Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ládík

Lindule, nevím jestli jsem machr (ikdyž mám dobrý pocit, kam až jsem to dotáhl), ale přesto ti závidím. žádné absťáky, skoro nevědět kolik dní máš za sebou, to musí být paráda přestávat. Odkašláváni-já odkašlávám ještě stále, ve třetím měsíci byly chvíle, kdy mě až škrabalo v krku a selhával někdy i hlas. Kamarádovi na plicním řekli, že to trvá až rok. pak to bude paráda, já osobně na žádné plicní nepůjdu, mě stačí dobrý pocit, že odkašlávám, něco se určitě čistí a určitě si sám sobě plíce nepoškozuji. a ještě malou úsměvnou historku, která se snad již nestane. při předoperačním vyšetření jsem musel i na plicní válec, doktorka říká .. zhluboka nadechnout, a mohutný výdech a co nejvíce vytlačit válec......no můžete, na co čekáte ?? paní doktorko , ale ono to již bylo , to jak se ten válec malinko zachvěl. Ach jo. teď cítím, že bych měl určitě lepší výsledek.

Megan

Ahoj všem. Tak začínám třetí den bez cigára a je mi fakt zle. Po Champix jsem ráno skoro blil a je mi fakt zle. Neví někdo odnaučený za jak dlouho to přejde? Díky

Ema

No, asi berieš plnú dávku. Zle býva temer každému, ale netrvá to dlho a bola by škoda vzdať sa. Skús to strpieť, aspoň nejaký čas, a potom začni brať jednu tabletku denne a to na dvakrát. Ak sa nevoľnosť nedá zniesť, začni tabletky poliť už teraz. Prečo je nazvaný príspevok "Konec"?

Megan

Konec to jako znanená KONEC s kouřením!!!!!!! Jinak díky

Ema

Som rada. Vieš, že niekomu vadí, keď sa pred užitím tabletky nenaje? Pred začatím odvykania som si čítala v diskusiach a bola som pripravená na zlé, a ono to tak zlé nebolo. Fakt je, že každý to znáša inak a len niektoré účinky možno považovať za všeobecné. Nevoľnosť asi k nim patrí.

Friduča

Ahojky, ano Lindule taky jsem na to právě čučela v kalendáři.. Myslela jsem teda, že už mám víc dní za sebou, ale teprve 26 den :) Nicméně já budu mít v pátek měsíc a ty v sobotu ? Je to tak ??? Už se těším !!!! Ládíku - machr jseš .. každý kdo bojuje t omusí uznat, protože to tak jednoduše je !! 111 je fakt už pěkné číslo ... A ty jsi prostě šikovnej :) Jinak manžela jsem za celek víkend neviděla s cigeretou - což neznamená že jí neměl.. Byli s chlapama v sobotu v hospůdce asi 4h a tam jistě pálil jednu za druhou :) Mě říkal, že měl asi tři... Nicméně já osobně jsem ho neviděla.. Takže předpokládám, že si dal ke kávě, než jsem vstala, ale pak už ne ...Tak jse mho pochválila .. smál se jak sluníčko a říkal, že takhle se mu to líbí.. ať mu dám čas, že se s tím musí poprat... Čeká nás 14 dní dovolené - tam to bude mít těžké ( dá si cígo jen pokud budu spát ráno ) jinak si ho nedá ( striktně dodržuje nekouření před mou maličkostí ) a pak jde 13.10. na operaci a klid na lůžku bude 3-6týdnů, takže to taky nic nevykouří.. třeba to bude ten zlom ...Jinak je fakt šikovnej ! Jsem sice stále skeptická a moc nevěřím, že by přestal úplně, nicméně i toto je úspěch... Jinak k těm nevolnostem po CHMP - já si neberu CHMP ráno ( také jsem s tím měla před rokem velkej problém, bylo mi zel od žaludku ). Tentokrát beru první půlku po obědě, další půlku odpoledne a třetí půlku na večír. a není mi absolutně nic.. A vždy než ho zobnu se najím - to musím... To je má rada a to funguje na mě !!! Vyzkoušej to a uvidíš ...ano Jani, hlava je nejdůležitější - vědět, že to člověk opravdu chce... A já z tebe měla pocit, že ty to máš urovnané... Takže hledej jiné věci, kterýma nahradíš kouření.. respekt. uč se vychutnávat stejné chvilky jako dřív, ale bez toho hnusnýho cigára...je to pouze a pouze zvyk.. nic jiného.. a ten smutek je jeden z abstinenčních příznaků... ty ho dokážeš odehnat a bude ti dobře - věřím tomu..Musíš přijmout fakt, že už si nikdy nezapálíš a že to není nic co by ti mělo chybět - ty musíš bejt pyšná na to, že jsi to dokázala ! Protože jsi opravdu šikulka ! Nesmrdíš, začne se ti lépe dýchat, budeš mít víc času, ušetříš peníze .. Najdi nějaké pozitivní věci na znovu zapálení ? Žádné... prostě žádné, kromě krátkého, příjemného pocitu.. zaručuji ti, že pokud to uděláš hned po dokouření toho budeš litovat ...Jsi prostě dobrá a já věřím, že si nezapálíš ! Byla by to obrovská škoda Jani..

corrona

Ahojky, koukám jako blázen, člověku se porouchá počítač, 3 týdny tady není a takových nováčků tady je... To je super a paráda že jo? já budu mít v sobotu 2 měsíce bez, nechce se mi tomu ani věřit ale je to tak...Všechny nováčky tady vítám a držím pěsti.

Friduča

Tak jsem se rozhodla, že si zajdu na to plicní .. myslím, že chci vědět jak na tom jsem a navíc mě už víc jak týden pálí na průduškách, tak to spojím ( nevím čím to je, když nekouřím, ale třeba se plíce čistí ... ). Hledám tady v Praze nějkoho šikovného a vstřícného, manžel prý půjde se mnou - neprotestuje vůbec ...Třeba ho tnakopne...Mám doporučení na jednu výbornou lékařku v Jihlavě, ale to je přece jen z ruky ... musí se k ní 2x, tak to bych zase zvládla.. Napsala jsem mail na jednu kliniku do Nuslí uvidím zda odepíšou.. Pokud by jste někdo věděl - písněte, Děkuju. Corrona - 2 měsíce blahopřeju !!! To už je pěkné číslo !

corrona

Poslyš, to pálení jsem měla taky a na plicním mi doktorka řekla že na snímku nic není, že je to asi od nervů. Na tohle jsem čekala 3 hodiny v čekárně abych u ní byla 5 minut a odchod. Třebas budeš mít štěstí na lepší doktorku...

Friduča

No mě průdušky docela trápí - jakmile jsem nachcípaná vždy mi to na závěr spadne na průdušky... Nijak zvlášť jsem to nikdy neřešila ( kupuju si volně prodejná antibiotika na dýchací cesty ve spreji - teď si nevzpomenu na název,ale je to fakt účinná záležitost ! ).Ale má kamarádka před rokem skončila na plicním - plivala krev, týden okolo ní chodili po špičkách ( po výsledkách přiznali, že se báli, že je to rakovina ) je to mladá holka a měla 5 přechozených zápalů plic ! Aniž by o tom věděla ! A teď, když jsem přestala kouřit si nechám prostě udělat důkladné vyšetření - mám na to nárok, tak co ? Nemůže ti přece říct, že je to od nervů...! Hergot, já se vždycky tak rozčílím, když vidím ten laxní přístup některých lékařů.. arogantní, necitlivé chování... Pokud narazím na dobrou lékařku, tak Vám sem napíšu kontakt... Jinak pokud by někdo chtěl - plicní Jihlava opravdu úžasná ! Kamarádka sem mezi nás nějak nejde ... Že by se bála ? Zdeníííííí ! Natty - blahopřeju 57 dní to uý je slušné číslo... Taky se nemůžu dočkat prvního měsíce !!!

Svatik

Zdravím,ve svém okolí pomohl už ve ve dvou případech oba věk okolo 60let kamarádi,oba přestali po dvou balení 56tbl. od února 2008 zatím bez cigerety.

Natty

Zdravím,mám dnes 57bez retek!! Stáhla jsem sebou ještě dva lidi a prozatím jsou spokojeni. Pro jistotu jsem si koupila krejčovský metr a stříhám doma i za barem. Přeji mnoho úspěchů,držte se!!

Míša

Moc vás šechny tady zdravim.Je báječné,jak to tu stále funguje.Je to už více než 1 a 1/2 roku,co jsem tu byla "čekatelka".:-)))Champix zabral a já už celou tu dobu nekouřim.Už ani nevim,co stojí cigarety.:-)Povzbuzovali jsme se tu a vylévali si srdíčka.Naše heslo bylo SKOČ.Skoč na druhý břeh k nekuřákům.Ty přípravy byly někdy náročné.Držte se a bojujte každý den,když jste se dostali až sem,smekám.Určitě chcete přestat a to je báječný.Jak s vámi cítím.Když jsem to zvládla já,jde to.:-)Kouřila jsem víc jak 12let a ke konci nebyl problém dvě krabky.S chtěním přestat a s CHMP se to dá dát.Hodně sil.Jste báječní.Držim vám pěsti a hodně štěstí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ládík

ahoj. lidi (míša,svatik) 1,5 roku, to musí být paráda. jdu bojovat, abych se k tomu taky dopracoval. Mám právě horší hodiny - od 9 do 14 jsou trochu větší problémy, poté se to dá vydržet pohodověji. Natty, 57, to je perfektní. Za barem, to musí být asi očistec. Kolik má krejčovský metr - 150 ????. To je nějaká cílová meta ???? nebo po ní to jde již samo ??? ahoj (112)

Megan

Ahoj lidičky. Tak dnes jsem 4 dny bez a celkem to jde. Přestal jsem snad až po 15- ti dnech s Campix. Ráno sice absťák jako prase, ale ten zaháním s nicorette. Na kafe raději kašlu a piju zelený čaj. Včera jsem byl v hospůdce a dal jsem si raději víno než pivo. U piva jsem strašně pálil. Jinak všem držím palečky. PS: My to nevzdáme, nejsme žádné bábovby

josef

kouřil jsem 40 denně, vyzkošel jsem vše možné, až moje lékařka doporučila champix, kůru jsem zahájil v březnu 2008, přípravek jsem bral 3 a půl měsíce. Je pravdou, že i mě bylo špatně od žaludku, to vem čert, do dnešního dne jsem si cigaretu nezapálil, prostě ty prášky fungujou, Za dobu nekouření, tedy cca 18 měsíců, jsem přibral 15kg, takže vydržte, ale pozor na jídlo, držím Vám palce !!!!!!

Friduča

Pěkný večer, tak kde za se všichni jste ??? Jani, jak válčíš ??? Já dneska pomaloučku končím svůj 27 den... JUPÍ !!!! Ládík - třída ! Míša - také nádhera ... ! Nemůžu se dočkat nějakého většího čísla :) A Josef taky pochopitelně ! Je to prostě fantazie číst, jak jste to dokázali a nekouříte !

Marrkula

Čauuuuutééééééé všicí-mám právě uzavřen táden,zítra začínám druhý bez cíga.Začala jsem zjišťovat,že kouření v mé přítomnosti mi vůbec nevadí-nevoní ani nesmrdí,ale když si sedne v socce někdo,kdo byl v putice a je načuchlej,nebo když právě dokouřil,to mě teda páchne-humusáci jedni :).Jak jsem takhle někomu mohla smrdět? :) . Všem novým i starým držím palečky,ať vydržíme všicííííííí.A ještě jednou pro všechny,dala jsem na radu Friduči,s tím půlením-také dopoledne pro mne strašné pocita-půlení je fakt dobré,já jsem na půlce ráno po malém kousnutí do něčeho a večer druhá půlka,kolikrát na ní i zapomenu,ale vzpomenu si během večera,takže dodržuji aspoň tu jednu,.Příští úterý jdu na kontrolu k doktorce,tak jsem zvědavá zda mi bude dělat nějaké vyšetření,nebo to bude jen pohovor.Prášky mi předepsala,aniž by mne znala,ale řekla,že po nějaké době mě chce vidět-tak uvidím a budu referovat.Tak přeji všem dobrou noc a jdu do hajan.PS:píšete někteří že máte ty super sny-mě ve snech zatím stále někdo vykrádá chatu a auto,tak nevím-třeba beru málo :) :) :) :)

Friduča

Marrkulo - blahopřeju k prvnímu týdnu ... Mám úplně stejné vnímání co se týká smradů ... :) V hospodě mi to neva,ale jak přijde kolegyně z venku a nakloní se ke mě mi něco vysvětlovat, tak bych padal :( Je to děs, jak jsme se necítili ... :( Jinak já před časem psala, že sny žádné nemám.. .Ale to uý není pravda .. měla jsem minimálně tři a vždy to bylo značně poťapané.. a ještě jsem si to po probuzení převyprávěla sama sobě, abych vám to tu mohla napsat, ale i tak jsem to bohužel zaspala ... :( Musela bych si to někam asi napsat ... :) :) Pokusím se zapamatovat, až se mi bude zase něco zdát :) :) Tak dobrou noc a kde jste ???? Jani ? Ládí ? Lindule ? Lexa - ta má PC v háji tu omlouvám... :) A prostě všichni .... Jani na tebe hodně myslím.. doufám, že nekouříš... a snažíš se brát věci veseleji ....

ládík

ahoj. hlásím ukončený 16týden. Míšo to už by mohl být dost dobrý kousek skoku na druhou stranu, ne ????? Držím všem palce, Megan i ostatní vydržte.

Friduča

Dobré ránko, tak já začínám svůj 28 den a mám večer si uložím pod trička svůj čtvrtý ušetřený tisíc... :) Ládiku - bez jakékoliv pomůcky a berličky 16 týdnů, tzn. 4 měsíce !!!! No tak to je prostě už sakra číslo a myslím, že jsi definitivně na druhé straně.. Ten pomyslný skok je první den... Ale někdo zavrávorá a spadne zpátky do vody ...Já věřím, že ty už to po takové době neuděláš... ty jsi tam !!! Jani, tak co ????? Jsem z tebe nervozní - jak pak je ?

Lindule

Brýýýý ránkoo nekuřáci...tak já hlasím začátek 27 dne a paráda....už 5 dnů neberu Champix a je mi báječně....žádné absťáky prostě nic. Sama jsem překvapená. Ládíku 16 týdnů to je nádhera, to už bych být tebou vůbec o cígu ani nepřemýšlela. Fridučo paráda ne?? 4000 litříky...to už bude pěkný dáreček.

corrona

Ahojky všem, tak dnes je to přesně 60 dní co nekouřím a vidím že už mě krásně doháníte :-)) 2 měsíce až v sobotu, podle datumu. Gratuluju všem co sebtakhle krásně drží . Fridučo, jak píšeš o těch snech, od té doby co jsem vysadila Champ tak dobrý a na hubnutí je prý dobrá sušená syrovátka. Myslím že 3krát denně po jídle, dělám to tak 2 den a že bych nějak běhala to néééé.

Megan

Ahoj lidičky. Tak zatím pátý den bez smradu. Ráno zase trochu absťák, ale je to čím dál lepší. Při absťáku beru Nicorrete, ale snažím se tak max. 2-3 denně. Že bych se konečně toho smradu po čtrnácti letech (tak 30 těch bílejch nesmyslů denně) zbavil?Už mi konečně není po CAMP zle. Držím palce všem. PS : Jedu se projet na kole abych trošku rozběhal plíce

Friduča

Lindule, teda ty jsi žihadlo... ale jo.. pokud ti to jde dobře i bez CHMP - proč ne :) Já ho od začátku neberu tolik kolik mám... beru ho míň - jednu,až jednu a půl za den... Jinak já koupím manžovi navigaci s Liškou ( namluvenou Liškou ) touží po ní,ale má jinou, tak nechce zbytečně... I když si teda moc nezaslouží... :) Corrono - moc, moc blahopřeju ke dvoum měsícům... ! Mě ty sny nevadí.. vadí mi, že to zaspím a nemůžu ty bláznoviny vyprávět dál ... :) Jinak já zatím nic nepřibrala... jím sice furt, ale fakt spíš ďobu a to jsem dělala i když jsem kouřila... a hodně žvýkám žvejkačky.. takže tenhle problém zatím nemám...A taky chodím cvičit 2-4 týdně, pokud se dokopeme - teď máme třeba s kámoškou paouzu druhej týden.. .:) Ale zítra už půjdeme :) Megan - pátý den super ! Já se nemůžu dočkat pátku budu mít měsíc :) Pokud to opravdu chceš a jsi rozhodnutý, tak to dáš.. Na co to do sebe cpát.. moje kamarádka řekla krásnou větu : jed taky dobrovolně nevypiješ, protože dobře víš, že by tě to zabilo...A u cigeret je to stejné...Jen pomalejší... Takže ano nekouříme a kouřit nebudeme ! A půlíš ty prášky ? Janíííííí - kde jsi ?????? :( Určitě čteš - napiš nám ...Furt natebe myslím...

Friduča

A ještě jsem zapoměla napsat co ty Lucy ???? Jak je ti ? A nekouříš zlato ? A Marrkula ?????

Marrkula

Čautéééé šicíííííí - tak mám za sebou první den druhého týdne bez cíga.Každej na mě čučí jak na blbce-zvkláště , když za mnou příjde někdo do práce a řekne,máš chvilku,dáme cígo?A já na to chvilku mám,ale cígo si dej za dveřma,zde se nekouří-to je vážení taková prča,když jim koukáte do ksichtu jak čuměj :) Pak se chvilku diví a pak většinou dodaj,to nebude dlouho trvat a já na to-ale bude a za rok ušetřím na cigaretách 21000 a budu jezdit pravidelně do Egypta a vy budete mít prohulené plíce a budete sedět na chatě :) Ne fakt,mám ze sebe moc dobrý pocit.Sice mě nějak začala přes den bolet hlava a ani prášek nezabírá,ale snad to pomine. Janiiiii,kde jsi?Snad Tě ty smradi neporazili?Fridučo-bomba-za chvilku měsíc,to je fakt super-Ládiku-tvé číslo ani nekomentuji.Zato panu Janu Cidyrchovi opravdu moc děkujeme,že se vytahuje že sám přestal kouřit před 27 lety.Opravdu pane Jane-blahopřeji-a co jste si za ušetřené penízky koupil? :) :) :) .Tak se všichni držte a máme další den za sebou....Dobrou noc .

ládík

ahoj. děkuji za včerejší pochvaly a přeji si aby Friduča, Lindule i Marrkula měly pravdu a byl již pokoj. Já jsem , ale asi nějaký divný. Já se budu muset nechat někde doopravdy vyšetřit. Po tolika vítězných dnech stále ještě nejde nemyslet na cígo. Jiní vynechávají rituál kávy, já kafe honem vařím, když na mě přijdou zlé myšlenky, abych je rozehnal, ty čmoudy mě většinou i voní apodobně. No nevím , je to u mě nějaké obrácené. Ale jinak, dá se to vydržet a každým dnem malinko, ale skutečně malinko , je to lepší !!!!!!!!!!!!!. A jestli to vydržím já, tak pak již každý. Věřte mě, já byl doopravdy závislák. Přeji Vám i sobě, ať nás dnes nic netrápí a na tom druhém břehu ať ujdeme pořádný kus. PS: holky, také se mě líbí Vaše zaokrouhlování : 16týdnů = 4měsíce, ale to je fakticky až za 10 dní a to je nějaká doba. Teď nám to bude ale přibývat jinak, holky budete počítat již jen v měsících, paráda, jste dobré. Chvalme se, blahopřejme si a podporujme se.

Megan

Ahoj všichni. Tak jsem na šestce. Ráno zase trochu absťák, ale celkem v pohodě. Včera jsem si zajezdil přes 50 km na kole a aspoň jsem přišel na jiné myšlenky. Friduča, Marrkula, corrona, ládík,apod. jste fakt dobří. Až budu mít vaše číslo tak budu šťastnej. Dnes se mi o cigárách zdálo(2x), ale ve snu jsem je zahodil se slovy, že už nekouřím. Jo, přišel jsem na tobrej tip, když mám fakt chutě. Pokud nejsem v práci, nebo nejezdím autem tak si dám panáka slivovice. Hned mám po chutích. Jinak přeji všem krásnej a voňavej den.

ládík

Dobrej léčebnej nápad, to mě fakt dostalo. Zkusil jsem si to představit, ale viděl bych to nejdéle tak do 14hodin. Já jsem vlastně celý den doma, při takovéto léčbě asi již nikam nepojedu, největší problémy a absťáčky mám mezi 9-14hod. Dnes jsem to jen tak zkusil zhruba spočíst a viděl bych to tak minimálně na 4panáky za hodinu. To abych si s Moravou vyjednal nějakou lihovou dovozní službu.

Friduča

Ahojky, tak začínám 29 den a to dost smutně... Vrátila jsem se z veteriny a hafák má nádor, takže v pondělí ho otevře a podle toho jak to bude vypadat,buď bude operovat, nebo ho zpět jen zavře a nebo rovnou uspí... Jako by toho nebylo málo, má cukrovku, pak ten šílenej abces a teď tohle ...No jo... Marrkulo - je nse držý a dej jim na frak !!! Jsi šikulka ! Ládiku moje mamina tu chuť měla cca 3 roky po tom co přestala... KAždý to má jinak,ale hlavní je na to nemyslet ! Megan - šestý den - super !!! Jani, kde jsi ????? Budu tě volat, dokud nenapíšeš !! Vím, že to čteš !!! No táák ...myslím na tebe ...

ládík

Fridučo , díky za podporu. 3 roky ??? Takže při mé smůle , abych se připravil tak na pětiletku.

corrona

Ahojky, koukám jak tady všichni zkoušíte co je dobrý na absťák. Mě dneska přijela dcera a to je to nejlepší co mě mohlo potkat. Má pořád na něco chuť tak musím občas když vařím taky zobnout abych testla jestli to je k jídlu a na cígo i bez prášku chuť hned zaženu. řekla bych že jí půjčím ale ona v neděli odjíždí a při jejím mlsném jazyku by se to prodražilo. Jinak za chvilku jedeme pryč, takže přeji krásný předčasný NEKUŘÁCKÝ víkend, hned se na počítač nedostanu.

Marrkula

Ahojte všicíííííííí-nechci předbíhat,ale druhý den druhého týdne je téměř za mnou.Fakt mi pomáhá tato diskuze-kouknu,pochlubím se a je mi hned tak nějak lépe.Dneska mě hlava už nebolela tak jako ty dny před tím,tak snad se to urovnává.Také asi přeji předčasně hezký voňavý víkend-páč jedu zítra na chajdaloupku,a tam doufám nebude také chuť.To jsou ty stádia,když se něco dělá u čeho se normálně kouřilo,tak to je nejhorší.V práci a doma už mi to nepříjde,ale na chajdaloupku jako nekuřák jedu poprvé :) hihihi-nekuřák-to se řekne že?Týdeňák-to je to správné slovo.Tak všem pevné nervy,žádné apsťáky,ani se slivovicí - to by nás potom rovnou zavřeli do bambulárny :) To radši kouřit :) Mějteséééé voňavě. Fridučo-pejska je mi líto,ale pokud trpí bolestma,bude možná lepší když ho uspěj a nebude ho už bolet nic.Je to člen rodiny,já vím,ale to je bohužel život.Pevné nervy.

Megan

Ahoj všichni, s tou slivovicí se to nesmí přehánět. Stačí tak 1-2 panáky denně. To by byla vážně RYCHLÁ SMRT. dNES JSEM BYL NA HOUBÁCH A TEN KRÁSNÝ LESNÍ VZDUCH MI UDĚLAL DOBŘE. Hodím do sebe CHAMP, shlédnu ňákej film a rychle do postele. Už se těším na zítřejších 7. Mějte se všichni super a pevnou vůli

Lindule

Brý večííír všem....tak končím 28 den a zase úplně v klídku, občas si na cígo vzpomenu, ale to jen tak z nudy... Champix už neberu asi 7 den a v pohodě. Ale furt ho mám po ruce kdyby náhodou...Fridučo pesana mi je moc líto. Já jsem největší milovník psů na světě a trápím se když jim něco je...Ale jak psala Marrkula pokud se moc trápí je uspání ta nejlepší věc pro něj. Toho našeho teď čeká 1.10. operace nohy no to bude taky něco...je to gordon setr, takže pěkný telátko. No snad to bude v pohodě. Ládíku prosííím tě co ty furt s těma absťákama a červíkama v hlavě děláš???? Kašli na ně...nemysli na to...nedej jim šanci si vůbec na cígo pomyslet....lupni lízátko a bude dobře...nebo pěkně křupavou mrkvičku....Megan gratulace ...to se to krásně dýchá co? no nic jdu mastit hru na facebooku, tak zatím papapa

Vocetka

Je Champix opravdu dobrý?

Lindule

Vocetko....Champix je výnikající...

Ales

Ahoj je SUPER dobral jsem ho jak jsem měl, nezkracoval jsem dobu a nesnižoval dávky( to vše pro jistotu) a za 1č dní už to budou 2 roky co nekouřím mích 40 cigár denně.

Ema

Ales prosím Ťa koľko týždňov alebo mesiacov si champix bral? Dva roky už je záruka toho, že si to bral správne. A bral si až do konca dve tabletky denne? Ja som dnes večer temer utekala pre cigarety. A to už jedenásty týždeň nefajčím! A štrnásť týždňov pojedám tabletky.

Vocetka

Aleši kolik balení jsi bral a jak dlouho Dík

Vocetka

Je mi 58let.Co ten CH se mnou udělá? Dobrou noc

Lindule

Vocetko Champix s tebou neudělá vůbec nic....budeš ho brát denně po jídle....musíš se hodně najíst, nebo ti po něm bude zle od žaludku. Jinak na něj můžes kouřit a po pár dnech přestaneš mít na cígo chuť...je to vážně výborná věc. Je pouze na recept, ale napíše ti ho jakýkoliv doktor. Na 2 týdny stojí cca 1000kč...doba léčby Champixem je určená na 3 měsíce....

Megan

Ahoj všem krásný a voňavý ráno. Tak jsem konečně na sedmičce. Tak dlouho jsem nikdy nevydržel. Ráno zase trochu absťák, ale páč jsem v práci, tak ho nemůžu zahánět slivovicí. Nicorrete a zelený čaj musí stačit. Jinak, cítím se líp a líp. Pevně věřím, že to dokážu. Dnes jsem měl jet na chlastačku (snad už 2 měsíce domluvenou), ale mám strach, že bych se tam ožral a začal báňat, tak jsem to raději zrušil. Když se stavím s ženou na pivo, tak si dám max. jedno. Už mi to bez cigár ani tak nechutná, tak mi připadá, že CHamp z nás udělá i abstinenty. Se mějte a pržím palečky

ládík

Ahoj lidi. Chtěl bych reagovat na příspěvek Megana. Vůbec se nedivím, že nejede na mejdan. Já jsem jen chtěl přidat svůj včerejší zážitek a připomenout, že lákadla jsou všude a vlastně skoro vždy, když je ani nečekáte. Včera jsem přebíral jeden nově zateplený panelák. 48bytů, 48balkonů a jak tak lezeme po lešení, začalo mě něco vadit, a tak jsem napočítal 21 balkonů, kde se válely krabky s cigárama, zapalovače. Nejhorší byly ty vajgly přetékající popelníky. Já vím, že Ti lidé netušili, že jim takto , asi i bez jejich vědomí vpadnem do jejich soukromí, že jsou rádi, že po dlouhé době mohou využívat balkony, ale když se nad tím zamyslíte, tak kouření je mezi námi hodně prolezlé, a hlavně ten smrad, podle počtu nevynesených vajglů s různou intenzitou smradu. Vypadalo to, že balkony se dělají jen pro kuřáky. Tak jsem si dnes ráno otevřel okno, zhluboka se nadechl - dobré. Žádný smrad, nekašlu, dobře se dýchá asi paráda. Přeji všem úspěšný a bezpronlémový den. Budu napjatě sledovat další diskuzi, dá se očekávat psací invaze. Holky budou slavit měsíc, megan týden (ten nejhorší) a možná, že se chytí i ti kteří jen a jen tuto diskuzi čtou. Ahoj , jdu si uchránit svůj 115 den bez cigára. Musím se pochválit : jsem dobrej. Vy , kteří to zatím dáváte, samozřejmě taky.

ládík

Zapoměl jsem ještě odpovědět Linduli. Skutečně nevím, proč zrovna já mám takové problémy. Když mě někdo naučí, jak to udělat a nemyslet na kouření (stačí i jen dopoledně, pak to již jde), budu mu k smrti vděčný. Ty náhražky mě rozesmály. Zkus si představit starého padesátiletého a řekněme hodně statného chlapa s lízátkem nebo mrkví ??? Víte, že já bohužel musím bojovat přirozenou cestou a nemohu využít CHMP. Mimochodem z toho plyne , že EPAM 96 asi mě také nepomáhá. Pomáhám si TAC TIKY (4krabky denně) a do pusy, na ty brnící rty zbylou násadku od PAIPA. S podloudníky v hlavě také moc neudělám zvláště, když každé dopoledne mají návštěvy a nějak se rozrůstají a ty jejich mejdany prostě musím vydržet. (114)

enni

Ládiku, nečetla jsem sice celou debatu, ale pochopila jsem, že potřebuješ zapudit myšlenku na kouření a rituál něčím nahradit. Pokud ti Champix nestačí, zkus požádat lékaře o Vareniklin, není možné, aby ani jeden nezabral, chemie mozku je prakticky stejná a co se týká ohlupování mozkových receptorů, tak mi Champix zabral 100% a to jsem vyzkoušela vše i akupunkturu, hypnozu a dokonce i kurz jogy.

Lindule

Brýýýý rááánko nekuřáci...Ládíku no a co? tak v padesáti budeš mít lízátko, co je komu do toho!!! Tímhle bych se vůbec nezaobírala...hlavně, že nebudeš mít chutě na cígo....já ještě ulítávám na nanukách, ale jak říkám...mě se absťáky vyhýbají, což čumím jak vyvoraná myš...a to jsem hulila jednu za druhou tak plus minus 11 let...20 až 25 denně a když se chlastalo tak i 40 a víc...jako že se chlastalo hoooodně...je mi 28 a cestovala jsem a pařila a pila lalalalala....teď nechci kouřit, nechci pít...naposledny jsem se opila na silvestra a od té doby už ani nepiju...kámoši se mi smějou, že jsem nemocná a co se mi dějě, že už se mnou není taková prdel atd...ale já už prostě neshledávám zábavné vysedávat po hospodách, tlachat nesmysly, lemtat jedno za druhým a hulit jak komín,....takže Ládíku, šup do krámu pro lízátka, nanuky a podobné dobroty, no a když se teda stydíš na veřejnosti s lízátkem tak si kup sladké žvákačky...takové ty veliké a nacpy si je všechny do pusy hehehe tak zatíííím

Friduča

Dobré ránko, tak já mám dneska měsíc aušstřených 4 tis. korun. Všem Vám držím palec !

ládík

Tak to je paráda, já si dávam nebo počítám stranou jen 2 200 ( 30*72,-) měsíčně , ale tvůj postup je určitě více motivační a to ještě jestli bude, jak chtějí, zvýšená spotřební daň na cigára, tak budeme úplně v balíku. Gratulace k měsíci bez, ať ty měsíce skáčou.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce