Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lindule

Ahoooj....Fridučo co to vidím? Ne že si zapálíš!! Já nebyla na netu, protože jsem seděla ve škole a poslouchala jak jsem trapná a že to stejně nevydržím a že si zapálím atd...protože tam kámošky hulej a neuměj s tím přestat, tak semi smějou....fakt podpora, tak jsem řekla, že takové debilní kecy nepotřebuju a že jak na ně koukám tak ani cígo už mi nechybí a čučela jsem na ně jak si vesele vyhulují a nic to se mnou neudělo. Fridučo manžela máš fakt ........no raději to nebudu ani psát....jsisijistá, že ten Champix poliká a neplive to,když se nedíváš? Kašli na nej ať si hulí, ale ty už si dál tím svinstvem přece kazit zdraví nechceš nebo jo??? Ládíku jsi pašák, už se teším až za sebou budu mít to co ty...A vy všichni nekuřáci co jste se přisli kouknout vámjen tiše závidím, že už jste tak daleko, to musí být paráda...tak jdu spát a Fridučko zítra chci číst jen samé krásné věci :-) dobrou

Marrkula

Ahojte všichni , hlásím se,zakončuji pozítří měsíc při Chmp a jsem na jedné cigaretě večer již 4 den.Chtěla bych tento týden i toto odstranit.Nedělá mi to přes den žádný problém.Večer si to jedno dám,není to o chuti,ale o zvyku.Nedává mi to žádné blaho,ani neblaho.Prostě to jen do sebe nasoukám.Jsem na sebe naštvaná,ale je to tak.Už ani není problém co z rukama ,co s chutěma vůbec.Prostě Chmp asi fakt funguje,Mám půl ráno a půl večer.Už jsem psala výše,že mi celé nedělají dopbře na žaludek.Tak snad se budu moci příští týden přihlásit a hlásat jako Fridulča a jiní že třeba 2 den be :) Mějte se všichni a držte se.

Friduča

Dobré ránko,Irča, No-Ona, Mafos - všichni, jste prostě dorý !!! Blahopřeju.. Kdybych nebyla jelítko mohla jsem bejt mezi váma ...:) Takže se držte a užívejte čerstvej vzduch : ) Lindule - neboj nezapálila jsem si, ale asi i loni tohle byl jeden z důvodů proč jsem selhala - ono je to snažší řešení.. Manža mi smrděl a on prostě nepřestane, tak já začnu a je doma zase klid ... Pravda je,ale taková, že to vyvolávám já ... kdybych ho nechala v klidu, tak se nepohádáme ... Já všechno ženu trochu do extremu.. Jenže mě to tak strašně vadí ... tak proč ten CHMp zobe ? Ano Lindule - určitě ho zobe ... :) Jinak by taky o víkendu nevydržel na svou cigeretách ( od pátku do neděle ), to by v životě bez CHMP nedal ...Jenže to rozhodnutí skončit je už na nás.. to CHMP za nás neudělá ... a to mu chybí ... on o tom odmítá mluvit, něco si přečíst - tvrdí, že už všechno ví ... včera jsem na něj hejkala, že si neuvědomuje, že je normálně nemmocnej, tak že objednám do poradny a hotovo... koukal na mě jestli jsem se náhodou nezbláznila... :) :) :) Já vím, že to přeháním a je to zbytečné,ale já začnu v klídku chci si o tom povídat a tím jak on je zabejčenej se vytočím a už to lítá... :) Chjooo.. mě to tak mrzí, že se nesnaží víc... já vím, že i tohle je pro něj snažení - protože byl fakt silnej kuřák a labužník :) Ale ten pomyslnej skok udělat musí - bez toho to nejde... Nevydrží omezovat věčně, to už jsme skoušeli několikrát ...Jinak dneska ráno jsem sedla do auta a hledala v kaslíku brejle a co nevidím Máčka - no takovou chuť si zapálit, jako dřív.. to cígo po cestě do práce ... sluníčko ... no nezapálila jsem si, ale krabka tam je ... Marrkulo . blahopřeju k příjemnému omezení...já měla taky problém té poslední, večerní se zbavit ( loni ) fakt velkej.. a to jsem si dala třeba jen dva prásky, ale musela jsem ...PAk jeden den jsem se rafla a bylo .. To zvládneš !!!! Jsem na tebe zvědavá ... Držím palec .:) Jani - jsi šikulka, tak máš půl vítězství v kapse..jak jsi vydržela v hospůdce... jsi šikulka ... Já jdu dneska taky, ale mě to nedělá problém.. dřív jsem při takvé příležitosti selhala, ale teď jsem všechyn nástrahy překonávala od začátku a z ostra.. .a je to nějak snažší... Takže ještě jednou jsi šikulka ! Všichni jsme šikulové !!!!!!

ládík

ahoj šikulové!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!je to paráda, držíme se, já dnes jedu 106, závidím coudymu, chtěl bych taky přestat počítat dny a omezit to jen na měsíce. snad se k tomu někdy probojuji. Chtěl bych se zastat manža Fridučo. Víš jak musí chudák trpět. všichni víme a sama to píšeš, že nejhorší je přestat s tou poslední. on takhle vlastně každý pátek se připravuje a o víkendu musí tedy bojovat s jedním absťáčkem za druhým. má před sebou vidinu, že ve všední den se dočká potěšení, ale fakt si myslím, že to není pro něho také lehké. Je jasné, že nedodržování slibů a úmluv není správné, ale vždyť my všichni , když jsme byli kuřáci jsme podváděli neustále sami sebe i okolí neboť jsme se nechlubili = dneska jsem jich vypráskl 50, mě stačí v pohodě krabka apod. Opravdu bych se manža zastal. před každým víkendem vědět, že bude pod sledovačkou a že to bude utrpeníčko ( a to všichni vímě , že to je ). Já bych ho chválil již za to , že kvůli tobě dokáže tak výrazně snižovat.jestli myslíte, že nemám pravdu, vynadejte mi. já nemohu posoudit, zda zobání CHMP až tak výrazně mu pomůže překonat víkend (víte, že já nemohu bojovat s pomoci CHMP). Já si fakt myslím , že pro tebe dělá hodně, když asi není plně přesvědčen o tom , že chce skončit "úplně", ale přesto "asi" kvůli tobě protrpí víkendy. a ještě něco. jsme na tomto světě jenom jednou a proč si ho kazit nějakým přiblblým kouřením, asi není příjemné, když se smrdí, ale to se dá převonět. Já bych mu dal asi více volnosti. sorry jestli mám špatný názor, ale jsem asi spíše pro toleranci, ale i pro to, abychom si pomáhali a ten náš jediný pobyt byl co nejpříjemnější.

Irena

zdravím po ránu všechny zúčastněné,...co říct k podloudníkům.....jsou tu pořád...denně myslím na to jak bych si zapálila ...ráno ,na WC,u kafe,než něco začnu,až to udělám,když na něco čekám,když mám radost ,když mám zlost......jak říkala No-one,nevysvětlitelný pocit....co jsem to chtěla ?-cígo-aha, to nejde ,já přece už nekouřím......napadla mě hrozná blbost, to nekouření je o tom,že si prostě nezápálím.Mám pořád hrozný strach ,že zklamu , ale už mi chutná kafe, pivko, sklenička...myslím u toho vždycky na cígo,ale zatím držím.Mě nic jiného taky nezbývá , já jsem to nekouření dala vnučce k narozeninám(babi, to je ten nejkrásnější dárek,který jsem dostala)tak jí to přece nemůžu vzít.Taky mám jít koncem září do protikuřácké poradny na předposlední návštěvu(poslední je po roku) a co bych řekla primáři? CHam. jsem brala asi 3 měsíce,měsíc jsem ho překuřovala,ale měla jsem ho brát dýl snad bych se kolem toho 4-5 měsíce tak netrápila. Teď jsem se naučila kochat i bez cigarety. Naučila nebo zvykla? Nevím .Něco mi pořád chybí ,nejsem už tak aktivní jak jsem byla, držím se víc doma i když společnost mi už nevadí,je mi občas smutno ale nekouřím. Manžel nekuřák si taky kdysi nevšiml že už nekouřím, teĎ se před každým chlubí že jsem přestala a já už konečně o tom můžu mluvit.(dřím jsenemohla ..jenom na diskuzi).Friduš skus manžela stou cigaretou nějakou dobu ignorovat, ,třeba to zabere, dyť je to jenom chlap.

Friduča

Já s tebou Ládíku souhlasím... Ale já se snažím s ním o tom v klidu mluvit .. Jenže on se staví na zadní - není nemocnej - on nemá problém ...On se snaží dost a tím to hasne - není žádnej poťapanec,aby o tom furt mluvil dokola.. A to mě začne točit ...Aby nedošlo k omylu . já ho chválím naopak ... už jsem to psala - mírně mu říkám, že to o víkendu vydržel, tak že by byla škoda se rozhulovat během týdne atd ... Jenže pak mě vytočí a už to lítá... CHM není levná záležitost, takže jsem už několikrát v klidu řekla, že pokud nechce přestat kouřit, ať zbytečně nezobe takhle drahý prášky. A o víkendu ? Ládíku on to zvládá naprosto v pohodě - kdyby jsi ho viděl loni.. nevytáhl paty z domu a jen ležel :) Feťáci jsou taky přece v izolaci na začátku odvykačky... :) Teď je opravdu v klidu - je to na něm vidět ... Proto mě mrzí, že odmítá debatu, která by mu třeba pomohla udělat ten další krok ... Nemůže prostě celej život zobat CHMP na omezování... Zatím to jde, protože to z něj ani moc necítím.. jak se snaží, tak kouří míň,tak to fakt není cítit .. Ale pokudby se měl rozkouřit, tak to nedám... fakt to strašně smrdí a vadí mi to... Proto jsem psala - že začnu znovu a bude doma pokoj... My jinak nemáme jedinej problém... :) Jsme takovej pohodovej pár .. :) Zhádáme se max. při debatě o politice a tak .. .:) Ale to není ani hádka :) No nevím jak to dopadne ...

Irena

Fiduš,teĎ jsem si přečetla Ládíka a myslím to asi tak jak on .Manžel musí přestat sám ty mu to těma řečma neulehčíš,já jsem taky nikoho neposlechla když na mě útočili až to přišlo samo-naštěstí....dej mu ještě nějakej čas.Já vím jak to máš hrozně těžký , to pokušení doma (já bych to nezvládla určitě-zemřela nám babička v bytě byly nějaké cigarety a já je musela okamžitě rozcupovat aby mě nepokoušely)měj s ním trpělivost a odpusť mu to tvoje znovurozkouření.

radek

Beru champix 16 dnu, 4 dny nekouřim,ale nevim jak to dopadne až ho přestanu brat.

Ema

To sú ešte predčasné úvahy, keď berieš Ch. len 16 dní. Ja ho beriem už dvanásty týždeň a moje obavy, čo potom, sú veľké. Neviem, či si mám kúpiť ešte jedno balenie, poradí nám niekto?

Lindule

Brý večír nekuřáci a budoucí nekuřáci :-) Tak končím svůj 20 den bez cíčka a je mi super...jsem vážně nečekala, že to bude takhle v klidu :-) Jinak jsem vysadila večerní prášek, protože už mi bylo hodně zle i přes den... Tak teď jsem jen na jednom denně a zatím to je v klidu :-) Což jsem ráda. Aspoň mi plato vyjde na dýl než 2 týdny a trošku ušetřím :-) Ale jakmile se začne objevovat vetší absťák, tak okamžitě nasazuju ten druhej prášek, ale nemyslím si že se to stane. DOUFÁM :-) Fridučko nemáš to lehký, ale jak píše Irena, zkus ho ignorovat a ono ho to bude točit a třeba mu to dojde. Dělej že už ti to je jedno, že kouří. On si ničí zdraví a ty už NE. Fridučo to zvládnem neboj. Jsme tu od toho, aby jsme si pomáhali :-) EMO já ti bohužel neporadím, protože jsem teprve na začátku léčby...Tak se mějte já jdu chrnět, neboť brzy vstávám a vezem pejska k veterinářovi. Má artrózu a asi bude potřebovat operaci ach jooo...tak dobrou noc všem

ládík

ahoj nekuřáci. jdu bojovat s dalším dnem. držím všem palce ať je to s co nejmenšími problémy. Držte se. (107)

Irena

Emo,já bych radila podle své zkušenosti určitě ještě jedno balení.Ten ch. v té hlavě opravdu něco udělá(zaplní nikotýnové receptory),že se chuť dostaví ,ale brzy odezní a nezapálíš si.Čím dýl ho bereš tím dýl si mozek zvyká na život bez nikotýnu a to bez většího absťáku.Já ho brala asi 3 měsíce a měla jsem dýl protože 4a5 měsíc jsem se opravdu dost trápila (depky ap.) tak jsem od primáře dostala takové vysvětlení

ládík

irenko, ty nám tedy dáváš.já myslel, že nejhorší je snad již pryč a on je blbý i 4a5 měsíc ?? no jdu tedy bojovat. člověk vydrží strašně moc a když chce, chce a chce, tak prý dokáže i nemožné. ono to totiž odpovídá. já (107) mám v poslední době dost krušná dopoledne, pak je to již v pohodě zvládnutelné. ale z celkového pohledu se to vlastně dá vydržet. a když je podpora, občas sem napíše někdo nejakou pochvalu nebo povzbuzení, tak to snad zvládnem. končím, cítím, že manželka před odchodem do práce potají kouří v kuchyni z okna (ono nesmějí v práci = američani jsou na toto prý háklivý). jdu ji pokárat (ale malinko si začmuchám=mě to nevadí, naopak). čauky

Lída

Dobré ranko, tak já Vás všechny na této diskuzi zdravím, nebyla jsem tady dlouho , myslela jsem si, že tato diskuze zanikla ale jak vidím tak vesele pokračujete . Tak já jen aby jste věděli, že champix mi pomohl od kouření je to už víc jako 2 roky co nekouřím, začínala jsem na této diskuzi na 2 stránce , ještě dnes si vzpomínám jak lačně jsem ráno pouštěla počítač a těšila se kdo napsal a jak se mu vede jestli kouři a nebo ne a ještě ta radost a překvapení když se mi po osmi dnech braní champixu povedlo,že jsem vydržela den bez cigarety, no byl to nepopsatelný pocit radosti. Přibrala jsem 7 kg a ty se mě drží jako klíště , možná se mi povede (někdy) alespoň 5 kg dostat dolů, no uvidíme. Jinak sem – tam si na cigaretu vzpomenu ale jsou to jen sekundové vzpomínky, když si to srovnám,co všechno už jsem pro to udělala abych nekouřila tak ty vzpomínky rychle zaženu. Jistě jsou vážné situace, kdy člověk opět sáhne po cigaretě ale když si to potom uvědomí a má chuť opět přestat , tak si myslím ,že je na dobré cestě, že se mu to podaří. Jinak tady Všem co už nekouří blahopřeji a těm co teprve začínají držím palce ať se jim to povede . Když si to budou moc přát tak se to jistě povede, pěkný voňavý a slunečný den přeje Všem Lída

1/4Smutnej

Ahoj všichni co chcete přestat. Nekouřit je moc fajn, můžu jen potvrdit, nesmrdite, dobře se vám dýchá, neperete prachy darmožroutům do státní kasy .... Ale má to své ALE. Každá závislost se skládá ze dvou složek z fyzické a z psychycké. A v tom je ten problém. Alespoň u mě. Nekouřím více než dva roky, fyzicky jsem v pohodě, přesto mám nesustálou chuť na cigáro, ne na ten nikotin, ale na ten rituál, takže jednoznáčně psychycká závilost. Každý psychyatr vám řekne, že psychycké závislosti (nejen z kouření) se nezbavíte nikdy. U mě se to projevuje značným podrážděním, cholerickým chováním vůči svému okolí, rodině, všichni se diví co se se mnou děje. Navíc je zde zvýšené nebezpečí psychosomatických onemocnění z tohoto stresu. No prostě chtěl jsem Vám popsat i druhou stránku mince. Takže hodně štestí.

Ema

Poučné, už dlho tvrdím, že by niektoré veci z diskusie mali poznať i tí, čo nefajčia (ešte), možno by fajčiť ani nezačali.

Ema

A ešte som chcela povedať, že som tiež veľmi podráždená a čakám, kedy ma to prejde, keď mi rodina blahoželala k meninám, priali mi, aby mi tá nervozita skončila, podľa Tvojho príspevku vidím, že sa to im ani mne nesplní.

Marrkula

Ahojte všicí - já překonala si nevzít včera večer mou cigaretu!!! Hurá-mám den bez :) , to je prča.Ale dnes mi přijede matka a mám strach.Ona je prudič a když prudí tak já kouřím.Tak jí prostě řeknu ať neprudí :) No tak snad to bude OK.Dnes je to vlastně přesně 4 týdny co jsem začala brát Chmp.Takže i by se mi to dobře počítalo.Jinak Fridulčo-nechci radit,ale ostatní mají pravdu-i když Tě to prudí,tak ho nech.Vzpoměň si na sebe,když si kouřila a někdo Ti říkal přestaň a podobně,tak jsi hulila ještě víc.Aspoň teda já ano.Ze začátku mého léčení se mě doma holka s mužským taky stále ptali,tak co ,kolik dneska-tak mi lezli na nervy,že jsem jim to zakázala.ˇprostě sem jim řekla ať mě nechaj bejt,nebo začnu hulit o sto šest-fakt mi to lezlo na nervy.Teď se mě nikdo neptá a je to v pohodě.Až budu mít za sebou třeba týden,tak jim hrdě řeknu-mám týden bez.On k tomu musí přesně dojít sám.A možná bych mu třeba po týdnu nevšímání řekla,že mu ty prášky už nekoupím,když mu jsou na nic.Co schválně na to on.Asi není plně přesvědčen o zahození cigarety-protože si myslím,že chlapy jsou silnější na odhoz než my.Tak držím pěstičky a všem též-držme se všicíííííííííí.Hezký voňavý den.

Ema

Myslela som si to, ale nebola som o tom presvedčená. Kúpim si ešte jedno balenie, champix mi nerobí žiadne zdravotné problémy (polím ho), starosti mi robí to, či je vyskúšaný na dlhodobé účinky, aby zo mňa nebol ešte väčší blbec a tak. Ládik je moja krvná skupina, keď som šla na dovolenku, tešila som sa, že budem sedieť pri fajčiaroch, poťahovať paipo a dýchať cigaretový dym. Nepodarilo sa mi to, fajčiarov bolo málo.

Lucy Centaine

Ahoj všichni nekuřáci a váhaví kuřáci. Už jsem zase tady. Kamarádi, co pořád slibují, že přestanou kouřit se k velkému kroku úplně přestat ještě neodhodlali. Jsem ráda, že si tu můžu psát s vámi, kteří přesně chápete, jak mi je a já zase vím, jak je vám. Všem moc držím palce, ať to zvládnou a vydrží (sobecky tedy i sobě :-D) Friduš, hlavně si nezapaluj po hádce s kýmkoliv, ikdyž to bylo většinou naším zvykem :-) Nevěřila jsem, že bych si někdy po hádce mohla nezapálit, ale ono na tom dýchání zhluboka a počítání do 10 něco je :-D Manžel se musí zabejčit, že už konečně přestane sám od sebe, jediné co asi můžeš udělat je taktně naznačit, že v té a té situaci je výhodou býti nekuřákem. Třeba při čekání na letišti, kde není úniku, v divadle, v kině atd. :-) Mimochodem, podle mě by měl Champix i odbourat absťák, co já si třeba pamatuju pocení, třes atd. jsem se Chmp. ani nezaznamenala. Jen se zbavit spojování kouření s určitýma situacema :-) To večerní před spaním mi opravdu hodně chybí, víc než to u piva nebo vínka v hospodě. Držte mi dnes odpo palce asi mě čeká hádka s přítelem, A nezapálím si po ní, při ní, prostě vůbec a basta. Přeji hezký den všem

Martin

Ahoj, ja bral champix mesic, nekourim 3 tydny, a prave jsem si koupil to velke baleni na dalsi mesic za 2000, ale nejak jsem dva dny zapomel si to vzit a uvazuju ze si to ani nevemu, protoze zadna zmena co se tyce chuti na cigaretu (jo porad chybi ke kafi, po jidle a tak ale zvladnu to). Jinak mne nebylo ani tak blbe od zaludku jako pocit strasne unavy, spim 14 hodin denne a porad unava, nevim jestli je to nekourenim nebo champixem, ja to totiz bral v kombinaci s prozacem a to uz asi bylo moc ... Uvidim po par dnech a kdyztak bych to velke baleni prodal.

Irena

Opatrně Martine o tom to právě je ,máš chuť,ale zvládneš to PROTOŽE BEREŠ CHAMPIX.Zátím ještě účinkuje ten co jsi měl před dvěma dny,ještě jsou receptory zaplněny. Co se týče dlouhodobých účinků já třeba mám pořád problémy se soustředěním ,ale to je pořád ještě věc nikotýnu,vždyť jsem 35 let řešila všechny problémy s cígem v ruce.Nejdůležitější pro všechny je :My by jsme si aji mohli zápálit, ale nezapálíme protože nekouříme!!!!

Friduča

Ahojky, tak se nám to tu zase rozrostlo - což je fantastické ! Jste všichni šikulky !!! Lidule s hafanem je to nepříjemné.. náš má cukrovku a taky s ním máme starosti :( Ale co naděláš ...Jen pevné nervy ! Lído dva roky - to je naprosto úžasný..jak já ti závidím..Jsi šikula ! Jsem moc zvědavá zda to taky zvládneme ! Marrkulo - supr !!! Velké blahopřání !!!!! První den bez, to je pocit, viď ??? Prostě úžasný ...Tak se drž dál...Ládík - taky borec ...musím se smát jak to manželce čucháš... :) Včera jsem byla v hospůdce a jedna kámoška kvůli mě chodila dokonce kouřit ven ...:) nemohla jsem jí to vymluvit, že mi to nevadí... :) Jsi dobrej !!!Emo - souhlasím s Irenou, určitě si raději ještě kup... a pomalu kdyžtak zači snižovat dávky.... ale ne takhle radikálně... Lucy Centaine -18 den krása....Já mám dneska myslím 22 den a jsem moc ráda...Ty víš takhle dopředu, že se pohádáte ? nesmíš si zapálit ! i když taky si tu někdo zapálil a pak pokračoval normálně v nekouření, malér je, když se pak člověk rozkouří..MYslím, že se může stát, že to člověk nevydrží.. ale hlavně se pak nesmí kouřit dál !!! Ale já ti věřím a ty si nedáš !!!!!!! Martine 3 týdny je krása :) Ale na vysazování je myslím moc brzo ....Myslím na Vás na všechny ... já se jdu natáhnout.. celý den se povaluju, dorazila jsem domů v pět ráno.. fuuuujjjjj :(

Lindule

Ahoj, tak končím svůj 21 den bez cíga a dneska celkem menší boj, protože jsem si ráno zapomněla dát prášek a jela jsem s pejskem k doktorovi. No a jakou jsem měla na něj chuť, ale pak me to během chvilky přešlo. Jinak Luke artrózu nemá, ale má něco s lopatkou asi vyhozenou, nebo namoženou, tak dostal prášky a když nepomůžou, tak pak operace, ale prej nic vážnýho, tak se mi ulevilo. Jinak jsem celej den úplně mimo, chce se mi šíleně spát to snad není možný. Ládíku jsi bojovník paráda. Marrkuloo SUPEEEER mám za tebe velkou radost :-) Martine, zkusit to můžeš, ale jakmile začnou chuťe okamžitě se vrať k zobání. Já to budu brát tak dlouho, dokud mě úplně nepřejde myšlení a chuť na cíga. Už beru jen jeden denně a zatím to dávám úplně v klidu. No nic přeji vám všem krásnou dobrou noc. papa

ládík

zdravím všechny nekuřáky. včera v poledne byla v autě menší krize (byl jsem sám) a stačilo párkrát nahlas si připomenout : "jsem nekuřák, já nekouřím a normální je nekouřit" a bylo dobře. prostě jde to jen musíme mít, alespoň trochu vůle. držím Vám všem palce, vydržte. (108)

ládík

PS : popravdě, jsem to těm podloudníkům musel pořádně zařvat, až mě ještě bolí v krku. Musím to nějak dostat do toho podvědomí, co je správné.

Marrkula

Ahojte všicíííííí-mám dva dny za sebou bez a mám ze sebe radost.Děkuji všem za podporu,zvláště Fruduče a Lindule.Lidičky,jak já vám závidím těch vašich 22 dnů,107 a podobně....také bych už chtěla napsat mám za sebou 150 dnů-hahaha.Ale ono to uteče.A jak sem to zvládla s matkou?Sice neprudila moc,ale asi ve 22 h.si chtěla zapálit-tak jsem jí řekla,sory maminko,ale zde se nekouří.Pustila se do mně,že jsem slaboh,když mi vadí někdo kouřící,že v práci mi hulej a to mi nevadí.Tak jsem jí řekla v klidu-milá maminko,v práci jsem to zakázala,takže mi tam nikdo nehulí,doma také ne a tak to i zůstane,běž si na chodbu(nemáme balkon).Uraženě si vzala klíče od auta a šla kouřit tam.Ještě podotkla,a co v hospodě?Tak jsem jí popravdě řekla,že tam radši nechodí,alespoň ze začátku.protože podle mého je v uvozovkách lehké zahodit den dva nekouření než týden.Takže já prostě půjdu nejdřív tak za 14 dní :).Ale matka semnou moc nemluví.Ať si,když nedokáže pochopit nekuřácký prostor.Jo a taky jsem jí řekla ,jak naštvaně odcházela pryč,že když k někomu přijede na návštěvu,kde se nekouří,zda si suveréně zapálí.Na to už neměla argumenty :) . A to slyště,ona kouří pouze 1maximálně 2 denně-takže není nějakej ten silnej kuřák jako třeba já a prostě má na ní chuť a všechny by pozabíjela,jen aby si mohla dát.Neskutečné.Tak se držte-já se jen modlímaby brzo odjela a já v klidu mohla jít do 4 dne nekouření-jééé to je hezké :)páčko a díky všem za podporu a držte se každého dalšího voňavého dne.

Irena

Teď jsem pávě blahopřála Lídě ke dvoum rokům a Marrkule ke dvoum dnům (ono to uteče jako voda)Ládíkovi jsem psala že blbý je to i v osmém a devátém,všechny jsem pozdravovala, psala že jsem byla přes den taky hrozně ochrápaná a v noci se budila už ve 3 .....a ono se mi to všechno ztratilo, tak píšu znovu jenom ve zkratce.Takčauky..zatím

ládík

Irenko. No tak to je hrůza - 3/4roku ???? . Já dnes nějak ztrácím vůli, snad si i zkusím zkušebně zapálit. Třeba mě to úplně odradí.

Friduča

Dobré ránko, tak já začínám svůj 23 den... Je to super ! A Vám všem držím palec, aby jsme to dali a už se dočkali toho roku... Lindule - tak to je dobře, že je hafák v pořádku... My s ním máme starosti... respekt.prostě s cukrovkoou přichází určitá omezení a hlídání a není to nic příjemného ... už nemůže lítat jako lítal dřív ( je to hodně živej pes )...Takže jsem ráda, že u vás je to o.k. A 21 dní ! Bomba !!!!!! Jsi prostě šikula ! Ládíků - jen řvi.. cokoliv hlavně, že to pomůže !!! 108 dní - prostě pohádka .. to už se nemůže nechat převálcovat nějakejma našeptávačema... Jsi pašák !!!Marrkulo - 21 dní také naprostá fantazie !!! Jsi prostě šikulka...Jo tak ona je u tebe mamina jen na návštěvě ? :):) Tak to jsem se musela řechtat... To je docela oprásklá, když se takhle dožaduje kouření v bytě - u tebe v bytě :) :) Já teda i když jsem kouřila, tak mě u maminy, která přestala kouřit ( vždy se tam kouřilo ) ani nenapadlo se dožadovat, že tam budu kouřit ... Tohle jsem vždy naprosto respektovala...Mamina asi bude ostrá žena :) Všichni jsme pašáci !!! Já jedu na víkend ke kamarádům a tam hulej úplně všichni .. vínko, masíčko a cigeretka .. ale já si věřím a vím, že to vydržím ... :) Jinak kámoška byla na plicním a dělali jí vyšetření z plicního hlenu a tak.. a stav plic je od 1 do 5 ( pětka je rakovina ) a ona má trojku ! Doktorka jí řekla, že nepřišla za pět minut dvanáct, ale pět minut po dvanácté .. a pokud by takhle kouřila dalěích 5 let, tak by se u ní na 99% objevila...Takže vylezla zahodila krabičku do popelnice a týden nekouří.. ta tam bude taky, takže alespoň nějakého spojence budu mít .. :)

Lindule

brý ránko všem. tak začínám svůj 22 den :-) Ládíku ať tě to ani nenapadne žádná zkušební cigaretka nebude!!!! Dáš jednu a vezeš se a celých těch 108 dnů je víš kde!!! Fridučko, tak já jsem přemýšlale, že bych taky na plicní zašla, ale potom co jsi napsala raději neee se bojím. Já přestala kouřit hlavně kvůli vykašlávání hlenů po ránu atd. Už mě to vadilo a bylo to nechutný a teď teda na plicní nejdu....

Lucy Centaine

Fridučo: mé tušení bylo, že se rozejdem a to také bohužel potvrdilo. Už v úterý jsme se pohádali, že si to vyříkáme, ale doufala jsem, že to nebude konec. Včera jsem si nezapálila, ale dnes si s tou myšlenkou velmi pohrávám. Mám hysterické záchvaty pláče. Jo a mimochodem, moje jobovka s plicním je, že moje máma je plicní doktorka a já u ní pracuju na částečný úvazek, který mi můj milý BÝVALÝ ¨také vyčetl, že je normální pracovat 5 dní v týdnu, když nestuduju :-(

irena

Ládíku opovaž se zapálit,já už radši nebudu nic psát. To je přece jedno,že máme chutě, hlavně že si nezapálíme.Jsme všichni jedničky.A ty Lucyneplač,není jedinej chlap na světě,co taky s takovým uhádaným a urejpaným,Friduč a všichni ostatní užijte si voňavý víkend. Čauky....

Friduča

Lindule, ty srabe !!! No a co ? Čeho se bojíš ??? Jen tam mazej..Já se po dovolený taky objednám,ať pěkně víme jak jsme na tom ... A je lepší to vědět... i kdyby tam něco mělo bejt ...Neblázni ! Lucy to přejde .. tohle chce jen a jen čas ... nic jiného bohužel nepomáhá... teď ti bude nějakou dobu smutno a zoufalo, ale přejde to...A rozhodně si nezapaluj ! Za to to nestojí.. můžeš se vybrečet i bez cigára.. stres ti to nezmírní...Jestli chceš písni mi na mail... někde o pár stránek zpět jsem ho psala Alešovi a Marje...Normální je to co ty chceš. Pokud chceš a můžeš pracovat na poloviční úvazek, tak klidně pracuj ! Nevidím na tom nic špatného...A odkud jste, že bych zašla k mamině ... :) ?

Lucy Centaine

Z Prahy, Břevnov. Víc toho ze sebe už nedostanu :-(((

Lindule

Jeee na Břevnově jsem bydlela je to tam moc krásný :-) No jo Friduč asi si taky zajdu. Zatnu zuby a poslechnu si svůj ortel :-(

ládík

ahoj lidi. hlásím, že jsem překonal určitou skepsi a vydržel. Irenko proboha prosím, piš dále. Člověk musí být připraven na tvrdou realitu a skutečně přestat kouřit není jednoduchá věc. Já jsem se včera navíc podrobil tvrdé zkoušce. Měli jsme se švagrem nějaké jednání, kdy jsme spolu v autě a na jednáních strávili přes 3hodiny. Švagr ví, že přestávám a tak se snažil být ke mě ještě toleratní a omezoval se. Jako všichni tvrdí, že kouří krabku + - , ale určitě nijak podstatněji více . Navíc je jeden z těch, kteří by skrytě byli potěšení, kdybych to nedal, a určitě by si potom do mě s chutí rýpnul. Bez toho, že bych měl s tím nějaké větší problémy jsem to ustál. Pro sebe jsem si jen zaznamenal - cesta tam - 3*, jednání 2*, cesta zpět 2*, vyhodnocení při kávě 2*, takže celkem 9cigaret. Při normálním stavu bych měl minimálně shodný počet. Takže jen za tři hodiny 9kousků a k tomu ty nervy jestli již bude benzínka , aby vydrželi cigára před možným zakoupením a k tomu ještě ten smradlavý bordel v autě - no prostě .... fuj to jsme byli závisláci. To musí přestat, já to dám, musím. (109)

lexa

hurá fakt nekouřím!!!!!Hlásím všem!!Jenom ten PC mám stále v opravně a už jsem z toho dost neštastná!Moc mi vaše rady pomáhají a chybí mi!!!Teda brala jsem 17 dní chmp a pořád jsem byla na jedné cigaretě ráno,no a pak už jsem si řekla to není možné už bych měla přestat no a další rano jsem si nezapálila a šlo to!!!!Jsem tak štastná!Někdo psal,myslím Martin,že ukončil užívání z toho bych měla srach všude doporučují ty 3 měsíce!Tak nevím.Tak zatím se mějte a nekuřte!!!

Meky

Ahoj,moc vas všechny zdravím.Rad bych se podělil o krásnych 7 měsícu bez cigarety.Začínam 8 měsic a chci všem řict že je to parada.Pravda sice je že sem tam nějaka ta zhoubna myšlenka na zapaleni příjde,ale neni žadny problem se ji vysmat a zahnat.Moc všem fandím a při dalšim vyroči vam napíši.

Jana

Moji milí, dneska mám 26. den bez cigarety. V úterý mi začal školní rok a bez ciga. Vžfycky po práci jsem si doma uvařila kafíčko a potáhla z cigaretky. Ach jo. Strašně mi chybí ten rituál. Práce s dětmi mě fakt vyšťavuje a já se vždycky dopovala tou cigaretkou. Už jsem si chtěla zapálit jednu a říkala jsem si, že mi přeci jedna nic neudělá. Jsem úplně bez nálady. Nemůžu spát, v puse cítím pořád chuť cigarety. Když to teď píši, tak se mi chce brečet a je mi líto, že už nikdy nezažiju ten pocit uvolnění, slasti. O champixu jsem taky slyšela, ale ještě ho nemá. Když tady čtu, jak Vám je z něho špatně, tak mám z něho strach. Já jsem hodně depresivní člověk a ty léky snad depku ještě prohlubují.Držím Vám všem palce, ať to zvládnete a myšlenky na cigarety zahánějte. papa

ládík

Jani vydrž !!!!!!!!!!!! . Já sice nemám zkušenosti s CHMP, já zatím bojuji bez pomoci a ono se to snad i dá. Zvláště, když jsi kouřila jen tak málo a krátce, tak by ten návyk neměl snad být až takový. Já dneska dokončuji 110 den. Myslím, že přesně vím něco o tom uváděném pocitu, který však nedokáži popsat. Prostě mě již jen něco v puse jakoby chybí, rty tak nějak brní. K tomu, že nazažiješ ty krásné požitky, snad jen , že jsou i jiné a ne tak škodlivé. Je pravda, že i na mne v poslední době padla trochu depka, zvláště když zjistiš, že třeba patřím k těm nešťastníkům, kteří i přes již poměrně dlouhou dobu abstinence mají stále ještě problémy a pravděpodobně to i ještě nějaký čas bude ještě trvat. Jak jsem tady psal již dříve, já jsem trochu na ty čísla a postupné mety. Takže jsem si zase stanovil další mety (3000hodin, do konce roku) a pak se uvidí. Dnes jsem sledoval , jak si zapaloval kolega. Chvíli jsem se na to koukal a pro sebe si musel říct "ty vole , co mu vlastně závidíš. Teď to vtáhl do sebe, bude mu smrdět z pusy, teď to vyfouknul a je mu trochu trapně , že nám tu nekuřákům smrdí a to i před kolegyní (je kuřák, to ho brzy přejde), je mu chvilku hezky, poslední prásky však dojel již jen tak nějak ze zvyku - již to není tak slastné, teď dokouřil a má problém co s tím zbytkem a navíc zaznamenal i pocit, že by si hned mohl nebo musel zapálit další. S trochou výčitky zašlápnul a toto vše ho stálo přes 3koruny, malinko se mu zatáhli cévky, kapacita plíc se o nějaké promile zmenšila, smrdí kouřem, z jeho pusy to okolí cítí kovovou pachuť, ráno po probuzení bude kašlat a maximálně do hodiny ho to čeká znovu a potom zas a zas. Mám sice pocit , že mi něco v puse chybí, ale na druhou stranu jsem vlastně na tom docela dobře, protože se to vydržet dá..

ládík

PS : a ještě něco. Podle mě je také velmi důležité vědět a to musíš vědět jen a jen ty, jestli doopravdy chceš přestat. Zde si můžeme psát defacto co chceme, ale důležité je , jak to ta tvoje hlava míní. Já jsem například jako mnozí přestával mnohokrát. Nejlépe se mi plánování o přestávání dařilo u pivka s rozkouřeným cigárkem, plným popelníkem a rezervní krabičkou. Jo to se přestávalo. Druhý den, když přestal kašel, se to zase zapálilo a zase nějaký čas byla ta falešná pohoda. Přitom vevnitř jsem vlastně věděl, že já budu mít s přestáním trochu a ještě trochu problémů a vlastně bych nevěřil, že to někdy dotáhnu až ke 110. Dnes mě drží však i jiné věci. Nerad něco ztrácím a dát si jednu (při které by mi vlastně nemělo být vůbec dobře) a zahodit vše do teďka přežité a začít zase od nuly, to by mě jen mrzelo. Docela rád vyhrávám a proto držím i z pocitu radosti, když zaznamenám tu závist nebo překvapení, že dosud držím ve svém okolí. V neposlední řadě mě provokuje, že v mém okolí dokázali přestat lidi , o kterých bych byl přesvědčen , že to nikdy nedají a ani na to nemají. Koukám, že jsem se nějak rozepsal. Chtěl bych jen ještě napsat : lidi, kteří třeba jen čtete tuto diskuzi, napiště, alespoň větu. Já sem nakouknu třeba i desetkrát denně, a vždycky, když je nějaká krizička a jakékoliv narušení dne, něco co Vás i jen na chvilku zaujme, cokoli, je dobré, že najednou uplyne třeba další hodina nebo prostě je chvíli klid a naberou se síly na další boj. Lidi piště a nekuřte. Kolik Vás je za rohem s cigárem ??? Fridučo a co manža, má za sebou další víkend v pohodě ???

Jana

Ladíku moc Ti děkuji za hřejivá slova. Psala jsem o rituálu, když jsem přišla z práce, ale zapomněla jsem napsa,t že ráno před prací jsem vykouřila 4 cigarety. Musela jsem si přece udělat zásoby. Řeknu Ti, že jsem vykouřila krabku denně a někdy i 2. Zpočátku jsem zažívala pocit radostí, že jsem s tím přestala a neustále bojovala s absťáky. Já blahová si myslela, že mám po 14. dnech vyhráno a ouhle. Neustále si tluču do hlavy, že už nechci kouřit,ale mám strach, že bitvu prohraji.

Friduča

Pěkný večer, právě jsem se vrátila z víkendu od přátel - byl náročný, začalo to páteční noční prohlídkou hradu a pokračovalo to vesele u některých při kořalce, nebo pivku a já u vínka až do teď... A kamarádi - bez !!!! A naprosto bez práce... Bohužel mě tedy bolí v krku stejně jako bych kouřila, protože v sobotu bylo ošklivo a sedělo se uvnitř, tak jsem pasivně kouřila hodně vesele ! Ale to mi až tak nevadí... :) Důležité je, že jsem ani moc nebojovala a bylo to v pohodě ...Moje kamarádka nekoiuří už 5 dní a žvýká žvýkačky a také naprosto v pohodě...Tak jsem na nás pyšná na obě dvě ! Jani, co ti na to můžeme říct.. tohle co popisuješ je strašnej krůček zpět... Být tebou možná bych pouvažovala o tom navštívit protikuřáckou poradnu... Máš našláplo k tomu si zapálit - tohle negativní myšlení je jako jed ! Jsi neuvěřitelně silná - máš 26 dní a bylo by strašná škoda, aby jsi je zahodila... Musíš přehodit myšlenky a začít přemýšlet pozitivně - práce s dětma je určitě vysilující a náročná, ale nemůže tě dohnat ke kouření...Tak si sedni na kafíčko, dej si dortík a vychutnej tu chvilku,ale bez cigára !!!! Nepotřebuješ cigeretu k tomu, aby jsi si uměla vychutnat běžné věci a pěkné chvilky...TY tu cigeretu prostě nepotřebuješ !!!! TY už nekouříš !!!!! A TY jsi hvězda ! Začni myslet pozitivně a vůbec nepřipouštěj myšlenky, které jsou smutné, depresivní - přehoď výhybku.. pokud to neuděláš, tak selžeš ... Já ti věřím ! Jsou jiné slasti, jiné uvolnění...Slast z cigerety budeš mít pouze nějakou dobu... u páté cigerety už to pociťovat nebudeš.. už jsi zapoměla jak moc jsi chtěla přestat kouřit ? Dny kdy jsi byla překouřená a nechutnalo ti to a stejně jsi si zapálila ? Pravda je, že je to o hlavě... pokud to nemáš v sobě srovnané, tak dřív nebo později si zapálíš... Ale já měla pocit, že ty to dáš ... 26 DNÍIIIIII JANI !!!!!!!! Podívej na Mekyho ( mimochodem MOC blahopřeju - už abych taky měla aspoň měsíc, ale blížím se :) ) - takhle na to - pozitivně a radovat se z toho !!! Já když všechny ty mé kamarády dneska viděla - celej den sedíme venku, nádhera, sluníčko, vířivka, vínko - povídáme smějeme se, grilujeme .. prostě úžasná pohodička na venkově a oni pálí jeden jak druhej, jednu za druhou... A já a má kamarádka nic .. vychutnáváme to všechno úplně stejně a bez toho HNUSU !!!!!! A mě to baví a jsem za to šťastná ! A ještě k depkám při braní CHMP - není to prokázané. Já u sebe tyto příznaky naprosto nepociťuji a mimo jiné pokud si to najdeš na netu - vše co popisují jako vedlejší účinky CHMP jsou abstinenční příznaky při odvykání kouření. Zveřejněná zpráva je od Americké firmy ( neprokázaná ) a je nutno jí brát s rezervou, protože v Americe má t=měř každý svého psychologa a má problémy... není prokázáno, že by ti lidé neměli depresi i bez CHMP - s největší pravděpodobností měli. Já osobně beru své nekouření pozitivně a jsem šťastná za svých 26 dnů ? Teď nevím přesně kolik...Žádné smutné myšlenky u mě nemají šanci... Jsem rozhodnutá i přes občasné vytočení mým mužem, ale to mě po 10 min. přejde... A rozhodně mě to nedonutí,abych si znovu zapálila - JÁ KOUŘIT NECHCI A UŽ NEKOUŘÍM ! A vy taky ne !!!!!! Tak Lexo - ty vydrž, až budeš mít PC o.k. a já jsem moc ráda, že máš za sebou 6 den !!!! Je to super pocit a užívej si ho ... Lindule - jsme prostě hvězdy ...!!! Pozvala jsem sem mou kámošku Zdéňu, tak jsem zvědavá zda se tu objeví.. sice nebere CHMP, ale snaží se a moc jí věřím ( ta co byla na plicním :) ) ... Takže příjemnej zbytek nedělě bez smardůůůůů !!!!

Jana

Friduč, moc Ti děkuji za podporu. Při Tvém zprávě jsem brečela. Máš pravdu, těch 26 dní by bylo škoda jen tak zahodit. Je to pro m fakt teď těžké, ale já budu bojovat. Jsi hvězda a Tvoje kamárádka taky, že jste to zvládly. Byla to dost zatěžkávací zkouška. Tak tedy moji milí, s chutí do boje proti nikotinu. My to nevzdáme. Máme přeci jeden druhého:))))

Marrkula

Ahoj jani-opravdu nezahazuj 26 dní-nikdo,a hlavně ty děcka Ti za to nestojí.Máš už skoro odmázlej měsíc.Co bych Ti tak poradila-já vím mě se to kecá po 5 ti dnech :) . Ne opravdu,co třeba začít s jogou,Když příjdeš domu,nějakou kazetu s jogou a dát si 10-15 minutek-u toho se asi moc kouřit nedá a myslím že nějakou pozitivní mysl by to mohlo dát.Já začnu chodit na jogu přístí pondělí-jsem na to zvědavá je to náké vzívání slunci a podobně.No potěž bůh.Ale prý se naučím dýchat a uvolňovat-to jsem nikdy neuměla-tak snad.Ještě jednou dobrou a pěkný voňavý týden :)

Friduča

Jani, TY jsi hvězda a zapuď takovéhle smutné nálady a depky...Vykopej je normálně pryč ! Přehoď na pozitivní a veselé .. hledej pěkné věci, na které se můžeš těšit.. uvidíš, že se všechno urovná a bude líp !!! A rozhodně nebude líp s tou potvorou, která nám bere zdraví, peníze a v neposlední řadě i svobodu... Už nikdy jí nebudu otročit ! A věřím, že to zvládneš a ani ty jí nenecháš vyhrát ! Teď už musím mazat do pelechu, sotva čučím a opravdu se těším ...Dobrouuuuuuu.... a nesmutni !

Marrkula

Ahojte všicíííííííí-tak se hlásím,5 den bez cigarety.To je fakt bezva.I tu matčinu návštěvu dvě noci jsem přežila,sice jsme se stejně chytli,ale to by bylo i bez cigaret.Ale musím se pochlubit,dnes jsem musela ke kamarádce udělat hlavu a její mužskej pálí jednu za druhou.Ona přestala před 10 ti lety-tehdy pálili stejně,když zapaloval jeden,zapálil i druhému.Byla jsem s nima už včera v hospůdce,kde jsme teda byli jen my,ale bez problémů jsem se držela.Dnes,když jsem vlezla k nim,vypustil se na mě dým a smrad a věděla jsem že to v pohodě dám.A taky dala-jsem sice načichlá,ale nesmrdí mi to tak šíleně a ani nevoní,takže pohoda.Z toho jsem měla největší strach,že nebudu moci chodit někam,kde se kouří a naopak.Co z rukama - to mě už přešlo,dnes už mě nenapadne na to vůbec pomyslet.Takže vzhůru do dalšího týdne(za chvíli - ted JÁ až od středy :) ).Jo a která dáma je z Prahy a umí pléct a má problémy s rukama dám Vám tip.U Vestce za Kunraticema,když se vyjíždí z Prahy je po levé straně pumpa a u ní nafukovací hangár-BAZAR-tam asi v druhé uličce v pravo najdete oddělení bavlnek a klubek vlny-Vlna za 10 Kč-různé barvy a kvality.Řeknu vám,v pátek jsem se tam přehrabávala jak baba v koksu,protože jsem tam objevila žinilkové klubko a tak jsem hrabala a vyhrabala 25 50dkg klubíček a tak po dlouhých zimních večerech se vrátím ke své dávné vášni a na cígo si ani nevzpomenu : No nekupte to :)))Papa a držte se . Fridučo-víkend blahopřeji,venku se to dá snést snadněji asi určitě,ale v sobotu by to venku byl očistec :) Ale už také vím že pokud v hlavě to mám srovnané ,tak zahulené prostředí mě maximálně spíš odradí,než provokuje :) Hezký voňavý týden všem . Dobrou . PS:Dcera včera zjistila,že nějak mě neviděla s cigárem ( dcera 16 a je to její dávný sen-abych nekouřila) a když slyšela,že jedu 4 den bez,byla maximálně dojata-to je ta nejlepší terapie.

Lindule

Brý večííír, tak to tady čtu a teda pochvala všem velikáááá. Já taky stále nekouřím a ani to nemám v plánu. je mi fajn a ani žádné absťáky nemám, což je paráda a to už jsem si 2 dny nevzala Champix, protože jsem na to nějak zapomněla, ale furt ho mám na nočním stolku a ještě dlouho tam bude, ale prostě je mi fajn a nemám náladu kouřit. Mě to smrdí jak si vedle mě někdo zapálí. Takže prostě mě to už nějak neláká...ale abych nekecala najde se vteřinka, kdybych potáhla, ale to je fakt vteřina, pak mě mě to přejde. Už chci být čistá, nekašlat a nedusit se věčne. Co jsem přestala, tak už neplivu hleny, což je ulevující. Zajímalo by mě jestli někdo nevíte jak se začne tělo čistit od kouře a jak dlouho to trvá atd. Já mám noční můru jít na plicní. Šíleně se tam bojím. Jinak Jani prosííímtě ty smradi ti za to nestojí, aby jsi kvůli nim zahodila tolik dní čistého a zdravého vzduchu. Fridučo my slavíme za chvilku měsíííííc bez no to je úžasný pocit. Ládíku ty jsi ale machr jsem na tebe pyšná...

ládík

111-pěkné číslo. jdu ho udržet. ahoj

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce