Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Lindule, já měla při prvním odvykání stejnej problém ( sice jsem jich teda nedávala deset ), ale prostě jsem nedokázala si nezapálit.. i když mi to nechutnalo a dala jsem si třeba jen dva prásky a típla to .. je to zvyk ... respekt. zlozvyk a ten je dle mého názoru daleko těžší překonat, než chuť samotnou jako takovou na to cígo... Takže držím palec, ať to zvládneš .. zkus třeba to vydržet a dát si první až v poledne a takhle to postupně oddalovat.. mě to pomohlo....:)

Mona

Moc hezky jsi to napsala. Mám podobné pocity,jen to hubnutí mi moc nejde. Od září se chystám chodit cvičit /teď se v naší vsi necvičí/ a doufám,že to trochu stáhnu. Na tom druhém nekuřáckém foru chystáme na konci října zase sraz,tentokrát návštěvu moravského sklípku. Kdybyste se chtěl někdo přidat,tak budeme moc rádi,jen je to nutné včas nahlásit kvůli ubytování. Greeno,blahopřeji k výročí-doufám,že si to užíváš. A co ty Máfosi? Držíš se stále? Věřím,že ano. Mějte se moc pěkně a zase někdy....

lexa

Zdravím včechny,tak jsem si zobla první ChMP a řeknu vám teda vykouřila bych celý pakl chi chi!!Pořád čekám co se bude dít a nic.S manželem začínám mít stejný problém Fridučo,pěkně mi začíná smrdět!!A je to taky pro mě těžké když vidím jak si pořád vyhuluje na balkoně!I když mě podporuje,byl by rád kdybych přestala sám nechce,hajzlík jeden.Prý naco a že ho to baví a co by dělal atd..

corrona

Ahojte dneska, jak to tady čtu, s mužskejma je jenom potíž ! Neee že bych proti nim něco měla ale já si pamatuju když mi na plicním psala doktorka Champ. tak první co mi řekla že mužský to dokážou daleko dřív než my něžnějšíí pohlaví, protože prý oni tu vůli mají. Ale po tom co to tady čtu, tak teda nevim nevim....Ale pamatuju si že jsem ze začátku braní snažila kouřit do zásoby, jako kdyby mi mělo něco utéct. A co se týká toho hubnutí, dnes mi má přijít od Oriflame jahodový koktejl, tak pak budu referovat jestli mi pomohl a za jak dlouho. mám 168 cm a vážím 67kb. vidím to hlavně na břiše a zadku, tak uvidíme...Zatím ahoj a krásný voňavý den... :)))

Friduča

Nejdřív se musím pochlubit – vydržela jsem a nedala si u oběda ani jednu !!!!Tudíž jsem teď na nule …  Nevím zda to vydržím,až do večera, ale ráda bych… A všichni se tam do mě opírali  A to pěkně ( všichni hulí ) a jeden kolega si zapálil a manžel myslel, že to kouřím já.. a já ho periferně vidím, jak vyndavá cíga… pak z řečí pochopil, že to nejsem já, tak je zase hodil zpět… no pěkně jsme se načechrali i když vím, že v autě si jistě hned zapálil …  Je to s těma chlapáka kříž, viď Lexo  To nefunguje hned.. já mám dnes sedmá den a už mi to nechutná,ale to ještě nic neznamená  Nicméně jsi nenapsala zda jsi se rozhodla skore držet a snižovat, nebo budeš hulit jako fabrika ..  Mono – dáš nám odkaz na druhej server ? Ráda bych tam nakoukla… Nicméně, já bych srazík ráda, ale asi až ten další.. zatím se necítím jako hotová a kdoví zda to dám …  O víkendu jedeme na hory, tak jsem zvědavá zda to vydržím … tam se bude bumbat a bude to zatěžkávací zkouška 

Friduča

Ještě co se týká toho cvičení - doporučuju posilovnu. Jednoznačně jsou vidět výsledky a to poměrně rychle... Proti aerobnímu cvičení, které je sice dobré na fyzičku, ale tělo netvaruje tak účinně... Dlouhodobou studií se zjistilo, že člověk, který poctivě chodí do posilovny - zhubne až o 40% víc a rychleji, než u aerobního cvičení... Pokud by jste se některá rozhodla, doporučuju na pár hodin zaplatit trenéra,aby naučil jak cvičit a dobré je mít sparing partnera ( parťáka ) - hecujete se, motivujete a je to celkově zábavnější....A pak se také nevážit ! Ale měřit... pas atd... a třeba i vyfotit, když začínáte a pak po 3 měsících znovu.. vám to nepřijde,ale rozdíl je markatní... A rozhodně se nenechat odradit pověrami, že ještě přiberete.. Není to pravda ! Tuky změníte v pevnou svalovou hmotu :)

Friduča

Nikdo tu... :( Že jste někde zašití :) A kouříte potají :) :) Tak já mažu cvičit a zatím jsem na nule - že bych ten den D zvládla ??? Do večera daleko :(

Lindule

Tak ják to zvládáte dneska? Já mám za sebou zatím jednu a to v 9 ráno...ale mám docela velké chutě. Už jsem si i koupila pytel mrkve a chroupu, tak uvídíme. Jak píše Friduča...do večera daleko :-(

Lindule

Tak jsem si zapálila, ale....vůbec mi to nejelo a po půlce jsem to típla...tak snad už to dneska vydržím bez cíga...

corrona

že Ti to nechutná, jen tak dál :)) Fridučo je to blbý si povídat sama se sebou, vid? Taky jsem to tak dělala ale to jednoho pak přestane bavit. Vydržely jste to, nebo si jednu daly Friduča, Lindule ? Já myslím že jste holky šikovný a kdyby, tak stejně nechutnala. Frido na čem cvičíš? Já si koupila orbitrek a každý den jezdím asi 20 - 25 min dýl nevydržím a leje ze mě jak z konve.

ÁJA

Ahojky lidičky též bych chtěla přestat kouřit,ale nevím jestly po operaci žaludku můžu tento lék užívat,ještě jsem se chtěla zeptat kolik jedno balení stojí děkuji

corrona

Jedno balení jak kde. V tescu v Letňanech 1055,- kč a v jedné malé lékárničce 960,- kč Je to balení na 14 dní. Jestli ho můžeš brát, poradí doktor ten ho musí napsat, lék je na předpis.

Friduča

Zdravím všechny - zatím se držím a furt jsem na nule !!!!Nebudu říkat, že nemám chuť - respekt.to nutkání... po cvičení si kámoška jedno dala a já vydržela..je to teda trochu boj, ale stojí to za to ...Lindule, Lindule ... :) Tak aspoň teď víš, že ti to nechutná a snad se s tím popereš a nezapálíš další ? Tohle já si opakuju pokud mám nutkání - nezpaluj si !!! Nebude ti to stejně chutnat.. pak si budeš nadávat....Jsem sice chytrolín, ale doufám, že už to dnes vydržím a pak dnešní den bude mojím dnem D ! :)Takže na tebe myslím a vydrž to !!!! To Corrona : Je to blbý.. člověku se bojuje líp, pokud sem nahlídne má na co reagovat a ví, že naopak jeho někdo podpoří ...Chodím do posilovny - snažím se třikrát týdně... Ale pokud by jsi chtěla cvičit doma - taky se to dá.. Stačí koupit dvě činky, kam můžeš přidávat a odendavat kotoučky a dá se slušně odcvičit celé tělo ...Jen já se k tomu doma nedokopu...Máme rotoped, a ještě nějaký dva stroje, ale slouží to jen jako odkladač na šaty :)A činky jsem si koupila taky,ale leží jak mrchy .. Musím prostě mezi lidi a s kamarádkou a to mě donutí ... :)To ÁJA : Na to zda po operaci žaludku můžeš brát CHMp se zeptej svého lékaře... nato tedy já odpověď nemám.. ale myslím, že pokud nebudeš mít potíže, tak asi ano.. ale jak říkám tohle konzultuj se svým lékařem... Jinak před rokem stálo jedno balení cca 1800,- Kč, ale kolik stojí dnes nevím, protože jsem ještě jedno měla doma a zatím nekupovala...Takže holky myslím na Vás a držte se ...Nekuřte !! I na chlapy pochopitelně :)

corrona

K tomu cvičení : sestra mi nutí posilovnu ale já si nakonec za ušetřené korunky koupila orbitrek a je to super. Dnes jsem na něm vydržela i 30 minut, a asi po 20 min jsem si udělala ananasovou šťávu, je prý na hubnutí tak uvidim. Už se mi ztrácí bříško ale váhu mám stejnou a to jezdím teprve 2 týden. Jinak to že si kámoška dala a Ty ne, to je SUPER...já myslím že to už zvládneš, šikulka :)) A Lindule Ty samozřejmě taky ale večer nanauky nebrat!!! Kalorie :( Já si dávám buď jogurt nebo papariky. Jinak se držte a zítra sem zase juknu...Ahojky...

Friduča

To Corrona - ale to je jen to startovací.. pak je to dražší... a je na měsíc - teda jestli se nepletu.. aspoň mi to tak kupovali.. ale asi se nemusí...asi prodávají i menší.. nevím :)

corrona

Já vím že je startovací ale dá se koupit i jen na 2 týdny, alespoň takhle si ho kupovala já. Neměla jsem moc financ ale chtěla jsem přestat kouřit tak jsem si koupila 1 startovací a 2krát na 14 dní. Ale to už půlím od 2 balení a ted mam jen půl na den a jde to.

Lindule

Tak jsem po večeři a místo cíga jsem si dala nanuka :-) Fridučo teda klobouk dolů. My máme doma velkej bazén, saunu, posilovnu, a já jsem líná jak prase něco dělat :-D Raději budu furt uklízet a nakupovat :-) Jinak ÁJO já jsem ze severu Čech a tady Champix stojí 980kč první balení a druhé taky tak. Jinak jsem jela dneska nakupovat jídlo a nechala jsem cigára doma a ani mě to v autě nechybělo takže taky super....držte se holky a kluci :-)

Friduča

To Corrona: No já ti posilovnu taky doporučuju.. ono se z toho časem stane droga :)Seznámíš se s lidma - pokecáe.. je to i taková společenská událost... mě to fakt baví... není to jen dřina.. je to zábava :) Ale je pravda, že sama bych prostě nešla.. párkrát sama zajdu, když kámoška nejde, ale není to ono.. ve dvou je to fakt super.. tedy, když jsme rafani, protože pak se hecujete a je to sranda...Máme čtvrt na deset a myslím, že si můžu definitivně dnešní den vyhlásit jako první regulérní den nekouření, tedy den D :) :)Teď už jen vydržet... to je další krok :) Já teda zjstím kolik stojí v PHA - je tu někdo kdo kupuje v Praze ? Protože to je hroznej rozdíl... leda by ho zlevnili ???? Pokud ne, tak si za litr budu kupovat u Vás Lindule :) Fakt je to balení na měsíc za litr ??? Takže budu jezdit k tob do fitka, dám si 30 bazénů a pak saunu a na závěr skočím do lékárny !!! :) :) Pokud je to balení na měsíc, tak s to vyplatí si pro to fakt zaject... skoro litánek rozdíl....A Corrona má pravdu nanuka néééé :) :) Aspon né večer ... :)

corrona

Ještě jsem sem vlezla a nedá mi to, abys potom neutíkala do Prahy. Je to balení na 14 dní jsem to psala je tam 28 tablet. A koupila jsem to v letňanech v malé lékárně u pošty. Jinak Lindule, Ty 2 je taky super :)) Jooo to nám to tady pěkně přibývá, to mám radost. Tak hezké ne divoké sny třeba o krásné dovolené bez...

Lindule

Tak jsem pipina...zapálila jsem si a asi 5x potáhla a típla to je to hnusné. Takže mám dnešní skóre necelé 2 cigarety. Právě jsem si dala jedno výborné lízátko na spravení chuti :-) Fridučo jsi machr. Já bych ho mohla vyhlásit zítra snad :-) Jo Jinak to balení je na 14 dnů za 980Kč. Zítra jdu pro druhé balení. Dneska nebyl čas, naložila jsem si spoustu domácích prací :-) Tak papa zatím držte se a přeji voňavou noc :-)

Friduča

Teda ty máš štěstí, že nebydlíš za rohem.. už bych obula kecky a šla ti vynadat... :) :) Ne ba ne... já to přesně znám.. hele já taky nemám vyhráno, že jsem to dala dnes neznamená, že zítra neselžu.. zítra mě čeká mé oblíbené červené vínko na horách, takže nevím... ale tak trochu podvědomě si říkám, že vydržím... :) Takže jsi machr i se dvěma nedokouřenýma !!! Zítra to vyzkoušej znovu...Taky přeju dobrou noc .. :) Všem kdo čtou... i když nemají odvahu napsat ... :) Kuk ! :)

vlada

nic moc, taky si připadám překouřená a zas škrábou průdušky, to je vždycky u toho vínečka na zahrádce večer, to asi hned tak neodbourám, a koukám že mi zas po jedné přibývají....Jsem prostě slaboch, nebo mám zrovna teď moc starostí a není vhodná doba na den D.. Dobrou

Friduča

Vladí nenadávej si za to ... : ) :) To je normální efekt.. já si taky ,, jen ,, hlídala a najednou jsem kouřila opět krabku a víc... Ono to prostě nefunguje... Jo funguje, ale u rekreačních kuřáků.. a to my nejsme...Pokud se chceš k tomu dni D dopracovat, musíš se snažit to udržel na těch pěti a v určitém bodě začít snižovat... Až bude ta nula... Jak máš tu nulu, tak je ti líto to porušit... No čeká tě ta svatba, tak se nestresuj a vrhni se do toho a kousni se, až po svatbě...Hlavně z toho nebuď smutná v těchto dnech kdy máš být plná elánu a těšit se na nové věci ve tvém životě :) Tak brou :) :)

ládík

Aho lidi. Připravuji se na svůj 87den úplně bez kouření. Přeji všem ať si připíšeme další den bez cigára. Jak píše Friduča - musí nám být líto porušit tu pracně vybojovanou nulu. Mě se v posledních třech dnech zdá, defacto příjemný sen, jak někde získám cigáro, vykouřím ho s požitkem, ale přitom jsem stále nekuřák se svými 87dny bez kouření. Asi nová finta těch "loudivých červíků" v té mé hlavě.

lexa

Tak jsem zase tu,zdravím všechny!Tak jsem si zobla druhy prášek a uvidím!Včera to bylo bez problému,jenom ta chut se mi zvětšila,tak z mých 5 jsem skočila na 10,no dneska to snad pujde lépe!Jsem teda ostuda!!Tobě ládíku moc závidím a držím palečky!Já když se tak zamyslím,tak jsem po celou dobu mého hnusného kouření nevydržela ani jeden den bez cíga!To je mazec!

corrona

Lexo, já asi po 3 dnech dávku také zvýšila a pak pomalu snižovala, jako kdybych se potřebovala nakouřit do zásoby... Před dnem D jsem jich dokonce vytahla 15 a od té doby nic... To bude dobrý, uvidíš...

Friduča

Dobré ránko, mě se dneska tak krásně vstávalo :) Ale měla jsem chuť si zapálit, tak jako jsem to každý den dělávala - kávu s manželem a cígo, než vyrazím do práce..Nedala jsem si ! Takže dnes začínám druhý den bez a CHMP beru 8 den :)Dneska večer budu zatěžkávačka.. možná příliš brzo,ale dle mě je to fuk - jestli půl rok, nebo druhý den.. pokud mám u alkoholu povolit, tak to bude vždy ... Ale já nepovolím... :) Ládíku - moc, moc třasu tlapou !!! Jsi šikula ... Jo,jo ty červíci jsou hajzlíci ... Nesmíš se jim podat ... Já jim neodolala po 5 měsících !!! To bych si nafackovala :( Ale co jsem tu znovu ...A nevzdávám to ! Lexo - no co ti budu povídat - je to velká škoda ...:( Snaž se trochu holka.. myslím, že když jsi zjistila, že si můžeš kouřit, tak proč ne ... Ale ty už jsi byla v procesu snižování... Tak to udrž... Holka bojuj !!! Nedělej kroky zpět... Jo já taky hulila furt - pokud jsem se zrovna nepokoušela přestávat... Nemocná, po opici .. naprosto šumák, že mi to vlastně nechutná ... A to je právě ten zvyk, o kterém mluvím.. prostě nám to do té pazoři patří a nemůžeme se s tím rozloučit .. Nechutnmá nám to, dáme si dva prásky,ale v tý hubě to mít musíme ... :( FUJ !!! Já teda už ne ... Doufám :) :) Dneska máme docela pěknej sluníčkovej den... Tak nehulte :)

corrona

To je super, 2 den, jen tak dál a tabákový průmysl krachne :)))

corrona

Dobré ranko, tak jsem musela otočit stránku abych se koukla co je nového a vidím jak se všichni snažíte což je super! Já včera psala že už nemám ty sny a dnes se mi zdálo že jsem vykouřila 3 marsky - nevím proč marsky zrovna a o tu krabičku jsem se poprala a vyhrála jsem. To je strašný...:( a přitom je to dnes 34 dní co nekouřím a ani nemám chuť...

ládík

Zdá se, že každý pátek mám nějaký krizovější. Od rána mají doopravdy ti červíci u mě snad mejdan. Jak Vám závidím, že můžete CH. Myslíte, že když mám za sebou 87 dní a zkusím si dát jednu, že bych musel počítat znovu od nuly ???? To je blbost, to to radši zkusím ještě překonat a rozchodit.

corrona

Ježíši.... Dáš si jednu a jsi v tom zase. Přečti si nějaké články z diskuze. Tak to bych neriskovala, jejej to radši tu chuť něčím zajím...

Friduča

Ládíku - zapomeň, kdyby jsi si dal jedno, tak za prvé musíš počítat od nuly, protože to porušíš a tím pádem jsi na začátku .. taky jsem tady s tím bojovala a sama sobě namlouvala, že se jedno nepočítá .. no počítat ho nemusíš,ale buď si jist, že na 99% jsi v tom zpět a už to nezastavíš.. jedno můžu dát .. to je v poho 87 dní nekouřím.. tak co to je jedno ... pak po jídle jedno .. proč ne .. furt proti tomu co jsem kouřil to nic není ...atd,atd.. a než naděješ jsi v tom znova.. Takže já ti říkám NE !!!!!!! Podívej se na mě .. já jsem odstrašující příklad - po 5 měsících tak jako ty ... a začala jsem pomalu, pomaloučku a jsem tu znovu na začátku .. nedumej nad tím tolik a nezapaluj si !!!!!To Corrona : Teda holka já žádný sny nemám .. teda ani kuřácký, ani nekuřácký :) Prostě se mi nic nezdá :) Nebo to vždycky zaspím ? To je taky možný .. :) Ale aspoň vidíš jak co jsi ochotná pro jednu Marsku obětovat .. prát se :) :) :)

Lindule

Přeji krásný voňavý den. Ládíku ať tě to ani nenapadne. Dáš jednu a celých 87 dnů abstinování je víš kde. Zkus vyhlásit červíkům válku a dej jim mrkev, nebo lízátko :-D ...Fridučo...držím palce. Já se raději alkoholu budu vyhýbat velkým obloukem, protože to bych dala jinak krabku a půl jak se znám, tak raději pít nebudu a to mě příští týden v sobotu čeká velká akce AC/DC revival co pořádá můj šéfíček. Já tu hudbu nemusím, ale být tam musím ach jo. Ještě že v tom baru se nesmí kouřit to budu moje jidiná záchrana. Corrono....to jsem teda sny to ti povím :-D Já naštěstí spím jak mimino. Prášky mi problémy nedělaj a sny o cigárech nemám, ale to je možná tím, že jsem ještě nepřestala. Ale počítám, že dneska bude můj den D. Teď mám v puse lízátko místo ranního cíga a musím říct že to chutná o hodně líp :-) Tak se měj te a zase písnu co je nového a NEHULTE :-)

corrona

že se Ti nic nezdá... Já myslela že už to mam za sebou ale asi musím ještě vydržet. Ach jo, teď už vím co je to 3D

Friduča

Tak máme po obědě a já jsem stále BEZ :) :) Ale bojovala jsem jako blázen ... !! Dokonce jsem si dala i kávu :) Ládíku co ty ? Držíš se ??? Nezapaluj ! Lindule - já jsem prostě toho názoru, že ty nástrahy jsou všude ... a pokud se budu izolovat, tak to jen oddaluju... takže pěkně zhurta od začátku a pak nemůžu bejt překvapená:) A jak se držíš ty Lindu ? Stále máš den D ? Zatím ... :) MYslím na tebe !!! Corrono, takové sny ... to je přece dobře :) 3D a zadarmo :) Jen jsi asi po tý rvačce pěkně unavená ...:) Nemáš někde moncla ? :)

ládík

Ještě se držím. Když jsem si přečetl tu dopolední podporu, tak jsem se zabejčil - ane ane ane. Je pravda, že po obědě jsem se u nemocnice málem dopustil krádeže, když sestřička při polední pauze si před vchodem zapálila a když měla telefon a nechala nové zapálené cígo jen tak ležet (a to ještě moje dlouhé sparty), tak chybělo jen málo a bylo to. Ten momentální absťák byl , ale hroznej. Teď je to již trochu lepší. Nevím , jak Vy, ale já mám horší vždy dopoledne, po té 15hodině to již nějak jde. Den se blíží ke konci, v 21hod. si udělám čárku za dalším dnem bez cigára a to by byla škoda to zkazit. mějte se všechni hezky a žádná cigára, ani myšlenky na ně.

corrona

Monokla nemám ale dneska jedu za mamkou a beru si s sebou meduňku, protože mama kouří, tak jí musím trošku popíchnout :)) Takže balím, vy všichni žádný cíga, nehulte a šetřete korunky do prasátka. Tak nějak mi tady chybí Věra, nějak jí to odvykání nešlo. Tak Věro nečti jenom nás a ozvi se jak bojuješ. Jinak krásný nekuřácký víkendík a doufám že budu mít v neděli co číst :))

Friduča

Ládíku - palec dávám nahoru !!!!! Jsi pašák !!! A s tou sestřičku.. ty jsi v nemocnici ??? Takže se drž !!!! Já mám největší chuť ráno - klasika chybí mi to raní sednutí a kus řeči s manželem .. respektive začnu to praktikovat prostě místo cíga - normální snídaně :) :) A je to :) A pak taky po obědě... káva a cígo...taky po cvičení s kámoškou ... ještě cígo, apk šup domů ... a večer na zahrádce ... Těch možností a naučenejch situací je ... :) Ale ono to všechno jde prostě bez ! A jde to ! Musí to jít ... :) Moje máma, když přestával, říkala, že vždy když jí to přepadne, tak jde něco dělat.. že musí ty myšlenky od tý cigerety odpoutat ... a něco natom je .. protože pokud začnete myslet na něco jiného, tak to zaženete....a když ne.. trápíte se třeba hodinu či dvě ... Tak mi držte palec,ať to dneska zvládnu - já Vám ho držím také ...:) Linfule ty napiš jestli dnešek je dem D !!!Určitě to zvládneš !!!! Já to pomalu balím .. nějak mě to neba a mám hotovo, takže si jdu zacvičit a pak mažu do Krkonoš... Takže zatím pa ... a nejdéle zítra Vás přijdu kontrolovat :)

Lindule

Takžeeee, jsem si byla pro druhé balení. ještě jsem si nezapálila a vypadá to že si ani nezapálím. Byla jsem dokonco i v trafice koupit kámošce cigára :-D ....Dneska jsem si naordinovala spoustu práce. Mám 5 psů, tak si s nima jdu hrát a pak uklízet a chroupat mrkve a lízátka...věřím že to dneska dám :-) Ládíku jsi pašák. My to dáme všichni a bude nám krásně. Nějakejma absťákama se nedáme zastrašit. Ať si ty červíci třeba stavej na hlavu, ale já jim nikotin dávot už nebudu :-) Fridučo držím palce dneska u toho vínka. Kdyby přišla chuť tahej mrkve, nebo lízátka mě to tak pomáhá :-D Tak zatím přeji krásný, slunečný, voňavý den

Lindule

Tak jak jste na tom? Já se furt držím, takže to vypadá na dnešní den D :-) Že vy někde vyhulujute? :-D

ládík

Lindule. Vydrž to.Jednou ten D přijít musí. Já ho sice začil trochu jinak - na operačním sále, ale určitě to nebylo lepší, než si moci rozhodnout samostatně. Ještě jednou vydrž, a když ne , budou další vhodné dny.

lexa

tak už to vydrž to zvládneš!!Taky se těším na svuj denD!Já dneska teda bojovala a měla jsem 3 cíga.Pro mě je taky nejhorší to dopoledne,pak už to jde!

helena

ahoj jsem poprvé v nějaké diskuzi a chtěla bych vám zdělit že jsem několikrát přestala kouřít a vždy jsem si našla důvod začít mám slabou vůli.Zkusila jsem všechno možné náhražky.A beru ted champix 4den a zatím mám chuť ale zítra končím a uvidím co to uděla špatně mi zatím není a chtěla bych to už dokázat a doufám,že se mi to podaří .

olina

ahoj všem.Také píšu poprvé do diskuze i když jsem tuhle přečetla celou.Já nekouřím taky díky cham. 2.měsíce. Den D jsem měla asi po 9 dnech musím říct že to docela šlo ,ale myslela jsem že to bude jenom lepší ale omyl aspoň u mě .Jsou dny kdy bych si s chutí zapálila musím se přiznat že mi to stále chybí .Zatím to zvládám a doufám že budu . Beru už jenom půl prášku ráno nevím jestli mám brát víc ? Zkouším si sama na sobě jestli mě zbyla nějaká vůle,snad ano. Celé ty 2.měsíce jsem si tu jenom četla ,musím říct že mě nejvíc překvapuje jak i po půl roce se do toho dá lehce spadnout nanovo. Proto držím palce nám všem !

ládík

Ahoj i tobě. Je paráda, když je nás tu hodně. Já mám shodný přístup s tebou. Ze začátku jsem jen četl tuto diskuzi a skutečně to pomáhalo. Zejména ten pocit, kdy zde někdo napíše, že má za sebou například 10 dní a člověk si (asi až škodolibě) pro sebe pomyslí, ha to já mám dávno za sebou.Co se týče toho, že se po takové době do toho dá znovu spadnout, tak na to se já snažím nemyslet. Na každého to působí jinak. Já měl skoro bezproblémový první měsíc, druhý byl těžky a ve třetím se trápím. Dá se to , ale vydržet. U mě je to již jen v té hlavě - ty myšlenky a nápady. Ráno se vzbudím a nápad na cigáro dojde maximálně do 10minut. Mě pomáhá : tato diskuze, to když tě někdo pochválí a to , když někdo závidí, že i já, těžký kuřák to zatím dávám.

Lindule

Takže dnes končím den s 0 cigaret....den D je tu...už jsem schovala všechny popelníky, kámoška chodí kouřit ven sama a jak vidím v tv že někdo hulí, tak to okamžitě přepínám :-D celý den proběhl téměř v pohodě bez červíku...asi chrápali, zato před hodinou u mě měli asi dvou hodinovou fiestu hajzlové, ale dělala jsem že je neslyším :-D ....A jak pak to jde tobě Ladíku? Fridučo? doufám že u toho vínka nepálíš jednu za druhou :-) Corrono a ty jak válčíš?

ládík

Já jsem včerejšek vydržel a dnešek je docela fajn. Jedu 88 den a za chvíli budu mít za sebou 2100hodin. Docela jsem hrdej sám na sebe.

vlada

Já už zas pěkně kouřím a svádím to na rodinku, která mě pěkně vytáčí. Stejně je to hrozný démon, když si uvědomím, jak počítáme dny a kousky, 87 den a ještě není pokoj...to mi úplně bere odvahu, Pro mě je určitě nejhorší odpo a večer, když malá spí, to je největší pokušení, všem fandím a slibuji, že se budu taky snažit..

Friduča

Ahojky přátelé, tak je tady sobota a vítám nové bojovnice do naší party :) Helčo - neboj bude to dobrý.. ale musíš se snažit ... bez toho to prostě nejde :( Určitě jsi četla diskuze, takže víš, že každý to má trošku jinak - někdo dřív a někdo později.. Já osobně si myslím, že ten začátek je o hlavě a o tom se s tou hnuskou rozločit :) Takže držím palečky a kolik kouříš za den ? Olí - to víš není to snadný.. moje mamin měla chutě ještě 3 roky .. občasné.. takže vydržet !!! Když už jsi to vydržela, tak to přece nepopokopeš jako já !!!!! Nesmíš !!!! Ládíku ty jsi dobrej ! Ty ani nbereš CHM, viď ? Pno je prostě většina toho boje na nás ...:) A copak ti je ? Tedy jestli ti nevadí to napsat.. srdíčko ? Tak,ať jsi brzo zase doma !!!Lindule - ty jsi prostě frajeraka !!!!!! Tak to je bomba !!!! Fakt super - vítám tě !!!! :) Udělala ji mi radsot holka ... Že jsi to nevzdala....Já mám dnes třetí den bez :)Docela jsem si včera dala do nosu a vydržela jsem.. bylo to teda těžký,ale dala jsem to.. poslochala jsem kecy o tom, jak jsem slabá.. ( když jsme rozebírali manželovo kouření ), že to dělám pro sebe .. bla,bla.... docela se do mě opírali !!! Nicméně jsem vydržela... No a ráno mě vzbudil pes ( máme labradora a má cukrovku, takže pícháme injekce a nic nesmí jíst.. docela opruz...) a měl hypoglik.záchvat...v podstatě to vypadá jako epilep.záchvat - takhle intenzivní ještě nikdy neměl.. takže jsme vstávali v půl šesté ráno a bylo to husný :( Nicméně i tak jsem si nzapálila mám čistej třetí den :) Takže Vladí - na nikoho to nesváděj a rafni se.. okážeš to .. nic a nikdo nestojí za to,aby jsi si kazila zdraví a náladu :)Kousni se a zařaď se mezi nás... !!!!Je to úžasnej pocit a já doufám, že už to dám na vždy ... !!! Takže ti držím palec, aby jsi to dokázala !!!!

ládík

Vlado, Friduča má pravdu - dá se to dokázat. Když už se mě Friduča zeptala : Nejsem sice již v nemocnici, ale kouření mi způsobilo velké zdravotní problémy. Takové ucpávání cév (a když jako já nedáte na rady a to kouření považujete za dobrotu) není sranda. Došlo to tak daleko, že se ucpala i břišní tepna a klaudikace byly již po 30m. (klaudikace je stav, kdy bolí nohy tak, že bez zastavení neuděláte již ani krok). Dnes mám v břiše stříbrný bay-pass (ten se bohužel nesnáší s CH), který dává krev do nohou a navíc na cévním oddělení jsem viděl takové odstrašující příběhy, že na začátku to zakázané kouření nebylo ani tak hrozné: Je pravda, že každý jsme jiný, že kouření na těchto výsledcích nemá až 100%podíl, ale věřte, je to svinstvo a pakud máme jen trochu vůle, snad přestaneme kouřit.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce