Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Maimay

Ahoj všichni spolubojovníci.Ládíku velká gratulace pro tebe.Fridučo pro tebe nemám ani slov.Jsi neuvěřitelná ženská.Strašně ti držím at to konečně dáš.Myslím,že díky tobě se nás drží moc moc lidiček.Olina,Lexa.Megan a další vydržte bude to každým dnem o kousínek lepší.Jiřino blahopřeju,začínali skoro spolu.Už jsem ukousla z 8 měsíce(skoro jako těhotenství:)).Našeptávači už nejsou tak neodbytní.Je to fakt už o štipec a to pořádnej, lepší.Za ušetřený penízky jsem si koupila už začátkem léta kolo a ted jsem si nechala udělat nový bříško.Takže shrnutí.Odměny jsou daleko lákavější něž ten smradlavej zabiják.A to nejen ty finanční ale i super dýchání,fyzičku mám lepší než před 10 lety a změna životního stylu se mi moc zamlouvá.Doufám,že neselžu ale myslím,že s takovou partou jako jste vy to fakt zmáknu.A Vám všem moc moc přeju at ty vonavý dny přibívají jako kapky deště a je vám čím dál líp.Zvládla jsem i pár velkejch stresů a vím, že se to dá zvládnout ibez bílý smrti .Tak se nebojte a hlavně držte se.Nejsem žádnej spisovatel, ale bojujte,bojujte, blahopřáníčko za každý další sluníčkový vonavý den.

Megan

Ahoj všici spolunekuřáci. Vy se máte, už většinou chrápete. Já se dostanu do postele nejdřív v 07 hod. ráno. Ach jo. Tak se sbalte a přijeďte k nám do třebíče. Fakt rostou. Koš byl za cca 1 hod. úplně plný a už jsme raději rychle zdrhali z lesa, neb jsme neměli houby už kam dát. Fridučo, s tou hospodou je to fakt dobrej nápad. To musím vyzkoušet. Dám si škopka a budu řvát, řvát a řvát,, Já nekouřím, já nekouřím, já nekouřím.´´ Asi by mě brzo odvezli. Maimay, ty ušetřený penízky ti pomalu, ale jistě závidím. Se všichni mějte krásně voňavě a žádný zlý sny(např. o kouření).

Megan

Friduč, tak ten tvůj blog je fakt v POHODĚ. Jsi žůžo Úžo

Lindule

Brýýýý ránko všem . tak začínám svůj 39 den, to je paráda. Normálně už jsem přibrala 4 kila a nevypadá to zrovna moc pěkně :-) ale tak snad se dokopu brzy do nějakého sportu a bude líp :-) jinak blahopřeji všem co krásně nekouří...no není nám líp? mě teda je super...akorat mě te´d v posledních dnesch bolí na hrudníku a nevím co to je a k doktorovi se bojím...ach jo já jsem posera to není možný...tak vám přeji krásný voňavý den papa

michala

Dobrý den,měla bych dotaz na Friduču,jak dlouho si myslíte že trvají abstinenční příznaky když přestanu kouřit?týden,měsíc nebo rok?Děkuji za odpověd

Lindule

Ahoj Michalo, absťáky můžeš mít, třeba i po roce, nebo i déle, podle toho jak si to v hlavě srovnáš...já třeba nekouřím 39 dnů a prášky už jsem taky vysadila a absťáky nemám skoro vůbec...a když náhodou nějakej začne otravovat, tak ho zajím :-) To třeba Ládík s nima chudák bojuje dnes a denně...To má každý jinak...

michala

Lindule děkuji.Já nekouřím 4 měsíce,champix ještě beru.první měsíc jsem ani nevěděla že jsem přestala kouřit a od druhého měsíce mám deprese které trvají tři,čtyři dny a pak třeba týden pohoda.Netrápí mne ani tak chutě na cigaretu jako ty deprese a záchvaty pláče.

lexa

všichni!Lindule nic si z toho nedělej já taky přibrala 4 kilča!Když tak se sejdem na jiné diskuzi,jak zhubnout!!"No teda já už jsem raději ode dneška najela na dietu!A 2 týdně chodím cvičit!Maimay to bříško bych taky brala,ale manža mi to nechce dovolit!Jinak Michalo s tema abstákama je to tak,někdo je má pořád a někdo třeba vubec!Já co jsem se ptala kolem sebe odnaučenych kuřáku,tak snad nikdo abstáky neměl,myslím nějak hrozné no!Chmp bereš celkem už dlouho já teda zvažuji,že bych ho už vysadila jako Lindule,ale asi to je ještě brzo!tak se všichni mějte vonavě jdu ven je tam krásně!

Friduča

Prvně Vám všem děkuji za pozitivní reakce na blog - budu se snažit furt psát a doplňovat.Ale v sobotu ( snad ) pojedu na dovolenou, tak nic nebude :) Ale myslím, že je toho tam zatím dost na počteníčko :) Marrkule plácám tlapkou k té první dvacítce - je to super, viď !!! Kamarádka se dnes staví a prý si uděláme obalované houby :) Někdo jí je dal ...Mlask, tak se těším :) Maimay - tobě pochopitelně blahopřání - 8 měsíců je už pěkné číslo ... :) Závidím ... :) A těším se,až ho budu mít taky... Pro mě bude významné každé větší, než 5 měsíců... :) JInak bříško - no dobrý ...Já bych možná jednou prsa, ale až později po dětech.. A teprve,až u nás bude dostupnější metoda - ze svého vlastního materiálu ( tzn. odeberou tuk, kde přebejvá - něco s ním provedou :) a vloží do prsou a upraví - je to přirozené, nikde žádný cizí materiál a zdravější, bez nutnosti za 15 let měnit...nyní to stojí 200 tis. a dělají to myslím jen v Brně ..), ale to není pro mě aktuální, to až jednou ...Jinak já ti naprosto věřím, ty už jsi jednou nohou venku - kdo vydrží rok má z poloviny vyhráno... Megan - nebruč.. ty pak zase jsi doma, když mi ostatní makáme :) :) Lindule - plácačka ke 39 - jsi dobrá holka !!! Jinak já se nevážím ...Tak nevím,ale zatím nic nepozoruju... 3 týdny necvičím a další dva nebudu, ale jak se vrátím - nástup do posilky a min.3x týdně tvrdá makačka... Už mi to i chybí ... No mě s přestávkama bolí na hrudníku od té doby co jsem přestala kouřit ( pocit, jako když mám nemocné průdušky - tlačí to ), myslím, že je to možná čištěním ... Ale nevím to.. Sama se po návratu chystám na to plicní, tak uvidím co mi poví..Zajdi... Nemáš se čeho bát - hlavu ti neutrhnou..ověříš si, že jsi zdravá a pokud bude nějakej problém, je lepší tam bejt včas... Koukej tam mazat !!!!!! Hergot, jak malé děti... :( Michalo - ano souhlas s holkama abst. příznaky jsou hodně individuální. Deprese a špatná nálada jsou také příznaky ( občas se připisují jako vedlejší účinek CHMP ), ale já tomu moc nevěřím..Někoho to provází a někoho ne... Já to tak loni měla taky a teď prášky půlím a mám to v hlavě srovnané a nic z toho se u mě neobjevilo .. Ale je to skutečně individuální a to i doba trvání...Někdo týden, jiný měsíc, jiný rok..Ale všeobecně platí, že by to čím déle nekouříš, mělo ustupovat. Pokud s tím máš opravdu veký problém - já bych si raději zašla k doktorce ( není to žádná hanba ) a nemá smysl se trápit a poradí ti odborník k tomu určený... Někomu stačí popovídat si s kamarádkou a vyplakat se jí na rameno a někdo to sám nezvládne... Nepodceňovala bych to, pokud tě to tíží a zašla si ...Lexo - proč ti to manžel nechce dovolit ? Se o tebe bojí ? Nebo se mu tvoje bříško líbí... ? :) :) A i vysazení CHMP je individuální - každopádně se nedoporučuje vysadit najednou,ale postupně snižovat dávky ! Já jsem se včera dozvěděla, že kdyby muž přestal kouřit, tak by se jako šoupnul do další etapy života a ztratil mládí... Já na něj koukala jako blázen, co to povídá ... A on no co, ty jsi nikdy neslyšela o krizi středního věku...No tak to mě teda dostal...Tak jsem mu řekla, že k tomu taky patří balení sedmnáctiletejch holčiček, tak že by mi nějakou domu dovedl ? A práskla jsem dvěřma. Zatím jsem ještě nestačila ani otěhotnět ( ani na tom pracovat - beru prášky ) a můj muž má krizi středního věku. Nestíhá běhat s mladejma klukama na fotbale atd ...Tak jsem mu řekla, kdyby nehulil a párkrát za týden zašel do fitka a na pás, že by jim třeba stačil... Vím, že to není nejlepší reakce,ale pak se to uklidnilo .. :) :) A řekl, že přejde na doutníčky a vykouří jeden za den ..No tak jsem na něj zvědavá ... :) :) No občas máme doma veselo :) Jinak upozornění pro všechny - NEJSEM ŽÁDNÝ ODBORNÍK !!! Mám informace - osobně prožité a něco načtené ... :) Mám občas pocit, že si někteří myslí, že jsem snad doktorka ... :) Nejsem, jsem účetní :)

Maimay

Ahoj Michalo.K tvému dotazu.Nekouřím necelých 8 měsíců a plačtivé deprese mě přepadávají pořád.Od té doby co nekouřím tak jsem se změnila i povahově.Ale dobrá zpráva je,že už to není tak časté a i povaha se mi začíná vracet do normálu.Po prvotní euforii,že jsem nekuřák(asi 3 měsíce)přišlo období prázdnoty.Pořád jsem přemýšlela o smyslu života,o tom proč vlastně nehulit když to bylo tak slastný a pod.blbiny.Depky jsem měla klidně 3dny a to takové,že jsem jen bulila a nemohla se ani pořádně nadechnout.Povaha zlostná,popudlivá,večně mi vadila jakákoliv blbost=záminka k hádce.Jak jsem již psala bojovala jsem proti tomu všemu sportem.koupila si kolo,chodím do fitka.A muj stav se začíná pomaličku normalizovat.Občas mě ještě záchvaty zlosti,hádavost a depresí přepadnou,ale už je to opravdu minimální.Takže vydrž.Sedni na kolo nebo chod na procházky a zhluboka dýchej.Čas všechno zase spraví.A mimochodem zhubla jsem od tý doby co nekouřim víc jak 10kg.Akorát mám občas pocit,že se uštvu.Mám strach jen tak sedět a nic nedělat.Ale myslím,že to se taky usadí a někdy v budoucnu si dám v klídku kávu a budu tlachat a tlachat jako dřív.Pa.Moc držím palce

michala

Maimay,děkuji za odpověď,docela jsi mmě uklidnila.Mám stejné pocity jako si popsala ty.Bojím se že už to nikdy nebudu já,ta co si věděla se vším rady a teď u každé kraviny brečí.děkuji moc

Maimay

Fridučo,moc jsem se zasmála nad argumenty tvého manžela proč vlastně kouří.Budiž mu malou omluvou,že už mi něco podobného řekla sousedka.Jsme zhruba stejně stare ale já oproti ní žiju.Ona jenom kouří a kouří a kouří a přitom si myslí jak jí to dělá mladou.Nevyšlápne schody bez zadejchání,na kole tak na nákup.Prostě nedělá nic jen pije kafe a hulí,ale myslí si že je strašně mladá.Protože prý kouřit je známkou mládí.Vlastně spíš potřebují politovat ti naši "věčně mladí"kuřáci.Nám to už aspon došlo a bojujeme.

Friduča

Maimay- já si totiž myslím, že ho v ten moment nic jiného nenapadlo ( odpovědi na mou snadnou a neustále se jednou za čas opakující otázku : kdy s tím sekneš, se pomalu začínají vyčerpávat... :) :) ) Jen to tak plácnul a já s toho chytla ... :) :) Nesmím se nechat vytáčet ...Ale zase jsme o krůček dál a slíbil mi, že si i přečtě knihu ...Po dovče plicní.. Třeba dozraje ... :)

michala

Tak to se Fridučo moc omlouvám,nevěděla jsem že nejsi odborník,když jsi tak přesvědčivě psala že se champixu připisují obyčejné abstinenční přiznaky,tak jsem si myslela že se v tom nějak pohybuješ...jinak ostatním moc ,moc děkuji

ládík

ahoj lidi. opravdu jsem se vyčerpal víkendovými problémy a psaním. proto , než si připíšu dnešní další nekuřácký den (125 dní = 3 000 hodin), chtěl bych poslat pozdrav manželovi Friduče. asi to nemá lehké, každodenní nátlak, víkendové abstinence, ten má výdrž. Pozdravuji a přeji vytrvání.

Friduča

Míšo to je v pořádku ... Mě to nevadí a pokud budu vědět, moc ráda odpovím... Jen jsem to chtěla ujasnit...Aby jsi si nemyslela, že jsem doktorka ....) :) Víš....Teď jsem se musela smááát, měla jsem fakt velké tušení, že mi Ládíku napíšeš něco podobného ... :) :) :) Jáááák vydrží, chlapéééé !!! Ty by jsi mu měl přát aby konečně dozrál a dostal rozum ... :) Neboj - nemá to zase tak těžký ...Občas se chytneme,ale my spolu vydržíme nemluvit tak 5 min... Pak se tomu zasmějeme... A já už se ovládám..Většinou se jen tak nenápadně zeptám..Odpověď je jakési bručení...A zase se jede dál...No uvidíme..Na dovče spolu budeme 24h - nebude mě moct ošidit....) A vzhledem k tomu, že přede mnou nekouří vůbec, tak jsem moc zvědavá, jak to zvládne..Možná si bude nařizovat budíka na noc - půjde si dát cigáro, pak si nenápadně vleze zpět do postele... A moc bych to z tou jeho podporou nepřeháněla - já taky přesně loni začala kouřit...Při výhledu na moře, sklenky vína a smutnejch očí manželových...To byl sakra nápor ! Tak to pro mě bude největší zkouška...Neb on bude trpět jako pes a bude to vidět...

Friduča

Málem bych zapoměla Ládíku - já tě pochopitelně chválím za těch neuvěřitelnejch 125 dní !!!!!

lexa

jo jo bojí kdo by se mu staral o dvojčata!!Jinak jsem byla cvičit,mám za sebou 22 den a první dietní!Ted mě napadlo,jak nám to všem pěkně jde a jestli si třeba fakt někdo třeba nepotáhl a nepřiznal se co??Já teda fakt nééééééé!Ale fuuuuurt na ně myslím a mam stejné uvahy jak tady píšete,a proč už nemužu a už nikdy nebudu a jak je to strašné!!No nic radši jdu něco dělat,myslím na samé kraviny!!Tak vonavou noc a fakt nekuřte!!!!

corrona

Ahojky, tak když vás tady čtu jak si navzájem fandíte, musím se přiznat k tomu co jsem provedla. Dozvěděla jsem se samozřejmě náhodou protože už 10 let nebydlím na místě trvalého bydliště že mám exekuci za něco, na co jsem už dávno zapoměla. Když jsem zjistila cifru, málem to se mnou prásklo. Ten den jsem jela k matce a ta samozřejmě jako vždycky seděla a hulila. Jak jsem byla vystresovaná tak jsem si řekla o páva a protože mamka ví že už 2 a půl měsíce nekouřím, normálně se jí uplně klepala ruka když mi cigáro podávala. Zkusila jsem si potáhnout ale jen malinko a víte co? Začala jsem se dusit jako při první cigaretě před svými 32 lety. Fuj !!! Už nikdy !! Ani při takovémhle stresu, jaký teď mám. Je to hnusný, pálí to na jazyku a to jsem i řekla když jsem to musela zapít. Mám žvýkačky, roksové bombony a 3 kg navíc a taky si je nechám. Zatím krásno dobrou noc a držte se... :))

Friduča

Lexooooooo !!!!!! Ihned koukej přehodit výhybku !!!! To ti teda říkám..Jak začneš takhle přemejšlet, tak máš našláplo k selhání a nebo tvrdému týrání sebesama - podívej na Ládíka..Taky nedokáže tyhle hrozný myšlenky zahnat a srovnat se s tím, že cígo, už nebude jeho kámoška...A jak se trápí... Hernajs.. Přece to není tak těžký přijmout to svoje abstinování pozitivně...Prostě se těšit na kávu, na prcházku, na přátele v hospůdce, na zahrádce u grilování, na dovolenou....A všechno je stejné, takž prostě jen bez cíga...Vy už ho jednoduše nepotřebujete, tak neblázněte !!!!!! My, už jsme nekuřáci !!!!

LÁDÍK

friduča má pravdu. pracuji však na porušeném softwaru. sice trpím, ale jinak jsem dobrej a s vůlí.

Friduča

Vůbec nic si z toho nedělej...Možná je to dobře zkusit to a zjistit, že ti to nechutná..Já si to pamatuju z loňska..Taky jsem to udělala možná i proto, teď to nutkání nemám, neb vím, že je škoda počítat od nuly kvůli jednomu, dvoum práskům, který ti stejně nejdou přes pusu...Ale vy ostatní pozor - bylo spusta takovejch ( a bohužel většina ),co to udělali a byli v tom znovu...!!! Je to ošidný ! No já kdybych si zapálila tak se přiznám...Nemám důvod ke lhaní... Dělám to pro sebe a sobě lhát nemůžu :)

Friduča

Ládíku - jseš dobrej !A máš obrouvskou vůli !!!! Co vymazat kompletně hardware ? :) :) :)

ládík

tak to byla tedy noc, prokouřil jsem celou noc a nevím vůbec , jak to chutnalo a před probuzením jsem škemral alespoň o jednoho práska.

Marja

Napsala jsem příspěvek asi před dvěmi dny, ale pak jsem ho neviděla, možná jsem ho neodeslala. Fridučo, blog mám uložený v oblíbených, chtěla jsem ti tam napsat, ale nevím jak. Budu se ti snažit napsat na email, než odjedeš. Já selhala, tak nemohu moc radit, jen snad jedno: ani jednu i když si myslíte,že to nebude vadit, jinak jste v tom znova. Říkat si raději když to na vás přijde -Jsem nekuřák a to je dobře,že si již nemusím zapálit. Ať vytrváte.

Friduča

Dobré ránko, do dalšího voňavého dne :) Ládíku, já tu svůj sen ani nemůžu psát..Byl hodně divokej a hnusnej ... :) Brrrr..Ale s kouřením to nemělo co dělat... Možná ty sny jsou také abstinenční příznaky, když je máme všichni -- ti co zobou CHM a i ti co ne ...Marjo - moc děkuju, ale já ho zrušila a udělala jinej kam se dá psát..O stránku zpět jsem psala odkaz... Ten první je nesmyslnej..Když si kvůli tomu musíš zakládat e.mal na googlu atd...Dřív to tak nebylo, novinka a myslím, že nebudou mít moc odezvu :) To víš napiš mi..Budu moc ráda !!!! Naopak, máš co říct...Nekouřila jsi dlouho a můžeš nám poradit čeho se vyvarovat,než se na to znovu vrhneš !!!!

lexa

Marja,myslím že i tvé příspěvky a rady budou moc zajímavé,třeba proč si selhala a tak a my se z nich poučíme!!!Akorát nepíšeš jestli teda kouříš?Jinak Ládíku,Friduč díky za podporu budu se snažit přehodit tu vyhýbku!!Já teda taky určitě vím,že to dělám jenom kvuli sobě a já jsem se tak rozhodla i přesto,že muj manža hulí jak strhaný!!!Já chci být prostě nekuřák a chci vonět a šetřit a být zdravá!!!!!Corrono to se stává hlavně,že to víš že je to hnusné alespon tě to už nebude lákat!Všem držím palečky!!!

Marja

Tak než jsem blog stačila více číst, tak je zrušen. Ale udělala jsi dobře, mě tam právě odradilo zakládat si ten účet.Ale neumím najít ten nový odkaz, asi čtu nepozorně, ale nestíhám to zase tady číst tak moc poctivě.Fridučo, dej ho prosím znova, prosím. Jinak na dotaz - ano kouřím, začala jsem znova kvůli váhy. Ne kvůli vzhledu, to by mi nevadilo, ale kvůli kloubům. Ale už dva dny se věnuji změně stravování, jestli tohle zvládnu, začnu znova s nekouřením. Ono není těžké přestat, ale změnit vlastně úplně životní styl, to je těžké. Někdy o tom napíši více. Jinak ještě jsem už obdržela pokyny na nekuřácký sraz do vinného sklípku. Bude to fajň a na druhé diskuzi jsou moc fajň. Já vím, že píšete raději tady, ale když už se pak znáte i osobně, tak se v příspěvcích píše již i o něčem jinem. byla jsem jednou na sraze v Praze a bylo to fajň.Tak kdo může jeďte, nebojte se, poznáte se osobně, vždy se tam objeví někdo nový.

Friduča

Marjo tady je odkaz : http://f riduca.svetu.cz/ . Jinak já ti věřím !!! Myslím, že to dáš..Až porovnáš jedno, vrhneš se na druhé ... A ty jsi věčná bojovnice, ty to dokážeš... Mě to na druhém webu nijak nenadchlo... Věřím, že setkání může být příjemné - já se mu nebráním pokud bude někde v Praze, nebo poblíž a domluvíme se lidičky, kteří si povídáme tady..Tam si připadám tak nějak cize...Nikdo nijak zvlášť nereaguje na příspěvky ostatních.. Tím nemyslím, že by ty lidi byli špatní,ale asi už mají svou partu... Mě se líbí tady, no... Lexo, přehoď ...Teda ty chlapy jsou ..Potřebovali by pořádně do... Hulí a hulí.. vůbec nám to neusnadňují....

ládík

tak to máš opět svatou pravdu. oni když jsi tam vstoupila, tak žádná odezva. tady je to fakt perfektní a myslím, že nejsem daleko od pravdy, že to tu funguje jako kolektiv, parta. tam je to fakt divný. hlavně , aby i sem se nenabořila podivná postava osoby pana JC, na tak vědecké myšlenky nebo snad na šplechty nemocného nemám asi buňky a ani náladu. .............................. .............................. .............................. .................... PS: chlapy jsou dobrý, jen na ně nesmíte mít tolik požadavků. již jsem psal svůj názor na tuto problematiku. když chtějí a výrazněji jim to neničí zdraví, tak ať si kouří, že nám to neusnadňují je vlastně pravda, ale kdybychom přišli do toho neurvalého skutečného světa přímo z bavlnky, tak by ta pecka byla ještě větší. takto jsme alespoň trochu připraveni. PSpříběh - zhruba před týdnem jsem byl tvrdě napaden svojí dcerou, že potajmu v okně kouřím. důkazní materiál v podobě dlouhého popela se válel na podlaze přímo pod oknem. myslím , že takto usvědčený viník (jak píše friduča-manža), se myslím dost zastyděla, nejen že mě podhuluje, ale ještě ke smradu dělá bordel. v rámci demokracie a volnosti jsem to blahoskloně přešel. a ten dobrý pocit mě vydržel skoro hodinu a to bez abstinenčních příznaků. no nic jdu bojovat, ještě odpovím na příspěvek corroně a jdu dělat a bojovat (125 + 0,625)

Marja

Fridučo, blog uložený. Tak se sejdeme na srazu, až bude zase v Praze. To do té doby zvládnu a pro tebe to je další motivace vytrvat.Ať se sejdeme a pak všichni co bojují tady. Ať vám to také pomůže, že se pak sejdeme. Já se zase někdy ozvu.

corrona

Tak si říkám, proč bych měla počítat od nuly kvůli jednomu prásku kterej mi stejně nechutnal a vůbec nevidím důvod. Tady nebo na tom druhém diskusním fóru si někdo cigaretu sám zapálil a celou jí vykouřil a od nuly taky nepočítal a já vím že za zhruba 2 týdny mám 3 měsíce a to mi stačí. Jinak všem držím palce a ahoj.

ládík

corrono to je ten zásadní problém, který mě dosud drží nad vodou. já jsem pro ten druhý drastičtější přístup. pro tebe bohužel, porušeno - ať již jedním práskem nebo jednou trubicí, prostě porušeno a začínáme od nuly. jsme češi , a když si při našich povahách povolíme úlevy, budeme na základě nějaké výjimky bahňat dvacku denně a sem psát jako kovaní nekuřáci. podívejte na naše poslat, když vydají zákon již mají připravené sbírky s výjimkami těch základních paragrafů. abych byl tolerantní povolil bych součet = nový začátek + doby do přestupku = například 7+( 74 ). sorry. ale pokud se zde kolektivně dohodneme a budeme dávat jen napomenutí žlutou kartou a kritikou ty,tyt, ty, tak jsem samozřejmě pro většinovýmý souhlas, ale nevím jestli se sám ubránim té příležitosti a nebudu v okolí škemrat alespoň o práska (se švárou bych ukecal i 30 krát denně práska a litoval bych, že musím jet domů se vyspat, to bych ho snad i začal milovat , že mě dává ty zakázané věci a ....raději to nechci domýšlet)

ládík

tak jsem si přečetl svůj příspěvek corroně, příspěvky o jejím přestupku a cítím se jako tvrďák. dávám do pléna návrh. corrona začne bohužel počítat od nuly, ale my všichni tu diskutující jí večer všichni nezapomeneme vyjádřit osobní podporu. ještě jednou sorry, ale pořádek by měl být a jak si povolíme úlevy, tak ikdyž to děláme pro sebe, tak za chvíli v tom znovu lítáme. na druhou stranu nám to mohla zatajit, ach jo ten život není prostě procházka. ahoj , sorry corrono, dovoluji si vyslovit osobní velikou podporu, držím palce.

Ema

Prosím Ťa čo myslíš tým "nebo jednou trubicí"? Jedným "práskem" to je asi jedno potiahnutie z cigarety. Je mi trapné písať o svojich problémoch, keď tie Tvoje sú oveľa väčšie, ale si tolerantný a tak to skúsim. Za mesiac prestanem brať champix a pretože som fajčila asi najviac rokov z vás všetkých a denne bez prestávky, mám ten zlozvyk tak zakorenený, že rozmýšľam o elektronickej cigarete s náplňou bez nikotínu. Len aby som sa, až nebude vareniklín, oblbovala zasa niečím iným až dovtedy, než ten zlozvyk trošku otupím a potom možno postačí aj moja pevná vôľa, ktorá nie je tak pevná ako by mala byť. Nemyslel si tou trubicou práve elektron.cigaretu?

ládík

myslel jsem skutečně normální cigaretu. bohužel bez nikotinovou elektronickou cigaretu neznám. švagr má elektronickou, chtěl oslnit rodinu , jak je ohleduplný a že nebude alespoň doma kouřit. ikdyž je napruženej minimálně 20cigárama denně, říkal, že ta elektronická není nic moc, vydržel to tahat (ale ta byla s nikotinem) dva večery, a teď mají zase doma kouřovou clonu. já byl tvrdý a odmítl jsem i jen zkusit , jak to chutná. bylo to někdy při mém 80 nebo 90 dnu a já prostě do sebe nechci nikotin, když již jsem měl tak vysoké číslo. vydíte ani mě nenapadlo, že by to bylo porušení, stejně jsem odmítl. ema , nevím jestli jsem tolerantní, ale naopak vyzývám všechny , kdo jen čtou, aby psali a tím pomohli nejen sobě, ale i ostatním. neužívám nic na podporu (i ten EPAM jsem odložil = mě to nic nepřinášelo=žádné poznatelné zlepšení), takže ti nemohu asi moc radit, snad jen s tím kouřením, kouřil jsem 1.ligu kolem 33roků a pod 20to nikdy nešlo. ikdyž v dávnověku na vojně si pamatuji na mazáky, kteří , spíše aby vynikli se dávali každé 2hodiny budit na cigáro. myslím, že důležitá je ta vůle, a ta se dá snad nějak malinko ovlivnit. jak slibuji už poněkolikáté, tak někdy popíšu tu moji návštěvu u kinezioložky, dnes si myslím, že kdybych tomu i jen o trochu více věřil, tak by to mohlo i pomáhat, prtotože nějaké podněty tam přecejenom byly. emo piš, tady jsme normální a myslím , že pozitivně naladěni si pomáhat, radit i soucítit. mě stále mrzí ta corrona. snad by měla počítat svých 80 a dále, nemyslíte ???? já osobně bych se picnul, kdybych zítra měl nulu a ne (126)

No-One

Ahoj, omlouvám se, že Vám takhle skáču do diskuze, moc sem už nepíšu, ale na toto nemohu nereagovat. Většina co sem píše se pokouší přestat kouřit z vlastní vůle a jestli-že Corrona měla cigaretový úlet po (jestli jsem četla dobře) po 3 měsících tak bych z toho takovou vědu fakt nedělala... zjistila, že už to není ono a že jí to nechutná a pokračuje v nekouření tak nějaké počítání od nuly mi přijde zcela nesmyslné, neb se nezkouřila do bezvědomí a ani v tom nepokračuje. Proč to tedy zbytečně rozpitvávat, máte si dodávat sílu a podporovat se, ne si udělovat černé puntíky, to každého leda otráví a věřím, že někdo si může i říci, že to vlastně nemá cenu pokračovat a začne zase hulit. Tak Vám všem přeji mnoho úspěchů, držte se, já mám 13 listopadu rok bez cigaretového dýmu a tak pak napíši nějaké shrnutí a poznatky, Pěkný bezkouřný den..

Friduča

Corrono - nejsi ve škole... :) Nekouříš kvůli sobě.. Já nepsala, že musíš... Napsala jsem to naprosto bez přemýšlení - prostě kdyby se to stalo mě, tak bych asi začala počítat od nuly ( te´d si nejsem jistá,ale myslím, že se mi to i stalo - před rokem ). Protože, jak říká Ládík - mohla bych kouřit jednu za den ( je fuk jestli jeden, dva prásky, nebo jedna cigereta - Ema myšlena byla jedna cigereta nicotínová ) a počítat dál..Protože v tom případě bych měla plus nějakej ten na víc... Na začátku jsem snižovala,až se dostala jen na jednu... Nikdo tě nemůže nutit - počítej si to tak jak chceš a jak ti to vyhovuje... Ale prostě jsi si dala = porušení a znovu šluknutí...Jak si to budeš počítat je tvoje věc holka ...Hlavně nekuř... Ládíku - nemusela se přiznávat,ale pak by pro ní tenhle web jasi ztratil smysl..budu si doma potají pálit a sem psát jak se držím ? Proč ? Co by mi to dalo ? Nejsem JC ( apropo, kdyby se tu objevil - NEREAGOVAT !!Už se mu podařilo nabourat a zrušit docela dost diskuzí...). Nekuřte !!!!!!! :) :) :)

Lexa

Myslel tím,že je jedno jestli si dá jednoho práska nebo celé cígo prostě začína od nuly!Teda jsem to tak pochopila já!Ale Ladíku nebud tak na Corronu přísný!!!Já myslím,že takový malý prdík neva co?

ládík

již jsem přehodnotil v 15:02:21...................... .............................. ......mě stále mrzí ta corrona. snad by měla počítat svých 80 a dále, nemyslíte ???? já osobně bych se picnul, kdybych zítra měl nulu a ne (126)...................

Jiřina

Maimay, dcera prahne po úpravě bříška, nemohla bys mi napsat kdes byla, co přesně ti vylepšovali a jak jsi spokojená? Když tak napiš na mail [email protected]. Moc děkuju! A jinak stále nekouřím, v pátek osm měsíců.

Marrkula

Ahoj Jiřko,kamarádka byla na bříšku a pak i na prsou v Hloubětíně a je moc spokojená.oOperuje tam mimo jiné nějaký machr z vojenské nemocnice-jméno te´d nevím,ale je fakt spokojená a tím ,že podstupovala tam toho víc,na ty poslední prasa jí dokonce dal 30%slevu na práci.A lůžkové je tam prý uplný luxus.

ládík

je tu někdo, nějak nám zamrzla diskuze. zjistil jsem, že něše diskuze o přestupcích nestartovala naopak druhý web

Friduča

Jiři - moc blahopřeju, čikulkaaaa !!!! Já tu jsem :) :) Ale celej den hledám dovču a sem jen nakouknu ..a nic, tak zase hledám dál ... :) Jdu se juknout ke konkurenci... :) :) Proč nám něco nenapíšete. když nás čtete ??? 41 dní :)

Friduča

Tak jsem to projela... Každý jiný názor...Ale já myslím, že to vlastně ani není důležitý.. Důlěžitý je Corrono - nekouřit dál...Vždy´t to vidíte- kde kdo si zkusil dát jednu a zaplul do toho, ani nevěděl jak...Nehrajte si s ohněm !!!!!V sobotu letím na Krétu !!!! Už se těším i když Maroko to není ...:( :( Ale to bude příští rok !!! Aspoň se budu mít na co těšit ! :) A ušetřila jsem velký prachy - našla jsem fakt libovej Last na 12 dní !!! Je tam volno a jen to zítra musím potvrdit...

Jiřina

Fridu, gratuluju a přeju krásnou dovolenou! Jdu spát nebo něco sežeru.

corrona

Tak jsem si přečetla vaše příspěvky tady i vedle a je to fakt, co člověk to názor. Naštěstí jsem svéprávná a vím co chci a co nechci a podle toho se také zařídím. Já vím že kouřit nebudu , obzvlášť teď mi to nic neříká. Stresy patří k životu, s tím se holt musí počítat a kuřáci jsou mezi námi také pořádně zamíchaní a když nechtějí přestat, musíme se s tím nějak vyrovnat. Jinak Ládíku netrap se už tím cos řekl je to Tvůj názor , já to ustojím. Přeji všem krásnou voňavou dobrou noc jo a Friduč krásnou dovolenou. Vím že loni jsi o dovolené zhřešila a začala znovu, teď víš o čem to je a určitě se budeš držet. Jó pokušení číhá všude, to je svatá pravda.

Friduča

Jiří - stálo mě to pěkný nervy.. nikdy se nemůžu rozhodnout... A jsem pak vzteklá... A manžel ze mě, jak jsem nerozhodná... :) :) Ale na konec jsme to zvládli a já se těším, jak si dáchnu...Já furt cucám bombony ... a žvejkám ... pomáhá mi to, když mám na něco chuť a taky se napít vody.. po dlouhé době aspoň trochu dodžuju pitnej režim..Vůbec netrpím pocit žížně... Corroo - no právě.. dneska, když jsem koukala na fotky, tak jsem si představila ten naprosto úžasnej výhled na moře a já s manžou vínko a cígo... Fakt... Trošku mám z té dovči strach...Hospody,rituál u kávy a tyhle věci mi tentokrát nedělá problém ( jsem prostě vyrovnanější, možná smířenější )..ale upřímně s tímhle nevím. Sice si věřím a myslím, že neselžu,ale ...Tohle člověk nikdy neví na 100% a ta představa dneska...No uvidíme...Bude tam jistě i internet - podám hlášení :) :) A´t už je sobota... :) Nechcete se někdo přidat ? :) :)

Megan

Ahojn všichni nekuřáci. Tak jsem si dal včaera 93 Km na kole a OK. Corono, toho práska je škoda. Jestli budeš počítat od nuly, nebo dál, tak to je jen a jen tvoje věc. Jinak se všichni mějte voňavě a já jdu do procesu.

ládík

ahoj, jdu vybojovat další den bez smradlavých trubiček. dnes by to mělo být v poho, zatím mám takový pocit. kriplíci v hlavě ještě spí, tak uvidíme.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce