Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Alli

Zdravím Lindule a dík za podporu. Jseš dobrá. Jít s kámoškou na cígo a sama si neťafnout,tak to je už pořádnej level. To klobouk dolů! Já znova jedu první den,to nebude tak těžký...Užívejte Sluníčka.

Friduča

Dobré ránko všem, tak Alli - já nejsem moderátor této diskuze :) A myslím si, že odsoudit tě může jen hlupák, nebo nekuřák :) Každý kdo s tím bojoval, nebo bojuje ví ja kje to těžké a né každý to zvládne na poprvé...Takže k čemu odsuzování a za co ? Drž se a snaž se :) :) Jinak já jsem účetní - už jsem to tu někde psala...:) Ale nebylo to tak vždycky...Taky jsem prodávala a dělala recepční a pak souhra náhod a trochu jsem zamakala a hnula se jiným směrem...Kdepak divný - já dávala jeden čas mojí mamině cíga každej den večer, když jsem šla spát ( to už je dávno, ona už dnes nekouří a já spoustu let nebydlím doma :) ) s tím, že od zítřka nekouřím ...:)Máco - moc, moc blahopřeju k 50 dnům a striktně - nezapalovat ! Já selhala po 5 měsících a včera zrovna jedna po půl roce a druhá po roce....:( Ale já jim věřím, že to dál dají, že to vezmou jen jako škobrtnutí a budou pokračovat...Nejsme toho venku....i když si myslíme, že už jo...Lindule - super !!! Tak to jsem fakt pyšná, že jsi to dala holka :) :) Šikulka ! Já mám dneska jedenáctý den ..Abych to zase nepopletla... :) :) Alli - máš kapelu ? Hraješ někde ? Mám kámošku a ta nádherně zpívá... !!!! Dvakrát krátce někde v kapele byla...Ale jinak je to velkej introvert :) Ale je fakt dobrá!

Alli

No,máme zkušebnu v Lešanech(U Kralup nad Vltavou) se vším co k tomu patří.Já hraju na kytaru,varhany,buben a akordeón. Majitel objektu kde hrajeme bouchá do perkusí a pak je tu intuitivní bassák. Chybí bicí a zpěv,když nepočítám svůj a hlavně elektrika. O odkaď jste holky. A proč jen krátce? My by jsme zrovna nějakou pěnkavu potřebovali. Hrajeme neidentifikovatelnej mix,od všeho kus,vyjma dechovky apod.Já jsem od mala na něco hrál,ale až před rokem jsem si vyplnil životní sen a pořídil si nástroje a aparaturu. Nešetřil jsem na tom a o to víc možností se mi otevřelo. I to je asi jeden z důvodů proč mě konečně došlo,že chci žít a zpívat bez kašle a námahy. Nebráním se ani elektronické hudbě,ale s mírou. Mám prostě takový poloprofesionální nahrávací studio a učim se a hledám....

Friduča

Jsme z Prahy...Já é..kdepak ..:) Já mám hudební hluch a všichni si od mé maličkosti odsedávají - pokud začnu :) ale za to zpívám ráda a furt... Ale mohla bych ti vyměnit kontakt na ní a jí na tebe .. Já myslím, že by za Váma fakt ráda zajela. na konec bych jí tam i mohla hodit - je to kousek ...Pár stránek zpět jsem psala svůj mail, tak písni,ať to tu nehltíme věcma mimo téma :) Jinak kouříš dnes ? Nebo ne !!!!!

Alli

Samozřejmě,že nekouřím,jelikož mě to včera v noci bylo docela líto. Nejdřív cejtíš radost a odhodlání a za dvě hodiny je to úplně jinak a podlehneš...Já jsem hlavně rád,že jsem nezahodil plíce do žita a dejchám vzduch dál...haha...Prostě si už neumím představit,že bych zase kouřil jako fabrika. Dřív jsem to neřešil a vymlouval se,no vždyť to určitě znáte i Vy ostatní tady. Ani jsem si nechtěl připustit,že by to byl až takovej problém. Teď jsem v jiný situaci(díkybohu),nejen že si to připouštím,ale jsem si jistej,že to prostě končí. Nevěřím,že by to bylo jako dřív,už bych si to tak bezstarostně nevychutnal. Takže, hodlám se krotit nadále(každou chvilku mám na mále..)...Fridučo,ač jsem hledal aspoň sedm stránek zpět,tak jsem tam ten mail neobjevil a věz,že internet mám pouze pár dní s emailem a jsem těžkej začátečník...Tato diskuse je má první,který se aktivně účastním.(:)).Zdravím všechny zdejší...

Friduča

Tak to tě moc,moc chválím !!!! [email protected] a drž se !!!! Neboj všechn se postpně naučíš...:)

Máca

Fridučo, 50 den jsem měla už v sobotu, dnes to je přesně na chlup 53 dnů a je to teda senzace, jsem moc ráda ani tomu nemůžu věřit, každé ráno si opakuju, kávu ano cígo nechci, je to paráda. Je fajn, že se tu může člověk vypovídat nebo na cokoli zeptat, je určitě spousta lidí co jen čtou, já to taky dlouho tak dělala, asi to bylo tím, že jsem si moc nevěřila, ale teď je mi o moc líp tak snad to dotáhnu do zdárného konce a za rok si řeknu, jsem nekuřák.

Alli

Určitě mi ho napiš,nebo té dívčiny,co tak nádherně zpívá...Zatím Ahoj a dík. Taky stíháte mnohem víc činností za den,než když jste si dělali pauzičky na cigáro? Musím se přiznat,že jsem často kouřil automaticky,přímo nevědomky,aniž bych o tom musel dumat. Já jsem to vnímal jako chůzy,dejchání,nebo podrbání se,prostě jako něco,co je instinktivní...

Máca

Jo jo Alli, času je najednou nějak moc, to jsem taky rychle zjistila, najednou jsem vše stíhala nějak dřív a zbylo mi spoustu času no a co s ním? Tak pořád někde lítám ale je to fafn viď?

Alli

To si piš,že je to fajn. Nemá smysl zatloukat čas neustálým típáním špačků do popelníku,že jo? První den je fakt brnkačka,zatím čau,jdu tvořit.....

Friduča

Máco - 53š dnů je krása !!! Voňavejch dnů...Ušetřenejch korunek :) :) Jsi kabrňák !A jen tak dál !!!Alli - svůj mail jsem napsala před 4 příspěvkama zpět :) Tady je mail přímo na ní [email protected], řekla jsem jí o tobě - že se ozveš...:) Je fakt dobrá !

Alli

Fridučo,došli ti ty maily,nevím zda to píšu správně,ale asi jo,ne? Všechny začátky jsou těžký,nejen ty nekuřácký...Všem přeju slunečnej den a píseň na rtech,bez retka v nich.....

Friduča

Takže já končím svůj jedenáctý den ??A jsem fáááákt šťastnáááá !!!! Manža měl dnes jednu a to jsem to ani nezaregistrovala a necítila... :) Škoda jen, že zítra je všední den..to zase bude hulit...:( No v září další dovča, tak tam ho ohlídám :) Třeba to tam dá i když to bude mít přesně opačné choutky ..:( Aldi - ano došlo a dokonce jsem ti i odepsala :)

Lindule

Tak končím 1é den bez cíga a celkem opět v klidu. Jen v jedné restauraci kouřili snad úplně všichni okolo mě no hrůza...ale přežila jsem tak papa dobrou všem...Fridučo super my jsme holky šikovný :-)

beta

Ahojte,kouřím a hrozně mi to vadí,ale v tomhle jsem děsně slabá,nedokážu přestat.Dověděla jsem se o tutom přípravku,přečetla celou diskuzi.Vypadá to velmi slibně.Zkusím to také,moc si přeju,aby mi tenro přípravek pomohl přestat s tím hnusným zlozvykem.Také mne zajímá cena.Může mi někdo napsat,kolik stojí tento přípravek na jeden měsíc?Díky za odpovědi.Bětka

Máca

Ahojky, jo Friduča má pravdu, jedno balení na 14 dnů je za 965 kč, zdá se to dost, ale cigára přijdou na větší částku a navíc nebudeš smrdět :) Champix Ti určitě pomůže, když budeš chtít i Ty, dá se to zmáknout celkem v pohodě, pa.

Friduča

Dobré ránko všem, tak teď jsem z toho jelen dala jsem sem příspěvek a nezobrazil se ??? Tak znovu .. Začínám svůj dvanáctý den a ve středu si budu moct říct 14 dní, jak kráásně to zní !!! Lindule - moc, moc chvááálím..a doufám, že to tak půjde i nadále... Já už si chci říct rooook :) :) Aldí co ty ? Jak jsi to včera zvládl a dneska v práci .. Jsem na tebe zvědavá... :) A co ostatní Ládík,Věrka,Lexa...prostě všichni ? Jak bojujete ? Beto - tak jestli jsi přečetla celou diskuzi, tak jsi fakt dobrá ! Jak dlouho jsi to četla ??? :) :) Je toho docela hodně... Tvé rozhodnutí chválím ... Nevím kolik je aktuální cena,ale před rokem to bylo 1.800,- na měsíc. Já ještě měla staré balení, tak aktuální cenu nevím.. ale asi to bude podobné ...

enni

Mám za sebou deset měsíců bez cigarety a to jsem kouřila minimálně 30 denně po dobu 22 let. Nechápu, proč tento přípravek nemá reklamu třeba v TV, podle mě to opravdu zabírá, neměla jsem žádnou motivaci bylo to jen z hecu a již předem jsem ho zavrhovala, protože jsem zkusila, žvýkačky, náplasti-všchny druhy, akupunkturu i hypnotické sezení ....ale pokud mohu doporučit, mějte při sobě udržovací dávku, stojí sice 1900Kč, ale na mě dolehl absťák hned po skončení léčby, to je 12týdnů a druhý jsem měla po sedmi měsících....ale těch peněz, co jsem ušetřila:-) Všem, co ho zkouší držím palec a když už jsem to nějaký ten pátek vydržela JÁ, tak to už musí vydržet každý:-)

Alli

Zdravím vespolek. No musím se přiznat...dnes jsem vykouřil čtyři cíga a jako,by mě to chtělo pohltit nazpátek:(. Cigára nemám a nikam se nechystám,pač ráno vstávám:(.Takže zase od nuly..co se dá dělat. Uvidím s tím CHAMPIXEM,když s ním máte takové dobré zkušenosti. V tuhle chvíli mi opravdu docvaklo,že "sem tam cíčko"pro mě není řešení. Nejen,že jedno mou závislost neuspokojí,naopak se nutkavá potřeba zvětší a já vytáhnu čtyři,co by dup a jsem na tom tak,jak na tom jsem. Rozumově to vím a stejně to nefunguje,protože se nechám zlozvykem zvyklat,i když jen jednorázově a pak zas den,dva pohoda a zase to selhání. Fakt je to démon. Kdo čtete tyto stránky a hodláte s tím zkoncovat si neberte příklad ze mě,fakt nářez,furt začínat a postupně selhávat. Sice vykouřím čtyřikrát míň,než před čtrnácti dněma,ale ty čertíci jsou všude. Lindule,tak odolat zakouřený putice,to je paráda. Mějte se a užívejte zbytků léta.

HELENA

AHOJ TAK MÁM ZA SEBOU 14DEN CHMP.A 7DEN NEKOUŘÍM ANI NEMÁM CHUŤ A JSEM V POHODĚ ALE MÁM JINÝ PROBLÉM CHAMPIX TED DOBÍRÁM POSLEDNÍ PRÁŠEK A ZÍTRA SI MÁM VZÍT DALŠÍ TABLO A JE STEJNÝ JAKO TO PRVNÍ 0,5MG A 0,1MG A TY PRVNÍ JSOU 3DNY PO JEDNOM !!!!!!!!!!!PORADTĚ PO TOM PRVNÍM BALENÍ BYCH MĚLA BRÁT 0,1MG ŽE A 2X DENNĚ ONI MI V TÉ LÉKARNĚ DALI URČITĚ ŠPATNÉ BALENÍ COOOOOOOOO

Máca

Ahojky Heleno, podle mě ti dali startovací balení, mrkni na obal těch tablet je to tam napsané, tak těch tablet musíš brát víc, když Ti to takhle pokazili, jinak držím palečky, jsi dobrá přestat už 7 den užívání.

Mischa

Ahojte před 3 dny jsem se k Vám také přidala :o). Už týden si tady vše pečlivě pročítám a jsem ráda, že v tom nejsem sama. Moc mi to pomohlo i v doufám už posledním pokusu skončit stím hnusem. Sice se zatím pořád pohybuju mezi 2-4 cigárama, ale chuť pomalu mizí a navíc mi to asi díky Champixu přestává chutnat :o). Už 10 let kouřím cca 15 - 20 cig. denně a když se jdu někam bavit s přáteli tak i dvojnásobek :o(. každý rok jsem se pokoušela přestat aspoň 5 x, ale vždy se to pokazilo :o( svýmu okolí už to ani říkat nemůžu, protože by mi stejně něvěřili. Moc všem držím palce jste fakt šikovní !!!!! doufám, že to brzo budu moct i říc o sobě :o) Hezkej den všem

Friduča

Tak já pomalu končím dvanáctý den !!! Jupííí ... Teda Aldí - ty by jsi zasloužil :) :) Tak, ale doufám, že se budeš snažit vydržet a dál to držet aspoň na těch třech !!!! Pro mě před tím rokem, když jsem nekouřila byl právě ten zlozvyk to největší zlo.. už mi to nechutnalo, ale stejně jsem dorazila domů- celej den nekouřila a i když jsem si dala třeba jen dva prásky, tak jsem si musela zapálit... Teď tohle nutkání vůbec nemám (zatím a doufám, že to tak i zůstane ), asi je to fakt o tý hlavě.. hele já ti nevím.. jak je možný, že odvykám po duhé úplně stejně a má to úplně jiný průběh ??? To Fera - nevím na koho to bylo, ale balení na měsíc okolo 1.800,- Helčo - jsi šikulka a vítám tě tu mezi náma !!! Je dobře, že jsi v klidu ... Jestli nemáš lékárnu daleko - zašla bych to vrátit...Aby ti nebylo třeba blbě... Myslím te´d pouze reakci žaludku - obsah učinnejch látek by měl být stejný, tedy 1tab. z norm,balení = 2tab.ze startovacího... Taky se mohla u%tuknout paní doktor....a napsat ti to blbě...Mischo - i tobě plácám tlapou - a jak dlouho bereš CHMP ? Tak já ti držím palec, ať co nejdříve přeskočíš tu pomyslnou čáru a máš svůj den D !!!!!

Lindule

Ahóóój, tak končím 11 den a zase úplně v klidu. Fridučo my jsme dobrýýýý. Helčo taky tě vítám. Já bych to šla vymněnit to balení. To se určitě spletli. Já si jdu ve středu už pro třetí balení. teď budu dobírat druhé. Jinak Alli, odolala jsem, a v celku semi tam i nepříjemě sedělo. Všechno mi smrdělo. Jak jím a lidi u toho hulej. No ale přežila jsem a jsem ráda. Tak vám přeji dobrou noc a krásné sny. Pa zítra

helena

děkuju vám děvčata za odpoved a všem vám držím palečky jste úžasné pa

Alli

ZDRAVÍM VŠECHNY. PROHRÁVÁM BITVU NA VŠECH FRONTÁCH:(.NO NA VŠECH VLASTNĚ NE,PROTOŽE KOUŘÍM MÍŇ:). VZDÁLÍM SE Z TÉTO DEBATY,JELIKOŽ MUSÍM VYČKAT NA CHMP,ABYCH TO DAL...ZA ČTRNÁCT DNÍ BERU,TAKŽE PAK TO POKOUPÍM A OZVU SE VÁM. JSTE SKVĚLÍ A PIŠTE,BUDU VÁS ČÍST A OMEZOVAT,CO TO JDE...DÍKY ZA VŠECHNO A ZATÍM AHOJ

Jana

Ahoj mili, dneska je to 13. den co jsem přestala ze dne na den kouřit. První týden to bylo v poho a já nemela žádné příznaky. Ale včera a dneska jsem myslela, že zemřu na nedostatek nikotinu, bala jsem se, že se někde obrátím, Koupila jsem si žvýkačky niccrette a docelam mi to ppomohá. O Champixu jsem taky slyšela, ale bojím se vedlejších účinků:((

Mona

Mě pomohl Champix a nedám na něj dopustit,bylo mi po něm sice špatně od žaludku,ale JÁ KUŘÁK VŠECH KUŘÁKŮ už nekouřím víc než rok a půl.

Friduča

Dobré ránko, Lindule -to si oiš, že jsme dobrýýýýýýýýý !!!!! Mě kouř nevadí - ve společnosti.. Doma by mi to vadilo, ale to mi vadilo už dlouho víc jak rok jsme chodili kouřit ven...Já začínám svůj třináctý den - dnes jsem si byla vyzvednout prášky a stojí přesně 1.906,- Kč na měsíc....Lékarník mi povídá ták tady jedno velké nalení za velké peníze ... :) Vtipnej pán... :( Aldí - nikam nechoď !!!! Jakmile nás opustíš, tak se rozhulíš ... Nejsi tu sám kdo kouří.. Jen tu s náma těch 14 dní vydrž !!! Jaké bitvy prohráváš ??? CO je to kurňa za pohřební řeči ? Kde je ten Aleš plnej odhodlání a elánu ???? Kde je ??? Neblázni - snaž se to udržet,alespoň na těch třech, než začneš zobat a rafni se - a varuju tě nikam nechoď !!!! Jani - já měla také vedlejší příznaky - nespavost, během dne únava, po spolknutí nevolnost od žaludku.. Ale začala jsem zobat po půlkách a než zobnu najím se a naprosto nic mi není !!! Takže se ničeho neboj a klidně si pro něj skoč... Ale pokud si myslíš, že to zvládneš bez CHMP - tak proč ne. Moje máma to taky zvládla, ale takových hrdinů je málo.Dneska mi zastupující paní doktorka ( moje má dovolenou ) říká - a jak to učinkuje ?? Tak jsem jí to popisovala ( nutno podotknout, že i má doktorka to se mnou hodně probírala.. zajímá je úspěšnost - tak ostatně, když to předepisují měli by o tom něco vědět ) a ona mi povídá - já přestala kouřit, až u třetího dítěte - to už jsem si řekla, že fakt musím a že jsem srab ... Takže bojujem všichni... a kdo jiný by měl bejt nekuřák, než lékař, který to má na talíři před očima ( ty negativa ) každý den... Takže bojujme !!!!!! Mono - ty jsi totiž hvězda hvězd !!! :) :) A žádnej kuřák kuřáků... !!!! Ale ano souhlas - bez CHMP jsem nikdy nevydržela víc jak tři dny a tak podobně... S CHMP 5 měsíců - pak moje blbost :( Chvilka nepozoronosti.. Teď se těším,až budu moct řvát jako ty lvice Mono a říkat rok,rok,rok !!!!!!!!

Mona

Díky za pochvalu,jsem ráda,že to všechno tak dopadlo. Ale teď asi před měsícem jsem měla kupodivu fakt krizi. Vím ale,že se FAKT nesmí ani jedna,byla bych v tom natošup zpátky.Jinak já to taky dala na 2.pokus.

Mischa

Ahojte všichni :o) Fridučo beru champix 4 den a od prvního dne jsem na 2-4 cigárách. Den D jsem si určila na 7 den (protože se znám :o)), ale dnes jsem zatím měla jen jednu ráno tak třeba to už výjde zítra :o) a vypadá to že dnes už asi víc ani nedám. Největší problém budu mít asi s tou ranní. Mám nízkej tlak a bez ranní kávy je ze mě chodící mrtvola. Neporadíte nějakou čajovou náhražku, která by mě ráno postavila na nohy? Mono fakt klobouk dolů rok a půl to je fakt SEN :o)). Jen mě mrzí, že je na tento lék tak malá reklama (nebo spíš žádná:o(), kdybych neznala jednu skvělou paní doktorku plicařku:o) tak bych o champ. ani nic nevěděla. X krát jserm prosila o pomoc nebo radu svoji obvodní lékařku, ale marně :o((

Lukáš

Zdravim všechny..je mi sice 23, ale kouřim snad od 15i a pravidelně si cíga kupuju od 18i, no humus...V průběhu kouření jsem zkoušel x krát přestat..Zmačkal a zahodil jsem asi milion krabiček, ale stejně to nevydržel a zapálil si...Včera si tak sedim u počítače a najednou koukám, že nová krabička je míň jak poloprázdná a vůbec mi nepřišlo, že jsem jich tolik vyhulil..Sice hlad, ale nechuť k jídlu..Ráno vstát a první co bylo hned cígo...no humus...Probudil se a poslední cígo, hned jsem ho tam poslal a jel si pro novou krabičku.Čekám si tak ve frontě a najednou se mi udělalo špatně, že jsem málem nevydržel vyčekat frontu.no humus.Dneska jsem si koupil CHAMPIX a od zítra jdu do toho...!!!!

Danny

jmenem CHAMPIX. Uz nejakou dobu procitam tuhle diskuzi a dneska me prepadla palciva chut, skoro stejne velka jako na cigaretu, se s vama podelit o sve zkusenosti a pocity, ktere zazivam. Kourim, teda pardon, kouril jsem ( zvlastni pouzit minuly cas :) ), zhruba 10 let, s jednou dlooooouhou a to 7mi letou prestavkou, kdy se mi povedlo bez jakyhkoliv podpurnych prostredku s kourenim ze dne na den prastit. Ale jak rychle a snadno jsem s kourenim prestal, stejne rychle a snadno jsem do nej po onech 7mi letech spadnul znovu. Jedna z nejvetsich hlouposti, ktere jsem v zivote udelal. Aspon jsem si sam na sobe odzkousel, ze pokud chci byt nekurakem, tak jedina cesta je uz nikdy cigaretu do huby nevzit. Takze poslednich 7 let jsem do sebe s pozitkem soukal 20-30 cigarek za den. Pred mesicem jsem potkal kamarada, ktery byl vice nez vasnivym kurakem. A on nekouril. Prestal. Pro me neco neuveritelneho. A ze zvedavosti jsem si poslechl jeho pribeh o CHAMPIXU. A cervik zacat vrtat. A vrtal tak dlouho az jsem se rozhodl navstivit Centrum pro odvykani zavislosti na tabaku, coz vsem, kteri chteji s kourenim seknout vrele doporucuju. Tam jsem po vstupnich kontrolach, ktere vam ukazou, jak moc vam uz koureni nakropilo zdravi, cimz vas zase vice utvrdi v tom, ze vase rozhodnuti je spravne, nafasoval recept na CHAMPIX. Priznam se, ze jsem sel do uzivani CHAMPIXU spise s neduverou a nejak podvedome to bral spise jako experiment, nez neco, co by mohlo byt finalnim resenim meho problemu. A presne podle toho jsem pristoupil i k prvnim dnum startovaciho baleni. Proste jsem hulil, co plice dovolily. CHAMPIX neCHAMPIX. I kdyz jsem citil, ze uz to neni takova extramnamka, jako byvala, hrdinne jsem do sebe stale soukal jednu za druhou. Nevim, asi jsem cekal zazrak, ze mi CHAMPIX sam hodi cigara do kose, nebo vycucne plyn ze zapalovace :) Ale tak ci onak, urcil jsem si uz v den, co jsem vzal prvni tabletku svuj den D. Na sobotu minuly tyden. I kdyz jsem moc neveril, ze by to neco zasadniho znamenalo. Cigara mi sice nechutnala jako bez CHAMPIXU, ale tahat se dalo porad v pohode. Tak proc zrovna nejakou pitomou sobotu, kterou jsem si urcil, bych po cigaru uz nesahnul. Taky jsem v patek pred mym dnem D jen vecer u pocitace behem 5 hodin vytroubil asi 15 kousku. Rano jsem vstal a nevim co se stalo, asi me osvitil antinikotinovy buzek, ale ja si nezapalil. A nebylo to tak strasne jak jsem cekal. A sobota byla v tahu a ja byl bez jedineho cigara. Po X letech. A nedele taky v pohode. No v pohode, chute prichazely, ale ubranil jsem se. Dneska jsem 4ty den bez cigarety, vim, ze to jeste nic neznamena, ale pocituju takovou nejakou vnitrni hrdost, ze se drzim. A zaplatpanbuh, citim i na me pomery obrovske odhodlani se drzet dal. Kde se vzalo, netusim. Ale dobre za nej. Jen aby me neopustilo. Diky lidicky za tuhle diskuzi, diky za to, ze tady prispivate a pisete o svym vyhranych i prohranych bojich s cigaretou. Vsichni prozivame podobne stavy, podobne problemy a je moc fajn vedet, ze v tom nejsme sami. Drzim vam vsem palce. Danny

Jana

Danny, tak to Ti gratuluji, že jsi našel odvahu a přestal jsi s tím. Já nekouřím 14 dní. První týden to bylo v poho, měla jsem takový pocit klidu, že mi to jde tak lehce, myslím to odvykání. Ale po týdnu se to zhoršovalo. Mela jsem obrovkou chut na cigaretu a poříd jsem si říkala, že jedna snad mi nic neudělá. Ale zárověň jsem dostala strach, že do toho spadnu zas .A já chci opravdu přestat kouřit. Taky jsem slyšela o Champixu od doktorky, ale lekla jsem se té ceny.Hlavně, že jsem prokouřila víc. Včera jsem si koupila žvýkačky Niccorette, a ztak uvidím. Tobě Friduško dškuji za podporu. Všem nám držím palce Jana

Danny

Kloboucek az k zemi pred tebou, ze jsi zacala bez jakychkoliv podpurnych prostredku. Trochu ted zpetne lituju toho, ze jsem to neudelal take tak. Ale v dobe, kdy se v moji hlave zacal rodit Xty playn odvykani koureni, jsem se na to necitil ani s CHAMPIXEM, natoz bez nej. Mozna je to prave ta nekuracka euforie, ktera ze me ted promluvi, ale nabral jsem v sobe takove odhodlani, ze bych to ted snad dal i na ostro. Otazka ovsem je, co bych tady ted psal bez davky CHAMPIXu v zilach nebo po delsi nez 4 denni abstinenci. A pokud to bude k nevydrzeni, po tom CHAMPIXU muzes vzdycky sahnout. On opravdu zabira, ale aspon u me, neni taky vsechno zlato, co se trpyti. I ja mam nezadouci vedlejsi ucinky a mam pocit, ze se i stupnuji. Nespim, mam naprosto neocekavani emocni navaly, obcas stavy uzkosti, kdybych nebyl chlap, zajdu si udelat test na graviditu :) Zitra jdu do poradny na dalsi kontrolu, proberu to s doktorem, uvidim. Drzim palce Jani, at uz jen pevnou vuli, pomoci zvykacky nebo chemie v podobe pilulek, hlavne vydrzet a nezapalit si. Ani tu jednu. Das to. Tech 14 dni by byla prece skoda zmuchlat a hodit do kose!!!!!!!

Friduča

Mono - nemáš vůbec zač !Protože si to zasloužíš :) :) Jsi prostě šikulka ...No jo no, prostě nesmíme ani ťuk.. ale pokud pochopíme podstatu - a tím je, že se ntrápíme, že nám nikdo nic neukradl a nejsme o nic ošizeni - ale přesně naopak, neotročíme, nesmrdím, ušetříme peníze i zdraví...Tak pak máme třičtvrtě v kapse ! Mischo - tak se ti to pomaloučku blíží...já tedy konkrétně o náhražce nevím, ale já jsem při prvním odvykání také vypustila kávu ( asociace káva = cigáro ) a teď jsem se rozhodla, že se nebudu vyhybat ničemu a prostě to musí jít... Takže kávu piju dál...Třeba se ti taky podaří odbourat tu poslední a dát si kávu i bez cíga...?!No kdysi prýšla reklama na jedničce - negativní :) :) Hanili to :) Klasická reportáž na objednávku...Mě to CHMP ekla právě obvoďačka - říká, nechcete přestat kouřit ? Já no jasan, ale nejde mi to.. a ona mi to napsala ( ale sama s tím zkušenosti neměla ) a tak se mpak furt ptala na pocity a jak to zabírá a tak .. byla jsem dobrej pokusnej králík :) :)Lukýno i tebe vítáme :) :) Velice dobré rozhodnutí a pokudto dokážeš, pak jsi pašák, protože budeš mít proti nám spoustu let navíc, který neprokouříš a ušetříš víc peněz !!! Tak piš jaký máš pocity a jak bojuješ :)Danny - já to měla stejně, po zjištění, že veškeré nicotýnové náhražky jsou placebo jsem ke všem podpůrnejm prostředkům začala bejt dost skeptická a zobala jsem CHMP a nevěřila tomu, že to bude fungovat ! a prostě funguje a taky je to první ztěchto poůcek, která neobsahuje nicotýn ! TAkže máš 4 den a to je super !!! Tak bojuj a piš !Ať všichni víme jak jsem na tom dobře !!! Jani . pokud to dokžeš bez CHMP - o to líp ! Moje mamina, taky po třiceti letech přestala bez nějakých prášků..Ono to jde ... Jen né všem ..Takže já ti věřím, že to zvládneš bez CHMP !!! Hlavně nezapalovat !!!! V žádném případě Jani ! A snažit se na to nemyslet... čím víc o tom člověkdumá, tím víc se trápí...Prostě nkouříš a jsi šikulka šikovná.. Běžím si dát pod trička další tisícovku - celej den se na to těším !!! :)

Friduča

Dobré ránko, tak kde mám Linduláka ? Včera jsi se nenahlásila !!! Doufám, že jsi jen neměla čas !!!!? Lexa ? A Ládík.. no rpostě všichni - kde jste ??? Doufám, že nekouříte ... :( :( Já mám dnes 14 dnííííí , jak krásně to zníííí !!! :) Danny já to měla při prvním odvykání také...Během dne unavená, lítostivá - večer opak nemohla jsem zamhouřit oko ... Tentokrát jsem si začala prášky půlit a beru - půl ráno, půl v poledne a půl odpoledne - ono také je důležité ten večerní si nedávat moc pozdě - můj muž ho zobne v jedenáct a pak se divý, že nemůže spát... My teda chodíme dost pozdě, až tak po půlnoci, ale stejně si tu půlku beru nejdéle v sedm v osm... Tak to vyzkoušej změnit... Nevím jestli ti to pomůže, ale mě to pomohlo... Źádné depkové stavy a žádná únava během dne .. Občas se mi pouze stane, že nemůžu usnout a tak to řeším knihou ...

Danny

Takze den cislo 5. Diky Friduco za radu, uz vcera vecer jsem si pilulku rozpulil a dneska rano dozobnul druhou pulku. Zatim se citim dobre. S tim spanim, ja chodivam jeste pozdeji a je pravda, ze v zacatku jsem si byl schopny zobnout i okolo jedenacte. Ted jsem to upravil, beru driv. Odpoledne jdu za doktorem z centra pro odvykani koureni, uz se silene tesim, jak mu povim, ze nekourim :) A gratuluju ke dvoum tydnum Friduco, paradni vykon, jsi sikovna.

Jana

Milá Fridučko, tak moc vím, o čem píšeš.Já mám dnes 15 den, co nekouřím.HUrá!!!!!!!!!!!!!! !!.Dneska jsem byla poprvé po prázdninách v práci.Skoro po dvou měsících.Poprvé jsem musela porušit svůj ranní rituál. Ráno vstanout,postavit vodu na kafe, vyčůrat a pak lahodné vykouření 4 cigaret. Vstávala jsem i o prázdninách, ale to mě nečekala práce. No a v práci jsem dostala abstak. Strašně jsem se zpotila a začala jsem být nervní. Na poradě jsem vůbev nevěděla o čem je řeč.Po práci jsem šla s kamarádkou na kávu=cigareta. Nezakouřila jsem si, protože jsem si řekla, že je škoda těch 15 dní a že to musím dát. Taky si každý den píši do kalendáře,kolik ušetřím a částka přibývá. To bude krásná dovolená..wau!! Fridučko a Danny, takže bojujme spolu. TO DÁME/!!!!:)))))

Friduča

Danny - napiš co ti odborník poradil a říkal ... ? mě to moc zajímá, protože mi dochází trpělivost s mužem ,který sice zobe CHMP, ale tím to taky končí :( A leze mi na nerv a hrozí reálné nebezpečí domácího násilí... :) Mě to půlení taky pomohlo, ale to nemusí tobě .. tak uvidíš ... Jani - no tak to je nádhera :) :) 15 dní.. tě nedoženu kurňa :) :) Takže ty jsi učitelka ... V práci jsi stejně nekouřila, ne ? Nesmíš na to myslet ! snaž se na to nemyslet - pak se budeš daleko méně trápit .. :) Jsi dobrá, nekouříš - vidíš dáš ci kávu s kamarádkou a vydržíš si nezapálit jsi dobrá ! A časem ti ani nepřijde, že by jsi to cígo kdy měla v ruce :) Já už vydržela několik oslav do pozdních ranních hodin BEZ :) A v celku v pohodě, protože si zakazuju myšlenky druhu : kurńa oni můžou a já nemůžu.. já bych si dala ,ale vydržím... Pokud mě to napdane ( a napadne ) je to jen záblesk a já se v duchu usměju a řeknu si : Ne, já nekouřím a nepotřebuju to. Nic mi nechybí a dál debatuju a přestáváma na to myslet... Pomáhá mi to ... A odkud jsi ? Tady na tom webu, taky povídáme a domlouvá sesrazík : ht tp://www.odvykani-koureni.cz /home - jukněte ... :) A kde je zbytek ??? Hergot... Já si fakt začnu myslet, že někde pohulujete srabíci :)

Danny

Tak dneska jsem byl u dokrora na centru pro odvykani koureni, bylo ta klasicka kontrola po prvnim baleni CHAMPIXu. A docela jsem se tam tesil. Tesil se na to, jak jim hrde povim, ze jsem uz 5 dnu neinhaloval to svinstvo :) A bylo videt, ze jak doktor tak sestra z toho meli taky uprimnou radost, aspon vidi, ze ma jejich prace smysl a nese nejake realne vysledky. A pro me to jsou dalsi dva lidi, na ktere si vzpomenu pri chuti na cigaro a predstava, ze bych tam sel jak zpraskany pes se zpravou ze zase bafam, me od chuti si potahnout taky odradi :) Co me prekvapilo ultraprijemne, byl test skodlivin v plicich. Minulou navstevu, jeste jako aktivni kurak, jsem tam nafunel 2,6 , coz je udajne dost solidne nepekne cislo. A dneska? Pitomych 5 dni bez cigara. A 1,0. Pry vysledek srovnatelny s nekurakem :) To prvni procisteni probehlo nejak az presprilis rychle, ale asi je to normalni. Taky jsem se ted vratil z kola a muzu rict, ze se mi vazne dycha lip. A k tomu puleni tablet. Rekl jsem doktorovi, ze jsem mel neprijemny prubeh pred dvemi dny vecer a vcera a zacal pulit tablety. Nijak me odf toho neodrazoval, takze beru ted pul rano, pul po obede a pul vecer. Zatim to staci. Doktor mi ale tvrdil, ze se pry jednalo spise o abstinencni priznaky nez o nezadouci reakci na CHAMPIX. Nevim, budu testovat, ted chvili zustanu u toho puleni. Mno, do nedele se odmlcim, zitra asi vyrazime na chvili poguljat nekam na hory a mame v planu tam par dni zustat. Aspon docistim ten svuj prohuleny pajsl horskym vzdouskem :) Tak se drzte, hlavne vy dve spolubojovnice a i ostatni, kteri bojuji stejny boj jako ja. Danny

Alli

Čau lidi. Neberte si ze mě příklad,nejde mi to:(/...Fridučo,dík za podporu,ale fakt tu nebudu psát,pokud cígárům opět podléhám. To není pro ostatní motivace,nebo jo? Brzy se připojím...

Jana

Ali, klidně sem napiš, kdy budeš chtít. Je ,mi Tě fakt líto, že nad tebou ten démon pořád vyhrává. Myslím si, že když se nedáš a ty se nedáš, tak toho zlého démona porazíš. Budu Ti držet palce a ráda si od Tebe zas něco přečtu. jana

Natty

Ahojda prosím Tě nevzdávej to.Nic lepšího prozatím na trhu není. A příště to bude těžší mnohem víc.Věř mi mám to za sebou 3x.Nekouřím dnes 47dní a nebylo to jednuché.Dělám v baru a 40-tku denně odbourat není prdel.Já si pomohla japonskou náhražkou,která neobsahuje nikotin ale je skvělá a levná.Mrkni na PAIPO (vše pro zdraví).Doporučuji všem,co namohou žvýkat jako já.Hodně štěstí.

Friduča

AAldí - nejsi motivace, ale zase jsi odstrašující případ - taky dobrý ... A pokud budeš psát, tak třeba se budeš aspoň snažit udržet na méně kusech ... Kdyžtak písni na maila, jestli budeš chtít.. A co ta má zpěvačka ? Spojili jste se ? A nikdo další.. tak já si snad půjdu taky zapálit.. když všichni odešli a někde za bukem kouří... chjooo.... :(

Alli

No míň kusů je fakt pasé. Dopadlo to nepěkně...Začínám znova,nechci se udusit...Fakt mě točí,že to má na de mnou takovo moc. Nebude mít!!!

Alli

Díky za podanou ruku. Zahřeje:)a za půl měsíce moc,moc blahopřeju. Fridučo:2 tejdny to zní fakt skvěle. Mám co dohánět,có?:)

Friduča

No jasan, že to zní ! :) Ale už jsem řvala i měsíc, dva, tři a pět a najedou jsem byla zase zpět... ! Takže tontokrát zpátky ni krok ..! Jani o půlnoci tě " skoto " doženu....:) :) Aldi, no tak - už jsi měl tááák našláplo .. Tak se zase rafni, ne ? A teda fakt - kde všichni jsou ????Haloooo - řekne mi někdo kam jste zmizeli? Doufám, že nekouříte...Chjoo....Dobrou noc :(

taky jedna taková

Zdravím, všem přeji hodně odhodlání...díky champixu v první fázi již od 18. 4. ani Ň...a troufla jsem si v druhém balení začít půlit a posléze mně tady doma v šuflíku víc než půlka balení zbyla. Je to teda po dvaceti letech neskutečně fajn pocit. A říkám se, že když člověk dokáže tohle, tak pak i ledacos jinýho v životě nebude problém. A že jich těch různejch potíží člověk potká. Tož se všichni držte.

Alli

Fridučko,vždyť jsem ti psal mail a z toho jde vypozorovat,že jsem se rafnul a i z týhle diskuze je to patrný,když jsem psal "Začínám znova,nechci se udusit",což?:)...Jano,ty nekouříš bez CHMP,to je luxus. Danny,taky mě to víc láká bez Champixu...testnu se,v horším případě ho koupím. Přeju všem dobrou noc.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce