Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jitka

ahojky, u mne se to zlepší asi až seženu práci, a budu v klidu, nebudu si lámat hlavu, jestli mám zaplatit napřed tohle nebo támhleto. já jsem přesně ten typ, jak tu někdo psal, že mi stačí přečíst si to co je na letáčku a všechny ty negativní projevy mám. Můj doktor, kterého tak nesnáším, když mi dával dřív nějaké léky - to je ještě mohl dávat z ordinace, tak zásadně vyhazoval právě ty letáčky, že to číst nemám. jenomže já si to dycky našla na internetu, a jakmile tam bylo - možnost pocitu nevolnosti a točení hlavy - tak já si to prostě vsugerovala a ty pocity jsem měla. jestliže je u prášku napsané nevolnost a žaludeční potíže, tak já je mám. i když jsem se najedla a dala prášek, byla jsem 4 hodiny nepoužitelná, takže jsem si lehla a snažila usnout. sice je fakt že kvůli tomu jak mi bylo zle jsem fakt nekouřila, ale to jen proto, že mi bylo špatně. můj partner taky kouří, a když jsem mu řekla - v ty dny kdy jsem vydržela nekouřit - ať chodí ven, tak se tvářil ukřivděně až pak i naštvaně.

ládík

chtěl jsem učinit jen poznámku k těm partnerským vztahům. Moje žena také kouří (minimálně , jen snad 5-6denně). Tím že kouřit nesmím já, tak se snaží kouřit tak, abych o tom nevěděl = vykloněná ze 2/3 z okna apod. Většinou čeká až usnu nebo klimbnu u televize. Protože jsem již skoro úplný nekuřák, tak to však cítím. Pak je taky ukřivděná a naštvaná, že jsem ji vymáknul. Já mám pak divné pocity,výčitky že kvůli mě je omezována. Mám však k manželce i další výhrady. vůbec mě nechce litovat a poslouchat o nějakých absťácích. A ještě jedno = je strašně lakomá. Již několikrát jsem ji vymáknul při kouření, měla více než jednu cigaretu a i přes mé návrhy, že jí pomohu s tou závislostí, tak se nerozdělila a nedala cígo. berte to jako trochu humoru do tohoto boje s prádátorem.

Jitka

v pátek dávali pořad - 13 komnata Šárky Ulrychové - závislost na drogách a o její léčbě. a tam ten pan doktor řekl fakt úžasnou pravdu -něco v tom smyslu, že závislost nelze vyléčit, pořád ji mít budeme, ale nesmíme se jí poddat. sice mluvil o drogách, ale je to krásně aplikovatelné i na kouření. hned jsem si to uvědomila.

Maimay

Ahoj všem.Dnešní ranko jako z pohádky.Je mi fajn.Vydržela jsem.Jestě 2 dny a odjíždím na dovolenou.Na 14 dní a plán je tak 100km na kole denně,takže myslím že nebudu mít čas myslet na blbosti.Jinak ty naši partáci.V době kdy jsem přestávala,tak můj partner taky kouřil dál.Jenže to jsem byla v tý 3měsíční euforii,že je ze mě nekuřák a spíš mě to provokovalo k tomu vydržet.Dneska už taky nekouří.Protože řekl,že když to vydržím já tak už každy.Když viděl,že abstinuji tak s tím taky seknul.Přeju Vám všem aby i ty vaše druhé půlky přišli s tímto rozhodnutím.Ve dvou se to lépe táhne.O to je to pak horší když zůstanu dlouho doma sama.Což se stalo právě ted.Proto asi ty strašný chutě.Přeju Vám sluníčkový a voňavý dny a doufám,že až se vrátím z dovči najdu jen samý pozitivní zprávičky.Pa pa

janina

dlouho jsem nic nenapsala a je mi stydno, protože vím, jak mi tato diskuze pomáhala....Nekouřím 8 měsíců a bez champ.bych to určitě nedokázala, neboť jsem byla silný a dlouholetý veselý a štíhlý kuřák:-)))4O let min krabka denně.Manžel dostala loni infarkt (raky hulil ligu) a mně ho bylolíto, jak se trápí s absťákama, o champ.jsme nevěděli. Mým hlavním motivem sektnout s cigama byl tedy muž a taky už jsem funěla do kopce a smrděli i pséci. Využivala jsem celou tříměsíční kůru, na konci jsem půlila i čtvrtila tablety (výborný návod dala Greena viz diskuze výše). Bylo mi zpočátku blbě, zdále se mi divoké širokoúhlé barevné sny, měla jsem zažívací potíže, prostě veškeré popsané doprovodné problémy. Hnusně jsem přibrala. Občas mám chutě si zapálit , ale dá se zvládnout. Chápu a lituju ty, které partner nepodpoří, mají to o moc horší. Všem moc držím palce!!!!!

Friduča

Zdravím všechny při neděli,tak máme 12 h a já mám uvařeno jedno cígo v sobě ...Což není tak špatné skore .. celkem bez problémů... K těm potížím - jak jsem již psala já sem tyhle všechny příznaky měla taky...Teď jsem se rozhodla, že budu brát půlku ráno a půlku večer ( tedy poloviční dávky ) beru CHMP třetí den ( myslím ) a zatím jsem v pohodě co se této stránky týká...Je to moje improvizace a tak uvidím zda to bude fungovat... Fakt je ten, že manža má 90Kg a já 50kg, takže logicky té učinkující látky potřebuji méně... Maimay - VÝBORNĚ !!! Jen tak dál.. vydržet ty našeptávače... a zdrhnout jim... :) Ano Jíťo to je pravda.. každý kdo je na něčem závislák a je fuk zda je to heroin, alkohol, nebo cigerety ( všechno jsou to drogy, protože droga je to bez čeho prostě nemůžeš být ) jezávilák do konce života... nikdy z nás nebudou nekuřáci, vždy budeme odnaučení kuřáci tzn. abstinenti... a sklon k recidivě je zde velký a proto to musíme mít na paměti a nedat si ani tu jednu, byť si myslíme, že jsem z toho venku.. Já osobně jsem toho příkladem :) No partneři kuřáci to je prostě na prd... Mě sice manža podporuje, dokonce začal zobat taky, ale že by to dal o tom silně pochybuju, protože vím jak hrozně čeká,až si s ním to cígo půjdu dát ...Prostě mu to nejde... a pak je to pro mě pochopitelně těžké... už jsem to tu popisovala několikrát nechci se opakovat... Tak znovu se ptám je tu někdo na den D ěkdy během příštího týdne :) ????

vlada

Ahoj, já už o tom přemýšlím 14 dní, kdy mě hrozně škrábe a bolí na průduškách, omezila jsem z 14 na 6 -7 a chystám se přestat úplně, kouřila jsem 20 let a někdy i hodně, teď mám 21 měsíční mimi a kouříme jen venku nebo v kuchyni na druhém konci bytu. V těhotenství jsem kouřila tak 1 obden a po kojení jsem hned naskočila . Ale dcera je nejvetší motivací, nechci, aby mě viděla s cigaretou a hlavně chci, abych jí co nejdéle vydržela. Přítel kouří krabičku a nehodlá zatím přestat. Inspirací byly vaše maily před rokem, na které jsem náhodou narazila :-) asi se zapojím a zkusím to. Zatím jsem začala s nicorektami 4 mg, to mi vždy pomůže tak na 3 hodky, dnes mám jen 2. Mám 3 týdny před svatbou a nevím, jestli ten stres zvládnu bez cíga... Mám začít hned nebo až po? Poraďte (dnes 2 cigarety a 1 žvejka)

corrona

Jejda, koukám kolik je tu lidiček, některé jsem vás asi nestihla dočíst a začínáte znova, což je super... Je vidět že se té potvory smradlavé chcete zbavit a to je dobře. Já mám dnes 29 dní bez a ve středu to bude přesně měsíc a já jsem na to moc a moc pyšná. Včera jsem se byla koupat na Úštěku a když jsem si šla koupit něco k pití tak tam ležela úplně stejná značka cigaret co jsem kouřila a já měla najednou takovou chuť to jsem vůbec nečekala. Naštěstí mě doprovázela sestra nekuřačka , takže to dobře dopadlo začala jsem rychle vzpomínat na ošklivou chuť poslední cigarety a chuť byla pryč. Ale pravda je to, že si nedokážu představit partnera kuřáka - nevím jestli bych to zvládla, fakt nevím a lidi moc vám fadim a zároveň opět vítám v klubu a držím všechny palce co mám...

vlada

Ještě vám popíšu svoje rituálky, kterých se musím zbavit a nevím jak... Ráno první cígo u kafíčka po snídani, pak po obědě, když uspím malou, někdy na pracovním obědě i dvě tři, odpo na zahradě, večer při skleničce (dvou, třech) vína az 4 - 5. Dneska jsem začala s gruntováním, vždycky když jsem dostala šílenou chuť na cigaretu, něco jsem uklidila - vyčistila lednici, srovnala hrnky, vyprala atd. Ale nedaří se, celý den na nic jiného nemyslím... Fridučo, jseš nejlepší bojovnice na stránkách, i když jsi začala znovu, tak z toho jde aspoň nějaký optimismus, který teď postrádám. A taky nemůžu před svatbou přibrat ani deko... je to boj

Friduča

Ahojky Vlado, máš silnou motivaci - dceru a to je fajn.. s tím, že tvůj přítel kouří, to je fakt blbý... můj manžel taky a je to fakt těžký.. jak já říkám v ten moment bojueš sama se sebou - za sebe a ještě proti němu...Jestli teď, nebo až za 3 týdny... ? No to záleží spíš na tobě jak to budeš zvládat... můžeš se pokusit hned a pokud to nepůjde zapálit si můžeš vždycky...A ze svatby se nestresuj ! má to být radostná událost a ne nerváky... já naší svatbu pojala z vesela a byl to fakt výbornej mejdan o 80 lidech.. všem se to strašně líbilo a vše jsme si vymysleli s manžou samotní a nikdo nám do toho nemluvil :) Prostě akt pohoda a kdyby to nestálo tolik peněz opakuju to každý rok :) :) Takže hodně štěstí a až začneš bjovat, tak držím palec a piš ! No já dneska zatím dvě...čtyři hodiny.. celkem dobré skore :) Corrona - gratuluju k měsíci !!!Hulit cizí cigára - no teda holka :) :) to jsou pocity což ???:) :) Doufám, že tyhle nutkání někdy zmizí :)

Friduča

Vladi, rituál je ( dle mé osobní zkušenosti ) největší problém.. to, že mi to chybí v určitých momentech a při určitých věcech... to byl ro mě největší problém... ta chuť samotná se dá zahnat,ale to šílené nutkání si zapálit - to se odbourává těžko... Holka já to mám stejně ... ráno vstanu káfo a cígo s manželem... jedu do práce a po cestě sms kolegynce : cígo. ona stojí připravená venku a kecáme...než jdeme na oběd máme tak dvě tři v sobě (kor když je pěkně a teplo ) pak oběd a po obědě káva... tak odhadem 3-7 kusů za oběd...Do pěti kdy končíme jdeme min. znovu 3x... pak jdu cvičit a před cvíčem s kámoškou, po cvíču s kámoškou... pokud jdeme na káfo tak dalších třeba 6 cigeret dám...a pak domů ( nekouříme v bytě, chodíme na chodbu, nebo na zahradu - to jediné mi ten rok vydrželo... nepovolila jsem kouřit znovu doma )a doma pak třeba další čtyři... tak kolik jich průměrně vyhulím ?Takže já jsem dělala průměrně krabku až dvě... A to jsme nebli v hospodě !!!!!Tudíž dnešní dvě jsou fakt bomba... přiznám se, že celej den sedím a čtu si knížku.. takže nemám čas nad tím dumat...manža mě před chvilkou tahal na cígo.. tak jsem mu řekla, že omezovat, prostě znamená omezovat a nešla jsem :) .:) Jediná rada, která na tohle nutkání funguje je nemyslet na to ! Zabavit se ...

vlada

Asi začnu s tím kafem, to samotný opravdu nemůžu. Pak půjdu za kámoškou doktorkou na plicní, aby mi řekla, jaké hrůzy tam vidí, to taky pomůže. Někde jsem četla, že když to člověk omezí, vůbec to nepomůže, všechna rizika zůstávají. Mně by vyhovovalo, kdybych zůstala u té ranní startovací a pak večer u vínka, ale vydržet se to asi nedá :-(. S tím magneziem, jak psal někdo nedávno, to je možná fakt, protože působí skoro na vše - na nervy, projímavě (což asi nebude při přestávání na škodu). Se svatbou stres nemám, spíš s tím okolo, málo času, vzpoměli jsme si na poslední chvíli, aby bylo ještě teplo. Taky doufám, že to bude bezva mejdan a jestli tam budu kouřit nebo ne, to je mi zatím jedno...:-) Zatím pořád ty dvě ranní, jdu ještě něco vygruntovat...

Friduča

No já používám oddalujcí techniku - snažit se to první cígo dá co nejpozději... Dopracovala jsem se k první po obědě a poslední doma z manžou.. super !! Pak jsem odbourala i tu po obědě a dával jen to jedno s manžou a nemohla jsem se tý jedný mrchy zbavit...:( Na konec se to podařilo a pak už to bylo jen lepší...až na mé selhání.. protože jsem si říkala, že dát si cígo pouze, když někam jdu - boaba ne ? Jenže bohužel to tak nefunguje... Prostě nejsem sváteční kuřák, jsem kuřák .. :( Než se jsem se nadála opět jsem byla na své krabce A VÍC...:( Ani nemusíš ke kamarádce - fotky najdeš i na netu... Já jsem nedávno četla jednu poslední studii a zjistili, že sklony k rakovině plic buď v sobě máš a nebo ne... Dá se to už zjistit testama... A pak je fuk zda dáš deset, nebo padesát.. nebo nic ... Teď nemluvím o tom, jak je nicotyn škodlivej celkově, ale v přímém důsledku na rakovinu plic...Osobně jsem přesvědčena, že každý den, který se nám podaří nekouřit je dobrý .. a věty typu, že je stále horší přestávat, než stále kouřit...beru jako pověry kuřáků, kteří ten boj vzdali.. protože každý den kdy tomu tělu dáme odpočinout musí být přece znát... Takže každý den, kdy budeš na dvou - dávám palec nahoru i za to !!! Já jsem nyní na třech :( A spát ještě nejdu, tak uvidím zda to do večera vydržím :) Holka my se taky domluvili a během 14 dní jsme vše zařídili a povedlo se .. možná je to tak lepší, protože nemáš čas o tom moc dumat a stresovat se ... :) Jestli tohle, nebo tamto.. co by asi bylo lepší ... a ták ... povede se to a bude to fajn .. uvidíš !!!

vlada

To bych právě potřebovala, aby mě někdo pořád chválil, jen za ty dvě - tři denně. Pamatuju si na kolegu před lety, který mi říkal: "Buď si kuř nebo přestaň, ale hlavně s tím nikoho neotravuj" Pro mě to bohužel zatím není žádná "smradlavá tyčka" a asi dlouho nebude, prostě se na ty sváteční cíga těším, teď jsem si dala třetí a s chutí. Zkusím se taky zeptat na ty prášky, ale trochu se bojím, co to udělá, jsem ten typ, co si půlí i aspirin a prášku na spaní na mě zabere čtvrtka. Kámoška byla na akupunktuře do ucha a nekouří 3 roky, prý funguje bezvadně, už od první chvíle ti to nechutná...ale přibrala 15 kilo a hubla 2 roky. To si nemůžu dovolit :-/ Tak všem držím palce a zítra se uvidí...

vlada

teda, už jsem dvakrát psala a ani jednou se to nezobrazilo, asi dělám něco špatně. Včera 3 a dnes 4

Marja

Fridučo, moc tě zdravíma držím palce. Nemám již tvůj email, tak nemohu napsat, jen tady.Po delší době jsem tady nahlédla a vidím, jak statečně bojujete. Chci vám zkusit nabídnout ještě jednu podporu v nekouření. Dám tady odkaz a pak si tam dejte do ,,vyhledej ů Epam 96.Znázorní se všechny epamy, tak hledejte mezi nimi Epam 96. Pozorně si to přečtěte a myslím, že to je výborné. Já Epamy znám, ale tenhle nemám vyzkoušeny. Je vyvinut právě pro závisláky a je to tam pěkně popsané. A má se brát právě až už při léčbě nebo po ní. Pražáci si ho mohou koupit v jejich obchodě, ostatní pouze asi dobírkou. Epamu je spousta a mohou se kombinovat. Jsou tam i další skvělé produkty, některé používám. Myslím, že 96 by mohla dost pomoct.

Marja

jsem ten odkaz. www.epam.eu

Friduča

Ahojky Marjo, nebudeš tomu věřit, ale dnes jsem na tebe myslela :) Stále nekouříš ? Já se juknu do mailu jestli tě tam najdu a písnu ti .. když ne, dám ho sem :) Ostatně už jsem to udělala jednnou, tak je to jedno... :) Na odkaz juknu ... prostředků není nikdy dost... : ) Jinak jsem stále na třech ... ale je to boj :)

Friduča

Tak Vladí já jsem dnešek přežila se čtyřma .. :( Není to žádná sláva,ale proti dřívějšku a třetíden , myslím že to jde :) To víš, že jo... Já tě chválím tři jsou super !!!!!! Lepší než nic... Drž se !!!!Já teď taky beru půlku ráno a půlku večer... Když jsem brala celej bylo mi fakt zle ... Tak uvidíme jak to zabere ... Zatím mám třetí den a to je ještě brzo.... Apukutuře moc nevěřím - znám 4 lidi co na ní byli a všichni neouřili fakt jen krátce ... Ale pokud to někomu pomůže - jak jsem již psala souhlasím s jakýmkoliv placebem pokud funguje :) Tak dobrou noc a zítra si písneme jak se držíme ...

Friduča

Dobré ránko, tak máme deset a já jsem ještě neměla ani jednu .. pravda je, ýe jsem si nedala ani káfo.. neb kávu jsem začala pít,až když jsem začala kouřit.. takže asi najedu zpět na čaj jako dříve za strarých ještě nekuřáckých časů... :) Pokusím se vydržet do oběda - ale jestli přes oběd, tak to nevím zda zvládnu... Co ty Vladí ???

Friduča

Tak kde všichni lítáte ??? Vladí, já jsem na jedné po obědě.. :) Co ty ???

Radka

já jsem tady.....koukám jak ti to jde!

Friduča

Radu - ty jsi zaltooo !!!! :) :) Zatím jsem na dvouch... Ale do pelechu daleko, tak uvidím jak to zvládnu.. chuť stále je... :( A ještě dlouho bude, ale bojuju !!!

vlada

Tak dneska se dvěma žvýkačkama 4, protože večer dobře vychlazené rose. Zítra se zase budu hlídat, přes den už to docela zvládám...Myslím, že to takhle doklepu do té svatby a pak se vrhnu na zásadnější kroky...:-)

ládík

ahoj lidi. Dnes mám za sebou 12 týdnu nekouření. Sám tomu nemohu uvěřit

Friduča

Dobré ránko, Vladí to je dobré skore, když tam je to rose :) To se pěkně držíš !!!! Fakt super !!! Já včera vydržela na těch svejch dvouch... Manžel mě chválil horem a pádem :) :) Ale sám už mi pěkně,ale pěkně smrděl...pochopitelně jsem mu to musela říct a tak mi na závěr řekl,ať si jdu raději zapálit :)Zobě CHMP taky, ale nějak s to míjí účinkem ... :( :( Tak uvidíme... Ládíku 12 týdnů ? To jsou tři měsíce - TAk já ti tleskám !!!!!!!!

Lindule

Ahoj lidičky, tak jsem zase tady. Tabletku beru 10 den a zatím ještě kouřím. Dneska teda rekord...mám za sebou jen 5 cigaret a nemám na to chuť. Normálně jsem kouřila 20-25 denně. Ale začínám mít takový divný pocit. Jakoby úzkost, nebo nevím. Jinak před požitím prášku se musím najíst, když to neudělám, tak je mi strašně špatně, ale jakmile něco sním, tak je to v pohodě. Ještě si den D dávat nebudu, protože mě to zbytečně stresuje. Stejně už tolik nekouřím, takže si myslím, že to přijde samo. Jinak s tou podporou vašich manželů je to hrozný. Já jsem svobodná, ale moje mamka kouří a jakmile jí navštívím tak palí a né že by mi přímo nabízela, ale provokuje...ale tak potáhnu a stejně mi to už moc nejede, tak budu čekat, dokud mě to úplně nepřejde, akorat se bojím těch úzkostí, je to nepříjemné. Jinak mě čeká maturita přístí rok a to jsem na ty nervy bez cigára zvědavá. Na starý kolena jsem se rozhodla dodělat si vzdělání (je mi 28) :-D tak se tu zatím mějte a nekuřte to!!!

lexa

ahojte,tak jsem konečně po několika dnech přečetla všechny rady a zkušenosti!Kouřím 20let krbičku denně.Ted jsem 6 den na naplastech!Kouřím asi 5 cigaret!V kabelce už mám 3 dny recept na šampík a stále se uvažuji jestli to zvládnu!!Přestávala jsem už stokrát!

lexa

Tak zase zdravím,ještě se mi nikdo neozval!Nalepila jsem poslední náplast a čekám na vás!!

Friduča

Ahojky Lexo, já jsem se sem po víc jak roce vrátila a taky si tu píšu tak trochu sama se sebou :) :) Viz. nahoře :) No já mám s náplastma následující zkušenost - kamarádka manželovi místo nikot.náplastí lepila normální a skoro měsíc nekouřil... Než to zjistil :) :) Doposud pro mě všechny tyto věci jsou prostě placebo = ale nic prosti tomu.. vítám vše co pomůže !! :) Nicméně až u CHMP jsem zjistila, že to opravdu funguje... Prostě ta cigreta nechutná.. ta pachuť přijde u každého, pak ale je na řadě ta vůle a člověk musí bojovat se zvykem... Tedy nutkáním si nezapálit... A to je např. pro mou osobu ta nejtěžší věc...Překouřit to lze .. proto si myslím, že brát CHMP a čekat na zázrak, kdy to přijde je nesmysl... protože to taky přijít nemusí.. není to zázrak.. je to pomocník... má švagrová to také prachsprostě překouřila... ten moment, kdy ti to najednou nechutná - musíš využít a přestat...Takže já sama za sebe - ano zajdi si pro prášky,začni zobat, rafni se a bojuj ... Já jsem tu podruhé a poprvé se mi to podařilo na 5 měsíců.. pak jsem povolila :( A lituju toho !!! Včera jsem měla 3 cigerety... :( Tak uvidím s jakým číslem budu usínat dnes :) :) Že by jedna ??? To bych byla ráda ... Taky jsem kouřila fakt hodně ...Takže držím ti palec a piš, jak to zvládáš :) Lindule - jinak já si myslím, že člověk by na to měl být připravený a těšit se,až to cígo zahodí.. né z toho mít strach, nebo stres ... Já už se toho dne, kdy to dokážu a nezapálím si - nemůžu dočkat !!! Mamina je taky dobrej držák ... :) :) No jo, nemáme to prostě snadný :) A u učení na maturu budeš chroupat mrkev a je to.. nebudeš smrdět ... :) A bude ti hej :)

lexa

Jé moc děkuji,že ses mi ozvala!!Tak tedy letím pro prášky.Mám 18 leté dvojčata,které mi pořád nadávají,že smrdím atd..Ted mám 11měsíční dvojčata,tak snad alespon jim bude maminka vonět!!Srašně moc to chci!!I když moje vule je taky nic moc!!Všimla jsem si,že ses vrátila,je to škoda já myslela,že po tolika měsících už budu za vodou!!Ale co alespon máme snahu to stále zkoušet!!budu držet palečky nám všem a ozvu se!!

vlada

Jéžiš, teď jsem si to teprve přečetla - dvoje dvojčata - to já mám jedny, taky už skoro dospělý a teď k tomu malou kočičku, už za mnou chodí a říká: máma houží, tak se před ní schovávám :-)))

Friduča

Teda tolik dvojčat ??? Tak to je mazeeec :) :) No to se smrdíš, smrdím, smrdíte ... :) Je pravda, člověk to sám necítí a necítíš, ani nikoho jiného ty.. Atačí den dva kdy nekuříš a pak to cítíš taky ... Cítím manžela, kolegyni, když se vrátí... Prostě to cítit je ... Neustálé chození ven, ( např. v práci )...fledání kuřáckých restaurací... cigereta omezuje a to zančně.. je fakt, že nám to pnepřijde.. je to normální.. já s tím nikdy neměla problém.. když byla hospoda nekuřácká a chodilo se ven, nebo chalupa na lyžích atd.. ale měla by jsi vidět mého muže !!! Hromádka neštěstí... :) :) A pak pochopitelně i to zdraví... a chutě .. po nějakém čase zjistíš, že ti věci chutnají jinak, než dřív... atd... jsem tady chytrá a sama v tom plavu :( :( A bojuju s tím, zda mi to za to stojí.. pak si vzpomenu na svá nekuřácká léta, když jsme pařili a nedělalo mi problém, že jako jedna z mála nemám cígo u pusy ... jde to a je to ulevující ...o nic nejsme ochuzeni ... Jen se s tím smířit.. já mám dneska dvě za sebou a doufám, že s nima vydržím do večera... Holka ani po roce nejsi za vodou - moje mamina přestala cca po30 letech ( sama bez CHMP ), ale chuť měla tak 5 let.. Ne furt .. vyprávěla ( a já to mám stejně ), že si prostě jednou za čas vzpoměla - a chuť přišla.. měla velkou výhodu, že neměla po čem sáhnout... to já bohužel stále mám ( vzhledem k manželovi )... taky bych si do trafiky neběžela, kdyby tam nebyli...Ale to je zbožnej sen... Dneska to zkusím navrhnout - že by doma nebylo žádné cígo .. :) :) :) Už vidím ten jeho ksicht ... vyvalenej nejdřív v šoku.. jestli se nepřeselechl a pak pomalé protesty :) :) :) Už máš ty prášky lexo ??? Držím palec !!!! Zvládneš to !!!

vlada

Ahoj všichni, nepíšu, páč se trochu stydím, včera děsná schůze o privatizaci bytu, tak jsem se vytočila, že jsem vyhulila rovnou 5 a pak ještě tři, stresíky teda nezvládám. Dneska se zase snažím, od rána jen 2. Myslím, že to takhle doklepu až do tý svatby a pak učiním razantní krok s nějakou chemií nebo akupunkturou. Ale stejně mám dobrej pocit, lepší než těch 15. Jsem se chlubila rodičům, celkem jim to bylo jedno...ach jo, žádná podpora. A to moje sestra kouří tak krabičku a ještě nemá peníze a musíme jí celá rodina kupovat cíga...

Friduča

Ty jo.. napsal jsem tak dlouhej příspěvek a spadlo mě to :( :( Jdu cvičit ..Chrrrrrrrr......

No-One

a mám se fajn... kila navíc - nabrala jsem 9 kg za 6 měsíců- jsem již shodila, pro informaci -nikotýn nejen, že zrychluje metabolizmus - kuřák spaluje denně o cca 300 KJ více než nekuřák, ale při jeho abstinenci se spalování takřka zastaví a trvá 1/2 roku nejméně než se celý organismus dá zase dokupy. Za sebe musím říci, že se nyní cítím naprosto skvěle. Jezdím ob den na kole a konečně jsem zjistila, že člověk může při větší fyzické zátěži mít opravdu euforický pocit, že pot ze mě leje ještě půl hodiny mě blaží a tak na hormonu štěstí tedy asi fakt něco je.. to je to co jsem hledala místo dopaminu a to je asi i to co nám abstinujícím kuřákům chybí, proč se necítíme šťastní a máme někdy deprese.. když jsem brala Chmp tak jsem je neměla, až po vysazení. Vlastně si po 9 měsících na cigarety takřka nevzpomenu, jen někdy cca 1 x za měsíc mi najednou v hlavě zazní: Dej si cigáro!!!! Aspoň jedno!!! a někdy to dotírá i hodinu. Už se mi to opakovalo i 3 dny po sobě.. Mrcha jedna. Nedám si, neboť nejsem blbá a jsem šťastná, že nemusím kouřit! Nedám si ještě z jednoho velkého důvodu, který jsem zde na diskuzi nikdy nezmiňovala a který mě asi nejvíce postrčil k nekouření: Olga Somerová... tato paní dobře režíruje, ale na mne navíc působila vyloženě protikuřácky.. stačilo mi si poslechnout její hlas, sýpavé dýchání, kašel a vidět jak kouří. Nechci se té dámy nějak dotknout, ale kdyby sama sebe natočila, může to zachránit spoustu životů. Prostě já bych dopadla stejně a mobilní kyslík sebou vláčet nechci. Vy co nejste ještě rozhodnutí, můžete zkusit tuto terapii :-)) Všem nováčkům moc gratuluji k výdrži a tomu nejtěžšímu rozhodnutí. Penízky co ušetříte utraťte alespoň zezačátku za nějaké odměny pro sebe, protože vy si je opravdu zasloužíte, každý to nedokáže!!! Greeno, gratuluji k 1 roku !! tedy to je paráda a uteklo to, co? Já tě prostě nedoženu, a to je dobře.. Ireno, halo!! chodíš sem ještě? měla jsi deprese z jara tak jak probíhá léto? Už je lépe? Všem přeji hodně zdaru a držím palce

lexa

tak CHMP mám doma!!Už se těším na zítřek,ale i boji,bojim!!Musela jsem se smát ,jak mi v lékarně vysvětlovali užívání,tak mi nakazovali prvních 14 dní kouřit!!Paráda,chi chi...

lexa

zapoměla jsem se zeptat jestli mám teda kouřit normálně krabku denně(s naplastěma jsem to stáhla na 5),nebo omezovat a už se držet.Prosím poradte díky

Friduča

Tak já jsem měla tááák krásnej příspěvek a dlouhej a spadlo mi to... :( Už ani nevím co jsem chtěla říct :( Každopádně já jsem na třech cigeretách ( nevydržela jsem a po cvičení si jedno s kámoškou dala, musím podotknout, že bylo pravděpodobně první, které mi poprvé nechutnalo /JUPÍ!!!!! ), takže v tento moment jsem si jistá, že do večera bylo i poslední... Teď se s tím musí porovnat i má ruka a možná ze zítřka dokážu udělat svůj den D !!! Pokud ne - nic se neděje, ale myslím, že to dám :) :) Dnes beru CHMP 6 den po půlce...půl ráno, půl večer... dnes jsem si zobla tři půlky a je to lepší.. to dělení jak tu někdo poradil je fakt dobrý a asi budu na těch třech půlkách... Vladí, to je fajn.. jakékoliv omezení já osobně hodnotím jako kladné.. jen časem musí následovat úplné vysazení, neb jinak se jisto, jistě vrátíš pomáloučku tam kde jsi začínala :( Takže z toho, že jsi si dala jeden den víc, si nic nedělej !!!! Já si teď nejsem jistá - ty bereš CHMP ? nemůžu se teď vracet k článkům zpět, neb by mi to zase zmizelo a to bych už ten noťas asi rozmlátila :) A ty cigerety pro ségru - teda holka, že se na ní nevykašlete ? Můj brácha docela dlouho nemakal - dostal najíst a měl kde spát a čistý prádlo.. ale tím to končilo, abych mu dávala na cigára ? No tak to ani za boha ... pokud chtějí hulit, tak ať si na to vydělají.. NO-ONE - moc, moc gratuluju k devíti měsícům !!! Super !!! A že s tou mrchou dokážeš takhle bojovat je prostě obdivuhodné !!!!Kdybych nebyla blbka...tak jsem mohla mít rok a pět měsíců... No jo no, místo toho jsem tu znovu a to na začátku :( Ano, já jí taky viděla ( Somerovou ) v nějakém dokumentu a ta je opravdu přesně pro nás odstrašující případ... Ono i když.. mě umřel strejda na rakovinu ( sice ne plic, ale na rakovinu ) celej život pálil jednu za druhou a to až téměř do posledního dne... Já se o něj dlouho starala, když na tom byl špatně a to setkání s tím koncem je prostě konfrontující... Uvědomovala jsem si jak je všechno tohle marné.. pak, když je pozdě a člověk by udělala cokoliv ! a už to prostě nejde...A pochopitelně jsem byla rozhodnutá přestat kouřit a začít žít trochu jinak.. jako vídat se s lidma, který mám ráda častěji a spoustu takových drobností, které člověk nevnímá a neuvědomuje si je... Pohled na svět a na život jsem poměrně změnila, ale to cigáro jsem nedkázala odhodit... Ale snad se to teď povede mě i Vám ostatním spolubojovníkům... Lexo - tak to gratuluju k dalšímu kroku !! Neboj se nemáš čeho :) Hlavně se pořádně najez, než ho spolkneš !!! Ať ti není zle ... Já jak to zobu po těch půlkách, tak nejsem ani moc unavená a spím normálně.. což jsem při prvním odvykání neměla... během dne - malátnost a hrozná únava.. večer naopak jsem nemohla zabrat...Tak beru teprve šestý den, takže je možné, že to ještě nemám tolik v těle :) Ale asi spíš jo a po těch půlkách je to fakt v poho ...No,ale nemusíš se prvních 14 dní překuřovat, viď :) :) Sama uvidíš, jak na tom budeš a jak to budeš zvládat... Já začala snižovat hned první den.... Důležité je si uvědomit a furt to budu opakovat !!! Že nám tím nikdo ani my sami, nic nekrade !!! Ten pocit, že něco chybí je naprosto zcestný... Naopak... My jdeme tou dobrou cestou a nebudeme se do budoucna muset omezovat ...Takže hodně sil !!!

Friduča

Můj názor je, že bych rozhodně nezvyšovala, kdyš se ti podařilo stáhnout na pět.. byl by to krok zpět... už jsi na to zvyklá, tak proč navyšovat ? Je to zbytečné... Naopak pomaloučku se snažit ještě snižovat,až na nulu :) :) :)Ale to je má technika .. každý to mná jinak.. mě to pomohlo ...Každopádně vracet se z pěti na krabku mi přijde hloupé.. nebo škoda :) :)

Marja

Fridučo, moc dobře jsi to všechno napsala.Vydrž.Já jsem to tady jen v rychlosti pročetla,vůbec nemám čas na větší psaní, snad příští týden. Držte se všichni,

corrona

Když vás tady čtu, opravdu není k tomu co dodat , všechno co se tady říká je pravda. Já si také neurčila přesně den D i když jsem zpočátku chtěla . Snižovala jsem a pak jsem si je prostě nekoupila a dnes je to měsíc co nekouřím a jsem na to moc pyšná. Dokonce beru už jen půlku prášku ráno a je mi fajn a už i dobře spím. A to jsem se bála že když nebudu kouřit že budu ztracená...a nejsem, je mi fajn...Držte se, jde vám to všem moc dobře :))

Friduča

To Corrona : Jak není co dodat ??? Jsi prostě hvězda a držím palečky,ať ti to vydrží !!! A piš jestli jsi v poho..To Marja : Jsem moc ráda, že tu jsi s náma... Já, která na tebe mám vazbu, to cítím jako velkou podporu !!! Díky !

corrona

Díky moc za pochvalu, to potěší, vážně. Já se chválím tak nějak sama, děti už mám z domu, jsem sama a dcera žije v cizině. Ale přijede mi začátkem září, tak se moc těším. Zatím jsem v pohodě , občas to na mě přijde jako na tom koupáku ale za chvilku dobrý. Ty šílený sny co jsem měla už nemám , jinak vás čtu každý den a moc držím palečky. Ještě jsem Tě Fridučo nenašla ale jsem teprve na 75 straně . Je škoda že ses nechala zlákat ale vidím že ses tomu zase postavila a bojuješ znova. A vy všichni se držte, musíme se navzájem podporovat nevím jak vás ale mě to drží moc a moc nad vodou. Jdu si číst na tu 75 str a uvidim kam se dnes dostanu...:-))

Friduča

Taky je tě za co chválit !!!Každý kdo s tím sekne si to zaslouží a je to potřeba...Pokud má člověk vedle sebe nekuřáka partnera, nebo někoho jiného z rodiny - kdo je štěstím bez sebe, že jsi s tím sekla a poklony ti seká každou chvilku, tak je to bomba!!! To bych potřebovala já :) Místo tý mojí milovaný fabriky :) Ne, taky mě chválí, ale raději by kouřil... dneska jsem se ho ptala kolik vykouřil a neví.. :) Prý pět, šest ... ale to lže, protože jen u oběda vykouřil tři :( Ale, lže sobě.. protože on tomu věří.. má pocit,že omezuje a možná i omezuje,ale pouze v mé přítomnosti :( A když jsem mu přpoměla své tři - odpověď zněla : no jo no, ale když ty jsi nejlepší na světě ! A odešel.. takže mě čeká stejně těžký boj jako při prvním odvykání... :( Víš, ono je těžké odolat.. hulí ti furt pod nos... mám pocit, že to zvládnu..už vím co v tý hlavě odpovědět, když se mi tam začnou loudit ty červíci.. přesně pravej opak totiž.. nastane bod, kdy si říkáš a proč si to odříkám a proč se trápím.. vždyť mě to vlastně baví.. a chybí mi to... všichni to známe a na ty klady se v ten moment díváš tak nějak zvráceně, obráceně...a když máš muže jako já, kterej se těší až si s tebou to cígo dá... číší to z něj celou dobu... tak jednoho dne povolíš.. ale tentokrát ne !!!! Nesmím. Jinak jdu hají se třema - zvládla jsem to... uvidíme zítra... :)Já jsem až někdy tuším 2-3.08 a pak se ještě jednou dost trapně opakuju a téměř v zápětí přiznávám - hrdinsky :) k selhání ... :)to máš teda ještě pěknou fušku ... :)

ládík

fridučo, přeji Ti ať nepovolíš, a i já doufám , že se to dá nějak vydržet. U mě je to nějak obráceně. Já naopak alespoň rád čmuchám, kouř mi vůbec nevadí a nesmrdí a ani mě to v té chvíli neláká. Ale při práci nebo o samotě se ti " loudivý červíci " v té mé hlavě snad rozmnožují. Přeji všem silnou vůli, mám za sebou 85 dní bez, ale..............

corrona

No já se Ti ani nedivím že jsi začala znova kouřit ale myslím že to zvládneš. Kdyby ještě tak ten Tvůj mužskej chtěl nějak přestat. Jenže když někdo nechce, nic s tím neuděláš. Moje mamka / 74let/ kouří 1 ligu a strašně mi závidí že já už ne. A jen ta závist mě nedovolí, říkám si a zrovna ne !! Ládíku gratuluju, to to pěkně utíká, vidˇ? Jinak ty červíky budou ještě dlouho loudit ale nesmíme se dát !!! A Ty Vlado 6 to je přece super ! Není jich 20 a to je úspěch, ne? Za pár dní budou chutě menší a menší a pak si ciga nekoupíš a taky už budeš počítat dny jako já. Krásnou dobrou a voňavou noc všem .

vlada

...a závidím všem, co dnes psali, asi budu chodit dřív spát, jenže ta spousta práce večer v mailech, přes den není čas, smlouvy, kampaně, pak mám vždycky hroznou chuť...tak už to nebudu pokoušet a rovnou do postele....dobrou všichni

Lindule

Ahoj všichni, tak jsem zase tady a čtu vaše krásné přispěvky, jak nekouříte, nebo jen 3 denně. Já včera dala asi 10 a dneska ráno už mám jedno za sebou, ale chutná to jinak. Už to není takové jako jééé první cígo to je dobrota, spíš takové hm tak si dám, ale ani nevím proč to hulím, když už mi to ten dobrý požitek moc nedáva. Ale stejně jdu a zapálím si. Dneska asi převrátím byt vzhůru nohama, abych se zabavila a nekouřila. Dnes začínám 12 den a jdu si vyzvednout do lékárny druhé balení. Moje teta 62 letá přestala s Champixem kouřit. a už nesmrdí 5 měsíců. Moje sestřenice to samé a bratranec co hulil asi 40 denně tak už nehulí taky asi 7 měsíců. Tak sakra když to dokázali oni tak JÁ a my všichni tady to zvládneme, s podporou ostatních, nebo bez nich. Poprosím mamku ať chodí do okna a ani mi nedává vědět, že jde kouřit. Tak se tu držte a já jdu bojovat. Přeji vám krásný den bez těch hnusných cigaret...

Friduča

Dobré ránko všem, zatím nemám ani jednu - velká zkouška bude oběd :) :) Ladíku - tři měsíce... SUPER !!! Taky ti třesu tlapkou :) Pozor mě to v hospodě taky nevadí... absolutně ne, už jsem psala, že to mám nějak spojené - hospoda,pívo, kořalka a cigára.. :) Tak nějak to tam prostě patří a neva mi to.. Smrdí mi manžel, kterej de ven si dát cígo a vrátí se ... Tomu se prostě neubráníš.. je to fakt nepříjemný...Ty červíky musíme umlátit argumentama ! A hotovo... :) Já tedy zatím s těmahle pocitama nebojuju, ale pamatuju si při prvním odvykání, to bylo fakt vostrý :( Proč se tu trápím, já jim závidím tu rauch pauzu.. to cígo k tomu vínku.. raní kávu..bla,bla... prostě přesně opačně místo abych si říkala - Už nemusím nikam chodit, nesmrdím - nejsem ootrok.. káva i vínko chutná stejně i bez cíga.... Prostě najednou se ta mysl otočila a místo hrdosti, že člověk drží se tam začali vtírat argumenty - proč zase začít kouřit !!! Děs :( Corrono : on chce.. řekla bych, že si to přeje už spoustu let.. ale prostě zatím není ochotný se rafnout... nevím, vím že se budeme hádat.. protože řeči o tom, že chce přestat poslouchám už deset let.. kdykoliv jsem pak s tím přišla - kdy tedy ? On až tohle, až tohle .. tak jsem mu několikrát vysvětlovala, že ten pravej čas prostě nebude nikdy, když si to takhle budeme říkat ... Na konec do toho šel se mnou a s CHMP - přátelé,ale ja kten trpěl - neustále ležel.. že prý feťáci jsou taky na izolačce ... :) Prostě se s tou kamarádkou nemůže rozloučit... Ale bude muset... protože mě to prostě vadí a pokud nebudu kouřit u něj mi to prostě vadit bude a nic s tím nenadělám.. a v neposlední řadě to teda beru jako podraz.. že se ani nesnaží, nebo víc nesnaží... No uvidíme.. Musím se přiznat - včera jsem mu spočítala cíga - říkám počítej si kolik jich vykouříš.. když snižuješ, tk musíš přece počítat ! Tak jsem zvědavá,až to večer přejedu kolik mi řekne, že vykouřil... :) :) Jsem hrozná já vim... :) Vladí já chodím taky hodně pozdě ... Okolo jedné hodiny .. včera jsem šla dřív s tím, že vstanu brzo a půjdeme s kamarádkou cvičit.. a co myslíte ? Ani ťuk :) Mám teď jen pytle pod očima z přespání :) :) Tak držím palec a pište !!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce