Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lindule

Ahoj lidičky, tak se držím, ale můžu vám říct, že mám do dělat. Ty červíci mi dneska dělaj hotové peklo. Ale já jim nedám ani doušek nikotinu hajzlům smradlavím :-D Ale dneska je to boj. Snažím se myslet optimisticky, že to nepotřebuju, že mi je bez cigár daleko líp, že už se nikdy nebudu zadýchávat, nebudu unavená každou chvilku, tak to na moment pomáhá :-) Fridučo kloubouk dolu, že jsi si u vínka nezapálila, to já se bojím dát si skleničku, protože u toho mi cíga hutnaj nejvíc. No nic jdu raději něco dělat a cpát se mrkvema :-D tak se mějte a nekuřte je nám přeci bez toho daleko líp :-)

Friduča

Ládíku - tak se drž .. nemoc není ta nejlepší motivace ... nicméně, že jsi to dokázal je prostě dobře !!!Máš pravdu, že to není přímej důslek ,, JEN ,, kouření, ale prostě to nepřidá.. Takže dokud můžeme - zahoďme to !Lindule - jsi jednička !!! Jsem fakt rádá, aže jsi to dala ...Takže máš druhej den ... :) Já třetí.. už mě asi nedoženeš :) :) No já jsem toho názoru, že právě tyhle zatěžkávací zkoušky jsou potřeba ...Protože kdy je ten správnej čas ? Nikdy .. nebudu dva měsíce pít a pak si dám a zapálím si ? Jsou to chvíle, kdy je to i pro mě nejtěžší...Ale jsem rozhodutá, že pokud to dokážu, tak musím vydržet se vším všudy :) :) ZAtím nekouřím :) Tak se držte !!!

jiřina

ahoj lidi přestala jsem kouřit je to sice 4 den ale da se to zvladnout ale taky zaleži jak dlouho človek bude chtit ale kouřeni je zavislost ktere se da zbavit všem kteři to chteji skusit držim palečky

Lindule

Táákžeee končím druhý den s čistým štítem, ale byl to boj. Jak nemusím žehlit, tak jsem to dneska vzala dobrovolně do svých rukou :-D Takže Fridučo, Ládíku, a všichni ostatní nekuřáci, přeji vám krásnou a voňavou noc a sladké sny...

Máca

Ahojky všem. Píšu sem poprvé, zatím jsem si jen pročítala, hlavně když jsem měla chuť na cigárko, dík pomohlo to. Dneska je můj 46 den bez cigarety a zatím to jde, včera jsem měla první den bez cham. pro další balení jsem už nešla snad to zvládnu i když ho nebudu brát celé tří měsíce. Ani bych nevěřila jaká veliká úleva to je nepotřebovat cígo, to si nekuřák nedovede představit.

ládík

Ahoj lidi. To nám to tu hezky přibývá. Na ministerstvu financí již určitě připravují mimořádnou letní schůzi. To musí být ztráta ze zisku na cigárech , jako hrom. Lidi držte se a nekuřte. Ať je dnešek jen a jen klidný (89)

Lindule

Ahoj lidičky, tak dneska najíždím na třetí den. Včera to bylo hrozné, až jsem se rozbrečela jakou jsem měla chuť na cigáro, ale nedala jsem si. Snad to dneska nebude tak zlé. Máco vítám tě a blahopřeji k tolika dnům bez tý hnusný tyčinky. Už se těším až budu mít za sebou aspoň 10 dnů...a pak víc a víc...Tak se držte papa zatím

Máca

Ahojky Lindule vydrž a neplakej!!! Ta cigareta za to nestojí, ty první dny pro mě také byly katastrafa, ale dnes jsem móóóc šťastná, že jsem do toho šla, snad jen lituji toho, že jsem to už neudělala dávno.Uvidíš za týden bude zase líp.

corrona

Tak jsem přijela po víkendu a jsem ráda že nás je tu tolik. Lindule Véééliká gratulace ke dni D a samozřejmě také ostatním. Je nás tu tolik, že nějak nestíhám číst. Já byla u své matky kuřačky na toaletě a na popelníku ležela půlka cigarety, přesně - modré Viceroy, které jsem kouřila i já a stačilo jen natáhnout ruku a vzít si ji. Ležel tam i zapalovač . A víte co??? Já si ji nevzala, jupííí, dokázala jsem to a mama o ní ani nevěděla. Když jsem jí z legrace řekla že jsem ji chtěla vykouřit začala mi hned nabízet a krabičku pak ji položila na stůl. Jauvajs... Měla jsem s sebou elektronickou cigaretu s vanilkovou náplní bez nikotinu a můžu říct, že jsem jí z pusy nevytahla. A co se říká, že 1 měsíc je nejhorší. Není..nevěřím... Musíme se hlídat pořád, snad to někdy přejde a vlastně stejně nám to ani nechutná, že ne?

ládík

Tak to jsi doopravdy borec. Já tady v pátek psal o své podobné situaci,ale to bylo od cizích lidí. Stát se mě to , jako tobě, "u svých", tak bych se v té chvíli neudržel. Jseš dobrá.

corrona

Jenže já ještě pořád beru šampík, víš? Sice jen půlku ale beru a tys přestal úplně bez ničeho, sice Tě k tomu dohnaly zdravotní důvody ale až budu mít tolik dní jako Ty, budu sbude jeho osobní nepřítel. A pak - rakovina plic a konečná. Sice vyšel před nemocnici a hned si zapálil / to byl po operaci plic/ s tím že nikoho poslouchat nebude a pak říká že jako by na něj sáhla smrt a cigarety zahodil. Dnes je z něj příkladný nekuřák který každému říká že nejlepší důvod proč přestat kouřit je strach. A já tomu věřím i když jsem neměla nějaké větší zdravotní problémy, už nechci a pevně věřím že už nebudu i když pokušení je někdy víc než silné. Ale tím si vlastně pěstujeme svoji vůli, ne? Krásný nekuřácký zbytek večera přeji :))

Friduča

Ahojky, všechny Vás zdravím....Nemám teď čas,ani myšlenky psát.. lítám okolo hafana....Snad jen, že nekouřím... 4 den :) :) Lindule - gratulace !!!Držte se!!!!

corrona

Teď koukám co jsem vytvořila za kravinu. Chtěla jsem napsat že až budu mít za sebou tolik dní jako ty, budu za vodou. A pak jsem psala o tom, že znám někoho kdo prohlašoval že ten kdo by mu zakázal někdy kouřit bude jeho osobní nepřítel. A pak prodělal operaci plic a je z něj nekuřák.

Lindule

Takžeee si připisuju čárku...třetí den bez cíga...včera to byla hrůza hrůzoucí a dneska úplně v klídku. Fridučo držím palce s pejskem. Corrono já kdybych viděla cígo na záchodě tak bych asi potáhla...jsi machr že jsi tomu odolala...ikdzž já včera čuchla k popelníku a fuj teda smrad největší...takže držte se a nekuřte je to hnus...papa dobrou

Markéta

Ahojte všichni - kuřáci i nekuřáci.Mám za sebou 11 dnů braní champixu.Kouřila jsem 24 let a v posledních letech jsem už byla na 20 cigatretách denně.Už mě nebaví jim dávat do chřtánu stále větší prachy za krabku a navíc jsem si připadala tam kde se nekouří jako otrok.Dnes jsem na 4 cigaretách.Na začátku jsem vykouřila 10,pak 8 , pak 6 a ted první den na 4.Je fakt že sahám po cigaretě ze zvyku,ne z chuti.Nejhorší je večer u televize a tak se snažím první cigaretu protahnout na co nejpozdější hodinu.Dnes jsem si první dala až v 15,30.Jsem už teď na sebe pyšná,protože nikdy jsem to takto nevydržela.Je fakt,že s určitými prácemi se cigareta projeví,jako že bych si měla zapálit,ale řeknu si,ne,děláš to pro sebe,nelži zase sama sobě,a jde to.Jinak mám super náladu.Nic mě nevytočí,takže doufám že to tak bude i nadále.Držme se holky,děláme to hlavně pro sebe.

lexa

všem.Tak jsem 5 den na CHMP a nasvých 5 cígárkách,stálě čekám na den D!Ach jo,ale do konce týdne to musím dát!!Moje mamka,taky kouřila 30let asi 40 denně a po slabším infartu a týdením pobytu v nemocnici nekouří už 5 let!A to vše ze stachu ani si nikdy nestěžovala,že by měla chut!Za to muj tatka ani po ucpávání cev a po bay pasu nepřestal!Fridučo,doufám,že pejsek už je na tom lépe!Já taky celý den lítam,ale trochu veseleji s těma mýma miminama!!Lindule jsi borec!!

ládík

Já doufám, že při tom mém bay passu to dokáži. Nevím jestli mám strach , hlavně chci a chci a chci (musím si to stále opakovat) skutečně přestat. (90)

Petr

Dobrý den.Měl někdo z Vás po skončení braní champixu abstinenční příznaky?Já snižuji dávky(ted beru pulku prášku) a mám trašné chutě na cigaretu,nekouřím 3 měsíce.Petr

No-One

Ahoj Petře, já jsem po 3 měsících začala také při razantnějším snížení cítit abst.příznaky... tak jsem počkala týden, pak už to snížit šlo... je fakt, že ke konci jsem si prášky dělila na třetinky a brala jednu ráno, pak ob den a pak jsem si teprve troufla úplně vynechat... jinak jsem po ukončení léčby CHmp měla jeden 5-ti denní absťáček (asi jsem léčbu ukončila dřív než jsem měla) a pak už jen sporadické nutkání, nic co by se nedalo zvlánout.. Lindule, Lexo, Ládíku, Corrono, Petře, Fridučo, Markéto jste fakt frajeři, vy to zvládnete především proto že moc chcete... Je paráda, že držíte partu a nejste na to sami. Občas si Vás čtu, mě tahle diskuze nejméně z 1/2 pomohla k nekouření... bez ní by se mi to nejspíš nepovedlo.. tak držím palce a nezapomeňte se odměňovat!!! Fridučo, v tvém dloooouhatánském příspěvku jsi mi mluvila z duše... já to také takhle brala - prostě kouřit nebudu protože už nechci, je to čistě mé rozhodnutí.. S těmi psy je to pech, vím jak ti je, já to prožila už 3 x a přesto jsem jim věrná a tu zodpovědnost na sebe beru až do konce>..oč to mají zvířata lehčí když neví a nemusí rozhodnout. Přeji pevné nervy a hodně síly..

Friduča

Pěkné dopoledne, tak já poslušně hlásím začátek pátého dne … Musím Vám všem říct, že tentokrát ( proti prvnímu odvykání ) se cítím trochu jinak – vím totiž přesně co mě nejvíc zradilo. Moje mysl… Zvrácená a obráceně přemýšlející… Při odvykání musíme bojovat – s chutí a nutkáním a také se sebou. A v určitém momentě, když můj muž vesele kouřil dál a já se cítila okradená a navíc na mě koukal jako na blázna, když jsem si pak zapálila a nadávala si…neustále opakoval – to víš, že jo mrskej se za to.. vydržela jsi to tolik měsíců – jsi dobrá, tak se přece takhle nemrskej… A já začala přemýšlet špatně : proč se mám takhle trápit ? Proč mám trpět někde stranou, když jdou všichni na cígo ? Proč si u své kávy po obědě nemůžu dát cígo a já bych si ho tak strašně ráda dala ! ? Proč musím pít vínečko a všichni ostatní u toho můžou kouřit, ale já se tu budu trápi ? atd.atd… těch situací je spousta.. vlastně každá s cigaretou… A tohle myšlení je špatné ! My bojujeme se sebou a tímhle si ten boj ještě stěžujeme a upřímně máme našláplo k selhání a já jsem toho příkladem.. Protože pak jsem si prostě začala zapalovat s větou – seru na to, za tohle mi to nestojí…Takže já jsem teď za těch pět dní zjistila jednu věc a opravdu to funguje – v momentě kdy takové myšlenky začnou hlodat naši mysl, tak se k tomu musíme postavit čelem. Mě to napadlo za těch pět dní několikrát …večer u vínka a u řečí těch co kouří a snaží se snižovat to o co já se snažím a možná je i těma řečma obtěžuju ( protože oni to taky chtějí,ale nic pro to nedělají ), když jsme byli venku – sluníčko nádhera … na horách a oni si klíďo dají tu lahůdku cígo …ALE ! Tohle jsou přesně momenty ( nevím jestli to tak bude fungovat všem,ale mě tofakt pomáhá ! ), kdy já si v duchu ( nahlas nemůžu, to už by mě měli za super magora  )říkám : NE, ANI NA TO NEMYSLET !NEKOUŘÍM JSEM DOBRÁ A KOUŘIT NECHCI A NEBUDU ! NEBOJUJU S TIM, ME TO PROSTE NECHYBI ! PNI JSOU CHUDACI, PROTOŽE MUSÍ,ALE ME TO NECHYBI.KDYBYCH SI ZAPALILA NEBUDE MI TO CHUTNAT A A BUDU SI JEN NADAVAT..JA PROSTE KOURIT NECHCI A JA TO DOKAZU !Možná vám to zní trochu ujetě,ale mě to fakt pomáhá a to naprosto neuvěřitelným způsobem.Včera jsem byla u maminy, která nekouří asi 7 let a říkala jsem jí to a ona mi dala za pravdu, že tohle jí opravdu taky pomohlo… A dokonce to prý i někde četla jako odbornou radu  Takže tohle jsou čistě mé pocity a třeba to někomu pomůže…To Petr – já jsem vzhledem k tomu, že jsem začala kouřit žádné příznaky neměla.. ale pokud mluvíš o chuti na cigáro, tak to nejsou abstinenční příznaky… Chuť na cigáro tě ať ve větší či větší míře bude provázet , či přepadávat ještě několik let… S tím už bohužel musíš bojovat pouze ty sám… Nicméně jestli se nepletu, tak braní CHMP 3 měsíce je minimální doporučená doba.. tak pokud máš pocit, že selžeš, pak ber CHMP déle…To Ládík – naprosto,ale naprosto s tebou souhlasím.. Tohle je totiž zlomové – člověk to musí chtít a pokud chce, pak to dokáže ! A ty jsi na dobré cestě a já věřím, že to dáš !!!To Lexa – no tak to je super, že jsi to zase stáhla !!!! Jen bojuj !!! Máš na úplné vysazení ještě čas, ale pokud se ti podaří snížit třeba ještě na tři a pak na jednu…  Tak pak s tou jednou zameteš jako nic   Jinak s hafanem…Problém – je to prostě strašně složitý a vůbec nevím jak to budeme řešit.. má cukrovku a už jsme mysleli, že to je srovnaný a následoval tenhle šílenej hypoglikemnickej šok ( nic horšího jsem snad neviděla ) a teď musíme měřit cukr 3x denně a jsme na začátku, kdyby na začátku – jsme v kruhu, protože měl hladinu 0.5 – což je strašně nízký resp. v podstatě nic ( proto ten šok, kterej ho poškozuje ) tak jsme ten den nedali žádný inzulín a hladina 26 ( což je hodně ), večer pak 22 ( což jedivné, že kleslo bez inzulínu) a včera dostal cca menší půlku dávky a dnes ráno měl 30. Takže doktor je z toho docela vypleskej a bude to složité…Trvale vysokou tu hladinu mít nemůže ( pak by měl do měsíce pryč ledviny atd.),ale pokud inzulín zvýšíme, tak bude mít opačné šoky a taky dlouho nevydrží…Takže bude to ještě složité, ale co naděláme…Jinak mu nic není…Je docela v pohodě …To Markét – tak tě mezi náma vítám, další šikulka ! Tak se drž a ještě snižuj i když tohle je takovej dílčí úspěch an který jsi právem pyšná !!!! Hlaš jak to probíhá a pomalu se připravuj na svůj den D !!! To Lindule – velká šikulka !!!! My to prostě dokážeme a za chvilku budeme mít půl roku a pak rok …  A budeme vonět a bude se nám luxusně dýchat !!!! No prostě bude nám hej… Tak mám takovej návrh – co kdybychom udělali nějakej srazík ? Dejme tomu třeba v říjnu ? To už by se nás tu mohlo pár nesmrdících sejít… Myslím, že všichni co teď píšou to do října dají, ne ? Co vy na to ??? Tééééda jsem se nějak rozepsala  To jak jsem nic dlouho nenapsala 

Lindule

Ahoj nekuřáci... tak začínám 4 den a zatím se cítím skvěle. Doufám, že to tak bude po zbytek dne. Fridučo to je teda román co jsi napsala :-) je mi líto pejska vím co prožíváš, taky jsme měli nemocného a je to moc smutné. Držím pěstí. Teď mám 5 jiných pejsků a je to paráda :-) Ládíku jsi borec. Už se těším až budu mít za sebou tolik voňavích dnů jako ty, drž se. Lexo super už se to blíží. Já začíním být ráda, že to cígo už nepotřebuju A NA CO TAKY!!! Na to aby se nám špatně dýchalo? Abychom si ničili zdráví? Abychom byli vězni tý hnusný, smradlavý cigarety? NE!!! už NIKDY!!! Jinak srazík bych moc ráda, ale u mě to neklapne. Jsem ze severu, ale žiju v Německu což mám sice kousek od hranic, ale jak už jsem napsala mám 5 psů a nemá se mi kdo jinej o ně postarat. a nvím mi začíná škola :-( No nic...přeji vám krásný den a večer písnu jak jsem na tom...a vy koukejte taky napsat papa

lexa

dostala jsem chut na cígo,ale četla jsem si pořád dokola co napsala Friduča a prostě nejdu ne ne,nechci to!!Jo jinak jsem měla dopol.3,ted to musím vydržet do večera,zvládnu to !!Je to super jak se tak chválíme mi to teda hodně pomáhá,nejsem v tom sama a že taky někde někdo bojuje tak jako já

lexa

ten bych brala,ale musel by být někde vedle nás v hospudce,cha cha dvojčata mi nikdo víc než hodku nepohlídá!Ach joooo

Friduča

Tak srazík nebude no ...to se nedá nic dělat :( Lexo - jsem ráda, že ti mé zamyšlení pomáhá :) :) A držím palečky ... :) :) Jsi šikula !!! Tak je vezmete všechny sebou :) :) A bude veselo :)

corrona

Koukejte, co jsem okopírovala: Roku 1614 se španělské město Seville stává světovým centrem produkce doutníků. Zde se také poprvé objevily cigarety. Vznik cigaret je spojován s žebráky, kteří sbírali nedopalky od doutníků a balili je do zahozených papírů. Tak vidíte, žebráci s tím začali a my se tady bojíme přestat aby jsme náhodou o něco nepřišli...

Friduča

Corrono - kde jsi to našla ? Já to kdysi také někde četla, ale nemůžu si za boha vzpomenout kde ... No jasan - jsme snad nějaci žebráci, nebo co ? :) A mimochodem Sevilla je krásný město - byla jsem tam :) a já mám pátej en bez.. i když teda nutkání jsem měla několikrát velký,ale začala jsem svou oblíbenou hru - povídání sama se sebou a vyhrála :)

corrona

Kde jsem to našla? Stačí si dát do vyhledavače na seznamu historie kouření a vyjede toho tolik, že se nestačíš divit :)) ale 5 den je super !!! a Lindule 4 den! Jako kdyby jste se domluvily. Gratulace a dobrou voňanou noc všem....

Lindule

Ahoooj takže já končím 4 den s nulou :-) je to super, vůbec mi to nechybí. Dokonce jsem šla i ven s kámoškou na cígo a smrdí mi to vedle ní stát, což je super!!! Fridučo super mám radost jak nám to jde...

Marja

Fridučo, ty jsi to dobře napsala. Jsi tady jediná, kterou ještě znám. Teď to máš v hlavě srovnané, určitě ti to vyjde. Já tady nechci moc psát, s Champ. jsem to nezvládla,až potom podle knihy Allana Carra. Ato jsou právě ty názory. Říkat si, jsem nekuřák a jsem ráda, že už si nemusím zapálit. Co se týká pejska, to tě obdivuji. S tím jsem se ještě nesetkala. Máte to těžký, dej vědět, jak pokračuje léčba. Nás čeká každým dnem již uspání našeho, odkládáme to co nejvíce. Nemůže už na nohy a manžel ho nosí, ale už také nemůže, pes je velký. Nejhorší je, že je ještě pořád při chuti. Je to vždycky moc bolestné, to rozloučení. Říkala jsem, že dalšího už ne, kvůli těm koncům,ale jedna paní mi řekla takovou moudrost, které jsem se chytila. Je to prostě život, že za lidskou generaci máme více psích generaci. Ale už to bude menší rasa, jsme už přece jen dost staří, bude to šeltie. Teď máme colii.Tak se holka drž a všichni ostatní také.

Friduča

Dobré ránko, takže já začínám svůj šestý den :) Corrono - no mě to připadalo jako dežavý ( nepíšu to tak jak se to má,ale tak jak slyším ). když jsem to četla ...Taky jsme se s Lindulou v podstatě domluvily, viď :) :) Skoro tedy.. ale klaplo nám to pěkně ...:) Lindule - taky mám velkou radost jak nám to jde !!!! Jsme fakt dobrý :) :) Všichni ! Můj manžel vesele kouří.. dnes jsem vstala a už měl minimálně jedno cígo.. říkám mu, tak takhle hochu teda fakt nepřesteneš...:( Jsem z toho smutná...říkám mu, že nevěřím, že by někdy přestal.. podle mě se vůbec nesnaží...ach jo....:( Marjo. klidně piš... CHMP sám o sobě jě super,ale každá rada, kterou k tomu můžeme přidat je drahá !!! Sice je to diskuse o CHMP,ale pokud se ti daří i jinak, třeba to někomu pomůže a k CHMP může přidat i něco jiného... Tady je můj mail, tak mi písni,až budeš mít chuť a čas : [email protected] .Ano s těma hafanama je to fakt těžký, ale je fakt, že spíš pro nás ( pro majitele ) než pro ně ... To my se s nima nemůžeme rozloučit.. ale myslím, že by jste měli sebrat odvahu a pokud už nemůže chodit, tak ho poslat do psího nebe...Já vím, že je to těžký..my jsme to probírali doma ze všech stran a došli jsme k závěru, že pokud oslepne, nebo něco podobného, tak to uděláme. Protože pak už z toho života moc nemá.. zavřenej doma, nebo ležet na zahradě, když je pěkně.. neproběhne se .. kočky honit nemůže.. na výlety ho taky brát nemůžeš .. je to hrozný,ale pes má nějakou délku života, která prostě není jako u papouška, který nás přežije...a my se musíme smířit s tím, že nadešel jeho čas...:(

corrona

Ahojky, když tak čtu jaké máte starosti s manželem co se týká pejska, nemůžu si nevzpomenout když jsme poslali naši fenku taky jak se říká do psího nebe. Ale to už byla po 2 mrtvici a fakt to jinak nešlo. Ale dneska je už 6, Lindule 5 den což je super, jen tak dál. Myslím že to zvládnete. A co se týká tvého manžela, netlač ho, dej mu čas ...Já přestala až asi 22 den . Žádný den D , prostě to tak přišlo. Držte se :))

ládík

Ahoj. Jsme stále všichni nekuřáci ? Zkouším metodu dle Friduči a stále si v hlavě opakuji, jsem nekuřák, dám to atd., ale již mě skoro bolí hlava, dopoledne je plné nástrah. Jinak dnes jsem začal odvykání s pomocí. Na radu , zde uvedenou, jsem objednal EPAM 96. Mělo by to být přírodní a snad se můj bay pass nezblázní. Je ale pravda, že znám i chutnější kapky.Lidi držte se a nekuřte. (91)

Lindule

Dobrá ránko všem, takže 5 den je přede mnou a počítám, že ho zvládnu stejně dobře bez absťáků, jako ty předchozí :-) Jinak k těm pejskům je to velice smutné, ale než je nechat trápit se je to lepší je poslat do nebíčka...mz to udělali s naším černým kokříkem Endíkem před rokem na moje narozeniny. Bylo mu 14 a už byl nemocný hodně a koukal na nás jako kdyby prosil ať už ho uspíme. Bylo to hrozný a ještě dneska občas brečím, ale víme že to pro něj bylo vysvobození. Teď mám u přítele 5 šelem :-) a je to super...tak přeji hodně štěstí

Friduča

Ládíků - to bych nerada, aby tě bolela hlava kvůli mé maličkosti :) :) :) Víš Corrono ono nejde o to, že bych potřebovala, aby přestal stejně jako já... to já vím, že každý to máme jinak.. ale on prostě nesutále říká, že chce přestat ( 10 let co jsme spolu ), ale NIKDY proto nic neudělal ! Zapomíná brát CHMP... a o tom, že by se snažil cigerety omezit, či aspoň začít oddalovat tu první na co nejdéle - nemůže být ani řeš. A mě to prostě štve ! A zároveň mi furt říká jak se snaží.. upřímně musím říct, že mi začíná lézt na nervy... a je to znát.. pak na něj vylítávám.. no uvidíme ja kto dopadne...ale rozhodně ho nenechál bejt.. prostě přestat musí.. nemůže dejchat.. kdyby chtěl miminko a já jako kouřit nebudu - to je logické,ale on bude ?Tak to ateda ne.. fakt mě štve a pokud totak bude pokračovat, budeme se hádat jako hafani :) Já to vím...už jsme tím jednou prošli a dopadlo to tak, že jsem po 5 měsících začala kouřit znovu a byl klid.Tak náš hafan je zatím relativně v klidu ... ale uvidíme jak to bude dál probíhat .. upravujem dávky inzulínu a tak snad se to srovná :( jdu dlabat mám hlad jako vlk :)

lexa

včera už jsem měla ojedno cígo mín no a dneska jen jedno,to vydržím do večera,přijede mi nekouřící kámoška,tak to bude v poho!Už se mi asi blíží den D!!Fridučo,manželovi nenádávej,on za to nemuže!!já ted taky tomu svému pořád počítám cíga a zdá se mi že odpaluje jednu od druhé!!On mi moc fandí,ale říká,že jsem nedávno hulila stejně,tak at ho nechám§Fuj a jak smrdí...

lexa

včera už jsem měla ojedno cígo mín no a dneska jen jedno,to vydržím do večera,přijede mi nekouřící kámoška,tak to bude v poho!Už se mi asi blíží den D!!Fridučo,manželovi nenádávej,on za to nemuže!!já ted taky tomu svému pořád počítám cíga a zdá se mi že odpaluje jednu od druhé!!On mi moc fandí,ale říká,že jsem nedávno hulila stejně,tak at ho nechám§Fuj a jak smrdí...

Friduča

Tak Lexo - kolik jich máš ? Stahuješ :) :) já budu mít zítra týden a ušetřených nejméně !!! 600,- Kč a to je ta spodní hranice :) spíš je to tak 900,- Kč :( Sice si to nikam stranou nedávám,ale píšu si to v kalendáři a celej den na to v práci čučím :) Ale možná bych si to mohla i dávat stranou.. né třeba každej den,ale jednou za týden... Tak jo, budu si to dávat i fyzicky stranou do nějaké kasičky :) Jinak No-One ty jsi držák, kolik máš rok ? Jsi asi jediná ze staré party a Marja, která se občas objeví co nás tu podporuje ! jen tak dál :) Děkujeme ! Já o tom totiž hodně přemýšlela - proč jsem po 5 měsících selhala...Prvotně - důvod již jsem ho několikrát psala, manžel silnej kuřák, kterej neustále čekal na mé selhání ( ne,aby se mi smál,ale aby mohl dál v klidu kouřit :) ) jinak mi to přál a chválil mě...a v návaznosti na to jsem začala ( respekt. tak přemýšlela celou dobu a tím to sama sobě strašně komplikovala a dělala ještě těžší ) obráceně něž jsem měla... já vím, že po 6 dnech dělat závěry je ještě moc brzo,ale cítím, že tentokrát nemusím tolik bojovat...už mě tolikrát za den ta myšlenka, že bych si dala cígo nepřepadává.. už nekoukám na manžela a neříkám si - já bych si taky dala, ale nemůžu...já to cígo prostě nechci... Nemusí to třeba pomáhat každému,ale na mě to ZATÍM zabírá...aniž bych se nějak trápila ...Takže se držte !!!!!! Tak hafan má nasazen inzulín 2x za den ( dřív byl pouze jednou a velká dávka ) a budeme skoumat hladinu a ladit ( zvyšovat ), začali jsme znovu na nízké dávce inzulínu... tak uvidíme ...No jo, jsme jejich páníčci, takže tu zodpovědnost musíme nést.. nedá se nic dělat... a to nepříjemné k tomu bohužel patří :( Já stále doufám, že nám ještě nějakej pátek vydrží ...fyzicky mu zatím nic není ( pokud pominu ty dva záchvaty, které snad zmizí novým nadávkkováním inzulínu )...tak zatím :)

lexa

skočilo to tam dvakrát

lexa

skočilo to tam dvakrát

Friduča

Lexo - ty jsi napsala, než jsem to odpinkla .. :) Já mu nenadávám,ale prostě mi leze na nerv ...Když deset let posloucháš, jak s tím chce seknout a pak jen začne brát prášky a tvrdit, že omezuje ( a ty víš, že to tak není ) a nepřizná to...Kdyby řekl - já prostě kouřím, kouřit budu a hotovo... tak mi to vadí, ale nic nenadělám... Ale my jsme to zkoušeli již několikrát - udělali jsme opatření - přestali kouřit doma, v autě atd... a on za týden vybalí v autě cígo ...já na něj koukám a říkám, tak snad jsme se na něčem domluvili, to to nemůžeš vydržet hodinu, než něka mdojedeme.. On se nesnaží o tom mluvím.. nechápe, že musí někde začít a že to prostě musí mít nějakej řád, jako začít snižovat počet cigeret, nebo si tu cigeretu snažit dát co nejpozději...Cokoliv...cokoliv co by jemu pomohlo...

Friduča

Skočilo a skáče znovu .. jestli ti nepřeskočilo ... :) :) :) Skákačko :)

lexa

že stahuji z 5 na 4 no a dneska tak 3 nebo že by jen 2,uvidím zatím má jedno,ale pořád se láduji!Sleduji pořád cíga,ale že mi váha už ukazuje o 3 kg víc to jako nevidím!no ale za chvíli budu muset řešit i tu váhu,bože všechno to najednou nejde!No nic,tak budu tlustá nekuřačka.

lexa

mi asi hrabe,že by nějaké nové vedlejší učinky

Friduča

Máš půl třetí, to je půl dne za náma ... to by jsi možná ty dvě mohla dát... :) Nebo, že by to jedno ? A čím se láduješ ? Já teda nenabírám vůbec ... občas cucám lízátka ( mám jednu oblíbenou značku - pískací Melody pops od chupa Chups :) ), mrkev, okurka,kedluben a znovu přišli na řadu žvýkačky...A tedy chodím cvičit 3x týdně,ale to jsem chodila i když jsem kouřila ...Tak se snaž nejíst sladký ... Spíš se snaž něco v té puse mít, než to polikat :) :) Tak to kousej a vypluvuj do koše .... :) :) Tak nevím komu tady hrabe ... :) :)

Lindule

Lexo ty jsi teda dílo :-D Já jsem si dala poslední krabičku do šuplíku daleko ode mě a uklidila jsem všechny popelníky a to mi taky dost pomohlo. Teď přísahám, ale cígo mi nechybí a ani na něj nemám chuť, Jsou chvilky kdy si vzpomenu, ale chuť nemám vůbec žádnou. A když se cpu, tak tahám mrkev. No ale kilo sem kilo tam já to neřeším. Měřím 160cm a mám 57kg a tak jsem stejně takovej cvalda, ale co, hlavně že mi chutná a nic mě nebolí :-)

Mona

Fridučo,ten druhý je Odvykání kouření,tam to najdeš

corrona

Ahojky, koukám jak nám to tady pěkně přibývá a asi se za chvilku přidá i Lexa když tak hezky snižuje, nechám se překvapit ale je vidět že kdo chce přestat, tak přestane. Jo a někde jsem četla že zhubnout se dá i podle toho jakou máte krevní skupinu, na každou funguje prý něco jiného.

lexa

jedna,hurá!!Dneska mám od rána navštěvy,naštěstí samé nekuřácké(teda tolik mých známych nekouří,ani jsem si to neuvědomovala),tak stále odolávám i když si dáváme po kalíšku!Sem tam přišla přes den slabá chvilka,ale hned jsem na to zapoměla a bylo to dobré!!

ládík

Tak mám za sebou 3měsíce. Děkuji všem, že jste mi pomohli dostat se tak daleko.

lexa

Dobré ranko,ládíku jsi šikulka,moc držím palečky!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce