jmenem CHAMPIX. Uz nejakou dobu procitam tuhle diskuzi a dneska me prepadla palciva chut, skoro stejne velka jako na cigaretu, se s vama podelit o sve zkusenosti a pocity, ktere zazivam. Kourim, teda pardon, kouril jsem ( zvlastni pouzit minuly cas :) ), zhruba 10 let, s jednou dlooooouhou a to 7mi letou prestavkou, kdy se mi povedlo bez jakyhkoliv podpurnych prostredku s kourenim ze dne na den prastit. Ale jak rychle a snadno jsem s kourenim prestal, stejne rychle a snadno jsem do nej po onech 7mi letech spadnul znovu. Jedna z nejvetsich hlouposti, ktere jsem v zivote udelal. Aspon jsem si sam na sobe odzkousel, ze pokud chci byt nekurakem, tak jedina cesta je uz nikdy cigaretu do huby nevzit.
Takze poslednich 7 let jsem do sebe s pozitkem soukal 20-30 cigarek za den. Pred mesicem jsem potkal kamarada, ktery byl vice nez vasnivym kurakem. A on nekouril. Prestal. Pro me neco neuveritelneho. A ze zvedavosti jsem si poslechl jeho pribeh o CHAMPIXU. A cervik zacat vrtat. A vrtal tak dlouho az jsem se rozhodl navstivit Centrum pro odvykani zavislosti na tabaku, coz vsem, kteri chteji s kourenim seknout vrele doporucuju. Tam jsem po vstupnich kontrolach, ktere vam ukazou, jak moc vam uz koureni nakropilo zdravi, cimz vas zase vice utvrdi v tom, ze vase rozhodnuti je spravne, nafasoval recept na CHAMPIX.
Priznam se, ze jsem sel do uzivani CHAMPIXU spise s neduverou a nejak podvedome to bral spise jako experiment, nez neco, co by mohlo byt finalnim resenim meho problemu. A presne podle toho jsem pristoupil i k prvnim dnum startovaciho baleni. Proste jsem hulil, co plice dovolily. CHAMPIX neCHAMPIX. I kdyz jsem citil, ze uz to neni takova extramnamka, jako byvala, hrdinne jsem do sebe stale soukal jednu za druhou. Nevim, asi jsem cekal zazrak, ze mi CHAMPIX sam hodi cigara do kose, nebo vycucne plyn ze zapalovace :) Ale tak ci onak, urcil jsem si uz v den, co jsem vzal prvni tabletku svuj den D. Na sobotu minuly tyden. I kdyz jsem moc neveril, ze by to neco zasadniho znamenalo. Cigara mi sice nechutnala jako bez CHAMPIXU, ale tahat se dalo porad v pohode. Tak proc zrovna nejakou pitomou sobotu, kterou jsem si urcil, bych po cigaru uz nesahnul. Taky jsem v patek pred mym dnem D jen vecer u pocitace behem 5 hodin vytroubil asi 15 kousku. Rano jsem vstal a nevim co se stalo, asi me osvitil antinikotinovy buzek, ale ja si nezapalil. A nebylo to tak strasne jak jsem cekal. A sobota byla v tahu a ja byl bez jedineho cigara. Po X letech. A nedele taky v pohode. No v pohode, chute prichazely, ale ubranil jsem se. Dneska jsem 4ty den bez cigarety, vim, ze to jeste nic neznamena, ale pocituju takovou nejakou vnitrni hrdost, ze se drzim. A zaplatpanbuh, citim i na me pomery obrovske odhodlani se drzet dal. Kde se vzalo, netusim. Ale dobre za nej. Jen aby me neopustilo.
Diky lidicky za tuhle diskuzi, diky za to, ze tady prispivate a pisete o svym vyhranych i prohranych bojich s cigaretou. Vsichni prozivame podobne stavy, podobne problemy a je moc fajn vedet, ze v tom nejsme sami. Drzim vam vsem palce. Danny
Přidat nový komentář