Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Ahoj všichni. Já se snad těch ranních absťáků nezbavím. Ráno je to úplně nejhorší. Jsem zvědavý, kdy to přejde. Pije někdo z vás kafe? Od té doby co nekouřím, tak jsem neněl ani jedno. Mám strach, že bych měl strašnou chuť na cigáro. Včera jsem se ženskou stavil na jedno a číšník mi hned nesl popelník. Čuměl jako blázen, když jsem mu řekl, že už nekouřím. Marrkulo, zkus ještě Ibalgin. Když mě bolí hlava, tak mi vždy pomůže. Se mějte všichni voňavě a já jdu bojovat se třináckou

Marrkula

Ibalgin,Brufík a podobné jedy jsem zkoušela-pomohli na chvíli a za chvíli bych měla játra v prdeli :) Ne v pohodě,žvejka Nicoret zabrala fakt okamžitě.Začala jsem jí žvíkat hned jak jsem pocítila bodání v hlavě a během 2 minut jsem už bolest necítila.Takže to souvisí s absťákem.Kdyby to souviselo s Chmp,tak si myslím,že by nicorete nezabralo.No hlavně že to vím a budu používat-mám jich dost-dotala jsem od magistry z lékárny,že už byly prošlí,já je sežvejkám :)

Megan

Tak to máš dobrý, protože je to cekem drahá záležitost. Hlavně že ti to pomohlo. Měj se

Friduča

Ahojky, tak já jsem ta, která tu blbě čte - vůbec jsem nepochopil, že Marrkula mluví o žvejkách.. Myslela jsem, že si zapálila ! :) Lexo - já určitě nepsala, že stojí tisíc...Kupuju ho za dva tisíce bez pár korun... Tisíc stojí balení na 14 dní...Ale jestli jsem se uťukla, tak se omlouvám a nikdo závidět nemusí, neb u nás teda levno není... Corrono - no já mám informaci, že na plicích je něco vidět až v momentě, když se děje něco opravdu vážného.. proto se má dělat to vyšetření z toho hlenu a tam se pozná přesný stav plic,i to co není vidět vizuelně... Ale jak vidno, tak zdaleka né každej doktor to dělá.. No snad kvůli tomu nebudu muset ject k doktorce do Jihlavy... i když je výborná ! Kamarádka taky žvejká nicoretky a vychvaluje si to - CHMP nemůže je jí po něm zle... Zatím se drží...Já teda žvejkám normální žvejkačky, nahrazuje to asi tu cigeretu.... odmítám do sebe soukat nikotýn v jakékoliv podobě. A nezapomeňte, že to není na vždy... Pokud by jste si to chtěli nechat jako náhražku za cígo, nejde to - je z toho rakovina jazyku..Marrkulo - já dostala od maminy žirafu a má i klíček,aby ti z ní nikdo nemohl nic odcizit :) Ale mejch ušetřenejch 5 tis. padlo za operaci psa atd ... Takže začínám šetřit znovu ode dneška ...:) Ale měla bych dneska pět tisíc :) megan - já taky nepila kafe..Já ho tedy začala pít,až když jsem začala kouřit a teď už si dám po obědě, nebo na návštěvě, ale doma ani v práci ne .. Ale mě nijak nechybí.. já ho měla fakt k tý cigeretě...Marrkulo - mě bolí hlava skoro furt..manža tvrdí, že kdyby ho takhle bolela hlava, tak se snad zblázní.. Ale já to mám nejspíš od krční páteře...Tak nějak jsem si na tu bolest zvykla a snažím se pít hodně vody - to je vždy první krok...KDyž nepiješ dost vody, taky hlava bolí...Já mám dnes myslím 35 dne bez..Furt jsem doma s hafákem, tak přesně nevím ...

corrona

Koukám že nejsem jediná kdo má nějaké problémy. Já špatně asi spala a teď mám asi už týden skřípnutý nerv mezi lopatkama a jde to až do pravé ruky, nic na to nepomáhá a na obstřiky se mi nechce. Já mám na doktory hroznou smůlu, ještě by mi určitě našli něco jiného.Fridučo ta rakovina jazyka je z jakékoliv žvýkačky, nebo jen nikotinové? Jinak Megan : taky mi kafe nechutná, snažím se pít čaj a když kafe tak hodně osladit abych neměla chuť na cígo. No to jsme teda dopadli co? Jak to ty nekuřáci dělaji že jim kafe chutná???

Ema

No, ja som si kávu ponechala ako odmenu, keď som fajčila, cigareta a káva bola moja prestávka medzi povinnosťami (ku koncu boli vlastne povinnosti prestávkami medzi fajčením), teda odmena, tiež som sa bála, že to bude strašné káva bez cigarety, ale keď to muselo byť, tak to muselo byť a nebolo to strašné. Strašné by bolo, keby som sa ráno zobudila a nemala by som ani kávu ani cigaretu. Ak môj boj s cigaretou skončí dobre, tak potom asi začnem bojovať so závislosťou na káve, práve pred chvíľou som konštatovala, že pijem viac kávy ako predtým.

ládík

tak jsem rád, že mám resppektive nemám s něčím problém. Já mohu kávu kdykoliv a v jakémkoliv množství bez nějakých problémů či náznaků chutí na cígo. naopak piji více kávy něž obvykle. ale je to spíše místo vody, když se blíží nejaká vzpupná nepříjemnost, jdu si vařit kafe a při pití spíše oddaluji absťáčky a nemusím se nelívat vodou. Možná je to tím, že jsem kafe nebral jako ceremonil, ale jako pití k práci, a nebyl čas utrhnout si klidnou dobu jen na kávu s cígem. Samožřejmě udávám většinu doby. někdy člověk sedl jen ke kávě s cígem, ale u mě to bylo spíše vyjimečně. hezký den a jsem rád, že diskuze pokračuje, skutečně to pomáhá. ahoj

Friduča

Coroono - z nikotýnovejch ( ale asi ti to budou vymlouvat - je to obrovskej kšeft ), ale je to opravdu při dlouhodobém žvýkání - nikotýn působí na jazyk - uvolňuje se při žvýkání...a to samé se žvýkacím tabákem... Hele já se zase včera vzbudila a bolí mě celá jedna strana tváře a pant a s tím i ucho.. trpím na to..mám opotřebované panty... už v sedmnácti mi pan doktor řekl, že je mám opotřebované jak ženská ve třiceti, abych nežvejkala a moc nemlela a ták ... :) Myslíte, že jsem to přestala dělat ? pochopitelně, že ne...A když mě to chytne, tak mě jako brní celá tvář... ale nevím z čeho přesně to je.. mám pocit, že když mi to přistydne.. no nevím,až mi bude padesát... te´d je mi 31 a tak už to musí bejt v pěkném stavu..vím , že je na Karláku nějaké spec.oddělení na tyhle věci, ale dvakrát se mi tam nechce...až se vrátíme z dovolené ( pokud bude hafák o.k. a někam odjedeme ) a manžel bude v pohodě po operaci, tak se nechám proklepnout pořádně celá...:) Jinak já tedy doma kávu nepiju fakt vůbec..jen v hospodě, nebo na návštěvě...A piiju pěkně s cukříkem a mlíčkem ... .) .) Já myslím, že kafe - pokud nemáte vysoký tlak není v podstatě problém... asi bych to moc neřešila...

corrona

Já si kupuju normální, nikotin jsem měla naposledy někdy 11.7. s poslední cigaretou :-)) já právě už přemýšlela co budu dělat když budu muset omezit žvýkačky, to by bylo neštěstí....A kafčo taky hóódně našlehané a sladké.

LUBAN

Jak to tady stále pročítám,tak jdu do toho!!!Včera jsem zakoupil startovací baleni.Tak jak začít?Kdy ten den D.Kouřit při začátku braní CH?Kterou hodinu ranní a večerní nejlépe brát CH?Brát celé 3 měsíce,kdy potom třeba půlit prášek atd? Všem děkuji LUBAN

corrona

To běž, já taky nejdřív četla a teď už víc jak 2 měsíce nekouřím. Jak brát první plato to by Ti měla vysvětlit doktorka ale je to tam všechno namalované. První 3 dny brát někdy po obědě 1 tabl pak další dny 1 ráno a druhou asi kolem 17 - 18 h večer. Kouřit můžeš normálně, pak cíga stejně přestanopu chutnat a přestaneš.Já si den D neurčila, nemám ráda omezování ale jednou jsem si cigára prostě nekoupila ale každý je jiný. Držím pěsti...

Friduča

Corrono - né, normální žvejkej jak chceš... tím jen opotřebováváš panty :) :) Luban - tak to blahopřeju a jen do toho !! Jak se má brát je napsáno, tak jak psala Corrona na letáku. V praxi platí ráno jeden, večer jeden...Jak je budeš zobat, tak sám zjistíš a vypozoruješ co ti vyhovuje..Já si třeba ráno nedávám, protože nesnídám - pokud se nasnídám zobnu hend rána ( většině lidí, když se pořádně nenají je po něm zle ) a večerní jsem si nemohla dávat déle jak okolo páé, protože pak se mi hrozně špatně spalo... Teď jsem najela na půlení a vyhovuje mi to - dopoledne zobnu jednu půlku, pak odpol další půlku a del potřeby..Někdy si dám po půlkách dva prášky jak mám, někdy si dám po půlkách jen jeden a někdy jeden a půl... Ale tobě bych na začátek doporučovala dodoržovat to co je na letáku a nesnažit se to ošidit..Až dle tvých pocitů, třeba po měsíci s tím nějak pracuj...první balení tkz.startovací obsahuje méně učínné látky. Já si naopak den D dávala a to několikrát a šoupala jsem to :) :) Hned jak jsem začala zobat CHMP jsem začala snižovat počet cigeret, neb dle mě se lépe odhazuje jedna, než krabička...Začínala jsem vynecháním raní kávy a cíga a dala si až s kolegyní v práci. Pak jsem si dala první až po obědě a na konec jsem skončila na jedné večer, která už mi moc nechutnala,ale zapálit jsem si jí prostě musela. A tu jsem pak zahodila ... Postupné snižování doporučují i lékaři ze zdravotního hlediska... Ale pozor né pouze omezování ! To je k ničemu ... Postupně snižovat,až člověk přestane úplně... Teď ti,ale popisuji své loňské odvykání. Letos jsem snižovala od prvního dne a během zhruba týdne jsem byla na nule a tak nějak to jde samo ... Každopádně bych snižoval - moje rada.Piš jak bojuješ chlape :)

Megan

Ahoj všichni nekuřáci. Tak tak blbě jsem s tou kávou dopadl snad jen já. Mám fakt strach, že bych to neustál. No, zelenej čaj celkem jde(pokud je oslazený). Kávu zkusím až za cca 1 měsíc. Skoro stejně jsem dopadl s pivem. Dám si fakt max. jedno a šupky dupky dom. Lahvové už mi taky moc nechutná. Zase ta moje fobie, že kdybych si dal víc než jedno, tak bych měl děsný chutě. LUBANE, přestat kouřit bude určitě jedna z nejlepších věcí v tvém životě. Fakt se to dá s CHAMPIXEM vydržet. Vyzkoušej to jako Friduča. Já bafal 20-30 cigaret cca 14 let a konečně jsem s tím sekl. Přestal jsem po zhruba 15-17 dnu užívání CHampu. Se mějte a já jdu něco dělat(mám noční).

Marrkula

Ahojte šicííííííííí-hlásím se-téměř 15tý den za mnou :) Hi,dnes jsem si vypočítávala,kdybych brala tak jak beru tak mě dneska stojí prášky na den pouhých 35kč-takže 26 může do kasičky......Už jsem si dneska koupila-vovhomůrku :) Paní prodavačka říkala,ááááá,tady se bude šetřit,to je hezká kasička-to je klasika.A já na to-jasně,61 kč denně a ona-jojky,takhle přesně?No to se budou penízky jen kupit,to je za 10 dní 610.A já na to,měsíčně 1800 a za rok to je pěknej balík.Já žvýkám nicoretky pouze když mě začne bolet ta hlava . Jinak žvýkám klasik žvýky normálně každý den-nějak jsem si před lety zvykla a nemůžu si představit,že bych nežvýkala. Mám nyní Nicoret žvýky 4 mg-je jich tam 30 a mám zatím za celou dobu jen 6 pryč.Pak mám asi 3 balení snad 2mg.Ale jak říkám,pouze z nouze-ta bolest je fakt nesnesitelná ..... Koukám že máme další přírůstky-takže vy noví-určitě do toho jděte-ono když čtete jaké jsou záležitosti okolo tak to zní strašně-ale není to tak zlé a jak vidíte-mé nicorteky-vše se dá řešit,nespavost tím,že si vemete prášek dřív,bolest hlavy nicoretkama,káva nějakou jinou náhražkou a bodobně.Beru CHMP měsíc a půl-nyní jedu 15 tý den uplně bez(nešlo se dlouho zbavit večerní cigarety) a fakt se cítím fajnově.Hlavně jsem dobře naladěna a to mi stojí za to :) Tak krásnou voňavou noc všem a ještě voňavější ráno .

LUBAN

Všem díky za první rady a podporu.Kouřím 30let 20deně.Co ten spánek,sny,špatně od žaludku.To bude asi v pr.... co?No nic,zítra to v poledne Dám. Uvidím Zdar

Ema

Je to individuálne. Sny - ja mám sny pokojné, dokonca aj zaujímavé, snívajú sa mi niekedy celé príbehy a ráno si ich trošičku aj pamätám, ale iba chvíľku. Niekto trpí nespavosťou, ja opačne. Zle je asi každému a ja som to riešila na radu diskutujúcich polením tabliet asi po dvoch týždňoch. Teraz Ťa trošku vystraším depresiami a náladovosťou, depresie ma chvalabohu opustili, ale výbuchy zlosti mám stále. Teba by mali depresie obísť, keď si muž, neviem prečo si myslím, že je to čisto ženský problém.

Friduča

Tak já te´d domluvila s kamarádkou, kterou jsem neviděla cca víc jak rok. Byla těhotná a má teď doma malého capartíka :) A kouřila...V těhotenství nevydržela a kouřila taky i když jen třeba tři prásky od někoho...Ale říkala, že by to nevydržela, že by klidně snad skočila z okna...Když prcka vyprdla, tak se to v ní otočilo a přestala kouřit a nechybí jí to...Ale jak si myslí, že až dokojí, že zase začnš...že jí to prostě chutná... Jak o tom mluvila a to jen po telefonu !!! Lidi mě popadla tak strašná,ale tak strašná chuť na cígo...A ty myšlenky...všichni kouřej, tak co bych nekouřila taky... fakt jsem takový myšlenky za celou dobu neměla a tahlo byl teda nával... netrvalo to dlouho, třeba dvě minuty.. ale bylo to hustý... to jsou přesně ty okamžiky, kdy člověk selže..kvůli pár vteřínám....Vydržela jsem, ale teda nevím... snad se to nebude často opakovat...

Friduča

A Vám pochopitelně gratulace nějvětší ... !!! 13 a 15 to už je pěkný číslo, čím je větší tím by byl člověk větší hlupák, že znovu začal .. A musím to opakovat i sobě, protože já jsem jeden z nich - po pěti měsících :(:( Jinak manža mi korunky dal a můžu spořit dál :) :) Takže šup s nima do žirafáka :) Možná by to chtělo vymyslet na co jako šetříme...Na něco velkýho !!! Co ?A kde je Ládík a Lindule a naše Janča ???

Radka

Opovaž se zhřešit!!Každý den tě kontroluji a začínám se psychicky připravovat ,že půjdu do třetice za váma na druhou stranu.Všichni se držte.

Friduča

Jéééééé, Radůůůůůůůů!!!!!!!!!!!! Ty jsi mi udělala takovou radost !Moc mi tu chybíš !!!!!! Tak už skoč .....Těším se na tebe !!! Fakt jsi mi zvedla náladu..Emo - deprese a kolísavost nálady není příznak CHMP - už jsem to zde psala...Připisuje se to CHMP, ale dle odborníků jsou to klasické příznaky absťáku. Někdo je má, někdo menší, někdo větší a někdo žádné...Ale pochopitelně se na to Lubane připrav, mě to taky někdy přepadá...Ale já jsem i normálně takovej malej vzteklounek, kterej moc o všem dumá...

corrona

Těší mě že nejsem jediná kdo by zhřešil kdyby měl co...Jinak Lubane každému špatně není, je dobré se pořádně najíst než si vezmeš prášek a nebo pořádně napít, néé slivovice. A sny? Jejej to já měla ve formátu 3D, jako že kradu cigára, atd a ráno jsem si šla všechno zkontrolovat jak jsem blbla. Asi po měsíci jsem si začala brát půl prášku ráno a půl večer a po dalším jen půlku v poledne a teď si vezmu jen když mám šílenej absťák. Ale už to není tak hrozný jako na začátku, To chudák Ládík, ten má pořád červíčky v hlavě. Nebo už ne? Přeju krásnou voňavou noc....

Friduča

Nebylo to trochu jízlivé :) :) :) Jenže já mám co..A teď nevím jestli je to dobře, nebo špatně ?? V kaslíku ve voze mám furt starou krabku..A manžel má taky neustále nějaký u sebe... Ale je fakt, že ta chuť je skutečně jen mžik, chvilka.. a nesmíme podlehnout... Ale to co mě přepadlo dnes bylo fáááákt silný ! Děkuju Radu !

Megan

Ó Fridučo, Megan děkuje a Marrkula určitě taky. Jsem měl před chvílí slaboučkej absťák, ale zahnal jsem ho bombonem. Lubane, já třeba se spaním problémy nemám. Aj tu slivku si dám. O cigárách se mi už skoro vůbec nezdá. Aby ti nebylo blbě tak je potřeba se před požitím Champu pořádně najíst a zapít ho.Tak jsme na tebe všichni zvědaví, jestli se k nám nekuřákům přidáš. Musíš psát, psát, psát a psát. Uvidíš, jak ti tato diskuze pomůže při těch nejtěžších chvílích. Chce se do toho pořádně opřít a držet se. Jo, hlavně to roztrub před přáteli a rodinou. To taky hodně pomáhá. Někomu Champ zabírá již třeba osmý den a někomu až třeba patnáctý. Neboj, ale určutě zabere. Ahoj všem. Ládíku, kde jsi?

Megan

Bych úplně zapoměl. Fridučo, co jsi to měla za splín? Úplně jsem z toho dostal kopřivku. Takový krásný číslo a taková depka? Snad už tě nikdy tenhle pořádnej červ nenavštíví. Ahoj

corrona

Jejda, to jsem nechtěla aby to vypadalo jízlivě, vůbec mě nenapadlo že jsou i tací, co maji ty smraďochy pořád pod nosem. Ale o to víc si myslím že si pěstujete pevnou vůli, Vím jaké to je moje mamka taky kouří a dokonce s radostí nabízí. Ale dřív by určitě nenabídla...Teď už ale fakt do hajan a vy všichni splubojovníci držte se a dobrou noc :-))

LUBAN

Ještě se chci zeptat.Když nesnídám, můžu vzít CH až v práci po svačině,když se najím? Dík a dobrou

Marrkula

Určitě,hlavně se snaž aby to bylo tak ňák stále ve stejnou hodinu jak dopuručují.A pokud Ti bude vadit celej,tak to rozpul a rozdel do více časů.Ale pokud máš startovací,tam je to ze začátku v pohodě-alespoň u mě bylo.Mě to začalo až když jsem začala brát celé balení měsíční-ale také nesnídám,tak jsem s tím měla docela hoňku až na radu Friduči jsem začala půlit a před raním práškem si třeba jen dvakrát kousnu do rohlíku a pohoda.

Marrkula

Díky moc za pochvalu - jak už jsem psala,moc mi tyto stránky pomáhají,jak se navzájem držíme,protože abych pravdu řekla,mé okolí moc nadšeno není.Kolegyně z práce se modlí,ať už začnu,protože se blíží zima a musí chodit hulet ven :) .Doma mužskej,ten nějak o tom nemluví-ale holka ta má ohromnou radost,od narození jí to slibuji a 16 let stále jen výmluvy.Řekla jsem jí až ten pravý čas nastane,tak do toho půjdu a tím,že jsem se dozvěděla od dvouch známích,kteří díky Chmp nehulí tak ten pravý čas nastal :) . Jo přesně,kdepak máme Ládíka se svým úžasným číslem ? Snad nepodlehl červíčkům.......A pro nováčky , jak výše psáno - opravdu příznaky jsou individuální - každej máme něco,nebo třeba vůbec nic , nebo třeba všechno.Ale co prožívám zrovna já se dá vše vyřešit-jen přijít na to jak a o tom je i mimojiné tato diskuze-poradí se , zkusí se apod.Tak vzhůru do dalšího voňavého dne - u mne 16.A moc se těším na víkend-nebudu mít absťák,když budu v pátek na výstavě a nebudu nikde honem honit v koutu popelník jako vždy :) Pak výlet v sobotu k vůli mému 16 ti letému miminku do Botanikusu u ňáké nad Labem-a tam se určitě také nehulí.Takže zdravé dny dámy a pánové přeji všem.

Lindule

Ahooooj Fridučo, Ládíku, Megan, Marrkulo, Corrono no a prostě všichni. Začínám dneska 35 den bez cíga a je mi báječně, teda mám menší motolici pač jsem si včera po hooodně dlouhé době dala u žehlení lahvinku bílého, ale jinak v poho...Bála jsem se pít, že budu mít chuť na cígo ale lupla jsem flašku a nic...takže paráda. Jinak Champix neberu už asi 14 dnu a úúúplně v pohodě...Lubane já jsem celý život nesnídala a až s Champixem jsem se naučila snídat. Bylo mi vždycky zle. Jinak jsem byla furt unavená, ale spala jsem fajn a deprese jsem neměla žádné...to je o hlavě, jak so to kdo srovná. Tak já si jdu na chvilku lehnout a pak musím jít na mega nákup, neboť mám ledničku úplně prázdnou...tak se mějte

Friduča

Dobré ránko všem, Megan - já ti ani neměla žádnej splín...Prostě jsem měla telefon od kamarádky, která o těch cigeretách táááák krásně mluvila...A mě najednou přepadla tak strašná chuť a černé myšlenky, jako proč nekouřit, když všichni stejně hulí tad...Byl to strašně silnej, intenzivní nával... Ale hodně mi pomohla Radu - ona se mnou odvykala před rokem a byla lepší než já... Ale taky začala a když mě tak pěkně seřvala a připravuje se na to, že znovu skočí na druhej břeh, tak já to nemůžu pokazit :) A navíc tady chci bejt s ní... :) :) Takže prostě nájezd jako blázen,ale takovej jsem za těch celejch 36 dní ještě neměla ! Corrono - to byl jen vtip :) Tohle co dělám tečka a závorka je veselej usmívající se smajlík :) Teď jsem byla u manži v kanclu ( má ho v bytě - jen se sejde o patýrko víš do podkroví, tak trochu jako malej mezoten bych to popsala ) a smrdí mu to tam !!! Takže on si tam ráno než vstanu vesele pálí a teda řádně musí vyvětrat, neb sem dolu to nejde...Ale tam nahře se to drží v tom nábytku a v papírech... Jako dělá ze mě dost idiota ! Prostě je línej chodit ven.. Tak teď přemejšlím jak s tím naložím..Jestli si to schovám na vhodnou chvilku,až se mi to bude hodit, enbo mu to řeknu rovnou, až dorazí domu... Jestli si myslí, že jsem úplnej idiot.Lubane- souhlas s Marrkulou, taky si dávám první až v práci, neb nesnídám...Marrkulo - jen je nech,ať si v práci škubnou...Aspoň toho vykouří míň, když budou chodit ven..Vlastně děláš i něco po ně...:) My teda chodili ven vždycky ( kromě jedné práce ) a nikdy jsem s tím neměla problém...To víš, je to prostě osvobozující..Byli jsem otroky tý hnusný malučký tyčky...Furt někde hledat místa, kde si můžeme zapálit, dovolenou hledat dle toho zda se tam smí kouřit...A jak byl manža znechucenej, když zjistil, že ne :) Já v klídku chodila na balkon a on byl každej večer nešťastnej ! Je to prostě fakt hnus ...Lindule - blahopřeju k 35 dnům !!!! Já jdu dělat francouzký brambory ..:) Když už jsem doma, tak aspoň vyvyřuju :) Co hafák, kdy jdete na ten kloub ? Jani ? Ládíku ?????? Kdej ste eeeeeeeeeeeee ????

lexa

jupppí!Dneska mě to nějak nebaví,pořád myslím na to hrozné cígo!!Taky má manžel krabku na balkoně,ach jo!Friduč tebe to přepada sem tam,ale já snad na ty cíga myslím pořád!Zrovna ted dvojčata spí já sama a nuda...Kávu piju víc než předtím někdy mi připadá,že tím nahrazuji cígo!Jsem byla zvyklá z práce tam jsme hulit nesměli,tak jsem si zvykla na kávu bez cigarety!Jinak vítamLubana ahoj jdi do toho zvládneš to!!!Jo ještě jsem se chtěla zeptat Fridučo při tvém prvním odvykání,jak jsi dlouho zobala CHMP?Přemýšlím jak ho ještě mám dlouho brát a co se stane až ho vysadím!Pro jistotu jsem si ještě nechla napsat recept na jedno balení!Malí se mi už budí,tak snad na chvíli mě myšlenky na ty hnusné cigára opustí!!!!Přeju krásny den pa pá

Megan

Ahoj všichni. Tak jsem před chvílí vstával, neb jsem měl po noční. Dneska v pohodě, ale minulou noční to bylo špatný. Děsný chutě, ale dneska nic. Fridučo, 36 , paráda. Jo, když jsi přestávala loni, jak dlouho jsi nekouřilka a proč znova začínala? Je to děsná škoda. Lindule, ty jsi začínala s Fridučou? Lexo, ty to máš tak nějak stejně s Marrkulou že? A co Ema, kolikátej dnes? Ládíku, máš něco s netem či co? Snad nezlobijou červíci. Jsem se těšil, že dnes budu jezdit na kole, ale je tam hnusně. Něco uvařím a možná zajdu na jedno. Slivovice by měla být příští týden. Mějte se všichni prďácky a nekuřácky. Lubane, už jsi začal?

lexa

jj myslím,že jo!Dneska příjde segra,trochu budem slavit,dáme vínko snad to bude v klídečku!!Je nekuřák,tak asi jo.Když příjde někdo kdo kouří,tak mě to vždycky více láká nevím čím to je.Jinak jsem v létě zvládla i dva karnevaly,taky se mi tam moc nechtělo,že to bez cigaret nezvládnu no a přežila jsem to!Hned jsem se öpila(chi chi) a pak už jsem na ně nemyslela!A to mi i někteří nabízeli a nutili mě at si zakouřím,hlavně ti kteří věděli,že s tím bojuji!!No nebyli to kamarádi

Megan

Ahoj, to já znám. Jsou jako pitomí. Ví, že s tím bojuješ a cpou ti ty smradlavý nesmysly. Je třeba je poslat do háje a nevšímat si toho. Já zatím žádnou chlastačku neměl. Mám z toho strach. Koupil jsem si dneska litránek Veltinského zeleného, tak už se celkem těším.

Friduča

No Lexo brala jse mho celejch 5 měsíců i když ten pátej, už spíš hodně nárazově... 3 měsíce jsou minimum ! Doporučené léčby..Pravda je, že to je individuální, ale rozhodně bych to nezanedbala...Megan - nekouřila jsem zhruba 5 měsíců s tím, že ten pátej jsem začala... Proč jsem začala ? Protože jsem blbá ! :) :) No můj muž je kuřák a i když nahlas říká, že se snaží a bral se mnou ( a loni se fakt snažil to i nějakou dobu nekouřil vůbec ), tak prostě kouří a kouřil...Mě slovně podporoval - kdykoliv jsem si řekla, nebo se připoměla, že teda už x času nekouřím..Tak se dozvím, že jsem fakt dobrá,ale tím to končí... Zároveň jsem se neustále dívala do očí člověku, kterej čeká, až si zapálím, aby si mohl v klidu u kávy dát cígo bez výčitek jak mejch, tak svého svědomí...A když jsem si dala první, tak jsem si nadávala a on mi na to řekl : vydržela jsi to skoro 5 měsíců, tak se teď nemrskej, jsi dobrá ! A byl šťastnej jak blecha, že zase budeme kouřit..Tak jsem ho na dovolený spražila a řekla jsem mu, a´t na to zapomene, že podovolený začínáme znovu a žádný rozkuřování - ty ksichty bych ti přála vidět... Neustále se tváří, jak nechce kouřit ( co jsem spolu 11 let ),ale kdykoliv jsem se rozhodla, že se na to fakt vrhneme, tak nikdy nebyla vhodná doba = až předěláme podkroví, až dodělám tenhle obchod, až,až,až ...Klasické kuřácké výmluvy - nikdy není vhodná doba. Fakt je ten, že pokud takhle člověk přemýšlí NIKDY nebude vhodná doba. No a já prostě selhala... Ať si říká kdo chce co chce, mít vedle sebe silného kuřáka, který si přeje i když to neříká,aby jsi si zapálil je neustálej tlak... Nejsem hloupá vím, že to dělám pro sebe a né pro něj... Ale to na tom nic nemění.. Najednou byl doma klid a manžel byl šťastnej...A já před rokem fakt hodně bojovala i sama se sebou. Dodnes jsem přesvědčená, že kdyby nekouřil on, tak bych to vydržela. Teď to prožívám nějak jinak - manža mi strašně leze na nervy... Bere prášky naprosto na nepravidelně - což je úplně k ničemu. Den D si odmítá stanovit. A pokud začnu jakoukoliv debatu na toto téma - je uraženej. Hrozně, ale hrozně mě štve. Ale mě to ZATÍM jde daleko snadněji než loni...Mám to urovnané v hlavě a vím, že kouřit nechci. Vím, že jsem do dvaceti dokázala chodit po různej párty a i když všichni kouřili - já ne..Tak nevidím jediný důvod, abych se do tohoto stavu nemohla vrátit. Naopak měla bych to dokázat jsem starší a mám víc rozumu... Jedu se taky dobrovolně nenapijeme, protože víme, že nás to zabije.. O tomhle to víme taky,ale nějak nám to nedochází..furt doufáme, nebo si myslíme, že nás to nepotká...Od začátku normálně piju alkohol a nesnažím se vyhýbat nástrahám - cítím totiž ten rozdíl...Loni jsem to dělala taky,ale např.polovinu večera jsem seděla a přemýšlela o tom, jak bych si dala cígo a těm okolo záviděla, že ho mají a JÁ nemůžu...-špatně ! Dneska,když sedíme o tom prostě nepřemýšlím a když mě to napadne a ono napadne, tak si řeknu ne holka ty nekouříš, oni jsou chudáci, otroci toho hnusu, plíce v hajzlu,ale ty už nejsi mezi nima..Vínko má stejnou chuť, řeči se vedou stený..A ono to zase rychle odjde...Všechno je prostě stejné !Život je stejný ..Všechno můžu dělat jako dřív, jen nemám ten jed u huby ! Naopak můžu toho dělat víc..Nemusím se omezovat a hledat místa kam smím, nebo nesmím ... Kam si půjdu zakouřit.. Hledat kuřáckej hotel, restauraci...Neotročím. A rozdíl je prostě v té hlavě.. Tak to cítím... ALE! To ještě neznamená, že mě manžel nestrhne zpět... Pokud nepřestane, bude věčně doma boj.. I když jsem ustoupila a nehádám se s ním, tak mi to stejně vadí...Vadí mi i to, že není ochoten se kousnout a něco udělat...že si ničí zdraví..Bavíme se o dětech - tak nějak se od ženy očekává automaticky, že přestane kouřit,ale chlap ? Tak nebude mít děti... Já nevím ...Prostě je mi z něj smutno a bojím se, že mě strhne sebou...Nebo se mi zhnusí - a pozor to není přehnané, je to běžný jev... Ten druhej vám prostě začne vadit... smrdí vám, je vám to odporný a tm pádem pak i ten druhý...No a není lepší kouřit, než si nechat rozpadnout manželství ? Jinak mě taky dens přijde kámoška na vínko :) :) Už se těším !

LUBAN

Megan,ZAČAL Dnes po obědě v 12,30. Byl jsem nervozní jako prase,že potom už žádný cígo!! No uvidíme!!! Zdar. Jdu vnučce smontovat postýlku.

Megan

Fridučo, tak to je fakt hustý. Já nevím, jestli to nevidíš až moc pesimisticky. Kvůli kouření ničit manželství je si myslím blbost. Moje manželka mě s tím vyloženě taky ,, Srala´´ několik let, ale bylo to obráceně. Ona nikdy nekouřila a to bylo furt keců. Nekuř, smrdíš, kdy přestaneš, kolik jsi dneska vykouřil apod. Jsem z toho byl úplně PSYCHO!!!!!!!!!! Po pěti měsících znovu začít tak to je fakt škoda. Já si myslím, že tvoje manža kouřit nikdy nepřestasne a ty prášky bere jenom proto, aby nemusel poslouchat řeči. Tak se dívám, že snad všichni budem mít dnes vínovej mejdan. Právě jsem se pořádně nafutroval ještě teplé uzené kýty(asi před půl hodinou ji vytáhli z udírny, naprostá lahoda) a konečně si skočím na to jedno točené. Jinak jak jste na tom s váhou? Já zatím nabral tři kila.Tak ahoj všichni.

Friduča

Lubane - ty jsi dneska začal zobat ne ? Tak ještě kouřit můžeš... Megan - já neříkám, že JÁ ho budu ničit :) :) To je to poslední co bych chtěla... :) Mám úžasnýho manžela... Já jsem teda taky dost dobrá :) :) Ale jen říkám, že to tak někdy může dopadnout...Prostě se to stává... Jinak já už se s ním nedohaduju...Ale stejně mě to štve...Ale jen uvnitř...Nechávám ho bejt...A ano, já si taky začínám myslet, že nikdy nepřestane... :( :( Já ho k těm práškům nenutila, začal je brát sám se mnou...Pak jsem mu je chvilku připomínala a teď na něj prdím.Zbytečně mi je užírá.No tak, že by jsme se tu sešli,až budeme mít pod kulichem, třeba v jedenáct ? To by mohla bejt bžunda ... :) Já budu bumbat od sedmé hodiny :)

Megan

Tak to by šlo. Já si nakonec nedal jedno točený, ale dvě. Teď začínám to vínko. Asi toho budu mít dnes dost. Jo, pokecat můžem, bude prdel. LUBANE, Campix ber, ale normálně do toho kuř. Uvidíš sám, kdy tě přejde chuť na cígo. Někomu už po osmým dnu braní(zobání) a někomu klidně až po patnáctém dni. Je blbost, aby ses zbytečně trápil s absťáky. No, jsme na tebe fakt zvědaví. Ahojte všem, já jdu pařit

Marrkula

Čautééééšicíííí - tak další den za námi . Všem přeji pěkné ožrání-i když asi jdete všichni zítra ráno do práce.To já zítra nejdu,ale dala jsem si také vínko.O tom přibrání - já nenabrala zatím nic,nevím jestli je to tím, že prostě náhodou toto negativum mít nebudu , nebo proto,že piju ten čaj,co jsem doporučovala,dnes jsem dodělala druhé plato,takže přesně měsíc ho popíjím. Přeji všem závodákům,co mají velká čísla,ale i těm méně zdatným s malími čísli tak i těm co mají dnes 1.den Chmp krásnou voňavou noc a ještě voňavější den.

LUBAN

Fridučo tak jsem si dal k večeru dvě pivka a 3 cíga,Šel jsem z práce a moc mě to nebralo.Ty cíga.PO prášku OK.Uvidíme v noci.Co Megan, jak paříte?Taky jsem si s Vámi dal trochu červeného.Díván se na fotbal.Tak ZDAR

Radka

Fridu,mluvíš mi z duše....a už nejsem přesvědčená,že nechci kouřit.Včera jsem tu sice napsala že jo,ale pak jsem řekla manželovi,že znova začnem s cham.......odpověděl mi at začnu a mě popad akorát vztek,protože jako blbá....opět...jsem myslela,že do toho jdem spolu.Nekouřila jsem ROK bylo mi krásně,ale tak mi smrděl,vadil atd.... už vím že tudy cesta nevede a špatně by to dopadlo.Takže nepřeháníš a někdo to vůbec nepochopí!On prostě nepřestane a já nato....Nekuřáci Vy ale NEKUŘTE a Fridu ty hned zapomen na to co jsem psala.Za měsíc mám kulatiny.....tak to třeba přehodnotím anebo ty naše polovičky něco osvítí....pa pa

Friduča

GONG oznámil 23 hodin !!!!! Kde jsteééééé ?:????? Radu přesně to chápu... Jsme na tom úplně stejně... Jsem ráda, že mi aspoň někdo rozumí ...Protože to fakt cítíme stejně...Takže ty budeš hulit a mít šťastné manželství..A já hulit nebudu a rozvedu se ????? Máme třetí lahev vínka..čekáme s holkama na Vaše vtipný písmenka !!! :)

Friduča

Tak teda já si snad začnu myslet, že jsou všichni nekuřáci fakt suchaři ??? 23H !!! Si jdu s holkama zakouřit..

Radka

a ty mě přežiješ,protože budeš zdravá a budeš vonět a nerozvedeš se protože........jsme holky šikovný a ....vyřešíme všechno...Vínečko..sranda.. ..to musíte změnit stránky!!!Jdu.....a spát.

Radka

než jsem ti odepsala jsi v trapuuuu

Friduča

Radůůů, já nespím !!!! Koukám a čekám... Já jsem si dneska chtěl užít srandu se svejma spolunekuákama.... Jsem moc ráda, že jsi tu !!!! Fakt ..písni mi na meil....A kam máme teda jít ??? :) Kdejstéééééééé ?????

lexa

vidím,že ještě všichni spíte co!Včera chlastačka a dneska vyspávačka co!Já teda nakonec sušila,chtěli jsme si dát domáci vinko a nakonec jsem zjistila,že nějak smrdí,tak jsme ho raději vyleli!Friduč jsem se normálně lekla,že sis šla zakouřit????S tím manželem to mám holky uplně stejné,takže vím o čem mluvíte!!!!Taky mi smrdí a pořád jenom čekám až si zakouří a ještě jednu,no tak se začínáme hádat!Prý jak jsem pálila já,tak to bylo v pořádku a ted že mi to vadí!Lubane superrrr,držím palečky ještě si klidně to cigárko dej,to příjde!a co se týče toho přibírání,tak já už mám 4kg nahoru!Marrkulo,prosím jaký čaj piješ?Já už si objednala koktejl s orifu,ale ještě ho nemám!Uvidím...

Megan

Čau Frifuč. Já odpadl tak ve 22 hod. Šel jsem chrápat. Zase jsem měl strach a z ožrání nic nebylo. Vínko jsem si dal, pak jedno pivo a utnul jsem to. Doufám, že sis s tím zapálením dělala srandu. LUBANE, tři cigára na první den to fakt jde. Držím palce. Když budeš mít strašný chutě tak si kup žvýkačky Nicorette. Fakt pomáhají. Se všichni mějte. Kde je Ládík? Doufám, že nepřešel na druhou stranu

Friduča

Dobré ránko, tak já už jsem vstala, neb musím s hafákem k vetíkovi... No my si to teda docela s holkama užily...Šly jsme hajat v půl čtvrté ráno.... :) A ani na nás manžel nepřišel..takže jsme ani neřvaly :) :) Nezapálila jsem si dokonce ani holky nekouřily ! Celej večer - oceňuju ! No s těma chlapama našema je to fakt těžký... Řešení mě nějak nenpadá ... Můj muž teda naštěstí přede mnou nekouří... A to striktně - ani v hospodě...Což oceňuju, ale stejně to z něj cítím...Teď zrovna přišel a zavanulo to tu ...Radu, ty jsi měla rok - jsi moje spolubojovnice... Mohla by jsi to zase zkusit, co ? Ty má š třicetiny ????? Jééééééé.....Lexa to má taky těžký.. No tak snad to nějak ustojíme.... :( Jinak já nepřibrala nic ...Nepřežírám se... Neustále něco uďobávám...Ale to jsem dělala i dřív ... V podstatě jím téměř furt,ale skoro nic :) Megane - srabééé... !!! Kromě Radky jste mě v tom nechali.... Ládíku ???? Fak se druhej den neozýváš - co je s tebou chlape ????????

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce