Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Marrkula

Ahojte všichni.Chci se opět pochlubit(spíše nepochlubit) se svými výsledky.11 den byl teda super,jen 4.Ale 12.den jsem šla v 16h na vínko se známou,kterou jsem neviděla 4 roky.Šla jsem tam s tím,že jsem ještě neměla cigaretu a dám si maximálně ty dvě v krabičce.Vzhledem k tomu,že bylo co povídat a ona tahala jednu od druhé,musela jsem si zakoupit cigarety a do 22 hodin jsem jich udělala 11.Stydím se za to a také se mi to vymstilo.Včera ráno mi bylo zle od žaludku-to mi je již týden,ale vždy tak maximálně půl hodinky,ale tentokrát jsem trpěla asi až do 13 hodiny.První cígo až kolem 18 hodiny a do noci jen 3 kousky.Dnes jsem si řekla,je mi ráno blbě,zkusím si dát jen půlku CHp a pak druhou-tak sem to tak udělala a není mi zle,ale pro změnu jsem si musela(nemusela) dát raní cigáro,které jsem si nedávala už co beru Chp.Tak uvidíme.A to mám před sebou ještě v pátek svatbu sestřenky.Špatně načasované přestávání.To bude 16 tý den.Ale tak si říkám,když do toho pátku vydržím s těma třema,nebo méně a od soboty se na to vykašlu,snad se nic nestane.Ale co vím-nechodit do hospody s kuřákem.To je pro mne hrob.Tak se všichni držte-nikdo nejsme dokonalý a každej s tím sekne podle svého svědomí a vědomí.Dám vědět jak jsem ustála svatbu.Páčko.

Friduča

Dobré ránko, tak moje kamarádka včera přišla o práci a šla si sednout do naší domácký hospůdky ( máme jí vedle baráku ) mě se tááááák nikam nechtělo :( Na konec jsem jí tam prostě nemohla nechat sedět samotnou... No a vypila jsem snad hektolitry vína :( Bléééééé... Ale co je podstatné - NEZAPÁLILA JSEM SI !!!!Je teda pravda, že jsem tak dvakrát bojoval trochu víc, ale moje metoda mi prostě zabírá.. Takže další z těžších večerů u vínka prošel.. Jsem fakt ráda !!!! Domů jsem přišla ve tři ráno a střevní potíže mám ještě teď ( nevím zda z vína, nebo tataráka co jsem měla ).. Corrono - ano taky jsem to z tou krví někde četla, ale absolutně nemám tušení zda to funguje.. Metod, které nejsou násilné je víc... např. Kořínková ( tedy dělená strava ), to vím, že funguje na 100%, jen se člověk musí naučit, tak jíst trvale.. Ale myslím, že v momentě odvykání je to druhořadé... :) Asi jen málo lidí zvládne tolik náporu.. ale pokud se na to cítíte, tak proč ne ... :) Jinak jsem si včera dala stranou 1.000,- Kč a budu to tak dělat každý týden - pokud bych to neudělala, tak to neušetřím... :) Pak to vytáhnu a ukážu manželovi - třeba na vánoce..to už bude pěkná suma :) LEXO - jako jedna ??? Naprosto super !!!!! Jsi fakt dobrá !!!!Chválím tě tak jak to jen jde !!!!! Drž se dál !!!!LÁDÍKU - i tobě velká gratulace !!! 3 měsíce je už poměrně slušná doba.. věřím, že to vydržíš opravdu do finále, tedy že si nezapálíš a bude ti jen a jen líp...MArrkula - nic si z toho nedělej.. každý to máme jinak ... časem se dopracuješ k tomu, že nebudeš chodit do hospůdky s tím, že si dáš JEN TY DVĚ ( to prostě bohužel nefunguje ), ale s tím, že si nezapálíš ani jednu..A ono to půjde uvidíš !!!Do hospody chodit budeš a kuřáky, také budeš potkávat ... s tím nic nenaděláš.. nesměla by jsi pak chodit nikam,aby jsi to neucítila a nebo někoho neviděla.. Je to o hlavě a o tom, že si musíš urovnat a opravdu rozhodnout, že TO OPRAVDU NECHCEŠ - potom máš vítězství téměř v kapse...A CHMP ti jen pomůže a bude to berlička o kterou se můžeš opřít...Jinak já také beru po půlkách ...První si dávám po obědě ( nesnídám a nalačno si ho dát nemůžu, to bych umřela ! ) a pak další dvě půlky během dne... Někdy dodržím i ty čtyři půlky... Dle aktuálního stavu :) Takže ničeho se neboj a snaž se s tím prostě bojovat a vyhrát !!! Pokud na svatbě nevydržíš, pak začneš v sobotu ... Hlavně se tím netrap... PAk jde vše hůř...

Lindule

Ahoooj, tak jedu 6 den a je mi skvěle. Nekouřím a cítím se zdravě, vylezu schody a nemám jazyk až na vestě a srdce mi nebuší jako o závod no úžasnej pocit. Fridučo ty jsi bojovnice. Mě to čeká v sobotu velká pařba, ale myslím si že to dám úplně vklidu, protože jak cítím cígo, tak mi smrdí. Ládíku velká gratulace to je nádhera 3 měsíce, jen tak dál. Lexo klobouk dolu už se to blíží. Marrkulo, to dáš, každý to má jinak, ale ono to přijde samo, kdy na cígo nebudeš mít chuť. Jinak já beru Champix stále tak jak je předepsaná, žádné půlky, čtcrtky atd. Normálně ráno jeden, večer jeden a nic mi není. Jsem jen víc unavená, aleblbě mi po něm není, ale je pravda, že se musím najíst, nebo bych se po.... :-D ale po jídle úplne v pohodě a spím taky dobře. jsem ráda že mi sednul a nemám vedlejší účinky. Tak se mějte a přeji krásný, voňavý den

Friduča

Lindule - plácám po zádech za šestej den !!!! Je to prostě super, viď ? Jako jsme fakt dobrý :) Jinak mě teda pálej a tlačej šíleně průdušky...Ale mě se na ně tdy vráží každé nastydnutí... Cejtm se jako bych vyhulila tři krabky... :( Tak vydržím a uvidím jestli to přejde a kdyžtak si skočím k doktorce...V sobotu na tebe Lindule budu myslet - věřím ti, že to vydržíš, ale nečekej, že nutkání nebude žádné :( Nebo pokud nebude, apk máš velké štěstí... :) Mě při tom pití to napadne, ale není to nic s čím bych nějak drasticky musela bojovat - před rokem jsem to taky vydržela i při pití, ale prožívala jsem u toho úplně jiné pocity...mnohem víc jsem s tím bojovala, potože jsem si furt říkala - dala bych si, jak já bych si dala, ale nemůžu :( Teď, když to přijde si říkám ne, nechci a nedám, nemám důvod...:) A je to snadnější... :) Mě ten celej fakt dělal blbě :( Ale co, tak beru po půlkách a je to v poho :)Radu jestli čteš - nenalomili jsme tě ????

Friduča

Tak jsme nemocní !!!A máme svu diagnozu, která se jmenuje F17 .... Jukněte ht tp://www.ordinace.cz/clanek/ soucasne-moznosti-lecby-zavisl osti-na-nikotinu-odvykani-kour eni/

Friduča

Psychickou závislost způsobují rituály a každodenní činnosti, které má kuřák spojené s cigaretou. Může jít o chvíle odpočinku, posezení u ranní kávy, stejně jako zvládání stresových situací. Je ale možné naučit se žít i bez cigarety. Mnoho kuřáků zná pocit neúspěchu při odvykání kouření. K relapsu (návratu ke kouření) jsou nejvíce náchylní ti, kteří si po prvním měsíci nekouření myslí, že je již všechno za nimi. Naopak, v léčbě je potřeba vytrvat nejméně po dobu tří měsíců. Teprve po roce abstinence však můžete prohlásit, že jste skutečně dokázal/a přestat kouřit. Existuje však několik osvědčených tipů, které Vám mohou pomoci při odvykání kouření: Pokud je to možné, vyvarujte se stresových situací.Požádejte své přátele a rodinu o podporu. Místo cigarety zkuste žvýkat žvýkačky nebo cucat bonbón. Vyměňte cigarety za sport – choďte na procházky, začněte běhat, plavat, jezdit na kole... Odstraňte ze svého bytu všechny věci, které Vám připomínají kouření (zapalovač, popelník). Změňte i jiné návyky – pokud bylo Vaším zvykem si k ranní kávě zapálit cigaretu, vyměňte kávu za šálek zeleného čaje. Ze začátku odvykání omezte spotřebu alkoholu, který Vás může zbavit sebekontroly. Pro situace, které máte spojené s cigaretou, si připravte náhradní řešení, jak je budete zvládat bez ní. Aby bylo odvykání kouření úspěšné, je třeba se na něj náležitě připravit. Lékař vám také může předepsat lék, který zmírní abstinenční příznaky fyzické závislosti. Pokud nebudete trpět fyzickou potřebou kouřit, zvládnout psychickou závislost bude mnohem jednodušší. Důležité je ovšem vytrvat a při prvním malém poklesnutí se nevzdat a bojovat dál. Po roce nekouření si budete moci říct, že jste zvládl/a přestat kouřit.

Friduča

Mono - povídám si tu sama se sebou.. ale to Vaše povídání jsem prostě nenašla :( Asi jsem retard...je tam spousta odkazů a nevím, který to je :(

helena

Ahoj všichni tak je tomu třetí den co se stím peru někdy je to silnější než já ale snažím nevěřila bych že je to tak těžký.Prosím vás čtu tady že si berete toho cham.jen půlku to můžu,mě je totiž po něm zle .Bolí mě žaludek a na zvracení.Přejde to tak za3hod.ale není to příjemné JINAK Vám všem držím palečky i samozřejmě mě.A děkuji předem za odpověd dikyyyyyyyyyyy

Friduča

Tak tě tu mezi náma vítám Helčo - 3 den nekouříš ? Nebo 3 den bereš CHMP ?Tak jako tak držím palec a ono to půjde uvidíš :) Přečti si rady a HLAVNĚ pozitivní myšlení a půl je hotovo :) Ty přece kouřit nechceš! Dávování by se mělo dodržet - tzn. klidně po půlkách ( ale dvě celé za den by mělo zůstat ). Já osobně beru v podstě jednu a půl až dvě. Můžeš i dát např.půl ráno, půl po obědě,půl odpo a půl večer. Ae musíš sama cítit zda je to o.k.. Mě někdy stačí i ty tři půlky... A pochopitelně i před půlkama se najíst.. Mě po té celé bylo taky srašně zle.. jídlo nejídlo..s jídlem trochu méně, ale stejně... Tohle mi naprosto vyhovuje :)

helena

ten CHMP.beru dnes 8den.A největší chuť na cigeretu mám odpoledne a jestli tedy budu moct tak si budu brát tedy CHMP.Ráno půlku odpoledne druhou půlku a potom celý večer nebo rozdělím no tak to je páráda doufám,že mi nebude tak zle .Protože když si ho vezmu je mi poněm těch pár hodin zle, tak zas takové příznaky na tu cigeretu nemám.Normálně zírám sama na sebe vždycky jsem se styděla někomu říct že kouřím a tady to ze mě sype a je mi líp díkyy

Lu

Ahoj.Po čtení vašich příspěvků, jsem se taky rozhodla pro champix.Kouřila jsem 15-50 denně asi 15,5roků.Dnes je to 5 den co nekouřím!!!!Přestala jsem 12 den užívání.Měla jsem z toho pomalu i noční můry, ráno bez cigarety, po jídle bez cigárka..., ale kupodivu to bylo v pohodě a přišlo to nějak samo.Občas mě přepadne ta chuť na cigárko, ale vzpomenu si jak mi po tom při CH bylo zle a řeknu si NE!!!Musela jsem si snížit dávku, beru večer jen půlku, protože mi nebylo nejlíp.A asi začnu brát půlk i ráno, jelikož se mi těžko dýchá.Má s tím taky někdo problém??Jinak se všichni držte a já taky:-).UŽ NECHCI NIKDY KOUŘIT, ale ještě není všemu konec.

Lu

Oprava:-) ne 15-50, ale 15-20

lexa

je to zajímavé já beru CHMP 7 den a vubec mi po něm nic není!!!Hrozně jsem se bála,že mi bude špatně jak jste hodně psali,ale nic!Jinak mám od rána jedno cígo!Přiznám se,že se na něho ráno strašně těším no a potom před spaním jedno!Tak jsem to teda stáhla na 2,ale strašně se na ně těším!no fuuuj já jsem teda hnuska fuska,ale těším se

Friduča

Tak Lexo - dvě dobrý !!!Už se nemůžu dočkat, až nahlásíš hedě jednu a pak nulaaaaaa!!!!! :) Jinak buď ráda, že ti po něm nic není...Je to nepříjemný a někdo ho nesnese vůbec - např. moje kamarádka musela po týdnu vysadit úplně...Nebyla vůbec schopná fungovat - furt ležela bylo jí špatně ....Ale třeba kdyby brala po půlce, tak to bylo dobrý...těžko říct...Helčo - uvidíš jak ti to bude vyhovovat a jak na ty půlky budeš reagovat...Jsme tu taková kuřácká rodinka...Nemáš se za co stydět ! Jsme tu všichni stejní a stejně, nebo podobně bojujeme.Držím palec - třetí dne je fakt dobrej - zítra čtvrtej - juj :) Máš dobrej pocit, viď...Je to osvobozující...Lu - vítám i tebe !!! I ty jsi šikulka - to je naprosto jasný !!! Všichni jsme tak trochu hrdinové a já pevně doufám, že zabojujeme a budeme tu i za rok a naparovat se voňavý !!!!!Já jsem dnes psala - pálej mě průdušky..dejchá se mi normálně,ale jako bych byla strašně přehulená, nebo něco na průdškách...tak možná je to i tím, že se ty plícee čistí... Nemám tušení...Lindule kde tě mám moje spolubojovnice ??? Doufám, že jsi to nepoložila ????! Máš dneska konec sedmého dne ? TÝDEN - slyšíš to ??? Říkáš si to nahlas ???? :) :) Jinak začínám perlit a bavit své okolí - včera jsem prohlásila, že se úžasně podporujeme na PROTIKUŘÁCKÉM foru - všichni se mohli potrhat smíchy a říkají, tááák vy už nejste nekuřáci, nebo odnaučení kuřáci, ale už do nás jdete a říkáte i protikuřáci :) :) Pak jsem jim dával přednášku o tom jakse za nějakou dobu a vrací vjemy jako chuť, čuch a SLUCH !!! :) :) Takže od teď nikdo nehlásí nic jiného, když něco (nebo někoho ) neslyší - to víš asi moc hulím ...:) :) Takže tak ... :)

Lindule

Fridučo já končím dneska 6 den bez cíga. Ty máš dneska týden :-) je to super pocit. Je mi vážně skvěle.

Friduča

No vidíš jak už jsem z toho pitomá... :) Tak si to budeš křičet zítra no ....:) To je tím, že jsem šla k ránu spát a pak do práce a okolo oběda znovu do pelechu a teď večer zase vstala - tak mám o den víc ...:)

lexa

Děkuji za pochvaly!!Manžel mě včera taky chválil že už kouřím 2 a to i bez nějakých prášku!!On věděl,že mám recept,ale já mu nakonec neřekla,že jsem si je vyzvedla.Měl by 150 připomínek!A potom každému by to vykládal a to já nechci,když jsem ještě nic nedokázala a hlavně všichni už mají ze mě srandu,protože sem se vždy vytahovala,ale nikdy nepřestala!Jinak penízky si taky odkládám,ale zatím na další balení CHMP.No nic jdu se projed na bruslích at taky trochu sportuji a nemyslím pořád na ty cíga!!Tak se mějte,nekuřte a pište!!

Friduča

Lexo - tak to je super... Dvě !!!! Fakt jsi šikulka !!! Jen tak dál .. já tu netrpělivě čekám na hlášku jedna !!!!!!! :) :) :) To víš - řekni mu to,až z toho budeš venku ...Pokud by ti to měl kazit, tak není důvod mu o tom říkat ... Jo,jo - ty posměšky jsou motivující.viď... Zvláštní je, že ty lidi okolo mají takovou zvláštní reakci... Místo,aby ti řekli - no jasně sice se snažíš co tě známe, ale tentokrát to dokážeš ...Moji kamarádi jsou na tom trochu podobně - jako to už tu bylo a zase jsi začala... Ale já jim to tentokrát natřu :) :) A sobě pomůžu a ať záviděj báby ... :) :) My to dáme - já tomu prostě věřím - ne jsem o tom tentokrát přesvědčená !!! Jo jen sportuj ... já si odpoledne půjdu taky zacvičit ... Lindulo - tak se dneska konečně trefím, já začínám osmej den a ty ???? MÁŠ DNESKA TÝDEN !!!!!!!!

Lindule

Dobréééé krááásnééé voňavééé ráááánko přeji :-) Tak mám dneska týden bez cigaretky a je mi úžasně! Už se moc těším na další dny. I moje mamina říka ať toho nechám, nebo to taky zabalí hehehe. Furt jí říkám jak je mi super a ona kouří taky, ale tak maximálně 10 denně. Fridučo tak jak? Paráda co...už bude jenom líp. A co ty Ládíku? Doufám, že taky vše ok. Lexo jen tak dál jsem na tebe pyšná :-)

corrona

Je to paráda, jak to tady všichni zvládáte, já mám dnes 40 dní bez cigarety a je mi super ! Dokonce jsem si ani nevzala tu půlku prášku kterou ráno beru, zapoměla jsem. Když to půjde, nemusím už pro další balení a těch pár tabletek si schovám kdyby náhodou....

Fridča

Já jsem zatím fakt v pohodě,až se toho začínám děsit !!!! Je to prostě paráda :) :) Ano Ládíku ostatní jak válčíte ??? Corrono - opatrně.. jestli jsi četla diskuzi od začátku, tak tu bylo pár lidí, co ukončili braní příliš brzo a znovu do toho spadli :( :( Držím palec, ať se ti to nestane... !

Friduča

Tak já zavírám krám :) Dneska mě to tu nějak nebaví ...:( Venku je nádherně - zítra buřiny, takže si mažu užívat sluníčka a dáme si s holkama sklenku vínka ...já jediná ! BEZ :) :) Nekuřte !

corrona

Neboj, už jsem si tu půlku vzala, protože mě rozčílili v Makru. Koupila jsem si pekárnu Moulinex a ona nedopéká a protože jsem jí použila, musím čekat měsíc na to jestli mi schválí vrátit peníze. Zlatá Eta. A hned jsem si tu půlku vzala protože jsem fakt točila...Jinak všem gratuluju k nekouření a asi půjdu ještě chytit trochu sluníčka, protože o víkendu nic moc . Tak se všichni držte a NEHULTE :)) Jo Ládíku jak ti to jde s tím Epamem ? Ani jsi se nepochlubil.

ládík

Ahoj nekuřáci. Stále se držím bez ztráty kytičky. (93). I po více než 3měsících u mě stále převládají chutě, nebo spíše zrádné myšlenky, ale musím, musím , vždyť jsem nekuřáááák. Jestli pomáhá EPAM nedokáži ještě asi posoudit (4), spíše bych řekl, že podstatnější úlevu jsem nezaznamenal. Jinak bych chtěl poznamenat k příspěvku Friduči - o zásadách při odvykání kouření: holka nebyly by lepší, než toto všechno dodržovat, kdyby nás na ten rok než budeme uznaní nekuřáci, uspali a bylo by. Já se teď připravuji psychicky na myslím, že moji nejnáročnější nekuřáckou zkoušku. Když jsem byl ještě asi v narkoze, tak jsem slíbil, že omezím práci a budu se více věnovat rodině a odpočinku. A nyní to nastalo a já v sobotu musím po 20letech na dovolenou. Když o tom přemýšlím a představím si , že bude až tolik volna, tak mě trochu jímá strach z těch loudílků v té mé hlavě. Ale budu bojovat, když jsem se dostal tak daleko, tak bych byl doopravdy závislák největší. Přesto musím kriticky uznat, že jsem na začátku odvykání asi udělal. Psal jsem, že než přestat kouřit, mi to bylo radikálně zakázáno. Protože jsem tomu sám ani nevěřil, tak jsem si jen usmyslel to zkusit, alespoň nejakou dobu to vynechat nebo omezit a pak se uvidí. A teď ti našeptávači v hlavě stále rejpají = není to již dost dlouho, kdy se odměníš a jednu si dáš apod. Dokonce v hlavě mám přesný obraz, jak na konkrétním parkovišti si jednu cigaretu vychutnám včetně připraveného rituálu. Ach jo. Ale když jsem se dostal tak daleko a začínám být hrdý i sám na sebe a když zjišťují, že se doopravdy vrací i naše smysly, zejména čich (ikdyž někdy to není to nejlepší), tak by mě skutečně mrzelo, kdyby musel sem napsat, že jsem zklamal. Pro usmání připojím ještě jednu výhodu nekouření, kterou jsem tu ještě nezaznamenal. Představte si, že manželka tvrdí, že od doby co nekouřím, jsem přestal chrápat. Pro mě dobré. Ještě k tomu EPAMU. Pro mě zatím má daleko větší úlevu tato diskuze. Hezky nám to přibývá a omlouvám se, že nebudu konkrétní, ale všem přeji lehké překonání naší závislosti.

corrona

Ládí moc hezké a moc dlouhé povídání. Moc ti přeji abys vydržel i na dovolené vždyť 93 to už je pěkné číslo. Až ho budu mít já, snad budu z nejhoršího venku. Ale s tím uspáním....není to špatný nápad taky bych to brala. Jinak co se týká všech ostatních, nebudu jmenovat to by mi upadly prsty kolik nás tu teď je, je moc prima že se všichni tak snažíte a zatím úspěšně, moc držím pěstičky vám všem a také samozřejmě sobě aby nám to vydrželo a chutě byly pořád menší a menší až nakonec zmizí úplně. Krásnou voňavou dobrou noc...

Lindule

Tak končím úspěšně 7 den bez cíga. Musím přiznat, že jsem dneska měla asi 3x celkem velkou chuť, ale po chvilce to přešlo, ale bylo to nepříjemný. Pak přišla kámoška, zapálila si a foukla to na mě a takovej smrad no fuj, hned mě ta chuť přešla. Dokonce jsem si dala i sklenku vínka a žádná chuť na cígo, což je u mě úspěch. Tak vám přeji krásnou dobrou noc....

Friduča

Dobré ránko, tak poslušně hlásím, že začínám devátý den BEZ a včera jsem opět vydržela... :) Corrono - to znám.. taky mě ten servis u nás značně rozčiluje... Mě nechtěli vyreklamovat v Asku židle ( aušus všech šest zničenejch, špatně vyrobeno ) a protože mi vydali fakturu a opis faktury a já měla fakturu, tak mi to nechtěli dát ! No tak to bylo něco pro mě ! Jsem účetní a tyhle kraviny mě teda fakt točí ! Udělala jsem tam teda pěknou ostudu, z vedoucího úplnýho idiota ( což taky byl ) a odešla s novejma židlema....Takže si to dovedu představit... :) Ládíku - tvé předcevzetí ti chválím... protože člověk si tyhle věci začne uvědomovat,až když se něco přihodí... Takže si tu dovolenou užij.. nějaké aktivity přece najdete.. procházku myslím, že můžeš a ták... ty už si poradíš a hlavně si to vychutnáš bez těch smradů ! Dokážeš to... Víš pokus se na to tolik nemyslet...čím víc se tím člověk zabejvá, tím víc s tím bojuje ...Néééé, já nechci uspat na rok !!!! Víš kolik času by nám uteklo ? Ale můj muž přemýšlí stejně :) :) :) Takže držme se dál !!!! Nepolevujme a nepřipustme prohru !!! :) Lindule - dobrá !!!!! Já teda včera s kámoškou dala tři lahve :( :( Ale taky jsem vydržela a poměrně v klidu ... Zatím...

Lindule

Hiii. Takže začínám 8 den. Dneska jsem nějaká unavená, tak doufám, že na mě nic neleze. Fridučo ty jsi účetní? No tebe bych potřebovala tady. S účta budu maturovat a jak začne to Má dáti ....Dal.....tak jsem v prdeli i s přáteli :-D :-D

Friduča

Lindule - 8 den je fakt už dobrej ... já fakt věřím, ež to dokážeme .. :) Kdyby jste viděli jak se mi včera ty hajzlíci v hospodě smáli ! :( Jeden kamarád co lepil náplasti a nehulil, tak včera byl namachrovanej jako blázen - zase začneš, to už tady bylo ....atd... jako fakt podpora jako blázen ! Místo, aby mi řekl - 8 dní jako no tak to je fakt dobrý ! Tak tentokrát to dokážeš ... Jsou prostě jízlivý, protože sami to nedokážou...Chjooo.. to mám kamarády co ? Ale oni jsou jinak hodní :) To z nich dělá to svinstvo ! Ta závislost hnusná... :) No jo, už je totak jsem... dřív jsem dělala mezi lidma ( krám, fitko atd ) a pak jsem na sobě trochu zapracovala :) Ale že by ymě to tedy dvakrát uspokojovalo ... to ani ne ... jako je to příjemná a pohodová práce, ale ty lidi mi chyběj.. Jenže kdyby ch sse vrátila, tak musím i s penězma jít dolu a to by byl obrovskej skok :( A to už se mi nechce,ale třeba Hušák usne a já vyhraju ve sportce :) vsázím a věřím a jsem ve hře.. Pak bych si otevřela vymazlený fitko :) :) A chodíš někam na praxi ? My v bejvalé práci měli holčinu, která chodila a studovala.. a bohužel ta praxe ti dá mnohem víc... teorie nestačí...je lepší si to ošahat :)

Mona

Fridučo,je to ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ-DISKUZE LAIK,tuším. Já to mám v oblíbených položkách,takže ani nevím jak se tam dostat. Ale je tam sraz již v plném proudu,tak se snaž,určitě to najdeš. Jinak si tě pamatuju již z tvé první odvykací kůry.

lexa

ahoj všichni,tak jsem od čtvrtku na 1 cígu!!Hurá....Jinak se mi pokazil PC,tak jsem docela na nervy!!Ted sedím u kámošky a rychle píšu!!Snad mi ho rychle opraví,protože mi tato dizkuse fakt pomáhá!!Tak zatím budu se držet,a až zase písnu budu už na nulé!!

lexa

diskuze.Doufám na nule!

Alli

Cus abstinenti. Odolavam bez Champixu a náplastí třetí den. Chci to dát bez berlí. Kouřil jsem cca 16 let. Posledních 5 víc jak krabku denně. Už jsem málem letěl pro startky,ale nalezená tato debata mě nabudila vytrvat v nepříjemném boji dál.Nekouříméééé....Jůůůůů....

Alli

Půlku života jsem si zakuřoval pokoj a usínal v nevyvětratelné díře..fuj! Pokoj mi voní,fakt luxus a nenasmrádnou hadry ani mý vlasy. Super motivace. Jo a nahrál jsem si manifest nasranosti na kameru a típání posledního cíga. Zkuzte to lidi před dnem D. Pořád jím a něco nealko popíjím. V mém případě to není na škodu(potřebuju přibrat -mám 60kilo na 175 cm výšky). Párkrát už jsem zkoušel zbavit se cigarety,ale až teď si víc věřím. No ještě jsem nebyl ve společnosti,jen v práci,tak se musím dost obrnit.

Friduča

Ahojky, tak já se to pokusím najít Mono, ale kdy ani nevím adresu :( Ale zahraju si na Colomba - jinak, když jsi tam a skopíruješ adresu :htp//www. atd.a sem to vložíš, tak to najdu snadno :) Jo,jo ...první odvykací kůra minulej rok... Jsem trubka, no...proto upozrňuju ostatní,aby se hlídali dál.. já to dala téměř 4 měsíce a pak bum ...:( Lexo - fakt blahopřeju a kdy to jedno kouříš ? ráno, v poledne, nebo večer ? Mě taky docela dlouho zůstalo jedno ( to jsem si dávala večer doma u kávy s manelem ) a to se mi nedařilo dlouho odbourat ( při prvním odvykání, teď jsem to celé vzala nějak hopem ?! )Tak držím palce,ať se zbavíš i tý jedný smraďošky :)Alli- i tobě velká gratulace a pokud to táhneš jen svou vůlí, tak o to víc ...Nám CHMP pomáhá - není to berlička,ale BERLE ! :) Tak se drž,ať zvládneš !! Co Lindule ?Držíš devátej den ????? Já mám dnes desátej a v poho, fakt mě to až děsí ...:( Jinak bych potřebovala,aby byl furt víkend - manžel měl od včerejška od čtyř hodin jedn cigereru - protože jsme spolu a je mu to blbý !!!! :)

caran

Jen tak dál....

Lindule

Haloo haloo, tak jsem na devátým dnu a taky úplně v pohodě. Dneska jsem byla na leteckým dnu a chlap si vedle mě zapálil a vyfoukl mi to přímo do obličeje...jsem mu jí chtěla jednu vrazit fuj to byl smrad. Jinak jsem se dneska proletěla ve vrtulníku :-) úžasnej zážitek tak se držte a já se jdu věnovat hostům a večer pařba...papa

Alli

Kafe a průser...:(.CHMP bude nutnost. Ale mám radost i z toho "mála" co jsem zvlád sám. Už asi 14 dní omezuju cíga na minimum 1-5. Když jsem s kammarády popíjel pivo zrecidivoval jsem na celou krabičku během 5 hodin-hrůza. Poznatek jasnej:Omezit,lépe přerušit společenské a kulturní akce...To byl neúspěch,ale na druhou stranu:1,5 dne bez cíga a téměř tři dny bez cíga(:()taky není k zahození vzhledem k tomu že je to první vlaštovka v tomto urputném boji. Nehodlám se rozkouřit do minulé podoby(20-30žvárek)a makat na tom dál. Jste mi motivací všichni co zde dopisujete. Jakej máte názor na zákaz kouření v restauracích,pracovišti...ap od.

Věra

Tak jsem zase tady.neměla jsem ted nějaký čas přístup na net,a koukám už jsem málem ani nenašla můj poslední příspěvěk.Já zase kouřím..Ch jsem normálně překouřila..Jsem trubka,ted v tom lítám stejně jako před Ch..V pondělí si jdu,ale pro recept a zkusím to ještě jednou..

Friduča

Lindule - super !!!! Takže držím palec večer,ať vydržíš na té pařbě, protože to bude velkej test ! Jinak mě lidi, kteří kouří vůbec nevadí - jedinej kuřák, kterej mi drásá nervy je můj muž ! :) :)Alli - nic si z toho nedělej..Nejsi první,ani poslední.. je to fakt těžký..Nicméně omezování prostě nefunguje - neznám nikoho, kdo by to dokázal ! Já osobně vždy pouze nějakou dobu. Kouřit omezeně tkz.rekreační kuřák - to dokáže vlastně jen nekuřák ...A to my bohužel nejsme :( Takže tobě doporučuju CHMP a ještě o tom popřemýšle...Já to loni dokázala 5 měsíců a naschledanou..Teď mám 10 den a jde to dobře - otočila jsem myšlení..Nic mi nechybí a to co bylo navíc jsem zahodila. Jsem zastánce - tvrdé testy a tak za těch 10 dní jsem byla 4x v hospě s kamarády a bumbala - a nekouřila! Žádné boje, jako před rokem, kdy jsem třičtvrtě večera přemejšlela o tom jak bych si zapálila, ale že to neudělám...Teď na to nemyslím a pokud mě ta myšlenka napadne - řeknu si kdepak já prostě nechci a nemusm ! Strašně mi to pomáhá a netrápím se ....Jinak já s nekouřením v restauracích atd..částečně souhlasím. Nesouhlasím s tím, aby se diktovalo všem, že se tam kouřit nesmí ! To beru jako zásah do demokracie a práv podnikatele - ale souhlasím s tím,ať si sám majitel rozhodne zda chce mít kuřáckou, či nekuřáckou provozovnu.Tohle je např.v Rakousku - většina restauraci je nekuřáckých, ale kuřácké také najdete ...Mě tohle nikdy vadilo, pokud se nesmělo, tak jsem chodila ven - brala jsem to jak pozitivní, protože jsem v ten moment vykouřila daleko méně...Tohle zakazování mi prostě smrdí ! Proč tedy nezakážou kouření rovnou ? Neustále ze všech stran posloucháte - mladší a mladší děti jsou závislý na nicotýnu ( né, že pokuřují,ale závislý !),nekute rakovina...atd ...atd..Já jsem pro naprostý zákaz.V době kdy se kouřit začínalo ( tím myslím masivně ), všude běžela reklama - kouření neškodí zdraví, kouření je moderní...pak se zjistil opak ...Vm, že prohibice je ostrá,ale já jsem pro ..začne černý obchod, někdo na tom bude vydělávat, ale cigerety udou daleko dražší a daleko méně dostupné.. navíc zakázané, takže nikde veřejně nebudeme moci kouřit !Komu by to ve finále uškodilo ? Pouze státům a cigeretovejm korporacím -na daních odvedou všichni tak neskutečné peníze ! Kdo by na tom byl hůř ? Zacházím ve svém přemýšlení daleko,ale myslím, že jsem svůj postoj vyjádřila naprosto jasně :) :)Věruš a koli kjsi kouřila, nebo už jsi nekouřila ? To je škoda...:(:( Já sem tu také na druhý pokus, tak se kousni a nevěš hlavu ! Naopak vrhni se do toho s vervou !!! Držím palec...

Alli

Číst jak nekouříte víc,jak tejden je velice povzbuzující. Jste mi morální podporou. Friduča: S tou prohibicí máš pravdu. Většina zná tu lákavost zakázaného ovoce(např Konopí). Znám pár odnaučených kuřáků a pobyt v zakouřeným prostoru sice nemilujou,ale zároveň si nezapálej a s úsměvem odolávaj... V tom mi přijde největší úspěch těchle snah. Neutíkat před ostatními co kouřej a přesto netahat. Zvláštní příběh má jeden můj kamarád. Vydržel rok a půl nekouřit a zase začal a kouří o to víc. Určitě je to dost individální. Než si koupím ten kouzelný preparát(10.9.09-mzda) budu to alespoň omezovat,lepší než to vzdát úplně,ne ? Mějte se a držte se!!! (:-)

Friduča

Alli - jo.jo - to počtení mi taky pomáhá ...sice tady bejvávalo živějc... :) Spousta lidí jen čte a nenapíše své pocity...Ale díky Bohu za ty co tu jsou :) :) Díky Vám všem !!!Tak pochopitelně - zakázané ovoce nejvíc chutná..Spousta lidí dneska kouří trávu - ale vem si, že by byla povolená a normálně by krabka byla já nevím třeba za stopade v trafice ( jak se někteří snaží prosadit ), tak jí kouří daleko víc lidí, protože je pro ně dostupnější..pochopitelně pravidelný konzument trávy ví kam si pro ní zajít, má své zdroje, ale spousta lidí nemá ani tucha i kdyby si jí chtěli dát, kam pro ní..Nottabene mají zábrany.. je jim to porstě trapné.. a o tom, že by se dodržoval hranice komu jí prodají si troufnu také pochybovat ( viz. nyní alkohol a cigerety mladistvým ).Takže ano, já jsem pro zákaz :) :) To jsou kecy od nedoléčené závislačky, co ??? Ale to je můj názor, který jsem měla i když jsem kouřila dvě krabky za den :) Jinak já znám spíš nepříjemné vyléčené kuřáky - většinou ( nevím zda je to ze strachu za selhání ) jsou dpůrci, kteří se na ostatní dívají špatně..Příklad za všechny - v minulém zaměstnání pers. ředitelka kouřila, pak přestala a zrušila se kuřárna v budově a začalo kouřit před vchodem - po mém odchodu z tohoto zaměstnání jim zakázala kouřit i před vchodem a všichni musí chodit cca 5 min. ke skladu. Podotýkám, že tam se tam netrhnou dveře klientama a někoho by to mohlo iritovat ...je to její opatření a patrně se je tím snaží i odnaučit kouřit ...Nu my teda už poměrně dlouho nekouříme v bytě ( což jsme dřív kouřili ) a pokud jsem venku, tak mi to neva ..Prostě jsem si to tentokrát hodila tak, že mi to bude šumák.. a rozhodně nechci bejt hnusná a nepříjemná na lidi co to nedokážou.. a mávat si rukou u pusy a odsedávat, nebo tak... Zatím mi to nevadí ( ale třeba začne - to nemám tušení ). Stačí, že jim lezu na nervy tím, že nekouřím a tím jak je neustále poučuju :) :) Ale manžela bych zabila !!!!! Dneska měl fakt jen jednu ( jestli mi neutekl :) :) ) a asi trpí jako pes...Už jsem ho taky několikrát pochvalovala... :) :) Příběh tvého kamaráda není nic ojedinělého.. Spousta lidí si myslí, že už jsou z toho venku a zapálí si a je fuk zda si řeknou - testnu to zda by mi to ještě chutnalo, nebo dám jednu,už do toho nemůžu spadnout...A ono prd ! Člověk už si prostě zapálit nesmí ! Je minimum těch, kteří to po odvykání dokážou :( A já to tedy už testovat nechci a doufám, že ani neudělám...Určitě omezuj - mě to hodně pomohlo,ale hlavně pracuj s tou svou myslí !!!To je nejdůležitější ze všeho...Já omezovala - první po obědě atd.. furt déle a déle, až jsem byla na jedné...a tu pak odbouráš snadněji, než desset :) :) Takže jasan - lepší pět, než krabka ! Desátého je za chvilku... a ty už budeš připraven..medvěd je připraven :) A copak děláš za práci ?

Alli

Nic světobornýho. Plním kamióny máslem..haha..Jezdím na ještěrce. Docela pohoda. Žádná hektická produktivita. Mám to blízko od domova(cca 3,5km),jezdím na kole. Upřímně se takřka neunavím a můžu se plnej síly věnovat muzice nebo vejletům vůbec čemukoli ve volném čase. Je to lehce mimo téma tohoto fóra,ale souvislost s naší závislostí to přesto má. Mám pocit,že kdybych dělal na místě,kde bych byl v neustálém spěchu a stresu,tak bych to ani nezkoušel a naučeně odbíhal na jednu kouřovou a po cestě domů bych vyčerpanej pad a zařezával,jak špalek až do rána a kromě higieny a nasycení víc nestihl. To mě neláká!!! Takže mě napadá že míra úspěšnosti v nekouření závisí na prostředí ve kterým se pohybujeme. Když to rozpitvám eště víc,tak to přímo souvisí s životním stylem,kterej nám dává šanci uspět,pokud se dokáže vykořenit ze starých stereotypních cest a hledá nové podněty,než-li vysedávat u kafíčka,prostě změnu. Tomu se učím a zažívám úplně nový pocity a to mě baví a chci se s tím porvat. A co děláš ty FRIDUČO???

Alli

Jo eště něco: Dost mě překvapuje,že tahle debata není vedena jen "uvědomělými"(promiň mi ten termín),ale i selhávajícími a eště víc,že třeba Ty Fridučo mě neodsuzuješ za nějaký ten prohřešek a jseš schopná komunikace. Díky za to,toho si u lidí vždycky vážím. A co se konopí týče,tak já osobně rád zahulím,ale ne denně. Je mi třicet a proto si myslím,že si z toho můžu vzít inspiraci k tvorbě(hudba,texty),což dělám,ale rozhodně jsem proti tomu,aby to dělali dospívající děti,které se vyvíjí a tvoří si teprve názor na svět a sbírají zkušenosti. K tomu vážně nepotřebujou opojnou zelenou mlhu,ale postihovat pouhé pěstitele je nedůstojný a zbytečný...Je to opět individuální a ne každej se stane vykouřenou hlavou. Není pochyb o tom,že i ze skunku má státní zastoupení své bonusy mizící v jeho úplatkářskejch kapsách (jinak by nenechali v Praze tolik začouzenejch podniků kde dýlujou i děti). Prohibice je neúčiná. Stejně jako ve dvacátejch leteh v Americe kdy,lidi shltli kde co a vznikali známý problémy se zrakem a vnitřnostmi,obchod vzkvétal. Pak,po více jak deseti letech tohoto zákazu bylo v USA třikrát víc barů a tudíž i alkoholiků. Nejde mi tu o to trávu ani démonizovat ani chválit. Už se těším na ten CHMP...

Máca

Ahojky všichni, tak dnes je to týden co neberu champix a docela to jde, chutě občas jsou, ale dá se to v pohodě ustát. Nikdy bych nevěřila, že nebudu kouřit déle jak jeden den no a už je to dnů víc jak 50 a to je teda co říct, snad už je to nejhorší vážně za mnou. Už by mi to bylo i móóóc líto.Taky jste mi samozřejmě pomohly i vy všichni tady, když je chuť skočím sem přečtu nové příspěvky a je po chuti, takže díky vám, přeju dobrou noc.

Alli

Čau Máco.Tak to ti blahopřeju. Hned se mi líp odolává nikotýnovejm čertíkům.

Máca

Ahojky Alli. Jo děláš to jako já také se mi lépe odolává když to tady čtu, dneska je mi už hej, ale byly krušné časy, teď už to je vážně v poho, já která když někam vlezla už koukala jestli je tam popelník, no a dneska je mi to fuk, ať se kouří nebo ne já si prostě nezapálím a je to super, no snad neselžu. Držím palečky i Tobě a všem kdo chtějí skončit, pa pa.

Alli

Nemám cigára a to je dobře. Zejtra si skočim pro snídani a nekoupím si cíga,nějak po tom dnešním prohřešku cejtim,že by to nebylo jen jedno...

Alli

Ty co jsem si dneska koupil jsem zanechal u kamarádů,kde jsem byl na kávě a několik s nima vykouřil(samozřejmě nic moc). Spíš jsem je měl zmuchlat,ale oni normálně kouří,tak jsem jim je daroval,divný,có?

Lindule

Ahoooj, takže jsem včerejšek zvládla úplně v klidu. Dokonco jsem musela několikrát ven s kamarádkou, protože to byl nekuřácký bar a kámoška kouří, a nechtěla chodit ven sama, tak jsem šla s ní. Trošku mi červíci hlodali a říkali, dej si, jen si potáhni, ale NE NE NE já jsem přece nekuřík, tak na co bych si asi tak chtěla potáhnout? :-) Jsem na sebe pyšná :-) Alli vítám tě mezi náma. Uvidíš, že s touhle diskuzí a pomocí to bude jenom lepší. 10 cigaretek, 9, 8, 7......no a pak už nic a jen krásné voňavé dny :-) Někomu to jde hned, někomu to trvá déle. Každý si na to musí přijít sám. Já jsem si s Champixem předem žádnej den D nedala, protože by mě to akorát nervovalo, prostě jsem čekala až na to cígo nebudu mít chuť a ono to přešlo. Teď nekouřím už desátý den a je mi krásně. Hodně štěstí ti přeji. Tak já jdu něco dělat. Tak se mějte krásně papa

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce