Mončo - gratulace 11 měsíců je fakt pěkné čísílko :) :) Ládíku, ty jsi úžasnej bojovník ... Já nevím čím ty hajlíky červavý u tebe vykopat...?Marrkulo - děkuju, já doufám, že neselžu...Budu se snažit... :) :) A pochopitelně gratuluju ke 22dním ...:) :) Tíseň odejde... Neboj ...Megan - nevím kde jsi slyšel o dvou tisících ? VZP přidávala tisíc korun a to na celou léčbu - nikoliv na balení... A ještě jsi musel docházet do protikuřácké ordinace - jinak jsi měl smůlu...Já se teď nechala očkovat proti žloutence ( také dávali tisíc korun, taktéž zruší ), stojí to čtyři a půl tisíce. Někde tvrdí, že to je na celej život, jinde, že po pěti letech je třeba přeočkovat. Takže - moudrá z toho nejsem, kdyždopádně jsem jim ty dva tisíce nechala, aby měli na své nové a krásné budovy a úžasnej časák, kterej se k nám ze kterých žijou stejně nedostatne... Prostě na ně kašlu - musela byc hse furt jen rozčilovat...Máco - nemám absolutně problém s tím si CHMP sama platit ( taky to dělám ), beru to jako své selhání a pomoc sobě a zodpovědnost cítím taky jen za sebe. Ale fakt je ten, že léčba je hrazena né jen feťákům, ale i alkoholikům a dnes i gameblerům a v momentě kdy kuřáctví má své místo mezi nemocema a pojmenování diagnoza F17 - myslím, že by bylo fér, aby byla také hrazena...Argument, že nám na cigerety nikdo nepřispíval mi nepřijde jako pádný. Alkoholikovi někdo přispíval na pivo, rum ...Feťákovi na heroin, pervitin ? Gameblerovi na to,aby mohl za jeden večer naházet do automatu třeba dvacet tisíc ? Promiň, ale nevidím v tom žádný rozdíl -ano i když trošku ano kromě kouření jsou všechny ostatní závislosti nepříjemné a i nebezpečné okolí...Dopady na rodiny atd... Nicméně já jako kuřák ničím zdraví PŘEDEVŠÍM sobě i když i ostatním pasivním kouřením...Nicméně je to tak, že nám to npřipadá tak závažně, jak to ve skutečnosti závažné je..Vzhledem k tomu, že se poprvé začalo na škodlivost kouření upozorňovat,až okolo roko 1950 - a to jen neodborně ( zatím ), tak je toto ještě v plenkách... Zatím je stále víc lidí, pro které je to přijatelné.Přijatelnější, než alkoholik, feťák, gamebler... Ale je to na stejné úrovni, ať se nám to líbí, nebo ne ... Tudíž si myslím, že stát by měl mít přísnější opatření, minimálně začít využívat kromě varování na krabičky a výkřikům v reklamách a chabejma zákonama - opatření, která už platí. Tedy neprodávat cigerety a to striktně mladším 18 let - důsledně toto kontrolovat a dávat zákonem možné pokuty jak majiteli, tak tomu kdo prodal. A né jen varovně zdvihat prst - pozor zvyšuje se procento závislech dětí už v deseti letech věku.Mají možnosti - nevyužívají je... Takže, já si myslím, že stát by měl kuřákům pomáhat přestat kouřit, stejně jako pomáhá jiným lidem, kteří jsou závislí. Né jen přímou finan. výpomocí...Není to fér.Pavle - pokud vím, tak CHMP nevyrábí tabákový průmysl, jako jediný výrobek - osatatní ano. CHMP a např. hypnoza ( mimochedem lékařsky doloženo, že funguje a to nejspolehlivěji ) se také nedostane na mezinárodní konzília o kouření a bojích s ním - jsou tam lobisté tabákových společností a nemají z toho peníze... Je to poměrně hnus... Na jedné straně to do nás cpou a na druhé na nás alibisticky křičí my vám dáme - kouření je nezdravé...!!!Osobně - kouřit nechci a nebudu a tohle je také jeden z důvodů...Jinak No- One - pokud jsi četla můj příspěvek, vysvětlila jsem a myslím, že je to i jasné z toho co jsem napsala, naprosto spontálně, bez přemýšlení : že je škoda počítat znovu kvůli jednomu prásku - tedy tak jak jsem to vnímala...Vztáhla jsem si to jen a jen na sebe... Nepsala jsem přece, že Corrona musí !Počítat od nuly... Následně jsem vysvětlila, že m i tu nejsme od toho jí říkat jak si to má počítat... Je to její věc...A pokud nebude počítat jednoho práska -já s tím nemám nejmenší problém...Napsala jsem jí, že důležité je nekouřit dál ! A víc se v tom odmítám hrabat, neb si nemyslím, že by bylo v čem...Já ti Corrono držím palec.. A makej na čtvrtém měsíci...
Přidat nový komentář