Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

LUBAN , no to je paráda, moc a moc gratulejšn. teď to již půjde samo. podívej jen jen na dnešek - lexa slaví 30, až bude 21:00 já budu mít 133 neboli 19týdnů a nedávno jsme byli tam, kde ty.

LUBAN

Ládíku,moc Díky!!!!

ládík

není zač, to je normální, spíše abys později nenadával. dodnes ti říkali jen kuř, kuř a mohl jsi i chvilkově dmítnout a odteďka ti budu říkat nekuř , nekuř a musíš to dodržet. není to lehké, tp to nesmí nikdo tajit, ale dá se to a je to příjemné vítězit. myslím, že kdyby se ozvali všichni, kteří zde jen sledují tuto diskuzi, tak by to tu zahltili. na vedlejší polomrtvé diskuzi někdo psal , že kouřit je IN. asi se pohybuji v blbém prostředí, ale kolem mě každý již dávno přestal nebo přestává.

corrona

Musím se taky přidat ke gratulaci když vidím jak bojujete, já odolávala 3 týdny než mě to přestalo chutnat. A hlavně jsem si pořád říkala co budu vlastně dělat když nebudu mít tu cigaretu? A teď to jde. Už asi měsíc champ neberu, spím také dobře a 11 to budou už 3 měsíce co jsem si cigára nekoupila.

Marrkula

Čautééééé šicíííííííí-napřed k Valje-tak přesně jako ty-bolesti hlavy,v noci neustále vzhůru-ale opradu to za pár dnů přestalo-raní špatně mi bylo,než sem snížila na půlku prášku.Jinak bolest hlavy mi začala až když jsem nekouřila ze začátku-pomohlo si zažvýkat Nicorete.Takže zkoušet co pomáhá musí každý asi sám.Lexo 30-gratuji-krásné kulaté:) . Ládíku-133 již :) gratuluji též.Lubane-no vidíš že to šlo a samo-ale neumřít na vavřínech. Megan-25 také super.Snad sem na nikoho nezapoměla.Válející se Fruduč,ta se už blíží ke 40 tuším.Jestli jí už nepřekročila,musela bych hledat :) A asi jí je dobře,když se ani nehlásí.Lidi to byla dneska kosa co?Já mám před sebou krizový víkend,oslava známého 60 a my jim to připravujem a potom i slavíme-od pátka do neděle včetně úklidu.Je to částečně v přírodě a na záchod se musí ven.Tak doufám,že neudělám to co jsem udělala před léty-chodila za roh hulit a tvrdila že ne.Ale to bych byla sama proti sobě.To už budu mít měsíc za sebou.Ale znáte to.....UAAAAAAAAAA

Vlastik11

Ahojky, zdravím všechny vespolek a hlásím, že dnes je to 7 dní co jsem měl poslední cigaretu. Tak mi držte palce. Doufám, že to dotáhnu do konce.

Friduca

Vsechny vas zdravim z Recka. Omuvte chyby, ale nemaji hacky a carky a maji prehazena pismenka...takze si s tim nebudu lamat hlavu. Je tu nadherne, pujcene auti a jezdime krizem a krazem a jsme zhruba pred pulkou Krety...mzslim, ze malokdo toho stihne tolik videt pri jedne navsteve...ale nejsem moc valeci typ, takze jsem urvana, ale spokojena..mame na zaver dva sny bez auta a tak ty s knizkou zvladnu na plazi...Ladiku, az se vratim,tak budu pokracovat, neboj, ze bzch se na to vykaslala ... Jinak pokud mas dlouhou chvilku, moc rada fotim a mam profil na orboinu - cestovatelskej server. Kreta tam zatim nebude,ale mam tam fotky z par mist, tak se muzes zatim kochat tam ? www.orbion.c z, moje prezdivka je Frida. Marrkul - u nas se takz nekouri a nekourilo se uz tak dva roky, i kdyz jsme kourili...Takze to vubec neres, at si chodi ven...Jinak manzel kouri 2 - 3 ciga za den.. Coz je super, ale jen protoze mu to je predemnou trapne...Vypada celkem v pohode a je pravda, ze ho k tomu nikdo nelaka, kdyz ja nekourim...Musim,ale poctive rict, ze jsem mela nekolikrat na krajicku...je to presne ta situace, kdz mi to chybi..Ale zvladla jsem to...Manzel mi rika, tz mas taky chut ? Hroyne prekvapenej... ja rikam, ano pochopitelne..obacas ji mam...asi ma pocit, ze mi to jde samo a celej zivot to jen predctiram...A on na to : tak si dej, ja to na tebe nereknu. UPLNE VAZNE to myslel...Tak jsem se na nej otocila a rikam a komu bz jsi to jako na me chtel rikat ? Ze by jsi to zatloukl i me ? Nekourim kvuli sobe a ne proto co kdo rekne... Pratele, to me fakt dostalo..Pochopila jsem ten rozdil mysleni.. On to na me nikomu nerekne.Vsechny vas moc,moc zdravim a nekurte.Mzslim na vas.ani nevim kolikatej dneska mam ?Ladiku 49 ?

ládík

já se nebojím, kdyby ty jsi přestala, komu by se dalo věřit. já teď jedu 5 měsíc a soukromě ho nazývám fridučin. foto hezké, ale čechy, to je nádhera. 49 ano , teď již ano. nedávno jsem udělal přehled, ale teď sám doopravdy nevím. já se nyní zaměřil na svoje výročí, ke kterému se musím dopracovat. takže sledují pondělí 18:00 a pak budu slavit. čauky, hezkou dovku.

Jiřina

Fridučko, užívej si dovolenou a buď silná, tohle je fakt zkouška. Dovča, spousta času a kuřák vedel tebe. Při prvním nekouření jsem jednou ukradla manželovi cigaretu a schovala si ji do šití. Potom jsem na ni několik dní vytrvale myslela, no a nakonec jsem ji při procházce se psem tajně vykouřila. Teď už bych to nezkusila, protože vím, jak by to dopadlo. I teď, v devátém měsíci nekouření, mě přepadají podloudníci a navádějí, abych to zkusila. Logicky samozřejmě vím, že to zkusit nesmím, fyzicky to už nijak nepotřebuju, tak proč mně to ten můj mozek dělá? Valjo, já jsem už taky "zralejší" kus a byla jsem příšernej závislák, kterej si nedokázal představit, že by nekouřil. Jde to, není to lehký, na cestě je hodně nástrah, ale jde to. Všem nováčkům držím palce! Ládíků, u tebe si vůbec neumím představit, že bys selhal. Jsi silnej a statečnej chlap.

ládík

přátelé, to byla tedy noc. jestli jsem spal 2hoďky, tak je to mnoho. včera jsem odpovídal , když někdo popisoval, jak manžel začínal kouřit. ti zlotřilí permoníci zvolili novou taktiku. vše normálně , jako jindy, spát se chtělo a najednou vzpomínka , jak jako kluk tahám první Maricu. pak najednou historie, výstavka cigaret, "lípy, partizánky" , a již jsem nezabral, najednou úplné kino , clea za 6,-, tvrdé sparty za 8,- (10,-), kusovky "amerik" zas 1,- (philips morris). no řeknu vám, že jsem nemohl dospat. krušná noc. jiřince přeji všechno nej, na podobné kousky myslím den co den, ale tady nic není nebo je doopravdy dobře schováno. jiřinko, já tě beru , jako svůj výhled (jsem v polovině tvé cesty), ale dej nám prosím , trochu větší naději. jako, že v 9měsíci jsou alespoň delší chvíle ..-půl dne , kdy si na to bahno nevzpomeneš apodobně. a ti podloudníci , jak uvádíš jsou určitě jen zbytky z té předchozí armády. na závěr se musím zase zastat manža friduči., takovej hodnej a sympatickej chlap, pod tvrdým dozorem si dovolí na dovče 2 až 3 úletky, vždyť ani podle doktorů to ještě není ani závislost, vždyť mluvíme o nekuřákovi a když si vzpomenete na příspěvky friduče, tak to taky nemá lehké. a na závěr. jiřinko jsi moc hodná jsem silnej chlap, na váhu určitě, kil mám skoro tolik, jako nekuřáckých dnů, statečnej určitě nejsem, to bych nebyl stále na diskuzi, neulevoval si stálými a pro vás asi až otravnými neustálými příspěvky.ale pochválím se bojuji. jsem rád, že si neumíš představit, že bych selhal, bohužel , já si to umím představit víc než barevně. ze mě bude asi nepříjemný nekuřák. poslední dva dny jsem změnil podpory, abych neměl závislost na ŤAK-TICY , již dva dny jsem na PAIPU. takže pro dnešek vše, já si vždycky na něco vzpomenu, když již příspěvek odešlu. jdu , bojuji, a připravuji se na oslavu pondělního svého nekuřáckého výročí (18:00). 133 splněno-to není špatné číslo ??

Jiřina

Ládíku, rozhodně je to už mnohem lepší, někdy si na cigára nevzpomenu docela dlouhou dobu, hlavně, když je můj mozek zaměstnaný něčím jiným, pokud možno příjemným. Teď jsem přes týden u dcery v Brně, protože chodím ambulantně na ozařování. Dcera s manželem jsou nekuřáci, on nikdy nekouřil a ona přestala před šesti lety. A když stojím na zastávce a čekám na šalinu, tak pozoruju kuřáky a připadá mně to hnusný. Ale štve mě, že to ještě pořád nějak řeším a už se těším až se tím úplně přestanu zabývat. Dcera říkala, že jí to trvalo skoro dva roky. A to se dá vydržet, navíc je to opravdu ve srovnání s prvními měsíci brnkačka. Podloudníci jsou slabší a slabší. Už se v pohodě soustředím i na náročnější duševní činnosti, když něco dodělám, nemám potřebu zakončit to cigárem, dokážu sedět venku a kochat se a nemám nutkání. Jediný nešvar je, že musím mít pořád něco v hubě, hašlerky, mentosky, bonpari, tiktaky, žvejky, protože jinak bych pořád něco ujídala. Dřív mně taky pomáhalo cucat hřebíček, teda koření, samozřejmě. Tak se držte a další den bude za námi, každý den bez cigára je výhra!

Megan

Zdravím všechny nekuřáky. Lubane, tak to je paráda, první dny jsou nejhorší. Vlastík 11, 7 dní, tak to už máš nejhorší za sebou, blahopřeji. Valjo, tyto stavy brzy přejdou. Friduču zdravím do Řecka. Ladíku, ty máš ale sny. Brrr. Marrkulo, tu oslavu určitě zvládneš. Lexo, gratulace ke včerejšímu výročí. Corono, závidím, že už nebereš Champ. Já jsem to teď vyzkoušel a nezobalm jsem dva dny. Dnes ráno jsem pocítzil celkem absťák. Nejprve jsem ho zaháněl s Nocorette, ale byl furt. Pro jiostotu jsem si zobl a zítra půjdu pro recept. Chtěl jsem ušetřit, ale je potřeba asi fakt zobat nejméně ty tři měsíce. Já tedy zítra začnu se čtvrtým balením. Jarko, jak bojuješ?Dneska je pěkně hnusně. Jsem se těšil, že si pořádně zajezdím na velocipedu, ale asi z toho bude prd. Zatím čaute a pište

Megan

Fridučo, tak jsem mrkl na ten tvůc cestovatelskej veb a jsi teda fakt velká cestovatelka a ještě větší kočka!!!!

Marrkula

Čautééééé všicííííííííííí-tak vám tředa řeknu,dnes tak kolem 18 hodky,šílená chut na cígo,říkám si,kurňa co to je-vůbec jsem si nevzpoměla že mám nikorete po ruce,ale zauvažovala jsem jít do cukrárny zakoupit.Pak jsem si řekla,kurna,máš pred sebou téměř měsíc práce,co to je za myšlenky.Pak mi došlo,že jsem si v 17 nevzala chmp-a bylo po problému.Tak vám teda říkám,já jen tak s chmp nepřestanu,stačí mi ta půlčička ráno a kolem té 17 ale musím a vysazení vůbec nepřemejšlím.Jinak zdarec Fridučo do Řecka-doufám že stále bez a ostatní kdo oslavíte další den bez bílého hnusu přeji mnoho dalších dní bez a voňavých(já sice cítím i necítitelné,ale voňavých :) )

Friduca

Tak Vas zase zdravim z Recka a posilam trochu slunicka..Vyrazime rano v devet a vracime se takhle pozde...Ladiku, ted nevim jestli mi nazev Friducin patej mesic ma lichotit, nebo urazet..Smeju se ...:] Sice nevim co to znamena, ale libi se mi to... Nekourim. Ale tak dvakrat za den me to ostre chytne...Je to pro me opravdu zkouska jako blazen ! Manzel ted sedi venku na zahradce a huli... a kouka na nejakej focus na platne...Jesli tohle zvladnu - a ja ted, uz pevne verim, ze ano...Tak pak jsem z toho jednou nohou venku...Ladiku, ty to das ..Ja ti takz verim a myslim, ze je cas,aby jsi si zacal verit i ty sam, protoze to je velice dulezite...Jinak blahopreju dopredu k pondelnimu vzroci, neb nevim jak se dostanu k netu... Ale takhle vecer em manza jde kvuli praci, tak mzslim, ze to zvladnu :] A doufam, ze uz chrnis, kdyz jsi vcera takhle blbnul... :] Megane - blahopreju ke 26 dnum... a dekuji za lichotky.. bavi me jezdit a poznavat...Kdybych mohla, jsem furt nekde...Ale to bohuzel nejde...Market / mzlim, ze tz jsi mi psala na blogu ohledne Maroka ? Ano meli jsme jet, ale kvuli operaci psa a manzelove v rijnu..to neklaplo..Kreta je improvizace a pomerne dobra...Libi se mi,ale stejne se tesim na pristi rok na Maroko..! Lindule, co ty ? Ty uz jsiza vodou, vid ? A ja mam 49 den - holka za chvilku 2 mesice - to uz je poerne pekny... Takze, vsechnz vas chvalim a placam tlapkou za kazdy den bez !!!! Napadlo me, neudelame nejakej srazik ? Ja jsem pro - pokud se nekomu ta myslenka libi...Hazim laso a kdo bude organizovat ? Mzslim na Vas ... Jo a jeste - moje kamaradka Zdena [ psala jsem o ni driv ] ma mesic bez a takz bez CHMP, ale jen to tu cte a nepise... Tak ji takz preju ...pusu zlati ...:]

Megan

Zdravím všechny nekuřáky. No, já se snad těch blbejch rán nezbavím. Ráno bez Champ a Nicorerrů ani prd. Ale už je to lepší. Champ beru jenom ráno. Asi od zítřka začnu brát jen půlku ráno. Fridučo, ta slezina by byla fakt super, ale vy jste snad všici z Práglu a já su Moravák. To mam z ruky, ale uvidíme. Podle mě by jsi to zařizovala ty. Jsi přeci taková naše agitátorka:) Se mějte a nekuřte

Mona

Jen připomínám,že na druhém foru probějne tuším již 5.sraz,tentokrát na Moravě ve sklípku. Minulý sraz byl v Karlových Varech a doopravdy neměl chybu. Budeme moc rádi,když se k nám připojíte a bude nás víc. Mrkněte na ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ LAIK , Sraz proběhne první sobotu v listopadu v Bílém sklepě u Znojma.

Megan

Ahoj Mono z druhého fóra :) Děkujeme za pozvání. Kdy to máte? Jestli by jela Friduča, Ládík, Corona, Markkula, Lexa , Jiřina apod. tak bych jel určitě taky. Měj se

Mona

První sobotu v listopadu.

ládík

ahoj lidi, musím ihned reagovat, protože tady je nějaká podmínka. Megan , já se omlouvám, ale já rozhodně nepojedu. jednak nejsem ten správný tip (nebyl jsem ještě ani na srazech mojich škol) a jednak se na to ani vůbec necítím (mohl by to být ale dobrý důvod pro doktory, aby se mě více věnovali). takže bohužel. raději to řeknu hned a na rovinu, než se za měsíc vymlouvat na zdraví, práci, domácí problémy apodobně. jinak je to , ale perfektní nápad. kdo můžete jeďte. zejména, když se dobře pobavíte a vymyslíte nějakou přínosnou, ale snadnou metodu a postupy, proti tomu zákeřnému, vtíravému a smradlavému přízraku. jinak megan prosím jeď, že nejede jeden Ládík snad není na překážku. mějte se také. teším se večer, až budu psát pravidelný denní příspěvek, myslím, že mám malinkou , dobrou zprávu. ahoj nečuďáci (uf, uf, to jsem si, ale dával pozor na překlep).

Megan

Tak se mi dnes stala strašná věc. Přestavte si, že jsem si dneska několikrát potáhl a to hned ze dvou cigaret! Já byl na sebe tak strašně na....sranej! No a pak jsem se vzbudil. Tak to byl ale fakt strašnej sen. A to se mi o tom svinstvu skoro vůbec nezdá? Brrrr. No, vypil jsem si svoji černou neslazenou kávu a zase do procesu. Se mějte nekuřáci jedni

ládík

ahoj lidi. včera jsem se již neozval, prospal jsem večer i noc. friduča se spletla , historie cigaretových značek nebyl u mě sen, ale vtíravé bezspánkové podvědomí (nechalo mě to a spal jsem skutečně maximálně 2hodiny). z dneška jsem měl zase malinko jiný strach. obdobně , jako před týdnem jsem věděl, že budu dlouho sám v autě, dlouho čekat na pražských úřadech, prostě mnoho pokušení pro našeptávače a i pro selhání a navíc zkušenost s posledním nutkavým našeptáváním v obdobné situaci, mě nenechávala klidným. proč to , ale píši. představte si, že se, ale nic, ale vůbec nic nedělo, dokonce jsem zaznamenal a konstatoval, že prodlevy mezi těmi blbými vtíravými pocity chutí na cigáro se prodloužily, a to skutečně poznatelně.... při normální zátěži a životních situacích (nervy s úředníky, jednání, nejistota, zda všechno vyřídím apod.-no prostě ideální stresové podmínky pro mašeptávání a selhání) a ono nic, nic i 1hodinu až 1,25hodiny , nic....nic...nic. pro svou soukromou průběhovou nekuřáckou linii jsem si poznamenal 135 den, jako den podstatné změny a to změny k lepšímu. stále tady na diskuzi sonduji a vyptávám se všech zkušených mazáků , kdy se to zlepší k lepšímu, kde je ta meta, kam to až minimálně vybojovat ,a teď mám skutečně vlastní dobrý pocit, že je to tady, že se to láme. vím, že je to u každého jiné, ale já jsem ten, který měl skutečně dost a dost problémů, který bojuje bez pomáhající chemie, který přestal podmíněně z donucení a vůbec ne dobrovolně. dovolil bych si dokonce vyslovit svůj názor a konstatovat, že to může být ta zlomová hranice, kam až to minimálně dobojovat, a kdy pak bude již jen a jen lépe. když si přečtu své poslední příspěvky zpětně, tak jsme již před odjezdem Friduči měl již vnitřně takový neurčitelný pocit, že se něco blíží, psal jsem , že když se dotlačím až k jejímu příjezdu, tak, že mám pocit že se něco zlomí ať již na tu nebo tamtu stranu. a proto jsem před týdnem tento svůj pátý měsíc nazval Fridučiným měsícem, protože ona také porušila po pěti měsících. lidi ono je to asi tady. nechci to zakřiknout, vždyť to byla doba, než jsem se dostal až sem. 135 dní není sice málo, ale zase jako nějaká meta , dokdy bojovat to není zase až tak mnoho. ještě raději moc nejásám. jako v tenise, není takový problém sebrat soupeři podání , ale těžké je svůj break ihned potvrdit. no uznejte, že je to alespoň malinko radostná zpráva. (135) . Friduča i jiní , tu někdy psalai, že mě věří, že to dám, že jsem silný. bylo to hezké, ale sám jsem o tom vnitřně, ale až tak nebyl přesvědčen. teď mám však vnitřně dobrý, ale skutečně dobrý pocit. já to asi dám, dám to. ahoj nekuřáci.

Ema

Tak to môžem len závidieť. 135 je dosť dní, ja začnem dni nefajčenia počítať až keď prestanem brať champix.

lexa

Ahoj Lidi!!!To chceš říct,že třeba budeš brát Chmp pul roku a nebudeš u toho kouřit,tak budeš všem říkat,že kouříš to je blbost ne!!!Proč bys nemohla počítat jako my,prostě den kdy už si nezapálíš!!Jinak srazík bych brala,ale jak už jsem psala mám doma roční dvojčata a ještě jedny a manžu by z nich mohli odvezt!!

Ema

Nebudem brať champix pol roka, aspoň dúfam, ale ja mám neporovnateľne lepšie podmienky na odvykanie ako vy všetci, o Ládíkovi ani nehovorím. Užívam liek 16.týždeň a za celý ten čas som nebola ani raz v spoločnosti fajčiarov, ani raz som nemala nejakú skúšku pevnej vôle ako každú chvíľu väčšina z vás, teda neviem, ako by som sa zachovala, keby si moji spoločníci pri mne zapálili a ja by som mala cigarety v dosahu, to fakt neviem. A keďže na mňa champix pôsobí tak, akoby som práve dofajčila, bojujem zatiaľ len so svojimi depresiami a zlými náladami, ale naozajstnú chuť na cigaretu som ešte nemala, ak by som mala, tak už tieto diskusie nečítam.

Marrkula

SORY-ty jsi zavřená-nebo zavřený v blázinci?protože jinak si to nedokážu vysvětlit být 4 měsíce bez možnosti dosahu kuřáků-ať už je to ulice,hospoda,krám apodobně.....není mi to jasné.Možná jste to dostali na deprese,tento lék,ale zase-jakto,že okolo není možnio natáhnout kouř cigára-nikde.....toto mi není nijak jasné-můžete prosím osvětlit?Jinak samozzřejmně vítám nováčky,i když momentálně žádná sláva a volám na staroušky...hurá máme své dny...já mám dnes kulatiny heč:) 30...30....30....to je hezké ale co?Také vám ale řeknu,sem si dneska musela 3 krát vzít nicorete-fuj,jinak je moc neberu,ale dneska absták strasnej,mozná proto ze jsem pribírala novou pracovnici a nemám z ní zŕovna dobrej pocit a chodila kourit ven a tak mozná to udelalo,ale fuj já-dnes fakt třikrát nicorete..blééééétak preji dobrou vonavou a za 3 dny pápá,páč zítra odjíždím do té smradlavé hospudky a doufám...a bojím.......uáááááááá

ládík

ahoj lide nekuřácký. dobré pocity pokračují a tím je i lepší nálada. pátek byl vždy pro mě nějak těžší, tak uvidíme. přesto mám dobrý pocit, že to jde k lepšímu. nechci to zakřiknout, je to těžký boj s tím zákeřným bílým svinstvem. (135)

Megan

Ahoj nekuřáci. Tá jsem dneska pěkně vytočenej, neb mi blbne čopítač. Když na něm su, tak mám uprostřed furt okno(tak 10x10 cm), které souvisí s monitorem. Se ho nemůžu zbavit. Jinak za pár dní měsíc. Tak to fakt jde. Champ jsem začal brát jern půlku ráno. No, uvidíme

Lindule

ahoj lidičky...omlouvám se za nepřítomnost, ale mám moc práce s hafanem co je po operaci a nějak mi na nic jiného nezbývá čas....jinak stále nekouřím a už ani nevím kolikátý den...až bude líp napíšu a přečtu všechny vzkazy...papa mějte se

Friduca

Zdravim Vas v rychlosti.. Ladiku - to je pozitivni zprava, mzslim, ze jsise opravdu zase soupnul o level dal ato je moc dobre...!!!Tak za sebe - pokud by nas na tu Moravu jelo vic, jsem pro..Protoze s lidma co pisi na druhe forum se nezname [ i kdyz my tady taky osobne ne, tak si tu kazdej den povidame...] a tak bych se tam citila ztracena...Jinak i ja jsem z PHA...Nekurte a mzslim na Vas !!!! Pa

Mona

Jaká ztracená,já začínala taky na tomto foru. Pomalu to budou už dva roky. Pak jsem se právě kvůli jednomu srazu v Praze pokusila spojit i s druhým forem a tam jsem i teď trošku víc než tady. Neváhejte a pročtěte si na tom druhém foru pár stránek dozadu a ´Miloš to tam vše píše,co a jak A Fridučo,já osobně tě z nekuřáckého fora znám už dlouho. Pa a hezký víkend.

ládík

před odpoledním spánkem jsi mě tedy pobavila. ty a ztracená. ztracená určitě ne, jestli , tak nedoceněná. myslím , že jsem nějak podvědomě zaevidoval, že ani tobě, po dlouhých příspěvcích , se ti nepovedlo rozhýbat ten dtuhý we. končím, jdu dohnat předvčerejší spánkový deficit a nabrat síly k pondělní nekuřácké oslavě. člověk musí mít hodně síly přijmout to kvantum předpokládaných gratulací . čas Č : 5.10.2009 - 18:00. cha cha ztracená, projetý celý svět, adrenalin v celém těle, síla mládí a temperamentu a prý ztracená. ha, ha , ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ládíl

teď , když jsem si to přečetl, tak vidím, že jsem asi zaměnil Monu s Fridučou. sorry, již musím jít klimbat, než tu udělám nějaký malér. ahojky , nekuřte (136)

Megan

Fridučo, kdyby jsme sehnali ještě nějaké nekuřáky, tak já bych jel. Ládík ze zdravotních důvodů nemůže, tak co VY ostatní? By mohla být fakt sranda

ládík

ahoj, ahoj. čas Č : 5.10.2009 - 18:00. koukám, že jsme nějak zlenivěli. nikdo nepíše, nepíše a nepíše. jestli odpočíváte, ale nekouříte, tak je to dobře. musíme nabrat síly na boj s tím smradlavým morem. nebo začínáme vítězit a nikdo již nemá potřebu sem napsat svo poznatky nebo problémy ??? já jsem snad ten 135 zlomový den nezakřikl. včerejšek byl sice o trochu těžší, ale skutečně jen o trochu. nepochytil jsem na , jak dlouho odjela Friduča, ale již by se měla vracet a já snad budu mít za sebou další hranici. ohoj kamarádi nekuřáci. jdu na ranní kávu a přípravku na boj. (136)

ládík

Připomenutí - nevím zda to platí ??? Přípravka-Kačka, Marja a Radka ???? Zobající-Ema, Luban, Pavla a Drahuše ??? Bojovníci-Jarka (14), Megan (29), Marrkula (31), Lexa (34), Lindule (51), Jana a Friduča (52), Máca (3měsíce), Olina (113), Michala (4měsíce) a Ládík (136 ). za vodou- Jiřina a Naimay (8M), o-one (10,5M a Monika (11M).

Jiřina

Ládíku, za sebe musím říct, že i v devátém měsíci nejsem za vodou. Teď tak tři dny myslím často na to, že bych to chtěla zkusit. Vím, že je to nesmyslné a iracionální, ale moje nikotinové receptory jsou zarputilé svině.

ládík

tedy jiřinko !?!?!?!?! alespoň naději, kdybychom měli. před chvílí jsem zahnal také jedno důrazné připomenutí minulosti a musím říci, receptory a nikotin jsou prostě svině. radši bych však četl , že to byl překlep, a že po pátém měsíci je to již jen brnkačka.. ach jo. no nic , alespoň se budu těšit na svůj čas Č : 5.10.2009 v 18:00. ahoj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ládík

lidi, kde všichni jste ????? nechte tu alespoň adresu , kde jste nafasovali endorfíny, nebo se alespoň podělte o zásoby. jinak to tu vypadá divně, jakobychom rezignovali nebo měli dobře nakouřeno, tak proč diskutovat ?????? haloooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!

Vlastik11

Ahojky, hlásím 10. den bez cigára. Ani si na cigáro nevzpomenu.

ládík

vlastíku, hned zítra až se rozední, tak si běž někam vsadit a nešetři, protože , ty, ty , ty jsi ten šťastný člověk.

lexa

všechny!!!!Ládíku jsem tady,ale jenom čtu u mě nic nového,tak ani nevím co napsat!!Chutě taky pořád stejný,musím si stále připomínat jsem nekuřá a nekuřák...Dneska dopol.jsem něco dodělala a tak automaticky jsem si chtěla jít zapálit,že jsem si sama sobě musela připomenout,že nekouřím!!!Nic se mi nechce a vždycky večer jsem tááááák moc unavená až hrůza!!No nic nechám toho knouráni,tak se mějte vonavě a nekuřte!!!!Vlastiku to teda blahopřeju já na cíga myslím pořád!!:).).)

Lindule

Brýýý večííír nekuřáci moji, tak jsem si konečně zase udělala čas po náročném týdnu. Ani jsem nestihla přečíst všechny příspěvky o které jsem přišla, ale tak to doženu později...Jinak pokud jsou tu nováčči, tak vás vítám....Fridučko jak je na dovolený? tady už začíná být pěkná kosa. Jinak teď co jsem měla pár dnů stres, tak jsem si na cígo téměř nevzpomněla, což je dobré znamení....a ani nevím kolikátý den už nekouřím...musím si to spočítat později...no nic jdu spinkat...tak se mějte a nekuřte :-)

ládík

chtěl bych být vlastíkem nebo lindulí. žádná trága, ani nevědí , že nějaká cigareta existuje. někdo byl prostě obdarován někdo je tvrdě soužen. nebudu plakat a jdu bojovat se svým dalším nekuřáckým dnem a připravovat se na gratulace k zítřejšímu nekuřáckému výročí , čas Č : 5.10.2009 v 18:00. ahoj lidi , mějte se fajn a fakt to dodržte a nekuřte. je to hnusný, drahý a smradlavý. jdu si to opakovat a přidám ještě hrdé - jsem přeci nekuřák...... (137)

Megan

Ahoj přátelé, nekuřáci. Tak já měl včera opravdový křest ohněm!!!!!!!!! Jsem teda fakt brutálně zachlastal. Ale fakt sraešně moc!!!!!! Ještě teď to trochu cítím. No, pařil jsem s kámošem, kterej nám bude stavět barák (je to super zedník). Samo sebou hulí jako hulibald. Jsem ho začal agitovat na Champ, ale nějak jsem ho neudolal. Pak tam přišel kámoš, kterej nekouří již pátej měsíc. No, celkem se ožral a začal mít kecy v tomto stylu,, Jedna by mi neublážila, to je v poho atd......´´. , Jsem měl co dělat, abych ho udolal!!!!!! Začal úplně sám a bez Champ! Ho nechápu. A to hulil tak 40 denně. Ty bílý ku.....rvy jsou fakt na ho.....vno. No i já měl celkem chutě, ale přeci jsem nekuřák, ne?????? Nějaký blbý chutě musej jít do bža. Jinak, Ladíku, ty tvé počty nemaj chybu, Lexo, psát se musí pořát, Lindule, tak to máš dobrý. Já si občas na tu blbost vzpomenu, Vlastíku 11, bnlahopřeji, to nejhorší máš ta sebou, Fridučo, sii to v tom Řecku fak užij, LUbane, CO TY? dRŽÍŠ SE? dOUFÁM, ŽE NEHULÍŠ!!!!!!!!!!!! No, všechny pozdravuje moje krásná manža. Mě fakt drží. Tak čus nekuřáci jedni

Míla

Prvně se omlouvám, že píšu až teď, zapomněla jsem na vás.A to je první ukazatel, před 2 lety jsem tu seděla denně a myslela si, že budu ávislá místo na nikotinu na PC. Ale k věci. Opravdu bych řekla, že se to dobře o 60% zlepší po 1/2 roce. Pro mě byly nejhorší dovolené, ale každý to má jinak, jediné, čím mohu potěšit je to, že se ty myšlenky postupně vytrácejí a je to čím dál tím lepší. Já pořád hledala něco místo hulení a nemohla to najít a byla jsem z toho dost na nervy, a nakonec jsem zjistila, že už nic nehledám a jsem spokojená a zase normální. Prostě se NEDEJTE! Bojujte jak lvi, stojí to za to a věřte, že to prostě bude lepší a že to trápení přejde. A hlavně, i když se po čase myšlenka na cígo rátí, není už tak intenzivní, je to jen takový mžik, já to nazvala "zase přišel blbý nápad" a to se dá už zahnat mávnutím ruky. A ještě něco - můj táta přestal 3 měsíce po mě, hulil 55 let jako cikán a když se ho zeptám, co cigára, kroutí hlavou, jako že neví, na co se ptám. Takže i hulič profesionál zapomene to je positivní, ne? Mějte se krásně a buďte stateční, budete na sebe moc pyšní a vydrží vám to celý život. Pa pa pa a držím palce. Míla

ládík

mílo děkuji. to je přesně to co jsem potřeboval a asi vlastně všichni přečíst. zrovna jsem zahnal jeden příval krabkou ŤAK-TICŮ a hledám nějakou činnost, kde by nebyla žádná připomínka. samozřejmě všichni víme, že u každého je to jinak, ale pro mě, který má 4,5měsíce za sebou, je toto příjemný podnět. tady je ten cíl již dosažitelnější. mílo piš i častěji, jiřinka a ostatní ať samozřejmě píší také, ale samozřejmě trochu, trošíčku, trošilinku příznivěji .........koncept přspěvků: odvykačka je brnkačka, po 4,5-5měsících již ani nevíš co cogáro je a kdyby v televizi nebyly přímé přenosy ze sněmovny, kde se projednává zvýšení spotřbních daní na tabákové výrobky, tak by člověk ani nevěděl, že tabák na tom světě ještě je. mílo děkujeme, není více takových, kteří mají pro nás takovéto příznivé příspěvky ????? pište, nebojte se a piště, podpořte nás. ahoj , ahoj, ahoj

corrona

Tak to jsem přesně potřebovala vědět...i když moje mamka nekouřila rok a půl , pak si jen tak zapálila a kouří zase a teď jen brečí co by za to dala kdyby jí to šlo přestat. Je ale fakt, že jsem šla v pátek kolem tabáku, vlezla jsem dovnitř a když se mě prodavačka zeptala co to bude, koupila jsem si 1 bal žvýkaček, chvilku jsem tam ještě lelkovala a šla pryč. Nevím proč jsem tam vlezla ale když jsem ještě kouřila svých poctivých 40 byla jsem zoufalá když bylo zavřeno a já musela jít jinam. Ale šla jsem ať to bylo sebedál a tak se nad tím zamýšlím jaký jsem vlastně byla otrok té bílé potvory. Jen dál od ní a krásnou nekuřáckou neděli :))

ládík

já se musím omluvit, ale corrona mě někde vypadla z přehledu a přitom má již za sebou hodně a hodně dní. sorry. jinak , ale musím ještě jednou poděkovat míle, její příspěvek mi padl do noty. proto jsem si již nyní a ne až v 21:00 připsal další, 138 den nekuřáctví a jdu si odpočinout na svoje zítřejší nekuřácké výročí a oslavu. čas Č: 5.10.2009 18:00. gratulace přijímány již ode dneška. děkuji. sladký nekuřácký večer a hezkou noc. ahoj..........

Friduca

Ahojky, ja jsem se dnes konecne poprve za tu dobu co tu jsme natahla na slunce a jsem jak negr... Trosku do cervena, ale to se uklidni..Precetla jsem tri knihz jednim dechem...Vcera jsme vratili auto a ted pujcili skutr, tak to bude sranda... :] Ladiku, jeste musis vzdrzet - vracim se ve stredu - v pul dvanacte CR casu by jsme meli dosednout na Ruzyni...Jinak me tzhle dva sny napada chut na cigo neuveritelne !!! Protoze furt nekde sedime, jezdime..To jsou momenty kdy jsem loni selhala... :[ Drzim se a vydrzim to,ale je to vterina, kdy si manza zapali a ja bych si taaaak dala taky...!!! Jenze vim, ze je to zbytecny a tak to neudelam....Navic jsem si rekla, ze pokud kourit nebudu a vzdrzim to, tak vezmu pristi rok maminu na dovcu..Za hranicema CR byla jen jednou - to jsem ji vzala do jeji vysnene Parize a tak mam o motivaci vic...Sice to udelam i kdyz to porusim, ale takhle to bude lepsi.. Jinak MOno - Ladik to presne vystihl..Ja se na druhem foru snazila zapojit,ale odezva byla takrka nulova - jen ty jsi me privitala [ za coz dekuji ].. Proste se tam necitim jako doma...Proste se tam ty lidi znaji dele a reaguji spis na sebe... Megan - hele ja jsem pro...Rada tam pojedu - Mona jede ? A co Marja ? Ja vezmu auto a muzu frcet...Pokud si ke mne nekdo sedne ? Cervene vinko miluju - asi me tam ukamenujou, neb do nej VZDY !!!! leju colu... :[ ja vim... ale je to tak..jinak mi nechutna a je to jedinej alkohol, kterej piju...Tak dejte vedet pokud fakt nekdo pojede...Sama nepojedu...je to daleko a sama v aute..i kdyz musim upozornit, ze zpivam dost hrozne...a v aute rada :] Vsem Vam gratuluju k vasim cislum...at jsou jakakoliv a nekurte - drzte se !!!! Ladik 135 - dobrz !!! Hele, kde mame zase tu Jancu ????? Jani ???? Kretske slunce do chladne CR....

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce