tobě nevadí, že manža kouří ? Mě to prostě vadí, nemůžu si pomoct a i když to mám sama v hlavě srovnané, jsem přesvědčená, že pokud se nebude snažit, tak znovu začnu..Dřív , nebo pozdějc...Vím to a je mi to líto... Nijak mi to nechybí ( pouze pár nájezdů teď na dovče a to fakt intenzivních..,ale to se dá ustát )...Ale jsem prostě furt mezi kuřákama... Kamarád, teď dobral CHMP - sobě i nám hrdě dokázal, že na něj teda nefunguje a další balení si pořizovat nebude... Tak já vám nevím..Vrátila jsem se a tak nějak mě prostě začíná napadat, že je to vlastně marnej a zbytečnej boj... Všichni okolo stejně pálej, pasivní kuřák budu furt... S manželem se dohadujeme a kamarádi se mi smějou...Má to smysl ??? Fakt nevím...Cítím, že dneska si dám fakt do nosu dost vínka..Nějak to na mě taky dolehlo... :(

cicina

AHOJ FRIDUČINKO A VŠICHNI. CO SE TÝČE TOHO, ŽE MANŽEL KOUŘÍ, ANI MI TO ZATÍM TAK NEVADÍ, PROTOŽE HO V PODSTATĚ KOUŘIT ANI MOC NEVIDÍM. JENOM KDYŽ JSME V HOSPŮDCE. JINAK CHODÍ VEN A V AUTĚ SE SNAŽÍ CO NEJMÍŇ. JSEM RÁDA, ŽE PŘISTOUPIL NA TO, ŽE SE NEBUDE VŮBEC KOUŘIT DOMA. SÁM TÍM PÁDEM KOUŘÍ MÍŇ. NEPŘEDPOKLÁDÁM ALE, ŽE BY NĚKDY PŘESTAL. MĚ SAMOTNÝ ALE ZAČÍNÁ VADIT, KDYŽ SEDÍM NĚKDE KDE SE KOUŘÍ, KDYŽ DO NĚČEHO JDU, TAK NAPLNO A UŽ ZASE PŘEMÝŠLÍM O TOM, ŽE KOUŘÍM TÍM PÁDEM PASIVNĚ... CHAMPIX JSEM NEBRALA, MÁM TY NICO ŽVÝKAČKY. TAK 5 ZA DEN. BUDU SE MUSET ZAČÍT POSTUPNĚ ODVYKAT, JSEM ZVĚDAVÁ, JAK TO PŮJDE, DOCELA SE TOHO BOJÍM...ALE PRÝ JE MŮŽU ZATÍM BRÁT JAK CHCI, TAK V POHODĚ. FRIDUČO A TY NEŠTVI, NEJSOU KOLEM TEBE JENOM SAMÍ KUŘÁCI, JDE O TVOJE ZDRAVÍ A ZA TO BOJUJ PROTI VŠEM, AŤ SI OKOLÍ ŽVANÍ CO CHCE. ZVLÁDNEŠ TO, PROTOŽE KDYŽ TO ZVLÁDÁM JÁ, TAK TY TAKY. A BASTA. MĚJTE SE HEZKY A DRŽÍM PALCE.

lexa

tak už se mi taky o těch potvorách dneska zdálo!!!Fuj...prostě jsem si zapálila ještě k tomu nějakou prodlouženou a kouřila,pak jsem z toho byla uplně zničená,že jsem selhala!!!Víte jak jsem byla štastná,když jsem se ráno vzbudila a zjistila,že to byl jen sen!!Jinak chmp už neberu asi týden a dobré,žádné větší abstáky!!Tak dnes 38jupíííí!

Friduča

Lexo - naprostej souhlas ! Můj manžel nikdy nebyl ten druh co brouzdá na netu - kromě práce a polit. novin... Takže je to pro něj také nepochopitelné... Ale víš co ? JE MI TO JEDNO !!!! Kurňa to je dneska debilní den... :(

Friduča

Ládíku, nedokončila jsem myšlenku - a tím co jsem psala vejš je prostě jasný jeho negativní přístup ke všemu co se týká nekouření...( manželův přístup ).Já mu říkala, ať si sedne a tu diskuzi si přečte, když má pocit, že se tu spolčujem prosti všem kuřákům světa.... Ale to se nestane,ani když naprší a uschne... :(

lexa

ale co to čtu!!Jak jsi mi to tenkrát psala,pěkně rychle přehod výhybku na jinou kolej!!Manža taky kouří a mi to samo vadí,ale už to neřeším!!Když jsem mu ted pořád nadávala,tak se na mě všichni blbě dívali,že jsem nedávno hulila jak drak a ted se dělám chytrá!!Tak to beru,že já prostě nekouřím a on jo!Jinak tě vítám doma!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce