Pěkné dopoledne, tak já poslušně hlásím začátek pátého dne … Musím Vám všem říct, že tentokrát ( proti prvnímu odvykání ) se cítím trochu jinak – vím totiž přesně co mě nejvíc zradilo. Moje mysl… Zvrácená a obráceně přemýšlející… Při odvykání musíme bojovat – s chutí a nutkáním a také se sebou. A v určitém momentě, když můj muž vesele kouřil dál a já se cítila okradená a navíc na mě koukal jako na blázna, když jsem si pak zapálila a nadávala si…neustále opakoval – to víš, že jo mrskej se za to.. vydržela jsi to tolik měsíců – jsi dobrá, tak se přece takhle nemrskej… A já začala přemýšlet špatně : proč se mám takhle trápit ? Proč mám trpět někde stranou, když jdou všichni na cígo ? Proč si u své kávy po obědě nemůžu dát cígo a já bych si ho tak strašně ráda dala ! ? Proč musím pít vínečko a všichni ostatní u toho můžou kouřit, ale já se tu budu trápi ? atd.atd… těch situací je spousta.. vlastně každá s cigaretou… A tohle myšlení je špatné ! My bojujeme se sebou a tímhle si ten boj ještě stěžujeme a upřímně máme našláplo k selhání a já jsem toho příkladem.. Protože pak jsem si prostě začala zapalovat s větou – seru na to, za tohle mi to nestojí…Takže já jsem teď za těch pět dní zjistila jednu věc a opravdu to funguje – v momentě kdy takové myšlenky začnou hlodat naši mysl, tak se k tomu musíme postavit čelem. Mě to napadlo za těch pět dní několikrát …večer u vínka a u řečí těch co kouří a snaží se snižovat to o co já se snažím a možná je i těma řečma obtěžuju ( protože oni to taky chtějí,ale nic pro to nedělají ), když jsme byli venku – sluníčko nádhera … na horách a oni si klíďo dají tu lahůdku cígo …ALE ! Tohle jsou přesně momenty ( nevím jestli to tak bude fungovat všem,ale mě tofakt pomáhá ! ), kdy já si v duchu ( nahlas nemůžu, to už by mě měli za super magora )říkám : NE, ANI NA TO NEMYSLET !NEKOUŘÍM JSEM DOBRÁ A KOUŘIT NECHCI A NEBUDU ! NEBOJUJU S TIM, ME TO PROSTE NECHYBI ! PNI JSOU CHUDACI, PROTOŽE MUSÍ,ALE ME TO NECHYBI.KDYBYCH SI ZAPALILA NEBUDE MI TO CHUTNAT A A BUDU SI JEN NADAVAT..JA PROSTE KOURIT NECHCI A JA TO DOKAZU !Možná vám to zní trochu ujetě,ale mě to fakt pomáhá a to naprosto neuvěřitelným způsobem.Včera jsem byla u maminy, která nekouří asi 7 let a říkala jsem jí to a ona mi dala za pravdu, že tohle jí opravdu taky pomohlo… A dokonce to prý i někde četla jako odbornou radu Takže tohle jsou čistě mé pocity a třeba to někomu pomůže…To Petr – já jsem vzhledem k tomu, že jsem začala kouřit žádné příznaky neměla.. ale pokud mluvíš o chuti na cigáro, tak to nejsou abstinenční příznaky… Chuť na cigáro tě ať ve větší či větší míře bude provázet , či přepadávat ještě několik let… S tím už bohužel musíš bojovat pouze ty sám… Nicméně jestli se nepletu, tak braní CHMP 3 měsíce je minimální doporučená doba.. tak pokud máš pocit, že selžeš, pak ber CHMP déle…To Ládík – naprosto,ale naprosto s tebou souhlasím.. Tohle je totiž zlomové – člověk to musí chtít a pokud chce, pak to dokáže ! A ty jsi na dobré cestě a já věřím, že to dáš !!!To Lexa – no tak to je super, že jsi to zase stáhla !!!! Jen bojuj !!! Máš na úplné vysazení ještě čas, ale pokud se ti podaří snížit třeba ještě na tři a pak na jednu… Tak pak s tou jednou zameteš jako nic Jinak s hafanem…Problém – je to prostě strašně složitý a vůbec nevím jak to budeme řešit.. má cukrovku a už jsme mysleli, že to je srovnaný a následoval tenhle šílenej hypoglikemnickej šok ( nic horšího jsem snad neviděla ) a teď musíme měřit cukr 3x denně a jsme na začátku, kdyby na začátku – jsme v kruhu, protože měl hladinu 0.5 – což je strašně nízký resp. v podstatě nic ( proto ten šok, kterej ho poškozuje ) tak jsme ten den nedali žádný inzulín a hladina 26 ( což je hodně ), večer pak 22 ( což jedivné, že kleslo bez inzulínu) a včera dostal cca menší půlku dávky a dnes ráno měl 30. Takže doktor je z toho docela vypleskej a bude to složité…Trvale vysokou tu hladinu mít nemůže ( pak by měl do měsíce pryč ledviny atd.),ale pokud inzulín zvýšíme, tak bude mít opačné šoky a taky dlouho nevydrží…Takže bude to ještě složité, ale co naděláme…Jinak mu nic není…Je docela v pohodě …To Markét – tak tě mezi náma vítám, další šikulka ! Tak se drž a ještě snižuj i když tohle je takovej dílčí úspěch an který jsi právem pyšná !!!! Hlaš jak to probíhá a pomalu se připravuj na svůj den D !!! To Lindule – velká šikulka !!!! My to prostě dokážeme a za chvilku budeme mít půl roku a pak rok … A budeme vonět a bude se nám luxusně dýchat !!!! No prostě bude nám hej… Tak mám takovej návrh – co kdybychom udělali nějakej srazík ? Dejme tomu třeba v říjnu ? To už by se nás tu mohlo pár nesmrdících sejít… Myslím, že všichni co teď píšou to do října dají, ne ? Co vy na to ??? Tééééda jsem se nějak rozepsala To jak jsem nic dlouho nenapsala
Přidat nový komentář