Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Marrkula

zdravím a fakt jen na skok,ve 12,05 mi jede autobus-takže čaj se jmenuje Slim program a vyrábí ho jemča-obsahuje právě mimojiné ten puehr nebo jak,kdysi to tady nekdo doporučoval,ale to jsem nesehnala tak jsem začala pít toto,stojí kolem 50 ten balík a je na půl měsíce,takže cena super.A jak píše Fruduča,taky jim normálně tak jak předtím,nemám žádné chutě navíc - akorád na sex-ale to zase nemám partáka doma-takže se asi budu muset poohlédnout nekde jinde :) Ne fakt mějte se a večer juknu na vás.Páčko

Megan

Fridučo, já si asi začnu sypat popel na hlavu. Tak to musela být fakt slušná kalba. Už houby co vydržím. Marrkulo, ty máš chuťě na sex? Tak to mě někak zvlášť nebere. Jdu tam pustit jedno točený a pak si dám skoro 80 Km na kole. Už se těším. Se mějte

Friduča

Zdeni, nečti nás a napiš taky něco...Řekni svůj příběh ....:) :) :)

Friduča

Tak vidím, že Zdéňa se stydí napsat.. :) Ale už si nás čte, tak to je taky dobře.. Vítám tě a zdravím do prdelákova :) :) A kde jsou ostatní ? Ládík už tu nebyla sakra dlouho, tak jen doufám, že je někde na kolech,nebo na pěšovejletě,nebo tak bez připojení na net....Jana, Lindule, Lexa.Marrkula.Luba, Megan,Corrona...VVšichni....? ?? Já končím svůj další den bez a jsem fáákt ráda... Jsem možná i trochu hrdá ? :) Jinak Maroko padlo a bude Kréta -pokud bude hafák o.k..Na Maroko máme málo času, tak ale na 100% příští jaro... Dobrou noc a krásný sny...

Lindule

Brýýý ráánko všichni...tak začínám svůj 37 den a už se těším opět na krásný den bez cíčka. Jsem vážně moc překvapená, že mi to vůbec nechybí a to už asi 3 týdny neberu Champix... Fridučko gratulace my jsme prostě dobré :-) Ládíku???? kde jsi? snad nevyhuluješ za pařazem :-D Megan já taky měla strach, že když se napiju, nebo opiju, že začnu mít šílené chutě na cíčko, ale já to prostě všechno vnímám jako nekuřák, takže s tím absťákem ani nemusím bojovat. Já prostě můžu pít a cígo nepotřebuju pač jsem nekuřák přeci ne? a jde to úplně v pohodě :-) držím palce papa a přeji krásný den

Megan

Tak zdravím všechny. Jsem si včera dal 84 Km na kole a celkem v poho. Akorár v noci se mi stala strašná fela. Jsem čuměl do 23 hod. na film Četa a šel jsem chrápat. Bohužel ne a ne usnout. Usnul jase, až po 03 hod. a v 05:30 jsem vstával do práce. Jsem byl úplně vyřízenej. Volal jsem šéfovi a vzal si 3 hod. náhradka abych se dospal. Jsem dneska jako pytlem praštěnej. Právě mám přestávku a tak jsem si uvařil kafe(už z něj takovej strach nemám) a za chvilku jdu opět makat. Se mi nechce. Mějte se všichni dobře vy nekuřáci jedni. Hojhojhoj.

Ládík

dneska vlastně nevím ani , jak začít. myslím, že se mi ani nechce vlastně psát. cítím se zle. vím , že pro mnohé přináším zklamání, ale věřte, že sám se již cítím dost a dost zle. je to těžké přiznat, zejména potom, jak bezva to fungovalo při této diskuzi. skutečně, každé nahlédnutí na tyto stránky, každý nový příspěvek, každý nový diskutující, konzultace problémů a příznivých i nepříznivých stavů nebo myšlenek. toto všechno skutečně pomáhalo, pomohlo člověku až tak daleko, kam jsem se dostal. přitom na počátku jsem si vůbec nevěřil a to , že někdy budu slavit měsíc, dva , tři , čtyři bylo vlastně nepředstavitelné, nacožpak, že se člověk stal skoro moralistou, že si připadal , jako mazák, který snad i až radil jiným a přitom sám nebyl až , tak silný ve své víře. ale přesto jsem hrdý sám pro sebe. dokázal jsem si, že mám určitou vůli a myslím, že naplněné čtyři měsíce by již měli být známkou nějaké vůle a snad i, pokud to mohu tak nazvat, osobního přístupu a statečnosti. do odvykání jsem šel s jasnými důkazy, že 80% lidí bez pomoci nevydrží. i přesto jsem to zkusil a je škoda, že jsem ze zdravotních důvodů nemohl využívat výborných výsledků CHAMP. samozřejmě jsem absolvoval diskuze a porady s lékaři, ale nic to nepřineslo, EPAM u mě nezabírá, antidepesiva jako ZOLOFT apodobně, když si přečtete letáky jsou dobrá svinstva. a nakonec se od lékaře dovíte tvrdou skutečnost, u nás pacienti nekouří a vy si to zařiďtě , jak chcete. při odvykání jsem zažil věci, které jsem si již ani nepamatoval a které měly být kouřícímu člověku již zapovězeny. ikdyž vše má svá pro i proti, bylo to hezké cítit doopravdický čistý vzduch, nebát se probuzení, abych svým kuřáckým kašlem v noci i při probuzení nebudil partnerku, poznat, že potrava má malinko jinou a lepší chuť než na jakou jsem si za ta desetiletí zvykl, že i například třeba zmrzlina je sladší než normálně před tím, že asi nejsem načichlý kouřem a nikdo u mě nebude čmuchat , zda mu nasmrdím. možná, že jsem ani příliš nedocenil odpadnutí nervových situací, zda mám co kouřit, zda je zásoba dostatečná před dalším nákupem, kde jsou s těma cigárama co slíbili přinést apodobně. to jsem naštěstí navíc nikdy nepoznal problémy některých jiných kuřáků , zda mám dost peněz, zda nekupovat jinou levnější značku. to by byla pro mne další a další traumata. nedávno mě doslova dostal i jeden můj bývalý kolega, který mě deprimuje již tím, že se mu podařilo dostat se na druhou stranu a o němž nemám zrovna to nejlepší mínění, ať již morálně nebo i inteligenčně (ale on to dokázal a je bez problémů), který vám řekne : a co jsem měl dělat, buď budu kouřit nebo syna budu do školy posílat bez svačiny. na druhou stranu jsem při odvykačce zažil i ty věci nepříjemné. čistý vzduch také není všechno. mě vlastně začalo vasit, že všude po dešti cítím na našich sídlištích psí extremety, že všude ve výtazích, v okolí obchodů stále cítím tu kovovou kuřáckou pachuť a to ještě, že mě nevadí vlastní kouř při produkci. odnaučit se kouřit , jak všichni víte má mnohá svá pro i proti. jak si na této diskuzi píšeme a konzultujeme a vlastně se snažíme se přesvědčit, že těch kladů je podstatně více. můj názor je , že jsme lidi a sami si dokážeme ty kladné věci okecat a tím myslím, že je odkopneme a nepřičítáme jim tu správnou váhu. tím myslím, že když chceme si okecat svoje kouření jsme schopni obětovat pomalu i své zdraví, partnerské i pracovní vztahy a náhled okolí na sebe. jestli to tak není, tak se omlouvám a přiznávám, že mě kouření stálo zdraví, dnes mi hrozí asi až amputace, o bércových defectech z ucpaných cév ani nehovořím a přesto v té palici jsou myšlenky, vždyť jsi dokouřil a momentálně není vidět větší zhoršení. nepomohlo, že po operaci se u mě na pokoji vystřídali čtyři spolupacienti po amputacíchc (a první otázka vždy byla, kam chodíš kouřit ??). přiznávám, že jsem kouřil doma, ikdyž jen z okna, ikdyž manželka byla těhotná, když byli děti malé a hlavně neuvázaně v práci, kdykoliv a v jakémkoliv množství a vůbec mě nazajímali narážky na smrdící oděvy apod. a po tomto všem a po myšlenkové masáži při odvykačce se nyní dostáván do stavu, že za pár hodin podlehnu a jednu zkusím. prostě jsem se vlastně již rozhodl a připravil vstupní situaci. můj problém se začal vyvíjet minulý týden, kdy , jak jsem tu popisoval z naprosto nevinné polosrandovní příhody se schováním krabky cigaret vyvinul pro mě až neřešitelný problém. od té chvíle permonící změnili taktiku a já to prostě nedokáži ustát. jsem prostě slaboch, ale již jsem se rozhodl a zhřeším. nevím, jak popsat své problémy.

ládík

po čtyřech měsících nekouření se pokusím popsat svoje stavy. celý den mám pocit, že mi na rtech něco chybí, jako by jste ráno dostal chuť na zmrzlinu, ta byla na bllízku a vy jste ji nemohli. každou chvíli pak z hlavy vyjede nápad na to jít si zakouřit nebo vzpomínka na kouření v obdobných situacích. je pravda, že každým dnem jsou ty náznaky asi i trochu slabší a malinko se prodlužuje lhůta mezi těmito jednotlivými nestoudnými návrhy, ale největší prodleva je 15-20minut. a prostě mě již nějak začali docházet síli k přecházení těchto pocitů. já jsem ten číselný tip. mě když řeknete vydrž půl roku, tak se zabejčím , připravím metr, budu ho uždibovat, ale po půl roce musí být splněno. u mě , ale asi není dobrý výhled. i po 4měsících je to nějak vše stejné, je pravda, že se to vydržet dá, ne že by mě něco trhalo nebo rozervávalo, je pravda, že den nebo týden bez cíga není již tak nepřekonatelně dlouhý, ale já prostě nevidím na konec. sem tam vám někdo, kdo vám radí, že i po roce, dvou, sedmi apodobně má stále chutě a mě té palici prostřelí, to se chlape chceš omezovat a trápit celý zbytek života, není to ztracený čas. začnu si uvědomovat, ře sice nejsem o nic ochuzen, ale určité věci jsou omezeny a prostě si to musím přiznat, každá oslava, každé setkání, ano absolvuji je , vydržím , ale v napětí a ve stálém omezení. alkohol se mě naštěstí netýká, ale každý jsme zažili situaci, kdy jsme řekli a dnes bych se měl nebo chtěl nejraději ožrat a to mi vlastně nemůžem, protože víme, že bychom oslabili a snadněji podlehli. přitom jsem měl docela dobrou strategii. ten můj číselný postup považuji za dobrý. když tak důsledně sleduji ta čísla, hodiny, minuty, tak při vstupu, že jsem přestal kouřit v 21.00, tak vlastně brzy po probuzení se mohla připočítávat půlka druhéhé dne, pak jsem měl již jen cíl dostat se na 15hodinu a tím i na 3/4dne a moci si říst, to by byla blbost porušit to, když už je ten den skoro u konce, navíc dnes po 15hodině mám své negativní pocity již snesitelnější a večer, kdyx jsou zprávy a i někdy i možná film či seriál v naší televizi (když se to povede) a to se nekouření udržije již poměrně dobře, v 21hodin připíši den za vyhodnocený, od 21 do 23 hodiny, jsou obdobím , kdy dokonce si ani nevzpomenu a když se podaří usnout, s čímž nemám problém, tak při probuzení již nutím myšlenku, že mám za sebou skoro polovinu druhého dne a tak to jde dál a dál. kdybych přestal v poledně, tak by to nebylo takové. myslím, že taktika byla dobrá a promyšlená. ale od zmiňované situace s uschovanou krabkou se situace nějak změnila. v hlavě probíhají diskuze : to je již doba, co takhle zkusit jednu, třeba nemáš již návyk, třeba budeš jedním z té miniskupiny, která nemá problém a není závislákem , ikdyž kouří 2,3 nebo 4,5denně. a vlastně kouřit tak málo není ani kouřením, vždyť i doktoři o 2,3 mávnou rukou. to se chceš s těmito stavy trápit celý život, vždyť ty stavy nějak postupně nemizí a konec je v nedohlednu, to se chceš po zbytek života omezovat apodobně apodobně apodobně. tomu všemu jsem ještě přispěl, že jsem při svých najednou vyvolaných prohlídkách bytu jsem vyzjistil jedno zapadlé cigáro, mé značky. drobným každodenním nenápadným popichováním jsem zajistil, že toto cigáro je definitivně zapadlé a vím o něm jen já. dnes od 16hodin vím, že budu sám doma, sice je tu problém se zapalovačem a proto jsem promyslel odjezd na jedno parkoviště u obchodního domu a am vážení , omlouvám se, velmi se omlouvám, ale tam zhřeším. cítím, že jsem zklamal, ano, ale skutečně je tu chvíle a já se prostě nemohu udržet. jednotlivé chvilkové absťáky jsem ustál a ustávám již v pohodě. ale toto je vlastně týden celotrvající stav v mé mysli, který prostě nedokáži odbourat, nepomáhá ani přebíjení nahlas vyslovovanými prohlášeními, že jsem vlastně již nekouřák, že kouření je hovadina, co mě kouření přinese, co všechno ušetřím aopodobně apodobně. ta hlava je prostě nějak dravější. navíc se mě v poslední době, když ne zhoršilo, tak minimálně zastavilo pooperační zlepšování stavu cév a všeho s tím vyvolaného. zdá se, že takto obtížná a těžká operace předpokládané zlepšení nepřinesla. no prostě jsem rozhodnut zhřešit. omlouvám se , nejen za svou slabost, ale i za to , že vás zdržuji takto dlouhýn příspěvkem.

ládík

lidi zdravím Vás. Chtěl bych Vás seznámit s výsledkem svého prohřešku. ŽÁDNÝ SE NEKONAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! já asi věděl proč jsem psal tak dlouhý příspěvek. někde vevnitř jsem věřil, že ta doba psaní snad někde ještě něco vyvolá. navíc jsem dostal ponaučení, že příspěvek v této diskuzi smímít jen 5000 znaků, jinak neodejde, že než to napíšete, uplyne nějaká předepsaná doba a tak i ověřovací kod je již neplatný a příspěvek se také neodešlo, což zjistíte z drobného červeného upozorněnm nad touto modrou psací kolonkou s vlastním názorem. termín prohřešku se posunul na okamžitě po odeslání předchozích příspěvků. cestou k autu jsem bojoval a bojoval a před autem vyzískané cigáro zlomil, rozmělnil a zahodil. Místo ocenění jsem dostal hned od jedné paní vynadáno proč dělám bordel po ulicích a měla pravdu, kdyby každý ten hnusný smradlavý bordel zahazoval po ulicích, jak by naše města vypadala, když tolik lidí je připravených přestat kouřit. omlouvám se Vám ještě jednou za své extempore, za to že jsem Vás připravil o Váš čas svými příspěvky. jestli ještě vůbec mohu, jestli mohu s Vámi diskutovat, kdych podlehl ale pokračoval v odvykání, byl by to jen můj prohřešek, nebo bych byl tvrdě odsouzen a můj začátek na druhé straně by začal až dneškem 16 hodinou. jinak jsem si ve svých tabulkách zapsal dnešek za uzavřený nekuřácký den, ikdyž není ještě 21hodin. takže prosím, mám za sebou 122 dní, tedy 17 a něco týdne a plné platné 4 kalendářní měsíce (122) ahoj

Ema

No, ja Ti ďakujem za dobrý koniec, pri prvých dvoch ma rozbolela hlava, až ma v nej pichalo, teraz je to už dobré.

Jana

Ládiku vím o čem píšeš, i já mívám stejné pocity po 38 dnech nekouření.To co jsi psal, tak jsem četla jedním dechem a strašně jsem si přála být s Tebou a zabránit tomu na co myslíš. Čtu denně Vaše příspěvky, ale nenám sílu zde mnapsat aspon pár slov. Myslela jsem, že to bude čím dál tím lepší, ale já mám chuť na cigo pořád a pořád cítím tu slast v puse. Moji milí držte se. Kouření je hnus!!!!!!!!!!!!!!

Megan

Ladíku, mám z tebe strašnou radost. Už jsem si myslel, že si na tebe vezmu telefon a budu do tebe hučet, hučet a hučet tak dlouho, až tě ta chuť přejde. Proboha vydrž, vždyť ty nám tady všem dáváš strašnou sílu. Tvé zklamání by jsme určitě všichni nesli jako zklamání částečně i naše. Zabejči se a drž!!!! Já vím, že se mi to asi blbě kecá, já můžu brát Champ ale prosím VYDRŽ!!!!!!!!! Všichni jsou s tebou!!!!!!!!!!!!!

olina

Ládíku ,mluvil si mi z duše ..........já budu mít 100 dní a prožívám zrovna ty samé pocity co ty. A dokonce jsem se začalal považovat za nekuřáka a bylo mi hrozně divné že je to tak snadné.Neberu champix asi 3 týdny ale mám doma celý plato tak ,budu muset začít brát aspoň půlku.Mám jako hodně znás svý starosti a nějak jsem to přestala zvládat,zjistila jsem že můj syn skončil v psychiatrické léčebně a diagnoza je schizofrénie......jsem z toho moc špatná ,když si jenom vzpomenu jaký to byl fajn kluk .\\\\nevím jak se stím vyrovnám je mu 36 let a život před sebou..vím že to cigaretou nevyřeším ale zrovna v tuhle chvíli neznám jiné řešení ,radši si jdu vzít prášek...závidím vám......

Jana

Milá Oli je mi Tvého syna moc líto, vím o čem to je, protože muj synovec taky trpí schizofrenií. Ale syn je syn. Strašně moc Vám držím palce, ať to zvládnete. A cigareta? ta stejně nic nespasí ani Tvého śyna nevyléčí. Drže se

Firduča

Ládíku - bohužel jsem tu v době, kdy jsi nám tak úžsně psal nebyla... Ale naštěstí jsi to zvládl i bez nás... Hodně jsem o tom co jsi napsal přemýšlela... A přesně se v tom vidím - já při odvykání loni...Myslím, že jsi si ještě definitivně nezvykl na myšlenku, že jsi nekuřák ( i když to už nikdy, nikdo znás nebude - vždy budeme abstinující kuřáci ).To co se honí tobě hlavou a jak trpíš teď , já úplně stejně prožívala loni...A možná taky proto jsem selhala... Pokus se na to prostě nemyslet..Já vím, že je to hrozně těžké...moje mamina mi říkal, že vždy, když jí to napadlo začala třeba něco číst... aby na t prosě nemyslela... Já nevím,ale nějak to jít musí...Třeba si to přečte někdo, kdo už nekouří fakt dlouho a poradí ti..Je tu někdo takový ??? NÁVYK NELZE JEN TAK VYHODIT OKNEM.MUSÍTE HOLASKAVĚ SVEST ZE SCHODU,DOPROVODIT HO KE VCHODU A VYPOKLONKOVAT ZE DVEŔI...Kniha : Jak přestat kouřit, Eva Králíková a Jiří T.Kozák - oba letitý kuřáci kteří již léta nekouří..Dnes jsem ji koupila manželovi, ale silně pochybuju, že se do ní kdy podívá...Tak si jí zatím přečtu sama - co to taky tetnout Ládku ? Dáš za to 165,- Kč a třeba pomůže ?Nebo Vám to sem můžu po kouskách přepisovat ? Každopádně palec nahoru Ládí, že jsi to dal ...A drž se ! A piš !!!!!Ještě mám dotaz z jakého důvodu nemůžeš brát CHMP ? Nevím o žádné látce, která by kontrovala jinou látku v jiných lécích...Jak ti to ékaři odůvodnili, když ti to zakázali ?Olino - syna je mi velice líto...Schizofrenie je nepříjemná nemoc i když je spousta form a pokud se berou léky, dá se to zvládnout..moje kamarádka má tatínka, který ji má a k tomu kombinovanou s dalšíma dvěma psych.poruchama jako je maniodeprese ...Užili a užijou si s ním občas ( je to nárazové ) docela dost,ale žena s ním zůstala a trělivě to snáší..Na víc za komunismu se tohle moc neřešlo ( naopak to byla hanba ), takže se spoustu let neléčil...A to pak bylo divoko...Můj kamarád měl maminku se schizorfrenií,ale těžkou a ta byla od určitého věku jen v ústavu..Navíc mu doktoři řekli, že je velká pravděpodobnost dědičnosti a tak e rozhodl nemít děti. Nicméně tě nechci strašit - spíš ti chci říct, že tě chápu a soucítím s tebou...Ale také může dostat léky a pokud je bude brát a nebude pít alkohol, tak to může být v pořádku...Má rodinu ? Je to sice nemoc, ale jsou horší nemoci..Tohle se dá zvládnout, jen to chce trpělivost a lásku okolí...A vy okolo něj to budete muset řijmout a zbytečně nad tím nepřemýšlet...On bude potřebovat své okolí a spolupráci...Smutkem a lítostí nepomůžeš ani sobě a ani jemu...To zvládnete uvidíš...A nekuř !!! Sama to píšeš...Nic to nevyřeší a ničemu tím nepomůžeš..Budeš pak na sebe jen a jen naštvaná! Užiješ si vteřinu slastného pocitu ( a to není jisté - větší pravděpodobnost je, že ti to nebude chunat...) a pak na sebe budeš tak hrozně naštvaná...a pravděpodobn budeš i tak kouřit dál,protože když už jsi si dala jedno, tak je přece fuk kolik si dáš dalších..Já to zažila...Nedělej to - spolkni CHMP a nedj se...100 dní je hodně...Drž se !!!! Myslím na Vás....I na ostatní pochopitelně ..já mám 38 dní - myslím :)

olina

díky za tvá slova Friduč,já nevím jak si na to zvyknu..myslím že se neumím tak vyjadřovat jako vy všichni i když vás každý den čtu.Můj povedený synáček o sobě taky nedal třeba 3.roky vědět...objevil se doma a já jsem byla na zhrocení ,byl špinavý hladový atd..dali jsme ho do pořádku našli mu práci poplatili jeho dluhy ,jak se trochu vzpamatoval byl zase fuč.To se opakovalo snad pětkrát,viděla jsem bezdomovce a a udělalo se mi špatně ,viděla jsem v něm jeho...rodinu nemá má syna 12 letého...jsem zněj už léta zoufalá ale tohle jsem nečekala a nevím jestli to zvládnu já myslím že né..Nejsme zas nějaká špatná rodina moje dvě děti mají střední školu a nejmladší studuje vyskou školu..omlovám se že jsem si vylila srdce...

Friduča

Oli, to je v pořádku - jen piš v klidu i věci, které se kouření přímo netýkají...Pomlže ti to...No a napadalo tě někdy, že by to mohlo mít souvislost - tedy,až teď když se to zjistilo - s tou schizofrenií ? On je teda momentálně v ústavu ? Co jeho žena ( nebo bejvalá žena ) ? Vnuka vídáte ? Většinou pomáhá úplné odříznutí a nechat vykoupat v úplnecjch sr..ách...Ale to se týká zdravých lidí ( myslím né s duševní poruchou ). Byla jsi za ním ?My měli s mojím bratrem velké probémy,ale na konec jsem mámu donutila,aby ho prostě vyhodila, že to jinak nejde...A za půl,až třičtvrtě roku byl zpět s prosíkem..Dnes splácí své dluhy - já mu částečně pomohla a nyní dohlížím na to,aby své sliby plnil...Snaží se a snad si to v té hlavě trochu porovnal...Ale pokud je tvůj syn nemocnej, je to úplně něco jiného...Být tebou navštívila bych jeho ošetřujícího lékaře, tam kde je hospitalizovaný...On ti poradí a řekne co dál..Jsou to přee jen odborníci...Ví jak to bude vypadat a na vše tě upozorní, poradí co dělat, když mu budeš vyprávět vaš příběh...Zvládneš to !!! Nenech se zlomit..Vím, že je to těžké...člověk hledá chyby u sebe ..kde selha, co udělal špatně..Nic, prostě se to stane... Hlavu vzhůru, nikdy není tak zle jak to vypadá...vždy je řešení...máš další děti a přece se nebudeš hroutit a co ty ostatní ? Máš je..oni tebe..Zvládnete to...seber sílu....

ládík

ahoj lidi. budu se snažit dopsat tento příspěvek a odeslat ho přesně ve 21 hodin. v té chvíli budu mít za sebou úplné kompletní 4 kalendářní měsíce jako nekuřák. jdu bojovat dál. dal jsem si další drobné momentální cíle. Minimálně vydržet zítřek a mít za sebou 123 dní, protože se mě to číslo prostě líbí, poté za několik málo dní budu mít za sebou i 3000 hodin. krásné trojkové číslo. snažím se něco prostě napsat, protože Vám chci poděkovat za podporu a nevím , jak do toho, protože uvnitř si připadám nějak špatnější, když jsem tak trochu podklesl. díky. teď to musím vzít do svých rukou a ještě více zabojovat. já závidím Friduče, prostě nekouřím a nevím ani kolik je to již dní. To je asi lepší přístup. já se tu někdy zmínil, jak jsem se pokusil u nějaké kinezioložky ??? to dostat do podvědomí. ale o tom někdy jindy, dnes jsem již nějak upsaný. olince bych chtěl vyjádřit podporu. jsou na světě horší věci než moje pitomé ucpané cévy. já tohle co píšeš nějak znám. máme ve slovenské části rodiny podobný příběh. oni snad bydlí i v čechách (nemohu si vzpomenout na název města) u polských hranic. syn mojí sestřenice žije nějak obdobně, když se vrátí nebo ho někdo přiveze, dají ho dohromady, podívá se na děti a za nějakou dobu dobrovolně odejde, vykoupaný, oblečený i s penězi a usídlí se znovu pod mostem. tam je prý vnitřně spokojený. friduče bych chtěl napsat, nevím , zda můj problém s CHMP je v látkách. bylo mě řečeno, že bolesti a stahy žaludku nejsou dobré pro můj břišní bay pass, a nevím zda mechanicky nebo z titulu látky náhrady - stříbro ?? vím jen, že mám kartičku a že tu musím mít stále u sebe. jakýkoliv chirurgický nebo lékařský zákrok má provázet minimálně pětidenní antibiotická přípravka a hlavně, že ani můj zubař se mnou není již takový kamarád a že při ošetření cítím jeho nervozitu a tuším, že by byl raději kdybych někam přestoupil. ach jo. lidi musíme nekouřit. jdeme bojovat, líbí se mi , jak jsem někde psal termín - nechci se vrátit do té smradlavé smečky. a ještě, když vydržíme, tak budem i ekonomicky v síle. někde jsem zaslechl, že náš stát zase nahání nejslabší a závislé skupiny a chce zvětšit své požitky zvýšením spotřební daně na těch nejslabších a nejzávislejších vrstvách ve formě zvýšení spotřebních daní na cigárech a chlastu (i benzín bude dobrý). já toto osobně vůbec neschvaluji, protože jsem názoru, že příště to postihne závisláky na burácích nebo závisláky na žvýkačkách, ale momentálně, když jsme silní a pevní nekuřáci, tak budeme mít alespoň plné peněženky, nebo že bychom meli více peněz na chlast ????. již se to blíží. 122. budu čtyř měsíční mazák .

ládík

mě se t dílčí termíny plní sami. vždyť já mám za sebou 123 dnů a jedu 124. asi mě to moje trápení doopravdy rozhodilo.

Friduča

Tak s těma doktorama jsi mi to moc pěkně vysvětlil :) :) Každopádně to zní hrůzostrašně !!!Takže jo, raději ho neber ....:) :) Předpokládám, že doktoři ví co radí... Vidíš...Jsi o den pozadu...Se picnu ...:) :) Největší odborník v odpočítávání měsíců,dní,hodin,minut a vteřin...a takhle se seknout Ládí... :) :) Tak já si zkusím založit vlastní blog a tam budu pomaloučku přepisovat tu knihu co jsem koupila...Docela se mi to na prvních stránkách líbí...A kdo bude chtít může i tam chodit číst...Nebudu to tím zahlcovat tady..Ale nic neslibuju ! Nevím jestli dokážu založit si blog :) :) Ládí - já to v práci vím naprosto přesně... Mám to nadepsané v kalendáři....) Ale jak jsem tejden domas hafákem, tak vím prd !!!

Friduča

Tak to se mnou není tak špatné a blog se mi podařilo založit...Pokud budete chtít - přijďte a čtěte... Budu se snažit to tam pro Vás přepsat.. Tak uvidíme, jak to půjde :) Tady odkaz :http://friduca.blogspot.com/

Marrkula

Ahojte šicíííííííí-Ládíku-ty jsi mi teda dal-to byl román na pokračování-to nám nedělej,takovéto šoky :) . Hlavně že nakonec pohoda-hele,co akupunktura?Mě jí nabízela ta moje dr.kdyby nepomáhal uplně chmp a že lidi co ho nemohou zkusili akup.a že OK-optej se někde-pokud jsi z Prahy,mlůžu poslat telef.na tu mou.Sídlí u Chodova.Jinak vážení-po 25 ti letech jsem zažila nádherný voňavyý-ale doslova voňavý den bez nerváků-a když si vemu ,že se v tom Botanikusu v celém objektu nekouří-tak si říkám,jet tam jako kuřák,jsem pěkně na sračky.Takhle mi to bylo uplně putna a v klidu jsme tam s miminkem 16let-strávili 4 hodiny.Udělali jsme si vlastní mýdlo,svíčku,já jsem si udělala na hrnčířském kruhu něco jako mysku na polévku,dali jsme si výbornou palačinku a špís z bramborama.No prostě pohádka.Po cestě domu jsme to vzali ještě přes Přerov nad labem,tam je skanzen vesnice 19-20 století.Také další hodka minimálně tam-prostě fakt pohádka.vypadli jsme z baráku v 9 a přijeli po 18 hodiny.Jestli nikdo nikdy nebyl-fakt můžu doporučit - Botanikus v Ostré u Lysé nad Labem.No lidi moji zlatí - koukám že se snažíme držet co to dá-každý máme nějaké ta svá trápeníčka-tak všem přeji aby trápeníčka pominula-červíci ať nehlodají a krásný další voňavou noc i den .

Friduča

Tak všichni - myslím, že se mi ten blog docela povedl, tak pokud máte chuť se juknout - pod jednotlivejma příspěvkama lze diskutovat...Knížka se mi moc líbí a pokud bude úspěch, tak budu ráda pokračovat ...Takže ještě jednou adresa : http ://friduca.blogspot.com/ a brou nooooc :)

ládík

ahoj lidi, kde jste ??? je neděle , skoro 11 hodin a zde není ani čárka. že vy někde za rohem čmucháte ty nechutnosti nebo až že by jste i vložili ty čertovské trubičky do pusy ??? ne , ne . já veřím , že u otevřeného okna nasáváte čistý vzduch a nemůžete se odtrhnout a nechce se vám jen sedět u počítače. Fridučo knížka je asi dobrá, neměl jsem čas číst, jen prolétl. jinak by bylo dobré, kdyby sem přispěli i ti, kteří jen čtou. stačí přeci jen například číslo, nobo pochvala nás psavých. včera jsem se totiž dozvěděl, že u nás na podřipsku jsou minimálně další 2 bojující, ale jen čtou. a přitom říkají a vědí, že jim diskuze pomáhá. Lidi nečtěte jen, napiště. nebojte, zde nikdo pravopis nesleduje, nebo pište doopravdy jen čísla. ať je nás mnoho. pryč z té smradlavé smečky. ahojky (123-5měsíc)

Lindule

Brýýý ráánko všem. Teda Ládíku to mi nedělej, jsem málem měla infarkt z tebe :-D a jsem moc ráda, že jsi to ustál. Přeci se nenecháš od těch červíku přemluvit k tak hnusné věci jako je kouření... Já teda přiznávám absťák včera, ale já ani nepřemýšlím nad tím, že bych si měla jít zapálit. Prostě jen přemýšlím jak to nejlépe zahnat, ale snažím se na cíga vůbec nemyslet a myslím si, že mi to jde docela v pohodě a to jsem na odvykání sama, nikdo mě nechválí a nepodporuje, pač jsem furt mimo lidi. Ale i to je možná k něčemu dobré. Fridučo blog je super a ještě k tomu v mé oblíbené barvě.

Jiřina

Všechny moc zdravím! 25. září budu mít za sebou osm měsíců. Přežila jsem i dost kritické období, kdy jsem se dozvěděla, že mám karcinom prsu a nezapálila si. Ale byla jsem od toho jen malinký krůček. Jsem moc ráda, že jsem to ustála. Ale nemůžu říct, že by mě to pořád nepokoušelo, mám v hlavě našeptávače, který mě navádí ať to zkusím. Je to běh na dlouhou trať. Fridučo, blog je skvělý, tak piš!!!

Marja

Fridučo, blog mám v oblíbených. Chtěla jsem ti tam napsat, ale musela bych asi založit účet a to já moc neumím.Já mám jen seznam a centrum.Ale číst budu. Všichni se držte, stojí to za to.

Friduča

Dobré ránko, já nikde nic neinhaluju a ani nečmuchám ... :) Teď jsem vylezla z pelechu..Včera jsem usnul,až okolo půl čtvrté, tak jsem si to dneska dospala... Jsem moc ráda, že se Vám blog líbí - Marjo, já to včera taky zjistila, že se dá psát,až po registraci - tzn. založit si mail na googelu...Aspoň myslím..Já to zkusím jinde a pokud to někde jinde půjde, tak to překopčim a dám Vám sem odkaz..Tohle je fakt blbý..Nebudu mí t žádnou radost, když mi tam nikdo nic nenapíše.... Ládíku - jen do toho ...vyšlápni pravou nohou a budeš mít za sebou za chvilku 5 měsíc a začínat půl roku !!! A to je fakt už pěkné číslo.... Jen si ten blog přečti...Nevím jak to bude vypadat dál..tak jak to čtu, Vám to tam přepisuju...ale oba autoři jsou odnaučení kuřáci a lékaři, kteří školili další lékaře v odvykání... i když pan Kozák už nežije...Lindule - plácačka pravicí za 38 dní !!!!! Ubíhá nám to ..za chvilku dva měsíce - jupíííí !!!Jiřino osm měsíců - taky tě moc chválím, ale po takovém zjištění si zapálit ??? No tak to by byl nerozum ! Moje tchýně má prs asi 11 let pryč a smířila se s tím...Je čilá jako rybička, bez jakéholiv problému a jen chodí na pravidelné prohlídky... Navíc nevím jak na tom jsi, ale dneska, už ani neberou celé prsko, ale jen napadenou tkáň a prso ti zůstane..Nebo umí udělat implantát..Já vím, že je to fakt nepříjemný a člověk propadá zoufalstvý... Ale Jiřinko dneska je medicína opravdu daleko a umí zázraky...Hlavně nesmíš propadat depresím... snaž se být,alespoň v rámci možností v klidu - je to opravdu hodně důležité... Nesmíš tomu podléhat...Myslím na tebe..A co ta Olinka ??? Olinko - copak ? A Jani co ty ? Já mám dnes 39 den ( jestli to dobře počítám ).....Jdu juknout na ten blog, jestli to nebudu moct někam přesunout, kam by mohli uživatelé a lidi co čtou něco napsat...Pěknou neděli i když tady je teda pěkně ponuro..Chtěla jsem si jít pro ořechy na zahradu, ale vůbec se mi tam nechce...

Friduča

Tak založen nový blog, kde se dají psát komentáře diskutovat Marjo :) Tady : http://f riduca.svetu.cz/ musím se tam ještě trochu zorientovat....

Marrkula

Klobouk dolu Fridučo,blogy jsou super,aba :) Již včera jsem na ten starší dávala komentář,ale nešlo,tak jsem ráda , že do nového jde a budeš tam mít ohlasy :).Jdu makat k sousedce , tam bude nahulíno - :( nejradši bych hají,nějak vstávám o víkendu jako do práce :(.zatím páčko.

ládík

asi jsem blb, ale neumím odeslat svůj příspěvek do diskuze, nebo je snad tam napsáno něco špatného ????

ládík

chtěl bych poděkovat za nás Friduče. blog je dobrý a i poučný. jen abych nebyli více na blogu než zde na diskuzi. pro mě toto úvodní přečtení je jasné. kouření jsem trénoval tak poctivě a odpovědně, že jsem mohl být nominován do reprezentace české republiky, a teď za to sklízím ovoce v podobě větších problémů při odvykání. teď mám i za úkol sehnat právníka a sepsat žalobu na poškození zdraví na kolumba. lakomec jeden, kdyby i jen třeba neúmyslně zapoměl jeden z dárků od indiánů a netahal to do evropy a když už k tomu došlo , proč lidem nerozmluvil, že ty tabákové listy se namají spařovat, sušit, mlít a hulit, ale naopak přikládat jako obklady na rány. ale to je asi to živorní kdyby. kdyby alespoň člověk měl chuchilův syndrrom. ahoj (123)

ládík

na snad 50 pokus poděkování prošlo. prý špatně opsaný ověřovací kod. asi se na mě to kouření podepsalo víc než jsem myslel, když ani na padesáté neumím opsat čtyři znaky

Friduča

Ládíku - jsi naprosto v pohodě, mě to taky občas nejde... :) :) Ti není tebou,ale technikou ... Moc děkuji za pochvalu :) No, já někde četla, že dle nejnovějších výzkumů to lze zjistit...Co to s tebou udělá pokud budeš kouřit, nebo ne..Tedy zda smíš, nebo ne ...Tvrdí, že u ěkoho je fuk zda vykouří jednu, nebo šedesát... Stojí to okolo 20 tis...Tak, když o tom přemýšlím, je to možná tak trochu zjištění zda máš, nebo ne Churchillův syndrom... Ale, kdyb jsi mě zabil - nevím kde jsem to četla :(

olina

Děkuji vám za pochopení,vím že to musím vyřešit sama.Jenom to na mne padlo protože jsme si vzali syna na víkend domůa já jsem se přesvědčila na vlastní oči ,že to už dávno není můj šikovný ,veselý a krásný kluk jakýn býval do svých 18 let...tak jsem brečela nevím jestli víc nad jeho zkaženým životě.........ale vím že každý máme své starosti,aale musela jsem napsat když jsem četla jak Ládík psal jakou má krizi ,i já jsem jí měla a myslím že už nemám.Nakonec jsem si uvědomila kolik mi je let ,jestli bych to neměla být spíš já která by měla poradit,ale člověk se učí celý život...četla jsem tu stránku od Friduči je to fajn...snad se odhodlám a budu si s vámi psát i když mi už 61 let,snad mě vemete mezi sebe

ládík

no olino, chtěl jsem sledovat , jak se vyvíjí naše hokejová liga, ale tvůj příspěvek mě nazvedl a musím zpátky k počítači. prosím tě , sedni si a piš a piš apiš. piš co nejvíce, zvlášť jestli ti to i pomáhá. 50,let. 55let, 60let....... co na tom záleží. zde jsme všichni stejně nemocní, jen někdo ulehl dříve a u někoho je průběh těžší. nějaký věk doopravdy nehraje roli. zde je myslím, myslím důležité číslo (a mimochodem, to je již velmi hezké). jsem přesvědčen, že ať napíšeš cokoli, vždy někoho potěšíš. někdo si bude říkat 100dní, tam kdybych již byl, nebo to musím dokázat a jiní si hrdě řeknou no stovka, to mám dávno za sebou, kdyby ani zakto , tak stačí že někomu se rozbilo trauma a alespoň na chvilku přestal tlak, když se mudel soustředit na připojení a přečtení. jsem blbec mám vlastně gratulovat ke stovce a ne moralizovat. zakřič si 100, 100, 100oooooooooooooooooooo!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Marrkula

Oli-100 dní to je bomba-já sotva 19 :( .Ale také budu mít za 81 dní :) .Snad doufám-musím.To je vlastně 3 měsíce.Je s čím se vytáhnout,stejně jako Ládík(doufám že jsem na nikoho nezapoměla ) Sory,roky už nekomentuju-to beru jako že už jste nekuřáci vážení.Má známá má za sebou po chm přesně rok a bomba-a známej v listopadu dokonce 2 roky.Takže fakt je to účiné,ale musí se chtít.Takže já chci a bomba.Dnešní návštěvu u sousedky jsem vydržela bez problémů.Ona vytahla za hodku a půl asi 6 cigaret-to je síla.Takhle jsem asi taky tahala jednu za druhou,ale to si to člověk neuvědomoval.Áž když začnu pozorovat ostatní,tak vidím ,jaký ´jsou závisláci.Takže parťáci držme se voňavých dní.

Jiřina

Oli, gratuluju ke stovce, krásné číslo. Vzpomeňte si, že jsme si jako závisláci nedokázali představit ani jeden den. Jsme borci! Musím říct, že po osmi měsících už ty chvíle třeskuté touhy po cigáru nejsou tak časté, spíš mám někdy takové pocity nepohody, nevím jak to přesně nazvat. A pořád ty cigára řeším, koukám po lidech co kouří a jsem ráda, že už neusím, ale troičku jim závidím, můj mozek je svňa, pořád musím být ve střehu.

Jiřina

Oli, gratuluju ke stovce, krásné číslo. Vzpomeňte si, že jsme si jako závisláci nedokázali představit ani jeden den. Jsme borci! Musím říct, že po osmi měsících už ty chvíle třeskuté touhy po cigáru nejsou tak časté, spíš mám někdy takové pocity nepohody, nevím jak to přesně nazvat. A pořád ty cigára řeším, koukám po lidech co kouří a jsem ráda, že už neusím, ale troičku jim závidím, můj mozek je svňa, pořád musím být ve střehu.

Jiřina

Dvakrát jsem nechtěla, ale nešlo mi to odeslat.

ládík

v leve dole svítí žlutý vykřičník s odkazem, že na stránce se vyskytla chyba. ale chyba není, že nekouříme. já sice jiřině závidím ty měsíce, nebo spiše dvakrát tolik co mám já, ale ty pocity jsou asi stále ještě stejné. na rtech takové drobné brnění a neustálý pocit, že něco chybí.

Jiřina

Ládíku, jestli tě to utěší, tak huba už mě nebrní. Ale ten pocit, že to není úplně ono, ten mám ještě často.

ládík

to víš , že potěší, každá dobrá zprávy i jen částečná potěší. úplně nejraději bych však přečetl : "8 měsíc - kouření, co to je , to neznám"

olina

Ládí díky nejsem pořád jenom ufňukaná,vůbec si nepřipadám na svůj věk,mám bezvadný přítelkyně užijeme si spolu dodnes spoustu legrace...já bych měla být doma v důchodu ale nedokážu to...musím mezi lidi .Manžel říká ty neumíš žít v důchodu a má pravdu nedokážu být bez lidí.Mám ráda legraci i dost si jí užiji s mýma vnučkama .Já jsem měla ve svých 16 letech výborný učitele kouření,musím říct že jsem byla poslední která se to naučila ale za to mě to vydrželo co nejdéle ...polovina jich už dávno nekouří ...tak jsem si řekla přeci nejsi srab a začala jsem ale jen jsem chtěla zjistit jak dlouho to vydržím....ale jedno je zatím fajn a to je baví mě nekouřit

ládík

oli, já neříkám ufňukaná. když to čtu, tak máš před námi náskok. já bohužel mám v hlavě, že mě kouření bavím, takže musím v autě nebo někde o samote, dle fridučiny rady, vykřičet, že nekouřím, nechci a vlastně ani nesmím, ale bohužel musím poctivě přiznat, že to ještě memí pravda. ale bojuji a po včerejší hrůze snad stoupla naděje , že i vyhraju. a že já rád vyhrávám.

Megan

Zdravím všechny. Tak jsem byl dnes opět na houbách a našel jsem celý koš suchohříbků a nějaké praváky. Už je to nakrájené a částečně snězené. Fakt začínám přibírat. Už mám nahoře čtyři kila. Nějakou dobu tady nebudu, páč mám od zítřka čopítač v opravně. Ahoj všem nekuřákům

olina

.A taky mě baví jak reagují lidi na moje nekouření,kamarádky mi drží palce známý se divý a rádo by kamarádi by se najednou rozdali ,jak mi nabízejí ..tak říkám díky já jí vemu brachovi a už je klídek,píšu a píšu abych nemusela moc myslet na syna.Ale už toho nechám mějte se moc fajn a držím všem i sobě palce...

lexa

Ahoj všichni!!Ládiku,Oli krásné číslo!!Taky se na něho těším!Zatím jsem v klidu!Na ty potvory,ale myslím stále!Už mi z toho šibe,dneska jsem například chtěla přebalit moje dvojčata a říkám jim pojdte si zakouřit no místo přebalit!!Snad to bude dobré (chi chi...)Jinak Megan tobě závidím ten koš hřibu u nás teda nerostou!!Letos jsem jěště smaženici neměla!Tak páčko a nekuřte!!!!!!

Friduča

Oli, o věku vůbec nemluv !!! To přece není naprosto důležité - kolik komu je... Dávno mezi nás patříš :) :) Od prvního příspěvku !!!! A pokud tě něco bude tížit na srdíčku - kliděn to sem napiš, protože i to jsou věci, které naše kouření a nekouření ovlivňujou ! Marrkulo - 19 je už docela dobrý číslo ... Vím, že proti 100 a víc tady mazáků :) :) Je to slabší,ale taky se tam dotlačíme...:) :) Jiřino - já myslím, že všichni musí být ve střehu... Nejdříve a to jsou ty silnější jedinci, se přestává být ve střehu nejdříve po roce... Takže ty červíci nás budou napadat ještě dlouho, jde jen o tu formu - jak dlouho ještě bojovat...pak se z toho stane spíš taková vzpomínka ...:) Ládíku jen řvi :) :) To je dobře !!! Já to sice nekřičím - říkám si to jen v duchu..Tak mě napadlo, jak by na mě koukali třeba v hospodě, kdybych se z ničeho nic zvedla a začala řvát já nekouřím, jsem nekuřáááák.... :) :) Asi by na mě koukali a řekli mi, že mi definitivně hráblo :) :) Megan - závidím !!!! Miluju houby..ale neumím na ně chodit .. poznám jen pravého hřiba ...:) Jo oli - těch dobráků kamarádů se najednou najde spousta... To musím říct, že pro mě bylo docela zklamání... Já bych se takhle rejpavě nikdy nechovala...Stejně vím o každém konkrétním z nich kolikrát se pokoušeli přestat atd... a pak jsou jízlivý a neocení to, že tobě se to daří... Je to zvláštní... A mě by zrovna od nich ta pochvala, tak potěšila....Lexo neboj - to odezní ...hlavně je neposlouchej .. .:) Vykopej ty zrůdy, vykopej ty zrůdy, vykopej ze sebe ven ! Všem Vám držím palec a blahopřeju !!!

Marrkula

Čautééééé šicíííííí-tak dnes naposledy-pujdu ukončit můj 19 tý den bez spánkem voňavým.Dnes jsem se dala do úpravy účetnictví-znáte to-halda papírů,které jsou na polici nad PC.Můžu vám všem říct,že to byl teda smrad.Jak to bylo vyuzené a seděla jsem nad tím,no na pobl.....Asi jsem na dobré cestě :) . Kéž by .Takže všem přeji voňavou nocinku,děkuji že jste,děkuji Friduče za knihu,Megan-s těma houbama fakt neštvi.....v Praze a okolí roste tak maximálně podpapírák :(.Asi se budu muset vydat za maminkou na Vysočinu :( Jenže tam je to o makání a ne o houbách.A stejně se tam dřív jak za 3 neděle nedostanu,takže to už neporostou.Ještě že jsem měla smaženici v červenci. Tak přeji všem dobrou voňavou noc a krásný vstup do nového týdne.Já ho začnu kulatě,Olča také,tak jdeme do toho všichni :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce