Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lindule

Ahóóój, tak jsem zase tady. Měla jsem hodně práce okolo baráku, takže téměř žádný čas posedět a přečíst si tu něco, natož odepsat. Fridučooo ty jsi dobrá. Já furt nekouřím a je to super. Občas se slabá chvilka najde, ale nic strašnýho. Spíš jen to jako sakra něco mi chybí....hmmm a pak co by mi asi tak chybělo, když nekouřím a je to pryč :-) Jinak vítám nováčky. ALLI to překonáš, ale holt ti to bude trvat dýl, než nám...neboj dáš to!!! Danny super, gratulace. Já bych taky chtěla jít někam k doktorovi a říct mu jak mi je atd...bohužel u nás v prdelákově, ani někde poblíž nic takového není a tak jsem jen sama ze sebou. Jen občas nějaká ta kámoška pochválí a toť vše. Takže jsem v tom sama a musím říct, že jsem nečekala, že to budu zvládat takhle v klidu. Sice teda blbě spím, než usnu to je taky hodina, pak se probudím ráno a připadám si jako kdybych spala 2 hodiny a celej den se mi chce chrnět chjooo, ale dala jsem se na těžký boj a něco objetovat musím. Prášky nepůlím. Beru to klasika...ráno jeden, večer jeden. Blbě mi není, protože se před tím hodně najím a napiju. Ale ta únava to je teda něco. Jen bych se válela a spala. No nic Fridučo ty máš dneska 2 týdny bez cíííga úúúúžasnýýýý velká gratulace. Mě to čeká zítra. Už se těším na 3 týdny, 4, 5, 6, 7....a ostatním přeji to samé, aby s tou hnusárnou dokázali zatočit. Přece cígo ke štěstí a zdraví nepotřebujem, nebo snad jo???? NEEE takže se mějte krásně a doboru noc

Friduča

Dobré ránko, tak začínám patnáctý den - zatím fakt dobrý.. Jsme na tom úplně stejně Lindule ...škoda, že jsi tak daleko - bych za tebou jezdila a chválily by jsme se navzájem .. Holak mě taky nikdy dvakrát nepochválí... Jako, když o tom začnu mluvit, tak manža mi řekne - jsi prostě dobrá. A tím tak nějak ta chvála končí...Dany- ty jsi z PHA ? Já bych si taky možná někam do toho centra zašla....MY pojedem v září ještě na jednu dovču a ponávratu si chci dojít na takové celké vyšetření - krev a rentgen plic... Tak uvidíme co mi vyjde... Naposledy cca rok a něco plíce o.k. - kupodivu... teda na rentgenu - do ničeho jsem nikde nefoukala...Musím juknout na net na nějaké centrum...No to je dobře, že jsi se rafnul znova ! To máš taky štígro chlape jeden :) Jen bojuj ... dá se to a budeš mít radost sám ze sebe... A já z tebe budu mít taky velkou radost... Já jsem ještě na mail nestačila juknout .... :( Taky jedna taková - bacha na předčasné vysazení !!! Ale pokud jsi si jistá, je to super ! Fakt blahopřeju - z každého kdo to dokáže, mám obdrovskou radost !!! Já taky trochu blbě usínám ,ale pokud nezapomenu ( což se mi stává ) a vezmu si prášek odpol, nebo navečír, tak je to lepší.. Ale loni jsem teda trpěla, když jsem brala celej - probdělá noc a během dne jsem si mohla roztrhnout hubu :) Teď po tom půlení to nemám... Ale zase jsem neměla sny o kterejch všichni mluvili .. o sexu a o cigeretách a teď je mám :) Včera se mi zrovna zdálo, že jsem šla nějakou chodbou a najednou si zapálila ( nemám vůbec tušení, kde jsem tu cigeretu vzala ) kouřím a jdu a pak jí zahodím a nadávám si a lžu ! Nikomu to nepřiznám... :) Fakt ujetý...

Lindule

Ahoooj všichni. Tak začínám 14 den a paráda až jsem z toho fakt hotová... Fridučo to je škoda no, že bydlíme od sebe tak daleko. Já sice do PHA jezdím, ale jen jednou týdně v úterý a to do školy a zpět domů a nemám čas nikde poletovat. Jinak centrum takové asi nejznámější je na Karláku. Byla jsem tak, před 3 roky, když jsem ještě bydlela v Praze a snažila se neúspěšně přestat.

Friduča

Lindule - 14 den !!!!!!! Blahopřání :) :) Takže teď už jedeme na první měsíc !!!!! :) :) Bože jak to lahodí mému sluchu ....:) :) No já teda jedu v září ještě na jednu dovču, kde doufám taky vydržím, neb jedu do země kde se hulí naprosto všude :) :) :) Tak třeba někdy budeš mít čas si na hoďku oskočit, až tu budeš ... :) :) Poletucho jedna .. :) Šikovná poletucho ... Tak to jo, na Karlák bych si dojela tam jsem za chvilku ... Juknu na net .. děkuju

Lindule

Takže Holansko jo? :-D No to hodně štěstí :-D Já mám školu v Karlíně, ale třeba se někdy najde časík na pokec. :-). Jo jinak na Karláku je to v poliklinice :-)

Friduča

Áaaaale, houbeles Holansko :) :) :) Ty hned myslíš na řechtání :) :) :) Do Maroka ! A tam hulej všude tabák :) Ale pokud si řekneš, tak i hašiš :) Ale to bych byla pěkně máklá - snažím se nekouřit normální cíga a budu se pouštět do... No toto :) Tak kdyby jsi to někdy namyslela - dej vědět .. já jsem mobilní, takže můžu někam dorazit ...

Lindule

no pane joooo to se někdo mááá. bych jela hned, ale nejsou prašule. musela jsem cálovat školu :-(

tarantule

já přestal s tabákem,ale jointy? Dobrý Maroko se neodmítá,to není smradlavej nicnedávající fujtajbl,né a chemie na choutky? Nejím maso,ale nezahulit,to nevím proč bych dělal:) THC

Natty

Ahojky lidičky,dnes mám 47 dní bez retek !! Je to nádhera. Dělám v baru a hulila jsem 40denně .Přestala jsem v době kdy jsem dělala v kuse 3 týdny ,12hodin denně.Musím říct fakt dobrý!!!Myšlení mám furt jako kuřák,jsem zvědavá kdy se to z palice "vykouří".Mozek mi vždy připomene : dám si cígo a pak... Je fakt že retka byli můj společník ,časomíra ,zábava v nudě. Asi si koupím metr a budu stříhat.Přeji mnoho štěstí Nataša, Trutnov

THC

Je to o pohodičce:)THC Team

tarantule

jsou silnější závislosti,než ta naše děévočka,nebo,né...::::::))))

Roll

Rollujj a nešpekuluj:::::::::::::::)))) ))))))))))

Roll

Cha,Cha,Cha,champix a co Rolling?

Coolllllll

Držím palce,má to smysl. Fuck off shit!

Tak tedy běloši

I cigáni to zkoušej. Divný,ale dost nás sere to hovno,co si bereme s sebou. A pár litrů navíc nás nezabije. Zdraví ROMULE-Nekouřivci. Vzduch je čistý i bez DS a podobným psychoušům

ČUMÍM

nepatříme sem,ač umíme čist,né

Coollllll

Jste dobrý baby,přeju vám úspěch(takovej obyčejnej cigán). No Nazis

Marrkula

Tak jsem opět zde-minulý týden v pátek svatba sestřenky.Měla jsem již druhý den nekouřit,ale zde někdo napsal,hlavně se nenervovat,někdo přestane dřív,někdo později.Tak sem k tomu také tak začala přistupovat.Na svatbě nevím kolik jsem vytáhla,neb mi stále někdo kradl z krabičky a najednou jsem z plné měla zůstatek 8-ale já myslím že víc jak 6 jich nebylo.Jinak dnes jsem na 21 dnu a jsem na 3 cigaretách :( .Nechávám si je na večer,protože ten je pro mne nejhorší.Ale objevila jsem ve své spíži staré nicorete žvýkačky a když mi kolem 17 hodiny příjde chut,dám si tento humus.Má to 4mg a řeknu vám to je síla.Pak si v klidu dám až ve 21h,protože fakt dřív chuť ani myšlenka není.Tak snead od pondělí by to mohlo jít bez.Jinak sem si pořídila lízátka,jsou situace kdy nevím co z rukama a tak lízátko dobré.Hodně lidí zde popisuje přibírání na váze a doporučili čaj PU-EHR.Scháněla jsem a nesehnala(lékárna)ale bylo mi doporučeno od Jemči 15 ti denní Slim program-moc chutné čaje,můžu jen doporučit.I když to přibírání na váze je asi když se cíga vysadí úplně,ale já jsem zkoušela už X-diet a ani deko dole.Tento čaj piji 10 den a můžu vám říct,že mám přes kilo dole.Možná je to i tím,že se to má pít před jídlem a já normálně nesnídala skoro nikdy,navíc Chmp mě donitil si dát něco málo po ránu do žaludku,protože mi bylo strašně zle.Takže rituál-večer si udělám čaj na ráno,krásně chlazený ho vypiju,zobnu kousek snídaně,dám půl CHMP a dojím.Druhá půle večer když začíná večerní program-čili 20h.Plně mi to vyhovuje.Chtěla jsem jako Fridulča půlky ráno,v poledne a večer,ale u mě by to poledne bylo zamomínající a navíc mi vadila ta půlka,která zbyla,neustále mi vypadávala z balení.Tak jsem to udělala na půl a hotovo.Žádnou změnu jsem nepostřehla a pokud to takto bude i bez cigaret tak ušetřím ještě víc:)A pokud ne,tak přidám,není nic horšího než přidat dávku.Za týden jdu také na kontrolu a tak jsem zvědavá,zda budu moci říct,týden nekouřím.Ale i takto jsem zatím spokojená.V práci jsem dala ceduli-nekuřácké pracoviště-jedna kolegyně začala chodit vena druhá příjde po dovolené v pondělí-to bude asi horší,ta mi dá asi výpověď :Tak se všichni držte-hlavně žádné stresy,o den dřív nebo později-hlavně ANO a mít den voňavoučký.Pa

Friduča

Dobré ránko, tak já si včera dala u mamarádky lahvinku a nekouřila :) Mám 16 den BEZ a včera jsem tedy docela měla nutkání - ona nekouří, takže nebylo co... Ale kdyb kouřila - nevím, nevím... Tak nějak mě to přepadlo... Těžko říct ....Nechci to pokazit a veřím, že nepokazím...Ale po těch cca 16 dnech jsem včera fakt měla chuť i když vím, že by mi to nechutnalo - už jsem nekuřák :) :) Marrkulo - 21 den, myslím, že příští týden sse mezi nás už přidáš.. Tři cíga odbouráš... ! Já ti věřím..A šest cigeret za celou svatbu ? Já na takovejhle akcích vykouřila dvě krabičky jako prd ! Takže to bych vůbec neřešila - jsi šikulka ! Lindule - já se taky těším ! Už mám doma DVD o Maroku, knihu a cestopis... Mapu a na netu vše projeté :) :) Ještě si musíme skočit na očkování proti žloutence, neb to není válecí dovča,ale budeme trochu jezdit, tak jen pro jistotu.. aby jsme něco nesnědli...

Friduča

Super, tak končím šestnáctý den bez a asi jsem jediná :( No nic Frido - nevadí :) Od včerejška mám drobnou krizu a červíci mají nálety nějak často..Tak snad to vydržím....Kde všichni jsou ??????

Jana

Ahoj Fridučko, ne nejsi jediná, já mám dnes 17. nekouření. Dneska mě bylo od rána špatně. To víš, ještě donedávna jsem hned ráno vykouřila 4 cigarety, a tak mi to asi dnes chybělo. Dneska jsem byla s dcerou na kávě a říkala jsem si, jací jsou Ti lidi ubožáci( já k nim patřila donedávna taky),že nemůžou přestat. A přitom mě jich bylo líto, protože každého z nich, co kouří, čeká časem odvykačka. Měla ksem dneska takové divné pocozty. Bylo mi špatně a když jsem si vzpomněla na zápach cigarety, tak se mi přitížilo.Ale zároveň, kdyby mi dneska někdo nabídl cígo, tak nevím, nevím, jestli bych odolala. ach jo((. Všem Vám držím palečky..Vydržte!!!!!!

Friduča

17 - dní bomba !!!To asi nějaké erupce - já to měla od včerejška taky... Hroznou chuť ...Taky jsem to zvládla, protože se pamatuju z loňska, že když jsem to udělala 2x jsem potáhla nechutnalo mi to... Takže je to zbytečné...Nebo, že by to byla nějaká perioda ? Dny máme skoro stejně .. :( No každopádně tě chválím, že jsi to vydržela !!!! Jsi šikulka :)

Lindule

Brý ránko....tak jsem vám dneska měla sen jak držím cígo v ruce, ale furt všem tvrdím, že ho jen držím, že netahám hahahaha už mi začíná hrabat, přitom na to skoro vůbec chuť nemám. A když se najde slabá chvilka, tak je to většinou jen tal půl minutky a hned je to fuč...Holky my nejsme žádné padavky my to dáme úplně v klidu :-) přeji krásný den...

Friduča

Dobrý večer, tak já končím svůj 17 den BEZ ! ! Opakuju to furt dokola, ale jsem šťastná :) :) Jsme fakt dobrý Lindule .. Jani ????? A ostatní ? Jesti to, že nepíšete znamená, že kouříte, tak mě to mrzí ...Ale nemohli by jste nám dát spoň zprávu ? Lexo,Ládíku prstě všichni...?Myslím na Vás..Já měla teda včera takovou malou krizi Lindule, ale do ruky jsem jí jako ty ani nevzala : :) Ostudo jedna .. :) :) Taky mám ějaký jetý sny... Loni se tady o tom hodně psalo... Hodně se lidem zdálo o sexu ...To já neměla, ale teď se mi to občas stane ... :)

ládík

ahoj lidi. člověk si odjede na týden na dovolenou a skoro nezachytí tu nekuřáckou invazi. mám za sebou dovolenou. měl jsem z toho strach - z těch volných chvil a vůbec všech dovolenkových pokušení, ale musím se pochválit - jsem držák - nekuřák - bez ztráty jakékoliv kytičky. Takže musím Vám hrdě nahlásit: dnes jedu 103 nekuřácký den a to bez jakékoliv pomocné berličky nebo berle. nechtěl bych to zakřiknout, ale snad i ty pitomé nápady na kouření malinko, ale skutečně malinko pomíjejí. ještě se ozvu, musím dát věci po dovolené do pořádku. věřte, že tato diskuze je možná lepší a podstatnější než nějaká chemie. přestaňmě být zkažení = představte si - dorazím do lesů u Pelhřimova a první myšlenka po skoro 100 dnech bez cigára je : tady je parádně, lesy, klid, čistý vzduch = tady by se to kouřilo. styděl jsem se sám sobě = kuřácký zvrhlík. zatím ahoj, ozvu se , přeji všem - vydsržte, každý den k dobru je jen a jen pro nás.

Máca

Ahojky všichni, Fridučo nekouříme, nebo alespoň já ne, dnes mám 61 den bez cigára, krize teda byla, ale ustála jsem jí, zase tak moc práce se s tím poprat mi to nedalo. Bála jsem se, ale hodně měla jsem jen tři baleni Champixu a ke konci jsem už i půlila tabletky, no a jde to, teda mě jo a jsem za to moc ráda. Tak všem přeji ať se to podaří, hezký den pa pa.

Jana

Ahoj Friduč, Lindule, ládíku, Máci, zdravím Vás...jsem tak ráda, že v tom nejsem sama a že je nás víc...včera jsem měla problém, dcera totiž dělá v úterý státnice a k nim si musela plondrovat 3 velkém plakáty, studuje architekturu a stačila malá nepozornost a ty její plakáty, které měla rozložené na zemi jí pošlapal pejsek, který se vrátil z venčení..volala mi a plakala do telefonu, že je bšechno na nic a jak to bude před tou komisí vypadat..brečela jsem s ní a kdybych měla po ruce cigaretu, už si fakt zapálím. Pak jsem šla do obchodu, že si koupím cigo, ale pak jsem si řekla, že cigareta stejně žádný problém nevyřeší a radši jsem si vzala nicorette, po které je mi vždycky špatně. Přiznám , že ted, co jsem začala chodit do práce, tak mám na cigaretu větší chuť. Bojím se, až přijdou do školy děti, abych ten nátlak zvládla, hlavně doma po práci. Bude to další zkouška. Jinak jsem za ušetřené penízky udělala dceři radost a koupila jí nové šaty.Moji milí, plujme na té lodi spolu a neopouštějme se. Jsem ráda, že jsem našla tuto diskuzi. První týden jsem zvládla bez berliček, pak jsem si musela koupit žvýkačky a teď tahle diskuze. Doufám, že to zvládnu i bez CHAmpixu, protože se bojím, že mi bude zle. Sedím u PC a mám otevřené okno a ze spodu se ke mně line cigaretový kouř a je to hnus. Dřív jsem to necítila a teď jo. Moji zlatí, mějme silnou vůli a vydržme..Friduč a ty mě doháněj..papa

Jana

Ještě Vám musím napsat, že když někoho potkám, tak se chlubím, že jsem přestala kouřit a dost lidí se mě ptá, jestli se to dá zvládnout.Tak jim říkám, že se to musí zvládnout. Moc mě taky potěšila dcera, která mi řekla, že nejsem vůbec nervozní a té nervozity jsem se moc bála. Jsem na to odvykání úplně sama. Ale co to povídám...MÁM VÁS!!!!!!!! PAPA

Friduča

TAk Ládíku moc, moc blahopřeju, že jsi vydržel a jen doufám, že to tak půjde i dál... Příští víkend taky jedu ke kamarádům k Pelhřimovu... :) A opravdu by se tam kouřilo nááádherně... :) Jenže my jsem už nekuřáci, takže ať si tam ty smrady pálí jiní ..:) Stotři - to je prostě krásné číslo !!!!! Fakr super ! I tobě Máco potřásám ručkou - 61 je taky bomba !!! Už se nemůžu dočkat, až budu mít aspoň měsíc....Vyloženě si to užívám...Až nebudeme kouřit třeba třetí rok, tak nás to přejde :) Tahle euforie je fantastická :) Takže drž se !!! A Jani - no tak chválím, že jsi to ustála ! Takové myšlenky musíš zahnat... A nesmíte se s dcerou nechat rozhodit. To co se í přihodilo je nepříjemné,ale není to konec světa...Na konec přece jsou ptofesoři taky lidi, tak to pochopí, ne ? Nebo jí to pesan zničil úplně ? Ae jsi opravdu šikulka, že jsi nad tím vyhrála ! Uvidíš sama - pokud to zvládneš bez CHMP, tak co by jsi se jím cpala, ale pokud to nepůjde, tak ho neváhej koupit... A odkud pak jsi Jani ? To víš, že máš nás ! Kdykoliv budeš potřebovat - napiš ! Já už tě asi niky nedohoním :) 18 den JUPÍ !!!!!Držte se !

ládík

Tak jsem zrovna dočetl kompletně Vaše zápisy za MINULÝCH MÝCH DOVOLENKOVÝCH 7DNÍ. Hodně nás tu přibylo. To je paráda a všem držím palce. Každy den je dobrý a zahodit i jen například 3dny bez cíga by již byla škoda. Skoro nejvíce mě zaujal příspěvek Natty, je to jako bych to psal já. Citace....." Myšlení mám furt jako kuřák,jsem zvědavá kdy se to z palice "vykouří".Mozek mi vždy připomene : dám si cígo a pak... Je fakt že retka byli můj společník ,časomíra ,zábava v nudě. Asi si koupím metr a budu stříhat. " Já jsem asi trochu zatížený na čísla. Když nenajdu žádný příspěvek na diskuzích, tak mě uklidní a dodá dalších sil početní vyčíslení.V pitomém excelu jsem si udělal malé vzorečky, takže kdykoliv mohu říci - kolik mám za sebou dní, kolik je to hodin, minut a vteřin a i kolik jsem již našetřil (vstupní sazba za dlouhé sparty = 72,- Kč/den). Když je tedy během dne nějak hůřeji, pokochám se svými čísly = v této chvíli 103den, 2 467hodin, 148 020minut neboli 8,85mil. vteřin a na penězích již skoro 7 500,-. Chvíli to prohlížím, pochválím se a jdu bojovat dále. Že by byla blbost zahodit 8,85mil nekuřáckých vtařin ????????? Navíc mám před sebou zabarvené další nejbližší kalendářní cíle = nyní je to pro mne dostat se k 125dni, kdy to bude 3 000hodin bez cigára a tak pomalu se snad prokousávám k finálnímu cíli nás všech. Ještě k jednomu námětu , který nejvíce postihuje Friduča - kouření partnera. Jak jsem psal, moje žena také kouří, ale já ji vlastně ani za kuřáka nepovažuji. Ona třeba v práci vydrží celý den nekouřit, ale večer jako by to chtěla dohnat. Snaží se být ke mně tolerantní a provádět to skrytě (třeba si k tomu i přivstane nebo naopak čeká až usnu). I tak jsem (asi závist) napočetl, že ikdyž omezeně a takto skoro neznatelně, tak za ten den jich těch 6až8dá. A to zase není tak málo. Ty trubičky prostě jsou svinstvo a je jich vždy nějak moc. Když jsem se již rozepsal , tak ještě k těm číslům. K 19.5.2009 jsem od začátku roku vykouřil 2100cigaret, takže jsem přestal při denním průměru 15 cigaret/den. A dnes , když již přes 100dní nekouřím, tak ještě stále jsem v průměru na necelých 9ti cigaretách za den a ještě, když to vydržím do konce roku (226dní), tak ještě stále jsem vlastně kouřil skoro 6cigaret denně. Proč to píši. Přes ty čísla se podle mě dá nejlépe vyčíst kolik nezdravého jsme do sebe narvali nebo si před sebou okecali.

Friduča

Ládíků - já to tedy nemám takhle vymakané, ale taky si to pěkně počítám a penízky jsem začala i ukládat, protože to pak bude mít větší efekt - kdybych si to jen psala, tak bych to prostě neušetřila ..ale stále bych to věděla, to je pravda... já se chystám k vánocům koupit manžovi navigaci do auta, kterou si moc, moc přeje ( namluvenou Pavlem Liškou ), koupila bych mu jí stejně, ale takhle to bude lepší :) Budu mu moct říct, že to je za to co jsem si dokázal urvat od huby ...:) A ano kouření partnera mě postihuje hrozně... Zrovna včera jsme se zase kvůli tomu pohádali :( Já se snažím, abych nebyla nepříjemná,ale stejně se vždy pohádáme. Moje mamina se mě ptala zda stále nekouřím chválili mě - on tam seděl jak zařezanej, přesně vždy změní výraz ( protože ví co bude následovat a je mu to nepříjemné ) otázka : a co ty ? Musím teda říct, že se snaží - nekouří absolutně v mé přítomnosti.Takže víkend dobrý,ale ve všední den to dle mě vesele dožene. Mě prostě vadí ten jeho ukřivděnej výraz a negativní postoj... Já vím, že si k tomu každý musí dojít sám ( což o to dejitej to on tam je ), ale také dozrát... Jenže co mám dělat, aby mi to nevadilo ? Loni jsem slehala po 5 měsících - radost v jeho očích, když jsem si zapálila byla nesmírná ! Zároveň jedním dechem mě chválil jak jsem šikovná, že jsem to 5 měsíců vydržela...Nevím zatím jsem v pohodě a pomalu si začínám zvykat na myšlenku, že už si nikdy nezapálím, že budu nekuřák...kafe bez, víno bez, žádná kouřová na závěr tůry, žádné cígo u moře..prostě nic a mě to snad chybět nebude...Ale to můj manža bude stále kouřit ? Vydržím to pak ..? Tak to fakt nevím....:( Někdy se dostávám do fáze, že si dokonce říkám, kdybych mu dala na vybranou cigereta, nebo já ? Co by si vybral ? Je ta závislost tak silná, že bych prohrála ? Asi ne - tajně by někde kouřil, abych se to nedozvěděla....ZAtím běžím na první měsíc - což pro mě není žádná výhra, protože loni to bylo pět a stejně k ničemu..Né, k ničemu ne... Darovala jsem svému tělu a plícím pěknejch pár dní čistého vzduchu....) Kolik by spočítal nejlíp Ládík :) Ládíku já kouřila krabku a půl za den .. úplně v klidu.. pokud jsme šli do hosůdky, tak každý dvě i víc, jen to hvízdlo ... Je to hnus ...Já nikdy nebyla z těch co by si namlouval, že ho to baví, že mu to chutná, že to není škodlivé....Vždycky jsem veděla, že to je svinstvo a já se ho chci zbavit... Ale dokážu to ? Jinak můj muž tohle dělá o víkendu také ( neb během dne i kdyby šel na zahradu, tak bych to cítila ), vstane mnohem dřív než já a zapálí si... Vůbec ho u toho nevidím ...A počet cigeret bude mít zhruba stejně jako tvá žena ...Ale zase si říkám, že proti dřívějšímu počtu jsem mu pomohla alespoň snížit... no nevím...

ládík

ahoj. tak, jak to čtu, tak to nemáš jednoduché. Já například netrvám, aby žena nekouřila. Snad ji jen závídím, že ona kouřit může. Já bych například i přivítal, kdyby kouřila i přede mnou. Vyslovím nyní asi kacířskou myšlenku, ale mě vůbec nevadí, když přede mnou někdo kouří. naopak, mě to i voní (je pravda, že spíše ten začátek cigarety). jediné co mě zatím na tom kuřáckém okolí vadí, je ta kovová pachuť, když dokouřejí a vyprchá to z nich. já jsem byl zvyklý spíše být s cigárem sám. bral jsem to za jediný svůj prohřešek nebo radost, z celodenního podnikání, kdy člověk neměl ani pivo, spal jen 3-4hodiny denně a vlastně jsem si jakoby dovoloval kouřit. vím že když to takto po sobě přečtu, že je to trochu blbost, samozřejmě zase jen kuřácká výmluva. kuřáctví je vlastně stále jen o neustálém drobném lhaní : mě stačí na den krabička, po ránu nejvýše jednu dvě, ještě jsem dneska neměl atd, atd. nepoznáváte te to trochu, neznáte to všichni tak trochu ?????

Jiřina

Chci vám jenom napsat, že už táhnu osmý měsíc a ještě pořád mám pastilky. Ale nekouřím! Je to pro mě těžší, jako pro některé z vás, protože manžel kouří. Sice ne doma, ale ty cigarety mám kdykoliv na dosah. Ale už mě to ani moc nepokouší, i když mozek kuřáka mám ještě pořád, to bude asi na roky. Všem vám moc fandím a držím palce!!!

Friduča

Ládíku no mě to vadí - nejvíc asi na tom mi vadí, že se cítím tak nějak opuštěná.. že mě v tom nechává samotnou...deset let o tom mluvíme a pokaždé, až tohle,až tohle...A když se stím začnu prát, tak on se staví na zadní...já to tak vidím, nesnaží se ..on má pocit, že ano - a trošku určitě,ale mě je to málo... :( já myslím, že si to oba po těch letech zasloužíme... A když si dá, tak mi prostě smrdí..nic s tím nenadělám... smrdí mi...Mě to taky u jinejch nevadí - né teda proto, že bych to chtěla čuchat :) Ale spíš nechci bejt jeden z těch dalších nepříjemnejch odnaučenejch kuřáků... a od začátku se tomu nevyhejbám - hospoda, sklenka, protože dle mě je to fuk jestli mám selhat za dva měsíce,až ta situace nastane, nebo hned..a držím se ...Já nikdy tyhle výmluvy neměla.. téměř od první cigerety ( když to přeženu ) jsem chtěla přestat.Ale přesně to co popisuješ poslouchám od manžela ...:( A né jen od něj :) Od spousty kamarádů, kteří to zatím nedokázali ... Asi si to tak prostě člověk sám před sebou omlouvá ... Jiřino - nesmírná gratulace k osmému měsíci !!!!!Pastilky jsou dobrá náhražka ...s tím bych si vůbec nedělala hlavu...Mě zatím ty cigerety, které mám neustále na dosah nelákají, ale loni jsem selhala po 5 měsících a kdyby manža nekouřil, pak by se to nestalo. To vím a není to výmluva...Tenkrát jsem bojovala jako blázen - což se teď neděje ( snáším to až podezřele dobře ), ale nevím jak to budu cítit dál ...:(

ládík

ahoj. Já myslím, že vnitřně malinko opuštění se cítíme všichni. Vždyť máme to svoje vnitřní trápení s přestáním kouření. Já konkrétně se cítím v tomto boji (bez okruhu z této diskuze) také sám. Doma to pojali tak, že to jakoby přehlížejí, že přestat musím a jakoby vystupují , že to je samozřejmé a že již nekouřím. Ze zbylého okolí cítím spíše závist, že to snad i dokáži. A já to dokážu. Dnes mám například zatím docela dobrý pocit. Podloudníci se ještě asi neprobudili, zatím nic moc útoky, dobře se dýchá, vstávání bez kašle, daleko lépe člověk cítí i chuť se zlepšila. Já se také nebráním okolním svodům. Mám asi malinko výhodu, že nemám problém dát si i kávu , na dovolené i 2piva najednou bez jakýchkoliv problémů. Cigarety přede mnou sice schovávají, ale na dovolené byly 2-3 situace, že zapoměla , cigára na stole, nikde nikdo a já bez problémů vydržel.Já mám prostě problémy s těmi návyky - konec práce = odměna = a ono nic, nasednutí do auta = a ono nic. Je to prostě v té palici. Příště napíši, jak jsem byl i u (a teď nevím jestli ten obor napíši správně) kynezioločky, aby dostala ty pocity z podvědomí, a to se asi nepovedlo. Ale ta například chtěla tu samotu, osamocení, pocity pro individuální záchranu atd.

Friduča

Dobré ránko, mě trošku podporuje mamina, která přestala před cca 7 lety také - tak ta když tam přijedu mě pochválí. Ale kamarádi ? Přesně jak píšeš - trochu je z toho cítit závist... není ani jeden z nich, který by se někdy nesnažil přestat, ale teď když já nekouřím jeto všechny najednou strašně baví a já jsem skoro trapná... asi to přeháním, ale tak nějak podobně to je .. rejpou do mě a mají ze mě srandu. Jeden hodně blízkej kamarád manžela neustále tahá kouřit a mě říká, že ho trápim - u mě s ito nedovolí, protože ví, že bych ho hnala.. je to podle mě podlé... nemůžu si pomoct, když vím, že se někdo snaží, nebudu ho provokovat a tahat na cigeretu.. naopak se potichu vytratím,aby to snad ani nezaregistroval a nemrzelo ho to ... reakce okolí je opravdu zvláštní a to speciální kuřáků - když o tom přemýšlím,asi máš Ládiku pravdu je v tom asi tichá závist...Já dneska viděla takovou docela pěknou šťabajznu na semaforu jsme stáli vedle sebe a ona si stáhla okénko, ty brýle proti slunci, nachmátla po paměti krabku z kabelky na sedadle spolujezdce a zapálila si ... Já bych to tak ráda udělala taky !Vůbec, ale vůbec nemám chuť na cígo,ale ten naučenej rituál a ten grif -když jsem to viděla ... připadala jsem si jako malá holka co závidí dospělákům tu cigeretu :) Ale já už kouřit nechci a nebudu ! Pevně v to věřím a to navzdory mému muži a všem posměváčkům !

Lindule

Ahoooj, sakra dneska jsem měla ulítanej den, seděla jsem 2 a půl hodiny na urologii no hrůza, nafasovala jsem další prášky a už toho beru tolik, že jsem jak starej feťák :-( No nic...jinak teď poslední 2-3 dny umě mají červíci docela préééé....ale vcelku lehce je spacifikuju nanukem, nebo něčím jiným :-) musím začít aspoň se víc hejbat, nebo nevím nevím budu jak váleček. Zítra mi začíná škola ach jo jak mě se nechce...a už vůbec ne sedět v buse 2 hoďky do Prahy a zpět. Jinak mamina chodí kouřit z okna což je super, takže mě zbytečně neprovokuje. Nic jdu si lehnout tak se mějte Fridučo a Ladíku jsem na vás pyšná :-)

ládík

ahoj. přišel jsem si pro podporu. včerejšek jsem nějak přechválil a ty podloudníci zaútočili snad hned , jak jsem odeslal příspěvek. byli samozřejmě poraženi, protože jsme přece nekuřáci. holky držte se, blíží te se ke 3týdnům a to je přece paráda. (105)

Friduča

Dobré ránko, tak já začínám svůj dvacátý den - to už je docela dost - co Lindule ? Ládíku - jsi fakt dobrej !!! Bojuj a zažeň ty mrchy ... !!! Nesmíš se dát 101 dní - to už jsi skoro na cílové rovince :) Za chvilku budeš mít rok, pak dva a pak už si ani nevzpomeneš... Každému to trvá jinak dlouho - např. moje mamina si nevzpomene až po třech letech, tchán dobrejch sedm let ... Ale jsou to prý pak jen takové mžitky, už né taková taklasická chuť kdy bojuješ zda si nezapálíš... Takže ty jsi z nás nejdál !!! Já osobně ti věřím....:) JInak Lindule já měla také slabé chvilky - možná jeto opravdu nějak periodicky... ? Včera jsem žehlila asi 2m hromadu ( neumím žehlit, když to sundám a tak se mi to hromadí a pak u toho sedím x hodin - obvykle cca 6h NESNÁŠÍM TOOOOOO ) nu a včera za 3h hotovo... A víte proč ? Neodbíhala jsem si na rauch pauzu :) Kolik času člověk ušetří ... :) A zítra si uložím pod trička svůj třetí tisíc ! No prostě paráda !!! Mamina je hodná .. třeba časem začne chodit až ven ? :) :) Takže Ládíku drž se ! Jsi pašák ! A co zbytek ? Asi všichni kouříte, co ? Bylo nás tu tolik a najednou jsme tu jak tři sudičky :) :) Napiště jestli čtete aspoň jak na tom jste !?

ládík

Friduča má pravdu. Jsme tu asi doopravdy jen tři. Nezlevnili cígára a všichni někde za rohem pálí jednu od druhé ???????

Irena

Ježíš , já vás zase našla, ani mi nenapadlo ,že diskuze bude pokračovat.Zdravím mojí milovaní No-One,Maimay Janino GreenoPetři,Coudy máfosi, Mono Jitko Yveto Dadeto Fridučo a další .Tak už jsem zase mezi váma a můžu machýrkovat,že 8 měsíců nekouřím.aTO JENOM DÍKY champixu a vÁS.jÁ MÁM TAKOVOU TRADOST,že jsem vás našla, že nevím co psát.Tak až se uklidním, tak se ozvu ,Tak zatím zdarec a nekuřákům zdar.

ládík

No to je paráda. 8 měsíců - to závidím, pro mě je to až po novém roce. Ba ne , přeji všem , aby se nám to podařilo a hlavně jsme vydrželi. Dotaz - při 8 měsících již zmizí ti podloudníci z hlavy a loudivé myšlenky ????? Prosím , Ireno , dej nám naději, je to těžké.

No-One

Ahoj Irčo!!! Tak jak válčíš, 8 měsíců..paráda a moc gratuluji!!!! - no řekni, pomyslela by sis tehdy, že to dáš??? Já mám teď v září 10 měsíců a jsem fakt ráda, že jsem přestala... takže, pro toho co se ptal, zda se ty myšlenky na cígo někdy "vykouří " z hlavy: jo, ani si nevzpomenu až na velice krátkodobé vyjímky, cca 1 x týdně mě tak 20 sekund něco hrozně schází a mě dojde, že to můj pitomý mozek si vzpoměl na hezké chvilky s nikotýnem... :-)) to je tak všechno, hned na to pak zapomenu a rozhodně s tím nemusím bojovat. Tak doufám, že Vás to podpoří v dalším boji protože je opravdu dobré přestat. Když slyším ty výmluvy kuřáků, proč zrovna teď nemůžou, že mají moc starostí, nervy a tak,musím se jen pousmát.. my víme jak to je, že člověk musí především překonat sám sebe hlavně tím rozhodnutím a nevzdat to. A tak vydržte, žijte prozatím ze dne na den, pak už to bude z týdne na týden atd... já už si to protáhla na roky:-)) nakonec na sebe budete opravdu neskutečně pyšní a budete mít proč! Hodně štěstí!

Friduča

No Ládíku, nevím kam zmizeli .. kde jsouuuuuuu ???? Ahojky Irčo - 8 měsíců ... :) To je fakt naprosto luxusní ! A ještě bereš CHMP, nebo už ne ? Diskuze vesele pokračuje :) Vypadalo to teda chvilku, že skončí, ale nestalo se tak ... Já jsem se taky vrátila - sic né vyléčená,ale znovu jsem si sem došla pro oporu ! A dostalo se mi jí... :)

Lucy Centaine

Ahoj odnaučení kuřáci, držím palce, ať vám to vydrží :-) Před několika lety jsem se také stala kuřákem. Začala jsem dvěma cigaretama denně, párkrát přestala a pak v brzké době zase začala. Také jsem začala brát Champix už podruhé a jsem zatím pouhých 15 dní nekuřákem. Poprvé jsem to nevydržela, protože mi bylo špatně od žaludku, který mám citlivý na mnoho léků. Tentokrát beru poloviční dávku a žaludek je v pohodě. První den,kdy jsem nekouřila byl pro mě strašný. 3.den jsem jela na dovolenou BEZ KRABIČKY a díky tomu jsem to ty dva týdny vydržela. Jediné,kvůli čemu mě to teď láká zapálit si asi dvoudenní deprese a nespavost. Potřebovala bych si o tom s někým pokecat a když jsem našla tuto diskuzi a chvíli si jí pročítala, tak mě to zahřálo na srdci. Je báječné jak se tu všichni podporujete, chválíte se, válčíte proti našemu zlozvyku společně :-) Víte co mě hodně mrzí, že dva lidé, kteří mi nejvíce nadávali, že kouřím, mě jako jediní vůbec nepochválili. Jeden pronesl, že jsem neměla vůbec začínat a druhý se zmohl jen na to, že je to pro mě dobré, a to jsem přestala z velké části proto, abych mu udělala radost, protože mě obviňoval, že jsem sobec. Moc vám už teď děkuji za to zahřátí na srdci a doufám, že nebude vadit, když tu také občas zanechám příspěk. Mějte se hezky Lucka

Mona

Lucko,vítám tě mezi námi. S tou pochvalou jsem to měla stejně. Manžel mě celý život kvůli kouření nadával,ale pak mě taky moc nechválil. Dnes už to mám víc než rok a půl a jsem spokojená.

Lucy Centaine

Přesně tak. Jsou to dva blízcí muži, první je můj otec a druhý přítel, který se se mnou kvůli tomu už párkrát málem rozešel a měli jsme spolu na toto téma minimálně 2 "hlasité" dialogy.

Friduča

Pěkný večer, tak jsem dorazila domů - byla jsem na očkování proti žloutence ( bolí mě ramínko a jedna vakcína 1.500 :( musí se třikrát opakovat a já myslela, že je to pak doživotně, ale houbeles prý zhruba na 5 let...já jsem si jí dala kvůli naší dovolený v Maroku i když to není doporučený...pro jistotu, nikdy nevím co kde sním :) ) a pak jsme byli v kině na Hodinu nevíš...Dle ukázek jsem myslela, že to bude úplná hovadina, ale je to docela koukatelný i když rozhodně né veselé :) Jinak končím dneska svůj dvacátý den ! A jsem moc ráda ! Lucy Centaine - tebe tu moc ráda vítám .. občas mám pocit, že si trochu píšu sama se sebou :) A je mi smutno ...Naprosto tě chápu .. můj muž tedy kouří, což mě pochopitelně dost štve ... ale začínám to pomaloučku neřešit... přede mnou nekouří, tak uvidíme časem..CHMP zobe taky,tak nevím...myslím, že prostě přestata nechce.. dle mě omezení zvládá poměrně dobře ( např. o víkendu vykouří tak dvě cigerety ), takže ten pomyslnej skok, kterej je na nás nějak neudělá ... tak právě jsme se stačili pěkně pohádat, protože jsem se dovolila zeptat kdy přestane, když tak dlouho bere CHMP... absolutně odmítá debatu.. takže jsem vylítla jak čertík z krabičky... a on mi oznámil, že jsem závislá na chatu a to co mu povídám nemám ze své hlavy... Lidi povím Vám, že snad fakt začnu kouřit a bude klid ...Jdu si lehnout jsem znechucená ... Mějte se a držte se !!! Neberte si ze mě příklad...když si to po sobě čtu, tak jsem pěkný máčo... Jste dobrý - Lucy ty nekuř !!!!!!!! Mě taky nikdo nepochválí - naopak jsem za despotu.. jen protože chci debatu...:( Ale té se mi nedostane...

coudy

Ahojky,zdravim vsechny nekuraky a i budouci nekuraky :o).Je uplne uzasne jak se tady krasne rozrustate :o).Blahopreju Irce,No-One,Mone ale i Lucy Centaine. a Fryduce a vsem ostatnim.Myslim,ze kazdy den bez cigara je viteztvi.My mame mesice Vy zatim dny(uz nam slapete na paty),ale bojovnici jsme vsichni a vsichni tahnem za jeden provaz.Jinak ja mam dneska 5.mesicu.Taky jsem na zacatku neveril a uz jsem tady.Tak preji krasne vonave zari a drzme se vsici :o)

Jana

to jsem jaaa Ahoj Coudy,Friduč, Lucy, Mony, No. - one, všem vám moc gratuluji. že nekouříte. Dneska jsem na sebe pyšná. Nekouřím už 21 dní a dneska jsem měla opravdu zatěžkávací zkoušku. Dcera dělala staátnice a já to zvládla bez cigarety, stejně bych ji v ničem nepomohla, kdybych kouřila. Dneska jsem byla s přáteli na pivě a já vždycky pivo=cigareta. Měšla jsem strašnou chuť a mi přátelé mi zakázali vzít si cígo do ruky a nedej bože si zapálit. Dokonce jsem dokázala to, že můj kámoš uzavřel sázku, že od čtvrtka přestane pít. Moji milí já jsem tak ráda, že jsem to zvládla bez cigarety. A Tobě Friduš přejí pevné nervy se svým manželem. Vydrž, vždyť jde o Tvé zdraví

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce