Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ema

vidíš, Ládíku, Ty bojuješ, a u mňa to ide zatiaľ s tým liekom ľahko, hovorím si, že ak je nejaká vyššia spravodlivosť, tak u vybojovaného nefajčenia by to malo byť neskoršie ľahšie ako u nás, bolo by to správne, ale asi to bude u obidvoch skupín rovnaké. Vieš čo ma teraz zaujíma? Či existuje človek, ktorý prestal fajčiť, potom si zapálil, ale k fajčeniu sa už nevrátil, musia byť také prípady ako výnimky z pravidla.

Friduča

Dobré ránko, já mám dnes 42 dní a ušetřený ch 6 tis :) :) :) Jupíííí !!!! Ládíku, to je dobře, že na chvilku vypadli hajzlíci !!! :) :) :) Emo - já myslím, že takový lidi jsou, ale jsou to opravdu vzácné vyjímky..Rozhodně bych to nezkoušela... Je to tak strašně,ale strašně ošementné a nebezpečné... No já v sobotu letím, tak na mě myslete, a´t neselžu... Tady jsem si jistá v kramflecích,ale na tý dovče ...Fakt bych za sebe nedala ruku do ohně...

Marrkula

Ahojte šicííííííí-tak jedu 22.den a jsem ráda.Druhý den mám sice tíseň na hrudi-ale snad to přejde jako všechno ostatní.Fridučo-kdyby jsme se už nečetli-přeji hezkou dovču a fakt se na to cígo vyprdni-máš za sebou krásné číslo-dej si radši o panáka víc.Jinak corono-já osobně bych počítala dál.Ládík sice má pravdu-že by jsme si lhali sami sobě,ale pokud šlo o vyjímku tak bych počítala dál.Až když by se to stalo znova,tak bych šla od nuly.Můj názor.Vítám Moniku a gratuluji k tak krásnému číslu.Chmp víme že se musí brát minimálně 3 měcíce-každej to má jinak,někdo pak ještě musí pokračovat,někdo ne.Drahé-pokud se u toho nekouří,mě to vychází uplně stejně jako cíga-takže nula od nuly a pak si budu házet penízky do kasičky.A vzhledem k tomu,že já beru 2 měsíc a můžu jen půlky,tak dnes mám vypočítáno,že mě prášky denně vychází na 30 kč,takže 31 kč může do kasičky :Všem přeji krásný voňavý den.

Megan

Ahoj všici. Tak mě dneska napadlo, že jsou to stejnak hajzlové ti prodejci Champixu, Nikkoretů a pod. Je to tak naplánované, že se za tyto podpůrné prostředky zaplatí lidé tolik co za cigára. Je to strašně přerdražené a tak si myslím, že i plno závisláků do toho prostě nejde ze strachu o vyhozené peníze. VZP již taky neproplácí ni korunu a to dávala 2000 Kč. Plno lidí do toho šlo a oni se prostě zalekli. Cigarety a alkohol to jsou obrovské peníze za daně do státního rozpočtu. Si myslím, že pro vládu je dobré, že tolik lidí kouří. Čím více závisláků, tím více peněz.

Máca

Ahojky, já si zase myslím opak, na cigárka nám taky nikdo nepřispíval a vesele jsme je kupovali, tak proč bychom si nemohli zaplatit i tabletky které nám od toho pomohou? Vím je to nespravedlivé feťáci dostavají myslím dost a na kuřáky kašlou, ale je to tak. Nevím co je pro vládu lepší jestli těžit peníze s cigaret, nebo platit léčbu umírajících kuřáků, je to hnusné, ale je to tak a mi chceme být zdraví tak jsme do toho šli i když to stojí dost peněz. Champix samozřejmě chválím a mám ve svém okolí dost kuřáků kteří mají zájem a tak jim to říkám tak jak to je, navíc vědí, že já bych pro cigáro udělala cokoli a dnes je to skoro tři měsíce co nekouřím. Tak se mějte krásně pa pa pa

Pavel

No tak jsem se dozvěděl že Champix a další protikuřácké výrobky vyrábí tabákoví průmysl ale nějak jsem to nezjišťoval, a jináč taky používám Champix a docela to funguje z 30 cigaret denně jsem sjel na 3 denně a někdy taky 1 denně, teď si budu kupovat 4tvrté balení a už nechci cigáro držet v ruce doufám že se mě to povede. Přeji pěkný den bez bílé pijavice

Lindule

Ahooooj všem, včera jsem byla ve škole, takže jsem nemohla na net celý den ach jo a koukám pěkně jste se rozepsali. Mýslím že Coronin malý šluk neva a nemusí počítat, ale jak bude další tááák......... :-) Fridučko přeji krásnou dovču...tiše závidím :-) Ládíku jako vždy pašák takové krásné číslo :-) Megan teda já kdybych sedla na kolo tak po 100 metrech nemůžu dýchat ach jo...No jdu něco dělat a kouknu sem ještě večír co je nového tak se mějte a nechulte :-)

Megan

Ahoj nekuřáci, tak jsem byl před chvílí v procesu tak vytočenej, že jsem si málem zapálil tu blbost. A pak jako naschvál, když jsem se vrátil z venku, tak v kanceláři ležely dvě krabičky těch bílejch válečků. No, odolal jsem, páč jsem přeci nekuřák. Dal jsem si raději Nicorette a OK. Friduč, si to na dovči užij a nehul!!!!!!! Ladis, co ďáblíci?

Friduča

Mončo - gratulace 11 měsíců je fakt pěkné čísílko :) :) Ládíku, ty jsi úžasnej bojovník ... Já nevím čím ty hajlíky červavý u tebe vykopat...?Marrkulo - děkuju, já doufám, že neselžu...Budu se snažit... :) :) A pochopitelně gratuluju ke 22dním ...:) :) Tíseň odejde... Neboj ...Megan - nevím kde jsi slyšel o dvou tisících ? VZP přidávala tisíc korun a to na celou léčbu - nikoliv na balení... A ještě jsi musel docházet do protikuřácké ordinace - jinak jsi měl smůlu...Já se teď nechala očkovat proti žloutence ( také dávali tisíc korun, taktéž zruší ), stojí to čtyři a půl tisíce. Někde tvrdí, že to je na celej život, jinde, že po pěti letech je třeba přeočkovat. Takže - moudrá z toho nejsem, kdyždopádně jsem jim ty dva tisíce nechala, aby měli na své nové a krásné budovy a úžasnej časák, kterej se k nám ze kterých žijou stejně nedostatne... Prostě na ně kašlu - musela byc hse furt jen rozčilovat...Máco - nemám absolutně problém s tím si CHMP sama platit ( taky to dělám ), beru to jako své selhání a pomoc sobě a zodpovědnost cítím taky jen za sebe. Ale fakt je ten, že léčba je hrazena né jen feťákům, ale i alkoholikům a dnes i gameblerům a v momentě kdy kuřáctví má své místo mezi nemocema a pojmenování diagnoza F17 - myslím, že by bylo fér, aby byla také hrazena...Argument, že nám na cigerety nikdo nepřispíval mi nepřijde jako pádný. Alkoholikovi někdo přispíval na pivo, rum ...Feťákovi na heroin, pervitin ? Gameblerovi na to,aby mohl za jeden večer naházet do automatu třeba dvacet tisíc ? Promiň, ale nevidím v tom žádný rozdíl -ano i když trošku ano kromě kouření jsou všechny ostatní závislosti nepříjemné a i nebezpečné okolí...Dopady na rodiny atd... Nicméně já jako kuřák ničím zdraví PŘEDEVŠÍM sobě i když i ostatním pasivním kouřením...Nicméně je to tak, že nám to npřipadá tak závažně, jak to ve skutečnosti závažné je..Vzhledem k tomu, že se poprvé začalo na škodlivost kouření upozorňovat,až okolo roko 1950 - a to jen neodborně ( zatím ), tak je toto ještě v plenkách... Zatím je stále víc lidí, pro které je to přijatelné.Přijatelnější, než alkoholik, feťák, gamebler... Ale je to na stejné úrovni, ať se nám to líbí, nebo ne ... Tudíž si myslím, že stát by měl mít přísnější opatření, minimálně začít využívat kromě varování na krabičky a výkřikům v reklamách a chabejma zákonama - opatření, která už platí. Tedy neprodávat cigerety a to striktně mladším 18 let - důsledně toto kontrolovat a dávat zákonem možné pokuty jak majiteli, tak tomu kdo prodal. A né jen varovně zdvihat prst - pozor zvyšuje se procento závislech dětí už v deseti letech věku.Mají možnosti - nevyužívají je... Takže, já si myslím, že stát by měl kuřákům pomáhat přestat kouřit, stejně jako pomáhá jiným lidem, kteří jsou závislí. Né jen přímou finan. výpomocí...Není to fér.Pavle - pokud vím, tak CHMP nevyrábí tabákový průmysl, jako jediný výrobek - osatatní ano. CHMP a např. hypnoza ( mimochedem lékařsky doloženo, že funguje a to nejspolehlivěji ) se také nedostane na mezinárodní konzília o kouření a bojích s ním - jsou tam lobisté tabákových společností a nemají z toho peníze... Je to poměrně hnus... Na jedné straně to do nás cpou a na druhé na nás alibisticky křičí my vám dáme - kouření je nezdravé...!!!Osobně - kouřit nechci a nebudu a tohle je také jeden z důvodů...Jinak No- One - pokud jsi četla můj příspěvek, vysvětlila jsem a myslím, že je to i jasné z toho co jsem napsala, naprosto spontálně, bez přemýšlení : že je škoda počítat znovu kvůli jednomu prásku - tedy tak jak jsem to vnímala...Vztáhla jsem si to jen a jen na sebe... Nepsala jsem přece, že Corrona musí !Počítat od nuly... Následně jsem vysvětlila, že m i tu nejsme od toho jí říkat jak si to má počítat... Je to její věc...A pokud nebude počítat jednoho práska -já s tím nemám nejmenší problém...Napsala jsem jí, že důležité je nekouřit dál ! A víc se v tom odmítám hrabat, neb si nemyslím, že by bylo v čem...Já ti Corrono držím palec.. A makej na čtvrtém měsíci...

Friduča

Než jsem dopsala svůj úžasnej, dlouhej příspěvek - ty jsi vytvořil svůj... Úplně ve mě hrklo, že jsisi zapáli !!!! Já při svejch x odvykačkách selhala právě v těchto momentech - vytočila jsem se a řekla jsem si se..ru na to, jdu si dát cígo...A dala a hulila dál.... Takže Megan - radějí třicet dřepů a zhluboka dýchat - vím, že to zní směsně,ale fakt to pomáhá !!! Zkus to někdy ... :) A jsi šikula !!!! Lindule, blahopřeju ke 41 dnům... Za chvilku budeme mít druhej měsíc za sebou - žúúúžoooooo.. Teda jestli já to nepokazím, ale myslím, že ne...Dnes s náma byl na obědě můj kamarád ( jeden z největších skeptiků ), kterej bere týden ? CHMP a konečně zhruba ze stejného počtu jako já srazil na 8 cigeret za den..Dokopal se k tomu, že chodí kouřit na balkon a nekouří v bytě ( což doufám vydržé, protože to je jedno z důležitejch opatření ). No prostě mám z něj fakt velkou radost ! A moc bych si a hlavně jemu přála,aby to dokázal stáhnout na dvě, na jedno a pak s tím seknout....

ládík

chtěl jsem původně napsat jeden delší příspěvek, ale když Friduča napsala, že máme dělat 30 dřepů při každé krizi, tak jdu dělat dřepy. vidím to tak, do 21 - 22hodiny , takže se ke psaní již nedostanu. ach jo

Friduča

Ládíku, třeba ti budou vyhovat kliky ? :) :) :) Se picnu :)

ládík

proboha jen t ne....jsem jen myslel, trocha humoru, v tom našem težkém životě. ....................takto je to to dobré, když se neznáme, protže já dřep tutově neudělám a klik již vůbec ne. jestě hoďku a půl a bude (127)

Friduča

Ládíku - já jsem to taky myslela jako vtip ..Pochopila jsem to :) :) Ale třeba by jsi se divil ... :) A udělal.... Někdy překvapíme sami sebe.... :) A ty sám sebe jistě překvapuješ každej den ... :)

corrona

Ahojky, vidím že z bývalých kuřáků se stávají sportovci a to je dobře nééé? Já mám teď pořád problémy s tím skřípnutým nervem mezi lopatkama,takže ještě nemůžu cvičit a teď testuju domácí pekárnu kterou jem dala na reklamaci a dnes jsem si jí přinesla zpátky tak peču chlebík...Snad bude tentokrát křupavej...Jo objednala jsem se na tu Dornovu metodu tak snad budu mít kosti správně vložené a dnes mám v sobě už asi 25 žvýkaček. Tak přeji krásný večer a bojujte...

LUBAN

Zdravím Vás.. Dnes jsem dozobal 7 den.Určitě zlepšení,protože jsem to stáhl na 5 cigár.Stále jsou některé okamžiky kdy si ještě zapálím.Asi se v tom mozku něco děje,když nemusím furt čudit.Snad zítra již ty modré CH ,to sníží třeba na 2 cig.Spím dobře a zatím mi špatně není.Kdy už to přijde ,aby mi to nechutnalo vůbec. Takže děkuji LUBAN

corrona

Lubane, co já si pamatuju, já si nezapálila až myslím 22 den, máš ještě čas. 5íká se čím dýl s tím sekneš tak tím dýl nebo spíš tím větší máš šanci že už si nezapálíš....

lexa

den nějak to pomalu přibyvá!Fridučo,tobě taky přeju krásnou dovču(taky tiše závidím),a asi to bude těžké,tak vydrž!!!!!!Já to znám,taky to vidím manželovi na očích jak by si přál abych si to cígo s ním dala!!I když zároven je moc rád,že už nehulím!Jo a nejak rychle šetříš to já prohulila měsíčně 2000!Tak si asi moc hulila nebo draze!!:):):)

lexa

šikulka Lubane,neboj příjde to neboj já s tím sekla 16 den užívání myslím!!Tak máš ještě čas!!

Friduča

Lexo - Máčka a hodně ...Spočítala jsem průměr na cca 130,- za den ( průměrovala jsem i s večerama u vínka, což min. jednou za týden je ). Takže 4 tis, za měsíc... Jinak neustálese snažím dopisovat na blog... A tady něco na dobrou noc : Příběh králíka z laboratoře : pokusnému králíkovi se podařilo utéct z laboratoře, kde se narodil a vyrostl. Když zdolal poslední zeď , ucítil poprvé pod tlapkama trávu " to je báječné ! " pomyslel si. Podlezl plot a viděl mnoho dalších králíků, všichni volně běhali. ,, Jsem králík z laboratoře a právě jsem utekl. Vy jste taky králíci ? ,, ,, Ano, pojď a užívej si s námi. ,, Začal s nima poskakovat a chrupat trávu. Chutnala tak úžasně ! Pak mu ukázali pole a mrkev - králík s nima hodinu chrupal mrkev. " Byla báječná ! " Pak šli na záhon na salát " ten mu tááák strašně chutnal, za chvilku měl plné bříško ! ". Králík říká : tady venku je tak strašně báječný život !!! Králící se ho ptají : budeš tady s náma žít ? Odpoví : Bohužel ne... Králíci : Proč, když se ti tu tolik líbí ??? Králík odpoví : Líbí a moc ! Ale musím se vrátit do laboratoře. Nutně potřebuju cigeretu....

ládík

zdravím všechny. na rozdíl od lexy si myslím, že nám ty nekuřácké dny pěkně přibývají. vždyť nedávno jsme začli psát na tuto diskuzi a již máš lexo 24, moc hezké a nadějné. manželčiny pohledy - jako vždy mám vše obráceně. já manže na očích nevidím, že by si se mnou dala cigáro. naopak situace je stejná, stále kouří potají z okna, stále to přede mnou schovává a to se již cítím silný, že kdyby se ty smrady doma válely, tak mě to nic nedělá ---- za normálního provozu--nesměl bych být sám, aby ti kriplíci v hlavě něco nevymysleli. jinak gratulace spořivé friduče, té to finančně moc hezky přibývá. v rámci celosvětové finanční krize mám asi mírnější metodu, mě to k dnešku po neprokouřených 11milionech sekund vychází na 9 144,- Kč. i tak to je pro sebe hezký finanční příspěvek, lepší než to poslat tabákovému průmyslu. ahoj lidi. mějte se hezky, nekuřte, vyhýbejte se rohům a prostě ať se máte fajn.

Marja

Já bych také řekla, že Corrona nemusí počítat od začátku.Fridučo, příjemnou dovolenou a musíš to tam zvládnout. Právě, aby tě to nelákalo při klidu a pohodě.Pořád si říkej, to je dobře, že si už nemusím zapálit. Byla by to strašná škoda, abys to nezvládla. Jsi teď tak hodně dobře nastartována.Vydrž a informuj. Všem ostatním také přeji vydržet,až já se připojím, vy už tady ani nebudete psát, budete z toho venku.Tahle diskuze mě kdysi navodila přestat z kouřením a teď mě začíná již také zase kladně ovlivňovat.

ládík

právě jsem se konečně znovu dostal na fridučin blog. paráda, paráda . když jsem si to projel, zjistil jsem, že máme před sebou ještě dlouhou cestu. za sebe musím konstatovat, že jsem asi stále ještě kuřák, který jen abstinuje , ale stále ještě doufá, že nějak - podvodem, náhodou, slitováním, se dostane k té hrozné podloudné droze. cokoli čtu, spadám do kategorie těch nejhorších závisláků - kouření hned po probuzení, kouření až k filtru, kouření lačně, zvýšená chuť již na další cigaretu ještě při kouření cigarety. hrůza , hrůza. a když si přejedete naše návštěvy na jednotlivých statích,jsme ještě stále na té droze zaháčkování, ať tvrdíme co chceme. jen statistika : lze kouření kontrolovat - 2*,dávkování drogy - 2*, návyk nelze vyhodit z okna - 8*, kouření a zdraví - 8*, jak přestat kouřit - 14*, atakdále, ale kladné účinky kouření - maximum - 21*. jdu tedy zase bojovat, dnes budu mít asi blbý den. mám problémy nebo spíše připomínky s jednou zakázkou, nervozita vzrostla, navíc i nechuť na tom ještě dělat dělat a shánět pro úředníky nějaké přiblblé nepodstatné doklady, se projevilo tradičně...chuť , jak blázen. zkusil jsem na manželku, postavu zkroušeného abstinenta na psychickém dně, bez odezvy, žádný ohled. jdu se tedy vydat do toho velkého světa a ještě zase vydržet. někde jsem tu zachytil , nevím přesně, kdo to tu psal, musím si opakovat...vždyť vlastně kouřit nechci, já vlastně nekouřím. a ještě do toho začlo pršet. to se kouřákům bude blbě zapalovat.

Friduča

Dobrá ránko, Ládíku musela jsem se smát na tvůj postřeh na mém blogu :) Máš pravdu, že většinu lidí zajímají pozitivní účinky kouření ... .:) Je to docela humerný, jak si všichni snažíme najít na tom něco pozitivního,aby jsme mohli kouřit dál ... Blog existuje zhruba týden ? A jeho návštěvnost je poměrně veliká - víc jak 350 návštěv... Sice není vidět každé přečtení, protože pokud se nerozbalí celej článek, tak se to nenačte..Ale i tak je to docela vysoké číslo... Ládíku, ty máš taky docela pěknou částku...Já to stejně jen přesouvám z bank.účtu do žirafi :) Ale je fakt,že dřív bych to neušetřila.. nijak zvláš´t neutrácím, ale ani nic neušetřím ...Tak teď už teda jo !!! :) No jo Ládíku, nikdo neříká, že je to snadné, ale jde to a my to dáme !!! Neboj oni nám určitě poradí co a jak...Ale budeš muset počkat,až se vrátím z dovči...Pak se budu snažit pokračovat ... Možná ještě něco stihnu, než odletím... Uvidíme ...Každopádně se občas přiloguju a napíšu Vám .. Internet je všude !!! :) Jen si to neustále opakuj !!! Děláš dobře !!! Marjo, tobě moc děkuju za podporu - speciálně od tebe a Radky to pro mě má velký význam a vždy mě to nakopne !!!! A už se těším,až se zase rozhoupeš... A fandím ti !!!!! A ty Radu ? Narozky ? Nic ?

Jarka

Ahojky, tak jsem se taky zařadila a budu nekuřačkou. Asi jsem z vás nejstarší-61, prokouřeno 40 roků, Sice ne 20, spíš tak 10 cigár denně. Jednou jsem už asi rok nekouřila, ale byla jsem stále nekouřící kuřák, bylo to dost těžký. Teď mám 13tý den Ch - 5tý bez cigarety. Zpočátku mi bylo hodně blbě, teď už je to lepší, ale ne úplně dobrý. Chuť na cigaretu je dána spíše situací, jsou to některé zaběhlé situace, kdy jsem byla zvyklá si zapálit. Moje motivace: peníze a kuřáckej smrad, nechci být pro vnoučata smradlavá babička. Všem, kdo se do toho pustili, držím palce a sobě taky. Nechci kouřit!!! A nebudu.

Jarka

Ahojky, tak jsem se taky zařadila a budu nekuřačkou. Asi jsem z vás nejstarší-61, prokouřeno 40 roků, Sice ne 20, spíš tak 10 cigár denně. Jednou jsem už asi rok nekouřila, ale byla jsem stále nekouřící kuřák, bylo to dost těžký. Teď mám 13tý den Ch - 5tý bez cigarety. Zpočátku mi bylo hodně blbě, teď už je to lepší, ale ne úplně dobrý. Chuť na cigaretu je dána spíše situací, jsou to některé zaběhlé situace, kdy jsem byla zvyklá si zapálit. Moje motivace: peníze a kuřáckej smrad, nechci být pro vnoučata smradlavá babička. Všem, kdo se do toho pustili, držím palce a sobě taky. Nechci kouřit!!! A nebudu.

Drahuš

Jaruško moc gratuluji , pět dní bez cíga to je velký úspěch. Už se těším až to taky budu takhle psát . Ještě jednou velká gratulace. Jsi dobrá!!!

Drahuš

Tyto stránky jsem objevila náhodou, po přečtení několika stránek jsem se rozhodla že do toho půjdu s Vámi a pokusím se, ze sebe taky udělat nekuřáka. Kouřím skoro 35 let 40 denně , uf to jsou hrozný čísla. Snad se mi to podaří , tak jako Vám tady. Dnes jsem zezobla první tabletku, jsem teprve na startu , ale tyto stránky mě moc nakopli, díky Vám všem.

Friduča

Jaruš a Drahuš - pěkně Vás vítám a pochopitelně moc blahopřeju k rozhodnutí seknout s tím hnusem !!! Je to dobré rozhodnutí a všichni Vám držíme palce, aby jste to šlo dobře ... Na blogu píšu články od dvou odborníků ( odnaučení kuřáci - to beru jako pozitivum, nikoliv zarputilej nekuřák, tak jako většina autorů... ) - tak pokud si budete chtít číst - snažím se neustále přidávat : ht tp://friduca.svetu.cz/odvyka ni-koureni/092009/ . Já mám dnes 43 den bez a jsem moc ráda ....Jaruš gratulace k pátému dni !!!!!

Drahuš

Fridučo děkuju za milé přivítání do vašich řad nekuřáku. Jen ti chci popřát hezkou dovču a užij si jí bez cigaret. Čtu tyto stránky pěkně od začátku tak vím že ti to už jednou na dovolené nevyšlo. Jsi dobrá takhle se znova pustit do boje. Tak držím palce a ještě jednou , hezkou dovolenou!

ládík

připojuji se k přivítání. holky hlavně hodně piště. myslím, že většině z nás to pomáhá. já, jak jsem čekal, jsem měl těžký den. zvolil jsem pro dnešek jinou taktiku. těm ďáblíkům jsem nasliboval, že až v Praze všechno vyřídíme a dopadne to dobře, tak na cestě domů si u benzínky koupíme cíga a jednu si prásknem a tak se budem udržovat každý den. vše proběhlo O.K. kluci neposední se radovali celý den a docela to i šlo. když jsem přijel na benzínku, koupil jsem zmzku do kornoutu u odjel. na a mám klid. myslím, že ti poťouchlíci přemýšlej co se děje. já mám prostě problém na cestách v autě, když jsem sám a mohu moc přemýšlet, ale pak jsem zase silnou v tom konečném rozhodnutí. prostě stále ještě bojuji a držím se bez ztráty kytičky. dokonce si dovoluji vyslovit názor, že dobu fridučiny dovolené tak nějak pro sebe cítím jako klíčovou, že když vydržím i tento čas , bude dobře. neumím vysvětlit , jak jsem k tomu doštel, ale něco mě to tak našeptává. čauky hezký nezačouděný a klidný večer

RADKA

fridu nar.3.10.....40(bohužel né 30)....zatím nic nechystám,ale ty se drž a heeeezkou dovolenou.

Megan

Zdravím v klubu Jaruš a Drahuš. Právě jste udělali nejlepší rozhodnutí v životě. Lubane, dobrý, uvidíš, že za pár dní budeš na nule. Ladine, na kriplíky se vykašli, oni určitě brzo zdrhnou. Friduč máš pravdu, VZP přispívalo 1000 Kč na léčbu, jsem se sekl, jinak krásnou dovču a piš. Jinak, ta moje rána furt stojí za prd. Pořád mám absťák, naštěstí Nicorette okamžitě pomůže. Beru ale jen tak 1-2 denně, abych neulítl zase na tomhle. Jinak se mějte bájo nekuřáci jedni. Já jsem zase v procesu

Jana

Fridučko. přeji Ti báječnou dovolenou bez nikotinového smradu. Užívej si moře, sluníčka a manža. Zhluboka dýchej a nasávej mořský vzduch. Jinak zdravím ládíka, Megan, Raduš, Drahuš, Jarušku, Linduli, a všechny kdo jsou s námi na jedné lodi. Moji milí, my to dáme:))

Marrkula

Čautééééé šicííííí-Vítám nové kuřáčky-nekuřáčky.Uvidíte,to dáte a my také.začátky jsou krušní,ale každý to má jinak....u mě bylo nejhorší seknout s tou poslední :) . Na ty zlozvykové jsem si asi po 14 ti dnech odvykla. Takže všem starým i novým přeji krásnou voňavou nocinu a čistý poslední pracovní den.

Lindule

Brý večír všem, tak dneska jsem to nějak přežila, ale po delší době depka a absťáček fuj to bylo hnusné...naštěstí pak přišla kámoška a zakecaly jsme to a už je dobře...jelikož jsem tak trochu žena v domácnosti a nemám téměř co na práci, protože mám uklízečku i zahradníka na práci tak se věčně nudím no a to jsem hulila nejvíc...a žiju trošku bokem od mých kámošů tak jsem vlastně i furt sama, pač přítel od rána do večera maká...no a to na mě občas přijde, ale dneska to byl hnus ale dala jsem to a jsem ráda...já už hulit nikdy nechci...Fridučko mě cíga stejně nikdy u moře nechunali, pač je tam takové vedro že se mi to ani do plic dávat nechce hehehe papapapa

Megan

Zdravím nekuřáky a i ty, co se jimi brzy stanou. Jak už jsem psal, tak jsem v procesu. Sákra, já jsem dneska protivnej jako pr...del. Sám si uvědomuju, že musím líst ostatním pěkně na nervy. To jsou určitě pozůstatky tý čtrnáctiletý inhalace jedů v podobě kouře. Máte s tím taky takové,, Krásné´´ zkušenosti? Marrkulo, ty zlozvykové jsem taky odboural(tedy až na tu ranní, odpolední, přestávkové,obědní, svačinové, pivní, protistresové, posexuální, večerní, noční, ........ ) skoro všechny :) Se všichni mějte voňavě a hlavně nebuďte protivní sami sobě

ládík

zdravím všechny nekuřáky píšící i čtecí. již jsem jeden příspěvek dnes napsal, ale nějak neprošel. psal jsem, že dle stupnice Megan jsem na tom již vlastně dobře (128). mě tam zbývají zlozvykové již jen ranní, navíc mám a silně rozmnožené dopolední, prořídlé odpolední a nějaké náhodné zbytkové protistresové. takže vlastně proti megan to již vlastně docela jde. ale nebojte, také se dostanete na tuto úroveň. protože jsme silní a my to dáme. je čas, kdy já tomu věřím. ahoj a braňme se nátlakům bílého smradlavého moru.

Jarka

Ahojky, díky Vám všem za přivítání do cechu. Včera jsem si byla pro první udržovací dávku Ch v lékárně a hodila jsem moc pěknou řeč s lékárníkem, odnaučeným kuřákem. Každý povzbudivý slovo i zprávička mi děsně pomáhají, mám pořád takový rozporuplný myšlenky (zkusím si jednu, určitě bych si moc pochutnala, pak si představuju ten nádech a řeknu si fuj!), pořád nevím jestli už to skutečně zabírá, nebo je to jenom vůle. Vstávám i uléhám s myšlenkou, že se léčím - s chutí na cigárko ale ne. No nějak nevím čí jsem. Nastane někdy doba, že přestanu na kouření myslet? Jak to máte vy, co už jste hodně daleko a jak daleko. Já vím, u každého jinak. Tak všem díky za podporu a voňavej den. Vydržať!!!

lexa

taky tě vítám Jaruš a Drahuš!Jaruš já teda ještě nejsem nějaký mazák ,jako třeba šikula Ládík mám 26 den bez,nějaký abstáky co by se nedaly ustát nemám,ale na ty potvory myslím pořád!!!Prostě jenom myslím!Jo Megan já teda už ty zlozvykové odbourala i tu ranní na kterou jsem se teda sakra těšila,ale zustala mi jak píšeš ta posexuální!!Tak se mi to teda ani nechce dělat,mám strach neb se vždy na závěr vydím jak si lahodně vykuřuji na balkoně!!!Lindule vím jaké to je být sama,to potom pěkně ti červíci šeptají co!Jinak gratuluji k 42!

Friduča

Dobré ránko, Ládíku - nebude to tím, že trochu počítáš s tím, že já na tý dovče selžu ? A tak nějak třeba podvědomě bych tě vzala sebou ..? Jenže,já mám jen lehké obavy... A doufám, že s e tak nestane... Tak jestli to dobře dopadne - budeme oba po mé dovče za vodou :) :) Zvládneš to..Vydržel jsi už tak dlouho ....Já ti věřím !!! Radu,no tak hlavně to pěkně oslav !!! A přeju vše nej dopředu !!!! Mám už skoro zabaleno a dneska v noci, resp. zítra ráno v pět bych měla vzlítnout :) Takže asi nepůjdu ani spát ... Mají přijít kámoši, tak si dáme vínko a pak rovnou pojedeme.. Megan - 20 dní fakt dobrý, tak žvejkej... :) Lindule - tak vyhoď uklízečku a zahradníka a začni makat ...Pak ti nezbude vůbec žádnej čas na prostoje, prosedy a prolehy :) A nesmyslný myšlenky ... :) :) 42 den - super !!!!!! Drž se holka ...Jinak mě teda jo ..Já si to u moře vždycky užívala..Balkonek, teráska - výhled na moře, vínko... cígo ...Něco dobrýho k jídlu.. Prostě veget.. No tak teď to bude stejné...ale prostě bez cigerety..Horší to bude mít manža - přede mnou si nezapálí... No uvidíme :) Jaruš - každý to má jinak..Moje mamina nekouří asi 7 let a opravdu myslet, tak jako, že už jí nenapadne myšlenka, že by si dala cigáro, tak ta jí nenapadala zhruba od 3 roku nekouření... Ale nebylo to tak, že by se sebou musela bojovat... Jako, že by si dala cígo, ale stále k tomu měla postoj, jako kuřák..Dneska je prostě nekuřák a ani ve snu jí nenapadne, že by si dala cígo...A já pevně věřím, že mi to taky dokážeme.. Já dokonce, kromě pár hnusnejch návalů, to tak i docela mám...Zatím ! Nemyslím si, že by to tak muselo zůstat ... Stačí jedno a je to ....

ládík

Frííííííííííííííííííí , tak to se velmi omlouvám, ale nějaké tvoje selhání mě ani nenapadlo. já mám jen takový pocit, neumím ho specifikovat a nechci ho zakřiknout, ale že je přede mnou rozhodující týden, 2týdny a pak bude nějak o hodně lépe.. nevím jestli je to jen zdůrazněné přání , ale něco mě to právě s ohledem na moje vysoké číslo (128) napovídá. jinak každé číslo nad 1 je božské. nejhorší první překonaný den a pak již 20,28,44,128 a jiná, to jsou již čísla, která by byl hřích znehodnotit.

Kačka.Z.

Ahoj všichni, dnes jsem si poprvé přečetla o Champixu. Hned v týdnu běžím k doktorovi a jdu do toho!! Vaše příspěvky mi dodaly odvahu, jen doufám, že na mě bude Champix působit a že budu mít tak skvělý pocit jako Vy! Mám 5ti měsíční dcerku a pokaždé když dokouřím na zahradě si běžím umýt ruce a vyčistit zuby a i tak mám hrozný pocit když jí dávám pusu. Pokoušela jsem s tím přestat několikrát, jen kdyby mi to tak hrozně nechutnalo!!!! Snad to výjde i mě! Hodně štěstí!!! Kačka

Friduča

Pěkný večer, kde všichni jste ? Já hačám s kámoškou doma a bumbáme vínko... :) Snad na to letiště v půl třetí alespoň dojdu :) Spát nemá smysl chodit...Budeme si povídat ....:) Ozvu se Vám a držím palečky !!!!!! Nekuřte....:):)

Ema

Tak pekný let a nech Ti všetko vyjde tak ako počasie.

Friduča

Kačko - dobré rozhodnutí !!!! Hlavně nám piš jak se cítíš a jak to prožíváš ... Malá si nebude pamatovat, že jsi kdy kouřila a jednou jí to budeš moct vyprávět, jak jsi s tím sekla...:) Jdi do toho !!Držím palec !!!

Kačka.Z.

Fidučko, Děkuji za podporu, určitě dám vědět a tobě přeji příjemný večer i let.

Marrkula

Čautéééé šicííííí-opět vítám další nováčky-to se ale pěkně rozrůstámě.Odjíždím na chajdaloupku,takže také chvilku nebudu.Teda megan a Ládík,vy jste mě teda pobavili s těma svýma zvykovíma.....:)Já bych vám poradila....zrušit ráno, odpoledne, přestávky také nejsou nutné,neobědvat, nesvačit, nepít pivo, nemít stres,s sex už vůbec ne-to je nejhorší, večer si jít radši hned lehnout a v noci spát a nemyslet .......Takže dobrá rada nad zlato :) Ták,Friduča se už asi někde vybaluje....ta se má,když se mi zadaří za měsíc také budu v trapu-a přesně jak popisuje,bez té cigarety to bude divné-ale na druhou stranu proč by mělo,takovejch divnejch záležitostí sem už zvládla bez cíga tady,tak proč né tam.Naopak,to bude suprový pobyt na letišti,žádné nutné pivko za 60,abych si mohla zapálit,ale pohodová procházka po krámkách.Proto jsem to mimojiné začala řešit.Tak krásný prodloužený víkend všem kdo chce porazit tu hnusnou smradlavou bílou tyčinku a vydržte :)

ládík

ahoj lidi. samozřejmě vítáme nováčky (kačka), bude to již pomalu zvyk, každý den jeden nováček, nebo jeden , který přejse jen ze čtení i na psaní. marrkulo, je to skoro neuvěřitelné, ale aniž jsem četl tvůj příspěvek, tak jsem poslouchal tvé rady. nějak jsem si ten prodloužený týden vzal k srdci a vstával jsem v 10:37, takže dle tvé rady jsem zrušil podloudníky ranní a téměř skoro i dopolední. další tvoje rady nevím , nevím , nevím zda dokáži všechny splnit. některé odbourám v pohodě - nepít pivo - splněno, nemít sex - v mém věku již nevím o čem píšeš, jít si brzo lehnout - když rodina nebude moc prskat , že se jen válím , pokusím se splnit, v noci spát a nemyslet - splním, takže již toho nemám tolik = rekapitulace : truchu dopoledne, oběd, odpoledne, večeře, stresy a přidal bych k tomu práce. tak jsem vlastně již skoro za vodou na druhém břehu. vlastně ano, já to dám a vy všichni když budete chtít tak taky. a bude nás víc . janotův balíček přinutí další a další. zvýšení spotřební daně na cigára, zachrání stát. jestli jako dlouhodobý diskutér mohu, chtěl bych kačce poradit. ta má z nás největší předpoklady uspět přes ekonomickou část odvykání. friduča ukládá 1 000,- za týden, kačka může to co dnes nejen prokouří, ale i náklady za mýdlo, vodu i zubní pastu. sorry , to byl jen pokus o humor, ale představil jsem si, že v té černé době, když jsem ještě kouřil, bych nedokázal vlastně časově vykouřit svoji čtyřicítku denně, protože bych byl stále v koupelně. ahoj nekuřáci. pište, odpovídejte na příspěvky. my ten bílý mor porazíme. (129)

ládík

Kontrola, kontrola. že vy všichni na tom příjemém sluníčku taháte někde jednu za druhou. mějte na paměti a pamatujte, že pro nás je povolené pouze intenzivní nasávání čistého vzduchu , čichání voňavého světa a večerní matematika při přičítání dalšího nekuřáckého dne. ahoj a držte se, ať Vás nikdo smradlavý ničím neláká.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce