Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Ahoj lidičky. Já si taky nakoupil mrkve a TIK TAK a chroupám a zace cumlám, pak pro změnu cumlám a pak chroupám. Jo, a žvýkačky. Už mě z toho bolí celá čuňa. Ládíku, máš pravdu, jsou to lákadla jako hrom. Včera jsem sednul do auta a najednou vidím v kastlíku: Cíga a u toho zapalovač. Jsem si řekl,, Bože, zač mě trestáš?´´ Při první příležoiosti jsem cigára zmačkal a vyhodil. Jsem na sebe fakt pyšnej. Tak se nšichni mějte. Já zase žeru. Mám smaženicu z těch včerejších hub. Snad se neotrávím. To by mě jako nekuřáka fakt naštvalo.

Marrkula

Ahojte všicí a zvláště megan-gratuluji k 7 dnu-já jedu 10.Ale chci se zeptat-ty houby kdepak rostou?Stačí kraj-abych věděla kam vyrazit :) Díkes-ještě chvilenku zde budu,zda nenapíšeš(pokud není otrava :) )

Megan

Ahoj Marrkulo a dík za povzduzení. Těch tvých 10 je nádhera. No, houby rostou, ale žádná sláva. Já jsem z Třebíče (vysočina) a na houbách jsem byl kousek od Kracovic. To je taková dědina poblíž Třrebíče. Našel jsem za cca 1 hod. tak půl košíku. Suchohriby, babky, bedle, klouzky a jednoho praváka. Smaženice super a ještě jsem plato nasušil. Tak mě dneska ta akce fakt štve, ale raději tam fakt nepojedu. Je tam moc lákadel. Tak se všichni mějte a přeji voňavý den a noc

ládík

ahoj lidi. Diskuze se nám nějak zasekla. Včera večer jste všichni za rohem asi kouřili ??????? Já jsem včera přežil další velkou zkoušku. Byl jsem na tom skoro jako Megan. Největší letošní rodinná oslava. Procento kuřáků blížící se téměř 100%, alkohol bez omezení. Nechtěl jsem o tom ani psát, protože jsem z toho měl docela strach. ne z toho alkoholu (z tohoto sortimentu na mě stát moc nevydělá), ale z těch nástrah. Volně ložená cigára - bez dozoru, kolektivní ochota, kdykoliv věnovat cigáro, hlavně aby se ovečka vrátila do smradlavého stáda. Ne, lidi , musím nahlásit, že jsem to zvládl zase vítězně. Ne , že by to bylo ideální a snadné, ale v podstatě to šlo. Před půlnocí jsem si byl jist vítězstvím, tak jsem se trochu stáhl do sebe a jen to pozoroval, proč vlastně kouří. V té chvíli byli všichni již tak překouření, že cévy se pomalu staly neprůchodnými, již jim to ani nechutnalo, nebyla vlastně ani potřeby, ale již jen to, že se nedostal někdo hned ke slovu - šup do krabky pro uklidňovák, hodně také bahňá i jen z toho, že má slovo a všichni ho poslouchají a pak přijde ten slučovací rituál, kdy se provede předváděcí zapálení. Všichni na to čumí, zapomenou na to , jak v té chvíli smrdí. A já se ptal proč ?????? Ano byly tam někdy příjemné pocity, ale celkově a většinově ???? Smrad, prachy pryč, zbytečnost, které až tolik blaha nepřináší, zdraví v prd....., dnes zjišťuji, že docela podstatně ztracený čas. I já jsem byl tak blbej ??? Byl, musím začít myslet úplně jinak. Jsem se nějak rozepsal a zamoralizoval. Asi je to z toho, že jsem včera zase zvítězil a udržel svoje hezké číslo (115). Holkám zasílám v předstihu gratulaci k ukončení měsíce, a všem ostatním dílčí gratulace a přání ať nám dny bez cigára naskakují. Já osobně jsem do toho šel , že to zkusím, kam až se dostanu, ale teď při takto vysokých číslech se to mění na jediný cíl, musím to dát. Musím, vždyť je to paráda.

Megan

Ahoj všem krásný a voňavý ráno. Tak jsem ten včerejšek přežil a jsem na osmičce. Žádná sláva, ale pořád lepší než jedna. Ládíku, tak to ti blahopřeji. Jsi borec. Takové smradlavé lákadlo a ty jsi odolal. Já právě cumlám Tik Tak a je mi celkem fajn. Pořád trochu absťák, hlavně ráno, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Co ty Marrkulo, byla jsi na těch houbách? Hlavně poror na ortavu. Letos rostou strašně moc hořčáci. Nejsou sice jedovatí, ale zkazí třeba celej houbovej guláš. Tak se všichni mějte. Večer ještě napíšu. Vocetko, už jsi přestala s kouřením? Snad jo. Fridučo, 4 tisíce, tak to je fakt balík. Taky si dávám stranou ušetřené prachy za ty nesmysly.

Friduča

Pěknou sobotu všem, mám měsíc a jeden den za sebou.. Omlouvám se, teď nemám moc náladu na psaní... Musím se připravovat na pndělí, které bude těžké a v případě, že špatné budu muset udělat rozhodnutí, které udělat nechci... Ale kouřit nebudu. Jani ?????? Ach jooo...Kde jsi ?

enni

...a tleskám Vašim úspěchům. Statistika pro nás sice není příznivá, co se týká recidivy, ale překonáme to, protože "statistika nuda je..."...a každý se musí něčim živit, no ne?

Lindule

Ahoooj, tak já mám dneska 30 za sebou a teda včera a dneska jsem měla docela krize....nevím co se děla, ale chuť na cígo celkem velíká, ale mamina si zapálila, foukla to na mě a bylo po absťáku....fuj takovej smrad do sebe cpát nehodlám teda...Teď mi je už 3 dny divně...šíleně se mi motá hlava...asi nízkej tlak, tak piju Colu, protože kafe nepiju, ale nic...jsem jak na horské dráze ach jo....Ládíku ty jsi borec, ale ono se to přežít dá...musí se prostě chtít a ty jsi chtěl a dal si to....Fridučo, držím palce...ať to dopadne jak chce...ty to zvládneš...já přesně vím co teď prožíváš...srž se holka moje...papapapa

Jana

Milá Fridučko, jsem tady zpět. Pár dnů jsem nebyla schopna ničeho. Připadala jsem si jako robot, který děla všechno automaticky, jen si tak ještě zapálit. Dnes je to 32 dní a řeknu Ti Friduč že to moc neprožívám. Je možná škoda, ale nějak jsem ztratila tu euforii, jakou jsem měla na začátku. Ale musím to zvádnout.Fridučko držímTi palečky, aby jsi to v pondělí zvládla.:) Lindule přesně vím o čem píšeš, mám úplně stejné pocity. Ale my to dáme že? Megan a Marrkulko i Vám držím palečky. A co napsat Ládíku Tobě? Jsi fakt jednička, že jsi to zvládl. Moji milí držme se navzájem a neopoušťejme se. papa

ládík

Ahoj. Já k těmto situacím v životě neumím, tak nějak se vyjadřovat. Fridučo, ať to dopadne tak nějak nejlépe co to jde. Já mám doma v bytovce také psa a vůbec nevím co bych na tvém místě dělal. Promiňte, ale já na to ani nechci myslet. Chtěl bych něco popřát, ale nevím co má být správně řečeno. Myslím, že se nespletu, když napíšu, že všichni co se pohybují kolem této diskuze, Ti přejí jen to nejlepší. Dost, jiné téma. AHOJ , JDU SI CHRÁNIT VYBOJOVANOU STOŠESTNÁCTKU. V ČÍSLE TO VYPADÁ LÉPE. (116)

Ema

Pripájam sa k Ládikovi.

corrona

Ahojky všichni, včera jsem měla KONEČNĚ 2 měsíce bez a dnes najíždím na 3. Koukám jak všichni bojujete, FRIDUČO PEJSKA JE MI MOC LÍTO, TAKÉ VÍM CO TO JE PŘIJÍT O CHLUPATÉHO ČLENA RODINY... DRŽ SE. Ládíku těch Tvých 115 to je úžasné to je pomalu o půlku víc než mám já. Móóóc gratuluji a vám všem ostatním samozřejmě taky, je vás tu už tolik, že nebudu ani jmenovat. Je fajn kolik lidí už nechce smrdět. Tak krásnou voňavou neděli...

Marja

Petro, myslím na tebe, s těmi pejsky to je kruté, také to tak mám. Ale nezapal si, to ti nepomůže a bylo by škoda to vzdát.

Marrkula

Čautéééé šicííííííí - hlásím se-na chajdě se to přežilo bez problémů,až jsem se sama divila.Dokonce tam byla oslava vísky-666 let-a tak jsme se šli kouknout též,proběhlo pivko,medovina-klasický bufáč,každej čudil a mě to spíše smrdí,takže toto je pohoda-ale bolí mě palice.Lidi to je snad ještě horší než když mi bylo z ranního CHP zle od žaludku.Nemá někdo s tím také zkušenosti?Už to trvá týden.Jani super že jsi zase zde a bez smradu-že jsi to udržela :) .Fridu-gratuluji k měsíci a i Linduli-fakt super.Megan díky,ale Vysočina z Prahy dost dálka-ale možná proběhne na konci září výlet za mámou-Golčův Jeníkov,tak asi jukneme.Nakonec jsem se nešla kouknout na houby,byla práce na chajdě a my přeci jenom k lesu musíme autem a to zdržuje.Tak se všichni držte a já se moc těším až ve středu budu moci napsat-jdu do 3.týdne :) Páčko.

Pavelinka

Ahojky, všem držím palce, aby jste přestali s kouřením a už nikdy na cigaretu neměli chuť. Chytla jsem teď před čtyřmi dny nachlazení a snažím se moc nekouřit, tak 3 cigarety denně. Předtím jsem vykouřila denně tak okolo 10, u piva i krabičku a půl. A tak jsem se rozhodla, že bych mohla přestat. Jen nevím jak na to. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho trvá celá léčba Champixem a kolik by mě to stálo celkem. Držím palečky

Friduča

Pěkný večer všem, všem Vám moc děkuju za podporu ! Zítra ráno v devět jdeme, tak tu celej víkend sedíme a mazlíkujeme se s ním a dokonce jsme mu dali i nějaké dobroty, které vzhledem k cukrovce nesmí... A zítra se uvidí... Ani nějak nevím přesně kolikátek den mám, ale myslím, že 32 dní...Nebudu Vám nalhávat, že mě myšlenka na cigeretu nenapadla, ale tak ustála jsem to... Všem Vám blahopřeju také - Lindule !!!! Udělala bych nějakýho pěknýho smajla, kdyby to tu šlo - jsi dobrá ! Jani, já vim někdy jsou ty dny pošmurné,ale nesmíme tomu prostě propadat a poddávat se ! Že nemáš žádnou zvláš´t velkou radost z nekouření nevadí, hlavní je, že si nezapaluješ i když ti není do zpěvu... Chápu tě ! A myslím na tebe !!! Ládíku - tvé číslo ani psát nebudu - jsem rudá závistí ! :) Moc děkuju za tvoje slova.... Marjo - ty jsi moje zlatíčko, dekuju !!!!!! I Corroně - blahopřání ke dvoum měsícům - fakt super ! Marrkula,Ema ... prostě Vám všem plácám na rameno za každý nový den, který je bez ! Protože každý ten den za to prostě stojí. Pavelínko - doporučená minimální léčba CHMP je 3 měsíce a optimální 6 měsíců,až rok. Balení stojí bez pár korun 2tis. na dva měsíce. Ale pokud jsi kouřila pouze 10 cigeret, možná by jsi to zvládla pouze se žvýkačkama a silnou vůlí... Urovnání v hlavě je to nejdůležitější... Můj muž bere CHMp se mnou, ale v podstatě pouze, když mu připomenu prášek, tak jsem to prostě přestala dělat... nějak ztrácím sílu... Nemá to prostě smysl, kouřit bude dál a mě snad neurve sebou...:(

Pavelinka

Díky za radu. Já to zkusím nejdřív s těma zvýkačkama a pak kdyby to nešlo tak přejdu do dalšího kola. Vydrž a nenech se urvat.... To se říká lehce, já vím.

ládík

ahoj. nekuřte.

Megan

Zdravím všechny nekuřáky. Tak já jsem včerta po noční zažíval fakt krizi. Jsem měl strašnou chuť na ten bílej nesmysl, ale ustál jsem to. Dnes v pohodě. Za chvíli jdu k nám na plicní pro předpis na Champ. Jsem zvědavej, co mi doktorka řekne, že 11 dní nekouřím. Jinak se cítím fakt dobře. Fyzický absťáky ustupují, ale horší je to s psychikou. Si připadám jako těhotnej. Věčně jsem naštvanej, pak se dívám na slaďák a jsem naměkko. No, snad to přejde. Všichni nekuřáci jsete pašáci. Ládíku, chci tvoje číslo 117!!!!!!!!!! Fridučo, ne aby tě napadlo, že by tě manžel strhl sebou!!!!! Tak se mějte a já si jdu udržet mích 11. Čaute

Lindule

Brýýý ráánko nekuřáci :-) Tak se mi spalo úplně na ho....takže jsi půjdu za chvilku znova lehnout :-) Jinak absťáky pomalu ustupují, ikdyž včera při uklízení mě to chytlo. Vždyckz když jsem uklízela tak jsem třeba mezi vysáváním a vytíráním dala rauch pauzu, a takhle jsem si vesele u uklízení relaxovala, Včera jsem opět šílela po baráku s vysavačem a koštětem a bylo mi celkem úzko, že nemám tu svou rauch pauzu, ale dala jsem to poměrně v klidu...jinak prášky už asi 10 dnů neberu. 39lený absťáky taky nemám takže v pohodě. Ládíku já ti tak závidím 117 dnů to je nádhera....Marrkulo jsi dobrá, já věděla, že to dáš :-) ............Fridučo myslím na tebe dneska drž se. Na manžu se vykašli ať si hulí, ale ty už si prostě ničit zdraví nebudeš a nechceš.

Lindule

Megan super 11 dnů....to bude mít doktorka velkou radost, je to paráda co? držím palce

ládík

ahoj lidi. ráno jsem nějak nestíhal, teď jsem posunul termín jednoho odevzdání a tak mohu zase něco napsat. Děkuji za obdiv k mému číslu. Ale není to všechno tak hezké , jak se zdá. Mám se ženou takovou hru (aby si vůbec nějak připustila, že bojuji s nekouřením). Když se někde motám nebo překážím a dostávám kázání, tak vždy se připomenu : "dej cigáro a uvidíš , jak jsem neviditelný, nebo když ji vyhmátnu, jak hulí z okna, přijde žádost o rozdělení se apod. prostě takové malé neumyslné vtipkování. Včera zrovna, když vytírala jsem musel do kuchyně, takže znovu dej cigáro a já mizím. Ale včera to mělo pokračování. Protože nechala cíga na lince, tak jsem je zbalil a schoval v koupelně. Konec srandy a nějak se na to zapomělo a ani jsem na to již nemyslel. Dnes ráno, při vstávání jsem si všiml, že jsou tam stále schované (mimo mě o nich nikdo neví). Teď jsou všichni v práci a já mám od jejich odchodu traumata. nemohu se soustředit na práci, jsem nervoznější než v předešlých dnech. Podloudníci změnili taktiku, neloudí neustále, ale intenzivními probliknutími. Jsem blbec, zavařil jsem si to vlastně sám a teď ať mám 50,100 nebo 117 je to jedno, protože je tu trauma. Vyhodit to nemohu, co když si vzpomene a bude myslet, že jsem je vypálil. Ale na druhou stranu úbytek jedné nepozná. To je dilema. Normálně cítím, jak se uvnitř na prsou klepu, rty úplně brní. Je 10hodin, jdu bojovat. Když toto zvládnu , snad bude již lépe. Ale proč jsem to psal. Vidíte, v boji s tím netvorem se nedá podcenit ani chvilka ani jediná i ta nejobvyklejší situace.Já doopravdy nechci být ta smradlavá ovce , co se vrátí do toho smradlavého stáda. Ale teď fakt trpím. ahojky

corrona

Tak si tady pročítám vaše příspěvky jako každý den a nemůže mě nenapadnout kolik lidí vlastně kouří. Dřív jsem si toho vůbec nevšimla ale teď to vidím pořád a všude. Tak mě někdy napadá, proč jsem vlastně přestala, když vidím kuřáka kam se podívám. Vím že to dělám pro sebe, je mi rozhodně líp než dřív , ušetřím spoustu času, nesmrdím ani jí ani můj byt...atd Pak když vidím udivené obličeje těch co to ještě neví, nebo těch co se vymlouvají a závidí když si za ušetřené peníze něco koupím je to fakt úžeasnej pocit a kvůli tomu zase nezačnu !!! Ládíku přemýšlel jsi někdy o elektronické cigaretě? Já jí mám asi rok a vždycky když mám takové to že nevím co s rukama nebo jsem nervózní a na bombón se už nemůžu ani podívat nakapu si pár kapek do filtru /bez nikotinu/ a je mi fajn. Tenktát jsem jí koupila od firmy Garant a když se dnes dívám tak jsou pořád ještě nejlevnější a nejrychlejší . Tím samozřejmě nikoho nenavádím ale jsou i tací kteří se opravdu móóóc snaží a nejde to přestat a tohle je opravdu plnohodnotná náhražka a rozhodně zdravější a levnější. Jinak se všichni držte a jak jinak než nekuřte :-))

Friduča

Všechny Vás zdravím, tak hafák je po operaci jsou to zvětšené mízní uzliny ! Takže dobrý :) Nicméně teď nastane složité léčení, protože je diabetik a většinu léků nemůže ...Ale je dobře, že tu ještě nějakou dobu pobude...Má pěknou jizvu přes polovinu břicha a hajá chudák oblblej... Jinak jsem teda v době čekání měla tendence si zapálit, to vám povím..Ale ustála jsem to..Jen mě začínají napadat myšlenky, zda to za to stojí... Jestli to není vlastně fuk... Ládíku - já mám nástrahy všude, manželovi tu leží cíga furt...V kaslíku v autě jedny schovaný ještě z dob, kdy jsem kouřila.. :) To vydržíš !!!!

ládík

O.K. vyxdržím. člověk vydrží více než si myslí. To , ale nyní není důležité. Hlavně, že Ti to dobře dopadlo. To jsou věci, které se blbě překonávají. Mě nyní leží na noza náš pes. před chvílí jsem na něj sice žehral, protože dostal oběd první, ale jinak si vůbec nedovedu představit, kdyby nebyl. na to vůbec nechci ani myslet. Hezký den. Hlavně, že to dobře dopadlo.

ládík

Ještě jeden názor. Když to tak po sobě čtu (ych těch překlepů, tlusté prsty). Tak mě napadlo, že se hodně podobám tomu tvému psu. Chudák starej , já jsem taky starej (50) a chudák taky, když nám vzali ty oblbovadla, diabetik, to já jsem taky, jen to nechci a zatím uznáváme tzv. kolísavou nervovou cukrovku s odmítnutou průkazkou diabetika a nedodržováním diety, většinu léků nemůže, já mám alergie na většinu nebo všechna antibiotika, musím do nemocnice vždy 3dny předem , na přípravku, chudák oblblej, to jsem vlastně taky, protože dneska se mě nechce vůbec, ale vůbec dělat. Mám to , ale psí život

Friduča

No já mu taky občas nadávám...:) A je to šílená představa...Taky jsme se celej víkend snažili,alespoň torchu na to připravit...Je fakt,že se to asi bude nabalovat... Od té doby co má tu cukrovku v podstatě furt ěco řešíme i když nic z čeho by nebylo cesty ven... Cukrovak u lidí je trochu něco jiného - u psů má daleko horší vliv na orgány a zrak..Takže ani přísná dieta, kterou opravdu striktně dodržujeme nepomáhá a píchání inzulínu taky ne... Myslím tím, že to má jiný průběh..Ale vás neposluchy já znám... :) Mámi přítel skoro oslepl a zjistil, že má cukrovku..v nemocnici podepsal revers a stáhl to...Přísná dieta ? Bez alkoholu ? cca 3 měsíce ? Pak se mu to srovnalo a má zpět svůj padák na břiše .. a vesele dává vodečku :) Zjistil, že to jde ... tak proč ne ... A 50 starej ???? Já teda nevím ...Ale pro mě je chlap v padesáti ještě mladík...A je mi 31 !!!! Manžovi je 42 a ještě jsme se ani nedostali k udělání miminka :) :)

Megan

Ahoj Lindule, děkuji, doktorka měla radost, Ládíku, hoď je klidně z okna. Aspoň tě nebudou lákat. Jestli je manželka alespoň trochu inteligentní, tak to pochopí. Corono, máš pravdu, taky si toho všímám. Kouří strašně moc lidí. Fridučo, jsem rád, že to s pejskem dobře dopadlo. Se všichni mějte krásně a voňavě

ládík

ahoj lidi. jdu raději spát se slepicema. na příspěvky odpovím zítra. dnešek byl pro mě skutečně těžký. ale vydržel jsem. snad to nějak přespím.

corrona

Ahoj lidi, vidím že co se týká hafana tak sice není vše ok ale má velkou naději, což je moc fajn. Co se týká nástrah je jich všude plno, já dnes celý den žvýkám jak o život, až mě panty bolí. Asi byly skvrny na slunci nebo co, Vyjdu z bytu, ve výtahu nahulíno a prostě všude se válí vajgly. Dnes to vnímám nějak víc a to jsem si myslela že po 2 měsících si na cigaretu ani nevzpomenu. Asi bych měla zase zobnout Champ ale já ho zapoměla u matky a pojedu k ní až o víkendu. Ach jo...Asi půjdu taky do hajan, mějte se všichni moc krásně a voňavě...

Friduča

Jo já měla dneska taky tak strašnou chuť si zapálit..Dala jsem si káfo z automatu a čekali jsme,až se někdo vynoří nám něco říct...Přesně ten okamžik kam to cígo prostě patří ! Na konec jsem to neudělala a jsem za to ráda... Já myslím, že to přepadávání tý chuti nás prostě bude držet ještě pár let... všichni okolo to říkají, tak by bylo hloupé doufat, že nám se to vyhne...Někomu to trvá rok, někomu dva...Každý je jiný...Důležité je tu krátkou chvilku přečkat a ty hajzlíky našeptávačský neposlechnout... :( Obecně se tvrdí, že pokud nekouříš rok, tak jsi z toho v podstatě venku..Pak je to už asi jen naše hloupost pokud si znovu zapálíme..Né, že by nebyla naše hloupost, že jsme vůbec začali ...:) Všem Vám přeju dobrou noc, já musím jště s manželem odnést psa na zahradu ( z podkroví :( ) na záchod...Vůbec se mi nechce padají mi víka.... Brou...

Lindule

Brýýý večííír, tak jsem zase vydržela a celkem v klidu. Byla jsem na doučování u kámošky a ta pálí startky no to vám byl smrad a jak byla překvapená, že nekouřím a hned jsem jí dala příbalový leták k Champixu co jsem měla u sebe, říkala, že to taky zkusí. A přítelkyně mého kámoše přišla domů a říká mi...jeeee Lindo ty tu na mě čekáš na cííígo super...a já jí říkám neee já už nekouřím, tak taky čučela...ona kouřit začíná hehehehe. No prostě paráda...Já jsem na sebe hrdá...a nástrahy jsou a budou všude to se nedá nic dělat, ale já se snažím to nevnímat a pomáhá mi to. Fridučko jsem moc ráda, že je pejsek ok...my jdeme 1.10. s našim na operaco kloubu...má to nějak vyhozené nebo co.... Jinak ládíku co furt děláš ze sebe starce??? Mě je 28 a přítelovy mojemu je 51. A teda má tisíckrát víc elánu než já...oblíká se super moderně, on se prostě na ten věk necití. to spíš já si připadám na 50 hehe...nic se mi nechce, jsem líná jako vepř...a co jinak už jste někdo byl na plicním? já se na ten rentgen bojím jít ach jo jsem posera. tak vám přeji dobrou s kobrou a nehulte...papa

lexa

mám PC opravený,měsíc jsem na něho čekala,myslela jsem ,že se zblázním zrovna ted,když jsem vás tak všechny potřebovala!!Tak vás všechny staré i nové zdravím!Tak dneska mám 15 dní bez těch smradlavek!!Je to super pocit!Absták jestli mám nevím,ale na cígo myslím v jednom kuse!!Ale zatím to zvládám!Manžel mi smrdí čím dál víc,ale jinak už s ním zajdu i na balkon aniž bych si zapálila!Je zajímavé,že jak jsem kouřila všichni mi nadávali ,že hulím jak sádrový ježek a ted jak 15 dní nic,tak si toho pomalu ani nikdo nevšimne hajzlíci jedni!No tak se každý den sama pochválím!Jinak jste všichni šikovní jak se držíte!!Už jdu taky spát at to tady zase u toho Pc nezavařím!Tak vonavou hurá dobrou noc!!!

lexa

co všichni máte?Nic mě nebolí,tak tam přece nepujdu no né?

Megan

Ahoj lidičky. Přeju krásný a voňavý ráno. Tak ranní absťáky mě pomalu, ale jistě mizí. To jsem rád. Plicní je v pohodě. Jsem tam byl před měsícem a doktorka mi říkala, že mám plíce naprosto v pořádku. A to jsem hulil 14 let.(30 denně)

ládík

ahoj lidičky. tak jsem zase tu. mám to za sebou. jsem vyspalej, jak medvěd a zatím bez nahlodávání. včerejšek byl , ale pro mě hustej. toto byla doopravdy krize. jít spát se slepicema byla doopravdy záchrana.cigarety jsou pryč a já se vlastně cítím jako král, že jsem to ustál. slibuji, že to již neudělám a budu hodnej, ale ať ty vábničky jsou daleko ode mne. Když o tom přemýšlím, tak dávám do pléna názor, že nekouření zlepšuje i naše morální vlastnosti. já si uvědomil, že jsem potlačil i jednu z typických vlastností kuřáka a to je lhaní. omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkl. ale já když kouřil (hezké konstatování, paráda), tak jsem lhal každou chvíli. ty už zase taháš, to již dnes bylo alespoň 20, ne ne jen 18 apod. a včerejšek jsem ustál, hlásil každou krizi, své pocity a ani mě nanapadlo zalhat. když se nad tím zamyslím, kdybych neodolal a alespoň jednu potáhl, tak by nikdo z vás o tom neměl ani ponětí a já bych byl stále za nekuřáka. jsem na této diskuzi písemně od 2.8. a ještě jsem ani jednou nezalhal - nebo přesněji nepoužil výmluv nebo si něco neupravil. to nekouření má na nás (na mě určitě) tedy snad i tento příznivý vliv. nekuřáci končím, zákazníci zvoněj za dveřmi, jdu vybojovat 119 den. (118)

Leny

Ahoj bojovníci, dnes jsem po velmi dlouhé době zavítala na tuto báječnou diskuzi, která pomohla už mnoha lidem, včetně mé osoby. V listopadu to budou krásné dva roky bez cigarety. Cítím se parádně, jen nějaké to kilo navíc, ale třeba to časem půjde taky dolů. Rozhodně jsem veselejší a šťastnější. Nechci vás tady zavalit radami, jenom buďte obezřetní, i když už si budete myslet, že to máte pod kontrolou. Dnes se mi totiž zdálo o cigaretách. Bylo to hrozný. Takže v té hlavě to holt máme asi napořád. Ale abych vás nestrašila, na cigaretu už si opravdu vzpomenu málokdy, spíš třeba když někde sedíme a je dobrá nálada. No pak si vždycky vzpomenu na kruté začátky, kdy jsem počítala každou minutu nekouření, chodila brzy spát, abych to zaspala, byla jsem protivná na sebe i své okolí, sežrala jsem na co jsem přišla, bolela mě hlava a já nevím co ještě. A přesně vím, že to už nikdy nechci zažít, takže si rozhodně nezapálím. A vám přeju, abyste ty nejhorší chvíle už měli všichni za sebou a abyste se už k těm potvorám nikdy nevrátili.

lexa

opět všechny do dalšího vonavého dne!Ladíku jsi šikulka a moc ti závidím tvé číslo.Už vím jaké to je když mi ty potvory hlodaj v hlavě!Leny 2 roky nádhera!!S tou chutí na cígo po dvou letech je to pravda,doufá,že se mě to netýká!moje mamka 4 roky nekouří a když jsem se jí ptala,tak říkala,že si na cíga už vubec nevzpomene a ani nemá chut!A to taky kouřila asi 40 denně!Ale každý to má jinak to je jasné!No nic tak se všichni držte já jdu něco dělat!

Friduča

Pěkné dopoledne,Lindule - super !!! A ať je hafák o.k., každá operace je nepříjemná :( Já se na to plicní zatím nedostala... ale stopro si tam zajdu.. až se to uklidní s hafákem a manža bude taky chodící ( jde na opearaci v říjnu), tak pak si tam v klidu zajdu.Megan a dělali ti kromě rentegenu i jiná vyšetření ? Rentgen totiž ukáže,až když je to blbý...Je třeba udělat vyšetření z hlenu a tam teprve pozná jak na tom jsi ...Lexo- to je tvá věc, ale že tě nic nebolí, ještě neznamená, že ti nic není. Tomu se říká prevence, víš... A u kuřáka je to nejoopotřebovanější věc - plíce. Spoustu věcí lze řešit pokud se na ně narazí včas... Nás prostě zajímá jak na tom po těch x letech jsme...Jinak gratuluju k 15 dnům :) Ládíku já myslím, že je to o povaze - já jsem se tu kdysi přiznala 2x a pak jsem zjistila,že je tu spousta lidí co to neudělali..Bylo jim to blbý, nebo nechtěli přiznat selhání... Jakmile v tomhle začne člověk okolí lhát, tak je to pomaloučku konec - protože to děláme jen a jen pro sebe a pokudd to děláme pro uznání okolí - selžeme..Takže souhlas v tom, že přiznat se k tomu, že jsem selhala, nebo jen škobrtla je v pořádku...A jsi pašák, že jsi to ustál !!!! Plácám tě po ramenou !!! Leno - 2 roky prostě úžasný !!! Ano, ani po letech z toho člověk není venku... moje mamina měla občasné chutě cca 3 roky... A i dnes jí ta myšlenka napadane,ale už s ní nemusí bojovat... Jen to tam prostě někde je, protože prostě cigereta byla její nedílnou součástí po 30 let.... Tak a já dnes 34 den ? Nejsem v práci, tam to mám pečlivě napsané v kalendáři... :) JInak Maroko asi padne, hafákem se nám to zkomplikovalo a zájezdy jsou na týden, nebo 14 dní a to by jsme nestihli zpět do manželovi operace... A týden nemá smysl... :( Je mi to moc líto, byla jsem tak natěšená !Tak asi dáme na deset dní v Řecku, nebo Tunisu..Pokud vše dopadne dobře.

Megan

Ahoj Fridučo. Mě dělali jen rentgen qa pak jsem foukal do nějakýho nesmyslu. Prej je to vše OK, tak snad. Jinak se pořád držím a nedávám těm hřebíkům šanci. Se všichni mějte dobře a blavně bez kouře

Marrkula

Ahojte šicííííííí - tak když jste mi nikdo neporadil co s bolavou hlavou , musela jsem na to přijít sama :) Dnes,když jsem jela od paní doktorky proti kouření mě začala zase bolet,tak jsem si řekla,co když je to normálka absťák a chce to cígo a tak jsem si dala................

Ema

Viem, žuvačku!

Friduča

Marrkulo - jako, že jsi si zapálila ? No tak to jsi to teda napravila... Co třeba vypít denně min. 3litry vody - to hodně pomáhá... No a budeš pokračovat v kouření, nebo jedeš odznova ? Megan - tak jo... já si nechám udělat i ten hlen... Ten je prý nejdůležitější...Ale hlavn, že aspoň tak :) :)

marrkula

Čautéééšicíííííííí-EMA má bodku-správně-žuvačku s nikotinom-zvanů Nicorete a představte si bylo po bolesti-jupí-další věc jsem přemohla . Fridu...to přeci po 14 ti dnech bych neeeee,fakt neeeee.Jo a lékařka měla ze mne radost a říkala,pokud by byli nějaké chutě,můžeme ještě do toho přidat akupunkturu . Jo a pokud by byl problém s rukama a chutí-což se odbouralo,ale mohlo by se znova objevit,mám si koupit Nicorete špičku a buď s náplní,nebo i bez.Takže také dobré.Tak já jdu něco dělat a už se těším jak vpluji zítra do voňavého třetího týdne :)Páčko a všem pevné nervy .

Megan

Marrkulo, kdybys pořádně četla příspěvky tak bys pochopila, že žvýkačka Niccorete fakt pomáhá. Dávám si ji vždy když mám fakt absťám a je to super. Nějak to s nima nepřeháním tak2-3 denně. Se mějte. Já za chvíli končím v práci a těším se, že si dám doma pivko, páč slivovice se záhadným způsobem vypařila. Ach jo

marrkula

Já pořádně čtu,ale Megan asi ne :) Já vím že nicorete pomáhá,ale nikdo mi nenapsal že proti bolení hlavy.Týden tady škemrám,zda mi někdo nemůže poradit co s bolestí hlavy a nic.Proto jsem napsala,že ihned ustoupila po nicoret.Takže takto se věci mají :) :) :)

ládík

ahoj. no to byl tedy večer. ono je tu již jako droga, kontrolovat průběh diskuze, a najednou nelze připojit. fuj to ať nám nedělají. halo, halo tady jsou nemocní, kteří budou již brzy a takové šoky si teda nezaslouží. No paráda. napíši něco později, nějak jsem dnes zaspal. PS:marrkula. Já ti teda bohužel neporadím. nemám bolesti hlavy a navíc nemohu využívat CHAMP. ahoj pište, to byl tedy blbý večer. (119)

lexa

zdravím,ládíku pravda večer to teda bylo,tak jsem se na vás těšila a nic!Myslela jsem si,že mi zase blbne PC!Tak jsem šla radši spát a rano šup hned za vámi!je to opravdu jako droga!Manžel už se mi směje,že prý co tady pořád řešíme.Jo Fridučo,psala jsi,že CHMp stojí na měsíc 1000 to je teda u vás levno!Mě stojí na měsíc 2000.No nic to já jen tak,tak se mejte a nehulte!!!!

corrona

Taky jsem se lekla že nás zrušili, večer jsem se chtěla podívat co je nového a objevilo se mi že stránka neexistuje.. fuj!!! Vidím že se tady řeší plicní. Jo taky mi dělali rentgen a foukat a prý dobrý. 32 let kouřím a ne málo a dobrý... no vyměním doktora, protože vím že dobrý to teda není... Zatím ahojky

Marrkula

Ahojte šicíííííííííííí-přesně,co nám to dělají?Takhle to odštípnout.Celej večer jsm nakukovala zda se něco zlepšilo a nic :( Jdu do 3.týdne tak se moc těším.Jak všichni střádáte již do prasátka-já jsem si řekla,že až to bude fifty,fifty-musím si vypočítat champix a cigára a ten den,co champix co ho beru dosahne cenu cigaret tak v te chvili zacnu hazet a už se na to moc těším.Myslím si ,že tak za měsíc bych už mohla :) A chtěla bych si na to koupit nějakou hezkou kasičku-tak to jsem zvědavá co seženu :) :) :) Tak krásný voňavý den přeji,já jdu lítat po úřadech :(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce