Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lindule

Ahoooj všem, tak mám dneska 44 dní bez a celkem ok....je to prostě daleko pohodlnější nekouřit...vítám nováčky :-) posledních dnech mám menší depky, tak jsem si šla dneska zlepšit náladu a koupila jsem si supr zimní bundu...nakrmila jsem pejsky a budem koukat večír na superstar....Fridučka se nám válí pěkně na Krétě achh já jí zááávidííím :-) a doufám že nehulí...FRIDUČ NEHUL :-D

lexa

všici!Máš pravdu Ládíku já si užívala sluníčka,ale jenom s tím nasáváním čerstvého vzduchu!!Byli jsme na kolech,ale jen tak decentně né jako Megan 90 km!Už bych i zalehl,ale čekám navštěvu,tak snad to bude v poho jsou to nekuřáci,tak by to mělo být dobré!Jinak dneska jsem druhý den bez chmp,zatím mi to nic nedělá,ale asi to tepr příjde co!Nevím teda co by se mělo dostavit,když jsem vysadila?Tak se všichni držte a pište!!

lexa

všici!Máš pravdu Ládíku já si užívala sluníčka,ale jenom s tím nasáváním čerstvého vzduchu!!Byli jsme na kolech,ale jen tak decentně né jako Megan 90 km!Už bych i zalehl,ale čekám navštěvu,tak snad to bude v poho jsou to nekuřáci,tak by to mělo být dobré!Jinak dneska jsem druhý den bez chmp,zatím mi to nic nedělá,ale asi to tepr příjde co!Nevím teda co by se mělo dostavit,když jsem vysadila?Tak se všichni držte a pište!!

ládík

ahoj nekuřáci a nekuřačky. Friduča nám odletí, a nená o čem diskutovat ??? to jste všichni zhřešili a nikomu nepřibyl ani den, nikdo neměl ani krizičku nebo se nikdo nechce podělit o příjemnosti nekouření. je pravda, že ani já neměl nějakou výraznou změnu nebo událost, až na to , že zase zůstal jeden udivený kolega, možná ještě teďko stojí na náměstí na chodníku s otevřenou hubou a ještě stále nemůže uvěřit, že zrovna já reprezentační kuřák, jsem na druhé straně více jak 4měsíce. a co nováčkové, katko, jak probíhá přípravka, snižuješ nebo lačně děláš zásoby ??? (130)

Megan

Zdravím nekuřáky. Dlouho jsem tady nebyl, páč mám rozbité PC. Jsem si s těma zlozvykama dělal srandu. Rána mám fakt na prd, ale pak to jde. Už mi docházijou Nicorette, tak budu muset v brzké době navštívit lékárnu. Jinak u nás zdravím Kačku. Jdi do toho!!!!!

ládík

ahoj nekuřáci. nějak se mě dnes nechce dělat, ne a ne začít, tak jsem jen tak projížděl naši diskuzi a sestavil jsem malý přehled, kdo tu vůbec diskutuje a jak zhruba na tom jsme : omlouvám se pokud jsem někoho vynechal nebo někomu zohyzdil číslo, ale není jen tak, se v tom vyznat. našimi hýčkanými v přípravce by měli být Kačka, Marja a Radka, zvláštní podpůrnou péči bychom měli zohlednit u zobajících Emi, Lubana, Pavla a Drahuše. za nekuřáky za vodou bychom mohli považovat Jarku (8), Megan (23), Marrkulu (25), Lexu (28), linduli (45), Janu (46), samozřejmě Friduču (46), Mácu (3měsíce), Olinu (107), Michalu (4měsíce) a Ládíka (130 ). a těmi mazáky , kteří nám budou radit a na které bychom mohli vzhlížet a od kterých potřebujeme podporu jsou samozřejmě Jiřina (8měsícůú, Naimay (8měsíců), Bo-one (10,5měsíců) a nejzkušenější Moniku (11měsíců). hlavními dopisujícími je tedy zhruba 20lidí - to se moc Champixu neprodá, nebo , že by mělo účinky a všichni jen odpočívali a jen četli ???

Jana

Ahoj moji milí zlatí nekuřáci:)) 47 dni uz nekourím jupiiiiiiii!. Jsem moc ráda, že když se ráno probudím, tak nemám chuť na svoje ranní 4 cigaretky. Nejhorší je to, když zažiji v práci nějaký stres, tak hned začnu slintat a cítím v puse chuť cigaret. Strašně mě trápí, že už jsem přibrala 4 kilo. Mám pořád nafouklé břicho a připadám si jak těhotná. chjo. Už jsem si několikrát řekla, že se na to vykašlu a že nechci tloustnout a radši začnu kouřit. Přiznám se, že mám strach, že budu tlustá. Celý život jsem štíhlá, a tak mě ta kila děsí. Možná, že si řeknete, že jsem divná, ale já za ten strach nemohu. Držím nám všem palečky a ty Fridučko si užívej dovči a nekuř.papa

ládík

omlouvám se za překlepy a chyby ve jménech. mám klávesnici, kde již nejsou moc vidět písmena a některé vůbec, a když k tomu ještě přičteme nemotorné prsty, jsou překlepy hned na světě

Megan

Ahoj Jančo. Na nějaké čtyři kila se úplně vy....ser. Je přeci daleko lepší, když jsi o nějaké to kilčo těžší, než mít rakovinu plic!!!!! To si musíme všichni uvědomit, že jako nekuřáci máme daleko větší pravděpodobnost vést delší a kvalitnější život pokud možno bez vážných nemocí. U mě někdy přetrvávaly stavy, kdy jsem měl píchání na hrudi a podobné věci. A to jsem ještě celkem junák (31 let) a sportovec. Teď po třech týdnech bez té blbosti se cítím daleko lépe a to je přece důležité!!!! Ladis, ta tvá evidence návštěv je fakt dost dobrá. Ach jo, právě mi kolegyně ukazovala fotky z Egypta. Tento týden se vrátila. Jel bych hned!!!! Závidím Friduči!!!! Tak zdar nekuřáci jedni

Kačka.Z.

Ahoj všichni, a tobě ládíku děkuji za kalkulaci, docela jsem se pobavila. Samozřejmě že od té doby co jsem se rozhodla že jdu do toho, tak hulim jednu za druhou, to si dělám asi zásoby nebo co...Ale těším se na to. Jinak těch kil navíc se bojím taky Jani, těžce se zbavuju nabraných kil za těhotenství (a že jich bylo hooodně) a těd zase nahoru, no........snad se vejdu do futer!! a když ne, tak je trochu víc probourám no. Celá rodina se chechtá že to nezvládnu, takže je to pro mě další motor, abych jim vytřela zrak. Přeji všem krásný předposlední sluneční den... Kačka

ládík

já se nových kil nebojím, přenáším již mnoho let, mnohokrát mě tipovali na slehnutí a nic. udělal jsem kontrolu a po operaci 19.5.2009 = začátek nekouření = přírůstek + 18kilo. já to tak neberu, sleduji to do 110 kg a pak děj se vůle boží, hlavně, když zbude alespoň nějaká dírka na opasku. a ty Katko se neboj, jsou různé způsoby , jak projít dveřmi = naštorc nebo dle staré poučky, kam prostrčíš hlavu , tam se protáhneš. PS. z tlustejma , je prý vždy větší sranda. horší jsou ti nikotinové zásoby, ale jsme přející .. užij si a zapamatuj si to, ještě budeš vzpomínat. jdu se připravit na večerní zápis dalšího přestálého nekuřáckého dne (131) , mějte se. kde je zbylých 1-19 dopisovatelů ???. kuk, kuk, píšu a píšu a píšu.

Megan

Ahoj Kačko, na posměváčky se vy...ser. Jo, když jsem se já rozhodl, že se na ty smrady vykašlu, tak jsem taky hulil jako prokoplý kamna. To je asi normální. Za pár dní(max. týdnů) tě tady chceme vidět jako nekuřačku!

corrona

Kdyz o tom tak premýsli´m, taky jsem ze zaca´tku kourila do zásoby ale ted dobry´. Jinak vítám mezi námi vsechny novácky a drzím palecky. Omlouvám se ze písu bez hácku nad písmenkama ale dcera mi privezla notebook s nemeckou klávesnicí a nemci asi hácky nemaji. Jsem z toho na mrtvici. Jo a mam o 3 kg v´c za necelé 3 mesíce a taky mi to vadí, nejsem zvyklá a nejde to dolu. Ach jo...

Lindule

Brýýý večíír všem....no já mám taky asi 4 kilka nahoře a připadám si jak balón, no ale raději pár kil nahoře, než rakovina plic jak říkal někdo předtím myslím že Megan. Já už naštěstí nemám takovou žrací kterou jsem měla první pár dnů. te´d se to docela srovnává. Ládíku ty jsi teda matematik to čumím :-) Kačko já hulila normálně a pak jsem si prostě nějak 13 den nezapálila, pač jsem úplně přestala mít chuť... :-) te´d si potřebuju zvíšit kondičku, neboť nemám vůůůbec žádnou...včera jsem trošku poskakovala u telky a byla jsem zadýchaná jako kdybych dala krabku a přitom na cíga nemám ani pomyšlení....tak vám přeji dobrou noc

Jiřina

Zdravím všechny, už tři dny jsem v devátém měsíci, nekouření samozřejmě. Váha se ustálila na plus osm kilo, obměnila jsem šatník a už to moc neřeším. Jinak musím napsat, že jsou dny, kdy jsem celkem v pohodě a na kouření si ani nevzpomenu. Ale někdy mě znenadání přepadne "podloudník" a já mám šílenou chuť si koupit cigára, sednout si někam na sluníčko a zkusit to znova. Nemá to žádnou logiku, ale je to tak. Všem držím palce, bude líp, uvidíte.

Jiřina

Zdravím všechny, už tři dny jsem v devátém měsíci, nekouření samozřejmě. Váha se ustálila na plus osm kilo, obměnila jsem šatník a už to moc neřeším. Jinak musím napsat, že jsou dny, kdy jsem celkem v pohodě a na kouření si ani nevzpomenu. Ale někdy mě znenadání přepadne "podloudník" a já mám šílenou chuť si koupit cigára, sednout si někam na sluníčko a zkusit to znova. Nemá to žádnou logiku, ale je to tak. Všem držím palce, bude líp, uvidíte.

ládík

ahoj. nemyslím na kila, podloudníky, rakovinu, smrad, podloudníky ani závistníky. je svátek , jdu zas tvrdě do toho. jsme již na druhé straně, jen kousek se prokousat, aby to bylo na trvalo (131). lindule nejsem matematik, ale přehled a pořádek musí být (jak já to na vojně nesnášel).

Olina

ahoj , všichni v noci na dnešek se mi zdálo jak kouřím a v tom snu jsem viděla jsem vykouřila celou krabičku.........a ani jsem na sebe neměla vztek jen jsem byla ze sebe strašně zklamaná.Tak jsem si říkala vidíš přeci to nedokážeš ,jak jsem ráno byla štastná že to byl jen sen,ale bolí mě v krku asi ztoho nočního hulení.Jinak já jsem přibrala asi 6 kg a to jsem byla celý život spíš hubená a tak teď konečně vím jak se cítí lidi kteří mají nějaký to kilčo navíc......jinak chmp neberu asi 14 dní ,nedělá mi to problémy jenom občas když mám větší chuť ,tak si půlku vemu....jinak mě stále baví nekouřit ...mějte se krásně

jarka

Zdravím. Pořád čtu, ale nejsem velkej psavec, tak jenom občas. Ládíku, moc mně potěšilo, žes mne zařadil mezi ty za vodou, ale to ještě dlouho ne. Ale jinak se cítím docela dobře, už mi není šoufl od žaludku nebo co to bylo, jen málokdy slabá nevolnost. Ze začátku to bylo děsný, bylo mi tak špatně, že jsem ani spát nemohla. A přesně si pamatuju, jak jem se zaradovala, když jsem četla na návodu CH, že můžu při braní kouřit. Honem jsem si hnala koupit do zásoby, no a už jsem všechno nepoužila. Měla jsem pořád schováno (copak kdyby...), ale pak jsem si řekla, jestli nejsem blbá a jestli to tedy myslím vážně - a letěly. Jsou situace, kdy bych si dala, ale rychle je zažehnám, vzpomenu si jak mně bylo blbě a řeknu si, když už jsi takhle trpěla... No zatím nemůžu machrovat, je to chvilka, dneska 9. Ale ta váha! Připadám si celá nějaká oteklá, pořád na něco chuť, hlavně večer. Když jsem dřív koukala na telku, tak v době reklamy jsem šla na cígo, teď do lednice a tak. Na váhu je to zatím kilo, ale na pocit asi 10. S váhou jsem neměla problémy, snad se to spraví.Tak všechny zdravím a pište, já čtu a držím palce všem. A Kačko, sekni už s tím. Já vím, taky jsem se rozhodovala asi půl roku a když už jsem CH měla, ještě trvalo asi 14 dní než jsem začla, pořád jsem čekala na příznivější konstelaci, ale zaplaťpánbů, mám to za sebou. Ahojky všichni!

Megan

Zdravím všechny nekuřáky. Tak se mi stala včera v noci (spíš vlastně dnes brzo ráno) velmi zajímavá věc. Byl jsem s manžou na zábavě (Matador rock) a fakt super. Všichni hulili jako prokopllí a mě to vůbec nevadilo. Vypil jsem tam asi čtyři piva a dvě velké vodky Finlandia. Fakt jsem se bavil, ale ráno ouha. Vůbec si nepamatuji cestu dom a strašně mě bolela hlava. Nevím čím to je. Myslím si, že ta vodka byl nějaký humpl, který byl nalitý do té kvalitní lahve. Nebo mě napadlo, že by za to mohl Champix. Nemá s tím někdo zkušenosti? Nebo by to taky mohlo být tím zakouřeným prostorem. Bylo to tam jako v udírně. Když jsem viděl, jak si ty bílé nesmysly strkají do huby, tak mi bylo zle. Už jsem tam asi pět kámošů a kámošek agitoval na Champix. Mi to vůbec nechtěli věřit, že nekouřím. To bylo furt,, Ty, takovej hulibald, snad není možný.´´ No, byl jsem na sebe celkem pyšnej. Tak se mějte a pak zase něco napíšu. Jsem zase v procesu

Míla

Srdečně zdravím - jmenuji se Míla a psát a číst toto forum jsem začala 26.9.2007. To je neskutečný, jak to uteklo. Nestihla jsem se připojit v den svého výročí, byla jsem mimo domov. Brala jsem Chmx., ale asi jen 2 měsíce a pak se modlila, aby mi to nekouření vydrželo. Hulila jsem 30 denně ! Už si sem nechodím číst, najednou žiju normálně bez cigaret a jde to, jen jsem před rokem slíbila, že se zase ozvu, tak plním slib. Chci vás všechny moc podpořit a přeji vám, abyste ve svém úsilí vydrželi, stojí to totiž za to. A přibývajících kil se nebojte, když to nepřeženete, tak za rok se s troškou úsilí všechno vrátí do normy. Mám po 2 letech 2 kg navíc, to bych měla jako mladice před padesátkou i s hulením. Tak všem pa pa a kdybyste chtěli něco vědět od odnaučeného, jsem k dispozici. Zdravím všechny své bývalé SPOLUBOJOVNIKY, někdy se mi po vás stýzká a často pošlu vzpomínku :-)))

Megan

Mílo, co dodat? Jsi prostě naprosto báječná a opravdu tě obdivuji. 2 roky, tak to je opravdu něco!!!!!!! Měj se krásně a voňavě

ládík

Mílo , prvotně gratulace, a samozřejmě , když nám odnaučený sám nabízí pomoc a radu, standartní otázka nás všech, kdy to přejde, kdy bude pokoj ??? nebo jinak, kdy bude klid, alepoň dvě hodiny bez podloudníků v tahů ??? prosím , alespoň o nějakou milosrdnější odpověď. já mám za sebou 4měsíce a nějak to nepřestává.

Megan

Tak mě napadlo, když jste tady rozebírali to přibírání. Já jsem přibral asi čtyři kila, ale skoro celé je mám užb pryč. Je potřeba nastartoval velocipéd a jezdit, jezdit, jezdit a pro jistotu zase jezdit. Uvidíte, jak kila budou pryč. Jo, Ládííku, nebyls loni v létě v Egyptě?

ládík

tak to tě asi zklamu. již několik let nezačal můj den bez ranního pohledu na naši památnou horu ŘÍP. navíc loni mě ty zkur...né cigarety ucpaly cévy, že prvotní klaudikace (to je vzdálenost, kterou ujdeš něž se ucpou cévy a již bez odpočinku neuděláš ani krok) se objevovaly po 630metrech. pro mě je, z těchto důvodů, Egypt nedosažitelný. ale u nás doma v ČR je perfekt, u nás pod Řípem taky.

ládík

sorry , tase překlep, já budu muset tu klávesnici již vyměnit. správná vzdálenost je 30 metrů. dělat 630 metrů by byla pohoda, to by mě nikdo nedostal na ten operační stůl. já vím, že ty jsi zvyklí ne jiná čísla a navíc v kilometrech, ale jsou lidé, kteří bojují a navíc se ani nemohou hýbat nebo sportovat. a to všechno ty bílé trubičky a nějaké dědičné předpoklady, do toho úraz a najednou se to sečte a v padesáti je skoro vymalováno., raději veseleji a proto ten voňavý smrad musíme překonat.

lexa

nekuřáci,tak koukám jak se to tady pěkně rozrůstá!Ale ti někteří nováčci jsou vlastně staří mazaci!!Tak já zítra budu mít 30 bez a ani to nebolelo!Jupííí!Jinak nám končí krasně prodloužený víkend,pro mě byl velice náročný!Samé navštěvy a pořád se pilo,ale jsem moc ráda,že jsem to ustála bez cíga,tak už nemám strach!!I když,jak někdo psal se musíme mít stále na pozoru!!!Jaruš držím palce i tobě Kačko to dáte já taky opravdu hulila prý jak sádrový ježek a zatím to dávám!Ani CHmp už neberu,jen doufám,že jsem se neunáhlila,ale zatím dobrý!

lexa

Megan já když teda piju tak teda si většinou zavěr nepamatuji,myslím,že to chmp není!!! :-) :-)No moc teda nevydržíš!:)))Mílo klobouk dolu!!Jsi teda šikula!!A teda láká tě to po těch 2 letech,nebo už uplně normálka?

Valja

Dobrý večer, dlouho jsem se rozhodovala přestat s kouřením. Je mi už skoro 57 a kouřímasi 40 let, v průměru tak 20 denně. Strašné. Už se začaly ozývat zdravotní problémy, takže jsem si řekla DOST. Týden jsem měla startovací balení doma, dnes jsem si vzala 1. tabletu, měla jsem po ní akorát žízeň. A kouřím jakoby nic dál. Opravdu to přijde brzy, ta nechuť na cigaretu? Doktor říkal, že tak 8. dne bych měla přestat, tzn. že se počet cigaret bude snižovat nějak postupně (ta nechuť na ně)? Nevím, jestli to zvládnu, vlastně si to ani neumím představit, že budu nekuřák. Kouřím totiž dost bezmyšlenkově - prostě se přistihnu, že mám v ruce zapálenou cigaretu. Takže jsem závislák 1. třídy, žiju s cigaretama velkou část života Je tady někdo s podobnými problémy (velmi dlouhé a silné kouření, vyšší věk)? Ozvěte se, prosím.

Marrkula

Ahoj Valjo-jestli teda můžu.Vítám Tě do řady-kde voňavý den je náš :) Každý to máme asi jinak,ale já dle rad zde jsem nebrala v potaz 8-14 den přestat-prostě se hlavně netrápit nějakou myšlenkou.Ono to opravdu přijde samo.Já do týdne,aniž bych se přičinila byla z 20 cigaret na 8.Další týden na 4.Zjistila jsem že mám cigára spojená hlavně se zvykem při činnostech.To mi první týdny dělalo myšky v hlavě-že jsem jako na to strašně myslela-ale pak jsem si to asi nějak zakázala a nyní toto už nemám.3 neděle jsem se zbavovala poslední večerní cigarety.Ta mi teda dost dala zabrat,ale dnes mám již 27 den téměř za mnou.Chmp si půlím,ráno a večer.Celý mi dělal hlavně po ránu šoufl.Beru ho od 6.8.startovačka-ta proběhla tak jak měla a pak rovnou to balení velké na 28 dní-ale po pár dnech jsem přesšla na ty půlky,takže to mám ještě asi na měsíc-ale recepis na další mám už v peněžence-neuvažuji o vysazení brzo-spíše to vidím na půl roku.Uvidím.Takže přeji a nejen tobě-aby se nám dařilo odnaučování a měli voňavé dny.

Megan

Ahoj Valjo. Jdi do toho!!!!! To, že ti po osmém dni přestane ta blbost chutnat, tak to může, ale i nemusí být pravda. U mě to bylo někdy až po patnáctém dni a někdo klidně až po měsíci. Neboj, přijde to určitě. To, že si zapaluješ bezmyšlenkovitě, tak to jsme prožívali asi všichni. Za chvilku si ani nebudeš uvědomovat, že jsi přestala. Problémy co s rukama, brzo skončí. Jak píše Ladík, ten to měl fakt blbý. Champix ti strašně moc pomůže. Já pálil 30 denně (14 let) a kdyby mi někdo před pár měsíci řekl, že přestanu, tak bych se mu vysmál. Nejhorší po dni D jsou tak ty 3-4 dny. Pak už je to jen a jen lepší. Když budeš mít absťáky i přes Champix, tak si kup žvýkačky Nicorette. Opravdu strašně pomáhají. I já tak jednu denně žvýkám. Jo, taky je opravdu potřeba pevná vůle. Když ti bude nejhůř, tak si uvědom, proč to děláš (zdraví, peníze, atd.). Určitě piš a všichni ti rádi pomůžou. Omlouvám se za tykání, ale dady si tykají úplně všichni.

ládík

zdravím všechny. vyspalý a odpočatý se chci vrhnout do svého 133 dne bez smradu. fnes se docela i těším , jaké divadlo pro mě podloudníci na dnešek připravili. začíná to být steroeotypní. těžké ráno (ikdyž první myšlenka na cígo po probuzení se posunula na minimálně půlhodinu), otravní a soustavní dopolední loudiči. dnes není na programu žádné jednání ani odevzdávání , tak snad v poho, úbytek trápení po obědě, od třetí hodiny již jen nárazové záchvěvy, večer v poho-to by již byla škoda poškodit nekuřácký den, v 21 připsání dalšího nekuřáckého dne a před spaním se objeví nekalá myšlenka víceméně náhodou, spánek dobrý a začneme znovu a zase a zase a jednou je udoláme a zbavíme se jich snad na věky. trochu se bojím pátku. jedu na kontrolu k doktorovi a budeme konstatovat, že operace nic nevyřešila a jsme ve stejném stavu jako před operací, sice nekuřáci dle zákazu, ale s 18kily navíc. navíc jezdím sám, všude stále velký klid, na něco se čeká a v nemocnicích se nepospíchá, tam na mě vždy přicházejí ty nejtěžší a nejprůbojnější podloudníci. cíl tohoto týdne = dočkat se další soboty. ahoj , bojujte, užívejte si čistý vzduch, připište si další den, další ušetřené koruny a vůbec všechno nej, nej. pište a pomáhejme si.

ládík

ozývám se, ale nejsem přesvědčen , zda zrovna já ti mohu pomoci. chorobopis - 50let , ale na této diskuzi mě přesvědčují, že to ještě není vyšší věk, - 32-33let závislák na 15-40ti stovkových spartách denně. Dnes nekuřák = 132 dní , ale já bojuji proti tomu zlozvyku přirozeně - snad se tomu říká vůle, nemohu využívat CHMP. o to je snad těžší vydržet, ale držím a hlavně jsem hrdý sám na sebe, že jsem odbojoval již více, jak 4měsíce bez cigára. kdyby mě to někdo na začátku května řekl, poslal bych ho někam a určitě nevěřil ani sám sobě. zatím nekuřácký pozdrav

Marrkula

Ahojte šicíííííííííí-tak jsme si užili krásný sluneční prodloužený víkend doufám všichni krásně a voňavě.Jsem pročítala diskuzi od pátku a je fakt ,že asi všichni byli někde v trapu,stejně jako já.Když píšu mé číslo-začínám být na sebe hrdá.Za chvíli budu říkat měsíc,toto uteklo.To je prča.Kdyby mi to někdo řekl na začátku roku,budu si klepat na čelo.Joj,dneska jsem se pobavila-šla jsem dopoledne do salonu-holka chtěla barvu a kolegyně tam zrovna dělala zákaznici nehty.Můžu vám říct,že až mi bylo za ní hanba-ona během jedné hodiny,šla 4 krát si zapálit-zřejmě kousek,ale šla.No víte jak to muselo připadat té zákaznici,že když byla v pícce,tak ona se zvedne a příjde za chvíli a promluví?No fuj.A tohle jsem lidi dělala také,no humus.´Já se nedivím verdiktu jak chodí kuřák s nekuřákem a přemlouvá kuřáka,aby přestal,protože má dojem , že líbá popelník.Opravdu-to mi nikdy nedošlo,že sem takhle někdy někomu mohla páchnout.Tak přeji všem krásnou voňavou nocinu a vzhůru do dalšího dne-já 28 :)

Marrkula

Jo a ještě něco-docela se bavím,jak lidi reagují , že nekouřím.Mám známe-společně jsme byli asi před 11 ti lety v Chomutově na odnaučování-jedinej kdo vydržel byla Olča-já začala po 2 měsících znova a Standa tahal od druhejch asi rok,tajně chodil hulit ven při venčení psa-tak často tem pes venku nikdy nebyl:) A hulí dneska jak fabrika-asi 60 denně-a nrozhodně by neměl,50 už má a zdraví také nic moc.No a u nás se vždy slaví silvěstr-samozřejmně že s cigárem.No a letos prý říká Olině-hele,jak to ale uděláme,když se u Markéty nekouří,to asi budeme doma,viď?A Olča na to-no to teda nebudu-já k vůli tvejm smradům nebudu čumět na televizi sama.Možná Tě Markéta nechá zapálit ve vedlejší místnosti a já na to-no na to ať zapomene-za A by tam byl furt a za B-to je pokoj,kam také chodím a já mám voňavý byt-takže smolík.To bude ještě sranda:)Tak páčko.

Megan

Ahoj všici, diskuse nějak vázne. Asi všichni spíte. Marrkulo, jo, za chvíli budeme mít měsíc!!!!! Ona to bude mít i Lexa, že? To to ale zní. Tak zejtra čus, už budu mít konečně opravené PC, tak tady budu večer častěji. Copak asi dělá Friduča? Se má

ládík

tak jsem napsal ranní příspěvek ( v 7:00) a někam zmizel. a již ho vidím, nahoře výše jako odpověď Megan. tak jsem asi odpočatý moc až přiblblý nebo líný. ahojky

jarka

Ahoj, ahoj.Dneska mám výročí - 10 bez, už jsem dvojciferná, hurá!!! Zatím dobrý, občas záblesk choutek, spíš situace. Valjo, první týden jsem měla taky pořád chuť, ale když jsem si zapálila párkrát jsem potáhla a bylo mě blbě nebo mi to nechutnalo, prostě už jsem celou ani nedokouřila a postupně pořád míň, prostě měla jsem víc a víc pocit, že mi to nechutná. I teď, když mám ten záblesk a představím si tu chuť, tak spíš ne. Ale když někdo poblíž kouří, tak mi to zatím nesmrdí (když mi nevyfukuje přímo do oličeje). Je mi 61, lepší začít pozdě než později. Ládíku, doteď jsem nevěděla, že jedeš bez CH. Jsi hvězda, samý srandičky, - obdivuju tě a vážím si tě. Připadám si teď jako ukňouraný dítě. Obdiv úpatří samozřejmě všem, kdo se do toho pustili, obdivuji i sebe (sranda), ale musím se pochválit, doma nějak nemám pochopení. Manžel je nekuřák, říká, že naposledy kouřil, když mu bylo 7 za kládama s klukama a pak mu bylo tak špatně, že si to pamatuje dodnes. Ale když jsem řekla, že končím s kouřením, tak klidně řekl no tak nekuř a myslí si, že je to snadný, ze dne na den přestat. Vůbec se nezajímá, jak je to těžký, jen občas kontrolně řekne "nekouříš?" a v tu ránu mně naštve a jednu bych si práskla. Tak hledám podporu a pochvalu tady. Tak zatím a chvalme se!

ládík

no to je paráda, jarko, pochvala i během dne. to se mě nestává. ale musím pochválit i sám sebe. nejenže nekouřím bez CHMP, ale navíc jsem nepřestal dobrovolně, mě ti ti bílooděnci tvrdě zakázali. ale je vidět, že to jde a dnes to již musím dotáhnout. myslím , že si vůbec nemusíš připadat ukňouraná. když si to přiznáme, tak je těžké pro všechny. u někoho jsou příznaky slabší u někoho silnější, sle když přijde krizovka, neudržitelné nutkání jsme u toho každý sám a každý sám musíme vydržet. chtěl bych mít prožitou vzpomínku, jako tvůj manžel, já mám však spíše vzpomínky, jak to chutnalo. navíc na to jsme stejně doma. taky žádná podpora, jak jsem tu již psal u nás je to tak, že moje nekouření se bere jako samozřejmost (a to manželka kouří, ikdyž ohleduplně potajmu) , nikdo se nezeptá, jestli náhodou nestrádám, jen se ve špajzu objeví pravidelná dávka ŤAK-TICŮ a nic. takže bojuji dál. vystihla si to , ale přesně ...chvalme se a podporujme se. piště

Megan

Zdravím všechny nekuřáky ( i ty co jimi brzo budou) a dnes hlavně Jarku. Desítka, to už je krásné číslo. Myslím si, že nejhorší už máš za sebou. Blahopřeji. Ládíku, vidím, že permoníci v tvé hlavě pomalu, ale jistě ustupují. To je velmi dobře. Tak já jdu pracovat. Dnes jsem se zařekl, že si pořádně vyleštím auto. Už mi to vevnitř nesmrdí, tak je to fajn. Mějte se všichni krásně a voňavě. PS Já mám ale taky dobrou zprávu. Už jsem začal pít ranní kávu a úplně v pohodě!!!

ládík

megan, já bych neřekl, že permoníci v hlavě až tak ustupují, ale celkově mohu říci, že ta hodina, den i týden s těmito trápeníčky uběhne tak nějak rychleji a překonatelněji, dokonce si myslím, že to je již ten stav, kdy se postupně začne na ty zlotřilce zapomínat a najednou si uvědomíme, že doopravdy nekouříme a budeme se divit, proč jsme si strkali papíry do pusy, proč jsme se koupali v chuchvalcích dýmu a ještě jsme za to platili, proč jsme si zničili zdraví a proč jsme s tímto nešvarem pomalu, ale jistě stárli, chrchlali, jak tuberáci, funěli jak lokomotivy, každý nás předhonil atakdále.

lexa

jupí dnes mám výročí!!!Ládíku nic si z toho nedělej,u nás je to tak nějak podobně!!Prostě berou,že nekouřím!!Proto jsem ráda,že tady se s váma mužu podělit o své pocity!Jenom manža mě chvíli podezříval,že beru chmp,ale já mu to zapřela a ted už neotravuje!Megan,taky si dávám kávičku,myslím,že postupně budeme dělat vše jako dřív jenom bez té potvory bíle!!!Jaruš super,taky jsme byli na začátku,držím palečky!A co Kačko jak jsi na tom?

ládík

já si z toho nic nedělám, jen mě to někdy s..e a proto jsem pořád tady. nevím jestli za chvíli nebudu závislej na otevírání a psaní do diskuze. ale poctivě odpovídám na každy příspěvek. nebojte a diskutujme, ať nás Friduča pochválí.

Valja

Všechna čest vám, kteří už nekouříte, jste borci. A Ládík - tak to je něco - kapitola sama pro sebe. Moc vám všem děkuju za odpovědi a samozřejmě si tykáme. Chtěla bych se zeptat (beru dnes 2. den a včera jsem vykouřila 21 ks!!!!) - už po prvním dnu se hůř spí? Já se vzbudila asi 3x. A to beru 1/2 prášku na spaní skoro denně. Dopoledne mě dnes trochu pobolívala hlava a před chvílí při žehlení jsem měla chvílemi slabou závrať. Že by to s tím souviselo? Mám teď trochu strach. Jak jste na tom byli zpočátku vy?

ládík

valjo škoda, já ti zase neporadím. mohu tě však uklidnit, já kdybych měl žehlit, tak mám závrať neustále. 21 kousků to je paráda. a to je již snížená dávka ??? to snad musíš mít mozoly na bříškách prstů, když pořád hrabeš v krabičce ??? já ti skutečně neporadím, neberu CHMP, ale já když přestával, tak z hlediska kouření první 3-4 dny byly abstinenčně úplně v pohodě. byl jsem po operaci, po plné narkóze, s podezřením na mozkovou mrtvici a vůbec, ale vůbec se mě nechtělo kouřit. jo to byly ty zlaté časy. ba ne , paráda je to teď. před chvílí šla se mnou sousedka raději 3patra po schodech, jen aby vyzvěděla, jestli doopravdy nekouřím. myslím, že se dostala i do vyšších pater než bydlí, jak byla překvapená. vždycky na mě něco měla, že si zapaluji již v chodbě a že je to nějak cítím nebo co. a teď nevěří. dobrej pocit (v tom vchodě je to fakt cejtit) čauky nekuřáci, pište

alja

No, ta dávka byla spíš lehounce nadprůměrná. Jo, po operacích jsem na tom byla podobně jako ty, člověk byl rád, že dýchá a bolest stejně nepřála myšlenkám na kouření, zato jak jsem se trochu otřepala ... A jsem tam, kde jsem, že ano.

lexa

Valjo já teda jsem snižovala již před užívánim chmp. na těch 5,pomocí náplastí!Pak jsem začala užívat chmp a asi 16 den jsem přestala uplně,nemohla jsem se zbavit té jedné raní mršky!!!Mě osobně při startovacím balení nebylo nic,ale pak mi začalo být špatně od žaludku,asi po pul hodině přešlo!Spaní taky nic moc,ale to mám neustále i bez chmp,špatně usínám!O závratích nikdo(myslím)nepsal!!Ale jak už se několikrát psalo,každý to má jinak!Tak se drž,mělo by to včechno přejít!!!A vy ostatní nekuřte!!!

Valja

Díky, Lexo, taky mě to mohlo napadnout snižovat už předtím, ale na druhé straně jsem na tom asi hodně závislá, takže doufám, že mi to brzy přestane chutnat. Zítra taky začíné jóga, už se těším, a dnes mám za sebou 14 ks. Takže to bude míň než včera.

lexa

kde jste všichni?Asi někde hulíte co:):).)

LUBAN

Zdravím nekuřáky!!Někteří jste mi radily,kuř ono to přijde samo.A je to tady.Včera 12 den večer 2 cíga,ale už to bylo ja seno.A dnes 13den,štastné moje číslo(nar.13.2.1952) 29.9.09 CHAMPIX zabral.Cigaretu npotřebuju a nemám na ni chutˇ. Paráda!!!Nikdo o tom zatím neví.Špatně mi zatím není a spím dobře.Zítra končím první bal. a jdu si pro další.Takže ten náš voňavý večer ZDAAAAAR

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce